Kéne mégiscsak a cenzus? Esetleg valami más?

2021 május 15 8:39 de.74 hozzászólás

Lassan permanens állóháborúvá nemesedik az a szappanoperákat megszégyenítő cicaharc, amely az ön, vagy pártjelölt miniszterelnökök olykor egymást inkább, mint Orbánt leváltani szándékozó pótcselekvéseit kíséri, jellemzi. Van itt kérem minden. Egykori egyetemi tanártól szebb napokat is látott akadémikusig minden. Igazi ökölrázási bazár-kínálat. Amolyan tessék-lássék, tessék-tessék: itt a soha vissza nem térő alkalom a szinte semmire. Közben meg amolyan vidám-barakk-módon el-elgondolkozhat az ember, hogy milyen kevesen is szavaznának, ha a részvételt mondjuk közjogi vizsgához kötnék. Cenzus-módon meg-megkérdezve a tisztelteket, hogy tudják-e mi a retekre szavaznak egyáltalán?

Mert az is fogós ravasz kérdés lenne továbbra is, hogy hol a fenében van az a közös kompromisszumokkal kiizzadott ellenzéki program, amit a cicákok két egymásba mélyesztett karom között ki tudnának suttogni azoknak, akiktől szavazatot remélhetnének. Könnyen lehet, hogy a „mire?” kérdésére adandó válasz már ezen a ponton élénk hümmögésbe, vállvonogatásba torkollna. Majd a túlkompenzált indulatokkal felülvezérelt kifakadásba, amely „az orbanista bérenc vagy” a legenyhébb kitételek egyike. Olykor olyan barátságos jelzőkkel kiegészítve, hogy „rohadt”, „hazug”, és a le a skálán a bányászbéka ősszája alá. Ami legalább azt biztos iránytűként jelöli ki pontszerűen, hogy nevezett fórumhuszároknak lila fingja sincs, hogy milyen program képviseletére akarnának választani. Akár elő-, akár tényleg.

Van azonban egy másik probléma is. A „kire?” kérdésre adandó válasz. Mert azt pikk- és pakk oda lehet vágni, hogy az előválasztás miniszterelnökről szól. Nos, annak aki ezt komolyan gondolja, talán nagy újdonságot jelentene az eltöprengés egy egyszerű kérdésen. Nevezetesen azon, hogy Orbán Viktorra, mint miniszterelnökre a választások alatt, az urnánál, hány szavazatot adtak le? Na kérem. Pont annyit fognak leadni az ellenzéki miniszterelnökre is. Egyenként is, illetve külön-külön is.

Ugyanis a rendszerváltásnak nevezett izé, illetve folyamat, illetve mutyi (mindenki válasszon magának csillagot) egyik nagy politikai vívmánya volt, hogy a hazai közjog két prominensére nem szavaz senki a választásokon. A köztársasági elnök kirakatába a parlament választja be az éppen aktuális politikai alku erre delegált szereplőjét. Aztán ugyanez a hatalmi csomópötty kéri fel miniszterelnöknek azt, aki szíve szerint a legkedvesebb erre a posztra. Csók, puszi, ennyi. Lehet pöszörögni sokat és keveset egyaránt azon, hogy „szokásjog”, meg „a legtöbbet szerzőt”, de leginkább „akárkit”. Elvileg azt, akiből kinézi, hogy képes kormányt alakítani.

S ezen a ponton avanzsál végképpen szappanhabos operácskává az ellenzék cicaharca. Mert nagyon úgy tűnik, hogy egy nem létező választási párt, ebből kifolyólag sem létező választási listájának meg nem választott miniszterelnökségét lebegtetve megy a kommunikációs csatározás annak a kiválasztására, aki a nem létező programot a közvetlenül meg nem választható poszt-betöltést követően a legjobban fogja képviselni. Így az egy dolog, hogy az, aki azt hiszi, hogy miniszterelnök jelöltre megy előválasztani, egy cenzus-vizsgán bukna.

De talán az egymás csesztetése helyett, ha az ellenzék komolyan többet akar, mint pár jól fizetett, és fűtött munkahelyet az országgyűlésben, egy egészen fura dolgot kellene tenniük. Elkezdhetnének például dolgozni. Nem otthon a kertben, vagy vályogvetőként a szérűn, mely utóbbi szerepben speciel Orbán Viktor is tetszeleghetne. Különösen, ha az általa most annyira megszeretett Horthy-elvtársa rendszere fennmarad. Nem kérem. Mondjuk azon a rohadt közös programon és választási párton. Aminek esélye lehet listát állítani. Mely lista első helyét esetleg felkéri az éppen aktuális köztársasági elnök kormányt alakítani. A többi szerintem nem több kommunikációs szemfényvesztésnél.

Miközben a cicák, mármint az igaziak, legalább jó fejek.

74 hozzászólás

 • A fenti írásból egyetlen dologgal értek egyet: hogy a cicák jó fejek.
  Ellentétben azokkal, akiknek legfőbb tevékenyégük a közös dolgaink iránt valanennyire is érdeklődők elriasztása. Ennek érdekében nem riadnak vissza a tények nagyvonalú kezelésétől sem.Pl.: az ellenzéki pártok közös programjának hiányolsától, holott a résztvevők többször is kinyilvánították: a cselekvés közös pontjainak megfogalmzása most zajlik. Politikai alkukon.
  Bizony, bizony ALKUKON! Ez ugyanis a politika lényege: megtalálni azt a minimumot, amit a pártok – és remélhetőleg a választók jó része is elfogadhat.
  Amikor nincs alku, az a jelenlegi helyzet: a KV (Kedves Vezető)kijelent valamit, a többi meg ész nélkül szakad utána. Ebből adódnak olyan mindennapi problémák, amiket mindenki tapasztal.
  A hasonló – és Magyarországon nagyon divatos felfogásúak legfőbb érve: a bírálat, a kritika szükséges ahhoz, hogy az ellenzék többséget szerezhessen.Igen, valóban – de a fenti írásban kritikának nyomát se látom. Hacsak azt nem, hogy: Nini, milyen szörnyű,hogy viták folynak! Sőt, cicaharc!
  Egyébiránt ez a habitus nagyon divatos: főként az ilyen “kritikusok” kapnak hangot a médiában.A mondandó lényege többnyire az: mindenki hülye, csak én vagyok a helikopter.
  Még egy dolog: kikérem magamnak,hogy minden politizáló aktort kizárólag a “munka nélkül” szerezhető jövedelem mozgat. Egészen biztos vagyok abban, hogy ez még az orbáni oldalon sincs így.

 • Orsós Elemér

  Le a kalappal!!!

 • talalom
  2021 május 15
  9:53 de.

  Te úgy szoktál vásárolni, hogy bemész a boltba és kijelented adjanak valamit, de az eladó csini legyen? Aztán vasárnapi ebédet készítesz két szögből, és egy piszkavasból?
  Vagy úgy szoktál bemenni, hogy
  1/ tudod mit szeretnél;
  2/ ennek fényében kiválasztod a megfelelő üzletet;
  3/ ott megkeresed azt, aki alkalmas a feladatra, mert nem szögeket akar rád sózni, amikor neked ragasztó kellene.

