Járványügyi vezérpánik

2021 március 28 1:23 du.60 hozzászólás

Ahogy a múltkor kezdtem, csak ismételni tudnám: Az ember olykor beleéli magát, hogy a gyávaságnak, illetve a hatalmi trógerizmusnak vannak határai, illetve lejjebb már nincs is. Aztán kiderül, hogy ez mekkora tévedés. Most ez annak kapcsán jutott eszembe, hogy a legújabb hírek szerint a járványhelyzet valós megoldásának lassítására az önkormányzati szakrendelők, illetve háziorvosok kerülődnek, kerülődhetnek a központi irányítás mocsarába. Amiben posvány van, de más aligha. Ami egyébként szinte független is a járványtól. Természetesen nyilván nem teljesen független, de a kialakult helyzetben, pontosabban a szakrendelők benyúlása szempontjából valószínűleg a vezéri pánik a jelentősebb.

Ennek kapcsán tekintsünk el, többek között, attól a conteo-jellegű fejtegetéstől, hogy a magyar vezetés rendkívüli felhatalmazása többek között a saját büntetlenségét is biztosítja. Miközben a rendkívüli felhatalmazást valójában a napi pánik-adag biztosítja, amelynek nem kis tétele a napi haláladag demonstratív biztosítása. Globális értelemben ez lehet akár a világ legrosszabb eredménye, de a vezetés szempontjából ez indifferens, mert Orbánnak belföldön kell mindenáron fenntartani a hatalmát. Ehhez annak az ördögi körnek a fenntartása is kellhet, amivel biztosítható: félj a mindennapokban, mert bármikor rád mutathatnak a csonttal, és majd én mondom meg kit mikor oltunk és mivel. Ha nem hiszed, majd meglátod. Ha hagyom. Addig viszont vagy felhatalmazol bármire, vagy vess magadra, ha meggebedsz. De, mint említettem, tekintsünk el az ilyen, és hasonló conteo-któl. Mert nem visz sehova.

Egy gondolatát azonban érdemes lehet figyelembe venni az önkormányzati rendelők kapcsán. Nevezetesen azt, hogy a hatalom akarja megmondani bármi áron, hogy kit, mikor, és mivel oltanak. Mert ez az egyetlen valós manipulációs pont, ahol sakkban tarthatók az emberek. A gazdasági helyzetükkel lassan sehogy, mert a olyan szinten blokkolt a gazdaság, hogy sokat ezen már nem lehet szorítani a komolyabb éhséglázadások veszélye nélkül. Azonban az életben maradás ígéretével még megfoghatók azok is, akik mással már alig. Ezzel szemben kevés alternatíva van. Az egyik nyilván egy fizetős, és aranyáron fizetős lehetőség biztosítása. Ez már a szűrőprogramok elején sem jött be. Attól, hogy az embereknek kevesebb a pénzük, attól sem fog jobban. A másik a központi cédulaosztást megkerülő, de még mindig igazgatási megoldások.

Vétkes. pontosabban a hatalmi centrum szemében valószínűleg vétkes, könnyelműséggel, erre mutattak rá azok az önkormányzati vezetők, akik abban a balga naivitásban ringatták magukat, hogy az ország vezetése szempontjából a lakosság védelmének önkormányzati kezdeményezése pozitív reakciónak számít. Holott csak annak kinyilvánításaként értékelik a jelek szerint, hogy van még élet a központi rúnákon is túl. Ha pedig innen nézzük, akkor teljesen logikus, mondhatni az egyetlen logikus lépés az önkormányzati szakrendelők központi irányítás alá vonása. Arra válaszként, hogy néhány önkormányzati vezető felajánlotta a lakosság vakcinálsásának biztosítását, ha a kormány a hírekben hangoztatott vakcinamennyiség rájuk jutó részét átadja. Most megkapták a választ: nem adja. Ellenben annak érdekében, hogy ilyen ötletei a jövőben ne is lehessenek egy-egy, a hatalmi fétiseknek fittyet hányó, polgármesternek, tőből írtják a bajt. S itt szintén engedjük el az adódó conteo-t arra nézve, hogy talán azért, mert nincs vakcina, amit átadhatnának. Hogy hírekben szereplő vakcinamennyiség esetleg tényleg csak a hírekben szerepel. Az ilyen kérdéseket majd esetleg az idő megválaszolja. Lehet, hogy akkor, amikor már a dédunokáink sem fogják látni a titkosítások végén, de előbb-utóbb talán megválaszolja.

Az azonban kétségtelen, hogy az önkormányzatok oltásügyi alternatíva-nyújtásának a megelőzésére, és így a hatalmi mindenhatóság látszatának a megőrzésére, tényleg a leglogikusabb lépések egyike a szakrendelők elvétele az önkormányzatoktól. Lehet, hogy az elmaradó ellenőrző-vizsgálatok, netán a szükséges ellátások késedelem miatt bekövetkező járulékos elhalálozások száma sem marad változatlan? Valószínűleg ezt sem fogjuk megtudni egyhamar. Hogy a lépés, ha tényleg megtörténik, a logikus volta mellett aljas? Hogy szemét? Hogy valójában embergyűlölő? Erről mindenkinek meg lehet a maga véleménye. Talán egyszer egy választáson is. Ha a vezér úgy gondolja, hogy hagyja játszódni az alattvalókat ilyesmivel.

Fotó: Ron Westerwell

60 hozzászólás

  • Orsós Elemér

    Én most balga fordított logikámmal a következő huncutságokat szűrtem le:
    -mivel az oltás nem kötelező és csak az önként regisztrálókat olthatják, akkor az oltás tagadókat nem kellene-e kivenni a rászorulók listájából és az alapján boncolgatni a statisztikát?
    -azok akik vágyakozva regisztráltak és mégsem engedik beoltatni magukat, melyik skatulyába tartoznak?
    -ha selejt a Szputnyik, akkor a németek miért akarnak résztvenni a gyárásában, csak a profitért?
    -senkinek nem gyanus hogy, már -eddig csak- kozmetikai cikkekre specializálódott cég is beszállt a versenybe? (Johson&Johnson)
    -hogyan a büdös francba lehet elérni a védettséghez szükséges 50-60 %-os átoltottságot, ha az összlakosságnak még a fele sem hajlandó regisztráltatni magát?
    -ha ez tényleg világjárvány, akkor miért ez a válogatós politikai és gazdasági bojkott?
    -ki az a vadbarom, aki az inyenes oltás helyett vagyonokért oltatja magát!
    -hol tartanánk az EUillegális vakcinák nélkül, amik ellen nemrég még akár szankciók igéretével is fenyegetőztek?
    -hová tűnt Kiss elvtárs?

