Nem a kínai vakcinával van baj, hanem a magyar kormánnyal

2021 január 17 8:34 de.76 hozzászólás

A helyzet komolyabb annál, minthogy politikusokra lehetne bízni a megoldást. Hiába hazudják, hogy a szakemberekre támaszkodnak, a napnál is világosabb, hogy csak azoknak a szakembereknek a véleményére hallgatnak, akik azt mondják, amit ők hallani szeretnének. Hogy ami keletről jön, jó, ami nyugatról, az gyanús.

Igen, az oltásról van szó, vagy ismertebb nevén az oltakozásról, ahogyan azt az országos tiszti főorvos asszonyság volt szíves említeni. És most tényleg nem arról kívánunk vitatkozni, hogy melyik oltás jó, és melyik kevésbé, mert ehhez hozzávetőlegesen épp annyira értünk, mint Orbán Viktor. Magyarul: semennyire. Szakemberekre kellene bíznunk a kérdés kezelését, olyan hozzáértőkre, akiken nincs politikai nyomás, nem liheg a tarkójukba a miniszterelnök, a Fidesz, valamint minden rendű és rangú felkapaszkodott uraság.

Független, kizárólag a hivatásuknak megfelelni kívánó szakemberek okos gyülekezetének kellett volna már korábban is levezényelni a járvány elleni védekezést. Pártállástól, felekezeti hovatartozástól függetlenül. Olyanoknak, akik a politika elvárásait is meghallgatják, de nem vágják haptákba magukat, ha Orbán Viktor vagy bármelyik főmufti közelít feléjük. Mert a politikai szempontoknak is van létjogosultságuk, meg a gazdaságiaknak is, de egy beteg meggyógyításához orvosra van szükség, és nem politikusra, vagy nagyvállalkozóra.

Több mint tízezer ember halt meg azóta, hogy Orbán Viktor szeptember 16-án bejelentette: mindenki nyugodjon meg, aki megbetegszik, azt meggyógyítjuk. Ezt az ostobaságot persze már akkor sem lehetett komolyan venni, de nevetni mégsem tudtunk rajta, mert nagyon szomorú dologról árulkodott. Arról, amiről a 16 ezer, többségében fölöslegesen és a szükségesnél drágában megvásárolt lélegeztetőgép, valamint azok a százmilliók szóltak, amelyeket a védekezés ürügyén értelmetlen projektekre pazarolt el a kormány.

A kínai vakcinával nem az a baj, hogy nem jó, hanem az, hogy az emberek nem bíznak azokban, akik azt állítják, hogy jó. Oda a bizalom, különösen, amióta kiderült, hogy Orbán Viktor a hatvanon felüli idős embereknek szánja a Kínából érkező oltóanyagot. Azt a vakcinát, amelyet az Európai Unióban meg sem próbáltak engedélyeztetni, és amellyel Kínában éppen a hatvan évnél idősebb embereket nem oltották be.

A bizalmat kellene helyreállítani, de ez persze nem megy egyik napról a másikra. Már csak azért sem, mert itt nemcsak az oltásról van szó, hanem minden másról. A kormányzati szintre emelt, kommunikációnak kinevezett kamuzásról, legyen szó a Magyar Tudományos Akadémiáról, a CEU-ról, vagy, mint legutóbb, a színművészeti egyetem megszállásáról és megsemmisítéséről. Ez a hazugságcunami vetül rá a mostani oltásra, ezért nem hisznek az emberek még abban sem, amiben esetleg hihetnének. (Nem sok ilyen van). Az pedig már a cinizmus teteje, hogy aki szólni merészel a hazugságok ellen, arra rögtön rásütik, hogy a magyar emberek ellensége és a vírusnak drukkol.

Kikérjük magunknak. Mi már akkor is Magyarországnak drukkoltunk, amikor az akkor még fiatal, liberális és istentagadó Orbán Viktor arról beszélt, hogy az idősek felélik a fiatalok jövőjét.

76 hozzászólás

  • Bocsánat, de a kínai vakcinával sincs minden rendben, de az biztos, hogy ártunk és qurmányunk ezzel is sumákol!!! =((

  • Remek újságcikk, minden világosan kifejezve, kristálytiszta stílusban, habár ami komplex az nincs leegyszerűsítve.
    Nem tudom hányadik írását olvasom Föld S. Péternek, de ami minden írásán átsüt, az a mértékletesség, a tájékozottság és a kulturált vita iránti igénye.
    Mostantól fogva mindig várni fogom írásait, még ha nem is fogok minden egyes cikkre reagálni.
    Kell-e mondanom, hogy ami ennek tartalmát illeti és nem az írás formáját : tökéletesen egyetértek minden szabatos mondatával és reflexiójával.
    Imádom az utolsó mondatot : udvarias és visszafogott, mégis CSATTAN mint a korbács.
    Ez tipikusan fájhatna címzettjének, de most MÉG ő Magyarország erős embere, ilyesmire nem ad, meg ha olvasná is.
    Viszont az idő múlásával Orbán pozíciója egyre kényesebb fog lenni és ezzel együtt ő egyre gyengébb…
    Mert demokráciában nem lehet élvezni a hatalmat egy életen át.

  • Nincsen vele baj, fifti-fifti százalékos.

    Amint a krupié mongya : „Rúzsenóár” hehehe

  • Nem az oltóanyag a fontos a viktor rablóvezérnek, hanem az, hogy a költségeket ötszörösére hazudják és a pénz 80%-át zsbre vágja a viktor és rblóbandája. Jut a Kínaiaknak is, hogy fogják be a szájukat, mennyibe került az ingyen sem kellő selejtes oltóanyag. Csak Dél Amerikai országok és Afrikai országok veszik. Az Oroszokkal ugyanez az egyezség van, korrupció a köbön!!!!

  • S.Péter : Ha teljesen szakemberekre lett volna bízva — akkor ez lett volna a bajotok , ha a portásokra akkor az lett volna a bajotok , mert akkor a zorbán kihátrál a felelősség alól,tehát a sapka esete.Szerintem Terád kellett volna bízni , mert Te mindent tudsz,hogyan kell csinálni. Elfelejtetted felsorolni , hogy mely országokban bízták a járvány kezelését csak a szakemberekre ,most itt tedd már meg ::::::
    Persze azt elfelejted hozzátenni , hogy gyuriferitek , meg a hasonszőrűek azt mondják : Ne riogassa a zorbán az orosz és kinai „fikciákkal ” az embereket,ezzel azt akartátok sugalni , hogy csak a nyugati jó.De a káder rendszerben szovjet vakcinákkal oltottak be az embereket , ezért vagytok olyanok amilyenek!
    No meg a k.p. írótársad azt mondta kb.: idézet ” a tét magas .Ha aláásod az emberek hajlandóságát arra,hogy beoltassák magukat akkor a zorbánnak kell viselnie a politikai következményeket.Ezért buzditotok a beoltás , meg a keleti vakcinák ellen,hogy ez is rontsa a zorbán esélyeit 2022-ben erre hajaztok mindennel .Ne tagadjátok..Dél amerikában meg egyéb helyeken milliók vannak ezen vakcinákkal beoltva
    No de mi történt a napokban : azt mondják a nyugatiak kevesebbet fognak adni mert … és akkor most mi legyen?Hova menjünk ,zorbánék már decemberben elmentek Kínába és Oroszba ::: és most a reklamáló nyugatiak a magyaroktól kérdezik , hogy mi van ott és megjelennek majd hogy nekik is adjanak.
    No meg akkor Merkelné miért is ment putyinhoz könyörögni hogy jelentkezzenek be az unió vizsgálatába a vakcinákkal ! Majd ha ők oszthatják , akkor rögtön jó lesz a SZPUTnyik,addig mig a zorbán : addig nem jó , meg nem lehet a tagállamoknak külön utakon járni !
    ÉS AKKOR HOL A BEIGÉRT VAKCINA ? Ámerikában izraelben meg nem adnak annyit amit igértek , a francia vakcina meg megbukott , erre várva rendeltek csak ősszel ,amikor az izraeliek — drágábban — elvitték a szemük elő.
    Tehát felesleges a sok duma , meg tekergetés….üdvözletével

