Fantom törvény

2021 március 3 10:50 de.47 hozzászólás

Mármint, az alaptörvény. Amit Szájer József – megbízás és jogkör nélkül – fércelt össze, egy személyben. Nos, ez az izé – habár szorgosan hivatkoznak rá – úgy ahogy van, nem legitim. Az alábbi részlet Dr. Kolláth György magyar alkotmányjogásztól származik:

„A Magyar Köztársaságban MINDEN hatalom a népé,..”
Az alkotmányozó hatalom is! Legelsősorban és legfőképpen az! Mint a nép önrendelkezési jogának az alapja, mely abban jut alkotó kifejezésre!

2§ (2) A Magyar Köztársaságban minden hatalom a népé, amely a népszuverenitást választott képviselői útján, valamint közvetlenül gyakorolja.

A valamint szónak nagy jelentősége van, hiszen a nép nélkül ezt nem alkothatták meg. 262 országgyűlési képviselő új államot nem hozhat létre és alkotmányt nem helyezheti hatályon kívül.

A Magyar Köztársaság Alkotmánya / 1949.évi.XX.törvény /
19. § /3/ E jogkörében az országgyűlés
A/ megalkotja a Magyar Köztársaság Alkotmányát.
A hivatkozott pont szerint az országgyűlésnek kizárólag a Magyar Köztársaság Alkotmánya megalkotásához volt joga, csak ehhez, és csak ilyen névvel, ezért érvénytelen az Alaptörvény.

Az országgyűlési képviselők ezt figyelmen kívül hagyták, megsértették az Alkotmányt, melyre 2010-ben felesküdtek. 2010-ben az országgyűlési képviselők felesküdtek a Magyar Köztársaságra és annak alkotmányára, 2012-ben megszegték országgyűlési esküjüket. Egyet nem szabad elfelejteni, hogy a nép a bizalom elvén delegálta őket, és nem azért, hogy a népet megfosszák és kirabolják mindenéből.

Az Alaptörvény érvényességét az Alkotmány Bíróság soha nem vizsgálta, mivel csak felkérésre vizsgálnak és soha senki nem kérte fel őket! Az Alaptörvényt elfogadó országgyűlési képviselők államcsínyt hajtottak végre, 2012. Január 1-jével létrehoztak maguknak egy új, de jogilag valójában nem létező államot! Az ország földrajzi nevével azonos nevű, Magyarország nevű fiktív jogi képződményt, amihez ellopták a Magyar Köztársaság teljes intézményrendszerét, javait, bevételeit sőt, az állampolgárait is, az ellenzéki képviselők és az alkotmányjogászok pedig az államcsíny tényének elhallgatásával asszisztáltak ehhez! De hát, van az a pénz.

Nos, aki ezt nem hiszi, nem árt, ha rákeres Kolláth véleményére, aki mégiscsak alkotmányjogász, és cseppet felette áll ezeknek az iparosoknak. Az Alkotmány – vagy az alapizé, ami, mint tudjuk, márvány szilárdságú, de innen nézve max. márványsajt, ráadásul olyan büdös is – nem olyan egyszerű dolog, hogy csak úgy összelapátolják. Az országgyűlési képviselőknek – pláne nem a 133 bátor embernek – ugyanis se joga, se képesítése nincs alkotmányozásra. Ők max. törvényhozók, ám korántsem az alaptörvény vonatkozásában. Emlékszik valaki arra, hogy a képviselők tételről tételre megtárgyalták volna az alapizét? Bizony, nem. Elfogadták úgy en bloc, kilóra.

Most meg szakmányban hivatkoznak rá, úgy, hogy fingjuk sincs róla, miért is ágálnak!

Igaz, olyan, hogy Magyar Köztársaság, már nem létezik. Van helyette egy fiktív jogi képződmény, egy földrajzi név, ám ez nem jogi környezet.

Fotó: Dmitry Ratushny

Rezsi „ártány” Szilárd a ma még mindig jelenlevő kommunistákra (?) hárítja az ország helyzetét. Nos, nem egészen őt vigasztalva, de közlöm, a komcsik eltűntével a következő történt: „És ha eltűnnek a kommunisták, jönnek majd a félművelt sunyi parasztok.” Márai Sándor.

Bizony, ez vitathatatlan, élükön a gumicsizmás gátőrrel, Orbánnal, és mögötte tömött sorban Rogánnal, az aszfaltparaszttal, Kósával, a hígbutával, Kövérrel, az elmerogyott házmesterrel, és még sokan másokkal, akik a második sorban emelgetik a fejecskéjüket.

De semmi gond. Ausztriát is egy ideig Österreichnek – keleti birodalom – hívták. Jó esetben Orbanisztán is előbb-utóbb normális nevet kap.

47 hozzászólás

  • Igen, ez így elég pontos. Érdekes, hogy pár nappal ezelőtt Fodor Gábor a 3 és fél órás Partizán interjújában is ezt mondta – ő se hülye hozzá – és elmagyarázta ennek a sokkal mélyebb tartalmát is. Szégyelli is a régi nagy Bibó kollégiumos barátait, akikkel éveket együtt élt, de azért még köszönnek egymásnak…

  • A pont amit a valosag erosebben mint Ille Istvan elemzese bizonyit, hogy egy maroknyi on-felhatalmazott,s hatalom-ehes politikusokon kivul senki alkotasa ,hatarozta sem jovahyagyasa nem letezett az u.n. Alaptorvenyuknek.

