Mert nekünk ellenség kell!

2020 május 13 8:58 de.88 hozzászólás

Történelmünk során volt nekünk ellenségünk bőven, hol külső, hol belső, holt tényleges, hol kreált, de mindig felvettük vele a harcot – mármint, nem népileg, inkább kormányzatilag. Hogy ebben a harcban győztünk-e, az más kérdés, minden esetre a kormányok rendre győzelmet kommunikáltak, csak valahogy a nép minden ilyen győzelem során vesztes maradt.

Node jött a nagy lehetőség, az Európai Unió, amihez való csatlakozásunkkal egy szebb jövő napja virradt sokat szenvedett népünkre. Úgy nézett ki, most az egyszer a jó oldalra álltunk. Meg is volt érte a hála, számolatlanul ömlött a kasszába a Brüsszel által adományozott felzárkóztatási pénz, aminek ellenében nem is követeltek szinte semmit, talán csak annyit, hogy tartsuk be az uniós törvényeket és előírásokat. Mivel ezek nem materiális javak, el is tűntek elszámolás nélküli euromilliárdok a nagy semmiben. Ill. dehogy tűntek el, orbáni jó elvtársak, haverok, rokonok, csókosok zsebeiben lényegültek át.

A nép, akit továbbra sem érint a nyugat nagyvonalúsága, továbbra is a nyugatban reménykedik, azonban a kormányzat, lenyúlva Brüsszel pénzét, inkább keletnek gazsulál. Hiába, a hála soha nem volt politikai kategória.

Orbán ráadásul sajátságosan reagált Brüsszel mégoly gyermeteg elvárásaira. Még meg sem melegedett alatta a minden magyarok miniszterelnöki széke, amikor ezt találta kiejteni az ő fenséges száján 2011. Március 11-én: nekünk nem diktált sem Bécs, sem Moszkva – nem a lófaszt nem! -, Büsszel sem fog diktálni. Vagyis add csak a lóvét, de kuss, ne szólj bele, mire használom fel! Ezzel egy időben kezdődött a saját szövetségi rendszerünk – hiszen tagja vagyunk az Uniónak – támadása, ócsárlása, piszkolása, ami az álmoskönyv szerint nem vezet jóra. Putyin seggének nyalása, a keleti nyitás, a türk tanácshoz való dörgölődzés, a kipcsak vér felfedezése nem épen a szövetségi kötődés jele. Persze, mindez adódhat abból, hogy ez a kis ember nem jól viseli, hogy mások – mind erkölcsileg, mind mentálisan és politikai súllyal bírva – nagyobbak nála.

Tehát egy közösség ellen – aminek egyre inkább csak megtűrt tagja – lázadni és lázítani botor cselekedet.

De Orbán bátor. Kb. annyira, mint a cigány lova, de, hogy sikerélménye is legyen, rajzol magának ellenséget és ellenségképeket, mint Juncker, Soros, Tusk, a migránsok, vagy éppen bárki európai liberális. Ám most valódi ellenséggel kell felvennie a harcot: a vírussal. Izibe el is veszítette ezt mindjárt a kezdetén, cserébe viszont megszerezte magának a teljhatalmat, a rendeleti egyszemélyes kormányzás jogát, ami Hitler óta egyedül álló Európában

A magyarok meg reklamálják, hogy miért nem lép ez EU? Miért lépne? Nem avatkozik be semelyik tagállama belső ügyeibe. Ha mindaz, amit itt Orbán művel, nekik elfogadható, hát lelkük rajtat! Az ő vezetőjük, és nem tesznek ellene, így jártak. Ha teszik, ha nem, az ő szaruk, hát vigyék haza. Hogy miként lehet 40%-nyi szavazataránnyal 2/3-os parlamenti többséget elérni? Az ő gondjuk. Tetszettek volna forradalmat csinálni! Ma már késő!

Orbán hepciáskodása nem vezet jóra. Egy erőforrások nélküli fityfasz kis országnak, csekély tíz millió lakossal érdeke, hogy jóban legyen szomszédaival, jó, ha vannak erős gazdasági szövetségesei, jó, ha komoly védelmi szövetség tagja, és még jobb, ha nem kacsintgat autoriter rezsimek felé.

Orbán pontosan tudja ezt, sőt, az ordító egér pozíciójából is ismeri határait, de ő egy jusztis-emberke: neki aztán nem mondja meg senki, merre az arra, jusztis az ellenkezőjét csinálja, mint ami tanácsos lenne, csak, hogy bosszantsa az Unió közösségeit.

A pech az, hogy az EU nem hajlandó kidobni a szövetségből, mert nem hajlandó mártírt csinálni belőle, pedig ő annyira szeretne az lenni!

88 hozzászólás

  • A szerzo tenyleg a tenyeket elemzte.

    Sajnos nem latja, ill. nem jottek ra ezer-even at sem, hogy az egyedulli problemaiknak az egyedulli oka volt mindeg,hogy SOHA NEM voltak, sem hajlandpok, sem kepesek mind a szomszedos nepekkel bekesen egyutt-elni.

    HA a magyarok bekesen egyutt-eltek volna minden szomszedos nemzetisegekkel, s nem a bekepzelt felsobb-rendusegeiket kovettek volna.
    Ma talan egyesz Europa maskent letezne.
    Talan meg Europa politikai terkepe is mas lenne.

    Sot feltetelezheto ,hogy azon normalis gondolkodas alapjan sikeresek lehettek volna meg a Mongol, Ottoman hadakkal szemben is.

    Sot, logikusan velheto, hogy talan az nem is tortent volna.
    Hasonloan, logikusan feltetelezheto az is hogy talan meg a ket Vilag Haboru, s Hitlerek es Sztalinok sem lettek volna a tortenelem szineszei.

    Egy egyseges kozremukodo kelet-europai nemzetek es kozos vedelmeik is bizonyara nem lett volna csalogato semmi agresszive hadaknak.

    Sajnos, mint a szerzo tisztan bizonyitja soraival s bizonyiototta cikkeivel es sajat hozzaszollasaival is mar sokszor, hogy az az ezer-eves elmeik , magatartasaik, nem hogy nem valtozott, de eskudten ellenzik meg gondolni is azt valtoztatni.

    Tehat minden a regi ezer-eves modon amig csak egy u.n. magyar letezne ezen a foldon.

    Na arra mondhato; HAJRA MAGYAROK csak ugy tovabb.

    Midbeg kell az ellenseg, s mindenki ellenseg nektek.
    Nem voltatok kepesek bekesen egyuttelni masokkal, sot onmagatokkal sem soha.
    Most meg talan a „masok” nem hajklandok egyuttelni veltek.
    Legalabb is amig mindenkit „ellenseg”-nek tartatok.

    De miert van az ugy????
    Gondoltatok mar arra?
    A sikerteelenek, a ‘flankik’, mind a nalluk sikeresebbeket gyulolik.

    Soha nem hajlandok onmagukba nezni, a sajat hibaikat keresni, sem megtalalni.
    Azt egyszer talan lehetne tevedes-nek velni.
    De idovel az u.n. rendszeresse valik.
    S az egy igazi „phobia”-va.
    De az valoban „mania”-va, ami egy veszelyes elmei allapot. S onpusztito am !!!!

    Ezer-ev utan minden remenytelennek latszik.
    Az egy progressziv allapot, mint a ho-golyo novekszik a hoban gurilva.
    De annak valtoztatasat visszautasitani az igazi onpusztitas am !
    Azt kovetitek ma is mint mindeg a multban.
    S azt tapsoljatok???

