Orbán és a libernyákok

2020 július 24 7:11 de.90 hozzászólás

Ezeket a libernyákokat, akikkel vitatkoznom kellett, elviszem a hátamon. Ezt mondta Orbán Viktor pénteken reggel, szokásos rádióinterjújában. A libernyákok gyűlölnek bennünket, tette hozzá a miniszterelnök, mert nem akarjuk beengedni a Balkánon keresztül érkező menekülteket, ráadásul egy Soros György nevű magyar áll mögöttük. Azt nem mondta Orbán, hogy a libernyákok ajvékolnak, de akinek úgy tetszik, belegondolhatja azt is.

Most nem kezdünk el szörnyűlködni azon, hogy Orbán Viktor 1992 és 2000 között a Liberális Internacionálé egyik alelnöke volt. Nyilván nem azért, mert kényszerítették erre, vélhetően önszántából, saját akaratából vállalta el a tisztséget. Mint ahogy arra sem kényszerítette senki, hogy a Fidesz frakció élén kivonuljon az Antall József által meghirdetett Trianon megemlékezésről, és volt idő, amikor még azt hirdette, hogy bár az olaj keletről jön, a szabadság nyugatról érkezik.

Jó, nem ma volt mindez, évtizedekkel ezelőtt, azóta sokat változott a világ, miért épp Orbán maradt volna az, akinek egykor mutatta magát. Mára odáig jutott, hogy ott is ellenséget lát, ahol nincs, az egykori barátok és szövetségesek vállon elvihető libernyákokká silányultak. Még szerencse, hogy a miniszterelnöknek nagy és erős a válla, amin persze nem kell csodálkozni, mert ugyanebben az interjúban azt is elárulta, hogy volt katona, valamint a fél életét öltözőkben és edzőtáborokban töltötte, bírja a kiképzést.

A libernyákok viszont egyre csak támadnak bennünket, ezért kell, hogy az elkövetkezendő tíz évben olyan miniszterelnöke legyen Magyarországnak, aki a nemzeti érdekeket képviseli. (Orbán szerénységből nem említette név szerint, hogy kire gondolt.) A támadások mint mondta, folytatódni fognak, a libernyákok nem adják fel, meg akarnak dolgozni a pénzükért.

Dermesztő szöveg, Cseh Tamással szólva, az ötvenes évek szűk levegője. Most már csak azon kell drukkolnunk, nehogy a libernyákok elvitel közben leessenek Orbán hátáról. Hogyan adják ide nekünk a pénzüket, ha esetleg összetörik magukat?

90 hozzászólás

  • A dagadt műveletlen paraszt-suttyó törpe mondta: „A fél életét edzőtáborokban és öltözőkben töltötte”!
    Nos érdekes, jól ismerem Graz-t – évekig dolgoztunk együtt egy ottani céggel -, de hogy az ismert intézetét edzőtábornak hívnák, azt nem hallottam! =))

  • Kedves FSP,
    a pénzt a libernyákok nem tudják odaadni.Ők csak elkölteni tudják
    Jóra vagy rosszra,házmester fröccsre vagy törkölyre az már ne legyen a Mi bánatunk.Azoktól kell megszüntetni a pénz áramlását, akik fizetik őket.Nem rablásról van szó,hanem a beáradó állam ellenes,rendszer váltásra adott pénzek után fizessenek adót!Az adakozók és a tarhások is.Nem csak a dunamenti Mongóliában,hanem mindenhol a világon,ahol a szervezetten fellázítottak a regnáló, republikánus,patrióta rendszereket akarnák buktatni.Ha csökken a pénz,csökkenni fog az anarchista ideológia is.

  • Orsós Elemér

    Nagyon jó kritika lehetne, ha nem az egykori pártállam legjobban cenzúrázott, leglojálisabb, szerzőileg leglekáderezettebb sajtójának a pufajkából szmokingba átöltözött egykori élmunkásának a tollából származna!

  • Kedves Fökd S. Péter!
    Mindig örömmel és érdeklődéssel olvasom írásait.
    A „libernyákokkal” kapcsolatos írásához nagyon ajánlom szíves figyelmébe az ÉS c. lapnak a 2020. július 17-i héten megjelent számában Debreceni József által írt cikket. Antall Józsefről és nézeteiről írt, de ma is, mi is nagyon is érthetünk belőle.
    Én azt értettem belőle, hogy a Fidesz hazai társadalmi rendszere minden lényeges vonásában megfelel egy erősen fundamentalista VALLÁSNAK, amelynek – lényegéből adódóan – nincs ellenzéke, csak kipusztítandó ellenségei vannak. Nagyon sok minden logikus magyarázatot kap, ha e tekintetből nézzük ezt a definiáltan illiberális rendszert, amibe a NER is beleértendő. Kereszténységet (is) emleget, amihez semmi köze, de elvárja, hogy úgy higgyenek benne a zemberek, mint egy vallásban. A „fundamentalista” jelzőt nem tartom pontosnak, de nem tudok helyette relevánsabbat kitalálni. Segítene?

  • Onnan tanulnak a Slapajok meg Tóthpéterek.

  • Megyei másodosztályú bajnokság futballcsapatai nem jártak edzőtáborokba. Különben gratulálok Orbán Viktornak, utolérte Puskás Öcsit. Pocakban.

  • „…arra sem kényszerítette senki, hogy a Fidesz frakció élén kivonuljon az Antall József által meghirdetett Trianon megemlékezésről…”

    Na, ja. Változnak az idők változnak az emberek – még ha Orbán Viktornak hívják is.

  • Orsós Elemér

    Ferenct
    2020 július 24
    1:03 du.

    Igazad van, DE a gerincek ennyire nem változhatnak!

  • Orsós Elemér

    gyuri10
    2020 július 24
    7:49 de.

    Kedves Gyuri, a dunamenti Mongoliát és a kiismerhetetlen lojalitású( a saját népe felé?, a gazdag nyugat felé?, Izrael felé? vagy a saját zsebe felé?) Orbán csodálatát leszámítva igazad lehet!

  • Orsós Elemér
    2020 július 24
    8:27 de.

    Ez nost olyan „Tótpéteresen” .-esen hangzott…
    ennél már csak Gurlic barátod mocskolódása a mulattatóbb.

  • Ferenct
    2020 július 24
    1:03 du.

    Na jó jó..de ENNYIRE ?

  • Mint többször írtam: nekem a mai főkolompossal nem az a bajom, hogy változtatott a meggyőződésén.Ez másokkal is előfordul -, sőt szerintem kell is, hogy az ember az új ismereteket, tapasztalatokat beengedje a tudatába, amik alakítják őt magát is.
    Ahogy én látom: a kormányfő nem változott – pont az a hepciás bugris, aminek 1989-ben bemutatkozott. Csak most már azt gondolja, akkora a hatalma, hogy megmutathatja teljes valóját.
    Magyarország számára kínos ez az öntelt tahóság.

  • warrior
    2020 július 24
    11:57 de.

    Hát ha másképp nem tudja?
    A példakép az példakép…

  • Nem tudom mit kell úgy tenni, mint aki meglepődik.
    Orbán egy megélhetési tróger volt és az is maradt. Amikor a liberális vonal ígért hatalmat és összetarhálható pénzt, akkor azt a nótát fújta. Előtte a pártkáder csemetéjeként használt ki mindent. Most éppen a neohortysta szemétládából táplálkozik. De nyitva tartja bolsevik jópajtása előtt is száját. Ha keletre kell nyalni, hogy pénzt kapjon, akkor a nemzeti tróger majd vidámra révült mosollyal a barna szájszélén fogja fel-, vagy leszopni Kim-elvtársat is akár. Ahogy az elvtárs szeretné majd. Addig Putyinéval is megelégszik.
    Miközben persze aláírt mindent, amit az EU-ban elé raktak. Mert ő már csak egy ilyen, az öltözők péniszirigy senkiházija. Nagy száj, de csak addig, amíg nem talál egy feneket maga elé.

  • gyuri10,

    Azért majd keress fel egy koponyalékelőt, Hogy kiszedje az éhen döglött agyrágó bogaradat.

  • Orbán tizenegy éves kora óta különböző csapatokban játszott amatőr szinten, és csak 1999-ben lett az FC Felcsút igazolt játékosa – ám ekkor már minie. volt. Nem valószínű tehát, hogy túl sok időt tölthetett „edzőtáborokban!” Utoljára 2005-2006-ban lépett pályára, és lehetőséget kapott, hogy NB II. csapatokban is a szereplésre, gondolom „tiszteletbeli játékos” – ként! Nem valószínű, hogy minie.-ként, vagy később a 2002-es bukása után parlamenti képviselőként az edzőtáborok rendszeres vendége lett volna ám, hogy miért emlékszik úgy, hogy a „fél életét edzőtáborokban töltötte” azt csak ő tudja vagy ő sem – de nem ez az első és egyetlen eset amikor a valóság keveredik nála a vágyálmokkal!
    Az öltözői jelenlétet azonban már bőven eltudom képzelni, a mindennapi stílusa, kifejezései és főleg az általános viselkedési normája ezt látszik erősíteni!

    „Húszévesen a Szegény Dzsoni és Árnika című filmben egy rablót és focistát alakított (a szereplő nem szólalt meg)” (Wikip.)

    Kiváló volt a rendező választása és ráérzése: rablás, foci, színészkedés – ez Orbán igazi terepe!

