A Fidesznek nincs köze a sajtó elhallgattatásához, csak valahogy mindig ott sertepertél, ahol ilyen történik

2020 augusztus 1 9:31 de.128 hozzászólás

A Fidesznek nincs köze ahhoz, ami az Indexszel történik. Mióta kirobbant az Index-ügy, vagyis hogy kirúgták Dull Szabolcs főszerkesztőt, olyan gyakran és hangosan ismételgetik az urak ezt a mantrát, hogy aki eddig hitt benne, ettől kezdve az is kételkedik. Amúgy tényleg nincs közük hozzá, legalábbis abban az értelemben, hogy Orbán Viktor nem személyesen ment be az Index szerkesztőségébe, hogy lerugdalja a lépcsőn a főszerkesztőt, majd sóval hintse be a helyét.

Mi sohasem vetemednénk arra, hogy elhallgatassuk azokat, akiknek más a véleményük, mint nekünk. Unalomig ismételgetett már ez a mondat, amely Orbán Viktor előadásában hangzott el a Sargentini-jelentés Európai Parlamenti vitájában. Sajnálatos módon, több alkalommal is volt szerencsénk testközelből tapasztalni ennek a megfogalmazásnak az ellenkezőjét. Először 1998 szeptember 30-án, amikor a Kurírt hallgattatta el az első Orbán-kormány. A népszerű bulvárlap, amely a frissen megválasztott kabinetnek elsősorban tényfeltáró cikkei miatt csípte a csőrét, fennállása utolsó éveiben a Postabank tulajdonában volt, a Postabank pedig akkor már egy ideje az államé lett. A szeptember 30-án megjelent újságban látott napvilágot egy több részesre tervezett cikksorozat első része, amely az akkori – és jelenlegi – belügyminiszter, Pintér Sándor, valamint a sajtóban csak bombagyárosként emlegetett Dietmar Clodo nevű német üzletember kapcsolatát taglalta. Ezt követően jött ki a szerkesztőségbe a Postabank egy közepesen magas beosztású munkatársa, aki bejelentette, hogy másnap már nem jelenik meg az újság…

Mint mindig, akkor is a lap veszteségeire hivatkoztak, ami csak részben volt igaz. Mert bár az utolsó két évben valóban veszteséges volt a Kurír, előtte hat évig nyereséget termelt a kiadóinak, arról nem is szólva, ha tényleg ez lett volna az ok, akkor jó pénzért el lehetett volna adni a lapot, amely a veszteségei ellenére, jó brand volt.

2016 júniusban a Metropol szűnt meg. Az ingyenes terjesztésű lap ugyan nem hordozott politikai tartalmat, ám a tulajdonos, Simicska Lajos akkor éppen haragban volt egykori barátjával és harcostársával. Ezt kellett megbosszulni, és Tarlós István akkori főpolgármester, aki a Fidesz 2006-os választási kampányának vezetője volt, készséggel segédkezett ebben: felbontotta a Metropollal kötött terjesztési szerződést. Ettől kezdve, a lapot nem osztogathatták a BKV felségterületein, s mindezzel párhuzamosan, a megfenyegetett hirdetők is máshol költötték el a reklámra szánt pénzüket.

Az Orbán-kormánynak ehhez sem volt köze, sem a miniszterelnök, sem valamelyik helyettese nem ment be a szerkesztőségbe, hogy lakatot tegyen a bejáratra.

Természetesen a Népszabadság megszűnéséhez sem volt köze a Fidesznek. Erre a történetre valószínűleg többen emlékeznek, mint az előző kettőre. 2016 októberében egy költözésnek álcázott sunyiság révén, a szerkesztőséget gyakorlatilag elzárták a működéshez szükséges eszközeitől, a lapot kiadó Mediaworks pedig bejelentette, hogy a újság megjelentetését szüneteltetik. (Most ugyanez a Mediaworks készül újraindítani a Metropolt. Az ügy pikantériája, hogy a főszerkesztő a Tarlós István asszisztálásával ellehetetlenített régi Metropol egyik vezető munkatársa lesz.)

A Népszabadság megszűnése után, egyébként több fideszes politikus, valamint a holdudvarhoz tartozó személy is megnyilvánult. Bayer Zsolt például az írta a Magyar Hírlapban, hogy a „Kádár-rendszer egyik legutolsó, legaljasabb műhelye tűnik el talán örökre”, a bezárt újság olvasóit pedig rohadt, tetves komcsiknak nevezte, akiknek majd „szét kell cseszni” a fejét.

Németh Szilárd, aki nem csupán rezsibiztos, de a Fidesz egyik alelnöke is egyben, a lap megszűnése után, mindössze annyit közölt a nyilvánossággal, hogy épp ideje volt.

Hoppál Péter ez év júniusában szintén megemlékezett a Népszabadságról, mégpedig a Népszava egyik, neki nem tetsző karikatúrája kapcsán. A fideszes politikus szerint „A Népszabadság is viccelődött, aztán eltűnt. Felkészül: Népszava”.

Jelen állás szerint, úgy tűnik, hogy a pécsi országgyűlési képviselő tévedett a „felkészülést” illetően. Nem a Népszavára, hanem a 24.hu-ra, illetve annak tulajdonosára adtak ki ugyanis kilövési engedélyt. Nyilván annak a magasztos gondolatnak a szellemében, hogy a Fidesz soha nem vetemedne arra, hogy elhallgattassa azokat, akiknek más a véleményük, mint neki.

128 hozzászólás

  • Lehet, hogy azért mert már öreg vagyok, de én mintha arra emlékeznék, hogy Bayer Zsolt egykoron igencsak szorgalmasan írkált az általa a Kádár rendszer… legaljasabb műhelyének nevezett Népszabiban.

  • El kell ismerni, Orbán Viktor zseniálisan építette ki politikai és gazdasági uralmát. Tette mindezt úgy, hogy látszatdemokráciát működtetett és működtet ma is.

    Tudjuk, politikai hatalom nincsen gazdasági hatalom nélkül. Ha valami véletlen folytán, az ellenzék kormányra kerülne 2022-ben, gazdasági hatalma híján ez vesszőfutás lenne számukra.

  • Index ügyben kicsit hitelesebb lett volna, ha előtte a 8 év alatt csak egy fél szavuk lett volna. Nem volt

  • warrior
    2020 augusztus 1.
    10:39 de.

    De ettől nem kell tartaniuk mert

    1: matematikaikag képtelenség
    2: nem is akarnak.Beérik morzsákkal is a Gazda kezéből.

  • Andrew_s
    2020 augusztus 1
    12:33 du.

    A kommentedhez:Az elmúlt hetekben
    jóval többet hallottam erről az Indexről,mint előtte
    10 éveken át.Pedig fel szoktam figyelni a politikai témájú „tartalmakra” , hogy ezt az undorító újkeletű
    kifejezést használjam

    A bulvár-f@…ságok meg nem érdekelnek.
    Hogy például a Palvinbarbinak megint nem állt fel pöcke,stb..

  • FSP,
    minden tiszteletem a máig is újságíróknak,de…idézzenek valamit a rendszerellenes,megjelent írásaikból,mondjuk úgy az 1950-töl az 1988-as évek közötti évekből.Lehet az népszabadság,ludas matyi vagy akár a népsportból is.Nem mintha különösebben érdekelne,mert azzal én is tisztában vagyok,hogy fontos a megélhetés.”A szükség a legnagyobb úr!”De azért érdekes lenne ha tiszta vizet mernének önteni a pohárba!Gy.

  • Orsós Elemér

    gyuri10
    2020 augusztus 2
    6:07 de.

    Visszaköszönésre sem fog méltatni, pedig neki is ingyen megadatik a válaszra való kurva nagy bátorság! 😀

  • Itt a világvége! Thürmer Gyula kommunista pártelnök, közleményben védelmezi a Fidesz-kormányt! Három részben itt elolvasgató:
    http://os.mti.hu/kozlemenyek

  • warrior
    2020 augusztus 1
    10:39 de.
    Szerintem mocskosul rosszul látod: a 80%-os külföldi tulajdonú gazdasági kitettség nem jó gazdaságpolitikára, hanem kiváló szolgai alázatosságra utal! Azt csinálja, amit megengednek neki egy kis odavetett koncért!

  • gyuri10
    2020 augusztus 2
    6:07 de.

    Szép hosszú blabla volt.
    De mit is akartál ezzel mondani ?

  • warrior
    2020 augusztus 1
    10:39 de.

    „Tudjuk, politikai hatalom nincsen gazdasági hatalom nélkül. Ha valami véletlen folytán, az ellenzék kormányra kerülne 2022-ben, gazdasági hatalma híján ez vesszőfutás lenne számukra.”

    Szerintem ebben is hatalmasat tévedsz, mert mérget vennék rá hogy, a hatalmuk megtartása érdekében túlteljesítenék Orbán stratégiai partnerségi kötelességeit!

  • Geyza
    2020 augusztus 2
    3:24 de.

    „azok” a verebek legyek

  • ez a wordpress bounty egyre „zseniálisabbá növi ki magát” kész „Mosoly Országa” Lehár Ferenc zenéjével… és hogy szédülök tőle kerongőzése közben

  • idézet a cikkből : …””” Felkészül: Népszava”…..”””
    Nem mondod …???!!! Tényleg jön a Népszava ? Honnan tudod , Netán bennfentes vagy ?
    Na ne csináljátok már ! Hát G.Bácsi mit fog olvasni?
    … gondolja át fenség …Idézet egy filmből . üdvözletével

  • Augusztus másodikán tartják a roma holokauszt, a Porajmos emléknapját. 1944-ben augusztus 2-ról 3-ra virradóra az auschwitzi haláltáborban SS-katonák több mint háromezer cigányt gyilkoltak meg, ezért 1972 óta az évfordulón emlékeznek a náci népirtás valamennyi cigány áldozatára.
    https://444.hu/2020/08/02/a-roma-holokauszt-aldozataira-emlekeztek

  • Rodeo11
    2020 augusztus 2
    12:04 du.

    Örülök hogy „levetted” kis irásom lényegét.
    Mégha kapálóddzol is a benne foglaltak ellen.

  • warrior
    2020 augusztus 2
    8:27 de.

    HEHEHEehehehe…

    Fennti velős hozzáröhögésemhez egy másod-komment:

    Mikor a Gorbacsov ellenes komcsi lázadás volt Moszkvában
    (Amikor is a lázadóknak önhittségükben első „intézkedésük”
    az volt hogy rendeltek valami fémárúgyártól egy teli kamion kézre való acélbilincset) , akkor a mi Thürmergyulusunk ELSŐNEK gratulált a mocskvai Fehér Ház elfoglalóinak. Sok sikert kívánva, hogy végre vissza fog állni a régi Világrend.