    S nem hogy nem szab-meg semmifele koteleztsegeiket, de felhatalmazast sem a tarsadalom korlatozasan.

    S az a lakossagra volt, van, es saccolhatoan, egy hosszab jovore velhetoen marad is mint hatalom-felhatalmazoja a jelen uralkodoknak.

    A LEGszegyenletesebb az hogy a lakosssag lenyete mind azt minden kerdesek nelkul.

  • Valojaban nem igen nevezheto „fantom”-nak, de valojaban csak egy onkeny-hatalom termeke.

    S az tagadhatalan, mert nem ered a kozosseg remnye, kifejezese, semmifele hozajaraulasavol.

    Na de az elmult ezer-esztendo gyakorlata-utan vajon mi mas lehett volna varhato????

  • „Minden hatalom a nepe”

    De hogya biztositana valojaban a nep hatalmanak a gyakorlasat?

    Hm?????

    Ezert jelzem mindeg, hogy az Alaptorveny-uk semmi mas mint csupan egy ures propaganda szlogan.

    „Alaptorveny” amely zaszlo-szinket es varosokat jelez meg, de nem csak teljesen nema minden allampolgar elzalogosithatlan embei jogainak a biztositasan.

    Hanem eppen ellenkezoleg, minden alapveto emberijogainak nevezhetoket „sarkalatos torvenykkel korlatoz”.

    „Minden hatalom a nepe”?????

    De hat akkor hol a nep hatalma az allamhatalom korlatozasara?????

    A „nep hatalama” eppen azzal lenne szukseges kezdodni!!!

  • györgy molnár

    „Ausztriát is egy ideig Österreichnek – keleti birodalom – hívták” – Most is úgy hívják, ennek különösebb jelentőségét nem látom, annak viszont igen, hogy ott ha egy ilyen Orbán féle hatalomra jut netán, akkor az illetőnek hamar vége lesz…Lásd Orbán legutóbbi barátját, az akkor alkancellár, volt fogtechnikus pártvezért H.C.Strachét….Nálunk nagy a baj, mert minden primitív korrupt bunkó évtizedig uralmon lehet, attól, hogy valakit dr.-nak hívnak, vagy éppen hogy egyetemet végzett….attól még lehet orbitális tahó és milliárdos sikkasztó….Kicsi az ország, öreg vagyok, sokat ismerek akár személyesen is……

  • Bendeguz79
    2021 március 3
    11:54 de.

    grizi, hol van másképpen? USA nem ér, ott sohasem volt és sohasem lesz…

    ott egy maroknyi holtomiglan holtodiglan senkiházi dönt mindenki helyett

    mondj más példákat, mondjuk Venezuela ahol a nép választotta azt akit akart most USA bele akar szólni hogy a venez nép mit is akarjon …na, azt nem ami nálatok van… van benne tapasztalatuk: sohatöbbé rabszolgaság

  • A szerzo idezte a 2 paragraphus 2. pontjat;
    „…valasztott kepviseloi utjan, valamint kozvetlenul gyakorolja”.

    Lehetne nagyobb hazugsag ????

    Hiszen meg kepviselo keruletenek a kepviselojet sem valszathatja kozvetlen, ertve egyenileg, nevszerint.

    Sot igen ketes meg hogy kepviselo keruleteik a nepszamlalas alapjan egyenlo kepviselo lakosu kepviselo-keruletek meghatarozott hatai alapjan letezne.

    Csupan a partok nevei alatti korben tehet egy X-et.

    De azzal csupan azt a partot hatalmazza fel minden meghatarozott feltetelek hianyaban, s annak alapjan a szvazatokat elosszak, kulombozo nemzetisege es kissebbsegi adatok hozza-adasaval kalkulalva, rendszerint egy kisebbsegi szavaztokat nyert part-vezetok kinevezzik a partjuk meghatalmozatjat.

    Hol az alapveto demokratikus modszer alaklmazasa????

    Meg annak emliteseert is atkoznak a KMH tobb hozzaszollioi itten.

    Hat hogy a a feneben is letezheten barmi mas modszer es eletmod ottan?????

  • ˙
    István! és
    Chris!

    E kiemelkedően kiváló cikk nem véletlen, hogy Kolláth György remek alkotmányjogászunk tollából merítette ironikus ihletét.

    S hogy mennyire időszerű ezt megjelentetni, azt mi sem bizonyítja jobban, hogy már két nappal ez előtt is ok és okozati összefüggésében itt a KMH-n már ugyanerről folyt a vita, ill. inkább a párbeszéd. Például jómagam is (Ezer család…c.cikk 02/4:36 komment) és t.Bendegúz79 (Ezer család…c.cikk 02/2:21 komment) között, ahol szintén megállapítást nyer a megvalósult alkotmányos puccs, annak is a szinte mármár felmérhetetlen katasztrofális kártétele az Országra, de még Európára nézve is.

    Mivel a cikk minden mondata és betűje a helyén ül, ehhez bármit legföljebb hozzátenni lehet.

    Például azt, hogy a képviselői eskü megszegése tényállás sokaknál a >t ö b b-r e n d b e l i . e s k ű-s z e g é s< bűnének elkövetéseként valósul meg. Hisz így például a FidSS-Keresztény(!)DMP frakciójának minimum a fele, már vagy 5-7 cikluson át(!!!) többek közt hamis tanúzással (eskűtétellel) mocskolja a"t-ház" oly fényesre kiült padjait.

    Ergo, és ráadásképp, az anno alias-fiataldemokraták és az úgymond' keresztény-demokraták esetében ez a hamis tanúságtétel(2.Móz.20:1-14.stb) bibliai bűnének 5-illetve 7 alkalommal történt, személyes és képviselői esküjük hazaárulással párosuló áthágásának módozatában realizálódik akkor, amikor ciklusokon átívelő hamis tanúbizonyságtételükkel szennyezik be még a . S z e n t í r á s t . is.

    Köszönet az igaz szóért!
    cukihara

  • Bendegúz
    03./5:35

    Mondja ezt Maga,az „elektoros”szavazás bűvészcilinderes és vakító káprázatában, ahol 2016-ban Hillary Clinton több, mint 200’000 szavazattöbblete ellenére egy Tramp nyerhette el az elnöki címet!

    ))))))))))) 😀 (((((((((((((

  • Miklós Bánffy 11:48

    Fodor G. kétkulacsos mellébeszélő. Mindent relativizál és a saját egykori szerepét igyekszik eliminálni.

    Ti. neki elévülhetetlen érdemei voltak Orbán megdicsőülésében.
    Ő mint „értelkmiségi” láthatta volna rajta a tagadhatatlan „kóros” személyiségjegyeken is túl, a fasisztoid, autoriter vezetői alkatot.

    Ha a Vezér kerül szóba folyton köntörfalaz és mossa kezeit. Amikor nyilvánosan üzen neki akkor is Viktorként szólítja meg. Jellemtelen alak.

  • Béla István

    Vajon az 1949.évi XX.törvény hatályos-e?

  • B79
    1. Magyarországon létezik egyéni képviselőválasztás, bár elég kevesen kerülnek így a parlamentbe.
    De. Sokmilliós közösségeket nem lehet egyénileg képviselni. Hiszen egy ember max ezer embert ismer felületesen, alaposan legfeljebb tizet. Ha így szavaznánk, a mo-i parlamentben 1 millió képviselőnek kellene ülnie. Ekkora tömeg nem képes semmire, döntésre, vezetésre legkevésbé.
    Ezért léteznek a pártok (pars=rész) már az ókortól kezdve. Vagyis többé-kevésbé egyetértők csoportja, amelyben vitákban alakítják ki a konszenzust, amelynek alapán bizalmat kérnek a választóktól. Ez persze dinamikus, szinte folyton változó folyamat: új kérdésekre kell választ ajánlani, most pl. a járványra.
    Szóval, a párt se nem jó, se nem rossz: csupán eszköz arra, hogy egy társadalmi csoport kinyílvánítsa elképzeléseit. A választónak meg eligazodási pont, hiszen a legtöbben személyesen nem ismerjük a képviselő-jelöltet. (Az nem „ismerős”, akivel egyszer pl egy főrumon kezet fogtunk.)
    A „semleges” képviselő nekem kicsit gyanús: hiszen vélhetőleg neki is van világlátása, tapasztalatai, elképzelései, nem lóg a levegőben minden befolyástól mentesen, mint valami virágállat.

  • Voronyezs
    2021 március 4
    3:27 de.

    Ha melátom GpontFodort valami képernyőn (mostanság ugyan nem, mert nem nézek Turulos Hungaró-TV.-t) , akkor már csak vigyorgok.Persze kínomban.

  • Na, vajon mi a fene okbol tilos valszkent teljes magyarazatot nyujtani „talalom”-megjegyzesere, hogy hogyan mukodik kivalloan a lakossag kozvetlen es egyenielo, nevszerint valasztott kepviseloik valastzas es igen sikeres kepviseltetesei????

    Az semmi mastra nem ad lehetosget mint a cenzor egyeni gyulolte.

    Nagyon szep, erdemre melto liberalis kereszteny magatrtas bizonyiteka!!!!

  • Orsós Elemér

    Geyza
    2021 március 4
    8:38 de.

    HátsóGpontFodor, de ez az ő magánügye, viszont a nótórius megélhetési pártválogatása már gusztustalan! 😀

  • Tóth Péter!

    Nézd csak mit találtam neked – ennyit a ti csalásmentes, tiszta választásotokról, na meg a 2/3-ról! Persze nem muszáj elolvasni, de attól ez még így van! Ja, persze mindig elfelejtem, hogy ez csak kitaláció!

    https://nyugatifeny.hu/2021/03/05/kiderult-igy-jutnak-magyar-lakcimhez-az-orbanhoz-hu-ukran-berszavazok

  • Voronyezs
    2021 március 4
    3:16 de.

    Bendegúz
    03./5:35

    Mondja ezt Maga,az “elektoros”szavazás bűvészcilinderes és vakító káprázatában, ahol 2016-ban Hillary Clinton több, mint 200’000 szavazattöbblete ellenére egy Tramp nyerhette el az elnöki címet!

    ——————————

    Kivált, úgy hogy H. Clinton több mint 3 millió szavazat többlettel rendelkezett – ez vajon Bendegúznál rendben van?