  • Tóth Mihály

    Nagyon sok információt lehetett elolvasni az interneten arról is, hogy hogyan működik az a legmodernebb biológiai nanotechnológiával készülő (röviden) Pfizer vakcina, amelynek a kifejlesztásáhez nagy mértékben hozzájárult Karikó Ktalin kutató asszony is és a munkáját minősíti, hogy ezért Nobeldíjra esélyesnek tartják. 90%-nál nagyobb biztonságot nyujtó oltásról van szó, amelynek már az első adagja is kb. 70%-os védettséget nyujt. A Kínai vakcináról is tudni lehet, hogy az a nagyon régen alkalmazott „gyengített” fertőző anyaggal dolgozik, és így maga az oltás is megbetegítheti a fiziológiailag gyengébb embereket, mint pl. az öregek. A kínaiak nmaguk sem, adják 59 évesnél idősebbeknek, Ezt akarja OV megvenni – jó drágán – a kínaiaktól éa valakik olyan profitot szerezni a beszerzésen, mint a lélegeztető gépes bizniszen tették.
    Emberek! Vegyük már észre, hogy kinek/kiknek az érdeke ez és (ismét?) emberéletekkel játszanak a tőzsdéiken. Meddig még?

  • „A kínai vakcinával nem az a baj, hogy nem jó, hanem az, hogy az emberek nem bíznak azokban, akik azt állítják, hogy jó”

    Azért nem bíznak az emberek, mert vannak olyanok (pld Földes) akik politikai okokból aljasul a bizalmatlanságot szítják.
    Szégyelljék magukat!

    ps: A fenti megjegyzésem ország-független mert elmondható bárhol, akik a covid-vakcina oltás ellen kampányolnak.

  • Tóth Mihály
    2021 január 17
    3:05 du.

    Az mRNS nanométeres tartományban van. Ezért mindennanotechnológia ami azzal foglalkozik. Nem nagyot álmodni, és fellengzősen fogalmazni kellene, hanem fogalmazni általában.
    Ja, és az ugye megvan, hogy Karikó asszony vezetőségi tagja az eladásokban érdekelt egyik cégnek.
    Egész véletlenül pont annak, amelyik monotípusos vakcinát gyárt. Olyat, amit a vírus alig jelentős mutációja esetén ki lehet dobni, és megvenni a következő szériát.
    Biztos a véletlenek különös egybeesése az egész…

  • Dear Föld S. Péter,

    Írod volt: „Hogy ami keletről jön, jó, ami nyugatról, az gyanús.”
    Ezt minek tetszett szánni? Szarkazmusnak harmat-gyenge. Közhangulatilag sem találó. Információtartalma nulla. O.k. franciamagyarnak tetszik. Ő meg nem szint. Ez a múltkor kiderült.

    Amúgy abban egyet értünk: a vírus nem politikai kategória. Az egész írásmű nagyjából ezzel össze is foglalható. Pont.

    Már bocsánat, de az egész olyan, mint a ’70-es években írt címlapi kitöltők. Amikor az olvasószerkesztő azt mondta, hogy ” gyerekek, itt van másfél flekknyi helyem. Ki tud gyorsan egy blikkfangosnak látszót írni bele?”

  • A vakcinák kérdése szerintem nem politikai presszió témája kellene legyen. De egyik oldalon sem. Szerintem.
    Ami biológiailag tudható:
    – a kínai inaktív vírust tartalmaz. Annak összes fehérjéjével. Így ha azok valamelyike megváltozik, akkor van esély, hogy a többi elleni immunválasz mégis megállítja a vírust. A legyengített vírussal való oltásról, és kockázatairól Pasteur óta vannak tapasztalatok. Ismert, kitaposott út.
    – az mRNS-technika új, és ami a sejtbiológiából tudható: az mRNS-t nem véren keresztüli közlekedésre tervezték. Tehát:
    a/ biztosítani kell, hogy az oltás helyéről eljusson a sejtig, majd bejusson a sejt belsejébe. Erre az mRNS „gyárilag” nem képes, tehát a vakcinának kell biztosítania ezt a funkciót;
    b/ biztosítani kell, hogy a sejt belsejében ne azonnal bomoljon le, hanem eljusson a riboszómákig.
    c/ biztosítani kell a folyamatos fehérje-szintézist az mRNS alapján;
    Ha ezek a feltételek nem teljesülnek, nem vakcinál a vakcina.
    Ezeket a funkciókat a természetben a vírus egyes fehérjéi, génszakaszai, illetve a külső burka biztosítja. A vakcinában mi? Vagy mellé csomagolnak egy fél vírust is?
    Cserébe 1 (vagy néhány) fehérjét kódol. Ha az megváltozik a vírusban, akkor lehet eladni a következő szériát.
    Természetesen mindenki adassa be magának azt, amelyikbe megbízik. A bizalom fél gyógyulás. De dönthessen és ne pártszimpátia, vagy politikai tekintély alapján döntsön.

  • a Nagy Vax probléma!
    ez is egy termék (mindegy, hogy Karikó vagy Marikó) el kell adni és profitért, PONT

    most szépen sorban jelentkeznek gondok az eredményességükben, nem egyformán de a legjobban futtatottakkal van a legnagyobb probléma!

    a Pfizer minden előzetes nélkül felére csökkentette kibocsátást, Astra Zeneca leállással foglalkozik (kivárás?) Moderna még nincs megjátszva eléggé
    hogy ki mit vesz az bizalom kérdése de a lényeg a vax nem megoldás semmire sem. FELKIÁLTÓ JEL

    GYÓGYSZER KELLENE MEGFELELŐ MENNYISÉGBEN, DE AZ NEM ELÉG HASZNOS (PROFIT?)
    kész

  • ferenct
    2021 január 17
    3:51 du.

    Fifi-fifti a hatás.
    Csak szólok.
    Te idióta.

  • Aljas vvagy te Ferenct barátocskám.Még a tehénszarnál is lejjebb vagy.Pedig az leszivárog az árok aljára.

  • Aki végig kínlódja magát HUNT* vergődésén,
    képet kephat arról hogyan működik egy troll.

    *HUNT = HazUdozós Náci Tothpéter

  • Gyerekek

    Hogy en mennyire imadom ezt a panikot!

    Mennyi beszari ember – es hogy futi egymast?
    Szidjatok csak egymast, illetvo a kormanyzo illetve kormanyzasra aspiralo poltikus szennyladak seregeit.
    Tetszik, egyre jobban tetszik ….
    Ez a generacio valoban megerett arra, hogy eltunjon a sullyesztoben!

    Csak egyszer, csak egyetlen egyszer probalnatok magukat kivulrol nezni, hogy mennyire szanalmasok és ugyanakkor nevetsegesek is vagytok!

    Targyszeru hozzaszolast mint feherhollot lehet talalni – most nem is csak ezen cikk eseterol referalok, hiszen az elozo cikkek alatt sokan jegyeztek a virussal kapcsolatos nezeteiket!

    Mindent mindenki levetit (lekepez) a partallasara.
    Minden velemeny arrol szol, hogy az valami mennyire egyezik a sajat partallasaval.
    Mintha a letezo vilag nem leszarna ezt primitiv degeneralt attitudott.

