Minden igazi újságíró Orbán rendszerének ellensége

2020 július 26 8:51 de.109 hozzászólás

Bár az álhírgyártó lakájmédia mindössze néhány száz főről számolt be, valójában több ezren tüntettek pénteken este az Index mellett. Pontosítunk: az Indexszel történt sajnálatos események kapcsán, a sajtószabadságért. Magyarország szabadságáért.

Célkeresztben a sajtó, Orbán Viktor és a hatalom számára minden magyar újságíró ellenség. Eljutottunk ugyanis odáig, hogy az a sajtómunkás, aki a Fidesz számára nem ellenség, az nem újságíró. Akit Orbán és harcba hívott hordája nem tekint ellenségnek, arról legföljebb annyit mondhatunk, hogy újságíróként dolgozik, de nem igazi újságíró, hanem alákérdező mikrofonállvány, a papagájkommandó tagja.

Mostantól még jobban látszik, ami eddig is nyilvánvaló volt: minden igazi újságíró Orbán rendszerének ellensége. Nem kell ahhoz utálni Orbánt és egyre ijesztőbb antidemokratikus rendszerét, hogy valaki a körön kívül találja magát. Elég, ha az illető egyszerűen csak normális és tisztességes. Elegendő, ha a feketéről nem hajlandó leírni, hogy fehér, a kicsiről, hogy nagy, a rosszról azt, hogy jó.

A gazemberről, hogy becsületes.

Sajtóvadászat indult az igazi újságírók ellen, akik megírják, ha Mészáros Lőrinc megint vásárolt valami csecsebecsét a gazdájának: hotelt, újságot, földet – mikor, mi adódik. Azok ellen vív keresztes háborút Orbán miniszterelnök, akik megírják, hogy Rogán miniszter miért él nagyságrendekkel fényűzőbben, mint amit a fizetése alapján megengedhetne magának, vagy hogy Szijjártó külügyminiszter miből vásárolta a 167 millió forintos házikóját.

Hajtóvadászat indul mindenki ellen, aki felemeli a szavát a korrupcióval szemben, leleplezi a kormányzati hazugságokat, a rengeteg lopást, összefonódást.

Mielőtt az orvosok, a hentesek, vagy teszem azt a kéményseprők és a bolti eladók hátradőlnének, hogy hál’ istennek, most nem őket csesztetik, jelezném nekik, hogy nincs okuk az örömre.

Ez a játék ugyanis az ő bőrükre megy. Az ország jelenlegi urai ugyanis azt akarják, hogy Magyarország polgárai ne tudják, hogy mi történik az országban. Hogyan lopják el választott vezetőink fejük fölött az országot, hogyan árulják ki a hazánkat idegen érdekeknek.

Erre megy ki a játék, kedves barátaim. Amiből az következik, hogy azoknak a magyar állampolgároknak, akik újságírónak tartják magukat, és ez számukra nem csupán azt jelenti, hogy ebből élnek, hanem azt is, hogy ez a hivatásuk, most nemtől, kortól, felekezettől és párthovatartozástól függetlenül, bojkottálniuk kellene Orbánt és társait. Nem elmenni a sajtótájékoztatóikra, hanem negligálni a nyilvános megjelenéseiket, nem tudósítani arról, ha valamelyik kormányhoz közeli médiának nyilatkoznak.

Átnézni rajtuk, mintha nem is lennének.

Ez nem bosszú, vagy érzelem kérdése, hanem a nemzet jogos önvédelme. Ezt kellene megérteniük elsősorban fenyegetett sajtó vezetőinek és munkatársainak. És persze, velük együtt mindenkinek, akiknek nemcsak szülőföldjük, de hazájuk is ez az orbánoktól ölelt kis ország.

109 hozzászólás

  • Hol voltak ezek a nemzeti hős,újságírók a horthy fasizmus vagy akár a rákosi féle „népi demokrácia”idején.Apropó rákosi, akkortájt még ludas volt a matyi,de csak majd hallhatatlan csendben.

  • györgy molnár

    A 165 cm-es Joseph Goebbels 1945 május 1-én (a munka ünnepén..) öngyilkos lett, Rogán és Papp Dani, és az MTI volt(Gazsó L., Belénessy, etc…)és mai vezérei, aztán az Antenna Hungária volt és mai vezérei nem lesznek azok…..Gyávák, velük majd a bíróság ítélete fog elszámolni, remélem életfogytig gondolkodhatnak majd a fegyházban….Hogy hány embert üldöztek a halálba a hazug híreikkel és a hiteles információk folyamatos elhallgatásával (pl. hogy hol van koronavírus-gócpont, stb,stb )

  • Csodalkozom hogy mi lehetne Masgyarorszagon az „igazi ujsag-iro”?

    Bizonyara leteznek ottan ALL-ujsagirok, vagy alcazott, talan hamisitott ujsagirok?

    S hogyan kerult Orban,Meszaros, stbk. az ugybe?

    Hiszen az eset a Bodolai es Dull kozotti allaspont-kulombsegek.

    Mr.Dull allasabol el-lett tavolitva az Index tulajdonossa alatal. S munkatarsai vissza-alkalmazasat kovetelik.
    De ketsegtelenul nem a normalis u.n. szabad-alkudozasaik folyamataval, hanem zsarolasukkal megbenitani az INDEX-t.

    S ma masok is a tunteto alaklmazottakkal tuntetnek.

    Sok szerencset kivanva ugy a cegnek alkalmazottaik helyetesotesevel, mint mind az allasaikiat felado munkatarsaknak ohajtott allasokat talalni.

    A megoldas igen egyszeru amodon.

  • Az olvasókra, nézőkre és hallgatókra is érvényes, sőt a legfontosabb, hogy ne nézzék, halgassák, olvassák a szennylapokat amit a viktor taszít eléjük. Azokat, akik a kormánynak és a hatalom fenntartóinak dolgoznak, ki kell közösíteni a társadalomból, mintha ott sem élnének. Amikor egy közéleti személyt, állami média dolgozóját, hivatali vezetőket nem hajlandó senki sem kiszlgálni, kiküldik az üzletekből, éttermekből, elfordulnak, ha megjelenik, stb. akkor lesz csak eredménye a tiltakozásoknak. Néhány száz újságíró vezetheti a tiltakozást, de a lakosság nagy részének támogatása nélkül néhány hét alatt elfelejti mindenki a dolgot, megy a maga útján, mintha nem történt volna semmi.

  • Bendeguz79
    2020 július 26
    11:06 de.

    grizi, meséld má’ el nekünk, hogy mi is az az igazi újságíró

    csak nem a Chris Wallace? a Fox nyusziból? mert ő azután vihar bátran és szembenézve megkérdezte (minő bátorság) a President of the United States-től, hogy milyen shampoo t használ, és miért nem hord álarcot… kemény,
    szikrázó kérdések

    vagy a CNN Wolf Blitzer -e az még csak egy nagy hatalmas senki (a soros brosúra bemondó embere)

    hahaha

  • GYURI;
    Azok ma mar mind por es hamu.

  • gyuri10
    2020 július 26
    9:13 de.

    Még nem éltek akkor.
    Te idióta.

  • Maly igazisághoz a 2012-es Index-fórumbeli események nyomán, az Index szerkesztőségének pont semmi köze nen volt, és nincs is. Tudja miért? Mert elfelejtettek akkor tiltakozni, és az akkori emelt hangú kussulásért elnézést kérni.
    Nem a sajtószabadságukat érte csorba, hanem a pénztárcájukat.

  • Lúdas Matyi nagyot tudna nevetni, ez ujságiró fellázadt önmaga ellen , kifordult a zsebéből a bicska és csapkod össze -vissza,csak nehogy megsértse magát bicskájával.Valami nagy pénzt kaphatott , hogy ekkora dühöngést mutat – a Ludas Matyiba ez nemigen illene.
    üdvözletével.

  • györgy molnár
    2020 július 26
    11:04 de.
    45-től egy komolyabb vezető sem lett öngyilkoló-pedig ők is szépen raboltak,börtönöztek be embereket,állítottak fel sátortábort a hegyekben,Jani bácsi sem lett öngyilkoló,pedig hány ember élete szárad a lelkén,a ” rendszerváltó ” önjelöltek is nyugaton kaptak banki felső vezetői munkát,zsebre rakták a magyarok pénzét a váltáskor ebből lettek gazdagok , anyós segítséggel milliomossá váltak,és gyuriferike sem lett öngyilkoló,a létező szocializmus vezetőiből lettek a kizsákmányoló tőkések és most is baloldalinak mutogatják magukat és a hiszékeny magyarok ezeket nem látják ! Azt hiszik a káder rendszert fogják visszahozni ! Dehogyis — csak a saját zsebüket akarják jobban megtömni , mint most teszik , a kiabálók meg melettük kardoskodnak és mocskos embereknek írják le azokat akik nem az ő véleményüket osztják.
    És azt sem engedik az ” igaz ” újságírók megmutatni,hogy a szélsőjobbal egyesülnek—akiket korábban nácipártnak neveztek.Hogy fér el mindez egy fejben ???
    Az,hogy a baloldalt szétveri,hogy csak ő legyen hatalmon,ezt sem látja senki,ezt nem kellene a követőknek megmondani—Nem : építeni kell ferikének,nejének a nagy baloldaliságát,hogy az ország ellen dolgozzanak mindenütt ahol csak lehet,hogy egy újabb Káder-rendszer épülhessen majd vezetésük alatt támogatásotokkal.
    Nahát ezeket nem kell elfelejteni Kedves Cikkíró!
    Mert ezek a labdák nálatok vannak , csak már régen lenyeltétek , mintha már nem is lennének,nem is történtek volna meg ezek .üdvözletével,sok-sok gondolkodás kell , meg vissza kell pörgetni a dolgokat , mik is történtek a kezetek alatt !
    Hány embert tudtak a káder rendszer után a bíróságok börtönbe küldeni : 1-t sem
    Mert kiderült minden törvényes volt , minden az érvényes törvények szerint volt végrehajtva.De a radikális baloldal ” demokratikus forradalom”-mal megoldja ezeket !
    Így gondolod???
    Na jöhet a szidalmazás üdvözletével

  • Gyula Bognar
    2020 július 26
    11:40 de.
    Egyszerűbb lenne az északi sátortábort újra felállítanátok és mindenkit behajtanátok oda, elővenni a dobtárast és aki nem fér oda -behajtani a stadionokba,mint Chilében és akkor minden pozíciót átvehetnétek ,osztozhatnátok minden pénzen,tiétek lenne minden hatalom 150 %-os parlamenti képviselet, dönthetnétek minden zsebetekről,minden életről–úgy látszik ezek hiányoznak nektek
    üdvözletével

  • toth péter
    2020 július 26
    5:06 du.