  • Besancon
    9:21

    Bocsánat !!!! Nagyon röstellem a tévedést, amit én 2 milliónak akartam megjelentetni.

    Jó a kédés is: vajh ez a 3millió már megfelel Bendegúz79-nek ???

  • Béla István 4,35

    A régi (1949. évi. XX.tv) Alkotmány persze, hogy h a t á l y o s:

    1. A cikkben ismertetett szabályok alapján.

    2. Az Alkotmány 2§ (3) kimondja a kizárólagos hatalom erőszakos megszerzését és gyakorlás tilalmát amely ellen mindeki köteles fellépni

  • Béla István!

    Az Alkotmány eltörlése nem szerepelt a Fid-SS 2009-es prgrmjában

    Alkotmányozást népszavazásnak kell megelőzni nem országgyűlésnek.

    A Magyar Köztársaság kikiáltása hatályban hagyta a 49.évi A.-t

    Ezen az alapon az A.eltörlése,fiktív „Alaptv.”érdekében: erőszak.

  • Béla István 4,35 VÁLASZ

    https://youtube.com/watch?v=nzv7ENfHjrO

    azaz: youtube –> Kolláth György: az alaptörvény nem létezik

    Mindössze két perc: nézz utána.

  • Besancon :

    Kétezertizenkettőben??
    Úristen..akkor még szép voltam és fijatal : )))).. : ))) .. : )

  • Bendeguz79:
    „Na, vajon mi a fene okbol tilos valszkent teljes magyarazatot nyujtani “talalom”-megjegyzesere, hogy hogyan mukodik kivalloan a lakossag kozvetlen es egyenielo, nevszerint valasztott kepviseloik valastzas es igen sikeres kepviseltetesei???? Az semmi mastra nem ad lehetosget mint a cenzor egyeni gyulolte.”

    Nem tisztem Christopher Ádámot megvédeni, de hogy Önt megkíméljem a lelkibetegségtől és a totális pszichikai összeomlástól, Christopher úr engedélye nélkül is tájékoztatom, hogy itt szerintem nem gyűlőli magát, legföljebb egyikőnk-másikunk unja. Kétségtelen, hogy meglehetősen unalmas, hogy – akárcsak Boda – állandóan ugyanazt a szöveget ismétli, de hát … talán ismeri a magyar mondást: ” legszebb lány sem adhat többet, mint amije van”. Öntől ennyi telik, és kész. Én sem nyerném meg a magyarországi távfutó bajnokságot, sőt, klasszikus kínai költeményeket sem tudok szavalni mandarin nyelvjárásban; ilyesmiért itt senki sem fog gyűlölni sem engem, sem Önt.
    Egyébként is, nem tudom mások miként vannak vele, de nekem a KMH egyetlen hozzászólójával kapcsolatban sincsenek sem pozitív, sem negatív érzemeim. Vannak, akiknek több-kevesebb rendszeressséggel elolvasom az írásait, akadnak akiknek csak nagyon-nagyon ritkán, ennyi az egész. Ön az utóbbi csoportba tartozik mert általában mindig ugyanazt írja, ti., hogy Magyarországon miért nem közvetlen és név szerint választanak meg a szavazók minden állami és önkormányzati tisztségviselőt? Nos, pélául azért, mert nekem semmit sem mondana, hogy a több mint másfélmilló lakosú Budapesten, vagy akár a 100.000 fő feletti kerületemben az egyik (fő)polgármesterjelölt neve Kovács 23. János, a másiké viszont Asztalos 45. Péter. Az viszont esetleg akár mondhat valamit, hogy az egyik az X. párt, a másik az Y. párt jelöltje, illetve támogatottja. Ennyi.

  • RODEO: Tudod hogy mit erdemelsz a 200 millio amerikai szavazokat „senkihazi”-nak nevezeseert????

  • Megprobalom ismet.
    talalom irta;
    „Sok millios kozoseget nem lehet egyenileg kepviselni”.

    De hat akkor hogyan kepviselhet 199 magyar-kepviselo 9 es fel millios orszag lakossait???

    Sot az EP-ben a 21 kepviselo Magyarorszagot.

    De a kerdesem volt, hogy miert nem, hatarozhatna meg a lakossag a partvezetok helyett,egyenoel, egyenoleg, nevszerint hogy kit ohajtana barmely kepviselo-kerultnben a kepciselojenek lenni ?????

    Arra miert nem valaszolt????????

  • AuroraBorealis

    Talalom 7:03 II.bek
    Hány ember hányat ismer ?

    Két bolond a bolondok házában felvonulóst játszik.

    Aszongya az egyik: Legyél te a zászlóvivő, és én leszek a tömeg.

    Nosza, vonulnak is körbe-körbe a gumiszobában egymás mögött az első egy nagy törölközővel gyermekdalokat harsogva…

    Egyszercsak a hátsó jól seggberúgja az elsőt, mire az hátra kiált: Ki volt az ??!

    Erre meg a hátsó szól előre:
    Mittudom én! Ilyen nagy tömegben azt sose lehet tudni…

  • Bendeguz79
    2021 március 5
    4:30 du.

    grizi, mivel nem tucc olvasni (sem) megérdemlek egy dupla espresso-t és most röhögénybe öltözök

  • KOVENDEG;

    Hogyan vedhetne a foszerkeszto Chris Adam-ot, hiszen semmife okbol nem letezik szuksege semmifele vedelemre.