    Ez valami olyan primitiv, és bunko hozzaallas, amely csodas es elteto táptalajt ad a megélhetési politikusoknak, akik semmi másról nem is álmodnak, csak erre az együgyű hozzáállásra a hiveiktol.
    Nem, nem is álmodnak masrol, minthogy megkapják mindezt, mert ez az ami kell nekik, hogy magukban jókat röhögve szivhassak a véreteket.

    Megértetek a covid 19, 2o, 21, 22 ….. huszonsokra – meg az eljövő ehsegekre, kipusztulasra.
    B. Gates-nek tökéletesen igaza van – levesbe …..
    Kőleves-árust mar ez a plataforma talált is.

  • ferenct

    Ön most miről beszél, kedves ferenct? Mert jelenleg úgy tűnik nem igazán a vakcinára hegyezi ki a dolgait! Csak egyetlenegyszer próbáljon meg tényszerűen arra koncentrálni, amiről szó van, azaz a kínai oltóanyagra – ám miután ahhoz túl sokat nem tud fűzni, mert tényszerű ismeretei nincsenek, mint ahogy nekem sem meg az átlagemberek jó részének sem, hát „aljasozik” egy jót!
    Az alábbi cikkben véleményt alkotó szakértő -virológus azt hiszem abszolút a tényekre koncentrál – én láttam a vele készült személyes beszélgetést is – abszolút nem vádolható részrehajlással. Arról beszél, arról gondolkodik, amiről kérdezték! A cikk közelebb hozza a kétségtelenül fennálló problémát, magyarázatot ad teljesen közérthető nyelvezettel az alapkérdésekre :

    https://24.hu/belfold/2021/01/17/koronavirus-kinai-vakcina-virologus-duda-erno/?fbclid=IwAR3gFbmNO4vyYheMw3TQ3iYYfdK1jF1LyrWLw4NUVPdfPfdi82ceJByS7G0

  • Gyula Bognar
    2021 január 17
    1:16 du.

    .”…Csak Dél Amerikai országok és Afrikai országok veszik. Az Oroszokkal ugyanez az egyezség van, korrupció a köbön!!!! ”

    ———————————-

    Nagyon úgy néz ki, hogy már a Dél Amerikai országok (sem) miután:

    „A brazil egészségügyi hatóság hétfőn jelentette be, hogy súlyos mellékhatás miatt fel kellett függeszteniük a kínai koronavírus elleni védőoltás klinikai tesztjeit – számolt be róla a 24.hu.” –

    A teljes cikk itt olvasható (rövid):

    https://szeged.hu/hirek/38320/nagy-baj-van-a-kinai-vakcinaval-felfuggesztettek-a-teszteleset-braziliaban

    Az viszont elgondolkodtató, hogy miközben állítólag Kínában teljes erővel folyik a vakcina gyártása (melyik? – háromféle van nekik ) és több tízmillióval eltudnák látni az arra igényt tartó országokat, ám ennek ellenére maga Kína is 100 millió adag Pfízerre kötött szerződést! Vajon miért, ha van nekik elég, és a saját vakcinájukat eredetileg is épp saját használatra fejlesztették ki? A vizsgált korosztály saját közlésük szerint épp a 18-59 éves populáció volt, tehát a 60 feletti idős és krónikus betegeken nem vizsgálták a hatását, aközben a magyar miniszterelnök épp ennek a rétegnek az érdekében aktivizálta magát, mert – „van nekünk 1.750 ezer krónikus és idős polgárunk, és ennyi kínai vakcinát épp tudnánk is szerezni… stb ” péntek reggeli Kossuth rádiós nyilatkozata – csak hogy meggyorsítsuk az oltási folyamatokat ! Tehát miért csodálkozik bárki, hogy a nálunk egyébként sem túl erős oltási hajlandóság brutálisan visszaesett, a megjelent híradások, információk stb és főleg a miniszterelnöki nyilatkozat hatására? Garantáltan nem én vagyok egyedül akiben töménytelen kérdés merült fel ezzel kapcsolatban !
    ferenct-nek címzett hozzászólásomban mellékeltem egy idős virológus véleményét, melyben tökéletesen és érthetően elmagyarázta, mi a gond ezzel a vakcinával, és miért épp az idősebb, gyengébb szervezetű személyeknek nem javasolt.

  • Orsós Elemér

    Naiv galambocskáim, félve gyanítom hogy, ez az kapzsi globális vakcinaháború nem az emberiségért való szerető aggodás jegyében zajlik, hanem a rájuk való hamis hivatkozás elhitetéséért! 😀
    (Azt meg már feltételezni sem merem hogy, a háttérben valaki közben fényesre görzsölné a tenyerét!)

  • Azt hiszem, Tóth Mihály, Orsós Elemér fején találta a szöget; jó kövér lehet a „jutalék”.
    Ezt a „mi majd megvédünk benneteket” eljárást meg már ismerjük. Csakhogy az én életem nem védelmi pénz, Viktor!
    Ha tényleg meg akar védeni bennünket ez a gagyi-Hitler, kérdezze meg, egyáltalán szükségünk van-e az ilyesféle védelemre.Továbbá ne védjen meg, hanem tegye a kötelességét, mint első szolga.
    Mintha egyébként azt ígérte volna, hogy választható lesz a vakcina. Most ugyan miért erőlteti a kínai meg az orosz anyagot, amikor ezekről vajmi keveset tudunk, ami ismert, az meg taszító?
    Egy szó mint száz: se novicsok, se ujgur-szelídítő. Van már rendes, EU által elfogadott anyag. Ha a tizenharmadik havi nyugdíj visszavezetésével tudott várni ez a fociöltözőben szocializálódott, félművelt „gulyás-Napoleon” tíz évet, egy hónapot most igazán várhatna ebben az ügyben. Egész nyáron úgysem csináltak semmit az Adrián. „Oszt jó napot!”

  • Orsós Elemér

    Andrew_s
    2021 január 17
    5:31 du.

    Kedves Andrew_s, nekem -csak józan paraszti észre hagyatkozva- felettébb logikusnak tűnik ez a levezetés!!!

  • Orsós Elemér

    Gabriel
    2021 január 17
    9:30 du.

    Ez nagyon tetszett!!!

  • Geyza
    2021 január 17
    6:19 du.

    Aki végig kínlódja magát HUNT* vergődésén,
    képet kephat arról hogyan működik egy troll.

    *HUNT = HazUdozós Náci Tothpéter
    —————————————-

    Geyza jóbarát, te mióta vagy mazochista? Rossz fát tettél a tűzre, hogy vezekelsz? Ne büntesd magad, olyan rosszat garantáltan nem tehettél amiért ezt érdemled!😀😀😀

  • Besancon

    Vagy nem tud, vagy nem akarja érteni a mondandóm lényegét.

    Ezt: Ha a kínai-, orosz-, amerikai-, francia-, stb vakcina szakemberek szerint megfelelő tömeges oltásra, akkor azt el kell(!) fogadnunk ha életben akarunk maradni és lehet oltakozni-:) Ha a szakik azt mondják, hogy nem megfelelő, akkor el kell vetni.
    Ennyi a mondandóm a vakcináról.

    Az, hogy bárki politikai okok miatt ellen kampányol bármelyik vakcina ellenében a kvázi gyilkos.