  • van egy olyan sanda érzésem, hogy a cikk beleesett abba hibába, hogy a központi hatalom által bemutatott trükkökkel foglalkozik, holott ezek a trükkök elterelő hadműveletek a napi valóságról:
    #1./ nincs megfelelő munkabér a dolgozóknak

    #2./ nincs elég dolgozó mert a SARS okán kib…k őket munkanélkülivé

    #3./ az egészségügy egy egyszerű nátha megakadályozására sem alkalmas azaz selejtes mert a kormányzat egy darab kutyaszar

    #4./ a gazdaság rabszolgatartásra alapoz azaz csakis extraprofitot termel és az a profit semmiféle hatással sincs a gazdasági életre azaz ellopják!

    #5./ pánik van mert csinálják elterelendő az egységsugarú állampó’gár figyelmét a saját napi nyomoronc gondjairól és hogy foglalkozzon azzal hogy a nemlétező halálos veszély ellen beadja a derekát és generálja a sok szarházi gyógyszergyártó monopólium profitját, akiket fel kellene robbantani a katókával együtt

    üdvözlettel innen kies Canada ból ahol ugyanaz a helyzet

  • ˙

    Tökéletes helyzetábrázolás az eltorzult hatalmi koncentrációról.

  • Orsós Elemér
    2021 március 28
    4:25 du.

    Nem túl sok pontra reagálva. A „meggondolta magát” eseteket úgy csökkentenám, hogy
    a/ regisztrációnál bejelölendő a preferált vakcina;
    b/ ezt a TAJ-adatbázis alapján ellenőrzik (betegségek, allergiák, stb.)
    c/ ha a csóka ragaszkodik hozzá, besorolnám valahova a Hold és a Pluto közé azzal, hogy beszélje meg háziorvosával;
    d/ ha nem ragaszkodik hozzá vagy adható neki az, amiben megegyeztek, akkor arra előjegyezni.

    e/ ha ezt követően meggondolja magát, indokolatlanul (nem akkor műtik, stb.) nem megy el, akkor kiszámlázni neki:
    – 1/ orvos óradíja ügyeleti felárral;
    – 2/ vakcina térítésmentes költsége+tárolási költség;

  • A mai AP hirekeben, hogy Europaban Magyaroszag az elen az oltasokkal es a halalozassal is.
    Talan az oltas eredmenyetelen????

    De a jatvany sok uzlet-agakat tonkre tett.Mint az ettermek, barok, bistrok, stb.

    De a US-ban a hajo-ipar soha nem latott sikereket arat.
    Meret a tomegek hajokat vasarolnak, mennek a vizekre, ahol biztonsagban vannak a virustol, s igen elvezik az egeszseges vizi-sportokat, halaszast, hajozast, stb.

    Mint a mgyar kos-mondas,: „minden karon van haszon”.

  • Orsós Elemér

    Andrew_s
    2021 március 29
    12:35 du.

    Egyetértek!

  • Andrew_s
    2021 március 29
    12:35 du.

    érdekes dolgok vax -szal kapcsolatosan
    USA
    #1./ Texas kormányzóját megvádolták (az admin), hogy neandervölgyi mert kinyitott minden addig bezárt akármit!!! és sem az esetek száma sem a halottak száma nem növekedett 1 darabbal sem!

    #2./ USA egésze (kivéve neandervölgyieket) a vaxolás megy a mint a bolondóra és a számok meg exponenciálisan emelkednek esetek + halottak

    ők Pfizer-t dugnak föl annak aki sorba áll érte, és az két lépcsős de 6 hónap a hatásideje ha kialakul de a fertőzést azaz továbbadást nem gátolja meg

    ugyanakkor az új orosz vax és a kínai 100%-os hatékonyságú és hosszú távú védelmet adnak ez azon országok tapasztalata akik ezeket veszik

    ehhez nincs mit hozzáfűznöm adatforrásom CNN 1 órával ezelőtt

  • Rodeo11
    2021 március 28
    8:44 du.

    Milyen jó hogy tökéletesen egy véleményen vagy Jair Messias Bolsonáróval!
    A Bill Gates, Karl Schwaab és tsi által finanszirozott nemzetközi „baloldali” sajtó ezért fasisztázza…
    A brazil legfelső-bíróság minden kormányzási hatalmat kivett a kezéből, átdelegálta az államok kormányzóinak, akik szófogadó jókisfiuként minden szart bevásárolnak a Bolsonáro altal kiutalt pénzböl – vagyis az államkasszából – amely nagy-részének természetesen nyoma-vész

    kkkkkkkk…
    Akkor most te is fasiszta, fiam?

    http://keptarhely.eu/view.php?file=20210330v00vdryb0.jpeg

  • Olvasván a cikket, sajnos nem látok mást, mint ezerszer lerágott csontot
    Vagy még rosszabb – olybá tűnik, mint egy hullagyalázás
    Tisztelt Simay ur, sokkal de sokkal érdemesebb cikkeket szoktunk meg tőled

    Rágódunk itt a semmin, közben pedig a világ gazdasági/politikai és pénzügyi/jövedelem-elosztási rendszere soha nem tapasztalt változásokon megy át.

  • Olvasom a MOK – ba, hogy:

    ‘A népességarányos halálozási mutatókban napok óta elsők vagyunk a világon, a kórházi osztályok túlnyomó része már COVID-osztály, az intenzív osztályok sokszoros terhelés alatt vannak, a műtők leálltak, az ott lévő lélegeztetőgépeken is már COVID-betegek küzdenek az életükért. A vezényelhető egészségügyi dolgozók elfogytak, a kórházak önkénteseket keresnek a kórházi munka segítésére.’

    Azaz, vezetünk az egész világon a halálozási számokba !

    Senki se csodálkozzon azon, hogy Magyarországon ‘Járványügyi vezérpánik’ van.

    https://mok.hu/hirek/mokhirek/a-magyar-orvosi-kamara-elnoksegenek-kozlemenye-a-sulyosbodo-jarvanyhelyzet-teendoirol

  • Én csak azt szeretném tudni, hogy hogy jutott ilyen katasztrófális helyzetbe a Magyar egészségügy ?

  • Canada felfüggesztette az Astra Zaneca 55 éves kor alattiaknak a jelentős és igazolt trombózisos mellékhatás miatt… valakinek semmi baja nem is tüsszög és akkor -esetleges- több napos sorbanállás (sorbaülés tolószékben) után beleböknek egy halálos kórt, hát tudjátok kinek fogják ezt eladni? akinek 7 anyja volt meg agyficamja

  • T.Simay Úr !
    – Összes felmenőm, az egész környezetem az egészségügyben, keményen dolgozik…
    – Ezért gyomorforgató, hogy Ön aki ha akarja megszerezhet bármilyen információt…de „politizál”
    – Szégyen amit sugall…hogy a kormányoldal nem oszt lapot a lúzeroldalnak hatalomtechnikai megfontolásokból…és ezzel belerondít a gyógyító munkába…
    – Az orbánfóbia terepe nem itt van…a Demokratikus Korrupció köré szerveződő „összefogás” ilyen
    prókátoraival mint Ön dicstelen utat választott…

  • Pityi Palkó
    2021 március 30
    3:28 de.