  • warrior
    (juli. 24)

    Ott a pont-:)

    ps: Orbán pocakilag olyan, mint egy pop-énekes mert bármilyen szépen énekel, ha kövér akkor mínuszos.

  • Andrew_s
    2020 július 24
    8:19 du.

    PPFFFfff…ffff…fff : )) .. : )

  • Kálmán László nyelvész azt írja Facebook oldalán: „A nyelvhasználat egyik funkciója a csoport-hovatartozás jelölése. Mindig van egy csomó kifejezés, szerkezet, ami kisebb-nagyobb csoportok beszédére jellemző, a használatával odatartozónak tudjuk magunkat feltüntetni (az öltözködésben szintén megfigyelhető ugyanez a jelenség).”

    Majd így folytatja: „Talán már kevesen emlékeznek, hogy a »libernyák« szó első közismertté vált előfordulása abból a (2013-as) listából származik, amit HÖK-ösök állítottak össze, talán egy gólyatáboron résztvevő diákok kategorizálására. Azóta a nyilvánosság előtt kifejezetten náci hajlamú megszólalók használták, a legnagyobb megvetés kifejezésére, a liberálisok elleni nagyon durva uszításra.”

    Nem marad el a nyelvész végkövetkeztetése: „Ha egy miniszterelnök ezt a szót használja, akár tudatosan, akár csak kicsúszik a száján, akkor ezzel a csoporttal azonosul. Nem én azonosítom velük, hanem ő magát. Az »elemzők« beszélhetnek populizmusról, autokratikus hajlamokról, nacionalizmusról, maffiaállamról vagy akármiről, ő maga ezennel a csőcselék legaljába sorolta be magát.”

    Röviden ennyi. Orbán Viktor a csőcselék miniszterelnöke, nekik „építi” Magyarországot.

    https://www.facebook.com/lkalman2/posts/10157849551654833

  • Undorew_s
    nem is lenne semmi baj veled,ha azt tegeznéd,aki beszegte a füled vagy aki téged megkérdezett.

  • Orsós Elemér
    2020 július 24
    4:27 du.

    Ferenct
    2020 július 24
    1:03 du.

    Igazad van, DE a gerincek ennyire nem változhatnak!

    —————————–
    A gerincek nem is változtak, azok éppoly hajlékonyak mint voltak – az indíttatások változtak, ennek megfelelően hajlik a gerinc amerre parancsot kapott!

  • Hexadodekaéder

    talalom
    6:07

    Tökéletesen igaza van!!!!

    Ez a jellemtelen senkiházi, ugyanaz az „ember” volt akkor is, amikor még kisinasként az ellenzéki kerekasztal körül fontoskodva sertepertélt, majd a Nagy Imre temetésen előre tolakodva olyan evidenciákat kiáltott világgá, amelyek akkor már őnélküle is eldőltek…

    Kitapogatva a gyenge pontokat, már akkor eltökélte magában, „mert ideje, az volt bőven „, hogy amennyire hamar csak lehetséges, megkaparintja, magához ragadja a teljhatalmat, ami nem mehetett gyorsan, viszont kilenc év múlva már rá is tehette a kezét.

    Gondoljunk csak az első – egyelőre hatalmon kívüli – „zsenge szárnycsapásaira” is Iosiph Toth és Kaia Ibrahim hajléktalnok személyi papírjainak felhasználásával lebonyolított pananama sorozatára. Ebbe az intervallumba tartozik a Tisztikaszinó ellopása a közvagyonból a képen szereplő „nagytiszteletű” Antall József és pártja segedelmével, mely szajréból ők is szépen részesültek. Orbánnak, még nem is volt a teljhatalomban, mégis ez az időszak alapozta meg az Ő későbbi Mágnás Miska, avagy a ma ismert MészárosLőre-imídzsét.

    Aztán ugyancsak a Tokaj sárazsadány-dűlői halandzsataggyűlések világra szóló produkcióin produkált, úgymond’:”igen, de mégse” hazugság-mutatványait, amiből a Méltóságos Anikó Asszony is alaposan kivette a részét…

    E keresztapának, mint a mai maffiaállam fejének legjellemzőbb saját szempontjából bevezetett „biztonsági” húzása az volt, amikor az 1998-as fid-SS-győzelem után szinte azonnal kivezette, pontosabban megszüntette a kormányüléseken addig és mindig is – még Szálasi alatt is(!) – kötelező jegyzőkönyvvezetés szokását – mely önkényes intézkedését – 8 éves [MSZP korszak] kihagyásával – 2010-től újra folytatta, hogy a Camorra ülései még a nemzeti utókor számára is titok maradjon.

    Egyszóval Margitnak abszolúte igaza van abban, hogy Goodfather már a kezdetek legkezdetén – sőt, már az úgynevezett Bibó Kollégiumban is – egy sötét, bűnözői jellemet mondhatott a magáénak, amit hatalomra jutásig, fogjuk rá ügyesen palástolt, majd onnan kezdve, az ország, mindannyiunk kárára teljesen szabadjára engedett.

    .

    .

    * Orbánnak ez az ügyes . m i m i k r i j e . fel kellett volna tűnjön a Bibóisták, de különösen a vezető tanárok (Kéri László és Stumph István) gyakorlott szemeinek, hisz az ő „liberális” figyelmetlenségüknek isszuk a levét, 1998- óta már biztosan, még ma is. De szóljon mentségükre(?), hogy a legtöbb szociopata bűnöző ilyen és hasonló agyafúrt álca mögé rejti valódi arcát.
    Megjegyezve persze, hogy a nem éppen önzetlen kollégiumi kollégáktól – akik ma már szinte mind országvezetők – sem lehetett idegen az orbanista machiavellizmus szelleme, hisz ott ők rendszeresen meg is beszélték a hatalom megkaparintásának a lehetséges részleteit és alternatíváit. Tehát esetükben is nyugodtan beszélhetünk szervezett összeesküvésről is, amelyet különösen a 2010-es alkotmányos puccs támaszt alá a legjobban…

  • Orsós Elemér

    Geyza
    2020 július 24
    5:05 du.
    Nem tartom mocskolódásnak az antagonisztikus világnézeti gerincferdülésre való szelid figyelmeztetést egy semlegesnek lenni illő bizalmi állásnál, még akkor sem, ha a rencerváltóknál ez alapkritérium volt. Persze a másik oldalon is vannak ilyen precedensek dögivel, hogy csak a legkirívobbat említsem, mint például Stefka István, de ez nem felmentés a brutális jellemhiba alol!

  • talalom
    2020 július 24
    6:07 du.

    „Magyarország számára kínos ez az öntelt tahóság.”

    ——————————–
    Hát tudod, én már ebben sem vagyok olyan biztos, bőven lehet, hogy csak áltatjuk magunkat! Max. Magyaro. egy jól meghatározható részének kínos, de rájuk meg kifigyel oda?
    A zöme – mellesleg Orbán épp és pont nekik muzsikál – el van ájulva tőle, hogy micsoda penge gyerek is az ő miniszterelnökük, ez aztán „lepény a talpán !”

    Sajnos, ott tartunk, hogy 10 emberből minimum 6-8 nak tetszik a „libernyákozás” mert a lelke mélyén igazolva látja a frusztrált ellenszenvét a számára felfoghatatlan emberek iránt – mert amit nem értünk, amit nem tudunk elérni, az mindig idegen, tehát elutasítani való, még érthetőbben gyűlölni kell! Erre tanítja Orbán az arra vevő, fogékony népét, amikor jó példával jár elől – már pedig ha a minie. ezt megengedi magának a nagy nyilvánosság előtt, mert a mérhetetlenül öntelt bugrisságában már fel sem fogja, hogy mit beszél, akkor miért is csodálkoznánk a slapajokon, fábiánsebestyéneken, bodákon stb – és ezek a „jelenségek” csak innen, erről a kis platformról valók, hát képzelhetjük mennyi lehet belőlük országszerte!

    Nincs tehát itt semmi elhűlni /csodálkozni való, a vetés learatható állapotba került, gyülekeznek már a marokszedők és a rendszerváltáskor ígéretes Magyaro. a maga szabad levegőjével és egykor volt ideáival, értelmiségével sehol sincs, lassan elvérzik, az emberek meg – nekem úgy tűnik – nagyon is elvannak ebben a kacsaúsztatóban melyet a jó főni engedélyezett és kiszabott nekik! Mert ha nem így lenne, valamit csak tennének, valamiként csak kifejeznék, hogy eddig és nem tovább, de látsz te erre utaló jelet?

    Az „öltözők bajnokának” népszerűsége és támogatottsága minden eddigieknél nagyobb, három olyan ciklus után ill. ellenére amelyet itt lezavart, Magyaro. két legkedveltebb politikusa közül az egyiket O.V.-nak hívják! Miről beszélünk hát? Azt mond amit akar, már rég nincs kontroll, önfegyelem, viselkedési elvárások stb a környezete, és az övéi megéljenzik Edwardot – mi meg fennakadtunk a szaros csizmáján, így mindenhova „követjük” akár akarjuk, akár nem!

