Vezérmese a disznószerelésről

2020 május 17 9:42 de.46 hozzászólás

A sertések, alias disznók, élete érdekes területe lehet a biológiának. A haláluk azonban a jelek szerint már szín tiszta politikum Magyarországon. Függetlenül attól, hogy természetesen ismertek azok a mondások is, amelyeket emberekre alkalmazva kifejezett sértést szimbolizálnak. De egy politikus nem alacsonyodik le odáig, hogy „lebüdösdisznózza” az ellenfeleit. Amiből azért persze nem következik, hogy nem üzenhet a sorok közt a híveknek.

A disznóvágások körüli politikum kapcsán még emlékezhetünk arra, amikor egy fideszes képviselő gondolta jó viccnek az aktuális sorosozáshoz való csatlakozást megüzenni egy halott disznó felett.

Jogilag szinte biztosan támadhatatlanul, de egy hithű orbanista számára szinte biztosan megfejthető formában. Legutóbb pedig maga a miniszterelnök gondolta a disznók csodálatos halálát felhozni az ő sajátos példabeszédeinek egyikében. El tudom képzelni, hogy a beszédírói mennyit agyalhattak a végül Orbán Viktor által előadott baromságon. Aminél csak az a rosszabb, ha a saját kútfőből pattant elő a Karácsony Gergelyt lejáratni akaró sületlenség.

Egy olyan szövegkörnyezetben, amelyben többek között kijelölte az őslakosokat is Gyöngyöspatán. Amolyan rámutatásos módon. Elfeledkezve kicsit arról, hogy a biológiai üknagyapja biológiai dédapjáról valószínűleg halvány lila gőze sincs. Ahogy most éppen kedvenc decibelhungaristáit sem hiszem, hogy fel tudnák sorolni az elmúlt évezred összes felmenőit a családban. Legfeljebb azt lehet megállapítani, hogy Orbán Viktor, és pártja, igen nagy utat tett meg a választásokon az egykori SZDSZ-el több körzetben is szövetségben induló liberálistól a szélsőjobbal kiegyező, a széljobb kegyeit kereső rasszista uszításig. Talán azért, mert valószínűleg arra a következtetésre jutott, hogy a lappangó rasszizmust szítva biztosabb lehet a hatalmában, mint a demokrácia játékszabályait nem csak formalitásokban, hanem lényegében is betartó módszerekkel.

De a legutóbbi disznóvágásos szövegére visszakanyarodva, az ugyebár elsősorban Karácsony Gergelyt szándékozott tetemre hívni. Disznótetemre. Olyanokat emlegetve, hogy a főpolgármester az az embertípus, aki nem „keccsöl” a disznóvágással, hanem csak a vacsorára érkezik. Mely szöveggel kapcsolatban most tekintsünk el attól, hogy Orbán Viktor hány hektárt tudna lekaszálni egy nap alatt, ha véletlenül ténylegesen a „kecsölésből” kellene megélnie. Melyet kiválthatna esetleg kapálással egy krumpliföldön, vályogvetéssel a tanyavilágban, vagy esetleg cementhordással a kedvenc stadionjainak építkezésénél. Mert azért a disznóvágás nem a leszúrás napának reggelén bevágott pálinkával indul. Még akkor sem, ha Orbán Viktor esetleg azt hiszi, hogy a hízott disznó az ólban „teremtődik”, és azért, hogy ő aztán reprezentatív fotókon tölthessen kolbászt, nem kell megdolgoznia senkinek.

Ugyanakkor mégis van a szövegének egy sajátos, mondhatni sorok közti olvasata. Ami nem is biztosan dehonesztáló Karácsony Gergelyre. Egy pillanatig sem vonva kétségbe, hogy a hithű hívei egészen biztosan oly módon értik el a mondandóját, hogy a főpolgármester egy értelmiségi figura, miközben a miniszterelnök a kompetens cselekvő. Holott pontosan tudható, hogy Orbán Viktor nem egyszer még a saját kezdeményezéseinek a szavazásakor is gyáva volt a jelenlétével tüntetni, és most, hogy az általa teoretikusan annyira vágyott felhatalmazási törvény kapcsán egyértelműen az övé minden felelősség, nem győz bűnbakokról gondoskodni és szétmaszatolni ezt a felelősséget. Azonban ez a híveket, illetve az interpretátor trollokat ez aligha zavarja meg a ködös látásban.

Tehát a miniszterelnök szerint Karácsony Gergely egy értelmiségi. Szemben azzal, hogy a hívei ezek szerint nem azok. Alkalmasint persze Orbán és a Fidesz vezető köreinek nem egy tagja szerzett diplomát annak idején. Amely azt is jelzi, hogy egyfajta beismerésnek is tekinthető az említett szöveg. Beismerése annak, hogy a miniszterelnök sok mindennek tekinthető, de értelmiséginek? Nem. Elvégre az egy lenézett embertípus ezek szerint. Azonban egy város vezetéséhez valószínűleg inkább az értelmiségi, akár a filozófiai, szociológiai, illetve humanisztikus megközelítés visz közelebb, mint a kamerák előtti téblábolás a gát tetején. Személy szerint egyáltalán nem bánnám, ha a gazdaságpolitikát is inkább közgazdász értelmiségiek irányítanák, és nem a párthűség lenne az, ami mindent visz. Azért még lehetünk persze hálásak Orbánnak a bátor beismerésért. Miszerint az említett szociológiai, illetve humanisztikus, tehát értelmiségi megközelítés igen távol áll tőle. Ami egy füst alatt egy keretbe foglalja a főpolgármester felé megnyilvánuló kritikáját, és a cigányságot semmibe vevő megnyilatkozásait.

Így annak ellenére, hogy Karácsonynál talán volna alkalmasabb főpolgármestere a fővárosnak, azért nem biztos, hogy nem inkább dicséret az, amit Orbán előadott. Ami ugyanúgy visszafele sülhet le, mint a híveitől elhangzó „ballibsizés”. Amiről tudjuk, hogy az azt pejoratívnak gondolók az alapvetően a szegényeket, betegeket, elesetteket felkaroló baloldaliságot, a mindenkinek liberálisan megváltást hirdető zsidó Jézust becsmérlik. Azok, akik állítólag nagyon keresztények.