    Nálunk a kormány vezényli a közkórházak orvosait (katonatiszt ideiglenes „kórházigazgatók” közreműködésével), és az oltást is a kormány intézi. Ez a nyugdíjasoknak küldött regisztrációs levélben szembetűnő, a személyes adatok kitöltése után szerepel még egy „beikszelendő” rubrika, aminek a szövege: „Kapcsolatban kívánok maradni Magyarország Kormányával.”😃
    Ezután megy névszerinti lista a háziorvosoknak az olthatókról és az oltás helyéről, ami vagy helyben a háziorvos, vagy egy kórházi oltópont. Erről a háziorvos értesíti az oltakozót, de az utóbbi is kap egy SMS-t, hogy érdeklődjön háziorvosánál. Ő hiába hívná telefonon az orvosát, mert nem veszi föl a telefont, különben nem bírná ellátni a betegrendelést a napi sok hívástól.

    A kormány dönti el, hogy milyen vakcinát kapjon a regisztrált, kijelölt kórházi oltópontokra azoknak kell menni, akiket a mínusz 70 fokon tárolt vakcinával oltanak, a kínait és az oroszt beadhatja a háziorvos is, mert azok tarthatók háztartási hűtőgépben is.

  • Orsós Elemér

    Bendeguz79
    2021 március 29
    2:03 du.

    „Talan az oltas eredmenyetelen????”

    Hűha, ez már megint egy ravasz kérdés!!!!

  • Gabriel
    2021 március 29
    7:28 du.

    Nem tudom hol látsz hullagyalázást.
    Amellett, ezen az alapon az egész ország rágódik a semmin.

  • Bendeguz79
    2021 március 29
    2:03 du.

    grizi, azokon a „hajókon” hatalmas gazdasági tevékenység folyik hogy ki tudják fizetni a hajó vételárának részleteit 29 %-os kamatos kamattal, ez egy úszó gazdasággá alakul most? ha így folytatódik nem is lesz értelme kikötni, nem lesz hová! Bidén elnök most tárgyal fűvel fával arról, hogyan lehetne az ország 45+ éve alatt lerobbant infrastruktúráját működő képessé tenni van neki egy száma erre: $ 2 000 000 000 000 …ennek a felét elviszi a korrupció meg a lobby, … de van benne C-19 re is pár billió…, mert anélkül semmi sincs…;

    a másik feléből még nem tudni mi épül erről folynak a tárgyalások DNC és GOP is bevonva a tárgyalások lezajlanak 2024 re akkor lehet új tervet készíteni, de addigra a pénz másik fele is elpárolog sok terv fog belőle készülni szép papíron meg online azalatt a többiek meg majd hajókáznak…, mit fognak enni? halat?

    olyan izgalmas, ez most egy lépés lesz bele neki telibe

  • slapaj
    2021 március 30
    3:55 du.

    Cseppet is alig tisztelt Slapaj-bácsi,
    A tiszteletem hiánya azért illeti, mert a prekoncepciói vörös, esetleg jól megfizetett fekete köde már az olvasásban is meggátolja, viszont azért mondja a magáét.
    A kedves troll valóját nyilvánvalóan nem vetítem a felmenőire, mert azokról miért ne hinném el, hogy az egészségügyben dolgozó tisztességes emberek. Ha csak voltak, akkor részvétem. Nekik.
    Amúgy, ha sikerült volna elolvasni is a szöveget, és nem csak hőzöngeni, akkor persze láthatta volna, hogy az egészségügyben dolgozókkal szemben semmi dehonesztáló nincs benne. Ellenkezőleg.
    A hatalmi beavatkozásról meg tényleg megszerezhető az információ, miután de facto bejelentette a kedves vezére, hogy az egészségügyiek mondhatnak, amit akarnak, mert a vezérelv a „coki”. Ráadásul ehhez még Orbán-fóbia sem kell, mert közzétett tényként kezelhető, az egészségügyi intézmények központi irányítás alá rendelése. Így az információ-beszerzésre vonatkozó jókivánságait önnön magának kellene leghangosabban elrebegnie.
    Arról persze nem tehet senki, ha felmenőivel már képtelen beszélni. De írja, hogy az egész környezete az egészségügyben dolgozik. Viszont arról aligha itt tehet akárki, vagy akármely cikk, ha már nem állnak szóba egymással. Orbán Slapaj-elvtársa, és az ő környezete. Lehet, hogy okkal nem állnak szóba? Nem kellene ezügyben az itteni hőzöngés és műbalhé helyett esetleg a tükörről letakarítani az ön-szembeköpések nyomait és belenézni?
    Jó, tudom. Kezdhetné a takarítást elölről. De hátha sikerülne addig gyakorolni, míg nem támad kedve szembehányni azt a gerinctelen trollt, aki a tükörből szembenéz.
    Ehhez kívánok sok sikert!

  • Rodeo11
    2021 március 29
    5:42 du.

    Mint máshol egy másik cikk alatt kifejtettem. Véleményem szerint, ami talán még saccperkb szabad, az olyan monotípusos vakcinák mellett, mint a pfizerbiontech egyvalami szól. Az üzleti érdek.
    Ugyanis 1 törzs ellen védenek. Ha egy attól jelentősebben eltérő törzs felbukkan lehet eladni az újabb vakcinakészletet.

  • Pityi Palkó

    1) A magyar egészségügy rendben van. A kb negyven évig tartó és máig ható „szocializmusnak” nevezett társadalmi kísérlet ellenére. Hála az ott dolgozóknak.
    2) A nagyon magas fertőzési- és halálozási számok okait kell megkeresni és megtalálni. Figyelembe véve a közép európai régióban tapasztalható hasonlóan rossz „számokat”.

  • Andrew-s

    Hullagyalázás, mert a vakcinázás arról szól, hogy ki kaphat majd valamilyen utazási engedélyeket a jövőben és ki nem
    A vírus csak a kifogás
    Vírus persze van, és gyalázatos módon lesz is, sőt majd újabbak is …
    Valószínűsíthető, hogy majd valami mezőgazdasági kártevők is megjelennek – hogy hol, mikor és mifélék nem tudom, de a pakliban nagyon benne van.
    Mint ahogy Te mint valóságos szaktudósa a témának, tudod a legjobban, hogy növényi vírusokat is lehet manipulálni.
    Hogy miképpen azt Te tudod, én csak messziről sejtem …
    Koronavirusok az állattenyésztésben régóta léteznek – mellesleg a vakcináik is régóta léteznek …
    Na de majd a tényész-állatállomány világszerte való leölése, alapvető növények élfertőzése – bizony simán, mondjuk úgy, élelmiszerellátási gondokat eredményez …

    Ha csak ugy simán az általános éhség tört volna rá a földkerekére, határlezárások nélkül azt hiszem az „Orbán se tudná a migráncsokat megállítani…!!”” (kkkkkkk)
    Na de a lezárt határok? ….
    ügyes szervezés volt …

    Úgyhogy kedves barátom, nemhogy Magyarország (ez mit sem számít) hanem az egész világ a „semmin” rágódik” merthogy meg van vezetve …

    NEM AZON RÁGÓDIK, AMIN KELLENE!!

