A választási csalás veszélye miatt ellenezte a Fidesz a választójog kiterjesztését határon túlra

2021 május 27 10:47 de.37 hozzászólás

„Elvileg sem tartjuk helyesnek, hogy Magyarország legfontosabb belpolitikai kérdéseiben olyanok is döntsenek, akik nem élnek Magyarországon, akik nem adófizető polgárai az országnak”, mondta Áder János a parlamentben. „Aki részt akar venni a választásokon, az költözzön haza, költözzön vissza Magyarországra.”

Áder János 27 évvel ezelőtt, 1993. szeptember 28-án, a választójogi törvény módosításáról szóló parlamenti vitában mondta mindezeket, majd még azt is hozzátette, hogy azért sem támogatják a határon túl élő magyarok számára a választójog kiterjesztését, mert „sokkal nehezebben ellenőrizhető a választások tisztasága”.

Utóbbi mondatot lefordítjuk magyarra: mert így sokkal könnyebben lehet csalni. Azóta persze már nem ennyire kényesek a Fidesznél a választások tisztaságára, nekik meg sem kottyan, ha egy határhoz közeli település valamelyik házába kétszáz Ukrajnában élő, ám Magyarországon szavazni kívánó ember van bejelentve.

A Fidesz ideológiai pálfordulásain edzett olvasók persze már az írás első mondatai után kitalálták, hogy az államfő nem mostanában mondta ezeket a szavalat. Való igaz, régen volt, de nehéz volna letagadni, hogy így történt, mert parlamenti jegyzőkönyv és videó is tanúsítja. Igaz, Áder János akkoriban még nem államfő volt, hanem a Fidesz ellenzékben lévő parlamenti frakciójának a tagja.

De, a trianoni megemlékezés századik évfordulójának közeledtével, nem érdektelen felidézni, hogyan gondolkodtak egykor azok, akik ma magyarságból, hazaszeretetből, valamint jó erkölcsből oktatnak ki másokat. Azoknak papolnak nemzetről, magyarságról és megmaradásról, akik másképp gondolkodnak a világról, mint ők. A Fidesz ma azokat rekesztené ki a nemzetből, akik a piacgazdálkodáson nem a szabadrablást, hanem a versenyt értik, s ha azt mondják, hogy megvédenek valamit, nem arra gondolnak, hogy ellopják.

37 hozzászólás

  • Hát Istenem!

    Azóta „OKOSODOTT”.
    Egészen kiokosodott ……
    és a technológia is fejlődött, most-már egészen könnyedén „leellenőrizhető” a szavazat

    (vagy csak könnyedén „beszámítható ahová kell” … na ugye)

  • Föld.S.Péter!
    Ez ugye 27 éve volt?….a Fidesz képes belátni a hibáit!
    Amúgy azóta a dicső ellenzék tiltakozik egyfolytában az önhibájukon kívül(Trianon..)Erdélyben,Ukrajnában élő magyarok
    szavazati joga ellen……!Egyébként a más országokban élő magyarok is szavazhatnak akik megmaradtak magyarnak…..
    Na röviden csak ennyit,nincs több időm erre akötekedő és igazságtalan cikkre!

  • Teljesen lenyegtelen, hogy ki mit mondott, gondolt, vagy remelt, almodott, sot ellenezett is volna barmikor is, a kerdes hogy hol a vilagon szavazhatanak idegen orszagok polgarai barmi mas orszagok valasztasain??????????

    A valasz sehol!!!!

    Amokor egy polgar ideiglenesen mashol el, dolgozik, vakaciozik, utaz, minden letezheto joga u.n. ideiglenes, vagy tavol-leti joga alapjan szavazni elozetesenm, vagy a postan keresztul szavazni.

    De idegen orszagok polgarai mas orszagok hatarozataiban resztvenni az abszolute elemezavar es gazemebersegcelu tett bizonyiteka!!!!

    Sajnalom Ms. Boda, Maga NEM szavazhat a vilag egyetlen idegen orszaganak a valasztasain sem !!!!!!!!!

    Sem a nemzeti, sem barmely megyek, varosok semmi mas ugyeiken sem!!!!

    S vajon miert is ohajtana ?????????????????

    Nem szagolna hogy annak meg otlete is valoban buzlik????

  • U.I.

    Evente legalabb 80-90 millio latogato jon Floridaba, 50-60 millioik US allamoplarok, SENKI NEM SZAVAZHAT Floridaban ha csak nem „homesteader”.

    Eltekintve hogy mennyi vagyona letezne itten es mennyi (helyi) ingatlan adot fizet itten, stb.stb.!!!!!!