    Büdös kis náci csúszómászó vagy
    Mennyit kapsz a mostani agymenéseidért te patkány.

  • arról nem ír a sajt? hogy az USA Mexico kerítést a Hannah hurrikán lebontotta?

    twiten megy a röhögény

  • TOTH PETER; Hat Maga igazan kiontotte megelegedetlenseget.

    Persze a rendszer-nevenek valtoztatasa jelkentektelen volt tettek hianyaban.

    A 45 eves igazsagtalansag nem volt felszamolva, nem volt felelosegrevonas semmiert a szbadrablas masnevek alatt megy.

    Az eroszak, rablasok ,a kivaltsagossag, mind a rendszer tisztesseg-ellenes modszerei csupan a feluletiekben valtoztak.

    Nem volt egy ujkezdet, s azt nem is akarnak.
    Tehat minden lenyegeben a regi-modjan tovabb.

  • Gabriel Karikas

    györgy molnár
    2020 július 26
    11:04 de.

    Olvassad el még-egyszer Tóth peter válaszát – leírta, bár kissé hiányosan – az én válaszomat is
    Ha én írnám – akkor biztos nem lenne ilyen szépen fogalmazva, úgyhogy az összes itt nyüszítő, a maradék csontra kiéhezett kádári-talpnyaló kutya vonítana.
    Azt nem tudom, hogy ilyenkor elfelejtették a viccet, amiben a mocskos hazaáruló kádár kitiltotta a pirospaprikát a gulyáslevesből a Brezsnyevvel való vacsoráján.

    Vajon miért nem kellett se a pedagógiai főiskolák, se az újságírói főiskolák tanári állományát lecserélni?

    Akik most „képeznek” – azok a kádári iskolákban végeztek mint megbízható tanerők. – akiknek elég volt bármilyen színvonalú gimnáziumból 5-6 pontot elvinni a felvételire, hiszen tíz ponttal már felvételt bírtak nyerni. Csak a felvételiken jelenlevő KISZ és Pártmegbízottaknak kellett ügyesen válaszolgatni.

    Feltételezhetően az ide írogató echte marxista alápállású, flott ismeretekkel biró, hivö baloldaliak valamely eme kategóriából kerülnek ki valamennyien, hiszen maguk életéről úgy hallgatnak, mint az a bizonyos a fűben …
    Persze mikor a láthatáron a munkájuk elvesztése tűnik fel, akkor ügyesen szembemennek a helyzettel – az utca emberét magukkal rángatva minden szarba bele

  • Sógornőm bolti eladó, és az ő nevében nyugodtan ki merem jelenteni, hogy jogos az újságíró aggodalma, hogy többé nem fog tudni olvasni a Mészáros Lőrincről …

    Mert kérem, oligarchából elég nagy a hiány, és melyik mezei újságíró tudja megtenni, hogy szomjasan és izzadva lesse az adriai kikötőkben a magyar felső tízezer luxusbulikáit? Hová vezetne ez? Kérem, mennyivel egyszerűbb azt leírni, amit Mészáros Lőrincről előállítanak a szomszédos médiumok, és azt továbbadni! Dolgozó népünknek Mészáros Lőrincet!
    Nem kell itt vacakolni hosszadalmas társadalmi kutatásokkal, hogy a magyar társadalom szerkezete miért olyan, amilyen? A dolgozókat (vagy egy részüket) bizonyára érdekelné, de hát az újságíró is ember, nem dolgozhat mindig száz százalékon. Így hát hosszas oknyomozás és tudományos újságírás helyett muszáj neki a szennylapok cikkeiből dolgozni, különben nem ér oda időben a focimeccsre.

  • Orsós Elemér

    Amilyen az úgynevezett ellenzék, olyan az úgynevezett médiájuk is! Tehát mivel ugyanilyen szint alatti a regnálóé is, bártan ki merem jelenteni hogy, ezeknél még a konteo irodalom is hitelesebb, mert annak legelább van némi realitás alapja is! 😀

  • A 24.hu lesz a következő áldozat, az Index és az Origo után a harmadik legolvasottabb weboldal. Főszerkesztője a Népszabadság újságírója volt.

  • Földes!

    „Átnézni rajtuk, mintha nem is lennének.”

    Orbán ezt teszi, pontosan.

  • warrior
    2020 július 27
    7:57 de.

    Megmondotta volt valami kormányközeli „tényező”
    pár hete:

    Nagyon dühíti őt az ellenzéki média nyomasztó túlsúlya.

    Ezt bírta mondani azzal a „tárgyilagos” kis nyalonc nyelvivel.

  • WARRIOR:

    Ha a „24 ora” alkalmazottai is mind felmondanak es mashol keresnek allast, hat mikent es hogyan lehtne az elonyos, vagy hatranyos barki szamara, persze a felmondottakon kivul???

    Velhetnem hogy celzott valamit allitani feltetelezesevel?!

  • Geyza
    2020 július 26
    6:29 du.
    Én egyetlen ,nagyon Kedves Drága Országos Egyetlen JÓBARÁTOM.
    Nagyon szeretlek , szeretem a hozzászólásod , felröffenésed és mindent amit csinálsz,mert megmutatod mindig milyen vagy!
    Kisnyilas voltál— elmondtad nem egyszer ( lehet ,hogy részeg voltál ? ) ,dobtáras voltál ,onnan jöttél -ezt nem is kell szégyellned ,csakis azt az időt élhette meg az ember amikor élt ,ott művelődtél , tágult a látásod ez a múlt, nem kell elfelejtened -ezt senki nem kívánja.
    De hogy csak ennyi maradt volna , amilyen szinten tudsz beszélni,az már szégyellni való. Neked nincs mit a másiknak a szemére hányni,csak fröcsögni tanultál meg.
    Megszólalásaid sokszor olyanok , mint a ” Húsz óra ” című filmben,a dobtáras munkásnak öltözött vadállaté aki az akkori idők esőkabátjában a vele tisztességesen beszélő embert — miután bezárta előtte az ajtaját— abba belelőve lelőtte az embert ,mert ellenszólt , védte családját , házát,becsületét–de a „””proletárdiktatúranevében”””” nyisd ki az ajtót—lelőlek ha nem teszed —megtette.Hasonlóan szeretnél elintézni mindenkit–a valóságban is ? — mert itt szóban nem egy emberrel megteszed!!!.
    De én Rettenetes Nagy Szeretettel Szeretlek , Imádlak amikor megszólalsz!Mert csak lehet , hogy HŐBÖRGŐ vagy ?
    Szeretett üdvözletével

  • Orsós Elemér

    Bendeguz79
    2020 július 26
    10:18 du.

    TÖKÉLETES!!!

  • Almási Alma
    2020 július 27
    9:30 de.
    Álmaink Almája
    mivel becsapódott a blogod ide teszem: köszönettel nem értem magas ez nekem, mint hangyának a királypálma

    szóval ami mindenhol volt az egy pontban volt mondjuk az Androméda Köd balszélső galaxisán a kis Süsürendszer 6. bolygóján a Kies Pocsolya mellett i fenyéren a béka alatt ugyanakkor amikor az én kis újjam körmén

    erről majd még írjál azért egyre érdekfeszítőbb lesz két egymástól csilliárd centiméterre és csilliárd évnyire lévő két pont az azonos pont… ejha mondanád te gábrielnek
    én meg kérdezek tovább

  • Geyza
    2020 július 27
    8:59 de.

    maszlag=hazudsz!

    az illegális vendégmunkások nélkül a nagy usa mezőgazdasága és úgy általában a gazdasága már régen feldobta volna a prakkert… a rasszizmus és fasizmus alapvető McCarthysmuson alapul és ige3nis van halálos ítélet és ki is végzik de általában az utcán pisztollyal vagy karabéllyal hogy ne legyen annyi cécó a bíróságon ahol rendőrt mindig felmentik (kér4dezd meg a grizit az mindent jobban tud még náladnál is)

    hahahaha

  • Almási Alma
    2020 július 27
    9:30 de.
    Álmaink Almája
    mivel rámcsapódott a blogod ide teszem: köszönettel nem értem, magas ez nekem, mint hangyának a királypálma

    sohasem mondtam mást, mint: a Big Bang=Mindenható

    magam részéről nagyon jól megvagyok nélküle (sok ilyen dolog van még)

  • Geyza
    2020 július 27
    8:59 de.

    maszlag=hazudsz!

    az illegális (azért, hogy semmilyen más joga ne lehessen, mint olcsón robotolni) és az OFFSHORE, meg a NATO a legnagyobb gazdasági vállalkozásai és eredményei …

    bár látnod kellene, mit tud művelni a Hannah hurrikán a texas-i és másholi (Hawaii ban más huri van) és jön még 16 a „jól megépített” néplakásokkal, meg a Trampli kerítésével Mexico és USA között az még csak egy Panama…a világ eszei

    de te csak mondd bucika zilált vagy?

  • T.tóth péter !
    – Csinos kis parabolával intesz búcsut a fekáliának, amin Te így lépsz túl…

  • toth péter
    2020 július 27
    1:52 du.

    Én teljesen megértem hogy szerelemmel szereted a nyilasokat hisz magad is náci érzelmű vagy.

    De nálam célt tévesztettél.

    Gondolom nem ismered Ernest Röhm kínos történetét,
    de ajánlom figyelmedbe !

    Az ilyen nagy nagy szerelmeket megvalló nácik, mint amilyen te is vagy, könnyen úgy végezhetik mint ő.

    Aztán az is célirányos lenne ha pofázás helyett idézeteket mutatnál. Te kis patkány 😀 😀

  • Hát nálunk már akkora a gyemokrácija, hogy az index szétverését is az amúgy remek ellenzékhez tartozó emberek hajtották végre.
    Bodolai László – LMP
    Szombathy Pál – Maszop

    Jaj, csak felvegyék a mi slapikánkat – drukkoljunk neki!