46 hozzászólás

  • Miért? Baj az, hogy egy cigány, uninteligens, felkapaszkodott antiértelmisegi pojáca kövér disznó a miniszterelnökünk?

    Akár még az is lehetne, h nembaj!

    Ha peldaul en lennek az, pedig a fenti jelzokon kivul még lezbikus féllábu nő is vagyok, masik agrol zsido es arab ősökkel.

    A szándék es a tett a döntő!

    De még, ha ilyen terhelt tulajdonságokkal rendelkezik valaki, akkor is, ha van kontroll, még működhet az ország!
    Ítt vannak az USA utóbbi republikánus elnökei. Egyik sem volt agysebesz, de meg takáritonak is keves volt az inteligenciajuk.
    Regen, Bush, a fia es vegul Trump (aki azert biztos ertelmes, csak veszelyesen onfejű).

    O1g valojaban alkalmatlan az orszagvezetesre. Talan haboruban esetleg, ha nem lopna el a penzeket, akkor lehetne elfogadhato egy ilyen akarnok, bar diktatorok haboruban is kepesek oriasi karokat okozni, igy inkabb akkor sem!
    Akkor talan egy Churceille fele hatarozott tag lehet nyerő!
    De bekeidoben mar o sem! A békébe bele is bukott!

  • https://youtu.be/UcvIQJ-QurQ

    Ez is ide tartozik a Covidmizérias észhez térítéshez!

  • Értem én, hogy kell valamiféle ellensúlyozás az egypárti országlással szemben. Ha semmi súlya nincs a törvénykezésben az ellenzéknek, akkor legalább a leírt szavak területén jeleskedjenek. És persze mindazok is, akiknek nincs ínyükre a mára kialakult országvezetési gyakorlat.

    Ilyen hely a KMH és az állandó írógárdája, akiknek többsége balliberális beállítottságú, ha lehet őket ilyennek tekinteni. Az írásaikhoz érkező kritikai kommentek többsége konzervatív keresztényi oldalról támadnak, „saját oldalról” többnyire nem érkeznek észrevételek.

    Részemről ez mindössze egy észrevétel, a szerző cikkéhez nem fűzök hozzá semmit. Elolvastam.

  • Drizari
    2020 május 17
    12:57 du.
    drizike ilyen Covid akárhányas időben SARS idején elmesélnéd, hogy -szerinted- mi is az az egypártrendszer (mert -ugye- demagográciákban a győztes mindent visz, azaz k….tt egypártrendszerré vedlik a bedbug)

    tehát -légy olyan legyes- közöld itt a nagyérdemű és az egységsugarú olvasóval, hogy hol van az ahol „ez” nincs?

    USA csiki csuki nem ér, azt kilőttem ott vetésforgó van azaz 8 év DNC és 8 év GOP a kettő között a névsor az egyetlen különbség a kül és bel politika sohasem változik csak egyer demokráciább lesz (jobb, ha tőlem tudod, én itt átélem naponta, és nem győzök szellőztetni mert a szaga is beszivárog)

    én Hong Kong ra voksolok, mert a Krumplee is aszon’ta, hogy ott most az össznépi hurál van a demokráciáért és már -majdnem- győzött is (hogy ki és mi az a kérdés) de majd Pompass megmagyarázza és küld nekik még forradalmárokat sok $$$$-ért az elszédíti még a legizésebb hongkongit is

    vagy van más origód erre? mutíssad ide!!!

  • Drisari
    Magam reszerol á baloldalt es a liberalis es zold partokat is kritizalom.
    A szocik kepesek tulzottan, ero felett adakozni, szetszorni a penzt hatekonytalanul is.
    A zoldek nem leteznek, csak kamu jelenseg a fidesz altal krealva es etetve.
    A liberalis demokrata partok sem eleg eltokelten harcolnak o1gvel szemben, annak ellenere, h meg ok a leghatekonyabbak, legelore mutatobbak szemleletukben, tenni akarasukban.
    Olyan lelassult, megbenitott a helyzet a kuzdelem a demokraciaert, mint a ll. Vh ideen hitlerrel szembeni szovetseg es ellenállas hianya, amikor egesz NY-Europa lebenulva toketlenkedett es hitler erdemi ellenallas nelkul foglaltá el NY-Europat is!
    Hatekony, aggilis vezeto , vezetok kellenek, akik ebben a hidegpolgarhaborus idoben oda tudjak tenni hatarozottan magukat!
    Ilyen lehetne Gyurcsany es Hadhazy Akos! Csak jelenleg David es Goliat meretu a kulonbseg. Ezert van szukseg az EU bevonasara! (Ahogy a 40-es evekben az USA-ra vartunk….)

    En mar tul vagyok azon, h melyik ideologiai tarsasag kormanyoz. Az egyetlen legfontosabb szempont, h ne lopjak el a gazdasagi forrasainkat, hanem az orszag fejlodese erdekeben lehessen felhasznalni! A kontroll, a fekek es ellensulyok fontosabbak! Az tudja korrigalni a kilengesekét.
    Jelenleg csak a valasztasoktol valo felelem a kontroll, amit o1g athidalt a szervezett , mindenre kiterjedo totalis csalassal!
    Igy annyit csalva , amennyi csak szukseges, korlatlan ideig tud uralkodni rajtunk!
    Bevallotta korabban : „Csak egyszer kell gyozzunk, de akkor nagyon, es utana akkor 25-30 evig uralmon leszunk!”