  • Orsós Elemér, tévedésem tényadatokkal is bírod cáfolni, vagy csak jár a szád?

  • gyuri10 2020 augusztus 2 6:07 de.
    Már bocs, de te elolvasod, amit ide böffentesz ? Ha nem tűnt volna fel, a cikket író és az eddigi hozzászólók pont az általad reklamáltak elhallgattatasáról nyomogatták a billentyűket. Fontos lenne, „minden tiszteleted ellenére”, ha idönként a naptárra is tekintenél, most 2020 van, ezek az emberek akkoriban nagy valószínűséggel még kéjes gondolatként sem fogalmazódtak meg, ellentétben veled, akinek talán pont ez a baja. Neked kellene az a tiszta víz, ahelyett a szer helyett, amit szedsz.
    De mindezek ellenére/mellette :
    Mottó: ceterum censeo Orban et Fidesz esse delendam

  • És úgy, csak vitalapnak.
    Minden tiszteletem az itt aggódóknak, bírálóknak, jobbnál rosszabb javaslatokkal előállóknak. Mégis, szerintetek mi történne, ha mi, itt mindannyian, akik mindenféle nézőpont szerint alaposan, körültekintően látjuk a jelen helyzetet, egy közös, egyezményes megoldás kidolgozására törekednénk ? Mekkora erőszakot kellene elkövessünk saját agyunk szüleményén, vagy a másikén, hogy abból egy lehetséges, elfogadható valami váljon ? Jelenleg itt mindenki megmondóemberként hinti a pusztába kiáltott szót, nem törődve az igazi céllal. Ez nektek megfelel ? Ezzel az erővel nem kellene virrasztani, hogy megjelenik-e a hsz ezeken a hasábokon, vagy a másik, nem minősítem gondolkodású miként vélekedik az ideszórt betűinken. Rengeteg energia(ami nem ingyen van és nem is végtelen) vész el teljesen eredménytelen és kilátástalan vagdalkozással, egymás minősítésével, letorkollásával, vélt, vagy valós igazságaink torkokon legyűrésével. Nem találjátok úgy, hogy ez mind csak füstbement, kárbaveszett igyekezet ? Ezt a rengeteg – egymás meggyőzésére a saját hülyeségünkről – elpocsékolt energiát nem kellene sokkal hasznosabbra fordítani ?

    De mindezek ellenére/mellette :
    Mottó: ceterum censeo Orban et Fidesz esse delendam

  • Tóth Péter:
    „Tényleg jön a Népszava ?”

    Lehetséges, de én úgy sejtem, hogy inkább a HVG a következő,

    Tóth Péter:
    „Honnan tudod , Netán bennfentes vagy ?”

    Hát „bennfentes” aztán bizonyosan nem vagyok. Hogy akkor miből sejtem? Elég tűrhetően tudok sakkozni, és a sakkban az ember az
    ellenfél lehetséges legjobb lépését igyekszik előre kiszámítani, és annak megfelelően lépni. Ha az ellenfél megsem a lehetséges
    legjobb lépést húzza, hanem rosszabbat, akkor annál jobb nekem…

    Szóval a Vezér és Kancellár helyében én közeljövőben a HVG-t próbálnám vagy vinni, vagy tönkretenni…

  • Ki kérdezte ezt az állandóan belekotyogó akárkit vagy akármit? Még a legszomorúbb gyásznapjukon is csak azt keresi,hogy kibe lehet belekötni.Magam részéről részvétem a porajmosban legyilkolt
    hárommillió utódainak.

  • T.Föld S.Péter Uram !
    – Van egy rossz hírem, a kormányoldalnak eminens érdeke, hogy legyen un.ellenzéki sajtó, amire igen sokat áldoz !
    – Az Önök regnálása idején is volt, ilyen törekvés ! Pl.A szép emlékū „három T” !
    – A lúzer oldal, diktatúrázása, demokráciáért való sivalkodása, kikényszeríti hogy hallathassák hangjukat !
    – Ami a kapitalista tulajdonban lévő INDEX – et illeti, mindenki a helyén van, a tartalmak a megszokottak, a rabszolgák rabszolgálnak!
    A tulajok-főnökök, újra és újra átrendeződnek…
    – Az INDEX-show zseniálisra sikerült, beleremegett az egész szabad világ, még egy tüntikét is láthattunk…
    – Néhány mázlistát vétség miatt elküldtek, ezek talán kaphatnak némi kárpótlást…, – vagy új melót!
    – Akiknek a felmondását átvette Bodolai, azok a felmondási idejüket lelkes munkával töltik…- de még meggondolhatják magukat…
    – Slapajoknak egyelőre kevés esélyük van, mert rengeteg új jelentkező van, de eddig egyet sem hívtak elbeszélgetésre… – pedig indexesnek lenni, állítólag ihletett állapot, mert nem kell megfelelni a tulajoknak, a szerkesztőknek, a tülekedő ellenzékieknek, az olvasóknak stb…

  • U.I.
    Elnézést kérek a téves beírásomért,háromszázezret akartam írni, nem három milliót.Sajnos Mi milliókban számoljuk áldozatainkat. Innen a tévedés.

  • 028-ként pö.tö.gö,
    mert csak ennyit lehet felismerni.

    Nagy örömmel fogadlak Itt,mint új böfögésekre vevőt.Ameddig nem böfögök rád egyenesbe,ha lehet olvasd el és értsd is meg a böfögéseim előzményeit.Válaszolhatsz is,ha majd hivatalos írásban felkérlek rá.Persze ez is teljesen felesleges,mert a pöttyös májról nem szedi le a romlást,még egy értelmes agy sem.

  • Orsós Elemér

    warrior
    2020 augusztus 2
    4:50 du.
    A sorolásokon itt már legalább 5 éve és többszázszor túl vagyunk!
    De, tessék azért elkezdem sorolni az állami vállalatok, mezőgazdasági termelő üzemek, szolgáltatók és ingatlanok sorát, melyek baksisért elkótyavetyélve külföldi tulajdonnal tovább üzemelnek vagy csak a monopolhelyzet érdekében lettek szintén külföldiek által megvásárolva, lebontás céljából:
    Közértek, Zöldértek, Füszértek, Piértek, Áfészek, az összes cementgyár és tejüzem, egy kivételével az összes cukorgyár és húsüzem, MOM, EVIG, Rába, az összes fémművek(Csepel, Dunaújváros, Diósgyőr), az összes téglagyár,Akkumulátorgyár, Cérnagyár, Május 1 Ruhagyár, Ikarusz, Orion,Gelka, Ibusz, Expressz, Balett Intézet, szállodák, mozik…… és még tudnám oldalakon keresztül sorolni, ha kalendárium lennék, úgyhogy meglehet az az említett 80 % is még alaposan alá lett becsülve!!!!!!

  • Geyza
    2020 augusztus 2
    4:38 du.
    én azt nem mondtam, hogy van neki lényege, csak annyit, hogy a légy sokkal ízetlenebb mint egy veréb bár sasa válogatja

  • Rodeo11
    2020 augusztus 3
    8:38 de.

    Ja értem.

    Hát akkor egy kiszámoló, a kádári általános iskolából*:
    „Szőrös töke van a légynek, ha nem hiszed menj és nézd meg”

    *Nem volt benne a tantervben. Csak az idiótikusan végnélküli „kádározók” kedvéért mondom.

  • gyuri10
    2020 augusztus 3
    6:05 de.

    Hallom el akarják már kergetni a sikkasztó és hatalommániás Netanyahut.
    Csak hasznára válna esetleges jövendőbeli hazámnak !

    (ha esetleg menekülni kell innen mert a náci barátaid kerülnek Kormányra.)

  • Orsós Elemér
    2020 augusztus 3
    8:23 de.

    Amiket felsoroltál,
    az nagyjából mind az „áldott emlékű”
    Antall Józsi hihetelnek két balkezének a műve.

  • gyuri10
    2020 augusztus 3
    6:05 de.

    Te -általában- mindig
    téves dolgokat szoktál beköpködni
    ide és más oldalakra is az itt lévőkről*.
    De szerintem nem „tévedések” ezek hanem a
    tudatos hazudozásaid.Még szerencse hogy ki lettél itt ismerve
    Tudjuk ki vagy barátocskám : egy notórius hazudozó.

    *Ha akarod ide idézem miket hordtál idáig össze olyanokról akiknek gőzük sem volt róla hogy mocskolod őket más oldalakon ahol nincsenek jelen és így nem tudnak reagálni rá.

    Pontosan olyan vagy mint „áldott emlékű” Boda Marcsi, aki meg rólad hordott ösze mindenfélét valami blogban, mire te kinyaltad a se…a cipőjet hehehe

  • Gabriel Karikas

    warrior
    2020 augusztus 2
    8:27 de.

    Hogy Te mennyire „ártatlan” vagy!
    Hiszen semmi mást nem tesz mint a védelmezi „A MI KUTYÁNK KÖLYKÉT”
    Talán még a mai napig a Viktorka édesapucikája a jó haverja.
    Vagy talán ma még inkább mint az átkosban!

    Még most sem érted hogy az ideírogató, 5-6 vonalbeli volt PÁRTMUNKÁSOK miért acsarkodnak annyira a Viktorkára?
    Akik ma napig is a volt Aczél-Biszku szakcíót istenítik? Meg a Grósz féle pufajkásokat?

    Ezek azok akik se akkor, se ma nem fértek sehova máshová csak a kétkézesbe – jól érted, oda a bönyálasba.
    Viszont lefele tapostak mindenkit mint a hordós-káposztát

  • Gabriel Karikas

    Kövendég


    Elég tűrhetően tudok sakkozni, és a sakkban az ember az
    ellenfél lehetséges legjobb lépését igyekszik előre kiszámítani, és annak megfelelően lépni.”

    Igen, ez az a szint ahol esetleg már kacsintgatni lehet a MESTERJELÖLTI szintre
    Viszont a kiváló amatőrök szintje. Tehát csak gratulálni tudok.

  • ptg
    2020 augusztus 2
    6:01 du.

    bruhaha
    mondandód lényege miatt van hatalmon „esse delendam” a gyuri már küldött is egy taglónak szánt „U” szöget de -ha ez esetleg megnyugtat- a világ teljesen hasonló mindehhez ami levédiaalsópöffetegen van mert az oktatás kimerül a tömegek faiskolázásában és a kosárlabda doktorátusokban, hogy nehogy tudja mi is a baja valóban és térdeljen kirohanás helyett

    és milyen formában képzeled a KMH szocialista brigádjának megalakítását, ki lenne a brigádvezető és ki vezetné a Brigádnaplót (színes ceruzákat tudok kölcsönözni a sormintákhoz) és ki venné fel a telefont hogy belemondja:

    most éppen ülésezünk nincs időnk tettekre

  • Orsós Elemér
    2020 augusztus 3
    8:23 de.

    ugyanezt manapság Donald Trampli: „buy american” mondása uralja az eredmény mindenhol ugyanaz, mint amit leírtál levédiapöffetegről

  • Geyza
    2020 augusztus 3
    9:58 de.

    az a: „menj” az eriggy (úgy jön ki a rím) és semmi köze Kádárhoz, te neki köszönhetsz mindent amid van!

