Felcsút igényeit kielégítették

2021 augusztus 26 11:33 de.37 hozzászólás

Nem igazán fogta vissza magát a Felcsútot is képviselő Tessely Zoltán, sőt, kifejezetten dicsekedett. Azzal hencegett, hogy a választókerületébe több mint 11 milliárd forintot sikerült „bevonzani”. Pontosabban, 11 milliárd forintot és még húszmilliót. „Ha a 106 választókerületet nézzük, akkor ott mi az elsők közt vagyunk. Ha nem a legelsők. De szerintem igen” – tette hozzá büszkén a honatya.

Illusztráció: MKKP Felcsút

Tessely Zoltán gagyog, s ragyog. Úgy tesz, mintha nem tudná, hogy az érdem nem az övé. Meg hogy nem is érdem az, amiről beszél, s nem dicsekednie kellene ezzel, hanem szégyenkeznie, hogy részese egy romlott rendszernek. Mert ami nekik jutott – többnyire fölöslegesen –, az máshonnan hiányzik. Nagyvárosok közlekedéséből, egészségügyi hálózatából, oktatásából, az említett ágazatokban dolgozók tisztes fizetéséből. Olyan települések rovására járt jól Felcsút és környéke, amelyek egy ideje büntiben vannak. Azért a büntetés, mert lakói rosszul – értsd: nem a kormánypárt jelöltjére – szavaztak.

Tessely úr elmondása szerint a legtöbb pénz a kormánytól érkezett, „kiemelt társadalmi igények kielégítésére szolgáló kormánydöntés”, címén, 8,2 milliárd forint. Hogy ez a kifejezés mit takar, annak megfejtését nem bíznánk az olvasóra, mert hiába is kísérletezne vele, úgysem jutna semmire. De került pénz a magyar falu programból is, több mint 2,2 milliárd forint.

Tessely Zoltán úgy tesz, mintha nem tudná, hogy ezeket a pénzeket nem az ő rámenőssége, ügyessége, netán szakértelme folytán irányították Felcsútra és környékére, hanem azért, mert ez a falu Orbán Viktor szíve csücske. Ezért épült az 1800 lakosú faluban stadion, csónakázó tó, ezért fejlődhet jobban, mint az ország többi települése. És hogy neki – mármint Tessely úrnak – e pénzek megszerzéséhez csupán annyi köze volt, hogy nem ugrott félre, amikor a hatalmas összeg feléje tartott.

Mert azt is tudni kell, hogy a közpénzek nem maguktól, csak úgy, összevissza bolyonganak a gazdaságban. Irányítják őket, elvárások alapján terelik a támogatásokat. A nagy cégek, amelyek sok adót szoktak fizetni, mindenkinél jobban tudják, mi az érdekük. Leginkább az, hogy a hatalommal ne legyenek rosszban, vagyis, oda fizessék a támogatást, ahol annak a felsőbbség a legjobban örül.

Tessely Zoltán két dicsekvés között elgondolkodhatna azon, vajon miképp lehet az, hogy Felcsút több pénzt kapott az utóbbi években, mint a legtöbb nagyváros. Hogy miközben máshonnan ment a pénz, mert a járvány miatt a miniszterelnök közteherviselés címén elvonta a jogosan járó összegeket, a Felcsútot képviselő azzal dicsekedhet, hogy ők kapták a legtöbbet. (Ja, és mindeközben a falu híres szülötte, Mészáros Lőrinc, 185 milliárd forinttal gyarapodott.)

Régebben, a valamikor volt sárazsadányi szőlők idején, Orbán Viktor még nem volt ennyire telhetetlen. „Ne mi kapjuk a legtöbbet” – azóta szállóigévé vált az emlékezetes nem-taggyűlésen elhangzott mondat, amivel a miniszterelnök arra intette felesége vállalkozásának tajait, hogy érjék be a második hellyel. És tényleg nem ők kapták a legtöbbet, csupán az ezüstérem jutott nekik.

A kisgömböc – nem Orbánra gondolunk, hanem a NER-re – étvágya telhetetlen, bendőjének űrtartalma határtalan, ami elékerül, mind befalja.

Nem dicsekedni kellene tehát a több mint 11 milliárd forinttal, hanem szégyenkezni miatta. Elnézést kérni a Magyarország többi településén lakó emberektől, hogy valódi teljesítmény nélkül, csupán a lojalitás okán, ilyen irdatlan nagy összeget lehetett a Felcsút nevű falu felé irányítani.