  • A Discovery-n láttam egy filmet, amin oroszlánokat mutat nagyon hosszasan és nagyon részletesen a hímek rangsoráról és annak megtartásáról és annak elvételéről szól az egész, és az utolsó 15 percben a „volt” hordavezetőnek meg kell közdenie életre halálra a feltörekvőkkel… és mint az a TERMÉSZETBEN normális az életét adja a posztjáért de az a végső harc az nagyon randa, a fiatalok és feltörekvők is kapnak és utána azok is nyalogatják…de aki volt az volt: ottmarad a hiénák és sakálok meg a hangyák eledelének.

    mindez nagyon hajaz a manapság (az utóbbi 18-25 évben) a szankciók (oroszlánbőgés a pusztában holdfényben) és fenyegető retorikák, mikor a régi már nem alkalmas semmire sem csak ordibálásra, hogy márpedig őt báncsák azok a gonoszok, dehát versenyképtelen a drága… lehagyták és most vissza akarja rángatni az elől futót, mint a modern fociban… ; pelenkázza be magát és vegyen a szájába 2 lollypop -ot hátha az megnyugtatja?

    Hahaha
    O1G ugyanez csak zsugorítva

  • Besancon írja

    „Húszévesen …. egy rablót és egy focistát alakított…- a filmben egyszer sem szólalt meg …”

    Nem is csodálom. A makogó, motyogó és végszólenyelő beszédű Vezér hanglejtését hallgatni vagy végtelen türelem, vagy hozzá hasonlatos, abnormálisan kultikus imádat szükségeltetik…

    Ha rádióban meghallom azt az elfogódott hangszínét, a hideg is kiráz tőle…

    Az üres bőrtök bűvölésében természetesen nagyon otthonos, és profi, mert az meg épp’ az ő kisgömböc fejformájára hajaz…

    Egy jellemző „szónoki” csattanója kb.így hangzott:

    „Hoajraaaaaa Moagyoroszszaaaaaag, hoajraaaaaa moagyorok![huhhh]
    Mire így kinyögte, a végére már ki is elfogyott belőle a szusz.

    Anno, még úgynevezett fiataldemokrataként, viszont még úgy hadart mint a vásári kereplő. Ám sajnos a lefojtott dinamitot így hozta ki belőle a felnőttkori logopédia. – Hát evvan. Ja!
    – Nem mondom, hogy ezt kell szeretni…

    )))) 😀 ((((

  • Libernyák, vicces felhanggal a hazai zsargonban használt megnevezése, a fanyalgó, identitás deficites, zavaros baloldali gyökerű „megmondó embereknek” akik lúzer létbe nehezen nyugszanak bele…
    – Természetesen csak ugatják a baloldali liberalizmust, amiről fogalmuk sincs, ugyanúgy mint a jobboldali liberalizmusról sem…
    – Az, hogy milyen egy brüsszeli libernyák, ezt Tőle kellene megkérdezni…

  • Orrsós E?

    Ha az iras „nagyon jo kritika lenne”, akkor szerintem az is, barki irta is!
    Ha pontos, akkor jó!
    Ha gyenge, akkor rossz lenne!
    Örülök, h orbanistakent pontos kritikanak tartod!
    De hogy is lehetne maskent, hiszen a tenyeket sorolta fel, nem fikciokat, kenyszerkepeket, ahogy o1g es seggnyaloi teszik!
    Vagy tevedek?

  • Orsós Elemér

    O1G666
    2020 július 26
    12:41 de.

    Semmi tévedes, csak az hogy, jelen esetben nem a remekmű tárgyát bíráltam, hanem a másik janusarcú Saulus/Paulust! (Abban viszont igazad van hogy a korán színre lépő Orbánnak legalább úgy sikerült átvernie, mint a hőn óhajtott bécsi kávézommal kecsegtetőknek, ezért már az előző regnálásánál rájöttem hogy, ő sem az én emberem!) (azt már meg sem említetem, hogy nem vagyok orbánista, mert az itteni logika szerint pont az ellenkezőjét jelenti!)

  • warrior
    2020 július 24
    11:57 de.
    .
    tisztázzunk egy-két dolgot!
    mer ha nem tesszük, akkó a tapló tahó fideszállat férgek, s a magukat magyarnak valló csürhe tagjai el is hiszik, amit mondasz, s készpénznek veszik!
    .
    ÍGY KELETKEZNEK A LEGENDÁK!
    .
    amik kiirtása a köztudatból szinte lehetetlen, ha már beleette magát a férgek, taplók két neuronja közé, borzaszt zavart okozva a működésben.
    szóval, mit is akar a hogyishíják, azaz én, mondani?
    hát ezt:
    .
    a csuti geci, futballban eltöltött pályafutását nem követtem figyelemmel soha, lévén ő egy tehetségtelen senki a pályákon.
    ha és amennyiben valaha is tagja volt bármilyen szintű – megyei – ajnokság csapatának, azt is a Soros Györgynek köszönheti.
    hiszen, ha Gyuri bácsi nem karolja fel ezt a férget, nem ad neki lét, abban az esetben nincs politikai karriernek csúfolt ámokfutás, lopás, rablás, s egyéb köztörvényes bűncselekmények halmaza, hanem csak egy faluvégi suttyó, félcigány törpe álmodozott volna a disznóólban a világhírnévről.
    tehát, ha valahol is csapattag volt valaha is, az csak és kizárólag a közéletben való részvétele, s nem a képességei, játéktudása miatt volt.
    ezt ki merem állítani, lévén magam viszont voltam csapattag, játszottam, játékosokkal, s ellenük, s teszem ezt a mai napig.
    .
    Puskás utolérése.
    ez is egy rettenetesen kínos mondatod, hiszen a futball történelmének egyik valaha volt legjobbját sározod be azzal, hogy egy lapon említed egy tehetségtele dagadt patkánnyal.
    tudod, a Puskásról azt mondták akik vele játszottak, s jobban ismerték, mint mondjuk én – hozzáteszem találkoztunk, tehát elmondhatom, én is ismertem,
    .
    DE
    .
    nem ismertem, ha érted! –
    .
    JOBB EMBER VOLT, MINT FUTBALLISTA!
    .
    ez azért nagy szó, mert, mint futballista szinte páratlan volt.
    nos, pont ezen dolgok, értékek miatt rettenetesen kínos, védhetetlen, ha a csuti gecit, és Puskást bárki is egy mondatban említi.
    .
    .
    abramovics voltam, s vagyok
    .
    .
    Ps.:
    a „libernyák” szó használatából következő helyretételt, amit Kálmán Lászlótól idéztél én is szóvá tettem volna, így már nekem nem kell

  • Mi ez a hisztéria a „libernyák” kifejezés körül (Orbántól függetlenül)?

    Esetleg a „liberális” szó kigúnyolása?
    Komolytalan, aki ezt mélyre letüdőzi-:)

  • illik ide ez is:
    .
    abramovics
    JULY 25TH, 2020
    AZ ÉLET NAGY MÓKAMESTER
    .
    „ Sőt, a jogállamiság követelményével a liberális demokratikus erők Brüsszelnél megállították a lengyel és magyar fasisztákat, mert mostantól nyitva a lehetőség, hogy kidolgozzák a jogállamiság követelményeit és annak alapján megvonják tőlük a pénzt.”
    .
    mondod.
    én meg mondom, hogy
    .
    ITT A LEHETŐSÉG!
    .
    rögvest, és izibe alkalmazni is lehet ezt a
    .
    NUKUMANI
    .
    megoldást!
    hiszen mi nagyobb gazemberség a jogállammal szemben, mint a független média elfoglalása?!
    he, mi? na!
    .
    TEHÁT AZ INDEX ESETE AZ OK A
    .
    NUKUMANI
    .
    MEGVALÓSÍTÁSÁRA!
    .
    sajnos, azonban ebből nem lesz semmi.
    a lét ugyanúgy meg fogja kapni.
    azt a lét, amit az uniós polgárok adtak össze, s aminek az elköltéséért most jogállami feltételeket akarnak szabni a liberális demokraták,
    .
    DE
    .
    valahogy lesz olyan érdek, ami ezt felülírja majd.
    a csuti meg ellopja a lét, mert
    .
    A LÉT HATÁROZZA MEG A TUDATOT, EBBŐL KIFOLYÓLAG, AKI BIRTOKOLJA A LÉT, AZ HATÁROZZA MEG A TUDATÁT AZOKNAK, AKIKNEK A LÉJÉT BIRTOKOLJA!
    .
    lefordítom:
    a lé a csutinál landol, s ennek felhasználásával meghatározza azt a rabszolga létet amibe ezt a magát magyarnak nevező csürhét beterelte, mindemellett a lé eredeti tulajdonosának – az eu-s polgárokat képviselő liberális demokrata kormányokról beszélek! – a tudatát is befolyásolja abba az irányba, hogy ne lépjenek fel ellene mégsem.
    .
    .
    ennyi, s nem több, mi történni fog, míg az első lövés el nem dördül.
    na, akkóó majd lesz visítás, vonyítás,
    .
    DE
    .
    már későn!
    .
    .
    abramovics voltam, s vagyok
    .
    .
    Ps.:
    ezt nevezem én doktríner liberális gyakorlatnak, hiszen a demokratikus jogállam idiotizmussal határos liberális képviselői adják a pénzt, s ezzel a lehetőséget arra, hogy egy gátlástalan bolsevik-náci diktátor lemészárolja Európát velük együtt!
    ahelyett, hogy világos, józan paraszti ésszel meghozott következetes döntésekkel, s azok kérlelhetetlen alkalmazásával ők tekernék ki a nyakát a bolsevik-náci diktátornak!
    az első a háború útja – ezen jár a csuti
    a második a béke, a fejlődés, a jólét útja – ezen járnának a
    .
    RADIKÁLIS DEMOKRATÁK
    .
    rajtuk kívül senki

  • Geyza
    2020 július 24
    5:05 du.