  • Gabriel Karikas

    Geyza
    Sajnálom, de tényleg nem egyszerű a fáktól az erdőt látni …
    Igy van az, hogy csak annyit látsz, hogy bele vagy vive – jó magyarosan mondva …
    vagyis bevittek ám!
    Orbán semmi mást nem csinál csak pontosan betartja, amit annak idején annál a mocskos KEREKASZTALNÁL LEZSÍROZTÁK

    Mocskos, mert amit ott feltálaltak az ocsmány szar volt, és akik körülülték a volt ÁLLAMPÁRT MÁSOD-HARMADVONALBELI SZEMETJEI VOLTAK

    Az első vonalbeliek okosan csak tisztes távolból IRÁNYÍTOTTÁK AZ ESEMÉNYEKET.

    És most itten mindazt sírjátok vissza – a rendszert a maga szemétjeivel – pedig a maradványai ülnek a hatalomban – mi kellene még? –
    Csak nem le akarod cserélni az ocsmány farkasokat büdös sakálokra?
    Ahogy itt mondjátok:? – a jobboldalit baloldalira?
    Ugyanannak a valaminek?

  • Orsós Elemér
    2020 augusztus 3
    8:23 de.

    a „charity” kimaradt: és kötelezően, minimum GDP 2%-ával hozzájárulni az usa $23000000000000 hiányának pótlásához…

    meg van ez oldva szerződést kötni a kurdokkal Szíriában, hogy a lopott olajat hogyan árusítsák, miközben a SARS következtében az usa energiafogyasztása saccperkábé 40%-ra csökkent és nem is várható változás a fósszilisokra most úgyis rájár a rúd… közben fúrnak a Marson

  • gyuri10
    2020 augusztus 3
    6:05 de.

    U.I.
    Elnézést kérek a téves beírásomért,háromszázezret akartam írni, nem három milliót.Sajnos Mi milliókban számoljuk áldozatainkat. Innen a tévedés.
    _______________

    Én vagyok ÉN, te vagy TE! Ki a nagyobb mártír, én, vagy te?

  • Gabriel Karikas
    2020 augusztus 3
    11:49 de.

    Jó lenne ha figyelnéd a tartalmát is
    azoknak a hozzászólásoknak, amiket írni szoktam.

  • Rodeo11
    2020 augusztus 3
    11:44 de.

    -Köszönöm Janibácsi, a Zisten áldana meg mindkét kezivel.

    Rodeo: Most boldog vagy?
    (Monygyuk tégedet is joól megáldhatna az Énistenem,lehetőleg szintén mindkét kezivel.Hosszasan.Kíméletlenül.
    Hogy jó legyen néked.)

  • PTG028;

    Gratula !!!
    Meglatasa, velemnye, sot javaslata is kivallo lehetne, persze bekellene latnia , hogy mind az oreg-part-titkarok itten csak nosztalgiaznak az elmult hatalumokain.
    S hatralevo elet-idejuket toltik azzal itten.

    S meg ha fiatal energirikus tesztasztoronokkal-teli ferfiak, vagy fital esztrogenes holgyek is lennek, hat vajon kiket mobilizalhatnanak ma az elmult sikertelen es kudarcca-valt hatalmaik vissza-sirskozasain?

    Oteleteik , javaslataik nem letezik ami mobilizalna a jovo-generacikat tettekre a mult kudarcauit ismetelni.

    S amit a jovo-generacio ohajtana azt el-sem-tudnak kepzelni, sot remesen ellenzik minden betujet annak.

    Ha maga nem azok generacioja velehetoen ertelemzne azt.

    ‘A vissza a multba’ szlogan nem mozgosit senkit soha !

    De a jovo-lehetosegeit meg remesen gyulolik am!!!

  • Orsós Elemér

    Geyza
    2020 augusztus 3
    10:03 de.

    OKÉ, és Antall Józsi hogyan tudta átvészelni a vészkorszakot bizalmi állásban? Úgy hogy, alaposan le volt káderezve, tehát ő is lojális volt! 😀

  • Orsós Elemér

    Rodeo11
    2020 augusztus 3
    11:40 de.
    Ez a „levédiapöffeteg” most nekem sokkal jobban tetszik mint az előző -és most inkább a cenzorprogramm kedvéért körülírom- Levédiaszaporítanád! 😀

  • Almási Alma
    2020 augusztus 3
    3:14 du.

    Látom nem vetted le mit is akart
    ezzel mondani ez a MÁS természetű Koncsita.

    Engemet cigányozott, csak éppen szépen körülírta.

    Még mindig nem ismered eléggé ezt a nimandot
    pedig belenéztél az álságos kígyószemébe neki.

  • Bendeguz79:
    „az oreg-part-titkarok itten csak nosztaloldalinak tűnik)giaznak az elmult hatalumokain.”

    Bezzeg az öreg ex-ÁV
    „az oreg-part-titkarok itten csak nosztalgiaznak az elmult hatalumokain.”

    Nem tudom, nem is érdekel, hogy volt -e az itt lévők között párttitkár, de meg azt se, hogy – két kommentelő kivételével, akik magukról megírták (egyikük ma inkább erősen jobboldalinak tűnik)- ki volt párttag, ki nem.
    Bezzeg az öreg ex-ÁVO-sok…azok tényleg nem nosztalgiáznak. Igaz -e, Mr Bendeguz?

  • Bendeguz79
    2020 augusztus 3
    3:56 du.

    grizi

    megismételnéd ezt valami élő Európai nyelven?

  • Geyza
    2020 augusztus 3
    3:49 du.

    nem létező izéktől sem félek

  • Gabriel Karikas

    Geyza

    Megkövetlek

  • Gabriel Karikas

    Almási Alma

    Lehet, hogy a Gyuri tévedett – viszont most ebben az esetben engem a legkevésbé érdekelve a személye – Te ismételten a zsidóságon ellen elkövetett bűnökön élvezkedtél.

    Hát ezért nem gyere be, sem a „magyaroschság”, sem a marxizmus. Merthogy Hitler is Marx tanaiból állította fel a nemzeti-SZOCIALISTA tanait. Luther pedig hasonlóan a magyar vitéz-nemesuramiékhoz, és a „nemzeti” kisiparosok egyletéhez – a zsidóságban látta a sikertelenségük okait – konkurencia.

  • Gabriel Karikas
    2020 augusztus 3
    7:29 du.

    előadnád ezt az Aristotelés nyelvezetével, azaz tudományos módszerekkel elemezve, és tények egymással való összevetésével …;

    egye fene, lehet Descartes is vagy Voltaire;

    neked Montesquieu magas mint gyalog békának a sámli

  • Gabriel Karikas
    2020 augusztus 3
    7:29 du.

    most megkerestem Álmaink Almájának erre vonatkozó és @gyuri10-hez intézett villámló sziporkáját, egyetlen árva betű annyi sem szól zsidókról abban! és itt senki sem gondolatolvasó -még talán te sem?- tehát a @gyuri10 sem szólt zsidókról… hogy -esetleg- gondolatai azok körül lebegtek… annak felidézésére itt vagy te és lelki társad a grizi

    mondd, hogy vagy? őszinte aggodalommal figyelem a jeleket

  • OK KOVENDEG mar akartam kerdezni hogy vajon miert vesztette Kadar bizalmat Piros Laciban????

  • Geyza
    2020 augusztus 3
    10:03 de.
    antalljózsi egy a sok cinkosakinéma és semmi más köze sincs ahhoz, hogy erőszakkal betolták a „demokráciát” (oroszok ha ma bezárnák a határaikat semmilyen hiányt nem szenvednének) és az lett amit Elemér részletez mert új, olcsó munkaerő és hatalmas felvevő piac lett létrehozva (ugyanez a Maghrebben és a Levantén -Jugászlávia maradékaiból csak Koszovó lett a NATO-é-… nem ilyen egyszerű ezért csak a lerombolásukkal tudnak foglalkozni és nem voltak képesek közel 1 milliárd fős felvevő piacot teremteni a sok szemétnek amivel elárasztják az egységsugarú vásárlóvá kiképzett rabszolgákat máshol)

    ez csilliárd €-t jelentett és jelent a kedves barátaitoknak (akinek ilyen barátai vannak annak ellenségre nincs is szüxége) a többiről nem szólok nagyon messze vannak innen is meg levédaialsópöffetegtől is!

    eredményt látod(???) űrözés közben némi közgazdaságtan nem ragadt rád a gépzsír mellett?

  • Gabriel Karikas
    2020 augusztus 3
    7:29 du.

    Hagyd már el ezt a hülyeséget.
    Marx egy közgazdász volt.A munkái
    száraz, közgazdasági jellegű írások.
    Hitler meg nem foglakozott ilyesmikkel.
    Össze netévesszed már a termelési javak közösségi
    használatát a faj-közösség fontosságának a hirdetésével !!!!
    Nem vagy buta gyerek, hagyd már ezt az oktalan gyűlülködést.

  • Orsós Elemér
    2020 augusztus 3
    5:57 du.

    Úgy tudom Anatalljózsi
    valami középiskolai tanár volt,
    aztán meg múzeumigazgató. Tudtommal
    nem nagyon preferálta az akkori rendszert,
    de nem is ágált ellene.Akkoriban az volt a jelszó
    -ellentétben a Rákosi féle őrülettel- hogy idézem :
    „Aki nincs ellenünk, az velünk van” Tehát nem volt
    akadálya a tisztes középosztálybéli karrierjének.

  • Rodeo11:
    „Igen, ez az a szint ahol esetleg már kacsintgatni lehet a MESTERJELÖLTI szintre. Viszont a kiváló amatőrök szintje. Tehát csak gratulálni tudok.”

    Megtisztelő, de Ön túlértékeli úgy sakkhoz való érzékemet, mint a sakktudásomat. „Az elég tűrhetően tudok sakkozni” állítás nálam azt jelenti, hogy ha járnék kocsmába (de nem járok) a legtöbb magyar vagy bajor falusi, esetleg kisvárosi kocsmában talán elnyerhetném az „ennek a kocsmának tiszteletbeli nagymestere” kitüntető minősítést. 🙂

  • Bocsánat, a(z augusztus 4.3:25 de.) kommentem címzettje nem Rodeo11, hanem Gabriel.