37 hozzászólás

  • Hmmm! Tegye fel a kezét, aki nem tudja azt az ősmagyar mondást, miszerint minden szentnek maga felé hajlik a keze! 😀 A Drága Szerző meg leköltözhetne Felcsútra a Fészek mellöl hogy, elmúljon a sárga irigysége, ami egy csóringertől normális lenne! 😀 (Megjegyzem, amúgy a lokálpatriotizmus miért ordas eszme?)

  • Az illusztráció viszont szerintem kolosszális!

  • a képről hiányzik a Pancsoló Aréna meg a házvégi budi a zorbánykastéjból, egyébként a korrupció ugyanojan mértékű…mint…

    még egy óriáskerék hiányzik Alcsútról abban lehetne lenézni a Nagy Mű re

  • Azon gondolkodom, hogy ha en lennek a (gerinctelen rablo maffiozo) miniszterelnok, akkor igy egesz Budapest jol jarna! (Igaz, hogy akkor Felcsut egy szakatt kis falu maradhatott volna tavol mindentol es mindenkitol. Sot! A zemberek nem is tudnak, h letezik.
    Nem lenne az orszag legnagyobb fociintezmenye, stadionja, csonakazo tava, kisvasutja, meg amugy semmi extra, ahogy a tobbi mai faluban sincs. Egy sz@ros kis porfeszek maradt volna! Viszont Budapest, Newyork es London utan a 3. legismertebb varos lenne felhokarcolokkal, tavakkal, diszkertekkel, bevasarlo negyedekkel es minden tovabbi szepseggel, ami Dubajban es Szingapurban elkepzelheto!
    A varosligeti toban felepulne egy pálma alaku sziget, valamint singapuri mintara mesebe illő függőkertek , üvegpalotak. A Hajogyari-sziget egy oriasi szabadidokozpont lenne szallodakomplexumokkal, vigalmi negyeddel, kaszinokkal es furdokkel.
    Igaz, hogy az orszag maradeka csak szaraz kenyeren es vizen tengetne eletet nyomoban.
    Csesszék meg! Miert nem ram szavaztak!
    Akkor lennek bajban, ha mindenki ram szavazna!
    Akkor kenytelen lennek demokratikusan osztani az igenyek es szuksegletek szerint. A fejlesztesek es epitesek szinten nem az en igenyeim szerint alakulnanak, hanem a rácio alapján.
    Belegondolni is fájdalmas, hogy milyen rossz erzes lenñe nekem.
    Az az érdekes, h ez o1g-nel megsem mukodott, mert a koncot haracsolva egymas nyakat martak. Igaz, hogy a hutlen Esztergomban mar a buszok sem jartak, a kozvilagitas sem ment, sot! Volt, h a szemetszallitas sem, es megis a jofideszes elvtarsak nemgyoztek egymas koncat cibalni!
    Visszasirhatjuk Simicskat!

  • Orsós Elemér
    2021 augusztus 26
    12:50 du.

    Jó jó..nade ennyire ??

    Régen úgy volt, hogy a főkönyvelő elvtárs, ha vállalati építkezés volt, akkor a vállalati teherautóval kivitetett egy platónyi téglát meg pár zsák cementet a kis telkére, hogy épüljön a hétvégi vityilló.
    Ha nagyon jók voltak az „összeköttetései” , akkor megfelelő mennyiségü sör fejében sorkatonákat lehetett kérni a helyőrségből, de csak hétvégén. És szigorúan önkéntes jelentkezési alapon. Ha nem volt sör, következő hétvégén nem ment senki.*

    És ha lebukott ezzel a dologgal, csúnya meghurcolásnak nézhetett elébe az illető.

    *Katonék, sör, építkezés:
    Ezt spec. tudom mert magam is jelentkeztem egyszer ilyesmire, mikor még újonc voltam. Aztán többet sem. Nem érte meg azért a két üveg sörért egész nap lapátolni.

  • Lehet hogy Felcsút mellett lesz az EMNÜRP* !
    Mert amennyire így fejlődnek a dolgok, ezt sem lehet kizárni.

    *EMNÜRP = Első Magyar Nemzetthy Űr-RePülőtér

  • Geyza
    2021 augusztus 26
    4:10 du.

