A keresztény Magyarország már elveszett

2021 szeptember 12 2:15 du.79 hozzászólás

Orbán Viktor miniszterelnök ismét tanúbizonyságot tett a rá jellemző cinizmusról, amelytől minden öntudatos és érett nemzetnek meg kellene borzongania. Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke a médiának elmondta, hogy Orbán Viktor a Ferenc pápával való rövid magyarországi találkozója során, az Eucharisztikus Kongresszus margóján, a díszes Szépművészeti Múzeumban arra kérte a pápát, hogy ne hagyja elveszni a keresztény Magyarországot. Ez az állítólagos kérés a pápához egy politikus részéről lekezelő, passzív agresszív és giccses. És egyben mélységesen őszintétlen is.

Magyarország nem keresztény ország, és a kormánypárt több mint egy évtizede, amióta hatalmon van, mindent megtett azért, hogy elutasítsa és kiiktassa a társadalomból a Katolikus Egyház egyik alapvető tanítását: a szegények elsőbbségének elvét.

A II. Vatikáni Zsinat (1962-1965), ahogy Ferenc pápa nemrég kijelentette, a mai egyház hivatalos tanítóhivatala, vagyis a Magisztériuma. A Lumen Gentiumban, a Katolikus Egyház dogmatikus alkotmányában olvashatjuk: „Krisztus szegényen és üldözötten vitte végbe a megváltás művét; az üdvösség gyümölcseinek szétosztása végett az egyházat is ugyanerre az útra szólítja hivatása.”

Aztán egy másik központi zsinati iratban, a Gaudium et Spes-ben — az Egyház lelkipásztori konstituciójában — ezt olvashatjuk: „Napjainkban különösen sürgető kötelességünk, hogy megkülönböztetés nélkül minden ember felebarátjává legyünk, és ha találkozunk vele, őt tevékenyen segítsük, legyen az akár mindenkitől elhagyott öreg, akár igazságtalanul lenézett vendégmunkás, akár menekült, akár házasságon kívül született gyermek, akár éhező.”

A szegénységnek sok arca van és Magyarországnak az elmúlt években is volt alkalma szembesülnie annak különböző oldalával. Ezek a találkozások megrázóak és zavaróak. Találkozott a magyar társadalom háború elől menekülő idegenekkel, az aluljárókból rendőrségi beavatkozással elhesegetett hajléktalanokkal és a 13 éves Jónás Istvánnal aki idén májusban ugrott a halálba egy hídról, amiután szexuális orientációja miatt terrorizálták iskolájában, segítséget, támogatást pedig nem kapott — és a jövő diákjai nem is kaphatnak majd, a kormány cinikus új „pedofiltörvénye” miatt. Szegények a politikai okok miatt felszámolt magyar újságok és magazinok egykori újságírói és munkatársai, a népellenségnek kikiáltottak, a bűnőzőnek nevezett menekültek és migránsok, azok akik egyházi státuszukat elvesztették, mert nem tartoztak a rendszer kedvelt köreihez és még sokan mások.

Ferenc pápa arra emlékeztet bennünket — és a következőkben idézett írásában a társadalom vezetőit is megszólítja — hogy a szegényekkel való találkozásunk nem csak arról szól, hogy mi segítséget és jótékonyságot nyútjunk nekik, hanem arról is, hogy ők felvilágosítanak és gazdagítanak minket.

A Evangelii Gaudium-ban olvashatjuk: „A szegények sok mindenre képesek megtanítani minket. Túl azon, hogy részesei a sensus fideinek, szenvedéseik révén ismerik a szenvedő Krisztust. Mindannyiunknak hagynunk kell, hogy evangelizáljanak minket. Az új evangelizáció felszólítás arra, hogy ismerjük fel életük üdvözítő erejét, és helyezzük azt az Egyház útjának középpontjába. Hivatásunk, hogy felfedezzük bennük Krisztust, ügyeik kapcsán a szolgálatukba állítsuk a hangunkat, de az is, hogy barátaik legyünk, meghallgassuk, megértsük őket és fogadjuk be azt a titokzatos bölcsességet, amelyet Isten általuk akar közölni velünk.”

A keresztény hit alapja a szegények elsőbbsége és egyben az is, hogy az elnyomó végső sorsa a hosszú sor legvégén történő kullogás. Orbán kisajátította a kereszténység képeit és szimbólumait, hogy felemelje az elnyomót és igazolja az elnyomást. Aligha van ennél ördögibb dolog. Orbán számára a kereszténység nem az inkarnációs történetről szól — arról, hogy amint Isten emberi formát öltött azonnal a társadalom peremeit kereste fel. Ott élt, ott épített emberi kapcsolatokat, ott gyászolt és ott szolgált. Orbán szerint a kereszténység nem más mint a nemzeti hagyományőrzés, a nacionalizmus, az idegengyűlölet, a kirekesztés és a könyörtelenség teológiai igazolása.

Ferenc eddigi missziója és tevékenysége szögesellentétben áll az orbáni politikával. Keresztény Magyarország nincs. Romlás viszont van.

79 hozzászólás

  • Magyarorszag lakossaga mondhatoan, ill. velhetoen, legalabb 90%-ban atheistak.
    Na de az mind a lakossag sajat onhatarozataik altal.

    De a kerdes, s remelnem valaki hajlando es kepes lenne valaszt nyujtani, hogy mi jog alapjan utheti mocskos orrat az allamhatalom, ill. a kormanmyzat a vallasok, fokent a szervezett egyhazak ugyeibe?????????

    Az egyhazak vezetoinek es a papanak legalabb lenne gerincuk, egyszeruen figyelmeztetni az allamhatalmat, ,ezen esetben a magyar allamot, hogy semmi joga, sem koze az allamnak, fokent a kormanyfonek az orrat az egyhazak ugyeibe beleutni.

    Remelhetoleg kovetelnek a teljes vallas-szabadsag gyakorlasanak torvenyes, ill alkotmanyos biztositasat.
    Ugy a vallas-szbadsag mint minden emberi jogokat korlatozo u.n. „sarkalatos torrvenyek” azonnali megsemmisiteset!!!!!!

    A vallasok es az allamburokracia teljes semlegessegeit egymastol.

    Igazan ideje lenne mar annak a XXI. szazadban!!!!!!

  • Adalbert George Latis

    àdàm ! hol vagy ……?

