Index-margó

2020 július 26 8:47 de.69 hozzászólás

Tüntetnek az Index mellett? Biztosan jól teszik. No nem az Index miatt, hanem a sajtó, illetve véleményszbadaság okán. Az, hogy erre az Index szerkesztőségét festik a zászlóra, az legfeljebb különlegesség. Ha ez lenne az az utolsó szikra, amitől a közvélemény benzineshordója elsöpri a neo-bolsevik hatalomgyakorlást, az az egyik oldala lenne a történetnek. A másik oldalon azonban az Index szerkesztősége áll. Akikkel természetesen nyugodtan legyen szolidáris, aki szeretne. Szíve joga. Ha tetszik: a véleményszabadság talaján állva, a legteljesebb mértékben joga van hozzá.

Személy szerint azonban nem elég mélységes az amnéziám kútja ahhoz, hogy ezt kellően nagy lendülettel megtegyem. Éppen a vélemény szabadsága és annak védelme miatt. A vélemény kinyilvánításának ugyanis meglehetősen fontos terepe volt sokáig az internetes fórumok világa egyébként jelenleg is. Legfeljebb nem az Index háza táján. S nem mostantól. Egyszerűen azért, mert annak idején volt ugyan egy nagyon pörgős politikai fórumvilág az Index nevével fémjelezve, de azt annak idején gondosan átszervezték. Nevezzük így azt, ami zajlott. Eufémisztikusan, és erősen szépítve a történteket.

Mikor is? 2012-ben. Ekkor szervezték át a Polidili-nek nevezett topikcsoportot. Kiemelném ismét: 2012-ben. Nem tegnap, nem is az idén, és nem is az elmúlt évben. Nyolc éve immár annak, hogy a kormányt legvérmesebben kritizáló topikokat egyszerűen „archíválták”. Azt pedig, akinek ez nem tetszett, és a moderátorok felé kérdéseket fogalmazot meg, egyszerűen kitiltották az Index nevével fémjelzett fórumról. Amit, a miniszterelnök pöcsméregetős stílusához igazodva, egyszerűen kiheréltek.

Akkortájtról kevés emléket őrzök arról, hogy az Index portálja címoldaln határolódott volna el a nevével fémjelzett fórumon végrehajtott véleménykorlátozástól. Arról sem őrzök sok emléket, hogy azok, akik most vezér-duzzognak a szerkesztőségben túl sokat írtak volna arról, hogy mennyiben korlátozza a véleményeket, és ezzel közvetve a sajtó szabadságát. Mellyel kapcsolatban általában él a szállóige: a tény szent, a vélemény szabad. Általában él. 2012-ben az az „általában” megszűnt az Index háza táján pörgő fórum kapcsán.

A szerkesztőség felállt a tiltakozás hevétől vezetve? Tudtommal nem. Akkor most mire fel ez a nagy felállási buzgalom? Esetleg nem kaptak elég mézet a spárgára? Pont most fogyott el a baksis-keret? Lelapult a párna az eddig kényelmes ketrecben? Jol tetszettek lenni 2012-ben? Kocsmában? Egy másik szerkesztőségben? Ez utóbbi lehet, ha azóta vergődött oda valaki. De ez esetben azzal azonosult, amit ott talált. Kényelemben üldögélő ketreclakókat, akiket már a saját fórumon esetleg olvasható vélemény sem kell, hogy zavarjon. Ellenzékiek voltak? Lehet. De mennyiben voltak önállóak ebben, és mennyire őfelsége demonstratív ellenzéke? A fék-nyúz mintájára mennyiben volt fék-ellenzékiség? Esetleg az ellenzékiség feszültséglevezető fék-je? Ami néhány pártosodott izé kapcsán is feltehető kérdés.

Hót Jó! Felálltak. Majd csak találnak valami munkát. Esetleg valami jó kommunikációs feladaot a fenetebbi pártok valamelyikénél. Bár, ahogy elnézem, a Momentum elég jól elboldogul így is. Azért még van terep. Sok szerencsét! Ha már a véleményt anno hallgatólagosan segítettek temetni a fórumon, még nekiállhatnak kibányászni valamit a társadalmi fásultságból.

69 hozzászólás

 • A KMH igen lassan reagalt az esemenyre.

  De az esemeny volt hogy az INDEX tulajdonossa el-menesztette foszerkesztojet, s 80 munkatrasai onkenyes sztrajara memtek, a foszerkeszto vissza-alaklmazasat kovetelve.

  Ez egy igazi u.n. “a szajuk mindket oldalan at beszede”.

  Mert emlegetik az u.n.”szabad sajto” jogat, de ugyan- akkor nem csak kovetelest tettek a tulakdonossanak, hanem az Index korlatozasaval eroszakoljak Mr.Dull-t vissza-alaklmazni.

  Vajon a 80 munkatarsak valoban mit probalnanak bizonyitani.

  Az Index nem lehet “szabad” amikor mukodes-lehetosegevel van zsarolva barmire is.

  “Nem lehet tortad ha azt meg-eszed”-re kellene emlekzniuk!

  S hol van a “szabad-alkudozas” elvenek gyakorlasa???
  Azt egyszeruen felrugtak.
  Ez a US P.A.T.K.O. esetet hozz az emelekezetbe.

  A feltetelezett politikai befolyas esete, az az INDEX,ill. tulajdonosanak problemaja kezelni.

  Ha a tulajdonos/fonok hatarozata nem tetszik, talalj mas allast !!!!

  A “Szabad Orszag, Szabad Sajto”, tuntetesuk alapja!.
  Szerzodesed megszeged, nincsen allasod!!!!

 • Nem tudtam, hogy mit jelent magyarul a neo-bolsevik… kutattam és ezt találtam:
  https://fuhu.hu/orban-neo-bolsevik-lenne/
  elolvastam és megértettem- így közlöm veletek, ha sértő és durva akkor töröljétek, de attól még az magyarul úgy igaz!
  Tehát a kommunista csöcsön felnevelt kölkök – akik ma 2020-ban számomra minden bizonyossággal a kommunista eszmét sutba dobva köztörvényes bűnőzeké válva uralják a nyomorgó népet!Úgy, hogy elhitették a néppel a demokrácia valódi – és a keresztény hitvallás valódi képviseletét! Szomorú ez a felismerés számomra! Ha ez nem így van – kérem a nálamnál okosabb ide beíró ismeretleneket, okítsanak ki – köszönöm! id. Kiss László aki 2022-ben lesz 70 éves ha lesz ha megéri!

 • Szerintem van itt egy alapvető félreértés. Már többször írtam erről – az egyik fórumon le is fideszesesztek emiatt.
  A vélemény-szabadság csak a sajtószabadság egy része – nem is a legfontosabb része.
  Véleményed ugyanis csak arról lehet, amiről tudsz. Nem véletlen a diktatúrák titkosítási mániája. Az index, az átlátszó, a 444 nem a vélemények miatt – pláne nem a fórumozók beírásai miatt szúrja a hatalom szemét. Hanem miatt, mert minduntalan rátalálnak a kimúlt paci patájára.
  A közérdekű információk eltitkolását, mismásolását az elmúlt 10 évben fokozatosan erósítették. Pl. Ha rákérdezel egy szervezetre, hogy mire használta a költségvetési pénzeket, a válasz költségeit a kérdezőnek – újságírónak, szerkesztőségnek kell állnia. Ez többnyire százezrekben mérhető.
  Holott Az információszabadságról és a tájékoztatási kötelezettségről szóló 2013-as, CII.-es törvény ELVILEG mindenkire kötelező.