    Gratulálok!
    Egy ilyen gyenge leírást követően a nagy igazmondók jutottak az eszedbe, nem csodálkozom ,ehhez könnyű eljutnod.üdvözletével,

  • Idézet a cikkből : „””Hogyan adják ide nekünk a pénzüket””””.

    Elfelejtettétek : Mi odaadtuk az országunkat,lelkünket,gazdaságunkat , iparunkat , mindenünket – mert előtte csőd szélére zavartak bennünket,az adott hitelek fejében lenyelték az egész országot.
    Ezt akartátok , ezt ti tettétek –akkor még a Z..-n nem volt.
    Ja és ne felejtsétek már el mi pénzmennyiséget visznek ki ezek után az országból!!!
    Az ideérkezett pénzek nagy része az általuk itt alapított cégekhez vándorol és visszajut hozzájuk!!! az anyaországba– a nyugati országokba !!!
    Ne felejtsétek — MINDEN — ejrópai ország kap a zeus pénzekből ,,, még a „fukar országok ” is , sőt ráadást is kaptak ,hogy fogják be a pof..–szájukat.Az újonnan csatlakozott összes keleti országok is kapnak — akkor miért is sajnáljátok tőlünk ??? Azért , mert a gyuriferi ezt mondta. !!! Vagy azért mert nem Ti OSZTJÁTOK ? Ez lehet a nagy baj –üdvözletével

  • gyuri10
    2020 július 25
    7:40 de.

    Megint kemény vagy akár a vidia…te idióta 😀

  • HUNT*

    Nekem csobogsz kispatak ?

  • TOTH PETER;

    Vajon a nyugati cegek ottani befekteteseit, vagy az EU alatali adomanyiokat ellenzi????

    Ne feleddje a Kadar adminiosztracio altal felvett nyugato kolcsonoket Magyaroszag ki-izzadta es fizette.

    De a nyugati cegek befektetesei nyuijtja ma a munka es let-lehetosget Magyaroszag-lakossai tobbsegenek.

    Persze a profit amit azok abbol erednek az egy igen kiss szazalaeka a befelteteseiknek.
    S a befekteteseik 100%-a ottan marad minden korulmenyek kozott is.
    Gondolkozzon azon mielott a regi propapagandakat fujna.
    Jovedelem hianyaban SENKI nem dolgozik es nem letezo a befektetes.

    Sot mind az adok amit a magyar allamhatalom zsarol is abbol eredok.

    Sajnos a magyarallamhatalom tusagos nagy reszet zsebeli a lakossagtol, azert az orszag kepetelen ‘toke-kepesse’ valni es onalloan befektetni gazdasagi fejlodeseire.

    Mind az allam tulajkdonaban levo cegek nem kepesek jovedelemmel mukodni, s az allam, az adofiztok penzebol hizlalja azokat.

    Ami az EU „fejlesztesi penzeket” illeti azt az allamburokraciajuk ugy kolti amint ohajtja MERT maguknak semmi lehetoseguk az allamhatalmuk korlatozasara.

    De annak meg emliteset is maguk ellenzik, sot a KMH szerkesztosege nagyon tiltja is.

  • Toth Peter ismetelgetet, 100szor megcafolt hazug baromsagait miert nem törlik?!
    Miert kell nekunk azokat 100szor megcafolni?

    Eleg, ha arra gondolunk, h mindenki igyekszik az EU-hoz csatlakozni!
    Tehat valaki hazudik, vagy mindenki hulye!

  • O1G666
    2020 július 26
    2:54 du.
    Kedves Barátom ! Úgy látom Temnagadról,tenmagatokról beszélsz : Mindig ugyanazt hajtjátok , csak ezt nem veszed észre : ismétlés ismétlés – a düh nem engedi megmutatni szemednek üdvözletével.

  • Bendeguz79
    2020 július 26
    11:26 de.
    Idézet tőled : S a befekteteseik 100%-a ottan marad minden korulmenyek kozott is.
    Egy leépített üzemcsarnok önmagában nem sokat ér ! Olyanná válnának ezek az üzemek , mint amit nyugaton is látni : roncshalmaz,rozsdásodó,elhagyott ipari területek , amivel nem sok mindent lehet kezdeni , nehogy túl értékeld ezeket.
    Úgy látszik már Te is Magyarország ellen kezdesz fordulni üdvözletével.

  • O1G666
    2020 július 26
    2:54 du.

    Tóth Petyának csökött az agya.
    De legalább kárpótlásképpen jó vastag
    a bőr a képin nekije.Akárcsak a bakkancstalp.

  • Hááát, Slapiról elég gyorsan lehámlott a vékony máz, ahogy boldogan elmerült a hazai tornacipőszagban. Ez nem szleng, ez tahóság.
    Ezt az „identitás deficitet” nem is értem. Nem tudom, miből gondolják egyesek, hogy az identitás olyasmi, mint a karórépa: egyetlen gyökér fal fel mindent. Emberséget, nőiességet és férfiasságot, ízlést és kultúrát, hitet és meggyőződést, nemzetet és anyanyelvet.
    Inkább olyasmi, mint a fa, aminek a gyökérzete a lombkorona tükörképe.

  • TOTH PETER;
    Minden reszrehajlasokat erosen ellenzek es mellozzok minden alanyon es minden laklmakkal!!!!!

    Sokaknak a valosag gyakran nem tetszik, az nagyon szokasos a Magyaroknak.

    Amnikor barmi ceg, valllat tonkre megy, hat mit ohajtanal????
    Mi tortent mind volt szocialista allamhatalmatok alatal tinkrement allami vallalatokkal????

    Kivallo lehetoseg lenne ha azokat az emlitett uzemeket mukodtetned talan?
    Ha nygati befektetesek voltak miert nem mukodtetnetek es kezlenetek sikeresebben???

    {ersze amikor a piac a tremekeikert nem letazik, hat mi mast lehetoseg van?
    Jovedelem hianyaban semmi sem mukodik.
    Dolgoznalingyen ???

    Sajnos az nem igen tortenjet mert az allamhatlmatok azt megelozi. Biztosra veszi hogy arra keptlenek legyen a lakosssag.

    Amikor az allamhatmatok az atlag dolgozo fizetesenek 45% rabolja el ado-neveben, s azt oriasi burokraciaja fenntartasara es sok esztelen „beruhazsaiara” kolti, az lehetetlen, s lehetetlen lessz amig az megy.

    pl. Alairtak a Belgrad-Budapest Kinai altali vasutvonal financirozasat.

    Persze az a vasutvonal ertelmetlen amig a Gorogorszagi kitotokbol a vasut Belgaradig nem letezo.

    De minden Kinai financirozasok vilagszerte rendkivulli kikoteseket tartalmaz.

    Aki megakadna idobeli fizetesevel Kina a szerzodes alapjan az egesz uzletet atveszi rogton.

    Az tortent Kenya-eseteben!!!
    Kina altal financirozott kikoto es vasut Nirobiba, ma Kinai igazgatas alatt mukodik es Kina zsebeli a jovedelmeiket abbol.

    Eggyetlen bank a vilagban NEM alkalmazza annak lehetoseget.

    Lehetseges am hogy amodon Kinae lehet egy-napon a MAV.

  • Nincs igaza a cikkírónak, mert liberót is mondhatott volna az elnök, csak ugye az szerzői jogokba ütközik (egy pelenkamárka neve).

    Szerintem Magyarországon teljesen megszokott, hogy a politikai és értelmiségi elit csoportjai kígyót-békát kiabálnak egymásra. A rendszerváltás óta megy ez a hideg polgárháború. Vagyis ha csak a hírekből tájékozódtunk, akkor az elmúlt harminc évben csakis náci-fasiszta-kommunista politikai csoportosulások voltak itt (a hírekben megszólaló ismert emberek szerint).
    A hidegháború az ötvenes években a két akkori nagyhatalom között az érdekszférák elkülönítésével járt. Ehhez csak el kellett hitetni a saját tábor lakóival, hogy a másik az ördög, és attól el kell zárkózni, mert a mi kincseinkre feni a fogát.

    Majd ha lesz egy kis időm, akkor hullatom a könnyem mindegyik politikai elitért, mikor így egymást nyilvánosan alázzák ezeken az EU-s fórumokon, bár örülök, hogy ilyen jó fizetésért erre is ráérnek.
    Magyarországon már annyi politikai rendszer váltotta egymást csak az elmúlt 100 évben, hogy a magyar szavazó már nem lepődik meg semmin. Vannak, akiket több rendszer is alkalmaz, mert sz.r emberre mindig szükség van, ahogy az egyszeri besúgó mondta. Persze a legtöbben inkább csak élni és túlélni szeretnének.

  • Állítom hogy Debreceni Jozsef cikke alapján az orbánizmus mémje is ugyanúgy mém, mint akármelyik istenhité, vagyis egy VALLÁS.
    Ezért is hisznek benne annyian, akik nem gondolkodnak.
    Nos akkor ki mindenki ateista és ki nem az?
    Már csak ezért is tisztázni kellene, hogy Azlma mit is ért mém alatt a cikkében.