  • Bendeguz79
    2020 augusztus 3
    3:56 du.
    PTG028;
    Az a 028 az nem az itteni nick, hanem az e-mail címem(neked adress) része, itt nem alkalmazandó.
    Kalanvágyból itthon(Magyarország)maradt kos nemzetségbeliként nem értem az elészakamarikanizálódott tájszólást, kérlek – amennyiben nem esik nehezedre – próbálj meg világos, nekem, egy igen egyszerű, alig iskolázottnak is érthető és összefüggő mondatokat írni.
    Ps: ceterum censeo Orban et Fidesz esse delendam

  • ptg;

    OK, mi a problemaja, hol, min akafdt fenn, mi amit nem ert?

    Kerdezz-felelek!

  • ORSOS ;
    Listazta mind a lopott holmik elarusitasait.

    De nema maradt azon hogy Maga mikent velte mind azt!

    Hiszen minden elrabolt iparagak voltak eredeti alapito tulajdonossaikitol.

    A vezerek nem „vissza-adtak” tulajdonossaiknak, hanem eladtak masoknak.
    S mi-lett a bezsebnelt penzekkel????
    Azon nema maradt.

    Vajon miert nem ment a lopott holmik eladott arai a magyar-allami-kincstraba, hasznalni a kozossseg javaira ?

    Vajon mind azon miert maradt nema?

    De amokor ma a jelen-tulajdonossai altalvalo mukodeseiket a magyar allamahtalom burokraciaja torvenyeivel uraljak mind azok mukodeseit, s szedik az adokat.
    S hova megy mind az ado-osszeg????
    Az csupan az oriasi allamburokraciat hizlalja.

    Miert a jelentekes tenyeken mind nemak mindeg ?????

    Miert mindeg csak a venaszonyok pletykazasai megy itten?

    MNindeg a „programokat” hianyozzak, de az csupan nagyobb burokraciat kovetelne, tobb koltseget, nagyobb adokat ami csupan szegneyebb lakossagot okoz.

    Hiszen Aczel Gabor itten cikkeben bevalotta, hogy fizetnek a „lopott penzekbol” az itteni maszlagokert.
    (a „Reszlet-gazdag” cikkeben).

  • „OK KOVENDEG mar akartam kerdezni hogy vajon miert vesztette Kadar bizalmat Piros Laciban????”-

    Tőlem? Nem az én főnököm volt Piros László, hanem – Ön írta, hogy – az Öné.
    Én azt sem tudtam, hogy valaha a bizalmasa volt Kádárnak, és azt se,
    hogy valahol elveszítette a bizalmát; de ha már ilyen gondatlan volt, miért nem próbálta keresni a talált tárgyak osztályán?

  • Egészen színes társaság dolgozik a magyar külügynél: az egyszerű politikai kinevezettek már szinte megszokottak, de feltűnik a köztévé fideszesítője, és egy palesztin üzletember valamint a remek Csiszár Jenő 🙂

    https://hvg.hu/itthon/20200804_Politikusgyerektol_a_rendorfonokig_ok_kepviselik_kulfoldon_Magyarorszagot

  • Csak a szokásos …Hajrá Magyarország!
    Ha a pénz elosztásába más is beleszólhat, akkor inkább nem kéri a támogatást a kormány. Így vesznek el a Norvég- és az EGT Alap támogatásai.
    https://nepszava.hu/3086826_tobb-szaz-millio-eurot-dobtak-ki-az-ablakon-orbanek

  • Almási Alma,
    jogod van buta kis gyerek versikékkel táplálni,akik szeretik a főztödet.Nem gondoltam,hogy az anticionizmusod ilyen gyűlöletes antiszemitizmussal és halottaink gyalázásával párosul.Ez már lelki sérülésekre hajaz.Valaki nagyot rúghatott az önbecsülésedbe. Szeretnék tévedni,de gayzsi barátod is az én feltételezésemet igazolja.

  • Bendeguz79
    2020 augusztus 3
    8:43 du.

    grizi
    nem bízott bennetek, sem „a” Laciban sem „a” grizi-ben, evvan essetunni? „saját számlátokra” dolgoztatok azután kiderült, addig jár a köcsög a kútra míg kirúgják

  • Almási Alma,
    mégegyszer elolvastam amit nekem versik éltél,mert nem akartam elhinni,hogy jól értettem.Sajnos nem volt tévedés.A undorküszöb alá merültél.Vitázzál tovább Gábriellel Marxról,abban sem vagy sokkal gusztusosabb,pedig nem is értesz hozzá.A cionizmusról és a zsidókról legalább olvastál valamit kairói-beiruti színvonalon.

  • Orsós Elemér
    2020 augusztus 2
    12:14 du.

    A másik, már lezárt szálhoz.
    Az oktatás tekintélyét nem az iskolarendőr, hanem a tudás társadalmi megbecsültsége adja. Ha ez megvan, akkor a szülő tanulásra fog motiválni. Mert nem akar a gyereknek rosszat. Ergo, nem a tanáron akarja leverni a hülyegyereke ostobaságát, hanem a hülyegyerekének kötözi a kezébe a könyvet.
    Amellett a kádári oktatásban számos olyan módszert használtak, amit utána lenéztek, félredobtak, kisegítő iskolába száműztek. Mondván: a hátrányos hülyegyerekeknek való, mert a zseni átlátja a káoszt.

    Az enyhén autisztikus gyereket ma mivel kompenzálják: bevonó korrepetálásokkal.
    Az enyhe discalculiát ma mivel kompenzálják: golyós-dominós (szemreszámolós módszertanokkal)
    A még középsúlyos diszlexiát ma mivel kompenzálják: szótagolvasásra szoktatással (ami nem mellesleg a képzős, ragozós magyar nyelvhez jobb is)

    A kádárista lemei iskola hogy működött: eleve szótagolvással tanított olvasni, abakusztól a színes korongokig tanított számolni, és olykor szakkőrnek „álcázott” tevékenységbe vonó, önálló „felderítést” szorgalmazó korrepetatív rendszerrel megfejelve.

    Nem azért volt akkortájt kevesebb problémás csemete, mert ütötték, verték őket (o.k. volt rá eset), hanem mert az alapoktatás valóban alap-oktatás volt, eleve kompenzatív módszertanokat használt, és tudást termelő erőnek hirdetve a tudásnak és nem a kivagyi bunkóságnak adott közösségi értéket. (ld. Amikor Orbán azzal büszkélkedett, hogy nem hazsnál internetet, vagy Czunyiné arra vágott fel, hogy s..ghülye a kémiához)

  • Kedves Rodeo!

    Valamelyik már bezárt témánál méltatlankodtál, hogy azt írtam, semmit sem tudsz. Vissza se nézem, mert úgy is nyilvánvaló, hogy félreértettük egymást, mivel nyilván rosszul fogalmaztam. Ilyesmit ugyanis senkiről se gondolok. Egyszerűen csak azt aakartam megfogalmazni, hogy folyton feleslegesen kötekedsz, és ebben a tekintetben ugyanaz a kategória vagy, mint Bendeguz.Ebből láthatod, hogy nem hízelegni akarok (hiszen ez még nagyobb sértés, ugyebár), hanem csak pontosítani. 🙂

    Nem vagyok túl jó passzban, itt felettünk kavarog valami undorító időjárás már vagy két hete, szóval nyűgös vagyok, azon kívül ritkán jutok nethez, és a cikkem befejező részének diplomatikus megfogalmazásával sem haladok. Szóval ez van.

  • gyuri10
    2020 augusztus 4
    3:51 du.

    Alexandre Dumas írja az egyik művében és mint villámfény adja tartalmát:

    terád is vonatkozik:

    „a hangya mely a fűszál tetejéről ágálva Istent káromolja”

    (nem fordítom le még neked sem, ha nem érted de sikoltozol az meg meg is erősíti az állítást)

  • Kovendeg nem nyilatkozott a kerdesemen, de Rodeo ramutatott a tenyekre.
    Piros Laci nem okozott verfurdoket, azert kuldte Kadar vissza a hentes muhelybe.

    ALMASI:
    Nem szukseges „hizelegnie”, sot atkozhat erosebben mintt az idojarast.

    De igen csodalkozom itelo-kepessegen.
    En mindeg az emberi jogok serthetelenseget, a korlatozott allamhatalmat es a demokratikus modszerek alaklmazasait vallom es hirdetem vilagszerte mindeg.

    Amit Rodeo allandoan remes gyuloletet mutatja tagadhatatlanul.

    Talan inkabb maguk voltak egyfabol faragva?!

    P.S.
    Mi az hogy ritkan jut a „nethez”, hiszen allandoan irja bolcs-sorait.

  • Andrew_s
    2020 augusztus 4
    4:59 du.

    Bocsánat, de az alapkészségek ilyenfajta oktatását a Horthy-korban vezették be Magyarországon!

    Ma is látható pl. az ópusztaszeri skanzenben ilyen népiskolai tanterem. Az a bizonyos golyós számoló különbözik az abakusztól. Ennek az a lényege, hogy száz golyó van rajta, és azon tanulták a kivonást meg összeadást a kisdiákok. És akkoriban csak a tanárnak volt ilyene, egy nagyméretű számoló a tábla mellett. Ezeket a hatvanas évekig bezárólag használták.
    Érdekesség, hogy a tervgazdálkodás korában ez mindvégig a központi tankönyvellátás része maradt, és kötelezően árulták a papírboltokban. Mai napig fennmaradt ez a szokás. De manapság már szinte senki nem tudja, mire való, és alig van tanár, aki használná.

    A nyolcvanas években biztos nem használták, és nem is volt divat az ujjon való számolás. Ekkoriban a kockás táblát „négyzetrácsosnak” kellett hívnunk, amire azért is emlékszem, mert akkoriban voltam elsős.
    Ebben az időben a „globális” módszer dívott az olvasásoktatásban. Vagyis egész szavak tanítása. Feltételezések szerint ekkortájt kezdődött a mindenféle tanulási zavar terjedése, ami mai napig tart.
    Vélhetően az akkor pályakezdő tanító nénik se értették ezeket a módszereket (hiszen olyan tanította őket a főiskolán, aki maga se tudta, mit tanít), és az elsősök azóta is ezt szenvedik.
    Egy volt a lényeg (a hatvanas-hetvenes évek oktatásügyében): el kell takarítani mindent, ami régi, csak azért mert régi.

  • A cikkről az a véleményem, hogy megint csak résztémát boncolgat, és nem kapunk képet a valós magyarországi sajtóhelyzetről.

    Ez igazából magánügy, hogy az újságírónak milyen nehézségei vannak a munkájában, de legalábbis másodlagos. Persze a háttérben ott van, aminek első helyen kéne állni a cikkben, hogy mi lesz a hiteles tájékoztatással, az olvasóközönség igényeivel?