  Meghagyom Neked a szöget ebédre. Én pizzát szeretnék. Ergo: nekem az qva kevés hogy kinyilvánítanak, egy majd-ot, de casting már zajlik a semmire. Hogy Téged idézzelek: ” holott a résztvevők többször is kinyilvánították: a cselekvés közös pontjainak megfogalmzása most zajlik. ”

  Ezerszer leírtam, de Neked, és csak a Te kedvedért fussunk neki még századszor is:
  Jelenleg egy nem létező választási lehetőségre (miniszterelnökre nem szavazol) fúrja egymást a sok fejű ellenzék egyes fejecskéje úgy, hogy majd azt követően akarják megmondani, hogy mi a fészkest akarnak kezdeni.

  Te fetisizálod azt, hogy előbb legyen egy szimpi eladó, aztán majd a bolt raktársarkában megdumálják a fejed fölött, hogy mit raknak a szatyrodba. Legyen neked. Az én olvasatomban a “van vezér -> varrunk hozzá programot” módszertana nem más, mint a személyi kultusz egy formája. Ilyen van most is hatalmon.

  A magam verziója az, hogy előbb legyen program, amihez kiválaszthatom azt, aki szerintem azt a leghitelesebben képes végigvinni. Ha tetszik az a program. Nem vezért, hanem vezetőt szeretnék választani. Ilyen baromi egyszerű.

  A “ki játszik ilyet, majd megmondom milyet” orbanista ovijával lenne jó szakítani. Talán még Neked is sikerülne.

 • Orsós Elemér

  talalom
  2021 május 15
  9:53 de.
  Kedves Margitka, én ingyen megsaccolom Neked miről szól ez a általános, oldalaktól független szent “ALKU”:
  hogyan lehet megint legalább 4 évre selejtes lépesmézzel a választóbirkákat ügyesen átverni!

 • Ebbe a dolgozatba nem bírok belekötni. Ráadásul egyelőre úgy néz ki, hogy a jelenlegi Fidesz-parlament választotta új Köztársasági Elnök fogja 2022-ben fölkérni kormányalakításra egy egyik beválasztott pártot. Ez lehet akár kisebbségi kormány is.

 • Elolvastam és piszok jót derültem…. Amit ez a szerelcsétlen ellenzéki “egylet” egymással is művel,azzal bizony csak még jobban leszerepel,még egymással is jellemtelenek! Csak így tovább!!!!!
  Sok “sikert”…!

 • Orsós Elemér:
  “Le a kalappal!!!”

  A királynőt megölni nem kell félnetek jó lesz ha mind akarjátok én nem ellenzem – írja Ön. 🙂

  Ön szerint vajon a szerző cikke, avagy talalom (épp ellentétes) hozzaszólása előtt “le a kalappal”?

  Ha erre Ön most netén úgy válaszol, hogy az én kérdésem előtt, akkor elismerem, hogy van humora, le a kalappal! 🙂

 • Orsós Elemér

  Kővendég
  2021 május 15
  2:41 du.

  Elnézést kérek, de amikor a véleményt írtam még egyetlen hozzászólás sem volt, ezért ebből éles logikával ki lehet találni hogy, kinek a szerzeményének örvendeztem! 😀

 • Nézünk Észak fele..
  Nézünk Nyugat fele…
  Hogy gyönemár a Messiás?
  De nem gyön.
  Csak a Puklik.

 • Orsós Elemér

  warrior
  2021 május 15
  12:16 du.

  Szerintem lehet hogy, egy kisebbségi kormányzás ideális lehetne, de az csak erősen megosztott, labilis ellenzéki összefogásnál működne, márpedig a mostani ellenzék -még- egységesnek látszik, a Fidesz-KDMP meg főleg az, ezért ha semmi sem változik, akkor az bármely esetben egyből kormányválságot okozna! Ezek alapján bármelyik oldalnak a viszonylag nyugodt kormányzáshoz minimum 51 % mindenképpen szükséges, ergo: elég rizikós a kisebbségi kormányzás! Viszont egy nagykoalició jó lehetne, de arra meg a sok vaskalapos megélhetési pártelkötelezett miatt semmi esély! Nem vagyok szakértő, ezért bármilyen -lehülyézésen kívüli- szakszerű kiigazítást szívesen elfogadok!!!!

 • Kedves Andrew!
  Teljesen egyetértenék veled és igazad is lenne, ha egy valóban demokratikus választásról lenne 22-ben éppen szó. Csak hát itt egy közismert hamiskártyás ellen szeretnél tökéletes fair játékot számonkérni az egyébként nekem sem a szívem csücske ellenzéktől. Ugyan már kedves Andrew mikor nem lopott el bármilyen életképesnek tűnő ötletet az ellenzéktől pártunk és államunk szeretett vezetői az utóbbi 11 évben? Akiknek pont annyi volt a megnevezett programjuk, hogy folytatjuk? Ezzel sikerült már a harmadik 2/3-ot kihozniuk, igaz nem is kissé vitatható körülmények között, legutóbb éppen 3 és fél órás szavazatszámolási leállással a választás finisében – mily meglepő is lett az éppen pontosan kijött 2/3 🙂
  Azt gondolom, hogy, ha most el akarja az ország küldeni orbánékat, akkor igenis nincs nagyon más lehetőség, mint az összefogás, még akkor is, ha nagyokat kell közben nyelni. Nyilvánvalóan egyszerű és nem “profivá marketingolt” emberek között kell majd választanunk olyanok között mint mi magunk – de nekem még a legkevésbé szimpatikus miniszterelnök jelölt is elfogadhatóbbnak tűnik a jelenlegi méltóságos mijóurunknál és a szörnyű illiberális rendszerénél!
  Magunk között szólva elég kevés esélyt adok így is nekik, sajnos túlságosan is és egyre jobban lejt a fidesznek a pálya, de majd meglátjuk, (a remény hal megy utolsónak? 🙂

 • warrior
  2021 május 15
  12:16 du.

  Az utolsó mondatod lehet a kulcs: igen, kisebbségi kormányt is alakíthatnak, ha a kisebbségi többséget a köztársasági elnök stabil kormány alakítására tartja alkalmasnak.
  Nem kizárva, de megengedve Orbán kisebbségbe kerülve kap Ádertől kormányalakítási lehetőséget.
  Csak gondolatkísérletként: Ha a Jobbik, aminek számos lózungját eddig is lenyúlták, az LMP, ami legfeljebb csak a józan észnek volt az ellenzéke, de nem Orbánnak, a hatalombvágytól csapzottan habzó Fekete Győr meddig marad ellenzékben, ha megkapnek 1-2 olyan kulcstárcát, mint pl. a mezőgazdaság és környezetvédelem az LMP, az oktatásügy a Jobbik esetében. Amire eddig is ácsingóztak. Fkete Győr meg kap mondjuk egy majdnemminisztériumi államtitkárságot az Emmi-ben.
  Na ezért is jó lenne egy személyhez köthető, árnyékkormányt hirdető program- Ahol utána számon is lehetne kérni a történteket, és persze a fentihez hasonló mutyiknak is elébe lehetne menni.
  De nincs. “qui prodest”? tenné fel a kérdést a műveltnek magát tettető analfabéta bennszülött.