  • magam részéről aki az egyház emberbarátiságát tapasztalta de igazi alapvető segítséget nem kapván tőlük de a szeretet létezett de nem az igazi!!!
    ojan emberekre van szüxég, mint Chris ez az argentin Pápa aki tapasztalt sok mindent és fáj neki de ő sem tud megoldást csak palliatív megoldásokat képes adni manapság lehetetlen más{NEM, de az akarat ellenére nincs rá lehetőség}

    a szegénység az egy társadalmi álnokság!!! nem részletezem és AZ ÉN ÁLDÁSOM A KANADAI SALVATIO ARMY ra

    a többit majd mások elmongyák

    grizi már megint seggségeket dumál

  • Máté12

    1 Jézus tehát hat nappal húsvét előtt elment Betániába, ahol Lázár élt, akit feltámasztott a halottak közül. Mt 26:6-13 Mk 14:3-9
    2 Vacsorát készítettek ott neki, s Márta szolgált fel, Lázár pedig a Jézussal együtt ülők között volt.
    3 Mária ekkor elővett egy font drága valódi nárduskenetet, megkente Jézus lábát, és hajával törölte meg; a ház pedig megtelt a kenet illatával.
    4 Tanítványai közül az egyik, Júdás Iskáriótes, aki el akarta őt árulni, így szólt:
    5 „Miért nem adták el inkább ezt a kenetet háromszáz dénárért, és miért nem juttatták az árát a szegényeknek?” Jn 6:7
    6 De nem azért mondta ezt, mintha a szegényekre lett volna gondja, hanem azért, mert tolvaj volt, és a nála levő erszényből elszedegette, amit beletettek.
    7 Jézus erre így szólt: „Hagyd, hiszen temetésem napjára szánta;
    8 mert a szegények mindig veletek lesznek, de én nem leszek mindig veletek!”

  • O1g a Júdás!
    Ferenc Pápa látogatása lehetőséget biztosított neki a krisztusi katarzisra, de júdásként erkölcsi törpesége betokozta harácsoló bűnözői ketrecébe! Így a Pápa katalizátorként sem volt eredményes o1g lelkének megmentésére, hisz olyan szinten rothadt, önző.

    Lehetőséget biztosított a Pápa o1g részére az erkölcsi gyógyulásra, megtisztulásra, de erre is csak álszent, rafinált, érdekhajhász módon reagált!
    Pedig most az egész Ország, Európa szurkolt o1g-nek az erkölcsi megtisztulásáért.

    Nem tudom, hogy a rövid találkozójuk mennyire volt elég o1g gyóntatására, de eddigi bűneiért az hosszú idő lett volna!

    MEG KELL KÉRDEZNI MINDEN FÓRUMON, HOGY HOGY MENT A GYÓNTATÁSA!

    O1G magát rendszerint mélyen hívő katolikusként szokta láttatni, így számomra fura a Pápa kézfogással való üdvözlése.

  • Bendeguz79
    2021 szeptember 12
    4:22 du.

    Maximálisan igazad van, DE az ellen meg a most legjobban síró, hőbörgő egyházak tiltakoznának a legarrogánsabban, ha üzleti alapokra helyezett önfenntartásra kényszerítenék öket a teljes autónómia fejében! Nagyon sok egyház dőzsöl túlkompenzált állami támogatásból, ami fejében hálátlanul még a tizedét sem teszik vissza a köz asztalára!

  • Ezt a linket az előbb szerettem volna feltenni,de valamiért nem sikerült.Talán így – felesleges, tehát a link másolása után törlendő – idézőjelek között sikerül
    „https://www.youtube.com/watch?v=W1t5qUYB64g”

  • Hogyne lenne keresztényi Magyarország. Persze csak olyan értelemben van, ahogy Boda megnyilvánul évek óta, gyűlöletteljes habzó szájjal. Na Ő a mai magyar „keresztényi” hitvallás igazi lenyomata, ahogy Bayer, Bencsi és a többi akik életükben nem olvasták el – nem hogy értelmezték is volna a Bibliát. Széles rétegekben ez a „kereszténység” amit Marikánk is képvisel. Persze ez éppen oly messze van Jézus tanításaitól, mint Makó Jeruzsálemtől.

    A „demens vénember” pár órát volt Pesten, Szlovákiában 3 napot tölt. Mellesleg egy 10 dolláros karórája van, ami pár ezer forint. Vessük össze ezt a Habony egyedi gyártású 160 millió forintot érő órájával, vagy Orbán Ráhel több tízmilliós óráival, vagy a főtolvaj bármely rokonát, barátját említhetjük.
    Valahogy nem keresztényi… semmi sem amit művelnek.

  • Oh come on tisztelt szerzo, Magyarorszag soha nem volt valojaban „kereszteny”, meg alig szobelileg is.

    S kinek lenne joga azt itelni, hiszen az itelekezes is minden erkolcsi magatartassal szemben-allo tett!

    Na de senki sem szent, sem angyal, csak teremtett termeszete alapjan levo onzo-bunozo!!!!!

    De azzal senki nem hencegne.
    Vajon miert nem, hiszen a hianyossagaink bevallasa a leg-elso-erkolcsi kovetelmeny!!!!

  • T.Gábriel
    09.12.7:01

    A megszólítás (idézem:) „Máté 12.”[SIC] címére valahogy nem stimmel. Hiszen az írás . o t t . a 12.fejezet igehelyén teljesen . m á s r ó l . s z ó l , mint amit lejebb citálsz…
    Ti. ott, a Máté.12.1-8 a sábbát parancsának a megtartásának, illetve meg-nem tartásának a Jézus féle értelmezéséről.., azaz ebben . n e m . a lábának, illetve testének az olajjal megkenése a téma.

    Persze ezt rövidesen (az”1” után) sor végén jókra helyesbíted, ami dicséretes és hasznos az olvasó számára…

    Majd később, (az „5” után) megint hibásan választasz igét, azaz az igehelyet itt is eltévesztve „János 6:7”-re hivatkozol, amely valójában az ötezer ember megetetéséről tudósító vers részletét . n e m . pedig Jézusnak Márta asszony általi „megkenését”, illetve ennek jó-cselekedetként való jézusi megítélését ismerteti…

    Azt gondolom, hogy e hsz-ed címének szánt sajnos . t é v e s . „”Máté12″”is csak a jószándékú igyekezetednek tudható be, amely a tévedést leszámítva részedről mégiscsak egy kitűnő módszertani nyitás lehet. Mert azt is gondolom, hogy elég nehéz, sziszifuszi munkának tűnő, konkrét hivatkozásokat hozzárendelni egy mondanivalóhoz, de dícséretes igyekezeted mégiscsak a te javadra válhat, ha aktuális beszédtémákhoz mindig releváns igehelyet választasz majd, illetve jelölsz meg…

    Ui. Ezt a kommentemet nem vallási, hanem társalgás-módszertani témában tiszta jószándékkal küldöm el… 🙂

  • Vögelein
    2021 szeptember 13
    1:08 du.