  • Sajnos mostanában keveset vagyok netközelben. A cikkem lezárult, egy csomó válasszal adós maradtam, de utólag nem bánom, mert kezdett eltérni a beszélgetés a témától.

  • Az egy dolog,hogy többen pld.(Orsós,ferenct…és mások)szerencsére hasonló véleményen vannak velem….de ugye ők még írhatnak véleményt,kritikát ,míg rám már annyira allergiásak,hogy én már azt sem (ezen a roppant demokratikus fórumon)

    ***MODERÁLVA***

    Évek óta ismételgeti konkrétan ugyanazokat a jelzőket összes hozzászólásában, amelyeket legfejebb mondaton belül időnként áthelyez, átrendez. Azt nem tudom, hogy önkéntesként végzi-e munkáját a Fidesz számára, vagy valami ellenszolgáltatásért. Az viszont egyértelmű, hogy pártaktivistaként tevékenykedik itt. Erre azonban nincsen itt igény. Ha átgondolt, vitainditó és az adott cikkhez releváns hozzászólást ir, az majd megjelenik. — A szerk.

  • ALMASI ALMA;

    A mar lezart cikken az utolso valasz volt, hogy; „a Mindenhato nem lehet senki”.

    Velhetoen veletlenul ismerte-el, hogy Maga a „mindenhato”-jat egy emberi-lemynek kepzeli.

    Hat nem a leheto LEGoriasabb tudomany-ellenes allirasa volt az egy tudosnak????

    Egy alkotott leny 13.7 billio evvel szuletve alkotasa utan??????

    Igazan csodalkozasra kenyszerit megjegyzesevel !!!!!

    Az eredeti kerdesem volt mar tobbszor tudosokhoz, velnem Magat is ertene, hogy mi lehetett volna az eredeti okozja annakl az elso „aktion”-nak ami ozhatta a maguk Nagy Bum-jat, vagy bar mit is , barminek is nevezznek????

    Mert azota MINDEN a vilagegyetemben csak az elmaradhatatlan „re-akcio”.

    Talan ismerne barmi letezo fizikai torvenyt amim azt tagadhatna?????

  • Látod látod Boda.
    Még a saját károdon sem tudsz tanulni, annyira ostoba vagy.

  • talalom
    2020 július 26
    6:25 du.

    HEHEheeehehe…”hazai tornacípő-szag”…heheheheeehehehehe

  • Marcsi, a moderátornak sajnos igaza van. mióta én idejárok, te még nem mondtál, írtál semmi újat. Akkor meg?

  • Köszi Zsófia!
    2020 július 26,7:19 de.
    Ez a Pápai Gábor tényleg nagyon jó! 🙂

  • Kedves talalom!
    2020 július 26, 6:25 du.
    „Hááát, Slapiról elég gyorsan lehámlott a vékony máz, ahogy boldogan elmerült a hazai tornacipőszagban.” 🙂
    Szerintem csak élni szeretne az ölébe csöppent lehetőséggel és ilyen „vicces felhangokkal” hangolja fel jómagát a megújulandó index.hu -s valamelyik jól fizető pozíciójára.
    Ahogy elnézem …, meg is fogja érdemelni 🙂

  • Bendeguz79
    2020 július 27
    2:22 du.

    grizi, szerinted milyen volt? és milyen ma?

    hahahaha

  • Bendeguz, Maga a „mindenhatás”, mint folyamat és mint képesség is, logikailag önmagának ellentmond. Pláne olyannak, ami (aki) kívül van a rendszerem. És ha még egy entitást is képzelsz mögé, az maga a teljes csőd.
    Lehetséges nagyonsokmindent befolyásoló valami, kérdés csak az, hogy mennyi az a sokminden? De MINDENT nem lehet.

  • Kedves Alma!
    Tudtommal a determinizmus (vagyis az oksági törvény) kb a XVII. században még javában létezett. Newton is hitt benne. AXX. sz. első negyedében aztán Heisenberg és Planck eredményei alapján megdőlt.
    Érdekes filozófiai dolog, hogy a természettörvényeink nagy része statisztikai törvény. A nagy sokaságokra ma is kb. érvényes a kauzalitás, de az egyedekre és egyedi jelenségekre már nem.
    Más: Kérte, hogy adja meg valaki a nagy bumm hely koordinátáit. Tekintve, hogy a tér, mint olyan szintén az ősrobbanással együtt keletkezett, mihez viszonyítanánk bármilyen koordináta rendszert (vagy időt) a keletkezésével kapcsolatban?
    A dolog nem értelmezhető. Mellesleg Haekins multiverzum-elmélete már kezdi felülírni az egészet.

  • Geyza
    2020 július 27
    4:07 du.

    Érdekes könyvet találtam, elég régi kiadás. Kálmán Béla, A nevek világa

    Ebben leírják, hogy a legtöbb mai magyar helység a valamikori birtokosról kapta a nevét. Eszerint Buda is eredetileg személynév volt, de nem a hun királyé, ahogy a középkori magyar krónikák állítják (és ezek nyomán Arany János) állítják! Inkább valami magyar birtokos lehetett, akit Bodának hívtak.
    Egyik magyarázat szerint ez jöhet a bod, boda szóból, ami ág-at, oldalág-at jelent.

  • Bendeguz79:
    „Az eredeti kerdesem volt mar t vonatkozuen aobbszor tudosokhoz, velnem Magat is ertene, hogy mi lehetett volna az eredeti okozja annakl az elso “aktion”-nak ami ozhatta a maguk Nagy Bum-jat, vagy bar mit is , barminek is nevezznek???? Mert azota MINDEN a vilagegyetemben csak az elmaradhatatlan “re-akcio”.

    Mr Bendeguz, amit ír – különösen az utolsó mondata fényében – valóban egy teljesen legitim vallási hitbéli állítás. Biztosíthatom, hogy ebben a vonatkozásban, ha nem is fogadom el, de semmi bajom vele.
    Mivel én semmiképpen nem vagyok tudós, legföljebb „tévelygő”, de méginkább egyszerű tudatlan ember, tudományos választ helyett csak egy széprodalmit vetek fel:

    „Az Úr
    Csak hódolat illet meg, nem bírálat.

    Lucifer
    Nem adhatok mást, csak mi lényegem.
    Az angyalokra mutatva
    Dicsér eléggé e hitvány sereg,
    És illik is, hogy ők dicsérjenek.
    Te szülted őket, mint árnyát a fény,
    De mindöröktől fogva élek én.

    Az Úr
    Hah, szemtelen! Nem szült-e az anyag,
    Hol volt köröd, hol volt erőd előbb?

    Lucifer
    Ezt tőled én is szintúgy kérdhetem.

    Az Úr
    Én végtelen időtől tervezem,
    S már bennem élt, mi mostan létesűlt.

    Lucifer
    S nem érzéd-e eszméid közt az űrt,
    Mely minden létnek gátjaul vala,
    S teremtni kényszerültél általa?
    Lucifer volt e gátnak a neve,
    Ki a tagadás ősi szelleme. –
    Győztél felettem, mert az végzetem,
    Hogy harcaimban bukjam szüntelen,
    De új erővel felkeljek megint.
    Te anyagot szültél, én tért nyerék,
    Az élet mellett ott van a halál,
    A boldogságnál a lehangolás,
    A fénynél árnyék, kétség és remény. –
    Ott állok, látod, hol te, mindenütt,
    S ki így ösmérlek, még hódoljak-e?”

  • Presbiter
    2020 július 27
    10:10 de.

    Miért hiszed, hogy az orbánizmus új vallás lenne? Akárminek hívod, minden vallásban van valami sajátos, csak arra jellemző elem, amiért követik a hívei. Azt értem, hogy a fanatikus hívekre gondolsz, akik a megelőző évtizedben, mint csendes kis szubkultúra meghúzódtak a háttérben. De ők Orbán vezéri karizmája mellett (amiben tényleg komolyan hisznek) más dolgokban is keményen hívők (pl. vélemény a szabadkőművességről).

    De mint máshol írtam, szerintem a fidesz is tömegpárt, mint az mszp meg a szadesz (voltak). A tömegpártok megjelenése nemcsak a jobboldalra korlátozódott, hanem a baloldalon és a demokráciákban ugyanúgy megjelentek az 1. vháború után! Ebben szerepe volt a modern médiumoknak, rádió meg a moziban a filmhíradó. Előtte nem voltak tömegek a politikában, mivel szavazati joguk se volt a legtöbb országban. Ezek mindenki által ismert tények, de nem lehet elégszer elmondani.

    Nyilván a tömeget nem magasröptű tudományos elméletekkel fogja megragadni az ilyesfajta politikus. De azért nemcsak a demagógiával lehet azonosítani a tömegpártokat. Pl. a szintén emlegetett Roosevelt elnök munkapiaci reformokkal fogta ki a szelet a radikalizmus vitorlájából a 29-es gazdasági világválság után.
    Más országokban, mivel a nagytőke elutasította a reformokat, ill. a baloldali radikalizmust üldözték, maradtak a jobboldali radikális pártok. Ezek vegyesen demagógiát is alkalmaztak és bizonyos népjóléti intézkedéseket is hoztak.