 • Bendeguz79
  2020 július 26
  10:49 de.

  grizi sajtószabadságról van szó… az a kérdés és nem az amivel te el akarod bagatellizálni az ügyet

 • ifju KISS LASZLO;

  Fiatal-ember!

  A Szoviet Unio megszunt, de az elkepzeleseiknek almodozoi , remnykedoi nem szuntek meg.
  S azok ma vilagszerte leteznek.

  Hasonloan mint az atheizmus hoditasai sem szeuntette meg az egyenek hitet.

  De a serdulo fiatalsag mindeg ment at egy bizonyos forrongo-kamasz-koron, amikor minden ostobasag nagyon magnesesen hat rajuk.
  Mint a “hipi”-kor, vagy a “yampec” volt.
  Csak lassa O.V. 30 evvel ezelotti fenykepet. Sot talan Maga is atesett azon, meg ha mas koruklmenyek kozott is.

  Az a valasz kerem, s nem szukseges okosnak, eszesnek, sem tudosnak lenni!

 • Jóanyám meg szerette volna nézni az ATV-n a beharangozott tudósításokat hogy a tömeg felvonult a Várba tüntetni.
  Aztán amikor kezdődőtt volna a tudósítás, valami
  12 éven felüliknek szóló filmet kezdtek el
  adni.A tüntetésről meg egy szó sem esett.
  De tudjuk: Az ATV a hatalom
  zsebében van.

 • id Kiss László,

  Kiegészítve azzal, hogy Orbán hatalma egy tipikusan bolsevik típusú hatalmi háttérrel bír.
  – nincs, pontosabban még az utolsó választásokon sem volt a Fidesz-nek többségi háttere. a 43%-os választási támogatottságot csak a matematikai agyhalottak tekinthetik a lakosság 2/3-ának. Ugyanakkor a választási törvények előzetes manipulálása azt eredményezte, hogy 43% körüli támogatottsággal Orbán pártja a parlamentben 2/3-os erőt képvisel.
  Hasonlóan ahhoz, ahogy annak idején a bolsevikok valójában kisebbségi támogatottsággal bírtak. Trockijt, aki a valós többséget képviselte ezért kellett emigrációba kényszeríteni, majd megölni. Ahogy Sztálin tisztogatásai nyomán konszolidálódott csak a hatalom.
  A dolog pijantériája még Magyarországon, hogy Orbán Viktort a választók 00.00 (azaz nulla) %-a választotta meg. Amikor ő személyében állítja magát a magyarok választottjának, akkor szimplán hazudik. Egyszerűen azért mert a miniszterelnököt nem választják. Azt felkérik

 • Bendeguz79:
  “De az esemeny volt hogy az INDEX tulajdonossa el-menesztette foszerkesztojet, s 80 munkatrasai onkenyes sztrajara memtek, a foszerkeszto vissza-alaklmazasat kovetelve.”

  Nr Bendeguz, nem vagyok biztos benne, hogy Ön tudja, hogy mi a különbség a sztrájkog (aminek a gyakorlását a magyar kormány
  gyakorlatilag lehetetlenné tette, ti. csak a munkáltató beleegyezésével, vagy jogerős bírói ítélet alapján lehet sztárjkolni, s egy ilyen bírósági per eltart minimum 2–3 évig) és a határpzatlan időre kötött munkaviszony felmondásának joga között.

  Jelen esetben a szerkesztőség dolgozói benyújtották a felmondásukat (amit nem kötelesek megindokolni), tehát a munkaviszonyuk a szerződésben kikötötött felmondási idő lejártával megszünik. Ha a szerkesztőség minden munkatársa felmondott, akkor is ez a helyzet. Minden valamennyire civilizált országban így van, talán még akár az Egyesült Államokban is. Ez nem sztájk és nég kevésbé “zsarolás”.

  A munkáltató és a dolgozó írásban természetesen megegyezhet, hosszabb, de maximum hat hónapos felmondási időben is, ám akkor ez mindkettőjükre vonatkozik, tehát a munkáltatóra is, ha ő akar felmondani a dolgozójának.

  Jó, én elhiszem Önnek, ha azt mondja, hogy Önnek a rabszolgaság intézménye rokonszenvesebb lenne, vagy, mint az Ön szolgálati ideje alatt volt, amikor ha egy munkavállaló felmondott, ám a munkáltató nem engedte el, és a munkavállaló ellenére otthagyta a céget, akkor akár börtönbe is zárták.

 • talalom
  2020 július 26
  12:16 du.
  “Szerintem van itt egy alapvető félreértés. Már többször írtam erről….”

  “A vélemény-szabadság csak a sajtószabadság egy része – nem is a legfontosabb része.”
  Óriási tévedés… Mindig is az volt, de az internet korában kifejezetten hatalmas. Amiről 2 ember tudott, az már a Görög ókorban sem számított titoknak. Így véleményed még arról is lehet, hogy mit nem kötnek az orrodra. A nem-kötés tényéről.
  Ellenben az emberek jó része a közösségi tereken osztja meg a véleményét. Ergo, annak a korlátozása nem véletlenül van a kínai, orosz, de még a trumpista központosítók homlokterébe. mert azt pontosan tudják: a tények előbb-utóbb szívárognak. Vagy éppen a hiányuk lesz gyanús.
  De az nagyon is szúrja a szemeket, ah az erről kialakult vélemény, de addj isten az ennek nyomán koordinált véleménnyilvánítás (tüntikézés) tömegesen indulhat meg egy irányba. Ergo: azok akik a fórumokon véleményt cserélnek sokkal zavaróbbak lehetnek a hatalomnak, mint azok akik reggel megnyitják valamelyik portált, átfutják az aznapra esedékes politikai bulvárt, majd elmennek parizerért.
  Azzal feleslegesen ne jöjjön senki, hogy bezzeg ez nem tömegtájékoztatás. Valóban nem. De a többi portál sem az. Azok olvassák, akiknek van internetjük, és érdekli a politika. Nem a Kossuth-rádió.
  Amikor a zIndexesek a nevükkel fémjelzett fórum kőkemény kitakarítása után kussoltak, alapvetően csak arról adtak igazolást, hogy lengőbordáig Orbánból lógnak ki. Ez léehet opportunizmus, zsarolás, gyávaság okán egyaránt. De ettől még kussoltak.
  Most, hogy a pénztárcájuk szabadságát támadás érte, hirtelen rájöttek , hogy micsoda nagy szólam a sajtószabadság. A feledékeny, politikai amnéziában szenvedők, illetve a nem kevésbé opportunista fazon-ellenzék (mint a Momentum), meg felplankolták. Sokan, mert feledékenyek, meg most könnyes szolidarítással szopják be nyombélig ezt a baromságot.
  A zIndex akkor volt utoljára, legalább némileg, sajtószerűnek nevezhető, amikor még Internetto-nak hívták (by Nyírő). Azóta volt már a 444-be sértődött nagyképű hólyag önmegéléséi terepétől kezdve sok minden.
  De 2010 óta formálisan sem önálló, és 2012-től aztán végképpen nem független. Ugyanazok éppen most világosodtak meg? Ne hülyéskedjünk már kérem….