    Nem is ertem, mit aggodtok!
    Mar csak 20 evig uralkodik rajtunk! Azt mar gugolva is kibirjatok! En elmenekulok, mert az en idom draga!
    Nem akarok a gyerekeimmel egy nyomorgo diktaturaban elni!
    De van aki a diktaturaban vegetalast imadja! A bodafelek rettegnek a demokraciatol! Nekik egy istenitett vezer kell.
    Pedig meg tudnank oldani. A Viharsarokba kuldenenk o1g-t kiralysagot alapitani az alattvaloival! Nyomorogjanak csak ott magukban! Akik akarnak, azok odakoltozhetnek alá!
    (Csak a Viharsarkot sajnalom, mert egy gyonyoru hely!)
    O1g valszeg azt is csak lerabolna, kiszipolyozna mindent….
    De talán alternativakent megvehetnenk neki Moldaviat, v megkaphatna a putyinnal most szetszeleteles alatt levo Ukrajna rank eso reszet!
    Kiralysagot, diktaturat hozhatna letre a hivoi alattvaloival!
    Eddig nem orultem a putyin-orban satani tervnek, de ezzel a forgatokonyvvel belemennek!
    Boda osszecsomagolna az pöttyös es kisviragos otthonkagyujtemenyet a mamuszával es mehetne is!
    Meg abba is belemennek, h megszakitanank a hataron az internet kapcsolatot es postan keresztul levelben irhatna a KMH-ba havonta 1-szer. De felajanlom, h hetente megirnam helyette a szokasos bifirkantasait, hiszen csereszavatosak, barmalyiket barmelyikhez be lehet tenni! Ugyan az a szinvonal, ugyan az a tartalmatlan ismetelgetett hazudozas

    Eljen az ukrajnai magyar ķiralysag!

  • Részemről enyhe rasszizmust érzek ki Simay úr (disznókra kihegyezett) disszertációjából.Ami neki nyilván megengedett. Sőt udvari bohócunk keményen támogatni is fog rövidesen.
    De azért tényleg elgondolkodtató: Nem elég, hogy az a disznó Orbán cigány, még nem is tagadja!

  • https://youtu.be/Lze-rMYLf2E

    Dr. Katz-zal elemzík a pandemia þerjedeset, fennmaradásat.
    Racionális, megoldasalapu!

  • Orbán „disznós” szövege – akár hozzákapcsolva a bútorösszerakosdit is – csak másodsorban szól a a híveinek mintegy összekacsintásként velük, hogy „lám, láthatjátok, ilyen emberek is vannak, akik aligha tudnának mit kezdeni egy disznóval, mert fogalmuk sincs miként kéne levágni, feldolgozni stb ezek csak a vacsorára jönnek, hát ember az ilyen?” stb. De bezzeg Ő! Maga a megtestesült tettvágy, keni vágja a disznóölés minden fázisát, mert igen, ő ehhez IS ért, a vásárolt bútort becsukott szemmel is összerakja, mert neki van ám rutinja EBBEN IS, mert ez csak rátermettség és akarat kérdése, az meg neki bőven van, túl azon hogy milyen zseniálisan vezeti az országot…!

    Láthatjuk, hogy az ilyen sokoldalú, „gyakorlatias” emberek viszik előbbre az országot mint ő! A hórihorgas mamlaszok pedig kéretik álljanak hátrébb, hogy legalább ne legyenek láb alatt! Nem lehet nem észrevenni ebben a frusztrált „hatalmi ember” elégtételre vágyó igyekezetét „hiába nőttél nagyra öcsém, ha….” stb stb

    Ez a szöveg elsősorban és nyilvánvalóan Karácsony híveinek szól, őt magát akarja főpolgármesteri minőségben hitelteleníteni, miszerint „láthatjátok kit választottatok a városotok élére, egy két méteres, kétbalkezes értelmiségit aki a maga „jóemberségében” talán azt sem tudja melyik a disznó eleje, azt meg aztán végképp nem, hogy a colstok mire való…”

    Arcpirítóan pitiáner ez az Orbán szöveg – annak ismeretében főleg, hogy köztudomású mennyire nem ért az elektronikus technika különböző „vívmányaihoz” pl a mobil/okos telefonhoz, miként a fb. oldalát sem maga kezeli, ám ez még alapvetően nem lenne jellemhiba, köznyelven szólva „ettől még élhet teljes életet.” -:))))

    Valójában azonban fogalmunk sincs melyikük mennyit érne a páston, nem tudjuk Karácsony miként boldogulna egy IKEÁS összeszerelendő bútorral, miként persze azt sem, hogy a minie. mit kezdene vele, ha otthagynánk őket egy- egy láda szerszámmal, a mellékelt leírással, aztán rajt! De őszintén, mennyire számít ez a jelen helyzetben?

    Ország, ill. városvezetésről van szó, ebben kéne legalább nagyjából jeleskedni annak aki erre adja a fejét – ott pedig a városismereten kívül a lenézett íróasztal, a számítógép, telefon stb mindennapos rutin a tájékozódáshoz, adatnyeréshez ( főleg ha használják is és értenek hozzá) ezeken kívül a tárgyalási és kompromisszumkészségé a vezető szerep – na meg persze a jól megválasztott, hozzáértő munkatársaké!

    Ám a bizonyítási kényszeres igyekezetében Orbán arról elfelejtkezik, hogy Karácsony feltételezett hívei, választói épp nem a rendszeres disznóvágók közül kerül ki, noha természetesen sokan vannak közülük, akiknek ez a terület sem idegen, fővárosi lakosságuk, és „értelmiségük” ellenére ( itt sem mindenki az) is tudnak mit kezdeni egy disznóval – a bútor összeszerelésről már nem is beszélve!

    Az értelmiségi lét tehát nem zárja ki, hogy valaki boldoguljon gyakorlati területen – a szociológus/statisztikus (Karácsony) semmivel nem elszálltabb ember mint egy „befejezetlen jogász” még akkor sem, ha nem a hatvanpusztai vagy felcsúti birtokán készíti képviselőjelölt társainak a szalonnás rántottát, gondolom némi pálinka rásegítéssel!

    Nem gondolom, hogy túl sok fővárosi polgárnak jutna eszébe egy városvezető megválasztásakor, hogy a demokratikus elveket és jogállamiságot szem előtt tartó alapvetően alkalmasnak tűnő jelölt vajon a disznóvágás mely fázisában érkezne – ha meghívnák! Nekem pl. még sosem voltak effajta dilemmáim a szavazófülkében!

  • Jichak Perlmutter

    ˙

    Egyébként, a fotó a komplett Fid-SS

    a l á v a l ó mentalitását tükrözi.

    .

  • Jichak Perlmutter

    ˙

    Véletlen freudi elnézés
    ˙

    A cikk címének alanya nem véletlen, rápillantásra VEZÉREMSÉNEK

    olvasható, mely ómagyar névszó, VEZÉRDISZNÓKÉNT értelmezendő .

    😀

  • (2020 május 18 3:55 de.)

