Rafináltan megfogalmazott kérdésekre adott válaszok még soha nem okoztak Orbánnak csalódást

2021 február 22 10:32 de.53 hozzászólás

A konzultáció fogalma: szakértői vélemény kérése, amikor az egyik fél egy másik félhez, általában az ügyben szakértő személyhez fordul tanácsért, véleményért. Tetszik érteni? Szakértő személyhez. Magyarországon. Ahol, mint tudjuk, a szakértelem bolsevista humbug.

Mivel a konzultációk nem közvélemény-kutatási, hanem egyszerű politikai kérdőív formában kerülnek megszervezésre, így sem a kérdések összeállításában, sem kiértékelésének módjában nem szerepelnek a közvélemény-kutatással kapcsolatos szakmai szempontok, nem kétséges, hogy politikai szándékkal állnak össze.

Legfőbb lényegük az output, az inputra már a kutya se kíváncsi. Mivel a kérdésekben eleve ott van a válasz borítékolt a kormányzat szája íze szerinti eredmény: a) elsöprő válaszadási készség b) a válaszok egytől egyig a kormány szándékának helyességét bizonyítják. Ki se kell bontani, ki se kell értékelni, ha visszaküldték, az csak egyetértő lehet.

Orbán szívesen él ezzel az eszközzel. A rafináltan megfogalmazott kérdésekre adott válaszok még soha nem okoztak neki csalódást. Már, ha egyáltalán figyelembe vette azokat. Mert szerintem eleve el volt határozva, mi lesz, csak, hogy nehogy autoriternek látsszon, hát nagy kegyesen megkérdezte az ő népét. Dehogy viszi el ő a balhét: itt van mögöttem a népakarat, és én a népem szolgálom, nomeg, a nép szava=isten szava!

Az eddigi konzultációk nagy költséget jelentettek az államháztartásnak, és kurva nagy bevételt a logisztikát lebonyolító Magyar Postának. A jelenlegi, ami nagy okosan az újranyitásról kérdezi a pórokat, már nem papírformátumú, hanem on-line. Ami üdvös dolog, csak van vele némi baj azon kívül, hogy a megcélzott NER-elemek java részének fingja sincs arról, mit jelent?  Először: kell hozzá internet, ami – lássuk be – nem létszükséglet a háztartások többségében. Kell hozzá valamilyen eszköz – mondjuk, egy PC, ami szintúgy nem a pórok háztartásának nélkülözhetetlen eleme. Aztán kell hozzá némi tudás, az internet minimális ismerete, ami szintúgy nem a köznép sajátja.

Persze – mondják az okosok – be lehet menni a polgármesteri hivatalba, vagy a kultúrházba, és ott majd segítenek. Nos, ezzel az a gond, hogy alig hiszem, hogy két etetés közt ez lenne a pórnép leghőbb vágya. Aztán ott van még egy nem elhanyagolható apróság: a válaszadáshoz szükség van egy elektronikus postafiókra, egy e-mail címre, ami nem egy 2B-s ceruza kérdése. De rendben van, még ebbe is besegítenek, mert a NER hivatalnokai szívükön viselik az egyszerű nép gondját. Az, hogy az így létesített fiókból akárhányszor el lehet küldeni a kitöltött ívet, már etikai kérdésként sem érdekes. Rákay Filip nertárs, a nemzet fejszámoló művésze már úgyis tudja a választ.

Azért ejtsünk néhány szót jelen konzultáció témájáról, a járvány utáni/közbeni újra nyitásról. A Nemzetvesztő Testvér kivételesen felismerte, hogy jól elcseszte a szigorításokat, mert a jónépnek tele van a töke a bezártsággal, mely felettébb felemásra sikeredett. Színházba nem lehet menni, de templomba igen, a játékkaszinók nem vendéglátó helyek, és a vírus csak este nyolc után fertőz. Bármennyire is szükséges bizonyos szigorítások bevezetése, azonban azok logikátlansága és értelmetlensége csak a jónép hergelését szolgálja.

