Balra tart a kanadai liberális kormány

2021 április 21 12:15 du.37 hozzászólás

A járvány egyik hatása, hogy Kanada liberális kormánya átgondolta az állam szerepét és úgy döntött, hogy az eddigihez képest nagyobb szövetségi államra, illetve több állami beavatkozásra van szükség ahhoz, hogy egy igazságosabb társadalmat építsünk a pandémia után. Hétfőn mutatta be Chrystia Freeland pénzügyminiszter 739 oldalas szövetségi költségvetését, amely három év alatt 101 milliárd dollárnyi új költekezést ígér és egyben új adókat vet ki a gazdagokra.

Chrystia Freeland pénzügyminiszer bemutatja a 2021-es költségvetést.

Az átlag kanadai azonban számtalan új szubvencióra, illetve állami segítségre számíthat, köztük:

  • 30 milliárd dollár öt év alatt egy magas színvonalú, megfizethető és hozzáférhető gyermekgondozási rendszer kiépítésére Kanadában. Az új rendszerben, az átlag kanadai szülő napi tíz dollárt fizet majd gyermekgondozásért. Az új program a Québecben már létező állami gyermekgondozási modellre épül.
  • 18 milliárd dollár az őslakossági közösségek támogatására.
  • 18 milliárd dollár környezetvédelmi programokra, annak érdekében, hogy az ország 2030-ra valamennyi éghajlatváltozással kapcsolatos célkitűzéseit elérje.
  • 12 milliárd dollár nyugdíjemelésekben a 75 éven fölüli korosztály számára. Fejenként egyszeri 500 dolláros bónuszt kapnak a nyugdíjasok, 2022-ben pedig tíz százalékos emelést.
  • 5,7 milliárd dollárnyi segély egyetemi hallgatóknak.
  • 3 milliárd dolláros átutalás a tartományoknak, hogy ezzel az új támogatással javítsanak a tartományi öregotthonokon.
  • 2,5 milliárd dollár lakhatási programokra és kezdeményezésekre, különösen azokban a nagyvárosokban ahol igazán elszálltak az árak az elmúlt években. Összesen 35 ezer új és megfizethető lakás építését támogatna a szövetségi program.
  • 1 milliárd dollár a kultúra és turizmus felélénkítésére.
  • A járvány miatt sújtott magánvállalatok támogatása legalább szeptemberig, elsősorban a bértámogatáson kereszül, mely programot a kormány először 2020 áprilisában vezetett be. Jelenleg a legnagyobb gazdasági károkat szenvedő cégek maximum 75 százalékos bértámogatásra számíthatnak. Eddig több mint 74 milliárd dollárt utalt át a kormány magánvállalatoknak bérszubvenciókban.

Az igazságosabb és szolidárisabb társadalom felépítéséhez az is szükséges, hogy a leggazdagabbak több pénzzel járuljanak hozzá a költségvetéshez. Igy a következő luxusadók kerülnek bevezetésre:

  • Egy új luxusadó a 100 ezer dolláron felüli autókra, illetve a szabadidős járművekre.
  • Egy új 1-százalékos ingatlanadó a külföldi állampolgárok által tulajdonolt üres otthonokra. Az 1 százalékos szövetségi adó a már hatályban lévő önkormányzati ingatlanadók feletti összeg lesz.
  • Egy új digitális adó, amelyet azok az online behemotók fizetnek majd, amelyek kanadai online tartalmat használnak saját bevételük gyarapítására. Az új adó 3 százalékos lesz.

A szövetségi liberálisok azzal számolnak, hogy 2021-22-ben 155 milliárd dolláron áll majd a költségvetési hiány. 2020-21-ben a hiány 354 milliárd dollárra emelkedett. A vártnál nagyobb gazdasági növekedés miatt gondolja úgy a Trudeau kabinet, hogy az idei évben már jelentősen csökkenhet a hiány, annak ellenére, hogy egy egész lajstromnyi új támogatást ígér a kormány.

Az elemzők szerint Chrystia Freeland pénzügyminiszer „unortodox” és sok szempontból markánsan baloldali gazdaságpolitikája nem meglepő, hiszen még politikai karrierje előtt is arról írt, hogy az egész nyugati világban lejárt a Ronald Reagan által fémjelzett politika ideje. Hét éve, 2014-ben Freeland ezt írta:

„Amit Nyugat-Európában és Észak-Amerikában látunk, az a Reagan-Thatcher-korszak és e korszakot létrehozó politikai eszmék vége. Ha a túlságosan nagy, kiterjedt államot hibáztatták a stagflációért, ma könnyebb azt állítani, hogy az igazi probléma a túlságosan kicsi és túlságosan karcsú állam, különösen a túlságosan kevés állami felügyelet és a kevés újraelosztás.”

Mivel Justin Trudeau miniszterelnök kormánya kisebbségből kormányoz, szüksége lesz az egyik ellenzéki párt támogatására a költségvetés elfogadásához. Amennyiben ez nem sikerül, a kormány megbukik és választásokat írnak ki. Jelenleg úgy tűnik, hogy a baloldali Új Demokrata Párt támogatni fogja a költségvetést és így túléli a voksot a kormány.

37 hozzászólás

  • szent krumpliföld, ennyi örömhír

    Chris és mivel fogod kezelni az elájúlt Gábrielt és a grizit aki dühöngő őrültbe megy át és további halandzsát fog beküldeni (engedd be lécci olyan jó emésztésem van olvasása után!)

    és sokan mások is ordibálni fognak Kádár elvtárs meg vigyorogva kacsintgat vadászat közben a kisfröccse mellől , onnan az arkangyalok kerekasztalától!

  • Wauuuu.

    Mint a mondas; „Madarat tollarol, embert tetteirol..”

    Nem itelek senkit, semmit, de a LEGelso reagalasom jott, hogy majd egy fel-millio Canadaiak, s a penzeikkel am, koltoznek majd allando-eletre Floridaba, ahol NEM letezik jovedelmi-ado.

    Florida orszag allami kozigazgatasa kivalloan mukodik a 7%-os kereskedelmi (AFA) adobol.

    Az adobevetelek zomet a kozoktatas, koz-egeszseg es kozlekedesre koltve.

    A penzes New Yorki-ak mar is ozonlenek a „Villages”-be, hasonloan mint a Californuaiak Coloradoba,stb.

    Minden mas kormanyszervek, megyek, varosok OSSZ-adoztatasai torveny-altal tiltva a 20 MIL-en felulinek lenni, legalabb a kovetkzeo 18 evre.

    De szertenem kerdezni a kedves szerzotol, hogy mi a „voks” es mit velne mi lehetne az „igazsagos”-sag ??????

    Na most a csont velojen.

    Ketsegtelenul, nagyszerunek hangzik mindazoknak akik az igert masok penzeibol jovedelmeznek, de minden cent a Canadai lakosok-zsebeibol fog jonni.

    Akik a „lopott penzekbol” „kaviart kanalaznak”, 75 dolaros whisky-n tantorognak, stb. ugy sem kepesek sem hajlandok ertelmezni a valosagot.