    Az igazán röhejes, mikor egy rasszista „érez ki” rasszizmust …

  • Miklós bá’
    2020 május 18
    3:13 du.

    Abszolút!!! 🙂

  • Jichak Perlmutter

    Besancon
    6:03 🙂

    Csökönyösen önigazoló, komplexusos Orbánoknál és Hitlereknél úgy igaz, ahogy mondod: „… ez csak akarat kérdése…”

    Amit feltétlen megtudhatunk erről a pszicho jelenségről, az egy náci qrva: Leni Riefesthal; Az akarat diadala című – Hitler hatalma csúcsán,1935-ben elkészült – propagandafilmjéből is.
    (A megrendelő producer: Goebbels propganda miniszter volt.)

    Üdv és szabadság !!!

    .

    (UI: Vigyázat! 10 éves a NER ! – a magyarnáci Volksgemeinschaft)

    .

  • Besancon
    05.18.
    6:03

    Csak annyira számíthatunk „a nyugatra” – az EU-ra – mint a részeges családfőtől folyamatosan kínzatott család a rendőrségre, amikor a rendfenntartó szerv csak akkor hajlandó intézkedni, ha már vér folyik…

    Ők meg folyton azt mantrázzák, hogy „a magyarok teremtsék meg Orbán bukásának a feltételeit, s majd akkor”… Mely szólam egy pragmatikus megoldás a struccpolitikát folytató és valójában segíteni nem is akaró, de Orbán és oligarchiája zsebeit azért folyamatosan pénzzel teletömő tőkés bagázs számára… Ő pedig vicaversa, máshol el nem érhető adókedvezményekkel köti be a szemeiket és a szájukat… 🙁

    Azért mégiscsak érdekes, hogy amit nem néztek el anno Jugoszláviának, stb. most mennyire elnézőek az orbáni diktatúrával…

    Talán csak nem vérre várnak ?

  • "tisztelhölgyeimésuraim"

    Besancon/6:03

    Írod, hogy az Ellenzék és a FideSS erőviszonya csak Dávidhoz és Góliáthoz hasonlítható, ami azért még megnyugtató is lehetne, ha a mitológiai történet végkimenetelét vennénk figyelembe. De nem tehetjük, hisz a F-SS ehhez az egyenlőtlen hidegháborúhoz nemcsak a minimális pártforrásokat használja, hanem a teljes egészében az ő rendelkezésére álló állami apparátust és költségvetési eszközöket is. Ennél fogva a harcok során már előre minden, de minden(!) akadályt keresztbe tesz a nekik ellentmondani kész Don Kihotéknak… Immár a zsarnoki diktatúra szélsőséges eszközeit is beveti. (Ld: az igazmondó bátrak lehallgatása és rémhírterjesztőként történő letartóztatásai.)

    Mindez a problematika nem az ellenzékre, hanem annak a demokráciának 1990-ben elhazudott „rendszerváltás” számlájára írható, arra hazugságtömegre ahol folyamatában pluralizmussal bekent mézesmadzagra csalták be a tömegeket egy olyan csapdába, ahol a jól álcázott és beépített „kétharmad” intézményének élesen becsapós és életveszélyes kamu-játékát még nagyon kevesen voltak képesek felismerni.

    Biztos vagyok abban, hogy a diktátor ezt a lehetőséget már akkor felismerte, és már onnan kezdve minden porcikájával, a teljes machiavellista énjével csak erre a prédára koncentrált, amely nem csupán politikai, de méginkább az egész ország fizikai valóságára, mint elérhető, majdani a saját birtokára apellált.

    Ma pedig, a . k l e p t o k r a t a . hatalom csúcsán már csak a törmelék – az ellenzék – szellemi eltakarításán, valamint a lassan 10 éve bitorolt kétharmad folyamatos fixálásán fáradozik, mely a törmelékben ott porosodnak az egykori, naiv idealista Fiataldemokraták és Szabaddemokraták és egyetemi nevelőtanárok és a Dunakör már későn észheztért cserép maradványai is…

    Márcsak az a kérdés, hogy ezt a kleptokrata és nepotista diktatúrát kik és hogyan nevezhették, és nevezhetik még mindig demokráciának…!?

    .

    No! Jobb híján jószerencsét és józanságot az így szétvert ellenzéknek, márcsak azt kívánhatunk.

  • "tisztelhölgyeimésuraim"

    I.bek végén …letartóztatásai” kiegészítendő:
    illetve > r a b o s í t á s u k < szavakkal

  • Ha az az itteni ismetelt allitas, hogy Orban Viktor, Magyarorszag miniszter-elnoke valoban „cigany”, hat akkor Magyarorszag Europa eggyetlen es tarsadalmilag LEG-elorebb haladott liberalis nemzet.

    Az egyedulli, legalabb is Europaban, amely kepes lett athidalni az europai evezredes tarsdalmi megkulomboztetesi korlatozasat.

    Az egesz liberalis vilag, vagy mondjam inkabb, liberalis eszmek hivoi vilagszerte unnepelniuk kell azt.

    Azert Magyarorszag megerdemli a babert !!!!!!

  • DonGolo
    2020 május 18
    6:19 du.

    és milyen probléma oldódott meg ott a bombázás alatt és után?

  • Bendeguz79
    2020 május 19
    9:30 de.

    Zseniális!

  • Rodeo11
    2020 május 19
    10:40 de.

    Te idióta, abbamaradt a gyilkolázás!

  • Egy masik eset ami ma tortent.

    A Magyar Parlament vegre jovahagyta a Kinaval valo penzugyi-kolcson megvalotisat, a Belgrad-Budapest vasutvonal epitesenek finacirozasan.

    Valami okbol a kormany a reszlteit titokban tartotta, allitva hogy az szukseges volt a sikereinek.

    Persze, a „siker” az a szerzodesben, hogy HA Magyaroszag megakadna a torlesztes pontos vegrehajtasaval , Kina a szerzodes alapjan azonnali joga annak tulajdonossa alapjan minden igazgatasat atvenni.

    Az Kina kikotese MINDEN vilagszerti „infrastructure” financirozasaval.
    S az tortent is Kennya eseteben.
    Kina financirozta Kennyai kikoto es a Nairibi-ba vezeto vasutvonal epiteset.