  • az elemzés -szvsz- felületes! a dolgok mélyén megint ki kell ásni a jól eltemetett valóságot a gazdasági életet és letolni róla a kriptafedelet a politikát!
    ami az alatt van az a valóság

    de ezzel Magyarország (már majdnem kicsúszott a tollamból a levédia…de inkább nem) nincs egyedül

    a világ eszei itt tőlünk arrafelé We the North ugyanezt csinálják csak sokkal több az az izé amivel takargatni lehet a valóságot

    az öngyilkosságokat nem tartják számon most SARS idején, pedig… a gyermeksegély telefonok vonalai izzanak, a családokon belüli feszültségek égig érnek és mindez miért? mert nincs mit tenni, nincs mit enni, de van rablómese aminek csak ahhoz a mindennapi valósághoz nincs köze amiben az egységsugarú állampolgár létezik már lassan a feje búbjáig.

    a kis iciri piciri magyar komprádor burzsoázia csinálja azt ami miatt az ami! ugyanúgy mint szerte a világnak azon részein amit demokráciának neveznek és hogy szavamat ne feledjem Magyarország minden ellenkező híreszteléssel szemben egy demokratikus konglomerátum tagjaként demokrata

    hahahaha bru

  • Itt most rögvest be fog indulni, a már megszokott egymást túllicitáló zümmögő kórus… Többen unják ezt, s elmaradoznak. Pedig volt közöttük pár kimondottan jó fej. Visszalapoztam, éveket: Elő-előfordult egy háromgyerekes özvegy szimpatikus cigány ember, BOGDÁN GÉZA, józan egyéni meglátásokkal. Sőt volt egy GEORGINA BOJANA is, a hölgyek táborából. Jó lenne visszacsalogatni őket !

  • D.Bernstein
    2020 május 13
    12:09 du.

    Minnél többet aljaskodsz
    annál inkább elmennek.

    Ezen az sem segít ha pár évente megpróbálsz
    nevet, nemet és imázst váltani.

  • Én kérem ellensége vagyok az örökös ellenség-keresésnek.

  • D.Bernstein
    2020 május 13
    12:09 du.

    nyugi, itt vannak ők, csak kevésbé jól tűrik a provokációitokat és a sértéseiteket, mint mi.
    ráadásul – ha már kritizálsz – jobb, ha tudod,téged is unnak . nem vagy elég termékeny, és a kaptafád is egyforma. mi lenne – ha már ilyen okos vagy – ha te is írnál egy véleménycikket, amit aztán mi is jól lecikizhetünk? mindjárt felpezsdülne a KMH állóvize!

  • adalbert george

    holl a francba éldegélsz illés szekereként, vagy hiànyzik mind a négy kereked ?! nem érthetô ez komunista fanatizmus !!!

  • Ille és a hasonlók!

    Lehet,hogy maguknak ellenség kell?,(vannak páran…, és az itteni többség!!!!!!)de a normális hazaszerető embereknek nem,!!!remélhetőleg nem rúgnak „labdába” és nem tudnak ártani a
    többségnek=a tisztességes itthoni magyar embereknek!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Mert nekünk ellenség kell!
    idézet : „””

    Meg is volt érte a hála, számolatlanul ömlött a kasszába a Brüsszel által adományozott felzárkóztatási pénz, aminek ellenében nem is követeltek szinte semmit, talán csak annyit, hogy tartsuk be az uniós törvényeket és előírásokat……..el is tűntek elszámolás nélküli euromilliárdok a nagy semmiben”””…

    No persze az elme feledékeny! pláne ha a tulajdonosa is úgy akarja :
    Nem tud róla,hogy mi mindent el kellett ill. oda kellett adni a nyugatnak,ipart,kereskedelmet ,magyar helyett : tesco,metro,spar,peny,lidl,aldi stb.,élelmiszer ipart stb.stb.stb.
    ez semmi –mivel ezzel tartoztunk az uniónak! nekik ez járt ! Ezek minden pénzt kiszivattyúznak az országból,a nyugatról jövő támogatások java részét ezek kapják—-tehát vissza kerül az anyaország cégeihez—kötelezően!
    Sorolni felesleges,mert nem hiszem ,hogy megértésre talál!
    De ugye a szocialista-szdsz-es időben minden támogatást a fidesz emberei kaptak ! ez így volt természetes ,mert nekik járt ellenzékben és kormányzóként is ! — helyes. ? A saját embereik semmit sem kaptak ! Igaz?
    Az előtte lévő 50 évben is a fidesz kapott minden jót –ez akkor is így volt helyes! Ja !? hogy akkor még nem voltak? hát az nem számít de—ezt jó állítani, sugallni!
    És sopánkodni , hogy a ” csókosok” kapnak mindent !
    Ja ,hogy semmi sem számít ?
    üdvözletével

  • adalbert george
    2020 május 13
    1:25 du.

    Besz*rás..megjött isten ostora.
    Vagy másnéven Az Igazságos Izom Tibor*

    *Igazságos Izom Tibor kellően undorító figuráját a Holló Színház alkotta meg, pont az ilyen seggfejekre.

  • Bendeguz79
    2020 május 13
    10:53 de.

    grizi, az Europai Unió az azért olyan amilyen, mert tervszerűen olyanná tették a „netuggykik” saját koszos lábszagú anyagi érdekeik és az extraprofit létrehozásának érdekében,

    emberség az az embernek ember által való szeretete és tisztelete ebben az izében
    nem létező tényező

    a mi lett volna ha (hahahaha) az meg nem tudományos kategória,

    a „phobia, mania” idézlek Óh Nagy Guru, az meg agyficam és olyan lelki toprongy,mint te magad vagy

    megint felmutattad, hogy abszolút innocente vagy azaz mentes vagy minden valós tudástól agytekervényeid szépen simára fésültek!

  • Szerintem llle Pityu jol irta le, es Bendeguz se regen vette be a lejart szavalossagu Cavintonjat (vagy felét) Most majdnem minden mondatat össze tudtam rakni, es pozitiv volt az irashoz a hozzaállasa, többnyire ertelmes dolgokat irt.
    En zsigerbol nem utasitom el.
    A publicisztika elejen arra szamitottam, h a virusra valo hivatkozasrol fog bovebben irni a keletkezo valsag kapcsan, de az egy masik tema maradt.

    Szerintem a forradalomcsinálás sohasem keső!
    Lehet, h itt a helyzet!

    A választasi rendszerunk eredeti formajaban azert ezt a tulsulyozott rendszert valasztottak 1990 korul, mert erosen tagolt tobbpartrendszerben a kormanyzas biztonsaga erdekeben szükseges a hatarozott többseg kialakitasanak lehetosege, kulonben csak szeletek jutottak volna , amelyek alkalmatlanok a kormanyzasra, ha nincs meg az 50 %!
    Persze o1g a teljes valasztasi rendszert atgyurta, a neki kedvezoek kicsemetezgetesevel.
    Evek alatt egykezbe vonta a jobboldali felteke resztvevoit, amig a tobbit szetverte, megosztotta tudatosan, igy a sajat valasztasi rendszere neki kedvezett! Az ellenzeki partok szeparaltsaga vesztes pozicio ebben a tipusu valasztasi rendszerben! A rendszer alapjan az ellenzek csak akkor lehet eredmenyes, h ideiglenes valasztasi osszefogast hajt vegre! Ugy erosebbek es tobbsegben is vannak!
    Persze az elcsalt kulfoldi es levelszavazatokra mas kontrollt kell megvalositani, mert azokkal is mindig bebiztosithatja a gyozelmet!
    Putyin is csinalt olyat, hogy amikor neccesebbnek erezte az eredmenyt, akkor hirtelen elokerult 4millio sziberiai levelszavazat a katonak reszerol. Persze Putyinra voksolva!