Nomármost: Orbán eddig mindenben egyedül döntött – ne tévedjünk, az eddigi konzultációk is csak alibiként szolgáltak, de most simán és gyáván kibújik a felelősség alól. Odabízza a döntést az ő népére – ami már számtalanszor bebizonyította, hogy nem érvek és tények, hanem érzelmek és politikai beállítottság mentén dönt – és hátradől: ti akartátok, és csak akaratotoknak engedelmeskedem!

Mindannyian Müller Cecilia kezében vagyunk – mondja – és mossa kezeit. Majd Nyunyóka néni megmondja a tutit. Igaz, jobb helyen ez úgy szól, hogy „mindannyian Isten kezében vagyunk”de hagyjuk ezt a klerikális végletességet, Nyunyóka néni jobban tudja.

Jól érzékelhetően berobban a harmadik hullám, és a Nemzetvesztő Testvér pont most bízza az ő – meglehetősen ostoba – népére a döntést. Nem mellesleg – mivel térdig járunk a vakcinákban – nem inkább az átoltottsággal kellene foglalkozni, mint azzal, hogy mikor ihatunk már egy jó kávét a New Yorkban, vagy ehetünk egy harcsapaprikást a Siposban?

Attól tartok, nem ez utóbbi a súlyponti kérdés. Ám az oltakozást meg kellene szervezni, ám az ahhoz szükséges képességekkel a NER nem rendelkezik. Az eddigi tapasztalatok szerint káoszt viszont tökéletesen tud teremteni.

53 hozzászólás

  • sokan félnek a valódi válaszadásról, mondván, utoléri őket a NER bosszúja. állítólag az eddigiek anonimak voltak – a jelenlegi de facto nem az.
    ami a kormányzatilag kinyilvánított anonimitást illeti, mivel az első kérdőívet a nemzetközi kézjelzéssel dekorálva küldtem vissza, érdekes módon egyetlen további kérdőívet se kaptam meg. mégis, mi lehetett ennek az oka?

  • Ille…
    Ugye hivatlos értelemben a konzultáció szakértők (pld.orvosok között) szokás, de a kormány kíváncsi az emberek véleményére,és a kontultációbam egyszerű kérédeket tesznek fel,amit mindenki megért! Mindenki szabadon nyilváníthat véleményt,követlezmények nélkül,mert itthon ugye demokrácia van!!!!aki nem ért valamivel egyet azt sem viszik el mint az átkosban,ahol mellesleg a véleményükre sem voltak kiváncsiak….

    Amúgy eddig is több fideszes cikkhez hozzászóltam, ha kellett kritizáltam,kérdeztem,és válaszoltak!!!!!

    Ami Müller Cecíliát illeti (maga és a sötét ellnzék szerint „Nyunyóka”,,,)szeretnének azon a szinten lenni mind szakmailag,mind emberileg az erköcsről már nem is beszélve…ez nem fog sikerülni,pláne ezzel a cikkel….!
    Na pá!

  • Nema maradt a szerzo, hogy allitasaban kit vel „rafinalt”-nak es kit vel ugyes kihasznalonak soraiban???

    Ami a „konzultaciot” illeti, az a kokorszaki technikanal maradt. Mert ugy a weben, mint a napi TV, radio hirekeben teheto a kerdes a lakossahoz. S egyszeri „igen”, „nem” katintas, vagy „igen”-t „nem”-et jelento ingyenes telephonszam hivasaval milliok reagalhatnak percek alatt.

    De ketsegtelenul Magyarorszag a nyomtatas-postazas es az alig reagalas modszerenel maradt el.

    De a lenyeg, hogy a dolgozo, termelo, produkalo adofizetol zsebeit rabolhatja a kormany e-modon.

    Gratula, Magyarorszag nyerte a „FICKLE-FAITH of FINGER-t!

  • Ille István
    2021 február 22
    10:56 de.

    Nagyon helyes.
    Hülye kérdésre hülye felelet 😀 😀
    Én meg nem kűttem vissza az elsőt.
    azóta több se jött hál’stennek.

  • Boda Marcsi
    2021 február 22
    2:39 du.
    reménytelen vagy…
    na pá!