    Hibáztam, mert elöször csak bemásoltam a verseket, és mivel egy másik bejegyzésbe már Máté könyvéböl irtam, viszont visszaemlékezve pont a Te szavaidra, hogy irjak igehelyet, ide is Máté neve sikeredett János helyett.
    De mindenképpen Jánost kivántam itt idézni, mert ö az aki valóságos tanuként irja le az eseményeket
    És ö az aki világossá teszi, hogy abban az idöben is ugyan ugy müködött minden mint most;

    Vagyis vannak a hippokrata álnokok, akik a szegények, elesettek megsegitésében önös érdekböl igyekeznek az élen járni, mint Judás
    És bizony a katolikus egyház létezese óta – MINT INTÉZMÉNY – bizony erre alapult.
    Nem tartom kivételnek a mai fövezérüküt, aki Róma királyi székében trónol, akárhogy is próbálja elhazudni.

    Számomra bizony ez a fenti találkozás nem más mintha Heródes király találkozott volna az akkori szentszék – a Nagy-szanhedrin/Nagy-tanács vezetöjével

  • Christopher Adam
    írja egyebek mellett

    „Ferenc eddigi missziója és tevékenysége szöges ellentétben áll az orbáni politikával”
    – A „szöges” jelző kivételével igaz.

    „Orbán szerint a kereszténység nem más mint a nemzeti hagyományőrzés, a nacionalizmus…”
    – Igaz, de az is: „Magyarországon az is keresztény, aki ateista”

    „A keresztény hit alapja a szegények elsőbbsége…”
    – A jézusi hit (kereszténység) alapja a szeretet nem a szegények elsőbbsége de a jézusi „szeretetből” minden levezethető. A Biblia szerint „Egy gazdag embernek nehezebb átjutni egy tű fokán mint bejutni a mennyek országába” – de nem lehetetlen-:)

  • Kedves Chris!
    -Ferenc pápa a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus záróeseményén, mint vallási vezető szeptember 12-én a Hősök terén tartott szentmisén vett részt.
    Tudnod kell hogy a Statio Orbis azt jelenti, hogy az egész világ nevében, az egész világért tartott fantasztikus korülmények között szentmisét.
    – Az Eucharisztikus Kongresszust hirdető plakátokon az szerepelt, „Találkozz Jézussal Budapesten!”, hiszen az Eucharisztia a Krisztussal való találkozás szentsége !
    Elhagzott : „Krisztus azonban az egész emberiséggel akar találkozni. Nekünk nem szabad a hitünk értékeit, a szentségi kegyelmek értékeit egyszerűen csak magunkba és a köreinkbe bezárni, hanem tovább kell adni a világnak.”
    A kormánynak és az ellenzéknek nem sok köze volt ehhez a nagyon sikeres és jól szervezett
    világeseményhez, ahol hihetetlen tömegek jelentek meg…
    – Ott láttam ellenzéki, és kormánypárti híveket is, a Te Orbánod, és én is csak résztvevői voltunk ennek a valóban felemelő
    eseménynek…
    – Az hogy a Szentatyát az ország legmagasabb közjogi méltságai fogadták, az egy másik történet…
    – Egyébként Magyarország, ezer éve Szent Istváni értelemben befogadó, keresztény ország!

  • Bendegúz 4:22

    Igaz és helyes meglátások.
    Helyénvaló követelések.

    Kösz’! 🙂

  • Populista melldöngetés.
    A gyémántokkal kirakott ezermutatós sznobórákkal.

  • O1G666:
    „O1G magát rendszerint mélyen hívő katolikusként szokta láttatni”

    Hol és mikor? Nyilván az én vallási műveletenségem miatt ezt nem tapasztaltam. Azt igen,hogy reformátusnak szokta magát mutatni.

    O1G666:
    „így számomra fura a Pápa kézfogással való üdvözlése.”

    Ejnye-ejnye, nem nyújtotta kézcsókra a kezét a pápának? 🙂
    Ez az elvárható protokoll súlyos megsértése. 🙂

  • SLAPAJ irta; „Magyarorszag befogado kereszteny orszag volt…”

    Magyarorszag evszazadokon at nem befogado, hanem szomszedait katonai eroszakkal meghodito orszag volt.

    Nem-emlekeznel a Petofi „harom tenget hatarolta’ cimu allitasara.

    De 1848-ban meg a Szlovak szarmazasu Kosuth is megtagadta mindenik nemzet fuggetlenseget.

    De amint masok altal meghoditva, rogton huseges csatlossaikka valt.

    Hanyan itten ma is siratjak a Moszkvai uraik hatalmanak az elveszteset. Hm??????

  • VOGELEIN;
    Hat aki oszinten a tukorbe mer nezni, lathatna maskent???

  • Anúgy Magyarország lakóinak többsége keresztény,de a zsidó vallásúak is sokan vannak,és megbecsült tagjai a társadalomnak,egyházukkal Orbán is jó viszonyt ápol,megemekékezik a Holokauszt áldozatairól,az ünnepek alkalmával köszönti őket,mint most a Pápa is!
    A komcsikkal,ateistákkal ugye nem szükséges foglalkozni?
    Na erről ennyit,röviden

  • Ma jöttem haza a kórházból és csak most regáltam az alaptalan,valótlan,uszító cikkre,amit nem közöltek”azonos hozzászólások” ra hivatkozva,…ami ugye azt bizonyítja,hogy nem bírják a kritikát,és persze engem,pedig már jó régen nem írtam!
    Ha korrekt(?) a hírlap,akkor leközlik,ha nem a hozzám hasonlóak úgyis tudják mikyen véleményen vagyok!

  • Na örülök,hogy mégis megjelent a véleményem!
    Köszönöm!

  • Még moderálnak,de mit? Nem használtam közönséges szavakat!

  • „Orbán kisajátította a kereszténység képeit és szimbólumait, hogy felemelje az elnyomót és igazolja az elnyomást. Aligha van ennél ördögibb dolog. „

  • Kovendeg-nek

    O1g mar nem tul hiteles e teruleten sem, hiszen gyermekei katolikusnak, masik reformatusnak lett keresztelve.
    A tobbirol nem tudok, de ez alapjan nem csodalkozhatunk, ha van amelyikuk zsido, masik pedig muzulman lett!

    Valoban megszegte a protokollt, hiszen nem csokolta meg o1g kezet, de legalabb a gyurujet, v draga orajat!
    Meglehet azt probaltak rendezni, h Ferenc hogy bitorolhatja o1g helyet a vatikani tronon!

    Ezen helyzet korrigalasara o1g Orbi et Urbi beiktatja magat, hiszen a papavalasztast a szavazatszamlalo bizottsag szerint o1g nyerte meg, mikozben a vatikani feketefust-gép szamlalas kozben veletlenul meghibasodott. Igy a lengyel, erdelyi es ukran levelszavazatok alapjan a biborosi konklave 110%-kal o1g-t valasztotta meg!