    Véleményem szerint semmi, illetve ugyanaz mint eddig volt. Minden olvasónak a saját belátására volt bízva eddig is, hogy elhiggye, amit a monopolhelyzetben lévő újságírók állítottak. Kevés szektás tag, akármilyen párt van uralmon, minden dicsőséges maszlagot elhisz, amit az imádottjai elébe raknak. Ez volt már a Pravda idejében is. Ha az ilyennek leírják, hogy az atomfelhő megáll a határon, még azt is elhiszi.

    Az azért megfigyelhető, hogy a tudományos képtelenségekről hamarabb bebizonyosodik, hogy „kacsa”. Viszont a politikai lózungok tovább tartják magukat. Mindkettőre tudunk példát az elmúlt harminc év magyar sajtójából.
    Erre az olvasónak egy bevált módszere van: a szalagcímeket elolvassa, majd rögtön ahhoz a részhez ugrik, ahol a „Puncik és fenekek” típusú cikkek következnek.

  • gyuri10
    2020 augusztus 4
    1:05 du.

    Ahh..mekkora krokodil-könnyek..
    Külgyek néked kóser papírzsepit ?

  • Télleg Gyurka.
    Ha más a kóser dolgoknál tartunk:
    Ha meghívnának tégedet Alcsútra vagy hová,
    kikötnéd hogy csak akkor mész vendégségbe,
    ha a véreshurkát kóserül készítenék el neked ?

    Szerintem elmennél te
    ész nélkül és még féltérden
    kezet is csókolnál a Nagyúrnak,
    ahogyan az illik.Láttunk már ilyet más
    nyugger Orbánfan öregasszonytól is,
    mér pont te lennél kivétel?.

  • Kővendég
    2020 augusztus 4
    3:25 de.

    Én eccer megnyertem a sakkot.
    Még mindig megvan valahol,
    csak a fehér futó veszett el.

  • Andrew_s
    2020 augusztus 4
    4:59 du.

    „Nem azért volt akkortájt kevesebb problémás csemete, mert ütötték, verték őket (o.k. volt rá eset), hanem mert az alapoktatás valóban alap-oktatás volt, eleve kompenzatív módszertanokat használt, és tudást termelő erőnek hirdetve a tudásnak és nem a kivagyi bunkóságnak adott közösségi értéket..”

    ———————–

    Ma, és már egy jó ideje azzal prezentálják az eredményeiket az elsős pedagógusok, hogy „már karácsonytájt letudják írni a nevüket a gyerekek” – gondolom, ez az elvárás, de hogy miért? Az első/második valamikor az alapozó évfolyam volt, biztosabban tanultak meg írni, olvasni, számolni a tanulók! Nyilván voltak kivételek, de általában ez volt a helyzet! Úgy látom, hogy ma semmire sincs idő, mindenbe belekapnak, és nem igazán rögzülnek a dolgok, nincs „visszacsatolás” – aki vette a lapot annak jó, aki meg nem az így járt!

  • Bendeguz79:
    „Piros Laci nem okozott verfurdoket, azert kuldte Kadar vissza a hentes muhelybe.”

    No, hát egy kicsit utána olvastam Piros László karrierjének.

    Lehet, hogy nem csinált semmi rosszat, elvégre a „legjobb időkben” 1950-ben nevezték ki az ÁVH vezérőrnagyává és az Államvédelmi Határőrség országos parancsnokává. 1953-ben a „jóságos” Gerő Ernő (beceneve „a barcelonai hóhér” volt) belügyminiszter helyettese, 1954-től belügyminiszter lett.
    1956 októberében funkcióiból leváltották, majd a Szovjetunióba menekült, ahonnét 1958-ban augusztusában tért vissza Magyarországra. 1958 szeptemberétől a Szegedi Szalámigyár főmérnöke, 1969-től az igazgatója. 1977-ben a Szegedi Szalámigyár és Húskombinát vezérigazgatójakánt ment nyugdíjba.

    Nézze jóember, ez csak jóizlés kérdése. Ha én az Ön kedves „Piros Laci”-jának a beosztottja lettem volna, akkor az én izlésem azt diktálná, hogy hallgassak, mint szar a fűben, és nem pedig mint Ön, a KMH fórumán fecsegjek, rágalmazzak mindenféle állítólagos „öreg volt párttitkár” hozzászólókat emlegetve.

  • Kedves gyuri10!

    A zsidók kiirtása 75 évvel ezelőtt véget ért. Soha nem szabad elfelejteni, hogyan történt és miért történt, de ma már azért talán más dolgok is fontosak a világtörténelemben. Ami a te személy szerinti siránkozásodat illeti, hidd el, kevesebb több lenne és hatásosabb. Vagyunk néhányan, akik másról is szeretünk eszmét cserélni. Hogy mekkora marhaságokat gondolsz rólam, azt leghelyesebb, ha Gábriellel konzultálod meg. Jó acsarkodást kívánok nektek!

  • Kedves Bendeguz! Hát én bizony csak kötekedést olvasok a te hozzászólásaidban. De sebaj, aki szereti, hadd élvezze! 🙂

  • Almási Alma
    2020 augusztus 4
    6:01 du.
    Álmaink Almája „az” a megszólítás: Kedves Rodeo!

    radírozza a kényszeres magyarázkodásodat… itt -végre- megérkezett az igazi nyár a nyári záporral és a hozzá tartozó mennydörgéssel engem ez derűssé és nyugodttá tesz… közben elolvastam gyuri10 hozzád intézett inzultációját is és mindeneken felül ember maradtál még akkor is ha az általam képviselt ismert tényektől semmilyen erő nem fog tudni téríteni személyiségemet a B79 cel (grizi őnagysága) összehasonlítása sem rendít meg abban, hogy azok amiket az eddigi 3 cikkedben leírtál nagyszerűek mélyen gondolkodó valakire vetítik a rivaldát!

    (közben a spanyol nyelvű tv sportcsatornán Iker Casillas nagyságáról szól a fáma… lehetnél e te is hasonló abban amit képviselni akarsz és tollat ragadsz érte?

    meg kell jegyeznem olyan megátalkodott vagyok meggyőződésemben, hogy senki sohasem tudott más eszközzel kibillenteni, mint tényszerű és sziporkázó ellentételezéssel (zenében a kontrapunkt)

    nem kell eldöntenünk semmit sem, de ha a moderálás lehetővé teszi az állandó és tartalmas vitával visszük előre

    minden jót neked várom a másikat amire majd újfent mondok valamit ha másért nem azért, hogy nyári viharban is tudjál igazi vitába keveredni

    ajánlom figyelmedbe Antonio Vivaldi 4 évszak-ából a Nyár tételt és benne a nyári viharral… a késői olasz barokk hatalmas megjelenése a barlangrajzokkal méltó társ a művészettörténetben

  • Álmaink Almája
    A “kedves” az igyekszik,
    de a:

    “hogy folyton feleslegesen kötekedsz, és ebben a tekintetben ugyanaz a kategória vagy, mint Bendeguz.Ebből láthatod, hogy nem hízelegni akarok”

    Az nem! Nincs is szükségem rá! Viharról Vivaldi Nyár jut eszembe neked ajnánlom „oldásra”!
    Engem csak ellenérvekkel lehet megrengetni, de a moderáció nem hasznos ehhez, a vita érvekkel és nem letaglózni azt akivel nem értesz egyet!
    Ezt csak azért teszem ide, ha a moderátor a hosszabbat -bármi okból- törölné

  • Gabriel Karikas

    Rodeo11
    2020 augusztus 3
    8:17 du.

    Aggodalomra bőven van okod – na nem tőlem – mert ahogy mondják, ki mit vet, azt arat….

    Veled bizony nem igen cserélnék ….
    Merthogy sok gaznak magját itt szanaszét szórsz – és kéjesen vigyorogsz rajta …

    Voltak már hátulgombolós kölyökkorunkban is értelmesek, akikkel egyetemben az ilyenek társaságát messzire kerültük – merthogy a hozzád hasonlóaknak csak az okozott némi gyönyört elvetélt idejükben, hogy milyen komisz „csínyeket” bírtak másokkal szemben kiagyalni.
    Legalábbis ök, hozzád hasonlóan csínyeknek nevezték az idióta komiszkodásaikat

    Felnőtt korban én ezeket egyszerűen már ocsmány rossz-indulatoskodásnak hívnám .. – szépszerével
    De te barátocskám még erre is ráraksz tízlapáttal

    Ettől jópofának gondolod magad

    Addig míg valaki jópofán nem vág

    Szóval röviden és tömören: az antissemita, rasszista megnyilvánulásokat nem most tanultam meg felismerni, lett légyen az bármilyen Wágneres, vagy egyéb börkötésekbe, szonátákba, egyebekbe csomagolt.
    Se az alattomos uszításokat személyek, népcsoportok, népek ellen, pláne az egymásnak uszítást jól kitervelt ámításokkal, félhazugságokkal, csábos ígéretek parfümével átitatott csili-vili papirosba csomagolva

  • Olvasva a mai magyarorszagi elektromos sajtot, a tagdhatalan teny, amit mar jeleztem az elobbiekben, s valoban Hazai Lampa meglatasai alapjan tapasztalhatok, hogy nagyon keves adatokat, sot a jelentos temyeket mellozve, csupan a regi Pravda modjan csak ma is befolyasaikat ontjak.

    Ami igen gyatra minosgeiket es tisztessegtelensegeiket tukrozi.
    Mert foglalkozasi kotelezettseguk a kozossseg informalasa, amit ketsewgtelenul nem teljesitenek.

    Tehat mind a tobb evtizedes egyetemi kepzeseik sikertelensegeit bizonyitjak maig is, s az egy szegyen!

  • Gabriel Karikas
    2020 augusztus 5
    3:03 du.

    te állandóan a képes feledre zuhansz?!

    tudd (hiszed nem hiszed egyre megy!) keresték a barátságomat, mert az utolsó kiflimet is megosztottam már az oviban is… és ahol tudtam segítettem a gyengébben eleresztett (mármint tanulási képességekben) társaimat korrepetáltam… együtt tanultunk ami néha fergeteges gombfocizásba vagy sakkozásba torkollott… amikor már magam kerestem a kenyeremet ez még inkább… én voltam az akit választottak (nem kellett jelöltetnem magam a „szervekkel” ezt én demokratikusnak nevezem), hanem a „tömeg” jött utánam és ezt azután sok haszonnal gyakoroltuk azokkal akik hasonszőrűek, mint én… az építőtáborban egy voltam a sok közül és végigküzdöttük azt is nagy élmény volt

    dús és beteges fantáziád szüleményeit meg nyugodtan írd, moderátor beengedi én meg mondok rá eztazt

    kezeltesd magad

  • Bendeguz79
    2020 augusztus 5
    4:13 du.

    grizi
    az „elektromos sajtot” hogyan reszeled? vagy szeleteled hogy bepannrozd mielőtt kirántod… ennyi gond?