    Szóval szép az hogy az egészségügyön siránkoztok ott is, meg máshol is a világban – közben a népek hullanak mint az őszi legyek – de olyan jó a politikai rendszerek elméletén élvezkedni – közben pedig a valóság egész másról szól …

    Most még tisztábban látszik, hogy mennyi parazita igazi hóhányó, kővágó, szarrágó hazug senkiházi élt az elmúlt diktatúrában, és a mai orbán-féle annak gyenge utánzatában.
    Ezek a senkiházi propagandisták ma is csak a zajt verik fel, az összes gőzt a hajókürtre kötik, de viszont ezalatt a magukét hazalopják …. – ez pedig a velős hullagyalázás

    Az ifju Slapajnak pedig teljes mértékben igazat adok …

    (azt hiszem sokat változik, jó irányban)
    Régi mondás, válsághelyzetben jön ki az emberből a valója (lehet, hogy könnyű neki, mert látja a szülei küzdelmét)

  • T.Andrew_s !👎
    -Hálás vagyok, hogy igy élete alkonyán „megírt” főművében, nickem szerepel…
    – Ha ifjabb lenne, akkor az tanácsolnám, hogy ne zaklassa a klaviatúrát csacsiságaival…amik a jelenben, leépülésének szimptómái…
    – Tisztelettel: „slapaj bácsi” 😷😷

  • ferenct
    2021 április 1
    10:39 de.

    Te ugye nem nagyon érted azokat amiket ide leskribálsz

  • slapaj
    2021 április 1
    5:01 du.

    A te tiszteleted kb. annyit ér mint a koffeinmentes kofi.
    Van de minek ? Vagys nemvan hehehe

  • Mijóörökös nagyjóurunk ismét remek kormányhatározatokkal állítja meg a Covid terjedését, pusztítását – és így biztosan nem is szükséges az ősz óta ígért már csak ezt a 2-3 hetet kivárni, olyan csuda-jó helyekre megy ismét a pénc a feneketlen gazdaságvédelmi alapból. 🙁

    „25,79 milliárd forintot költene a kormány a Gazdaságvédelmi Alapból templomfelújításra – olvasható a szerdai Magyar Közlönyben. A program vezetője Semjén Zsolt egyházügyekért felelős miniszterelnök-helyettes.
    A kormány 2020 áprilisában hozta létre a Gazdaságvédelmi Alapot azzal a céllal, hogy a koronavírus-járvány miatti válsághelyzetet ellensúlyozza. Azóta többször vontak el az alapból pénzt különböző célokra, így honvédelemre, a határon túli gazdaság fejlesztésére, a nemzeti konzultációra, a vadászati kiállításra, a Vár felújítására vagy az űrtevékenység támogatására.”
    https://444.hu/2021/04/01/tobb-mint-25-milliardot-ad-a-kormany-templomfelujitasra

    https://24.hu/fn/gazdasag/2021/04/01/milliard-kormany-tamogatas-atcsoportositas-sport-mma/

  • Gabriel
    2021 április 1
    11:41 de.

    te vettél (vagy csináltad a konyhaasztalon?) magadnak agnoszkáló gépet és mint a bolond búgócsigát járatod ami nem is lenne baj ha csak te élveznéd egyedül a konymozaikadlóján guggolva és sikoltozva amint nekimegy az asztallábnak, de nem… te idehordod és hosszasan, unalmasan és értelmetlenül ásataggá vált hülye agyficamaidat ideborogatod, ne tedd … ha lehet … inkább elfogadom, hogy (na jó csak neked tudd OPNI ban jobb a nyugalom) mindenben az az átkozott kommenyizmusz, cucilizmusz, diktatúró és a személyi kultusz a hibás és ezek legyőzhetetlenek…csak hagyd má’ abba… írjál valamit hoygyan kell a maracujá-t elkészíteni

  • F ö r t e l e m, ami O r b a n i s z t á n .

    állami és udvaronc médiáiban hivatalosan kiadott,

    hírek címszó alatt e témában is elhangzik: tudniillik

    Magyarország világelső a beadott vakcinák számában. – Ennyi.
    ˙

    Hallgatnak:a hanyagságban és elhagyatottságban eltelt egy évről.

    Aztán nagy a csönd:a Covidban össz.elhunytak 21˙000-es számáról,

    amely halottszám igazi világrekord a lakosságarány tekintetében!

    Hallgatnak:a napi 250-280 közötti elhalálozásokról is(=heti1800)

    Arról sem szól a lakájmédia,hogy ezek mind magyar emberek voltak

  • SzandiMandi:

    „Mijóörökös nagyjóurunk ismét remek kormányhatározatokkal állítja meg a Covid terjedését, pusztítását –“
    25,79 milliárd forintot költene a kormány a Gazdaságvédelmi Alapból templomfelújításra – olvasható a szerdai Magyar Közlönyben. A program vezetője Semjén Zsolt egyházügyekért felelős miniszterelnök-helyettes.
    A kormány 2020 áprilisában hozta létre a Gazdaságvédelmi Alapot azzal a céllal, hogy a koronavírus-járvány miatti válsághelyzetet ellensúlyozza.”

    Ön feleslegesen próbál gúnyolódni! az Orbán és tsai. Kft. – mint mindig! – most is helyes, a jövőbe mutató döntést hozott.
    A válsághelyzet, de azon túl a Vezér és Kancellár áldásos tevékenysége miatt a Gazdaságvédelmi Alapot szerintem nem is lehetne a templomfelújításoknál sürgetőbb célokra felhasználni.
    Van Önnek fogalma arról, hogy már manapság is, de a belátható jövőben pláne hány honfitársunk fogja majd gazdasági okokból is nagyon gyakran emlegetni az Istent?!!

  • Rodeo11
    2021 április 1
    10:58 du.

    Kezdek megijedni …
    Ki töltené be az általad itt hagyott űrt az itteni pincerészlegben ha alkohol és kábszer túladagolásban eltávoznál az örök vadászmezökre?
    ne tedd ezt velünk, kérlek …

  • Andrew_s

    Nem tudom…., amit most írok – szóval a vírus kapcsán technikailag vetnék fel gondolatot, de ha zavarna, akkor ugorjunk…
    (felejtsd el)

    Már előbb írtam az állatokról, és most, ma olvasom, hogy:
    – Oroszországban piacra dobtak oltóanyagot a házi kedvenceknek (macska, kutya)
    – „bizonyos körök” már tanulmányozzák az esetleges áttételeket a tenyészállatok – főleg malacok – vonatkozásában
    – az Ensz szerint a vírus eredete bizonyossággal valamilyen állat – (mi következik ebből?)
    – Dániaban már tavaly leölték a nyesteket …

    szóval engem ez döbbent meg, de vészesen komolyan

  • slapaj
    2021 április 1
    5:01 du.