    S persze a politikusok es allam-burokratak elvezik majd a legnagyobb anyagi elohaladasaikat a „kozos-penzek”-bol.

    Ohhh, a „digitalos-ado”.
    Az nem Orban otletebol ered???
    De az le-egette gatyajat mar reg Pesten is!

    A tagadhatalan es minden alaklommal bizonyitott teny, hogy adoztatas csokkentese, az ado-leszallitasok, ami a kozgazdasagot fel-lobbantja, noveli, munkalehetosegeket, a LEGalacsonyabb munkanelkullisegeeket, fizetesek, jovedelmek leg-jelentosebb emelkedeset okozta mindeg, mindenutt!

    S okozta azt MINDEN alkalommal, mint a pelda, a John Kennnedy, Ronald Reagan, Geroge Bush, Donald Trump adoleszallitasaikkal a kozgazdasag es a kormany ado-jovedeleme is a leheto LEG_magasabbra emelkedett.

    A hatosagok jovedelmei , ad-beszedesei, csupan a magasabb termeles-lehetosege, s a magasabb kpvedelmek teszi lehetove.
    S nem mind annak korlatozasa, csokllentese!!!!!

    Hasonloan a UK-ban is, az osszeomlas-kuszoben levo allamositott UK kozgazdasagat Margaret Tatcher PM tette mukodove.

    A koltseg es ado-emeles kivallo nev-ismertetes es politikai gyozelmet jelent a politikusok szamara, de le-egest , anyagi, penzugyi szorongatast, szegenyseget a dolgozo, termelo adofizto lakossag szamara.

    Nem is emlitve az elkerulhetetlen inflaciot, penzugyi es vagyon-ertekek csokkeneset. Ami sujt MINDENKIT!!!!!!!

  • eszembe jutott a kézikönyvem EMBERRŐL R. Kipling A Dzsungel könyve és ahogy említed R. Reagen és a M. Thatcher nevét eme zsenialitás róluk is ad leírást: Nag és Nagaina a két Fekete Kobra (másképpen és egyszerűbben két senkiházi csepűrágó ami a nulla eredményeiken is jól látszik, történelmi tény)

    még majd felfedezi Kanada, hogy a szociális érzékenység valamint létrehozni egy sokkal egészségesebb és hatalmasabb belső felvevő piacot az nagyon jól megtérülő befektetés ezért meri Monsieur Trudeau azokat a hatalmas számokat elzengeni, mert ebben az új költekezésben a feasibility study mutatja hatalmas megtérülés a következmény!

    hogy a grizi mekkora halandzsát le fog vágni itt erről tripla Rittbergerrel az külön öröm lesz

  • Bendeguz79
    2021 április 21
    3:23 du.

    grizi, csak a snowbird-jeinkről annyit, Ontario kormányzata megvonta tőlük az adófizetők pénzéből fedezett OHIP ingyenes ellátást mivel nem élnek Ontario-ban, senkinek sem fognak hiányozni, homokozzanak és égessék magukat a dögletes napon, kis vállalkozásaikat meg amiből ott lébecolnak szépen elviszik adóban… mindenhonnan csak az előnyöket Florida 7%-os ÁFÁ ja és Ontario ingyenes OHIP ja, meg a vállalkozási támogatások Ontario ból most rájuk borul a bili és majd meglátod jönnének vissza de nem lesz mire mert az üresen álló házaikat halálra adóztatják (megérdemelten)

    de azért a kis krampuszom kérdezteti velem, mikor Thatcher Budapesten meglátogatta a NAGYVÁSÁRCSARNOKOT akkor miért kapott hisztériás rohamot? olyanja neki sem akkor sem később nem lehetett mert a drága nem értett csak ahhoz, hogyan lehet privatizálni a vállalkozásokat és adómentességet adni nekik amivel az egész nemzetgazdaságot leültette a bilire és tele is szarta ugyanaz Reagen kartárs is nála csak a Krumplee hülyébb

    mesélj grizi a halandzsád olyan üde csak úgy rezgek a röhögéstől meg a közgazdasági analfabétizmusodtól

  • Orsós Elemér

    (Szerintem elég rizikós terv, főleg hitellel!)

  • Orsós Elemér
    2021 április 21
    7:39 du.

    Elemér Kanada -még- hitelképes… és pont ez a hitel egyik fő mozgató ereje azoknak az újításoknak a megvalósítására, mert ki kell termelni és pont ezekkel ez lehetővé válik!

  • Talan sajat keptelensegem tudni, vagy felfedezni, hogy vajon mi lehetne az a „szabadidos jarmu” ????

    Talan letezne Canadaban u.n. ‘rab-idos jarmu’ is?

    A 100 ezer Canadai dollarnal magasabb aru jarmu, ketsegtelenul a luxusnak velne a penzugyminiszter.

    Ami rogton a George H.W.Buch (41) US elnok alatal probalt „Luxus-ado” ereddmenyeit idezte fel emlekezetemben.

    Annak a „Luxusado”-nak az eredmneye lett a US-ban, hogy az adohivatal sikeresen szedett $70,000 adot Luxus termekek arusitasa, mint Yachtok, ekszerek, stbk.

    De ugyan akkor $ 1 billio-t kenyszerult kifizetni munkanelkulli hajo/yacht epitomunkasoknak, ekszereszetben dolgozok es mas „luxus-ado”-ala eso termemket keszito munkasoknak, akik az adoztatas miatt, kevesebb luxus termekek kesziteseir, eloallitasait mkovetelt, s munkaikat vesztettek.

    Sot a luxushajo alaklmazok atrepultek Europaba (Olaszba) ahol vasaroltak Yacht-jaikat es oriasi elvezettel haza hajoztak.

    Azok szeleskoru jelentesere a hirekben, a burokracia rogton megszuntette a „luxusado”-t.

    Ami egy billio dollaros koltsegbe kerult, a 70 ezer dollaros bevetellel-szemben.
    Persze az is termelo adofizetok zsebeibol jott.

    Oszzinten remelnem, hogy majd a Canadai adofizetok boldogabbak lennenek majd a magasabb ado-sulytasaikkal.

  • Karl Marx 1848-ban ezt vizionálta: A szocialista forradalom a legfejlettebb országban fog kitörni (a korabeli Németországra gondolt).

    Kanada erre a marx-i útra lépett a – jelek szerint. Kanada túl messzire van Európától de tanulmányoznia kellene a zsák utcás egykori „létező szocialista” társadalmakat.

  • RODEO 4/21, 5;47 du.

    Igazan csodallom, hogy nem rohogted magadat halalra a sajat ostoba allitasodon, hogy Margaret Thatcher a pesti vasarcsarnokban csodalkozott az ‘allam-kapitalista’ kozgazdasag sikeres mukodesen?!

    A UK allamositott kozgazdasaga akkor a „sick-man of Europe” neven volt ismerve.
    A UK ipari termelese 1/6-re esett.

    A Moszkva-alatal elnevezett „Iron Lady” privatizalta a „British Gas”-t, „Britich Electric”-et, „British Airways”-t, „British Telecom”-ot, „British Steel”-t, stb,stb, s mind a doglodo allami-cegeket.