  • Gabriel Karikas
    2020 augusztus 5
    3:03 du.

    majd a moderátor eldönti befér e ez még?

    fellapoztam ama általad hivatkozott szólásomat, és döbbenten látom ám ebben amelyikről most szólok, hogy én még vátesz is vagyok(??? haha) pontosan kitaláltam a „gondolatolvasási hajlamaidat” (nekem ilyen hajlamaim sincsenek) és íme:

    hajszálpontosan beváltottad jóslatomat, miszerint: „én -szerinted- milyen is vagyok”

    egye fene, legyen!

    megjegyzem: 100000% -osan bizonyos vagyok benne, hogy Richard Wagner -ből egy árva hangot sohasem hallottál következésképpen beteges fantáziádra alapozva hazudsz róla azoknak akik veled együtt egyetlen hang ismerete nélkül mondanak mindenfélét (ez Wagner Óriásságán egy jottányit sem változtat)

    tudd, hogy Descartes, Voltaire, Montesquieu, Hegel nagyságával azonos értékben lerángatta a burzsoázia ármányairól a leplet és a végén egy sajátos fordulattal azt a képet mutatja ami a dialektikus materializmus alaptétele a tagadás tagadása filozófiai törvény érvényesülése Brünnhilde a Götterdämmerung végén letagadja és újat épít a helyére amikor a Rajna hűs habjai az újjongó sellőkkel visszaveszik a sok gyalázatostól (Wotan és Hagen meg a társaik) azt ami sohasem volt azoké és vadiúj életet ad a VILÁGNAK

    hogy erről te egy fikarcnyit sem ismersz az a te végtelen műveletlen aljasságod

  • Kővendég
    2020 augusztus 5
    8:56 de.

    Ha jól vagyok értesülve az 1957-58-as megtorlásokat követően az a nagyon jóságos, a bolsevik gyakorlatot messze megtagadó Kádár János, egyeseknek „apja”, stabilizálta a proletárdiktaturának nevezett rendszerét – nem tagadták egy percig sem, hogy a demokratikus társadalomformával ugy vannak mint macska a vízzel – isszák, de rühellik.
    Ebből kifolyólag pedig hazajöhettek az ilyen hófehér lelkületű Pirosak is.
    Csodálatos
    Hiszen jó-néhány pincebeli ivó/traccsparti cimboránktól más sem hallunk, hogy azt a minden elfogultságtól mentes, „tökéletesen demokratikus” rendszert kellene visszaállítani, mint alternatívát a mostani ál-demokrácia (vagy illiberalizmus) ellenében.
    Most még csak azt nem tudom, hogy a megholtakat feltámasztva – vagy jók nekünk a leszármazottaik is, mint Orbán Viktor, vagy Gyurcsányné Dobrev Klára.
    Persze a sor hosszú …

    Mindenesetre mielőtt azt a látszatot kelteném (bár gondolhat rólam nyugodtan ilyet is), hogy prosztoj módon egyenlőséget tennék leszármazottak és apák között csak példaként hoznám fel Rajk Lászlót, akit volt szerencsém ismerni, igaz nem közeli barátként. Bár néhány közeli barátom és kollégám igazán jó-barátságot ápolt vele.
    Példája kapcsán kapcsán megerösithetem, hogy igen sokszor az alma messze esik a fájától … hogy aztán miket élhetünk meg ráadásul egy családon belül is!? (megint jó példa az édesapa László és testvére Endre)

    Vagyis távol álljon tőlem eszetlen vagdalkozás – aminek bizony tanúja vagyunk eme lapok hasábjain – bár a vagdalkozók többsége nyilván rögtön azokra süti a bélyeget aki tükröt tart eléjük ….

  • Geyza/Elemer
    2:53 / 5:57

    Antalljózsi annak a horthysta id’Antalljózsi belügyminisztériumi államtitkárnak a fia, aki anno egy úgynevezett idegenrendészeti eljárás keretében részt vett 3000 menekült lengyel katolikus elbújtatásában, miközben 16˙700 zsidó származásút viszont Kamenyec-Podolszk hadműveleti területen – talán épp az ő irányítása mellett – adtak át az ún. Einsatzgruppe gyilkolásra specializált alakulatai rendelkezésére.

    Szirtes Zoltán „Temetetlen halottaink – Kőrösmező” címmel adott ki könyvet még 1993-ban e témában, ahol külön helyet szentelt Antall és az ő levelezésére, melyből kitűnik, hogy a (történelemtanár, orv.múzeumigazgató) miniszterelnök ezt az egész, Horthyék által >idegenredészeti eljárásnak< becézett, valójában pogromot . t a g a d t a . még a megtörténtét is.

    Ezzel a történettel csak "Antalljózsi" miniszterelnök igazi emberi hozzáállását kívánom ecsetelni…

  • Utóirat:

    .

    A jobboldal tagadása Kamenyec-Podolszk-i, horthysta magyar tömegmészárlást illetően, jelenleg(!) annak a FidSS koncepciónak a megvalósítását célozza, amely Magyarország részvételét a Magyar Holokausztban a német megszállásra kenve az 1941-es államilag szervezett gaztettet egyszerűen meg nem történtnek állítsa be.
    – Végsősoron erre a sanda szándékra utal a Kossuth tér 1944.március 19-i állapotra tervezett „helyreállítása” is.

  • Orsós Elemér

    Andrew_s
    2020 augusztus 4
    4:59 du.

    Igazad van! Ezért mondtam én itt már párszor hogy, a fürdővizzel nem kellett volna a gyermeket is kidobni, magyarul: kár volt a „kádári átkos” jótéteményeit pazarlón elsöpörni, mert még most is -akár átkeresztelés nélkül is- hasznát vehetnénk!

  • Orsós Elemér

    DonGolo
    2020 augusztus 6
    6:52 de.

    Szerintem valamit rosszul tudsz, mert idős Antal József 3000 katolikus lengyel elbujtatásáért szerintem nem kapott volna a Jad Vashem intézettől Világ Igaza kitűntetést!

  • Gabriel Karikas

    Rodeio haver!

    Na öntsünk tiszta vizet a pohárba. Te megszólalod a Geyzát – aki amúgy soha nem veri itt a nyálát – veled ellentétben a semmire, és amikor az csak illusztrálásként egy iciripiciri szegmentet elénk tár munkásságból, vannak normálisok, akik számára az ilyesmi öröm, és őszintén vele együtt bírnak örülni, ellenben Te ilyenkor itt a sárga irigységtől hanyatt-fekve kalimpálod büdös patáidat.

    Ha tudtál volna valaha is valami alkotni valójában, nemcsak mint technikus valamit a norma szerint kötelességből végrehajtani – akkor nem írnál ilyen hülye fennkölt szövegeket – „alkotó emberekről”
    Akik amúgy ugyanolyan egyszerű – helyenként tiszteletreméltó, helyenként becstelen senkiházik, mint bármely más szakmához tartozó lények.
    Hogy valamiben specialisták voltak?! – na bumm ez adatott nekik – veleszületett tálentumukat felismerve megpróbálták hasznosítani mint művészek – kinek hogy sikerült.
    Az én alkotásaimmal nem kell szégyenkeznem – lett legyenek azok bármely földön is. Vannak amelyek köbe, cementbe vannak ágyazva – vannak kiadványok, amelyeknek az ára az antikváriumban magasabb mint a borítóra írt ára, de nem kapni. Voltak gyártmányaim, aminek a használatától banki központ hosszú-hosszú évekkel a az elképzelhető használati ideje után is nehezen vált meg.

    Te mit is alkottál?

    Wagner miről is rángatott le leplet, milyen burzsoáziáról?

    Egész életében a gazdagság, pénz-elverő életmód után loholt, mindig tele milliós adósságokkal – a legkülönfélébb országok uzsorásainak tartozván. Itália földjéről például az adósok börtönéből szabadulva tiltották ki.

    Királyok, bankárok, iparmágnások és kereskedők kegyei után rohangált. Igy is halt meg. Valamennyi operája valamely adósság megfizetésére volt szánva, amelyek többségének a honoráriumát már megirásuk előtt elzálogosította. A zenéje jó volt, na és? Érdekes az, hogy az ember mit gondolt akárkiről is? Persze Te magad szeretnél hasonlítani valamelyest hozzá, aztán rájössz, hogy a körmöd-feketéjében sincs annyi tálentum mint annak, ezek-után azt hiszed, hogy mások is annyira elveszettek, mint Te!?

    Amúgy meg persze hogy utálta a burzsoáziát – ugyanazon okokból kifolyólag mint Te vagy Marx és Hitler haverod, LEGFŐKÉPPEN A ZSIDÓSÁGOT, pont azért mint Te és még néhányan az itteni pince ajtaját berugdosva, és a bennlevőket köpködve – A SÁRGA IRIGYSÉGBŐL
    De egy percig sem emberszeretetből – éppen úgy mint ahogy Te sem!
    És még dicsekszel is vele!

  • . Geyza
    02:53 &
    DonGoló
    652&706

    ”Antalljózsi” az Eötvös gimnázium történelem tanára volt, sőt sokak igentisztelt osztályfőnöke is egészen addig, amíg azok az „Kádárék”, a . h o r t h y s t a . á l l a m t i t k á r . f i á t . fel nem üldözték oda, a Budai Várba, azaz – „aki nincs ellenünk, az velünk van” kádári elv alapján – már 1974-ben ki nem nevezték a Semmelweis Orvostörténeti Múzeum igazgatójának… Onnan persze már történészként mutatkozott, miközben természetesen belülről bomlasztotta „az átkos rendszert”… 😀

    Csak úgy mellékesen, egy múzeumigazgatói állás betöltése több, ún. párt-hatásköri feltételekhez volt kötve, azaz ezek nélkül nem lehetett volna múzeumigazgató.

  • Gabriel
    2020 augusztus 5
    10:22 du.

    kórkép: hisztéria trémens a köbön

    gyógyíthatatlan de leginkább kezelhetetlen esetleg a grizi ért hozzád de akkor te is hottentottáúl fogsz ide biggyeszteni „bölcselmeket”

  • DonGolo
    2020 augusztus 6
    6:52 de.

    többször kellene írnod, hátha akkor …tudod: a reményhal… bár én egyre inkább feladom

  • DonGolo, lehetséges, hogy ez volt az eszmei ürügy a Kossuth tér átalakítására, de nekem meggyőződésem, hogy valódi ok az, hogy el kellett adni az Orbán papa térköveit jó áron…

  • Se Antall József, se Orbán Viktor, se más politikus hatalomra jutásáért ne okoljunk másokat. MI MAGUNK választottuk és támogattuk őket most és mindörökké…

  • Kedveds ALmacska;
    Ha talan neha egy rendikvulli esetben valaszom, vagy kerdesem Magahoz nem lenne torolve, vajon miert velne azt „kotekedesnek”???

