A megszállt közmédia felszabadítása

2020 október 24 10:06 de.83 hozzászólás

Pénteken este fél 10-ig a Magyar Távirati Iroda (ismertebb nevén MTI) mindössze egyetlen, nem túlságosan tartalmas hírt volt képes kiizzadni magából az október 23-i ellenzéki tüntetés kapcsán. A tiltakozó vonulás ugyan órákkal korábban, már délután elkezdődött, de az MTI-nek ennyi idő sem volt elég arra, hogy egy hiteles, szakmailag elfogadható beszámolót közzé tegyen. Egy olyan anyagot, amelyben elmondják, hogy valójában miről szólt a tüntetés, mik voltak az előzményei, valamint azt sem kellett volna elhallgatni, hogy minden központi mozgósítás és állami rásegítés (utaztatás) nélkül is tízezrek, döntően fiatalok vettek részt rajta.

Arról most nem is beszélve, hogy a TV2 és a Hír TV egy szélsőséges párt emberét, Novák Elődöt szólaltatta meg az ünnep kapcsán és e beszélgetések fő témája a Jobbik és a DK egymásra találása, vagyis, Jakab Péter és Gyurcsány Ferenc összeboronálása és ekézése volt. Mondhatnánk persze, hogy a fenti két csatorna – szemben az MTI-vel – nem közpénzből működik, magánkézben lévő médiumok, kereskedelmi tevékenységből tartják el magukat. Mondhatnánk ezt is, de nem volna igaz. A két említett médium az állam (értsd: adófizetők) által finanszírozott hirdetésekből él, ha ezek a pénzek nem volnának, a két csatorna már rég bedobta volna a törölközőt.

Ami pedig az MTI-t illeti: nos, egy évi közel 100 (jövőre 117) milliárdból működtetett cégtől joggal volna elvárható, hogy megfeleljen a pártatlanság és a kiegyensúlyozottság követelményének. Ennek – láthattuk többször – nem felelnek meg, sőt, legújabban már arra vetemedtek, hogy egy számukra kellemetlen bírósági végzés közlését képesek voltak megtagadni.

Mindezt azért volt érdemes elmondani, mert egyfelől igaza volt Hadházy Ákosnak, amikor a közmédia hazugságai és elfogultsága miatt szervezett tüntetést. Ebben az országban ugyanis Orbán Viktor és a Fidesz addig fog uralkodni, ameddig meg nem valósul a közmédia pártatlansága, vagyis, amíg a kis településeken élő lakosság jobb híján csak a hazugságokból, csúsztatásokból és ferdítésekből tud tájékozódni.

Abban már kevésbé volt igaza Hadházynak, hogy akcióját nem egyeztette az ellenzéki pártokkal. Talán megsértődött a borsodi választást követő összezördülés miatt, vagy egyedül akarta elvinni a dicsőséget – nehéz volna megállapítani. Az viszont mindenképpen hiba volt, hogy a Kunigunda utcába hívta az embereket. Olyan helyre, ahová nagy tömegek soha nem fognak elzarándokolni. Bármekkora is legyen az elégedetlenség a közmédia hazugságai és torzításai miatt, tudomásul kell venni, hogy a Kunigunda utca messze van Budapest belvárosától, tömegközlekedéssel nehezen megközelíthető, gyalogosan is bajos oda eljutni, az autójukat pedig csak kevesen kockáztatják, hogy magukkal vigyék egy tüntetésre.

A Fidesz annak idején – tudatosan, vagy nem – jó érzékkel vitte el a Magyar Televíziót a Szabadság térről. Az ötödik kerületbe nem volt nehéz tiltakozó gyűléseket szervezni, még csak fel sem kell gyújtani az épületet, mint tette ezt 2006-ban a felheccelt csőcselék. Ha a közmédia ellen akar tüntetni az ellenzék – és ezt már jóval korábban el kellett volna kezdeni – helyszínként érdemes ismét a Szabadság teret választani. Igaz, a tévé székháza már nem ott van, ám a tér még mindig szimbolikus jellegű, ráadásul el lehet mondani – nem egyszer, hanem sokszor –, hogy ott volt utoljára szabad és független az elvileg minden magyar érdekeit szolgáló Magyar Televízió.

Amennyiben mégsem tetszik a helyszín az ellenzéki pártoknak, jó szívvel ajánlhatjuk a Szabadsajtó útját, ahol már több nagy, méltóságteljes tüntetés volt.

Leírjuk még egyszer, mert nem lehet elégszer elmondani: Orbán és a Fidesz hatalma addig tart, ameddig a kisebb településeken csak a hazugságot hallják az emberek, miközben a lopásokról, a korrupcióról, vagy legújabban a koronavírus kapcsán kialakult kommunikációs káoszról és bénázásról semmit.

Mostantól – ha már idáig nem tették – a közmédia felszabadításáért kellene harcolniuk közösen az ellenzéki pártoknak, mert egy hazugságokkal megszórt, a valódi információtól elzárt országban, bármennyire is nagy az elégedetlenség, nem lehet választást nyerni. Ne legyen természetes, hogy a Kossuth Rádióban csak a miniszterelnök hirdetheti az igét, mintha az övén kívül más igazság nem is lenne.

Nem a Kunigunda utcában kell tüntetni – ott nem kitalálják, csak legyártják a hazugságokat.

83 hozzászólás

  • György Molnár

    „a TV2 és a Hír TV ” = Völkischer Beobachter……

  • A bánatba! Nem is tudtam erről a tüntetesrol!
    Ha tudtam volna elmentem volna, ahogy gondolom – megegyszer annyian, mint voltak!
    Tehat dupla annyi resztvevőt lehet szamlalni!
    Engem nem kerestek meg o1g csinovnyikjai, nem fizettek, nem szallitottak busszal, nem vendegeltek meg egy jo kis magyaros porkolttel! Pedig ezt most leirva , egy jo kis csulkosbablevesert ölni tudnék!

    Apropo!
    Olvastam valahol az USA elnokenek magvas örökigazságat!
    Jeff R. fia:(leforditva) ” A szabadsag fajat rendszeresen a diktátorok es hazafiak verevel kell öntozni, hogy jobban bokrosodjon!”

    A kornyezo orszagokban kell sávszelesseget berelni, h o1g-től fuggetlenul is lehessen adni radion es tv-n!
    Szabadeuropa sav!
    Ha a kulfoldi adok jovoltabol a kornyekbeli haztartasok is hozzaferhetnek az igaz hirekhez, akkor lenne esely a szabad tajekoztatasra, addig csak a diktatura göbbelszi iránya ervenyesul! Göbbelsz-rádió, Göbbelsz-tv 1, 2, 3, Duna, TV2,KÖRZETIADOK, ….

    HA indul a forradalom, lszi szoljatok, mert a törtenelemben ott akarok lenni!
    Azt, h melyik oldalon, meg merlegelni kell. Nem is tudom, h milyen megalkuvó Konformista tudnek lenni. Lehet kifordulnanak a beleim egybol, de tanacsot kernek nehany kedves bőszmagyar testverunktől es gyakorolhatnék!
    Az 1984 c. Regenyben a főszereplonek is sikerult. Bar, volt ott is egy kis noszogatas….
    Azert en irigylem a bodafeleket!
    Mennyivel nyugodtabb lehet az eletuk! Reggelente kimegy a Kossuth-térre nyílo erkélyére lerakja imaszonyeget a 60-as evek megkopott burkolatara, leul a megfakult almazold hokedlijére es imádkozik orbánhoz orbanert. Majd átszellemulten kihozza a kotyogoban elkeszult gőzölgő malátakávejat es azon mereng révült kábaságában, h melyik ablak mögül mosolyog rá az ő istensége….
    Lehet, h egy kicsit megbantva erzi magat, h a Vár patinás épuletegyutteset a szomszed galád ház takarja, es nemláthatja serenyen orszagmentő tetteiben imádott diktátorat! Bár, halovány képzelete fogcsikorgato eröltetesevel szurke kepfoszlanyok ugranak elő, amelyekben bár erős eltökeltsegű önhazugsagban amitja magának a nemesb törpevadkan uralkodonkat önzetlen tetteiben láttatni, mint hajdanán Lenint iroasztalanal a kommunizmus távoli valosagat kereső szigorú tekintetével.