    Jó kis összefogás ígérkezik 2022-re! 🙂

  • Kedves Geyza!
    2020 július 27,9:06 de.

    Csak nem a mi Tóth Petink elégelte meg az ellenzéki média nyomasztó túlsúlyát? És hát ezért boldogít minket a prostisrácokból átvett nagyszerű ismereteivel meg a nagyonaktuális lúdasmatyis elmútnyócévezésével!

    Péterkénk mi is Rettenetes Nagy Szeretettel odavagyunk, érted? 🙂

  • Rodeo11
    2020 július 27
    3:13 du.

    Foglald össze érthetően hogy akarni mit is te.

  • slapaj
    2020 július 27
    4:03 du.

    Látom rábuksz minden darab [email protected] ,akár a gyöngytyúk a takonyra.
    Te kis nyú-indexes 😀 .
    Fel a fejjel nemsokára hivatalosan is hazudozhatsz a patinás oldalon. HUNT* -ot vidd magaddal. Méltó társad lehet a Báyerzsót felé irányuló hatalmas nyelvcsapkodásokban.

    De azért belőled is elég szépen előjött a fasisztoid diktatórikus szellem, akárcsak disznóból a bélgáz.

    Az a jó bennetek, hazudozó seggnyalókban hogy bár eleinte mint joviális jószándékú de kissé jobbos beállítottságú úriemberek kezditek itt az agymenéseket, előbb-utóbb azért mindig előjön belőletek a szellemi mocsok.

    Ne gondold hogy egyedül vagy vele, esetleg ketten ezzel a kis patkány HUNT* -al.

    10 év alatt itt és Bartus Laci oldalán sok ilyen szar alakot láttam felbukkanni majd eltűnni a sűlyesztőben.

    Gondolom bepróbálkoztál Bartus Laci oldalán de ő az ilyen büdös hazudozó disznókat páros lábbal szokta kurugdalni.

    Te valahogyan itten igen kitartó fajta vagy.
    Talán nagy szükséged lehet a pénzre amit a tartóid fizetnek a szolgálataidért. Csak nem vissza kell fizetni valamennyicskét, mert jól kirúgattad magadat a torontói Egyetemről? Nem elég hogy hazudozol még plagizáltál is.
    Kanadából kivágják az ilyen taknyokat mint te.

  • SzandiMandi
    2020 július 27
    6:10 du.

    Amióta kitudótak Puch László üzelmei azóta én köpök az egész álellenzékre.

    Még mindig várom a Messiást. De idáig csak a Puklik jöttek..

  • Nem emlekeznenek ma mar a regi magyar mondasra, hogy :

    „A toll elesebb mint a kard!”?????

    Allitolagos ujsagirok s nem kepesek hasznalni szakmai kepzettseguket a lehetosegiket alapjan sikereskedni ????

  • SZANDI MANDI:

    Olvassa az ottani hireket!!!!!!

    Az INDEX.HU alkalmazottai igyekeznek „szetverni” azt, az INDEX kivalloan mukodhetne Dull nelkul is !!!!!

  • Rodeo! A BigBang pillanatában a mai világmindenség terének minden pontja egyetlen pontban volt benne. Vagyis amikor ez a tér létrejött. Aztán ez az egyetlen pontba sűrűsödött tér elkezdett tágulni. Képzeld, mint amikor nagyanyád rétest nyújtott annakidején. A tészta kezdetben egy kis kupacban van, ad abszurdum „egyetlen pontban”. Ha ki van nyújtva a tészta, akkor annak minden pontja eredetileg abban a pici tésztacsöppben volt, nem igaz? Vagyis minden pontja maga volt az origo.

  • SzandiMandi:
    „Hát nálunk már akkora a gyemokrácija, hogy az index szétverését is az amúgy remek ellenzékhez tartozó emberek hajtották végre.
    Bodolai László – LMP
    Szombathy Pál – Maszop
    Jaj, csak felvegyék a mi slapikánkat – drukkoljunk neki!”

    Nem értem. Slapajt? Ugyan, miért ne vennék fel?!! De szinte biztos vagyok abban, hogy a slapajok egyelőre és még jóideig nem fognak az un. „ellenzéknél” jelentkezni. Majd egyszer, valamikor, amikor már érződik a levegőben a – mindegy, milyen, társadalmi vagy akár biológiai okból elkerülhetetlen – várható változás szele. Ahhoz, hogy majd változatlan vagy magasabb poziciójuk legyen az Orbánt követő rezsimben általában két dolog lesz szükséges; az egyik, hogy ne legyenek túl ismertek a megelőző rezsim iránti túl erős ideológiai elkötelezettségükről, másik, hogy az átállásuk fokozatos legyen, a közönség ne vélje túl hirtelennek.

    Korábban már írtam (igaz, a moderátornak valamiért nem tetszhetett, nem hozta le, pedig politikailag teljesen semleges megállapítás), hogy minden rezsimnek szükséges volt, van és vélhetően lesz is, nem csak nagy ideológiai elkötelezettségű (vagy legalábbis azt nyilvánosan mímelő) harcosokra, hanem legalább annyira, sőt… síma zsoldosokra és zsoldoskapitányokra is. Igy volt ez mindig, lett légyen Horthy, Rákosi, Kádár, vagy Orbán, és minden valószínűség szerint így lészen majd az Orbán utáni rezsimben is.

  • Geyza
    2020 július 27
    4:05 du.
    …”””Lecke konzervatívoknak: Így igázta le a világot a liberális véleményterror””” …..

    Későn ismerték fel a kultúrharc jelentőségét a konzervatívok, ezért a baloldal sikerre tudta vinni az embereket megosztó politikáját, és sikerült egyenlőségjelet tenni a nacionalizmus és a fasizmus közé – állítja Melanie Phillips. Az Orwell-díjas brit újságíró szerint emiatt senki nem mer felszólalni, mert a kritikának az az eredménye, hogy a megszólalót rasszista, imperialista nácinak bélyegzik.
    2020. július 27. 22:38 …”””

    Kedves Országos Jóbarátom ! Te ezt nagyon megtanultad ,magadévá tetted ! Ennyit tudsz ( Te kis patkány 😀 😀) Ezt én nem mondom rólad ,mert azok nemigen fogadnának be ilyeneket akik így beszélnek !
    Szeretett nagyon nagy üdvözletével

  • Geyza az Emberiség…stb.c. zárolt cikk alatt:
    07.27.8:59 komment

    Pontosan azzal érvelsz amivel Bende79 szokott. É r d e k e s …

    Amúgy pedig nem írtam le a „nyaktérdelős” USA rendőrről, hogy fasiszta, bár ez tényleg nem attól függ, hogy belépett e NASDAP-ba, vagy az Ébredő Magyarok-ba, avagy Kukluxlan-ba, stb. hanem attól, hogy a kérdéses személynek mi a (világ)nézete…

    Sajnos a Hitlerájban is így talponállókban „logikázgatva” álltak át baloldaliak a náci bagázsba…

    Éljen, a-vé-Cézár! 😀

  • Géza (írja)

    „Még mindig várom a Messiást. De idáig csak a Puklik jöttek..”

    Orromat befogva: Ott a pont Gézánál.

    ps: Mégis milyen megváltóra (Messiásra) vársz?

  • Almási Alma
    2020 július 28
    2:34 de.

    Álmaink Almája

    a nagyi réteséről lehagytad a darált mákot, mazsolát és a mézet és kinyújtás után az „csak” egy áttetsző lemez volt… namost, dús fantáziámat az öröklét és az elpusztíthatatlan (azaz létre sem hozható) anyag ilyetén fluktuálása nem tudja megmozgatni, mivel nem látom benne azt az „erőt” amely mindezt a majdnem nullából a mai állapotába „nyújtja” és azt a legkevésbé, hogy holnapután mekkora lesz a „végtelen” számomra az az egyszerű, hogy mindig is volt és mindig is lesz és mozog mert tehetetlen (inerciája van) és e mozgás mindenféle jelenségeket hoz létre amiket a végtelen időben lehetőségünk lenne teljesen megismerni de mi nem vagyunk végtelenek és ezért az egész „izét” a magunk selejtes képére oktrojáljuk azaz születtetjük és meghalatjuk de ez az anyagot nem igen izgatja(SIC) egyébként az, hogy már ellátunk 13.5 milliárd fényévre is az nem jelenti azt, hogy azon túl nincs semmi, másrészt azt is hogy az amit „látunk” az már ma nincs(SIC) mert mióta ideért a jel arról milyen volt 13.5 milliárd fényévnyire az nem jelenti azt, hogy ma is létezik sőt azt sem, hogy az a formáció ma milyen ha még nem változott valami mássá

    (azért a dús fantáziám megkérdezteti tőled, hogy mi van akkor ha a nagyi a tésztát egy vájdlingra teríti belül vagy kívűl?

    üdv. eppur sí muove

  • Geyza
    2020 július 27
    6:26 du.

    nem foglalom… nyomozz ki hahahaha

  • Az [index] -ről !
    – Köszönik az aggódást, mindenki a helyén van, a tartalmak a megszokottak, a rabszolgák rabszolgálnak!
    A tulajok-főnökök, újra és újra átrendeződnek…
    – Az Index-show zseniálisra sikerült, beleremegett az egész szabad világ, még egy tüntikét is láthattunk…
    – Néhány mázlistát vétség miatt elküldtek, ezek talán kaphatnak némi kárpótlást…vagy új melót!
    – Akik felmondását átvette Bodolai, azok a felmondási idejüket lelkes munkával töltik…de még meggondolhatják magukat…
    – Slapajoknak egyelőre kevés esélyük van, mert rengeteg új jelentkező van, de eddig egyet sem hívtak beszégetésre…

  • FORTIMBRAS
    2020 július 28
    6:09 de.

    Jó ejtsük ezt a témát.
    Szerintem kissé túl lihegték a garázda rendőr esetét.
    Mi van a Kínában naponta ezerszám megtörténő hasonló esetekkel?
    Amiatt kussban vannak a „tisztaszemű béke-vágyók”.