    Hasonloan minden mas 49 orszagokban !!!!!

    S hasonloan vilagszerte!

  • Ms.Boda;
    Jozan es logikas gondolkodas NEM „kotekedes”!!!!!!

  • Hú de régen volt, ki emlékszik még azokra a daliás időkre amikor még csak kiutalt pártházakkal és luxusautókkal mutyizgatott a fiatal demokraták szövetségének lelkes vezetése. Azóta sok minden változott, minden hatalmi pozícióban fideszesek ellenőrzik szigorúan önmagukat, persze csak amíg az utolsó állami vasszöget nem sikerül kivinni vagyonkezelő alapítványaikba.
    Hajrá Magyarország! 🙂

  • Az álságos, hazug és csaló”határon túliak választójoga jó példája a nemzet és az állam sanda szándékú összekeverésének. Msgyarország nem a „magyaroké”, hanem a 93 ezer nkm-en élőké -legyenek azok magyar, szlovák, sváb stb.nemzetiségűek. A bodafélék igen felháborodnának – Meciar idején fel is háborodtak -, amikor Szlovákiában kijelntették, hogy Szlováki a szovákoké, nincs beleszólásuk az ott élő magyaroknak, cseheknek az állam ügyeibe.
    Vajon mitől több, jobb egy Nyitrán élő magyar, mint egy Pilisszántón élő szlovák?

  • Orsós Elemér

    talalom
    2021 május 28
    3:18 de.

    „Msgyarország nem a “magyaroké”, hanem a 93 ezer nkm-en élőké -legyenek azok magyar, szlovák, sváb stb.nemzetiségűek.”

    Ez nagyon tetszett!!! Szerintem is a Magyarszágon élő vagy innen elszármazott, magyar állampolgársággal rendelkezők a „magyarok” vagy akik papirok nélkül sem szégyellik annak vallani magukat, függetlenül attól hogy mennyi „ősmagyarságot” tudnak ebből az egészséges keveredésből hamis papirokkal melldöngetve igazolni, mert már az árpádok is előszeretettel keveredtek!!!

  • AuróraBorealis

    Áder arcátlan csaló mivoltára jellemző, a parlamenti Sólyom/ Szily köztársasági-elnök válsztásban játszott sanda szerepe.

    2005-ben mint a „”fülkeforradalmár”” Fid-SS parlamenti frakcióvezetője, a fülkés(!), tehát hivatalosan is titkos, a
    kamerák kereszttüzében, a

    szavazásI.percében közvetlen
    odatelepedett a szavazófülke
    függönye mellé a Fid SS-eket
    arra”kötelezve”, h.a beixelt
    (hivatalos ) szavazólapjukat
    neki fotózás céljából, onnan
    kidugva mutassák be, ahol le
    is fotózta mindahányat …

    Előzmény: Volt egy szintén titkos előszvazás(vagy mi?), amit akkor érvényztelennek minősítettek, ahol Áder, „a jogállam mai néma őre” nyílvánosan megfedte a Fid SS-frakció egyes tagjait, hogy úgymond „egyesek vakondokok módjára” átszavaztak a másik oldalra is… Így a pótszavazáson már sikerült tagjaikra rákényszeríteni Sólyom Lászlót a Fid-SS elkötelezett jelöltjét megválasztatni.

    Utózmány: Ma is felfoghatatlan és felháborító, hogy az ilyen pofátlan, a . t i t k o s . szavazást semmibevevő, a világ szeme láttára végrehajtott, Áder nevével fémjelzett választási . c s a l á s . után az ülést akkor éppen levezető Mandur László ház-alelnök (hogy nyugodjék békében!) miféle buta logika alapján minősíthette ezt a parlamenti szavazást érvényesnek????? Ki tudja ?

  • SzundiMandi
    2021 május 27
    7:10 du.
    Tévedni emberi dolog ,De magácskának ?
    Nagybudapestet a Dk irányítja ! nézd meg kik a ” Mikulásünnep Gergelynek” a vezető helyettesei –ők mozgatják a szálakat !!! Gyuriferitől kérnek mindenre jóváhagyást !!! A bábruha előtérben !!! A szemkilövető a jóváhagyó! A kerületekben is ahol a dk,szdsz,”vezeti,rabolja ” a városrészt
    .Gondolkodj
    üdvözletével

  • Idézet tőled : „”” határhoz közeli település valamelyik házába kétszáz Ukrajnában élő, ám Magyarországon szavazni kívánó ember van bejelentve.”””
    Ez álhír ! Pont a fidesz buktatta le a szélsőbalos-jobbosokat akik az embereket hozták.Sajnálattal!
    üdvözletével

  • toth péter
    2021 május 30
    6:59 de.