    O1g a feher fustrol is gondoskodott, hiszen Szajjer Joci a fideszes buzitarsaival a vatikani teraszon egy lavor füvet szivogat. Igy o1g a fejere igazitja a pápai suveget.

    Kozben azon lamental, h Ferenc hogy tudjta eddig elfogĺalni az ő helyet.
    Alcsutdobozrol athelyezi szekhelyet Pápára, ahol megépitteti a Vatikánt életnagyság duplájában.
    Roma kozepen pedig lebontatja a SztPeter bazilikat es helyette focistadiont eppittet eu-s forrasbol Meszarossal, aki megnyerte a palyazataott dupla aron (ami hulyeseg elso ranezesre, hiszen egy kopesre ott van a Colosseum is!)

    Nevvalasztasakor ejti a Gergely papa nevet, mert rossz asszociacio, föleg Karacsonyi idoszakban.
    Közben Assziszi, hogy Szt Ferenc a talalo uj neve, de talalobb a Cézár Pápa! (Ha mégsem jonne ossze, akkor mint Alcsuth-pápadobozi Ellenpápa – Cézár -Ellenpápa Őmeltosaga!)
    Tortenelemhamisitassal kimutatja a Vértesben egy apjahoz köthető kőbányaban talált tekercsekben pontos leírast, hogy ősi rokonai lndiabol erkeztek az Ujdelhiben volt Legkelet-rómaibb császárság kozpontjabol, ahol 14 degenerácion keresztul a Legkeletrómai csaszarok voltak egyben mint Legellenpápák!

    (Hogy ki legyen vegul az egyeduli papa, azt igazsagos focimeccsen dontik el.
    No nem az olasz es a magyar valogatott osszecsapasabol, hanem a vatikani valogatott a magyar elleneben.
    Ferenc lesz az egyeduli mezonyjatekos, de kapusuk sem lesz! A magyar valogatottban pedig o1g lesz az egyeduli csatar, neki passzoljak mindig a labdat, amit igyekszik az ures kapuba rugni.
    Igy igazsagos es torvenyes keretek kozott o1g koltozhet be a vatikani Ovális-szobába, mint Cesar Ellenpápa!

  • Horthy – mint o1g peldakepe nyomdokat nemcsak, mint Ellenpápa, hanem Ellentengernagy is lesz!
    Így, ha mar az uvegzseb-programot nem is sikerul betartania, üvegtengeralattjaro pápamobilja lesz!
    Mivel tengerrel ma egyenlore rosszul állunk, ezert Alcsuthdobozon a stadiont feltoltve elinditja a 100-tenger kaloza projektet, mikozben feltolti a megepult, vegre hasznosithato stadionokat vizzel!
    A foci-vb-re keszulva a Feröer-szigeteknek szobeli igeretett tett pavatanca kozben, hogy hagyjuk őket nyerni! Cserebe 1.500 delfint kert.
    A skandivaviai szigetek mar be is fogtak orban-Cézár delfinjeit.
    (Azt elfelejtettek tisztazni, hogy hogy keri orban leszallitani…. )

    https://youtu.be/a289TztePe0

  • Szakertőkent a BALNEOLOGUS XII. ker.volt polgarmesteret a fideszes Pokolnyi Zoltant vonta be a delfinek honositása erdekeben.

  • Sok politikai találgatás volt arról, hogy ez mennyire szól az Orbán-kormánynak. A pápa társadalmi tanítása és hangsúlyai éles ellentétben állnak a magyar kormány fontos politikai üzeneteivel. A pápa a migráció, a homoszexualitás és a szegénység kérdésében is határozottan „baloldali”, „progresszív” pozíciót képvisel az egyházon belül, többször nemet mondott a kerítésépítésre és a bezárkózásra, a befogadás elutasítására is. Ez látványosan különbözik a magát kereszténydemokratának nevező, a kereszténység védelmére hivatkozó magyar kormány által használt nyelvtől, a kormányközeli média pedig időnként éles kirohanásokat produkált az elmúlt években a pápa ellen, Bayer Zsolt migránsozta, demens vénemberezte, kreténezte a pápát.

  • „A Vatikán még soha nem sértett meg ilyen mértékben egy megválasztott kormányfőt, amikor gyakorlatilag megtagadta, hogy állami rangra emeljék a látogatást, és pár óra múltán már tovább is megy Pozsonyba” – írta például a francia jobboldali Le Figaro.

  • Ferenct 4,46

    Bocsánat, miközben egyetértek, azért az utolsó citátumodhoz néhány kiigazítással tartozom számodra:

    1. Nem „e g y” gazdag embernek – hanem; . A . g a z d a g n a k.
    Tudniillik, az egy [számnév] itt határozott névelőként funkcionálhatna, ha Jézus nem megvetéssel utalna A gazdagra, mint parancsolatszegőre. Így egybekapcsolja a két fogalmat márcsak azért is, mert a gazdagság a 7 főbűn közül is az elsőt, a kevélységet is magában hordozza… Tehát itt csak a határozott névelő állja meg a helyét.

    2. Nem „e g y” tű fokán – hanem . A * (!!!) t ű . f o k á n aminek az oka az, hogy
    a./ Adott szakaszban >nem varrótűről<, hanem a Róma-korabeli Jeruzsálem egyik kereskedelmi kapujának a nevéről van szó, mely "falnyílás" annyira szűk volt, hogy a megrakott tevék [a vámszedők örömére] csak térdencsúszva tudtak rajta közlekedni .
    b./ Ezért itt "az egy", mint általánosító, azaz a határozatlan névelő használata nem indokolt, sőt… Ti.ebből . A . t ű . f o k á b ó l . az egész világon csak ez az egyetlen létezett.

    – Minden esetre, rövid néhány hetes ott-tartózkodása ellenére Jézus kellő tájékozottsággal bírhatott, hogy nemcsak a kereskedelmi kapukról, de azok népi elnevezéseiről is tudott…
    – Sajnos az mindmáig sem tisztázott, hogy Jézus szegény alatt kiket is ért, a nincstelen szabadot, vagy a gyarló ember tulajdonát képező élőgépet, a rabszolgát…
    ˙

    .

    * A modern Bibliai Társaság fordításában is feltétlenül így olvasható.

  • S lapaj
    13.4:59

    „Magyarország szentistváni értelemben ezer éve befogadó ország”.

    Mínusz 11 év = 989 év.

    Tudniillik „orbáni értelemben” viszont, az idegeneket nem szükséges befogadnunk sőt… Akár el is zavarhatjuk őket bármily szerencsétlenek, vagy menekültek lennének is… STB.