    Az átkosbéli, fűalatt bátor elvtársak ezen a mai kontrorálatlan felbuzduláson most halálra aggódnák magukat, mert ők még rendelkeztek némi gátlásokkal, mértékletességgel! 😀

  • Orsós Elemér
    2021 augusztus 26
    4:50 du.

    Witz….Witz….Witz….Witz

    A gyerekek híres emberekről tanulnak az iskolában.

    -Na gyerekek, kinek az apukája hasonlít egy híres emberre ?

    -Tanítónéni kérem, az én apukám Gagarinra hasonlít, mert vadászpilóta!

    -Tanítónéni kérem, az én apukám Munkácsyra hasonlít, mert festőművész.

    Móricka nagyon jelentkezik

    -Na Móricka? A te apukád kire hasonlít legunkább ?

    -Tanító néni kérem, azé én apukám leginkább
    Dugonics Títuszra hasonlít!

    -Naaa..ez derék kisfiam.És miért ?

    -Azért tan’tónéni kérem, mert amikor lebukott,
    magával rántotta a főkönyvelő elvtársat is…

  • Vazul néni:
    2021 augusztus 26
    1:01 du.

    Ezt is elhárfázod a nagyérdeműnek ha kérik? :

    „Szél,szél, szállj keletről hozzánk
    szél,szél új világot hozz ránk.
    Jöjj el, te zengő hajnal győztes szabadság dallal
    szállj szállj, űzz el minden árnyat
    Zúgj-búgj,zengj te szabad szél
    Bármerre száguld szárnyad ott a szabadság kél.”

    /Valami Dunajevszkij után magyarítva/

  • Fennti Dunajevszkij-operettre,
    bizonyos „Szabad-szél” címűre (Google, Yutube)
    dettó született egy pesti vicc, mert mire nem ?

    Witz…Witz…Witz…

    Moszkvában a Rosszijja Hotel* előtt egy elvtárs
    a nagy nyugati autók szelepjeit tekergeti ki.

    Odamegy egy rendőr és rosszallóan kérdi:
    -Mit csinál itt az elvtárs? A nyugati elvtársak autóinak a kerekét leengedi ??

    -ÁÁ dehogyis rendör elvtárs…
    csak egy kis szabad-levegőt szippantok…

    *Moszkvai Rosszijja Hotel
    Tényleg egy nyugati színvonalú hotel volt. Voltam benne , de csak mint vendég. Az előtérben tárgyaltunk egy project-mérnökkel holmi műszaki kérdésekről.
    Fenomenális enteriör volt, az már tutti.

  • Geyza
    2021 augusztus 26
    6:24 du.

    Rodelinda
    nem!!!
    én nem úgy látám a valóságot!!!

  • A cikk szerzoje, egy allitolagos ujsag-iro, teljesen nema maradt az adatokon, hogy mi alapon nyujtott a Magyar Allami Adohivatal 13 milliard es 20 millio Forintot Alcsuszott falu szamara.

    Ketsegtelenul, a falu nem szedi pl. az alkohol es dohanyjovedek adokat, hanem a Nemzeti Ado Hivatal, amit per-capita alapon negyed-evenkent eloszt az u.n. „onkormanyzatok”-nak.

    Az osszeg talan tulsagosanak tunik azon ado-jovedelmeknek, de miert maradt egy sikeres es hivatasos reporter nema a cikke alapveto adatain???????

    Talan lenne mas is a KMH olvasoi kozott akit valoban erdekelne a valo adatok kozlese?!

  • Vazul néni
    2021 augusztus 26
    9:50 du.

    Te és a „valóság-látás” …

    Ha nem tudnám hogy hijján vagy a humorérzéknek,
    azt hinném tréfát próbálsz elkövetni..

  • Bendeguz79
    2021 augusztus 27
    12:32 du.

    Nem kellene hasogatnod ezt felcsúti szőrszálat
    Több is veszett már Mohá..izé Felcsútnál mint rongyos 13 Mrd.

  • Geyza
    2021 augusztus 26
    6:45 du.