    SzundiMandi
    2021 május 27
    7:10 du.
    Tévedni emberi dolog ,De magácskának ?
    Nagybudapestet a Dk irányítja ! nézd meg kik a ” Mikulásünnep Gergelynek” a vezető helyettesei –ők mozgatják a szálakat !!!

    ————————————

    Tóth Péter! Mondanám, hogy gyerekes vagy, de nem teszem mert a gyerekek ennél a szintnél amelyet te itt sorozatosan produkálsz, lényegesen értelmesebbek, így őket nem azonosítom veled.
    Csak szólok, hogy a főpolgármester neve Karácsony Gergely, és miután neki ez a tulajdonneve, tudomásul kell venni mindenkinek, függetlenül attól, hogy ki mit gondol róla! Érted? Dehogy érted – akinek használható érvek híján az egyetlen eszköze valakinek a nevét ezerféleképpen kitekerni, mert azt hiszi, hogy ez így marha vicces, az sajnálatos, de elég baj ez neki – jobbulást!
    Azt pedig jó ha tudod, hogy karácsonykor nem a mikulást ünnepeljük – mi itt Európában, azon belül Magyarországon legalábbis nem – de te úgy tűnik lemaradtál egy két kanyarral !

  • A cikk allitasaibol inkabb ugy tunik, hogy a jelen allamredszer kezdi belatni, hogy a kulfoldi szavazokat az „ellenzek” is egyenloen kihasznlaharja?!

    A valosag mindeg logikusabb es ertelmesebb mint a valotlan elkepzelesek!!!!

  • toth péter
    2021 május 30
    7:03 de.

    Idézet tőled : “”” határhoz közeli település valamelyik házába kétszáz Ukrajnában élő, ám Magyarországon szavazni kívánó ember van bejelentve.”””
    Ez álhír ! Pont a fidesz buktatta le a szélsőbalos-jobbosokat akik az embereket hozták.Sajnálattal!
    üdvözletével

    ————————-
    Tóth Péter, te vajon hol élsz? Valószínű, hogy nem „Nagybudapesten” de még az is kérdéses, hogy egyáltalán Magyarhonban ! Péter fiam téged átvertek rendesen, ezt verd le sürgősen a legközelebbi szeánszon a felelős okítódon, mert a fenti infót már a vezéreid sem tagadják – mondjuk nehéz is lenne, annyi az erről szóló fotó, videó, jegyzőkönyv stb. Miután a 2018-as választások előtt /után is számos bejelentés érkezett az illetéktelen át ill. bejelentkezésekről, hogy nem lehetett elsummantani, így a kormányhivatalok látszólag megkezdték a dolgok vizsgálatát, csak épp nem akarnak a végére jutni, legalábbis a 2022-es választásokig nagyon úgy néz ki, hogy nem! Szerinted miért nem? Néhány apró kérdés 1. Ki tette lehetővé az egyszerűsített honosítási eljárással a határon túli ukránoknak a magyar lakcímekre bejelentkezést, és ezáltal a „legális” szavazást – függetlenül attól, hogy a legprimitívebb magyar mondatot sem értik? Na ki? Hát persze hogy a jelenlegi rezsim! 2. Megtehette ezt az ellenzék? Na? Törd a buksid – ugye hogy nem! 3. Ki rendezi, ill. ki a felelős a választások rendben történő lebonyolításáért, és tisztaságáért? Hát persze, hogy a mindenkori kormánypárt. Na már most ha a Fidesz „buktatta le a szélsőbalos – szélsőjobbosokat akik az embereket hozták” akkor hol a retorzió? Mit is tett a „lebuktatott csalók” szankcionálása okán a Fidesz, alias kormánypárt? Szó nélkül lenyelték a békát? Netán rájöttek, hogy öngólt rúgtak amikor szavazati lehetőséget biztosítottak illetékteleneknek, akik a kamu lakcímkártyák,címek ellenére nem élnek itt, nem is fognak, tehát nem a magyar törvényeknek megfelelően élnek a szavazati jogukkal. Mert az nem kérdés, hogy a nagyszámú illetéktelen bejelentkezés csakis a szavazás érdekében történt és történik! Tehát kinek az érdeke?