  • Auróra Borealis

    Chris! 🙂

    Egy cikket megérne a szlovákiai 3, azaz Három napos látogatás mérlege is. Ott tudniillik már eddig is, friss hírek szerint a Pápa többször is elítélőleg utalt az orbáni politika talmi hamisságaira, a kereszténység és kereszttel való visszaélések sokaságára.

    üdvözlettel:
    AB

  • Auróra Borealis

    Gabriel szept.13.4:26

    Hogy gondolod azt, hogy valaki
    „önös érdekből igyekszik a szegények és az elesettek megsegítésében élen járni”?
    Ez finoman szólva is már akkora rosszhiszeműség, amit csak az olyanok kiabálnak szerteszét a világba, akik ezt az isteni kötelességet jobb esetben lustaságból, rosszabb esetben rosszindulatból nem teszik meg, illetve így szabotálják el az adakozás és segítségnyújtás parancsát.
    Furcsán kifacsart és sötét, sanda gondolkodásmódra valló nyilatkozat.

    Júdás védelmében:

  • SZUKITS REZSO 2021 Szept.14, 2;34 du irta;

    „Aligha van ennel meg ordogibb ero.”

    Persze hogy volt es van is, sot sokkal melyebben am, mint a volt nemzeti Szocialista es Moszkvai Nemzetkozi Szocialaista elvtarasak voltak, akiket siratsz itten vissza megallas-nelkul.

    De mint a mondas, „Vigyazz hogy mit ohajtanal, mert valora johet am” !!!!!

  • Boda Mária:
    „Ma jöttem haza a kórházból”

    Valóban, az utóbbi hónapokban ez már a második hosszabb időszak
    volt, amikor nem jelentkezett. Hiszi, vagy nem hiszi, teljesen mindegy, de már valóban aggódtam magáért.

    Boda Mária:
    „és csak most regáltam”

    Nem kellett volna ennyire elsietni, vigyázzon az egészségére, talán pihenjen kicsit többet a szokásosnál.

    Boda Mária:
    „az alaptalan,valótlan,uszító cikkre,amit nem közöltek”azonos hozzászólások” ra hivatkozva”

    Ha jól értem az Ön sajátos fogalmazását, akkor itt egy saját alaptalan, valótlan, uszító hozzászólásáról beszél, amit a KMH
    nem közölt, „hasonló hozzászólásokra” hivatkozva. Nem tudom,
    talán meg kellett volna írnia Christopher Adam úrnak,hogy Ön éppen beteg, kórházban fekszik, és kérni, hogy hozza le az írását (ami- föltételezem – aligha lehetett vacakabb,mint a számtalan korábbi írása). Szerintem humanizmusból soron kívül lehozta volna.

    Boda Mária:
    „,…ami ugye azt bizonyítja,hogy nem bírják a kritikát”

    Általában kevesen rajonganak a kritikáért, Ön nazonban most kitünően szerepelt önkritikából azzal, hogy a saját,meg nemjelent írását minősítette „alaptalan, valótlan, uszító hozzászólás”-nak – ehhez kiemelkedő önreflexiójához gratulálni tudok. Csak így tovább!

    Boda Mária:
    „és persze engem”

    Magát? hát nézze én csak a magam nevében írok; nem kedvelem, de nem is gyűlölöm Önt. Közömbös nekem, ám vagyok annyira tapintataos – nem tudom, észrevette -e? – hogy amióta egyszer írta,hogy Önt a barátai Boda Marcsinak nevezik, azóta ha reagálok valamely hozzászólására, mindig Boda Máriának címzem; nem szeretném,ha összetévesztenének.

    Boda Mária:
    „Ha korrekt(?) a hírlap,akkor leközlik,ha nem a hozzám hasonlóak úgyis tudják mikyen véleményen vagyok!”

    Óh, emiatt nem kell összetörnie magát a sietségtől, pihenhet nyugodtan. A véleményét – bármiról is légyen szó – akkor is tudjuk, ha egy szót sem ír!

    No, mielőbbi teljes gyógyulást,jó egészséget kívánok!

  • Olvasom az ordító baromságokat, hogy a pápa Romániába látogatott (NewYorkTimes) és hogy Orbán Viktor a magyar „államfő” (Figaro) …. És ezen a szinten vitatkozgatunk! -g-

  • Auróra Borealis
    2021 szeptember 15
    6:09 de.

    Hmmmm….

    Judás védelmében …. kkkkkk …
    Pontosan nyilvánvaló a „judási éned”, beleértve valamennyi sorstársaidét, igy pontosan erröl beszélek – ahogy János lejegyezte Judás esetében;

    Igen egyfolytában ezt hazudja be valamennyi marxista a világba, de hogy ezzel még igy is hencegni is lehet ….???

    Persze, Judás is hencegett vele, magának Jézusnak a képébe vágta, hogy eladhatták volna háromszáz dénárért – amit a szegények között ö, a Judás majd szétosztott volna, ahogy szokta, az elsö tétel a saját zsebben marad, vagy átteszi a másikba – a többit meg majd kiválogatva annak akinek akarja – ezt jól megtapasztaltuk a Pártállamban

    Köszönet – az isteni felvilágositásért ….

    Ugyan már mesélj hosszan a voluntáris tevékenységeidröl ….
    Meg arról is amikor végleg elfogy a kaja – és darabokra hullik a CCCP

  • Elnézést a visszakanyarodásért, de ezt sajnos nem tudtam kihagyni! 😀

    Bendeguz79
    2021 szeptember 14
    11:53 de.

    „Nagyszeru Magyarok!!!!!

    Vadoljatok on-magatokat , vedelmezni mind a korrupt ,hazug es rablo-politikusaitokat!!!!!!”

    Te sunyi kis Bagoly(mondja Verébnek). Most már tényleg nézd meg -mert már eddig vagy ötször ajánlottam, lehet hogy eredménytelenül?- Eddie Murphy ide és példamutató politikusaitokra vonatkozó -paródiának látszó- „dokumentumfilmjét”, mely nálunk „A dzsentlemanus” címmel aratott kasszasikereket! 😀 D: D:

  • O1G666:
    „O1g mar nem tul hiteles e teruleten sem, hiszen gyermekei katolikusnak, masik reformatusnak lett keresztelve.
    A tobbirol nem tudok, de ez alapjan nem csodalkozhatunk, ha van amelyikuk zsido, masik pedig muzulman lett!”

    És? S ha az egyik gyerekét katolikusnak, a másikat reformátusnak kereszteltette, a harmadikat zsidóként, a következőt muszlimként, a két legfiatabbat pedig buddhistának vagy animistának nevelte, akkor mi van? Mi lenne ebben a baj, különösen az olyan probléma, ami a politikai közösségre tartozna, nem pedig szigorúan az Orbán család magánügye lenne? Szerintem semmi. Lehet,hogy a plébános, lelkész, a rabbi, az imám, stb. összehúzná a maga szemöldökét, de mi köze lenne ehhez a magyar politikai közösségnek? Szerintem semmi.