    Magyarra lefordítva: érveid nincsenek öcsi. As ussual.

  • Gabriel
    2021 április 1
    11:41 de.

    Az a baj, hogy láthatóan fordítva ülsz az éjjeliszekrényen.
    Nem azért, mert nem értesz valamivel egyet, és azért sem, mert az olyan szellemi takonypócoknak, mint slapajnak azonnal igazat adsz, csak mert valamivel ugyanúgy nem ért egyet, mint Te. Holott érvei egy szál sincsenek.

    Tudod miért? Ezért az egyetlen mondatért, amit ráadásul beleüvöltesz az éterbe:
    „NEM AZON RÁGÓDIK, AMIN KELLENE!!”

    Ugyanis a véleménypublicisztika egy olyan műfaj, ami arról rágódik, amiről véleményt mond. Jól,rosszuk, egyetértésedet vagy kritikádat kivíva. De ha Te, mint ELSŐ GÁBRIEL, MINDEN SZÁRNBYASOK LEGELSŐBBIKE gondolod megszabni, hogy min kellene rágódni, akkor baromi nagy baj van a világfelfogásoddal. Illetve talán nincs, viszont baromira, és azonnal el tudom fogadni, hogy alapvetően azonos nívóra kerültél a neofasiszta slapajjal.
    Sajnálom.
    Az, hogy ezek után arról mondasz a cikkre vonatkozó véleményt, amiről az nem szól, viszont közben hülyeségeket sugallsz, az már szinte részletkérdés.

    pl.
    „Koronavirusok az állattenyésztésben régóta léteznek ”
    A koronavírusok valószínűleg már akkor is léteztek amikor az ember még vadászta és nem tenyésztette az állatokat. Közben azt sugallod, mintha csak az állattenyésztésben lenne szerepük.
    Mély fájdalommal tudatom elhalt neuronjaid sírjánál, hogy az „embertenyésztésben” is régóta ismert. Ha voltál valaha náthás vagy volt vírusos hasmenésed, akkor jó eséllyel személyesen is részt vettél ebben a projektben (Google a barátod).

    „meg máshol is a világban – közben a népek hullanak mint az őszi legyek”
    Mond, Téged mi a retek tart vissza, hogy megnézd az olyan nagy járványévek, mint a 2015-ös, vagy 2017-es influenza-adatokat? Az emeberek egyébként is hullana, mint az őszi legyek. Pl. mert nem halhatatlanok. Nyugodj bele. Ha a gazdaságpolitika érdeke azt kívánná, akkor a naponta infarktusban, gyomorrákban, biciklibalesetben meghaltak napi számát mondanák be háromszor. Amik valószínűleg egyenként is magasabbak (Google a Te baromi jó barátod). Mondjuk a cikk erről sem szól. De ha már szóba hoztad.

  • cukihara
    2021 április 2
    2:43 de.

    cukika hajrá!

    mondd, te figyeled a Magyarországon kívüli eseményeket és számokat C-19+ 32 mutációja kapcsán? adott -usque- 8 féle vax amiből ennek a fele a világ egyik oldalán az egyik fele a világ másik oldalán a másik fele átkozottnak és gonosznak van kikiáltva azaz 33 mutációra adott országban van 4 vax!!! ezek nagy része kivéve a kínait ami Pasteur alapján mindenre ad védelmet (a kivárási idő után!!!) mialatt a többi génmódosító (NA NEM A VÍRUS GÉNJÉT MÓDOSÍTJA HANEM A TIEIDET HOGY KINŐJENEK AZ USZONYAID) csak egyetlen mutációra szakosodott 65-91%-os hatékonysággal a többiek AZ EGÉSZSÉGÜGYI SZAKÉRTŐ SZERINT ELHANYAGOLHATÓAK!!! (van ehhez egy csónya megjegyzésem mit neki és hogy hogyan)

    minden valószínűség szerint Magyarországon ezek a 35-9%-ok hullanak tehát a vax olyan, mint a mesében: hoztam is valamit meg nem is mondta Okos Kata Matias Rex nek és röhögött hozzá ÉN IS RÖHÖGÖK MERT NEM TARTOZOK ÉS NEM IS FOGOK A % -OKBA TARTOZNI

    te hogy vagy ezzel; meg azzal, hogy világszerte vesztegzár elleni lázadások vannak és, hogy a világelső (ők mindenben azok) USA az addigi munkanélküliek számához +8 000 000 -t adott a vax ellenére egy év alatt.

  • Ha ha,itt az utolso szo a jarvany nagy kerdesen, amit Valensky, a CDC fonoke a sajto faggato kerdesere tisztan bevalott, s a kutato tudosok megallapitasan, hogy ‘leheto-e a beoltott egyeneknek elkapni es trerjeszteni a Covid virust’.

    Valensky vallomas; „we just do not know for sure.”

    S valoban, mind az osszes allitasok ellenere az az igzzsag!

  • cukihara
    2021 április 2
    2:43 de.

    cukika hajrá!

    most olvastam a tiltott sajtóból, hogy Kína és Cuba közösen fejlesztenek Habana biológiai kutató városnegyedében egyszerre 4 féle vax ot ami mindenre jó lesz, már dolgoznak rajta és a szputnyik V. két oltás után élő próbákban 100% -os az összes mutációra

  • Andrew_s
    2021 április 2
    2:21 du.

    Bandi

    én egy béketűrő happy go lucky alak vagyok, de ez az izé (másképpen gábriel) olyan, mint az ágyi poloska csak ciánozni érdemes mert másképpen állandóan mindenhová oda petézik. (megjegyzésem, tipikus Jágói meg Cipollai alkat)

  • Andrew_s
    2021 április 2
    2:21 du.