 • Andreews! Nem tudom, ki hogy van vele, de én nem úgy alakítom az étlapot, hogy beesek egy boltba – azt se nézem, milyenbe,és megveszem az első kezem ügyébe eső bármit. Megtervezem, mi legyen a kaja -közösen azokkal, akik majd fogyasztanak. Meg kell néznünk azt is, mire futja, sőt azt is, mit lehet éppen kapni.De számításba veszem, hogy azért a kaja fogára való legyen legtöbbünknek: nem akarom mindenki torkán lenyomni a sóskát pl., csak azért, mert én szeretem.
  Vagyis programot készítek közösen az érdekeltekkel. Pedig csak egy pár fős családról van szó, nem millióknak szánt, sok-sok ténytől,körülménytől befolyásolt “étlapról”.
  Persze lehet eszi-nem eszi, nem kap mást alapon is. Csakhogy annak gyakran émelygés a vége.
  Tényleg,lehet, hogy ki kellene próbálni végre egy nőt is a kormányrúdnál, akinek nagyobb gyakorlata és empatikus képessége van, minthogy szöget tálaljon föl.

 • Orsós Elemér

  talalom
  2021 május 15
  5:57 du.

  “Tényleg,lehet, hogy ki kellene próbálni végre egy nőt is a kormányrúdnál, akinek nagyobb gyakorlata és empatikus képessége van, minthogy szöget tálaljon föl.”

  Ha az ellenzék által legjobban preferált Dobrev Klárára gondolsz, akkor vele tökéletesen és cáfolhatatlanul lehetne illusztrálni hogy, nem volt sem rendszerváltás, sem -legalább jelképes- számonkérés sem és ez tényleg egy alomban lévők cicaharca, persze sajnos az is igaz hogy, a többi életvitelszerűen politizálgató hölgy viszont Gyurcsánynénak a nyomába sem jöhet!

 • Orsós Elemér:
  “Elnézést kérek, de amikor a véleményt írtam még egyetlen hozzászólás sem volt, ezért ebből éles logikával ki lehet találni hogy, kinek a szerzeményének örvendeztem! 😀”

  Nyilván a járda más-más oldaláról néztük. Az én oldalamról nézve fent volt a cikk, és talalomnak a cikket élesen élesen vitató, bíráló véleménye. Ezt követte az Ön gratulációja – ergo, nem lehetett tudni, a cikk vagy talalom véleménye nyerte meg a tetszését. Ez a szituáció meg nekem tetszett, egy régesrégi, talán még 19.századi zsidó vicc jutott a eszembe róla, igen jót nevettem.

 • azt az epebajos mindenit… már ezt is radírzás áldozatává tetted? jobb tu’nni!

 • talalom
  2021 május 15
  5:57 du.

  Örülök, hogy ezt írtad. MÉg akkor is, ha ezzel önellentmondásba keveredtél.
  Mert ezek szerint a főzésnél nem az eladó iránti szimpátia szabja majd meg az étlapot, ami esetleg két szög+piszkavas: hiszen nem mondja meg előre, hogy mit kapsz, és kérhetsz bármit, azt kapod, mert hiszen előre kiválasztottad, hogy piszok szimpi a csaj.
  O.K. Tehát a főzésnél mérlegeled a lehetőségeidet, majd ehhez képest mérlegeled a bolt milyenségét, kínálatát. Azaz valamilyen szinten program alapján választasz boltot, és vele eladót.
  Ugyanakkor mindenki helikopter szerinted, aki a politikai étlapot nem egy szimpatikus jelölt alapján állítaná össze egy tetszőleges bolt tetszőleges szabályai alapján válogatott utólag közölt tartalmú zacsijából. Eszi-nem eszi alapon.

  Ergo: ezek szerint tulajdonképpen pontosan tudod, hogy mi a gond, mi a gondom az ellenzékkel. Sok szempontból Te is pontosan így működsz. Csak a fórum kedvéért, szigorú elvhűségből magasról teszel rá. Gondolom az empátia jegyében. Mint nő 🙂

 • SzundiMandi,

  A legutóbbi országgyűlési választáskor is számláló voltam. Életemben jó eséllyel utoljára. Alkalmasint egy ellenzéki párt felkérésére. A jegyzőkönyv másolata azóta se érdekelte a pártot. Egy olyan körzet volt, ahova a borítékosokat is beöntötték. A “főszámlálás” estélyén az irodából már a Holdon sem volt senki, mire zártak a körzetek. A végleges jegyző-könyvmásolatot vittem volna. A kutya sem volt ott. Telefon. Majd szólunk mikor hozd. 3 év alatt még nem értek rá.
  Nos, a választások “tisztasága” kb. ennyire érdekli az ellenzéket is.
  Amúgy az a rendszerleállás egy vicc volt. Az meg röhej, hogy senki, értsd, az ellenzék sem kért azonnali vészleállást a teljes informatikai rendszerben, majd nulláról való újraindulást követően minden adat ismételt bevitelét, egy teljes újraszámolás után. Mint mondám, az ellenzék sem.
  Nos ilyenek miatt sem fogom még egy hétvégémet rááldozni erre a cirkuszi kirakatra, amit választásnak, szavazásnak hazudnak bele az emberek képébe.
  Nekem egyre inkább úgy tűnik, hogy van egy kormányfő, aki nem akar veszteni, és van egy ellenzék, ami nem akar nyerni. Igazi win-win helyzet. Cirkusz, pár millió statisztával.

 • Ha már választás

  Ujra előjövök a 4 évvel ezelőtti véleményemmel
  Pl. a DK szavazói futnak a 10% eléréséért, lehet, hogy kicsivel túl is lövik a végén, és?
  A totális elutasításuk pedig 80%-os, tehát akik semmiképpen sem szavaznának rájuk, ha más párt nem is lenne rajtuk kívül.
  Az hogy a gyurcsány átruházta az asszony nevére a politikai pályafutását, lehet hogy az európaikat megtéveszti, de nem a magyarokat.
  A magyarok tudják, hogy az asszony szoknyája mellöl sikerült miniszterelnökké avanzsálódnia – követte a Habsburgok bevált receptjét a hatalombirtokolásért – “TE CSAK HÁZASODJ BOLDOG AUSZTRIA!”
  Ismerjük a pályafutását, ami tökéletesen egybeesik hazásságaival és válásaival.