    Hasonlo a helyzet o1gvel is!
    Nem lehet fizikailag olyan mennyisegu ellenzeki szavazat, amelyet elcsalva ne tudna tullicitalni!
    A magyarorszagi csalasokon tul, annyi szavazatot produkal maganak, amennyi csak kell neki!
    De akar le is allithatja a szavazatszamolasi rendszert, amig at nem irjak az eredmenyeket!
    Vagy nagyszamban ervenytelenne tesznek szavazatokat!

    De még anno Kuncze Gaborekat is megkerestem leirva, elmondva a valasztasi csalasi lehetosegeket a gerrymandering-gel es az átjelentett lakcimigazolvanyuak, (importszavazatok) veszelyeről, amellyel minimális szavazoutaztatassal teruletek nyereset lehet megforditani!
    Sajnos nem tekintettek reális, megoldasra varo kerdesnek!
    Ez ma is él!
    Kisszamu szavazo átiranyitasaval meg lehet forditani a vegeredmenyt es ha nem nyerik el a szavazotobbseget, akkor is a tobbseg felett nyerni tudnak még arányos elszámolas eseten is!(az eleve vesztett helyekrol kell atvinni szavazokat bizonytalan, vagy kisse elbuko helyekre!
    Ha pl. 5 szavazattal maradnak el egy 5000 fos helyen, akkor mar 6 attelepitett szavazo is megforditja az eredmenyt, megnyerik es a kompenzaciokkal tovabbi eredmenyeket ernek el!) A többi pedig csak bonusz nekik!

  • Az ellenzeknek ajanlanam ezt a matematikai feladvanyt érettségiükként, h számolják ki, hany darab áttelepítendő szavazattal tudtak volna megnyerni a választásokat!
    A sok o1gcsalas ellenere szerintem saccperkb 5-10ezerrel!
    De lehet, h joval kevesebb , mint 5000, ami egy 8millios szavazasnal semmi!

  • Az Unió keleti nyitás politikája finoman szólva nem volt sikeres. Nem arra célzok, hogy fölösleges volt a nyitás. De azt mondja már meg valaki, hogy az EU-s pénzen felhizlalt új nagybirtokos arisztokrácia réteg, az mennyiben van hasznára a kelet-közép-európai kisembernek? És nem kell orbánozni, mert a belépés hasznát már jóval a fidesz-uralom előtt lefölözték, akik jól tudtak pályázatot ír(at)ni.

    https://168ora.hu/itthon/befejezodott-a-paraszttalanitas-nagyobb-a-foldkoncentracio-mint-a-horthy-korszakban-2933

    Dolgozhatunk éhbérért valamelyik nagy multi gyárában vagy kimehetünk Nyugatra cselédnek. Hát ez hosszú távon semmiféle lelkesítő motivációt nem ad a magyar embernek, ti. hogy itt vagy ott lehetünk cselédek. Orbán ehhez képest legalább valami ábrándképet ad, amibe lehet érzelmileg kapaszkodni.

  • O1G666
    2020 május 14
    4:42 de.

    voksolgatunk, voksolgatunk és akkó’ mik vagynak? hogy ne mondjak más példát (pedig van tömegével) az USA ott elekt(roll)orrendszere … mindig az nyer akit a netuggykik éppen preferálnak mert csodák, na azok vagynak, bezzeg…

    egyébként forradalommal kapcsolatosan olvasd Marx-ot az ő törvénye érvényesül, majd küldj egy vekkert nekem, ha -bizonyosan- ott és úgy lesz (persze ha a juhászzoli nem mond mást, mert akkor a fizika és a matematika törvényei is felborulnak és kiderül)…

    szóval hogy vagy?

    majd azért ha arrajársz kérdezd meg a gábrielt ő mindent jobban tud + 1 liter

  • Hazai Lámpa:
    „https://168ora.hu/itthon/befejezodott-a-paraszttalanitas-nagyobb-a-foldkoncentracio-mint-a-horthy-korszakban-2933
    Dolgozhatunk éhbérért valamelyik nagy multi gyárában vagy kimehetünk Nyugatra cselédnek”

    Kovách tanár úr helyesen vázolja a helyzetet.
    Hogy a relatíve túlnépesedett falvak ismét nincstelenné lett lakossága nagy része akár a szolgáltatóiparban, akár az egészségügyben vagy az idősgondozásban a kellő nyelvismeret és szakirányú tapasztalat nélkül munkát találhat Nyugaton, abban kételkedem. Valamelyik nagy multi kiszervezett magyarországi összeszerelő üzemében? Háát… más a falusi munkavégzés tapasztalata és fegyelme, mint a nagyipari tapasztalat és fegyelem. Megoldás? Nem tudom.

  • Javaslom mindenkinek olvassa Hazai Lampa altal csatolt 168 ora cikket Bujar Attika altal.

    Habar B.A. szociologus, semmi gyakorlata a kozgazdasag, mezogazdasag es az uzleti gyakorlatokhoz, de lenyegeben ugyan arra mutat amit fento megjegyzesemben hangsulyoztam.

    Na lassuk lenne barkinek is barmi mukodtetheto es sikeresitheto otlete, kozolje kerem.

  • Boda! (2020 május 13 3:47 du.)

    Felsorolná név szerint, kicsodák azok az „Illéhez hasonlók”? – Továbbá esetleg valamiféle érvet(!) is leírna ide értelmesen(!!!), amivel vitatkozik Ille írásával … Mert ez itt most olyan, mintha valami mellett elmenőben köpne egyet a járdaszélre, „oszt jó napot”. Tényleg nem szégyelli el magát néha? De jó Magának! – Vagy a „normális hazaszerető emberek” ilyenek, mint Maga?

  • hazai lámpa! (2020 május 14 7:46 de.)

    Izolacionizmus, nacionalizmus, globalizmus, internacionalizmus. – Tényleg csak egyetlen egyet kell választani? Mire megyünk, ha csupán az egyikre esküszünk? Mire megyünk, ha egyenként mindegyik csak ábrándkép, amibe érzelmileg – (ész nélkül?) – kapaszkodunk? Mire megyünk, ha valaki ezt az érzelmi kapaszkodást használja ki saját cezaromániás, határtalanul mohó, ferde vágyainak a kielégítésére?

  • T.Ille Úr ! 🏇
    Ne válaszoljon, kis bejegyzésemre, mert unom a kicsi huszározását, 🏇 olajbogyózását, fitogtatott jiddis nyelvismeretét, ami a „slapaj”- t illeti stb.
    -Elismerem, igen tökös dolgozatot, tett le ide !
    – Itt aztán voltak „új” lelemények, Hitlerezés, kipcsakozás, türközés, fityfaszozás, Putyinozás,ordító egerezés, virusozás, EU-s lóvék csókosoknak terelése, stb.
    – Gratulálok ! 👍
    – A nyomorult, O1G666, Geyza, stb. most csettintenek, – Ille, jól megmondta a kis köpcösnek, aki Önnek egyedüli (egyoldalú) vitaparnere, – és bizonyos, hogy ezek után a „kis hepciás” fontolgatja, hogy távozik a politikából! 🏇

  • Oh come on „slapaj”.

    Legy ember a gaton, s ne dobd be a turokozodet mert nehanyak, kezdve Haran Rashid ocsarkodasai miatt!!!!
    Talan belatnad mar, hogy ezek keptelenek mas magatrtast bizonyitani.