    Remolina

    gyújcsál csillagszórókat és petárdákat! eltalálták a drónnal a támadás tervezőjét, kelet afgiban a paki határ közelében és megmurdelt! egy rongyfejűvel kevesebb! ő a gonocc isis-k {…szomtuggyamiaz} [igaz nem a főnök csak a tervező] és most… még van 3 nap mert ugye ott már erősen szombat van! hogy elhorgyák az írhájukat… 31 -dikén!

    most mi lesz zenéljél Dunajevszkij után szabadon de a Hattyúk tavát is Csajkovszkijtól vagya ami a pudvás fejedben még megjelenik

    regélj kis zümmögő most hogyan lesz az izé?

  • Rodeo11
    2021 augusztus 27
    10:45 du

    Tudok róla seggfej, de ennek miköze van Felcsúthoz?

    Különben..ha már szóba került :

    Amennyire alkalmatlanok a tálibok a hadviselésre és amennyire kemények voltak a még náluk is aljasabb iraki származású IS katonák, még megérheti a Világ azt is hogy az USA fegyveres erejének kell védelmeznie a tálibokat az IS-től .
    Ez lesz ám csak szép !

  • Geyza
    2021 augusztus 28
    6:53 de.

    Marisol, mivel te mindent tucc, mint a Nagycirkusz bohóca megkérdezem tőled, hogy akkor az általad felállított teória szerint az usa önmagával fog harcba kavarodni?

    és legyőzi önmagát?

    isisi megharcolja a isis-k-t és tálibokat, meg az usá-t és körbeharcolják egymást, isis két ká val és hogy most elajándékoztak $86000000000 értékű hátrahagyott harci marcit a táliboknak

    és arra tucc e valamijen magyarázatot, hogyha csütörtökön nem tudták hol lakik az ürge akit ledrónoztak szombaton akkor szombatra honnan tudták, vagy nem az volt a terv? közben költöznek Qatarba, és highly likely lesz még kalamajka 31 -dike előtt… a tervek szerint?

  • GEYZA 8/28, 6;53 se

    A Taliban orokolt a US adofizetoktol elegendo fgyverket egy millios hadsereg felszerelesere, kozttuk 150 repulot, helicopterket, 2200 robbnas-mentes jarmuveket, minden felszerelesekjket, stb.

    De az ENSZ Food Agency mar is kereget elelmiszer-adomanyokat az Afghan lakosssag segitsegere.

  • Remeletlenul remeltem, hogy talan a Ludas Mathyi ujsagiroja es a Kurir rovatvezetoje , vagy talan az olvasok kepes es hajklando lett volna alapveto felvilagositast nyujtani cikkevel, vagy hozzaszollasaikban, hogy az Orban adminsztracio mi torvenyes vagy jogi-alapon kovette el a cikkeben allitott oszegek tovabitasat a flaujanak.

    S talan ha nem lett volna torvenyes, hat mi jogos kerdore es felelosegre-vonast is probalt barki, s talan a sok „ellenzeki partok” nemelyikei???????

    Vagy azok csak buzlenek, az itteni hozzaszollok kifjezesei alapjan ; mint ….a fuben.

  • Bendeguz79
    2021 augusztus 28
    11:18 de.

    Azért ennyire ne essél túlzásokba.

  • Rodeo11
    2021 augusztus 28
    10:57 de.

    olyan vagy mint a modern gépzene : Tucc..Tucc..Tucc..
    Lapos és unalmas.

  • Bendeguz:

    200 légijárműve volt az afgán Nemzeti Hadseregnek.
    Hogy azok most hol vannak, még nem derült ki.
    Milliós haderőre való fegyverzete nem volt nekik.
    Egyesek szerint 380 000 volt az össz létszám, mások szerint a fegyveres szolgálatban lévők 200 000 -en voltak.

    Valószínű hogy nagyrészük a parancsnokaik árulása után elbujdosott felszereléssel együtt a hegyekbe. Még talán hallani fogunk róluk.

    A járművek csak a tálibok fegyverinek voltak golyóbiztosak.

    Hallottál már a spéci A10A harcigépről? (Google )

    Egy ilyennek a legvastagabb páncélzatú ruszki tankok is olyanok mintha papírból lennének. Még akkor is ha a Sonytól ellopott game konzollal irányítják, mint azt láthattuk pár éve. Meg is állt a barmoknak a disszemlén, a Kreml előtt..ezen röhögött akkor az egész világ.