    Sot 8 ezer Km-tavvolsagra kuldte a British Navy-t, s egy jol-lexkere tanitotta az Argentine terulet-hodito dikatatorok agreszioit is.

    Na azon miert nem rohogtel????

  • Orsós Elemér

    Nem akarok már megint Kasszandra lenni, de az az érzésem, hogy a luxusadó nem fogja fedezni a szociális háló növelésének nagyon dicsérendő humánus terveit, mert a luxusadó alanyai -akik jobbára munkaadók- azt majd a munkásaik bérének csökkentésével és a termékeik megnövelt árával fogják kompenzálni, ami inflációt generálhat, azaz -bár nem értek hozzá, de- szerintem nem ez a legjobb megoldás, viszont az üdvözítőt sajnos nem tudom.
    Viszontag van egy gonosz kérdésem: most kurva jó ötlet minden kormányzati és gazdasági balfaszságot a pandémiára fogni?! Ez a csúnya kérdésem nem kifejezetten Canadára vonatkozik, mert jobbára az összes sikertelenül regnálóis most előszeretettel erre hivatkozik!

  • Bendeguz79
    2021 április 22
    1:09 du.

    grizi, nem baj, nyugodtan írkáljad… neked már mindegy… OPNI

  • Orsós Elemér
    2021 április 22
    1:48 du.

    Elemér ez nem Kasszandraság hanem Bíbóizmus!

    nincs ebben a költségvetésben mert korábbi terv a garantált minimum jövedelem!

    ne aggóggy, Elemér azt bízd grizire! a lexus adó nem „a” megoldás, az része az egyenlőbb elosztásnak és nézz utána: https://www.canada.ca/en/revenue-agency.html hogyan műxik az adózás mit és hogyan ?

    semmi sem tökéletes még maga „az” ANYAG sem attól létezik, ha tökéletes lenne nem is létezne, hibái mozgatják

  • FERENCT es ORSOS ELEMER soraira;

    Nem hogy nem szukseges szakerinek lenni, sot jobb is ha nem Vagyu szakerto.
    Nert azon esetben logikusabban nezel a esetre.

    Vedd a sajat penztarcadat, minel tobb penzt vagy kotelezve az allamnak adni adok neveben , annal kevesebb pensed marad a sajat es csladodo szamara kolteni.

    S a penzt, amit Te , es mindenki mas-lakos kolt a kozgasdasaban , az megy novelni a kozgazdasag mukodeset, s a termeles novekedset.

    Az allam a penzeket csuapan a sajat erdekebn kolti.
    Mint ezen esetben, a szavazok lekenyerzese celjabol.

    Nem, nem fognak a termelo iparok kevesebbet fizetni a termeli minkassoknak, hanem egyszeruen hazakuldik dolgozoikat es valahol Azsiaban, ahol a munkakoltsegek a leheto leg-alacsonyabbak ottan termelik termelkeiket.

    Az tortent mind a US iparivalalatok eseteiben.

    Ugyn tettek tonkre a USA-ban a Union-oklat (szakszervezeteket).
    Ma csupan kormanyburokratak , iskolak,posta, rendorsegek szakszervezeti leteznek.

    Csak parnapja az Amazon dolgozoi szavaztak nem csatlakozni a Szakszervezethez.
    S a „munkahoz-valo-jog” a szakszervezetek-elleni legerosebb fegyver!

    A szakszervezetek hianyaval a dolgozoknak nem letezik kozvetlen erdek-kepviselete!!!

    Unionok hianyaval nem letezik szervezett alkudozasi lehetosegeik a dolgoxzozknak !!!

  • Bendeguz79
    2021 április 22
    10:14 du.

    grizi, ez még a tőgyénél is lejjebbre sikeredett!

    a baj ott van, ahol szakszervezetekre lenne szüxég, mert egyébként a melósnak semmilyen joga sincs, vagy kirúgják vagy nem, és erre a Lloyd sem köt semmilyen biztosítást! ERRE EKLATÁNS PÉLDA A MA AZ USA BAN ÉLŐ FELNŐTT LAKOSSÁGBÓL 45 000 000 -AN A NYOMOR SZINT ALATT KÉNYTELENEK ÉLNI: foodstamp és lopott holmi, néha még az is sikeres vállalkozás, hogy apró bűnökért télire bebörtönözteti magát mert akkor nem homeless… az is egy jog: ott él ahol akar és vele senki se’ vitatkozzon az egész 5th Avenue az övé (lenne, ha a zsaru el nem vinné tálcán lepedővel letakarva)

    azután te meg -szokásodhoz híven- fordítva ülsz a bilire: a gazdasági struktúra amit a pénz és mindenek urai találtak ki saját maguk előnyére és a rendőrség keményen védi nekik ezt, miszerint első a profit, ha az nincs akkora mint amit J.P. Morgan akar, akkor nem vállalkozik és elmegy kavarni a zavarost a New York Exchange -re! ott adok veszek alapon munka nélkül és anélkül, hogy holmi human resources szel kellene foglalkoznia állandóan nyer, ez a legjobb csiki csuki

    ezt te nem is tudtad? ja, persze te meg abból élsz, hogy van cashback hitel kártyád amit ott nyersz azon Soros részvényeket veszel és tiéd lesz a Bia Torbágyi viadukt… haza is viheted már szét van szedve, csomagolni tudsz?

    sok sikert nem akarod az államot, mint olyant -esetleg- mexüntetni? ha már olyan káros?

  • Ketsegtelenul,Ms.Freeland csupan a politikai nepszerusegenek novelesen dolgozik, s nem Canada gazdasagi lehetosegenek serkentesen es novekedesen.

    Mert az „ujraelosztas” nemi kis valaszto-retegek kozotti nepszeruseget talan noveli, de az „ujraelsztas” nem noveli, sem serkenti a Canadai kozgazdasag novekedeset, a tobb munka es jovedelem lehetoseg novekedeset, azt csupan a tobb-termeles, a vibrantabb, szabadabb gazdasagi korulmenyek teszik lehetove.

    Bizonyara nem koveti a jelen gazdasagi korulmenyek kialakulasait sem, ami nagyban fogja befolyasolni a jovot.

    Elsoben; nemzetkozi cegek egyre nagyobb szamban ‘bond’-okat adnak ki, s a reszvenyeik visszavasarlasara hasznaljak.

    Ma ‘penz olcso’,(0.5-0.6% kamatokert),amig nyujtanak 2-5% osztalekokat.
    Az 1.4-4.5% extra jovedelem barmi termeles vagy szolgaltatasok nelkul is.

    Masodik; Inflacio mar is tagadhatalan, s egyre erosodik, amig a lakossag idoskorukra megsporolt osszegeikert kozel semmit kapnak.
    A 0.1% bank-betetek a 3% inflacival szemben, garantalt (2.9%) vesztesseg !!!!

    Az a jovo var a nyugdijasokra es a jovobeli nyugdijasokra.

    De Ms. Freeland majd egyszeri $500 ajandakot nyujt a 75 even-felulli nyugdijasoknak.

