Állig fegyverben

2020 szeptember 5 8:58 de.42 hozzászólás

„Állig felfegyverkezve várjuk a járvány második hullámát”, mondta Orbán Viktor pénteken reggel a Kossuth Rádióban. A múlt heti igehirdetést kihagyta a miniszterelnök, talán éppen fegyverkezett valahol, azért nem tudta akkor megosztani a gondolatait a hallgatókkal. Ma azonban visszatért, és akik kedvelik ezt a fajta beszédet, örülhettek. Orbán a régi, ugyanabban a katonás retorikában utazik, mint évekkel ezelőtt.

Csapataik harcban állnak. Az ő csapataik. Nekünk, magyar polgároknak nincsenek csapataink. Mi nem harcolunk, mert békében élünk magunkkal és a világgal. Nem vágyunk háborúzni senkivel, utáljuk az ellenségeskedést, nem keressük a bajt ott, ahol nincs.

Orbánnak a harc az igazi terepe, lényege a küzdés maga. Békeidőben tántorog, mint a partra vetett tengerész. Mintha részeg lenne: bizonytalan, nem tud mit kezdeni magával. Ő maga mondta sok évvel ezelőtt, választás közeledtével, hogy érzi a puskapor szagát. Aki ott is puskaporszagot érez, ahol nincs, annak soha nem megy ki az orrából e különös illat. Az ilyen ember élete végéig hadvezérnek tartja magát, honfitársait pedig katonáknak.

2010-ben, amint újból fegyverhez jutott, háborúba indult a világ ellen. Megharcolt a Világbankkal, nekiment a multiknak, a saját köreihez nem tartozó oligarcháknak, összeveszett, akivel csak lehetett. Azóta a saját bőrünkön tapasztaljuk a dicsőséges hadjáratok eredményét: romok, rombolás, amerre lép.

A mi szerszámunkkal veri a csalánt, pedig nem kérte senki, hogy helyettünk harcoljon. Születésétől fogva katona, ráadásul a legelszántabb fajtából. Az utolsó töltényig tüzel – sőt, még azon is túl. Ha nincs ellenség, teremt magának és az övéinek. Mintha egy számítógépes játékból bújt volna elő: ha lelövik, mindig marad még néhány élete.

Nekünk, akiknek a nevében rendre összevész a világgal, egy életünk van.

Nem harcolni kellene, hanem kormányozni. De ő mindig csatába készül, s a muníciót, akaratunk ellenére, mi szállítjuk az ütközethez. A mi pénzünkből fegyverkezik a világ, elsősorban Európa ellen, a mi pénztárcánkból lopja ki a lőporra valót, a mi bankszámlánkról emeli le a puskaporszag árát.

Mi lettünk miatta lesajnált, antidemokratikus ország. Sem Európának, sem Magyarországnak nem válik javára ez a korszerűtlen, avítt, idejétmúlt hátranyilazós hadviselés. Működő egészségügyre, tisztességes tájékoztatásra volna szükség.

„Állig felfegyverkezve várjuk a vírus második hullámát”, mondta a vezénylő Tábornok. Meg akart nyugtatni bennünket ezzel a bejelentéssel, de mi ettől csak még idegesebbek lettünk.

42 hozzászólás

  • azt adja az alapos vizsgálat, hogy a SARS C-19 tesztje halott vírusokat is feljegyez amivel hamis eredményt azaz több fertőzést mutat, mint ami a valóságban van!

  • az elemzés bizonyosan pontos (az az egyik szalónja a Vezérnek?

    ilyen összezsúfolt ízléstelenül drágának tűnő berendezéssel amit anno a Kígyó utcában lehetett kapni kenőpénzért)

    megjegyzem, nem látok eme „vezetési” módszerben semmi különbséget a ma demokratikusnak kikiáltott rendszerek vezetőinek napi kinyilatkoztatásaitól és azok ugyanilyen eredményeitől, csak a számok nagyobbak mert másik pénznemben Levédiaalsópöffetegétől 3 jegyű szorzókkal nagyobb gazdaságokról van szó, de a mai eredmények teljesen világszínvonalúak csak a Levédiaalsóböhöncei korrupciót lobbying-nak vagy cabildeo nak nevezik idioma válogatja

    emiatt nem izgatom magam… a demokráciák is különféleképpen vannak centralizálva … már akinek sikerül ilyet csinálni és nem azok közé tartozik ahová betolják a demokráciát és kő kövön nem marad utána mert a követ is elhordják a kedves látogatók

