Hová lett a normális Magyarország?

2020 október 31 3:05 du.145 hozzászólás

Remélhetőleg nem lesz bajuk azoknak a nyomozóknak, akik Szabó Tímea feljelentése nyomán, nem kis meglepetésre kiderítették Zummer Fülöp kilétét. Az ilyen, a kormány számára kínos és kellemetlen ügyekben ugyanis többnyire eredménytelenül szokott zárulni a nyomozás – már amennyiben indul egyáltalán. Ám ezúttal kiderült, hogy az álnév mögé bújó gyáva senki nem más, Szikszai Péter, a Hír TV egykori vezérigazgató-helyettese. Ő írta a Magyar Nemzetnek nevezett papírkötegben azt az okádékot, amelynek közlését minden tisztességes újság visszautasította volna, a szerzőt pedig, előbb lehányják, majd lerugdalják a lépcsőn.

Zummer Fülöp, akiről most már tudjuk, hogy Szikszai Péter néven hírlapíró, még áprilisban írt egy cikket Szabó Tímeáról, a Párbeszéd frakcióvezetőjéről. Szikszai Péter alias Zummer Fülöp „A Szabó Tímea nevű organizmus tudományos jellemzése” címen jegyzett okádékban többek között ilyenek olvashatók: „Szabó Tímeát egy titkos szigeten lévő, illegális laboratóriumban hozták létre egy kullancs és Lendvai Ildikó DNS-éből. Egy ideig hőálló, steril üvegedényben tartották, aztán az MSZP behurcolta a magyar országgyűlésbe. Szabó Tímea először csak megbújt a parlamenti fakazetták, parketták rései között, aztán lassan bekúszott az ülésterembe. Amikor eljött a rajzás időszaka, Szabó Tímea szót kért, és szerte-széjjel fröcskölte a baktériumait. Egyes kutatók szerint, a Szabó Tímea nevű organizmus nem azért van a magyar parlamentben, hogy a választókat képviselje, ő csak mérgezni akar. Szabó egy nem létező párt tagja, de egy nagyon is létező háttérhatalom biológiai fegyvere.”

Ez a szöveg sokak szerint kimeríti a náci beszéd fogalmát. Náci viszonylatban volt szokás ugyanis, hogy a lejáratandó (megsemmisítendő) ellenfelet elszemélytelenítik, és ezzel mintegy megfosztják emberi mivoltától. Lett volna dolga ezzel a két írással a médiahatóságnak, s nem mellesleg, Polt Péter ügyészségének is. Hivatalból, nem várva a sértett feljelentésére. Nemcsak az írás bárdolatlansága és bunkósága miatt, hanem mert gyűlöletet szított a képviselőnő ellen, miközben emberi és női méltóságában kívánta megalázni a kétgyermekes családanyát.

A cikk megjelenése után, ellenzéki képviselőnők közös közleményben tiltakoztak a Magyar Nemzetben megjelent förmedvények ellen. Igazuk volt, amiért felháborodtak, ám valójában nem csak nekik, hanem minden tisztességes embernek kellett volna nyilvánosan elutasítani azt a gyomorforgató hangnemet, amelyet a Magyar Nemzet nem először, és nyilván nem utoljára megengedett magának.

Aljas gazemberek, akik ilyet leírnak, és aljas gazemberek azok is, akik nem szólnak rájuk, és ezzel bátorítják őket. Jó lenne tudni például, hogy mi a véleménye erről az alávaló szövegről Novák Katalinnak, aki családügyi miniszter Orbán Viktor családbarát kormányában, nem mellesleg nő és édesanya. Mit gondol az ilyen mocsadék írások szerzőiről Varga Judit, aki szintén miniszter, és ugyancsak nem mellesleg, nő és édesanya. Hol lapulnak ilyenkor a jobboldali, konzervatív nőszervezetek, a más esetekben oly hangos Keresztény Úrhölgyek Szentfazék Tagozatának Ájtatos-Áporodott Manóról elnevezett szekciójának tagjai? Miért nem kérik ki maguknak ezt a stílust, ezt a vállalhatatlanul ordenáré, a legsötétebb náci időket idéző hangvételt?

Hol vannak a család szentségét hirdető és a női princípiumról papoló szentéletű férfiak? Gulyás Gergely például, aki máig nem vonta vissza azt az állítását, hogy a morális fölény a jobboldali újságíróknál van?

Hová bújt el Orbán Viktor miniszterelnök, miért nem ordítja le az elkövetők fejét, és miért nem mondja, hogy eddig és nem tovább!

Hová lett a normális Magyarország?

145 hozzászólás

  • A helyzet ennél sokkal rosszabb. Komolyan vesszük az ilyen írást, és megsértődünk rajta, azt hisszük, valaki meg van alázva. Ugyan. Mindkét oldalon vannak ilyen cikkek, a bolhák mindenütt pattognak. Az egyik politikust istennek látjuk, a másikat démonnak vagy szörnyszülöttnek. Egyik rosszabb, mint a másik. A nagy csatározásban elfelejtjük, hogy emberekről beszélünk, ostoba, hiú, raffinált, gyáva, okos, vagy harcias emberekről, ezerféle jó és rossz céllal. Azért rossz ez mindkét oldalon, mert démonok és istenek ellen nem tehetünk semmit, lelkileg lebénultak, tehetetlenek vagyunk. Jobban tennénk, ha észrevennénk gyarló emberi mivoltukat, hanyagolni, vagy követni való tetteiket. Akkor még lenne esélyünk, kilábalni ebből a slamasztikából.

  • F.S.P.
    értem a kérdést,de válaszolni nagyon nehéz erre.
    A székely bácsi kiment a fiával az állatkertbe.Megmagyarázta és elmondta az állatok nevét és tulajdonságait.A zsiráfhoz érve azt mondta:Na gyere menjünk tovább!Ilyen állat nincs.(volt?)Én is ezt mondanám,de túl fiatal korom miatt,lehet,hogy tévedek.

  • Judith Kopacsi

    Jó kérdés. Tényleg, hol van az etikus és normális Magyarország?

  • Orsós Elemér

    E csodálatos föld s-i védőbeszéd előtt azért összehasonlítás képpen nem ártott volna Szabó Tímea hasonló artikulációit is átlapozni, mert Ő sem egy kis szemérmetes novicia! 😀

  • Kopácsi, milyen jogcimen ócsárlod te a volt hazádat, mit tettél te érte egyáltalában ? -dia-

  • „Hajrá Magyarország”

  • gyuri10
    2020 október 31
    4:55 du.

    Nemértesz te semmitesem, csak beleokoskodsz.
    Olyan vagy lassan mint a Bendeguz.
    Azzal a különbséggel hogy jobban
    bírod a gyűlölt anya-nyelvet,

  • Merre is megy Magyarország?
    „Ma már alig lepődünk meg, hogy a kormánypárt csatolt részei egyre jobban hasonlítanak a nemzetiszocialista eszmék képviselőire: néhány éve egy másik propagandalap munkatársa karlendített büszkén, nemrég pedig azt a Raffay Ernőt tüntették ki tisztikereszttel, aki szerint a zsidók «kitúrták a magyarokat a pozíciókból a tudományban, az akadémiában», és «Kárpátalján nagyon agresszív elzsidósodás volt». Legújabban pedig Szabó Tímeáról írt a Magyar Nemzet szerzője nemzetiszocializmust idéző lejáratócikket. Ami 10 éve a kurucinfó volt, az ma a közpénzből tolt kormánypropaganda”
    https://www.facebook.com/momentum.mozgalom/

  • A nagyszerű Bródy János remek dallal támogatja az SZFE-s diákokat:

  • „Hová lett a normális Magyarország?” – érdekes cím, bennem
    két kérdést vett fel.
    1. Volt valaha is ilyesmi errefelé? Mikor, hol?
    2. Történelmi tapasztalatok alapján nem éppen ez a „normális” errefelé? Az ettől történt csekélyebb és rövid ideig tartó eltérések nem éppen az abnormális deviancia időszakai voltak ebben a régióban?

  • Almási Anna, ne kenjük el azzal, hogy mindkét oldalon vannak ilyenek. A kormány a felelős a közélet stílusáért. Amikor a legfontosabb sajtótermékben, a nagy hagyományú Magyar Nemzet nevét bitorló kormánypárti propagandanyomtatványban ilyesmi jelenik meg, akkor az súlyosabban nyom a latban bármilyen alkalmi kommentelő magánfröcsögésénél. Megvan ennek az előzménye legmagasabb helyről: Kövér kijelentése arról, hogy az ellenzék nem magyar, a miniszerelnök libernyákozása… stb.
    A hülyék vették át a hatalmat régóta és mindenki gyanús, aki kritizál, aki egyáltalán gondolkozik.

  • Kedves Judith! A „normális és etikus” Magyarország éppúgy megvan, mint más országokban. De a hangja pont úgy halkabb, mint másutt. Ez a tömegkommunikáció szükségszerű velejárója. Már az nagy változás volt, amikor az újság, a film,majd a tévé útján tömegek jutottak olyan információkhoz, amikhez korábban soha. Ahogy Sztálin 100 évvel ezelőtt megállapította: a film az agitáció legfontosabb eszköze, hiszen a kép és a hang az analfabéta tömegekhez is eljut. De tudta ezt Hitler is – és azt is, hogy a kép- és hanghatások sokkal hatékonyabbak, mint a leírt szó. Amihez mégiscsak kell valamelyes ismeret, absztrahációs képesség, nem elég a betűk, szavak puszta felismerése.
    Ami a múlt század közepén alapvetően – mondhatnánk, forradalmian – megváltoztatta a kommunikáció – vagyis információ-közlekedés jellegét, az az, hogy a net e „közlekedést” kétirányúvá szélesítette. Emellett az információk olyan mennyiségét tette elérhetővé, amelynek megismerésére, kezelésére egyetlen emberi élet nem elegendő. Az ember tudatos lény: tehát válogat az információk tömegéből, akár a közösséget érintő politikai, elvi ismeretekről, akár szakmai – műszaki, technológiai, gazdasági – ismeretekről van szó.
    Ez nem átok és nem áldás: csak puszta tény.
    Ezzel a lehetőséggel élni: ez az emberiség nagy feladata. Ahogy a tűzgyújtás „feltalálásával” anno lehetett meleget és világosságot varázsolni – de lehetett az ellent felégetni, értékeket megsemmisíteni.
    A kommunikáció ennél bonyolultabb, viszont jóval hatékonyabb eszköz.
    Bocsi a hosszas lamentációért, csak még annyit, kedvenc költőm szavaival élve: „Én mondom, még nem nagy az Ember/ de képzeli, hát szertelen./ Kísérje két szülője szemmel: a szellem és a szerelem.”

  • Gabriel Karikas

    Talalom

    Kedves Margitka, tobb mint tokeletes az altalad leirtak, Judithnak cimezve ugyan, de a tarsadalmi let, szemlelet egy szeletenek a keresztmetszete.

    Igen, a kolto almodik – sokszor en is szeretnek – ha a szerelem es a szellem nem sokak kezeben nem fegyverre korcsosulna, hanem egymas tiszteletere bizony maskepp letezhetnek eme sargolyon.

    Visszaemlekszem egy mara mar tortenelmi mozzanatta valt akciora a rendszervaltaskori magyarorszagon. Hu megtestesitoje a rovidlatasnak, ami pont abbol fakad amit irsz, a felmuveltseg.
    Az akkori ellenzek mondjuk ugy felso kvalifikaciojaba tartozo csoportja (kulturalisan ertem) – azzal toltotte az idot hogy a dunai-vizeromu ellen kuzdott.
    Elso ranezesre, felszinesen tokeletes igazuk volt a kornyezetvedelmi kerdesekben.
    De tudod az ilyenek nem latjak a fatol az erdot, se az erdot a faktol.
    Hiszen a halaknak, vagy barmilyen viziherkentyuknek nem lett volna jobb ha egy sokkal hatalmasabb teruletu toban elhettek volna?
    A Tisza-to milyen nagyszeru kepzodmeny?
    De nem errol szolt a tortenet hanem ebben eltek ki forradalmi ambicioikat. Lehetett harcolni az aktualis hatalom ellen.
    Lehetett volna egy politikai melleke, ami maig kihathatott volna – a kozos energia generalasa a szlovakokkal, ami sok vita idejen is kozos asztalhoz kenyszeriti ilyen esetekben a feleket.

    Letezik pelda – az ITAIPU eromu Brazil-Paraguay kozossege, feles alapon. Barmi vita eseten le kell ulni az asztalhoz.

    Raadasul a vizieromu ZOLD-ENERGIA!
    Nincs semmilyen veszelye, se CO2-t se Uran-hulladokot nem termel!

    Rengeteg akkori baratom bedolt a propagandaszovegeknek – az akkori pelyhes szarnyacskait probalgato ellenzeki sajto teljesen bedolt a sok hulyesegnek es eladta mint igazsagot!

    Ma nem lenne semmilyen erdemi erve az Orban-kormanynak az atomeromu mellett! Amivel raadasul 30 evre Putyinhoz lancolja Magyarorszagot – tudjuk hogy a vegere lesz abbol minimum 25 milliard Euros koltsegvetes – ez az adossag nem kolcsonossegi viszony, hanem adosrabszolgasag lesz.
    Az olajat is fuggosegi viszony letesitesere hasznalja, hat akkor ezt?

    Hol van a sajto, hol az ellenzeki sajto?
    A sogorok probaltak segito kezet nyujtani – hogy ok majd kiallnak melletunk – hol karolta ezt fel az ellenzek?

    Sajnos igaz amit mondasz – a tomegek csak feluletesen abbol itelnek ami kilatszik.
    Mint ahogy az almacska szokja mondani – amikor kilatszik az alsonemu …
    A tomegek nem lepnek, amig a kommunikacios csatornak nem sulykoljak addig a temat, amig az nem all ott egyszal bugyiban elottuk …

    Es latod, a mai vilagban sem, lett legyen internet mar a budin is, ugyanugy nem latnak ….