    Kosd fel a micsodadat es birkozz meg emberi modon mind az itteni bunko vadalmazokkal szemben.

    Tudom, eros es vastag bort kivan az itten, de ha elszaladsz mert nem kepesek a te inteligenciad alapon kifejezni magukat, hat remelve meg-gondolnad azt, es birkozz meg minden tahoval itten a sajat kepesseged alapjan.

    Bizonyits mindenikit szegyenletesekenek, az ertelemesek tisztan latjak a kulombseget, meg ha kis szamokban is lennek itten.

    Legy bator es meresz, az eletben minden sikerekehez az elmaradhatalan.

  • Kedves Ille István. Tökéletes meglátás. Köszönjük.

    Sajnos mind ezt a felcsuti újnyilasjóska suttyó geci elengedi a fülei mellett.

  • most 2020/V./15:00:22 kor az USA NBC tv csatornáján élő riport az egyik USA állam Farmer Szövetség Elnökével, aki maga is farmer…
    amit elmondott:
    a farmerek termelnek de

    NINCS AKI ELOSSZA MERT MONOPOLIZÉLVE VAN AZ EGÉSZ:

    az USA ban 3 elosztó/felvásárló monopólium létezik, amely 3 ból 2 külföldi tulajdonú, ugyanúgy, mint

    a feldolgozó központok is monopolizéltek azaz az egymásbaérő hentesek a hatalmas konveyorok mellett mind megkapták a betegséget és a központok bezártak

    azaz a jelenlegi kapitálistapistaságban a felállás lehetetlenné teszi azt, hogy a termelőtől eljusson az áru a vevőhöz,

    miközben a monpolizélés alapján az árakat a piactól függetlenül manipulálják és a farmerek haszna saccperkábé 38% ra csökkent mialatt az elosztók hatalmas profitot hajtanának be ha nem lenne az ami van!

    FDR és elődei antitrust intézkedéseire lenne szüxég azaz a jelenlegi system öngyilkosság de nincs aki tegyen bármit hülyeségekkel foglalkoznak Obamgate van meg Flynngate, meg russiagate, chinagate, irangate és assholenessgate van és a teve csatornák (a FOX az élenjáró) meg terjesztik maszlagot.

    azaz miközben túltermelés van hatalmas áruhiány is létrejött MINT AZT MÁR TÖBBSZÖR ÉN MAGAM IS MEGEMLÍTETTEM SOKAK SIKOLTOZÁSA KÖZEPETTE

    ennél hosszabban is lehetne de, minek ha érthető jó ha nem hát annyi

    AMIT ALÁHÚZOK: A GLOBALIZÁLT VILÁGGAZDASÁG SAJÁT DUGÁJÁBA DŐLT ÉS NINCS AZ A NATO AMELY KI TUDNÁ LŐNI BELŐLE

    hahahaha

  • slapaj
    2020 május 14
    4:50 du.

    Az idióta Bajerzsolt-seggtörlő
    most azzal próbálja lesorvadt förmedvényeire
    felhívni a figyelmet hogy idiótikus szmájlikat
    linkel be a semmitmondó fröcsögései mőgé.
    Pedig régebben sem járt ez sikerrel, de most sem fog.
    Aki mocskos hazudozó volt, az az is marad.
    Még akkor is ha a piszkoskodásait finomkodva adja elő.

  • Rodeo11
    2020 május 14
    10:01 de.

    „…egyébként forradalommal kapcsolatosan olvasd Marx-ot az ő törvénye…”

    ******************************

    Annyit tudsz te Marxról hogy az nem Wágner.
    Te kis Hitler-csíra.

  • toth péter
    2020 május 13
    3:47 du.

    Mennyi szó…És tessék mondani:Ezek mit jelentenek?

    Mer’hogy gondosan végigolvastam, de még visszafelé sem látom bennük a mondanivalót.

  • slapaj
    2020 május 14
    4:50 du.

    kisgyerek, ha unod, így jártál. csakhogy, egy cseppet tudatlan vagy. a „slapaj” az újságíró szakmából vett, meglehetősen lebecsülő gúnynév, nem jiddis, hanem volksdeutsch. a schlepp német kifejezésből elszármazott pestinémet újságíró szakkifejezés.

    eredetileg az alárendelt szellemi – habár esetedben a szellemi barokkos túlzás – segédmunkát végző , leginkább kezdő, gyakornok újságíró volt. aki aztán úgy is maradt s képességeiből többre nem tellett.

    ehhez mit szólsz, kisgyerek? ne aggódj, nyelvi leleményeket bármikor tudok újítani. hanem – pusztán a móka kedvéért – a személyeskedésen kívül, esetleg, ha valamit érdemben a cikkhez is szólnál? vagy az túl nagy feladat neked? esetleg méltatlan hozzád?

    a jiddissel meg mi a bajod? mivel írok, értek és beszélek németül, nekem nem gond. ráadásul anno közép-kelet közlekedő nyelve nyelve volt. gondolom, neked gond lehet, ahogyan sok más is.

    ne essél túlzásba: a Shorty nekem nem vitapartnerem. ahhoz cseppet kevés.

  • Bendeguz79
    2020 május 14
    6:38 du.

    miről beszélsz? hogy mije van neki? intelligenciája? mégis, hol hordja?
    a saját képességeit illetően gondban lenne, a bizonyításról nem is beszélve. persze, biztosan jót tenne neki, ha felkötné a micsodáját, már, ha van hová. 😀

  • Előző cikkre lekéstem a beírást,ezért szeretném,ha itt megjelenhetne a válaszom Gorgonzolának:

    Gorgonzola,
    ide idézem leírásodat,amire pontosabbat nem lehetne írni az ide provokálgató csávónak.Köszönöm!Pontosan erre gondoltam:

    Gorgonzola
    2020 május 13
    5:33 de.
    Gyuri10
    4:44

    Az alattvaló és az alávaló két merőben mást jelentő ill. kifejező szó.

    Az alattvaló társadalmi státuszt kifejező névszó, vagy főnév. Általában egy fejedelmi személy, császár, király, kormányzó, stb. uralma alatt(!) élő, őt közvetlenül, v. közvetve szolgáló személy “”állampolgári”” hovatartozását rögzíti. Feudális viszonyokból ránk maradt patinás szó. Magyarországon a Horthy restauráció hívei mindent elkövetnek az ilyen és hasonló konzervatív státuszok újraélesztéséért.

    Az alávaló (viszont ) súlyosan megbélyegző és elítélő melléknév, illetve jelző. Súlyosságát tekintve kb. a gazember megfelelője, de fokozható pl. aljadékra, stb. Az ilyen ember alantas gondolataiból kiindulva a legaljasabb cselekedetekre is képes…

  • T.Ille Ùr !
    A „cikke” elég égő, egy slapaj számára sem vállalható !
    Egyébként a slapaj -a schlepp német kifejezésből elszármazott pestinémet (volksdeutsch & jiddisch) újságíró szakkifejezés.
    – Ha „újságíró” szeretne lenni, ezt illene, tudni! 🏇🏇

  • Geyza
    2020 május 15
    3:16 de.

    te Marxot cáfolod? vagy csak engem csesztetsz ami lepereg rólam…kis ignorante

  • slapaj
    2020 május 15
    1:30 du.

    mi a gondod, kisgyerek? mintha ezt írtam volna 😀 miből gondolod, hogy újságíró szeretnék lenni? és miből gondolod azt is, hogy abban a helyzetben vagy, hogy minősíts? csak piti módon személyeskedsz, igazi sznobként. tudod a jelentését, ugye? sine nobilitas. nem csak nemesség nélküli vagy.

    egyéb valami óhaj, sóhaj?