  A hívei persze nemhogy “elnézik” neki, de tagadják is örülten – úgy látszik ez a drog számukra, ami működik.
  ((Csak zárójelben: Sajnos most ebben a Margitka érintett, amit igazán sajnálok, ezzel együtt ezeken a hasábokon úgy mint iró/szerkesztő, úgy is mint pincebeli hozzászóló szinte az egyetlen olyan személy akit feltétel nélkül tisztelek mint embert!))

  Csak mellékesen jegyezném meg, az Orbán Viktor is házasságának köszönhette politikai pályafutásának beindulását, amit a hazaik nagyon jól tudnak! (kell hogy tudjanak)

  Mivel amúgy mellesleg – vagy nem is mellesleg – a többi ellenzéki párt elfogadás és élutasítottsága számszakilag teljesen megegyezik – az egyetlen szobajöhető ellenjelölt Karácsony Gergely lehet.

  Na de ez a pesti vörös-gigolók számára felér még-egy arculcsapással – egy szabolcsi paraszt lenne majd a miniszterelnök???

  A kis CUKI-HARÁNKTÓL nemrég olvashattuk az “igazságot”, vagyis az igazi színvallást, azt a lebecsmérlő ocsmány, embertársait lefitymáló kijelentést, hogy mi más várható el egy paraszttól?

  Az ilyen pesti gigoló (vagy aszfaltbetyár), igazi soviniszta – amúgy magát baloldali liberális álarcában grasszáló senkiháziak azok, akik miatt magyar nem becsüli a másik magyart sem semmire, hogy becsülné akkor azokat, akik mondjuk származásukban nem magyarnak vallják magukat?!
  Jó-jó, még polgármester, na de miniszterelnök??!!!

  A választások ilyen tények mentén fognak eldőlni, ki a szart érdekli hogy ki milyen programot mutogat, hisz a választók 90% úgyis tudja – MEGSZOKTA! – az elmúlt százévböl kifolyólag, hogy amit magyar politikus mond, az úgyis hazugság, de legpozitívabb értékelésben is csak választási ígéret, amiből bőven van a padláson a múlt századból is – a többit úgyis leseperték – főleg a komcsik!

  Visszatérve Karácsonyra; a szülőhelye nem esik túlságosan messze Szatmárcsekétől, nevezetesen a járásban van az utóbbi – így igaz, hogy paraszt ö is, mint Kölcsey, vagy nem?
  A vidékről úgy általában csak annyit, hogy történelmi léptékben általában nem Pesten születtek a hazánk elismert nagyjai – jobb esetekben vidéken, de sokszor külföldön.
  Soroljam a neveket, csak abból a kis szűk térségből?

  Az ilyen és ehhez hasonló sovinizmus vezette az országot oda az elmúlt 150 évben ahol most tart.
  Úgyhogy az ilyenek galádabbak az orbán viktornál is, pedig ugye az nagy paraszt?
  Az összes parasztozó, magát baloldali liberálisnak hazudó kis senkiházi sovinisztákról ez a véleményem – egyívásúak a cimborájukkal, a nemrég jól lefestett bayer Zsóti vértaknyos senkiházival
  Ráadásul annyi vér nincs a pucájukban, hogy ha már parasztoznak, akkor álljanak elö a nevükkel!
  Kis patkányok az odúból!

  Azzal akarnak nagyok lenni, hogy kiállnak a zsidó értékek mellett: hát akkor álljanak is ki!
  Milyen kiállás az hogy a patkánylukból cincognak kifelé?

  És ez ugyanígy igaz mindegyik a különböző nickneveken de hasonló karakterekben írogatókra – Kövendég/auróra/dongolo/schumacker/THU és hasonlók. Ja most felbukkant valami butella is!
  ők az értelmiségiek – az intellektuelek – hogy oda ne szaladjak, közben parasztoznak!

  Rodeio-ról – mint valódi titkos-ügynökről/besugóról ne is beszéljünk, – van ám itt volt ügynöktársa is (warrior néven)
  Persze az Rodeio legalább bevallja hogy igazi anticionista!
  Ö CSAK a bomlasztást imádja, na de azt ezerrel, ugye kis cubai007?

  Tehát ezek ezerrel fognak küzdeni Karácsony jelölése ellen, mint ahogy mutatkozik is, együtt a Rodeio helyi conchitájával!
  Amúgy pedig, minthogy kertészmérnök a lelkem, elővezeti hogy szereti a parasztot – hát ….(???)
  Mint a Boda a zsidókat …?!

  Legyen itt egy dal, amely szívet melenget az újabb intifada idején, igazból ….
  Ez fontos, most ki állt ki és említette meg ezek közül, csak úgy véletlenül is, hogy mi történik éppen ma Jeruzsálemben?
  Lehet, hogy jövőre a világ sem áll, nemhogy választások lennének

 • Andrew_s, kicsit pontosítok:

  Áder János 2022. március 13-án tölti ki ötéves mandátumát. Az alaptörvény szerint utódját megbízatása lejárta előtt legalább 30, legfeljebb 60 nappal, azaz 2022 elején kell megválasztania az Országgyűlésnek.

  Szerintem megszavazzák az új fideszes Köztársasági Elnököt a parlamenti választás előtt, ezzel a Fidesz csiki-csuki játékba kezdhet. Ha veszít, nem sokkal marad alul az országgyűlési választáson.

  Magyarország öt legfőbb közjogi méltósága: köztársasági elnök (5 év mandátum), miniszterelnök, országgyűlés elnöke, alkotmánybíróság elnöke (12 éves mandátum), kúria (a volt legfőbb bíróság) elnöke (9 év mandátum) és ezen kívül fontos pozíció
  a legfőbb ügyész (9 év mandátum), állami számvevőszék elnöke (12 év), Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának elnöke (9 év) és mind marad pozíciójában … kormányhivatalok vezetői … és mindegyikben fideszes ember.

  És még ott a honvédség vezérkara, és a rendőrségé. Utóbbinál a leggyengébb láncszem civilt kinevezni belügyminiszternek, aki közvetíti a rendőrök felé a kormány akaratát. A TEK egy külön téma Orbán Viktor volt testőrének vezetésével.

  Nos, mindezzel kell szembenéznie a hatpárti ellenzéknek, amikor kormányváltásra készül. Meg azzal, hogy a Fidesz játssza a csiki-csukit. Ráadásul túlértékelte önmagát Karácsony Gergely, hogy benevezett az előválasztásra. Képzettségben és képességében is alkalmatlan Magyarország vezetésére, nemhogy kivédeni és megtalálni ellenszerét a Fidesz várható csiki-csuki játékára.

 • Mellesleg a választóknak csak egy töredéke birka(ellenzékiek),a többség értelmes,és nem kisebbségi kormány fog alakulni,mint eddig sem!
  Én nyugodt vagyok,az ellenzék meg ne izguljon,már most kezdjen el gyászolni….