  • A cikk alapjan, Orban egy igen ugyes ficko, tultesz meg a leg-rafinaltabbakon is. Hm?

    Soha nem hittem volna ,hogy egy ilyen cikk is valah jelenne meg itten!

  • Ille!

    Már nem emlékszem mióta tegeződünk?…Nem ittunk pertut…,de nem én Vagyok reménytelen,hanem te…..ugyanis azt sem érted amit kérdeznek…!
    Mellesleg ne aggódj a konzultáció miatti többletköltség miatt,ugyanis sok más pld. a víruskezelés,oltások,intézkedések költsége mellett ez nem dönti csődbe a gazdaságot….!
    Amúgy mielőtt Müller Cecilián „poénkodsz”,talán Dr.Gödény= görény vírustagadó észlénnynél,érdeklődj vele társalogj,akit csak a hibbant és többnyire sötét ellenzékiek „dijaznak”,és akit már többször elítéltek,több helyről kitiltották, és az orvosi kamara is megvet,elítél! Hosszú cikk jelent meg(4 oldal) és nem jobboldali,hanem egy pártsemleges újságban!
    Ne erőlködj tovább.
    Pá!

  • Ille!

    Amúgy pártokon kívüliként!!!!! ezt többször leírtam,(ha felfogtad,és netán még emlékszel rá?…)csak közlöm,hogy pár
    jellemtelen polgármester,és sleppje…..soron kívűl beoltatta
    magát ,mind baloldali volt(pld.Gyöngyös polgármestere)és vizsgálat felelősségre vonás is volt!!!!!!!!!!!!
    Talán több ujságot kéne olvasni,vagy több csatornát nézni,hogy
    képben légy!!!!!!!!!!!

  • Bendegúz 79!

    Te nem itthon élsz.így nem vagy képben…
    Régebben még tárgyilagos voltál….!
    Amúgy Orbán nem raffinált,csak tisztességes miniszterelnök!!!!!,és az,hogy ez a cikk itt megjelenhetett,és egyáltalán megíródhatott,az az ellnzéki sajtónak és Ille „lángeszének” köszönhető!!!!!!!!!!!!!

  • Bendeguz79
    2021 február 23
    9:04 de.

    grizi OVI a Furfangos Nyesztyerka roma mutánsa alla ungarese

  • Boda Marcsi
    2021 február 23
    9:43 de.

    Te idióta,
    Internetes fórumokon a tegeződés van szokásban.
    Ha nem tetszik, húzzál vissza abba a pártházba ahonnan ide szalajtottak.

  • Ms.Boda;

    Nem allitottam, sem felteteleztem, hogy „rafinalt” lehetne, hanem hogy „ugyes ” , mert „tultesz meg a leg-rafinaltabbakon is”, mint a cikk is allit.

    Persze mint a mondas, maguk a tojashelyan belul vannak, s nem lathatjak hogy a tojas szogletes-e vagy mas alaku.

    Hogy azzal elni ottan milyen lehetne, hala Istennek azt innen nem tudhato persze.

  • Boda Marcsi,

    Aki Marcsi, azzal még akkor is tegeződnék, ha a sarkon állna. Mondjuk akkor tegeződnék vele csak igazán.
    Nem, nem csúsztatok, és távol álljon tőlem, hogy egy a különböző pártokat különböző szerepekben, de válogatás nélkül kiszolgáló trollt a sarki Marcsikhoz hasonlítgassak.
    Tehát marad az, hogy egy trollt a neten akkor is tegezek, ha a saját bevallása szerint gazdasági főmitugrász volt az MSZMP uralkodásakor. Elvégre ezzel az erővel lehetsz egy tizenéves bérhuszár is. Nagy bajusszal.

    Ami az oltásokat illeti. Tekintve, hogy a polgármesterek kezében van egy település operatív irányításának a felelőssége, elsőként oltottam volna mindet. A fidesznyik polgikat is. Alapesetben a kedvenc főtrógeredet is. De Orbánba kár bele a vakcina. Elvégre szokták volt mondani, hogy a hülyékre és részegekre külön őrangyal vigyázz. Orbánra tehát kettő is. Meg neki amúgy is ott van a sajtembere a 10parancsolattal.