    Kennya elkesett a torlesztessel, s ma Kina tulajdonaban kinai igazgatas alatt, kinaiak altal mukodtetve az.

    A Bp.-Belgrad vasut koltseg a leg-nagyobb osszeg Paks koltsegei utan. 20 eves, 1.9 billio US$ 2.5% kamat.

    De HA magyaroszag torlesztesi ptoblemakba jutna, Kina lehet meg a MAV tulajdonossa.

    Mind a vilagszerti Kinai kolcsonok ugy valojaban „death-trap”-ek. (penzugyi-halal-csapda).Fizetsz vagy vesztesz !

    Ugyan akkor a vasut vonal ellenzekben a kinai termekek alatali elarasztasa europanak nem europa erdeke !

    De az nem lehetseges amig a vasutvonal nem letezik a Gorog kikotokbol Belagradig.

    Tehat esztelen befektetes.
    Lehet majd nem csak a MAV, Orban ,de a nemzet anyagi kudarca is.

  • Bendeguz79
    2020 május 19
    1:33 du.

    grizi, ki kellene próbálnia a Goldman Sachs ot JP Morgan Chase-t??? azok hogyan biztosítják a hiteleiket?

    hahaha

    hogy te miket tucc? a göllnernek már megmutattad? az összes fóbiásnak mutasd meg! akkor vagy sikeres

  • Orsós Elemér

    Bendeguz79
    2020 május 19
    9:30 de.

    Én szívesen beleegyeznék egy cigány Ángyán József kormányzásába! Még ha igaz is lenne Orbán rágalmazott származása, az is csak egy rasszista kifogás lehetne ellene, kurvára nem számít!

  • Rodeo11

    „Big brother figyel”:

    A te 19/10:40-kor,hozzám [18/6:03-as kommntemre] intézett költői

    kérdésedre, ő már aznap 11:49-kor Sao Pauloból* rajtad keresztül

    – téged leidiótázva – nekem adta meg a tőle megszokott finom,

    úri modorú válaszát, melynek végsősoron mégiscsak az a

    veleje, hogy igen, vérre várnak ahhoz, hogy beavatkozzanak…

    Úgy látszik, demokrácia és diktatúra, meg más hasonló . e l v i

    nyalánkságok náluk csak hab a tortán, s így mégse számítanak,

    csak a vér – no meg persze az ő helyi befektetéseik.

    – A többi az smafu…

    * Ti alighnem azonos idősávban lakhattok…

  • Jav: azonos helyesen; közeli

  • „….Még ha igaz is lenne Orbán rágalmazott származása,….”

    ——————————–
    Nofene Orsós, ezek szerint az rágalmazás ha valakit cigány származásúnak vélünk? Mert vagy igaz, és akkor hol a rágalmazás? Vagy nem igaz, és akkor max. tévedés !

    Nekem pl fogalmam sincs, hogy Orbán milyen származású, de nem is érdekel mindaddig, míg be nem bizonyítja valaki, hogy az emberi mivolta, cselekedetei, és politikai „törekvései” egyenes arányban állnak a származásával!
    Így aztán tőlem akár hottentotta is lehet!

  • DonGolo
    2020 május 20
    3:03 de.

    pontosan 1 órával jár előttem… érdekes amit írsz! én írtam néhány nyalánkságot radírozás áldozatai lettek, most annyit jegyzek meg az USA foglalkozik azzal, hogy hogyan tudná az egész offshore-t visszacsalogatni legfőképpen Kínából…

    nagyon sok gond van, amit én látok azok közül legelső az, hogy a szükséges képzett munkaerő képzése sem létezik, a munkaerő még levésbé azaz legalább 2 generáció kell ahhoz, hogy mindez megvalósuljon és az egész jelenlegi társadalmi felállás megváltozzon és akkor a hatalmas inflációról nem is szóltam

    a mai Walmart és MacDonalds bérekért senki sem fogja azt csinálni amit ott megkövetel a minőség ellenőr és a piac

    azaz …a többi deriválható… most Huawei van már egészen be vannak miatta dilizve és akkor marad a sok ellenség akiket mind le kellene győzni…dehát ha kő kövön nem marad ki lesz rabszolga?

    hahahaha

    a gábriel nagyon cizellált és még sokkal hisztérikusabb azok közé tartozik akik képtrelenek egy épkézláb választ ideírni de engem csesztetnek és azt hiszik azzal csináltak valamit (lejáratták saját magukat!)

  • Orsós Elemér

    Besancon
    2020 május 20
    7:51 de.

    A bírálói többségének legfőbb érve a származása, pedig ez szerintem is teljesem mellékes, de ha figyelmesebben olvastad volna a mondókámat, akkor észrevefetted volna hogy, ugyanazt írtam mint Te, csak vulgárisabban, miszerint a származása „kurvára nem számít”! 😀
    ((Azért most már bevallhatod hogy, csak ismerkedni akartál! 😀 ))

  • Orbannal nem az a baj, h cigany, hanem, h lop!

    Engem nem zavar, ha a miniszterelnokunk zsido, nő, lezbikus, vagy rokkant.

    De könnyitve a témán:

    https://i.pinimg.com/originals/00/e4/26/00e426899501a47e9766349f83d758de.jpg

    https://i.pinimg.com/originals/92/95/a4/9295a4af601d3e625162417a43caf5c6.jpg

  • ORSOS:

    Jelezted Angyan Jozsef nevet, s velhetoen valmiert hitelt nyjtasz neki.
    Igen erdekelne hogy vajon mi alapon. Mi lehetne kepssege es gyakorlata a nemzet ugyeit a nromalisabbakra igazgatni???

    Ogen, Olvastam bio-jat a Wikin minket nyelven.
    Elso meglepetesem hogy szeretett edesapam almamaterje Godollorol, Persze O 1923-ban vegzett.

    De mi a „Nemzeti Videkstartegia?
    136 lapos es tul sokk blah-blah-blah.Ihgazi magyaros modon. A hus eltunt beleole.
    Az orszag agrar-ipar gyatra allapotokban ma.

    Mi a Te meglatasod?

  • Rodeio

    nem irigyellek

    Jó neked, hogy eljátszva az úriembert „társasági eszmecserébe elegyedsz” sült parasztokkal.
    Barátom, én követem magamat, a társadalmi szerepvállalásomat.
    Parasztoktól nehogy már felvegyem a stanicliba csomagolt kesztyűfélét, ami kilométerékről bűzlik.