 • Kedves Margit !
  – Elképesztő “forrásbőség” mutatkozik, a 2021-2027-es EU-s pénzek lehívhatóságában!
  – Érthető hogy egy viszonylag működő “nemzetgazdaság”- ba szívesen beülne valaki, hogy évekig tapicskolhasson az EU-s lóvéban…
  – Ettől a “húsosfazéktól” kell, elüldözni a már jól beágyazott, tolvaj NER alakulatot…néhány rablónak!
  Az “ellenzék” eszét vesztette ettől a lehetőségtől, igy fölöslegessé vált holmi “programok” kiagyalása…
  – A Te naivságod, egy mesebeli demokráciáról álmodik, ahol jó emberek azaz politikusok vetélkednek a mi kegyeinkért…
  – Abban igaza van a szerzőnek, hogy a műsor amit előad a pancser ellenzék, a “választópolgárok” megalázása…

 • talalom!

  Nos személyi kultusz nincs ezt szerencsére a normális emberek tudják,de azt is,hogy a leszerepelt ellenzéknek programja nincs,csak mérhetetlen hatalomvágya!

 • talalom!

  Nos személyi kultusz nincs ezt szerencsére a normális emberek tudják,de azt is,hogy a leszerepelt ellenzéknek programja nincs,csak mérhetetlen hatalomvágya!
  Jó lenne ha ezt az utolsó konkrét hozzászólásomat is leközölnék!!!Korrekt lenne…!

 • Jó írás.

  Szerintem a “nép, az istenadta” a legkisebb rosszra fog szavazni ’22-ben ahelyett ahelyett, hogy a jobbnál jobbra szavazna.
  Akárhogyan meresztem a szememet, nem látom a “jobbakat” akik komoly és hihető(!) ajánlatot tudnának tenni a választóknak az ország fejlődésére (gazdasági, egészségügy, oktatás).

  Várjuk a messiást, de az idő egyre fogy.

 • Gabriel
  2021 május 15
  10:35 du.

  cikkhez, témához nem szóltam!

  nickemet tolladra ne vedd (jelzőimet is megtartom magamnak rólad)

 • Kővendég
  2021 május 15
  2:41 du.

  Ha esetleg nem tudnám, ebből a néhány sorból most rájönnék hogy tényleg van humorod!😀

 • Gabriel
  2021 május 15
  10:35 du.

  annyit ki lehet olvasni abból, amit leírtál, hogy aki veled nem ért egyet az mind apa- és anyagyilkos; valamint, hogy olyan mértékben fel vagy fuvalkodva, hogy a megpukkadásod itt nyílvános lesz a KMH-n (még jó hogy maszkolok és a bűz nem fog elűzni)

  nem kellene keresned valami gyógyírt? (nekem vannak erre is ötleteim, de mellőzöm)

 • Orsós Elemér

  Kővendég
  2021 május 15
  7:40 du.

  kedves Kővendég!
  Imádom a jó vicceket, ezért -ha nem irigyli tőlem- szívesen megismerném! 😀

  (Mellesleg, azoknak akik azt hiszik hogy, Magyarországon 123 év alatt valamelyest pozitiv irányban változott a közvélekedés, mentalitás és politizálás, melegen ajánlom Mikszáth Kálmán Új Zrinyiász című
  szatirikus korrajzát!!!)

 • Boda Marcsi
  2021 május 16
  8:09 de.

  Úgy van. S ez a töredék birka szavazott a Fideszre. Élénken mutatva, hogy valójában a kisebbség parlamenti többségbe kozmetikázott hatalma zajlik. Nos. Ezt hívják bolsevizmusnak. A Fidesz tehát egy bolsevik párt. Viktorodat már elvtársazod, vagy még a naccságos úr a divat?

 • Orsós Elemér:
  “Imádom a jó vicceket, ezért -ha nem irigyli tőlem- szívesen megismerném! 😀”

  Semmi akadálya.
  Kohn felkeresi a rabbit, részletesen elmondja neki valamilyen halachikus (vallásjogi) vitáját Grünnel. A rabbi meghallgatja, majd rövid gondolkodást követően azt mondja: “Igazad van fiam!” Kohn megnyugodva el.
  Egy óra múlva beállít Grün. Tanácsot kér, lmondja a Rabbinak ugyanazt a halachikus vitájukat, amit az előbb Kohn. A rabbi meghallgatja, majd rövid gondolkodás után azt mondja: “Igazad van fiam!” Grün megnyugodva el.

  Kis idő múlva megszólal a bocher (rabbijelölt tanló): “Te rabbi, valamit nem értek. Reggel itt volt Kohn, egy Grünnel folyó halachikus vitájukat. Meghallgattad, és azt mondtad, igaza van. Nemsokára beállított Grün, ő is elmondta a Kohnnal folyó halachikus vitájukat, meghallgattad és azt mondtad: “Grün, igazad van”. De rabbi, ugyanabban a kérdésben nem lehet egyszerre egy állítás igaz, és az épp ellenkező állítás is igaz.

  A rabbi kicsit gondolkodott, majd azt felelte: “Igazad van, fiam”.

 • Kohn a kerítés mellől meglátja a rabbi leányát
  amint a kertben szoptat:

  -Miaz, csak nem férjhez ment a lányod?
  -Már miért ment volna férjhez?
  -Hát ott szoptat !
  -Na és? Teje van, ideje van, akkor meg miért ne szoptatna ?

 • Orsós Elemér

  Kővendég
  2021 május 16
  3:26 du.

  Köszönöm!

 • Orsós Elemér

  Andrew_s
  2021 május 16
  2:24 du.

  “Úgy van. S ez a töredék birka szavazott a Fideszre. Élénken mutatva, hogy valójában a kisebbség parlamenti többségbe kozmetikázott hatalma zajlik.”

  Sajnos igazad van, de ez nem jó érvelés, mert ha a töredék birka történetesen a demokratikus ellenzékre adott volna ugyanennyi szavazatott, akkor most a másik KISZ titkárt bolsevikoznánk! :C

 • Rodeo11
  2021 május 16
  1:12 du.

  Ennyi marhaságot nem olvasok végig. Főleg nem attól, aki hazudozik össze vissza arról, hogy mit írtam, de a szövege alátámasztása annyi, hogy úgy van, mert I. Gábriel állította.
  Viszont Ofra Haza -t kedvelem, ha az nem is a legjobb felvétele. Viszont csatolom az egyik albumának a linkjét. Ne csak olyan marhaságokat hallgass állandóan, mint a Lohering és társai. (Gábrielünk lassan úgyis Wagneri terjedelemben nyilvánul meg).

 • warrior
  2021 május 16
  2:46 de.

  Abban amit írsz nem igazán vagyunk vitában.
  Talán csak lehetőségként kimaradt, hogy Orbán bejátszhatja magát köztársasági elnöknek. Akár egyfajta kancellári vezérséget is kialakítva.
  Esetleg látványosan átadja a hatalmat az ellenzéknek. A gondosan elhelyezett aknák robbanása után a haza megmentőjeként akár király is lehet. Ahogy Putyinnak is volt egy ilyen váltóvillanása anno.