  • slapaj! (2020 május 15 1:30 du.)

    Magyar Értelmező Kéziszótár, 1212. oldal:

    slapaj: alárendelt beosztású szellemi segéderő.

    Hogy ki a fölérendelt beosztású szellemi segéderő, arról lehet magasröptű értelmezési „vitát” folytatni, de minek …; amit eddig előadtál, magáért beszél, „oszt jó napot”.

    Amúgy keserű iróniával veszem tudomásul, amikor takonypócok rúgják valagon a vének tanácsát …

  • slapaj
    2020 május 15
    1:30 du.

    Ugggyan..hol vagy te egy ÚJSÁGÍRÓTÓL…

  • Ille Istvan;

    Slapaj inteligens es kepes jol alkotni es kifejezni mondani-valojat, csak ugy latszik nincsen soha sok mondani-valoja.

    Szukszavu a meglatasait, velemnyeit megosztani a KMH olvasoival.

    Ha problanad onmagad is „slapaj” magatartsa-modjan nyujtani cikkeidet, sokkal ertelmesebb es elvezetesebb lenne a KMH.

    Es miert ne Rashid ????
    Letezne valami ami gatolna Teged abban???

    Kerlek probald !!!

  • Rodeo11
    2020 május 15
    1:50 du.
    drága aranyos és kedves Cenz Ura nagyon szépen köszönöm, a te tudod, hogy mit, ilyen cizellálttá kell válnom, néha sikerül most te segítettél…ilyen SARS Covid-19 (még 19? nem 32? ) idején ez az, amiért én ott ahol ez szokás, azt szoktam mondani, hogy Áldás, Békesség

  • Slapaj

    Lenyomorultoztal minket?! Engem?
    Milyen alapon?
    Azert, mert elismerem a tenyeket?
    Te csak szerencsetlenul vagdalozol!
    Fáj az igazság? Nem kotelezo nacinak, fasisztanak lenni, ha zavar!

  • Bendeguz79
    2020 május 15
    4:56 du.

    sajnos, slapaj magatartása teljesen egyértelmű, mivel – sajnálatos módon – ille-fóbiája van. egész itteni tevékenysége abból áll, hogy engem b.szogat, ócsárol. ez nem kritika, legkevésbé sem vélemény, hanem sunyi trollkodás. nem igazán értem, mit remél elérni? én továbbra is kritizálni fogom imádott vezérét, ő meg továbbra se tehet ellene semmit. én írok, ő olvas. ez amolyan író-olvasó találkozó. ha esetleg cáfolna, na, akkor lenne élvezetesebb a KMH. de se ő, se falkatársai nem képesek ilyesmire, hát inkább csak acsarognak.

    remélem, belátod, hogy én nem kívánok slapaj elvárásainak megfelelni? annyira nem adom le magam.

  • T.Ille Úr !
    – Úgy négy-öt évvel ezelőtt, diákként, telefonomon jóhiszeműen kis bejegyzést pötyögtem a KMH egyik anyagához…
    – Abban reménykedtem, hogy találok magamnak magyarul értő fiatal kanadai „vitapartnert”…
    – Ille Úr kapásból, belém rúgott, mondván ha így meg úgy, itt nem fogom jól érezni magamat… Eltanácsolt, random, hogy itt nincs helyem…
    – Azt hittem, valami fajsúlyos valaki, komiszár, vagy redaktor, mert mindenkinek oda arcoskodott…
    – Aztán eltünt, talán évekre és élte a falu bolondja életét lakóhelyén…
    – Jelentem én a mai napig jól érzem magamat ezen a felületen, Chris egy hsz.-t, sem dobott ki tőlem… és nem haragszom, hanem jõl szórakozom !🏇 🏇 🏇

  • slapaj
    2020 május 16
    10:31 de.

    nos, ez az. te itt jól szórakozol. neked ennyi elég is. félreérted Christ: példaként tart itt. itt van pl. slapaj. nem jó példa, de itt van.
    mond, kisgyerek, jól esik neked, ha valakit sértegethetsz és illetéktelenül kritizálhatsz?
    valamit rosszul csinálhattam, talán nem elég nagyot rúgtam beléd, mert még mindig itt esz a fene. teljesen értelmetlenül, persze.
    csak rám vagy akadva, vagy van más szerelmed is?

  • Gorgonzola,
    köszönöm a pontos felvilágosítást.Tehát az a fószer,aki állandóan itt engem próbál cikizni,alattvaló nem lehet.Meg vagyok nyugodva!

  • Mr Ille Istvan,

    OK , nem aohajtasz slapaj elvtarsainak megfelelni, annyira nem adod le magad ‘.

    Hat akkor miert nem probalnal tultenni rajtuk ???

    Nyujtani ertelems hozzszollasaiadat MINEN egyeni szidakozasok hianyaval ?????????????

    Miert nem probalkoznal megajandekozni minden KMH olvasot azzal?????
    Sot tobb lehetosged lenne amodon ertelmesen nyujtani mondanivalodat minden olvaso szamara. Hmmm????

    Come on, Haran, mindannyian varunk arra !!!

  • BrunszvikTeri
    2020 május 16
    4:24 de.

    a grizi (ha eddig nem tudtad volna?) mexokta, hogy náluk otthon ugyanaz folyik már Orwell előtt és után az ő kies hazájában kiemelve a még sokkal kiesebb Florida a Marco Rúbio cubai migráncs szenátor (aki usább akar lenni a Krumplee nél is meg a Jared Kuschner nél is) képviseli ezt a „rendet” de nincs egyedül

  • Bendeguz79
    2020 május 16
    3:23 du.

    hidd el, megpróbáltam negligálni őket, csak nagyon fárasztó.
    ha válasz nélkül hagyom alantas személyeskedésüket, még azt találják hinni, győztek. ráadásul mindegyiknek más és más az indítéka. ferenct-nek a vallásos hit, JFS-nek az irántam érzett olthatatlan vágy, Bodának a jusztis-érzés. slapajt nem tudtam hova tenni, de most történelmi visszaemlékezése megvilágította nekem az indítékát.

    nincs abban semmi elvszerűség, semmi pártos állásfoglalás, egyáltalán semmi, ami ideológiai alapú. csak a sértett hiúság működteti, a piti bosszúállás, a mániákus személyes ellenszenv, ami már fóbiává torzult nem túl stabil személyiségében. képzeljétek el a napjait: reggel első dolga, hogy megnyissa a KMH-t, írt-e valamit az Ille? ha nem, elvan rontva a napja. ha igen, máris belevájja a fogát: aznapra már kisütött számára a nap!
    tkp. sajnálom szegényt: ahogy bevallja, neki ez szórakoztató. istenem, mi lehet, ami elkeseríti? az armageddon?

    mégis hálásnak kell lennem slapajnak: most már tudom hová tenni. nem valami épületes hely, de ott jó társaságban lesz. attól tartok, ki sem fog kerülni onnan. meglátjuk, hogy fogja viselni a mentális karantént?

    slapaj, kicsi huszár, mit fogsz csinálni, ha le se szarom a puffogásod? látod, Boda is feladta, Juráseket se jegyzem. könnyebb lesz neked, ha beállsz a sorba. még fiatal vagy, előtted az élet, egyszer találsz egy értelmes elfoglaltságot magadnak, mert ez itt nem az.

    ahogy a sláger mondja: „Pá, kis aranyom,pá,nem zavarom már,
    Csak elhagyom,pá!
    Kár,hogy kesereg,bárhogy pityereg…”