  • Orsós Elemér

    Érthető a felháborodása, de ha a ténylegesnél háromszor nagyobb tömeget hamisított volna az MTI, akkor avval már megvalósulhatott volna a polgárháborúra vagy puccsra áhítozók dédelgetett álma? Azt meg hogy, valójában miről is szól a reklámozott tüntetés sorozat, még a fanatizált résztvevőkből sem lehetett volna kicsikarni, mert 100 féle egyéni pitiáner sérelmet soroltak volna fel, az igazi okot csak a hatalmukat sorozatosan elvesztő háttérben irányítók tudnák megmondani, ha lenne akárcsak harmad annyi bátorságuk és felhatalmazásuk, mint az 56-ban valóban szabadságért és függetlenségért harcolóknak! De a legnagyobb aljasság az hogy, a jövőjük előtt álló tojáshéjas kicsibéknek is azt hazudják hogy, a még meg sem szerzett magasztos művészetüket védőbúrának, megkérdőjelezhetetlen privilégiumnak kinyilatkoztatva hivatkozzanak a már ölükbe hazudott jogaikra, pedig azt csak hosszas munka és bizonyítás után tehetnék!
    Viszont az kifejezetten tetszik hogy, Szerző a valóban sokkal nagyobb bomlasztást okozó javaslatait többes szám első személyben teszi közzé! 😀
    Egy naiv elképzelését azért megcáfolnék: a Magyar Televízió SOHA nem volt minden magyar érdekeit szolgáló szabad és független(főleg nem 2006-ban!), mint ahogy az MTI sem, az MINDIG a hatalmat élvezők eszköze volt és sajnos valószínű lesz is!

  • A Kunigunda utca gyakorlatilag az Isten háta mögött van.
    Ezen az alapon akár Szatymazra is szervezhették volna a tüntetést..

  • Orsós! Te valamit nagyon félreértesz – vagy nem értesz. Olvass el egy 2010 óta hozott törvényt, esetleg azt, ami miatt most tört ki a gyalázat.

  • Ja, és Orsós! Ki áhítozik itt polgárháborúra? Leginkább a pocakos vezérlő tábornokod. A diákok – most a színművészetisek – jogállamra, tisztességes kormányzásra áhítozunk.

  • Amikor e sorokat írom, 3 hozzászólás még rejtett, cenzúrára vár. De nem emiatt érzek csalódást, hanem egy néhány mondatos megemlékezés hiányáról, 1956 eltiport forradalmáról.

    Szükségszerű volt bekövetkezte? Igen, az volt. Győzelme és veresége is. Győzelme azoknak a fiataloknak köszönhető, akik a két világháború között születtek és szocializálódtak. Hatalmas volt az elnyomás, a szovjetek és a magyar kommunisták elnyomása. Ezt a világháború utáni korosztályok legfeljebb tapasztalhatták, mert közülük túl sokan nem tudtak semmit a Rákosi diktatúráról, és a forradalmat is ellenforradalomnak ismerték meg. A szülők nem beszéltek, a szülők féltek. Pont úgy nem beszéltek, mint az életben maradt zsidók meghurcoltatásukról. A korabeli gyerekek legfeljebb szemtanúk voltak. Mentek szüleikkel munkatáborokba, látták, amikor a kicsépelt gabonát elvitték, vagy a hozzátartozóikat, mert volt valami közük az ellenforradalomnak nevezett forradalomhoz.

    Megint mások csak annyit éltek át belőle, hogy a szüleikkel pincébe költöztek, majd máshová költöztek, mert a lakásukat szétlőtték. Aztán iskolakezdéskor hiányolták több osztálytársukat, akik évtizedek múlva a világ több pontjáról jelentkeztek, zömük az USA-ból.

    A nagyon szerencsések semmit nem tudtak erről a korszakról, felnőttek egy álomvilágban, élték életüket a magyar Pangloss mester iránymutatásával. A szomorú mindössze annyi, hogy a hetedik ikszükhöz közeledve, vagy azt meghaladva se látják tévútjukat. Visszafelé sem.

    Itt ezért nem született pársoros megemlékezés 1956 forradalmáról.

  • Beköszöntött az esős idő, most majd csökken a tüntetési hajlam. Az ötvenhatos rendezvények elmaradtak, de a szinművészeti főiskolások csak-csak felvonultak. Őket nem érdekelte a fertőzés… Ők szabadságot akarnak. A tanulás másodlagos. A kormány szerint ez a momosok által szervezett „megmozdulás” legfeljebb a 26-ik a feladatok közül. Remélhetőleg Földes úr is kint volt és követelte az autonómiát…! -gábor-

  • T.01G666 !
    Természetesen én ott voltam a menetben /a híd után csatlakoztam, az elejére/…
    – Amióta itthon vagyok ebben az irgum-burgum diktatúrában az utóbbi években minden őszi tüntiben ott a helyem…
    – Az internet adós vonulásnak még volt tétje, a gyerekek tudták, hogy egyesek a zsebükre játszanak…
    – Aztán volt még néhány felejthető „megmozdulás” olyan igazi „takaroggyozó” sok betépett csajjal, és
    néhány „szépkorúval” akik régi rendőrségi takarítónénik voltak, vagy „válltáskás” gondterhelt baloldali gondolkodók lehettek…stb.
    – Most azonkívűl, hogy „pártzászlók” nélküli volt a közös séta…- nehéz megmondani mi volt a hozadéka ennek a kultúrált demonstrációnak… talán annyi, hogy a kormány azt hiszi vissza követeljük a hathatós bábáskodását amit lepasszolt egy „kuratóriumnak”…

  • warrior
    2020 október 25
    4:38 de.

    Pontosan! Nagyon igaznak tartom ezeket a sorokat!
    Sőt, még egyes -talán nem szándékosan- történelem hamisító(vagy csak családon belül félrevezetett) fiatalok annyira nincsenek képben hogy, 56-os szabadságharcost látnak az ellenkező oldalon álló nagyszüleikben!(lásd Fegyőrt és Donáth Anna esetét a dícsérendően önkritikus Schiffer Andrással!)
    Én azt mondom, nem baj hogy, a mai fiatalok nem tudnak mit kezdeni 56-al és drukkolok hogy, ne is éljenek át hasonlót! Arról sem Ők tehetnek hogy, a nekik tálalt vagy elhallgatott tízféle igazságon nem tudnak eligazodni, ez nem az Ő szényenük!

  • O1G666
    2020 október 24
    12:46 du.

    „HA indul a forradalom, lszi szoljatok, mert a törtenelemben ott akarok lenni!
    Azt, h melyik oldalon, meg merlegelni kell. Nem is tudom, h milyen megalkuvó Konformista tudnek lenni. Lehet kifordulnanak a beleim egybol, de tanacsot kernek nehany kedves bőszmagyar testverunktől es gyakorolhatnék!”

    Javaslom tanácsadónak Slapaj Jánusz testvért! 😀

    (Slapika, nem kellett volna kifecegned hogy, kettős ügynök vagy! 😀 )

  • slapaj

    Ennek a „kultúrált demenonstrációnak” semmi hozadéka nem volt.
    Egyetértek.

  • slapaj
    2020 október 25
    8:53 de.

    Mit csináltál a menetben?
    Jegyzetelted meg suttyomban fotóztad a hangadókat ?

  • D.Bernstein
    2020 október 25
    6:07 de.

    Figyelitek?
    Fosik a kisnagysád. (Vagy uracska.Mindegy.)

  • a diákoknak csak balhé az egész . a háttérből a tanárok irányitják oket , no meg egy igen kedves üzletember
    üdvözletével

  • Szerintem H. Á. jó érzékkel tökön lőtte magát.
    Az ellenzék nem engedte el a füle mellett Szerencset, és annak időzítését. Láthatóan kihátrált a Kunigunda utca hőse mögül.
    Amellett, hogy biztosabb legyen a bukta, rászervezte asz SZFE-s tüntire.
    Hadházy egyre inkább egy olyan elszabadult hajóágyú, ami csúszik le a fedélzetről.

  • warrior,

    Mindenkinek meg volt a saját ’56-a. Függetlenül, hogy a hivatalos hatalom forradalomnak, ellenforradalomnak, polgárháborúnak, vagy kicsmacskának hívja-e.
    Egészen biztos, hogy más ’56-as volt az azóta nemzeti hősnővé avanzsált osztagbarátnőnek, a tankban bennéget szovjet kiskatona, ill. a meglincseltek családjának, a Sopron környékére visszaszivárgó nyilaskáknak, a naív egyetemistáknak, és az egyszerű köztörvényes fosztogatóknak, stb.

    Ami az időzítését illeti: pompásan volt időzítve pl. a szovjetek szempontjából. annyira pompásan, hogy akár szervezhették is volna.

  • Nagy szükség volt kőzúzalékra vasúti talpfák közé, és útépítésekhez. Nagy szüksége volt a pártállamnak magyar Gulagra, közmunkatáborra, ahol munkára jelentkezők hiányában őrizetesekkel lehetett kőfejtést és kőtörést végeztetni. Kényszermunkára a bírósági ítélet nélküli internáltak voltak a legalkalmasabbak. Internálni hat hónapra lehetett, amit meghosszabbíthattak 24 hónapig. Az internált tehát vád és bírói ítélet nélküli kényszermunkára fogott őrizetes volt. De persze, ennek a kényszermunkatábornak titkosnak kellett lennie, tekintettel a nemzetközi jogra. Ezt a jogot a kapitalista országok annyira tiszteletben tartották, hogy a Recskről 1951-ben sikeresen megszökött és Nyugat-Németországba jutó Michnay Gyulának nem hittek az amerikaiak, szélhámosnak gondolták és bebörtönözték. Fél év múlva engedték szabadon párizsi kapcsolata közbenjárására, ezután sorolta föl a Szabad Európa Rádióban 150-200 recski kényszermunkás nevét, akiknek a hozzátartozói így szereztek tudomást a hollétükről.