  • Szerintem is megér egy misét a kovid szkepticizmus is.
    Ehhez is hatalmas forrás anyag van. Gagyik és meglehetősen komoly érvekkel operálók is.
    Ami biztos, laborokban érdekes dolgok is létrehozhatók. Az is, hogy oltásokkal kényelmesen gyárthatók járványok.
    És az is, hogy ha a gyilkos kovid csak a propaganda valóságban és a rá vonatkoztatásokban létezik, akkor is hatalmas hatása lehet.
    Nu meg, az is igaz lehet, hogy a kettőt valamilyen kombinációban alkalmazzák.
    Vannak olyan publikációk is ami szerint a világunk vezetősége a korábban létrehozottak szerint csinálja a korábban létrehozottak felhasználásával. (Ennek is elég jó irodalma van).
    Érdemes megnézni mi van az apokalipszis lovasairól. A kovidhoz a negyedikről. https://www.google.com/search?channel=fs&client=ubuntu&q=az+apokalipszist+n%C3%A9gy+lovasa
    Az apokalipszis a feltisztító, megvilágosító folyamatot jelenti (görög).

  • Orsós Elemér 2021 január 18 8:03 de.

    Galambocskám – a marxista / szocialista / kommunista ideológiák sehol a világon idáig nem működtek/nek sikeresen, eredményesen – sőt pusztítást végeznek ahol ki vannak próbálva. Ennek egy nagyon egyszerű, kínos oka van – nem veszik figyelembe az ember vele született természetét ! Pl. ha megölöd a buzdítást, ha eltiprod a szellemi szabadságot, ha nincs kielégítő jutalmuk azoknak akik termelnek – megáll a termelés ! Ennyi galambocskám!

  • Bocsánat, hibáztam.
    Nem ujgur-szelídítő, hanem ujgurszelídítő; (139).

  • -Az EU szerez es szerzett be nyugati vakcinákat es ad a tagorszagoknak! Nem o1g!
    -O1g kinai es putyini vakcinakat akar beadatni!
    Azt putyin sem adatta be magának!
    -O1g ugy tunik ki akarja irtani a 60 felettieket es a gyengeket!

    -az EU adott horror mennyiségu penzt a covidkarok enyhitesere! O1g-ek annak 90%-át elloptak barati szamolas szerint is!

    https://hvg.hu/gazdasag/20210119_gazdasagvedelmi_alap_szamok

    (Nekem a gyomrom is felfordult, h ilyen erkolcsi fergek, h ezt is elsikkasztják!)

    – a kinai es orosz vakcinat adjak be az orbanszavazoknak!
    Meglatjuk, h mennyien o1g-hűek , ha tyúksz@ros életük a tét!

    – az egesz mizeriat baromsagnak tartom, egy mestersegesen felpumpalt felelemkelto propagandanak, amely az altaluk gerjesztett gazdasagi valsag elfedesett szolgalja, ill. H minel tobb penzt lehessen igy is kilopni a kozosbol!
    (Sajnos en is kenytelen leszek beoltatni magam idovel, mert kulfoldre majd csak ugy lehet utazni, de itthon is a rendezvenyeken, stb reszt venni!)

    60-ról 80% fölé tornaszta o1g az allamadosagot HARMADAVAL MEGNOVELTE!, mikozben az EU horror nagysagu osszegeket ajandekozott nekunk!
    OLYAN NAGYSAGU penzeket sikkasztott el o1g, ami sokszorosa az eddigi legnagyobb lenyúlásának- a MANYUP 3000MILLIÁRDJANAK!
    Megoldas: minden erintett korrupcioban es sikkasztasban erintett es csaladtagjaik maganvagyonat elvonni, es abbol a stadionokat kapjak meg reszvenyeskent!
    Igy kapnak ellentetelezest es ami kell, azt visszavasaroljuk, v bereljuk! Ezzel korrekten , emberaldozat nelkul megoldanank az eddigi rablasaik kerdeset is!

  • Orsós Elemér

    Pityi Palkó
    2021 január 18
    11:21 du.

    Kedves Palkó, a „naiv galambocskáim” -nem lekezelőnek szánt- megszólítást restelkedve visszavonom, a gyors revans viszont tetszett, bár nem nagyon tudom hová tenni! 😀

  • Besancon
    2021 január 18
    3:37 du.

    HEHEHEheeehe…

  • Besancon:

    Pár napja jártam a Magyar Jakubinusok terén, kocsival.
    A volt melóhelyed helyén valami butik-féle van már.
    A könyvesbolt sincs meg. Au Órások-szövetkezet még megvan a sarkon de eléggé koőttasnak láttam a kocsiból..A Kékgolyó étterem helyén (akkori napközi otthonom) -mint nyilván tudod- sajnos CIB-bank van még mindig. Amennyire láttam elsuhantomban.

  • ferenct
    2021 január 18
    4:30 du.

    Hát akkor te csak szlopáljad a mitsemérő kínai álgyógyszert.

  • itt kies Kanadánkban hiánycikk lett a vax (mind! SIC) pedig már be is mutatták hová lehet majd elzarándokolni hogy napi 250 -et bevaxoljanak (ha azzal akkor első lépés 45 nap után második szepptánc)

    közben a számok bemutatása minden variációban amelyek nem mutatatnak laposodó görbét pedig már 25000 + vax be lett lőve (jab)

  • Nagy Gyula
    2021 január 18
    8:01 du.

    Elolvastam most néhány hajmeresztő baromság cikket ebből az ajánlásból!
    Ha igaz lenne az összeeskuveselmeletetek, akkor a 100.000 gyerek es nő részletes tanúvallomasa ismert lenne!
    Az oceanok alatti illuminátus es szabadkomuves- alagutrendszer pedig kamu, mert, ha azt kepesek lettek volna megepiteni, akkor ma mindenki hasonlokat epitve hasznalhatnank!
    Hol van akar 1 szellozonyilas? Biztos sokat talaltunk volna már!
    Es az oceanok alatti szellozonyilasok?
    Ilyen technologiara es koltsegvallalasukra legfeljebb az urlenyek kepesek ma! Ha nekunk menne, akkor úgy kozlekednenk! (Egy nyamvadt kis metrovonalat alig tudnak / tudunk megepiteni napi pár metert haladva csucstechnologiaval! Az ocean vagy 4000km! 4.000.000 méter!

  • Geyza
    2021 január 17
    6:19 du.
    Egyetlen Országos Jóbarátom!!!!!(kisnyilaból lett komenista,majd szövetkezett a baljobbos nácikkal —és ŐŐŐŐŐ beszél !!!???)
    Úgy néz ki épülsz lefelé,be kéne lépned a baljobbikos Jakab -hoz ,mert ott a helyed , hátha vissza lehetne fordítani a nyak feletti leépülést Baráti üdvözléssel
    Igazán örülhetsz hogy megérted,elérted a szépkorúak életét

  • A kinai es az orosz vakcinakrol a szakemberek sem tudnak sokmindent! A kinairol meg azt sem, h melyik kinai?!
    Annyit tudunk, h a vakcinagyár 2 csúcsigazgatoja hirtelen lemondott magyarázat nelkul!
    Kutatasi es kontrolleredmenyek nem ismertek!
    59 eves korig mertek a kinaiak beadni! O1g a 60 felettieknek szánja!
    Jó! Jó az a vakcina valamire, de nem tudjuk, h megelőzesre, ,de 50%-ban csak placebo, de akar a nyugdijkerdes hosszutávu azonnali rendezesere szánja?! A végső megoldás….

    Arra figyeljunk, h NE AZ ELLENZÉKÉNEK ADJA BE!

  • az ellenzék hatékony rövid kérdése kell legyen a választásra készulve!