  • O1G666
    2020 május 16
    12:26 de.
    már nagyon régóta szeretnék neked egy művészeti példát hozni arra, hogy a vesztesek hogyan győznek!
    a világtörténelem tele van mindenféle dolgokkal… de vannak zsenik akik meglátják mi is az ami!!!

    magam részéről sok sok zenei példát szoktam erre felhozni, mert a zenével el lehet szabadítani az indulatokat az érzelmeket amik az ember lényege!

    vegyünk egy példát Verdi (Giuseppe) Aida népek közötti véres harc a hatalomért és „a” nemzetek „ellentmondása” persze a zenében ez izzik fehéren és folyik a vér meg a könnyek!
    1951 ben Mexico ban volt egy sorozat amiben az Aida az egyik nagy mű volt de a másik a Norma is ugyanazokkal az előadókkal (erre szoktam mondani aki ennél jobban elő tudja adni az jöjjön ide és csinálja)
    az Aida története olyan banálisan hangzik pedig hatalmas emberi tragédia és itt és most a vége ugyanennek az előadásnak Aida és Radames befalazva a sziklasírba vigyorogva hallgatják Amneris t aki győzött…

    https://www.youtube.com/watch?v=1wLSF9lyTeE
    ebből a vége:
    Aida, Opera in 4 Acts by Giuseppe Verdi
    Maria Callas (Aida)
    Mario del Monaco (Radames)
    Oralia Dominguez (Amneris)
    Giuseppe Taddei (Amonasro)
    Roberto Silva (Ramfis)
    Ignacio Ruffino (Il Re)
    Rosa Rodriguez (Sacerdotessa)
    Carlos Sagarminaga (Messaggero)
    Orquesta y Coro del Palacio de Bellas Artes
    Oliviero de Fabritiìs, Conductor
    Mexico-City, 03.VII.1951

    mivel nem tudom kiszedni a fentiből ezt a részletet ide teszem a MET előadását Tucci/Corelli…
    Aida…………………………Gabriella Tucci
    Radamès………………….Franco Corelli
    Amneris……………………Irene Dalis
    Amonasro…………………Cornell MacNeil
    Ramfis……………………….Giorgio Tozzi
    King…………………………..Louis Sgarro
    Messenger…………………Robert Nagy
    Priestess……………………Carlotta Ordassy

    https://www.youtube.com/watch?v=KImxC4MYYzY

    a győztes zokog az áldozat szeretkezik és meghal

    ugye mond ez neked valamit ebben a SARS diliben?

    geyzának semmit erről és a Corelli pianissimo technikájáról sem

    vigyázz a maracujá val

  • Aurora Boreálisz

    OLV’TÁRS!

    ELLENSÉGKÉP DOLGÁBAN EZT A FOTÓT TEDD VALAHOVA :

    https://24.hu/belfold/2020/05/08/hadhazy-pancelosokat-fotozott-a meszaros-ceg-tavanal/

    🙁

  • O1G666
    2020 május 16
    12:26 de.
    ha a Cenz Ura még ezt is beengedi?

    felhívom a figyelmedet a IV. felvonás ból Amneris Radames „duett” és a szöveg…
    királyi trónért sem adja (azaz kapja meg) szerelem kapcsán! és a győztes el kezdi elveszíteni a harcát… és …

    lehet győzni… de valaki azt mondta és ez már nem operai példa:
    a legyek elfoglalták a légypapírt

    és hallgasd Amnerist a győztest

    lesznek beszólások, ha a Cenz Ura beengedi

  • Auróra!

    Megnéztem az illusztrált képet,amely magáért beszél, azonban

    a kép aláírás,hogy „Mészáros Orbán milliárdos barátja”lenne,az

    egy óvatos megközelítésre vall, hisz mindenki tudja – ti. hogy

    birtok-viszony szempontjából – a valóság ennek pontosan a

    fordítottja. „Mészáros milliárdjai”,meg amit ott a képen látunk

    és a szövegben említett, a néhány kilóméterrell odébb lévő

    luxusbirtok,az is mind-mind a . K e r e s z t a p a . birtoka.

    S bár jogilag nem a tulajdona, de ML,mint hűséges szolga*akár a

    Mt.25.14-30-ban az ezüst talentumot,ő is csak az ő Urának őrzi

    és kamatoztatja annak lopásal és kizsákmányolással közpénzekből

    szerzett,síbolt minden,dicstelen és legálisnak álcázott kincsét
    ˙

    .

    * Az ide inkább illő, alvilági kifejezéssel: a . s t r ó m a n .

  • Ŕodeo kösz!
    Megnézem. Ezekre mar nem emlekszem, de az operakat Verdivel az elen szeretem, igy elvezni fogom.

    A kettotok indulataiba, szembefordulasaba nem szandekozom beleszolni, de nem is latom at.
    Sok emberrel tobbmindenben nem ertek egyet, de nem az hatarozza meg az indulataimat. Nalatok is valami regen felresiklott es csak fokozatosan romlik a helyzet….
    Remelem, valahogy korrigalodik idovel!

  • Találtunk egy korrekt videot.
    USA, TV-S SZEMELYISÉG PRECIZEN FOGLALJA ÖSSZE A COVIDVESZÉLYT (angolul) pár percben!
    Aki jol tud anģolul, annak megkoszonnem, ha mások számára is leforditana! (Nekem hosszú)
    Kötelezővé tennem meghallgatni, mert objektiven preciz!

    https://youtu.be/28I5WyLp15o

  • https://youtu.be/UcvIQJ-QurQ

    Ez is ide tartozik a az észhez térítéshez!

  • „sajnálom szegényt: ahogy bevallja, neki ez szórakoztató. istenem, mi lehet, ami elkeseríti? az armageddon?”
    😀 😀 😀

  • Ille Istvan, 2010 Majus 17, 2;02 de soraira;

    OHHHHH????
    Amit leirtal az mutatja hogy valami mas problemat latsz abban.
    A „hiusag”, „bosziallas”, stb. az csupan higy az teged bosszant. De miert ?

    Hiszen senki NEM nyer meg senkit a sajat meglatasaval.
    Ha maskent velnek dolgokat, mind az azok sajat ugye.

    Lasd miert utalnak engem itten.
    Csupan mert az emeberi-jogokat, allamhatalmak lorlatozasait es a demokratikus modszert lehetoseget a tarsadalmak tobbseghatrozatai alapjan, s enem a politikusok altalo korlatlan iralmat emlitem soraimban.

    A KMH olvasok tobbseg utalja azt.
    Rendeben, az a sajat dolguk. Azert nem tamadok senki egyent, elvezzek amirol panaszkodnak.
    Az nem a te problemad.

    Semmi mast ugy sem kepesek tenni azon.

  • Geyza
    2020 május 15
    3:17 de.
    Ez elmés probléma — határozottan
    üdvözletével

  • O1G666
    2020 május 17
    8:08 de.

    megígérem, hogy megnézem, de előre kell bocsánatot kérnem, Bill Maher aki most „beolvas” egy a legfontosabb „Őfensége ellenzéke” csoportból, engedéllyel teszik, ezért engedik őket a MSM képernyőire még -talán- a CNN re is

    na most nézem, majd összefoglalom és akkor tudatom

  • O1G666
    2020 május 17
    8:08 de.

    fájdalommal tudatom, meghasadt a tudatom!!!