    Kik kerültek vádirat és ítélet nélkül ebbe a titkos kényszermunkatáborba? Nézzed meg ezt a filmet, ebből megtudhatod, ne sajnálj rá háromnegyed órát:

    http://www.youtube.com/watch?v=rjFgVDR_a_8

  • Hollósy Gerti

    Külföldről tendkívül könnyű hozzászólni, bírálni, kidebbíteni a tüntetés jelentőségét… stb.

  • Nagy tisztelettel: a társadalmi kataklizmák – forradalmak, háborúk stb. – soha nem feketék vagy fehérek. ’48 márciusáról már kialakult valamiféle kánon, de 56 hősei, antihősei, áldozatai és átélői közül sokan élnek.
    Ha a következményeket nézzük, egyértelműen pozitív a kép.
    A 1849-es megtorlások elmúltával a magyar társnemzetté emelkedhetett a monarchiában, az ország életében pedig látványos fejlődés következett be.
    Az abszolút monarchia azonban újabb kataklizmába vezetett, Magyarországot, a magyar nemzetet a megsemmisülés közelébe sodorta. (Miközben az alkotmányos monarchiák – közöttük a brit, dán, svéd, holland – köszönik szépen ma is megvannak, bár az évtizedek alatt jelentős átalakuláson mentek át, ma is Európa sikeres nemzetei.)
    ’56 hozadéka pedig – a megtorlások kb. ’62-re tehető elmúltával -, hogy Magyarország lett a „legvidámabb barakk”. Sőt, a hetvenes évekre amolyan példa a béketáborban. ’86-ban, 88-ban Moszkvában nagyon jó volt magyarnak lenni. A lengyelek, csehek, sőt a szovjetek – itták a szavunkat. A szlovákok, románok gyanakvással figyeltek. Az NDK-sok, érzésem szerint Stasi ügynökök – némán, megjegyzés nélkül követték a vitáinkat.
    Izgalmas, várakozással teli idők voltak.
    Ma inkább a szorongás a jellemző – bár talán előrehaladott korom is közrejátszik ebben. Sok reményünkben csalatkoztunk: megdöbbentő módon itt nem a baloldaliak és a konzervatívok között húzódik a választóvonal. Talán inkább a tudatosan cselekvők, meg a messiás-hívők között. Ez utóbbiak között meg bőven van baloldali, meg jobboldali is.

  • Andrew_s
    2020 október 25
    4:47 du.

    csak nem azt akarád szuggerálni ezzel, hogy ők már tudták, hogy eljövend az O1G és bandája, persze nekem van egy másik konteóm ugyanerre csak Gesz dúrban, miszerint ez a demokrácia export még nem is tudott begyűrűzni, mert az alanyok még nem voltak eléggé felkészítve, az a sok lódenkabátos gumicsizmás magyar nem akart mást, mint több zsét amiből állandóan kevés volt, bár 70 fillér volt az átszálló igaz nem Bécsbe hanem a Móricz Zsigmond körtérre… azután megérett a helyzet, lett túltermelési válság ott demokráciáéknál és el kellett helyezni a sok selejtet és ehhez piac kellett csak ráfaragtak, mert pénzt nem adtak a demokráciával, muszáj lett dolgozni kalákában és megoldódott… közben persze nemcsak szuezi helyzet lett hanem más is és zavar keletkezett a ….ban és lett még 33 év demokrácia nélkül …észre sem vettem

    ehhez mit szólsz?

  • tüntetgenek…szerte szana, sehol sincs miatta változás csak a SARS … valaki meg tudná mondani ha egy 10 millió lakosú országban 10000 akárki az utcára vonul kajabálva az most a többség vagy a senkik nagy gyűlése?

    nehogy már Lucc Gizi mondja meg egy országnak, hogy mit akarjon?

    a fősodratú média egyik szócső (ők úgy csinálnak, mintha többen lennének) a melléksodratúak is kiabálnak de róluk csak annyit tudni, hogy olyasmit akarnak amit még sohasem kóstoltak saját szájúlag azaz az ízét sem érzik az izének

  • En megertem, h orsos es a masikorsos miert retteg a forradalomtol.
    A sorozatosan elcsalt valasztasokat csak azzal lehet a legbekesebben rendezni!
    Ahogy baratom az id. Jeff R. fia mondta: „A Szabadsagfát meg-megkell öntozni a diktator es elvtarsai verevel, h lángolva mutassa az utat a haláltáncba!”

    Nem kotelezo diktatorkodni!
    Ha fáj a kényszerű kovetkezmenye – NEM KOTELEZŐ!
    SŐT! A DIKTATOR SEGGET NYALNI SEM KOTELEZŐ!
    AZZAL EGYUTT JÁR A SZT ÁLDOZATISÁG A SZABADSAG FÁJÁN.
    DE EN EZŹEL EGYUTT SZERETEM KONFORMISTA GERINCTELEN HONFITARSAINKAT! NE VEGYEK SZEMELYESRE!

  • Hollósy Gerti
    2020 október 26
    3:46 de.

    „Külföldről tendkívül könnyű hozzászólni, bírálni, kidebbíteni a tüntetés jelentőségét… stb.”

    —————————-
    Lehet, hogy erre mondják, „a kibicnek semmi sem drága?”

  • Kenytelen vagyok feltenni egy nagyon egyszeri kerdest.

    A foszerkeszto tudom hogy torli majd, de talan az esetben a foszerkeszto adhatna felvilagosito valaszt erre.

    Ki a fenetol ohajtanak „felszabaditani” a sajat „kozossegi TV-jeiket”????

    Hiszen a kozosseg az egyedulli tulajdonossa, teljes anyagi fenntartoja es minden hatatrozataik dontoje.

    Vagy talan az is mind valotlan allitasaik lenne, mint sok minden mas?

  • Emlék foszlányaim az 1956 os forradalomról –
    – tömeg a Parlament előtt, orosz tankok, páncél autók között lődörgünk mikor egyszer csak pattogást hallok majd géppuska ropogást.
    – rohanás, mindenki amerre lát. Nem messze tőlem egy zöld lódenkabátos asszony összerogy, térdeire esik, előre buk és homlokával belecsapódik a II Rákóczi Ferenc lovasszobor talpazat alatti emelt füves földbe. Ott marad. Mozdulatlan.
    – az Amerikai követség épületéhez kerülök – előtte csoportokban tömeg. Nézegetjük a kirakatokba kirakott képeket – Eisenhower elnök, autók stb. Valaki megjegyzi, hogy ottan mindenkinek van autója és már a fellegekbe építik az autó utakat. Fellegekbe ! Csodálatos világ lehet.
    – eszembe jut, hogy haza kellene mennem – Budára.
    – vissza a Kossuth Lajos térre. A sarokról lesem a teret. Szerteszéjjel halottak. Mély csönd. Menjek vagy ne menjek ?
    – Megyek az orosz tankok között. Orosz hangokat, beszédet hallok belőlük. A járdán elszórt kalapok, egy véres ujj, egy cipő, egy sál.
    – A Parlament déli fala mellett lelőtt emberek. A fal mellett egymásraborúlva úgy néznek ki mint az egymásra döntött dominók.
    – Sietve megyek, majd szaladok – rohanok át a Kossuth hídon és a Szilágy Dezső térig meg sem állok. Ott a templom mellett kilihegem magam.

  • D.Bernstein
    4:49

    A maguk videó összeállítása tipikus jobboldali hazugság, ami többekközt abban árulja el magát, amikor 0:52-kor egy magyar háborús bűnös 1945-ös kivégzését ábrázolja, amit a korabeli egyenruhák tesznek 10 évvel korábban relevánssá.

    Magának csak abban lehet igaza, hogy nagy valószínűséggel ez a nyilas, esetleg katonatiszt, vagy horthysta miniszter gyilkost, ha a Népbíróság életben hagyja, akkor nagy valószínűséggel ő is’56 hőse lett volna…

  • Orsós Elemér

    O1G666
    2020 október 26
    12:16 du.

    Beszéljünk inkább az elcsalt rendszerváltásról, mert annak eddig minden regnált a haszonélvezője volt és ha akkor az tisztességesen megtörténik, ma már senkinek nem kellene rettegnie, legfeljebb csak ugyanazok még fel nem lelt elenyésző maradékának akik akkor meg most is gerinctelenül és háborítatlanul vigyorogva nyerészkedtek rajta! Most már sokkal több veszteni valója van a hozzám hasonló kisembereknek(persze ugyanígy a magát semlegesnek tartott és önös érdekei szerint ugyanúgy ide-oda szavazgató értelmiségnek is) egy rendszerváltás generálta polgárháborúból mint 30 éve, amikor csak az MSZMP-vel kellett volna el- és leszámolni, de most már az általuk Júdás baksisért becsábított bérrabszolga tartókkal is, ami még náluk is sokkal rágósabb falat!!

  • Bendegúz,

    „Ki a fenetol ohajtanak “felszabaditani” a sajat “kozossegi TV-jeiket”????