    Tóth Péter ébresztő: kit nevezel szélső balosnak és kit szélsőjobbosnak? Ha a rengeteg ukránt a „szélsőségek” hozták át szavazás céljából, akkor kérdezem, hogy hol vannak a rájuk leadott szavazatok? Én nem tudok róla, hogy szélsőséges pártok vagy azok jelöltjei ülnének a parlamentben, te igen? Tehát felesleges volt az erőlködés?
    De tudod mit? Egyszerűbb ha a „fideszes lebuktatásról” mellékelnél ide valami tényleg hiteleset! Ne maszatolj, hanem konkrét doksit arról hogy a fidesz hogy és kit buktatott le 1. a kamu bejelentkezések okán, 2. a szavazással való visszaélés okán!

    Mert az tény, hogy több száz illetéktelen bejelentkezés történt a határ menti falvak romos, gyakran szoba konyhás házaiba, avagy egyszerűen egy helyrajzi szám alá, sőt, – kapaszkodj Petya – a ravatalozóba (is) olyannyira, hogy egy- egy település lakosainak száma több százzal növekedett meg a választások előtt ! Deazonbanámbár ezen egyének nem éltek és nem is élnek itt életvitelszerűen, csak a választási névsort duzzasztották fel, és mit ad úristen – jöttek is át csapatostól buszokkal, autókkal stb a választások napján! Ja, nem véletlenül jöttek, előtte megkapták a szokásos levelet, melyet minden szavazati joggal rendelkező állampolgár megkap a nyilvántartásba vételről: te is én is, és még sokan mások. Na már most miután a postás nem hülye, így pontosan tudja, hogy a 200 Zsemle u, 5.-be bejelentkezett, ukrán nevet viselő, magyarul nem beszélő polgár nem lakik ott, tehát nem tudja kézbesíteni a nekik szóló értesítőt – mit tesz hát? Leadja annak a „megbízottnak” aki havi 5 ezerért /személy átveszi a különböző küldeményeket, ami az otthon élő, dolgozó de magyar választásokban magát illetékesnek gondoló ukrán polgároknak érkezik! Havonta egyszer garantáltan átjönnek, leürítik a határ menti bank automatákat ( nyugdíj!) átveszik a küldeményeiket a megbízottól, és huss, már itt sincsenek! Miután azonban ezek már túlságosan ismert és nyilvánvaló tények, így a vezéreid nem tehetik meg, hogy valamiképp ne reagáljanak, ezért 1. a visszaélésekről szóló vizsgálatokat folyamatba helyezve nem történik semmi 2. az arra fogékony híveinek, mint pl neked, Bodának stb beadják, hogy „pont ők buktatták le a nemtomkiket!”

    Tudod, én azért vagyok ilyen okos, mert miután számtalan oknyomozó riport foglalkozott a témával már a választások előtt is, és azóta is, és én ezeket a célzatos „felderítéseket” figyelmesen meghallgattam, megnéztem ahelyett hogy a homokba dugtam volna a fejem azt óbégatva hogy „álhír, álhír álhír!”
    Dokumentálva az állításaikat, nem egyszer névvel, arccal vállalta a megszólaló az általa elmondottakat. Betekintettek a határ menti települések önkormányzatának, kormányhivatalainak népesség-nyilvántartásába, és az elnéptelenedő falvak addig 170 vagy 280 esetleg 710 lélekszámú településeinek hirtelen a duplájára, háromszorosára növekedését tapasztalhatták, a választások előtt két-három hónappal, néhány héttel! De megszólaltak a megbízottak is, akik nem csináltak titkot belőle, hogy a kevés bérüket, nyugdíjukat azzal egészítik ki, hogy egyrészt hozzájárulnak a házukba való bejelentkezéshez, másrészt a már fentebb említett 5 ezer /fő „fejpénzért” kezelik, átveszik a postáikat, hivatalos küldeményeiket stb. Szerinted mertek volna erről beszélni, mindezt tényszerűen közölni, ha nem érezték volna maguk mögött a fideszes kormányhivatalok, jegyzők, polgármesterek félrenézését és szemhunyását? Hidd csak el nyugodtan Péterke, ez a fajta visszaélés szervezetten folyik, ezt nem két- három ügyintéző bonyolítja a saját kontójára, nem is mernék, de nem is tehetnék! Azonban a visszaélés odáig is fajult, hogy pl az egyik ingatlan tulajdonosának tudta nélkül jelentkeznek be valahova, miután ezt a rendszer egy jó idő óta indokolatlanul megkönnyítette. Egy idősebb házaspár ingatlan adás-vételekor derült ki, hogy a házuk per pillanat nem eladható, csak ha gondoskodnak az oda bejelentett bérlők elhelyezéséről! Nem tudtak róla, hogy a házukba rajtuk kívül bárki bejelentkezett, pedig jó néhány „bérlőnek” kellett volna a lakhatását megoldaniuk. Hát valahogy így !