  • Jó írás. Pontos.
    Egy kis szösszenetet loptam hozzá egy elektronikus chat oldalról : ” mi vagyunk az egyetlen ország, amely évek óta csatázik, de se ellensége, se fegyvere… csak egy elmebeteg vezetője/vezére

  • Kapcsolódva FSP remek cikkéhez idemásolom a felelős értelmiség pénteki nyilatkozatát: ELÉG VOLT címmel, amit elsősorban olyan emberek jegyeznek akik az első fidesz kormány (98-02) támogatói voltak – nem tűnnek annyira libernyákoknak vagy talán utóbb váltak azzá? 🙂

    Köztük:
    Csaba László, közgazdász, egyetemi tanár, az MTA tagja
    Elek István, közíró
    Jeszenszky Géza, történész, volt miniszter
    Lányi András, filozófus, egyetemi docens
    Mellár Tamás, közgazdász, egyetemi tanár, az MTA doktora
    Pálinkás József fizikus, egyetemi tanár, az MTA tagja (volt vezetője)

    „ELÉG VOLT!
    2019. február 9-én kiadtunk egy Nyilatkozatot, mert kötelességünknek éreztük, hogy emlékeztessük a kultúra és a tudomány területén intézkedő állami vezetőket: a sikeres reformok alapos előkészítés és nyilvános mérlegelés nyomán születnek. Az érintettek akarata ellenére kierőszakolt változások a szellemi életben soha nem érik el a céljukat.

    Tiltakoztunk a napi érdekekhez, tudományosan kellőképpen alá nem támasztott elképzelésekhez igazított intézményalapítás gyakorlata ellen, és elítéltük a világnézetek őszinte párbeszédét ellehetetlenítő durva vádaskodást, uszító hangnemet.

    Másfél év alatt a helyzet tovább romlott. A kormány a világra és Magyarországra szabadult járványhelyzetet is hatalma növelésére használta, miközben fokozódott a kézivezérlés okozta káosz és a kormányzati arrogancia.

    Elég volt a kormány felforgató, rendbontó intézkedéseiből!

    Elprivatizálták a nemzet vagyonát,

    ellehetetlenítették a független médiát,

    cenzúrázzák a tudományos kutatómunkát,

    az államigazgatásból marionett-színházat csináltak,

    a tanszabadságot lábbal tiporják – a közoktatást már régen bedarálták, most az egyetemeken a sor.

    POLGÁRTÁRSAINKHOZ FORDULUNK!

    Felhívjuk az egyetemistákat és oktatóikat, a magyar szellemi élet minden szereplőjét, hogy álljanak ki az az egyetemi autonómia, az oktatás és a kutatás szabadságának védelmében!

    Felszólítjuk a főváros és a kerületek vezetőit: amennyiben a diákok követelése nem teljesül, biztosítsanak helyet a Színház és Filmművészeti Egyetem oktatói és hallgatói számára, hogy megfelelő körülmények között folytathassák munkájukat!

    Hisszük, hogy olyan országban fogják befejezni tanulmányaikat, amely az ő diplomájukat ismeri el, és nem azt, amin egy megszállt intézmény pecsétje díszeleg.

    Budapest, 2020. szeptember 4.”
    Itt lehet aláírni a nyilatkozatot, ha valaki egyetért vele: https://felelosertelmiseg.com/?p=325

  • Precíz kórlap!

    Röhögjek, vagy elkeseredjek?!

    Hol a forradalom?
    Állítsuk meg az EU-t, hogy NE ADJANAK PÉNZEKET KÖZVETLEN EU-S SZÉTOSZTÁSA NÉLKÜL!
    Amíg nem teljesítjük az eu-s normákat, addig a pénzosztás közvetlenül alájuk tartozzon!