    Jobbkezevel elrabol, balkezevel adakozik.
    De valoban nem csak a politikusok jovedelmeznek azon ?

  • Bendeguz79
    2021 április 23
    11:21 de.

    grizi, hüje vagy! nem lesz infláció, mert a Bank of Canada azt mederben tartja!
    a külföldi cégek nagyon nagy része USA eredetű, onnan szivárogtak be, ha nem tetszik nekik van helyettük másik!

    viszont amit J. Biden elnök ajánl az egy akkora infláció, amit az USA nem képes túlélni!

    nem részletezem, mert akkor aszongyák nincs 100W -os villanykörtém, tényleg nincs kizárólag LED eket használok az összes fogyasztásom 100W alatti!

    a másik, kétlem, hogy a jelenlegi lobby rendszerben az usa ban valaha (az elkövetkező 10000 évben) ezek a restrukturációk megvalósuljanak, azaz ha részben valósul meg akkor beteljesül az államcsőd és a tőzsde is becsődöl…

    a Facebook és az Instagram sem éli túl valamint a twít de a tiktok az igen!

    na mit szólsz mindehhez grizi?

    Ms Freeland jól van köszöni szépen konzultált pénzügy szakemebrekkel veled ellentétben aki EX HAS mondasz bármit!

    ne igyál ilyen kemény usa whiskey ket nagyon ártalmas

  • Laci gyerek megint fején találta a szöget:
    (főleg a kommunistázó NER-társak figyelmébe ajánlanám 🙂
    „kínai kommunista diktatúra mindenhol ugyanazzal a technikával gyarmatosítja a világ országait, ahol talál korrupt vezetőket: vesztegetéssel. Az oroszok pedig zsarolással és fenyegetéssel, ahogyan az orosz maffia dolgozik, a jó KGB-s hagyományok alapján. Orbán személyében mindkét diktatúra megfelelő emberre talált, mert Orbán zsarolható is, megvesztegethető is. Ennek köszönhetően mindkét nyugatellenes diktatúra az agresszív terjeszkedésére felhasználja Magyarországot, ami az ország kizsákmányolásával és függetlenségének felszámolásával, gyarmatosításával és a nyugati érdekek elárulásával jár együtt….az Európai Unió és a NATO ellen irányuló orosz kémtevékenység egyik fontos bázisa is lesz, a már Budapesten működő “Nemzetközi Beruházási Bankkal” egyetemben, ami olyan, mintha az orosz hírszerzés egy része Budapestre költözött volna. Ez az orosz kémek lerakata, akik uniós útlevéllel, szabad uniós mozgással, Magyarország teljes védelme és álcázása alatt fejtik ki a tevékenységüket.
    Ugyanez készül a kínaiak részéről is, a Fudan Egyetem megnyitja a kínai nyugatellenes és amerika ellenes diktatúrának az ajtót a NATO és az Európai Unió titkai felé. A kínai hírszerzés Budapestre költözik, és innen hajtja végre az ellenséges titkosszolgálati műveleteit, akcióit Amerika és Nyugat-Európa országai ellen. Orbán Magyarországa elárulta, hátba szúrja a szövetségeit, kiszolgáltatja őket az ellenségeiknek, s egyszerűen ajtót nyit a világuralmi pozícióra törő kínai diktatúrának. Magyarország mind politikai, mind katonai, mind nemzetbiztonsági értelemben áruló.
    Vajon mikor jönnek rá a magyarok, hogy elvették az országukat és eladták őket rabszolgának kilóra?”
    https://nepszava.us/magyarorszag-az-oroszok-utan-kinai-kemkozpont-is-lesz-amit-orbantol-vesztegetessel-szereztek-meg/

  • Bendeguz79
    2021 április 23
    11:21 de.

    grizi, maraggy otthon kies USA ban!

    a te elnököd most szajkózza a csasztuskákat a: „climate change” ezzel a csasztuskával assziszi hogy a nemzetköz megzabálja és máris jó kisfiúcskák lesztek a nemzetközi óvodában? és USA nép is megeszi, hogy most már asztán lesz munka dögivel mert a vasutat Baltimore és Seattle között nem lehet Kínába telepíteni, hogy a kis ügyes sárgák majd megcsinálják, egységsugarú Joe nak el kell menni dolgozni és munkával kenyeret keresni erről leszokott, minden offshore és neki meg marad foodstamp és BUD a NBA és MLB ordibálva…

    majd választania is kell… de a csasztuskák azok nem maradnak abba mert mert kell vezérfonal az egységsugarú USA bennlakónak,

    ugye grizi?

  • SZANDI MANDI. 4/23, 5;15 du.

    Sajnos a diktatorok altali torekvesek barmi modszerek alaklmazasaival megy nagyban ma is mint 1939-es Europaban.
    Nem is emlitve elobbi sotet tortenelmi esemenyeket.

    Manapsag persze vilagszertien, Kina es Moszkva alatal.
    Masodlagos kovetoik mint Iran es Eszak Korea az allando fenyegeteseikkel.

    De ma a vilag lakossaga ot-szorose ami volt 1939-ben.

    A letelehetosegek, a Fold ekologiaja es minden szukseges-anyagok nagyobb kihasznlasai-alatali verseny a lehetosget a legszelszosegesebb pontjara kenmyszeritve.

    Mire vezet majd az????
    A profeciak valra-valasara, vagy talan valami csodalatos-modon az emberiseg es a hatalmi-erok valami csodallatos felvilagosodasa leheto lenne ??????

    Ismerve az emberiseg gyarlosagait az egy igen tavoli remenynek tunik.

  • AuróraBorealis

    Ferenct 1:06

    Marx .n e m . azt írta, hogy „kitörni”, hanem, hogy „győzni”. Ez hatalmas szintbeli különbség, nemcsak azért, mert az egyik a kezdetet, a másik pedig a kifejletet jelenti.

    Kezdetben a munkás egyedül próbált engedményeket kicsikarni, mára már kivívott részesedés az elért társadalmi nyereségből és javakból a szociális forradalom további tárgya.

    A forradalom, tudniillik nem jelent feltétlenül a fegyveres harcot sőt, MARX* a legfejlettebb tőkés államban a konvergencia, a békés átmenet lehetőségét ugyanúgy kilátásba helyezte. A lényeg az, hogy a fokozatos, a harc nélküli folyamat is ott szerepelt a menüben s méghozzá egy a legfejlettebb országban feltételezve azt. (Mellesleg Marx és Engels is, Angliában látta ezt megvalósíthatónak – nem Németországban – a meg nem határozott távoli jövőben nem Németországban, de ennek itt nincs jelentősége.)

    A lényeg amire te véletlenül, de jól rámutattál, hogy igen bizonyos vívmányok elszaporodása a tőkés gazdasági viszonyok közt „alakuló” jogrendszerben, egyre fokozódik a demokratikus jogállam jelentősége az emberek, az állampolgárok, illetve a többség, a (termelő) munkások szemében, és e vívmányok idő múltával úgy épülnek be a törvények által biztosított mindennapokba, hogy sok rész már tovább nem is jelentik követelés tárgyát, vagyis a meglétük már a legtermészetesebb sziklaszilárdságú jog.