  • toth péter
    2020 július 28
    5:32 de.

    Látom megint dőlnek belőled a gondolattörmelékek, mint tyúk kloákájából az a vegyes izé.Nem baj az, ha egyszer ez okoz örömet neked.Hogy olvasgatod magadat.

    De tudod mit? s
    Segítek neked: Olvasgassad magadat még :

    ******************************

    toth péter
    2020 július 27
    1:52 du.

    Geyza
    2020 július 26
    6:29 du.
    Én egyetlen ,nagyon Kedves Drága Országos Egyetlen JÓBARÁTOM.
    Nagyon szeretlek , szeretem a hozzászólásod , felröffenésed és mindent amit csinálsz,mert megmutatod mindig milyen vagy!
    Kisnyilas voltál— elmondtad nem egyszer ( lehet ,hogy részeg voltál ? ) ,dobtáras voltál ,onnan jöttél -ezt nem is kell szégyellned ,csakis azt az időt élhette meg az ember amikor élt ,ott művelődtél , tágult a látásod ez a múlt, nem kell elfelejtened -ezt senki nem kívánja.
    De hogy csak ennyi maradt volna , amilyen szinten tudsz beszélni,az már szégyellni való. Neked nincs mit a másiknak a szemére hányni,csak fröcsögni tanultál meg.
    Megszólalásaid sokszor olyanok , mint a ” Húsz óra ” című filmben,a dobtáras munkásnak öltözött vadállaté aki az akkori idők esőkabátjában a vele tisztességesen beszélő embert — miután bezárta előtte az ajtaját— abba belelőve lelőtte az embert ,mert ellenszólt , védte családját , házát,becsületét–de a “””proletárdiktatúranevében”””” nyisd ki az ajtót—lelőlek ha nem teszed —megtette.Hasonlóan szeretnél elintézni mindenkit–a valóságban is ? — mert itt szóban nem egy emberrel megteszed!!!.
    De én Rettenetes Nagy Szeretettel Szeretlek , Imádlak amikor megszólalsz!Mert csak lehet , hogy HŐBÖRGŐ vagy ?
    Szeretett üdvözletével

    ********************************

  • Almási Alma
    2020 július 28
    2:34 de.

    Az Univerzum nem egy rétes.
    Szerintem!
    Hanem inkább palacsinta.
    Ha lehet akkó mákos legyen.

  • Almási Alma
    2020 július 28
    2:34 de.

    Álmaink Almája

    újabb kérdés ugyanarról!: ha jól értem(?) „mi” nem vagyunk a tágulás központjától a legvégső határfelületen? (szvsz ábrázoló geometria és térszemlélet amim van alapján) azaz ami tágult az gömbalakban tágult, és az a 13.5 milliárd akármennyi(SIC) tól minima +13.5 milliárd van tőlünk „elfele” azaz összesen minima 27 milliárdról beszélek vagy hogyan magyarázod ugyanazt egy 3D modellben amely modellnek volt egy központja (az elmélet szerint nulla pontja=ORIGO) tehát tőlünk ugyanannak a 13.5 nek a másik „végén” már 27 milliárdra van az ugyanakkor felrobbant és ami mindezen kívül van ha nem mi vagyunk a buborék (piros lufi) felületén akkor a két határ(SIC) között már minima 54 milliárd is lehetséges (ez Descart-i geometria és matematica nem Planck nem tudom Bólyaiék ugyanerre mit mondanának?)

    de te mondjál még valamit, lécci

  • Mindenki azt ír amit akar (rajtam kívül,röhej),,,és ugye szólásszabadság van,senkit nem visz
    nek el (mint annó….)de ugye a Népszava,Index és a baloldali
    újságírok „irásain” kívűl szerencsére hiteles ujságírók is vannak,akik bizonyítható,ellenőrizhető tényeket írnak!

  • ALMASI;

    Fizikai tanar lettere talan masok is elvartak volna Magatol hogy valami valszt, vagy kovetkezteteset nyujtott volna, nem csak az elemi ismetleset.

    Igen az „egy pont”, s amint az anyag gravitacioja tul-eri a vilagegyetemes enerfiat ami egyre erosebben terjeszti szet a vilagegyetem anyagi letet, azon pontban ismet ossze-roppan majd sok-sok billio evek mutan.

    De a kerdes volt, amire nema maradt, hogy MI annak okozo-ereje?????

    Vagy mi lehetett volna a leg-leg-leg-leg elsobb esetben?
    S miert ???????

    Kezdjuk azzal tudos-fizikus-holgyem !!!!

  • „Ki az igazi ujsagiro?”

    Mindenki „aki Orban rendszerenek ellensege”.

    A cikk cime tisztazn allaitja azt !!!

    Aki 35 nyelven beszel es computere 19 nyelvek forditasa be-van allitva, az talan kepes lenne legalabb olvasni a cikk cimet !!!

    De a kerdes maradt, hogy akik a valo esemenyeket tisztan jelentik minden facsargatasaik nelkul, azok mik lehetnenek ????

  • A fenti cikk es mind a magyarorszagi jelentesek nemak, hogy
    az Index.hu alaklmazottai miert nem kepesek, vagy hajlandok Mr.Dull nelkul dolgozni????

    A szolidaritas szep ,de vajon mi lehetne az a rendkivulli Mr.Dull egyenisegeben amiert 80 munkatarsai inkabb munkanelkulliek lennenek ????

    Ha Mr.Dull nem ellenkezett allasabol az eltavolitasa ellen, s nem talalna perelheto okot az eltavolitasaban, igen kerdeses lehetett munkajaval valo problemak.

    Az elteben igy megy am, sot meg a szerelem es hazassagok eseten is.
    Ha a fonok nem megelegedett munkadddal, levalt.
    Az alpveto jofa, sot kotelessege a vallalkozas es a tobbi dolgozok erdekeben is.

  • Geyza

    Bocs’! De az előbb, a 28/6:09-ben kissé feltolult a vér… 🙁

    Inkább tod’mit? Olvasd el jól újdonsült barátod; Gá-gá-Karikás
    11:11-es föröccs-mixét.Pledául biztos hogy vele jól választottál ?

    🙂

  • Geyza
    2020 július 28
    9:01 de.
    Ez a hozzászólásod is rendkívül jó,kifinomult,méltóságteljes,kiemelkedő különösen az utolsó bekezdés üdvözletével.
    Idézet a cikkből : Sajtóvadászat indult az igazi újságírók ellen.
    Megmondanád Barátom,hogy zajlik ez,mert én ezt nem tudom-de te nagyon okos vagy
    üdvözletével

  • "tisztelhölgyeimésuraim"

    Rodeo11 8:01 és Alma

    😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

    Igen ez Nagy Bumm valahogy nálam sem túlságosan klappol. Mert akkor még ráadásul lovat ad az őskonzervatívok alá az egyszeri és egyszemélyi teremtésmítosz igazolásához…

    Írásodban az a legtalálóbb, hogy hát akkor Almácska adja mán meg ama egykori nagy durrantás helyének a mai világegyetemben elfoglalt megfelelő koordinátáját.

    Hisz ha az anyag állítólag egy piciny, sőt annál is kisebb pontból már azóta csak szétfälé tart, akkor egy egyszerű csillagászati háromszögeléssel – pellengálással – meghatározható lenne, hogy az Ősrobbanás anno 13,5MD éve például, monggyuk éppen Kistarcsa község gánti térkővel ellátott főterének a helyén történt… Mert ha annyira picinyke egyetlen pontban következett be, akkor még azt is lehetne tunnyi, hogy özv Krapcsák Ödönné libaketrece helyén történt, amiért egy emléktábla legalább kijárna a szerencsés koordináta-tulajdonosnak… Nemde ?

    A másik dilemma !!! Hát, ha azanyag annyira széjjeeetart, akkó’ meg mi miért is vagyunk még mindig egyben ??? (((( 🙁 ))))

    Áldassék az ősrobbantó neve! thu.

  • „a nagyi réteséről lehagytad a darált mákot, mazsolát és a mézet és kinyújtás után az “csak” egy áttetsző lemez volt…”

    Kedves Rodeo, nem CSAK. Hanem együtt. Ha az esernyőt kinyitom, a bordák között kifeszül a vászon. Ha becsukom a bordákat, becsukódik a vászon. A bordák az anyag, a vászon a tér. A kettő együtt van, sőt, végeredményben ugyanaz. A tér (Einstein szerint) nem egy üres hely, amely pontokból áll, hanem egy kusza gombolyag, amely a száguldozó anyagok pályáiból tevődik össze. És az anyag maga hozza létre. (Ezt most kicsit leegyszerűsítettem.) Mivel pedig tér nincs a gombolyagon kívül, ez egy valamiféle önmagába fordult izé, ez a gombolyag…

  • Vajon lennenek Magyarorszagon sok ujsagirok, s mas foglalkozasu egyenek akik a Bognar Gyulak „kikozositeseit” hirdetnek „mint ha nem is leteznenek”???

    De en is, mint mar az eloobbiekben javasoltam az olvasoknak, s remelhetoen mindenki tanulta volna azt kisgyermek-koraban szuleitol, hogy ami barkinek nem tetszik azt NE tamogasd penzeddel!!!!!

  • BODA MARCSI;

    A kegyetkensegek megszuntek ottan, hla Istennek, DE minden alapveto emberijogok ottan igeretek es „elismeresek”, ami egyenlo erteku a nullaval, s mind u.n.sarkalatos torvenyekkel korlatozva!

    Ami szabad az NEM lehet korlatozott.
    S ami korlatozott az NEM lehet szabad!!!

    De hol es hogyam van mind azon jogok gyakorlasa garantalva?

  • FORTIMBRAS
    2020 július 28
    12:45 du.

    Könyörögve kérlek:
    NE fárasszá mán mindenféle hülyeséggel.

  • FORTIMBRAS
    2020 július 28
    12:45 du.

    Ma kékes füst szállt fel
    az egyik fontos Hewlett Packard
    műszerem belsejéből.Ettől kissé ideges lettem.
    (Mikroprocesszor satöbbi vannak benne.)Végül csak egy
    istenverte hálózati szűrőkondenzátor adta meg magát, de eléggé
    kínos órákat éltem át. A kérdés megoldódótt szerencsésen.
    Most lefürödtem, pálinkát ittam és semmi
    komoly dolog nem tud érdekelni : ) : )

  • Boda Marcsi
    2020 július 28
    10:25 de.