    A leheto LEGbartsagosabb es tisztessegesebb modorban teszem azt mindeg Magahoz.

    Persze a hosszu meseket mellozve a sorai alanyan reaglva, vagy kerdezve teszem azt mindeg.
    Persze a foszerkeszto kb. 3/4-t torli.

    Mivel a foszerkeszto ertesiteseben nem jelezte hogy mik azok a szavak amik ismeteleset a ‘World-press’ felismer es torol.
    Talan az „Almasi Alma”, vagy a „Bendeguz79” a megjelolt szavak.

    De ketsegtelenul, meg a Balaton vizenek allapotan is tilos megjegyzest tenni.

  • Rodeo11
    2020 augusztus 6
    1:37 du.

    Csillapodjék Nagysád.
    Hallgasson Vágnerurat.
    Vagy Vanek urat.Nekem mindegy.

    Én nemtom.
    Rodeoról mindig ez a „Rejtői Életkép” jut eszembe,
    idézem nem szószerint mert már rég olvastam:

    „Vanek úr akkor már úgy nézett ki,
    mint valami elhízott háremhölgy,
    akit a Padisah hűtlenség miatt
    a katakombákba száműzött, de a
    szakállához nem engedett nyúlni…”

  • Rodeo11
    2020 augusztus 4
    2:47 de.

    Te tudatlan tulok.

    Ruszkiország, a dicsőséges volt berlini
    GGB rezidens vezetésével jó tizenvalahány éve
    az ÁLLAMCSŐD SZÉLÉRE kormányozta magát !

    Az egész Világnak kellett ősszeadni a pénzt ,
    (Amerikával az élen) hogy kihuzzák
    a hülye Ivánok seggét a slamasztikából!

    Hálából most újabbfajta atombombákkal hadonásznak az idióták.

  • slapaj
    2020 augusztus 3
    5:32 de.

    Ahogyan téged olvas a kisember,
    tisztára olyan érzése támadhat
    hogy a „lehetséges világok legjobbikában él”

    Ellenben akinek 1 csepp esze van és
    nyitva tartja a szemét, „tart tőle”

    Az idézetek eredetije eképpen mutatkozik Murfitól:
    „Az optimista úgy gondolja,
    a lehetséges világok legjobbikában él.
    A pesszimista tart tőle.”

    „Aki ma optimista, az nemért semmit a Világból”…/ Géjjza/

  • Gabriel Karikas

    Rodeio
    Nemcsak az utoljára, a fenti hozzád intézet szavaimat, hanem sok más egyéb bejegyzésemet sem tudod/tudtad megcáfolni. Igy amiket leírtam AZOK egy az egyben megállják a helyüket, vagyis pontos kórképek ….
    NEM RÓLAM –
    SAJNÁLOM, EVVAN….

  • Gabriel Karikas

    Almási Alma
    2020 augusztus 6
    1:58 du.

    Na ne má… hogy mi van? Na én ugyan nem.
    Nem pont ezért verem itt a nyálamat?

    Próbálkoztam a másik cikknél a magát tanárnak valló, így értelmiségi jóembernek felvetni, hogy egy demokratikus berendezkedés esetén nem elég csak a választásokon való részvétel. Csak néhány alapvető kritériumot kezdtem sorolni, hogy a választásokat követően is a politikusok hogyan tarthatók kontroll alatt. Gondoltam, hogy mint értelmiségi, mint tanár leginkább megérti …
    Az „értelmiségi” jóember reakciója az volt, hogy nyomozok utána. Nem ismerős …. ??
    Sajnos nem tudok rajta nevetni, maximum sírni

  • Gabriel Karikas
    2020 augusztus 6
    10:00 de.

    nem akarok a „haverod” lenni, sőt semmilyened sem!

    ismétlem önmagam de ez még engem is megdöbbent ami ferde hajlam belőled árad, pedig már azt hittem (minő tévedés), hogy megfejtettelek de ez a Iago-i attitűd és halmozottan irányomban OPNI-ért kiált!

    amit írtál minősíthetetlen

  • aug 3. – a delmagyar.hu a hvg tulajdonosát b@sztatja.
    Ma már a 444.hu, 24,hu, hvg.hu is megemlíttetett ugyanitt. Tessék választani!

  • Bendeguz79
    2020 augusztus 6
    3:18 du.

    grizi

    megpróbálom megfejteni miért nem 3/4-részben?

    esetleg (túlzott kérés) a moderátor nem tudja azonosítani a nyelvet amit te betolsz ide, azaz el sem tudja olvasni (én nem olvaslak, mert siralmas az amit elkövetsz a billentyűzeteddel és kiröhögöd azokat akik nekiállnak és megpróbálnak megfejteni (én sohasem!))

    azért arra válaszolhatnál, hogyan reszeled az „elektromos sajtot”?

  • Almási Alma
    2020 augusztus 6
    1:56 du.
    Álmaink Almája

    akinek baltája van az kivágja az utolsó fát is… akinek köve van az lekövez mindent kár, hogy nincs ugyanilyen nagyságrendű fűtermelő mert akkor a Népköztársaság útja már régen legelő lenne a városligeti Hősök terével együtt kis kacsaúsztatókkal ha a családban lenne baromfitenyésztő

    a kapitálistapistaság és profit éhség azaz kapzsiság (nem tudom mond e ez neked valamit de Kanadát a 4×2 = four by two viszi megsemmisülésbe)

  • .Orsós
    Elemér
    07,50

    Jószándékú feltételezésed arra a logikára épül, ha a Jad Vasem kitüntette id.Antallt, akkor az biztosan úgy is volt:

    Én pedig a fontossági sorrendet mellőzve erre azt mondom:

    I. Mint az 1941-ben az indegenredészetre specializált belügyi államtitkár biztos, hogy tudott – már MAGAS BEOSZTÁSÁNÁL fogva is TUDNIA KELLETT – a szövetségesünk által lerohant lengyel honból, mégis hazamenekült, egykor még K.u.K., azaz magyar állampolgár, ám a párizsi határreviziók miatt külföldinek minősített, ill. ezek által itt-ragadt zsidó, főleg lengyel illetőségű lakokosok ellen készülő és lecsapásként lebonyolított, magyar állami, ún. IDEGENRENDÉSZETI RAZZIÁRÓL.

    II. Akkor már két éve nyílt uszítás tárgyai voltak a már kéz évtizede is itt élő, ide tartozó monarchiabeli menekültek, de honosításuk kf. objektív és szubjektív – sokszor szándékos és mesterséges – akadályoztatás miatt hiúsult meg. Aztán erre a lengyel hadi események hatásra tovább növekvő létszámuk ellen folytatódott. A nyílt uszítás legfőbb terepe éppen az a nyíltan antiszemita, horthysta parlament volt, ahol olyan képviselők, mint többek-közt például a Matolcsy fivérek (a mai MNB elnök nagybátyjai) interpellációikban és spontán bekiáltásaikkal KÖVETELTÉK a zsidók mielőbbi „eltávolítását” az országból.

    III. A Jad Vasem megfelelő egyéni igazolás ellenében könnyen adott Világ Igaza kitüntetést, hisz örültek, ha igaz emberre leltek ama sok nem igaz között. Természetesen megbíztak az őket igazoló, megmentett hitsorsosok szavában is. Híres jóhiszeműségük alapján nem zárható ki még az sem, ha mondjuk a portugáliai emigrációban a volt kormányzóval együtt dekkoló és azt anyagilag támogató báró Chorin Ferenc – tegyük fel egy másik tanúval – akár Horthyból is világigazát csináltathatott volna, ha annyira nem lóg ki a lóláb, mint a magyar ellenforradalom hétpróbás fővezérénél…

    IV. Viszont Antall esetében – márcsak a megmentett 3000 lengyel keresztény takarásában – az a másik 17˙000 abszolúte áratatlan embertömeg erőszakos magyar mártírrá tétele éppen a jobboldal tudatos ködösítése miatt egy jóidőre elhomályosult – stílszerűen – eltemetődött, amit végül is csak Szirtes Zoltán könyve volt képes újra exhumálni.

    V. Tehát idősb’Antall József egy olyasféle „mentésben” játszott vezető szerepet, ahol TUDATOSAN TETT(EK) KÜLÖNBSÉGET katolikus lengyel és zsidó lengyel személyek között, ami nem volt más, mint egy, ez utóbbiak kárára megszervezett 3 hetes, tudatos tisztogatás és embervadászat.

  • P.s.

    Az a mesebeszéd, amit állítanak, hogy az így, állami eszközökkel és hatósági személyekkel kitoloncoltak további sorsáról Horthystáék ne tudtak volna, annak eleve ellentmondanak az egyes magyar szállító és őr „személyzet” fotói, valamint beszámolói a K.P-i vérengzés részleteiről, valamint a német parancsnokság és a magyar hatóságok ez ügyben kelt levelei.

    Horthysztán hű, jobboldali követője, Orbanisztán ezt hatalmas hullahegyet akarja újra elhantolni azzal, hogy 1944.március 19-cel borítsunk már végre földet a múltra…

  • Almási Alma 1:56

    Csak abban van igazad, hogy minden körülmények között – általában – a gazdaságnak van primátusa, ill. hogy ma Magyarországon, Piripócstól Mucsáig bezárólag minden „kiírt” tender a Térkő kft. betonkeverőire, kőbányáira és dolomit kőzúzó malmaira van szabva, és kitalálva… (Járok egy kis faluba, ahol az „EU-s szökőkutat” benőtték a bokrok, de az szakadatlanul csobog… 😀 )

    Ellenben a Parlament előtti Kossuth Lajos tér az más. Átalakítása mindenképp a horthysta szélsőjobbnak azt az igényét hivatott kielégíteni, hogy a tér március 19. előtti állapotára hajazzon, jelképezve ezzel azt a történelem hamisító és népbutító tézisüket, mintha a Magyar Holokauszt és a magyar háborús politika csakis a német megszállás következménye lenne… Ennek segítségével elhallgatva a Horthyzmus korábban eltelt mocskos 25 évét, törvényesnek elhazudott, mindvégig véres antiszemita propagandáját, törvényalkotását zsidótörvényestül, a Kamenyec-Kőrösmezői Magyar Holokauszt Mészárszékével egyetemben…

  • Geyza
    2020 augusztus 6
    5:26 du.