 • Kedves Andrew_s! 2021 május 15, 8:30 du.
  Megértem az elkeseredésedet és win-win helyzettel kapcsolatban is sajnos nagyon igazad van. A parlamenti ellenzék nagy része egyben a NER része is (és természetesen készséges kiszolgálója). Kivétel persze és tisztelet az elenyésző tisztességeseknek.
  Azonban nincs mit tenni vagy a Dunának megyünk vagy választanunk kell a választhatók közül.
  Persze akad még a [email protected] opció, de ez a jelenlegi pártunk és államunk kipcsák – kínai – vlagyimir vlagyimirovics kiteljesedését fogja eredményezni, valamint az utolsó mozdítható hazai vasszög alapítványba szervezését.
  Persze nehéz a választás, a magam részéről én is leginkább csak olyan volt fideszes emberekben próbálok meg valamennyire megbízni mint pl. Hadházi, Márky-Zay, Pálinkás vagy Mellár Tamás ás Ángyán József. A Momentum lelkesedése és fiatalsága számomra elég szimpatikus de hát pont ilyennek indult 30 éve a fidesz is 🙁
  Mellár Tamás szerint a közös ellenzéki program kialakítása megkezdődött… Ja, most magam előtt látom a mi ferenct-nket és Tóthpetinket amint a szívéhez kap..:)
  https://www.klubradio.hu/hirek/mellar-tamas-a-kozos-ellenzeki-program-kialakitasa-megkezdodott-117700#.YJN-5LdRhJA.facebook

  Szegény Dobrev Klárt nem ismerem és hát akármekkora képességei is lehetnek azt a hátrányt semmivel sem tudja ledolgozni, hogy a Gyurcsány Feri felesége. Sajnálom talalom bármennyire is tisztellek és becsüllek Gyurcsányékra soha nem tudnék szavazni 🙁
  Nemrég láttam egy kis emlékeztetőt Ferinkről, hát beleborzongtam:

 • Andrew_s
  2021 május 16
  4:43 du.

  Bandi, kösz, de most Purcell van soron… az ilyen dalocskák sohasem tartoztak… a listámba…;

  Musszorgszkij és Glinka meg Rachmanyinoff a kedvenceim a Winterreise után

 • Orsós Elemér

  SzundiMandi
  2021 május 16
  10:05 du.

  “Szegény Dobrev Klárt nem ismerem és hát akármekkora képességei is lehetnek azt a hátrányt semmivel sem tudja ledolgozni, hogy a Gyurcsány Feri felesége.”

  A pápai proletárcsóró Gyurcsány Feri csak tizedrangú elmarasztaló szempont:

  https://internetfigyelo.com/megdobbento-az-apro-dobrev-klan-akadalyozta-meg-erdely-visszacsatolasat/

  Az egészből csak Sanyi bácsi ön- és kádármosdató halandzsáját nem hiszem el!

 • Andrew_s
  2021 május 16
  4:43 du.

  Bandi

  ezen kívül még a Patek Philippe Grande complication 6300-G-010 fehér arany kivitelének működését nézegetem, az már nem fért bele, hogy az ellensúllyal önmagát felhúzza, hát Óh borzalom, fel kell húzni…, hetente egyszer

 • Andrew_s
  2021 május 16
  4:43 du.

  Bandi

  majd a Cenz Ura nem engedi be mert én küldöm

  https://www.youtube.com/watch?v=k3rqm9l3mw0

  https://www.youtube.com/watch?v=d3ogOZ78OhU

  most egy több mint egy órás Bartoli -t hallgatok (nézem is) a castrati legjobb darabjait adja elő

 • Andrew_s
  2021 május 16
  4:43 du.

  Bandi

  mivel a Cenz Ura azt csinál amit akar

  Bartoli csak neked élőben 1992 ben

  manapság nem tudni de majd eccer???
  https://www.youtube.com/watch?v=pQtmr0z5cmo

 • Andrew_s
  2021 május 16
  4:43 du.

  Bandi

  Majd a kedves és tisztelt Cenz Ura eldönti, hogy ezt be engedi e pedig hát?

  https://www.youtube.com/watch?v=pmwAEIq44YQ

  semmi mást nem akarok, csak ezt!!! hallgasd és álmodj…lesz valaha????

 • Rodeo11
  2021 május 17
  6:47 du.

  Az ember egy elcseszett objektum. Davidról (hangfekvésileg) eszembe jutott, hogy anno Farinelinek ehhez mi kellett. Arról meg az, hogy milyen orcát vágnának itt a jobberek , ha Conchita W. végigsétálna az utcáb….

 • Andrew_s
  2021 május 18
  1:48 de.

  Bandi, van egy javaslatom, hívjuk meg a gábrielt egy piknikre ahol David Porpora összes coloratura rohamát elénekli, persze eredeti hangfekvésben (tudod azóta a normál “a” 440 körülire sűllyedt?)
  és meg tudnánk – élőben – vitatni vele Conchita W. lényegét összevegyítve az eszmefuttatásunkat a jóléti társadalmak coefficienciájának elemzésével, hogy kiderüljön (emléxel: Csuhraj: Derült ég c. filmjére?) még – talán – az is hogy gábrielnél miért hullanak kisbalták a derűlt égből is?

 • Gávriel,
  bejegyzéseden kívül az egész csak a chuldák futkározása.
  “Legyen itt egy dal, amely szívet melenget az újabb intifada idején, igazból ….
  Ez fontos,most ki állt ki és említette meg ezek közül,csak úgy véletlenül is, hogy mi történik éppen ma Jeruzsálemben?
  Lehet,hogy jövőre a világ sem áll,nemhogy választásoklennének.”
  Ofra Chaza dalát külön köszönöm.
  Az ellenségeinkkel ne törődj!Megoldjuk egyedül a problémát.Ha lehet úgy,hogy azért jövőre még álljon a világ.

 • Orsós Elemér

  Rodeo11
  2021 május 17
  6:47 du.

  Kontraszként:
  https://www.youtube.com/results?search_query=katleen+ferrier

  Nekem Ő a csúcs! (Mert lehet hogy nem értek hozzá?)

 • Orsós Elemér:
  https://internetfigyelo.com/megdobbento-az-apro-dobrev-klan-akadalyozta-meg-erdely-visszacsatolasat/

  Tévedés, az Apró-Dobrev klán a két ősi magyar város, Cleveland és NYC. visszacsatolását akadályozta meg, ezenkívül a szintén igazságtalanul elcsatolt Borneo és Celebesz visszadását; holott mindenki tudja, hogy “Borneo és Celebesz, magyar volt és magyar lesz!” Ja, és mint Ön is tudja, a vitathatatlanul magyar Jézus megfeszítésa Hierosolyma ~ Urusolyma városában – melynek nevét később mi, zsidók Jerusalemre hamisítotunk – történt. Ugyebár tudja, hogy Isten magyarul beszélt Ádámmal, erre bizonyíték maga Ádám neve is, ti. Isten Ád ám nevet Ádámnak. 🙂 🙂
  Amúgy Ön sajátosan “érdekes” írásra hivatkozik. Ha óhajtja, tudok még néhány, úgy tűnik Önnek épp megfelelő, színvonalú, hasonlóan “érdekes” irományt ajánlani,

 • https://web.facebook.com/125249070831305/videos/156179599848946

  Kell aljasabb és mocskosabb teremtmény mint aki a rodeio álnév mögött létezik, amikor az ilyen terroristákat isteníti?
  És mit képzeljek egy olyan valakiről, aki csak hogy benyaljon neki, Izrael állapotán gúnyolódik.
  Ofra Hazanak az a dala amit bevágtam sokak egy második himnuszként élik meg.