    Pápa contra orbeen. Válasszatok!

    https://hirklikk.hu/kozelet/torzsi-katolicizmus-beszelgetes-ferenc-papa-konyverol-gabor-gyorggyel-2/375779?fbclid=IwAR3CU9SfOL9aPmIrm1vSKO6Q3JmLbW51V1g7WxTH6_WJsTKTCfn8P0mp1F8

    EU-tól kapott vakcinákkal vásárol most szavazatot o1g, amikor a nekunk küldött vakcinát szerbiai es ukran magyaroknak adja minket hátra sorolva!

    Persze magukat már beoltattak! No nem a kinai , v putyini méreggel!

  • Azt olvasom tegnap valahol,
    hogy a Kínai Kommunista Párt irányítása alatt áló
    nacccccerű Népköztársaság, amely a lószart sem érő vakcinának nevezett löttyével terjeszkedik most a Harmadik Világban*, az USA által kifejlesztett vakcínákból akar venni irdatlan mennyiséget.

    *Mo sajnos most már a Harmadik Világhoz sorolható. A Tóthpéterek , Bodamarcsik és hasonszőrűek jóvoltából.

  • Éppen beiktatják Joe Bident, de amint más oldalakon olvasom, a Gyuri10 féle szésöjobbosok és lihegő társaik még mindig abban reménykednek hogy ezt a szörnyeteg Trumpot iktatják ismét a hatalomba. A marrhái 😀

  • Nagy Gyula
    2021 január 18
    8:01 du.
    gyulus az

    αποκάλυψη = Götterdämmerung

    és mind a kettőben vannak lovak sőt Arlingtonban az ismeretlen ló szobrának talapzata is fel lett állítva

    a világ vezetősége ( Verne Gyula szerint a Világ Ura) még nem döntötte el, hogy melyik mutáns lesz a befutó?

  • Tóth Mihály

    Foglaljuk össze, hogy miről is van szó! Ha ezt a járványt meg akarják állítani az egész világn, akkor bizony jó, ha mnél többen gyártanak a kivédésére vakcinát. Persze lesznek ezek között kami löttyök is. Kell tehát egy olyan MEGBÍZHATÓ szewrvezet, amelyik szakszerűen megvizsgálja (ha a gyártó felkéri), hogy melyik OK és mennyire OK. Kimondták már többen, hogy qurmányunk össze-vissza kijelentéseiben nem bízunk. Épp elég okunk van rá.Egyelőre az EU erre létrejött szervezete az, amelyik „engedélyezi” a jó hatásfokú vakcinát. Ha a hottentotta gyármányúra megadják az engedélyt, akkor beoltatom magam azzal, de olyannal NEM, amelyre csak O1G erős nyomására egy hazai szervezet ad engedélyt kizárólagos magyarországi használatra. Egy ilyen oltási bizonyítvánnyal úgysem lehet pl. repülővel utazni se’. Azt javaslom, hogy ne a vakcinákról vitatkozzunk itt, hanem az engedélyező szervezet szakértelmébe és poitika-mentességébe vetett BIZALOM kérdéséről.Ehhez állampolgári jogunk van, vagy legalább kellene, hogy legyen, de az emberiességbe vetett hit is épp elegendő.

  • tóthpterek, ferencték! Olvassátok csak el, mit ír Duda Ernő virológus! Aztán „oltakoztassátok” magatokat a kínai meg az orosz löttyel! „Oszt jó napot!”

  • O1G666
    2021 január 20
    4:07 de.

    Kérdem én, hol írtam alagutakról?
    Régi trükk baromságok hozzáírásával az egészet megpróbálni hiteltelenség látszatba csomagolni.
    Vagy úgy is mondhatnám, hogy hasbara kézikönyv 23/2.

  • Csendben megjegyezném, hogy a Karikó kartársnő cége által gyártott, és hazánkban politikailag is (by ellenzék) erősen promotált vakcináról pont annyi lényegi info van: semmi.
    Nem arról, hogy az egyik úgy kerek, ahogy a másik hosszú, hanem a hatásáról, tényleges működéséről és funkcionális összetételéről.

  • Geyza!

    szeretlekmagyarorszag.hu – Duda Ernő hátán feláll a szőr.

  • Andrew jan.201-i hozzászólására.
    Az mRNS alapú vakcinákról igen sok ismertető jelent meg nem „csak” tudományos közleményekben, hanem igényes ismeretterjesztő cikkekben is, amelyekben közérthetően elmagyarázták, hogy mi a helyzet az első, a második és a harmadik, azaz legújabb vakcinákkal és működésül lényegével. Pontosan ezelegendő információ van tehát a véleményalkotáshoz, csak ez kell olvasni. Andrew az „ellenzék oltakozás elleni promóciójáról beszél?
    Hát, ha valaki nem érti a lényegét annak, amiről szó van, mindig jó menekülési út az ügyet politikai állásfoglalássá tenni.Nem hiszem azonban, hogy ez bármi releváns eredményre vezetne. Vitára sem érdemes.Duda Ernő emerituzs prof sem vitázik, hanem tudása és tapasztalata teljes súlyával KIJELENT. Hiszek neki.
    Mark Twain nagy mondása: tisztelet a kivételnek), de a politikusok és a pelenkák között az a hasonlóság, hogy mindkettőt cserélni kell időnként, méghozzá ugyanabból az okból.
    Nekem pl. a Külügyi és külkereskelmi miniszternek a kínai vakcinát igenis promotáló legutóbbi szövege annak ellenére is nagyon facsarja az orrom, hogy nem is nagyon régen a lélegeztető gépek beszerzésével kapcsolatban már bizonyította, hogy ért e témakörhöz. Is.

  • Miklós bá’
    2021 január 20
    3:30 du.

    Kedves Miklós Bácsi : A káder rendszerben „szovjet” löttyel oltottak be ! az jó volt ?
    Lehet hogy káros-kóros hatásai most jelentkeznek üdvözlettel

  • Geyza
    2021 január 20
    10:21 de.
    Egyetlen országos Jóbarátom ! Ez nem igaz ? Magyarország világtalan! majd ha visszajössssztök akkor fény lesz újjjra.üdvözlettel

  • de tetszik ….. krkrkrkrkrkrkrkr

    egyre jobban – vagdalkoztok a vakcinakkal.
    Andrew_s, aki radasul egyedulikent valoban konyít is hozza – szakmája is kissé – ugyan próbálja elmondani szakmailag a lényeget, de arra persze senki se hederit’

    Nem úgy igaz akkor, ahogy írtam, hogy nektek nem az igazság a lényeg, hanem pont azt elkendozendo – az egymás ocsarlasa??
    Merthogy azok akik a világba eresztették ezt a micsodát, azok pont ezt akarjak.

    Nem mindegy, hogy milyen haszontalansagokkal szurkalnak?? A lényeg az, hogy a vakcina-aplikaciok elkészültek. Akinek nem lesz, az mehet a levesbe, akinek meg lesz ilyenje, annak meglesz engedve, hogy elmenjen szavazni.

    Okostojások ….

  • geyza,
    kis nyilasból kommunistává”avanzsált”keretlegény ivadéka.Most olvastam az interneten,hogy rendőrségi engedéllyel mehettek február 12.-én a várba.Megemlékezhettek a”becsületetek”napjáról.A néhány ezer német SS és rohadék nyilas testvéreid kitöréséről.Ne hagyd ki!Hátha sikerül közreműködnöd egy újabb hatalomátvételben. Engem már az sem zavarna,ha az egész hordátokat lekaszálnák a ruszkik.Az utolsó szálig!Erre a beírásomra tűzhetsz egy nemzeti színű,nyilaskeresztes kokárdát.Üdvözlettel neked és a téged szimpatizáló elvbarátaidnak.Gyuri.

  • Geyza
    2021 január 19
    3:59 du.