    Hiszen a kozosseg az egyedulli tulajdonossa, teljes anyagi fenntartoja es minden hatatrozataik dontoje…”

    ————————

    A köztévé és a közösségi TV nem ugyanaz! A köztévé annyit jelent, hogy a KÖZ-é vagyis adófizetői pénzből fenntartott, állami működtetés alatt álló adó, ami a köz mindennapos és főleg közérdekű kérdésekben történő tárgyilagos és tényszerű tájékoztatására hivatott. Ezzel azonban a jelen kormányzat /Orbán rendesen visszaél, amennyiben kormány propagandára használja a KÖZ tévéjét. A köz-be ugyanis beletartoznak azok is, akik nem a jelenlegi kormány megszállottjai, mégis alapvető információktól esnek el, pusztán azért mert az a kormánynak nem tetsző dolog, vagy esetleg „saját szájíz” szerint tálalják, a valóságot erősen megerőszakolva! Mindez az adófizetőknek évi 100 milliárdjába kerül!

    A közösségi tévé más jellegű, akár egy csoport, érdekeltségi kör, kerület stb is bírhat ilyennel ( kábel tv) és maga határozza meg a működését ( milyen időtartamban, mely témákban jelentkezik) és ad műsort az adott közösségnek.Pl nekünk, a mi kerületünknek is van „saját” tévéje, a kerületi témákat, azaz a szűkebb közösséget tájékoztatja az aktualitásokról, programokról tervezett, vagy már megtörtént eseményekről. stb Ennek fenntartása az adott közösség, önkormányzat, stb feladata.

  • Orsós Elemér

    D.Bernstein
    2020 október 26
    4:49 du.

    A mai hősök már inkább „anatómiáért” tüntetnek Árpád-sávosnak hazudott műanyag terelőszalagokkal feldiszítve októbet 23-án, lejáratva hős elődeik méltán megérdemelt mementóját!

  • B79! Magyarországon a „hivatalos” tv-kanálisok nem KÖZÖSSÉGI, hanem ÁLLAMI tulajdonban vannak. (Érzékeli a különbséget?) Fenntartását az állami költségvetés biztosítja, vagyis a mindenkori kormánytöbbség. Ugyancsak a kormánytöbbség dönt a működés felügyeletét ellátó MTVA (alapítvány) kuratóriumának tagjairól. Mindkettő feles törvény, vagyis egyszerű többséggel meghatározható, bár a kuratóriumba úgy tudom kötelező bizonyos arányban ellenzékieket is delegálni. (Akik garantáltan kisebbségben vannak a kormányon lévőkkel szemben.)
    Ez a rendszerváltás óta így működik – több-kevesebb módosítással. A rendszer alapvetően épít(ene) a különböző politikai erők önkorlátozására, megegyezési hajlandóságára.
    Nagyon fontos, hogy a földi sugárzású frekvnciák kiosztása is a kormánytöbbségtől függ. A tévéknél ez a kábeltévék megelenésével kevésbé fontos: a rádióadóknál viszont létkérdés a frekvencia-engedély. Ugyanakkor: a kábelhálózathoz sokan nem jutnak hozzá, főként kis falvakban, meg a szegényebbek, akik nem tudnak előfizetnni ilyen szolgáltatásra. Nekik marad a földi sugárzásu M1, M2 – meg az onnan kapott hírek.
    Földi frekvencián sugároz pl az RTL Klub és a TV2, amik kábelelőfizetés nélkül foghatók. Mindkettő nemzetközi konzorciumok tulajdonában van – emlékeim szerint ez még szocialista kormányok „bűne”, a kilencvenes évek elejéről. Szerintem mindkét kanális nézhetetlenül gagyi, és nemcsak a reklámok túltengése miatt.

  • Bocs, még a sajtószabadságról. Legyünk méltányosak: mindkét oldaliak többségét jellemzi, hogy sajtószabadság alatt a korlátlan hőbörgés jogát értik. Ez a közönségtől érthető, de a sajtóban működőktől azért többet várna az ember. A sajtómunkások többségét mintha Lenin tézise tartaná fogva: hogy a sajtó kollektív szervező és agitátor. (Félreértés ne essék: ez az ún. jobboldaliakra is jellemző. Sőt, mivel nem tudják, hogy az elv Lenintől származik, bőszen követik azt.)
    A sajtómunkás feladata szerintem pedig az, hogy közvetítse az eseményeket, kutasson a háttér után, mutassa be, hogy élnek a közösség egyes tagjai, csoportjai, hogyan működik a társadalom irányítására – és nem megváltására! – megszavazott hatalom, Milyen eltérő vélemények, érvek vannak stb., stb.
    Kedves költőmnek van egy mondata, amivel egyáltalán nem értek egyet: „az igazat mondd, ne csak a valódit!”
    Nincs abszolút igazság – még az „objektív” mértékegységekről is kiderült: többnyire csak a földi körülmények között érvényesek.
    Hogy lehetne hát „igazságra” hivatkozni, amikor olyan szenzitív dolgokról van szó, mint szolidaritás, hazafiság stb.
    Az újságíró dolga nem az „igazság” hangoztatása -, hanem a történések, események, vélemények minél többsíkú bemutatása, az összefüggések felfedése stb.
    A jó újságíró személyisége, felfogása persze átsugárzik a legobjetívebb műfajon is – és ezzel persze befolyásolja a közönségét. (Az egymás befolyásolásának szándéka nem valami ördögi praktika – velejárója a tudatos emberi életnek.)
    Mondok példát. Az esemény: a pócsi illetőségű XY helyből képes 10 méter magasra ugrani.
    Tudósítás 1: „XY ezzel a 10 méterrel megmutatta a világnak: a magyarság különleges teljesítményekre képes! Hiába akarják elnyomni idegen hatalmak – az igazság győzni fog!”
    Tudósítás 2: „A pócsi XY helyből 10 méterre képes ugrani. Vajon mire jó ez a képesség? Létra nélkül szedi a meggyet? És mi lesz az ízületeivel idős korában?”
    Szándékosan karikíroztam, hogy lássuk: az információk mindkét tudósításban a valóságnak megfelelően szerepelnek. Mégis, micsoda különbség!

  • Mrs.Besancon;

    Ketsegtelenul a kerdesem valosagat bizonyitotta soraival.
    A cikk cime hazugsag volt.

    A „KOZ” a „KOZOSSEG”-et jelenti!!!!
    NEM az allamhatalmat.

    A Marxista elvek alapjan ami csak leheto az ALLAMHATALOM tulajdonaban.
    Ma mar engednek nemi „magan” tulajdont, egyeni vagy corporate dulajdonokat. Maskent maig is sorban alnanak kenyereert, stb.

    De TALALOM legalabb oszinten tisztazta azt.

    Itten is van az u.n. „FLORIDA TV”, ami Florida kormanyanak mukodeset jelenti.

    Csupan a camerak a falon
    a Kepoviselo Haz-ban,
    a Szenatusban,
    s minden Bizotsgainak ulesein,
    a Legfelsobb Birosag,
    a kormanyzo kabinetjenek ulesein levo korlatlanul mutatja amint az megy.

    Mindenki tanuskodhat minden valsztott tisztviselo, kepviseloje, birak, stbk. minden szavaik, tetteik-en.

    SEMMI bejelentes, semmi kozbeszollas, csupan az esemenyek datumai feltuntetve irasban.
    Mivel 24 0ras jelentes, mindenki lehetosege tanuskodni ismetelten is.

    De azt sem nevezzuk KOZ-ossegi TV-nek am.

    A kozossegi TV. a PBS. („Public Broadcasting System”).

    Go ahead es Google azt.

    P.S.
    Ami a megyek, varosok, faluk, stb. tulajdonai az is MIND kormany-tulajdonaban levo vagyonok.
    „Helyi kormanyok” tulajdonai. NEM MAGAN !!!!

    Koszonom hogy megerositettek kifejezesemet a kerdesemben!

  • U.I.
    A cabel TV-k, satelite TV-k , on-the-web, all „apps”-ek boadcasting az mind magan tulajdonok, fokent reszvenytarsasagok.

    De a kerdes, engedne az Alkotmanyuk az allamhatalmat elonyokkel versenyezni a lakossai ellen??????????????

    Mert ketsegtelenul, az allamhatalom felmerhetetlen elonyokkel all szemben az egyeni probalkozokkal.

    Hat hol maradt az egyenek, a lakossag alapveto jogai, lehetosege a korlatlan allamhatalommal szemben?????

    Miert nem perelnek torvenyes alapokon???????
    Nem lenne eggyetlen kepes ugyved sem ottan????

    Az a remes nevetsegesseguk, az igazi „hab a tortan”.

  • Bendegúz79 4:03
    kérdezi, hogy aszongya
    „ki a fenétől óhajtjuk megvédeni a közösségi tévénket?”