    én ugyanezt írtam le itt kb 10 nappal ezelőtt és a Cenz Ura -mint undok renegát BS-t – szépen kiradírozta

    Bill Maher semmi másról nem beszél, mint arról, hogy ha van immunrendszerünk (ÉS PERSZE VAN CSAK NEM MINDENKIÉ EGYFORMÁN ERŐS) akkor gond egy szál se’, lehet élni tovább, vidáman, rettegés nélkül

    a tömegek abszolút kontrollja megvalósítható a SARS okán, és a különböző politikai rendszerek különféleképpen magyarázzák de a vége ugyanaz az egyén kordában tartása és lelövési kilövési engedélye adott a data alapján amit elemeznek azok akiket szintén ki lehet lőni és meg is történik…

    a gazdasági csőd már évtizedek óta kopogtat az (NA JÓ DÖRÖMBÖL) az ajtón, néha ránk is dönti, de nem tanulunk azaz szellemileg még kevésbé van immunrendszerünk, mint biológiailag!

    ezzel én befejezem a részletek Maher alapján hogy honnan lehet és hogyan megkapni a SARS-t pet azaz kedveske kutyuska miután kinyalta tisztára a saját seggét, megpuszil téged/engem és mi boldogan pusziljuk vissza…

    kösz, én normálisan élem át a SARS-t, mert amikor önkaranténba vonulok akkor lehúzom a redőnyt és nagyadag jófajta Stella Artois és 12 db bizonyos tabletta egy nyelésre és akkor a többi a szanitécek gondja lesz… ha még lesznek szanitécek

    Kies Kanadában hasznosítják a hadsereget a győzhetetlen armada most a SARS ell van kivezényelve és parancsba kapták a győzelmet… még a rendőrök mehetnének csődbe mert nincs közlekedési kihágás azt a 2 gyorshajtást meg balkézzel is… persze lőnek is mert az is divat legalább a detektívek detektálnak és nem engem csesztetnek, hogy vanálarcanincsálarca vagy hogy…és ide gondolj amit akarsz

    még egyszer aláhúzom amit Aida címén tettem be: a győztesek az igazi vesztesek a jelenlegi és a mindenkori háborúkban

    el fog érkezni az a pillanat amikor mindenki akivel így kicsesznek az önként vonul a máglyára tömegesen (lásd Norma Pollione) vagy a sziklasírba (lásd Aida Radames aki nemzeti hősből lett hazaáruló seperc alatt mert Amneris ugye nem kapta meg)

    na majd ezek tömegsen és akkor nem lesz aki kiszolgálja a győzteseket és héhendöglenek, mint az őszi légy

    grizinek ne mutasd meg és a többi MSM rajongónak sem

    majd reflektálj! jó?

  • gyuri10
    2020 május 16
    2:58 du.

    Gorgonzola,
    köszönöm a pontos felvilágosítást.Tehát az a fószer,aki állandóan itt engem próbál cikizni,alattvaló nem lehet.Meg vagyok nyugodva!
    ***********************************

    Na mit mondtam 😀
    A körmondatos idióta 😀 😀

  • Rodeo11
    2020 május 15
    1:50 du.

    TE csak annyit tudsz Marxról hogy az nem Vágnerúr és különös módon sajnálkozol felette.Te kis Hitler-csíra.
    A kör két vége összeér benned.
    A szélsőjobb és a szélsőbal
    Írjál Lukasenkának hogy
    teccik neked a neve.

    És hogy megengedé e ? (esetleg hehe)
    Mer’hogy annyira szeretnéd..

  • Bendeguz79
    2020 május 17
    11:11 de.
    grizi, hogy miket meg nem tudok soraidból?

    te Marxista vagy? esetleg a titkos féreg foga rág és kommunista is? te kis NGO! a KMH-n… a Soros fizeti? az jól fizet, persze ha fizet????

    hogy a zember fija mit meg nem tud grizit olvasván? és a geyza meg a gábriel a lelki társaid mit szólnak eme renegád változásaidhoz?

    mit iszol? kíváncsivá teszel, ki kellene próbálnom!!! megadnád a koordinátáit?
    Descartes szerint Origo itt kies Kanadában az Ontario tó északi partján öböl mellett a parkban

    választ azonnal express légiposta! jó? grizi epedve várom

  • Bendeguz79
    2020 május 17
    11:11 de.

    attól tartok, te látod másképpen slapaj munkásságát.
    ő kizárólag velem foglalkozik, tehát engem bosszant. ez, ugyebár, belátható? tevékenysége minden ideológiai alapot nélkülöző, személyeskedő rosszindulat.
    ezért kell ignorálnom. hogy téged miért utálnak – már, ha – nem tudom, de nem is érdekel.

  • B79

    En nem utallak, hanem sajnallak!
    Az a velemenyem, h mar tul idos vagy, emiatt van az, h korabban hiaba voltal nagytudasu, szeleslatokoru intellektualis egyeniseg, mara a kor miatt az megkopott, igy az elmed mukodese akadozo, osszeomlott az ertelme a kinyilatkozasaidnak.
    Sajnálom! Biztos tartalmas, erdekfeszito lett volna veled beszelgetni, vitatkozni 10-20 evvel ezelott!
    Most hany eves vagy?

  • (Remélem nem 79-ben szulettel!)

  • https://youtu.be/Lze-rMYLf2E

    Dr. Katz-zal elemzík a pandemia þerjedeset, fennmaradásat.
    Racionális, megoldasalapu!
    Érdemes elgondolkodni rajta!

  • 555;
    Aki alitotta hogy nem is olvassa B-79-t.

    Kontorgom NE sajaljal !!!!!!
    Inkabb „utaljal” engem !!!!

    Tudod hogy Bill Maher, szinesz, komikus fizetese 10 millio US dollar. Nem kevesebb mint 140 milliot er.

    Kattintsd; „Celebbery’s worth”
    Hat te mit nem allitanal 10 millioert ????????

  • Egy Covid-jarvanyi hir.

    A „moderna” nevu biologoai ceg Cambridge, Massechuset-ban a korna virus elleni munkajaval sikereket mutat a kiserletei a virus ellenei „anti-bodikat” feljleszt a kiserleti egyenek szervezeteben.

    De ez csak az elso lepes remenye.

  • ILLE ISTVAN;

    Eddig semmit nem olvastam „slapaj”-tol ami mutatna „roszindulatait”.

    Miert veszed annak ????

    „slapaj” egyeni joga, mint Neked, a sajat meglatasait kifejezni.
    Csupoan mert az nem egyelno a Te meglatasoddal, az miert bosszanthatna ?????

  • Na mit mondtál?kőrmondatos idióta.
    Az is aki nem engedi át ezt a választ!

  • „slapaj, kicsi huszár, mit fogsz csinálni, ha le se szarom a puffogásod? ”
    🏇 🐎 🏇 🐎 🏇 🐎 🏇 🐎 🏇
    -Egyszer nácis arrogancia, másszor durci…
    Kértem, hogy ne kóstolgasson ez a narcisztikus pszihopata, de érintettség okán,annélkül hogy visszaélnék szellemi leépülésének szignifikáns voltával, úgy ILLIK hogy reagáljak…
    – Ne kívánja, hogy a későbbiekben racionálisan fogalmazzak, és megkésett suttyó modorosságait, szigorúbb verbalitással toroljam meg…

  • Bendeguz79
    2020 május 18
    2:19 du.

    grizi $10000000!!!

    azért még „az” sem áll sehová sem fel, ha nincs benne „rugó”, pedig ma már a Walmart ban is lehet Viagrát kapni… te meg állítgatsz itt mindenfélét… úgysem sikerül, ez biológiai tény, meg annak tükrében amit ide szoktál állítani, hát nincs az Vénus aki képes lenne….”rá” a Bill Maher és szvsz Wolf Blitzer sokkal többet kap, az sokkal jobb komikus

    hahaha a CNN leváltotta a Comedy Channel-t

  • Bendeguz79
    2020 május 18
    2:27 du.

    aha. ezek szerint úgy látod, az eddigi hozzászólásai mindössze vélemények, amik teljesen véletlenül soha nem a cikk témáját, hanem személyemet illetik?
    érdekes.