 • Rodi,

  A sajt-szabadság tényleg fontos. Pl. a rántott camembert áfonyával.
  A sajtószabadság is az lenne, de ha ezt a márciusi ifjak korában így intézték volna, akkor a cenzor írnokának állásáért mentek volna tüntetni.
  Mint fentebb írtam: az Index-es bagázsnak tíz év után jutott eszébe? Mond, úgy őszintén, neked ez emnnyire életszerű?
  Mert nekem annyira, mint parmezánreszelékből áfonyás rántott camembert készíteni.

 • Andrew_s
  2020 július 26
  5:22 du.

  Mennyi ma a parmezán ÁFONYÁ-ja ?

 • talalom;

  Szollas-szabadsag az hogy mindenki azt fejezhetki szoban amit ohajt.

  Sajto szabadsag hogy mindenki azt fejezhet ki irasban amit ohajt.

  Persze Magyaroszagon az teljesen mas, mert minden egyeni jogok az allamhatalom “sarkalatos torvenyei alatl korlatozva” vannak.

  Tehat, valojaban NEM letezik semmifele egyeni szabadsaguk!!!!

  Mert ami “korlatozott” az NEM szabad, s ami szabad az NEM lehet korlatozott.

  De egy-lehetosge van meg ottan is mindenkinek, ha nem megelegedett az ujsag, (nyomtatott vagy elektonikus) radio, TV hirkozleseivel, hat NE tamogassa azokat penzevel !!!!

  Eheztesse oket !!!!!

 • Gabriel Karikas

  id Kiss László
  2020 július 26
  10:50 de.

  Sajnos az eszmét nem dobták a sutba, mert az az eszme amiről írsz, az nem más, mint a népet zsarolni és rettegésben tartani.

  Ez a bolsevista eszme, ami egyenlő a fasisztával, hiszen ha elolvasnád Hitler Mein Kampf című manifesztációját, megdöbbenve tapasztalhatnád, hogy ugyanazok a deklarációk valami Marx-Engels névvel fémjelezve már 1848-ban megjelentek Komunist-Manifestation címmel!

  A fasizmus és a kommunizmus ugyanaz, csak más farsangi álruhába öltöztetve – mindkettő egy mindenható diktátor vezetésével egy szűk csoport uralma a nép felett.

 • Kedves Margit !
  – Már erről szót váltottunk, hogy a sajtószabadság a sajtót művelők eminens joga…
  – A véleményszabadság a kommunikációs szabadságok anyajoga. – Ez azt jelenti, hogy a véleményszabadság több szabadságjogot foglal magában. Ide sorolható: a szólás- sajtószabadság (beleértve az összes médiumot), az informáltsághoz való jog, az információk megszerzésének szabadsága, a művészi, irodalmi alkotás szabadsága, a művészeti alkotás terjesztésének szabadsága, a tudományos alkotás szabadsága, a tudományos ismeretek tanításának szabadsága, (illetve szorosan ide kapcsolódik a lelkiismereti és vallásszabadság, valamint a gyülekezési jog is).
  – A véleménynyilvánítás szabadságának biztosítása azért alapvető fontosságú minden demokratikus jogállamban, mert célja, hogy az egyén számára lehetővé tegye a szabad kommunikációt másokkal, hogy mások véleményét formálja, meggyőzhessen másokat a maga álláspontjáról.
  – A “tájékoztatási kötelezettség”, amivel alapból mindenki visszaél, mert “önmagáról” mindenki azt mond amit amit csak akar…

 • Géza

  ” Az ATV a hatalom zsebében van”
  Kb nyolc éve amikor a hitgyülis biznisz-egyháztat “bevett egyháznak” nyilvánították hivatalosan.

  Eléggé későn esett le a tantuszod-:)

 • slapaj
  2020 július 27
  7:20 de.

  TE itt most hazudozol.

 • Ferenct
  2020 július 27
  8:33 de.

  Géza

  ” Az ATV a hatalom zsebében van”
  Kb nyolc éve amikor a hitgyülis biznisz-egyháztat “bevett egyháznak” nyilvánították hivatalosan.

  Eléggé későn esett le a tantuszod-:)

  —————————-
  Téved, kedves Ferenct – Geyza ezt a nagyon nyilvánvaló tényt már többször, többféle viszonylatban leírta amennyiben Bartus L. -ra és az általa képviseltekre hivatkozott! Az ATV tulajdonosa, működtetője a HIT-gyülekezet “vezető lelkésze” Németh Sándor, a vezérig. pedig a fia, Németh S. Szilárd, a lánya, felesége stb mindenki az adó ilyen olyan tótumfaktuma!

  És most megkötötték az “új, árfogó szerződést” – Németh S. és Semjén Zs. – az együttműködés a HIT gyülekezete társadalmi szerepéről, és felelősségvállalásáról szól emberöltőkre vonatkozóan! Ha eddig nem is, ezután totális az összefonódás a nevezett “történelmi egyházzá” avanzsált szervezet és a kormány között! Erről cikkezik rendre évek óta Bartus, tehát kizárt, hogy Geyzát most ütötte volna szíven a dolog!

  Nem valószínű hogy Geyza tantuszával lenne a gond -apropó, létezik még ember Önön kívül, aki a tantuszos példával él? Csakúgy kérdezem, mert már elég rég hallottam ilyet! – :)))

 • ANDREW_S;
  Amig a Parlamenti rendszert irjatok ala boldogan, nem igen van jogotok panaszkodni!!!

  A part vezetok ugy eggyezkednek a szazalekokon es kinevezeseken ahogyan ohajtanak!

 • FERENCT; July 28, 8;33 de soraira;

  Bizonyitottad hogy “vallasszabadsag nem letezo ottan.

  Bizonyara nincsen tantuszod?!

 • Orsós Elemér

  Az Index egy szuverén kapitalista magánvállalkozás, ami sorsáról a tulajdonosok szabad akaratukból maguk döntenek függetlenül attól hogy sikeres-e vagy sem! Jelen esetben az Index sikeres, de valamiért mégsem akarják -vagy csak megjátszák- üzemeltetni, ezzel szemben a hasonló tulajdonosi viszonyokkal rendelkező Népszabadság érdeklődés és ezért profit hiányában befuccsolt, az érte kesergők potom áron megvehették volna dicsőséges felvirágoztatás céljából, de inkább jobban esett nekik mindenféle államhatalmi erőszak mártírjává kikiáltani! Másik érdekes bagatell volt, amikor a Magyar Hirlapot Gyurcsány Ferenc úr miniszterelnöki körlevéllel szigorúan megtíltotta az összes regnálása alá tartozó hivatalnak és munkahelynek járatni és csodák-csodájára az akkor nem volt sajószabadság elleni állami önkény! 😀 Na, de ne hasonlítgassunk, mert a fanatikus pártlekötelezettek kitalálják felmentés képen a maguk mentségére hogy, az ÖSSZES eddig regnáló hatalom kettős mércével operált, ahogyan azt Machiavelli szerint is kell! 😀 Bizony, még az MDF is!
  https://hu.wikipedia.org/wiki/Index.hu

 • “A tömeg felvonult a várba tüntetni”.
  Kicsit késői a tudósítás.Az február 22.-én volt!Ez a tudósítás csak a magyarság legalját érdekelte volna.