    Ezt úgynevezik (közmondásilag) hogy idézem:

    „Quod licet iovi non licet bovi”

    (Amit szabad Jupiternek, nem szabad a kisökörnek)

    Gondolom tudod és érzed hogy E melyik vagy a kettő közül…

  • hogy TE melyik vagy etc..etc..

  • Gabriel Karikas

    Csak Polgárpukkasztásnak – vagy másképpen az ateisták bosszantására
    Most találtam azt a cikket:

    https://tudomanyplaza.hu/tudosok-akik-szerint-van-bizonyitek-isten-letezesere/

  • Gabriel Karikas

    Bendeguz

    Az Almási Alma nem tanár, hanem tudományos kutató …
    Legalábbis beletartozott az MSZMP által definiált „Tudósok Osztályába”

    Nem volt tagja se Proletár se Paraszt Osztálynak – legalábbis oda fért be.
    A Kiválasztott Vezetők közé se fért be, még a harmadik holdudvarnak számító Antall-féle körbe sem. Csak a Főnökei és néhány munkatársai, akik ebből kifolyólag akadémia doktorátust bírtak nyerni

    Bár elhiszem és eltudom képzelni, hogy jól el volt így …

  • „tisztelhölgyeimésuraim”
    2020 július 28
    1:24 du.

    kösz!…; hahaha

    szvsz pontosan Árpádföld és Rákosszentmihály határán a Szilas Patak Csömöri úti hídja alatt a kecskebéka popsija alatt rejtezett, amíg a soros sikló arra nem jött és a békának vége szakadt vagy elugrott… én anyagi érdekeket látok bigbang ben, a netuggykiknek az érdekeit, Einstein egy zseni de ő sem látta… nem is láthatta (képzeld még a grizi is kiborult ettől…)
    üdv

  • Geyza
    2020 július 27
    6:46 du.

    hasonlókért, a céltalan és programtalan önjelölt megváltók kritikájáért szokta Talalom leátkozni a fejemet.

  • Almási Alma,
    A terjedő fizikai szellemi métely azt állítja, hogy több rétes is lehetett. A tepsi tartalmainak egyikáben meg nem egészen ugyanúgy érzi magát a hangya, mint a másikban.
    Egy egész panteon-nyi rétes is lehetett állítólag. Ráadásul mindegyik ernyője össze vissza van gyűrődve.
    Viszont a mindennapokban teljesen mindegy, hogy miben hiszel. A nagy rétes pont annyira hat a mindennapokban, mintha a rétes helyére a rétes-tervezőt ülteted.

  • Almási Alma
    2020 július 28
    1:48 du.

    Álmaink Almája

    ha már benne vagyunk…

    írád:
    „Kedves Rodeo, nem CSAK. Hanem együtt. Ha az esernyőt kinyitom, a bordák között kifeszül a vászon. Ha becsukom a bordákat, becsukódik a vászon. A bordák az anyag, a vászon a tér. A kettő együtt van, sőt, végeredményben ugyanaz.”

    namost ott van mingyárt a „kinyitom”(SIC)…; senki sem volt ott, hogy kinyissa!

    azaz ha (SIC) volt esernyő csukva… akkor mai napig „ott” lenne csukva és mi sem lennénk hogy erről elmélkedjünk… azt (a kis pudvás agyammal) könnyedén fel tudom fogni, hogy tér és anyag egy és ugyanaz(SIC):

    a tér arra jó, hogy koordinátákat vegyünk fel benne és mérjünk (ha kell collstokkal);

    az anyag meg azért, hogy legyen mit mérni

    namost ha elolvasásra méltatod eme fröccsöt a multiversum vagy (szvsz) UNIVERSUM ami sok izéből is felépülve felfogható de minek?

    az egy FRÖCCS JÓFAJTA FRANCIA VÖRÖSBOR ÉS SZÓDAVÍZ KEVERÉKÉBŐL AMIBEN VAN FOLYADÉK ÉS KÜLÖNFÉLE BUBORÉKOK

    és azok mozognak a pohárhoz és egymáshoz viszonyítva namost ez nagyban nincs pohár van fröccs és tehetetlen és buborékol (nem kukorékol?) azaz mozog mely mozgást nem lehet megállítani, mert nincs az az erő vagy akarat amely az INERTIA erejét felülírná

    és akkor nem kell a rétes alap kisgömbőc (a nagyi jól értett hozzá akkor még voltak olyan lisztek amikből lehetett rétest átlátszóra nyújtani) és nem is kell nyújtani

    hagyni kell majd lesz vele valami és ha a fizikusok megpukkadnak is sohasem fogják megtudni (kiszámítani) hogy mi lesz csak konstatálni fogják tudni, mi volt és ha még ennél is jobb vörösbort isznak ólomkristály kupál akkor olyat is meglátnak ami … szóval ott volt de semmi módon nem látni és a Hubble nyög egyet és feladja de DR DR DR Kecskebékásshy Arzén majd jó cikket ír belőle és jó pénzt fog érte kapni a világ tele van ilyen cikkekkel most legutoljára az a kedves hír jött hogy csináltak egy 3D modellt … mikor megláttam rájöttem, milyen jó is vagyok én géprajzból és ábrázoló geometriából seperc alatt csináltam egyet itt az asztalon A4 es papíron és sokkal színesebb volt és vidámabb is HD ben és szabadkézzel

  • Gabriel Karikas

    Almási Alma
    2020 július 28
    1:48 du.

    Ez egy múlt századi leírás a világegyetemről … még az azelőtti században élt gondolkodók nagyjábóli elképzelése – az éter

  • Orsós Elemér

    Bendeguz79
    2020 július 28
    12:03 du.

    „A szolidaritas szep ,de vajon mi lehetne az a rendkivulli Mr.Dull egyenisegeben amiert 80 munkatarsai inkabb munkanelkulliek lennenek ????”

    Én valami huncut profitfokozó színjátékra gyanakszom! 😀 Majd visszaáll a rend, ha már jól felkeverték az állóvizet és akkor a vállalkozó alkalmazottak újra felveszik a munkát és a jól megérdemelt statiszta gázsit! 😀

  • Bendeguz, én nem vagyok hívő, tehát amiről nem tudok semmit, arról nem is mondok semmit. De ha te majd elmondod, hogy mi volt azelőtt, hogy „isten lelke lebegett a vizek fölött”, illetve hogy mi lesz a világvége és az utolsó ítélet után szerinted, akkor majd én is kitalálok neked valami hasonló marhaságot, hogy megnyugodjál.

  • „tisztelhölgyeimésuraim”
    2020 július 28
    1:24 du.

    „Rodeo11 8:01 és Alma
    😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
    Igen ez Nagy Bumm valahogy nálam sem túlságosan klappol. Mert akkor még ráadásul lovat ad az őskonzervatívok alá az egyszeri és egyszemélyi teremtésmítosz igazolásához…”
    _______________________

    1972-ben, amikor egy „Cosmos” konferencián részt vettem fiatal fizikusként, akkor még nem volt eldöntött kérdés, hogy BigBang volt, vagy pulzáló (lélegző?) világegyetem van. A különféle megoldásokat arra a mérésre, miszerint a viláegyetem tágulásban van éppen, kölönféle fizikusok (csillagászok) különféle előadásokon magyarázták el. Mi tagadás, felét sem értettem ezeknek.

    Tudomásom szerint a BigBang mellett egy mérés miatt döntöttek, mert az elmélet szerint a felrobbanó világegyetemben a pontszerű pillanatában szükségképpen benne lévő energiának (rendkívüli forróságának) most is benne kell lennie. Ez pedig a világűr 2,7 Kelvin fokos háttérsugárzásának megfelel (ennyit hűlt a világmindenség a tágulás miatt). Azóta a kérdés bonyolódott, mert sok egyéb kísérleti bizonyítékot is találtak (ellenbizonyítékot is). A BigBang egy ELMÉLET, amely egyelőre jól magyarázza az általunk tapasztalt konkrétumokat. De BÁRMIKOR jöhet egy másféle elmélet, ha az újabb mérések azt jobban alátámasztják. Nyilván vannak ma is olyan fizikusok, akik más elmélet mellett törnek lándzsát, de az ő nézeteiket egyelőre általánosan nem fogadják el. A fizika nem hitvilág, hanem igyekszik a tényeknél maradni, és azokat elméletileg a legjobban lefedni.

  • "tisztelhölgyeimésuraim"

    Alma és Ródeo !

    Egyébként is, mi sem egyszerűbb.

    Az emberi tudomány eddigi, talán legnagyobb gyakorlati produktuma, a Hubble Űrtávcsövet irányítsák arra, abba az irányba, ahonnan az égi objektumok centrálisbó szanaszét száguldanak és mindjárt láthatóvá válik, amint a Jó öreg 13 és 1/2 milliárd évvel ez előtt meggyújtja a kanócot…

    Javaslom, hogy ez alkalomból Hustonba hívják meg minimum a római pápát, az izraeli főrabbit, valamint a muzulmánok legfőbb imámját, ahol együtt fotózkodhatnak majd jó öreg főnökükkel…

    Könyörgöm! Legalább a villanásig… Utána a teleszkóp tönkrement processzorát, egy űrséta során úgyis kicserélhetik… 🙂

    😀

  • Gyula Bognar
    2020 július 26
    11:40 de.

    „egy közéleti személyt, állami média dolgozóját, hivatali vezetőket nem hajlandó senki sem kiszlgálni,”

    Kedves olvasótárs, rossz helyre címezte ezt a kérést! Ha a pincér internetes fórumozók hatására dönti el, hogy kit hajlandó kiszolgálni, az olyan történelmi korokra emlékeztet(het), amit ön se akarhat, hogy visszatérjen! Ettől persze még minden közösségben, akár egy kis csoportban is lehet olyan ember, aki viselkedésével okot adhat a közösség rosszallására. Pl. ha egy faluban van egy nagy hatalmú, mindenkit kipletykáló Vörös Rébék, aki tragédiákat okoz. És mondjuk van egy jószándékú falusi pap, aki ennek útját akarja állni.