    Először is a Magyar Televízió hivatalos meghatározása és célja
    >nem közösségi<, hanem . k ö z s z o l g á l a t i, ami az előbbitől abban differál, hogy míg a "közösségi" tulajdon csupán egy szűkebb helyi (város, falu, kerület, stb) üzemeltetésű médium, a helyi adóból működik, addig az állami adóból fenntartott minden adófizetőt (közösséget) egyenlő arányban megillető közszolgálat helyett jószerivel csak csak csak Fid-SS propagandát sugároz és hazudozik, miközben az ellenzék választott parlamenti képviselőit pedig fizikailag – azaz rendőrileg is – a székházaktól távol tartja (!).

    Az ellenzék, ill. az ellenzéki szavazók(!) egyenlő jogát a . k ö z s z o l g á l a t h o z . az azonos és elfogulatlan tájékoztatáshoz normális országban a jogállamiság és az alkotmány biztosítja, míg ugyanez Magyarországon a fentiek értelmében teljesen kizárt.

    Na, ön szerint tehát ki a fenétől is óhajtjuk megvédeni a közszolgálati tévét, sőt a rádiót is ?

    Remélem, így már a kérdés az ön számára is költőivé vált:

    Brunszvik Teri

  • Sajnalom TALALOM,
    Magyarorsagon ugy a „szollas-szabadsag” mint minden alapveto emberi jogok „sarkalatos torvenyekkel” korlatozva vannak!!!!!!!!

    Az igeret, „elismeres” az teljesen jelentektelen es ertektelen!!!!!

    Ami „korlatozott”, a nem lehet szabad.

    S ami „szabad” az NEM lehet korlatozott.

    Az ertelmezesekkel szukseges kezdeniuk!!!!

    U.I.
    Nem csoda hogy napi harom ezer ujjan fertozottek van naponta ottan.

    Van a szaj-maszkjuk a tuntetoknek, ami csak reszleges vedelmet jelent, de nem tartjak be a tavolsgokat.

    A virus a levegoben terjed a szel altal, a szemen keresztul is az emberi szervezetbe!!!!!!!!

    Na meg a kez, meg ha erinted meg a micsodadat is!

  • Ui:

    A manipulált parlamenti 2/3 sem teszi a Fid-SS-t a közszolgálati média tulajdonosává, azaz nem jogosítja fel egyfajta korlátlan magyar hírmonopóliumra. Ők mégis úgy tesznek, mintha erre az Alkotmány hatalmazná fel.

    Ebben a svindler játszmában nagy segítségére van, ill. kezére játszik a csupa FidSS-sel teletömött úgynevezett Médiatanács.

    Ezen kívül is Ön olvashatott ITT is az orbáni tulajdonban lévő KESMA elnevezésű média alapítványról amely a magyar nyomtatott sajtó 90%-át kebelezi be.

    CASH -MA!!! 😀
    Brunszvik

  • Orsós Elemér 5,08 szerint
    „Árpád sáv… hős elődeink a méltán megérdemelt mementója.”

    MÉLTÓ MEMENTÓ, hátmég ha a nyilaskeresztet is ráhímezed,Te hős!

    -V-

  • Orsós Elemér

    BrunszvikTeri
    2020 október 27
    1:16 du.

    Kedves Terike, direkt a Fid-SS-szel való kiba…sból a Dk-nak vagy az MSZP-nek is lett volna lehetősége ugyanannyi általuk megszerzett szavazattal 2/3-ot szerezni a Fid-SS-nél is nagyobb „igazságtartalmú” igérgetésekkel, több mézesmadzaggal, nehezebb zsákos krumplival, mert nem lett volna idejük a maguknak manipulált választási törvényeket szavazat számlálás közben megváltoztatni és akkor most kurva jókat lehetne azon mulatni hogy, a Fid-SS-t a saját fegyverükkel győzték le! 😀 😀 😀 Ilyen egyszerű lehetett volna, kár mindig a ötlettelenség miatti vereséget a rafinált választási törvényre fogni, csak észre kellett volna venni, hogy a Fidesznél több szavazatot kell okosan a „prosztókból” kicsikarni! 😀 😀 😀
    Na szóval, unalmas már egy kicsit a vereség okát -nagyon leegyszerűsítve- sorozatosan a Fid-SS gazemberségével magyarázni! 😀 😀 😀

  • Orsós Elemér

    Voronyezs
    2020 október 27
    1:42 du.

    Igenis hős vagyok és minden 70 év fölötti Magyarországon a seggén megmaradt, földhöz ragadt bennszülött! Vagy mazochista!? 😀

  • Orsós Elemér

    talalom
    2020 október 27
    6:26 de.

    Olyan szépen leírtad hogy, milyennek kellene lennie egy ideális újságírónak! 😀

  • Bendeguz79
    2020 október 27
    12:16 du.

    grizi
    most beba…tt a kélgyósi búcsú, demokráciáéknál; azaz nálatok is, csak sorbaállással lehet bármit megvenni vagy elintézni és még jelmezbe is kell öltözni hozzá mert ha nem, a sarki rendőr lelövi a delinkvenst, már kitört a teljes kommunizmus az USA ban sorba kell állni és még mik lesznek, ha megjön a második hullám a tsunamival és hurrikánnal ami most éppen Texast Luisiana -t látogatja, miközben California ég tovább…teljes a nihil

  • Orsós Elemér

    Voronyezs
    2020 október 27
    1:42 du.

    Mellesleg ügyesen átírtad a kommentemet! Gratulálok! 😀

  • Bendeguz79
    2020 október 27
    12:25 du.

    grizi
    nincs vagy nem jut pénz ügyvédre mert az kurva drága és kell kajára meg piára és akinek még…. annak másra is… marad a demokrácia eszi nem eszi nem kap mást, jobb ha tőlem tudod ez többségi hatalom nem 50,0004% mint nálatok

  • Kedves Hollósy Gerti!
    2020 október 26, 3:46 de.

    Én is külföldről írok, de egyáltalán nem akarom kisebbíteni az idei október 23-i tüntetés jelentőségét. Sőt, ellenkezőleg.
    Nekem nagyon nagy élmény volt és eltöltött reménységgel az amit láttam a Magyar Hang youtube-on fennlevő 3,5 órás közvetítésén. Valami ilyesmi lehetett talán 1956-ban is a diákság és a velük szolidáris emberek őszinte tiltakozása az önkény egyre erősödő megnyilvánulása ellen. Mekkora felüdülés volt ez a mostani az előző dögunalmas ünnepségekhez vagy az istenkirály magát ünnepeltető bohózataihoz képest. Kívánom mindannyiunknak, hogy színvonalában és természetességében soha rosszabb produkcióban ne legyen részünk!

  • Gabriel Karikas

    Bendeguz

    Ezek a Voronyezs, BrunszvikTeri, Aurora, es meg egy ket neven megjeleno hasonlo beirasok egyetlen TROLL (csavargó) hoborgosei kulonbozo neven. Valami regi komunista ingyenelo nagykutya ruhes csaholasai, aki lehet hogy valami Pol-Gazd tanarfele volt, tudod a „Marxista-tudós” akiknek nehanyan itt a mai napig nyalnak a volt akkori BodaMarcsi szocialista valtozatai.
    Bodamarcsik MSZMP valtozatban. Akik megszokjtak, hogy ki kell szolgalni a Partallam huseges nagykutyait. Egesznap nyalni kell nekik.
    Ebbol eltek.
    Most meg nem komformak azzal a tennyel, hogy elmult az idejuk, most mas brancs tartozik a seggnyalok taboraba.

    Hogy milyen hulyesegen tud agyalni az egyik, hogy a kozossegi es a koz az kulonbozo.
    Idiotak a kobon …
    Ezek voltak a regi partallam huseges kiszolgaloi, akik hatalmon tartottak az akkori Orban Viktorokat (koztuk annak apuciajat is) A PARTITKAROKAT!
    UGYANAZ AZ SZEMET MENTALITAS!
    A megosztast az uszitast a gyuloletet szitjak – ebbol eltek akkor is, meg ma is!

  • Bendeguz79
    2020 október 27
    12:25 du.

    grizi

    még nem ismertetted, hogyan van a milliomos jóléted abból a pénzből amit a bankod neked fizet? pedig annyira érdekelne, az már a teljes kommunizmus lenne, az még Lenin idején sem és Ernesto „Ché”® Guevara pénzügyminisztersége alatt sem jött létre, pedig ott azután minden volt én ott voltam tudom, Óoz a csodája

  • okt.27. 3.39
    B.Tercsi néni ! Örülök, hogy legalább kétszer végignézte. (Ha harmadszor is megtette volna, akkor a szeretett Rákosi pajtását is felfedezhette volna, pár másodperccel később..) Szomoru, hogy csak ennyi maradt meg Önben OKTÓBER-ből…. -g-

  • Karikas Gabriel;

    Thumbs up!

  • toth péter bajtárs,(2020 október 25,2:18 du.)