    Ergo, a beépült jogokért – amit korábban már szakszervezetek és munkabeszüntetések vívtak ki – harcolni sem kell, tehát már úgymond az erőszak sem szükségeletetik az elérésükhöz, azaz konvergens . b é k é s . á t m e n e t t e l . is megvalósulhatnak.

    Csak egy példa: a 200 évvel ez előtti kapitalizmus és mai fejlett gazdaság szociális körülményei – az állam és a munkás viszonya – ahhoz képest ég és föld, mint anno volt. De ha mégis a fejletlenségről beszélhetünk, akkor az a külföldre „kihelyezett” munkáltatásal kibővült, bérmunkával kiszélesült színterén valósul meg.

    Ennél fogva mára a szociális forradalom színtere is globális méreteket öltött addig váratva magára, míg a dolgozók föl nem ismerik nemcsak a saját, szűken vett érdekeiket, de a világgazdaságba már szervesen beintegrált nélkülözhetetlen, állandó gazdasági jelenlétük jelentőségét is.

    Addig pedig él további csend…

    * Ezt a nevet gondolkodtam, hogy apró betűkkel írom ide, egyesek allerggiarohama megelőzése végett, aztán mégis úgy döntöttem, hogy „kutyaharapást szőrivel…” hát terápia gyanánt csupa nagybetűvel emlékeztetek ma is működő emlékére.

  • AuróraBorealis
    2021 április 24
    2:59 du.

    te kis Hajnalka, olyan kellemes röhögény:

    …”egyre fokozódik a demokratikus jogállam jelentősége az emberek, az állampolgárok, illetve a többség, a (termelő) munkások szemében, és e vívmányok idő múltával úgy épülnek be a törvények által biztosított mindennapokba, hogy sok rész már tovább nem is jelentik követelés tárgyát, vagyis a meglétük már a legtermészetesebb sziklaszilárdságú jog.”…

    hol van ilyen? egyetlen példával megelégednék!

    mert a demagográciákban nincs és nem is lesz, SOHA! ezt meg én mondom…

    és nem támasztom alá mással, mint a jelenlegi valós helyzettel, ismerned kellene közelről (mint én aki benne él) és nem MSM és a grizi bömbölményeiből ezzel együtt Marx nem tévedett és el fog jönni de erről írt Petőffhy Sanya is és még eddig nem ért ide, van viszont profitháború éles fegyverekkel meg a demagógiával megtámogatva amely szerint minden konkurencia fekete seggű csak Ő A TROLIBUSZ (az „Ő”-t helyettesítsd be, nem segítek mert én nem vagyok 100-as) és mindenkire lő!

    a hatalmas nagyra felfújt izé nem képes egy egyszerű nátha elleni gyógyszert megcsinálni immár több, mint 2 éve és oltják az egységsugarút veszettül és eddig semmiféle eredménye nem látható ez ugyanolyan placebo mint a demokráciának hazudott pofátlan útonállás és még vannak -túl sokan- akik meg is eszik eme maszlagot.

  • ELEMER.
    Egyetlen munkanyujto sem fog senki alaklmazotait az utcara kuldeni csupan mert a kormany magasabb adokat szed.

    Hanem a magasabb adztatas kevesebb penzt hagy a lakossag zsebeben.
    S azaltal kevesebbet vasarolnak, ami persze az eletszinvonalaikat is csokkenti.

    A termekekik csokkeno vasarlasai kevesebb termelest kovetel.
    Az kevesebb termelo-szukseglet, kevesebb munkalehetosget nyujt.

    Ami tobb munka es jovedelemnelkullieket okoz.

    S maga az allam-szervezet, a tobb munkanelkulli es mas tarsdalami jutattasokat kovetel.

    Tehat a terv mint a „ho-hogolyo novekedse a hoban.”

    De az adoleszallitasok eppen az ellenekezo-modon mukodik.
    Azert mindeg gazdasagi-sikereket, magasabb jovedelmeket es eletszinvonalat hoz letre.

    De az on-bekepzelet politikusoknak mindeg szukseges valamit elszurni.
    Amodon probalakoznak nepszerusiteni onmagukat.

    De a dolgozo/adofizeto lakossag fizeti mindeg mindennek az arat!

    Azert elkerulhetetlen a lakossag-alatal korlatozott allamrendszer !!!!!!

    Soha, semmi blah-blah-blahk azt nem, helyetesitheti!!!

  • A.B. 4/24, 2;59 du.

    Eltudom kepzelni, nem csak feltetelezni, hogy milyen megdobbento lehet a valosag egy eskudt Marxista szamara latni, hogy egy evszazados vilegszerti probalkozasaik alapjan is mindeg, mindenutt az elkepzeles gyakorlatban teljesen sikertelen volt.

    Persze az eredti eszme, semmi valaosgon nem alapozott feltetelezes volt.
    Csupan az elet-valosagatol messze-levo elkepzelese volt.

    De annak ertelemzesehez szukseges felul-vizsgalni a korulmenyeket ami annak eredetet mozgositotta.

    Marx, aki iszakossaga miat jogtani tanulmanyaiban megbukott.

    Persze egy fiatalkori teves-sikertelenseg nem mindeg eletfogytiglani keptelenseg bizonyiteka.

    De Marx, vegzett-ugyved-letere sem volt soha sikeres, sot jelentosen sikertelen.

    Elkepzeleseinek terjesztesevel remelte megelehetsenek forrasat.

    S valoban keptelen volt meg megelheteset sem elerni sem Nematorszagban, sem Franciaorszagban, de meg Angliaban sem, amig irasait a New York Tribun-nak kezdte kuldeni.

    Csupan az amerikai lap adott lehetoseget egy tisztesseges megelhetest elernie csaladja szamara.

    A.B. nem csodalnam ha elekeseredt lenne az allando ismetleseit kovetni, latva, hogy az allitott elekepzeles felvilagszerti eroszak es kegyetlenseg alatali kenyszeritese soha, sehol nem „gyozedelmeskedett”.
    Sot meg mukodesenek lehetoseget sem volt sehol kepes elerni.

    Sot remesen sikertelen volt gyakorlasainak eredmenye meg a mai napig is.

    Meg a Kinai CCP is elvbei alapjan az eroszakos politikai es katonai hatalom alkalmazasai ellenere sem.

    A Kinai CP kenytelen volt a teljes „kapitalista”, valojaban a szabad kozgazdasag alaklmazasat lehetove tenni, nyugato befektetsejeket engedni es serkenteni

    Mind a Marxista alapokon tervezett „Greta Leap Forward” es a „Cultural Revolution” totalis gazdasagi es tarsadalmi kudarcokat, sot kozel a kanibalizmus kuszobere vezette Kinat.

    Meg az allitott DDR kirakat-sikerei is a kegyetlen rem-alom letet bizontitotta amint az lathatova valt a vilag elott.

    Eszak-Korea, Cuba, Venzuella eseteit jobb nem is emkliteni.