    ‘More died than in all of WW2!’ Biden wants all Americans masked up & travelers quarantined, predicts 500,000 Covid deaths by Feb

    fordítom: többen haltak meg, mint a IIVH-ban! Biden azt akarja, hogy minden usa egységsióugarú legyen maszkban és utazók vesztegzárban, azt vetíti előre, hogy februárban több mint 500 000 halott lesz

    a többi a tiéd!

  • Presbiter
    2021 január 21
    11:41 de.

    A január 201-i hozzászólásomban nem tudom mire gondolsz, mert a január momentán 30 napos. Csak el kell olvasni a naptárat 🙂
    Ha számodra az az igényes ismeretterjesztő cikk, amit nem értesz, akkor persze ne is vitatkozzunk. Mert akkor nyilván olyan témáról beszélsz, amiről fogalmatlan vagy.
    Az pedig, hogy egy promócióérdekelt emberke, lett légyen akár prof, akár egy lócsiszár a maga lovát dicséri, az világos.Ettől nem lesz hitelesebb.
    Na, de szaladjunk csak végig a történeten.
    Ha eltekintünk a bioháborús conteo -któl, akkor a startvonalnál minden gyártó nagyjából egyszerre indulhatott. Hisztórikusan a kínaiak kicsit előbb, a többiek kicsit később. Ha azt hiszed, hogy a kínai kutatók kőbaltával pattintják a petri-csészét, akkor hülye vagy. Bocs.
    A virion-alapú vakcinákról, alkalmazhatóságukról kicsit több, mint száz évre visszanyuló általános tapasztalat van. A korlátaikról, és esetleges mellékhatásaikról is. Ráadásul baromi előnyük, hogy pont arra találódtak ki, amire használják. Vakcinálásra.
    Az mRNS techikát nem vírusok elleni védelemre, hanem a genetikailag sokkal szűkebb spektrumú onkológiai célokra fejlesztették ki. A vírusok elleni használatáról nem száz éves, de száz hónapos tapasztalat sincs. Duda prof beszél a a virionok autoimmun reakciós kockázatáról. Az onkológiai kezeléseknél részben pont ennek a kiváltása a cél (a ráksejt is a tied). Az mRNS alapú vakcina a sejt saját biokémiáját berheli meg. Az autoimmun kockázatát egyáltalán nem tekinteném nullának. A vírusterápiás tartam-ismeretek hiánya miatt lehet elméleteket gyártani, de nincs mögötte (nem is lehet) túl hosszú adatsor.
    A virion alapú vakcinálásról tudjuk, hogy a vírus szinte valamennyi fehérjéjét tartalmazza. Ha az egyik megváltozik, akkor a többi alapján még részleges védelmet adhat.
    Az mRNS vakcina egy fehérje ellen immunizál. Ráadásul az egyik legváltozékonyabb ellen. Nem vitatható, hogy a tüskefehérje a legjobb antigén. De mert az immunreakciók ezt támadják, itt a legerősebb a szelekciós nyomás a változásra is (ha nem hiszed: biológiakönyvek). Változás esetén a vakcina kukaérett és lehet eladni a következő szériát.
    A vírusnak saját burka van. Az mRNS-ről, amit ráadásul még meg is mókoltak annyit tudunk, hogy valami lipidburokba dugják. Ez kevés. Szintén javasolt a biológia-tárgyú könyvek forgatása. Annak a szegénynek túl kell élnie a sejtközi kóborlást, be kell jutnia a sejtbe, ott el kell jutnia a riboszómákig. El kell indítania a sajtidegen fehérje (tüske) szintézisét. Aminek viszont el kell jutnia a sejt felszínére, különben az immunrendszer nem találkozik vele. Vagy meg kell ölni a sejtet, hogy belőle kiszabaduljon.
    Ezeket a funkciókat a természetben a vírus intézi. Karikó kartársnő cégének termékénél mi? Ha sorolnád a tudás forrását erről….
    Nem véletlen, hogy a vírusRNS -t mókoló alternatív megoldás is egy másik vírust használ erre. Mert a biológia évmilliósan makacs dolog. Annyira, hogy a fentebbi kérdések jó részéhez nem akadémikusi, de középiskolai tudásszint is elég. A prof. emeritus se tudja? Gondolod? vagy nagyobb érdeke fűződik a hallgatáshoz, mint a válaszokhoz?
    Ettől még persze hihetsz bármiben. Akár a teliholdkor szűzlánypisi jótékony hatásában is. De tényszerűen tudni, és hinni valamit az két kategória.

  • Orsós Elemér

    tóth péter
    2021 január 21
    1:30 du.

    „Kedves Miklós Bácsi : A káder rendszerben “szovjet” löttyel oltottak be ! az jó volt ?”

    Úgy vélem erősen tévedsz, mert akkor még voltak kurva jó saját gyógyszergyáraink és szerintem még a szovjetek is avval a tőlünk származó potyával „oltakoztak”! 😀

  • tóth péter
    2021 január 21
    1:32 du.

    Mia f..szt kattogsz már rajtam idióta ?

  • Nem az oltoanyaggal van a problema, hanem a virussal!

    Sokan, az u.n. „meggyogyultak” honapokkal kesobb is szenvednek a virus tuneteivel es munkakeptelenek.

    Es senki nem tudja, bar-mit-is allitanak ,hogy mi lessz majd a vegso kovetkezmeny.

    Tehat maig vitaznak itten a magyarok, csak legy biztos hogy nem lesszel, sem csaladod a virus aldozta semmi formaban sem!

  • Érdemes látni, hogy a „mezei” honpolgárok nem tudnak ellenőrizni, csak hit alapon tudnak dönteni, ha egyáltalán döntés helyzetben vannak.
    A vezérkar erkölcsiségét pedig számtalan egyértelmű példa mutatja.
    Azt is, hogy a látszólag ellentétben levő vezetőségek sokmindenben egyformán bolondítanak, cselekednek.
    Ideje ébredni. A vírussal kapcsolatban is sok nyilvánvaló ellentmondás van.

  • Andrew_s
    2021 január 17
    5:31 du.

    az óránkénti propaganda sikeres!

    tudomány és józan ész nem rúg labdába sem, „nekik” hittan kell, szűzlányok friss pisije, napraforgó télen görbére fagyva, és macskajajj

  • NAGY GYULA;

    Nem az „ellenmondaS”-ok , hanem hogy a naprol-napra napvilagra jovokbol tanul a tudomanmy.

    Soha, sehol, senkinek nem letzett tudomasa, tapasztalata ezen a viruson.

    S ez a virus mutal gyorsabban mint a kutok kepesek valamit leszogezetten megalapitani.

    Minden alkalommal fertozobb es sulyosabb kovetkezmenyeket produkal.

    Ezen a viruson meg soha, sehol nem „tanitottak” semmi tanithatot.
    Az a legnagyobb problema !!!

  • Presbiter
    2021 január 21
    11:41 de.

    Minden itt leírt szavaddal egyetértek, miként a szerző alap megállapításával is – tényleg nem a vakcinákkal van baj, hanem az óriási tájékozatlansággal és információ hiánnyal, ami a lakosság egy részénél tapasztalható. Azoknál, akik úgy egyébként szeretnének többet tudni, szeretnék megérteni miről is van szó, de az összevissza hadoválás, a mindenki mást mond, ill. semmit nem mond, nem segít megérteni mi folyik itt – marad tehát a saját benyomás! Vajon kin múlik, kinek a kötelezettsége lenne hozzáértő és képzett, a témában járatos szakemberek segítségével rendszeresen tájékoztatni az „embereket” a valódi helyzetről? Nem elég az emberéletekre hivatkozni, ha valójában nem történik semmi!