    Én azt bőven elhiszem, hogy te ilyenek nem látsz nem hallasz, mert az a csatorna amit te nézel efféléket nem közöl, nem vetít, még ha a tudomására jut is elhallgatja, mert, hogy a klasszikusokat idézzem, hazudnak reggel, délben, este de – sajnos attól még mindez igaz!
    Tudom, hogy hosszú az irományom és azt is tudom, hogy a felét sem érted, de jó ha emésztgeted, mert enélkül nem vagy vitaképes : az ugyanis már rég nem elég, amit te óbégatsz, hogy „ez álhír, pont a Fidesz buktatta le a szélsőbalos – jobbosokat akik az embereket hozták!”

    Először tehát tisztázandó részedről, hogy kik azok a „szélsőbalos-szélsőjobbosok” mert ez így relatív és túl kényelmes ha nem kell számot adnod róla épp kit vádolsz! Aztán nem árt bizonyítanod az állításodat valamiképp!

    Az én forrásaim az Objektív c. oknyomozó / dokumentum műsor, készítői: Major Ádám Andrea, Báthory Róbert – hónapokkal a választások előtt az ukrán határ menti településeket járták be, ott, az adott helyszínen forgattak, de láthattál a témában beszámolót az RTL Házon kívül c. közéleti /társadalmi összeállításában is. (Boros Kriszta)

  • Besancon
    2021 május 30
    4:54 du.

    Hja a HUNT* (HazUdós Náci Tothpéter)

  • Minden elkepzelt allitasok ellenere, a valosag, hogy a vilagon egyetlen nemzet/orszag/allam NEM engedi kulfoldi allapolgarok szavazasait a sajat valsztasaikban!!!!!

    S teljesen elhihetelen, egyszeruen NEM HISZEM-EL az allitasokat, hogy magyaroszagon a hatarmenti falvakban a szomszedos orszagok lakossai zomevel regisztrlatak szavazni magyaroszagi valasztason!!!!!

    Az egyedulli kerdes marad fenn, amire barki valaszolhatana, DE SENKI nem volt hajlando azt tenni, hoggy abban miert Magyaroszag az egyedulli kivetel ezen a Folodon?????

  • Geyza
    2021 május 30
    6:27 du.
    Szókincs nélküli öreg kisnyilas-komenista vagy — ezt bevallottad, ezek szokása mindent másra kenni,mint neked , arab barátod nem vette még ki a pinkódot a fejedből? Hát ha nem az keveredett most a vakcinainfóval és ezért egy helyben jár a szókincsed!
    rengeteg baráti üdvözletével

  • Besancon
    2021 május 30
    4:54 du.
    Kár volt ennyit fáradoznod.Sokat dolgoztál érte ,jutalom is meglesz biztos.Az rtl meg egy német -magyar baloldali tv , nem hiteles gyuriferiéknek dolgozik , ki se kell menni vidékre , studiómunkában elintéznek mindent , vagy megkapják a szabadeu-rádiótól , vagy az idetelepült német ujságoktól eju finanszírozással szélsőbal-és szélsőjobbot támogatva anyagilag és hirdetésekkel,meg aknás munkával.ne nézd azt a tv-t mert megzavarja a gondolkodást!
    barátos üdvözletével

  • Péter ! idézet tőled „””hogy ellopják….””” ::: nézd meg mit csinálnak a balos önkormányzatok — majd azután gondolkozz el és ha akarod akkor írj valamit le
    üdvözletével

  • Tüske Zsófia

    az a rossz hírem, tóthpéter, hogy Báthory Róbert 2018-ban, amikor az oknyomozó riportjait nyilvánosságra hozta, a Hírtv Nézőpont c. műsorát vezette, és több helyszíni riportot is csinált Tiszabecsen, Tiszalucon, Kispaládon és másutt. Ukrajnában van egy magyar állampolgárság-szervező, akinek névjegye elérhető volt a helyi önkormányzat épületében, aki koordinálta mind a magyar lakcím biztosítását, mind a választásra szállítást.
    https://www.youtube.com/watch?v=eHUAWtpWD1g

    és itt van róla a cikk, a szeretlekmagyarország nem nyugatnémet és nem baloldali sajtó
    https://www.szeretlekmagyarorszag.hu/hirek/ukran-szellemlakosok-szabolcsban-igy-ment-a-lakcimbiznisz-tornyospalcan/
    Az ukránok duplán szavaztak, egyszer levélben, egyszer személyesen, Pálffy Ilona a választási bizottság elnöke nyugodtan nyilatkozta, hogy a levélszavazatokat nem ellenőrzik, hogy valós személy adta-e le, mert erre nincs technikai lehetőségük.
    Így kissé visszafoghatnád az egereket, és csendesebbre veheted a magas cét, mert a határ körüli választási csalások az ott lakókat is felháborítják és a legkevésbé sem álhír.
    megpróbálhatod

  • Tüske Zsófia

    és itt a hír tv választási riportja

  • Tüske Zsófia

    https://www.youtube.com/watch?v=AMKXzt4TOY0

    Célpont: 2018. választás Báthory Róbert riportja

  • Bendeguz79
    2021 május 31
    11:22 de.