  • Kedves Utód!

    Úgy látszik, nem tudod, mi az az elkenés. De nem baj, majd megtanulod. (Sose késő!)

    Számomra fájdalmas élmény, hogy röpke 10 év alatt nemcsak a fidesznél, hanem az ellenkező oldalon is elszabadult a stílus. És most nem az ellenzéki politikusokról beszélek (ők még azért legtöbben tartják magukat), hanem a szimpatizánsokról és sajnos sokszor a mi médiaszereplőinkről is. Lettünk egy hatalmas, gyűlölködő massza. Különb és hatásosabb dolog ez, mint a NER, és sokkal jobban Viktorunk malmára hajtja a vizet.

    Ezt bátorkodtam észrevételezni…

  • Ja, és: itt a KMH fórumán EGY KEZEMEN meg tudnám számlálni azokat, akik még nagyjából megőrizték a higgadtságukat és a tárgyilagosságukat. És bevallom, sok esetben már nálam is fogytán van… 🙁

  • Hát, kedves Kővendég, én bizony a 77 évem alatt még egyszer sem tapasztaltam ekkora, fékezhetetlen összgyűlöletet, mint mondjuk az idei évben. De persze az igaz, hogy nem az életben, hanem a neten. Reménykedjünk, hogy ezek csak trollok, de nem vennék rá mérget.

    Ide a KMH-ra 2017 januárja óta járok.

  • Utód:
    „A hülyék vették át a hatalmat régóta és mindenki gyanús, aki kritizál, aki egyáltalán gondolkozik.”

    Sziszfosz visszalép

    „Rettenthetetlen hülyék kora jő.
    Pojácák vagy gazemberek? Is-is.
    Egyszerre félem és röhögöm általlátni:
    a szikla óhatatlan visszafelé görög.”
    (Petri György, 1989)

  • Vajon mi a feneert tilos meg megjegyzest is tenni Almasi jozan hozzaszollasan.

    Talan Almasi-t is black-listazta volna a foszerkeszto????

  • UTOD;
    „A kormany felelos a kozelet stilusaert.”
    S „sajtotermek”, stbk.

    Igazi Darth Vader-ekke valtak 45-ev alatt.

    Normalis tarsadalmakban az allamhatalom felelos,ill.megszabott es megkovtelet kotelezettsege a kozsseg biztonsaganak es joletenek lehetosegeit bbiztositani.

    A „stilust” maga a lakossag ohajai altal hozzak.

    S a „sajto-szabdsaga” es lehetosge a lakosssag joga, NEM az allamhatalome!!!!

    Meg a „normalis” elkepzelesetol is rem messze alnak ma.

  • Orsós Elemér

    Lehet hogy, most nagyon meg fogtok ütközni ezen a szuverén saját véleményemen, DE:
    határozottan állítom, annak ellenére hogy, mi sem vagyunk teljesen normálisak, azért még mindig több muszlimot és neoliberalizmust túlélő egészséges életösztönnel rendelkezünk, mint mondjuk a németek, franciák, belgák(mindkettő!), hollandok(a Magyarországba menekült holland és az Izraelbe menekült gyémánt csiszolókon és kereskedőkön kívül!) és svédek, akiktől a viking őseik -most feltámadva- röhögő görcsöt kapnának! 😀

  • Orsós Elemér

    Kedves Szerző szívesen segítek! Igazándiból miért is kellett kederiteni Zummer Fülöp valódi kilétét egy olyan országban ahol állítólag szabad szólás és vélemény szabadság van vagy ha mégse, akkor főleg?! 😀

  • Orsós Elemér

    SzandiMandi
    2020 november 1
    12:47 de.

    Ez a remekmű majdnem felér Tinódi Lantos Sebestyén művészetével, aki többszázszor ugyan arra a 3/4-ed oktávos dallamra adta elő értékes híradásait! 😀

  • Judith Kopacsi

    Dr. Bernstein, igen köszönöm a felvetett kérdését, mert alkalmat adott számot vetnem, hogy tényleg, mikor, hogyan és mennyit is tettem le az asztalra, annak ellenére, hogy külföldön élek. Szóval, volt két magyarul megjelent könyvem, egy önéletrajz, ami Göncz Árpi bácsi is nagyra tartott. Aztán egy pedagógiai szakkönyv a demokratikus fegyelmezési módszerekről, amit a mai napig használnak pl. a szegedi tanítóképzőben.Ugyanebből a könyvből 1991-95 között számos műhelymunka pedagógusok számára, Pécsett, Szolnokon, Miskolcon és Tapolcán is. Két dokumentum film 56-ról és a család sorsáról. 1991-ben én vittem Apámnak az alapmintát a Polgárőrség megalakításához, aminek az kanadai neighbourhood watch programjára épült. Ezért kaptam Kopácsi Sándor dijjat 2016 Októberében. Na, most hirtelen csak ennyi jutott eszembe, nem lennék meglepve, ha néhány, más dolgot kihagytam volna. Remélem, megelégszik ennyivel is.
    Ja, mellékesen fent tartom az Apámról szóló Facebook oldalt is, és időnként írok történelmi szösszeneteket is.

  • Kedves Kopácsi Judit!

    Saját szavaim nem biztos, hogy elegendők. Inkább fordulok a szavak avatottabb mesteréhez.

    Az a Magyarország még megvan, de már múlik:

    „Így éltem s voltam én hiába,
    megállapíthatom magam.
    Bolondot játszottak velem
    s már halálom is hasztalan.

    Mióta éltem, forgószélben
    próbáltam állni helyemen.
    Nagy nevetség, hogy nem vétettem
    többet, mint vétettek nekem.

    Szép a tavasz és szép a nyár is,
    de szebb az ősz s legszebb a tél,
    annak, ki tűzhelyet, családot
    már végképp másoknak remél.”

    A Bernsteinek ezt nem értik, csupán azt fogják föl, hogy az ő idejük jött el – újra! Most újfent ők ítélnek, úgy, mint Hitler.

    Mondhatjuk erre azt: „Oszt jó napot”? Jól van ez így?

  • D.Bernstein! (2020 október 31 6:14 du.)

    Ki vagy te, hogy ítélkezel? Ki vagy te, hogy számonkérsz? A haza nem te vagy. „Der springt noch auf,” –

  • Szándékosan nem írtam le, ki/k/től idéztem. „- ők fogják ceruzámat/ s én érzem őket és emlékezem.” –

  • Judith Kopacsi;

    ‘Hova lett a normalis, ethikus, moral Magyarporszag’?

    16 Szoviet hadoszztaly tankjai eltiportak !!!

    S az emelekzoit meg a pufalykasok felakasztottak.

    Vajon miert nem lenne hajlando elismerni azt ????

    Szulo-apja azt bizonyara belatta, azert majd-nem felakoszttak ot is.

    Maga bizonyara messze-esett attol a fatol!

  • Judithka : 🙂

  • Ms.Kopacsi;

    Nem vehetem biztosra, de talalgatva, Mrs.Berstein talan ertelmezte hogy mit tett a Magyar-kozossege erdekeben.

    Gyanitanam hogy erdekelte volna Ms.Bernstein-t a maga jovedelmeinek eredete!

  • Judith Kopacsi

    Bendeguz79, és mire alapozod eme bölcs meglátásodat? Mármint, hogy messze estem a fától? Én ugyan nem emlékszem erre az esésre, de te állítólag mindent látsz, még azt is ami nincs ott.

  • Bendeguz, csak nem téged is a szovjet tankok tapostak el és a pufa-LY-kások végeztek ki? 🙂

  • B79,
    most már tényleg mindenkibe bele fogsz kötni?Lemész agysérültbe, mint a delirium tremenses romahaverod.Mi közöd mások,nálad sokkal nagyobb értékű emberek jövedelméhez?Elnézést,hogy megszólítottalak,de ha nem tettem volna,akkor helyetted kellene szégyelnem magam.

  • Bendeguz79
    2020 november 1
    6:18 du.

    Ms.Kopacsi;

    Nem vehetem biztosra, de talalgatva, Mrs.Berstein talan ertelmezte hogy mit tett a Magyar-kozossege erdekeben.

    Gyanitanam hogy erdekelte volna Ms.Bernstein-t a maga jovedelmeinek eredete!

    ——————————-

    Én meg gyanítom, hogy ehhez az ég világon senkinek, sem Mrs. Bernsteinnek, sem Önnek nincs semmi köze – valójában melyiküket is érdekli ?

    Egyébként a kérdésre, melyet Bernstein feltett, Kopacsi Judith kimerítő választ adott, noha – szerintem – ezt sem kellett volna, miután a kérdés kifejezetten provokatív volt.
    Miután a dolog úgy tűnik „túl van tárgyalva” nem maradt más hátra, csupán az, hogy K. Judith-al szemben, vajon Mrs. Bernstein mit tett a hazájáért – ha már?

  • Gabriel Karikas

    Almasi alma

    Mar kezdtem ujra normalisan gondolkodni feloled
    Hiszen ezen a feluleten is folyamatosan azert sikoltozol, hogy bantsak a masikat …..
    De amennyire aljasul gunyosan tudsz beszelni masokrol, az ujra megerositi azt bennem, amit mar sokszor regen is elmondtam – tudod az INTRIKAKROL

    Jol el lehetett lotykolodni abban a kadari magyarorszagon.
    Persze hogy nem foglalkoztal te politikaval akkor. Eleg ravasz voltal hozza, hogy messzire keruld, ugyesen beskatulyazdat magad a TUDOSOK OSZTALYABA.
    Nyilvan proletarnak lenni megalazo lett volna, parasztnak meg egyenesen foldig serto. Persze mint irtad bekerulhettel volna a PART elit-osztalyaba is, de mint irtad neveloanyukad kioktatott, hogy az nem egy biztos eletpalya amiben el lehet dagonyazni, hiszen ott eleg egyszer elteveszteni a segget – es onnantol konnyu kiesni a pikszisbol …..

    Jol osszehoztad, ok, gratulalok hozza, hiszen az egyeb ertelmisegieknek folyamatosan vigyazni kellett, hogy mikent szolnak, kivel tarsalognak – mert folyamatos megfigyelesek alatt voltak.
    A gazdasagi szakemberek tobbsege ha vezeto beosztasba birt keveredni, akkor normalisan alairt egy papirt a masodallasarol is, vagyis normalisan jelentenie kellett.

    Ezt nevezed te normalis rendszernek? Mar nemcsak a bugyi latszik ki aranyom, a szegyen-erzest nyilvan akkor ifjan eldobtad, ezert nem emlekszel reg mar arra, meg foszlanyokban sem, hogy mit jelent szegyenkezni.

    Alkalmazkodtal – nyilvan, mint ahogy sokan, sok millioan – hiszen mindenki nem mehetett el a hazabol, ugyeltek is ra piszkosul a hatalmat bitorlo part-elit vezetoi, nyilvan azt is emberszeretetbol – ugye?
    Hiszen ha mindenki elmegy ki tartja el oket?

    Pont ezert benne van a pikszisben, hogy orbannak muszaj lesz kilepnie az EU-bol, es lezarni a hatarokat – mert meg egy par ev es covidos hatarzar ide vagy oda, a fiatalok elhuznak…
    Ez bizony a Te es es hasonszoruek erdeme – meg ha csipobol tagadod is!
    Mert liberalis demokracia helyett a regi orban rendszerenel is ocsmanyabbat tudtok kinalni – a fiatalok nem veszik be ezt az aljas dumat!

    Aki a pufajkasokat vedelmezi az maga is bunreszes! Aki ki birja mondani, hogy az nem volt baj, es meg raadasul gunyolodik is rajta, annak a lelkeben mi lakik?

    Tudod – az ido eljar feletted is majd, mintahogy sokan masok felett – es….???
    Hogyan tovabb?

  • Almási Alma
    2020 november 1
    9:12 de.

    Ide a KMH-ra 2017 januárja óta járok.

    ——————————

    Most nagyon meglepődtem, mert nekem úgy tűnt, hogy sokkal régebben írsz ide, vajon miért? Kb velem egy időben „saccoltalak” – emlékezetem szerint én 2013 -ban vagy 2014-ben kezdtem írni, addig csak olvastam. A tudat alattimban falusival kapcsoltalak össze ( mindkettőtöket egy másik fórumról ismerem) ezért végeztem egy kis „időutazást” és ’16-ig visszamentem, beleolvasva néhány cikk alatti kommentáradatba ( jan. /febr.) de ott még valóban nem láttalak, vagy csak pont olyan cikkekre kattintottam, ahol nem fordulsz elő?
    Mindenesetre nekem a 2017 túl közelinek tűnt, szinte tegnap volt, talán ezért gondoltam, hogy „messzebbre nyúlik az ittléted” – de nyilván te tudod jobban! 😀

  • A közszereplőknek fokozott, tűrési kö!telezettségük van!
    -Az Alkotmánybíróság állandó gyakorlata, hogy a demokratikus államélet és közvélemény érdekében az állami tisztségviselők és más közszereplő politikusok alkotmányosan védett magánszférája másokénál szűkebb; különösen ki kell tenniük magukat mások sokszor kíméletlen sokszor durva kritikájának…
    – Lásd, pl. mit kap Orbán, akár ezen a fórumon is, igaz, nagyon primitív „kritikusaitól”…
    – Nem minden családanya vállalja, ezeket meghurcolásokat…igaz nem ebben a minőségükben, hanem mint politikusoknak, kell ezt elviselniök…
    – Timea keresete, mint eddig mindenkié, nem hozta a
    a remélt eredményt, esetleg publicitást, és lehetőséget csúsztatásokra, mártíromságra, talán minimális politikai haszonra…

  • hexadodekaéder

    ALMÁSI KAPASZKODJ !
    nevezett 4:46-os
    bölcselkedéséhez:

    Nemtom’,de úgy látszik nagy kanyar előtt járhat az idő szekere,

    mert Almási Alma, ha így folytatja, a KMH platóján lassan már

    ide-oda csapódva csúszik át a tőle régebben megismert korábbi –

    akkor még szilárdnak tűnő,szimpatikus – egyenes álláspontból –

    egy átrelativizált, ill. a korábbinak az ellenkező oldalára 🙁

    Sorry: hxd

  • hexadodekaéder

    UI

    Alma! Értsd már meg U t ó d 3:11-es intelmeit.
    A Te tiszteletre méltó életkorodban ez annyira evidens, és te még még mindig billegve keresed az utad.