    Magyarországon a rendszerváltás után a földből nőttek ki az új pártok, abban az időszakban, amit a kép is mutat. Ez, párosulva a gazdasági hibás döntésekkel és a szellemi polgárháborúval, ezek meghatározták ezt a 30 évet.
    Jellemző, hogy nincs egy nemzeti minimum, amit minden politikai erő és értelmiségi vezető réteg elfogadna. A nemzetközi rendszernek, amibe jelenleg tartozunk, elvileg a többség híve idehaza is, és ez a pluralitás elvét képviseli. Ami a lényeg, hogy ez nem a pártok szintjén jelenik meg!
    Aki tehát a pártoktól várja a megoldást (valamint a legfőbb problémát egy bizonyos pártban látja), az szerintem nagyon leszűkíti ezt a kérdést.

  • hazai lámpa
    2020 július 28
    4:37 de.

    Hja.
    Fricibácsi Mr. Karinthy is említi valahol
    (hogy hol, most meg nem mondom,valami Sékszpír-izében talán):

    „Nem oda Buda..őő..nem oda Londa”

  • Almási Alma
    2020 július 28
    2:24 de.

    De már megalkották az ” Általános Mindenható-gépet”
    Legalábbis Lem „Kiberiáda” c. örökzöldjében.

    Idézek fennti mű másik novellájából egy szép mondatot:

    ” Trulr mérnök nem ért rá mert éppen dolgozott:
    Háromlábú gondolkodó-gépet épített..”

  • Gabriel Karikas

    Kővendég
    2020 július 28
    4:58 de.

    40-50 évvel ezelőtt engem is bűvkörébe vontak és tartottak Madáchnak e szavai …
    Én azóta haladtam az úton, megismertem újabb dolgokat a világból – azóta rálátok sok minden másra is …
    Tudom hogy az út végtelen – és fejet hajtva egy görög bölcs szavai előtt – tudom hogy a tudásom, – hasonlítsuk ezt egy gömböcskéhez a világból – picike.
    Mert ami ismeretlent látok az megfoghatatlanul végtelen.
    Nyilván, hogy én az vagyok aki benne van ebben a gömbben a magam kevéske tudásával.
    És amit a gömb falán látok – BELÜLRŐL, (mert én nem vagyok az Isten) – az mind az ismeretlen – számomra.
    Én törekszem tágítani ezt a gömböcskét – de a francba is, minél nagyobb a gömb, az ismert dolgok – az ismeretlenek amiket látok magam körül egyre nagyobb mértékben nőnek.

    A magyarázat egyszerű – a gömb felülete(ismeretlenek) a sugarának(tudásom) négyzetesével nö.

    Ahogy látom, itt ebben a pincében a legtöbb hozzászóló lufija rendesen leeresztett vagy már régebben kipukkant.

    Akkor nem ragaszkodnának annyian a rég lejárt lemezekhez, az elavult tudásaikhoz.

  • PRESBITER;

    A „ter” space, cosmos, mint az ido, nem letezo, felfoghato, merheto anyagi letek, csupan kepzeletbeli, emberi elekpzelesek alatal feltetelezettsegek.

    Coordinat a vilagegyetemben lehetetlen, s barhol is, egy megahatzoozz es lerogzitett pony hianyaban.

    Mivel a vilegegyetem allando mozgo-terjedesben all, az igen lehetetlen.

    De vajon miert letezik minden galaxik-kozepen, amiket lathatunk, egy fekete-luk????

    A „multi-univers-ek feltetelezese Carl Sagan cosmologus, a hindu Siva isten imadoja altali feltetelezes volt, hogy kilnec vilag-egyetmek kulomlevo perspektivak alapjan leteznek.
    Persze Siva hindu isten-no-nek is kilenc par kezi vannak.

    Kulombozo theologiak elhalaszthatatlanok meg az atheistak elkepzelesiben is.

  • KOVENDEG;

    Allitasaval, vagy mondhatnam ,hogy felre-allitasaval tavol esett a celjatol.

    A LEG-lapvetobb fizikai torveny a „cause es effect”.
    Az okozas es eredmenye , ill. letrejott.

    Ketsegtelenul a Nagy Bum- csak valaminek az eredemnye lehetett, s mindennek elmaradhatalan az okozoja.

    Mint maganak is volt okozja, hasonloan megyjegyzesenek is, stb.stb.

    Hasonloan a thermo-dynamica torvenye is tagadhatalan, a „semmi” nem produkal semmit!!!
    A semmibol nem lehet semmi.
    Newton leszogezte az anyag nem eloallithato, sem nem megsemmisitheto. Csak vatoztathato !!!!!

    Mint minden a Fold felszinen, sot Maga is, csak a foldporabol leve, s lessz a fold-pora ismet.

    Na azt veheti Mozes sorai alapjan jitbeli allitasnak am.

  • Kedves Hazai Lámpa!
    Ami a végkövetkeztetésed illeti, abban tökéletesen egyetértek Veled.
    Filozófiai oldalról nézve MINDEN társadalom együttélését valamilyen elfogadott normarendszer (alkotmány, PTK, vagy íratlan morális szabályok jellemzik.Ez így van valamennyi vallás és/vagy önálló népcsoport esetében. Spec. a keresztény vallásoknál (mert nem csak egyféle dogma-rendszer létezik) éppúgy mint volt pl. az elvhű kommunisták esetében is. A probléma akkor lép fel, amikor a dogma-rendszer kezd szélsőséges lenni. Fundamentalizmusnak nevezzük, pedig egyáltalán nem az „alapokhoz” való visszetérést jelenti. A muszlim fundamentalistáknál sem és – jóllehet annak idején nem nevezték keresztény fundamentalizmusnak – az inkvizició beépüláse a keresztény vallásba is ilyen volt.
    Az orbáni (nevezzük NER-nek) rendszerben az erőszak megjelenése még nem jár gyilkolással, de a nemkívánatos emberek egzisztenciális ellehetetlenítése már felér ezzel. Ez és a hasonló jellmzői miatt lehet már a NER-t nem elsósorban politikai, hanem egyfajta vallási rendszernek nevezni, amelynek sok „hívője” van, akik nem látnak az orruknál tovább. Ezek megtartása, a médién keresztük való félre-tájékoztatása és hülyítése a rendszer egyik fontos célja. Sajnos a polgári demokrata, parlamentáris rendszerek eszköztára nem alkalmas arra, hogy az orbáni „vallás” (vagy bármilyen más vallás) ellen hatékonyan, rendszerváltási céllal fel tudjon lépni. Az ellenzéki pártok meg nem ismerik fel, hogy tulajdonképpen vallásháborúról van szó és csak töketlenkednek. Nagy szükség lenne egy karizmatikus ellenzéki vezetőre, aki annyira jó politikus is, hogy ezt a helyzetet kezelni tudja, de nincs ilyen a láthatáron és a következő választásokig már nem is igen lehetne felépíteni. A csaknem félmillió, minden (legális) jövedelem és ingyenes orvosi ellátás nélküli tömegek problémája pedig LÉTEZIK, ha tagadják is és az egész nemzetre nézve tragikus hatásai lehetnek.
    Erről beszélek, kedves Olvasó (és gondolkodó) társam.

  • Kedves Alma!
    Amit „mindenhatás” ön-ellentmondásáról mondott, azzal egyet kell értenem. E problémakörhöz tartozik az un. tervezett teremtés elmélete (TTE). Én már régen spekulálok azon, hogy ha feltételezzük a TTE-t, akkor vajon az Isten-mém (kivételesen) átlépheti-e a maga tervezte és teremtette természettörvények körét. Szerintem nem lépheti át. A „kivétel erősíti a szabályt” tétel különben is bizonyítottan nem igaz. Az ellentmondás feloldása az ugyancsak természettörvény Heisenbergi bizonytalansága és Planck ehhez hozzátett tételei bizonyítják. Igen fontos, hogy az említettek kimondják, hogy a megismerésnek a fizikánk szerint kicsi ugyan, de véges korlátjai vannak. Mint pl. a Planck idő.
    Végül, de nem utolsó sorban a hozzászólók közül többen is úgy beszélnek a ma ismert fizikánkról, mint bizonyítatlan hipotézisekről. Nos, egyrészt tudásunk mai szintjén ezek már bizonyítottak. Másrészt Maga is említi, hogy a XIX.sz. végén azt hittük, hogy az akkori fizika már minden ismert dolgot bizonyított. Aztán jött Becquerel és Mme Curie és minden újra kezdődött. Teljesen jogosnak látszik, hogy az ismereteink (nem utolsó sorban a méréseink és kísérleteink) hatására a mai fizikai világképünk is változni fog. Ettől azonban a mai uralkodó hipotézisek nem kerülnek a szemétkosárba, hanem majd pontosítják azokat. A determinizmusnak, mint általános érvényű tételnek, minden esetre vége.
    Különben filozófiailag cáfolta is az Ember szabad akaratának a létét, ami vitát generált a keresztény vallások között is. Kálvi János predesztináció-elmélete nagyon precíz, és – szerintem hibátlan – logikára épül, mégis hibás. Ez csak úgy lehetséges, hogy a logikai gondolatmenetének a premisszáiban volt hiba. Mint pl. a determinizmusban (kauzalitás) való hitében. A római katolicizmus és a protestáns vallások dogmái között épp ez a legélesebb ellentét.
    Én spec. nagyon nem szeretem a dogmákat.