    Bolondokat ne kérdezz, hát nem ezt reklamálja a nagy többség itten?

    Vagyis nem ez a legjobb tanúbizonyság arra, hogy ma Magyarországon sajnos a demokrácia mint olyan meg lett fúrva?
    Merthogy a valóságos nagy többség nem ért egyet vele, és a kormányzat nem veszi figyelembe a nagy többség véleményét
    Vagyis a demokratikus játékszabályokat a kormányzat egyszerűen eltörölte
    Ha meg nincsenek demokratikus játékszabályok, akkor a hatalom/kormányzat ellen csakis erőszakkal lehetne fellépni.
    Ha meg nem tudnád, az ilyen eseményt minimum polgárháborúnak hívnák…

    Ne bohóckodj, légyszíves

  • Tüske Zsófia
    2021 május 31
    5:55 du.

    Köszi Zsófi, erre az összeállításra gondoltam, erre hívtam fel Tóth Péter figyelmét, csak a címet tévesztettem el. Tehát helyesen Célpont! (fogalmam sincs miért mindig az Objektív jut eszembe!)

  • Orsós Elemér

    Bendeguz79
    2021 május 31
    11:22 de.

    Nem gondolod hogy, ennek oka lehet az is hogy, Magyarországon sikerült a legtöbb olyan belső és külső antiszociális csőcseléket generálni akiknek csak az egyéni haszonszerzés, felforgatás, zavarosban való halászat az életcélja és evvel a tenyérdörzsölő kibic mentalitásra mutogatva sok minden 89-ben keletkezett anomáliát el lehet kendőzni a bégető birkákra való ráfogással?! Példának okáért, szerinted ezzel a „demokratikus ellenzékkel” -akik ugyanazok- vezetett új kormányzás csökkentené az idegenektől való függést? Szerintem inkább fokozná, lojalitását ezzel is fitogtatva, csak a „stratégiai partnerség” nevű végkiárúsítás kapna valami sokkal hangzatosabb álnevet!

  • Tüske Zsófia

    Besancon: szívesen. nem volt egyszerű megtalálni, mert a hír tv törölte az archívumát és köztük Báthory Róbertnek a választás körül készített riportjait. Egyébként pedig nem csak a határ körüli falvakban, hanem a Bartók Béla út végén lévő munkásszállóként üzemelő szállóba is bejelentkezett többszáz kettős állampolgár, akik szavazni szándékoztak, de ezeket még a választás előtt felfedezték és lekapcsolták.

  • Nem mellesleg, és mégis valahogy nagyon is anakrosztikusnak hatóan a magyar kormány – ráadásul nem is csak szavakban de határozottan továbbra is Izrael mellett foglal állást:

    „””Izraelt megtámadta egy terrorszervezet, a Hamász. Sajnos a nemzetközi politikai arénában ennek kimondásához nem volt elég bátorság. A képmutatás és a kettős mérce miatt a nemzetközi közösség nem állt ki Izrael mellett” – emelte ki a magyar külügyminiszter….””

    Mindenesetre teljességgel igaz, hogy az Uniós Tanács, bennfoglalva a magyar ellenzék jeles képviselőit is, semmilyen kiállást nem tanúsított Izrael mellett, a szokásos tűzszünetre és „békére” való félszólítgatásokon kívül.
    Magyarul egy szinten kezeli Izrael államot, egy olyan palesztin terrorszervezettel, amelyet a PLFSz sem fogad el politikai partnernek

    Ha már idáig jutottunk, akkor had szabadjon megkérdeznem már valamelyik itteni pincesori ellenzékitől, – azoktól a bizonyos köröket képviselöktöl – hogy akkor szándékaik szerint a jövőben esetleg támogatják majd IZRAEL CSILLAGÁNAK a vörös ötágú csillagra való lécserélését is?

    Nem kertelek, akarom látni a hozzáállást.
    A némaság is mindent elmond, magáért beszél.

    http://keptarhely.eu/view.php?file=20210602v00wpbteq.jpeg

    A Rodeio legalább nem tagad – legfeljebb sötétben bujdokol.
    Szivem szakad, – „ilyen a mozgalmár élete…” a harcos elvtársé, partizáné ….