    Ne féljünk, mert akkor több jut, jobban hasznosul!
    Bár, akkor nem az o1g-oligarchák gazdagodnak! Nem tudják ellopni!

  • Almási Alma:
    Ezt a szép, kifejező képet láttam a face-n, mai magyar reklámkép állítólag a Kárpátmedence megmentéséről…
    https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-0/p526x296

    Kedves Alma!
    Valóban rendkívül kifejező a kormányzati erkölcsi és anyagi támogatást élvező „Alapjogokért Központ” által használt kép. Eredetinek azért nemn mondanám, mert ha jól emlékszem, egyszer egy, a II. világháború propaganda plakátjaival foglalkozó amerikai kiadványban láttam ennek a képnek az eredetijét; de az szines volt, az egyik katona horogkeresztes, a másik nyilaskeresztes karszalagot viselt, a plakáton meg valami szöveg, hogy >Együtt a német bajtárssal…stb!<

    Egyébként egy – szerintem túlontúl visszafogott – vélemény:
    https://merce.hu/2020/09/01/a-ner-es-a-fergek/

  • Almási Alma
    2020 szeptember 5
    1:16 du.

    Mint egy Horthy korabeli Trianon reviziós plakát! 😀

  • ALMASI:

    Az „allitolag” nem kibujo a fascista verontas propagandajat kozolni. Bar ki is lett volna az inditoja!

    S az a leg-megdobbentobb abban, hogy azt a cenzor boldogan atengedte es kozli!

  • SzandiMandi
    2020 szeptember 5
    12:36 du.

    https://felelosertelmiseg.com/?p=9

    Most csak a valóban prominens aláírói névsorra koncentrálva halkan megjegyezném hogy, a nagyon fiatalok is minimum kettő, de a nyugállományuak az átkossal együtt legalább 4 regnáló rendszert átéltek -persze csak akkor, ha megalkuvón elfogadjuk, hogy volt rendszerváltás- ezért félve had kérdezzem meg hogy, eddig hol lapultak vagy nyergeltek? A névsorban nagyon sok a nyugállományú, akik már az átkosban is értelmiségi szerepet játszottak és ha akkor is mertek volna csak fele ilyen melldöngetősen felelősen értemiség lenni, akkor még ezt a mostani „rendszerváltás” nevű hazugságot sem kellett volna kitalálni, mert a felelős értelmiség által okosan megreformált „legvidámabb barak” valóban vidáman tovább szuperálhatott volna a sajnálatosan megtörtént önrablások és idegeneknek való vagyon átjátszások ország leamortizálása nélkül!

    Persze most lehet azt mondani hogy én könnyen beszélek, mert a mezei kis érettségimmel én nem vagyok értelmiségi, de azért forradalmat csinálhattam volna! 😀

  • „Állig fegyverben …”

    Mai hír: egy karanténban lévő embert a saját házában – kapun belül!!! – ütött meg egy zsaru.

    Hát ide jutottunk. A saját otthonomban félnem kell az államtól, a saját otthonomban igazolnom kell magamat. Ha nem úgy teszek a saját otthonomban, ahogy Orbán kutyái megkívánják, akkor ütnek a saját otthonomban.
    No, erre tessék mondani valamit, „oszt jó napot”!

    (Bár lehetséges, hogy ez is a „fokozott ellenőrzés, a bűnmegelőzés része; csak akkor rohadt nagy baj van: nem vonulnak tízezrével utcára az emberek eltakarítani ezt a mocskos rablóbandát.)