 • Gabriel Karikas
  2020 július 26
  11:26 du.

  le vagy maradva 2 brosúrával (min!) manapság a forradalmakat szankcióknak hívják és embargóknak…, mert aki versenyképtelen az nem képes más eszközzel műxeni… de van még (ez a 3. brosúra: tagló)

  műxik: bolond lukból bolond szél fú… valamint gábriel

 • Besancon
  2020 július 27
  2:53 du.

  Ferenct kollega csak egy kis nymvatt kormánmypárti szócső.
  A karaktergyilkolászás a dolga itt de nem eléggé hatékony.
  Ahhoz túlságosan “széplélek” őkelme hehehe .

 • gyuri10
  2020 július 28
  11:56 de.

  Hár akkó tégedet érdekel.
  Amint látom.

 • Ferenct
  2020 július 27
  8:33 de.

  Figyi öcsi:
  Én már tíz évek óta idejárok.
  Te csak alig pár hónapja.
  Szaal ne okoskoggyá’

 • Bendeguz79

  Okvetlenül jelöld meg, hogy mikor írta alá a nép ezt a rendszert.
  Ugyanis
  a/ a parlament választójogi rendszeréről nem volt népszavazás;
  b/ a miniszterelnököt nem a szavazáson választják;
  c/ a jelenlegi alaptákolmányról sem volt népszavazás (mondjuk az előző alkotmánynak hívott szocreál brossúráról sem);

  Alternatíva:
  1/ az ellenzék kiviszi az embereket az utcára és karácsonyfásat kezdenek játszani Orbánékkal a körúton;
  2/ az emberek egyszer besokalnak, és az egész politikai elittel karácsonyfásat kezdenek játszani a körúton;

 • Orsós Elemér

  Andrew_s
  2020 július 28
  6:03 du.

  “Alternatíva:
  1/ az ellenzék kiviszi az embereket az utcára és karácsonyfásat kezdenek játszani Orbánékkal a körúton;
  2/ az emberek egyszer besokalnak, és az egész politikai elittel karácsonyfásat kezdenek játszani a körúton;”

  1/ ahhoz legalább ilyen vagy inkább jobb választék kellene, de nincs!
  2/ Az emberek már rég besokaltak, de annyira nem hülyék hogy, egy kétes eredményű úszított változtatásért véres polgárháborút kezdeményezzenek, amire aztán külső humanitárius haszonlesők is lecsaphatnak, hasonlatosan mint mondjuk Ukrajnában, aholis már az ukránoknak kő kövön alig maradt!
  Tehát:
  szerintem mindkét alternatíva rossz, inkább rombolás és karácsonyfa díszek nélkül kellene jót cselekedni, mondjuk például reális, megvalósítható programokkal és a kortes igéretek maximális betartásával!

 • ANDREW_S;

  Meglepo!!! Nagyon meglepo!!!

  Ugy tunik hogy valami kezd Read-ragadni mind a hozzaszoolasaimbol!

  SOHA NEM veletem, hogy az ottaniak “alairtak” volna bar mit is, csupan hogy amikre hivatkozom, azt ellenzik.

  De ketsegtelenul elfogadtak a jelen rendszert!
  S nem csak ottan, hanem majdnem vilagszerte.

  Mert a Parlamntary rendszer az egesz Europaban, Canadaban, Ausztraliaban, New Zelandon, Japanban, stb.stb. a letzo modszer.

  Az “alternativ”-od, a karacsonyfazasa a koruton meg a mult ezer-evieknel is rosszab otlet!

  Az Alkotmanuos Koz-tarsasag,(a) MINDNKI egyeni jogainak elzalogosithatalansaga, (b) a lakossag-alatak feleosegre-vonhato allamhatalom es (c)a demokratikus modszer alaklmazasa, hogy alkotmany, modositasa, kozvetlen torvenyhozas, minden koz-tisztviselok ,birak, sheriffek,stb. egyenoleg-nevszerint a lakossag tobbseg-szavazat alatl valasztva, es a Jury rendszer amit a nepek vilagszerte remelnek, s az mukodheto a lakosssag teljes hozzajarulasaval.

  Talan az nagyon amerikaiasnak tunik otttan, s azert arra hivatkozva az itteni hoizzaszollok ismetelten ellenzik.

  Tehat boldognak kell lennetek a jelen modszerrel.

 • "tisztelhölgyeimésuraim"

  ˙

  Na,ezt kapd el Geyza!

  Tudniillik, a “jóbarát” 07.26.11:26-ra datált és ideb…ott

  hányadékát, majd erre reagálj…

 • Orsós Elemér

  Andrew_s
  2020 július 28
  6:03 du.

  Az ellenzék inkább a prájdra viszi az embereket és ilyen okos megnyílvánulásokkal toboroz híveket az ellentáborból magának, pedig lehet hogy, az Ő szüleik is átnevelendő, maradi vidéki fidesz fanok! 😀

  https://mandiner.hu/cikk/20200727_gulyas_balazs_tanulatlan_videki_idos_emberek_kepezik_a_fidesz_taborat

 • Orsós Elemér

  Na, jó tudom, a prosti srácok nem hiteles média, de mi van, ha mégis igaz az állításuk? Mondják-e majd a vehemensen tüntikézők hogy, bocsika túl korán itélkeztünk, mert nem gondoltuk volna hogy, kiderül a turpisság? 😀 Már most előre megjósolom hogy, el fog sikkadni ez a bagatell részletkérdés és ügyesen elterelődik valami hasonló tüntikézésre alkalmas újabb próbálkozással! 😀

  https://pestisracok.hu/uzleti-titok-megsertese-miatt-jelentettek-fel-az-index-volt-foszerkesztojet/

  Ha a nagyon demokratikus ellenzék le tudná csökkenteni a havi 5 sikertelen lejáratási próbálkozását évi nullára, már az is előbbre vinné őket a sikeres hatalomváltásukhoz és a húsosfazék maradékának eltüntetéséhez, hogy végre ne lehessen min marakodni! 😀

 • Gabriel Karikas

  “tisztelhölgyeimésuraim”
  2020 július 29
  2:02 de.

  Olyan kis sunyi senkiházi módon beszélsz most is mint akkortájt, amikor az MSZMP húsosfazékja közelébe igyekeztél férkőzni, de neked még az 5 vonalba se sikerült jutni.
  Ha a gengszterváltó 3 vonalbeliek voltak az Antall bagázsa, a 4 vonalbeliek pedig a NER mai urai, igaz még akkor a tojáshéjjal a fenekükön;

  – akkor hová fértél be akkortájt Te? Azért nyomod még ma is ide az azon időket dicsőítő szövegeket – azt a NER propagandájánál is ocsmányabb kétszínű PártKB-s hazugsággyárat?
  Reménykedsz, hogy még eljön a Te idöd, és majd esetleg kapsz egy plecsnit?
  Miben reménykedsz?