    Biztos nagyon nehéz lehet ezt Önnek megértenie, de (szerencsére!) vannak azért még olyan emberek kishazánkban is akik nem szorulnak irányításra! 🙂

  • Az Európai Parlament Kulturális és Oktatási Bizottsága hívta egyeztetésre a Színház- és Filmművészeti Egyetem átalakítása ügyében szembenálló feleket, október 27-én délelőtt. Az előadók 4-4 perces előadást tarthattak. A kormány részéről László György, a kuratórium részéről pedig Vidnyánszky Attila beszélt. Az SZFE korábbi vezetését Upor László, valamint a hallgatói önkörmányzat egy tagja, Milovits Hanna képviseli.
    Első reakció:
    „Nem ez Orbán Viktor első kísérlete az akadémiai szabadság korlátozására, mert a felsőoktatási törvény megváltoztatásával már távozásra kényszerítette a CEU-t. Az EU Bíróságának közelmúltban hozott ítélete kimondta, hogy Magyarország ezzel megsértette az uniós szerződésbe foglalt alapvető jogokat. Most nem várhatunk addig, míg sikerül aláásnia az egyetem autonómiáját – nyilatkozta lapunknak a szakbizottsági vita után Petra Kammerevert német szocialista EP-képviselő, kiemelve, hogy az Európai Bizottsághoz fognak fordulni az SZFE ügyében.
    – Megkérdeztem az államtitkárt, hogy mennyire körültekintően készítették elő az egyetemi menedzsment cseréjét, hogyan választották ki a tagjait és hogyan biztosítják a vélemény- és oktatási szabadságot, de egyik kérdésemre sem válaszolt – fejtette ki az EP-képviselő, aki elfogadhatatlannak nevezte, hogy a kuratórium elnöke, Vidnyánszky Attila felszólalásában megrágalmazta a diákokat, és megkérdőjelezte az intézmény múltját.”
    https://nepszava.hu/3097009_elfogadhatatlan-az-szfe-diakjainak-a-megragalmazasa

  • Rodeo11
    2020 október 26
    6:33 de.

    O1G-t nyilván nem látták előre, de:
    – A Bécsből kivont csapatok elindultak Keletre (Szombathely magasából fordultak vissza). Ha csak 2-3 héttel későbbi a, na jó nevezzük annak, forradalom, akkor ezek jó részét bonyolultabb lett volna bevetni, mert már kívül lettek volna az országon;
    – A pártállam akkori berendezkedés kezdett az alkotók számára is kínossá válni, és egy párton belüli takarításnak igencsak eljött az ideje;
    – A párt különböző vonulatai közül nem csak a Rákosi-modell hívei, de a maoisták is ott voltak;
    – A társadalomban ott voltak a lappangó háborús bűnöskék. Nyilaskák, náciskák. akik pici halak voltak, de a suttogó instabilitás is lehet kellemetlen, ha sok van belőle;

    Ha ehhez hozzá veszed, hogy Nagy Imre inkább volt egy kiöregedett könyvelő, mint forradalmár, miközben maga is zsarolható volt orosz részről, és korántsem volt jobboldali. Viszont közölhették vele: vagy elviszed Rajkhoz hasonlóan a balhét, vagy a dossziékkal az oroszlánok elé (nemzetközi bíróság, statáriális tarkólövés, bármi) dobunk.

    Szóval: ’56 biztosította, hogy a Rákosi és Münich-vonalak balra el; a szovjet csapatoknak nem kellett kivonulniuk; a nyilaskák, stb. előbújtak; a párt konszolidációja lezajlott; a társadalomé is; megtörtént egy liberálisabb pacifikálás Kádárral;

    Ha később robban ki, és nem a párt által biztosított vezetővel, akkor valószínűleg kicsit más lett volna a helyzet. Ha pedig Münich vezetésével bontják le, akkor a városi lakosság tizedét egyszerűen főbe lövik (Csu-bácsinak volt ilyen ötlete akkortájt)

  • Karikás 5.53 &
    Bendegúz 10.20

    Régi bölcs magyar mondás:

    K I . M I N T . É L, Ú G Y . Í T É L 😀

    *

    Ezen kívül:a közösségi és a közszolgálati magyar szavak j o g i kategóriát takarnak akkor is, ha a ti hosszú braziliai és USA-beli távollétetek alatt ezeket már el is felejtettétek…

    Mert: „Nyelvében él a nemzet” !

    De föl a fejjel !

  • Andrew_s
    2020 október 29
    2:34 de.

    egy zsenit kihagytál aki nélkül nem konszolidálódhatott volna semmi!
    Andropov!

    és nem magyarázom

  • Gabriel Karikas

    Brunszvik Teri

    Na hat, hogy ez az egyetlen kifogasod. Legyen meg neked, es elvezkedjel ezen.
    Mint ahogy nincs jobb amin elvezkedni tudnal.
    A tobbi pedig amit irtam mindaz igaz, cafolni nem tudod.
    Mellesleg, mit szamit, hogy jogi csures-csavarasban mit ertelmezel egy szon?

    Ha magyarul meg nem tudsz? – Merthogy engem az erdekel, hogy MAGYARUL a szo mit jelent, ugy pedig semmi kulonbseg kozotte.
    A magyar nyelv nem a megkattant volt partszolgak, partitkarok, partallami jogaszok nyelvezete.
    Ti pedig agymosottak egymas kozott ertsetek rajta amit akartok.

    EZ A BESZOLASOD (ELSZOLASOSOD) HUEN FELTARJA, HOGY MIERT NEM AKARTATOK A VOLT SZTALINISTA ALKOTMANYT ELTOROLNI – ES EGY UJ SZABAD LIBERALIS ALKOTMANYT A HELYEBE MEGALKOTNI az ugynevezett rendszervaltas utan, mert NEM AKARTATOK RENDSZERT VALTANI!
    BANDITAK ES CSAVARGOK GYULEVESZ NEPE!

    HELYETTE PEDIG JOTT A KIS FICSUR FASISZTA, ES MEGCSINALTA A SAJATJAT!

    De te hasznalod magyarul de nem tudod, hogy mint jelent, hogy szocialis, vagy szocialista.
    Csak amit az agyalagyult „szocialista jogrend” belevert a szuk bucidba.

  • Gabriel Karikas

    Rodeio

    De nevetseges kis f.. janko vagy te, hogy patent jeleket raktal a „che” szo moge!
    Most oszinten ebben elvezkedsz?
    Hiszen brazilban minden gaucho Tche!
    Azok meg bizony hamarabb kilukasztottak volna az ilyen csavargo boret, mint a bolivinok, ha kezuk kozze kapjak!
    Mint gondolsz miert kerulte, hogy errefele vezessen utja?
    Tche ferfit jelent, hol volt az ehhez kepest?
    Pisztollyal konnyu megjatszani a nagyfiut, amig nem jon a kut kavaja – addig tartott az amokfutasa, mint minden haramiae …

  • Orsós Elemér

    SzandiMandi
    2020 október 28
    8:19 du.
    Vajon tudták-e ezek a szerencsétlen kiprovokált kirendeltek, hogy csupán bagatell 4-4 percet fognak kapni egy olyan témára, amire 4 óra is kevés lenne, mert Ádámtól-Évától vagy a tyúktól és tojástól kellene kezdeni ezt az EU szerinti „mucsai tyukpert”? 😀 Nagy kár hogy, az SZFE anno kimaradt a „spontán” privatizációból, pedig a sajnálatos balett intézettel együtt ezt is elkótyavetyélhették volna! Mondjuk én az apolitikus táncművészekért sokkal jobban aggódtam, mint most ezekért a politikával benarkozottakért! Másrészről meg mi lehet az oka annak hogy, ezek a kis „anatóm” kultúrára roppant érzékeny EU döntőbírák sokkal nagyobb problémákra eddig meg nem vetődnek mint pulyka a takonyra? Csak nem az agyon tagadott kettős mérce?

  • Gabriel Karikas@
    2020 október 29
    2:33 du.

    a holló mondja a szömödnek, hogy csecse© bogyó, banana: Ché!

  • toth péter
    2020 október 25
    2:18 du.

    Bolond vagy te csak nem forogsz

  • Gabriel Karikas

    Rodeio

    Nem hagyhatom szo nelkul az Andropovot ….
    Ugye kis ugynokom, nekem nem sugsz valamit?
    Vagy inkabb a nagyfonokod fuleibe, a Stasi gazok szennyeseit mosogatvan ….?

    Mar megbeszeltuk, hogy volt jonehany hasonlo csibesz akit szemelyesen ismertem … de megtartom magamnak … jobb lenne ha kibirnad dicsekves nelkul
    Legyunk tisztelettel egymasra ….

  • Kedves Elemér!
    2020 október 29, 2:41 du.

    Ne haragudj, de egyre kevésbé értem, hogy mit akarsz mondani. 🙁

    Talán az is igaz lehet, hogy kezd egyre kevésbé is érdekelni.

  • Rodeo11
    2020 október 29
    9:34 de.

    O.K. Nem mondtam fel a teljes névsort 🙂
    Kellett. Ahogy nyilván kellettek mások is.
    Nem is kell magyarázni.

  • Hollósy Gerti
    2020 október 26
    3:46 de.

    Belföldről sem tűnt átütőnek a tüntetés.
    A Gellért tértől egy saroknyira már azt sem lehetett tudni, hogy van. Utólag olvastam a neten, hogy volt.