    Tudom, hogy rodeo es tarsai mifele ocsarkodasokat fognak majd ismetelni, de a valosag, hogy nem csak az emberileny, de meg minden allatilenyek is, sot meg a mikrobak is mindeg, minden korlatozasoknelkul szabadon ohajtanak elni.

    Hat mi alapon velne barki is, hogy eppen ellenkezo ,sikertlen es mukodhetetlen , kegyetlen eroszak-altali rendszert az emeberiseg ohajtana, vagy meg rakenyszerites alatal is elfogadna ??????

    De mind akik amelett hajlandok lennek kialni, vajon miert nem elnek ma is ottan ahol az az eletmodszere?

    Vagy, miert nem alapitanak a sajat kommunjaikat, kolhozaikat, ahol korlatlanul elhetnnek a sajat elveik alapjan?????

    Vilagszerte tobb vallasi-kommunok leteztek, sot leteznek ma is.
    Nemelyek megbuktak es eltuntek, de nemelyek sikeresen mukodnek maig is.

    Sehol, semki nem tett semmit a Marxista probalkozasok ellen.
    Hasonloan a Marxista elkepzlesekemn alapozott hodito eroszakos hatalamk ellen sem volt semmi eroszak alkalmazva.

    Meg a dicso es vilaghodito CCCP is a sajat hatalma alatal omlott ossze, a fent-elitett okok altal.

  • 🙂

    Óriási élmény számomra Rodeo11 és Bendegúz79 e cikk alatt

    született levelezése. Nemcsak a párbeszédeik pikírt,

    csipkelődő modora, de az érvek sora, mi több; poénok gyors

    egymásutáni pattogása és csattogása okán is. Mindkettejük –

    szerintem – kiváló gazdasági tájékozottsága és ismeretanyaga

    teszi e dialógus együtt-olvasását kimondottan élvezetessé.

    Egyszerűbben szólva, ennek a fenti polémiának pezsgő

    életszaga, tanulmány értéke van s ráadásul -különösen Rodeó-

    a humornak is óriási teret ad az érvei érvényesüléséhez.

    Jómagam ha tehetném, e dialógust a cikkel együtt, mint tan-

    anyagot okulásul legszívesebben egy kis füzetben egybefűzve

    nyomnám közgazdászhallgatók kezébe.

    – Remek! Kösz,kösz! Egyre kevesebb a személyeskedő hang is.

    😀

  • Bendeguz79
    2021 április 24
    7:50 du.

    grizi, itt is összekevered a szezont a fazonnal!

    vegyük eklatáns példaként a kies USA gazdasági hajmeresztőjét!

    ki adózik és mennyit? ugye a tulajdonos réteg nem adózik illetve az adózási trükkhalmazban szépen az egészet visszaimádkozza az adózási rendszer pont ezért így van törvényesítve, ugyanakkor ugyanez a réteg olcsó vagy zéró kamatozású hitelekhez jut, mialatt a dolgozók hiteleiket 21 – 32% -os kamatos kamaton kapják és a saját befektetéseik azaz megtakarításaik a tényleges infláció mértéke alatt kamatoznak azaz ellopják a tőkéjüket! az ingatlan és egyéb (pl jármű) vásárlási hitelkamata alacsonyabb de sohasem éri el az inflációs rátát! tehát a kötelező biztosítási trükkökkel eleve két járművet fizet és egyet kap! az ÁFA is árnövelő tényező és a dolgozó kifosztásának további lépése!

    azok az országok amelyek szuverenitásuk megőrzésére nem hajlandók gazsulálni kies USA nak azok fekete seggűekké válnak és a fegyveres beavatkozásig (lásd Bolívia, Venezuela, Brazil…+++) tönkreteszik de nem mennek tönkre mert kialakult egyfajta szolidaritás is közöttük minimum együtt röhögnek az USA próbálkozásain és köszönik szépen jól vannak!

    senkinek sincs 3 yachtja és magánrepülőgépe de vidáman élnek és nekem ne mondj mást mert közöttük éltem hosszú éveket a szabad kereskedelem és szabad tőkeáramlás már régóta nem létezik a nyugat fegyveresen is megőrzi fegyverrel szerzett javait és privilégiumait és tágrameredt szemmel lesi amint amint Austrália zokog mert megsértvén egyetlen felvásárló piacát az nem vásárol tőle van neki más forrása Austráliának meg nincs másik vevője és ez nem az egyetlen példa

    tehát a Szovjetunió (te CCCP nek írod de az nem CCCP -helyesen SZSZSZR-mert a cirill betűket sem ismerve te ilyen hülyeségekkel his hülyíted az egységsugarú olvasót)

    a colour revolution az invázió újra keresztelt neve lásd Ukrajnát most kurvára boldogok és még nem tudják milyen további boldogság vár rájuk miközben a nyagat amely tönkreverte ki is röhögi őket… szvsz meg is érdemlik ha hüjébbek mint te grizi

  • Voronyezs
    2021 április 25
    4:00 de.

    kösz, ez jólesett

    megjegyzem sok minden ezeken felül ki lett gyomlálva, oka számomra terra incognita

  • Bednegúz!
    A lonak 4 laba van, szarva közt a tőgyét!

  • Aurora Borealis

    Nem „kitör”, hanem „győz” (szoc forr.) – igaz, egyetértek.
    Sőt nagyjából a továbbiakkal is egyetértek.

    Annyit tennék hozzá: A „szocializmus” elvileg igazságos társadalmat hirdet, de a realitása (amit eddig a „létező” keleti szocializmusok igazoltak) jelentéktelen. Az olyan távoli jövőbe vizionálható mint a Menyország eljövetele.

    Maradjunk a realitásoknál.

  • Bendeguz79
    2021 április 24
    7:50 du.

    grizi,

    wiki a te tanító mestered
    http://www.russianforeveryone.com/RufeA/Lessons/Introduction/Alphabet/Alphabet.htm

    СССР = Союз Советских Социалистических Республик (Unión de Repúblicas Socialistas Soviéticas ez spanyol, dehát neked Floridában ez nem lehet probléma?)

  • Rodeo11
    24/6:21

    Jodejo!

    Te is tudod, hogy én ezt csak a maga fejlődésében, a múltbéli helyzettel történelmi távlatban összehasonlítva, 100-200 év intervallumban használtam.

    Azt azért el kell ismerned, hogy adott időtávban föld és ég különbség alakult ki a tőkés rendszeren belül a két osztály érintkezése terén. Igaz eddig ez csak nemzeti keretek között volt mérhető, mert ott zajlott…

    Minőségében azonban egyvalami változatlan, az pedig a munkáskizsákmányolás. Ha ennek a többmillió távolkeleti filléres bérmunka változatát vesszük górcső alá, akkor még ennek mértéke sem változott, legföljebb egy kicsivel, úgy 10˙000 kilométerrel odébbhelyezték a hazaiaktól, viszont csökkntve azok munkalehetőségeit…

    – A többi már fent és más helyi kommetben…

  • Visszakanyarodásként a cikk eredeti témájához – legalábbis ahhoz kapcsolódván, és kihasználva egy még friss eseményt, amiről főszerkesztőnk emlékezett meg itt lapja hasábjain – idéznék egy leírást valakitől Fülöp herceg szüleivel kapcsolatosan.

    A „Vendég” című cikk hozzászólási felületét is a stupid, egykori agit-prop titkárainknak és uszító/destruktív köreinek – sikerült újra idióta pol-gazd. hordó-szónoklatok mezejévé változtatni!!!

    Akiben van életérzés az érti miről szól az alanti bejegyzés, a többieknek meg mindegy.
    Az idézetet a „Történelmi őrületek” Facebook oldalon olvashatja aki karja, Tóth Brigittától.

    „Történelmi Őrületek”
    ·
    Fülöp herceg szülei
    Édesapja, András görög és dán királyi herceg volt, aki I. Konstantin görög király hetedik gyereke volt. Nem számított ugyan trónörökösnek, de így is befolyásosnak számított, apja ágán görög-dán hercegként, míg anyja révén a Romanov-házhoz volt köthető.
    Fülöp édesanyja, Aliz a windsori kastélyban született, bár a család nem itt élt. Aliz anyja, Viktória brit királynő egyik unokája volt, éppen itt vendégeskedett, amikor megindult nála a szülés, és világra hozta lányát. Ahogyan Aliz cseperedett, az orvosok megállapították, hogy a kis hercegnő szinte teljesen süket, és később remekül megtanult szájról olvasni. Alizt nem tántorította el betegsége a tanulástól. Kiválóan beszélt németül, ahogyan angolul, franciául és görögül is. Családjával a legtöbb időt az Egyesült Királyságban és Máltán töltötte.
    András és Aliz közös története 1902-ben kezdődött. Andrást többször küldték apja megbízásából az Egyesült Királyságba tárgyalni vagy hivatalos eseményekre, az egyik ilyen alkalom VII. Eduárd brit király 1902-es megkoronázása volt, miután anyja, az idős Viktória királynő meghalt. Itt, a koronázáson ismerte meg a görög herceg Alizt, és a történtek szerint ekkor valóban egymásba szerettek.
    Persze, hogy szerelem volt vagy pusztán vonzalom, flört, amelyből aztán a két uralkodói család egy különös szövetséget kötött, nem tudni. Ám az biztos, hogy András már a következő évben, 1903. október 6-án feleségül vette Alizt, akinek esküvői tiarája II. Miklós orosz cár ajándéka volt. A templomi esküvő igencsak sok szervezést igényelt, mivel egy evangélikus szertartás tartottak a Darmstadt kastélyához tartozó kápolnában, egy görög ortodox szertartást pedig a Mathildenhöhe orosz kápolnájában. Aliz pedig innentől kezdve nem battenbergi hercegnő, hanem görög és dán királyi hercegné lett.
    Míg Andrást a görög haditengerészethez szólította a kötelesség, addig Aliz számos jótékonysági ügyben segédkezett, aztán jöttek szépen sorban a gyerekek is. 1914-ig négy lányuk született, Aliz a következő éveket a gyerekeinek, valamint annak az apácarendnek szentelte, amelyet nagynénjével alapítottak. De dolgozott ápolónőként is a Balkán-háború alatt, amiért V. György brit király kitüntette őt.
    A görög belpolitikai helyzet, valamint elhibázott döntései miatt I. Konstantin király lemondásra kényszerült az I. világháború alatt a legidősebb fia javára, rajta kívül a görög királyi család többi tagja – köztük András és Aliz is – Svájcba mentek átvészelni ezt az időszakot. Amikor egy majomharapás okozta vérmérgezés végzett Konstantin fiával, az egykori királyt visszahívták családjával Görögországba, és felajánlották neki, legyen ismét az ország uralkodója.
    Aliz és András úgy döntöttek, hogy családjukkal Korfun folytatják életüket. Talán már ők maguk is letettek róla, hogy egyszer még fiuk születik, amikor 1921-ben, az akkor harminchat éves Aliz ismét várandós lett, és megszületett Fülöp. Az idilli élet nem tartott sokáig. Az elvesztett csaták súlyos veszteségeket okoztak a görögöknek, akik nem akarták tovább eltűrni a királyi családot, és a sorozatos lázadás a monarchia bukásához vezetett. Andrást, aki a Második Görög Hadtest parancsnoka volt, életfogytig tartó száműzetésre ítélték, a kis Fülöp beszélni sem tudott, amikor a családnak egy hajón kellett elmenekülnie Görögországból. A korábban emlegetett The Crown sorozatban is visszatérő mondat az Fülöp szájából, hogy egy narancsosládában menekítették ki szülei a hazájából, ami ma már jól ismert történelmi tény.
    András és családja Franciaországban talált új otthonra. Nem éltek olyan fényűző életet, mint korábban, de Aliz fáradhatatlanul jótékonykodott tovább az öt gyereke mellett, majd 1928-ban végleg áttért a görög ortodox vallásra.
    Fülöp anyjánál 1930-ban skizofréniát diagnosztizáltak, miután a hercegné hangokat kezdett hallani. Alizt Svájcba vitték, ahol Sigmund Freud kezdte kezelni.
    „Aliz hangokat hall és azt képzeli, hogy kapcsolatban áll Jézussal és egyéb vallási szereplőkkel” – állt a Daily Mail akkori cikkében. Freud kételkedett az asszony vallási elhivatottságában, és abban, amit mond, az orvos szerint Aliz szexuális frusztrációja szülte ezeket a képzeteket, és azt kérte kollégáitól, hogy röntgenezzék meg a méhét, ezzel idézve elő a korai menopauzát a nőnél. Az embertelen kísérletek alatt Aliz kitartott hite mellett, és azt mondogatta, hogy nem szenved mentális betegségtől. Szökési kísérletei sorra elbuktak, csak 1937-ben térhetett haza családjához, ekkor azonban férjétől már teljesen eltávolodtak. Bár soha nem váltak el hivatalosan, András elhagyta nejét a fiatal szeretője miatt.
    Amíg anyja a kórházban volt, apja pedig a szeretőjével élte a nem túl minőségi életét, a kamasz Fülöp magára maradt. „A pár egyetlen fiát bentlakásos iskolába küldték, az ünnepeket és a nyári vakációt különböző rokonoknál, például Lourd Louis Mountbattennél és annak családjánál tölti” – írta szintén a Daily Mail a 30-as években. Fülöp herceg csak ritkán beszélt újságíróknak a családjáról, de a róla készült 2011-es portré filmben így fogalmazott.
    „Számomra az lett a normális, hogy a szüleim nincsenek jelen az életemben.”
    Aliz csak 1938-ban találkozott újra a férjével és a fiával, amikor Cecília, a házaspár egyik lánya, repülőgép-balesetben szörnyethalt a gyerekivel és férjével együtt. Ám a család ezután sem maradt együtt. András továbbra is a szeretőjével élt, Aliz visszautazott Görögországba, és nagyon szerény körülmények között kezdett új életet.
    Emberségéről és bátorságáról a második világháború alatt is tanúbizonyságot tett, amikor a nácik által megszállt Athénban egy zsidó családot bújtatott el a házában. Befolyásos dán, svéd és egykori orosz rokonainak köszönhetően orvosi eszközöket tudott adományozni a Vöröskereszt helyi szervezetének. Később kiderült, hogy amikor Aliz otthonához megérkezett a Gestapo, a hercegné a süketségével játszotta ki őket, és úgy tett, mintha nem tudná megválaszolni a kérdéseket, így békén hagyták.
    A háború után Aliz megnyitotta kolostorát, itt segített az embereknek, és apácaként élte életét. Bár férje 1944-ben Monte-Carlóban elhunyt, özvegyét csak hetekkel később értesítettek András haláláról. Amikor 1947 novemberében egyetlen fia Fülöp herceg, korunk egyik legbefolyásosabb nőjét, az akkori Erzsébet hercegnőt, a brit korona várományosát oltár elé vezette, akkor Aliz is az Egyesült Királyságba utazott, hogy részt vegyen az esküvőn. Nem tiarát és csillogó estélyit viselt, hanem egyszerű apácaruháját, melyben a hétköznapokon a szegények, elesettek megsegítését végezte. Ezt követően is Görögországban élt, de elutazott adományt gyűjteni Indiába, ahogyan az Egyesült Államokba is, de visszatért Angliába is, amikor menyéből II. Erzsébet néven királynő lett. A hatvanas évek közepére egészsége sokat romlott, rengeteget dohányzott, zárdáját sem tudta már fenntartani, és görög belpolitikai helyzet is egyre aggasztóbbá vált. II. Erzsébet ekkor a Buckingham-palotába hívta anyósát, hogy töltsön velük egy kis időt, legyen a fiával.
    A hercegné 1969-ben hunyt el Angliában. Jeruzsálemben, az Olajfák hegyén helyezték örök nyugalomra. Halála előtt az alábbi üzenetet írta fiának: „Legdrágább Fülöpöm! Mindig legyél bátor, és ne feledd, soha nem hagylak el! Mindig megtalálsz, amikor a legnagyobb szükséged van rám. Minden bennem élő, odaadó szeretettel, a te öreg Mamád!”
    Tetteiért 1993-ban Izrael állam a Világ Igaza kitüntetésben részesítette Alizt. „Úgy hiszem, hogy anyámban soha nem merült fel, hogy a cselekedete, a bátor fellépése bármilyen módon is különleges lenne. Tette, amit diktált a szíve és lelke. Ő egy mélyen vallásos, hittel teli ember volt, és teljesen természetes emberi reakciónak tartotta, hogy segítsen az elesetteken, azokon, akik bajba jutottak” – mondta fia, Fülöp herceg anyja kitüntetése kapcsán.
    Tóth Brigitta