    De amikor hozzaszollok sorozatokban allitanak nem csak valotlan allitasokat, hanem ketsegtelenul teljes tudatlansagaik alapjan, s arra, nem kritizalast, hanem a valosag telejes adatai nyujtom, s azt torli, hat az nem lenne semmi mas mint csupan egyoldalu reszrehajlo eloitelete a cenzor-foszerkesztonek?????

    Az altalam nyujtott adatokat HA ketelkedne barki is, percek alatt ellenorizhet, Googol-va barmikor.

  • A/B.
    Allitolagos viccevel azt probalja allitani, hogy Magyaroszagon csak a bolondok szavaznanak HA a demokratikus
    valsztasi modszer keheto lenne????

  • AuroraBorealis

    Orsós Elemér
    03/05/ 5:40

    „Elég nagy szemétség, de ez is:”
    – í r o d . T e . Ukrajna államnak a kettős állampolgárság visszaszorítására tett legújabb teljesen logikus, bár”kissé” megkésett lépéséről.

    Úgy csinálsz, mintha Besancon kartárs >Mandiner< melléklete, csak egy apró kis stikli, az emberi élelmesség enyhe megnyilvánulása lenne. Nem!

    Ez az egész kettős-állampolgársági FidSS-játszma egy hadüzenet nélküli, titkos háború része a hazai jogállamiság, a választások érinthetetlensége, végsősoron a népszuverenitás alapelve, plusz még a szomszéd államok önállóságának a kölcsönös elismerése ellen is.

    Tehát Ukrajna lépése Orbanisztán mocsok külpolitikájával szemben semmiképp sem minősíthető szemétségnek, csak egy szuverén állam logikus, ö n v é d e l m i . reflexének az orbáni sunyiság visszaszorítására. Arra a mentalitásra, amivel Mi, itt belföldön képtelenek vagyunk megbirkózni. Akinek pedig ez jogos lépés kellemetlenséget okoz, az továbbra is bátran forduljon panaszra Orbánia illetékes kormányszervéhez, amely eddig a "győzelem" reményével áltatta az ártatlan kárpátaljai magyar lakosságot…

    És akkor még nem is szólottunk Orbánék pofátlanul alattomos és
    . f e l l a z í t ó . politikájáról, amit e mézesmadzag felhasználásával, főleg az ottani kettősállampolgár magyar nemzetiségű tisztségviselők faltörőkosként való alkalmazásával gyakorolnak ezek az illiberális fiataldemokraták egy szomszédos ország ellen…

    Mellesleg az iménti 03.01-es Kárpátaljas, kedvesen együgyű és skizofrén élménybeszámoló is valahol ezt,az ismét mindentvissza (!), háború előtti ördögi szellemet szolgálja, mert a gerjesztett nosztalgo-etnicista hangulat már megint a háború szakadékába sodorhatja Magyarországot. Oszt, emiatt a mi bátor Csúti Kanászunk már hiába is vásárolt nagy mennyiségű(!) germániai szupertankot, akkor nekünk má' annyi lesz…

    Üdvözlettel: A.B.

  • Geyza
    2021 március 5
    1:37 du.

    Besancon :

    Kétezertizenkettőben??
    Úristen..akkor még szép voltam és fijatal : )))).. : ))) .. : )

    ——————————-

    Bizony jóbarát, nincs min csodálkozni, tőled tanultam a visszakeresés „művészetét” ami, őszintén szólva sem egy bonyolult művelet – élek is vele gyakran!
    Na, de képzeld el, hogy én aki már eleve szép vagyok, milyen szép lehettem 2012-ben!😀😀😀

  • Orsós Elemér

    AuroraBorealis
    2021 március 7
    2:37 de.

    Fogadjunk hogy, nem mondanál ilyen nagy Ukrajnát dicsőítő litániát, ha volna olyan közeli rokonod, aki ott született és sokkal-sokkal előbb ott volt mint a most akármilyen ukrántól külömböző állampolgárságot etnikai alapon megvonó soviniszta ukrán politikusok vagy ha mondjuk ott született hasonló megalázásra ítélt ukrajnai román, lengyel, orosz vagy zsidó lennél! Ezt eljárást nyugodtan hívhatjuk kisebbség- és nemzetíségtelenítéssel előállított nemzetállam gyártásnak, amihez ahomlokegyenest ellenkező elveket valló EU tiltakozás helyett még szenlesütve asszisztál is!!! Másrészről a -szerinted normálisnak vélt- elvakult politikai elfogulságból vagy bosszúból öngenerált önsorsrontás szerintem meg a legidiótább reakció!

  • AuróraB.2:37

    Ugyanez a műsor Romániában is azzal a különbséggel, hogy Az

    EU-tag ország és érthetetlen okból* nagyobb türelmet gyakorol a

    FideSS kettős állampolgársági és az ahhoz hasonló folyamatos

    államközi provokációival szemben.

    .

    *Megfejtés: Ukrajnával szemben talán a könnyen átléphető, sőt kikerülhető román államhatár, ahova úgy járkálhat ki és be a FideSS titkosszolgálat, és a kormány tisztviselők akár Budapest és Vecsés között, bármikor. Ezért a románok kivárják az Orbánkormány bukásával az államközi kapcsolatok javulását.