    Müller Cilikével kapcsolatban meg két dolgot lehet tenni. Röhögni vagy sírni. Esetleg sírva röhögni.

  • Ille István
    2021 február 22
    10:56 de.
    Idézet a cikkből : „””…A konzultáció fogalma: szakértői vélemény kérése, amikor az egyik fél egy másik félhez, általában az ügyben szakértő személyhez fordul tanácsért, véleményért. Tetszik érteni? Szakértő személyhez….”””
    Ház igen ez határozott kijelentés és határozottan csak ez az igaz és csakis ez az egy !!!
    No én egy párat összeszedtem amit különféle portálokon lehetett találni , sokkal árnyaltabb meghatározásai is vannak ennek a szónak , de Te csak ezt az egyet ragadtad ki . Ime ::: tanácskozik— véleményt kér—megkérdez—tanácsot kér —meggondol,megfontol,fontolóra vesz valakivel,valakikkel—francia szóként határozzák meg : tanácskozás,véleménykérés—orvosoknál :orvosi tanácskozás— szakértői véleménykérés—esetmegbeszélés—véleménycsere-párbeszéd ::::: csak egy néhányat soroltam fel , minddel nem akartalak terhelni!!!

    Idézet a cikkből : „””…Ki se kell bontani, ki se kell értékelni, ha visszaküldték, az csak egyetértő lehet….”””
    Ez sem igaz , mert : Geyza
    2021 február 22
    6:28 du.
    Ille István
    2021 február 22
    10:56 de.

    …….
    Én meg nem kűttem vissza az elsőt.
    azóta több se jött hál’stennek.”””
    No ugye úgyis lehet ahogy azt az országos jóbarátom tette és akkor már a mondatod vége nem igaz !!!
    Idézet tőled ( csak a bekezdés eleje ) : „””…Azért ejtsünk néhány szót jelen konzultáció témájáról, a járvány utáni/közbeni újra nyitásról…”””—– Ha észre vetted volna az egész föld országai ezt csinálják— most különösen ha megnézed Németország,Szlovákia,Csehország… stb.,csak a közelieket említve, de nyilván tudod– hisz te művelt,nagy tudású ember vagy — amíg nincs ellenszer addig az elkülönítés a leghatásosabb , ezt csinálták már a pestis és egyéb több évszázados járványok idején.
    A további elmélkedéseid nem helytállóak.Ezekkel nem foglalkozom.
    „””…Nyunyóka néni …””” : nagyon szép becenév ,– hiszen neked is keletkezett itt : „”” illepityu”””,te sem haragudsz érte ő is elfogadta.
    Az utolsó két bekezdés : „””…mivel térdig járunk a vakcinákban …”””,ezért ment a német kancellár putyinhoz !!!
    „””… oltakozást meg kellene szervezni…””” :: Adjál tanácsot , hogy hogyan kell ebben a sok ismeretlenes egyenletben — amikor nem tudod mikor mennyi vakcina van és nem egyformán lehet vele oltani, és ezekhez odaszervezni a megfelelő oltóalanyokat!!! — Gondolom ennek a megértése nem lesz nagy feladat neked ???!!!
    Megmondom őszintén ez egy rosszindulatú cikk — de nem jól sikerült , igyekeztél volna nagyokat mondani de nemigazán sikerültek.
    De az egésznek a kicsengése nem más mint zorbán ellen mindent , mint „”” független újságíró””” !!! Jut eszembe az Olga is milyen független volt az atv-ben és egyszer csak gyuriferinél találta magát !!! Jobb lett volna : „”” beépített -függetlennek „”” nevezni
    üdvözletével

  • Geyza
    2021 február 23
    11:44 de.
    nem érdemes vele személyeskedni, mivel nincs személyisége. ő csak egy küldetéstudatos seggnyaló. párton kívüliként, természetesen 😀

  • Bendeguz79
    2021 február 23
    9:04 de.
    az embert gyakran érik meglepetések.