    A bunkósbot az marad bizony, tudod – párbajra csak úriemberekkel illik kiállni.
    Ha már úgyis a disznóölésnél tartunk

    Milyen lélek lakozik annak a mélyén, aki azért ordít, mert valakik lefogták a gyilkosok a kezét, viszont amikor megtörtént, onnantól a gyilkosokat megfékezöt gyalázza, AZZAL HOGY MIÉRT VÁRT ADDIG A MEGFÉKEZÉSRE, AMÍG VÉR NEM FOLYT.

    Hát magyarázd el annak a sötét lelkű parasztnak, hogy azért, mert úriember módjára az az állam csak akkor avatkozott be harmadikként, amikor már az egész világ könyörgött érte.
    Ha ez a paraszt druszád még mindig itt tart elméjében, olvastasd el vele is Forgács úr ezen lap hasábjain megjelent eszmefuttatását.

    Bár mivel pontosan róla szólt, nem hinném hogy egy árva betűt is fel fogott volna belőle!!!!

    Ha „véletlenségből” magad is sértve érzed, nyugodj bele nem véletlen ….

    **..valaki azt mondta, hogy ide begyepesedett, aszott együgyű elmebajosok járnak – akik itt megjátszhatják magukat mint pallérozott elmék.
    A lelkük viszont sötét és aljas

    Én meg kimondom – nyilván nem tetszik nekik, és gyűlölnek érte – úgy legyen, egészségükre;
    Én nem bújok álarc mögé a sötétben, és nem onnan játszom meg magamat.
    Vagyok, aki vagyok – nyíltan – ország világ előtt
    Egy sötétben bujkáló gyáva kis köcsög engem nevez BigBrothernek – igen, persze nem sülhet le a képéről a bör – hiszen nem meri megmutatni
    Így legfeljebb magát köpdösheti szembe a tükör előtt

    Azt se tudja mit beszél – egy idióta süket propagandát hajtogat – tökéről meg egyéb hülyeségekről, az a valaki, akinek nyilván hogy a munka mint effektiv dolog, egész életében büdös volt.
    Soha nem szoktam magamat festeni, de most mégis megteszem, amikor ilyen „Conchá-k” gyalázkodnak – vajon ha még 3x élne az életében dolgozott volna e annyit mint én – úgy fizikailag, mint szellemileg???
    Ma is hajnali 6-kor mentem el, este 8-ra értem haza jóleső fáradsággal, úgy fizikailag mint szellemileg, mert mindkettőből kivettem a részemet. Nem élvezkedésből, hanem munkából. (korom kissé túl van a 20-on)

    Taknyos, magát fölényeskedve megjátszó parasztköcsögök meg gyalázkodnak.
    Úgyhogy én nem fogom magam vissza a véleménynyilvánitásban. Nevén nevezem a gyereket, urat, hölgyet, szaros parasztot.
    Azzal a parasztra tisztelettel húzom akár együtt az igát, aki becsülettel helyt áll, (félreértés ne essék) de a sunyi, munkakerülő csavargókkal szemben bizony marad min. a karikás-ostor

  • Hexadodekaéder

    Íme egy uborkafára felfutott pusztafelcsúti őstehetség és vezéregyéniség filozófiáját Jókai Mór és Johann Strauss tolmácsolásában:

    https://youtube.com/vatch?v/=BV2iA_jSorM

    Hogy jobban megértsük az operettbeli újnemes Vezér gondolkodásmódját könnyítésül közlöm e . C i g á n y b á r ó . részlet szövegét is:

    Jah’az irkafirka nékem
    Sose volt a mesterségem,
    Már apró gyermekkorban
    Csak sertések közt voltam.

    No! A költészet nem pálya!
    Különb a disznó hája.
    Ezer villám és sertészvész!
    Mert ahhoz nem kell ész.

    Az ideálom semmi más [kórus:ujjj-ujjj]
    Mint jó evés és jó ivás, mert
    Az élet célja semmi más,
    Mint jó evés és jó ivás.

  • Veszélyes hazárdjátékos

    A dolgok lényegét mégiscsak a mérsékelt jobboldali Jeszenszky Géza történész, Antall József egykori külügyminisztere fogalmazza meg:

    https://klubradio.hu/adasok/jeszenszky-geza-orban-egy-veszelyes-hazardjatekos-112566

  • Orsós Elemér
    4:31

    Ángyán Józsfet (volt! fid SS) magam is nagyra-tartom a másik mező-közgazdával, Raskó Györggyel (volt! MDF) együtt. Ők bár megkésve, de már mindketten ráébredtek Orbáni jobbszél nagybirtokfoglaló, rabló gaz-daságára…

    Ők talán egyszer még képesek lennének valami középvonalat megrajzolni itt, ebben a mélymagyar összevissza firkálmányban , a h o l . a Vezér haverokból építi a „nemzeti burzsoáziát” mely ből fordított evolúcióval majd újra alkotja a „legújabb magyar földbirtokos arisztokráciát”, e NER-áhította Horthy-rendszer fundamentumát.

  • Elemér!

    Így van ez Gémesi Györggyel is. Már ő is látja, micsoda puccsokra képes a jobboldal. Ő az Települési Önkormányzatok Szövetségének az elnöke…

  • Gabriel
    2020 május 20
    10:03 du.

    na, téged is elolvastalak… ez tömény hisztéria… + hazugság

  • Orsós Elemér

    Bendeguz79
    2020 május 20
    4:40 du.

    „Az orszag agrar-ipar gyatra allapotokban ma.

    Mi a Te meglatasod?”