  Minden esetre az emberek egymásra uszításával, a megosztással, a gyűlölet-keltéssel nem állsz le?

  Igaz a Margitka azt írta a hozzád hasonló Bástya elvtársakról, hogy – RÖHÖGTÜNK RAJTUK –
  Hát én sem akkor, sem ma nem tudok röhögni rajtatok,
  nem-tisztelt BES!
  (Fülig Jimmy után szabadon: BástyaElvtársSeggnyalója)
  Milyen megkeseredett életed lehet neked???

 • Bendeguz79
  2020 július 28
  9:21 du.

  grizi, mondd te érted amit leírtál? mert ha te sem, akkor nagy gáz van LNG? fraction?

  elgurult ugye, és nem találtad meg?

 • Orsós Elemér
  2020 július 29
  5:59 de.

  Annyira nem hitelesek hogy Gréczy Zsolt éppen most nyert pert ellenük.
  Egy hazudo böccegödör az.

 • Nagy érdeklődéssel olvastam a kívülállók és a beleszületettek demokratizmus és sajtó témájú hozzászólásait. Csak a használt szavak és fogalmak alapján azonnal ki lehet választani, melyik irója éli ezt mindennap, vagy csak a hozzá eljutó szűrt sajtótermékekből. Sajnálatos. Aki nem ismeri a meagyar alkotmánynak nevezett fércművet(NER), az ne akarjon választójogi kérdésekben és statisztikákban vitatkozni, aki meg belül csak a TV első 11 csatornáját nézi, hallgatja, az ide, erre az állítólagos sajtószabad felületre ne terjessze a jelenlegi magyar uralkodók téveszméit. Nem vagyok rasszista, se név fetisizáló, de bizonyos népcsoportra jellemző vezetéknévvel nem a p.s cikkeire hivatkoznék, hanem a népcsoport önjelőlt vezetőinek korrupciós, közpénzből magánpénz alkotó ügyeivel és nem foglalkoznék a népcsoportom szegregálása miatt egy identitás különbséggel. Aki meg lelépett az országból(idejekorán, vagy sem, ezt döntse el maga), az onnan, félművelten, féligazságokat puffogtatva,amik a választott új hazájában sem igazak, főleg ne akarjon megmondó embert játszani.
  PS: ceterum censeo Orban et Fidesz esse delendam

 • ORSOS;

  Amig csupan a “hatalomvaltozas” a cel csupan a hatalmat elvezok neveik valtozhatnak, semmi mas !!!!

  Az NEM valtoztat semmit, hat miert is emliteni?????

  A rendszer valtozasara,az alap-fundamentumatol valo valtozsra lenne szukseg, barmi eszreveheto eredemnyeknek lehetove valni!!!

 • Orsós Elemér

  Geyza
  2020 július 29
  11:01 de.

  Tudom, azért írtam az igazságukról feltételes módban, de ha mégis, akkor azért makacsul kíváncsi lennék ezeknek a megmagyarázhatatlan indexes töketlenségeknek a valódi motivációira és ne haragudj meg, ha most ebben a skandallumban kivételesen nem vélek felfedezni fidesz huncutságot!

 • Orsós Elemér

  ptg
  2020 július 29
  4:08 du.

  Tisztelt Cím, nem akarom elkeseríteni, de nem ahhoz a népcsoporthoz tartozom, melynek jellemző vezetéknevét egy volt kollégám és barátom tiszteletére felvettem!(mellesleg a régebbi törzstagok ezt már rég tudják) Abban viszont maximálisan igaza van hogy, az Ön által idézett népcsoport vezetőinek körmére sokkal jobban rá kéne nézni, nem pedig az ő számító lekenyerezésükkel és csínyeik eltusolásával is ki- és felhasználni Őket! Azért se haragudjon meg hogy, sajnos csak a PS-ben találtam az Index mizériához valamelyest elfogadható okokat, ami kivételesen most nem a fidesz ármánykodására, hanem az ellenzéki média -logikus összefogás helyetti- profitirigységére enged következtetni. Ha Ön ennek a népcsoportnak egy lekiismeretes, valóban javító szándékkal fellépő tagja(mint például a néhai Bognár László is volt), akkor viszont a szegregáció és az összes népösszetevőtől antagonisztikusan eltérő identitás valódi -nem kiprovokált és mások által kiprovokáltatott- okait is vizsgálnia kellene és akkor rájöhetne hogy, Magyarországon a Black Live Matter mozgalomhoz hasonló, “embererjogi szervezetek” által is támogatott rasszista módszerekkel nem békés együttélést, hanem senkinek sem jó, gerjesztett polgárháborút lehetne csak kirobbantani. Még egy utolsó: nem külföldről fizetett provokátorként puffogtatok, hanem itthoni tapasztalatoktól megcsömörlött vén hülyeként, aki még mindig képes reménykedni! Mellesleg ahhoz, hogy hol és mitől puffogtatok az teljesen intim magánszféra, amit nem illik firtatni.
  Az utolsó előtti mondatával is maximálisan egyetértek!

 • Gabriel Karikas

  ptg
  2020 július 29
  4:08 du

  Aki meg tevékeny részese volt annak, hogy az a fércműnek nevezett alkotmány létrejött, az jobb ha nyugodtan sarokba áll, és úgy hallgat.!

  Mert amikor azért kellett volna kiállni a gengszterváltás táján, hog az első dolog legyen egy valóban liberális és valóban EGY ÚJ RENDSZERT LÉTREHOZÓ ALKOTMÁNYT MEGALKOTNI, AKKOR NAGY KUSSBAN VOLT!
  (És vajh miért nem állt ki akkor amellett, hogy az összes Pártállam holdudvarába tartozó senki-házit lapátra rakják??)
  Helyette azóta is azoknak a biciklijét tologatják majd mindannyian itt is, hol a pirosra, hol a zöldrefestettet?

  Úgyhogy honnan a fenéből bújt most ide elő:
  Az éjszakai sötétségben bujkáló életmódot folytatók feltörnek a hajófenékből?
  Csak nem süllyedünk?
  Igaz eddig elégedetten nézték végig, hogy mindenki csak a hajót lékeli!!

 • Gabriel Karikas

  Rodeo11
  2020 július 29
  10:50 de.
  Pedig nem kellene különös tehetség hozzá, csak a primitív szlogenjedtöl egy hangyafaszányival többecske ÉSZ?
  Nem MÉSZ, ha tudnád hogy mely a különbség a kettő közt. Tudom, hogy NEM, úgyhogy nem MÉSZ …

 • Geyza
  2020 július 29
  11:01 de.

  Orsós Elemér
  2020 július 29
  5:59 de.

  Annyira nem hitelesek hogy Gréczy Zsolt éppen most nyert pert ellenük.
  Egy hazudo böccegödör az.