  • Boda Marcsi
    2021 február 23
    10:09 de.

    szokj a gondolathoz: nem te határozod meg, mi és miért jelenhet meg a KMH-n. de azért csak erőlködj 😀
    ugye, tudod, a sok erőlködésnek mi a vége? igaz, már lehet kapni felnőtt liberót, csak ne felejtsd el néha cserélni!
    kicsit drága, de a kiemelt trolldíjadból biztosan telik rá.

  • (Boda) Marcsi, ha Illével netán mégis meg akarnád inni a pertut,akkor ugorj le a mogyoródi Ivó u. 1-től nem tul távoli ex-MIÉP-es kocsmába. Valaha remek hely volt, Gáborom már kipróbálta…! -dia- (kis Sarah-m már egyéves !!!!)

  • Boda Marcsi
    2021 február 23
    10:09 de.

    Ezt már számtalanszor felhozta Marika, ezt az „itthon élést”. De, akkor legyen megint Ön mint a kivételt erősítő példa, hogy maga otthonról sík félnótás mindenhez, és egy alternatív valóságban él.
    Az USA-ból Bendegúz Önnél sokszoros hatványon képben van, maradjunk ennyiben. Meg abban, hogy Ön félnótás országon belül is, kívül is. Belül még jobban, hisz csak a propagandát fogyassza jó ízzel, gondolkodás nélkül.
    Ön még ahhoz is hülye, hogy a trollkodásaiért legalább megkapja a jussát, egy zsák krumplit a száraztésztával. Ingyen hatökörködik itt, ez tuti. Szóval, hogy örüljön hogy van közös nevezőnk, nem értek ebben egyet Illével, hogy Ön bértrollnok lenne.

  • Orsós Elemér

    D.Bernstein
    2021 február 23
    3:30 du.

    Isten éltesse!!!

  • D.Bernstein
    2021 február 23
    3:30 du.

    Ne szaporítsad a szót.
    Te is csak egy jobbágy vagy,
    ugyanúgy mint ez a féleszű Boda.

  • toth péter
    2021 február 23
    2:49 du.

    Úgytűnik HUNT* .-on
    megint rajta van a heppáré.

    *HUNT = HUmortalan Náci Tóthpéter

  • Andrew_s
    2021 február 23
    1:28 du.

    Úriember virágot visz
    a könnyűvérű leánynak és magázza.
    De ennek az OIM* nak ??! Szerintem akkor
    kapott utoljára virágot mikor valamely kollegájáról
    jelentést küldött „illetékes helyre” (mint ahogyan elmondása
    szerint rólunk is ) és az illető gúnyos mosollyal letett neki
    egy csokrot.Persze nyilván nem értette a”gesztus”jelentését.

    *OIM = Oldal Idióta Marcsája

  • toth péter
    2021 február 23
    2:49 du.

    valóban, ez egy rosszindulatú cikk. közöd?

  • D.Bernstein
    2021 február 23
    3:30 du.

    no, azért azt megnézem, kinek engedem meg a tegezést. Boda nem tartozik azok közé.vele a csendőrpertu használata az ajánlott.
    helyismereted pontatlan, a Husi söröző – ami soha nem volt MIÉP-es, ám erősen jobbikos – most éppen Mi Hazánkos –
    de a pandémia okán, sajnos, zárva van.ennyit se tudsz?
    azt bezzeg sietve az olvasók tudtára hozod, hogy ismered a lakcímemet. na und, ettől jobb neked?
    „…Gáborom már kipróbálta…! -dia- (kis Sarah-m már egyéves !!!!)” netán arra célzol, hogy Gáborod az ott felszedett maligánfokos állapotában nemzette a kis Sarah-t még 2019-ben? mit meg nem tud az ember, ha az ilyen magad félék botor módon kitárulkoznak ?!

  • Ille István
    2021 február 24
    1:10 de.

    Hát igen ! : )) : )))

    Jóindulattal (vagy jószándékkal)
    általában a Pokolhoz vezető út van kikövezve.
    Amint mondani szokták

  • (Orsós) Elemér, Köszönöm szépen, kedves vagy! -dia-

  • Ille, Andrew és a hasonlók!