  • Gyönyörű tudósítást kommentelt a mi drága Besanconunk a pénteki színművészeti előtti eseményekről – HATALMAS KÖSZÖNET ÉRTE!
    Személyesen nem, de lélekben ott voltam veletek én is.
    Az online közvetítéseken keresztül átjött valami azért Albertába is a csodálatos hangulatból:

    „Ti vagytok a mi jövőnk, ti vagytok a mi reménységünk” – A színművészeti előtt tüntettek pénteken
    https://www.youtube.com/watch?v=KGkguMf-03U

    Vasárnap az élőláncról:
    https://merce.hu/2020/09/06/elkezdodott-az-elolanc-alakitasa-budapesten-amivel-az-szfe-privatizalasa-ellen-tuntetnek/

    Mindeközben az „új idők szavának” megfelelően „igazság,erő,felemelkedés
    EGYÜTT TESSZÜK NAGGYÁ A KÁRPÁT-MEDENCÉT!” címmel kendőzetlen háborús propagandával jelentkezett a mijóurunk által agyontámogatott Alapjogokért Központ, ilyen lózungokkal:
    „Látjuk, hogy a magyarság gravitációs ereje egyre nagyobb, felelősségünk pedig túlmutat a saját magunk sorsán….Ott vagyunk a győzelem kapujában, és következő nemzedék feladata a döntő ütközet megvívása – hogy Szent István koronájának minden ékköve újra ragyoghasson.
    Adódjatok össze és készüljetek, minden nap készüljetek!”
    https://keszuljetek.hu/

    – Kedves Hölgyek – Urak, mindenki megválaszthatja (még) széphazánkban, hogy mi is áll közelebb hozzá…

  • Bendeguz79
    2020 szeptember 5
    9:37 du.

    grizi, szokásodhoz híven kifacsarod a tényeket te is a „highly likely” legalsó kategóriájába tartozol!

    majd Álmaink Almája megvédi önmagát ha szóra méltat téged, de addig is amit ő csinált az az, hogy bemutatta mai napig létezik ez a fajta „izé” a hatalmon lévők bármilyen aljasságra képesek (pláne ha némi fegyver is van a kezükben ehhez) hogy megtartsák az ebül szerzett hatalmat mint éppen most 58 nappal a voksolás előtt Kamala Harris máris előkészíti a terepet a vesztésre és az ő reagálásukra ami randább lesz, mint a Clintonnéé volt a highly likely idegen beavatkozás az ő bulletproof rendszerükbe az annak kinyilatkoztatása a CNN teljes nyilvánossága előtt, hogy ez az egész átjáróház ha a hatalom megszerzéséhez és egy popular vote megszerzéséhez kell amit utána lehet mindenfélére használni

    mint te teszed most azzal az újsághírrel

    magam részéről ez már érdektelen mert megszoktam az ilyet és ennél rohadtabbat is…manapság ez a modus operandi

  • Szomorúan vicces szösszenet az ÉS-ből (PÁRATLAN OLDAL szept. 4.)
    „Nagy adag elvetemültséget kellett kitermelnünk magunkból ahhoz, hogy megszüntessük a hátrányos helyzetű, többnyire roma gyerekeknek esélyt adó Igazgyöngy Alapítvány és Magyar Evangéliumi Testvérközösség iskoláinak, valamint a hasonló funkciójú Ámbédkar Iskolának adott állami támogatást.

    Jelentjük, hogy sztahanovistáink megfeszített munkájával sikerült a kitűzött termelési célt elérni, sőt, túlteljesíteni. Olyan mennyiségben állítottunk elő elvetemültséget, hogy maradt más feladatok elvégzésére is.”
    https://www.es.hu/cikk/2020-09-04/a-m/termelesi-jelentes.html