  ————————
  Érdemes megnézni a nevezett “sajtóorgánum” vesztes pereinek éves statisztikáját! Most éppen Gréczyvel szemben, máskor mással szemben, többszörösen, többekkel szemben vívott csatájukat vesztik rendre, de ez nem szegi a kedvüket a hazudozásoktól, rágalmaktól, becsületsértő , abszolút valótlan állításoktól – tudják ők ezt pontosan, hogy nem igaz, talán akad olyan is aki hétvégeken meggyónja, mert hát ő kapott keresztény nevelést (!) de bíznak az elemérekben meg a bodákban, meg a feketepéterekben stb akiknek néhány szalagcímben megjelenő állítás is maga a puszta valóság, hát mit nekik józan ész, meg valószínűség, na pláne bizonyítás! Elég valakiről állítani, hogy három feje van, esténként lecsatolja őket és midig másikkal “gondolkodik” – garantálom erre is akad aki ugrik és máris példálózik vele, naná, hisz a “hiteles forrás” a prostisrácok megírta!

 • Orsós Elemér
  2020 július 29
  5:22 de.

  1. Gulyás Balázst – legalábbis ezt akiről itt szó van – túlzás ellenzékiként említeni! A világ nem fekete – fehér, miként a benne élők sem pusztán ellenzékiek és kormánypártiak!
  Ennek megfelelően Gulyás is megtanult szépen lavírozni úgy, hogy mindig bölcsnek látsszon, de soha színt ne kelljen vallania – van ilyen!

  2. Mindezektől függetlenül alappal mondta amit mondott, és ehhez nem kellett az ő lángesze, megteszik azt a közvélemény-kutatók elemzései – ő tehát csak hivatkozott, egy már többek által tett megállapításra, eredményre!

  Valamennyi működő politikai párt esetében a különböző társadalompolitikai és szociológiai elemzők rendszeres felmérést végeznek elég széles terjedelemben, számtalan szempont szerinti csoportosításban, és többek között vizsgálják az adott párt támogatóinak ill. elutasítóinak az összetételét, épp a Gulyás által idézettek szerint is: kor, nem, régió,(főváros, város, település, falu, tanya stb) iskolai végzettség, jövedelmi viszonyok, érdeklődési kör, információs lehetőségek stb stb és a kapott válaszokból nyerik ki az adataikat. Megállapítható tehát, hogy a Fidesz szavazói többnyire az idősebb, vidéken élő és a tanulatlanabb, azaz az alacsonyabb iskolai végzettséggel rendelkező emberek – kvázi a befolyásolhatóbb réteg, de hát ebben nincs semmi meglepő, Trump esetében nagyjából ugyanaz a trend, de ott kiegészül a férfiakkal és a konzervatívokkal!

  Azt sem mondta senki hogy csak ők és minden esetben így van mert bizonyára árnyaltabb a kép ez esetben is, de a szavazóik gerincét bizony a fenti réteg alkotja!
  Mi több azt sem mondta senki, hogy bárkit is át kell nevelni, ez pusztán ténymegállapítás volt – azzal szemben meg nehéz vitázni!

  Egyébként, ha egy kicsit is gondolkodsz, olvasol ezt azt, és beszélgetsz emberekkel, azaz nagyjából nyitott szemmel jársz- kelsz a világban, magad is következtethetsz erre!

 • Gabriel Karikas
  2020 július 29
  7:47 du.
  Csak a megszólítottságom okán. Ön, egyetlen barátom, Gabriel, akkoriban hol tartózkodott, és hogy-hogy ennyi alkotmányozó hév és elmeszülemény sem került időben(akkoriban) a napvilágra ? Ezeket a nekem címzett sok értelmet nem tartalmazó kérdéseit szíveskedjen annak az erőszakos kisebbségnek címezni, akiktől a jó elvtársak úgy beszartak, hogy maguktól átadták a hatalmat – azoknak a senkiháziaknak, akik a mai napig azt gyakorolják. És közben eltelt 30 év és én nem tapasztaltam, hogy Karikás Gabriel, egyetlen barátom a barikádra szólított volna engem és a hozzám hasonló elégedetlenek közül akár egyet is. Pont ezt próbáltam az itt az ellenzéket és a passzív tömeget nem becsülők értésére adni, hogy duma helyett tenni kellene, és annak is örülni, ha valaki legalább idehaza valamennyire kinyitja a száját. Lehet ki és élre állni, pénzelni kvázi szamizdatot ismét, de sültgalambvárás már egyszer 45 évig nem jött be, és az utolsó tízben, meg az előző húszban is csak keveseknek volt hozzá való szájuk. Ezeken az oldalakon könnyű hőbörögni, észt osztani, lehet hazajönni, vagy csak ki a lakásból és fel!!!… olyan jó forradalmár módra. Ja, hogy ezt senki ? Hát akkor ?
  Akkor marad nekem is csak ez:
  Ps: ceterum censeo Orban et Fidesz esse delendam

 • Orsós Elemér
  2020 július 29
  7:31 du.
  Valóban új vagyok az oldalon, és minden újszülöttnak, nekem is minden vicc új. Így új a nem születési neve, a p.s-hez nem kötődése és az írásából kilátni véltem nézőpontja. Annak viszont örülök, hogy az örök mottóm elnyerte tetszését.
  Mottó: ceterum censeo Orban et Fidesz esse delendam

 • Besancon
  2020 július 30
  6:54 de.

  Az adófizetők pénzéből meg ugyebár tellik a kártérítésekre.
  Gyurcsányferi a minap éppen azon vidámkodott
  hogy ha nem lenne egyéb jövedelemforrása,
  akkor is szépen meg tudna élni azokból
  pénzekböl,amiket a különféle,rendre
  megnyert sajtóperek után kap.

 • Gabriel Karikas
  2020 július 26
  11:26 du.

  Befejezhetnéd már ezeket a [email protected]ágokat.
  Magad is jól tudod hogy hülyeségeket írsz.
  A Mein Kampfnak semmi köze a fasizmushoz,
  a fasizmusnak meg a Marxizmushoz.

 • “tisztelhölgyeimésuraim”
  2020 július 29
  2:02 de.

  Nem szoktam elolvasni Gabriel hoszabb hozzászólásait.
  Így tehét nem vettem észre.Megaztán hiába is
  mert ő logikátlanul és értelmetlenül
  gyűlölködik.Most mi a bánatot
  fárasszam magamat vele?

 • Orsós Elemér

  Besancon
  2020 július 30
  6:54 de.

  Kedves Besancon, lásd Geyzának adott válaszomat, amit azért annyival megtoldanék hogy, szerintem az összes magyarországi politikának nevezett MSZMP jogutódok és a szemérmetes szemlehúnyásukkal szamizdatossá válhatott hatalombitorlóknak a legitimitást igazoló hazudozásai, politikai, gazdasági és pénzügyi rivalizálásai sem vált dicsőségére, ami az elsumákolt rendszerváltás és a rá épülő nyugati segítségnek mondott vazalussá lekötelezésnek egyenes következménye, amiben az összes idáig ciklikusan hatalom közelébe vagy ellenzékébe került mszmp jogutód vagy azok leszármazottai, sőt még mi az 1989 év soha vissza nem térő lehetőségeitől megszeppent és ezért kihagyó kisemberek is bőven tehetünk és ezen még a vadkapitalistává bábozódott Németh Miklós, túl kései -néha hihető- mentegetőzései sem segítenek:
  https://mandiner.hu/cikk/20200729_ha_akkor_ellenallok_ket_ev_alatt_kitragyazhattuk_volna_az_istallot
  Érdemes végigolvasni a 24.hun megjelent teljes cikket, de az itteni kommenteket is!