    Én már többször (sokszor!!!9leírtam,hogy egy pártnak sem vagyok tagja,lekötelezettje,és a Fidesszel sem vagyok elfogult,ha kell írok,véleményt nyilvánítók,kritizálok és többnyire választ is kapok,és mindig kultúrált hangnemben!!!!!!!!!!!!!!!!! Ami a KMH-ot illeti jót tesz az alacsony vérnyomásomnak(habár az utóbbi időben már csak nevetni tudok rajta…)
    Ami a sértegetéseket,tegeződést illeti eddig is tudtam,hogy a baloldal és szimpatizánsai nem a tárgyilagosságukról,inbtelligencijukról híresek….megsérteni csak konyhakéssel tudnának…..
    Amúgy az ellenzék nem véletlenül van a béka feneke (aki nem érti:segge! alatt),amivel még több normális és intelligens ismerősöm is egyetért!!!!
    Na mondhatnám,hogy részvétem,de még arra sem érdemesek!
    Részemől ennyi,remélhetőleg képesek felfogni?……!

  • Természetesen a „gyengébbek” kedvéért az előbbi hozzászólásomban
    a baloldali normális ismerőseimre gondoltam!

  • Azon azért igen jót derülök, hogy ahányszor Ille István itt megszólal, Boda Marcsi – itt szívesen használnám az asszonyság kifejezést, de én nem vagyok Orbán Viktor – újra és újra feltámad. Arról nem is szólva, milyen „inbtelligencijukról” tesz tanúságot, miközben minősíti a „baloldalt és szimpatizánsait”. Az meg szinte üdítő újdonság, hogy gondolt „baloldali normális ismerőseire” is. (Micsoda öröm lehet ez számukra!)

    Kötözködőknek: Boda minősítései felmentenek a hallgatás alól: szó nélkül mégsem köteles elviselni senki még „a béka feneke” alól sem, ha szemközt köpik, akár a „béka feneke alól” is. Egyébként hadd mondja csak a magáét! Nem árt, ha minél jobban megismerjük, ki, mi, mikor, hol, hogyan „áll szemben” velünk.

  • Boda Marcsi
    2021 február 25
    11:58 de.

    Amint említéd, ismertél rendes zsidókat is mi ?
    Te idióta.

  • Hagyjátok már békén szerencsétlen Bodát. Jó illusztráció ahhoz a Churchill-i mondáshoz, miszerint a demokrácia ellen a legjobb érv egy kétperces beszélgetés egy átlagszavazóval. Ő szegény, meg még az átlagot se üti meg.
    Ezek az inzultációk neki szólnak.

  • na, most gondoljátok el, Boda akarja megmondani, ki, mit és hogyan írhat!
    Boda – azt hiszem – olthatatlan szerelemre lobban irántam, képtelen elviselni, hogy nem része az életemnek, és a hasonló ostoba kötözködéseivel próbál közelebb kerülni. amolyan pókféle életet él. ül egy sötét sarokban, és várja, hogy a látóterébe kerüljek, akkor azután kiugrik, és megpróbál undorító váladékával befonni. nem igazán sikerül neki, de nem adja fel. neki ez a küldetése.

    Miklós bá: hogy Boda kiféle és miféle – az, hogy kefél-e, érdektelen – összefoglalóan olvasható a https://www.facebook.com/zseboroszlan/ oldalon, ahol válogatott otrombaságait gyűjtöttem össze.
    szegény tkp. orvosi eset…

  • Geyza
    2021 február 25
    6:24 du.

    sőt, rendes cigányt is, és etetett hajléktalant. igaz, maradékkal, de etetett. vasárnap meg templomba jár.

  • Orsós Elemér

    Geyza
    2021 február 25
    6:24 du.

    „Boda Marcsi
    2021 február 25
    11:58 de.
    Amint említéd, ismertél rendes zsidókat is mi ?”