  • Ille Istvan;

    De Te ugyan azt teszed amivel slapaj-t vadolod.

    S slapaj meg amodon kezd reagalni neked.

    Hat nem ohajtanad valahol megallitani mind azt, s valami normalis eszzme-csere forditani az egyeni ellensegeskedest?

  • Slapaj

    Vedd már észre, hogy ez itt nem más, mint egy köpködőfal.

  • Miklósbácsi!

    „”Amúgy keserű iróniával veszem tudomásul, amikor takonypócok rúgják valagon a vének tanácsát …””

    Csak halkan megjegyezném, ha már „professzor úr” voltál, hogy „Slapaj” nyikknevü cimboránk az álnevét maga választotta – és bár rólam logikát feltételezni tudom a „felsőbb intelligenciának” nehezére esik, de ezt az icipicit használva, ami nekem mégis kijutott, feltételezem, hogy nemcsak hogy tisztában lehet vele, hanem talán még valamennyire szándékolt is lehetett. Az általa történt választáskor.

    NA DE HOGY ITT VALAMI „VÉNEK TANÁCSA” FELLELHETŐ LENNE???!!!

    Ez hatalmas poén volt a mai napra — kiröhögtem magam, még a könnyem is kicsordult, amíg ezt a választ leírtam ….

    Ne keverjük össze az ideírogató kivénhedt birkákat és kosokat az általad citált tisztességben és becsületben megőszült, intelligens, tapasztalt személyeket feltételező „vének gyülekezetével”

    Az én hajam kifehéredett, de számomra az intelligens, gondolkozó fiataloknak a véleménye sokat nyom a latba. A jövő az kezükben van.
    Ha szerintünk szarul gondolkodnak abban mi vének vagyunk elsősorban a hibások, mivel hogy a mi kezünkbe volt adva a nevelésük kulcsa.
    És ugye nem haragszol meg, amikor azt mondom, hogy ebben a professzorok felelőssége duplán számított?

    Ha már a professzoroknál tartunk, akkor had hozzam fel az alap-tételt, ami sajnos mindenre magyarázat:

    A mi korosztályunkban a pedagógiai főiskolákra zömében a középiskolákban 2-3-as osztályzatokat elérök mentek el, mivel máshol továbbtanulni esélyük hangyányi nem volt, viszont pedagógusoknak még elmehettek …

  • gyuri10
    2020 május 18
    3:41 du.

    Na mit mondtál?kőrmondatos idióta.
    Az is aki nem engedi át ezt a választ!

    *******************************

    Akinek nem inge…

  • slapaj
    2020 május 18
    5:02 du.

    …”– Ne kívánja, hogy a későbbiekben racionálisan fogalmazzak, és megkésett suttyó modorosságait, szigorúbb verbalitással toroljam meg…”

    **********************************

    Eztetet witznek szántad?
    Me’ akkó : Ha. HAha.

    Aszongya
    „megtorolja verbálisan”
    Tisztára mint a féleszű Lalika.
    Az is -mint mondá- pontosan tudta és
    elsajátította az azonnali szóbeli megtorlást,
    bármiféle őt ért „támadással” szemben. Mert ő a faszagyerek.

    Hát kérem.
    Ennél a pontnál
    röhögtem fel váratlanul
    harsányan.Éppen éjszaka volt.
    Szteem a szomszédok nem tudták mi van.
    SOB* kollegán meg most már nevetni sem lehet.
    Annyira elcsépelt ezektől, ez a „megtorollak” projekt.

    *SOB = Sla..dehát mit ismételgessem,mikor mindenki tuggya 😀

  • Gabriel
    2020 május 19
    10:58 de.

    Naja.
    SOB* köpköd,
    mégha finomkodva is,
    mi meg „hálából” undorodunk tőle és kinevetjük.

  • Bendeguz79
    2020 május 18
    2:27 du.

    Vedd le a 12 dioptriádat,
    akkó tán meglátod SOB* végtelen rosszindulatát.

    *SOB = A köpködő. Vagy ki.

  • slapaj
    2020 május 16
    10:31 de.

    Beléd rúgott az Ille ??!
    Az csak azért volt mert ő egy úriember.
    Én például még le is köplek tégedet szépapám 😀

  • Illepityu:

    Erre varrjál gombot wazz 😀 😀 :

    ********************************

    Göllner András
    2017 szeptember 3
    12:26 du.

    @ Slapaj

    “mint Kanadai diáknak, még van tennivalóm”

    Slapajkám, van bizony, főleg azóta, hogy úgy ki csaptunk téged a McGill egyetemről, mint a macskát szarni, mert plagizáltad a szakdolgozatodat. Üdvözlöm Zsoltit, és a többi fasiszta haverodat Pálpusztán.

    ****************************

    Itt találod Slapaj ezzel kapcsolatos vinnyogásait :

    http://www.epa.hu/00800/00843/00163/02/ki-az-ellenzek-mostanaban/index.html

    Érdemes bele nézni.
    Másoknak is feltűnt a nácikra hajazó gondolkodása

  • Slapaj

    Idézem:

    „Slapajkám, van bizony, főleg azóta, hogy úgy ki csaptunk téged a McGill egyetemről, mint a macskát szarni, mert plagizáltad a szakdolgozatodat.”

    Ha mindez igaz, és jogosan feltételezem, hogy egy professzor nem állíthat olyat, ami az illető tanintézmény históriájában ne lenne dokumentált – szóval, sajnálom – de én nekem nem lenne pofám a képemet idetolni többet.

    Sajnos ez nem egy vita, költői és világnézeti egyet-nemertés, nem az ami J.A. és Horger Antal között történt, J.A. nem ilyen „svindliség” miatt lett „eltanácsolva” az egyetemről.

    Tehát csók …. a családnak….

    Látod Ille, a plagizálás…..

  • Köszi Geyza! 2020 május 19, 1:54 du.
    Ez nagyon aranyos 🙂
    Szóval ami slapikánk is a hatalmas „szellemi példaképek” nyomdokain halad ebben is …mint a szeretett doktorkáink Schmitt (plagi) Pali és Semjén Zsóti.
    Hmmm, mi tagadás az arca nekijeis pont ugyanakkora!

  • SzandiMandi
    2020 május 19
    4:03 du.

    Mint látható, mindenféle szennyedékek
    sodródnak ide közibénk és bűzölögnek itt nekünk

  • Gabriel
    2020 május 19
    3:43 du.

    Idetojja magát,
    me’ a képin nekije oly
    vastag a bőredék, mint a bányász-bakkancs talpa.

  • Látod Slapaj:
    Memmontam, vagy nemmemontam hogy lepöklek?
    Hát le is pöktelek. Persze ez (is) lepereg rólad mint minden.
    Szaal..hazudozzál tovább. Emberekről, esetekről, tényekről.
    Ahogy tanultad mesteredtöl, a Züttyő.-től

  • Geyza
    2020 május 19
    1:44 du.

    ugye -nem- tudod az SOB az egy angol nyelvű abbreviation és nadon de nadon cúna… de geyzának szabad …ezt is

  • Dear Chris !
    I’m having a great time, I hope you so too

  • Rodeo11
    2020 május 19
    8:48 du.

    Tudálékoskodó vasorrú bába 😀