    Gratulálok, pontosan ugyanez a meglátásom és Ángyán József ezen akart radikálisan változtani, de durván félrelökték azok akiknek jobb az hogy, az ország egyik felén osztrák parasztok járkálnak át naponta a földjeiket megművelni, majd a termést áthordani, a másik felén meg 40 aranykoronás földeken enerdianövényeket termelnek minőségi bió zöldség és gyümölcs helyett, amiből saját feldolgozó iparral aranyat lehetne termelni! Mellesleg az sem egy elhanyagolható szempont hogy, ebben az isteni mezőgazdasági adottságokkal megáldott -parlaggá tett- országban legalább 1 millió embernek lehetne -külföldre munkáért való kitámolygás helyett- sikerélményekben és jövedelemben gazdag munkát biztosítani, amire már az „elavult átkosban” voltak erre meggyőző bizonyítékok! (Most nehogy visszakérdezd hogy, akkor miért nem élünk a lehetőségeinkkel, mert arról nem az utcára, városokba vagy külföldre száműzött parasztember tehet!)( Elnézést kérek de a mezőgazdaság ilyetén való szándékos leamortizálása mindig feldühít!)

  • Orsós Elemér

    KORDON BLUED
    2020 május 21
    3:28 de.

    Köszönöm a megerősítést és őszintén haragszom még rajtuk kívül a plebejusok jussáért is küzdő -de a szélmalom harcot feladó- roszikgáborok félreállításáért is!

  • Cukihara
    2020 május 21
    1:51 de.

    A teoretikus politika megszólalója a kriptorasszista ex-miniszter.
    Anellett valahogy nem tudom feledni, hogy amikor kormányon voltak, akkor valahogy nem érezte szükségét az aktívkodásnak. Miközben a kormánya olyan, csak sok-ezermilliárdokban számolható kárt okozott az országnak, aminek utóhatásait most is szívja az ország. S ami szívás nem kis részben felelős azért a helyzetért, ami a felszínre dobta az olyanokat, mint Orbán, illetve a mögötte álló erős emebereket.
    Mert azt ugye Te sem gondolod komolyan, hogy Orbán a leginkább felelős a passzát-szélért. Bár küzd azért, hogy ő legyen. De még csak ugyanúgy a szemétdombfelelősök magyar hangja, ahogy Hitler sem lett volna sehol a bajorok szódagyára, az Ibm-nél megboldogult hollerit és társai nélkül. Illetve de, a börtön diliházában legfeljebb.

  • Andrew_s’

    Hát persze, hogy én se gondolom, sőt nekem is ez a véleményem a géppisztoly-királyról, aki magyar készletből menedzselte le az usztasa(Tudjman/Gotovina) kormány háborúhoz szükséges kézifegyver szükségletét, kellő fizikai alapot teremtve déli szomszédunk nekünk megfelelő megosztottsága érdekében ahhoz, hogy ott ne egy a világpolitikában is bevált, nemzetközileg támogatott unió – Jugoszlávia – hanem inkább egy bábeli, százfelé szakadt nemzetállam agglomerátum tagjai tépjék egymás haját.

    Persze mindettől függetlenül elismerhető az egykori, szintén „veszélyes hazárdjátékos” szakvéleménye egy másik machiavellista svindlerről, ha az a megállapítás objektív és igaz…

  • ˙

    Rodeo
    9: 16

    Big brother tovább fröcsög az ő – általad „viszonylag cizellált” nyelveztnek ítélt – kocsmai stílusában. – Hát lelke rajta…

    Azonban amit itt az ő szenvedéseiről nekünk KMH-soknak előad, az már egy hasmenéses melodráma „fordulatos” színjátékát vetíti az itt sokat látott olvasói falra. Pledául azt, hogy ŐŐŐŐ mennyit dolgozik, mondhatnók kecsöl, amikor azt írja, hogy

    „Ma is hajnali 6-kor mentem el, este 8-ra értem haza jóleső fáradsággal, úgy fizikailag, mint szellemileg, mert mindkettőből kivettem a részemet. Nem élvezkedésből, hanem munkából.”

    Ez után azt már csak megjegyzem, hogy ebből minimum 12 óra(!) munkaidő után ez a dolgozó ember nem „fára-d-sággal”, hanem az utazással együtt, bruttó 14 óra elteltével már . f á r a – d t – s á g g a l * ér haza… És ha ez nem kizsákmányolás, akkor nemtom’ mi az; szegény Gábriel… Hacsak nem önkizsákmányolásról van szó, saját eszközökkel és alkalmazottakkal ami már egy más tészta lenne…

    Európában ennyire hosszú munkaidő már nem is létezik… Ám ott, a brazil favelák és dzsungelek sűrűjében, de a pampák szabad levgőjén a hozzá hasonló munkások társaságában ez biztosan mindennapos jelenség, ami éppen az ő szavaiból leszűrve Olvtársunkból egyfajta különleges munkásszolidaritást vált ki a a munkásosztály irányába. Ami éppenséggel attól különleges, hogy úgy látszik egyszerre szolidáris az ő „boldog szenvedésének”, de a „kettejük” antagonizmusa okozójával a (cég)tulajjal is, ami már valóban csak észbontó, azaz skizofrén állapotnak mondható, amiért már tényleg érdemes napi 14+2, azaz kb. 16 órát minden nap talpon maradni…

    Márcsak az itt a kérdés, hogy ezek után, vagyis ekkora nagy munka és sűrű elfoglaltsága okozta időhiánya mellett, hogyan juthatt még ideje Gábrielnek a KMH-n rendszeresen gyakorolt fórumozására, úgy hogy néha az egyes kérdésekre már egy órán belül is válaszol… Vagy lehet, hogy neki ez a tényleges munkaköre, és munkahelye KMH „home ofice” a lakása ? Akkor viszont 2 óra utazási idejét máris levonhatjuk.

    Csak azt nem tudom elképzelni, hogy honnan veszi ő, hogy a másik ember, akit nem is ismer, úgymond’az „nem dolgozik,sőt életében még nem is dolgozott”?

    Ebből a hozzáállásból annyi minden esetre kikövetkeztethető, hogy vitapartnerünk csak a termelő fizikai munkát tekinti munkának, míg a többi értékteremtő, esetleg szellemi tevékenységet ő csak fölösleges időpocséklásként tartja számon… Csak annyiban különbözik Marxtól, hogy ő a munkát függetlenül annak részleteitől elsősorban értékteremtő szubsztanciaként határozta meg, függetlenül attól, hogy nála „a gazdaságban” még a fizikai munkának volt primátusa…

    .

    * Fáradság: szívesen végzett tevékenység neve.
    Fáradtság:(fáradt) melléknévből képzett főnév.