    A magam részéről teljes mértékben csatlakozom Utód rövid és velős magyarázatához

  • Bendeguz79:
    „Nem vehetem biztosra, de talalgatva, Mrs.Berstein talan ertelmezte hogy mit tett a Magyar-kozossege erdekeben.”

    Valóban, hiszen Mr Bendeguz már közölte velünk, hogy ő,
    főnöke, Piros László ÁVH vezérőrnagy (pardon elfelejtettem, ogy Mr Bendeguz itt kijavított, Piros László ÁVH altábornagy volt) irányítása alatt tevékenykedett a magyar közössége érkekében, de ő maga, Mr Bendeguz semmi rosszat nem tett.

    Bendeguz79:
    „Gyanitanam hogy erdekelte volna Ms.Bernstein-t a maga jovedelmeinek eredete!”

    Nekem úgy tűnik, hogy Mr Bendeguz79 – nagyon visszafogottan fogalmazva – arcátlan pimaszságának nincsen határa.

  • kedves hexadodekaéder!

    Megértelek én benneteket, hogy „a mi oldalunkról jót, vagy semmit!”, de azért elgondolkodhatnátok Utóddal együtt, hogy kettőn áll a vásár. Talán mi is elrontottunk egyetsmást. És legalább mi hozzuk helyre, amit elrontottunk (jólvanna, azt elengedem, hogy nyilvánosan be is ismerjük 😀 ).

    Speciel személy szerint az én lelkiismeretem tiszta, mert én sohasem gyűlöltem senkit az ellenfeleim közül. De ez korántsem igaz másokra, akiknek a politikai nézeteivel egyetértek ugyan, de a gyűlölködő stílusával nem. (Neveket nem mondok, akinek nem inge…) Szóval inkább ti nézzetek magatokba… Én nem változtam, de már a kezdetek kezdetén is igyekeztem tárgyilagos maradni, bárhogy fáj ez most egyeseknek.

  • Kedves Besancon!

    Utólag belegondolva én ezt a dátumot onnan vettem, amikor egy fizikáról szóló vitába keveredtem, ezt ugyanis akkor lementettem magamnak, és tényleg ez a vitám a legelsők között volt. De most belenéztem, és úgy látom, nem ehhez a cikkhez szóltam itt először. Úgyhogy talán egy-két hónappal előbb jöttem, de erre már nem emlékszem.
    A falusi viszont igaz, ő rögtön felismert, bár akkor már állítólag nem gyakran jött ide.

  • válaszokat és reakciókat várok minden itt elhangzott (leírt) „véleményre”, már alig lepődök meg! elérkezett a KMH is arra a „szintre” amin a demokratikus MSM manapság a „demokráciákban”, hajrá, aggyatok neki!!! mivel levédiaalsópöffetegi aktuálisom nincs (vagy ha van, mert azért van naprakész) csak az atlanti pocsolya innenső oldaláról tudnék az meg sokak szömit csípi… de ez az itt fentebbi…az nem akármi

  • „Hová lett a normális Magyarország?”
    Érdeklődés hiányában elmaradt. Esetleg kivándorolt.

  • Igen! Tényleg undorito es elitelendo! Fuggetlenul attol, h no, v ferfi! Szerintem nem is szabad ezt nemi oldalrol vizsgalni!
    A kommenteket olvasva nem tudtam nemeszre venni, h a nacibarat kommentelok el sem iteltek a megnyilvanulast.
    Akkor forditsuk meg az erzekenyseg megallapitasa kedveert!
    Nezzuk sorra a diktatortol, h lenne-e olyan a fasista oldalon, akire ez ne illene rá? Vagy van-e koztunk az oket tamogatok kozul?
    A mentalis torzulasukat, ertelmi, etikai visszamaradasukat, megrekedesuket a torzsfejlodes kezdeti szakaszaiban leirhatjuk-e nyiltan? Akar az emlitett hibridizácios torzszulott jelzokkel?
    Az emberi fajnak, igy a magyarsagnak is van zagya, salakja. Sijelejteeemberek, ahogy volt orosztanarom mondta.

    Helyettesitsuk be a neveket o1g-vel kezdve a diktatori nyalogeprendszerbol! Hosszu a sor , es meglehet talalobb is, mint az eredeti verzioban!
    Igen! A genetika erdekes dolog!
    Lehet, hogy a kirugott eddas Pataki Attila es a sasszemu Matolcsink is ilyen genetikai kiserletek kiselejtezett hulladekei, akiket sajat bevallasuk szerint az ufok visszalokdostek a Foldre mint genetikai kiserlet felresikerult hulladekait?
    Az ufoknak konnyu! Ok idekukazhatjak a selejtjeiket!
    De mi hova? Ennyire toleransan csak az emberi faj genallomanyat amortizaljuk le!
    De talan kell a töltelek is adosrabszolgasagra millioszám, milliardszam! No, meg ágyutolteleknek, golyofogonak!
    Csak akkor van igazan baj, amikor mar zombitarsadalmat csinalnak belolunk, es a torzagyuak diktalnak, elnyomva minket! Bodulizmussal elve: az lGAZMAGYAROKAT!
    Akkor most kik a hazaarulok? Nem a gyikemberek torzagyu selejthibridjei, akik elnyomva eloskodnek rajtunk?
    Matolcsi es Pataki Attila sorstarsaikkal nem az eletunk jobbitasan faradoznak, hanem hogy genetikailag eltorzitott tarsadalmat hozzanak letre a vezetesukkel?
    Szeretnek en is gyikember lenni es a foldalaltt lakni?
    Meg izlelgetnem kell a roppant gondolatokat….
    Boda -es Gyuri-felek szokjak mar a gondolatot, h lekoltozzenk a Föld gyomraba?
    Ezentul epitsunk foldalatti stadionokat!
    Nagyon gyik ez az orban!

  • Gabriel Karikas
    2020 november 2
    10:34 de.

    árad belőled a frusztrációd miatti düh! és ehhez kitalálsz selejtes hazugságokat… és te is késsel véded a sohasemlétezett prófétádat… jobb tudni, pega leve!

  • Andrew_s
    2020 november 2
    2:30 du.

    gratula!!! tök pontos leírás, csak mint látjuk nem csak a normálisok, hanem az anormálisok® némelyike is

  • Judith Kopacsi

    Bendeguz79, Szóval szerinted Ms. Bersteint érdekelné bevételem eredete. Ezt persze közölte veled, megvitattátok édes kettesben és elhatároztátok, (királyi többesben), hogy eme kérdést nekem szegitek. Már maga a kérdés felvetése, (akárkitől is eredjen) nagy méretű bunkóságra vall, tudni illik ilyesmit Kanadában nem illik kérdezni. Jobb helyekről az ilyen bunkókat nemcsak hogy kitiltanák a klubból, de seprűnyéllel zavarnák a világ végére. Én viszont értek a szép szóból, és sikerült kihámoznom, hogy ms. Bersteint és persze téged is az érdekelne konkrétan, hogy pénzel-e engem Soros Gyuri bácsi vagy sem, azaz sikeresen árulom-e a hazát. Szomorúan közlöm Veled, hogy Soros Gyuri bácsitól eddig egy fillért sem kaptam, és hazaárulásból sincs anyagi sikerem. Valamiért nem köllött senkinek. Azt mondták, hogy vigyem a csudába, ha pénzt akarnának a Dunába dobni, inkább válasszák a kanadai nagy tavakat, azok közelebb is vannak, no meg tisztábbak is. Szóval így állunk. De ne aggódj, mert a kettőnk nyugdíjából, amit több évtized munkájáért kapunk, igen szépen kijövünk, ígérem, nem tőletek fogok napi kenyérre kölcsönkérni.

  • Ms.Kopacsi;

    Kopzacsi Sandor Budapest rendorfonoke, a Maga edesapja 1956 oktober 23-an engedte a diakokat, a Muegyetemrol tuntetesikkel masirozni a 16 pontos kovetelemnyeikkel a Kossuth Radiohoz, amit ottan ohajtottak kihirdetni.

    Nem lovetett a diakokra, amiert a part vezetiosege vadolta.
    Lenne hajlando nyilatkozni itten azon, hogy Maga mit tett volna Apja helyeben?
    Azzal bizonyithatta volna hogy a „fa alatt esett-e”???

    Hasonloan meg Piros Laci sem lovetett a tuntetikre, azert hult le a csillagga!!!
    De Apro Antal azt maskent latta ,s mi tortent a Radional?

  • slapaj,2020 november 2, 11:17 de.

    Kívánom, ha legközelebb valamilyen álnéven Szikszai Péter nevezetű aljas tróger valamelyik szeretett hölgyrokonáról egy hasonlóan undorító náci cikket jelentet meg akkor is ugyanilyen szenvtelen kárörvendéssel vegye tudomásul, ha pl. „a háttérhatalom biológiai fegyverének” nevezett kedves nőrokona válasz keresete nem fogja hozni a remélt eredményt, publicitást, és lehetőséget csúsztatásokra, mártíromságra …
    Sajnos nehéz nem észrevenni, hogy mióta hazaért kezd egyre romlottabbá válni.

  • Nagyon vigyázzon mindenki otthon (és itthon is) magára mert úgy tűnik, hogy durván kezd elszabadulni a Covid az egész világon, és nem csak az öregekre veszélyes!

    28 éves korában koronavírus következtében elhunyt a közismert roma folklór zenész, emberi jogi aktivista és VIII. kerületi önkormányzati képviselő, Balogh Lajos Paci.
    – Szegény fiatal testvérünk, béke poraira….

    https://444.hu/2020/11/02/meghalt-koronavirusban-balogh-lajos-paci-jozsefvarosi-kepviselo

  • Megvadultak a Thürmer-fanok hehehe
    Féleszű Gyurka meg kokettál velük vagy mi..
    De mindegy is mert ő már nyalt itt a szélsöjobbnak,
    a középjobbnak és a B középnek dettó.

  • Erről a normális / nemnormális vitáról eszembe jut eg sztori katonakoromból:

    Egy sűrű pofa eltávozásról visszafelé jövet, másnaposan vagy már aznaposan, mindegy, a laktanya (Zalaegerszegi gépesített lövészezred) kapujának a rácsát elkezdte KÍVÜLRŐL rázni és azt ordította :
    -engedjenek ki, nem ártottam senkineksem!!
    Mire rögtön lecsukták…

  • Orsós Elemér

    Eddig Bécs volt a világ legélhetőbb városa(szerinem is) és mindössze 70 km-re a mi legnyugaterópaibb határunktól! 🙁

    https://nepszava.hu/3097798_terrortamadas-becsben-halalos-aldozatok-is-vannak-video

  • O1G666,
    képzeld el,hogy kínlódva bár,de elejétől végéig elolvastam ezt a rengeteg helyesírási,fogalmazási,gépelési hibákkal tele valamit vagy semmit.Azt,hogy betűket nyomkodsz meg a klaviatúrán látni lehet, mert megjelent itt.Hogy mit akarsz a Bodától vagy Tőlem,azt majd magyarázd meg,de ha Istent ismersz,ne Nekem.

  • Almási Alma
    2020 november 2
    2:08 du.

    Álmaink Almája (tudd, olvaslak) keep cool(SIC) de azért mondd el ami a szívedet nyomja…; ami az enyémet nyomja, azt rendre kigyomlálja a Cenz Ura én meg tisztelettel nyelek egy nagy (Luccarelli 5 éves vöröset) egs.!

  • SzandiMandi
    2020 november 2
    4:46 du.

    béke poraira!

    megjegyzem tömegek vannak az utcákon szerte széjjel a világban akik nem tűrik a vesztegzárat, és azt mondják inkább megkockáztatják, mint hogy anyagilag , lelkileg lenyomorított rabok legyenek… és én egyetértek velük!

  • SzandiMandi
    2020 november 2
    4:30 du.

    Írod :

    „Slapaj….mióta hazatért kezd egyre romlottabbá válni”

    Tévedés.

    Ez már meg volt romolva gyerekkorában is.
    Biztosan a neveltetése okán.
    Megrontotta a Szekta.

  • Judith Kopacsi
    2020 november 2
    3:51 du.

    Nyugi.

    Bránnstájn nem valós személy.

    Csak egy ócska, ide akkreditált kis trollocska.

    Pár éve „Che” nick alatt alattomoskodott itt.

    Egy senki. Ráadásul időnként elfelejti hogy

    előtte való napon férfinek vagy nőnek adta e ki itt magát.

    Hazudozik összevissza.

  • gyuri10
    2020 november 2
    5:53 du.

    Nem az a kérdés barátom, hogy O1G mit akar OIM* tól vagy tőled, hanem hogy TE meg e kaptad Bodától azt, amit akartál?

    Naa..csak amiatt kérdem,
    mert hogy itt nyilvánosan a zakkant banya
    már nagyban szervezte a kis „liezont” veled höhöhö..

    Tudod szépapám,
    mi itt lélegzetvisszafolytva figyeltük,
    szárba szökkennek e szép reményitek?
    (hogy költőien fejezzem ki magam)

  • Judith Kopacsi

    Bendeguz: Ugyan azt!

  • Judith Kopacsi

    Bendeguz, nem unod még ezt a hülye játékot? Miből gondolod, hogy nekem meg kéne felelnem egy általad felállott morális kódnak? Örülj neki, hogy eddig is szóba álltam veled. Ne aggódj, ez nem fog előfordulni még egyszer.