    Az ENSZ nevű gittegylet meg nem nagyon érdekel.Fussák csak a hülye köreiket. Még arra sem voltak anno képesek hogy Szarajevo polgárait megvédelmezzék a mocskos szerbek által a hegyekre telepített nehéz-tűzérségétől, pedig ott ácsorogtak hónapokig.
    Mígnem aztán a NATO (USA vezetéssel) átvette a parancsnokságot és csodák csodája 3 nap alatt vége lett az emberirtásnak.
    Ennyit a semmire sem jó ENSZ-ről.

  • Bendeguz79:
    „mi alapon nyujtott a Magyar Allami Adohivatal 13 milliard es 20 millio Forintot Alcsuszott falu szamara.”

    Nem tudom. Talán feltünő lett volna, ha közvetlenül a szeretett Vezér és Kancellár – akinek saját vagyonbevallása szerint egy fillér megtakarított pénze nincs – utalják.

    „Talan lenne mas is a KMH olvasoi kozott akit valoban erdekelne a valo adatok kozlese?!”

    Az ilyesmi 80 évre titkosított államtitok, és mint a belügyminiszter egy hasonló kérdést feltevő újságíróval nyilvánosan közölte, hogy már a kérdés feltevése bűncselekmény.

  • Geyza
    2021 augusztus 28
    1:40 du.

    Mariposa eszt a grizi biztosan nyeli, mint kacsa a nokkedlit

    „Mígnem aztán a NATO (USA vezetéssel) átvette a parancsnokságot és csodák csodája 3 nap alatt vége lett az emberirtásnak.”

    azaz lebombázta porig Jugoszláviát a néhány tízezer halott és egy felszabdalt virágzó ország az smafu, csak EU gazsuláljon és fizesse a nato kőccségeit ha már ojan barátian szétbombázták az egyik tagállamát usa felszáll és leejti a baráti bombáit mindenki úgy barátkozik ahogy jelleme aggya nekijje!

  • Kővendég:

    Bendeguz kollega azt sem tudja
    hogy pl. a Magyar Nemzeti Bank elnöke szerint
    „az a közpénz, ami átkerül alapítványokhoz, elveszíti közpénz jellegét”

    Ez elhangzott a magyar állami médiákban.

    Alapítvány meg van itt mint égen a csillag..izé narancs.

  • Rodeo11
    2021 augusztus 26
    1:01 du.

    Eléggé undorító ahogyan jópofizol,
    hogy csökkentsed a cikkben vázolt
    dolognak a felháborító mivoltát.

    Miközben azt sipákolod itt
    minduntalan hogy mennyire útálod az Orbánt.

    Olybá tűnik
    trükkös módon próbálod
    csöpögtetni a kormányszart.
    Az is feltűnő hogy így választások
    közeledtével hirtelen megélénkültél.

    Mondjuk..fura is lenne
    hogy te, aki Putyin és a Népköztársaságiak
    seggéből szívod az „éltető nedűt” nem próbálsz meg
    Hungarófáraó kezéből is kienni pár nyomorúságos morzsácskát
    Mert azt azért ne próbáld meg bemagyarázni nekem
    hogy a szárazfa időnkénti pöngetéséből
    meg tudsz élni.Az állítólagos
    utazgatásaidról már
    nem is beszélve.

  • érdemes megnézni az alanti videót – hosszu kissé, de megéri „végigszenvedni”
    már persze csak annak való, aki akar élni és nem keseregni

    —–
    Akik csak azt keresik, hogy hogyan akarják maguk és mások az életét keseriteni, vagyis a MAZOCHISTÁKNAK javaslom a Bartust olvasni, fuszerezve Bayer Zsolttal – együtt KÖZEL 100%-OS KIELÉGÜLÉS!
    A maradék néhány százalékot Kövágó Vendég-Elvtárs és bandája itten a pincéböl szinte tökéletesen kiegésziti. (Tsê – vagy csehül?)
    Persze néhány helyi aktiv „szerzö” hatásos közremükösével, akiknek a látszat szerint más „tudományuk” sincs, csakhogy ezredszer leirni hogy Orbán falusi suttyó, cigány …stb,stb …. és föleg ha nem ö lenne magyarország miniszterelnöke, akkor se járvány, se éhezés, se …. se-se-se lenne, csak kánaán és paradicsom — persze kezdem érteni mire ment ki a játék, mikor engem paradicsomoztak itten széplelkek —-