    A pap, ha esze nincs, akkor kiprédikálja a szószékről név szerint az illetőt, vagy célozgat rá, megosztja a gyülekezetet. De mondjuk tegyük föl, közben meghal. Szép élete volt, és hányatott halála, Rejtő után szabadon. A valóságban is volt egy olyan ember, akinek politikai munkássága megosztó volt, halála (temetése) meg összehozó.
    Mikszáth regényeiben vannak ilyen temetések, hogy még a halott ki sem hűlt, de már az idősecske férj a második asszonyt keresi szemével a tömegben. A példámban, ahol egy köztudott eseményre célzok, akik azért voltak ott, hogy könnyeket hullassanak az elhunyt nagy emberért, de szemükkel már az újat keressék, azoknak csalódniuk kellett. Ugyanis az új nagy ember a sor végén kullogott, bizonyos ismert okokból.

    Vannak ugye olyan protokoll események, mikor a sok elöljáró közt ott a „nagy ember”, aki után tódul a slepp, és más, híres emberek keresik a barátságát (olyanok, akik saját szakterületükön letettek már valamit az asztalra). Hacsak nem állnak ott a háttérben a tankok, mint nem ritkán megesett a történelemben, akkor feltételezhető, hogy a híres emberek önként teszik ezt.
    Gondoljunk bele, micsoda választás elé volt állítva az említett temetésen a slepp! Azt sokan meg tudják csinálni, hogy a sírgödör fölött nyomkodják a szemüket a gombócba gyűrt zsebkendővel, de közben vizsla szemüket már az új választottra vetik. De hogy a sor elején és végén egyszerre legyenek ott, azt még a legribancabb pesti liberális értelmiségi se tudja megcsinálni, (pedig biztos elgondolkoztak rajta …) Ilyen hatása lehet a közösségre, ha az ember, aki pozíciójánál fogva felelős, döntési helyzetben van, az él a jogával, hogy kifejezze a véleményét (holta után is). Anélkül, hogy bárki ellen boszorkányüldözést kelljen folytatnia …

    Csak azért írok erről ennyit, mert ebből talán láthatjuk, hogyan viselkedik a tömeg. De vannak regényírók, akik ezt már sokkal jobban leírták.

  • Gabriel Karikas

    Alma írja

    „A fizika nem hitvilág, hanem igyekszik a tényeknél maradni, és azokat elméletileg a legjobban lefedni.”

    Igen a fizikális fizikai világ valami ilyesmi, csakhogy annak a művelői abban hisznek ami éppen tetszik nekik.

    Ez olyan mint a marxismusod – mindegy, hogy mit irt a marx – a Párt KB eldöntette, hogy éppen mi az aktuális irányvonal
    Neked az utolsó ukász bent-ragadt ….
    Kik azok a „döntöttek”? akik amellett döntöttek?

  • Almási Alma
    2020 július 28
    9:35 du.

    ugye Álmaink Almája, a 2.7K° az egy adott frequenciának is megfelel (ha nem tévedek?) és akkor mi van…

    mi is csináltunk ehhez hasonló bizonyítékokat (olcsóbb volt jóval „ezeknél”)
    az oviban, fogtuk a nagy rózsaszínű lufit és kiböktük majd ami a kezünkben maradt belőle (a többi szerteszállt) azt összegyűrtük egészen iciripicirire és azzal megvalósúlt a az, hogy mi is volt a BIGBANG előtt az volt a gond, hogy mi nem tudtuk utána hatalmasra felfújni a LUFIT mint a mai fizikusok és ezért mi nem is voltunk mások, mint kis kölkek akik nem képesek teremteni csak tönkretenni mindent (még a hócipőm is kilukadt a csúszkálásban, képzeld!) ugyanúgy mint a TRAMPLI

    hahaha

    üdv és boldogság meg legyen még sok elmélet abból jobban meg lehet élni, mint egyszerű gépészmérnökségből??!!

  • „tisztelhölgyeimésuraim”, az égi micsodák éppen a te fenekedből száguldoznak minden irányba, ezt állítja a tudomány. Akarod a fenekedbe a Hubble-t? 😀

  • KARIKAS;
    1.,Remelhetnenk hogy NEM probalanal mas alanyokkal, kulonosen vallasi theologiakkal keverni a fizikai feltetelezeseket?!

    2., ALMASI az aminek allitja Onmagat itten soraival!!!!

    ALMASI ALMA:

    1.,KONYORGOM ne idezzen valaotlan allitasokat, SOHA nem isrtam a maga allitasait („Az Isten leke a vizek folott”,a „Vilag-vege”, stb.stbk.)

    MAGA ismetelte a „Mindenhato”-jat, csupan azt kerdeztem megnevezni a sajat allitasa alpjan , mert egyben Atheistaanak is allitja Onmagat.!!!!!!!

    Tehat melyik lehetne a valosag ???????
    Vagy talan nem tuddja hogy kmiket allit soraiban?

    2.,.,A „Nagy Bum” elvet Gamow fogalmazta,ill. feltetelezte a LaMarchie elvenek alapjan.
    De semmi bizonyitek nem letzo.

    Elfogadava azon alapon, hogy a Universal Micro Radiacio felfogva es annak tav-erdete 13.8 billio feny-ev-et mutat.
    De mivel minden irantbol (360 fok) erkezo, ill. felfoghato, hat az valoban kerdesre teszi annak kovetkezteteset.

    THU;
    ., A Hubble ur-telescope-al ma 4 gillio-feny-ev tavolasg lathato. A Mt.Palomari telescope-al csak 1-2 billio.

    De minden arra mutat hogy a vilagegyetem hatartalan.
    Az is kerdore teheto az egy-pontu Nagy Bum-ot.

    De meg az allando vilagegyetem terjedese is korlatozott elv feltetelezesere mutat.

    Valojaban vitazunk amit talan soha nem fog az emberiseg tudni. Mert a tudasank van am hatara!

    ORSOS;
    Erossen gyanitom hogy az INDEX munkatarsai a „profit” okabol, vagy celjabol rakoncatlandoknanak?!!!

    Utccai tunteteseik es tablaik csupan politikai hat-teret bizponyit, tehat NEM reszrehjlas-mentes ujsagorok!!!

    Talan a munkanelkulliseggel sot az INDEX bedoglesenek lehetosege lesz a kovetkezo lepes.

    Persze az a sajat ostobasagaik.
    A bolnd sem vagna le a fa-agat amin csuggenek!!!!

  • Almási Alma
    2020 július 28
    9:35 du.

    ugye Álmaink Almája, a 2.7K° az egy adott frequenciának is megfelel (ha nem tévedek?) és akkor mi van…

    EZ ITT 12000K°

  • Jogvédők hozták ki a börtönből a fogyatékkal élő fiatalt, akit őrizetbe sem szabadott volna venni.
    „A szabálysértési törvény alapján nem vehető őrizetbe és elzárásba fogyatékkal élő ember. A 20 éves Péternek mégis 71 napon át kellett börtönbe zárva várni szabadulását. Ha civil jogvédők nem segítenek neki, csak most szabadulna onnan, ahova a törvény szerint sohasem kerülhetett volna”
    https://444.hu/2020/07/29/jogvedok-hoztak-ki-a-bortonbol-a-fogyatekkal-elo-fiatalt-akit-orizetbe-sem-szabadott-volna-venni

  • Almási Alma
    2020 július 29
    11:55 de.
    Álmaink Almája

    ez méltatlan volt hozzád

    hahahaha

    eppur sí muove

  • SZANDI MANDI;

    A Maga es a 444 altal kozlt ismertetes bizonyitja hogy ottan meg a Del-Afrikai Unio rendszeretol is tavol alnak.

    Hogyan kerulhetet barki is bortonbe biroi itelet hianyaban???

    Mert maguknal meg az u.n. „Baker Act” sem letazik, sot nehany itteni hozzaszoloknak is igen szikseges lenne.

    A rendorsegek „Section 20” kod-alatt ismerik.

    Canadaban a „Department of Mental Health” neven mukodik.

    Az NEM jogi kerdes, hanem kozepkori elmaradotsaguk bizonyiteka !!!

  • "tisztelhölgyeimésuraim"

    Almási Alma 11:55

    Ez sincs „kizáródva”… ))) 😀 ((( Viszont, akkor ez egy szent hely, sőt a legszentebb a világon…

    Csak egy a bökkenő, hogy az a fránya 2,4 Kelvin° hőmérséklet csökkenés elengedő lesz e a magas láz lelappasztására ahhoz, hogy engem megvédve, mégse vigyen magával fénysebességgel a Világegyetem egy ismeretlen sarkába…? Nincs az a v.kúp…(stb)

  • Aurora Boreálisz

    Kedves „tisztelthölgyejimésurajim” & ugyancsak K.Almási Alma

    A végtelenbe való dicső elragadtatásból is van már feloldozás:

    A legújabb teóriák szerit, létezik egy a similabdához*, hasonló elméleti megváltónk**, az ún.sötét energia, amely bár egyelőre, jelen fázisában még taszít, de egyszercsak, mint a tejgumi zsinór, mindent visszaránt a maga eredeti helyére, ahol – kituggya – a Világmindenség, az Univerzum MAJD újra egyesülhet egyetlen pontban, a világ központi fekete-lyukában [azúrban] és így minden kezdődhet elölről… Tehát csak semmi majré! 😀

    .

    * Similabda: rugalmatlan,fűrészporral töltött, nem túl hosszú, vékony ún.tejgumi-szárra kötözött papírlabda, mely a vásári (v. búcsúbeli) nép kellő gyakorlatával valaki felé hajítva, kérés nélkül rándul vissza a gazdájához, csupán megijesztve a megcélzott ünneplő vihogókat…

    ** megváltó = messiás[héb], v. krisztus[lat]

    UI:
    A . f e k e t e . anyagnak és energiának a tudomány mai állásában, kb. annyi a szerepe, mint évszázadokkal ezelőtt, a felfedezések korában a . f e h é r . foltoknak a térképen. Tehát még koránt sincsenek felfedezve.

  • Almási Alma
    2020 július 28
    9:35 du.

    Dirac.

