Optimizmusuk töretlen

2020 július 11 1:26 du.6 hozzászólás

Várhatóan úgy egy hónap múlva új szálloda nyílik Budapesten, a VIII. kerületi Népszínház utcában. Merész dolognak tűnik ez ebben a járványdúlta időben, amikor vendég alig van és inkább zárnak, mint nyílnak hotelek. A négycsillagos Montage Fashion Hotelben mégis szinte már majdnem minden kész a szállóvendégek fogadására.

Elkapkodott vagy meggondolatlan intézkedésről persze szó sincs, tudtuk megy a sajtóbejárásra meghívott újságírókat kalauzoló Veégh Máté igazgatótól. Budapest egyik legtöbb szállodáját működtető hotellánc, a Mellow Mood Hotels tulajdonában itt már 2004 óta létezett a háromcsillagos, 136 szobás Atlas City Hotel. Besorolásának megfelelően, az alacsonyabb igényű, olcsóbb árakat kereső, főleg inkább diákcsoportokat fogadta, a tulajdonosok pedig 2019-ben úgy döntöttek: eljött az ideje a felújításnak. Akkor még ilyen járványra senki nem gondolt. Amikor pedig beütött a baj, a hátrányból előnyt kovácsoltak. Üresen állt a ház, hát felgyorsították az átalakítást. Ráadásul úgy, hogy az majd vendégkör váltást is eredményezhessen. A környéken a közbiztonság sokat javult, a Népszínház utca 39-41. sétálva sincs 8-10 percnél messzebb az Erkel Színháztól, a 4-es metró állomása még közelebb van.

A Belvároshoz tehát közel, a zajtól viszont mégis távol fekvő szálloda, a nyugalmat, de kényelmet is kedvelő nyugdíjas korosztály, a hazalátogató magyarok, üzleti úton levők számára lehet vonzó. A hírességek nyughelye Páristól Washingtonig, mindenhol érdekli a turistákat, itt a Fiumei úti Nemzeti Sírkert közelsége is a sétalehetőségek számát szaporítja. A 3-ból 4 csillagra emelkedést indokolja, hogy az átlagosnál tágasabbak – a fürdőszobát nem is számítva – 25 m2-esek lettek a szobák, kellően kényelmesek, családoknak, baráti társaságoknak is. Mind a 142 szobában van minibár és szobaszéf, a földszinten a lobby-bár 24 órán keresztül nyitva van. Kialakítottak hat, teakonyhával is felszerelt, egybenyitható szobát – külön fürdőszobákkal – a több gyerekkel érkezők számára. A földszinten elkészült egy akadálymentesen megközelíthető szoba, mozgáskorlátozottak részére. A parkolónak közvetlen kapcsolata van a szállodával.

A szálloda neve is megváltozik. A Fashion szó egy csoporthoz tartozást, bizonyos stílusjegyeket, a friss és divatos bútorzat, berendezések és kiegészítők használatát jelzi, miközben a csoportban minden szálloda egyedi is marad. Mindenhol az épület és a környezete adja az ihletet a berendezéshez. A belső berendezés hangulata – éppen ezért – a 30 és 50 év közötti párok, egyéni utazók, a környező országokból gépkocsival érkezők számára teheti vonzóvá a felújított szállodát, noha természetesen továbbra is fogadnak csoportokat is. A földszinten kapott helyet a reggeliztető. Bárki számára látogatható étterem nem lesz, de előre megrendelve, a vacsorához a félpanziós ellátás is igénybe vehető majd. Egy szoba ára egy éjszakára 70 eurótól 110-ig terjedhet – két személyre, de ez szezontól és forgalomtól függően módosulhat.