  • Egy alapeszméikkel kompatibilis „koldus” pápa hiteles lehetne!
    (De ez sem az!)

  • Boda Marcsi
    2021 szeptember 14
    1:14 du.

    Gondolom örültek a kórházban hogy végre megszabadulhatnak tőled.

    Feltételezhetőleg ott is folyamatosan
    arról locsogtál hogy most milyen jó magyarnak lenni.

  • Auróra Borealis

    Gabriel 15.1:25

    A „Júdás védelmében:” ezt a véletlenül odabiggyesztett befejezetlen mondatrészt helytelen’, de ottfelejtettem… Viszont erre utal az a kettőspont is, minek szerepe, hogy folytatást helyezek kilátásba, ám váratlan elfoglaltságom miatt a témát már nem tudtam befejezni, ill kifejteni..

    Azonban te vad és erőszakos Énednél fogva – persze nem tehetsz erről – melyen képtelen vagy uralkodni, lecsapsz egy csonka mondatra, mint egy csuka a csillanó csalira és lehordasz engem mindenféle ennek annak, sőt még Júdásnak is nevezel, holott ki sem fejtettem a mondandómat. Nade lelked rajta, hogy a hiba, amit magadban ismersz, azt feltételezed az ellenségnek vélt békés vitapartneredben is. Ugye ez nem éppen keresztényi, de nem is zsidó tulajdonság…

    Azért, annyit mégis hadd mondjak el – ha hagyod elmondani – előrebocsátva, hogy a Biblia (v. Szentírás) című vegyes tartalmú s ettől oly kellően homályos tartalmú szöveggyűjtemény, voltaképp egy agglomerátum, amely nem, vagy csak utalásai révén nevezhető történelmi forrásnak, amely bizonyító erővel tárna fel tényeket.

    Ez az isz.325-ben kf.művekből egybefűzött – más művek kiselejtezésével* véglegesített iratköteg csak egyetlen dologban mutat egységet, mégpedig az az elrendeltetés dogmájában, amely koncepció viszonylag következetesen végigvonul még az ott, a Niceai zsinaton hozzácsatolt úgymond’ új-szövetségen is. Ugyanis ez utóbbi toldaléknak az önkényesen elvetett** és onnantól egy másodlagos,”ó-testamentummá” degradált „részre” mégiscsak szüksége volt a jóval korábbi, mennyiségében is többszázszoros törvényi [benne a Tóra] hivatkozásaira. Márcsak azért – vagy csak ezért is – mert az első „keresztények” épp’a történelmi körülmények szorítása alatt menekülésre illetve kínos mimikrire kényszerített, renegát zsidók voltak. Ettől oly gyakoriak a visszautalások az eredeti bibliára, a Törvényre, a prófétákra, a királyokra utalások, hogy lám az isteni predesztináció a mi „új” szövetségünkben” is megmaradt mondhatnók isteni jogfolytonos állapot…

    S lám, a renegátok – Pállal az élükön – oly sok egyéb mellett, „megformálják” a gyűlölt zsidó archetípusát, ahol kapóra jött, hogy a tizenkét apostol közül egyedül Júdás az, aki nem Galileából, hanem Judából származik. Innen a Júdás pecsét, amely mindjárt a „zsidó”, mint az áruló melléknév megfelelője.
    Az Iskarióti, pedig a görög-latin „sicarius” különféle nyelveken átvándorolt, azaz átlakult, önmagában értelmetlen változata tekintve arra, hogy Iskariót nevű helység a világon nem létezett. Hasonló valószínűséggel ugyanarról a praktikus metamorfózisról beszélhetünk, mint Jézus názáreti mellékneve esetében is, amely eredetileg a Róma által nazarénusnak nevezett lázadók*** meghatározása, de semmiképp sem egy helységnév származékneve…

    Nade, visszatérve a mindkét Biblia >belső logikáján< végigvonuló lényegre, a predesztináció hatására pl. Júdás tragédiájában –
    – itt most az eleve rásütött [zsidó] árulót félretéve – többször is látható Jézus, s vele Júdás sorsának az elrendeltetett volta akkor is, amikor a Jn.13.21-27-ben:

    A.) A tanítványok megrökönyödve Jézus fájdalmas jóslatán kérdezgetik, hogy ki is lenne az áruló köztünk, mire ő: "Ő az akinek a kenyeret adom, miután belemártom az ételbe" és Jézus a tálba mártott kenyeret Júdás felé nyújtva azonosítja az áruló tanítvány személyét, akibe (az eddigi isteni logikától eltérően) a falat lenyelése után azonnal belészáll a Sátán…

    B.) Ez után maga Jézus mondja Júdásnak, hogy
    "Amit tenned kell, azt tedd meg mielőbb".

    Más helyeken is ez a fajta kikerülhetetlen "sorsszerűség" az, amely feltétlen arra utal, hogy pl"aki engem küldött, az vissza is vár" homályos utalása arra, hogy ő sem tehet mást, minthogy aláveti magát, úgy mint az írás szerint Júdás sem állhatott ellen e felsőbb akaratnak… Miután pedig az az elrendeltetés beteljesedik, ő megretten az önkéntelen tettének következményétől és végez magával, mely vég Júdás megbánását tanúsítja.

    Az Újszövetség tendenciózus beállítása Niceában sanda megfontolásból hagyja ki a tárgybeli "eretnek" változatokat, melyeket az utókor gnosztikus iratokként tart számon amelyek előkerülésük óta teljesen más megvilgításba helyezik többek közt Júdás személyét is. Ilyen sokatmondó irat a 2007-ben sivatagban előkerült Júdás evangéliuma című korabeli kézirat is, amely őt abszolút pozitív szereplőként sőt, Jézus kedvenc tanítványaként írja le s kizárólag az isteni predesztináció alapján ítéli meg Júdás minden tettét, magyarul: rehabilitálja.
    ˙

    .
    * Júdás Evangéliuma c. papírusz tekercs is ilyen kiselejtezett irattömegből – egyiptomi sivatagi homokkupac alól – került elő.
    ** Az Ószövetség, Nicea szerint olyannyira "elvetett" koncepció, hogy azt több mint ezer évig tilos is volt használni, sőt ezt csak Luther után adták ki különböző nemzeti nyelvekre lefordítva. Katolikusoknak mindmáig nem megengedett olvasmány. A saját Újszövetség változatukon kívül, minden más vallási és világi filozófiát ők csak a Katekizmuson keresztül közelíthetnek meg.
    *** Nazarénus: a római megszállók által lázadóknak minősített pártos zsidók összefoglaló elnevezése. Ám elsősorban az esszénusokra vonatkoztatták, akikről a Qumrani tekercsek és föltárt régészeti leletek óta bebizonyosodott, hogy az egyáltalán nem volt egy úgymond békés törzs, pláne nem egy elkülönült és cölibátusban élő vallási szekta, inkább volt az a lázadók szellemi központja.