 • Orsós Elemér

  Besancon
  2020 július 30
  8:44 de.

  Kedves Becanson, szerintem a mai regnáló hatalom és ellenzéke -szerepüket “n” ciklusonként váltogatva- ugyanabból az MSzMP köpenyegből bújt ki, úgyhogy most egy tetszhalott utodait szidjuk vagy magasztaljuk! Egyik 19, a másik meg eb! (Lehet hogy, most két ősmagyar mondást egy kicsit összekevertem lányos zavaromban!)

 • Orsós Elemér
  2020 július 29
  7:31 du.
  a világ néhány “kies” országában éppen jókor jönne egy NAGY FRANCIA FORRADALOM A GUILLOTINOKKAL ebbe fidexlandia is beletartozik de messze nincs egyedül az atlanti pocsolya túloldalán is van egy (egy bizonyosan de én találnék még legalább +5-öt) ahol éppen megérett az egész az aratásra… olyan pudvás poshadt szaguk terjeng és rontják a köz levegőjét

  hahaha

 • Orsós Elemér

  Besancon
  2020 július 30
  8:44 de.

  “A világ nem fekete – fehér, miként a benne élők sem pusztán ellenzékiek és kormánypártiak!”

  Pontosan! Nálunk például még mindig vörös, az ellenzékiek is meg a kománypártiak is, mert nem volt rendszerváltás, ezért van 1989 óta nálunk a régi osztályharc helyett testvérharc!

 • Gabriel Karikas

  ptg
  2020 július 30
  9:31 de.

  Tisztelt jó-barátom, megszólítani nem tudom, így név nélkül – ennek okán még kevésbé a barikádra szólítani!

  Bár mindezelött tudnia kell kell kedves jó barátom, hogy az arcoskodáson túl férfinak is kell lenni – abba pedig még az is beletartozik, hogy nem ott hőbörgünk, ahol csak megköszönni lehet valamit.
  Ez itt egy olyan KÜLFÖLDI ORGÁNUM – MÉDIAFELÜLET – amit valaki, aki bár már külföldön született, mégis éppen azért a Hazájáért tartja fenn, hoz áldozatot, amit amúgy nagy ívben le is tojhatna.
  áldozatot hoz, mivel a SAJÁT ZSEBÉBŐL TARTJA FENN EZT A HELYET AHOL KEND IS HŐZÖNGHET!
  – ÉS MELLESLEG PONT E CÉLBÓL – HOGYHA MÁR OTTAN A KÁRPÁT BÚS VÖLGYEIBEN NEM SOKAN LELEDZENEK, AKIK TEVŐLEGES ÁLDOZATOT IS HOZNÁNAK.

  Nemcsak és föleg nem a pénz, a mindennapos munka vele!

  Úgyhogy az első lépés az oltárhoz térdepelni, és megbocsátást kérni, amely sohasem sosem késő.
  A többiről meg beszélünk, amint eljön az ideje
  Az utolsó momentum a taxis-sztrájk ideje volt, de akkor a végén sokan megfutamodtak – illetve újra beszopták a hazug dumáját a hazaárulóknak
  Bizom benne, hogy nem kell várnunk sokáig

 • Aurora Boreálisz

  ˙

  Az Index
  margójára:

  “…

  Ötszáz, bizony, dalolva ment

  Lángsírba welszi . b á r d:

  De egy se bírta mondani,

  Hogy éljen E d u á r d

  …”

  /Arany János magyar költő/

 • Orsós Elemér

  ptg
  2020 július 30
  9:36 de.

  Szívből örülök hogy, Ön sem haragszik, pedig kissé szemtelenül reagáltam! 😀

 • Gabriel Karikas

  Kedves Elemér

  A jó csülkös bab! Sok-sok füstölt csülökkel, tarka babbal ….
  Az jó kiváltó ok ….. 🙂 🙂 🙂

  Persze azt se feledd, ha már erre járunk, hogy a magyaros PIROS-paprika ami csülkös bab velejárója is, ZÖLDKÉNT kezdte az életét

 • Orsós Elemér

  Gabriel Karikas
  2020 július 31
  11:59 de.

  Kedves Gábriel, azt hiszem Te most alaposan túlreagáltál egy udvarias, jószándékú korholást! 😀 Nem kell mindenért megsértődni!

 • Orsós Elemér
  2020 július 30
  11:57 de.

  Csask ne “relativizáljunk” kérem :

  ” Inkább ma 1 MSzP mint holnap 10 bármelyik másik.”

  /Régi magyar “ludnyakas” közmondás analógiájára./

  Csakhát a hülyemagyar a múltból sem képes tanulni,
  pláne nem a saját közmondásaiból.

 • T.Aurora Borealisz!
  Az [index] -ről !
  – Ki az az E d u á r d ?
  – Köszönik az aggódást, mindenki a helyén van, a tartalmak a megszokottak, a rabszolgák rabszolgálnak!
  A tulajok-főnökök, újra és újra átrendeződnek…
  – Az Index-show zseniálisra sikerült, beleremegett az egész szabad világ, még egy tüntikét is láthattunk…
  – Néhány mázlistát vétség miatt elküldtek, ezek talán kaphatnak némi kárpótlást…vagy új melót!
  – Akiknek a felmondását átvette Bodolai, azok a felmondási idejüket lelkes munkával töltik…- ide még meggondolhatják magukat…
  – Slapajoknak egyelőre kevés esélyük van, mert rengeteg új jelentkező van, de eddig egyet sem hívtak elbeszélgetésre… – pedig Indexesnek lenni, állītólag ihletett állapot, mert nem kell megfelelni a tulajoknak, a szerkesztőknek, a tülekedő ellenzékieknek, az olvasóknak stb…

 • slapaj
  2020 augusztus 1
  5:47 de.

  “– Köszönik az aggódást, mindenki a helyén van, a tartalmak a megszokottak, a rabszolgák rabszolgálnak!
  A tulajok-főnökök, újra és újra átrendeződnek…
  – Az Index-show zseniálisra sikerült, beleremegett az egész szabad világ, még egy tüntikét is láthattunk…
  – Néhány mázlistát vétség miatt elküldtek, ezek talán kaphatnak némi kárpótlást…vagy új melót!
  – Akiknek a felmondását átvette Bodolai, azok a felmondási idejüket lelkes munkával töltik…- ide még meggondolhatják magukat…”

  Köszi hogy engen igazoltál! 😀 😀 😀
  A “de még meggondolhatják magukat” 80-an, szerintem tuti biztosra, prémiummal be volt tervezve! 😀

 • Orsós Elemér
  2020 július 28
  8:29 du.

  Nem írtam sehol, hogy akasztás-párti lennéj.
  De azt egyszer már levezettem, hogy a nagy társadalmi kukta alatt egyre magasabbra tekert melegítés esetén a nyomás növekedés tud csak látszategynesúlyt fenntartani. Márpedig az előbb utóbb akasztást is eredményezhet. A románok puskapártiak voltak, de az zajos.
  Nem véletlenül engedik olykor emelgetni a szelepet Orbánék a kuktán. S nem véletlenül olyan válogatott színjátékosokkal engedik emelgetni, mint anno Pukli is volt.

 • Aurora Boreálisz
  2020 július 31
  12:15 du.