  • Kedves Elemér!2020 szeptember 6, 11:43 de.
    Emlékezz csak vissza milyen euforikus hangulatban voltunk 1990-ben a választások után, tele reményekkel, álmokkal és ígéretekkel. (Nosztalgia az élet megrontója? 🙂 Azóta persze kiderült a sok hazugság, tévedés, megalkuvás és „okosban” megoldott nyerészkedés szinte minden akkori ideológusról és politikusról. A mi „Felelős értelmiség”-ünk természetesen nem volt sem tökéletes, sem prófétikus látással megáldott, feltehetően sokuk még az átlagos közember tisztességével sem értek fel, de hát ennyire naivak, hiszékenyek mi voltunk, nem más, hogy bíztunk bennük sőt néhányan még vagyunk is, (magamat is beleértve 🙂
    Az egyetlen ilyen még most is főállású értelmiségink a mijóurunk (Geyzától copyzva 🙂 aki továbbra is csak a javunkat akarja és a hatalmas dicső múltunkat szájba rágva és magyarságtudatunkat kenegetve lopja ki a szemünket és alakítja vissza az országot vitéznagybányaira. (Remélem legalább a bőröndöd már össze van készítve 🙂
    A felelosertelmiseg alárói, prominensei sem ma született bárányok, ezt mindenki tudja róluk és a petíciójuk is csak azt fejezi ki, hogy ez már nekik is sok! Az, hogy a pávatáncosunk meddig bírja még a táncizást nem kis kérdés, de azért legkésőbb amikor kerülünk kifele az EU-ból, akkor azért komolyan el kellene gondolkodni, hogy jóje lesz ez? Alternatívaként persze ott lesz a remek kipcsak, türkmén vagy Vlagyimirovics közössége évekénti kurultáj játékokkal, meg remek trianon balettal.
    Szóval megpróbálhatjuk elkenni a dolgot (másra), de hát mégis minek? 🙁

  • A vasárnapi élőláncról : töménytelen ember, és zseniális szervezés! Amit lehetett, megtettek, néhány napnyi melóval és a szűkös körülmények között is az eszközöket megteremtve álltak helyt – le a kalappal az SZFE hallgatói és támogatói, a velük együtt szolgálatot vállaló többi egyetemista, vagy civil közreműködő előtt!

    Mi először a Múzeum krt. előtt álltunk, aztán ahogy gyűlt a tömeg, tolódtunk, araszoltunk a Bródy felé mind lejjebb, így nagyjából az Olasz Intézet előtt álltunk, de annyian voltunk, hogy a rakparton pl dupla sort képzett az „emberlánc” Végig a fal mellett, hogy a járókelőket ne akadályozzuk, a felrajzolt vonal mentén álltunk mi részvevők. Szigorúan mindenkin maszk, kesztyű, a szervező lányok, fiúk fel és alá járkáltak az eszközökkel, aki esetleg nem hozott magával otthonról kesztyűt, netán elszakadt, vagy maszkjával volt valami gond – enyémnek pl az egyik füle mondta fel a szolgálatot, és bár volt nálam másik, de már rohantak is rám vagy hárman, hogy pótolják azt (zárt dobozokból, celofánba csomagolva ) kívánságra fertőtlenítettek, fújdogálták a „szert” – még a távokat is beosztották egymás közt, hogy mindenkinek legyen „felelős területe” Tévedések elkerülése végett, nem a kezünket, hanem a fehér-piros körbefutó szalagot fogtuk, kicsit lazára engedve! A karta tehát így ment a Vas utcától a parlamentig, és igazán meglepő volt az a fegyelmezettség ahogyan a részvevők viseltettek, és ahogyan a szervezők helyt álltak. Volt egy kis karneváli hangulata az egésznek, nem a beszédekre, és a „kinyilatkoztatásokra” ment ki a dolog – ekkora távoknál ez nem is működött volna – csak a végén a Kossuth téren hangzott el egy összegző beszéd. Zenék, énekek, gólyalábas srácok kötötték le a figyelmet, innen onnan tangóharmonika hangzott, szóval az egésznek egy békés, színes „együttlétet” demonstráló feelingje is volt a nyilvánvaló cél mellett, és ez láthatóan teljesült is! Miután tőlem a gyakorlati dolgok megvalósítása elég messze áll, így nekem már elképzelni is nehéz volt, hogy mi munka lehetett megtervezni és felrajzolni a haladási irányt, az élőlánc vonalát a Vas utcától a Kossuth térig több irányba is kanyarodva ( és főleg mikor?) de a hozzáértő és fáradhatatlan szervezők ezt is megoldották!

    Nagyon meleg volt, olyan területeken ahova erősen odasütött a nap, nem is tudom hogy lehetett kibírni, de úgy tűnik ezt is elviselték az emberek, ki így ki úgy, aztán ahogy vége lett, mi is átmentünk a Kossuth térre, na ott már egy kicsit „leroskadtam” én is, egy árnyékos padra, igaz az erős nap elment már addigra, és jó volt egy kicsit ücsörögni, nézni a hatalmasra duzzadt tömeget, sokadalmat! Bármi lesz, bárhogy alakul, nekem nagy élmény és újabb tanulság volt, és csak üzenem mindazoknak akik „jöttek is volna meg nem is” ( van néhány ilyen barátunk, ismerősünk) hogy részemről kár lett volna kihagyni!