    „Nincs Isten és Dirac az ő prófétaja”
    /Ezt se én mondtam róla a harmincas években, hanem a „többiek”/

  • Rodeo11
    2020 július 29
    6:12 du.

    A kis röhögőgép megint fel van húzva.

  • Aurora Boreálisz
    2020 július 30
    2:09 de.

    „A fehér folt”…..Írta P. Howard.

  • tisztelthölgyeimésuraim, Rodeo, AuroraBorealis, és mindenki, aki magáénak érzi: Én egy roppant türelmes ember vagyok, de egyszerűen képtelen vagyok a BigBang körüli rengeteg hülyeséget egyenesbe tenni, amit itt terjesztetek… Szóval Bocsika… 🙂

  • Aurora Boreálisz
    2020 július 30
    2:09 de.

    szóval te, mint északi fény(???) rá akarsz világítani a simmilabda csodáira asztrofizikai paprikajancsinak álcázva?

    valaki elárulhatná nekem a tök tudatlannak, hogy mire jó az, ha a tehetetlen örökmozgó anyagot összepréselik (a netuggykik anyagi érdekből?) egy nulla pontba (másnéven görögül: ORIGO) ahol nagyhirtelen semmivé válik (mert ugye ha valaminek nulla kiterjedése van az nem létezik? vagy ebben is tévedek és valami trükk van ebben is) és kiba… szóval nagyon meleg volt ugyanakkor sok sok sok K° (még nem merték megsaccolni sem de azt már tudják, hogy ma pontosan 2.7K° a remanens fing abból a nagy Durranásból ami anno senkisem tudja hol kifröccsent és most tovább tágul, de hogy meddig nem tudni, mert a tejgumi rugalmassági együtthatója ismeretlen sőt a simmilabda tömege is… már csak a Pistikét kell megtalálni aki az egészet a falusi búcsúban rángatja

    mostanság a CERN ben összegyűltek sokan (jó fizetésért) és keresik a… szóval azt is de „azt” még nem találták sőt a Belfegor -t sem
    valami közelebbi infód esetleg? a fekete anyag fekete lyukban feketéllik című gyermekmese mert a Hupikék Törpikék már ismertek

  • Gabriel Karikas:
    „Csak Polgárpukkasztásnak – vagy másképpen az ateisták bosszantására
    Most találtam azt a cikket:
    https://tudomanyplaza.hu/tudosok-akik-szerint-van-bizonyitek-isten-letezesere

    Hát… szerintem megette már a fene azt a valamilyen transzcendens entitásban való állítólagos hitet, amely valamiféle „tudományos” bizonyítékkal akarja magát legitimálni.

  • Gabriel Karikas

    Kövendég

    Hát ezért tettem közé a fenti megjegyzéssel (számítottam rá, hogy lesz aki megérti)

    Mellesleg aki szerintem a mai napig talán legjobban helyét megálló megközelítésre jutott – Pierre Teilhard de Chardin

    A „tudomány” és a „hit” nem egymásnak ellenségei.
    Csak egyszerűen az egyik a fizikailag (kézzel) megtapasztalható világunkat próbálja értékelhető törvényszerűségek összefüggésébe helyezni, – ezzel az „ÉSZ” igényeinek a kielégítésére hajt…
    Míg a másik pedig – a szintén nem elhanyagolható – részünket, a lelkivilágunk (SPIRIT) vágyait „legyezgeti”

    Hogy ez a két részünk szervesen együtt-él bennünk, az csak annak vitás, aki bármelyik fenti kettős akármelyikében is elemi fokon küzd (rugdosódik) Vagyis még a mesteri foktól is távol, nemhogy a nagymesteri szintről létezne is bármi fogalma.
    Sajnos magam is csak szeretnék legalább az elsőnek a közelébe jutni …
    De legalább tudom, hogy merre vezet az út …

    Idevágó epizód Tamás története – „tamáskodás”
    Hitt, amikor látta és megtapintotta kezével a szögek helyét …

  • Gabriel Karikas

    Almási Alma

    Nosza kedves – most elő azzal a bugyigumival, és jól kösse fel Kegyed!
    mert aki mond Áááááááá….-t az mondjon Bééééééé…-t is!!!!
    Kezd tetszeni, amikor kezdjük kihagyni a beszédből a semmire sem vezető politikai attitűdéket – aztán legfőképp az olyanokat, amelyek csak arravalók, hogy a „kevésbé felkészült tömegeket” egymás ellen uszítsa!
    Legfőképp az olyan személyek álláspontjait, akiknek az egyedüli „tudománya” vagy „tudományos felismerései” abban merültek ki, hogy hogyan lehet a legszebben káoszt, anarchiát, gyűlöletet szítani egymás-között, ezeknek a kevésbé képzett tömegeknek a fraktálásával, ezután külön-különi felbélyegzésével.
    Amelyek azután már „töktermészetesmódon” megvetik és gyűlölik egymást, mindezek után a legkisebb skrupulózusok nélkül nyírják ki egymást – szaggatják ki egymás körmeit, pindurálják lámpavasra és egyéb nyalánkságok. Születtek erről is egész használható tudományos kézikönyvek, még a „sötét középkorban”
    Hát ezek miatt nem akarok hallani arról a bizonyos személyről sem – és nagyon remélem, szeretnék benne hinni, hogy sokkal több van kegyedben, mint abban akire arra való volt csak – de arra tökéletes, hogy sok megátalkodott gazember elhittesen vele kevésbé felkészült és figyelmes, de amúgy tenni akaró tömegeket – és ma is a legtökéletesebb az ilyenek a céljaira.
    Hát ezért kötögetik a kígyóbőrbe az irományait – persze egyre növekvő számúba – hogy honnan lelik fel az valami csoda – szerintem követhetik Jézus első csodáját, a víz borrá változtatását.
    Persze azt a kígyóbőrbe kötött sok kígyómérget nyilván kurva drága pénzért lehet Elit-könyvtárak jó magas polcaira rakni – hiszen hasonlóan a festett szentekhez – csak nézni és csodálni és persze imádni szabad

  • KARIKAS GABRIEL;

    Az igaz, hogy ALMASI ALMA jelezte mar itten, hogy meg-nem-becezett „kutato munkakkal” foglalkozik.
    De azt is hogy fizikat tanult.

    Kutato munkaja allitolag a ‘tetrachromacy’ alanyan, ami optomology, s igen tavol esik az itteni cikkeitol es hozzaszollasaitol.

  • KOVENDEG es KARIKAS;

    Az alatalatok bedobott web-lap alanyan, s az altalatok vitara tett alanyon, mindenek elott a leg-szuksegesebb meghatarozani, hogy mit veltek „Isten”-nek.

    Egyszerubben hogy MI az altalatok allitott ISTEN????

    Mas-kulomben letet vagy nem letet lehetelen meg vitara venni is!!!!!

    De a mar parszor itten is feltett kerdesem volt, lehetne az egy vilag-egyetemes-ero, s nem valamikor Foldon elo emberi leny, amint a sokasagok elkekpzelik, vagy feltetelezik ?

    Azon alapon volt kerdese, hogy mi lewjetet volna az eredete annak az eronek ami okozhatta pl. a Nagy Bumot, s barmi mast.

    Hiszen onmagatol semmi sem tortenik, mindennek van okzoja, az a leg-alapvetobb fiziokai torveny.

    Semmi nem tortenhet a semmi alatal!!!!!

    Tehat tegyetek felre mind a vallasi teologiakat!!!!

  • „tisztelhölgyeimésuraim”

    Tényleg nem lehet az ide betett
    Amerikai Nepszava linkre rámenni !!
    („A brüsszeli liberálisok megállították a lengyel és magyar fasisztákat”)
    Következésképpen elkezdődőtt a „trükkösködés” !

    De ha rámész Bartus Laci oldalára akkor ki lehet keresni a cikket. Rákattintva már feljön rendesen.

  • Almási Alma
    2020 július 28
    9:35 du.

    Álmaink Almája

    figyelj a kiemelt szavakra: „ismert” ezekután?

    Még annál is gyorsabban tágul az univerzum, mint azt eddig gondoltuk – Qubit
    Bő két hónappal a legutóbbi adatok közzététele után az amerikai Johns Hopkins Egyetem Űrtávcsőtudományi Intézetének ( Space Telescope Science Institute) kutatói bejelentették, hogy

    az ismert világegyetem

    9 százalékkal gyorsabban tágul, mint azt eddig gondolták.

  • Almási Alma
    2020 július 28
    9:35 du.

    Álmaink Almája az alábbi címzetességhez tartozó szövegemet ajánlom (nem akarván ismételni!) csak annyit emelnék ki, hogy az a kérdés motoszkál bennem, immáron nagyon régen, miszerint a VILÁGEGYETEM (a multiversum is egy egység feldarabolva) parciális ismerete miért ad bátorságot bárkinek (tudós vagy kókler egyremegy) arra, hogy azt merje mondani…amit mond: a VILÁGEGYETEM TÁGÚL ez szvsz egy pofátlan hazugság szenzáció semmilyen laboratóriumi körülményben nem állítható elő az abszolút vákuum amibe -esetleg- belehelyeznek (CERN?) egy darab olyan kis részecskét amit manapság még meg tudnak ragadni és “odatolni”, hogy megnézzék mi is lesz vele…

    namost a VILÁGEGYETEM MINT ANYAG ÉS TÉR EGYETLEN LÉTEZŐ KÉT MÉRHETŐ NOMINALITÁSKÉNT FOGHATÓ FEL és nincs amiről azon számok: 13.5 milliárd fényév/év az a vége lenne bárminek is legjobb esetben azt állíthatja kóklerkém, hogy odáig lát és hogy azon túl mi lehet arról halvány lila gőze sincs (az összes többi amit ide írnék már ismétlése lenne korábbi bejegyzéseimnek, tehát mellőzöm) de mivel a “tágulás” minden irányban egyenletes annak -következésképpen- alapján nem lehetséges egyetlen pontot felvenni amiből tágul… illusztrációnak: ha bele tudnék ülni egy habfürdő egyetlen buborékjába a fürdőkádamban akkor az összes többi buborék számomra nem lenne érzékelhető és azt képzelhetném, hogy a végtelen közepén csücsülök ami újfent agyficam részemről vagy rosszabb esetben hazugság

    nehogy lezárjuk a vitát valami illetlenséggel, válaszolj Hawkins vagy akárki alapján (megjegyzem előszeretettel olvasgatom a legújabb tudományos eredmények között az asztrofizikai jelentéseket mert nagyon vidám perceket szoktak szerezni a “tudósok” azokban közzétett …ott jön a szupergalaxis már 8.32 milliárd fényévnyire van tőlünk de majd becsapódik és akkor lesz a tejút meg a (adjunk neki nevet) “Rettenetes hajcihő kékben” összekeveredése… már alig néhányat kell addig aludni az potom 8.32 milliárd év mi az nekünk egyébként is -ugyanaz a tudós ugyanabban a cikkben- még nem vagyunk benne bizonyosak, hogy ide is ér valaha

    minden kellemeset neked ami neked kellemes … üdv.

    Rodeo11
    2020 július 30
    2:49 du.
    Aurora Boreálisz
    2020 július 30
    2:09 de.

  • „tisztelhölgyeimésuraim”
    2020 július 30
    1:18 de.

    Aurora Boreálisz
    2020 július 30
    2:09 de.

    és persze Álmaink Almája

    figyelmetekbe

    https://qubit.hu/2018/02/27/volt-e-valojaban-osrobbanas-vagy-a-feny-sebessege-lassul

    zzzzzzzzzzzzz

  • ceterum censeo … a sok elmélet szenzációéhessége nyilvánvaló! attól, hogy két (akármekkora) objektum kommunikál egymással az -szvsz- nem jelenti azt, hogy azok két külön „világ” hanem azt, hogy a világ ilyen felépítésű… hogy a szenzációéhség megteremtette a „feketeluk” nevet az már magában is ugyanaz az agyficam, mint a „sötétanyag” az emberiség tudománya pár ezer földi éves és a végtelen időben a végtelen tér/anyag egy bizonyos részét (habfürdőben egy buborék a sok közül) próbáljuk megismerni de eddig nem sikerül és agylúdtalpas megoldások tömege születik izzadmányként amiről azután egyre gyorsuló módon beigazolódik, hogy a Belfegor meséje a Louvre -ban annak feltünése és eltünése valamint Médea fonala Jázón nak ami néha elszakad

    a QUBIT nagyon érdekesen és őszintének látszó módon bevallja, hogy elméletek az elméletekről nagyon érdekesek de a valóság állandóan közbeszól

  • Gabriel Karikas

    Bendeguz79
    2020 július 31
    12:01 du.

    Bendeguz
    „aranyos” vagy ahogy nem értesz semmit, legalábbis abból amit ide leirtunk.
    Nemcsak amiről Kövendéggel beszéltünk …

    __________________________________

    Persze, hogy Almáról nem értesz még ennyit sem, az igen meglepett.
    Dehát ez van.

    Almási Alma, inkognitójában: Sra. Agnes Holba – her profession is a physical scientist, researcher – today she is retired.

    Tehát pontosan arról irt, ami a szakmája…
    Igaz vannak akik ennek kapcsán sok hülyeséget össze-vissza firkálnak

  • Bendeguz78:Hiszen onmagatol semmi sem tortenik, mindennek van okzoja, az a leg-alapvetobb fiziokai torveny.

    Semmi nem tortenhet a semmi alatal!!!!! kí
    „Hiszen onmagatol semmi sem tortenik, mindennek van okzoja, az a leg-alapvetobb fiziokai torveny.
    Semmi nem tortenhet a semmi alatal!!!!!”

    Hej, Mr Bendeguz nagyon köszönöm az egyszerre mélyenszántó és magasröptű kioktatást, – Önt természeten kivéve – valószínűleg valamennyien, ki többé, ki kevésbé, de valamelyet ismerjük „a mozdulatlan első mozgató”, legalábbis Arisztotelésztől Anseleszémuson és Aquinoi Tamáson át a mai neotomimusig terjedő tiszteletre méltó pedigréjét. És? Mit kezdjek vele? Szerintem kb. annyit ér, mint a világ keletkezéséről és szerkezetét elbeszélő,
    mndenesetre sokkal érdekesebb ógörög mitoszok.

    Mondja Mr Bendeguz, Ön szakállt visel vagy beretválkozik? Utóbbi
    esetben először is engedje meg, hogy figyelmébe ajánljam a ferencrendi William Ockham mester „Pluralitas non est ponenda sine neccesitate” típusú, régi, de jól használható borotváját.

    Másodsorban: miből gondolja Ön, hogy elős mozgató hiányában minden mozdulatlan lenne? És ha teszem azt épp ellenkezőleg, minden állandóan önmagától mozog, s épp ahhoz szükséges valamilyen külső beavatkozás, hogy bármi is, legalább átmenetileg mozdulatlan legyen?

  • chris ez a wordpress teljesen selejtes (vagy úgy állítottad be?) egyszerűkém nem enged be dolgokat még moderálásra sem pedig nincs benne semmi sértő vagy cóna?

    mi az oka ennek? csak hogy tudjam már a második bejegyzésemet nem engedi be tegnap és ma de korábban volt más is ugyanúgy

  • Christopher Adam

    Egy új, szigorúbb WordPress plug-int használunk egy hete, amely annyit jelent, hogy a szűrő automatikusan kiszűr olyan hozzászólásokat, amelyek sokszor ismételt szavakat vagy jelzőket tartalmaz, vagy töredékszavakat használ. Néhány hónapja jelentettem be a szigorúbb moderációs szabályokat, ennek ellenére ismét tele van a moderációs lajstrom olyan kommentekkel, amelyek egyszerűen degradálják a vita szinvonalát, vagy egyszerűen személyeskedő jellegűek. Nem tudok naponta több órát tölteni ezek kiszűrésével, igy a rendszer automatikus megteszi ezt helyettem, mielőtt még akár látnám ezeket a hozzászólásokat. Biztos nem lesz tökéletes ez a megoldás sem, de az alternativa számomra elkeseritő és nagyon fárasztó.

  • Christopher Adam
    2020 augusztus 1
    2:36 du.
    újra olvastam a be nem engedett hozzászólásomat (minden egyes általam írtat megőrzök) és semmi olyant, amire hivatkozol nem találtam benne! azt a WordPress honnan tudja, hogy valami bejegyzés személyeskedő ha hatalmas nagy munkával te meg nem tanítod rá? És azt sem értem mik azok a szavak amiket soxor ismételtnek tart Dr Plug In WordPress; csak nem azon vagy kibukva, hogy a B79 -et elkereszteltem: „grizi”-nek?

    mindezek után remélhetem e, hogy az adott cikk lejárta előtt Te mint Fő Moderátor kiosztod a Szépirodalmi KMH Arany Repülő Szőnyeget, nickre pontosan, hogy az egységsugarú KMH bedolgozó érezze a törődést?
    lehet, hogy pontosan nekem címzett Díjad is van, csak még nem cizelláltad ki eléggé?

  • Christopher Adam:
    „a szűrő automatikusan kiszűr olyan hozzászólásokat, amelyek sokszor ismételt szavakat vagy jelzőket tartalmaz, vagy töredékszavakat használ”

    Egyetértek ezzel, bár szerintem a tisztelt főszerkesztő úr a plugint még egy kicsit tökéletesíthetné; arra gondolok, hogy nem elegendő az olyan hozzászólásokat kiszűrni, amelyek sokszor ismételt szavakat használnak, hanem úgy kellene a plugint módosítani, hogy mindazokat a kommenteket kiszűrje, amelyekben a magyar nyelvben gyakran előforduló betűk (például az „e”, az „a”) is előfordulnak. Mindjárt sokkal színvonalasabb lenne a KMH fóruma…

  • Rodeo, unlak. Már számtalanszor megírtam a KMH-ban is, hogy minden egyes kisérleti tényre vagy mérésre számtalan elmélet gyártható, és gyártódik is. Általában egyik elmélet sem tudja az összes tapasztalatot maradéktalanul magába foglalni, sokszor elég kényszeredett és nyakatekert megoldások születnek. A BigBang elmélet tudomásom szerint elég jól leírja a tényeket, bár nagyjából húsz éve már nem követem naprakészen a „pillanatnyi állást”. De éppen az általad beidézett cikket olvasva úgy tűnik, nem sok újság van azóta.

    Hogy miért a legnépszerűbb elmélet a BigBang a laikus világban, az valószínűleg a blikfangos elnevezéseken alapul, amelyeket hozzád hasonló, mókáskedvű, semmihez sem értő újságírók találnak ki rendszerint. (példákat is mondhatnék, de nem mondok.) Ezen kívül még az is hozzájárulhat ehhez, hogy a mi kultúránk több, mint kétezer éve az „egylövetű” világmindenséget preferálja, vagyis, hogy van teremtés és világvége, és se előtte, se utána semmi… Bezzeg Indiában másképp gondolják…

    De ha több elmélet van is, a hülyeségeidet azért nem kellene erőltetni…

  • Almási Alma
    2020 augusztus 1
    7:56 du.

    Álmaink Almája

    köszönettel vettem a „semmihez sem értő”-t is, meg a többit… a monoteisztikus világkép áltudományos változata a mindenkori diktatórikus hatalom fenntartásának érdekében…most ezt nagyon nagy bumm nak hívják ez ahhoz hasonló mint amivel otthon apró gyermekkorunkban egymást ijesztgettük a sötét szobában az ajtó háta mögül: BUMM

    és utána mi jót röhögtünk egymáson és igazi édesded álmaink voltak tőle

    ez az egész SZÁMOMRA ilyen is marad, de ma már nem ijedek meg… hiába no, nem értek semmihez…

    üdv… én nem unlak és várom a IV. kötetet… ne késsél sokat

  • Kedves Alma!
    Engem a rabbim úgy tanított, hogy kezdetben vala Maxwell (legegyszerűbb alakjában) négy egyenlete, amelyekből az Örök-kévaló megteremtette az Eget és a Földet. S én, hiszen nem vagyok teológiailag képzett ember, hiszek a rabbimnak. 🙂

  • Almási Alma
    2020 augusztus 1
    7:56 du.

    „A sas nem vadászik verebekre” értsd ahogy akarod 😀 😀 😀