  • Geyza:
    „Erről a normális / nemnormális vitáról eszembe jut eg sztori katonakoromból:”

    Nekem is van egy sztorim, de csak hallomásból;
    Még az 1980-as években egy pasas a Boráros téren ordítozni kezdett: „Le a Párttal! Vesszen Kádár!” Addig-addig ordítozott, míg a rendőr bevitte a főkapitányságra. Vasárnap volt, az ügyeletes tiszt látta, hogy a pasas nem részeg, viszont nem tünt normálisnak se. Hívta az igazságügyi pszichológus szakértőt, az megvizsgálta a delikvenst, aztán legyintve mondta az ügyeletes tisztnek: „- Ez bolond, küldje haza.”
    A tiszt: „- Bolond, bolond, de miért ezt kiabálta? Miért nem például azt, hogy >>Éljen a Párt, éljen Kádár!<<?
    Szakértő: "- Annyira azért nem bolond."

    Komolyabbra fordítva. Nylvánvalóan más a pszichiátriai értelemben vett normalitás/nem normalitás, mint a történelmi értelemben vett. Az utóbbi időben hajlok arra a gonosz feltevésre, hogy Magyarországnak, sőt az egész régiónak történelmileg tekintve ez a "normális" állapota, amiben jelenleg is leledzik, és utoljára talán II.József császár volt az, aki, ha energikusabb, erélyesebb és jóval tovább él, talán-talán képes lett volna ebből ebből az országból valóban normális országot csinálni.

  • Kopácsi Judit!

    „Már maga a kérdés felvetése, (akárkitől is eredjen) nagy méretű bunkóságra vall, tudni illik ilyesmit Kanadában nem illik kérdezni. Jobb helyekről az ilyen bunkókat nemcsak hogy kitiltanák a klubból, de seprűnyéllel zavarnák a világ végére ”

    ———————————–

    Kedves Judit, biztosan állíthatom, hogy ez itt Magyar honban is bunkóságra vall, nem is elterjedt szokás, bár mindig vannak ellenpéldák – láthatóan a világ minden pontján!
    Az külön nagyon aranyos, ahogy folyamatosan téged akar rávenni Bendegúz, hogy bizonyítsd ezt az „almakérdést” – de miért is? Mi az apropója? Mi teszi indokolttá? Hát látod, nagy az Isten állatkertje…! 😀

  • Húúú! Egész izgalmassá vált a beszélgetés. De annyi fontos témát vetettetek föl, hogy kötetnyit lehetne mindről egyenként is szót váltani. Próbálom röviden.
    1. Miklós bá: látom Neked is sokat tudott mondani J. A.
    2. Többen a pártot (PÁRTOT) szidalmazzák a bajainkért. Holott a párt (pars=rész) tulképpen csak eszköz arra, hogy az egyre nagyobb létszámú társadalom képes legyen egymás kiirtása nélkül együtt élni. Az egypártrendszer zsákutca, bár erre szakadatlan a törekvés. A NSDAP és az SZKP példája is azt mutatja: az elvtársak hatékonyabban irtják egymást, mint az ellent…
    3. Bős-Nagymaros(Gabcikovo). Ez nagy falat. Lelkiismeretlen szédelgők (meg naív „természetvédők”

  • Bocsi, elugrott. Szóval Bős-Nagymaros. Lelkiismeretlen szédelgők, meg naív „természetvédők” összjátéka. Következmény: A Szigetköz se maradt meg, de legalább hasznunk (áram) se lett belőle. A félmegoldás meg óriási károkat okozott a Duna alsóbb, magyarországi szakaszán. (Pl: a lehúzott WC szindróma hatása a Dunakanyarra…)
    Én a hetvenes években hallottam először a tervről. A Ganz-MÁVAG-ban dolgoztam, és annak vízgép gyárában készültek a vízlépcsők: pl. a tiszaiak is, de az asszuáni gátnál is dolgoztak a cég szakemberei. Első pillantásra azt gondoltam: inkább támadjuk meg, foglaljuk el Szlovákiát – olcsóbb lenne. De aztán árnyaltabb lett a véleményem a tervek láttán. Az eredeti tervek ugyanis nagyon körültekintőek, műszakilag/természetkörnyezetileg megalapozottak voltak. Sanda szándékok következményeként valósult meg a torzó, ami főképp Magyarországnak okozott-okoz károkat.

  • kedves Rodeo!

    Most, hogy gyümölcs helyett megettem egy fél citromot (a gyümölcsárak már az év eleje óta annyira felmentek, hogy a magamfajta kisnyugdíjas – tudod, az átkosban nem nagyon fizették meg a fizikusokat – már csak nagyon óvatosan vásárolhat belőlük), szóval most, egy fél citrom után már megfelelően optimista hangulatban vagyok ahhoz, hogy elmondjam, mi az, ami a „gyomromban van”.

    Hát egy fél citrom van a gyomromban, meg az, hogy itt is, meg a Face-n is ennyire megnövekedett a trollok csapásszáma. Persze tudom, 22-ben választás lesz, és azt mentálisan jól elő kell készíteni, de azt mégis annyira-de-annyira rühellem, hogy a saját „oldalam” híveiből is csöpög a teljesen felesleges, üres, de hangzatos genny… Szóval szóvá mertem ezt tenni, és azóta nekem estek, hogy már nem vagyok a régi!

    Hát azt üzenem (például hexadodo…izének), hogy éppen ellenkezőleg, én még a régi, tárgyilagos, higgadt megfigyelő vagyok. Csak a világ lépett ki belőlem. És az is csak látszólag, az interneten, és csak azért, mert túl sok a fidesz troll, akik ügyesen hergelik ezt a vitakörnyezetet. Ne dőljetek be! A valódi világ még Magyarországon is normális. Többé-kevésbé. De ha így folytatjátok…

  • Orsós Elemér

    talalom
    2020 november 3
    5:19 de.

    Kedves Margitka, nagyon szépen és diplomatikusan megfogalmaztad, hogyan csináltak a szamizdatosok hosszan tartó természeti kárt a kontónkra! 😀

  • Almási Alma
    2020 november 3
    8:30 de.
    Álmaink Almája

    mivel megdöcögtettél a „hexadodo…”® val, látom nem ártott meg igazán a sok trollroham én is azt szoktam mondani, hogy (vállalva a gyesznó szerepet)
    sok lúd disznót győz… de ha a gyesznó olyan bölcs és erős mint te (és én is???)
    akkor előkap egy jól megfőtt cső kukoricát lerágja és utána azonnal fel is dugja a csutkáját a lúdakba

    töltött lúd

    üdv. Charly Hebdo, Wiener Walzer és az is, hogy már úgy emlegeti az itteni sajt ÓH(!!!) hogy a Krumpli és barátja Orbán Viktor és ma ugye … csinnbummcirkusz

  • Orsós Elemér

    SzandiMandi
    2020 november 2
    4:46 du.

    „Nagyon vigyázzon mindenki otthon (és itthon is) magára mert úgy tűnik, hogy durván kezd elszabadulni a Covid az egész világon”

    …és ez még az enyhébb tünet, mert ami még ennél is rosszabb: Mohamed ante portas! 🙁
    (Csak nekünk -sok hülye nálunk szerintük sokkal okosabbal ellentétben- volt bátorságunk és eszünk okulni 1541 augusztus 29-éből!)

  • Gabriel Karikas

    Bendeguz

    Ez most nagyon felrement a Judith-tal kapcsolatban.
    Felreteve azt hogy en ugy vagyok informalva, hogy amerikaban egyaltalan nem szamit bunkosagnak, sot normalis, hogy mindenki gond nelkul kozkinccse teszi, hogy miert es mennyit keres, magayrul nem titkolja senki a jovedelmet. Aki titkolja az az amerikai mentalitasban azt jelenti, hogy adot akar csalni, azert titkolja.
    Nem veletlenul iteltek el Al-Caponet is adocsalasert, es mindenki szamara normalis volt, meg az erintett szamara is.

    De tudjuk, hogy a vilag nagy reszen ez nagyon otromba.

    De egy ennel fontosabb a FAIR dolog

    Judithrol nem csak azt tudjuk, hogy kicsoda, hanem lassan az eletet ugy ismerjuk meg mint nyitott konyvet. Vagyis nem hezital semmit eltakarni. Mert nincs mit.
    Lehet hogy o sem tokeletes, na de a kerdesem ki az aki?
    Ugye egyikunk sem?

    A vilagnak azon a felen, ahol nincs miert titkolni hogy ki vagy az lenne a normalis, hogy felvallalod magad – Nosza!

    Tehat egyaltalan nem fair dolog valakit tamadni a rejtozkodesbol, olyat aki „meztelen”, vagyis aki nyiltan oda all a vilag ele, hogy ez vagyok en, az en csaladom.
    Mert ilyenkor gyengesegeit eled teszi – es attol aljasabb dolog nincs, mint ezt kihasznalni ugy, hogy a masik semmit sem mer magarol kozzetenni.
    Gyavasagbol, felelembol …?

    Nem akarod elmondani, hogy mikor, miben volt reszed, hogy rejtegeted az eleted?
    Ok, lehet ezt is hiszen vannak itt olyanok, akik naladnal jobban rettegnek attol hogy „tamadhatokka valnak”
    Es…?

    Akik itt resztvesznek a hozzaszolasokban – azok kozul mennyivel jobb azoknak, akikkel mint hus-ver lenyekkel tudunk beszelgetni. Vagy nem arrol szol egy ilyen forum?
    Akkor meg ki minek szol hozza?

    Vannak persze, akik provokatorok – azert jatrnak ide. Vannak akik onszorgalombol, de feltehetoen vannak olyanok is akik besugok. Vagy csak voluntario. Szolgalatot tesznek a „nagy testvernek”

    Lehet hogy vannak – nem ok nelkul, tanulva az elmult rendszerek gyakorlatabol – jopgosan is felnek.

    Hat ezt szeretnem en elkerulni, azt szeretnem, hogy a fiaimnak unokaimnak ne kelljen egy olyan hazaban elniuk, ahol felni kell, AHOL EL KELL REJTENIUK, HOGY KICSODAK!

    En lattam sok olyat eltemben, amikor OKKAL FELNI KELLETT.

    Tartsuk be a FAIR jatekot.
    Aki rejtozkodik, annak ne legyen joga szamonkerni olyantol semmit, aki vele ellentetben nyilt, nyitott.

    A loversenyeken a a joke sulyatol fuggoen plusz sulyt tesznek a lora, hogy a futam fair legyen, minden lo egyenlo esellyel indulhasson. A legnehezebbhez viszonyitva, minden tobbire.
    Ez FAIR
    es ferfias

  • Orsós Elemér
    2020 november 3
    12:20 du.

    „Mohammed ante portas” szvsz a fagyi most is visszanyal, nem kellene vízum nélkül és fegyverrel túristát játszani Mohammed főggyén akkor nem lett volna -ennyi- migráncs sem, kevesebb utcabál és jelmezbál lenne demokráciáéknál, persze szvsz (újfent én?) Bundesmutti a bálanya és a Macrón meg a portás és a Bojo a drukker onnan brexitből bepislogva és számolva neki mennyi az annyi?

    és az egész Süsü a Sárkány gyermek szappan opera szerte a világban…

    még akkor is ha -a magam részéről- egyetértek a Charly Hebdo rajzaival csak annyit hiányolok hogy a többiekről nem csinált ugyanolyat …

    most volt saccperkábé 1 órája a helyi breaking news ban két fekete lepel (tetőtől talpig burka) és beszéltek de mivel én leveszem a hírekről a hangot sohasem fogom megtudni, hogy az idei mókustermésről vagy az uborkák egyeléséről rebegtek bele abba aki meghallgatta inkább a kanadai atlanti languszta halászat rejtelmeiről kellene rajzfilmet csinálni amint bekapja…

  • Bendeguz bunko surmo modon viselkedett kovetelozesevel Judith Kopácsival szemben, de ugy erzem, primitivsegevel engem es mindenki mast is sert! En kerek elnezest mindenkitol! Mind a lövetéssel, mind a jovedelmevel kapcsolatban.
    (Bar mentsegkent Bendeguz permanens szellemi leepultsegenek tudom be, amely valszeg most egy kis agyéralulmukodes miatti mentalis ur miatt lehetett….
    Ezt 1szer sem kene toleraljuk, de tobbet biztos nem!
    En is ugy tudom es tapasztaltam, h az is bunkosag, ha valaki Amerikaban, v Ny-Europaban a jovedelmerol kutakodik.
    Inkabb arra buszkek, h minel tobb adot fizetnek. (Nyilvan addig, amig annak felhasznalasat, hasznosulasat pozitivan erzekelik.
    Ha azt erzekelnek, h o1g csak tobbet es tobbet lop, ahogy tobb es tobb adopenz kerul a kozelebe, akkor valszeg az adofizetesi moraljuk is romlana!
    En vagyok az egyetlen, aki ezutan is egyre tobb adot szeretne fizetni a diktatornak.

  • Judith Kopacsi

    Gabriel, itt észak Amerikában csupán az adóhivatal van fölhatalmazva arra, hogy beleláthasson az egyén jövedelmébe és annak forrásaiba.És ez így van rendjén. És valóban az életem nyílt titok, azaz nyitott könyv, viszont ez nem jelenti azt, hogy bárki, hivatalos meghívó nélkül, durván besétálhat és rombolhat. A kritikát elviselem,(ha az a megfelelő hangnemben és stílusban van előadva) pláne ha azok konkrét cselekedetekre alapozódnak. Én nem szégyenlem a hibáimat sem, mert azokból is tanulok.