  • Besancon
    2020 szeptember 7
    8:29 de.
    Nem akarlak elkeseríteni, DE ami most folyik az a „rendszerváltók” belharca a picinyke -még nem privatizált- maradékért! (Csak ügyetlenül álcázzák! 😀 ) Hál Istennek ezt egyre többen észreveszik, aki meg nem, az benne volt a kerekasztal paktumban! 😀

  • SzandiMandi
    2020 szeptember 6
    9:35 du.

    Igazad van, de nagyon remélem hogy, a mi kezdeti eufóriánk az unokáinknak már nem katarzis lesz! 🙁 (Hátha okosabbak, de nem elvakultan bátrabbak! 😀 )

  • Nos csak annyit,hogy a kormány eddig is mindent megtett a vírus megfékezése érdekében ,akkor is ha sajnos az utóbbi napokban nőtt a fertőzödtek száma (a sok felelőtlen ember miatt!)és ezután is mindent megtesz,(szigorítások)mivel eddig is felelősségteljesen
    kormányzott!

  • Boda Marcsi
    2020 szeptember 7
    11:42 de.

    Neked az agyadba ment a vírus heheheeehehe idióta

  • SzandiMandi
    2020 szeptember 6
    9:35 du.

    Nekem az első pofáraesésem az volt amikor
    „népszavazást” hirdettek neg az állami címer kiválasztására.
    Lehetett szavazni az 1848-49 -ik évi Polgári Demokratikus
    Forradalom és Szabadságharc ún. „Kossúth cimerére” is.
    Ami nyilvánvalóan jól kifejezte volna az új magyar demokrácia céljait.
    Erre mit tett az Antall-féle horthy-fan kormány?
    Naná hogy azt a Hothy-címert fogadták el, ami alatt Magyarorsztág gyakorlatilag háborús bűnös országgá vált.

    Csak Sztálinnak volt „köszönhető” hogy nem ítélték el Horthyt és a számtalan kisebb háborús bűnöst. Akik és akiknek leszármazottai most imét a romlás felé irányítják az országot.

    És akik miatt még mindig nem tudott a magyarság szembenézni múltbéli bűneivel.

  • Oké Orbán megéri a pénzét. De ki áljon a helyére ? Az ELquró vagy az Elqróné ? Vagy a Karányony ? Na kit ? A baloldal nem tudott kitermelni egy olyan figurát aki az Orbán alternativája lehetne. Az Orbán karizmatikus, vezéregyéniség ha azt mondja hogy elöre akkor ezt ugyis gondolja illetve teszi. Egyébként az Orbánnak van alternativája csakhogy azok a jobb oldalon vannak. Ugy hivják óket hogy Novák és Toroczkai.

  • Belharcaaaaa….? Elemér, te már azt se tudod, mit beszélsz…

  • Orsós Elemér
    2020 szeptember 7
    11:07 de.

    Besancon
    2020 szeptember 7
    8:29 de.
    Nem akarlak elkeseríteni, DE ami most folyik az a “rendszerváltók” belharca a picinyke -még nem privatizált- maradékért! (Csak ügyetlenül álcázzák! 😀 ) Hál Istennek ezt egyre többen észreveszik, aki meg nem, az benne volt a kerekasztal paktumban! 😀

    ————————————–

    Csekély a valószínűsége, kedves Orsós E. hogy bármiféle ötleteddel el tudj keseríteni – azt meg végképp nem is értem, a sok hülye „privatizőr” miért nem keresett meg téged, az „álcázás” nagymesterét? Most aztán hülyén halnak meg valamennyien, de sebaj, mint most megtudtam egyre többen résen vagytok -:))))

    Tudod Elemér, azt gondolom, amit te itt és most – e témában előadsz ( Vallásszabadság, 5:31) az nem más, mint egy csúnya maszatolás! A kérdésed Szandihoz álkérdés csupán, afféle kifarolás valamiből amivel nem tudsz mit kezdeni!