  • Auróra Borealis

    Utóirat:

    Izrael lejegyzett pártjai a római hódítás idején:

    1./ a Róma-ellenesek:
    a.Farizeus–>ezen belül;a Zelóták–>radikális szárny; a Sicarius
    b.Esszénusok Júdea-vidéki rómaellenes buzgó, jámbor gyülekezetei

    2./ Rómához lojális:
    Szadduceus a felső párezer pártja.

    Gabriel
    Ezen kívül példaképével, Ker.Jánossal együtt az esszénusoktól hozott szokás szerint merítkeznek meg a Jordánban, ami szintén nem újdonság. Az ókori, júdeai városokban számtalan mikvét tártak fel a régészek. Ennyit a „keresztelés” szokásáról…

  • KŐvendég, hallottál már egyáltalában REVERZÁLIS-ról…? Ha nem, akkor inkább maradj csendben.

  • Egy kis árnyalás… A Pápa nyilatkozott a spanyol sajtónak az Orbánnal való beszélgetésről.. „…Szó volt kiemelten a környezetvédelemről….a családi intézkedésekről… a gyermekvállalás magyarországi támogatásáról… s az EU-ról mint egy furcsa ügykezelői hivatalról….” A gyengébbek kedvéért: a Pápa római katolikus jezsuita, Orbán pedig református…. A kommentelők meg zömében analfabéta ateisták !!! -g-

  • Aurora7,28
    Na és akkor ezt az élcsapatot vizsgálva, Jézus és a 12 apostol között legalább kettő szikárius (azaz a késes terrorista-lázadó) egy zelóta (azaz túlbuzgó-lázadó) és nagy valószínűséggel legalább egy farizeus is leledzik, aki maga is a római jog szerint, csupán nézetei és messiási ambíciói révén számított lázadónak.
    Szadduceusról azonban nem tudunk, hisz azok gazdag nemesek, akik nem lázadtak a Római elnyomás ellen, amely végsősoron az ő érdekeiket is szolgálta. Tegyük hozzá azonban, hogy a vámosok és a pénzváltók is ebbe az érdekeltségi kategóriába tartoztak párt nélkül. Utálta is őket a nép. Ilyen rendszer kegyeltje azonban az apostolok között akad több is.
    Mindez az egész arra utal, hogy abban az időben a zsidóságot fölöttébb két dolog izgatta, a megszállók folyamatos jelenléte, valamint a messiás – azaz a zsidók jogos és legitim királya – eljövetele iránti türelmetlen várakozás…
    Jellemző erre a közhangulatra, amikor Simon – a későbbi Szt.Péter – a Jézus által hozatott egyik karddal vágja le a Jézusért küldött egyik katona fülét. Pedig őt az evangélista csak simán zelótának jelöli – és nem szikáriusnak. Oszt mit is tesz, ha még az is lett volna..?
    A római nyomás tehát mindennek a kiváltó origója az újszövetség történésnek tűnő, és ott leírt cselekmény összefüggéseiben a történeti háttér.

  • ORSOS 9/15, m1;36 de

    NEM vagyok POLITIKUS, azt mar talan tudhatnad!

    Orsosnak jeleztem soraimat ,NEM Eddie Murphy-nek!

    Szineszek, mint politikusok tesznek es mondanak barmit penzert !!!!!

  • D.Bernstein:
    „KŐvendég, hallottál már egyáltalában REVERZÁLIS-ról…?”

    Mivel költözködöm, épp nincs a polcomon a Codex Iurus Canonici 1983-as kiadása (ha jól emlékszem – de tévedhetek -, a VII.könyv VII.cím VI. fejezetében esik szó a vegyes házasságokról) se az azzal együtt kiadott
    apostoli rendelkezés, Ferenc pápa ez év májusában kiadott „Pascite Gregem Dei” kezdetű rendelkezését még nem is olvastam, a Kánonjogi Intézet által korábban kiadott Erdő Péter féle „Egyházjog” tankönyvnek pedig anno is csak az első kötetébe néztem bele, így a reverzálisról is csak éppen hogy
    tudok valamit. Ráadásul én nem vegyok keresztény, egyszerű,nyolc általános iskolát és szakmunkásképzőt végzett zsidó emnber vagyok, a róm.kath.kánonjog nem tartozik kifejezetten az érdeklődésiköröm centrumába. Be kell ismernem, hogy per pillanat legfeljebb csak a jogintézmény Mária Teréziáról kezdődő magyarországi történetéről tudnék maximum 2-3 flekket papírra vetni. Sajnálom, de nem lehet mindenki olyan művelt mint Ön…

    D.Bernstein:
    „Ha nem, akkor inkább maradj csendben.”

    Köszönöm a jóindulatú, óvó figyelmeztetését, de nem viszonzom.
    Ellenkezőleg. Írjon csak Hölgyem (Uram) bátran, minél többször, legalább hozzászólásai alapján jónéhányan ki tudnak alakítani valamelyes reális képet az Ön(Önök) tiszteletre méltó személyiségéről.

  • D.Bernstein:
    “KŐvendég, hallottál már egyáltalában REVERZÁLIS-ról…?”

    Ja, látja majdnem el is feledtem… Szóval a rezervális mint olyan, a Római Katolikus Anyszentegyház jogintézménye. A (legalábbis akkor) református Orbán Viktor és Lévai Anikó a Magyarországi Evangéliumi Testvérgyülekezet elnöke, Iványi Gábor lelkész úr előtt kötöttek egyházi házasságot metodista szertartás szerint. Ennek megfelelően semmiféle reverzális szóba sem jött, nem is jöhetett. A házaspár első két gyermekét szintén Iványi Gábor keresztelte meg. Az más kérdés, hogy úgy hírlik (merő véletlenséből épp OV politika karrierjének indulásakor) Lévai Anikó felkereste a lelkész urat, és kikérte tőle a két gyermek keresztlevelét, azzal hogy ő mégis a róm. katolikus hitben kívánja őket felnevelni.

    Önhöz legfeljebb az a kérdésem lehetne, hogy ha az Orbán-Lévai
    házaspár minden gyermekét más-más vallásban kívánta volna fölnevelni, ez Ön szerint mennyiben lenne a magyar politikai közösségre tartozó közügy, és mennyiben az Orbán család legkizárólagosabb magánügye? Szerintem egyértelműen az utóbbi.