  • DonGolo
    2020 május 22
    4:35 de.
    derűs perceket szereztél, én feladtam eme „harcot” a térdig érő passzátszéllel, de derűre is ború alapon el szoktam olvasni (olyankor az összes bicskámat messze teszem magamtól, mert kinyílnak és nagyon jól vannak élezve hahaha)

    folytasd elemzésedet izgis! engem már halálosan meg is fenyegetett és meglehetősen fárasztó de én fáradhatatlan vagyok mert megismerni a világ csodáját??? megéri

    és a világban sok minden van mi csodálatos de az embernél semmi sem „””csodálatosabb””” (az eredeti a „csodát” komolyan gondolja én itt ahogy látod)

    fel vidámságra és olvassunk Big Brother-t (mialatt én olvasom az USA belügyeiről szóló klf szenátorok és gazdasági guruk szövegét, hát le sem merem írni…(Cenz Ura azonnal radírozza) de ami most lesz? és most a legnagyobb probléma ÚJRA MERT A MÁSIK KETTŐ DUGÁJÁBA DŐLT… Hong Kong demokrácia hányadosa és, hogy egy kínai város az kínai e avagy Holdbéli?

    derűre is derű (te mit szólsz a grizi alias Bendegúz79 hogy miért pont annyi? ékezetmentes „magyarjához?)

    várom elemző és értő soraidat

  • ELEMER, koszonom a valaszt.

    Amint ertelmezen soraid, hogy elelmiszerek helyeben inkabb ipari-erdeku novenyeket termelnek.
    De barmi termek, az erteke, ill. hogy mi jovedelmet hozz a meghatarozo.

    Jovedelmek hianyaban felkophat am barki alla.
    S a jovedelem ami nyujt jobb letelehetoseget.

    Allitod,hogy nagyban Osztrakok jarnak at muvelni a foldeket. Es sok marad parlagon.

    De az nem a bizonyiteka, hogy az ottani magyrok nem muvelik foldjeiket?
    S miert nem ????

    Mindenek elott, mi az agrar fold-tulajdon jelen helyzete?
    Kie ma a fold ???

    Mi lett mind az elkobzott foldekkel???
    Ill.miutan azok a kolhozok (TSz-ek)be kenyszeritettek???

    Nem lett volna sem agrar,sem fold-tulajdon rehabilitacio?

    Talan a valosag ,hogy a nyugati termelok latjak el mind a keleti orszaokat feldolgozott elelmiszerekkel ???

    Hiszen a mezogazdasag termeke, csupan nyersanayag.
    Magyarorszag elmaradt feldolgozni, szallitani, elosztani, arusitani meg ha lenne teremek is !

    Az alapveto problemaa mindennek, nem az elgondolasok vitai, hanem a lehetoseg a tettekre.

    Tehat, mind az altalatok nagyra-becsult agrar-szakertok, semmit nem cselekedtek, valoban eredmenyeik sem lehetett mas mint kudars !

  • Orsós Elemér

    Bendeguz79
    2020 május 22
    11:11 de.

    Miután nem vagyok igazi paraszt -csak pejoratíve- szakértelem híján nem tudok csak józan és gonosz egyszerű paraszti sejtésekkel válaszolni, de a két rendszer közötti mezőgazdasági kínálatokat az érzékszerveimmel össze tudom hasonlítani és sajnálatosan azt tapasztalom hogy, az „átkosban” vásárolt magyar kínálat és a mostani szignifikánsan külföldi(lásd lengyel krumpli és alma, etióp lencse és bab, vízkultúrás holland zöldségek, görög földieper….stb. stb.) választék minősége között magasan a mi régi „korszerűtlenül”(ez sem teljesen igaz!) előállított termékeink viszik el a pálmát! Inkább azt kellene boncolgatni hogy, amikor Magyarországon kezdtünk minden átmenet nélkül, drasztikusan belelépni a -valóban- korszerűbb kapitalizmusba, miért éppen legelőször és legvehemensebben a jól prosperáló mezőgazdaságunkat szemelték ki teljes amortizálásra a befektetők és kollaboráns „rendszerváltó” seggnyalóik? (Én persze tudom a választ, ezért nekem ez a kérdés költői! 😀 )

  • Orsós Elemér

    Bendeguz79
    2020 május 22
    11:11 de.

    Kedves Bendeguz, a termőföldek kárpótlásáról is tudnék szaftos úri huncutságokat -másodkézből- árulkodni, mert drága Nejem a földhivatalnál dolgozott és abban az időben minden nap benyugtatózva érkezett haza a munkahelyéről! Viszont már ez az elbagatelizált csibészség is többször lerágott csont e fórumon, de ha nagyon érdekel, akkor lapozz vissza a KMH archivumába! Mellesleg a szintén korszerűtlen mélyhűtő- és feldolgozó iparunk ellenére bőven el voltunk látva -import nélkül- kiváló minőségű és mennyiségű nyers és feldolgozott mezőgazdasági termékkel, annyira hogy, még jövedelmező exportra is bőven jutott! Ezért azt mondom hogy, a mai mezőgazdaságtalanságunk, élelmiszeripartalanságunk, sőt egyébb -valaha jól működő- ipartalanságunk okait is az úgynevezett „rendszerváltás” elsumákolása mögött és a kívülről ránk szabott EU rendszerbe integráló, kötelező kvótázások mögött kell keresgélni, de ehhez az ésszerű logikát méltóztasd elfelejteni, mert azt nem fogsz találni benne! Viszont az aktivan közreműködő elkövetők még mindig szabadlábon élvezkednek, amiről persze mi balga, átverhető szavazópolgárok is tehetünk!

  • Orsós Elemér
    2020 május 22
    3:37 du.

    hja!!! az ízeket izékre cserélték és -mivel- a KGST nagyon érdekeiket sértő intézménnyé vált annak szétbarmolására hatalmas adag demagográcia betuszkolására is szükség volt, meg a berlini fal lebontására amin a rajta lévő kapun nem az NDK határőr nem engedett ki hanem az NSZK határőr nem engedett be a kék útlevelemmel, nem tudod -véletlenül- ki is hozta létre azt a falat (na jó nem Mexico északi határán 6000+ km hosszan acélból)

    a demagógia fájna sokan ordibálva halnának bele … tudod e? ott, a netuggykiknél