  Nem szégyellik magukat az ilyenek akik másokat ócsárolnak, és közben handabandáznak – és jól ezzel jól eladják magukat a sok táti-szájú népnek.
  Aztán hazamennek és magukban jót röhögnek.

 • rodeio

  ez vagy te – ezt képviseled:

  https://fb.watch/5A7hwnvk_F/

 • Orsós Elemér
  2021 május 18
  5:49 du.

  Elemér

  kösz, Ő egy a – majdnem – elfelejtett Divák közül, ne feledd Basilides Máriát (sem)

 • Gabriel
  2021 május 18
  9:07 du.

  ugye tudod, hogy a linkjeidet sohasem nyitom ki?

 • gyuri10,

  Legalább összenőttetek, mint két anti-igazmondó juhászlegény a szárnyassal.
  Az helyzet, hogy aki hosszan ír a semmiről, és az egyetlen értékelhető mozzanata egy nem is túl igényes Ofra Haza felvétel (van talán még abból is jobb). Viszont hazudozik jobbra balra, az Neked lehet méltó beszélgetőtársad és kebelbéli cimbid.
  Trollok: tartsatok össze.

 • Gabriel
  2021 május 18
  9:05 du.

  Ócsárlásról jut eszembe.
  Te azt állítottad, hogy kigúnyoltam Jézust.
  Még mindig adós vagy a pontos idézettel, hogy hol, és mivel.
  A sok körmondat helyett kezd el azzal, hogy erre konkrétumokkal válaszolsz
  Ócsárlásért ugyanis rohadtul nem mész a szomszédba, de konkrétumokat tényeket már képtelen vagy hozzá vakarni az állításaidról.
  De még nekiállhatsz.
  Rajta kicsi troll. Utcú.

 • Rodeo11
  2021 május 18
  1:36 du.

  Gábriellel csak annyira vagyok hajlandó leállni, hogy kérdezősködjek tőle a rólam állított hazugsága tényirodalmát illetően.
  Addig nálam -200 -nál áll a 0-10 tartományú skálán.

  Amúgy meg egy nagyon poros figura lehet. Akitől a szarkazmus egy másik bolygónyira, a tényalapú vita egy másik univerzumban van.

 • Andrew_s,
  már a hitel mentes nickneved is maga a szar kazmus cégére.
  Trollok itt annyian vagytok,hogy Mi már nem férünk a közeletekbe. Hazudozás pedig a ti kenyeretek.Jehosua ben szentlélek nem gúnyolni való,mert ha egyáltalában nem egy kitaláció,akkor bizony Ő is csak egy általatok gyűlölt zsidó lehetett.Különben úgy látom az idejöveteleid alapján,hogy egyre mélyebbre landolsz.Fuss neki mégegyszer.Ősszezúzódás előtt próbálj meg katapultálni.

 • Drága Elemér!

  Ezeket a megbízható “mit hoz még a múlt – híreket” eredetiben oroszul olvasgatod vagy már a hazai fogyasztásra szánt propaganda termékekből? Az Apró klán mint világpolitikai tényező megakadályozta Erdély visszaadását aminek még a Nagybányai mijóurunk hajdani példaképe is csak részben, az északi részét tudta kialkudni a másik egyre népszerűbb példaképtől.
  Mennyi idős is vagy Elemérkém, hogy még hiszel az ilyesmikben? 🙂

 • Köszönöm Gabriel és nagyra értékelem a példás kiállásodat Izrael mellett!
  Szegény hányatott sorsú Ofra Haza is már 20 éve nincs közöttünk 🙁

 • SzundiMandi,
  köszönöm,hogy Te is kiállsz mellettünk.Azt hiszem ezen az oldalon ritkaságnak számít!Gyűlölőinket(név említés nélkül)szép számban hozza ide a radai…

 • gyuri10
  2021 május 19
  3:36 du.

  Felsoroljam
  miket hazudoztál itt össze
  az elmúlt évek alatt? Ne akard,
  mert tele lenne az ócska hazudozásaiddal az oldal.
  De ha rákényszerítesz megteszem ismét.Neked
  minden ráfér arra a bakkancstalp
  vastagságú orcádra.

 • Orsós Elemér

  SzundiMandi
  2021 május 19
  4:35 du.

  Te azt kened rám amit tagadtam, íme:

  “Az egészből csak Sanyi bácsi ön- és kádármosdató halandzsáját nem hiszem el!”

  Namármost, ha a következő igaz, márpedig az, akkor ez azt jelenti hogy, az Erdély visszafoglalási kitaláció az Apró-klánra sem értendő, mivelhogy Kádártól származik, viszont a többi Apró-klánra vonatkozó -ettől eltérő- terhelő állítás nem feltételezés, hanem igazolt, sőt bizonyított tény, függetlenül attól hogy hiteles vagy hiteltelennek tartott sajtótól származik-e! Bizony! 😀

 • Kővendég
  2021 május 18
  7:29 du.

  Ez még mind semmi.
  Pontosan tudható, hogy a Bitliszek is magyar volt.
  Vagy voltak.

  Isten is:

  Ezernyolcszáznegyvennyolcban de rég vót
  Mikor még az öreg Isten legény volt
  Felöltötte nemzetiszín nadrágját
  Úgyvitte a kocsmába a Szűz Máriát.

  Megy az Isten, porzik az út utána
  Az út mentén betértek egy kocsmába
  Ott látták a Szentpétert sörözni
  Sarokban meg Jézuskrisztust okádni

  Erre az Úristen megharagúdott
  A kriglivel Krisztus fe…de nem folytatom mert innentől már nagyon bizarrá kezd válni ez az ősi pilóta-nóta.

 • Andrew__s,
  segíts ki.Kinagyítva megnéztem a complet profilodat.Kutya,patkány vagy macska képed van?Üdvizellek a közelkeletről!Válaszodat szívrepesés nélkül sem várom.

 • Orsós Elemér

  Kővendég
  2021 május 18
  7:29 du.

  “Borneo és Celebesz, magyar volt és magyar lesz!”

  Sőt, vissza a közös magyar-japán határokat is!!!

 • SzundiMandi
  2021 május 19
  4:47 du.

  már az Édenben is azzal kezdődött… szegény Káin és a még szegényebb Ábel meg az a jó édes annyuk akinek nem jött össze egy leány gyermeke sem és csak Káin maradt neki mert Ádám már “öreggé” vált

 • gyuri10
  2021 május 19
  3:36 du.