  • BÉLA BALÁZS
    2020 szeptember 7
    1:55 du.

    Mia bajod Gyurcsánnyal?
    Időnként kicsit idióta volt, na és ??
    A Forint ment felfelé a Dollárhoz képest,
    a benzin meg lassanként mendegélt lefelé.
    A kenyér és tej ára szépen stagnált.
    A kiskereskedelem virágzott.
    Kell ennél több ??

  • BÉLA BALÁZS
    2020 szeptember 7
    1:55 du.

    Eléggé lenézed a magyar emberek képességét, ha 10 millió magyar között nem tudsz más alternatívát elképzelni Orbán helyett. Ki mondta, hogy csak Gyurcsány, meg a neje, vagy Karácsony van a pakliban? Ja, tudom ki mondta, ezt sugallja a hatalom minden létező csatornán a nép felé.
    Az meg, hogy Novák és Toroczkai alternatívája lenne Orbánnak, hát az pedig Orbánra nézve mélységes sértés. Két semmirekellő, ráadásul agyatlan barmot emelsz Orbánnal egyenlő szintre, miközben Orbánnak van képessége, csak ördögi mód és szarul kamatoztatja ezt a képességet az Ország szempontjából nézve.

  • Almási Alma
    2020 szeptember 7
    3:04 du.

    Jó lenne, ha piszkálódás helyett inkább mélyrehatóbban utánanéznél hogy, a „rendszerváltás” óta eddig kik voltak hatalmon és Te is rájönnél arra hogy, válogatás nélkül „ezek (mind) ugyanazok” akiket Bródy már 2011-ben megénekelt!
    http://www.zeneszoveg.hu/dalszoveg/72833/brody-janos/ezek-ugyanazok-zeneszoveg.html

  • Besancon
    2020 szeptember 7
    8:29 de.
    már olyan régen mertelek megszólítani, éppen ideje lett… ez most betette nálam a ….szóval a kaput (is)
    az ilyen és hasonló tüntikék® szerte széjjel csobognak (folyásról ne beszéljünk) és egyformán tök eredménytelenek sőt (szerény véleményem szerint) a hatalom a lila brokátfüggöny mögül kilesve hatalmasakat röhög is rajtatok… ők -mármint hatalomkáék- már törvényesítették azt ami ellen a tüntikéék most fegyelmezetten majd fegyelmezetlenül délutáni sétára mennek családostúl, barátostúl és kutyát is viszik akinek nincs kutyája az a macskát de ha az sincs visz magával zászlócskát

    és minden marad a régiben… (én a Don Giovanni alapján levontam már a következtetésemet, miszerint ez a minden marad a régiben sem igaz de még nem találtátok meg a kővendéget és pláne nincs hová meghívnotok paloták híján

    erről ennyit majd írsz róla egy eclogát, amit itt várok kis terpeszben (az a legbiztosabb állás)

  • Nagyon kedves ez a többes szám, első személy, amiben a t. szerző a magyar polgárokat képviseli, de azért nem baj, ha van különvéleményem?

    Tudhatná kedves újságíró úr, már ha nem teljesen analfabéta a szakmájában, hogy a háborús retorika igen kedvelt fogás volt a hidegháború idején. A másik felet ellenségnek kell láttatni, és vasfüggönnyel vagy egészségügyi övezettel elzárkózni előle. Az, aki ebben nem vett részt, minimum nemkívánatos volt, de inkább üldözték, ellehetetlenítették a szakmájában.
    Adott esetben a fegyvertelenség, az állandó békére hivatkozás is lehet egy aljas kampányfogás, ahogy a fegyverbe szólítás is a kontextustól függően lehet motiváló.

  • SzandiMandi
    2020 szeptember 6
    9:35 du.

    Annyiban csatlakozom Elemérhez, hogy bukott emberek nem fognak rendszert váltani.