  • Gabriel
    2021 március 7
    3:49 du.

    nem fogom kinyitni

  • Gábor
    3:49

    Hiába, kiderül és nem kétséges, hogy a kereszténység, a szegények oltalmazója íme:

    A többször is hivatkozott Pál Timóteusnak szóló intelmeiből az I.levél/6.fejezet 1. szerint

    „IGA ALATT GÖRNYEDŐ SZOLGÁK URAIKAT MÉLTASSÁK TISZTELETRE,
    HOGY ISTEN NEVÉT ÉS A TANÍTÁST NEHOGY MIATTUK KÁROMOLJÁK.”

    Ergo (elismeri, hogy)igavonó barmok módjára tűrjék el sanyargatásuk nyűgét s nyilait, de mindig fogják be a szájukat.

    Mindezt aztán az egyházatya tetézi még azzal, hogy

    „AKIKNEK PEDIG HÍVŐ URAIK VANNAK, AZOK NE BECSÜLJÉK LE ŐKET

    AZÉRT MERT TESTVÉREK, HANEM ANNÁL SZÍVESEBBEN SZOLGÁLJANAK

    NEKIK, MERT ŐK [is] HÍVŐK ÉS SZERETETTEK AKIK A JÓ CSELEKVÉSÉRE

    TÖREKSZENEK.”

    Mindez aztán mindennek a teteje. Mert nem csak, hogy némán tűrjétek kizsákmányolástokat, de miközben >szeretett testvéri< gazdátok nyúz titeket, fogadjátok azt hálásan, hisz minden ostorcsapás ott rejlik "jószándék", amely ímé többezer évre előre HIRDETI MEG, vetíti előre az árnyékát az EGYIK EMBER ÁLLÍTÓLAGOS ISTENI RENDELTETÉSBŐL FAKADÓ KIZSÁKMÁNYOLÁSI JOGÁT A MÁSIK FELETT, mely kinyilatkoztatás homlokegyenest ütközik Jézus azon állításával, hogy "MINDEN EMBER EGYENLŐ…"

    Számomra, fenti kommented mellékletét végigolvasva az szűrödött le, ama kiegészítéssel, hogy ez a "teológusi" szónoklat demokrácia helyett, isteni elrendeltetést tulajdonítva neki, a kibővített "testvéri államot" ruházná föl a rend(?) 😀 megteremtésével, illetve az erre ügyelő teljhatalommal… Ezzel az erővel állam és hatalom helyett nyugodt ájtatossággal írhatott volna juntát is a tiszteletes.

    Ps: Elnézést, hogy a nem nekem címzett levélre reagáltam.

  • FORTIMBRAS
    2021 március 8
    12:36 du.

    mivel nem akarom bevallani hány éve felismertem ugyanezt és elhagytam azt az egyházat amely szeretett gyermekeként kezelt éveken át és én hasonszőrű dolgokat éreztem velük, mert csodálatos emberek voltak… de ez a doktrina, mikor rákérdeztem (tudod a gyermek kérdése) Nagytiszteletű Úr kérem, hogyan volt a feltámadás? hatalmas körmondatok következtek (és én atyámként tiszteltem az urat) amik idézetek meg sok minden más de válasz nem volt benne! (hja ez egy vasárnap délutáni ifjúsági „légy hű az egyházunkhoz” baráti beszélgetés részeként történt!

    soha többé nem láttak!!! pedig már tervbe voltam véve (9 éves voltam) presbíternek!!!

    soha többé nem látogattam

  • Orsós Elemér
    2021 március 7
    12:42 du.

    Bocs, hogy beleszólok, de itt láthatod a „tiszta marxizmust”, a világ proletárjai egyesüljetek kitételű mocskos hazug dumát, aminek álcája alatt anno Sztalin népek és országok tömegeit vonta igája alá, aminek álcája alatt Csauseszku és elvtársai mocskosabb nemzetiségi politikát folytattak még a gazdájuknál is.

    De ami a legvilágosabb itt láthatod azokat a mocskos, aljas személyeket, akik ezeket a diktatúrákat kiszolgálták. Persze ezek visszasírják azokat a régi vörös-bárókat, akiknek a mai orbánista rendszer csak egy csökevényes leszármazottja.
    Mindezt a Gorgonzola és Tsai. gittegyleten keresztül.

  • Fortimbrasz
    12:36

    S ha a hamis-Pál (Saul) és az ő egyháza(i) a rabszolgaság és általában a kizsákmányolás isteni eredetét megerősítendő, mint Pál Timóteusnak is bevallják, sőt Ő-maga még máshol, több úgymond „igehelyen”is megerősíti ezt a szörnyű kitalált dogmát többekközt az Ef.6,5-ben, amikor felszólít minden szerencsétlent, hogy:

    „Szolgák engedelmeskedjetek földi uraitoknak, félő tisztelettel akárcsak Krisztusnak. Ne látszatra szolgáljatok, mint akik emberek tetszését keresik, hanem mint Krisztus szolgái, akik szívesen teljesítik isten akaratát.”