    Bizony, hogy a mindenkori kormány feladata az egyértelmű és alapos, hülyítés mentes információ nyújtása mégpedig a fent említett szakemberek segítségével. Erre való többek között az adófizetői százmilliárdokból fenntartott köztelevízió, ami akár napi rendszerességgel jelentkezve közérdekű tájékoztatást adna az épp aktuális helyzet valamennyi, a közt érdeklő kérdéséről – de ez a társaság nem tud és nem is akar igazat mondani, a politikai és anyagi érdekük felülmúlja még az adott helyzetben is az elvárható felelősségtudatot.

    Mert a vakcinák olyanok amilyenek – nyilván vannak közöttük korszerű technikával előállított nagyon jó szerek és vannak amik kevésbé modern és hatékony technológiával készültek de a célra alkalmasak. És van amire maga a virológus professzor is azt mondja, hogy „feláll a szőr a hátán tőle!” Miért nekünk kell egy- egy félmondataikból kiszűrnünk, melyikkel mi a helyzet? Meghallgatjuk Jakab F. pécsi virológust – miután többhetes letiltás után újra szót kapott – Rusvai professzort, Duda Ernő professzort, és megpróbáljuk összerakni, a néha kissé eltérő, vagy csak másként megfogalmazott mondataikat, hogy mire számíthatunk: kb annyit tudunk, hogy az EMA által engedélyezett szerek a legajánlottabbak, míg pl a kínai vakcina – amivel épp a 60 éven felüli veszélyeztetett és krónikus beteg csoportot óhajtaná oltatni a kormány – messze nem elfogadható, mert olyan mellékhatásokkal bír, ami úgy általában sem elfogadható egy „védőoltás” esetében, de főleg nem az erre kiszemelt alanyoknak. „Mellékhatásként” akár vérrögösödést és súlyos autoimmun betegséget is kiválthat, többek között emiatt is állították le Brazíliában még november végén a klinikai tesztelést. (Hír24.) Bővebben ki is fejtette a virológus prof. hogy mi okozza a káros voltát, miből áll ez a vakcina, milyen a tecn. amivel előállítják, mi szól mellette, mi szól ellene stb – ( Geyza be is linkelte az erről készült beszélgetést a professzorral, de amint láttam van fenn több link is a témában ) Ezekről világosan, nyílt színen miért nem esik szó? Ez messze nem a kereskedelmi csatornák feladata lenne, mégis amiket tudunk, hallunk, azaz valamennyi információt innen, és a különböző online felületekről szedjük össze – miért, ha egyszer van egy felelősségteljes kormányunk, akinek minden élet számít?

    Naná, hogy mindenki a politikai szálakat keresi – nem véletlenül – mind az orosz, mind a kínai vakcináknál, holott mint a napokban kiderült ( ma reggel Lantos Gabriella orvos menedzser elmondása szerint is) az orosz vakcina pl egészen jó lehet, ha majd engedélyeztetik, és az EMA is rányomja a pecsétjét, mert enélkül uniós országokba nem biztos, hogy beengedik majd az utazókat. (oltási igazolvány!) A gond az, hogy ha ez a szer tényleg 100%-os (!) miért nem kérték még eddig az uniós vizsgálatot /jóváhagyást? Lantos szerint nem az a gond, hogy a szer milyen, mert tény, hogy megfelelő – de nem biztos, hogy Mo.-nak fog jutni belőle, hiszen jelenleg saját használatukra sincs elég (?) és ha minden rendben megy is az engedélyeztetés körül, nagy valószínűséggel áprilisnál előbb nem is kerülhet sor a szállításra.

    Miért kell hát Orbán fürkészeinek /portyázóinak újabb piacok után nézve millió számra felvásárolniuk a vakcinákat, amikor az unió által lekötött vakcinákból bőven el leszünk látva, a Pfízer február elejére pótolja a lemaradását, és az EMA jan. 29-én engedélyezi az oxfordit is ( Astrazeneca), ez a Modernával együtt már három, és több szakértő szerint is legkésőbb március közepére elárasztanak minket az unió által is vizsgált többféle és engedélyezett jó minőségű, nyugati vakcinák. Mindezek ismeretében indokolatlan, hogy Szíjártó mint egy kengyelfutó gyalogkakukk rohangásszon Kína és Oroszo. között, szemmel láthatóan azon igyekezvén, hogy előbb kössön üzletet mint hogy az EU-s vakcinák sorra megérkezzenek! Vajon kinek üzlet az, ha a 9.5 milliós Magyaro. – ra az EU-n keresztül év végéig beérkező 20 millió vakcina mellé több millió más, esetleg csak a magyar hatóságok által engedélyezett, kevésbé biztonságos vakcia is érkezik, amelyet jelenleg a lakosság alig 1%-a adatna be magának – már ha, de nem lepne meg, ha a napok óta tartó ziháló igyekezet, és mellébeszélés után már annyian sem!

  • Orsós Elemér

    Andrew_s
    2021 január 21
    6:28 du.

    Kedves Andrew_s, nem értem miért izgatod fel magad egy olyan dologban amihez hasonló képesítésűek is csak feltételezésekkel vitatkozhatnak, mert 100 %-os tudományos bizonyosság még nem létezik?!
    Egyébbként amiket idáig terminus technikusokkal teletűzdelve állítottál abból én nem sokat értettem, de a végkövetkeztetéseid viszont még egy -hozzám hasonló- laikusnak is értheteők voltak! Namármost, ha még ennek ellenére sem fogadják el a véleményed, akkor nyugodj meg, nem a Te készülékedben van a hiba! 😀

  • Orsós Elemér

    Andrew_s
    2021 január 21
    6:28 du.

    Kedves Andrew_s, még egy sejtés:
    szerintem messze nem tudományos, hanem kiba..ott politikai előítéletek és kapzsi, profitorientált gyógyszerglobalomultik rivalizálása folyik vakcinaelfogadtatás és kényszerítés leplezésének álcája alatt!
    (Elnézést, hogy sajnos ezt az a sejtésemet nem tudtam korrekt politikai újbeszél nyelven megfogalmazni!)

  • Geyza
    2021 január 19
    3:58 du.

    Nem régiben párszor jártam arra az OKRI-ban (Maros u) én is alig akartam ráismerni a környékre, minden megváltozott, már semmi sem a régi ! A Kékgolyó sajnos régóta nem étterem, mint írod, jelenleg CIB bank, ám előtte valami használt ruha üzlet volt egy darabig – pár éve kerestem arra egy üzletet, és láttam, hogy oda a „szentélyünk!”😀😀😀
    A „Marosban” viszont felfedeztem egy remek cukrászdát (Major) és rémlik valami, hogy már akkor is egy bűnre csábító hely volt ott, de akkoriban még nem igen estem kísértésbe – hááááát, mit ne mondjak, életveszély a párizsi kockájuk! Nem bírok ellenállni, pedig már sokszor megfogadtam, hogy na most utoljára…. de mindig van egy következő utolsó alkalom!