    és a kanyar volt a hibás és a Vanek úr akinek nagy szakálla nőtt mert ellopták az ollóját

    kész csődtömeg

  • Geyza
    2020 augusztus 6
    5:26 du.

    pontosabban? melyik szankcióval? a kötél amivel húzták az meg kínai gyártmány? „berlini GGB rezidens” a gúgli nem ismeri, az mi? eszik e vagy isszák?

    vagy?: GGB – Grundstücksgesellschaft Baugrund mbH & Co. KG
    lakásügynökség…

  • Nos 5-én nem jelent meg a hozzászólásom,amit6-án röviden megismételtem….és az sem(amin persze nem volt mit moderálni,csak legfeljebb nem tudták megemészteni az igazságot)
    Hát levontam ismét a konzekvenciát amit nem részletezek… mert Az MÁR TÉNYLEG MELLBEVÁGÓ LENNE…,de túlélem és SZERENCSÉRE nem ettől a „nagyon demokratikus ” hírlaptól,és a hazug baloldali sajtóból tájékozódom….Nagyon mélyre süllyedtek..van még lejjebb? Lehetséges…..

  • DonGolo és Vögelein,
    Almási Almának csak a cionistákkal van problémája. Kamenyec-Podolszkij már régen volt és különben is erről nem tanítanak a kairói és a beiruti ostáblákban sem.Már régebben megírta,hogy a föld túlnépesedésén egy jó kis világháború vagy egy pestishez hasonló tömegfertőzés tudna segíteni.Az utóbbi kívánsága íme már teljesült is.Ez viszont nem megy lakóság rendezési alapon,bár a magyar parlamentben már vannak gyöngyösi mártonok akik listázni akarják az izraeli kettős állampolgársággal rendelkezőket.
    A beírásom tömörítése végett még hozzáteszem,hogy ifjabb Antall József annak idején Izraelbe látogatott és tarhálni próbált a magyarok részére.Mondván,hogy az ott élő zsidóknak is nyugalmas életet jelentene.Mindezt a Kneszetben szavalta a nyilvánosság elé.Az akkori miniszterelnökünk Menáchem Begin(emléke legyen áldott)fenyegetést érzett ki a szónoklatából és nem is válaszolt neki.Viszonylagos megvetésnek örvendett ezután nálunk a magyarok regnáló mini szerelnöke.Ez is egy Alma,amelyik nem esett messze a fajától!

  • Jóval több baloldali hírlap van ,mint jobboldali,senki nem kolátozza a sajtószabadságot,csak az a bökkenő,hogy az előbbi nem tényeket,hanem hazugságokat ír (amit a baloldali politikusok még a TV.ben is harsognak,élő adásban)mig a jobboldali sajtó ezt a tényekkel,tapasztalatokkal bizonyítja,amit a normális emberek többsége felfog……
    Na ez a lényeg,sajnálom,hogy ennyire erőlködnek feleslegesen!

  • Id. Antall József levele gr. Károlyi Józsefnéhez, a Magyar Lengyel Menekültügyi Bizottság elnökéhez

    „73/1942.

    Méltóságos Grófnő!
    Az utóbbi időben azt tapasztaljuk, hogy Lengyelországból zsidó fajú egyének szivárognak be Magyarországra és Méltóságod vezetése alatt álló Magyar-Lengyel Menekültügyi Bizottságnál jelentkeznek részben támogatásért, részben pedig azért, hogy részükre valamely táborunkban való elhelyezkedés lehetősége kieszközöltessék. Kihallgatásunk alkalmával – amint értesültem – letagadják sok esetben, hogy zsidó fajúak és így könnyen lehetséges, hogy mi őket a legszigorúbb tilalom ellenére táboraink állományába felvesszük.

    Ezért mély tisztelettel kérem Grófnőt, hogy az újonnan érkezett zsidó fajú menekülteket, továbbá akik erre gyanúsak, azonnal a KEOKH-hoz utasítani szíveskedjék. De leghelyesebb volna a KEOKH-tól egy detektívet kérni, aki őket odakísérné. Én Siménfalvy Őméltóságával, a KEOKH vezetőjével megbeszéltem az ügyet. Ő a legkészségesebben küld Méltóságodhoz detektíveket. Nagyon kérem kedves Grófnőt, hogy ezeket az eseteket a legszigorúbban méltóztassék kezelni, mert eltekintve attól, hogy ellenkező esetben magyar hatósági rendelkezésekkel méltóztatnék összeütközésbe kerülni, a lengyel szociális akció is csorbát szenvedne. Ugyanis, ha a magyar hatóságok azt látnák, hogy a lengyel menekültek közé – a velük szemben tanúsított nobilis eljárásunk következtében – külföldi zsidók szivároghatnak be, magukkal a lengyelekkel szemben is kénytelenek volnának olyan megszorító intézkedéseket tenni, amelyek következtében a lengyel menekültek helyzete is romlana. De a közérdek is ellene szól, hogy ezen a téren engedékenyek legyünk. Ha elterjed a zsidók körében, hogy Magyarországon a külföldi zsidóságnak is menedékjogot biztosítunk, akkor egész Európa zsidósága ideözönlenék.
    Tapasztalatból tudom, hogy a Bizottság mekkora áldozatkészséggel és munkával végzi nemes feladatát, éppen ezért a Bizottság érdekében áll, hogy csak azon a területen fejtsen ki szociális működést, amelyen annak idején a Belügyminiszter Úr megengedte és hozzájárult.
    Egyúttal is kérem Grófnőt, hogy holnapi napon Siménfalvy Őméltóságát értesíteni méltóztassék arról, hogy kik jelentkeztek eddig Méltóságodnál a zsidó fajú egyének közül és Budapesten ezek hol találhatók.

    Antall s.k.,
    miniszteri osztálytanácsos.”

    id. Antall levele ugyanekkor a KEOKH vezetőjéhez:

    „73/res/1942./IX. szám.
    Méltóságos
    dr. Siménfalvy Sándor
    miniszteri tanácsos úrnak,
    a KEOKH vezetője
    Budapest
    Kedves barátom!
    Hivatkozással telefonbeszélgetésünkre, megküldöm gróf Károlyi Józsefné és Gróf Szapáry Erzsébethez intézett levelem másolatát. Ők elnöki, illetve alelnöki tisztet töltenek be a Magyar-Lengyel Menekültügyi Bizottságnál /: Fő u. 11. :/.
    A magánlevél formát az ügy bizalmas természetére tekintettel választottam. Egyébként telefonon figyelmeztettem őket, hogy milyen veszedelmes volna, ha ilyen ügyekbe beleavatkoznának.
    Szeretettel köszönt
    Antall József „

  • Orsós Elemér

    DonGolo
    2020 augusztus 7
    4:37 de.

    „.Orsós
    Elemér
    07,50

    Jószándékú feltételezésed arra a logikára épül, ha a Jad Vasem kitüntette id.Antallt, akkor az biztosan úgy is volt:”

    Ezt aláírom, tényleg jóhiszemű voltam a fontos részletek és előzmények alapos utámjárása nélkül. Köszönöm a helyreigazítást!

  • gyuri10
    2020 augusztus 7
    12:16 du.

    unalmas! a por belepte; de Bejrútban manapság másról beszélnek, igaz, nem az iskolában!
    mikor látom, hogy @gyuri10 van…akkor gyorsabban görgetek

  • Kővendég
    2020 augusztus 7
    12:33 du.

    ennek ma jelentősége nulla, ne agnoszkálj! bár tedd; ha nincs másod!

    viszont levédiaalsópöfeteg tönkretétele és senkiházi vazallussá tétele felejthetetlen 45 év kemény és eredményes munkáját tette semmissé… na jó vannak segítői például az orbán és bandája

  • Hello, gyuri10!
    Kétségtelenül igaz, hogy a gondolkodásod… hmm… egy kissé nehézkes. Ezért nem is nagyon vettem fel, ha marhaságokat írtál rólam. De, tudod, eddig tényleg csak a butaságodat hittem oknak, az eszembe sem jutott, hogy aljas is vagy, és azért, hogy mindenáron valami dicsőséget szerezz magadnak legalább ezen a kislétszámú fórumon, folyamatosan hazudsz. Kilóg a lóláb! De végül is a te dolgod. Előbb-utóbb még a „barátaid” előtt is lejáratod magad.

  • Geyza
    2020 augusztus 6
    5:26 du.

    mivel megszólítottál, gondoltam mondok én is „ezt azt” neked! abban igazad lehet, miszerint aki ma optimista az szellemileg retardált, de én vállalom!

    magam részéről Murfy csócsi helyett Cyril Northcote Parkinson „törvényeit” szeretem idézni;

    azok közül is egy mindig beugrik, olvasván geyzát, gábrielt, grizit:

    „aki nálam hülyébb annál én okosabb vagyok!”

    mi is volt ott a dél kínai tengeren, miért sikoltozott az usa admirális, hogy bántsák krahácsot és csak nézett, mint Rozi a moziban, az elektronikus repülői megbolondultak és az anyahajók ott voltak a nagy semmi közepén rettegve…
    mi történt? csak nem? a fagyi visszanyalt?

  • gyuri10
    2020 augusztus 7
    12:16 du.

    Sok hűhó semmiért…

  • Kővendég
    2020 augusztus 7
    12:33 du.

    Hol „zsidófajúak” , hol migráncsok..
    mikor minek van itt az ideje.

  • Boda Marcsi
    2020 augusztus 7
    12:22 du.

    Igen, pár hete panaszkodott is valami FIDESZ-főmufti
    hogy nem bííííírja már elviselni ezt a szörnyű balliberális sajtó-fölényt ami van ma Magyarországon,
    ezért (nyilván közpénzből de ez nem biztos csak tutti)
    létre fog hozni egy Kormánypárti Webb-oldalt.
    Mert valahol csak ki kell már mondani a frankót,nemiga ?.. : )

  • Kővendég
    2020 augusztus 2
    7:52 du.
    idézet „”””….Szóval a Vezér és Kancellár helyében én közeljövőben a HVG-t próbálnám vagy vinni, vagy tönkretenni…””””
    A kettő közül szerinted melyik módszert kellene választani
    üdvözletével

  • Kővendég 12:33
    &Gyuri10 12:16

    Maximális köszönet az itt közölt Jad-Vasem-díjas, idősb’Antall József valóságos gondolatvilágát igazoló, c o r p u s . d e l i c t i . l e v é l . közléséért, amely bizonyítja és egyben megmagyarázza a sanda mód . á l d e m o k r a t a . miniszterelnök ifj.Antall Józsefnek nemcsak a negatív hozzáállását, de teljes tagadását
    a . k a m e n y e c i . H o l o k a u s z t . f ő p r ó b a . történelmi igazságával szemben.

    Nagyon fontos tanulsága ennek az egész szerecsenmosdatásnak, hogy a jobboldal, vagyis Orbán – k i z á r ó l a g . k ü l p o l i t i k a i . s z e m p o n t b ó l – a maga rendszere nemzetközi legitimitása érdekében veri a vasat
    Magyarország . h o l o k a u s z t-á r t a t l a n s á g a . mellett, amely viszont ugyancsak úgy igaz, mint a szeplőtelen fogantatás mítosza is…

  • Rodeo11
    6:07 😀