    Majd máshol, a Kol.3,22-ben, ahol ugyancsak „az Úrra” hivatkozik, illetve a szerinte istentől származtatott szolgaság elkerülhetetlen és szükségszerű mivoltára:

    „Szolgák, engedelmeskedjetek mindenben testi uraitoknak, ne látszatra szolgáljátok őket, mint akik emberek tetszését keresik, hanem egyenes lélekkel, az Úr félelmében.”

    Aztán mindezt sötét jóslattal a kora és az elkövetkező évezredek társadalmának sötét, aljas sandaságára utalva, Péter „a kőszikla” az 1.Pét. 2.18-ban megparancsolja a szegény-népnek, hogy:

    „A cselédek teljes félelemmel engedelmeskedjenek az uraknak; nemcsak a jóknak és kíméleteseknek, de a szívteleneknek is.”

    Na most eme igehelyek után én is, aki elolvastam azt a Gabriel olvtársunk által Rodeónak mellékelt anyagot, melyen nem is csodálkozom, hogy e magas, ottani papi tisztet betöltő, éppen egy brazil állam-közeli tiszteletes, aki Noé esetéből a vízözönből egyenest a saját hajánál fogva logikázza ki – mert szerintem is a leírásából az következik – hogy több mint elismeri a Dél-Amerikában oly divatos jobboldali hunták Mindenhatótól származtatható mindenható rendpárti hatalmát…

  • málnaszőr
    2021 március 9
    5:12 de.

    ha kibírtad és végigrágtad magad azon a szeméten (én nem!) akkor egyetérthetünk abban, hogy a gabriel tipusú alakokat Brazíliában a sampai szólással, csak: „filho da mãe” nak „becézik”

    és eljöve a szeretet országa és lőn boldogság és nem is röhögi el magát mondván

  • málnaszőr
    2021 március 9
    5:12 de.

    mindehhez a „nép” szava ugye van az ájtatos manó azaz imádkozó sáska amelyik az „ilyen” páterek pontos megfelelői imára kulcsolt kezeik a ragadozó lesállása prédára várva

  • málnaszőr (Fortinbrasnak)
    „S ha a hamis-Pál (Saul) és az ő egyháza(i) a rabszolgaság és általában a kizsákmányolás isteni eredetét megerősítendő…”

    Pálról azért akad ám (mégpedig erősen baloldali szerzőtől)
    az Önökétől „kissé” eltérő értékelés is, pl.:
    https://kupdf.net/queue/alain-badiou-saint-paul-la-fondation-de-l-universalisme_58eca8cddc0d602119da9820_pdf?queue_id=-1&x=1615314028&z=NzguMTMxLjg2Ljg4

    Akit esetleg érdekel, annak javasolom, olvassa el. (Valahol angol fordításban is ingyen elérhető az interneten, de most nem találom a linket.)

  • Kővendég
    2021 március 9
    1:40 du.

    másnéven a ma általam is elátkozott globalitás ami lehetővé tette és teszi a még nagyobb egyenlőtlenségeket és a tömegek nyomorba döntését valamint oda kötözését a nyomorfához mert akkor … én igazán és személyes tapasztalat és alapállás bizonyos mennyiségen felül minden nyomasztóvá és fölöslegessé válik és állandóan félre akartam túrni de a megoldás az volt inkább ajándékozzam el, mert akkor nekem nem nyűg és másnak azonnal örömöt okoz

  • Nem ohjajtok a Marxista-Atheistak vitajaba keveredni a mai u.n. Keresztenyek theologianaik,ill. annak felre-allitasai,inkabb felre magyarzataba avatkozni, DE nem velnek az allitok ,hogy husz evszazaddal kesobbi modern idok felfogasai alapjan talan tul szelszoseges lenne a 20 evszazaddal elotti kurilmenyeket, kritizlani, itelni, sot valotlansagokkal cafolni???

    A tagadhatalan tortenelmi teny, hogy az emberiseg az ipari forradalom sikereig, az emberiseg altalanos foglalkozasa , a barlang-lako idejetol ,volt a hodito-hadakozasok a terulet es a munkaero szerzese veres kegyetlensegeikkel, es pusztito haborukkal.

    A leigazott lakossag jelentette a gyoztesek szamara a szukseges munka-erot, termelni a napi letszuksegleteik termeleset, varosaik epiteset, csaladaik kiszolgalasat, sot szorakzotatasaikat is a leigazott teruletek lakossaikat rabszolgaikent hasznalni.

    Valojaban nem volt nagyon regen, hogymeg a mai Aquinkum-ban is a rabszolgak glatiotri halal-kuzdelmei es a foglyok ehes vadallatoknak valo-etetese volt a helyi lakosssag szorakozasa.

    Az egyen szabadsag-vagya nem a veres lazdasokat ohajtotta, hanem a tiszteseges lehetosgeiket fuggetlensegukre.

    Hasonlian a Torah, es a Chassidik hitbol eredo „kereszteny”-seg alaptanitasai is.

    Saul (Paul=Pal) oktato levelei is azon az alapon kofejezett tanitasokat byujtotta.

    Sot, az emlitett Timoti-hoz cimzett sorokban is azt javasolta ugy a mesterek (szolgak mesterinek) mint maguknak a szolgaknak is.

    Sot az eggyik felre-allitott idezet a fenti vitazok alatal valojaban azt az utasitast nyujtotta.
    Emlekezteve a master-t, szolgait tisztessegesen tatrva, mert az igazsagos szolga Istenfelosege alatal nyerheti megvalto-boldogulasat.