  • Almási Almának.
    Csak a teljesség kedvéért.
    Stanislaw Lem egyik novellájának a címe: Limphater utolsó képlete. A mondanivalója az, hogy a biológiai evolúció nem képes az Embernél fejlettebb utód-lény létrehozására, de a mai Embert épp arra „használta fel” a mesterséges intelligencia (AI), hogy mégis csak létrehozza – mármint az Evolúció – az Embernél minden szempontból fejlettebb intelligens utódot. Lem a kérdésre nem ad fiktív válasz sem, de a kérdés bizony ott lebeg a levegőben.
    Ma a filozófusok azt mondják, hogy az AI csudálatos eredményekre képes már ma is, de INTUICIÓRA NEM.
    Ki tudhatja. Lehet, hogy az Ember intuitív képességével együtt még egészen váratlan dolgokra is.

  • Kővendég
    2020 július 28
    4:58 de.

    emlékeztetnélek(SIC)
    Madách a Tragédiában pragmatikus és semmiféle „földöntúli” nála nem szerepel, hanem a mindennapokra lerángatva a szentté avatott (a hatalom érdekében avatták szentté) „jelenségeket” felmutatja teljes hamisságukban (SIC) azt hiszem ő Lucifer pártján áll mert Ő a Fény az Isten elsötétített szentélyében, Ádám …na ő meg az „ártatlanka” (ártatlan=teljes tudatlanságban vesztegel) meg iránytű nélkül a mindennapok dzsungelében ahol nincs egy Baloo aki időben és jó keményen pofán csapná, mikor „úgytesz”

    ennyike kövike

  • Orsós Elemér

    Tüske Zsófia
    2020 július 26
    7:19 de.

    Nagyon jó mint karikatúra, de ha belegebedek, akkor sem találok benne vicces csattanót! Csak a jól megrajzolt grimaszon kell röhögni? Ez is kb. olyan mint a Jim Carrey filmek ahol kevés kivétellel csak a főszereplő abnormálisra deformált fizimiskáján, nem a poénokon lehet röhögni! Közel sem Sajdik színvonal! De az is lehet hogy, én vagyok humorérzék híján! 😀

  • Kedves Alamasi Alma;

    En probalom Mahabol ki-huzni, hogy mit vel, vagy allitott a „Mindenhato”-janak ?

    Remltem hogy egyszeru es oszinte valaszat nyujtota volna, nem szobeli kereszt-rektvenymodu oda-vissza szo-dovalasopkkal maradna.

  • KOVENDEG; 7/28, 4;58 de megjegyzesere:

    Sajnalom Kovendeg, feltetelezese, vagy mondhatnam inkabb elekpzelese tavolabbra van minden vallasoktol es szepriodalmaktol mint allitasa a valosagtol !

    Amig nem hajlando a LEGalapvetobb fizikai torvenyeket figyelemben tartani ,s azok alapjan kovetkeztetni, minden mas vallasi elkepzelesekre valo hivatkozasaival csupan felrevezeti onmagat!

  • "tisztelhölgyeimésuraim"

    ˙

    Ne hagyd ki!

    Egy kitűnő cikk az . i l l i b e r n y á k i z m u s . margójára:

    https://nepszava.us/a-brusszeli-liberalis-demokratak-megallitottak-a-magyar-es-lengyel-fasisztakat/

  • "tisztelhölgyeimésuraim"

    Sajnos valami ?????felsőbb hatalom?????? az általam feltett demokratikus értéket hordozó publicisztikát – a linket – 404 kód alatt letiltotta. Sajtószabadság ?

    Semmi problem:

    Google –> Amerikai Népszava –> A brüsszeli liberális demokraták megállították a magyar és a lengyel fasisztákat 😀

  • Presbiter
    2020 július 28
    12:43 du.

    Szerintem most elbeszélünk egymás mellett. Azt írtam, hogy a tömegpártok megjelenésével sok ember életében átvette a vallás szerepét a politika, a Párt! De ez kb. 100 éve kezdődött, vagyis az 1. vháború után, mikor szavazati jogot kaptak a tömegek. Abban egyetértek veled, hogy ez olyan kihívás, amire reagálni kell. De abban nem, hogy a gyereket is kiöntsük a fürdővízzel!

    1. Mint írtam, több országban voltak tömegpártok, és van, ahol tényleg jó irányba ment a társadalom, miután a tömegeket bevették a politikába, pl. USA.
    Máshol a tömeg hátán fölmászott valami populista, aki aztán kikapcsolta fokozatosan a parlamenti demokráciát, de pl. így stabilizálta az ország politikai, gazdasági helyzetét, pl. Mussolini.
    És megint más, ahol egy óriás demagóg lépett fel, aki mást mondott a tömegnek, de az önző politikai céljait nem árulta el vagy csak nagyon szűk kis körnek, ez volt Hitler. Nem világos, melyiket hívod te fundamentalizmusnak?

    2. A polgári demokrata, parlamentális rendszerekről írsz. Ezek ugye az angolszász világban alakultak ki leginkább úgy, hogy társadalmi tömegekre támaszkodtak, de ott is több évszázad során! Tehát ott ez egy gondolkodásmódot is jelent.

    Más a helyzet ott, ahol nincs számottevő polgárság, és mások a politikai hagyományok. Pl. az 1.vháború után a vesztes országokban egyik napról a másikra bevezették a monarchia helyett a köztársaságot, ezt jelentette a „demokrácia”, az államforma cseréje. Ezt a régi elit kezdetben támogatta, de aztán összeomlott Németországban később, Magyarországon néhány hónap alatt. Nálunk visszaállították a királyságot, és voltak pártok a német megszállásig.
    Németországban a Hindenburg halála után Hitler maga kezébe vette a kancellári meg az elnöki pozíciót, ő lett a Führer. Tehát egyszemélyi vezetés alakult ki.
    Mondhatni, ahány ország, annyiféle rendszer. Olaszországban pl. a vezető mellett a király is megmaradt végig. Egy a közös ezekben!: a háború után a győztesek vagy egy marginális, köztársaságpárti ellenzék által erőltetett, kényszerből bevezetett köztársaságok mindenhol megroppantak, és teljesen esetleges volt, hogy mi alakul ki belőle!
    Mindeközben a nemzetközi környezet is átalakult, és nem tudott a győztes antant többé beavatkozni, hogy itt mi történik. Volt viszont egy feltörekvő nagyhatalom, a SZU, ami annyira más volt a nyugati demokráciákhoz képest, hogy akár a Holdon is lehetett volna.

    Nem világos, hogy te melyiket érted demokrácia alatt? A mai magyarok demokratikus gondolkozását, ami irányába el kéne mozdulni? Vagy olyasféle politikai berendezkedést, ami a 90-es években volt, és sokan szeretnének visszatérni ahhoz?

  • Sajnos a fórum „kiokítására”,,,tegnap írt reagálásom sem jelent meg,ami azért nem semmi….és a fórumot,a cikkírót minősíti..
    Ami pedig a moderátort illeti,nem hittem volna,hogy ő is akkora „libernyák” mint a jelenlegi baloldal,a demokráciáról meg ne is beszéljünk….
    (C.Á.biztosan szabadságon van?…..mert róla nem feltételeztem ezt az inkorrekt lépést)
    Sebaj ,szerencsére hiteles forrásokból tájékozódom,de ha lesz időm terjesztem a fórum jóhírét…..!

  • Sajnalom HAZAI LAMPA, de maga remesen felrevezeti Onmagat mind a kumombozo szloganok nevezeseivel.

    Valojaban kidobta a babat a furdovizzel, a mondas alapjan.

    A Parlamntari rendszerm ugy mint a nevbeli „koztarsagok” is ellentetben mukodnek a „demokracia” modszerenek valosagval.
    A demokratikus modszer amikor MINDENT a szavazo-lakosssag a tobbseg szavazatasik alatl hatareoz, s NEM egy maroknyi on-kijelolt politikusok a part-vezerek hatarozataival.

    Ha talan maradna a tenyekkel, onmaga is rajohetne arra.

    Abban rejlik a maguk hibaiknak minden oka!!!!