  • Senhor Karikas
    Sao Paulo
    Brasil

    Akiknél nem stimmelnek a tények és igazság, azok személyeskednek és vádaskodnak s ha az se jön be, akkor zavaros fantáziájukból táplálkozva összevissza fröcsögnek, mint egy borz, vagy egy görény…

    Mi újság a Covid-fronton? Magának nem ott kellene inkább ilyen fenevad módján harcolnia? – Szegény favelanos ezrek, akik naponta halnak bele a kórba… 🙁

  • Még egy Karikás Frigyesnek:

    Fenevad mód, kapásból véded ha Orbanisztán kormányát csak egy kis szellő is érinti.

    Mi abban azzal problémád, ha a magyar értelmezőszótár szerint határozunk meg jogi fogalmakat? Pl.,hogy közösségi és közszolgálati egészen mást jelent?

  • Helyesbítés 3:40

    Helyesen: V i c s o r g ó . fenevad

    Tisztelettel: Tercsi 🙂

  • Brunszvick!

    Jól mondod,nyelvében él Karikas is
    amikor másokról állítja, hogy azok
    nyalnak valkiknek,miközben ő ezres
    nyelvcsapásokal koptatja a nyelvét
    ha Orbánt báncsák:Ösztönös odaadás

    Cukihara Jakumó

  • AuroraBorealis

    Geyza 10.28.5:55

    Kérlek, ha idézel, akkor jelöld meg az idézettet is.

    Másfelől, ahogy Kodály a zenéről azt tartotta, hogy az „legyen mindenkié” ugyanez méginkább elmondható a tudásról és annak közkinccsé tételéről.

    Kétségtelen, a te sílusodban egyrészt megvan a tudás iránti vágy, viszont annak megszerzése, az időigényes betű iránti restséged inkább a meghatározó hozzáállás. Olyannyira, hogy jellemzően sokszor tiltakozol a filozófiai, közgazdasági és más szted’ fölösleges elméleti anyagok meg és kitárgyalása ellen, merthát te ezeket nemcsak időpocséklásnak véled, de méginkább unalmasnak tartod.

    Másrészt, a technokrata szolgalelkűség pajzsát magad elé tartva – a technika mindenhatóságába vetett hiteddel – mondhatnánk épp a te szaviddal egy Sci-Fi legalján nevelkedett nemzedék arisztokratikusan megjátszott, és kioktató hangnemét használod, az egészséges vitatémának még a felvetése ellen is.

    Pedig az idő épp az anyaghoz kötöttségénél fogva nemcsak a fizikában, a mechanikában, az elektronikában s épp ezeknél fogva a társadalomban is „nélkülözhetetlen” szubsztancia, s így az evolúciónak és a líneáris haladásnak is az alpja.

    Én magam pedig – gondoltam – egy egészséges vita keretében, olvtársunk k o n k r é t k é r d é s é r e válaszolva fejtettem ki azt amit az idealizmus tagad, hogy a történelmi haladás nagy átlagában előre mutat, tehát összességében nincs visszaút stb…

    Amúgy pedig Neked, mint egykori „űrhajózási műszaki szakinak” kell hogy legyen affinitásod az elméleti kérdések korrekt megvitatásához is, hacsak azt is nem egy „Sci-Fi legalján” űzted.

    Márpedig korunk Fóruma és Agórája bizony az Internet, amely egyre jobban bővíti az egész emberiség, az egyes ember tudástárát, benne az ilyen nagy emberekét is mint a mi szeretett, arisztokratikus Geyzánk is…

    Ezen gondolkozzál el Te is, jót kívánva:

    Borealis

  • AuroraBorealis
    2020 október 30
    5:34 de.

    Te olyan okos vagy..
    azt is megtudod mondani van e élet a halál után ?

  • Kedden az Európai Parlament Kulturális és Oktatási Bizottságának meghallgatásán Upor László beszédében a felsőoktatási modellváltás visszáságaira hívta fel a figyelmet. A beszéd angolul megnézhető az alábbi videón,
    https://www.facebook.com/szfehok/
    a szövegét pedig az alábbiakban teljes terjedelmében közöljük.

    Jó napot kívánok!
    Köszönöm a meghívást, és köszönöm, hogy figyelmet fordítanak az ügyünkre.
    A 155 éves Színház- és Filmművészeti Egyetem – a maga
    ötszáz valahány hallgatójával és alig ötven főállású oktatójával – csak apró pont az európai felsőoktatás térképén. A hallgatók által pár napja
    szervezett demonstráció mégis tizenötezres tömeget vonzott. Hogyan lehetséges ez?
    Dióhéjban: intézményünk fénysebességgel volt kénytelen végrehajtani egy ránk erőltetett átalakulást. Ezen átalakulás végére – amelynek során államiból úgynevezett magánintézménnyé váltunk – elveszítettük az egyetemi autonómia minden létező biztosítékát. Erre
    válaszul augusztus végén az Egyetem akadémiai vezetői egy hónapos felmondási idővel felálltak, a szenátus tagjai visszaadták mandátumukat.
    Még aznap éjszaka a hallgatók elfoglalták az Egyetem épületét, és elfoglalva tartják azóta is.
    Miért történt mindez?
    Az egyetemi autonómia olyan alapérték, amelyet nemcsak az Európai Unió Alapjogi Chartája és a Magna Charta Universitatum garantál, hanem Magyarország Alaptörvénye is. Ugyanakkor az utóbbi években elfogadott törvények némelyike ellentmond ennek az eszménynek, és teret nyit az akadémiai szabadság korlátozásának. Számos egyetem megy keresztül hasonló átalakuláson; különös “magánintézménnyé” válnak: továbbra is az állam finanszírozza őket, továbbra is közpénzből tartják fenn magukat, de a demokratikus, nyilvános ellenőrzés – azaz fékek és ellensúlyok – nélkül.
    Ki kormányoz?
    Ezeknek az intézményeknek az élére a jelenlegi kormány határozatlan időre nevez ki kuratóriumot, a minisztérium pedig az alapítói jogokat is átadja majd. A törvény – lényegében az Alaptörvénnyel is ellentmondásban – bőséges lehetőséget biztosít a kuratóriumnak, hogy az Egyetem akadémiai működésébe beavatkozzon.
    A mi esetünkben a kuratórium alaposan ki is használta ezt a lehetőséget: az új Alapító Okirat, valamint a Szervezési és Működési Szabályzat (SzMSz) igen messzire elment. A szenátus összes alapvető jogát magukhoz ragadták. Többek között a rektor és az intézetvezetők
    kinevezését, a pénzügyi tervezést, az SzMSz megfogalmazását és elfogadását. Ez jóval több, mint egy elvont eszme megsértése: maga az önrendelkezés megvonása.
    Az átalakulás hónapjai során az Egyetem vezetői mindvégig hangot adtak aggodalmuknak, kétségeiknek, ezzel párhuzamosan alternatív javaslatokkal éltek. A hallgatók nyilatkozatokat adtak ki és tiltakozó akciókat szerveztek. Egyetlen javaslatunkra, kérésünkre sem érkezett érdemi válasz.
    Világhírű művészek ezrei, intézmények százai fejezték ki
    szolidaritásukat és ajánlottak segítséget. Mindeközben a tiltakozóknak sikerült a pártpolitikát távoltartani az eseményektől.
    Hol tartunk most?
    Patthelyzet alakult ki, az idegek háborúja. Az Egyetem közössége nagyon világosan kifejtette kívánságait és nem tágít, eközben a kuratórium utasítások és parancsok útján kommunikál, a minisztérium pedig nem mutat tárgyalási szándékot, és nem kínál megoldást.
    A kuratórium szélsőséges lépésekre szánta magát: a maguk írta szabályzatot ismételten átírták egyik napról a másikra – ezzel világosan megmutatva, hogy a beavatkozás nem elvont lehetőség, hanem valóság. Kineveztek két rektorhelyettest és intézetvezetőt. A múlt héten pedig az új kancellár gőgös és szánalmas kísérletet tett a
    probléma “megoldására”: épületeinkben kikapcsoltatta az internetet és bezáratta a tantermeket – ilyesmire százötvenötéves iskolánk történetében nem akad példa.
    A függetlenségért folytatott többhónapos küzdelem és békés demonstrációk sora után nem csoda, hogy múlt pénteken ezrek vonultak Budapest utcáira.
    A kérdés az: ki véd meg bennünket attól a kormánytól, amely saját Alaptörvényét is megszegi?
    Köszönöm

  • Bendeguz79
    2020 október 28
    10:20 de.

    grizi kaptam egy „ajánlatot” a bankomtól adnának (ha kérem?) „cashback”® kártyát potom 10.99% éves kamatra és abból a beugrató szerint 10 (azaz tíz)%-kot lehet visszakapni … én meg ( a hülye gyanakodó ) elolvastam az egész levelet abból kiderül, hogy a 10% az esetek 1 (egy)%-ban lehetséges bizonyos körülmények között azaz akkor is szegényebb leszek 0.99%-kal!!! minden egyéb eset alaposan körüljárva 2%; 4%; 5%; természetsen, kizárólag akkor járok jól, ha nem használom a felajánlott VISA kártyát, mert azt meg az üzletek (retail units) általában nem fogadják el.

    és te ebből élsz??? ragyogó családi gazdaságod lehet, egészen megirigyeltelek (nem vagyok irigy természetű!) mint eltűnésed alapján gyanítom két oka lehet egyik: teljesen összekavartad a betűket a telefonodon, vagy Joe Biden nek hordod a nagy lobogót! ezutóbbi a valószínűbb!

    majd elmeséled hogyan is volt mert amit errefelé kies Kanadában hallani az csak annyi, hogy Justin Trudeau Európában van és tárgyal, hogy mi is lesz Nov 4 után és be is vannak mind pelenkázva ott a virtuálisban

    te is?

  • Gabriel Karikas

    Cukihara/aurora/brunsvik

    Folosleges vitatkozni veletek, primitiv gazemberekkel, akikbol valoban csak az irigyseg frocsog.
    Beseggeltetetek a sok agymenest amit „tanoknak” neveztek, a tarsadalom szetzullesterol.
    Mit tudtok mast?
    Aki kepes ilyen aljas irigy szavakkal illetni Geyza munkajat az milyen ember/no, mit tudom en? Milyen fajzat?
    Egy taknyos szarhazi!
    Te primitiv kis KOZONSEGES bruunszvik!
    A kozossegi szo mint jelzo mas szo igen, mint a koz mint fonev kozosseg.
    A koz mint fonev szinten mast jelent mint ahogy egyes terminikus tecnikus esetekben hasznalva van roviditett formaban osszevonva az utotaggal.
    Igy lesz a kozossegi tv – koztv, dehat mit magyarazom en ezt egy oktalannak, mint tyuknak az abc-t.
    Igaz Naszredin Hodzsa is elvallalta hogy megtanitja a szamarat beszelni!!!

    IMily nagyszeru, hogy olyannal probaltok/probalsz tamadni aminek semmi koze se a temahoz, de megkevesbe hozzad!
    Brazil koszoni szepen jol van – ugysem tudsz rola semmit, de lassan a szakertoje leszel!
    A primitivseg legtutibb megnyiilvanulasa, hogy ha nem tudsz megcafolni, akkor olyannal tamadsz, amirol azt gondolod (persze csak a kis csokeveny agyakban letezik ilyesmi) hogy az nekem faj…

    A primitivseg masik merofoka, ami meg a fradi B2-nel is alacsonyabb, hogy ha valaki nem szajkozza veled az egyetlen beseggelt „tudomanyotokat” amit marxista eszmeknek hivtok, akkor nyilvan orbanista.
    Nincs ra mas jelzo, mint primitiv.
    A szojarasok, jelzok amit hasznalsz/hasznaltok pontosan mutatja a kulturaltsag szintjet.
    Amikor ugye a tehetetlen duh elohozza – Kogyalu is szepen belefer ebbe a tarsasagba.

    Trollok ….

  • Gabriel Karikas

    Brunszvik/cuki/ stb ….

    Felesleges gorcsolni, nem hoz ki a sodrombol a szemetkedes – merthogy semmi masert nem irogattok ide
    Nincs mit kezdjetek magatokkal, annak idejen besugok voltatok, mint a hazmesterek, vagy partkatonak – ma meg idejarnok bomlasztani

  • Orsós Elemér

    SzandiMandi
    2020 október 29
    5:00 du.

    Úgy lett volna fair, ha a kérdések megválaszolása után passzolsz le hetykén ilyen felsőbbrendű nagyképűséggel! :
    Azért kössz, nekem ennyi bőven elég!

  • Orsós Elemér

    SzandiMandi
    2020 október 30
    12:52 du.

    Ez így nem demokratikus! Kettőn áll a vásár, hallgatassék meg a másik fél is! Ez a mizéria legalább 30 éves, nem fél éve robbant ki, mint ahogy ezt Upor László úr be akarja magyarázni, a jogos reform is már legalább 2 éve a levegőben volt, ezért erre fel lehetett volna készülni, azaz fel is készültek rá a nyári szünidőben, mint azt már egy-két beavatott növendék -valószínű mákonyosan- elkotyogta, hogy profi „nemzetközi szakértőkkel” edzést tartottak érzékenyítő és erőnléti táborban nekik, ahol a hasonló egyetem foglalások tanulságait és stratégiáját magoltatták be velük! Szóval nem olyan egyszerű ez a kérdés, amit egyoldalú, irányított elfogulsággal meg lehetne -főleg külföldről kibickedve- oldani! Nem minden olyan fekete vagy fehér ahogy azt a vérre menő küzdőfelek -csak a saját szemszögükből- akarják látattni!
    Azt is kéne vizslatni hogy, mi vezetett el idáig! (És már megint ahhoz az agyon mantrázott elsumákolt rendszerváltáshoz és számonkéréshez keveredünk vissza!)

  • Geyza
    2020 október 30
    9:32 de.

    ezzel kapcsolatban ajánlott olvasmány: Madách Imre Az ember tragédiája (a megfelelő passzust fel tudod fedezni, ha figyelmesen elolvasod az egészet… közben nem ajánlatos elektródákat reszelni)

    innen kies Kanadámból Halloween előtt és talajmenti fagyok közben hózivatarra várva

  • BrunszvikTeri
    2020 október 30
    3:30 de.

    mikor Senhor Karikás nak írsz, mondd neki hogy vegye komolyan a saját jelszavát: pega leve (Eng.: take it easy) és a szájával ne járjon capoeira-t (mint általában teszi… olvastad) Sampa -ba érdemes lenne elmenned

    (talán SARS után azonnal, vagy helyette(?) São Paulo megér egy misénél többet… ugyanúgy útba ejthetnéd Buenos Aires-t és a csodálatos helyi konyha remekei mellett egy Verdi operát megnézni a Teatro Colón ban… és találkozni sokféle gaucho val délen Patagónia pampáin)

    és mindenekfelett elmerülni az ottani nyelv sajátos zenéjében

  • Gabriel Karikas
    2020 október 30
    1:14 du.

    Hm..a munkámat szapulta a szélsőballer?
    Miafene…

    Nem tudhatom mert a kilóméteres jópofizásiat nemigen fogyasztom.

    Különben megmondta Bartus Laci is:
    Annyi mocskot a Fidesznyikektől sem kapott mint az elvakult szélsőballerektől.

    Ilyenek ezek.

  • AuroraBorealis
    2020 október 30
    5:34 de.

    ha már mese, magam részéről döbbentem fedeztem fel abban a varázslatos mesejátékban amit a nagyközönség úgy ismer, hogy Lohengrin, a két hatalom küzdelmét és a harcmodor különbözőségét az egyik elvesz életet a másik visszaad életet (a két küzdő fél nem Telramund és Lohengrin, bár ők is küzdenek és abban is Lohengrin győz, de amikor Ortrúd látja, hogy nem maradt más választása, mint előlépni és leleplezni önmagát miután Lohengrion bemutatkozott, és akkor kiderül, hogy Elsa (az ártatlan vagy tudatlan nép megszemélyesítője) életével fizet a tudatlanságáért (Ortrúd felszívódik a semmiben) és az egyetlen győztes Lohengrin elhagyja Brabantot és hátrahagyja annak jogos trónörökösét Gottfriedet

    ha ebe a szituációba mai szereplőket helyettesítesz, nagyon meg fogsz lepődni, mennyire aktuális is e mese, nem annyira, mint a „másik”

  • Gabriel Karikas
    2020 október 30
    1:22 du.

    Brunszvik/cuki/ stb ….

    „..Nincs mit kezdjetek magatokkal, annak idejen besugok voltatok, mint a hazmesterek, vagy partkatonak – ma meg idejarnok bomlasztani..”

    ——————————————-

    Hát igen – ki mint élt, úgy ítél!

  • SzandiMandi
    2020 október 30
    12:52 du.

    Csak néztem, és hinni nem akartam amit Vidnyánszky művelt! Magáért beszélt a kép, a „mondanivaló” és az az egész pitiáner politikai lózung, melyet érveként felhozott! Tényleg azt hiszik, hogy a világon – na és az unióban – mindenki hülye, csak ők a helikopterek? Gulyás azt mondja, az a sokezer ember az mind mellettük tüntetett, azaz a „kormányzati ölbe kívánkoznak vissza” (maga sem gondolta komolyan) Vidnyánszky pedig azt bizonygatta, hogy ez a vonulás nem volt más, mint a „baloldal” politikai kampánynyitója!
    Ezek ennyire nem beszélnek egymással?
    Nem egyeztetnek még egy EU-s meghallgatás előtt sem? Elég volt a két ember (V. és Upor) néhány gondolatát meghallgatni és nyilvánvalóvá vált ami eddig esetleg nem lett volna az!

  • Gabriel, 2020 október 30 1:22 du.

    Önarckép?
    Hát el sem tudom mondani, mennyire sajnállak, hogy egyesek szemétkednek VELED…