    Szóval a videó nem erröl szól – a KMH valós léte (kicsinyes bosszúállási szomj) – hanem az életre, valóságra vágyásról (nem vicces videó – hanem egy szakmai elöadás – ugyan a virus apropóján, ami éppen átalakitja a világ berendezkedését – de amugy is az egészségkulturól, ami tölunk függ – mert a saját egészségünk kovácsa mi vagyunk – nem a naplopó gyurcsány/dobrev házaspár, vagy konkurense az orbán/Lévai házaspár
    Persze tökeletlen, gyáva, kistilü óvodásoknak csak ennyi jön le a világból – meg hogy az a hatalmas egyetemi koponya, aki egy aljas hazudozó naplopó, aki valami hülye intézetben hereveri és mocskos szájjal büfög bárkire bármit

    Foglalkozzunk inkább ilyesmivel, ami a valóban felvilágositást nyújt – lehetne ezt a felületet (olyan nagyszerü emberrel az élén, mint Christofer A.) egy kellemes közösséggé is varázsolni (sicc, ha akarja persze)

  • Gabriel
    2021 augusztus 29
    8:58 de.

    nem nézem meg, elegem van a sok tudományosabbnál tudományosabb a semmi körüljárása + polkorrekt kinyilatkoztatásokból!

    én egészséges vagyok mert megfelelően csinálom, a környezetemben senki sem lett SARS -os, ha egy vax 6 hónap után szavatosságát veszíti az sohasem hatott semmire csak a gyártó profittyára +{SIC} leszarom a sok rablómesét nem is hallgatom már nagyon régen és akkor jöjjenek elő mégeccer a tudományoskák, amikor a Pfizer, Astrazeneca, Moderna tulajdonosai nyílvánosan vídeózva mind a 4 dózisukat magukba böketik úgy, hogy megfelelő apparátus leellenőrzi hogy nem desztillált víz!
    mindegyikből millió dózisokat dobtak ki mert fertőzöttek voltak, lejártak, koszt találtak benne {japánok tegnap előtt} és mutatnak nekem egy ellenőrzött egyedet akit megvédett a vax bármitől is

    Chomsky nak igaza van ebben is de őt sem hallgattyák mert el vannak foglalva a tyúxaros napi teendőikkel a kis képernyőt bámúlva és belelépve a koporsójukba ami rácsapódik de nem haggyák abba mert még az elemben van delej

    most csipptelenség jött létre meg hasonszőrű nyalánkságok hogyan fognak visszamenni a Holdra hogy találkozzanak a lábnyomaikkal hacsak IDA el nem fújja őket a Jupiterre

    most ártatlenkéim aszongyák búcsúzóúl bombáznak még egyet Kabul ban mert maradék bombáikat nem akarják zsebben hazavinni vagy Qatarba a béke és a demokrácia szent nevében

  • KOVENDEG;

    Az persze nagyon elhiheto, hogy Orban-nak egy arva filler „megtakaritott penze” nincsen.

    Annak ertelme tisztan hogy nincsen (SAVINGS ACCOUNT-ban), takarek betetben, spor-kasszaban, stb.

    Hat ki lenne ma olyan ostoba penzet savings accountba tenni, ami evi 0.01%-ot fizet?????
    Amig a vilagszerti inflacio az 5%-ot is meghaladja.

    Bizonyara penzet befektetesekben tartja vilagszerte, fokent Kina-ban!!!!!

    A GEYZA altal tett megjegyzesre Kovendeghez;

    Matolcsi fingasai jelentektelenek!!!!

    „KOZ-PENZ” az amit az allami-adohivatal, ill. az allamhatalom a KOZOSSEG, ill. a dolgozok-zsebebol szed-ki!!!!!!!!!!

    Tanulj alapveto ertelmezeseket mielott ertelmetlensegeket allitanal !

  • GABRIEL;

    Miert nem irod meg sajat meglatasaidat, miert mindeg masok hosszu, valotlan es jelentektelen velemenyeit probalod kozolni a sajat soraid-helyett???????

    S a „Facebook”-on kozoltek nem csak hogy NEM hiteles es elhiheto allitasok, hanem vilagszerte minden elmebajos kozolheti es kozlik is am ostobasagaiknak hierdeteseit.

    Ha adatokra ohjatassz hivatkozni a Wiki es Britannica adatai az elfogadhatok.

  • Netherworldi Proserpina

    Gabriel
    2021 augusztus 29
    8:58 de.