    Ezt most kár volt! Még a végén azt hisszük Te vagy Móriczka! 😀

  • Boda Marcsi meg hasonlók,

    Sosem vitattam, hogy az orbanista bértrolloknak (like you) nem kötelező belépni a Fidesz-be. Ha visszaolvasnál, láthatnád, hogy az MSZMP-t emlegettem, és ez akkor is így van, ha tudom: a 100 főre jutó volt MSZMP-funkcionáriusok talán a Fideszben vannak legnagyobb létszámmal. Szóval lehet, hogy észre sem vetted a váltást? Végül is….. A harctér változott a pártaktíva-ülésektől az internetig, de a fenekek előtted valószínűleg maradtak. Elvégre a egy jó hivatalnok nem hagyja veszni a felhajtóit. Így elhiszem, hogy seamless váltottál.

    Viszont, ami a normalitást illeti: ha Te vagy a szint, akkor inkább maradok abnormális, mert arra a szintre nem szeretnék lesüllyedni, ahol vagy.

    Sőt! Hogy jó napod legyen.
    Azt is vállalom, hogy hozzád képest szinte biztosan ballibsi vagyok. Elvégre veled ellentétben, aki legfeljebb a templomról tudod, hogy hol van, de Bibliát bottal sem piszkáltad életedben, nekem semmi bajom Jézus tanításaival, akiről tudjuk, hogy
    a/ baloldali eszméket hirdető, a szegényeket is felkaroló, demokratikusan és liberálisan mindenkinek megváltást hozó tanításokat hirdetett
    b/ zsidó, azaz bibsi volt.

    Rossz lehet nektek bűnösöknek.

  • ILLE ISTVAN;
    Vajon mi lehetne a meglepetes Maganak?
    Nem lenne tudataban hogyan megy a ‘public opinion’ kutatas?
    Talan egynapon majd az is odaer!

  • Ille István
    2021 február 26
    1:00 de.

    Ahh..szegény templom..

  • Ille István
    2021 február 24
    1:10 de.
    ….”””” közöd?…””” ezt így nem értem ?
    üdvözletével

  • Geyza
    2021 február 23
    8:44 du.
    ARANY BARÁTOM : gyuriferinél voltál írtad : szélsőbal , vagy netán a helyettese fogadott : szélsőjobb ! , ez a kettő ötvöződik benned , mert elfér ! Mikor fogtok szétválni?
    Nektek nincs jogotok senkit „” nácizni”” , ti szélsőbalosok a szélsőjobbikos nácikkal szövetkeztetek! ( kisnyilas – szélsőbalos-szélsőjobbikos-náci) Ezek vagytok ebből válogathatsz!ja, meg még spicli is vagy , mert az arab fogász barátod csipszet ültetett a fogadba -és ezzel mindent lehallgatsz__- , de kinek is küldöd ? gyuriferinek ?
    De hát nem fogadott — érdemes neki kémkedni ?
    üdvözletével

  • toth péter
    2021 február 26
    11:55 de.

    Hogy mi voltál?
    Vagy mit írtad / am ?
    Mindegy.Bolondlyukból náci-szél fúj.
    A fejedre tehetnél már egy vödröt hogy elálljon 😀

  • Ille István
    2021 február 26
    12:57 de.

    Érdekes.
    Peg Gyuritizbe lett szerelmes.
    Itt nyüszögte hogy szívesen randizna vele.
    A továbbiakat nem tudjuk.Hogy végülis összecsattant e
    a két nagyformátumú elme 😀 😀

  • toth péter
    2021 február 26
    11:48 de.

    „Ille István…..ezt így nem értem ?….”

    Nem értem hogy miért kérded hogy nemérted.

    De..te még sok mást sem értesz,
    csak azt hogy ki kell állnod náci eszméid mellett,
    ha kell ha nem kell. Jobbágy vagy mint ez a féleszű Boda

  • toth péter
    2021 február 26
    11:48 de.
    sok minden mást sem értesz, de ez legyen a te bajod.

  • Bendeguz79
    2021 február 26
    10:01 de.

    köszönöm a kioktatást. kár, hogy nem a segítő szándék vezérel, nomeg, hogy nem igazán vagy kompetens a kritikámban 😀

  • Sajnalom Ille, egyaltalan nem probalok „ohajtani”, csak emlekezetebe hozni nemi altalanossagot, s az valoban „segito szandek” volt am.