  • Gabriel
    2021 június 1
    6:31 du.

    izrael jelentősége létszámuk alapján Albánia, Montenegro, a Zöld Foki szigetek, Kabinda, Madagascar, Ihajcsuhaj Csanádröcsögé-ével azonos, túl van ez tolva, ki a bánatos kacifántot érdekel a csillagok háborúja kék csillag, ződ csillag, piros csillag, aranycsillag mindenki oda tűzi ahová fér neki és annyit amennyit meg tud venni megtakarított zsebpénzéből (nekem nincsenek csak akkor látok csillagokat ha gábrielt olvasok de már tudom a kúráját is)

  • Gabriel
    2021 június 1
    6:31 du.
    a képen lévő lukat meddig keresték? és honnan tudni ki csinálta, „az” nincs ott… kidőlt az akácfa?

  • Tüske Zsófi,

    Sajnos észleletem, hogy több, erről készült anyag is eltűnt a HÍRTV archívumából, ami többek között Báthory R. és Major Á. Andrea felderítése, jól láthatóan berajzolva és nyomon követve a határ menti települések létszámának alakulását, és több érdemi megszólaló is azokban az anyagokban szerepelt. Ám itt megtaláltam egy 444.-es összeállítást a Célpontról (is) és az RTL Házon kívüli adásának egy igen fontos részletét, a szemléltetés végett. Persze, tudom, hogy nem téged kell meggyőzni, aki meg „álhírt” kiált mert azt egyszerűbb, mint bizonyítani az úgysem olvassa, – mellesleg fix, hogy nem is értené, olyan mértékig el vannak hülyítve – de tanulságként nem árt, ha valakit érdekel!

    https://444.hu/2018/04/04/az-ukran-hatarnal-rengeteg-hazba-tobb-tucatnyi-szavazopolgart-jelentettek-be-de-a-helyiek-sosem-lattak-oket

  • Gabriel
    2021 június 1
    5:22 du.

    te kis „hamis nyuszi”!

    fényképek tömege a bizonyíték a sajtóban és a jó édes apukája nyilatkozta anno nagyon büszkén, hogy a fiacskája beállt katonának a neonácikba a Donbass ban és a lengyel neonáci weboldalon tőrzsalapító amiről újfent fényképek vannak

    dehát gábriel az ott is ott van ahol még sohasem volt és mindent jobban tud mint a Honthy Hanna

  • AuróraBorealis
    2021 május 30
    5:39 de.

    Igen, az a szavazás valóban úgy zajlott, hogy csak harmadszorra sikerült megválasztatniuk Sólyom Lászlót, mert az első kettőn nem kapta meg a szükséges többséget, harmadszorra meg már teljesen mindegy volt, hogy mennyit kap, összejön e szükséges többség, Sólyom L. lett a köztársasági elnök!
    Igaz ugyan, hogy Szilyvel sem járt volna jobban az ország, sőt az azóta betöltött szerepe meggyőzte a benne bízókat is, hogy abszolút alkalmatlan és méltatlan volt a betölteni kívánt szerepre, de ez nem kisebbíti Áder és a Fidesz jogellenes fellépését és az addig egyetlen szavazáson sem tapasztalt önkényességét. Az a vakondokos szavazás maga volt a demokratikus döntés szembeköpése, amikor egy fideszes képviselőt – aki Szilyre szavazott – arra kényszerítettek, hogy újra szavazzon, és Lájer József utólag azzal indokolta a szavazatát, hogy aznap reggel „elfelejtkezett a szemcseppjeiről” és emiatt nem látta tisztán a szavazólapot! Lehet, hogy többen is voltak, én név szerint erre az idős őszhajú mukira emlékszem, akit emiatt utólag etikai bizottság elé akartak állítani, de szerintem félúton rájöttek, hogy ez marha nagy öngól lenne! Bizony, megáll az ész!