  Viszont, mint tudjuk azóta is a korona legszebb gyémántja Welsz.

 • Orsós Elemér

  Andrew_s
  2020 augusztus 1
  11:31 de.

  Megnyugodtam! Köszönöm! Szerintem még 89-ben elment volna egy-két figyelmeztető, kósza puskalövés, de ma már az az állami tulajdonok nagyobb részének külföldi kézbe kerülése miatt tragédiába torkolhatna!

 • Gabriel Karikas
  2020 július 31
  11:59 de.
  Nem szokásom a gitt rágása, de mint újoncnak a gittegyletben, el kell fogadnom, hogy ez megy itt – vagy ki leszek rekesztve. Bár hímneműnek lettem születésemkor regisztrálva és az eddig leélt éveim során ennek minimum háromszori következmények(bár csak az anya biztos) szerint bizonyságot is szolgáltattam, de ki tudja. Láttunk már meggyfán pókot…
  Az orgánum gazdijáról nem kívánok vitát, szerintem a haza fogalma egyértelműen benne lakozik bármely nyelven és bármely korban szerkesztett lexikonban, javaslom több nyelven is ezt a szócikket újraolvasni. És igen, tisztelem is azért, amit Magyarország lakosaiért tesz, ellentétben azokkal, akik itt élnek és hasonló anyagi körülmények között tesznek ezekre az eszmékre – magas ívben. Ez hazafiság, ami nem összetévesztendő a lexikon fogalmai szerinti haza fogalmával. És igen, értékelem hogy ezen a felületen is kifejthetem gondolataimat, bármely nézőpont szerint és bármikor, az egyetlen ellenőrzési szempont a megfelelő kifejezések használata és nem a tartalom tetszése. Feltehetően Ön is, egyetlen barátom Gabriel, ezen lehetőség miatt szórhatja itt a gondolkodásának gyümölcseit hozzám hasonló kéretlenséggel. Ami meg a befektetés célját és eredményét illeti, ha Ön is, egyetlen barátom Gabriel, ahelyett, hogy itt velem levelezgetne, az erre az időre eső villany és netszlája összegét egy O1G ellenes alap számlájára fizetné be, akkor a lassan értékelhető mennyiségű pénzzel lehetne már kezdeni valami tevékenységet(médium alapítás, tömegek szervezése, stb,), Ön, egyetlen barátom Gabriel, ebben biztosan járatosabb, mint azt nekem címezve kritikusan megállapította.
  De semmiképpen nem térdelve, még a barátnője előtt sem, max. annak bizonyos testhelyzetbe hozása után…
  Mottó: ceterum censeo Orban et Fidesz esse delendam

 • Orsós Elemér
  2020 július 31
  2:35 du.
  Irónia volt, azt kedvelem, még HOFIval szívtam magamba és tettem alapgondolattá. A szemtelenséget nem tűröm, de amilyen az adjon isten, olyan a fogadj isten, azt szeretem. 😀

 • ptg
  2020 augusztus 1
  4:34 du.

  Nana !!!
  Amilyen modern időket élünk,
  lassan eljuthatunk oda hogy
  apa biztos, anya nem biztos
  ( Esetleg APÁK hehehe )

 • Orsós Elemér

  ptg
  2020 augusztus 1
  4:34 du.

  Sajnos nagyon nem ajánlom jelenleg Magyarországon semmilyen jótékony célú pénzadomány gyűjtését, mert általában a felhasználhatóság elérésekor szokott új -nem a rendeltetésének megfelelő- gazdával nyomtalanul eltűnni, lásd Gyermekrák Alapítvány! Érdekes módon a legtöbb ilyen -elsőre nagyon humánusnak tűnő- alapítvány a legtermészetesebb részvétet kiváltó gyermekek és csecsemők megmentése magasztos címszó alatt szokott a leggerinctelenebb módon összegyűlni, majd -ha már elérte a megfelelő súlyt- eltűnni, ami még a nemzeti szinházak, roma kultúra házak(mert az összegyűlt pénzekből több is felépülhetett volna!), vörösiszap katasztrófa áldozatainak megsegítése és egyéb valóban hasznos célokra való hivatkozásnál is aljasabb!!!!!

 • "tisztelhölgyeimésuraim"

  Karikás
  29.10:41

  Csak magadból indulsz ki, amikor azt állítod, hogy én várom, hogy eljöjjön, szerinted úgymond az Én időm.

  Nem kiscserkész, jómagam nem vagyok ilyen éncentrikus, mint te, meg az a dagadt karmelita főnököd, odafönn az Ő saját, különbejáratú klastromjában. Bár azt tudom, merthisz észlelem is, hogy a jelenidő mégis mindig velem, velünk van… Tudniillik a történelem hosszú távon, egy irányba tart, tehát össz-tendenciájában, már önmagától is progressziv… 🙂

  Ám sajnos azt is tudom, hogy pillanatnyi aktualitásában éppen mi történik széles e honban… Mégpedig mostanság pl. a mocskok pillanatnyi térnyerése zajlik, akik óriási elánnal, a lényegét tekintve náci és nevében sem titkoltan a Horthy rendszer restaurációján fáradoznak, mely projektből a te apróka részfeladatod csupán csak annyi, hogy relativizálandó a munkásmozgalom progresszív jellegét, naponta öt-tízszer húzzál egy-egy egyenlőségjelet a szocializmus és nácizmus közé, hisz bőven belefér az ottani időzónádba.

  Enné’fogva, ez mán csak a Te dagadt főnöködtűűű reád osztott penzum, amit brazíliai, [vagy tán perui? limai?], a te alulképzett “diplomáciai” magányodban kötelességed is teljesíteni a számotokra kijelölt ellenséggel szemben – “Különben repülsz”*…

  .

  Vigasz névadó népdal a tetülled rég elhagyott “az énhazámbú”:

  “Hidló végén, padló végén
  K a r i k á s-táncot járják.
  Hidló végén, padló végén
  K a r i k á s-táncot járják.

  “…”

  Állj kezemre, járj kedvemre,
  T a n u l j . ä m b e r s é g ö t!
  Mert ha’zisten esszelrendel,
  Tanúkt’ löszünk néktök.”

  Ezt a népköltést Te akár távoli kutybőrként lobogtathatod akár még az általad kipécézett “gaz anonímok” megszeppentésére is…
  ˙

  .

  *”Különben Repül”: Nóti Károly; A Hyppolit a lakáj egyik szállóigévé vált mondata: “…Makács úr, különben repülök”

 • ptg
  2020 július 30
  9:36 de.

  Orsós Elemér
  2020 július 29
  7:31 du.

  “Valóban új vagyok az oldalon, és minden újszülöttnak, nekem is minden vicc új.”
  ———————————

  Szerintem úgy vagy te új ezen a fórumon, ahogy én vagy bármelyikünk! Sosem értettem, így most sem vágom, hogy mi ezzel a célja bárkinek, most pl neked, de végül is te tudod!

 • Orsós Elemér

  ptg
  2020 augusztus 1
  4:39 du.

  Én még a nagyon durva, de jogos kritikát is szeretem, mert tanulni lehet belőle! (Megaztán a szemérmetes, gátlásos szófukarságom is élvezetesen felszabadul tőle!) 😀