  • 10.gyuri
    Meglehet, h hozzaszolasban sok hiba van, azt sajnalom, de a tartalom volt fontosabb, ill.h ne maradjon ki sokminden.
    Igen! Vélemenyem az, h jelen esetben is meg kell forditani a dolgokat, az ellenkező figurakat kell behejettesiteni, akik megsertettek a megsertetteket!
    Bűnosok kozt vetkes aki hallgat!
    Ha a megsertett mellett kiallva elitelted volna a sertegetot, akkor nem allt volna rad is amit irtam!
    A megsertett Szabo Timea semmilyen ertelemben nem olyan egyeniseg aki ilyen szintu gyuloletet kaphatna.
    Meg a tobbek altal utalt Gyurcsan Ferenc sem, aki erős , hatarozott, karizmatikus egyenise miatt joval o1g felett all minden ertelemben – rá sem lenne etikus ilyet mondani!
    O1g nekem regi szentemberem, sok rosszat el tudunk mondani rola amik valosagosak, de ra sem mondanek ilyet.
    Pedig ha akarnek sokkal cifrabbat is tudnek irni.
    A sértés olyan meretu, amely inkabb tehetetlen rothadtagyu karomkodasnak tunik minden alapot nelkulozve.

  • Orsós Elemér

    Rodeo11
    2020 november 3
    1:37 du.

    „“Mohammed ante portas” szvsz a fagyi most is visszanyal, nem kellene vízum nélkül és fegyverrel túristát játszani Mohammed főggyén akkor nem lett volna -ennyi- migráncs sem, kevesebb utcabál és jelmezbál lenne demokráciáéknál, persze szvsz (újfent én?) Bundesmutti a bálanya és a Macrón meg a portás és a Bojo a drukker onnan brexitből bepislogva és számolva neki mennyi az annyi?”

    Hát ez az! Nem kellett volna többszáz évig a gyarmatokról olyan javakat a nyugati felsőbbrendűség, kultúra és jólét biztosításához -akár mondjuk kongói genocidium módszerével is- berabolni Európa isteni kiváltságosnak hazudott nyugati szegletébe, amit aztán majd jogosan, kamatos kamatokkal az időközben kiokosodott „tevehajcsároknak, bozótembereknek, szipolyoknak, boxereknek és egyébb lenézett alsóbbrendűeknek” vissza lehet követelni! És főleg nem kellene kollektív szoldaritást kipréselni olyan más közép-, kelet- és déleurópai fehér, heteró és keresztény gyüttmentektől, akik éphogy megúszták szamaritánus nyugati szintén fehér, heteró és keresztény testvéreik civilizáló jótéteményeit! Most tényleg visszanyal a fagyi, de ez már savanyú?

  • Jaj Elemér, ne már! 2020 november 3, 12:20 du.
    Már megint hogy beragadt nálad a propaganda.

    1541-ben Buda trükkös elfoglalását, ha jól emlékszem példaképed: vitéz nagybányai miatyánk legjobb barátja Erdogan nagyvezér legnagyobb példaképének volt szerencsénk köszönni (emlékszünk még a szerelmetes pillantásokra és a focitomporok kölcsönös tapogatására? 🙂 )

    Mégis mi az, hogy a kapuknál, már régen itt vannak muzulmán kipcsak testvéreink, nézz csak körül a belvárosban (Király – Dohány út környéke, nagykörút stb.), szerintem semmivel kevesebb muzulmán (szerinted nyilván potenciális terrorista) nincsen Budapesten mint Bécsben, szintén köszönhetően istenkirályunk zseniális barátkozásainak, – akik viszont furcsamód nem is csak potenciális terroristák :).

    Ha esetleg vennéd a fáradtságot és elolvasnál a propagandátokon kívül eső híranyagokat, talán észrevehetnéd, hogy nem véletlenül mondta még régebben a hőn szeretett csodarabbid, hogy ne azt nézzétek amit mond (mint tuggyuk sohasem hazudik :), hanem azt amit cselekszik). Az meg valahogy pont az ellenkezője szokott lenni mint amit a parasztvakításaiban kidoboltat a jóravaló, hűséges alattvalóknak.

    Segítségül néhány alapmű:
    https://atlatszo.hu/2016/10/01/a-jo-bevandorlok-arab-torok-es-azsiai-uzletemberek-az-orban-csalad-korul/

    https://blog.atlatszo.hu/2017/02/kicsoda-adnan-polat-a-magyar-miniszterelnok-torok-baratja-es-uzletfele/

    https://transparency.hu/wp-content/uploads/2017/01/Urfi-P%C3%A9ter_A-sza%C3%BAdi-szomsz%C3%A9d_A-t%C3%B6r%C3%B6k-mel%C3%B3.pdf

    https://nepszava.hu/1143003_orban-arab-baratja-megbukott-a-tek-atvilagitasan

  • Orsós E.! (11:30) Azt kellene valahogy megérteni, hogy vannak törvényszerűségek, amik se nem liberálisak, se nem szocialisták, se nem nemzetiek.
    Amúgy:89-ben az MDF volt a harcosabb Bős-Nagymaros ügyben. Azonnal lekommunistáztak mindenkit, aki meg merészelte említeni,hogy tán mégse kéne egyoldalúan felmondani az államközi szerződést – mert az Antall kormány ezt tette 90-ben. Csehszlovákiában is zűrös volt a helyzet, lehetett volna egyezkedni a szlovákokkal. Sőt, az osztrákok próbáltak is közvetíteni – ők kivitelezőként voltak érdekeltek. (De a Duna hajózhatóságában is.) Módosításról lett volna szó: hogy nem egy hatalmas, hanem több kisebb lépcsőből álló rendszert építünk közösen, hárman. (A Szigetköz se ment volna tönkre.)
    Szegény Antall valamikor 47 táján elaludt, (alámerült és kibekkelte)és 90-ben ott akarta folytatni, ahol 43 évvel azelőtt abbhagyta – a nemzetthyek meg sose az eszükről voltak híresek. A szlovák nacionalisták se: nekik óriási győzelem volt, hogy a magyarok kiszálltak. Mellesleg jónéhány nkm-et leharaphattak Magyarországról: a 20-as és 47-es békeszerződés úgy szólt, hogy az északi határ a Duna fő sodorvonala. Odébb tették a Dunát. Ez már nem számít – EU határ az is.
    Ezért (is) lenne magyar nemzeti érdek az Európai Unió integrációja.

  • Kővendég
    2020 november 3
    3:34 de.

    Na akkó még egy történet,
    a normalitásról, de ez szörnyű volt
    (Legalábbis látványilag )

    Mikor bevonultak ZEG-re a kopaszok, az egyik csákónak túl hosszú volt a haja. Mondták neki gyorsan vágassa le a hadosztály-figarónál.
    Hát levágatta. A barma 😀 😀
    Sose felejtem mikor megjelent az ebédlőben:
    Kopaszra vágatta, de meghagyott egy afféle „punkos” tarajt.
    Azonban nem hosszában, hanem keresztben !!!
    A fej-szőrzete (mert már hajnak nem nevezném ami a fején volt) elindult a füle előtt az egyik pajesztól, (azt meghagyta) kersztben a homloka mögött és lejött a túloldalon a másik pajeszig. Gyakorlatilag egy szőr-hurka volt a gyerek fején.
    BAMMMEG…Azt a röhögést ami ott kitört..300 ember csapkotta a térdét heheheehehehee…aztán (mivel a hír gyorsan terjed) lejöttek a legénységi étkezőbe a tisztek is.Szintén percekig röhögtek , miközben a gyerek fapofával ette az ebédjét. Olyan képet vágott, mint aki igazán nem érti mi ez a mulatság, mikor csak levágatta kopaszra a haját.Ahogy utasították.
    Aztán a parancsnoka mondta neki, ha megkajált keresse fel a hadosztály-fodrászt és vágassa normálisra , vagyis mostmár egységesen kopaszra) a haját. Mert így katona nem nézhet ki a Varsói Szerződésben.

  • Előzőhöz:
    Tévedés ne essék :
    NEM VOLT előírva a kopasz fej.
    Csak aki akarta, az vágatta le.
    PErsze ez esetben muszáj volt neki.

  • 666 O1G ,
    egyetlen okom volt,hogy reagáljak és újfent válaszoljak beírásodra.Megszólítottál!Halvány hupikék gőzöm sincs ki az a Szabó Timea.Gyurcsánynak a nevét láttam itt-ott leírva.A mai Magyarország politikájáról nem tudok,majdnem semmit.Ha tudnék akkor sem foglalkoznék vele.Ugyan úgy mint az idejáró romák sem érik el kiváncsiságom ráfját.Ha néha megemlítem a keretlegényeket az nem a mai Turulveréb fészekről szól.

  • Gabriel Karikas

    Judith, pontosan igy van, tokeletesen egyetertunk.

    Aki ki mer allni a vilag ele, feltarni az eletet, az pontosan nem gyengesegre vall, hanem ellenkozeleg eros lelekre, KIFORROTT KARAKTERRE.

    Nem kell hogy senki szeressen ez miatt, de igenis KELL HOGY RESPEKTALJON.

    Szerintem ez lenne a tarsadalmi egyutteles elso, es legnagyobb szabalya.

    A masodik hogy akkor en is elvarhatom normalisan a tobbiektol.

    A harmadik, hogy mindennek hatarai vannak, es az en JOGOSULTSAGAIM PONTOSAN OTT VEGZODNEK, AHOL A MASIKE ELKEZDODIK.

    Ertve ez alatt a masik intimszferajat. Amibe nyilvan az is beletartozik, hogy mi a keresete, merthogy had dontse mar el a masik, hogy mit kezd az eletevel, nem pedig masok mondjak meg.

    A vegen mar a haloszoba titkokat is akarjak tudni. Ertem en, hogy a Hollyvoodi model ezt nepszerusiti – meg is van az eredmenye – a mai kaosznak, egymas meg nem becsulesenek.

    Szoval, ha ez a fenti nehany kitelel, mint a tarsadalmi egyutteles szabalyai megvalosulnanak, akkor a tobbi torvenykezesre lehet hogy csak hebe-hoba lenne szukseg.

    A totalis uralomra valo tarsadalmi berendezkedesre felbujtok sajnos pont az ellenkezojet hirdetik, lett legyen az barmelyik oldal. Jo is a szo eloldalozottak, jobbra balra a normalistol. Sajnos szuk az az osveny kozepen, kevesen jarnak azon.
    Sajnos kevesen kepesek ezt felfogni
    Pedig irtozatosan egyszeru – minden neveles kerdese.
    Nem a szabadossagra, hanem a szabad akarat tiszteletere
    Mint nyilvan a hatalmassagoknak viszont ez a legnagyobb problema, a hatalmassagok ellenkozore akarnak nevelni.
    A Te oktatasi programodnak, elkepzeleseidnek csak ha egy kis resze megvalosithato lenne …?!
    Anelkul, hogy reszleteiben ismernem, batran ki merem jelenteni, hogy vannak mint minden ember alkotta dolgot, nyilvan lehet tovabb tokeletesiteni, valamely hianyossagait potolni, de azert elunk, hogy mindent amit csinalunk, annak a tokeletesitesere torekedjunk.
    Es meg nagyszerubb dolog mikor egyszerre csak azt latod, hogy sokan ott allnak melette, es hoznak tovabbi otleteket – mar nem is Neked kell tovabb tokelesiteni – mert az azt jelenti, hogy megallta a probat
    Akik igy gondolkoznak azoknak mindez a normalis, akik viszont soha semmit nem alkottak, mert keptelenek, vagy csak egyszeruen lustak, azoknak ez frusztraltsag.
    Es azon elvezkednek, hogy csufolkodnak

  • SzandiMandi
    2020 november 3
    4:35 du.

    ide leírt szavaid azt igazolják, hogy történelmi analfabéta vagy! ennyire egyoldalúan, következésképpen hamisan bemutatni a napi és történelmi valóságot az már nem tudatlanság, az már bűn!

    volt valaki akit nagyon régen ismertem a halálos rettegés jött rám mellette ülve az autópályán: ahányszor oldalra nézett a kormányt is abba az irányba mozdította

    ez a példa a te látásmódod, elfordítottad a fejedet egy irányba következésképpen nem látod a másik oldalt: számodra terra incognita(SIC)

    amikor azután a valóság bedörömböl, mint egy harckocsi az előszoba ajtódon akkor jajgatni kezdesz, hogy „báncsák krahácsot”® pedig mindez látható évszázadok „akciójának eredőjeként” vektorokról már hallottál?

    na azok!
    persze felőlem azt írsz amit akarsz de ha nyilvánosságra hozod tűrd el, hogy beszólok

  • Orsós Elemér

    talalom
    2020 november 3
    5:18 du.

    Sajnos igazad van!

  • Orsós Elemér

    Geyza
    2020 november 3
    6:23 du.

    Sőt, 1971-ben Vácegresen(I. lépcsős légvédelmi rakéta osztály) amikor az őrszakaszom összes tagja csak úgy brahiból kopaszra vágatta a haját, majdhogynem lázadásnak vették és laktanya fogságra akartak ítélni bennünket! 😀 (Na, mondjuk a laktanyafogság is csak jelképes lett volna, mert fél évenként kaptunk kimenőt, de akkor is minek, mert a visszatámolygók fele 3 napos másnaposságtól szenvedett utána! 😀 )

  • Geyza
    2020 november 3
    7:19 de.

    Nem hosszú,érdemes elolvasni :

    https://nepszava.hu/3097803_mekk-elek-megment

    —————————–

    Geyza, – ez egy nagyon jó, tömör, lényegre törő és mutató cikk – nagy kár, hogy talán épp azok nem olvassák, akiknek kéne! Semmi „nyakatekerés” fárasztó és homályos fejtegetés, csak közérthető összefoglalása mindannak ami eddig történt, ill. nem történt!

  • A vezér tegnap este is csak egy dologra koncentrált, miközben a „súlyos” járványügyi korlátozásaikat bejelentette – nehogy legyen köztük akár csak egy olyan is ami valóban a vírus rohamos terjedésének gyakorlati megtorpanását segítené elő, de sebaj, ahogy felgyűrt ingujjal nekigyűrkőzve bejelentette – lélegeztető gépekben „világelsők vagyunk!” – gondolom mindenki akinek eddig kétségei lettek volna, megnyugodott. Bizony ezt bírta mondani, a 4 ezer napi fertőzött, és 90 adott napon elhunyt ismeretében!

    Nem tudom, vagy inkább nem akarom elhinni, hogy ez az ember valóban ennyire korlátolt ? Tényleg nem jut el a tudatáig, nem konzultál érdemben erről szakemberekkel, akik rendre annyiszor elmondják, hogy már az alsósok is fújják, hogy hiába porosodik X mennyiségű „lélegeztetőgép” ( vagy annak hívott, de valójában horkolást gátló, lélegzést segítő szerkezet) valahol, valamelyik raktárban kicsomagolatlanul, ha nincs aki üzembe helyezze, és működtesse: orvos, szakápoló, nővér, technikus stb! Elég, ha a hülye polgár agyában annyi rögzül, hogy ‘má megint világelsők vagyunk valamiben, azt annyi! Ad egy hamis biztonságérzetet, illúziót csupán, és totál nem fogják, hogy mekkora a baj, mert nem kapnak valós képet, tényszerű tájékoztatást, így abban hisznek amiben akarnak, és miben akarnak? Naná, hogy abban, ami kevésbé kényelmetlen!

    Tegnap vidéken jártam, na nem Szabolcsban vagy más „távoli” helyen, csak itt alig 60-70 km-re Pest – megyében a temetőben ahova hétvégén nem jutottunk el, és már is azt tapasztaltam, hogy az emberek alapvetően nincsenek tisztában a rájuk leselkedő veszéllyel: az utcákon ( Fő utca, forgalmas hely, üzletek előtt, buszmegálló stb) nem viselnek maszkot, a pékboltba belépve is azt láttam, hogy maga az eladó is orr alatt lazán a szája előtt hordta, a betérő emberek nem tartottak távolságot, közülük többen szintén az állukon vagy az orrukat szabadon hagyva csak „mutatóban” a célra abszolút alkalmatlan módon viselték azt, de gondolom, nem ez az egyetlen ilyen település, őszinte tisztelet a kivételeknek.

    Persze nincs min csodálkozni, ha az ország miniszterelnöke mindössze tegnap este jutott el odáig, hogy a rendezvényeken, vendéglátóhelyeken, sporteseményeken stb is kötelező a maszk ( mert hogy eddig nem volt az? ) és csak minden harmadik székre lehet ülni, és majd ellenőrizni fogják ennek betartását, mert ha nem, jön a büntetés, meg majd jól bezáratják a helyet! Na azt megnézném, ahogy a 10-20 ezres lelátókon óbégató szurkolókat ellenőrzik, és büntetik – sőt, „bezáratják a helyet!”

    Továbbá, lehet „ingyér” parkolni 0-24-ig, ez igazán „hatékony vírusfékező” tényezőnek látszik és éjféltől reggel ötig kijárási korlátozást jelentett be – direkt jó, mert általában úgyis ebben az időben indul útjára a vírus, nem ám forgalmas napszakokban és helyeken. Láthatóan mindkét rendelkezés célját vesztette, amolyan nesze semmi fogd meg jól, valamint a sűrített tömegközlekedéssel is csak jót akarhattak, mást aligha mert az már eddig is csúcsra járt, ahogy a főpm. elmondta. A tavasszal alkalmazott, láthatóan eredményes intézkedések újra bevezetéséről egyetlen szó sem!
    Ennyi – hajrá magyarok !

  • Rodeo11, 2020 november 3, 10:10 du.

    Már többször közöltem veled, hogy hiába udvarolsz nácikkal nem barátkozom. Még akkor sem, ha ilyen meggyőző érvekkel próbálsz is „beszólni”. 🙂

  • SzandiMandi
    2020 november 4
    11:38 de.
    barátságról szó sincs!

  • SzandiMandi
    2020 november 4
    11:38 de.
    ____________

    Már többször olvastam itt, hogy Rodeo antiszemita, vagy náci. De én még ilyen megnyilatkozást nem olvastam tőle. Vagy csak figyelmetlen voltam? Tény, hogy néha ködösen fogalmaz, sőt bosszantó is tud lenni, de ez még nem bizonyíték… Segítenél valami konkrétummal?

  • …folytatás: vagy valaki más segítene? PL. Geyza?

  • Alma:

    Ebben nem tudok segíteni.
    Hányingerem van Rodeótól és nem kívánom elemezni őt.

  • Besancon
    2020 november 4
    7:21 de.

    ÓÓÓcccóó kínai cucc…

  • Orsós Elemér
    2020 november 4
    4:57 de.

    Hát az a hülye-gyerek, ahogy kinézett..heheheehe
    Elfelejtettem írni hogy göndör haja volt. Képzelheted..

  • Almási Alma
    2020 november 4
    2:55 du.

    Álmaink Almája

    manapság (200 éve?) ez az a szó aminek senki sem tudja mi is a valós tartalma, de be lett vezetve (SIC) azért, hogy bárkit félre lehessen állítani ha ezt (ezeket) a jelzőket rámondja az akárki (akinek újfent halvány lila fingja sincs arról mi is az amit mondott azonos a demokrácia szó alkalmazásával arról ugyanannyit tudna mondani a bárki és nem mondana semmit)

    nagyon messze vezetne mindennek teljes keresztmetszetben való tárgyalása, mellőzöm is!

    de várom kérdésedre a reakciókat, kávés csésze kisasztal közelben a kezemben.

  • Kedves Alma!,2020 november 4, 2:52 du.
    Ne haragudj, de ebben sajnos nem tudok segíteni.
    Arra meg pláne nem szeretnélek rábeszélni, hogy olvasgasd a kommentjeit amikben megtalálhatók a cinikus és mérgező utalásai.

  • Gabriel Karikas

    Almasi Alma

    Volt egy zsido (igazi tudos) aki Regen elnok csillaghaborus programjanak levezenyeleset 75 eves koraban vallalta be. Nagyobb reszet (marmint a technikaiakat) is maga talalta ki.
    90 eves koraban barmely atomeromu biztonsagarol az o nyilatkozata volt az utolso szo. Mint a nemzetkozi atomenergia ugynokseg szakertoje. Ha szerinte megfelelt a kovetelmenyeknek, akkor azt onnan mar senki tovabb nem vitatta. Az ellenkezojet sem.

    Mar gondolom sejted kirol beszelek – Teller Ede-rol van szo.

    Mellesleg az „istenatka” egy percre sem tagadta meg magyarsagat, hanem mindenhol buszken hangoztatta. Nemcsak nyilatkozatokat adott ekes magyar nyelven, hanem hosszu eloadasokat tartott.

    Az agyat frissen tartani csakis a munkaval, az alkoto tevekenyseggel lehet. Ami orom azok szamara, akik az eletetuket valoban annak szenteltek, amit csinaltak – fizikai kutatas, tanitas

    Multkor emlitetted, hogy mar kozel 30 eve nyugdijban vagy – nocsak.

    Persze nem vitatom el senkitol a „jol kierdemelt pihenes” eveit, de talan segitene frissen tartani az emlekezetet.

    Lehet hogy a Geyza valoban veszi a faradtsagot, hogy elosorolja a tomerdek antiszemita, nacista kinyilatkoztatasait Rodeionak.
    Bar szerintem faradnia sem kell vele, mert a Rodeio nyilvan ma sem tagadja le egy percig sem.

  • 666;
    Mifele „bunko kovetelozest” lathat abban, amit megjegyeztem a Bernstein es Kopacsi vitajan ????

    Bernstein kerdezte Kopacsit, hogy „mit tett hazajaert”.
    Ismet erthetoen nem a hatarokon beleulli ingatlonert, hanem a lakossagert. !!!

    S nem azt hogy Kopacsi „mit tett az asztalra”.

    Vagy hany konyvet adott ki egyeni jovedlem forrasanara.
    Meg ha valoban „Dunat kepes duzzasztani” penzevel.
    Remlnem nem Aczel Gabor ‘Reszlet Gazdag’ cikkeben tett allitasa alapjan?!

    Vajon miert keptelen volt Kopacsi egyszeruen valaszolni a kerdesre?

    S mi alapot adott az 666-nek gyalazkodni ??????

  • Gabriel Karikas
    2020 november 4
    5:29 du.
    idézzél gábriel, szósz szerint és dátumokkal órára percre pontosan, „mas pega leve” nehogy mentőt kelljen hívni… hívd fel geyzát, hátha tud neked ctrl+v -zni(?) valamit a nagy gyűjteményéből a konyhai falvédő szösszenetek közül?

  • Gabriel Karikas

    Almasi

    Na latod, nem is kellett noszogatni kis bogarunkat, mindjart magatol megirta fentebb

    Te sajnos nem kettos mercevel mersz, hanem nagyon sok tipusu es fajta merosuly van kezed-ugyeben – igy egyszeruen minden mereskor eppen az jon ki amit latni kivantal

  • Almási Alma:
    „…folytatás: vagy valaki más segítene? PL. Geyza?”

    Kedves Alma, ha megengeded, én megpróbálom. Hozzáteszem, hogy – mea culpa, mea maxima culpa! – mindeddig elmulasztottam, hogy PhD. Rodeo11 úr összes kommentjeit érdeme szerint összegyűjtsem, és szattyánbőrbe köttetve könyvespolcom díszhelyére helyezzem. Igy tehát hiteles dokumentáció hiányában csak puszta emlékezetemre hagyatkozva tudom a mélyen tisztelt Doktor Úr ezirányú megnyilatkozásaival kapcsolatos benyomásaimat tömören felvillantani.

    1. Nos, a Doktor Úr a legtöbb, a nemzetközi konfliktusokat, a tőkés világrendszer régi és mai anomáliáit, de számos helyi társadalmi szörnyűséget, bajt is mélyértelműen és magas tudományos színvonalon elemző hozzászólásai végén nem mulaszt el utalni rá, hogy minden ilyen probléma mögött valójában a zsidók (még csak nem is Izrael, hanem a „zsidók”) állnak vagy bújnak meg, bár nagynéha nem egymagukban, hanem az USÁ-val együtt; a világ mindenesetre jelentősen jobb lenne, ha a zsídók nem lennének.

    Geyza kommentelőtársunk egy alkalommal Rodeo11 doktort ezért a „holokauszttagadó” megnevezéssel illette. Geyzával szemben azonnal megvédtem a Doktor urat; én legalábbis egyetlen olyan mondatát sem olvastam, melyben nyíltan vagy burkoltan azt állította volna, hogy a Shoa nem történt meg. Ám mivel szerinte a világ jelentősen jobb lenne, ha zsidók nem lennének, tehát nem holokauszt-tagadó, hanem épp ellenkezőleg, azt a világra vonatkozóan üdvös eseménysornak tartó, a holokausztot helyeslő holokauszt-igenló.

    2. A fentiektől teljesen függetlenül Rodeo11 doktor kommentjeiben több izben, de emlékezetem szerint legalább három alkalommal röviden vázolta álláspontját, nevezetesen, hogy a náci Németországot, ha egyáltalán élni, létezni akart – Hitlerék eltökélt és makacs békevágya, béketörekvése ellenére – a világtól elzárva, életterétől megfosztva, kizárólag a nyugati szövetségesék kényszerítették rá a háborúra.

    Talán nem tartozik szorosan a dologhoz, de hozzászólásai alapján Rodeo11 önmagát baloldaliként definiálja. S valóban, kevesen tudják, de annak idején volt az NSDAP-ben egy-két, egyben-másban talán kissé hasonló vezetője, akik Hitler 1933 január végi kancellári kinevezése után „második forradalmat”, az NSDAP 1920-as 25 pontos programmja néhány meg nem valósult pontjának (pl. a háborus nyereségek elkobzása, trösztök államosítása, nagyáruházak háttérbe szorítása) keresztül vitelét próbálták elérni. (A Strasser-fivérek antikapitalista, egyben erősen nacionalista, antiszemita, antikommunista, „német szocialista”, frakciójára gondolok; Otto Strasser 1933-ban emigrált, az elég magas posztra emelkedett Georg Strassert a Kolibri-akcióban az SS meggyilkolta.)

    A te dolgod, hogy a fentiek alapján indokolt -e Rodeo11 doktor urat antiszemitának vagy nácinak (a kettő szerintem korántsem ugyanaz!) tartani. Egyébként ha jól emlékszem, én a Doktor nem neveztem nácinak, „csak” holokauszt-igenlő nemzeti szocialistának. Ezt fenntartom.

  • SzandiMandi
    2020 november 4
    5:07 du.

    mivel rólam hallgatsz (Rossini Ory Grófja egyik kulcsjelenete)
    elvárnám, hogy szó szerint betűre pontosan ide rakjad dátummal órára percre pontosan ahogy a NET megőriz mindent ctrl+c > ctrl+v remélem nem fogsz nagyon belefáradni ebbe a nagy hatalmas riszörcsbe®?

  • Kővendég
    2020 november 4
    9:25 du.

    az, hogy kővendég mit mond az egy vélemény és az, hogy rodeo11 mit mond az egy másik! a kettő összevetésére alkalmas lenne ha kővendég a tényeket kihúzná a fiókjainak egyikéből és a két véleményt összevetné a tényekkel, majd mondaná, hogy mea culpa mea maxima culpa meg akármi…

    krumplira hidegen hagy, hogy szandimandi, geyza, gabriel, kővendég és aki még akar mit mond e témában rólam… ezek az egyszavas „jellemzések” és kategórikusz imperatívuszok meg semmire sem jók, de nagyon röhögényesek

    én azt a következtetést vonom le mindebből, hogy kővendégnek agylúdtalpa van(SIC); rajta bizonyítsa be, hogy nincs… itt a pálya fussál

  • Orsós Elemér

    Almási Alma
    2020 november 4
    2:55 du.

    Kedves Alma!
    Te Liberális vagy, ha neoliberális lennél, akkor nem lennének ilyen aggályaid! 😀 Ennyi!

  • Orsós Elemér

    Rodeo11
    2020 november 4
    4:51 du.

    Amit be kell vezetni, az mitől szabad?! 😀
    (Ez költői kérdés!)

  • Orsós Elemér
    2020 november 5
    7:06 de.
    Elemér

    csak úgy lazán és költőien:
    ez a demokrácia sava borsa: ha nem csinálod belédlövök te elhajló anti…

  • Orsós Elemér
    2020 november 5
    7:00 de.

    Elemér az Eti mo Ló gi kuss… neocitrancs és a ne Óh libbancs között mi a lényegi diff eren CIA? csak úgy költőien, ha megtennéd

    én nem vagyok libbancs de akkor te mit mondanál erről nekem rólam?

  • Gabriel Karikas

    Orsos Elemer

    Gratula, ez velos megfogalmazas volt, mindent elmond!

    Szabad azt tenned, ugye amit megengedunk – milyen jol megismertuk ezt anno ….

    Kis orszagunk tele van vilagmegvaltokkal, meg vilagmegvaltokat hatastalanito idealistakkal, de valahogy egyikuk sem kivan tudomast venni arrol a kurvara egyszeru tenyrol, hogy az emberek tobbsege egesz egyszeruen bekeben es nyugolamban szeretne dolgozni, tanulni, elni.
    Beken maradni es beken hagyni.

    Ezt jelenti a szabad demokracia

    Ha zsido ugyesebb ugye akkor azt irigyelni kell es meggyilkolni? Nem ugyesebbnek lenni nala, tobbet dolgozni es tobbet tanulni?

    Tudod, az ilyen az emberek fenyezik itt magukat, hogy a szegenyek (elesettek) felemeleseert, tarsadalmi igazsagokert kuzdenek.

    Egy nagy budos fraszt – a maguk hasznara kivannak forditani mindent, a konyor-adomanyokbol se restek lecsenni a maguk javara, mint a biblia Judas.

    Gazemberek egyszeruen – ezert akarnak bevezetni jogosultsagokat – marminthogy nekik mindenre legyen joguk, a tobbieknek meg kus.

    Megeltuk ezt mar, es most is ugyanazt eljuk meg, mert a politikusok ugyanazok, vagy a csemeteik – a szurkolotaboruk meg a bamba „joakarok”
    Jobbrol/balrol – eltevelyedettek

    Arra persze nem restek, hogy fujjak a hulyesegeiket amiket a szajukba adnak – a nagy ertelmisegiek, akiknek a marxismus az osszes tudomanyuk. Hitlernek is az volt. Nem kepesek elolvasni hitler konyvet, leirja benne pontosan. Errol szol a konyve.
    Persze konnyebb tagadni – mert biztosak benne, hogy csak nehanyan olvassak el, azt a par embert meg konnyu pocskondiazni –
    Latod Orsos Elemer, ez az emberiseg alja …

  • Gabriel Karikas

    Rodeio

    Na ne ma’

    Tetszik.

    Meghogy neked velemenyed. Masokra kiabalod a magad osszes frusztraltsagat, es csak szolok, hogy a megbizatasod mar lejart – legalabbis a Te megbizoid mar elvaporaltak.

    Erdekes, hogy Hitlerhez, horthyhoz, sztalinhoz hasonloan nalad is zsidok az okai, hogy nem te lehettel egy Neuman Janos.
    Hitler nem lehetett festo, sztalin nem lehetett milliomos bankar, horthynak meg csak egy feher lo jutott, mert a zsidok eloroztak eloluk a lehetoseget …..

  • Kővendég, köszönöm a válaszodat. Ha tehát valaki az USA hatalomra törekvését, vagy a világ globális pénzügyi hatalmasságainak a disznóságait emlegeti, akkor antiszemita? Vagyis az USA politikai vezetése és a globális tőke egyaránt zsidók kezében van? Hát, látod, kedves Kővendég, nekem ez még soha nem jutott eszembe. De amennyiben igazad van ebben, akkor elég érdekes a helyzet…

  • Jut eszembe: aki Orbán Viktorunkat szidja, az cigányellenes?

  • Azt gondolom, alaposan utána kéne gondolni ezeknek a kényelmes, de teljesen értelmetlen, sőt hazug címkézéseknek. Például itt van ni: Elemér azt állítja, hogy én nem neo, hanem csak közönséges liberális lennék. De én semmiféle címkézést nem akarok se magamnak, se másnak! Az emberre, a vitapartnerre, és a véleményre kellene koncentrálni, különben csak hülye szövegeket mantrázunk.

  • Sajnalom KARIKAS GABRIEL, nem tudom hogy honnan szedte azt az elekpzelest vagy egyeni tapasztalait, de az elso amit meg kisgyerekeknek is tanit a szulok ,hogy nem publikaljanak ami nem masuk ugye!!!!!!!

    Persze vannak mindenutt sokan egyeni hibakikkal, akik hencegeseikkel potoljak a hianyossagaikat!!!!!!

    Ami nem masok ugye azon halgass, kulonosen amikor senki nem kerdezte azt senki.

    Aki meseket ohajt nyujtani az sajat lehetosege.

    De mind ezek az oda-vissza valo ragalmazsok helyett vajon miert nem valszolt Ms.Kopacsi a Ms.Berstein altal hozza tett kerdesre????

    Ha nem volt hajlando arra egyenes es oszinte valaszt adni, hat miert nem inkabb maradt nema?????

    Mind ez amit itr kovettek most azon ,csupan csak B.S.!!!

    A loversenyeken a leheto leg-kissebb sulyu jocky-kat alaklmaznak a sulyuk miatt.

    Az allitasod talan a kezdeti training-ek alaklmaval alkalmazva.

  • Kedves Alma!
    Még talán utoljára R11 honfitársunkról…
    Nagyon korrektnek tartom Kővendég benyomásait amit a szokásosan kiváló és mértéktartó elemzésével támaszt alá melyre válaszképpen a doktor-úr azonnal mea culpa-ért hisztizik és agylúdtalpasnak nevezi. Na ennyit az érvekről és a vitakultúráról.
    Gabrielnek abban van igaza, hogy ezeket a szerinte alaptalannak tartott „vádakat” válaszaiban szinte azonnal be is bizonyítja. Geyzat is nagyon meg tudom érteni, néha én is rosszul vagyok a sunyi célozgatásaitól ami ennek a valószínűleg nagyon keserű, súlyos szeretetlenségben és önelégültségben szenvedő embertársunk viccesnek szánt kommentjeiből árad.

    Bocsának a kifakadásért, de az ilyen nemzetiszocialista szellemiségre csak a teljes ignorálással tudok reagálni, a békesség és a szeretteim emlékének megőrzése kedvéért. A magam részéről lezártnak tekintem a témát és nem akarok a továbbiakban foglalkozni semmilyen további provokatív megjegyzéssel.

    Természetesen semmiféle megbélyegzésre vagy kirekesztésre nem szeretnék senkit sem buzdítani, hiszen minden véleménynek és hozzászólásnak helye lehet ezen a fórumon, ami amúgy is elsősorban a kommentelőt minősíti.

  • Almási Alma
    2020 november 5
    1:09 du.

    Álmaink Almája

    ez akadémiai székfoglalód!!! mikor foglalod el? esetleg Közgazdaságtani Nobel díj?

    én megítélném neked!!!

  • Almási Alma:
    „Ha tehát valaki az USA hatalomra törekvését, vagy a világ globális pénzügyi hatalmasságainak a disznóságait emlegeti, akkor antiszemita? Vagyis az USA politikai vezetése és a globális tőke egyaránt zsidók kezében van?”

    Kedves Alma! Nem szeretem önmagamat túl gyakran ismételni. Ezért javasolom, hogy szíveskedjél 2020 november 4. 9:25 du.-i hozzászólásom 1. pontját ismét elolvasni. Elég érethetően fogalmaztam. Ha szerinted anit én ott írok, azt akárcsak lehetséges úgy értelmezni, ahogyan te most értelmezni próbálod, akkor a továbbiakban teljesen fölösleges egymással bármiféle eszmecserét kezdenünk, folytatnunk.

  • Kővendég
    2020 november 4
    9:25 du.

    Igen, erre emlékszem hehehehe..
    Egészen hanyatt estem egyből :Rodeo mint „Holkauszt igenlő”
    De végülis nem rossz definíció.

  • Alma:

    ebbe nem menjél bele:
    „Az USA hatalomra törekvése meg a világ pénzügyi hatalmasságainak a disznóságai”
    Ebből nem tudsz jól kijönni.

  • Orsós Elemér

    Almási Alma
    2020 november 5
    1:55 du.

    Kedves Alma, biz’ Isten nem cimkézni akartalak, de ha az ártatlan hülyéskedésemen megsértődtél, akkor elnézést kérek és elmondom az én laikus veriómat:
    -a sima, közönséges vagy mezei liberális komolyan és konzekvensen egyforma mércével alkalmazza a liberalizmust, az úgynevezett neoliberális meg csupán hivatkozásként dogmának használja -alaposan megbuherálva- a saját haszna igazolására, azaz visszaél vele, ezért én még neonak sem engedném nevezni, hanem átkeresztelném valami másra, ha tudnék latinul. 😀 Mivel nem vagyok filozófus, ezért kérlek nézdd el nekem hogy, csak gyakorlatiasan tudtam ilyen szakszerűtlenül Neked ezt a szerintem nem gumi fogalmat meghatározni! 😀

  • SzandiMandi
    2020 november 5
    5:01 du.
    lécci, ne facsard ki szavaimat, hanem értsd meg (lehetetlen elvakult perverziódban) demokráciában el kell tűrni a bárki veled ellentétes véleményét, pláne, ha a napi valóság igazolja is percenként

    a többi kővendég, geyza, szandimandi, gábriel (aki még ráadásul irigykedik is rám, mint minden frusztrált egyén a sikeresekre) és akit még akarsz személyes véleménye amire eddig semmiféle bizonyítékot nem tudtatok felhozni…én meg úgy emlékszem, hogy mindannyian az egyszavas kategóriák hívei vagytok ami engem harsány röhögésre hangol

  • Kővendég
    2020 november 5
    6:07 du.

    csiki csuki? a 22 -es csapdája

    már megvolt a legfrissebb espresso-m tejszínhabbal, hátradőlve Atletico Tucuman Independiente meccset nézek élőben, Tucuman-ból;

    az nálad sokkal izgalmasabb, pláne, hogy csodálatos argentin spanyollal kommentálják

  • Kedves Kővendég!

    „hozzászólásai végén nem mulaszt el utalni rá, hogy minden ilyen probléma mögött valójában a zsidók (még csak nem is Izrael, hanem a “zsidók”) állnak vagy bújnak meg, bár nagynéha nem egymagukban, hanem az USÁ-val együtt; a világ mindenesetre jelentősen jobb lenne, ha a zsídók nem lennének.”

    Elolvastam, és szerintem tudok olvasni. De bevallom, én ilyen gondolatokat nem tudok kiolvasni Rodeo hozzászólásaiból. Inkább valami klasszikus kommunista közhelyet.

  • Rodeo, hagyd a sggnyalást…
    Remélem, nem hat rám…

    Én csupán az igazat szeretném tudni, vagyis azt, hogy a hozzászólók hogyan gondolkodnak, és hogy vajon mi gerjeszti ezeket az előítéletes véleményeket…

  • kedves Elemér, szívesen vitatkoznék veled a liberalizmusról, de majd máskor. Egyébként nemigen értek veled egyet szinte semmiben, sőt egyre kevésbé. De ez csak egy vélemény. Nem szokásom megsértődni…

  • Orsós E.

    „…és elmondom az én laikus veriómat:
    -a sima, közönséges vagy mezei liberális komolyan és konzekvensen egyforma mércével alkalmazza a liberalizmust, az úgynevezett neoliberális meg csupán hivatkozásként dogmának használja -alaposan megbuherálva- a saját haszna igazolására, azaz visszaél vele, ezért én még neonak sem engedném nevezni, hanem átkeresztelném valami másra, ha tudnék latinul. 😀”

    ———————-

    Bocsi, hogy a csapos közbeszól, de azt hiszem nem az „ártatlan hülyéskedéssel” van itt a gond, hanem azzal, hogy általában előbb beszélsz (írsz) mint, hogy utána néznél annak amiről értekezel!
    Mert lehet ugyan „laikus verziókat” (elméleteket) gyártani bármiről, de minek, ha az pontosan le van írva, megvan határozva, csak utána kellene nézni – és még csak latinul sem kell hozzá tudni!😀
    Ha jól vettem le – legalábbis az Almának adott magyarázatodból – te a neoliberalizmust valamiféle pejoratív értelemben használod, így is gondolsz rá, pedig közel sem azt jelenti amire te „szabadfordításodban” vélhetően gondolsz! Ha van egy kis időd, és kedved olvasgasd, szerintem igen hasznos:

    https://hu.wikipedia.org/wiki/Neoliberalizmus

  • Almási Alma
    2020 november 5
    1:11 du.

    Jut eszembe: aki Orbán Viktorunkat szidja, az cigányellenes?

    ————————–

    Szerintem nem feltétlenül – saját példámból kiindulva legalábbis nem így látom! Nem kedvelem Orbán Viktort ( ez itt most a „szidásnak” egy nagyon árnyalt formája ) de még nem észleltem magamon, hogy direktbe cigányellenes lennék!
    Szóval a kettő nem igazán jár együtt, bár tény, hogy számos esetben előfordul az effajta gondolattársítás !

  • Gabriel Karikas

    Bendeguz

    Sajnos megint tevedtel, Te csak feltetelezed a Jockey-kel kapcsolatos dolgot, en meg tudom, tapasztalatbol azt is … krkrkrkrkr … lehet hogy tenyleg hihetetlen, de hat ott is dolgoztam – nem egy napot, hanem eveket.
    Persze nem amerikai rodeokon, hanem Budapesti loversenypalyan – ahol a lovak futnak gyorsasagi versenyt, hasonloan mas europai derbikhez, pl a Londoni-hoz is.

    Es nem mellesleg a Kopacsi Judith egyertelmuen es tomoren/velosen megvalaszolta a kerdesedet:

    Igen, o is azt tette volna az edesapja helyeben, amit azt tett ott akkor abban a helyzetben – vagyis megtagadta volna hogy a diakokra lojenek.

  • „Alma:
    ebbe nem menjél bele:
    “Az USA hatalomra törekvése meg a világ pénzügyi hatalmasságainak a disznóságai”
    Ebből nem tudsz jól kijönni.”

    Geyza, ezzel mit akarsz mondani? Talán valakik seggberúgnak, ha ilyen témába bonyolódom? Egyébként tényleg nem megyek bele, de csak azért, mert erről még annál is kevesebbet tudok, mint a BigBang előtti világról. Amiről pedig nem tudok semmit, arról nem is vitatkozom, ez nálam aranyszabály.

  • Almási Alma
    2020 november 6
    4:20 de.
    Álmaink Almája

    sohasem voltam és sohasem leszek „az”!!! de amit kérdésed eredményezett az még engem is megdöbbentett! és az ami a leginkább, hogy sokan a világ eszei közül hallgatásba burkolóznak, és ezzel minden egyes érintett le is rántotta magáról a leplet és magára borította a teli küblit, és engedd meg, de én meg harsányan röhögök a nyögeteken usa ban: „most kezdődik a most kezdődik a tánc…”

    láttam néhány dolgot tegnap éjjel onnan élőben

  • Orsós Elemér

    Besancon
    2020 november 6
    6:28 de.

    Hííínye! Igazad van, töredelmesen bevallom ezt alaposan beszoptam, de a büdös életben nem gondoltam volna hogy, egy szép és igaz filozófiai izmusból teljesen más értelmű tudományos közgazdasági kufárkimagyarázkodást is lehet gyártani egy neo nevű előtaggal! 😀
    Minden megsértettől bocsánatot kérek a tanulatlanságomból eredő félreértésemért! 🙁
    (Viszont annyira azért nem vagyok elkeseredve, mert már megint okosabbtól tanultam!)

  • Gabriel Karikas
    2020 november 6
    8:22 de.

    az örökéletű gábriel, ha összeadom (papír plajbász) ezeket az éveidet már 200+ nál tartok! és milyen volt krupiénak lenni? és a lovin milyen gereblyéd volt? vagy kettős állásod volt és néha te voltál a „buki” is, pedellus is voltál?

    nagyszerű oeuvre, irigylésre méltó és mennyi tud ász?

  • Almási Alma:
    „Elolvastam, és szerintem tudok olvasni.”

    Köszönöm, hogy elolvastad.

    „De bevallom, én ilyen gondolatokat nem tudok kiolvasni Rodeo hozzászólásaiból.”

    Te nem, én igen. Persze lehet – bár nemigen hinném – hogy az én olvasatom az a bizonyos körökben gyakorta, a valóban indokoltnál jóval gyakrabban emlegetett un „zsidó túlérzékenység” (ami szerintem, ha egyáltalán, akkor csak nagyon-nagyon csekély mértékben lehet meg bennem.)

    Azt be kell vallanom, hogy mint jeleztem, Rodeo11 doktor összegyűjött hozzászólásai nincsenek meg a könyvespolcomon, és azoknak a NET-ről történő utólagos kigyűjtésére még a te olvasatod esetleges megváltoztatására céljából sincs se szándékom, se időm – annál érdekesebb és fontosabb elmaradt vagy aktuális olvasni valóim is bőven akadnak. A jövőben talán épp megtehetném, hogy ha a KMH fórumát olvasgatva a Doktor úrnak az én olvasatomat egyértelműen alátámasztó megnyilatkozása ötlik a szemembe, arra külön felhívjem a te figyelmedet – de ennek sem látnám értelmét, hiszen egyrészt – mondod, s biztos így van -te tudsz olvasni, másrészt 2020 november 5 1:09 du.-i durván torzító hozzászólásodat szándékoltan rosszhiszeműnek és rosszindulatúnak tartom. Sajnálom Alma, gondolj amit akarsz úgy Rodeo11, mint az én esetleges hozzászólaimról.

    Almási Alma:
    „Inkább valami klasszikus kommunista közhelyet.”

    Engem a sors abban a szerencsében részesített,
    hogy sokkal hamarabb került a kezembe az un „nyugati marxista tradició” képviselőinek és magának Marxnak
    néhány műve, mintsem a magyarországi „marxista” kézikönyvek és egyetemi jegyzetnek nevezett förmedvények, így volt alkalmam és időm megtanulni az előbbiek és az utóbbiak között különbséget tenni. (Valóban, néha-néha itt fórumon is érzékelem az utóbbiak hatását.)
    Rodeo11 nem kedveli a jelenlegi tőkés világrendszert, és el kell ismernem, hogy maga se rajongok érte. Ám diametriálisan más-más oldalról nem kedveljük.

  • Kővendég
    2020 november 6
    4:40 du.

    művész úr kérem, a diametrális az sem igaz (bár kísérteties, vagy szellemes? egyremegy);

    mert a kapitálistapistaság amőbikus amorfságot mutat a Nagy Örök Mikro Szkóp alatt (is)

  • Almási Alma
    2020 november 6
    4:20 de.
    Álmaink Almája

    te mint fizikus tudós mit mondasz arra a tényre, hogy 270 senkiházi meghatározza 330000000 ember sorsát legalább 4 évre?

    a hajcihő most kezdődik meg a kánkán Offenbach után szabadon… az is igaz nem tudni ki is a karmester mert beesett a pulpitus alá

    még mi várható?

    kővendég annyi mindent írt már talán erre is mond valami diametrálisat?

  • „2020 november 5 1:09 du.-i durván torzító hozzászólásodat szándékoltan rosszhiszeműnek és rosszindulatúnak tartom. ”

    Kedves Kővendég, azt valóban szándékosan torzítottam így, mert nekem úgy tűnt, mintha Rodeo USA és a globális tőke elleni kirohanásait tekintenék sokan az antiszemitizmus titkolt megnyilvánulásainak. Ebben nekem is van tapasztalatom, mivel amikor a zsidóságot kereskedőnépként emlegettem, azonnali reakció az volt fórumszerte, hogy titkos antiszemita vagyok. Ezért ezt szerettem volna tisztázni. Néha arról is kell beszélni, ami kínos, ha már akadályozza a normális társalgást.

    Persze semmi közöm hozzá végül is, hogy ki melyik hozzászólót kedveli vagy sem, csak éppenséggel elég nehéz úgy beszélgetni, hogy állandóan félreértjük, vagy rossz szándékúnak tartjuk egymást. Én, bevallom, ezt jóval többször tapasztalom, mint a tényleges rossz szándékot. De lehetséges, hogy én túlságosan könnyedén veszem, vagy nem veszem észre a jeleket.

    Bántani viszont nem akarok senkit.

  • Elnézést, javítva: nem „maga”,hanem „magam”.

  • Almási Alma
    2020 november 6
    4:07 de.
    Kedves Kővendég!

    Álmaink Almája

    „Elolvastam, és szerintem tudok olvasni. De bevallom, én ilyen gondolatokat nem tudok kiolvasni Rodeo hozzászólásaiból. Inkább valami klasszikus kommunista közhelyet.”

    az itt idézettedből az utolsó mondat nagy büszkeséggel tölt el (bevallom! kővendég nagy megelégedettségére)

    a kommunizmus hatalmas bűn, végigvonul az emberiség történelmén és aki ezt merészeli arra halál vár, kínhalál, a zsidók saját Jóshuájukat keresztre feszíttették „a” birodalommal sok tettes és eszmetársával együtt!

    itt a blogon most rám vár eme szerep, mint: klasszikus kommunistá-ra a kommunista egyenlőséget, valós egyenlőséget akar, kivétel nincs alapon!

    a demokrácia -ugyanakkor- az eredeti meghatározás az összetett szó közvetlen és professzionális fordítása szerint: demos krácia azaz nép hatalom, igenám, de ebben a nép az volt definiálva akinek a kisebbség emberi jogot adott azaz -más szóval- elismerte ember voltát(SIC) ; akinek ilyen nem adatott, az nem bírt demokratikus hatalmi jogokkal azaz senki vagy másszóval rabszolga volt…

    nem részletezem tovább, de meg kívánom jegyezni (EGYSZER S MINDENKORRA kővendég figyelj b+) a jelenkori (utóbbi pár száz év történelem) események semmilyen egyenlőséget nem adnak „csak” demokráciát, amit én szívből útálok,

  • „Te, mint fizikus, mit mondasz arra a tényre, hogy 270 senkiházi meghatározza 330000000 ember sorsát legalább 4 évre?”

    Kedves Rodeo, én, mint egy ember (kis pont), ugyanazt mondom erre, amit arra, hogy Szilágyi Mihály hadvezér katonái a Duna jegén megválasztották Szilágyi Mihály unokaöccsét királynak: így esett, de nem ez a fontos, hanem az, hogy akit megválasztottak, az hogyan uralkodik, és hogy vajon az ország többi lakosa támogatja-e abban, amit jól cselekszik, és elítéli-e abban, amit rosszul. Ebből a szempontból bizony, Igazságos Mátyás uralkodása is elég sok kívánni valót hagyott maga után – bár a múlt ködén keresztül már eléggé átformálták visszamenőleg az ő uralkodását.

    Nálunk 2018-ban jóval többen választották meg a mi szeretett Orbán vezérünket, aztán mégis megette a fene az egészet, nemdebár…

  • Kedves Kővendég!
    Említetted a zsidó érzékenységet, és erre muszáj mondanom valamit.

    Nagyon megértem, hogy a rendszerváltás felszabadította a zsidó érzelmeket, amiket az előző negyvenöt évben nem lehetett (nem illett? nem volt „célszerű”?) kibeszélni magukból. Ámde azóta már harminc év eltelt, és a kezdeti kibeszélés alaposan visszaütött, lássuk be. A politika ugyanis ilyen, miden szelet igyekszik befogni a saját vitorlájába, és úgy tűnik, a „zsidó érzékenységet” nagyon is sikerült.

    Most azonban sajnos a KMH-n már nem lassan a zsidó érzékenységnek van itt az ideje (az már ki van elégítve, szerintem), hanem a „magyar érzékenységnek”, gyuri10, és mások kirohanásainak a függvényében.Én ugyanis 3 éves voltam a „felszabaduláskor”, soha nem kaptam és nem is tettem magamévá semmiféle antiszemita nézetet, hanem igenis a nagyanyám, a szüleim és a családunk zsidóbarát és zsidóbújtató nézeteit. És éppen ezért végtelenül sértőnek találom, hogy a MAI magyarságomat (amire persze egyáltalán nem vagyok büszke, mert senki sem tökéletes) mondvacsinált vádakkal illessék a politika szolgálatában. Az én véleményem, hogy zsidó emberben van mindenféle, ahogyan magyar emberben is, és mindenkit a saját egyéni tetteiért lehet csak elítélni.

    Sajnálom.

  • Almási Alma
    2020 november 7
    9:03 de.
    Álmaink Almája

    tehát az utóbbi 200 évben az usa (is) kizárólag vérgőzös, hatalmi tébolyban szenvedő elmebetegeket kapott tányéron ebben a régen dili és a bushok de leginkább az obama aljas szemét külpolitikája az ami undorító

    és a belpolitikájukban szándékuk sem volt soha megoldani valós problémát mert az nem hoz profitot azoknak akik őket fizették zsebből a loptt pénzből

  • Látom, Rodeo, nagyon beakadt neked ez a 270 ember. Én meg azt mondom, hogyha ez a 270 ember jól van kiválasztva – persze erről fogalmam sincs, a törvényeknek kell ezt biztosítani minden egyes államban – akkor az jóval többet ér, mert jóval ésszerűbben választ, mint az akárhánymillió eccerű, aki Trump gyönyörű szőke fürtjeibe szerelmes.

  • Itt egy példa az 1990 előtt „marxizmus”-nak nevezett oktatás hamisításaira és ostoságára.

    „itt a blogon most rám vár eme szerep, mint: klasszikus kommunistá-ra a kommunista egyenlőséget, valós egyenlőséget akar, kivétel nincs alapon!” – írja Rodeo doktor úr.

    Csakhogy az egyenlőség – bár valóban fontos követelmény a kapitalizmus előtti viszonyokhoz képest – nem valamiféle állitólagos „kommunizmus” hanem a polgári (értsd: burzsoá) forradalmak követelménye volt. Annyit jelent – semmi többet – hogy a hajléktalan koldus 10 aranya elvileg pontosan annyit ér, se többet, se kevesebbet, mint a nemesúr, a püspök vagy akár a király 10 aranya. Nincsenek rangbéli kiváltságok, azaz rangra való tekintet nélkül – ahogy a nyilván kommunista 🙂 Lázár János is mondotta – mindenki annyit ér, amennyije van; bármely áru tulajdonosa egyenlő bármely azonos értékű áru tulajdonosával.

  • Almási Alma
    2020 november 6
    8:23 du.

    Rodeo egy antiszemita disznó, aki otromba vicceket fabrikált a Holocausztból és mafa sem tudja melyik diktatúrát preferálja jobban:
    A hitlerit, vagy a Sztálinizmust.
    Mindenesetre mindenkit lehazugoz aki az imásott (és undorító) kínai falanx-társadalomra rossz szót szól.

    Akkor is meghazudtolt itt engemet amikor a Kínai Álkommunista Párt által felszereltetett 800 millió , arcfelismerő szoftverrel ellátott agytgyűjtő kameráról tettem említést hivatkozva a Népszava cikkére.
    (Amit még megfejeltek a hátborzongató „Társadalmi Kredit” szörnyű intézményével,

    Szerinte a magyarországi Népszava egy hazugságportál, mert ilyenekről ad hírt.

    Az nem érdekli ezt a barmot hogy az egész INTERNET tele van ezekkel a kínai rémségekkel.

    Mintha Bayer Zsolt szólna belőle.

  • *adatgyűjtő kamerák..hejje sírási hubákat kéretik figyelmen kívül hagyni