    Bandi

    egészen megrémültem(valóban) !!! CNN ma este Chris Cuomo interview Dr Leana Wen aki MARKETING ÜGYNÖKKÉNT LÉPETT FEL A VAX GYÁRTÓK ÉRDEKÉBEN!

    mondván: az emberek még majd visszaveszik a szabadságukat arra a szintre ami a SARS előtt volt anélkül, hogy a Bidén admin totalitárius intézkedésével nem teszi a vaxolást kötelezővé

    (AZAZ NEM TUDJUK ELADNI EZT A SOK SARS RA SEM JÓ VAX-ot a nyakunkon marad!!! ennél világosabb elszólás már nem is lehetséges)

    ahhoz hogy bárki szabad lehessen de akkor is álarcosbál kötelező és nem is utazhat, a nemzetközi utakat meg SARS útlevélhez kötné a doktorka (hogy az emelet rogyna rá)

    közben Kanada napi fő hírei főcímben közel 10 percig elemezte, hogy már csak az összes légitársaság csődje volt hátra de ez is bekövetkezett, mit lehet még tönkretenni?

    közben a vaxolás (emberek ímmel ámmal) folyik de semmiféle esetcsökkenés nincs… hogy hányan betegek ténylegesen az titkos de esetek és aktív esetek között számszerű a különbség de a kisebbik számnak csak töredéke a halottak száma és nem is tudni miben murdelt meg.

    olyannyira felháborító az egész, hogy el sem tudom mondani (mert ki lenne cenzúrázva, jogosan, a csúnya szavak miatt)

  • Andrew

    szóljon tehozzád a bábolnai tenyészcsődör a továbbiakban …
    A napnál világosabbá vált, hogy te is azok közé a felfuvalkodott senkiháziak közé tartozol, akik azért írogatnak ide is meg bárhová, hogy megmondják a tutit, gondolom a világban is csak így járogatsz…

    Ha az elégit ki téged is – mint jó-néhány léhűtőét, akik unalmukban vagy kéjvágyukban nem tudom keresik a címkét, ami arról szól, hogy minden és mindenki orbánista/fasiszta – a TI MEGÍTÉLÉSETEK SZERINT persze – ha az a valaki valami másról is mer beszélni az orbán viktor mocskolásán kívül itten.
    Így talán nem is olyan lehetetlen azt levezetni – valami általad kreált formula szerint – hogy a világ áll orbánt védőkből és orbánt támadókból –
    Bizony-bizony ez nem kevéssé „alantas”, így hát legyen ez az összes örömötök az életben …
    Erre még Sztálin se volt képes a fénykorában sem!

    Irod:
    „De ha Te, mint ELSŐ GÁBRIEL, MINDEN SZÁRNBYASOK LEGELSŐBBIKE gondolod megszabni, hogy min kellene rágódni”

    Apám, semmit sem „szabtam meg”
    Ezzel a kitétellel pontosan azt kívánod meghatározni, hogy ez az újság itt, vele a fórum másról nem szólhat, csak orbán-gyalázásról
    Szóljál esetleg a főszerkesztőnek is hogy nevezze át orbán-köpködő fallá.

    Bocs, többet néztem ki belőled a sok-sok neuronjaiddal együtt – eszed ágában sincs értelmezni – nemhogy felfogni valaki másik ember mondandóját!
    Ja persze, ha csak ahhoz az egy beszűkült dologhoz van affinitásod – CSÖLÁTÁS (??!!)

    (csak zárójelben – az ostobaság mértékét is befolyásolja a neuronok száma – minél többet talál, annál jobban kiterjed – és annál feltűnőbb)
    Persze, tromfolhatsz és mondhatod, hogy tévedek, mert hogy a látszat csal abban, hogy ugyan van kapacitásod sok minden másra is, de ide ebbe pincébe csak orbánt-köpködni jársz, és azokat is persze, akik nem kívánnak az árral tartani még kevésbé köpködni …
    Hát … ezzel sem változik semmi

  • Rodeo írja:
    „…Kína és Cuba közösen fejlesztenek Habana biológiai kutató városnegyedében egyszerre 4 féle vax ot ami mindenre jó lesz…”
    Lábgombásodásra, fogfájásra, és bokaficamra is…

  • Hiába, no! Ilyen az IGAZI tudomány. Cucilista!

  • Gábrielnek, aki különösen szeret a hullákkal foglalkozni, de a többi bölcs helikopternek is, noha a cikk nem erről szól. Vegyünk egy gyors számítást.

    Hány olyan krónikus beteg van ma az országban, aki 80% körüli eséllyel belehal, ha megkapja? A NEAK szerint: „Magyarországon – a háziorvosi indikátorrendszerben meghatározott szempontrendszer szerint – 2.652.905 krónikus beteg él”. Az epidemiológiai modellek 60% körüli minimális átfertőződéssel számolnak, ha jól rémlik. Ez kb. 1.600.000 ember csak ebből a csoportból.
    Akiről tudunk, és amihez hozzájönnek azok, akikről kevésbé tudunk. A hazai szűrési rendszer, illetve a munkára kényszerülés, vagy csak szimpla hiúság miatt.
    Az ellenzék hathatós politikai hangulatkeltésének is köszönhetően az beoltatási hajlandóság hazánkban az egyik legalacsonyabb (bár mostanában emelkedik). A rejtetten maradók jó eséllyel tehát nem oltatják magukat, és erősebb tünetekkel sem mennek esetleg orvoshoz.
    De még a fentiek esetében, és az átlagos halálozással számolva is 60 ezer körüli a potenciálisan meghalók száma. Amihez értelemszerűen hozzájönnek az említett, nem ismert, de kockázati esetek, és azok, akiknek talán pont egy fertőződés kapcsán derül ki, hogy gond van itt-ott a hardverben.
    Sacimetrikusan, és szerintem, ez a szám közelebb lehet a százezerhez, mint az ötvenhez a végén.
    De mert az egészségügy állapota olyan, amilyen, és senki nem fog semmilyen politikai akcióval másik immunrendszert adni az embereknek, és szögről leakasztani szakképzett személyzetet (viszont legalább az ágytálazásképes önkéntes-toborzásnak is keresztbefekszenek nem egyen-ketten, viszont a kényszersorozott, és így motiválatlan egyetemisták hadrendbe állításának bólogatnak), szóval nagyjából ez van. A mi lett volna, ha nem történelmi kategória, s erős a gyanúm, hogy ha holnap az ellenzék mind a hat, egymásra is olykor tüzet fújó feje egyszerre hatalomra jutna, akkor sem igen térne el (már) jelentősen a végeredmény.
    A vírus nem olvas sem promóciós, sem politikai pamfleteket, nem szavaz pártokra, biológiájával fittyet hány a vekkerre és az összes párt összes hangulatkeltésére, boszorkányüldözésre, egyházi átokra, és megannyi más „jól bevált” gyógyeljárásra. Ergo: személy szerint minden egyes emberért szorítok, akivel kisebb lesz a fenti szám, és mindenkit sajnálok, aki bele fog esni ebbe a piszok-durván is elnagyolva számolt sokaságba. Mint a kockázati csoport tagjával, magammal együtt.

    Még egy megjegyzés: elvileg ezen a százezres számon lehetne faragni az oltásokkal. De:
    – Az említett kockázati csoport jelentős része nem oltható. Egyikkel sem. Mert a vakcinálás okozta immunológiai sokk szintén halálos lehet. Az ő részükre nincs más, mint abban bízni, hogy 19-re is lapot húzhatnak az égi pakliból.
    – Az említett számítást minden új törzs képes kinullázni, és elölről indítani, amennyiben az a vakcina csak egyetlen, vagy kevés törzs ellen véd. (alkalmasint éppen ezért nem fogom, az autoimmun, illetve onkológiai kockázata mellett, a GMO-vakcinákkal oltatni magam).

    Utóirat: a teoretikus pamflet-virológusok vitaingerenciájuk esetén tényekkel és számokkal is próbálkozhatnak. Hátha menni fog

  • Almási Alma
    2021 április 3
    7:39 de.

    Kuba olyan mint a vérbeli prosti:
    Nincsen el strici nélkül.

    És lassan Árvalányhajland se..

  • Almási Alma
    2021 április 3
    7:39 de.
    Álmaink Almája lecsaptál, mint taxiórát… fogalmazásgátló volt bennem (minden SARS ra akart lenni) tehát sem hitvese sem kedvese sem nyünyükéje

    üdv meg fogok tanulni lazán nézni hogy kialakuljon bennem a sztereo

  • Andrew_s
    2021 április 3
    8:07 de.

    Bandi

    szerény és elhanyagolható véleményem szerint ott lóg ki a lóláb (máshol más lóalkatrész) ahol kiderül nem is foglalkoznak gyógyszer készítéssel, a vax nem gyógyít meg semmit, csak megpróbál megvédeni valamitől amire az esetek legnagyobb többségében alkalmatlan viszont a guruk és a többi szélhámos gyógyszerként aposztrofálják és ez a legnagyobb lóalkatrész az egészben

    szédülés elleni is kellene valamit szedni, mert hetek óta az itteni tv ugyanazokat az egyedeket mutatja amint beléjük jár a tű, meg szkafanderba öltözött egyedek valami nehéz zsákot forgatnak ágynak tűnő akármin…, és minden mindig ugyanaz ismételve ugyanabban az egy kórházban ugyanaz az egy csapóajtó …

  • Jichak Perlmutter

    Almási Alma
    7:42 és8:07

    Ezért a két pikírt megjegyzésedért lassan végre megkaphatod a konformizmus BendeGábris nagydíját. Hajrá !

    Azért erről annyit mégis, hogy a kubai egészségügy példaszerű és világelső a betegek ellátásában…

    Boldog nyuszogást! J P

  • Almási Almának és Rodeo11-nek
    ajánlott cikk a Cubai „Cucilizmus” Covid19 elleni eredményeiről:
    ˙

    https://qbit.hu/2021/03/24/kuba-válasza-a-koronavírus-járványra-tengerpart-mojito-es-sajat-fejlesztesu-vakcinak
    ˙

    EZT TÉNYLEG EL KELL OLVASNI:összehasonlító adatok Magyarországgal

  • folyt.12:19

    A NET FURA URA
    kipécézte és letiltotta a fenti címet.

    DE sebaj,így megtalálható

    GOOGLE –>Kuba és Kovid –>Kuba válasza a koronavírus járványra

    🙂

  • Rodeo11 🙂

    Válaszom olyan szputnyikosan: BIP _ BIP _ BIP _ BIP _ BIP ! 😀

  • Gabriel
    2021 április 3
    4:59 de.

    Ha nem tűnt volna fel: szó szerint (copy/paste) másoltam be azt a mondatot,amiben szeretted volna leüvölteni a világ haját, hogy min kellene rágódni.
    Amúgy, ha feltűnt volna, mindig kifejezetten kiemeltem, hogy a véleményemet írom,amikhez hozok azt alátámasztó érveket, illetve, ha vannak számokat.
    Nem vagyok csalhatatlan, de az nem érv, hogy Te arkangyali magasságodból kijelented, hogy ez baromság.
    Kapd magad össze. Olvass, érvelj, hozz adatokat. Hátha menni fog.

  • Vögelein
    2021 április 3
    12:19 du.

    kösz de nem élek „eme” cikkel sem! mint grizinek írám máshol 7 év Cuba nekem bebizonyított minden „demokratikus”: „ugyan szarjuk má’ le ha má’ nem tudunk jobb egészségügyet csinálni” pofátlan hazugság voltát, mint külföldi bármikor én is megkaptam a teljes ellátást… ráadásul barátaim révén bejáratos voltam orvosi körökbe.

    a geyza meg egy ribanc, semmit sem tud róla de ordibál mint fába szorult féreg

  • Az „AP”, „Reuter”, „NYT”, „WP”, „Huff-press”, stbk. jelentesei szerint Cuba onalloan fejleszti es kesziti a Covid jarvany elleni szukseges olto-anyagot.

    Ketsgetelenul mert anyagilag keptelen a szukseges vaccinakat megvasarolni kulfoldrol.

    Talan a magyarok is kepesekk lehettek volna azt elerni, sot jovedelmezni a sikeres oltoanyag vilagszerti arusitasan.

    Oh, bocsanat, eleflejtettem az jovedelemezo lehetene, s az „kizsakmanyolas” nehany magyarok elkepzelesei alapjan.

    De a kerdes lehetne azok eseteben, miert nem adomanyozznak elrabolt („lopott-penzeiker”) az itten kijelentett allitasaik alapjan valami jotekony celokra, segiteni mind a ra-szorulokat??????

  • Jichak Perlmutter és Vögelein…

    Rodeonak írtam, nem nektek, bölcsek! 🙂

  • Vögelein
    2021 április 3
    12:39 du.

    nekem jár a qubit és a gúgli is ugyanazt adja (persze a Venezuelai Hírügynökség cikke, és a jó humorú igazgató főorvos és milyen jó volt benne hallani a Siboney-i kubai szlenget ahogy belemosolyog az ellen képébe… azok szenvednek a vesztegzárral ők meg -ugye- mojito és cubalibre faszénparázson sült malaccal és yucca val szórakoznak … én nem sok sorállást láttam… megoldották okosban…, emléxel? mi is anno) a grizi sohasem járt ott a gábriel sem de Álmaink Almája még sokkal kevésbé de „cucilizza”
    és –persze- ők tudják a legtöbbet Kubáról (is)

  • Jichak Perlmutter
    2021 április 3
    11:47 de.

    ezt a szót: organoponico ismered? keress rá, nem bánod meg (CUBA)

  • Andrew_s

    Nem, és újra nem..
    Nekem semmi bajom az érveiddel, még-kevésbé a véleményeddel bármilyen témával kapcsolatban
    Aki a labda helyett a babát rúgja, az te vagy barátom a pökhendi válaszokkal ,,,

    Ha nem vetted volna észre, ezzel kezdtem a hozzád való szólásomat, amit ide újra bemásolok ..
    …”de ha zavarna, akkor ugorjunk…
    (felejtsd el)”” …

    Úgyhogy újra ismétlem – ugorjunk
    Megértettem – nem vagy kíváncsi mások gondolataira – vagy legalábbis csak azokra, amelyek szorosan összefüggnek a tieiddel – ennyi

  • Bendeguz79
    2021 április 3
    3:29 du.
    Az “AP”, “Reuter”, “NYT”, “WP”, “Huff-press”, stbk. jelentesei szerint Cuba onalloan fejleszti es kesziti a Covid jarvany elleni szukseges olto-anyagot.