    De mi az hogy „nem vagy kompetens kritikamban”???

    Semmit-mondo zagyvasagiaban allitott ocsarkodason ertelmes „kritika” lehetetlen!

    Eredeti hozzaszollasom alanya volt, hogy ma hogyan megy vilagszerte a koz-velemeny-kutatasa, olcson es gyorsan.

    A mai az ottani „konzultacio” rohelyes ostoba , komplikalt, koltseges es sikertelen elmaradottsag!!!

    Na ha azzal keptelen egyetterteni, elvezze es fizesse Orban agymukodesenek kovetkezmenyeit es koltsegeit!!!

  • Geyza
    2021 február 26
    3:01 du.
    Géza náci itt te vagy ? sokszor bebizonyitottad ??? de még nem eléggé ? mert gyuriferinek nem kellesz ? egy kicsit igyekezned kell ? mert most már ott a baljobbikosnak is meg kell felelned ? nem tudod hova szegődtél ? a náci eszméid megvannak csak tudnod kell a baljobbik hogyan muzsikál ? ha ezt bizonyítod gyuriferi bevesz a csapatba,bár a munkásőr dobtárasod megvan? ezt mondtad a jó múltkoriban ? egy jobbágynak több esze van mint neked? de a munkás az nem olyan eszement mint te vagy?rendkívül gyenge a szókészleted?csak szűk köröket jársz?- bár a beültetett fogcsipsz nem tesz mást lehetővé?a Bodának meg a nyomába sem léphetsz– hiába böcsmérled — átkod visszaszáll tenfejedre? Országos Jóbaráti üdvözletével

  • Ille István
    2021 február 27
    6:40 de.
    Ille Bácsi többet értek mint gondolod .
    üdvözletével

  • Hurrá! 🙂
    „A jövő év végén megkezdődik a hazai koronavírus-elleni vakcina gyártása Debrecenben – jelentette be az innovációs és technológiai miniszter csütörtökön a hajdú-bihari kereskedelmi és iparkamara székházában tartott sajtótájékoztatón.
    A beruházások teljes költsége várhatóan 55 milliárd forint lesz, ebből a koronavírus oltóanyaggyár mintegy 6,7-7 milliárdba kerül.”
    https://hang.hu/belfold/2021/02/25/jovo-ev-vegetol-johet-a-sajat-fejlesztesu-vakcina/
    Sajnos van már némi tapasztalat a kormány Covid megoldásaira a valódi közszolgálati partizán jóvoltából:

  • toth péter
    2021 február 27
    3:13 du.

    ezt alig hiszem, ugyanis nem állsz érdeklődésem homlokterében.
    ez az ostoba manír „üdvözletével”, mégis, kiével? vagy csak egy buta póz?

  • Oh come on. ki hinne el az HVG valotlan allitasat, hogy „kozel 5 billio forintba kerul a magyar adofizeyioknek a kormany burokracia fenntartasa”????

    A kormany sajat adtai alapjan kb. a nemzet GDP-jenek felet koltik az allamburoktacia hizlalasara.

    Nem kevesebb mint 62-65 billio US dollart.
    Na hat hany Forint az?

    Az allamhatalom a hizo-kuran, a lakosssag meg a fogyo-kuran?

    Inkabb hany tonna papor es festek-araba kerul az????

    Az a magyarok legnagyobb problemaja ma is mint mindeg!!!

    Fogadok hogy nincsen senki politikus sem burokrata otthontalan es ehes!!!!

    De a magaytok meg-sem hajlandok felebredni!!!!!

  • toth péter
    2021 február 27
    3:13 du.

    Még magyarul sem tudsz rendesen idióta

  • toth péter
    2021 február 27
    3:12 du.

    Minnél idegesebb, annál magyartalanabbul firkálja gondolati bakugrásait az idióta.

    Nyugodj le szépen.
    Még a végén kitesznek téged a Jobbikból
    mert nevetségessé teszed a nyilaspártodat.
    Mihez kezdesz akkor .