    Mint utólag kiderült, Szily nem a semmire alapozta a döntését, mikor hisztérikusan ellentmondott a visszaléptetési kísérleteknek, mondván, hogy meglesz a szükséges többsége, hiszen neki többen megígérték, hogy „átszavaznak” rá! Ez valószínű kiszivárgott, vagy csak egyszerűen a fidesz vezetése nem bízott eléggé a tagjaiban, mert jobbnak látták, hogy egyenként leellenőrizzék valamennyi tagjuk szavazólapját!
    Ez a momentum lassan kezd „elfelejtődni” pedig nem ártana többször felidézni, mikor Orbánék ezerrel pampognak a jogállami keretek között született döntésekről! Varga miniszter asszony akkor még igen fiatal lehetett, de azért neki mint igazságügyi miniszternek érdekelne a véleménye erről a módszerről – különösen annak fényében, hogy most épp ezerrel fröcsög az Európai Bíróság döntése ellen, mellyel elutasította a magyar kormány Sargentini jelentés szavazása kapcsán benyújtott keresetét!
    Varga Judit miniszter asszony nemes egyszerűséggel „boszorkányüldözésnek” nevezi a döntést, és olyan gyermeteg érvekkel indokolja ezt, ami leginkább már egy másod /harmadéves jogászhallgatónál is kiveri a biztosítékot, de szerintem még az sem kell hozzá, csak egy kis józan ész és némi alapvető logika!

  • Tüske Zsófia
    2021 május 31
    5:41 du.
    Válaszom a ” felhőben”,olvasd ott el , mert innen ki lett törölve,üdvözletével

  • Besancon
    2021 június 2
    8:05 de.
    Ha a népszavából idézted volna– még el is hinném , mert az a Geyza országos Jóbarátom lapja,annak már csak hiszek ? mert a jóbarát megérdemli?
    üdvözletével

  • Rodeo11
    2021 június 1
    8:33 du.
    Téves a megállapítás!!! , inkább ez a jó : nagyhatalmi tényező a világban !!!Nagyhatalmak segítik , kezüket dobogó szívén tartják!
    üdvözletével

  • Gabriel
    2021 május 31
    9:17 du.
    a covid az egész világon ezt tette!! csak nálunk azt hiszik sokan , mi nem tartozunk a világhoz ! mi csak ellenzék vagyunk és nekünk a junió biztosítja a jogokat , meg a külön pénzt a reklámra.üdvözletével.

  • Rodeio

    Hogy neked mennyi mértéked van ugyanazon dolgokra!
    Persze ha valakinek nincs (és nem létezik) önmértéke …

    Mitöl is neonáci AZ A VALAKI, aki egy naci-fasiszta diktátor parancsára végrehajtott katonák gyilkos tobzódását fényképezi és teszi publikussá?
    Vagy mi másnak nevezhetem azt a fasiszta Putyint, aki Ukrajnába „átdobta” az állig felfegyverkezetten gyilkolásszó orosz ifjakat – akiket az a szerencsétlen lemerészelt fotózni és publikálni?!
    És persze ezzel elkövette a „megbocsáthatatlan bűnt” amiért egy harmadik ország civileket szállító gépét, civilekkel földre kényszerítették.

    Ja persze csak képzelődöm, a moszkvai úttörőpajtások Putyin bácsi szeretetcsomagját osztogatták ott Donbassban
    Mint annak előtte Chechen-földön is.
    Csak az út helyett az útjukba kerülők csontjait törték

    Nem baj, majd te megmagyarázod…
    Ha még csak megmagyaráznád! De jössz a hamis képekkel, kifacsart szöveggel – és merészeled itt is terjeszteni – ez krimi apuskám!

    Olvasd el Göllner András röpke elemzését a történelemről a másik cikknél – Ö igen, helyére teszi a dolgokat, pár szóval.
    Neked persze hiába, neked csak mi számít? Néhány beteges beképzelésed a való világról – és hogy megkapd a fizetésed a megbízóidtól, hogy piálhass. Nyilván nem drága whisky-ket, az is csak a sima hazugságod (vágyad), a lőre is hatásos.

    Te itt kizárólag csak az amerikai fegyver-lobby ellen acsarkodsz – csakis azért, hogy a te megbízóidnak kevesebb fegyverrel kelljen szembenéznie. (akik megfizetnek ezért)
    Gyilkos lélek lakozik benned, csak gyáva. Csak másokat uszítasz öldökölni (Magad csak a sötétből kiabálsz kifele – és vedelsz mint a gödény – gyáva, gyáva …..)

    Méghogy egyetértést, mások tiszteletét ápolnád és arra hívnál fel!!! Társadalmi harmóniára igyekvést ösztökélnél a mondandóiddal?!

    Ilyeneket csak addig hazudozol – mint a szadista gyilkos Che Guevara és társai amíg hatalomhoz nem jutottak – onnantól már diktálták hogy mi a jó: A VÉDTELENEKKEL SZEMBEN – FEGYVERREL – Na ilyenkor minden okés számodra.

    Egyre jobban kiadod a valódat.
    Hiába bujkálsz a neten és az életben hamis álarcok mögé – minden kiderül – mivel ami összetartozik: összenő. Ez elöl nem bír senki sem megfutamodni, csak maga hiszi el magamagának.