    ” érdemes megnézni az alanti videót ”

    Most feltekeny lettem! Hogyhogy neked szabad ilyet megjelentetni, de nekem nem? Korabban, egy masik cikk kapcsan irtam a germ theory vs terrain theory-rol, es a cenzura valamiert nem talalta megfelelonek.

    Rodeo11,

    Nem fogod elhinni! Ma talalkoztam a muszlim mentorommal, es kiderult, hogy Afgi-bol van. Megemlitettem neki a litium-elmeletemet, es mondta, hogy Kabul alatt talalhato a rengeteg litium. Tehat a gyanum erosodott, mert igy meg konnyebb. 🙂

  • Netherworldi Proserpina
    2021 augusztus 29
    5:11 du.

    láttam élőben a foxnyuszin tegnap Nikki Haley -t arról ömlengeni, mekkora borzalom, hogy {SIC} most az „ő” mineráljaik mások kezébe kerülnek leginkább az ellenségeiknek lefestett világgazdasági konkurenciájukéiba… sohasem volt cél nemzetépítés a 20 év alatt kizárólag katonai kavargás és a leheccséges legnagyobb haszon kihordása a területről, amit még csak nem is nevezett országnak{érdekszféra}… a többit nem mondom; lehet deriválni [szvsz megmarad a lopott iraq i és szír olaj]

  • Netherworldi Proserpina
    2021 augusztus 29
    5:11 du.

    Ne szójjá bele amihez kuka vagy.
    A BME Mikrohullámú Tanszékén dolgoztam és miután eljöttem onnan mikrohullámú rendszereket terveztem, gyártottam és telepítettem a megrendelőimnek, magánvállalkozásban.

    Szaal jobban tennéd ha nem okoskodnál úton útfélen te idióta.

  • Netherworldi Proserpina

    Rodeo11

    Ha igazat mond a Nikki, akkor most az Kinae lesz. Vagy senkie, mert ha igaz az a hir, hogy tobb-tizmilliard befektetese utan rajottek, hogy tul sokba fog kerulni a kitermeles, akkor valoszinu Kinanak sem fog menni.

    De az is lehet, hogy szokas szerint hazudnak es mar reg kipumpaltak mindet… most pedig koszonom szepen, ennyi most eleg volt.

  • Netherworldi Proserpina

    Geyza
    2021 augusztus 30
    11:15 de.

    ” Ne szójjá bele amihez kuka vagy.
    A BME Mikrohullámú Tanszékén dolgoztam és miután eljöttem onnan mikrohullámú rendszereket terveztem, gyártottam és telepítettem a megrendelőimnek, magánvállalkozásban. ”

    Legalabb ertheto az ilyen „szakertelem” mellett miert ment tonkre a ceg.

  • Netherworldi Foreskin
    2021 augusztus 30
    1:01 du.

    Megint hazudozol.
    Mikor legutóbb (pár napja) ott jártam, egészen jól megvoltak.
    Ellenére jelen kurzus aljaskodásainak a hazai tudománnyos élettel szemben.

    Amúgy meg nem „cég” amint ideröfögöd hanem EGYETEM ha tudod mit jelent ez a szó.

  • Rodeo11
    2021 augusztus 28
    7:32 du.

    Fasiszta eszmékbe belebnolondult népeket csak széjjelbombázással lehet rábírni arra hogy revideálják az ostoba nézeteiket.

    De amit fenntebb hazudoztál vagy ferdítettél, azt mondd meg a vajdasági magyaroknak.Lehetőleg személyesen.
    Csak legyen a fejeden bádogvödör mert hogy eltörik rajta a kapanyelet, azt biztosra veheted.

    Vagy meséld el Bosznia népének akiket éppen kiirtani készült példaképed, a Hágában bíróság elé citált Milosevics.

    Szóval..kellet a szerbeknek az a kis bombázás, mint Japánnak a két atombomba vagy a Hitlerájnak a porig bombázás.

    Az ilyesmitól általában meg szokott jönnő az eszük,
    úgy „am blokk”…A végtelen nacionalizmusra célzok ami ezeket az országokat arra ösztökéli hogy kiirtsanak vagy rabszolgaságba taszítsanak más népeket.

    Most, amint hallom éppen Kína készül ilyesmire.

    Biztos lehetsz benne : meg fogják ők is kapni a magukét.