A nyolcemeletes épület kivitelező tervezője, Gaál Gergely a belső átalakítás során azt az irányelvet követte, hogy miden emeleten más, Budapesthez köthető, különböző képek adják meg a hangulatot. Ezek egységes megjelenítésének szándéka tükröződik a Montage elnevezésben. A „kötelező” látványosságok mellett felfedezhető a budapesti közlekedés az 1900-as évek elején, a kávézók, a Városliget, a Keleti pályaudvar, a hidak, sőt maga a Népszínház utca is. A vendégek érkezéskor ezekről az érdekességekről még egy kis tájékoztató füzetet is kapnak. A szobák belül világos, vidám hangulatúak, felszerelésük átgondolt. A vízforraló, a tea- és kávékészítési lehetőség magától értetődőnek számít. Ami sok helyen hiányzik, itt megvan: a hely a bőröndnek, a kapaszkodó a zuhanyozóban, elegendő számú – ügyes megoldással rögzített – nem ellopható ruhafogas.

A kétszemélyes szobákban az ágyak igény szerint szétválaszthatók vagy rögzítetten összetolhatók, de nagyobb család, társaság fogadására többágyas szoba is létezik. A a régi nagylégterű szobák átalakításával létrejött egybenyitható szobák belül körbejárhatók, de dupla ajtóval szét is választhatók. Korábban spanyol, olasz, német, brit turisták érkeztek, de szép számmal jöttek a környező országokból is. Most az üzleti utazókat is várják, akiknek majd egy kisebb – mások által is bérelhető – konferenciaterem is rendelkezésére áll. Budapesten sok szálloda van az immár 20 éve működő Mellow Mood Hotels csoport tulajdonában. Ebből adódóan igen sok információjuk van a várható lehetőségre vonatkozóan és a növekvő érdeklődésnek megfelelően, fokozatosan nyitják a szállodáikat. Úgy egy hónapon belülre tervezik a Montage Fashion Hotel hivatalos megnyitását és már előkészületben van egy másik, a Váci utcai Cosmo City Hotel felújítása is, ezzel tehát egyértelműen bizonyítják, hogy határozott optimizmussal tekintenek a jövőbe.

6 hozzászólás

 • Az a határozott optimizmus max a kinevezett igazgatokra vonatkozhat, mert oriasi bukas nezhet ki ebbol!
  Nyilvan nem lattak elore a virusmizeriat, kulonben 1 kanyi vasat se koltottek volna ra!
  A kornyek pedig csak tulzott optimizmussal tekintheto elfogadhatonak. A Nepszinhaz u.kokemenyen a getto.
  Persze a hasonlo projektek kezdik el feljavitani.
  Sajat penzemet nem is kockaztatnam erre, ahogy az igazgatok sem, de mas penzeert semmi sem draga!
  A cikk maga profi, de sajnos az optimizmusaval nem tudok azonosulni….

 • A Szentjóby Olivért is felrántották a háború után.Utódja mégis töretlen OPTIMIZMUSSAL oktatja ITT a primitívebb,kevesebb történelmi ismerettel rendelkezőket.

 • Ketten beszélnek:

  -Mi a különbség a veréb és a szálloda között?
  -?
  -A veréb száll ide száll oda,
  de a szálloda az nem veréb ide veréb oda…

 • Nem ehez az alanyhoz tartozik, de kivancsiak lehetnenk, hogy mi megy Iranban?

  Naponta katonai bazissai es atom-kutato kozpontjaik robbanak fel.

 • “Nem ehez az alanyhoz tartozik, de kivancsiak lehetnenk, hogy mi megy Iranban? Naponta katonai bazissai es atom-kutato kozpontjaik robbanak fel”

  2017 májusában Semjén Zsolt magyar miniszterelnökhelyettes és Ali Akbar Szalehi iráni atoműgyi elnökhelyettes Magyarország és Irán közötti egyezményt írtak alá arról, hogy a két ország közösen dolgozik majd atomenergia-ipari oktatási, kutatási, képzési és fejlesztési területeken, kis atomerőművek közös fejlesztéséről és gyártásról, valamint arról, hogy a két állam megosztja egymással kutatási eredményeit és tapasztalatait a nukleáris biztonságról.
  No… 🙂

 • Orsós Elemér

  Kővendég
  2020 július 17
  5:56 du.

  Óh, azok spontán öngyulladások, önrobbanások, semmi közük a nagy magyar atomtudósok hiányos ismereteihez vagy ügyetlenkedéseihez! 😀