  • Kedves Hazai Lámpa!
    A 2020. július 27-i hozzászólásodban a politikai és az értelmiségi elit közötti vég nélküli hidegháborúról beszéltél, igen találóan
    „Csak el kellett hitetni a saját tábor lakóival, hogy a másik az ördög” – írtad.
    Erről van szó ma is. Az ellenzék – legyen az bármelyik párt is – a kormánypárt szerint nem a haza javáért szól, hanem épp a romlását szorgalmazza s ezért ellenségnek tekintendő, amelyet el kell lehetetleníteni, megszüntetni.
    Nem szeretném részletezni, de ez a különböző ideálokkal (vagy csak szövegekkel) és egymást ellenségnek tekintő szemlélettel bíró rendszer egy vallásháború minden lényeges tulajdonságával rendelkezik. Mindkét oldal másképpen látja az ellenfelét és más-más eszközökkel, de valósággal harcol ellene. Talán leginkább egy olyan római gladiátor harchoz hasonlítanám, amely esetében az egyik félnek kardja van, a másiknak meg egy dobóhálója és háromágú szigonya. „No lássuk, mire mennek egymással!” A harc azonban halálos.
    Több rendszert is felsoroltál történelmi példaként. azt érezteted velem, hogy mondjak példát, amit én jónak tartok. Nem vagyok történész, nem tudok. Azt azonban észrevettem, hogy néhány európai országban ma is létezik és virul pl. az alkotmányos királyság. Isten őrízzen attól, hogy ilyesmit javasoljak, de a tanulság az, hogy bármelyik rendszerben az alkalmazott hatalmi módszerek lényege meghatározó. Nevezetesen pl. az egyén és a sajtó szabadságáé. Egyáltalában a megosztott hatalmi ágaké, amelyek ellenőrizni is képesek egymást. (Mint pl. az USA-ban vagy a briteknél.)
    Nagyon lényeges a társadalmi szolidaritás megléte és erőssége. Nekem valósággal fájnak a hajléktalanok és a mostani, a hivatalosnál lényegesen nagyobb számú, jövedelem és ingyenes orvosi ellátás nélkül maradt emberek sorsa és jövőképének hiánya. Mellesleg az unokáimnak sincs semmilyen hazai jövőképük.
    Kedves Hazai Lámpa! Nem tudom megmondani annak a rendszernek a nevét, amit szeretnék. Még az attributumait sem tudnám pontosan felsorolni, de tudom, hogy mi az, amit egészen biztosan nem szeretnék. Pl. polgárháborút és/vagy a hatalom eldurvulását. A gazdaságunk további romlását. A nemzeti jövedelmünk elpocsékolását. (Ráadásul számonkérés nélkül.) A szinte exponenciálisan növekvő és mindent átszövő korrupciót. A fiatal, még innovációra képes szakembereink elvándorlását. No és legfőképp azt, hogy az európai államok sorában Magyarország „élenjáró” legyen a mély szegénységben élő emberek számában.
    Én nem tudok nevet adni annak a rendszernek, amely mindezt megoldaná. Lehet, hogy azért írod, hogy elbeszélünk egymás mellett. Próbállak megérteni. Kérlek, tedd ezt te is.

  • Orsós Elemér

    „tisztelhölgyeimésuraim”
    2020 július 29
    3:17 de.

    Szívesen elolvastam volna még egyszer, de az Amerikai Népszava még az archivumából is eltüntette, nem tudni hogy, tőlük szokatlan önkritika vagy szelid(de visszautasíthatatlan) felkérés hatására! 😀

  • Orsós Elemér

    hazai lámpa
    2020 július 29
    4:41 de.

    „1. Mint írtam, több országban voltak tömegpártok, és van, ahol tényleg jó irányba ment a társadalom, miután a tömegeket bevették a politikába, pl. USA.”

    Az csak szemfényvesztés, hogy a tömegeket bevették a politikába, mert a választásokat azok a nép által választott elektorok döntik el, akiknek viszont szuverén joga van saját belátásuk szerint dönteni, magyarul akár szarhatnak is a választóik óhajára! 😀 Volt már ilyen kis demokratikus bakira -bűntetlenül- precedens!

  • Idézet a cikkből ….””””azóta sokat változott a világ, miért épp Orbán maradt volna az, akinek egykor mutatta magát…..”””””

    Hát igen : van amikor egyes emberek rájönnek,hogy az amit addig csinált,képviselt –nem vállalható tovább.
    ehhez a változáshoz erő stb.kell,ezt nem mindenki tudja megcsinálni.E cikk szelleme is ezt sugallja
    üdvözletével

  • Presbiter
    2020 július 29
    12:55 du.

    Én nem mondtam, hogy írjál olyat, amit jónak tartasz! Azt mondtam, hogy különítsük el a konkrét politikai rendszert és a szemléletet, ha lehetséges!

    1. A SZU összeomlása után ebben a térségben egyik napról a másikra köztársaságok alakultak ki, többpártrendszerrel. Nem volt még akkor centrális erőtér meg illiberális demokrácia, nemcsak itt, hanem más országokban sem. Egyesek a 90-es évek visszaállítását szeretnék, mert mint mondják, az volt a jó út, amin elindultunk.
    (Ugye a konkrét időszak előtt az USA-demokrácia és a kommunista diktatúrák álltak szembe egymással, vagy inkább éltek egymás mellett.)

    2. Vannak itt mélyebb ellentétek is, ami történelmi tanulmányainkból jól ismert.
    Nyugat-Európában a harmincéves háború, ahol a katolikusok és protestánsok közötti harc lejátszódott (és egyes német tartományok szinte kihaltak a harcok során!) Kelet-Európában a központi hatalom és az ellenzék közötti harc, ti. a Habsburgok és a „libernyákok” csatározása. Előbbiek a katolikus arisztokrácia és felsőpapság, a másik meg a liberális köznemesség és értelmiség. Ezek tényleges, fegyveres harcok voltak sokszor, olykor meg „hidegháborúk”.

    Közel 150 évig kiabálták egymásra, hogy Vesszenek a csuhások! meg hogy szabadkőműves, zsidó háttérhatalom (közben voltak szünetek, mikor egyik vagy másik oldal megszilárdult). Ezek a köztes szünetek legalább annyira érdekesek, mint a csatározások, vagy ahogy te nevezed gladiátor-birkózások!

    2. A 90-es évekre tehát a liberális demokráciák (és a kapitalizmus!) bevezetése, a kétezres évekre a gladiátor-harc volt jellemzőek, 2009 után előbukkantak az illiberális demokráciák. Ezek létező problémákra adtak ilyen-olyan válaszokat.
    Lényeg: nem válhatunk megint senki földjévé, ahol felvonulnak az egymással (hideg)háborúzó csapatok, mert azt nem bírjuk ki. A személyes hiúságunkat vagy elképzeléseinket muszáj kissé háttérbe szorítanunk, bármilyen társadalmi problémát látunk magunk előtt.
    Én a jelenkor problémáit, mélyszegénység, migránsok, jövőkép hiánya nem egyik vagy másik rendszer bűnének tartom, hanem a korszak ilyen, amiben élünk. Problémával van teli (melyik nem?) Nincs probléma nélküli rendszer. Illetve egyik rendszer se fogja elhozni a mennyországot.
    Kérdés, a mi országunkhoz melyik illik jobban, melyik mögé állnak társadalmi tömegek, melyik hozza el, hogy a kisember végre élni tudjon? Lehet, hogy egyik sem, hanem mindezek kombinációja?

  • Orsós Elemér
    2020 július 29
    3:09 du.

    Azért ez így leegyszerűsítés. Azért tudtak elmozdulni a hagyományos kapitalista rendszertől az 1. vháború utáni kormányok, mert a tömegek porondra léptek. Addig nem volt divat beavatkozni a nagytőkések dolgaiba, és az állam felügyelete nélkül működött a szabadkereskedelem.

  • toth péter
    2020 július 29
    3:40 du.

    Megint hülyeséget írtál..mit „írtál”…turháztál ide..

  • Hazai Lámpa
    Különbözőképp fogalmazzuk, de azt hiszem, a lényeget illetően egyetértünk. Csak, hogy tisztázzuk: Nem itt, vagy ott már kialakult társadalmi rendszereket (modelleket) veszünk át, hanem az adott körülményeink és lehetőségeink között magunknak kell kialakítani. Érdekes, hogy Marxékkal szemben nagyon is képes befolyásolni e kialakulás módját egy-egy karizmatikus politikus. Sajnos, nekünk magyaroknak csaknem mindig „sikerült” e vezéreket rosszul kiválasztani és ezért is kerültünk sokszor a vesztes oldalra.Amit a jelen korunkban látni vélek az az, hogy a világban kialakulóban lévő egy, vagy kétpárti rendszerek korában a mi többpárti rendszerünk igen gyenge ellenfél, amely (ki tudja miért?) nem képes karizmatikus, a nmzet valódi és fő problémái megoldására képes karizmatikus vezetést kitermelni magából. Pedig vannak pozitív történelmi példáink is mint II.Rákóczi vagy Báthori, pedig ők is nagyhatalmak világában éltek.

  • ORSOS;

    Maga ismetelten fujja a magaet, az u.n.”elector”-okon.

    Azon mar atmentunk nem csak egyszer, de maga nem hajlanado felfogni azt.

    Javaslom olvassa inkabb a US Alkotmany Article II, Section 1.
    Minden valaszasok napja minden ev November honap elso Keddje az elso Hetfo utan.

    Minden orszag az eredemnyeit jelenteni koteles december 18 ig.
    A megvalasztott elnok a kovetkezo ev Januar 20-an lep-hivatalba, de az „electorok” csak Marcius 5-en jelntik be valaszto keruleteik eredemnyei a Congresszusban.
    Csupan mert 1787-ben nem volt internet, telephone, taviro, stb.
    Akkor az elnok Marcius 5-en lepett hivatalba.

    Minden kepviselo kerulet egy elnokvalaszto kerulet is.
    Amodon a keruletek egyenlo szamu lakossokkal, s minden tag-orszag egyenlo kepviselettel.

    Az ossz keruletek 538, 270 keruletben nyertes az elnok.

  • Orsós Elemér

    hazai lámpa
    2020 július 30
    4:29 de.

    Hohó, Te azt hiszed hogy, most az állam felügyeli a tőkés szabadkereskedelmet, és fordítva látom! 😀

  • Orsós Elemér

    hazai lámpa
    2020 július 30
    4:29 de.

    Pardon és=én

  • presbiter a rendszer, Andrew_s a gazdi, O1G lényegét abszolút találóan, értelmesen és valóságosan írta le. A lényegtelen többin kár volt ennyit beszélgetni/vitatkozni.

  • sorry a mottó lemaradt :
    Mottó: ceterum censeo Orban et Fidesz esse delendam