    Ketsgetelenul mert anyagilag keptelen a szukseges vaccinakat megvasarolni kulfoldrol.

    tudod grizi ez a sok fakenews azt mindig „kifelejti”, hogy az ő „tartótisztjeik” totális embargója is hozzájárult ahhoz, hogy megmaradjon ez a vidám barakk és kialakítson egy akkora tudományos (egészségügyre és matematikára) központot, mint a patkányfészek Bronx és olyan eredménnyel tudjanak dolgozni ahogy ti onnan Florida alsóban álmodni sem lennétek képesek, beszéltél te már az utca emberével ott a Sierra Maestra ban, El Prado-n vagy a Polinesio ban rumot szürcsölgetve a füstölt indián stílusú nyárson sült csirkédre várva és Hatüey-t rendelve a fokhagymás zsírban sült yuccádhoz amikor a terülj terülj asztalkádhoz kísér a pincér… az előtér romantikus félhomájában a nagy fotelodból?

    ugye ti csak a nyomort akarjátok látni… és akkor a Giraldía spanyol stílusú színes ólomüveggel díszített vidéki udvarházból étteremmé varázsolt bőség szarúban halk spanyol guitár flamengo kísér Atabeyben (na jó Siboney és Atabey határán) mikor a pincér megkérdezi hogyan szereted ráksalátát…,

    tudod,grizi vannak akik tudnak élni és vannak akik akarnak de nem tudnak csak $500 –os okostelókon baromságokat pötyögni de mint ti a csodálatos oktatásotokkal nem tudjátok kiszámolni még az okosteló és a Google segítségével sem, hogy 2 szer 2 az nem 7 hanem jó közelítéssel (esetleg) 4?

  • BrunszvikTeri

    T.Bendegúz79 04/03/6:49 zárolt Énekek éneke cikkhez kommetálva jelenidőben fogalmazva írja, hogy
    ˙

    „a szekták, vagy különböző vallások,különböző elvű felekezetek
    úgy változnak, mint az időjárás”,
    ˙

    mely megállapítás akár igaz is lehetne, de csak ha az ilyen

    „színeváltozásokat” kiragadjuk történelmi környezetükből, azokat

    szükségszerűnek állítva be,hagyjuk figyelmen kívül adott .k o r

    . politikai viszonyait és sajátosságait. Mert nem mindegy, hogy

    az I.,vagy a XXI.századról van szó. Márpedig a”tárgyalt”, 2-300

    évet felölelő korban a zsidóság, a zsidó állam súlyos – teljes

    léte megsemmisítését célzó – kegyetlen agressziónak volt kitéve,

    ahol az agresszor Róma válogatott eszközökkel tört a már több

    évezredes, írott múltra is visszatekintő ősi kultúra akkor még

    tökéletes szellemi és fizikai valóságára… És ez nem múlt el

    nyomtalanul a kor zsidóságának a mentalitásán és válaszlépésein.

    Ebben a miliőben az adott állam szellemi erejét, az alpjai

    szilárdságát adó, tehát az egész épület cementjét csakis és

    egyedül a vallás adta meg, illetve biztosította.

    Mindezt, az oly sok népet már korábban is leigázott, óriás

    birodalom tudva tudván, ebbe a fundamentumba igyekezett éket

    verni például a római-zsidó Saul/Paul leveleinek

    bedobásával, de más, önmagával úgyszintén meghasonlott, renegát

    fogoly, mint Josephus Flavius úgymond’ emlékiratai révén is.

    Mert a (belső) megosztás legegyszerűbb eszköze pl. nemlétező

    szektákról, meg szakadásról mesélni ott, ahol arról szó sincs,

    ahol ez a fajta szektariánus foszladozás akár a végső bomlás

    kezdete is lehet.

    ui. Más lapra tartozik az állítólagos események után már 100 évvel megjelent „úgyszólván bibliai” inkább önigazoló iratok körözése, avagy evangéliumok tartalma, amelyek eltévesztve a házszámot, ti. mostmár Rómától így ők is üldöztetvén, a mégiscsak tagadhatatlan zsidó múlt megrögzött tagadását célozták meg, azon belül is gyakran építve és hivatkozva az itt említett renegátok „igazságára” és más utólagos betoldásokra. Ezt az iratköteget, melyhez napjainkban a régészet új, s mégújabb, az eredetitől merőben eltérő tartalmú „gnosztikus” lapokat csatol, csak isz. 325-ben, (vagyis 300 évvel később) kapta a zsidó múltat megtagadó „Új”Szövetség címet, hogy Rómában – „a bigott zsidóságtól” megszabadítván azt – állam és zsidó-üldöző vallássá válhasson.

    Adios: Brunszvik

  • BrunszvikTeri

    Brunszvik T. 2:42 ui. legalul helyesbítése:

    „állam és zsidó-üldöző vallássá válhasson”

    ez helyesen:

    zsidó-üldöző és államvallássá válhasson.

  • Orsós Elemér

    BrunszvikTeri
    2021 április 4
    2:52 de.

    Igen, DE ha -vitathatatlanul- a zsidó vallás megreformálására és nem megtagadására indult, nem új vallás alapításra, akkor miért lett belőle zsidóellenes államvallás? Ezt most megkeresztelt, de abszolut passziv laikus keresztényként komolyan kérdezem, mert elég különös átváltozáson esett át ez a kezdeti bigottból mára időnként túlzottan engedékenyebbé váló és népszerűségét rohamosan vesztő világvallás!

  • BRUNSWICK TERRY; 4/4, 2;42 de soraira;

    Hosszu megjegyzese kisse tul zavaros.
    Oszinten, keptelen vagyok kibogozni hosszu allitasaibol, hogy valoban mit probal allitani, vagy bizonyitani.

    De ami a vilagszerti vallasok, szektak, felekeztek-re vonatkozoan irtam, es soroltam is nehany ma mar nem letezoket, sot mai vallasokat, sot szektat, felekezetek is, ami csupan par evtizeddel elobb nem letezo volt.

    Talan olvasna azt ismet, hogy pontosan tehetne ellen-velemenyenek allitasat?!

    4/4, 2;52 de soraira;
    Gallius csaszar egy szaddista es oriasian vallas-uldozo volt.
    De Constantine minden vallasuldozeseket megszyntetet.
    Sot az igazi vallasz-szabadsag elvenek gyakorloja volt.

    Persze kesobb a zsidokat vadolta, hogy a Sabath napjat nem valtoztattak a Sun-napjara.
    Persze, ismet a regi mondas; „senki nem tokeletes”!
    Legalabb is nem mindeg!