  • ferenct
    2021 április 26
    8:52 de.

    A Mennyország földi eljövetele valóban lehet, hogy távoli esemény – de hogy az ország poklok mezejére való eljuttatásában néhányuk már részüket sikeresen kivették, abban nem kételkednék.
    Hogy a Rodeio és társai meg egyenesen a pofánkba mondja Dugovics Tituszként, hogy velem jöttök az Infernóba (pokol), hát …

    És mondják, süketelnek róla egyfolytában … – aprópénzért…
    valahogy ennyit érnek ….

  • Bendeguz

    Már máshol is írtam, hogy a Marxismust, mint vallást nem értetted meg, és józan, reális gondolkodással soha nem is fogod.
    Logikus érvelés egy marxista számára egy nonszensz – szürrealista cselekmény!
    Hiszen a marxista nem az emberek empatikus viselkedését kívánja pozitív irányba fordítani mások iránt. Nem a respektet és mások megbecsülését kívánják, hanem
    az ellenkezőjét cselekszik és hirdetik!
    Ezért fontos, hogy az „alapító atyák” Marx és Engelsz maguk nem kívántak soha még Jézus módjára sem élni, nemhogy a próféták útját követni …
    A visszafogott, egyszerű életvitelt másoktól követelték meg – maguknak eszük ágában sem volt aszerint élni.
    Szemükből az „éhes hatalomvágy” sugárzott – valamennyi követőjük eszerint is cselekedett.

    A „SZOCIALIZMUS” egy jó címke a titkos vágyaik leplezésére, mert a szó semmit nem mond – ebbéli jelentésében magyarra fordítva – „TÁRSADALMI”
    ha kényszerböl pontosítjuk, mert a magyar szó már mutatja is antagonisztikus létét, próbáljuk „ÖSZTÁRSADALMIRA”-ra, akkor is csak fából vaskarikát csináltunk.

    Marx és Engelsz kegyetlenül és rafináltan okosak voltak, okosabbak mint a Rothschildok.
    Vallást alapítottak a gyűlöletnek, az irigységnek. Persze, hogy ebben meg kellett tagadják minimum Jézust (aki az ellenség szeretét is hirdette) – de mivel egy örökké létező vallást kívántak kreálni, fontosabb még ennél is, hogy meg kellett tagadniuk a Teremtőt.
    Hisz minden addigi vallás azt állította, hogy a láthatatlan Isten megsegít a bajban, és a végén még igazságot is oszt.

    Ok alapítottak egy vallási szervezetet, ahol a vallás királyai jól láthatók, (Lenin és tsai.) de ugyanúgy majd a távoli jövőben ígérnek jólétet, viszont azonnali, bár ideiglenes tapaszként legalizálják a szabad-elrablását mások javainak.
    Már persze aszerint, hogy milyen szinten vannak besorolva a hierarchiában.
    Ahol megvalósult, ezért nem volt soha más, mint egy tatárjárás.

  • AroraBorealis
    2021 április 26
    1:37 du.
    Hajnalka, nagyon érdekes!

    megjegyzem, hogy az un. OFFSHORE a szocialista Magyarországon a mezőgazdasági területek lakói számára kitelepített ipari termelés ragyogóan és közmegelégedésre működött, de az ugyanezt „lemásoló” kapitalista megfosztotta – kapzsiságból – a saját országa lakóit az alapvető jogtól hogy munkával keresse a kenyerét és sokkal olcsóbban 10 000 km-re telepítette

    (a filléres bérekről megérne egy teljes mise (SIC) azon alap tényálláson merengve, hogy a filléres bérekhez filléres árak tartoztak/nak azaz a bevásárló kosár sokkal pozitívabb, mint sokan itt a KMH -n is el akarják hitetni, nagyon nagy közgazadasági analfabétizmusból)

    és pontosan a bevásárló kosár alapján elemezve viszont a kihelyező országban áll szarul a helyzet és a megoldásra most vitatott megoldás Biden bejelentése, akkora inflációt generál, hogy a tőke tulajdonosok érdektelenekké válnak ebben résztvállalni!!! azaz dugájába dől vagy hamvába hal

  • Gabriel
    2021 április 26
    6:42 du.

    te, analfabuta

  • Orsós Elemér

    Bendeguz79
    2021 április 24
    7:50 du.

    „De a dolgozo/adofizeto lakossag fizeti mindeg mindennek az arat!”

    Hííínye, pont erre céloztam én is! 😀

  • Rodeio

    Hogyne, persze, az vagyok – még ezt sem tudtad?