  Jóvan, kicsi troll. Elmondtad a magadét. Menjél csicsikálni. Fexik, nyuxik jeligére.

 • SzundiMandi
  2021 május 19
  4:35 du.

  Na hallod, hát egy olyan oldal, hogy “Internetfigyelő” csak igazat írhat neeeeem? Bizonyára többször többen megvizsgálták és dokumentumokkal alátámasztották mielőtt közzétették mindenki okulására ! 🙂

 • Kedves Elemér!

  Az Apróékra vonatkozó információ évtizedek óta ismert és köztudott, amit nagyrészt Apró Antal a vele foglalkozó perben el is ismert. – az általad idézett cikk arra lőtt, hogy micsoda egy megátalkodott magyarellenes ez a család és Klára is maga a gonosz – főleg az ilyen valóban megbízható forrásokra hivatkozva:
  “Forrás: Blikk nyomán Vadhajtások”

  Amúgy Dobrev Klárát egy demokratikus kormány külügyminiszterének nagyon is el tudnám képzelni! 🙂

 • Kedves Besancon! 2021 május 20,5:34 de.
  Ráadásul Nemzeti Internet Figyelő, amiből azonnal árad a hitelesség és elképzelhetetlen, hogy ne csak az igazat írja 🙂

 • Bocs, lemaradt:
  “Szép csendben képezik azokat az újságírókat, akik majd a közmédiában és a kormánybarát helyeken fognak írni, szerkeszteni, vágni. Nem mindegyik diák elégedett a képzés minőségével, de legalább sok a pénz. ”
  https://24.hu/belfold/2021/05/17/ez-nem-ujsagiro-kepzes-ez-propagandista-kepzes/

 • Orsós Elemér

  Besancon
  2021 május 20
  5:34 de.

  No, akkor ezeket a cikkben szereplő alábbi edézeteket is ilyen kirobbanó gúnykacajjal próbáld meg cáfolni:

  “Mint az közismert, Apró Antal 1956-ban “fasiszta csőcseléknek” nevezte a forradalom- és szabadságharc hőseit, majd a Kádár-rendszer megbízható elvtársaként személyesen felügyelte Nagy Imre és mártírtársainak koncepciós perét; 1958. június 17-én ő jelentette be a Parlamentben Nagy Imre és három társa kivégzését, amelyet a “nép jogos elégtételének… az ellenforradalom méltó megbosszulásának” nevezett.

  Az MSZMP KB határozata alapján 1956-ot követő “érdemeiért” ekkor a budapesti Szemlőhegy utcában kiutalták Apró részére a nagypolgári Lovassy-Stürmer orvoscsalád volt villájának nagyobbik lakrészét (azóta is tengeti hétköznapjait a Dobrev-Gyurcsány-Apró család – a szerk.).

  Apró a magyar nép körében az 1956 utáni keményvonalas megtorló politikát támogató fellépése miatt vált hírhedtté, a Magyar Forradalmi Munkás-Paraszt Kormány másik két vezető személyiségével együtt, mint “Kádár-Apró-Dögei”-t emlegette a pesti közbeszéd.

  Apró Antal lánya, Apró Piroska volt az, aki olcsó hiteleket nyújtott Gyurcsány Ferencnek, aki a ’90-es években ezzel a trükkel és az állami vagyon áron aluli megszerzésével egy csóró pápai gyerekből gyorsan milliárdos vörös oligarchává válhatott. Apró Piroska később Horn Gyula kabinetfőnöke volt, vagyis a kommunista hálózat tökéletesen érvényesült a Rendszerváltást követően is.

  Lánya sem esett messze a kommunista hálózat almafájától: Dobrev Klára, aki jelenleg EP-képviselő és a magyarok elleni uszítás szószólója Brüsszelben, 2002-ben a báb Medgyessy Péter kabinetfőnöke volt, innen ejtőernyőztették a Miniszterelnöki Hivatal Nemzeti Fejlesztési Terv és EU Támogatások Hivatala elnökhelyettesének.”

  Nos, erről beszéltem, a többi cikkbeli állítás -Sanyi bácsi és Kádár Andersen meséjének- figyelmen kívül hagyásával! Nos, epedve várom a fenti szennysajtó idézetekről a tudományos cáfolataidat! Had mulassak már én is egy kicsit!!!

 • Orsós Elemér

  Rodeo11
  2021 május 19
  10:54 de.

  Igen és nagyon sajnálatos hogy, Tőle csak ilyen silány minőségű felvételek maradtak, bár a mai digitális technikákkal ezeket fel lehetne javítani:

  https://archive.org/details/78_largo-ombra-mai-fu_von-basilides-maria

 • Gyuri10

  “”Megoldjuk egyedül a problémát.Ha lehet úgy,hogy azért jövőre még álljon a világ.””

  Ebben több mint biztos vagyok.

  A “VILÁG” alatt mellesleg mindazokat értem akik nem csakhogy megtagadják hanem meg is vetik Avraham, Izsak és Jakov Istenét. Beleértve azokat a modern-kori aranybika “öntőket”, akik ugyan zsidó anyától születtek (állítólag) de rosszabbak attól a nemzedéktől is, amelytől a Teremtő megvonta az áldást, hogy az ígéret földjére léphessenek Mózessal. Merthogy nem hittek sem a Teremtőben, sem magukban – gyáva anyámasszony katonáiként féltek a gyülevész népektől megfogni jogos örökségüket, Izráel földjét – Eretz Israel ארץ ישראל

  Ez az amit tapasztalsz itt is, ugyan mindenféle nicknevek alatt állítják magukról, hogy az ö szüleik is megjárták a nácista poklot, bizonygatják hogy a mohel elvégezte a dolgát rajtuk – de mégiscsak sima bálványimádók, és Sion árulói!

  Ezek mind a VILÁG részei, vagyis nem részesei az Örökségnek!
  Gondolom nemcsak elhiszed, hanem tudod is, hogy egy percig sem rettegek ezeknek az “elveszejtése” miatt sem!

 • Orsós Elemér
  2021 május 21
  3:46 du.

  Elemér, a lemezjátszótól is függ, azok nem voltak “olyan” rossz felvételek, bár amikor egy Gigli nek bele kellet dalolnia a tölcsérbe az sem volt akármi.

  Basilides Mária tagja volt a Nagy Magyar Verdi Quartett nek Bécsben Székely, Rősler, Osváth (aki Toscanini kedvenc Grófnéja volt Salzburgban) és Basilides … nekik volt az a szójárásuk, hogy az sohasem árt ha egy operaénekesnek van hangja

  úgy tudom létezik egy élő felvétele a MET Verdi Simon Boccanegra Székely Fiesco rajta és Leonard Warren Boccanegra és a fiatal Astrid Varnay Amélia… keresgélj

  és akkor Koloman von Pataky Argentínából nem szabad kifelejteni (magyarul Pataky Kálmán)

  remélem reverendissime Cenz Ura elfogadja ezt ide mert ez is egy magyar cenzus!