    De a bukást talán másként gondoljuk. Nekem életem nagy csalódásai közé nem az tartozik, ha egy híres közéleti emberről kiderül, hogy besúgó volt a szocializmusban. Inkább az, ha az illető a saját szájával kampányolt a demokrácia és a kapitalizmus mellett a kilencvenes években, és két kézzel szórta az átkait a szocializmusra. Talán azért, mert az jobban fizetett akkor … De amúgy a Kádár-korban is jól élt az illető.

    Ilyen csalódás Hofi meg Janikovszky Éva, akiket a liberális tábor győzelmi zászlóként hordozott körbe halálukig, de azután is.

  • Aurora Boreálisz

    Geyza
    12:38

    🙂

  • hazai lámpa
    2020 szeptember 8
    9:26 de.

    csakhogytudd

    én(SIC) kaptam „határsávot”, már elmúltam 10 éves, és egyedül utaztam, nem volt szándékomban áttörni a határzárat a demokráciába, mert még nem tudtam mi is az…, hogy a vakációmat Rózsi nénémnél töltsem Sopronban, a vonaton a kalauz volt hivatott a jeggyel együtt megtekinteni de nekem szabadjegyem volt gyors elsőosztályra és ott nem igen kekeckedett, egyébként is a vasutasok jó fejek voltak (ma nem tudom milyenek)
    sz’al ennyike… el van ez manapság hekmekükütyűzve, alaposan

  • Orsós Elemér
    2020 szeptember 7
    6:41 du.

    Kedves Elemér, EDDIG úgy gondoltam, hogy egy bizonytalan, de odafigyelő politikai fórumozó vagy. De mostanában megváltozott rólad a véleményem…

  • ORSOS. szept. 7, 6:41 du.

    Persze hogy nem „ugyan-azok” !

    De mivel ugyan azt tanultak, hat ugyan azt cselekszik, hat az nem lenne ugyan-ugy termeszetes?

  • Bendeguz79
    2020 szeptember 8
    9:55 du.

    Jól mondod, de vannak még az éltesebbek közül eredeti ugyanazok, a többi meg azok leszármazottja vagy érdekbarátja.

  • Almási Alma
    2020 szeptember 8
    12:13 du.

    Kedves Alma, megértelek! De ez mind azért van, mert léhán túl sokat godolkozom, pedig inkább dolgoznom kellene -mivel tele vagyok energiával- ami elvonná a figyelmemet a közelmúltról és az aktuális politikáról! Már én is egyre többet szídom magam ezért a nekemmármindegy, mások jövőért való felesleges aggályoskodásért! Nem magamért teszem, lehet hogy kórosan túlteng bennem az ivadék gondozási ösztön!

  • Orsós Elemér
    2020 szeptember 9
    10:03 de.

    Elemér

    ne gondolkodj!!! (még megárt?)

    kövesd Petúr bán zengzeteit Erkel Bánk bán jából… a bánat és a bor agyadban frigyre lép… te ívás helyett is „gondolkocc”

    kár… csak írjál

  • Orsós Elemér
    2020 szeptember 9
    10:03 de.

    Ezzel én is így vagyok. Jobb lenne nem írni, de mégis muszáj. Felelősség a kisebbekért. Illetve mi se lennénk itt, ha nem dolgoznak meg ezért szüleink, nagyszüleink.

    Plusz Chris megérdemli, hogy ne csak a sarlatánok írjanak a lapjába.

  • Rodeo 443

    😀 :-DDDDDDDDDDDDDDD

  • Rodeo11
    2020 szeptember 9
    4:43 du.

    Kössz a jó tanácsot, az ivás még megy, de az ívás már néha problémás! 😀

  • „A város, ahova hívlak, nincs a térképeken
    Ne kérdezd, hol van, ha akarsz, jöjj velem
    Eltévedt utcák, rejtett udvarok
    Színes tűzfalak közt érzem, otthon vagyok

    Rövidlátó lámpák magányos tereken
    Vén mogorva ajtók kitárulnak nekem
    Zárkózott pincék, kopasz háztetők
    Titokban örzik az elveszett idõt”
    https://www.youtube.com/embed/ItMSRojpmQ4?html5=1

  • Vagy itt: