A hanyatlás

2021 január 12 12:16 du.126 hozzászólás

Véletlen egybeesés lehetett, hogy pont új év napján a kezembe került egy írás Lionel Trilling néhai amerikai irodalomkritikustól. A regényről írt, pontosabban annak tulajdonságairól. Szerinte a regény az erkölcsi képzelet katalizátora, hiszen arra szólít fel mindannyiunkat, hogy őszinte önvizsgálatot végezzünk és hogy szemléletesebbé válljuk. Ha így fogjuk fel az irodalmi regény célját és hatását, a közösségi médiával való ellentét nem is lehetne nagyobb.  A véres randalírozás és pucss-kísérlet ami Washingtonban történt és amit az Egyesült Államok elnöke szított saját törvényhozása, alelnöke és országa ellen nem más mint a több mint négy évnyi közösségi médiában történő töretlen lázítás eredménye. És természetesen a szemléletes, önreflexióra képes hozzáállása totális hiánya. Nem most kezdődött Amerika és közbeszédének hanyatlása, sőt — nem is négy éve, amikor Donald Trumpot beiktatták, vagy több mint öt éve, amikor elindította bulvár politikai kampányát.

Trump folyamatosan kitolta azt a határt, amit a kollektív erkölcs és az egyetemes emberi jóérzés szerint nem szabad átlépni. Most már alig látható az a határ a távoli homályban és ennek közvetlen eredménye nem csak öt ember halála Washingtonban, hanem az is, hogy az amerikai elnök és támogatói semmilyen látható bánatot nem tanusítanak a kioltott emberéletek miatt. Ugyanezek az emberek deklarálják hangosan és sokszor öngmagukról, hogy mennyire elkötelezetten „életpártiak”, miközben szerintük természetesen a baloldal, vagy a liberális oldal, vagy a demokraták az „életpártiságot” semmibevennék. Ez is egy értelmét vesztett, álszent szó vagy jelző — és politikai körökben a kereszténységre való hivatkozás is az.

Mégis van értelme annak, hogy egy tűrhetetlen paradoxon elé álljuk. A keresztény életpártiak elnöke lázadást indított a törvényhozás ellen, ami emberi életeket követelt. A kereszténységet, a Jézust és a fegyverviseletet rendszeresen féltő Donald Trump Jr., az elnöke fia, azzal küldte újtjukra az életpárti keresztény randalírozókat, hogy elmondta: két választásuk van — lehetnek ma hősök, vagy emberi nullák. Rudy Giuliani, az elnök bőbeszédű ügyvédje pedig azzal lázította a tömeget, hogy most vagy soha — itt most már a harc váltja fel a tárgyalást. És a tömegeket — a több mint hetvenmillió Trump szavazó közül sok ezren Washington utcáin, sokkal többen pedig othon képernyőjük előtt, akik hónapok óta a társadalmi média minden (szenny)csatornáján csak azt hallják, hogy a Világösszeesküvés ellopta a választást, vérengezni kezdtek, illetve a vérengzést támogatták. Bizonyíték nem kell — nem is férne bele a 280 karakterbe.

A Trump tábor közösségi médiája napjaink Cion bölcseinek jegyzőkönyvei. A hamisítás, a félrevezetés, az emberi szellem és értelem deformálásának temploma. Ennek a misének a végeredménye az, ami a kongresszusban történt. A felelősség nem kizárólag az elnöké. A közösségi média motorját Trump látta el benzinnel éveken keresztül. Azok, akik erre a jövedelmező üzletre építettek ezt mindig is tudták. Esetleg kellemetlen fintorral, de még értékelték is.

Az új évben megfogadtam, hogy egy kicsit kevesebb időt töltök online és egy kicsit többet könyvekkel, sőt nyomtatott formában megjelenő lapokkal is. Ami január 6-án történt Washingtonban megerősítette szándékomat.

126 hozzászólás

  • abban reménykedek, hogy nem lehet ezt egyedül egyetlen szőke hercegre sem testálni, hanem minden résztvevője kikapja a részét és azt ki is nyilvánítja!

    a másik reményem az (tele vagyok reménnyel?), hogy 2021 ben véget vetnek a C-19-nek és a világ sokkal békésebb lesz, háborúk és fegyveres behatolások nélkül…

    és abban is, hogy megszüntetik a nyári olympiai játékokat mert ha azon nem lehet szabadon résztvenni akkor értelme nulla

    nekem is vannak jó könyveim kéznél azt még a main stream media nem tudta cenzúrázni

  • A kereszténységet, a Jézust és a fegyverviseletet rendszeresen féltő Donald Trump Jr., az elnöke fia, azzal küldte újtjukra az életpárti keresztény randalírozókat, hogy elmondta: két választásuk van — lehetnek ma hősök, vagy emberi hullák….”
    EGYETÉRTEK”

  • id. KISS LASZLO:

    Minden „tweet” ,minden kiejtett szo megorikitve es tagadhatalan.
    Azt barki ellenorizheti es kattinthatja.

    Semmi nem irva sem kiejtve amit barmi „civil right march”-k alkalmaval nem lett volna hangoztatva!!!!

    Free speech is protected speech, azt senki nem korlatozhat!!!!!!!!

  • ” Minden élet számít ”

    Ez a szlogen dől most a hazai internetes médiákból.
    Nekem valahogy hamisan cseng…

  • Orsós Elemér
    2021 január 11
    3:23 du.

    Besancon
    2021 január 10
    2:29 du.

    „.., én csak arra voltam kíváncsi, hogy ez az ímpícsment eljárás nem-e a csúnya kételkedők által feltételezett választási csalások elodázására szolgálhat-e! 😀”
    ————–
    Nem – e!

  • Szukits Rezső

    „Az új évben megfogadtam, hogy egy kicsit kevesebb időt töltök online”…

    Kedves Chris!

    Ma egy történész írását (inteneten) olvasva megörültem egy hivatkozásának, elsősorban azért, mert a hivatkozott mű városom 1956-s eseményeiről szól. Pikk és pakk ott volt előttem (interneten) a hivatkozott írás. Ugyan egy szó sem volt városomról, de a történész is ember. Tévedett 🙂

    Kb. másfél éve egy kedves ismerősöm (Varga Norbert: A biblia és a Korán politikai- és gazdaságképe) munkáját olvastam papír alapon, de bibliai hivatkozásait már a net-ről kerestem hozzá, (pedig vagy három fordításban van a polcomon, némelyik magyarázatos kiadás) ahogy a hivatkozott irodalmakat is net-ről töltöttem le, kivéve a Koránt. Azt a polcomról kellett leemelnem, (a neten magyarul nem találtam) így lapozgatva keresgéltem a szúrák rengetegében. Norbertet olvasva akadtam egy romániai magyar szerző vallástörténeti munkájára (itt, a neten), fél éve azt olvasom, és olvasom hozzá Egyiptom és a Közel-Kelet 4-5 ezer éves kultúrájának csodáit. És mind a net-ről, a Gilgames eposzt, épp úgy, mint a piramisépítések, vagy Babilonnak -a négyszázer lakosú városnak történetét.
    Chris! A net számomra egy könyv olvasását a „Mesefolyamok óceánjává” teszi.

    Más (látszólag más): Tudod(!) a szexuális vágy létrehozhat szerelmet és szerelemből családot-gyermeket, de ugyez a vágy kéjgyilkossá is tehet, a net ugyanígy tehet velünk: megteremtheti a jó lehetőségét (pl az MKH-t) és uszíthat a bűnre (pl. a „Trump tábor közösségi médiája”), ám ahogy a kéjgyilkos miatt nem mondhatunk le a szerelmről és a családról, épp úgy nem mondhatunk le az uszítók miatt az MKH-ról, és a net ezernyi lehetőségéről.

    Remélem meggyőztelek!

    Üdvözlettel Rezső

  • Nem a bulváros szöszivel kezdődött álmaink egykori Amerikájának hanyatlása. Minden bizonnyal a kiváló pedigréjű öregúrral tovább halad a lejtőn.

    Talán J.F.K meggyilkolásával kezdődött…
    Uncle Sam USA-ja mára elvesztette erkölcsi tőkéjét – ami talán nem is volt.

  • Herczegh Ferenc Gábor

    Trumpnak semmi köze a Capitoliumi ostromhoz!
    Az egész mögött a CIA áll!

    https://naturalmagazin.hu/koronavirus/ezek-a-valodi-esemenyek-a-mujarvany-mogott

  • Herczegh Ferenc Gábor
    2021 január 12
    3:52 du.

    Tuggyuk !
    Meg Brüsszel !!
    De lehet hogy Gyurcsányi is !!!

  • ferenct
    2021 január 12
    3:36 du.

    Még szerencse hogy
    itt van nekünk helyette a Népköztársaság.

  • „Gyerekek ! Nem tudnátok valamit kitalálni, hogy megmentsük szegény Döncit odaát? Odaküldhetnénk például a Békemenetet ! Vannak odaát buszaink? -Nade Főnők..ahhoz hajók kellenének..
    Mit nem mondasz öreg megint akadékoskodsz. Akkor szervezzünk nekik egy jó kis 2006.-ot, hogy arról kódujjanak a ballibsi-bibsik ottan”

  • Tiusztelt Szukits szaki;

    Igen csodallom, hogy Maga miert valaki masok velemenyei alapjan itel tortenelemi esemnyeket,l, meg ha azok ‘szakerto torteneszeknek’ s nevezik magukat.

    A torteneszek a tortenelem folyaman mindeg a tortenelem valktoztatoi voltak minden rendszerben az urakodok erdekeit szolgalni es a vsalosagot szepiteni egyoldaluan.

    Misrt nem az eredeti es letezo adatokat kovetne????

    Trump-nak nem letezik „kozossegi media”-ja, a szolas-szabadasg neve alatt meg az elnok is meglett tagadva korlatlanul kifejezni velemenyeit.

    Azt vajon miert veleik „hanyatlas”-nak, hiszen az egy lepes a maguk imadott Marxizmussa-fele?

    Persze a Marxistak minden szabadkifejezeset tiltanak am meg halal-buntetessel is, ha azt kivannak.

    Kerem NE aggodjon sexualis ohajai miatt, ma az mar igen egyszeru konnyen valtoztatni barmire is.

  • FERENCT;

    Nagyon remeljuk, hogy vilagszerte sikeresen lessz kepes allitasaval megnyerni mind a milliokat hogy NE az USA-ba, hanem szocialiata menyorszasgokba migraljanak inkabb !!!!

    Oszinten kivanjuk sikereit !!!!!

  • HERCEG FERENC;

    Allitasaid eredete ‘natural garbage’!!!!!!

  • Tökéletesen egyetértek veled Chris! Nem kell minden futóbolond agymenését folyamatosan lereagálni. Az olvasás tényleg öröm. 🙂

  • a hanyatlás és hanyattesés… semmi mást nem kell látni, mint ami máris nyilvános. az új adminisztráció külpolitika mesterei #1,#2,#3; a többi sem a világbéke keresője, úgyhogy a magam részéről kitöltök egy csésze zöld teát rummal hogy ezen a ködön át nézzem az uj teátrumát annak amiről január 6 „borzalmai!” után már nem is kell nézni sem, mert annak a csoportosulásnak a nevében van egy szó: „democratic” national congress

    a röhögény és a fanyar vigyor… ugyanakkor a belpolitika új irányítói sem különböznek semmiben azaz az usa állampolgárainak reménye is veszett…

    Hong Kong ba kellene menniük ott nem lövik le őket és nem börtönzik be magánbörtönökben aminek az új alelnök a védnöke

  • Én ezt a szót ‘hanyatlás’ inkább felcserélném a ‘hányattatás’ szóra. Énszerintem az utóbbi időkben történt zavargások az USA-ban nem veszélyeztették a demokráciát, inkább megerősítették. Az USA demokratikus intézményei megálták a helyüket, csorba sem esett rajtuk.
    Ezzel szemben, összehasonlításul azt is láthatjuk, hogy a Kiev-i, utóbbi időkben történt zavargások ott sem veszélyeztették az erőszakkal fönt tartott parancsuralmukat.
    Elgondolkoztató.

  • Továbbra is (a nagy program szerint való) gyártottságot látom igaznak.
    Sokminden mutatja, hogy korszak váltás idején járunk.
    Ehhez a leköszönőben levő világrenek át kell adnia a helyét a (program szerinti) újabb rendnek.
    A váltásban láthatók világszerte alkalmazott klisék és az egyes helyeken alkalmazott speciálisok.
    Az elmúlt időszakban au USA döntő szerepben volt az uralmi viszonyokban. Most többek között ezt is változtatják. Ehhez (jó eséllyel valamekkora) polgárháborút is generálnak.
    Érdemes más területeket is figyelni. Hazánkban már jó ideje egyre nyíltabban, jobban láthatóan, törvénytelenül (pofátlanabbul) rontják a megélhetési lehetőségeket.
    Hazánkban spec helyzet, hogy az egyre hiteltelenebb Orbán kabinetnek nincs (pozícióba helyezhető) alternatívája.

  • O1g esetlegesen megtartando 2022-es választás elbukása után szinten nem lenne hajlando atadni bekesen a (bitorolt, elcsalt választáson megszerzett ) hatalmát!
    Ahogy Trump, o1g is polgarhaborus uszitassal törekedett eddig is felzaklatni a népet.
    SZABADSÁG, VAGY DIKTATÚRA?!

    Ez legyen a szlogen, hogy az emberek szeme felnyiljon es a tényleges dolgokrol tudjanak szavazni!

    Azonnal nepszavazási kezdemenyezest kell ez alapjan is inditani, hogy megelozheto lehessen a polgarhaború!
    Kérdése:

    Ne lehessen több, mint 2 választási periodusonál több, azaz 2×4 évnél tovább senki egész életében összesen, összevontan országos politikai vezető – főméltóság! Se miniszterelnök, se államelnök, se parlamentelnök, se főügyész és ezek helyettesei!
    Fontos az összevontan kezelés, mert o1g is tervezi, hogy veszelyeztetve hatalmában hirtelen miniszterelnökből államelnok lesz!
    Ez is nyilvanvaloan a közakarat kijátszása, ahogý a putyini orosz diktaturaban!
    Bár putyin most valtoztatta meg a rendszeruket egy kamu, csalasos nepszavazassal, amiben az eddig letező hasonlo – USA-ban is létező diktaturakiepitesi elv elleni nepakaratot eltörli korlatlan idejűvé téve hatalmi poziciojat!
    Bár áttetelesen akkor is lehet eselye egy torz iranyitasra, amikor is egy paprikajancsi bábkormanyt hoz letre es a hatterból ő irányitja, de ez szamara sok kockazatot jelentene áttételein keresztul, es veszelyt is, hogy barmelyik pillanatban borulhat egy kis malőr miatt is. Lsd Simicska ügyét!
    Simicska mint orszagmentő kepes lett volna o1g hatalmat megdonteni, börtönbe juttatni nagyon sok evtizedre, de hatalmi eszkozeivel visszaelve o1g megfenyitette es elnyomta!
    Nyilvan Simicska helyesen elhelyezett dokumentumokat különböző helyeken, embereknel, amelyek veletlenul elokerulhetnek, ha véletlenul hatbaszúrna magat, miközben leugrana az emeletről es elütne veletlenul egy epp arra járo kamion ! 2-szer! Oda és vissza….
    Szóval barmikor előkerulhetnek ezek a dokumentumok ma is!
    Lehet, ha Simicska veletlenül o1g-től függetlenül kerülne elrablásra, érné súlyos baleset őt, v közeli rokonát, akkor is véletlenül befújná a szél azon dokumentumokat egy kormánymentes szerkesztósegbe!
    Úgy járhatna, mint a fidesz Brusszelbe elbujtatott buzija, aki az ereszcsatornák szatírjakent vonult be a vilagtortenelembe!

  • Igen! Rezsőnek igaza van! De szerintem Chris is tudva tudja, csak elkeseredd tehetetlenségében írta tiltakozaskent a sok szennyaradat ellen.
    Természetesen a könyvekben is letezik , de korlatozottabb mertekben, hiszen arra leginkább csak szervezettebb formában képesek hatékonyan megjelentetni…. de teny, h létezik!
    Olyan ez, mint a liberalizmus! Fel kell nőni hozzá, mert az folyamatosan lehetőséget biztosít! A sok dolog közül választani kell folyamatosan!
    Sajnos az emberek jelentős része fejletlen, v lusta hogy képes legyen önállóan erre, ezért egy o1g típusú hatalommanias diktatornak szinten lehetőseget biztoßit a hatalom megragadasahoz es megtartasahoz!
    Én halkan megkérdeznem, h elképzelhető-e, a görögöknél alkalmazott öregek tanácsa, mint irányítási metódus? Hiszen ott sokan közösen irányítanak érdemeik szerint bekerülve ebbe a társaságba.
    Csak azt kell megoldani, hogy a részfeladatokban a sürgős lépésekre hatékonyan tudjanak reagálni azonnal!
    Ez reszben az EU-irányitasban hasonloan meg is tortenik, csak a pront döntések, reagálások egy problémára nem hatékonyan megoldott! Azokra a reszmegoldasokra lennenek hivatottak arra megbízottak, mert minden döntésre alkalmatlan a mega döntéshozatali parlament!
    Elvileg szerintem a Parlamentnek lenne a szerepe ma is a strategiai dontesek meghozatalaban es csak ténylegesen alárendelt szerepe kene, h legyen a kozmeltosagoknak, a miniszterelnoknek! Ma ez forditva van! Alapbol a pillanatnyi szukseges donteseket kene csak a fomeltosagoknak meghozniuk korlatozott hatalommal, a parlament kene, hogy irányítson!

  • Kedves Chris! Megértem elkeserésedet. De kérlek: vedd számításba: a net csupán eszköz, amit mi,emberek használunk. Erre is, arra is. Botorság lenne lemondani a téli fűtésről, csak azért, mert a történelem során sokmillió ember halálát okozta városok felégetése. A szalonnát se téped foggal, mert a kiskés bicskázásra is használható. Szukits Rezső ezt jól megfogalmazta fentebb.
    Hanem. Az USA parlamentje körül történtek nyomán óhatatlanul felrémlettek bennem a 2006-os itthoni események. Az uszítók eszköze itt nem is annyira a helyhez, eszközhöz kötött net, hanem a mobilhálózat volt. Ami még kevésbé alkalmas a szofisztikált gondolatok részletezésére, mint a net. (Bár tudom, hogy ugyanazok az alapjai a két rendszernek.)
    Azokkal sem értek egyet, akik szerint „romlik a világ”. Erről főként a korombéliek (70+-osok) hajlamosak borongani. Pedig a „világ” se nem romlik, se nem javul: van, létezik, mint objektív valóság. Rajtunk, embereken múlik, mit kezdünk e valóság lehetőségeivel, hogyan tanulunk meg élni a veszélyeivel. Ahogyan kedves költőm, J.A. megfogalmazta:
    „Én mondom – még nem nagy az ember,/ de képzeli, hát szertelen./ Kísérje két szülője szemmel: a szellem és a szerelem.”

  • Herczegh Ferenc Gábor
    2021 január 12
    3:52 du.

    Nem olvastam el a hülye linkedet, de feltételezem mi áll benne.

    Ha lenne egy csepp eszed. akkor utánanéztél volna a CIA jogosításainak:

    Belföldön SEMMIFÉLE akció nincs a számára engedélyezve, fel tudod ezt fogni ?

    Belföldön (az USA határain belül) CSAKIS az FBI tevékenykedhet, külföldön pedig csak a CIA.

    Emiatt keletkezett az elhárításban zavar akkor amikor a két vetélkedő szervezet nem osztotta meg az infóit és a rongyfejűek lerombolták az Ikertornyokat.

    Ennek elkerülésére hozta létre Kisbush a Belbiztonsági Minisztériumot, ahová minden hírszerző és biztonsági szervezetnek jelentenie kell. Ott meg kiértékelik a bejövő infókat ill. rábólintanak a különféle akciókra.

    De te csak terjesszed tovább a hülyeségeidet.

  • Orsós Elemér

    Besancon
    2021 január 12
    3:17 du.

    E „nem-e” direkt-e volt, mégpedig figyelmeztetés képpen szmájlival! 😀 (Az persze nem kifogás hogy, vannak itt még nálam is kártékonyabb nyelvzsonglőrök! 😀 Amúgy a megbotránkoztató nyelvújítást a parlamenti „piréz-e vagy” és hasonló jópofáskodásnak hitt tahóságok után kezdtem el direkte, de a „macska fel van mászva a fára” példázatú nyelvrongálásra nem vetemednék!)

  • ISTEN MENTSEN MEG MINKET A RENEGÁT ZSIDÓKTÓL!

  • Orsós Elemér

    Herczegh Ferenc Gábor
    2021 január 12
    3:52 du.

    HÚÚÚPASZD+! 😀 (Gyula, Te vagy az?)

  • Szukits Rezső
    2021 január 12
    3:20 du.

    Mélységes és emberi bölcseleteid a szívemig hatoltak, ma megint tanultam valamit! Őszintén köszönöm! 😀

  • Orsós Elemér

    ferenct
    2021 január 12
    3:36 du.

    J.F.K. 11110-es elnöki végrehajtási rendelete -mely sokak szerint a halálát okozhatta- azóta is a legszigorúbb kizáró tabu azok számára akik elnöki székbe akarnak kerülni, a fősodor feketeseggű Trumpja ezzel még gondolatban sem próbálkozhatott, mert láthatóan jó egészségnek örvend, de valamibe nagyon illetlenül belekontárkodhatott! 😀

  • Igaza van C. Adamnak, amikor úgy véli, nem csak az elnök, D. Trump tehet arról, hogy dolgok ennyire elfajultak, legalábbis a tw. és a fb. esetében. Nem mostanában kezdődött az észosztás és lázítás, hiszen négy éve hivatalban van D.T. elnök, megelőzte ezt egy nagyjából azonos színvonalú és szellemiségű kampány, és Trump nem használta másra a közösségi oldalakat eddig sem mint önfényezésre, lázításra, kirekesztésre, mellébeszélésre, és sajnos a hívei manipulálására – most lényegesen súlyosabb lett a helyzet és a vele járó történések, így a közösségi oldalakat működtető tulajdonosok váratlanul „észbe kaptak!”

    Szerintem felesleges most valamiféle erkölcsi kármentés és bölcselkedés okán visszamenni a kályháig, mert ha nagy okosan megállapítjuk, hogy bizony ez már ekkor meg akkor elkezdődött, meg látszott stb semmit nem mondunk, csak valamilyen szinten felmentjük a még hivatalban lévő elnököt a jelenleg zajló botránysorozat alól mely többek között öt ember életébe is került.

    Ferenct szerint ez már JFK idején elkezdődött – az meg nem számít, hogy Kennedyt 1964-ben lelőtték ugyan, ma meg 2021-et írunk, és a közbeeső időben, no meg Trump színre lépése előtt ez elképzelhetetlen volt akár demokrata párti akár republikánus elnöknek kellett a hatalomtól megválniuk!
    Mert egyébként nyilvánvaló, hogy a világ folytonosan változik, átalakul, mindenre és mindenkire hatással van, felhígul, és semmi nem állandó és örök – az USA – ban tehát épp úgy devalválódnak a dolgok mint bárhol, és nem mindig az előnyükre.

    Hanyatlás vagy sem, de öt -tíz éve nem tudtuk volna elképzelni ezeket a képsorokat! Már írtam, de megismétlem, hogy négy éve egyfolytában nem értem, hogy lehet, hogy ezt a személyt választották meg az USA elnökének az arra jogosultak, hiszen 2016-ban sem volt más, pontosan lehetett látni / tudni, hogy nem „szalonképes” csak hogy az általánosan elfogadott kifejezéseknél maradjak – persze utólag ez már veszett fejsze nyele!

    Most épp A. Merkel tartja „aggályosnak” Trump kitiltását a közösségi oldalakról, pusztán a szólásszabadság (?) nevében, és mellé olyan elméletet gyártott, ami szerintem már egy józanul gondolkodó 13 évesnél is kiverné a biztosítékot! Így azonban már érthető, hogy Orbán sorozatos húzásai ellenére melyek a jogállam ellen irányulnak, miért is tartja aggályosnak a határozottabb fellépést, netán a néppárti kizárást – vagy mégsem?

  • Herczegh Ferenc Gábor,
    Köszönöm ennek a fantasztikus,de valószínűleg igaz történetnek a közzétételét.Ilyen világban élünk(egyenlőre).Remény még van, hogy D. Trump talán megmentheti ezt a majdnem velejéig korhadt világot.Nem a saját kitalációm,nem tudom kitől,de plagizálom ezt a mondást:”Ha Trump győz a választásokon,a demokrata pártnak vége ha a demokraták győznek,Amerikának vége.” Íme a vonatkozás:

    https://naturalmagazin.hu/koronavirus/ezek-a-valodi-esemenyek-a-mujarvany-mogott

  • Kedves Chris !
    – Nagyon megérintett „újévi fogadalmad” mert egyet kell értenem Veled…
    Számomra is ha mérlegre teszem, vitatható az „online” pozitív hozadéka !
    – Az amerikai események előre vetítenek egy horrorisztikus jővőképet, arról, hogy minden másképp lesz, csak rosszabb a világban…
    – Te a KMH-val egy küldetéssel próbálkoztál, gondolom
    rémes szembesülni azzal ahogy mások „írnak” vagy azt hiszik hogy írnak…
    – Gondolom, nem én lennék az egyetlen aki arra bíztat, hogy Te írjál… mert ez a Te utad…!

  • Herczegh Ferenc Gábor! (2021 január 12 3:52 du.)

    Gyurcsányt kihagytad. Elképesztő. „Oszt jó napot!”

  • BESANCON Jan.13, 7;05 de soraiban tett megjegyzese mogott valoban letezett ami mar hosszu-ideje kozbejatszott.

    A JFK meggyilkolasanak esetere hivatkozik ismetelten.
    Persze JFKm gyilkossa a CCCP-ben kepzett es Havanabol ertesitett Oswald volt.

    Hogy Trump hogy lehetet megvalasztva a tomegek alatl, annak oka semmi mas nem volt momnt hogy a tomegek nem ohajtottak
    ugyan annak a politikai eroknek a lehetosegeit folytatodni.

    Nehanyszor azt meg jeleztem, de felvilagosito info itten tilos!!!

    Politikialag Trump megtette amit a demokratak keptelenek voltak, tonkre tette a GOP-t.

    De ne feledjek, a Novemberi valasztasok minden iorszagszerte a GOP sikereit bizonyitotta.

    A kerdes hogy mi lessz a tomegek reakcioja.

  • Lehet hogy
    rosszul emlékszem de mintha
    Gurlic azt írta volna pár napja
    hogy ide soha többé nem jön.Ezek szerint
    -szokása szerint ismételten hazudott,csakúgy
    mint mindig mindenhol* és mindenben. Vég nélkül.

    *más oldalakon is hazudozik olyanokról akiket nem is ismer

  • Jó hogy jössz Slapaj.Elmesélhetnéd, hogy volt az
    amikor Melánia Trump „símán behúzza férjének a szavazatokat”

    Naaa…csak azzé merem felidézni
    mert te írtad pár hete ezt a baromságot

  • Egyébként igen nagy ostobaságnak tartom Netanyahu részéről hogy nagy hirtelen több mint 800 lakás építésére adott engedélyt a megszállt palesztin ővezetben.

    Ez már talán nem is ostobaság. Ez már több annál.

  • Geyza
    2021 január 13
    5:21 de.

    grizi, hogy miket meg nem tud az ember fia ha téged olvas, ez a b7/ac-z45 kiskáté 3. passzusa alapján készült megmondásod!

  • SchumackerLady

    Gyuri10
    540&720

    FOKOZATOK

    Megnyugodva veszem tudomásul,te
    egyelőre csupán fasiszta vagy,a
    nácizmusig még nem jutottál el,
    BÁR az sem áll tőled oly távol.

  • Gurl-tíz :
    Jobban tennéd ha hülyeségeid helyi propagálása helyett inkább csatlakoznál a Lehárblogon a legújabb igen ostoba kommenthez.
    Elvégre az a te ” otthonod” nemiga ? … . )) Te magad írtad.
    És hogy csak azért jársz ide hogy idézlek : szemmel tartsad az ellenséget.

  • Eddig elég jól elvoltunk itten zsidózás nélkül.
    Erre megjött az idióta és újból kezdé..

  • Besancon
    2021 január 13
    7:05 de.

    Én hittem Merkelben, de pofára estem.

  • Ma tisztan ugy latszik a helyzet, hogy Trump-ot az impeachment alatal eltavolitjak az elnoki hivatalabol.

    Amikor a GOP befolyasossai is azt latjak a megoldasnak.

    Habar gyerekesnek tunik alig hat-nappal a lejarata elott azt tenni, de amodon korlatozva hogy a kovetkezo versenyben nem lehetne lehetosege ismet probalkozni.

    A lenyeg, hogy barmiere is haladna a vilag es a tarsadalom hangulata az Alkotmany biztosit mindenre elorit megoldast,
    s a szavazo-lakossag hataroz mindenen.

    Tehat magyarok tovabb irigyjedhetnek!

  • Pityi Palkó
    2021 január 12
    8:54 du.

    palcsika, tégy egy szívességet (SIC) és fejtsd ki, hogyan is erősödött a demokrácia itt tőlem délre és milyen jelei vannak ugyanannak… (szerény megjegyzésem, hogy a mostani második és most gyorsított impiccs nagyon nagy játék, eltereli a figyelmet a lényegről, amit te nem látsz ugyanezért)

  • Orsós E.

    Nem a konkrét hasonlatról írtam (J.F.K,- Trump) hanem az USA általános politikai zülléséről.
    pl. Uncle Sam (ha ez mond valamit) ténykedése a világban

  • Orsos Elemer

    Nem szornyulkodnek annyira ezen a nyelvi szerkezeten, mert miert is csunya?
    Mert evtizedek ota az iskolaban a tanerok ezt verik a gyerek fejebe?

    Hiszen ez semmi mas, mint egy egyszeru idohatarozas igei szerkezet, amely valamennyi latin nyelvnek termeszetes resze.

    Ha igy hasznalod, akkor egy mondatban elmondtad, hogy az a szerencsetlen nyavogi, meg mindig ott van fenn a fan. Ha a Kazincy “nyelvtanarur” utan szabadon, az nyelvi szerkezetet rondanak tartva, csak egyszeru mult idot hasznalsz helyette, akkor – a macskat keresven – ra kell a “budos” kolyokre kerdezni, aki mondjuk felzavarta, hogy – “
    de most hol van?!”

    Kazinczy lengyel volt, amugy sem tartotta sokra a magyar paraszt nyelvet – igy meg kelletett azt “szepiteni”, hogy kifinomult ember is hasznalhassa …
    Na hat, nem-e?

    Mar volt ezzel menetem, ami miatt egysegesen levettek a fejemet, igy mivel az itten hozzaszolok szinte egysegesen csak a pesti (tot) nyelvjarast ismerik, – ebben balrol jobbrol egysegesek – igy nem forszirozom ….
    Ami videki az budos paraszt ….. tudtad-e ecsem?
    Mellesleg, hogy a nyelvujitoknak koszonhetoen meg nehany maganhangzot is kiirtottak a nyelvbol, ra se rants, hogy egyebekrol ne is szoljon a szam …

  • A világ lélegzetét visszafojtva figyel, mi történik majd január 20-án?

    Oroszok, kínaiak, é-vietnámiak, tálibok, al-kaidások reménykednek, fegyverropogástól lesz hangos az Egyesült Államok teljes terjedelmében.

    Állítólag az FBI figyelmeztette mindegyik tagállam vezetését a fegyveres összecsapás lehetőségének veszélyére. Állítólag tudomásuk van fegyveres szervezkedésre, az új megválasztott elnök beiktatásának napjára.

    Én is csak egyet tehetek, figyelek.

  • Há mar hanyatlas

    Lehet az neten is olvasni – a WHO ott teszi kozkincse az aktualis “harcaszati utasitasait”

    (ENSZ egeszsegugyi parancsnoksag – jelenlegi vezetoje volt szudani forradalmi parancsnok)

    eredeti site, lehet ertelmezni (persze kell hozza valami angol tudas, esetleg spanyol)

    https://www.who.int/news/item/14-12-2020-who-information-notice-for-ivd-users

  • Orsós Elemér

    gyuri10
    2021 január 13
    7:20 de.

    Ezt meg állítólag egy kesergő trumpista mondta:
    „a választást simán megnyertük, de ba..hatjuk, mert a szavazat számlálást meg elveszítettük!” 😀
    (Egyébbként meg van egy olyan megérzésem hogy, ezt a két kommentet már megint nem az igazi Gyuri10 írhatta!)

  • Gabriel
    2021 január 13
    1:36 du.

    szegény Kazinczy … ha ismert volna nyelveket?
    ha -mondjuk- a portugált veszem ha abban megfelelően használja valaki az egy adott ige ragozásának (ha jól emléxek?) 54 féle változatát, akkor tömören és kristály tisztán tud kifejezni gondolatokat és milyen csodálatosan, a spanyol már nem ennyire szép és a francia sem az olasz ami a sok tájnyelve ellenére fennmaradt a latinból…

    a Hoch Deutsch lehet még izgalmas de az meg hosszú(?)

    szóval a magyar nylevet is lehet szépen és megfelelően használni és a delinkvens-t nem engednék meg delikvens nek használni

  • Orsós Elemér

    ferenct
    2021 január 13
    1:34 du.

    Uncle Sam a fedező FED nélkül csak egy béna kacsa lenne!

  • SchumackerLady
    2021 január 13
    10:27 de.

    Megnyugodhatsz.
    Gurl-tiz hellyel-közzel már hirdeti a saját fajelméletét és élettér-elméletét.
    A sajátságos szociális demagógiájára pedig fennti beröfögése az ékes bizonyság.

    A NET ugyebár nem felejt. Minden fennt van.
    Csak éppen amikor az orra alá dörgölöm, azt az ostobaságot szokta válaszolni hogy MEG HA MI SÍ TOT TAM azoknak a szervereknek a tartalmát amelyeken ott vannak a förmedvényei.

  • Scumakker Ladyk,
    Látom értelmi szintetek azonos a rumkazánnal.Legyen egy érdekes életetek(együtt).

  • FERENCT;

    A USA naprol-napra liberalisab, atheistabb, baloldalibb eszme terjedve, sot a Marxista szocialitak egyre a hatalomiranti eroszakot gyakorolva.

    Lasd a szabadkifejezes (First Ammendment es naprol-napra a Second Ammendment)korlatozsat, az elveikkel meg-nem eggyezoket felderitik, munkaikbol kizarjak naponta meg „face-book” es „twiter” hozzaszollasaikban tett megjegyzeseikert!

    Persze az magyaroknak altalanos, mint volt ottan a B-listazas.
    Ami nem csak nem engedett 350,000 tanult, kepzett, gyakorlott egyeneket dolgozni lepessegeiek alapjan, hanem orokre megtagdta nekik kepessegeik, tudasuk, gyakorlataik alapjan dolgozni a Magyar tarsadalom elohaladasan.
    Csak a tudatlan, kepzetlen, gyakorlatlan „part-kaderek”-et nyomtak elonyokbe.
    Hat-honapos „gyorstalpalo” kikepzessel PhD-ket produkaltak.

    Nem csoda ,hogy Rakosi hos-tette rogton a jegyrendszert kenyszerult a nepre eroszakolni. Az orszag kozgazdasga osszeomlott.

    Kadar belatta,hogy a forradalmat a nyomor okozta.
    Azert ment nyugati kolcsonokbe, de a „terv-gazdasag” nem inovalahato, s kolcsonzott penzek nagyreszea „gulyas commonizmus”-ra koltotte.
    De a lakosssganak ki-kelett izadni a kolcsonok visszafizeteset kamattal !!!!

    Azt neveznted „zullesnek’????
    Az a szabadsag korlatozasa, a demokratikus rendszer pusztitasa, s csupan a szocilaizmus terjedese!!!

  • Fizikailag létező, vagyis kinyomtatott könyvek olvasásanak élvezete valóban nem hasonlíthato össze a netes olvasás örömével
    Más kérdés a puszta információ-szerzés indítéka, aminek hatékonysága ezres nagyságrenddel veri a könyvtári kutakodaset.

    Csak vigyázni érdemes.
    Beleolvastam egy fizikailag kinyomtatott könyvbe a neten át, amit maga a szerzője volt képes megosztani.
    Gondolom kedvcsinalonak legújabb szerzemenyehez. Hat ….. a pofam simán leszakadt.
    Hogy kiadó mindenre van, az nem kétséges. A pénz, a haszonszerzés simán felülírt mindig is minden erkölcsi aggalyoskodast.
    Nyilván hogy ez nem mást jelent, mint hogy várhatólag sok példány eladására számít a kiadó.
    Nem hinnem, hogy nagy tévedése lenne, hiszen nem máshonnan mint az itteni hozzászolók ajánlatai okán olvastam bele.
    A szerzőt messziről latasbol ismerem. láttam amikor a Vasas Pasaréti úti Sportcsarnokaban színészkedett (hatalmas elfekveseket produkált a rendező kezjeleire)
    Persze mint később kiderült sok-sok zso-zso reményében
    A bizonyos főrendező es stábja attitűdjét viszont jól ismertem, mar jó idővel azelőtt hogy ÍRÓNK megjelent volna. Tudtam a sok szélhámosságrol, amit azok ott szemrebbenés nélkül elkövettek.
    Írjuk ki, egy bizonyos elhíresült egyházi intézmény a téma

    Ennek fényében egyszerűen döbbenet látni ahogy bosszualasbol világgá ordított gyűlölet-beszédet pénzre-paripara lehet váltani.
    Az illető 25 evvel ezelőtt irt egy akkor meg tényfeltáró írásnak is betudható irományt, (melynek persze irodalmi értéket nehezen lehetett tulajdonítani, de nem is arról szólt akkor)
    Ma 25 evvel utána irt egy újabbat, ami mar nem hogy nem tényfeltáró, hanem címe szerint is jóslatokba bocsátkozik a fenti intézményről
    Oké ez mind akar elfogadható is lehetne, de a szobanforgó írónk magát elhivatott kereszténynek aposztrofálja, olyannak akinél az igazság erősebb letetemenykent leledzik, mint magánál annál alig állítólag követ – ilyeneket állítanak a pápák is, az elhíresült Borgakkal az élen, akiknek orgiáihoz merve Berlusconi rendezvényeit, azok sima szentmiseknek számítottak

    Kerülnem az ilyen könyvek olvasását – főleg ilyen covidos időkben, nemhogy ilyent olvasásra ajánlanék tarsaimnak.

  • Gabriel
    2021 január 13
    1:36 du.

    maradjunk a „nyávogi”-nál

    a macska fel vala mászván a fára

    ebben az „esetben” Petikétől nem sok kérdezni valóm lenne, mert Petike megértvén vala mit mondék már nagyon messze csatangolászná magát vala

  • id.KISS LASZLO”

    Don jr. uzenete volt; „…you be heroes or you’ll be p__sy”.

    Go and Google it !!!!!!

  • FERENCT:

    Megosztana az olvasokkal hogy valoban mire hivatkozott a;
    „US alatalanos politikai zullese” es

    „Uncle Sam tenykedese a vilagban” megjegyzessel????

    Lerezhetne barmi-oka nem oszinten es tisztan adni???

  • Geyza
    2021 január 13
    10:23 de.
    a te EME szavaidat nyetán nyahú úgy definiálja, hogy te antiszemita vagy PONT A MONDAT VÉGÉN!

  • USA today híre
    Marjorie Taylor Green konzervatív parlamenti képviselő Bidén legelső napján meg akarja impiccselni azaz 2021./I./21.-én az ignorált szavazók nevében 88000000 USA állampolgár

    nem kommentelem, de megragadta a pillantásomat!; gondoltam megosztom… ha már a grizi felszívódott vagy még nem kapott instrukciókat?

    a nemzeti gárda beköltözött a Capitóliumba és a padlón alszanak teljes fegyverben valamint olyan erődítményt csináltak a Capitólium körül, hogy nincs az a légy ami át tudna repülni… mi oka van ennek? ki retteg és kitől; valamint miért? ha van demokrácia akkor a nép szava döntő nem a Pelosi művésznőé?

  • Kedves Chris, ezzel az on-line problematikával légy óvatos. Manapság a világpolitika teljes erővel azon van, hogy mindnyájan elszigetelődjünk valami papírvilágba, ahová csak egyetlen csatornán jutnak el a kívánatos hírek. Az ilyen személyes fórumok – ha mégoly gyűlölettel teliek is – szükségesek, mint egy falat kenyér, mert más emberek élő szavai, gondolatai csak ezen az úton jutnak el hozzánk. Társaságba nem járhatunk, és még az utcán is be kell kötnünk a szánkat. (Minap egy öregasszony az utcán letolta a maszkját, és olyan szedtevetteteremtettét zavart le a mi pártunk és kormányunk működésről, hogy öröm volt hallgatni. Válaszoltam is, emberséggel! 😀 )

    Szóval, nehogy bezárd a bazárt! Megértelek, hogy el vagy keseredve, sokszor én is, amikor annyi butaságot olvasok. De (hadd legyek egy kissé önző) ha sűrítenéd a lektorálást, sokat javulhatna a fórum is, mert a gyűlölködők sokkal kitartóbbak, mint az elmélkedők.

  • Még valamit: most hallottam egy eléggé megbízható ismerősömtől, hogy Orbánék „Trolltanfolyamokat” tartanak, hogy megfelelő mértékben eláraszthassák a közösségi médiákat. 21-22-ben úgy kellenek a győzelmükhöz, mint egy falat kenyér. Gondolom, meg is fizetik őket.

    Ez ellen is fel kellene lépni valami szeretetteljes viselkedéssel. Mert egyébként nekünk végünk. De úgy látom, ez nem csak magyar probléma.

  • Aranyos SchomackerLady,
    Köszönöm,hogy megkérdezésem nélkül,máris véleményt tudsz alkotni rólam.Nos…Én is ezt próbálom leegyszerűsítve megtenni. A saját szavaidból csak kettőt kellett megváltóztatni,mellyel megpróbálom megvilágosítani rosszindulatú,szövegértetlenségedet.
    Íme:
    FOKOZATOK
    Megnyugodva veszem tudomásul,te
    egyelőre csupán buta vagy,az
    agyalágyultságig még nem jutottál el,
    BÁR az sem áll tőled oly távol.

  • Geyza, 2021 január 13, 10:22 de.
    Telitalálat! :):):):):):):):):)

  • Először fordult velem elő, hogy a véleményem nem jelent meg. Rövidítve erről csak annyit, hogy a világ lélegzetvételét visszafojtva figyel, mi fog történni január 20-án?

    Annyit tudok, hogy Lady Gaga fogja elénekelni a himnuszt.

  • Kedves Gabriel!
    2021 január 13, 4:43 du.

    Nem igazán értem, hogy miért próbálsz egy általad nem olvasott, (kivéve a „kedvcsináló” fejezetet) könyvet tiltó listára „ajánlani”. Sejtetéseidből kitalálható, hogy Bartus Laci a nepszava.us tulajdonosának könyvét ellenpropagálod hozzászólásodban. Nyilvánvalóan nem ismered sem a szerző művét sem az indítékait a könyve megírására – ellenben simán megítéled a „keresztényietlen” cselekedete miatt. Nem tudom mit ártott neked a szerző, hogy így viszonyulj hozzá, de nem hinném, hogy bölcs dolog másokat félinformációk alapján rossz színben feltüntetni. Valaha még úgy halottam, hogy a keresztényeknek még az ellenségeiket is szeretni kell 🙂 Talán engem is átvertek vagy félretájékoztattak? 🙂

  • Jaj, már nagyon izgultam, hogy mi lehet a mi Gáspárunkkal – semmi hír nem jött róla mostanáig! Végre megnyugodhatunk:
    Orbán Gáspár minisztériumi ösztöndíjasként végzett egy brit katonai elitiskolában. (Még jó, hogy ösztöndíjasként – szegény drága jó papának csak adóssága van 🙂

    „Alig két hónappal azután, hogy Orbán Gáspár letette az esküt és hivatásos katonává vált, máris megkezdhette tanulmányait a brit katonai elit iskolában.
    Kadétonként közel negyvenmillió forintba kerülhet a brit katonai elit iskola, a Sandhurst Royal Military Academy (RMAS) kilenc hónapos kurzusa, amelyet a kormányfő fia, Orbán Gáspár is elvégzett két másik magyarral együtt 2019 szeptembere után, a Honvédelmi Minisztérium ösztöndíjasaként. ”
    https://telex.hu/kulfold/2021/01/14/sandhurst-a-britek-informalis-kapcsolati-tokeje

  • Orsós Elemér

    Bendeguz79
    2021 január 13
    8:07 du.

    Kedves Bendeguz, szerintem Uncle Sam általános politikai züllése és házon bellüli lerázhatatlan függése akkor kezdődött, amikor 1913-ban kiengedte kezéből a bankjegy kibocsátást, de legszebb az egészben meg az hogy, még mindig nem jött rá hogy, a dollár -hiába a területén nyomtatják vagy most már inkább virtualizálják- nem az övé, mert kamatért kapja kölcsönbe és igazándiból nem neki gyártják, hanem a tulajdonosok az egész világnak a saját hasznukra, ugyanakkora nyereséggel a nyerteseknek és veszteseknek is, tehát rizikó nélkül! 😀

  • Almási Alma
    2021 január 14
    4:30 de.
    Álmaink Almája

    nagyrészt egyetértek azzal a megjegyzéssel, hogy az általad „gyűlölködőnek”, troll nak tartottakkal is fel kellene venni a kesztyűt és megmondani nekik a te és a mások „véleményét” (is!) azaz élő vitában „legyőzni” őket, a megjegyzésed, miszerint:

    ” Az ilyen személyes fórumok – ha mégoly gyűlölettel teliek is – szükségesek, mint egy falat kenyér, mert más emberek élő szavai, gondolatai csak ezen az úton jutnak el hozzánk. … (Minap egy öregasszony az utcán letolta a maszkját, és olyan szedtevetteteremtettét zavart le a mi pártunk és kormányunk működésről, hogy öröm volt hallgatni. Válaszoltam is, emberséggel!)”

    tehát vitázzunk! szedtevetteteremtette módszerrel

  • Alma:

    Most már értem akkor miért tolta ide vissza magát a Gurl-tiz.
    Nyilván megkapta ős is az ukázt a további trollkodásra.

    A képéről minden lepereg neki. Az is hogy nagy pofával hörgött itt hogy ide többé be sem teszi magát.

    Persze hazudott..mint mindig.

  • Gyurit és a többi nácit most kicsit félreteszem.
    Vannak itt ezeknél a senkiknél lényegesebb problémák is

    Korábban azt írtam itt :
    ” Ez dől a hazai közmádiából:Minden élet számít.”

    De ez csak az első fejezet volt.A bevezető.A kormány-vaker.

    A második fejezet most lett meg, bár -természetesen- nem én írtam de ITT olvasható:

    https://nepszava.hu/3106063_mar-meg-is-jelent-a-kormanyhatarozat-az-eu-tol-fuggetlen-vakcina-beszerzesrol

  • Fenntihez:

    A legjobb Modernából csak 3000-et vettek. Vajon miért??

  • Almási Alma
    2021 január 14
    4:30 de.
    Álmaink Almája

    amint grizi is meg gábriel is említék vala, miszerint az agyonszabályozás mennyi kárt vala képes létrehozván lásd a folyóból esőcsatorna és a nyelv ízeinek zamatának elsózása az manapság EU ban tornyosodék vala szétvervén a szabadságot szegény uborka már nem is lehet görbébb a cos 1,65 -nél és akkó’ még a többi, miszerint minden kereskedelmi versenytárs az népellenség- vagy közellenséggé leve minősítvén mert nem képes jobbat és ha a megvesztegetés sem elég akkor jön a heveny lövöldözés és a „kedvencem” kanszel kalcsőr

  • Legszomorúbb itt is, hogy már csak a gyűlölködés működik. Mindenki megmutatja, hogy ő mennyire nagyszerű abban, hogy valakit lenéz és utál… Ad abszurdum, Gábriel kontra Kazinczy… (Marxról már nem tudsz újabbat?)

  • Kedves Orsós Elemér,
    megnyugtatásodra,a valódi vagyok.Az utóbbi két beírásomra, melyekre itt hivatkozol:Én írtam.Tárgyi tudás szükséges a megértéséhez.Nem csodálkozok,hogy az idejárók 90%-a nem érti meg ennek az értelmét,de Nálad legalább a jóindulat nem vonható kétségbe.Felvilágosítással nem szolgálok.Aki érintve van, megérti és nekem ennyi elég is.Ellentétben az ide botorkáló unalom gerjesztőkkel,akiknek az ide járását általában”kikerülöm”,mint…

  • gyuri10
    2021 január 14
    5:16 de.

    Ez az idióta abban a tévhitben leleddzik hogy ő határozhatja meg a mások által róla kialakítandó véleményt.

    Ó te szegény szerencsétlem … : )

  • Némi friss hazai hírcsokorral hagy kedveskedjek a nagyérdeműnek!

    Dagadhat a magyar keblünk és nem is kicsit 🙂
    „Az Orbán-kormány amerikai kongresszusi embere volt az ostromhoz vezető tüntetés egyik kitalálója”
    https://444.hu/2021/01/14/az-orban-kormany-amerikai-kongresszusi-embere-volt-az-ostromhoz-vezeto-tuntetes-egyik-kitalaloja

    Kipcsák rokonainkról sem illik megfeledkeznünk, na ugye!
    „Magyarország segít Azerbajdzsánnak újjáépíteni az Örményországtól visszafoglalt területeket.”
    Ha szerencsénk lesz még akár részt vehetünk néhány templom mecsetté alakításában is (természetesen kizárólag csak Makovecz stílusban ! 🙂

    Külön egy az üdvözletével T. Péterkénknek szívküldiként:
    75 éves lett a nemzet csótánya, a mi legszínesebb karakterrel rendelkező Bazi Nagy Ferónk, akit még a leghatalmasabb magyar ember is felköszöntött eme nagy napon (jujjj, akinek a nevét még leírni sem merem).
    https://24.hu/kultura/2021/01/14/orban-viktor-felkoszontotte-75-eves-nagy-fero/

    Ime:

  • Bocsánat a link meg nem lemaradt a reményteljes külügyi projektünkről: 🙁
    https://444.hu/2021/01/14/magyarorszag-segit-azerbajdzsannak-ujjaepiteni-az-ormenyorszagtol-elfoglalt-teruleteket

  • GYURI schomacherlady-nek irta:

    „buta” , „agyalagyult”!

    Come on GYURI az nem eszmecsre, sem vitazas, sot tulzott egy holgyet amodon megtisztelni, de meg a KMH alapsabalya alatl is tiltve, minden kivaltsagaid ellenere is.

  • BrunszvikTeri

    Gábriél!
    13.1:36

    Írja, hogy „Kazinczy lengyel volt”…

    – Hát, többek közt ez . s e m . i g a z… !

  • Almási Alma
    2021 január 14
    4:36 de.

    „…Orbánék “Trolltanfolyamokat” tartanak, hogy megfelelő mértékben eláraszthassák a közösségi médiákat. 21-22-ben úgy kellenek a győzelmükhöz, mint egy falat kenyér. Gondolom, meg is fizetik őket.

    Ez ellen is fel kellene lépni valami szeretetteljes viselkedéssel.”

    ——————————–
    Kedves Alma, elképzelni sem tudom, vajon milyen szeretetteljes viselkedésre gondolsz, mellyel felléphetnénk – mert engem pl minden megoldás érdekel….!

  • SzandiMandi
    2021 január 14
    7:17 du.

    Én csak hülyéskedtem ITT :
    ****************
    Geyza
    2021 január 12
    4:31 du.
    ***************

    De ezek szerint nincs új a Nap alatt…

  • Idézem magamat:

    **********************
    Geyza
    2021 január 14
    2:58 du.
    *********************

    És kérem, máris itt van a „harmadik fejezet” :

    https://nepszava.hu/3106194_lemondtak-a-hazanknak-millionyi-vakcinat-igero-kinai-ceg-vezetoi

    Vajon miért ??!

  • Kedves Bendeguz79,
    lehet,hogy nem tudsz róla,de Nekem a KMH-n semmiféle”kiváltságom nincs!Az életem,múltam és remélem a jövőm is,már más vonalat képez.-ברוך השם-eddig mindennel meg vagyok elégedve.Az,hogy a tudatlan nő vagy hímneműek itt ott lenáciznak,engem nem zavar.Te se kapd fel ezért a vizet!A fő észosztót kirúgtam a Lehár Blogból ezt nem tudja megbocsájtani.Nem is szeretném,hogy megbocsájtson. Emlékezzen rá,hogy a dögkeselyűket nálunk nem tűrik meg. שבת שלום!

  • ORSOS ELEMER:

    Kedves Elemer, valasza sokkal erosebben vezenyel kerdeznem,hogy vajon mi okbol, vagy alapjan velne a US „zulles”-enek, hogy a bankolast, s azzal egyben a penzrendszer mukodeset a kepzett, gyakorlott bankarok sajat tulajdonaik reszkirozasaval tette lehetove????

    Persze az mindeg is ugy mukodott 1868-1913 kivetelevel.
    Sot a US ketszer probalkozott a nemzeti bankolas modszerevel. De nem igen mukodott megfeleloen.

    A banakolas mindeg es vilagszerte a penz-emberek mukodese tette lehetove.
    Meg amikor az uralkodok, kiralyok, csaszarok onkenyesen elkoboztak az aranybanyakat, s a sajat arcckepeiket nyomtatva a penz-eremeken.

    De maguk a kuralyok, csaszarok tonkre mentek s csak a „penz-valtoktol” vettek kolcsonoket hodito haboruikat fedezni.

    Hat nem velne, hogy a „susztert a kaptafahoz” a leg-lehetobb es sikeresebb mukodese a tarsadalmaknak???

    Mi a „zulles” abban ?????????????????????

    Valojaban az emberiseg erkolcsi zullesei okozzak a vilagszerti problemakat!

    Az emberiseg tul-szaporodasa okozza a „dog eat dog” korulmenyeket.

    Persze az atheizmus, Darwinizmus, szocialaizmus is csak az ember-ember elleni magatartasok terjesztojeve lett.

    S a kielesedett kuzdelem a tomegek feletti politikai hatalom elonyeiert mind azt csak elesitette.

    Hat nem azt bizonyitja az emberiseg tortenelmi adatai???

    Tetszik az vagy nem, de az a tagadhatalan valosag!!!!

  • Bendeguz79
    2021 január 14
    9:04 du.

    grizi, mi van most arrafelé nálatok? EU (6 országa) és Canada panaszkodnak, hogy kifizették a Pfizer vax-ot és nem tudni mikor és mennyi érkezik, vagy Pfizerék keresik, hogy mire is jó?

  • Tudjátok mi van az Ille Pityuval? Remélhetőleg nem beteg és csak jobb dolga adódott az itteni megjelenésnél. 🙁

  • Hát, van néhány ötletem. Például a 168-óra fórumán az volt a szokás egy időben, hogy a kigyomlált hozzászólások fejléce bent maradt, de a szöveget piros betűs feliratra cserélték „kimoderált hozzászólás”. Az egész beszélgetés tele volt például a „lótetű” nickkel úgy, hogy:

    lótetű
    KIMODERÁLT HOZZÁSZÓLÁS

    Vagyis mindenki tudhatta, hogy megint valami disznóságot írt a fickó. Letagadni nem lehetett, de ugyanakkor a többiek beszélgetését nem zavarta.

    Szerintem nem rossz megoldás.

    Az sem rossz, hogy az ilyen hozzászólás átkerül egy „homokozó” nevű fórumba, ami elolvasható, de amihez viszont nem lehet hozzászólni.

    Mindkettő engedi beszélgetni a normálisakat, de konkrétan összegyűjti és megnevezi azokat, akik modortalanok. Aztán bizonyos mennyiségű helytelenkedés után automatikusan ki lehet zárni az illetőt. És ez követhető.

  • SzandiMandi

    A fent nevezett Barthus Lacirol való személyes ismereteimet a hivatkozott bejegyzésben közzétettem – amivel elég pontosan megpróbáltam kifejezésre juttatni, hogy az első könyvében leirtakrol legalább annyi személyes megtapasztalassal bírok, mint okelme.
    A fenti intézményből való távozásának es “tenyfeltaro publicitasanak” – az elsonek – utolag ertekelve semmi mas inditeka nem volt, mint az, hogy sulyosan tevedett (mondjuk ugy pofara esett) ama terveben, hogy egyik naprol a masikra az Intezmeny (H.Gyuli) elso szamu szerkesztojeve avanzsalhat, kiturvan “regi motorosokat” akik mellett az elso szamu Vezeto reg letette feltetlen bizodalmat.

    Ezekkel a mai napig ujabb es ujabb birosagi perekbe keveredik, valamennyi iromanyaban ezekkel hozakodik elo, bosszuallasert lihegve.
    Tudod nekem az irasokbol ha lehet ilyet ideznem, akkor az jon elo, hogy … – ‘” enyem a bosszuallas, azt mondja az Ur””… tudod ezert engedd meg nekem, hogy leirjam hogy nem hinnem, hogy azt “keresztenyi” ertekrendjet, legalabbis amit kovet, joszivvel ajanlhatnam barmelyik embertarsaimnak. (mégha látszat szerint nagyon ügyesen is kever, hasonlóan pont azokhoz akiket csepul – N.S, O.V)

    Akkor mit ajanljak, ami marad?
    Azokat a megveszekedett, tragar mondatait, amelyek a Bayer Zsolt nevezetu “kollegejat”jellemzi?
    Mindegy, hogy eppen melyik politikai oldalon mocskolodnak – de mocskolodnak.
    Akkor ezt ajanljam olvasni?
    Csak negativ energia – rombolo – ami mint kartacstuz zúdul rad, ha olvasod a sorait.

    Nem tudom mit kellene ettől többet leírni az esetről, hogy magam ne essek hasonló szeretetlenul-ítélkezés kategóriájába, amit eltekintve az egyéb inditekaitol, éppen elkövet

    De tudom én hogy kell neki bevétel (pénz) ezért képes bármit megtenni mint családfő, hogy eleget tehessenek kötelezettségeinek.
    Na de úgy megtenni mindezt, hogy válogatás nélküli mocskolodassal teli irományban teregetem a nagyvilágba több mint 25 evvel előtti sérelmeimet NAP MINT NAP, MINT ÚJABB ES UJABB BOSSZUALLAST?
    persze mint irtam a TEMA HALAS, mert sokakat erint, tehat sok eladott peldanyt jelenthet várhatólag.

    De ha mar anyagi bosszuallas, emberünk első könyvében fejezeteken át ecseteli, hogy milyen szélhámos módon vettek rá hívő (becsapottak) tömeget egy izraeli mega konferencia finanszírozására, amiből az örök ellenlábasa – aki mániája szerint az oka volt annak, hogy akkor Hites kiadvanyakot nem bírta magának megszerezni, így mai napig beperelget változatosabbnál változatosabb okok miatt, szóval az egyedül tett zsebre néhány milliót.
    Csak a Barthus Lacink ugye van annyira buta, hogy azzal meg eldicsekszik, meg az újabb kiadvány lapjain is – hogy akkor ő milyen intimitással sétálgatott a fővezér oldalán a Vörös-tenger partjain. Magyarul kimondta, hogy ő is egy kedvezményezett volt a szürke mezei tagokkal szemben, hiszen akkor meg ő is bele tartozott abba a kiválasztott körbe, akiknek dozsolkodeset ezek a szürke mezei tagok finanszíroztak.
    Merthogy ha elolvasod az első könyvet figyelmesen kiviláglik belőle hogy neki a legnagyobb problémája az volt, hogy nem fizettek a munkáját (szerkesztői) annyira nem, hogy a családja éhezéses kenyszerult.
    Én viszont fizettem azért a szélhámosogert akkor ott, igen, nem keveset. Bizony több hasonló kétszínű (magukat szeplelkukent elado) csavargonak az elvezkedeset finanszíroztam. Nem magamtól, olyan ügyes csalással, amelyre csak Grün szavait tudtam idézni: – ügyes

    De tudod, a Teremtő hatalmas, mert én egy valódi kiadót grundoltam nem sokkal ezután, ami bizony sokak által elismerésben részesült, meg azután is, hogy én mar rég itt voltam – merthogy lepasszoltam barátaimnak. Tudod az én szívemben sem akkor, se azóta kétség nélkül fel nem merült, hogy nekem azért kellene olyanokon bosszút állni, akikről tudtam, hogy kicsodák, es mégsem figyeltem eléggé rajuk. Tanulni kell az esetből – ennyi.
    Talán ezert nem is sajnálom azokat akik elveszítik minden pénzüket a kártyán, casinoban, lóversenyen es hasonlókon – nem tudta hogy mivel, kivel van dolga? Dehogyisnem.
    Amig artatlan vagy az mas! Igen, mert kihasznaljak mocskosul a bizodalmad.
    De amikor tudod, hogy kikkel állsz szemben – márpedig ő tisztában volt vele előtte, nagyon is, ezert akart oda bekerülni a belső körbe. (merthogy verszagot érzett – legalábbis sok pénznek susogasat)

    SzandiMandi

    Ezert bátran merem leírni, hogy nem hinnem, hogy ezek a veres bosszuallastol nyalatól csurgó irományok azok, amelyekre ma szüksége lenne a világnak
    Pont az ilyenek, amelyek elboritvan a világot ilyenné tettek azt, amitől éppen megakarnuk szabadítani
    Persze mar akik … Mert sajnos azok száma akiknek eszük ágában sem jár, sajnos bőven írogatnak ide is ….

  • Rodeio

    ….. “
    Mit mond felőled a világ
    Ne gondolj szer fölött vele
    Örülj, ha jót a jók, s valót.
    Ha rosszat a rossz es nem valót
    Tűrd es ne szólj. Ha szólsz, felőled
    Meg többet mond, es mérgesebben.”…

    idezet az Ersemjeni koltotol

  • közben az összes lehetséges guru meg szentember és a sámánok valamint az egész kormányzat kies kanadánkban kapkoggya a fejit; mi is van(SIC) ???

    a Pfizer (őt kiáltották ki győztesnek!!!) felére csökkentette ma a kapacitását és nem is mondta meg miért

    még jó, hogy nekem ilyenre nincs szüxégem… Chardonnay Niagara on the Lake támogatom a helyi vállalkozásokat

    és akkor nem is voltam trágár

  • Olvasgatván a hsz-eket az első kérdésem: MI A TÚRÓ AZ A GOP? B79hivatkozik rá többször is, egészen nagy-gyulai magasságokba eresztvén üldözési mániáját. Amúgy a szellemi vakok biztonságával nyilatkozik a magyarországi helyzetről úgy, hogy szemmel láthatólag kb.70 éves információi vannak az itthoni történésekről. Ami persze nem baj, hiszen az ilyesfajta fórumok a magamfajta amatőr gondolkodók terepei – ez pl. a net nagy erénye. Hogy szót kaphatunk mi, nem hivatásos gondolkodók, megvitathatunk dolgokat, akár tanulhatunk egymástól.
    Bajnak tartom viszont, hogy az ilyesfajta fórumok előbb-utóbb bezárkóznak, végül az egyetértők egymásnak való bólogatásává válnak. Innen is sokan távoztak a beszélgetők közül – nagyon sajnálom. Mert az ilyen fórumoknak az lenne az értelmük, hogy az eltartott kisujjú „értelmiségiek” mellett szót kapjanak az ún.egyszerű emberek is.
    Sajnálom azt is, hogy Chris szemmel láthatóan veszti a kedvét a KMH menedzselésében. Megértem, hiszen közülünk egyedül ő áldoz időt/pénzt/prezstízst a fenntartásra. Bizonyosan nem az volt a célja, hogy a KMH „liberális, baloldali” gettóvá váljon. Ugyanakkor ezt tartom igaz, magyar hazafiságnak. Hogy idegenben születvén és élvén így megtartja felmenői nyelvét, érzékenységét az óhaza iránt. Sokkal többet ér ez, mint ezer, pruszlikban elfogyasztott pörkölt Londonban vagy Sidney-ben.(A piros-fehér-zöld fejűek kártékony ordítozásáról nem is beszélve.)

  • Geyza
    2021 január 14
    2:58 du

    Ugyan a fenti cikk – Hanyatlás – nem erről szól, de amint látom elég vegyes irányt vett, így megkockáztatom az alábbi, mindenki számára hasznos, de legalábbis figyelemfelkeltő írás belinkelését!
    Geyza a Modernából nem mi vettünk, ennyit (3000 db) kaptunk jelenleg, miután megállapodás alapján az EU rendeli és szerzi be valamennyi tagállam számára az általa is elfogadott és engedélyezett vakcinákat, lakosság arányosan. De, nincs ok a hőzöngésre, mert:

    „Az Európai Bizottság ez idáig az AstraZeneca (400 millió adag), a Sanofi-GSK (300 millió adag), a Johnson and Johnson (400 millió adag), a BioNTech-Pfizer (600 millió adag), a CureVac (405 millió adag) és a Moderna (160 millió adag) vállalatokkal írt alá vakcinabeszerzésről szóló szerződéseket.”- írja a 24.hu

    Bár nem vagyok nagy ász matekból, de ez gyors fejszámolással is 2265 millió, azaz 2 milliárd 265 millió vakcina. Ha jól tudom, vagyunk kb 500 millióan az unióban, tehát bőven jut bármelyikből, akár heteken belül választékkal is ellátnak! Ezektől a gyártóktól mi egyénileg nem rendelhetünk, miután a 27 ország egységesen elfogadta, és aláírta a beszerzésről és elosztásról szóló megállapodást – az Unió egyébként is csak olyan gyártó vakcináját fogadja el /be aminek a pontos dokumentációját
    megismerte és jóváhagyta. Mire akkor a nagyhiszti az orosz és kínai vakcinák műsoron kívüli megrendeléséről? Kivált az alábbi cikk fényében nem igazán érthető!

    https://szeged.hu/hirek/38320/nagy-baj-van-a-kinai-vakcinaval-felfuggesztettek-a-teszteleset-braziliaban

  • talalom
    2021 január 16
    5:35 de.

    Republican National Committee | GOP (Grand Old Party) azaz az usa konzervatív pártjának leánykori neve

    ugyanakkor DNC Democratic National Congress azaz a demokrata párt beceneve ugyanabban a kies usa ban ahol most bekerítették magukat és be is falazták

    az avatás titkosítva lesz, nehogy kiderüljön

  • Geyza
    2021 január 16
    8:30 de.

    te mindent tucc, van vírus? te már láttad? mert én nem de sokat beszélnek valamiről aminek azt a nevet adták, hogy: C-19/SARS és már van 12+ mutánsa amelyekre nincs ellenszer

    Kínában 1 750 000 000 ból tegnapelőtt 6 hónap nulla után találtak 56 darab gyanús esetet 5 nap alatt felépítettek egy 5000 főt befogadó kezelő állomást Dr Fauci meg hosszan dumál, hogy hogyan kellene de még ő sem bizonyos… abban sem

  • Besancon:

    „Több dolgok vannak Földön s Égen Horatio”..etc..etc..

    Továbbá :
    „Isten útjai kifürkészhetelenek”
    (Mégha ez az sten önjelölt is..)

  • Gabriel
    2021 január 15
    8:15 du.

    ezeket akár én is írhattam volna saját életemről
    érsemjénikém telibe találta

  • Bendeguz79
    2021 január 15
    10:09 de.

    grizi a FED és a Facebook, Tweeter, Instagram, +++ mind azonos magán vállalkozások a face és a twít 10 nap alatt $56,4 billió veszítettek az értékükből, és ez a folyamat nem állt meg

    az nem egészséges, ha magán cégek országok teljes lakosságát (esetleg) az egész világot uralni akarják

    a többi rablómese

  • talalom-nak;

    A „GOP” a ‘Grand Old Party’, ill. a Koztarsasagi part beceneve roviditve!

  • Orsós Elemér

    Mi okozhatja ezt a primitiv gyermetegséget, mely felülmúlja még hitler és sztálin beteges nimbuszféltését is, akik szigorúan kiretusáltatták az ellenségeiket azokról a képekből és filmekből amikben velük együtt szerepeltek? 😀

    neokohn.hu/2021/01/15/macaulay-culkin-tamogatom-trump-kivagasat-a-reszkessetek-betorok-2-bol/

  • Rodeo vírusos lettél hogy így köhécselsz? Idióta.

  • Orsós Elemér

    Bendeguz79
    2021 január 15
    10:09 de.

    „De maguk a kuralyok, csaszarok tonkre mentek s csak a “penz-valtoktol” vettek kolcsonoket hodito haboruikat fedezni.”

    Ez igaz, DE a „pénzváltók” milyen becsületes kamatokkal tudtak ilyen hatalmas vagyonokat szerezni?

  • Rodeio

    Valami ilyesmi vala a sejtesem

  • GYURI;
    A „dogkeselyuk” lete teljesen pozitive a Fold ecologianak egyensuluban tartasan, amig telejsene negative az emberiseg lete!!!!

  • Egy nagyon jelentos cikk jelent meg a ‘South China Morning Post’-ban ma.

    Merkel-Macron teljes befektetesi egyezmenyt ertek el a Nemet-Francia tokebefekteteseken Kinaban.

    S a Kinai lap jelenti, hogy a keleti es del-europai mnemzetek igen megelgedetlenek, mert remeltek a nyugati nemzetek (Nemet–Francia) befekteteseit ottan tenni, nem Kinaban.

    A Kinaban valo befekteteseik ugyan azt fogja majd okozni mint Nixon befektetesi politikaja Kinaban.

    A kinaiak bagokert dolgoznak, s majd elfogjak arasztani Europat filleres termekeikkel.

    S az csak a munkanelkuliseget fogja okozni Europaban.

    Mint tortent az USA-ban a Kinaban valo befektetesekkel.

    Akkor majd Europanak is egy Trump-ra lessz am szuksege!

    Na, az lessz am majd Europa „hanyatlasa”???????

  • Almas alma

    Sajnalni tudom csak a hozzaallasodat.

    Magadat egy liberalis szemleletu angyalnak allitod be – most ne is beszeljek a szelsosegesebb sorstarsaidat illetoen, – de aki valamiben veled nem ert egyet, vagy valamilyen szinten kritikalja az altalad amugy iranykovetoknek tartott eszmeket, vagy szemelyekt, azokat Tenmagad teleaggatod gyulolkodo jelzokkel, ramhazudvan hogy mert lenezem, vagy utalom. Ezt konnyebb mint allaspontot vedeni.
    Fogadjunk hogy magad egy arva sort sem olvastal el Kazinczy Ferenctol, ugyanugy ahogy marxtol.
    De a feletteseid, akikbol az akademiai doktorok lettek, (partmuftik) azok megadtak az iranyvonalat, hogy kirol mit kell gondolni, es az ugy volt jo.

    Persze, hogy en mit gondolok mondjuk Kazinczy-rol, azt ugysem tudnad felfogni, mert mivel magadnak fogalmad sincs rola, csak arrol tudsz nyilatkozni ami belefer a kapott ukaszokba.

    En a nyelvujitast mint olyat megmereszeltem kritizalni – tehat innentol rogton az ellentaborba tartozo vagyok – ugye?
    Igen, azert merthogy fogalmad sincs ki volt igazabol Kazinczy, fogalmad sincs a multjarol, eleterol, csak hat bantsak … es neked rogton vedened kell, bar senki sem kert fel ra

    (Valaki azt mondta egyszer, hogy a kommunista olyan allatfajta, akit senki sem kert fel prokatorsagra, de raderoszakolja a vedelmet ha kell puskaval, vagy szogescsizmaval – ilyen a sziciliai maffia is)

    Merthogy en tudom ki volt, tudom honnan jott – tudom mi volt az a magyar anyanyelv, amiben felnott – mert en is beleszulettem.
    Aztan van fogalmam arrol, hogy mi volt az a nyelujitasi mozgalom, mert a tortenelmet nem csak regenyekbol olvastam, most a csakon van a hangsuly, mert azokat a regenyeket is valamennyit faltam ifjan, amiket te felsoroltal hogy a tortenelmi ismereteid beloluk szerezted.

    Visszaterve, nem rogton, hanem mar regata fasiszta vagyok, ugye? Nacionalista nem, mert miert is nem? Merthogy a brazil oserdobol informaciokat gyujtogetek! Nahat, lehet hogy meg valamely torzsi samannak el is adom. Vagy a torzsfonok lanyara becserelem.
    Hogy irogatnak itt degeneralt szemelyek, telis tele fusztraltsaggal es irgykedo gyuloletet ilyesmiket tudnak elmejukbe tenni, azon mar nem is csodalkozom.
    Akik specialistai voltak a megfigyelesnek, az informaciogyujtesnek. Persze hogy nem birnak mast elkepzelni masokrol sem. Ezert rettegnek, mint nyomurult nyavajasok, felnek – meg is erdemlik, hogy egy percig se legyen nyugodalmuk.
    Na de hogy specializalt jogasz is ott tart, akirol bizony sokkal tobbet imaginaltam??!!
    Tudnek neki meglepo valaszt adni, de minek?

    Ide mernek irogatni mint a Part iranyvonalat ifju vagy ven titankent meglovagolo sehonnai bitangok, akik anno nagyon remenykedtek, hogy majd milyen szep karriert fognak befutni, aztan a PART “sajna” elmult. Mire eszbekaptak ….?!

    Merthogy megmaradt ket volt kiszes vezer, mint politikai iranyvonalat – amelyeknek most a kovetoi vagytok – egyik csoport az egyikre eskuszik, a masik a masikra – (gyurcsany es orban, igen oket imadjatok, vagy utaljatok.)
    Es abban lelitek kedveteket, hogy ki kevesbe, ki jobban pocskondiazza a masik tabort.
    A vilagrol meg fogalmatok sincs. De hanyan akik felelembol vagy sunyisagbol ottrekedtek, vagy mert elsosorban kompetencia-hianybol, azok kepesek gyulolni azokat akik Szechenyi alapjan azt mondtak, sunyi nepnek, sunyi vezetoje lehet csak, inkabb elmentek.
    Persze most amikor az egesz baloldal sunyin felhaborodast jatszik Kariko Katalin miatt, bizony hanyingerem lett. Merthogy a lenyeget letagadjak, hogy Kariko Katalin is koszoni szepen, nem ker mar beloletek – hisz azert ment el.
    Szeretnem nagyon, hogy elnyerje Nobel-dijat, megerdemelne – a sok hulye sunyi, irigy magyar persze tombolna, pedig eppen a gyalazatukat mutatja, hogy abban a hazaban semmi re sem lehet vinni.
    Merthogy visszaterve Kazinczyra, ugye lefejeztek? Vagy tevedek? Szechenyi meg agyonlotte magat.
    Leirtam mar millioszor, hogy ebbol a mocsokbol nem kerek, ha nem tunt volna fel
    Dehat ezt ugye nehez felfogni annak, akinek sajat gondolatai helyett, csak sajatos nezetei vannak.
    Szukosek es kivenultek.

  • Alma

    Szarvas hibat kovettem mar megint el, persze figyelmetlensegbol. Kimaradt a “a fiat” kifejezes, a fenti bejegyzesem vege fele
    Bar most nem emlekszem, talan inkabb agyonlottek.
    Bar Kazinczy Ferencet is hosszu evekre bebortonoztek.
    De hagyjuk ….

  • Orsós Elemér
    2021 január 16
    12:11 du.

    Elemér, a makkulikulkin az kicsoda? ahogy ez egy titkos inaugurácijá lesz akárkit odatehetnek 25000 állig felfegyverzett izé és 2,5 M magas vaskerítés tüskésdróttal mögött mert még majd mi lesz(SIC);

    a nép akinek az elnöke akar lenni (ki is akar lenni és mi?) meg akarja szemlélni, hogy ehető e?

  • Rodeio

    Hogy te milyen “politikailag korrekt” szavajarasu lettek hirtelenjeben

    Ugy irod, hogy “nem egeszseges” hogy azok FDP cegek a vilagot leuraljak.
    Nem-e? Hat dehogy nem! Nekik nagyon is!

    Hogy az ertekukbol veszitenek? Almodsz?
    Jo reggelt!

    A Covi alatt ezek a cegek megduplaztak ertekuket! Billiokban szamolva (persze ha nem erted a billio kifejezest ahogy emlekszem – milliardokban)
    A HighTec IT cegek, MS, Google, Apple, Face …..
    A szocialis vilaghalok – tobb mint trillio dollarban mondjak az ertekuket.
    Egyenkent. Szegenykem, vesztett 56 bi dollart. Bar nem egyedul a Cuki-berg, hisz vannak tarsai, meg egy brazil is, az Eduardo.
    Hogy milyen erdekes, a vilag minden tajan a senki Joe-k, (Ze-ninguem, avagy a Józsi) visszanyerte sajat megorzesbe munkakonyvet, vagy eppen lehuzta kis kocerajanak a redonyet vegleg, de a Cuki-bergek, B-Gate’s-ek szazmilliardokkal lettek gazdagabbak.
    Az Amazon 2 trillio dollart er??!!! A tozsdei ara ennyi, na. A Facebook … ev eleje ota 500 billioval szamoljak tobbe, most az 50 miatt sirsz? Csak nem a szived igy megesett???

    Hogy az afrikai benszulott eppen mit nem eszik – ki nem szarja le.
    Pont errol van szo – 8 milliardbol, csak 500 millio ….. ha kell …. majd az oroszlan megeszi a tobbit.

    Majd ha a csodas baloldaliak karpat bus bercei kozott raebrednek, hogy mi folyik valojaban, addigra mar ugyis kiszamoltak oket.
    Most csak az orbanig latnak el. Hogy mennyire vakok?
    Na de nem csak ott, ezek a nepek mindenutt a sajat kormanyukat birjak okolni – vak vezet vilagtalant
    Lehet, hogy megerdemlik?

  • Rodeio

    Lehet hogy mukodni fog mint link, meg sose mausoleum igy be, de ha megy …..

    https://www.facebook.com/adriana.leoncini.7/videos/10215499839883928/

  • Kedves Gábriel, pihenj. És vegyél levegőt.

  • ORSOS; Azok a bankarok a sajat penzeiket reszkiroztak kolcsonokben adni, mi nem lenne tisztesseges abban ????

    Mindent a supply and demand allapota hataroz meg.

    De mit talalnal „tisztesseges”-nek felvialgszerte az imadott diktatoraid tomeggyilkossagokkal es myilt rablasokkal szerzett ,mindem letezo ertekek,bagyonok rablasaiban?????

    Igen, mindazok kozott meg a szines-papir nyomtatasat is barmi ertekek hianyaval?????

    Ha talan emlekeznel annak idejen az u.n. „Osztrak-magyar bank” arnnyal fedezve alklalmazta az Arany-Korona-t 1915-ig.

    Meg a Pengo is igen ertek-allo volt.

    Mondhato az ma Orban szines-papirjarol ??????????????

  • A Trump kontra Bilden pankrációval egyértelműen, túráztatják a nép idegeit.
    Kérdés, mekkora polgárháborút készítenek ezzel (is) elő?

  • Alma

    Szerencsés vagyok – a tüdőm bírja.
    (avagy csak mert ifjan tajfutottam)
    Ami megvisel – csak a szűklátóköruseg, amely körülvesz
    Bar a közállapotok kezdenek tetszeni – hiszen pontosan es hihetetlen precízitassal képezik le ezt a szűklátókörű világot.
    Azt hiszem kezdem élvezni ahogy futkostok fel-alá benne, mint megkergult birkák

  • mi hanyatlik és mi esik hanyatt?
    kies Kanada szépséges Alberta tartomány az ő drága és becsületes politikusaival most rémülten vette észre, hogy az új usa admin a saját érdekeire hivatkozva nem akarja beengedni az albertai „olajat”… az esti hírekben zokogtak és mutatták Justin Trudeau-t amint hatalmas zászlóerdőben együtt sétál két méter széles mosollyal a prezident Elek -kel (amíg nincs felavatva addig csak „elek” emígy magyarosan) hogy az albertai olajlobby profitjáért az utolsó harcba menjen,… usa vevő sem akarja megvenni!

    lehet hogy más gazdasági megoldást kellene találni és elfelejteni ezt az évek óta szenvedő tervet ami csakis az állami dotációval felprofitozott lehet fenntartani és senkinek sincs belőle haszna, egy eleve veszteséges ötlet ami akkor született amikor az olaj ára a $100/barrel árat közelítette (sok minden más hamvába holt hanyatteséssel együtt) de nem akarják lenyelni a békát

    ez hasonló az anno nagy garral beharangozott „magyar naranccsal”

    a kisebbség érdekét a többség érdeke elé helyezni az pontosan a hanyatlás és nem is demokratikus!

  • Orsós Elemér
    2021 január 16
    12:11 du.

    Kedves Elemér, neked már megint sikerült megtalálnod „szarva közt a tőgyét” – erős, határozott mozdulattal lecsaptál a lényegre – úgy is van, penge vagy! Leszámítva, hogy a linked nem működik, azért tudom /tudjuk miről van szó : te tényleg úgy gondolod, hogy az egykori „cuki gyermekszínészbő” felnőtté avanzsált M. Culkin elképzelése túlmegy a hitleri és sztálini retusálási gyakorlaton? Oké, hogy a kényszerű bezártság, és a jelenlegi visszafogott életmód senkinek nem tesz jót – na de ennyire?
    Culkin esetében miféle „nimbuszféltésről” beszélsz?

  • BrunszvikTeri

    Gábriél
    9:28 és
    9:49

    Azt írja, hogy „Kazinczyt lefejezték”…

    Aztán meg kijavítja magát, hogy talán „lelőtték” volna, majdmeg tovább tépelődik, hogy „lehet, hogy csak a fiát…. ???”

    Úgy hazudik – ill. fejetlenül dobálódzik szavakkal – mintha tényleg könyvből olvasná, akárcsak már január 13-án itt fentebb is az 1:36-os kommentjében, hogy szerinte „Kazinczy lengyel volt”.

    Na jó. Valami mégis akadt a szövegében, mert Kazinczy Lajos 48-as honvédezredest – a nagy Kazinczy fiát – tizenötödik aradi vértanúként ítélték golyó általi halálra, ill. ugyanott végrehajtották rajta.

  • BrunszvikTeri

    UI

    Az író-fejedelem „Kazinczy Ferenc” ágyban s párnák közt 1831-ben adata át lelkét a mindenhatónak.

  • Orsós Elemér

    Besancon
    2021 január 18
    5:47 de.

    Kedves Besancon, a linkem működik, csak be kell másolni a címsorba és entert nyomni! 😀
    És nem a celeb Kulkin volt a lényeg, hanem a Tramptól való általános, betegesen Bidennek nyalizó politikai megfelelési elhatárolódás! 😀

  • Orsós Elemér

    BrunszvikTeri
    2021 január 18
    6:30 de.

    Ez igaz, DE mentségére legyen hogy, inspiráló előfutára lehetett az 1825-ben kezdődő reformkornak!

  • Besancon
    2021 január 18
    5:47 de.
    attól, hogy a 12-dik senki gyermekszínész felnőttkorában világpolitikába akar bekerülni az a röhögény tipikus esetje! tegyük fel, hogy a krumplee nem ignorálná és azt követelné, hogy a mek kulkint satírozzák ki mellőle elvégre gyemokrácijá vagyon? két emberi jog egyenlő egymással, vagy van aki gyemokrácíjásabb mint a másik? hüjeség fájna a mek kulkin nem hagyná abba az üvöltést! és a mek kulkin ezzel nincs egyedül! és ez a baj: fifty/fifty hogy a „nagy gurut” idézzem!

  • Orsós Elemér

    Bendeguz79
    2021 január 16
    8:50 du.

    Semmi gond, az okos más kárából tanul, de ha mégsem, megérdemli!!!

  • Beszélhetünk az ortológok, kontra neológokról is.
    Úgy is, mint nyelvrontó nyelvújításról is.

  • Brunszviktercsike

    Olvasni azt latod nem igaz an tudsz.
    Ez lehet magyar aztat arra, hogy milyen nezeteid vannak a vilagrol.
    FELRE-NEZETEID

    De gondolom ezt is nagy kar irni neked, hiszen ezt is, mint minden mast a vilagbol felrehallassz, felreolvasol, es felremagyarozol

    Foglalkozz a virussal, az jobban megy

    nem fogom ujra leirni, amit oda irtam, mert hogy ra kellene mutatnod, hogy hol irtam azt hogy “KAZINCZY FERENCET végeztek ki
    Szerintem nagy kulonbseg van abban, hogy fiát, vagy ötmagát.

  • BrunszvikTeri
    2021 január 18
    6:23 de.

    Nem baj, a lényeg, hogy valakit – leginkább Almát – már megint megtalálta, és jól kioktatta a „tudatlansága” okán – igaz ugyan, hogy Alma semmit nem állított Kazinczyról (sem) de ez láthatóan egy cseppet sem zavarja! Az, hogy közben ő maga összevissza beszél, már igazán elhanyagolható, és itt már rég nem csak Kazinczyról van szó!

  • WOGELEIN:

    „Kiralysag”????????

    Nem lehetne betegebb gondolat!!!!!!!!

    Valojaban az inkabb Vissza a multba a totalitarian diktaturaba, hiszen azt ohajtjak az itteniek tobbsege is.

    De miert nevezik „Nepszava”-nak amikor valojaban csak a reklam-sorozatok tulzott hirdeteseit kozli itten????