  • Besancon
    2021 január 22
    11:02 de.

    ilyen az amikor a placebo ról kiderül, hogy Patyomkin (tudod a Patyomkin herceg hatalmas „városa” és nem „a” cirkáló)

  • Köszönöm, Besancon!
    Egyetértünk. Én nem tudom, Te hol élsz, én Magyarországon 87 éves nyugdíjasként. Regisztráltam oltásra, de még visszaigazolást sem kaptam erről. Alap-végzettségem szerint villanymérnök vagyok, de majdnem egész aktív életemben a felsőoktatásban TANÍTOTTAM. Amit erről az egész világjárványról tudok, azt elsősorban az internetes (magyar és angol nyelvű) cikkekből tudom. A magyar TV csatornák közül mára már csak az ATV-t hallgatom, a sajtótermékek közül meg a Magyar Hang nevű hetilapot. MINDEN érdekel. A társadalomtudományok is. Azt vélem látni, hogy a munkaerkölcs, a szolidaritás, a családok érték-kapcsolatai elsősorban az autokratikus rendszerekben erodálódtak.Egy szóval jellemezve a társadalmi morál. Nem tudom, hogy megértik-e az utódaink, hogy emiatt képes ez a rendszer tovább létezni. Sajnos nem csak Magyarországon. Hallom, hogy az USA-ban Trump az évszázados kétpárti rendszer mellett egy új pártot akar alapítani.
    Mindent összefoglalva azt látom, hogy a KMH hozzászólói közül igen sokan egyáltalán nem a lényeget látva írják le véleményeiket, s mi több, egymás gyalázásával foglalkoznak. Ezt látva már sajnálom, hogy egyáltalán hozzászóltam.
    Esterházy Péter írónk mondta: „Bizonyos szint felett nem száll le bizonyos szint alá az ember.” Jó lenne e szellemben vitázni.

  • Besancon
    2021 január 22
    11:56 de.

    Anno a Maros-cukrászdában dolgozó szépleányok benne voltak a Kékglyó-beli asztaltársaságunkban. Én két TV-szerelés között -ha arra volt melóm- odajártam képviselő-fánkot zabálni. Egyszer a csajok merő viccből porcukor helyett sóval szórták jól meg a két hatalmas képviselőfánkomat…képzelheted 😀 😀 😀

  • HUNT*

    Mindig mondom neked:
    inkább ennek a náci-érzelmű
    MÁS gondolkodású szakállas Koncsítának
    kellene udvarolnod. Én pajtás nem vok vevő a törleszkedésedre
    de Gurltíz -mint az az eddigiekből látható- szívesen veszi.
    Odavaló vagy melléje. Faljátok szépen egymást 😀 😀 😀 😀

  • Gyuritiz és baráti jköre azt terjeszti más oldalakon hogy a jelenlegi USA elnök BI-TO-ROL-JA a hatalmat !!!!!!

    Nem nagyon akartam hinni a fülemnek mikor olvastam hehehe

  • Orsós Elemér
    2021 január 22
    11:25 de.

    Ha igazad van, akkor szomorúvá tesz az a tény, hogy a középiskolás biológia tankönyvek terminális szintje (érettségi) egy megugorhatatlan szint azoknak, akik azért mondják a tutikat cefetül.
    AMúgy abban egyet is érthetünk, hogy szó nincs orvosi, tudományos, netán csak szimplán biológai vitáról. Politikai acsartanok vetélkednek hitelvi alapokon.

  • Nyugi. A vakcinák is jól elférnek a használatlan lélegeztető gépek és egyéb hiszti kellékek mellett.
    Előbb utóbb beindul a népi engedetlenség a szívató vezérkari intézkedések leállítására.

  • Géza
    (jan. 17)

    Alpári, kulturálatlan bunkó és egybites is vagy-:)

    ps:
    Valamiért tüske vagyok a körmöd, talán azért mert egyszer elárultam, h. villamos mérnök (távközlési vagyok, szemben veled aki „egyszerű” műszerész vagy (egyszer már utaltál rá). Felőlem lehetsz kanász, kubikos, közmunkás, vagy párt-troll, stb csak bunkó legyél. Már egy bizonyos körön belül.
    Ha gondod van a mondandómmal akkor azzal vitatkozz normálisan.
    Remélem, felfogod a fentieket

  • Rodeo11
    2021 január 21
    6:21 du.

    mi van bolhás, megkaptad a szputnyikV-ét, és most má vagánykocc?:)))

  • Orsós Elemér

    ferenct
    2021 január 23
    6:53 de.

    Kedves Ferenct, elárulom Neked -keserű tapasztalataimból- hogy, az alpáriság egyenes arányban van a tanultsággal, ezért ha Te az „egyszerű” műszerészsége miatt lenézett Geyzát a felsorolt jelzőkkel illetni tudod, akkor örömmel tölt el hogy, Te valószínű nem jársz a képzettségednek megfelelő felsőbb trendi körökbe, ahol Ő gyenge és szemérmetes kezdőnek számítana! 😀 😀 😀

  • Besancon
    2021 január 22
    11:02 de.

    Amit írsz, abban teljes igazsággal bír, hogy egyáltalán nem lenne törvényszerű, hogy félmondatokból, az ismerős ismerősének elejtett szavaiból kelljen bármit is kihámozni.
    De, noha tisztelem, hogy a magyar megmondók többségét túlszárnyalva legalább a magyarul elérhető híreket megnézted: nem igazán van mindenben igazságod. A brazil hírt illetően pl. próbálj meg forráskutatást végezni. A 24.hu nem adott meg forrást. A brazil, hozzá legközelebbi hír tavaly novemberi. De nem a mellék hatások bizonyosságáról, hanem a Braziliában után-gyártott kínai-típusú vakcina információhiányáról szól. A saját információjuk hiányáról.
    Az autoimmun kockázatokat a Karikó-féle cégtermékénél sem zárnám ki.Pusztán biológiai okokból. Alkalmasint ezt a kijelentést még a gyártó sem igazán kockáztatta meg. Duda Ernő ezzel szemben kijelent, de bizonyítékokkal, forrással ő sem szolgál. Az, hogy neki mitől mije áll fel, az meg pont nem érdekel. A biológia speciel jobban érdekel, mint Duda emeritus vélt vagy valósan jelképes ellenzékisége.
    A virion-alapú vakcinákat, de különben egyiket sem ajánlanám senkinek az immunológiai státusza felmérése előtt. Ez nem is csak kor kérdése. Ha valakinek, akkor inkább adok ebben a körorvosom véleményére, mint az akármilyen oldali megmondókra. Ebből a szempontból a regisztrálj és jól megkapod a magadét: baromság. Keretes szerkezetként akár ebben is egyet érthetünk 🙂

  • Rodeo11
    2021 január 22
    9:56 de.

    S mindegyik hathat. Egyszerűen azért, mert a napi horrorhiradó számaival sokkolt hiszti jelentős része pont az: hiszti. Az elen meg a placebó, a holdfényben csillanó boszorkányhaj, s virágfőzettel higított pálinka, és alapvetően a szűrt pocsolyavíz is hatásos.
    Hat hét hit és hat.

  • ferenct
    2021 január 23
    6:53 de.
    Géza
    (jan. 17)

    Alpári, kulturálatlan bunkó és egybites is vagy-:)

    Nos…ennél sokkal rosszabb!

  • A Maros utcában nem csak cukrászda volt.Ott volt a kriminalisztikai intézet is.Ott találkoztam először az itt geyza nick névvel írogató vallató és verőlegénnyel.Amikor először látogattam meg Anyámat 1961 decemberében.Engem nem vert meg,csak 1 héten keresztül faggatott.A sötét ábrázatára emlékszem és úgy próbált a bizalmamba férkőzni,hogy zsidónak adta ki magát és hivatkozott izraeli,Lanxner nevű rokonaira,amit hazaérkezésem után leellenőriztem…Megfélemlítésemre,zöld inggel,bricsesz nadrággal és birgeli csizmával jött vallatni minden nap.Nyilas karszalag nem volt rajta,mert ekkor már túl voltunk a neki boldog éveken.

  • Andrew_s
    2021 január 23
    3:59 du.

    azt állítom a halál nem győz le bennünket, mert… majd megmagyarázod

    https://www.youtube.com/watch?v=Cs0vSC9DUhU&t=42s
    amikor ilyen van akkor, na mi is van? remény!