    S annak a magatartasnak a szembetartasara emlekeztette a szolgakat is.

    De a mai kerdes lehetne ,ugyan azon a vonalon, hogy a fenti vitazok hogyan velik megvaltasuk boldogsaikat az imadott hituk kovetesei alapjan?

    Ami ketsegtelenul, a Marxista Aeheista gyuloletuk mindazoknak akik az eroszaknelkulli szabad-lehetoseguk elereset velik a szabadabb, eroszak es kegyetlenseg-nelkulli tarsdalom szabad lehetoseget remelik ???????

    Minden tarsadalmak az irott tortenelemben mind rabszolgasagon lapaozottak voltak napi szuksegleteik termeleseert, amig az ipari-forradalom a gepek alatali termelest lehetove tette.

    S csupan a Torah volt a leg-elso torvenyben adott kotelezo utasitas a szolgak szabadsagat megkovetelve a hetedig evebn, s szoplgasaguk jutalamit kapni.

    Azt kovette az Angol feudalis rendszer is a XVII-XVIII. szazadig.

    De meg azokat is befolyasolta akik a Torah tanitasaitol a leheto leg-tavolabbra alatak, mint az Egyptomi Pharao Ramases II, sot Cyrus Babylonia kiralya is.

    A Ciliciai Tarsus-ban szuletett Saul, aki mint Pharasees Benjaminita leve,a Sanhadrin magasrangu szemlyzetekent az elso Chassic-ok vegrehajtasakozben jelentos valtozason esett-at, s a hit jelentos terjesztijeve valt ugy a kozep-kelten mint a Foldkozi tengeri Romai birodalom teruleten.

    Saul valojaban a Torah alapeleveit kovetve vegezte kesobbi onkentes meggyozodese alapjan munkajat halalaig.

    S az altala terjesztett meggyozodes, hit, ami evszazadokkal kesobb a Romai rabszolga birodalmat formalisan megszuntette.

  • AuroraBorealis

    Orsós
    Elemér
    12:42

    Nagyszerű! Akkor Te menj és háborúzz és küldjed, de csak a te gyerekeidet vitesd a frontra. Menjetek! Vonuljatok!
    Vissza a kárpátokat !!! Ide velük! Ahogy a lumbágós Svejk, az a derék katona is megmondta: éljen a háború, előre ! Persze utóbbi csak akkor, ha egyáltalán szabad itt még egy csehtől idézni…

    Eszetekbe se jutna inkább Ukrajnát is protezsálni az Unióba? Előbb, vagy utóbb, de sikerülne. Az únióba lépvén már előtte is kénytelenek lennének alávetni magukat az uniós kereteknek, illetve a szabályoknak.

    A személyeskedő találgatásaiddal pedig nagyon melléfogsz. Igenis érintettek voltunk e terület eseményeiben, de nem részletezem… A lényeg, hogy hazánknak nincs szüksége egy mégújabb háborúra, mert ez lenne számunkra az utolsó ! Tehát bedőlni ennek a provokációnak több, mint hülyeség. Öngyilkosság. Csak a hülye huzigálja az alvó oroszlán bajszát – a farkáról már nem is beszélve.

    Na aztán meg az ukrán nemzetiségű, kettős magyar állampolgárok a horthysta FideSS hű választási szolgálatában (mindannyiunk költségére: juttatásokért, nyugdíjért és orvosi ellátás fejében) minden felhozott érvednek abszolúte mond ellent. Lejáratják vele még azt maradék, ésszerű és testvériségnek tűnő érzelmi látszatot is. (Arról már nem is beszélve, hogy ‘stenments, háború esetén ezek potenciális kémek.)

    Ui.
    Érdekes, hogy Orbanisztán heves migránsellenessége nem zavarja a FideSS-t . u k r á n o k b ó l . s o k e z e r s z á m . csinál kettős állampolgárt. Jah-kérem, amikor a parlamenti kétharmaduk múlik ezen, akkor bezzeg nincs nacionalizmus, meg migráncsozás… S ha belegondolunk, hogy ezek már a kezdetektől „mind így csinálják”… 🙁

  • Bendeguz79
    2021 március 9
    5:46 du.

    grizi szarva közt a tőgyit? már megint?
    Saulus/Paulus nak semmi az égadta világon köze nem volt a rabszolgaság megszünésében (nem megszüntették megszűnt)
    gazdaságtalanná vált termelékenysége és hatékonysága nullához tendált a rabszolgának semmiféle érdeke nem fűződik ahhoz amire kényszerítik ostorcsapásokkal,
    lettek bérrabszolgák mai napig azok kapnak annyit, hogy ha mindet elköltik akkor nekik is jut és a gazdagok árúi is fogynak a 100% + profittal együtt és mindehhez járul a hitelek adása ami kényszer mert annyi pénzt a bérrabszolga sohasem fog kapni, hogy legyen annyi saját megtakarítása amiért -esetleg kamatot kellene a banknak fizetnie? hanem hitelt adnak neki 5,5% – 32% -ig attól függően milyen is az amivel kirabolják az egységsugarú bérrabszolgát

    de ezt gábrielnek se mondd el mert harakirit követ el