  • Bendeguz79
    2021 szeptember 16
    12:48 du.

    „Szineszek, mint politikusok tesznek es mondanak barmit penzert !!!!!”

    Drága Barátom, ezt mondom én is !!!

  • Szívesen mondok rá egy kaddist.

  • D.Bernstein
    2021 szeptember 16
    9:53 de.

    „A gyengébbek kedvéért: a Pápa római katolikus jezsuita”

    Lehetett!!!
    Csak azok hiszik ezt el, akik nem tudják hogy, eredetileg a jezsuiták a keresztény hit megvásárolhatatlan -a templomosokkal ellentétben fegyvertelen- harcosai! Feri pápa ma már messze nem jezsuita!

  • Auróra Borealis
    2021 szeptember 16
    6:54 de.

    Semmi kifogásom, söt megköszönök minden, a normális reagálással elmondott véleményt.

    Máskérdés persze hogy az amugy elsö nekifutásra sok valós tény mellett sok félreértett értelmezés leledzik, de ez más lapra tartozik

    Mivel akár-hihetö, akár nem, eléggé el vagyok havazva az idömmel, röviden igy csak a Judás szerepre reagálnék

    Judás nem azért volt „áruló” mert Jézus kérte volna fel rá ..
    De nem is ez a lényeg – mert a jelenség amit leirtam, az pont arról szól ami ma is történik a nagyvilágban

    Sokan vannak akik elpróbálják hitetni magukról, hogy a szegények/elesettek védelmében tevékenykednek, holott mindez csak álca részükröl, merthogy a valóságban ugyanugy müködnek, mint Judás tette, amint fentebb idéztem Jánostól (szerencsétlenül Mátét irtam)

    Ha rémlik, János kihangsulyozta – hogy amikor Judás a referált összeg szétosztásáról apologizált, „ezt nem azért tette, mintha a szegényekre lenne annyira gondja, hanem mert a szokása volt, hogy az ilyen összegekböl egy részt magára forditott” – elcsent, irja János.

    Judás volt az aki eredetileg zelóta volt, abból a mozgalomból, amihez a Barabás is tartozott, aki egy korabeli radikális (forradalmi) szárnyat képviselt.
    Amelyet akkor a zsidóság vallási vezetése (a Nagy Szanhedrin) egyáltalán nem támogatott.
    Viszont asokkal inkább tartottak (féltették poziciójukat) a nazarénusok, vagy esszénésuk mozgalmától.

    Én az akkori valóságos esemenyekröl irok,(a testamentumoknak) vagyis tanuságtételeknek nevezett irományok alapján – amiröl feltételezem, hogy legalábbis azokból 3, (azaz hárman), akik Jézus akcióinak idején nagy valósággal szem és fültanuk voltak.
    Lukácsról köztudott, hogy nem is ismerte Jézust, tehát tanu sem lehetett.

    Igy egyáltalán nem is lehet összekeverni a Pálnak (Saulusnak) tulajdonitott levelekben állitott sok-sok sajátos értelmezéssel, amelyek nem Jézus állitásai – a tanukéval összevetve – hanem az ö sjátos értelmezései, ami késöbb – 300 évvel – megalapozta egy új, mostmár az állam (akkori, bár hanyatlóban lévö, de világbirodalom) összefonódásával.
    Sokan jogosan értelmézték és értelmezik ma is, hogy az az aktus voltaképpen részét képezte (a „kereszténység” hivatalos államvallásá tétele) a hanyatló birodalom megmentési csomagjának.

    Szó sincs arról, hogy Judás lenne a Judeai pecsét (a zsidóság), aki Jézus (és tobbi galileai) ellentétet képviselné.
    Hiszen mint valaki meg is jegyezte – Jézust, mint messiást (görögül krisztust) csakis mint Dávid házából származóként lehetett értelmezni, viszont a leszármazása nem Jóshua családfájára, hanem anyai ágon, Miriam vérvonalóbol kerül levezetésre – és a történet szerinti heródesi népszámlálást egyéb források is alátamasztják – amelynek okakén Bethlehembe voltak kénytelenek utazni a szülök, a számbavételre.
    Valószinüthesitö ezzel, hogy JÓzsef is Judeai családfával birt.

    Amugy hogy szerte a közelkeleten Judeán kivül is rengeteg zsidó közösség letezett, semminek ellent nem mond. (csakhogy mást nem. mint Alexandriat emlitsük)
    Márcsak az is egy tény, hogy Galileában abban idöben a Benjámin törzsböl megmaradottak éltek, ami egyáltalán szintén semminek ellent nem mond, hiszen Juda és Benjámin házai azok, akik Dávid királyságában maradtak, vérvonalában pedig Benjámin is királyi vérvonal.

    A zsidók elleni úszítás az újabb egyház, a Római katolikus egyház megszületésével datálható, amély a frankok királya, Kis-Pipin bábaskodásávával jött létre, amely nem másra volt hivatva, mint a Római-Frank birodalom vallási alapokon való justifikálása.

    Róma püspöke lett innentöl a Római királyok legitim örököse, a katolikus (azaz az egyetemes) keresztény hitvilág jogi megtestestesitöje – európa nyugati felében persze, hiszen Bizánc még állt

    Az utolsó könyve a hivatkozott bibliai összeállitásnak (Ujszövetség) a Jelenések könyve (Apokalipszis)
    Ez a kulcs – hiszen János prófeciája szerint Jeruzsálem – és benne a templom – mint zsidó világközpont ujraépül

    A római-katolikus egyház a létrejöttétöl kezdve azt hirdette, hogy AZ „UJ JERUZSÁLEM” SZIMBOLIKUS JELENTÉSE, RÓM´T KELL ALATTA ÉRTENI, AZ UJ TEMPLOM RÓMÁBAN ÉPÜL MEG, JÉZUS IDE „TÉR VISSZA”
    Tehát innentöl kezdve a római egyház minden alkalmat megragadott a zsidó-üldözésre.

    Ha lehet valamit általánosnak mondani európa történelméböl az a zsidóüldözés.
    Ebben valamennyi „katolikus” „nemzet” egyezett, Pápai dekrétumok sora szól aljasabbnál aljasabb zsidóüldözésekröl.
    Amelyeknek jórésze – csak ugy mellékesen – ma is érvényes

  • Bendeguz79
    2021 szeptember 16
    12:48 du.

    „NEM vagyok POLITIKUS”

    Akkor egyértelmű hogy, EMBER vagy! Ennek szívből örülök!

  • D.Bernstein
    2021 szeptember 15
    11:25 de.

    Szőrszálhasogatás a légy tökén..folytasd aranyom.

  • D.Bernstein 9/16, 9:53 de

    Szobelileg barki allithatja magat barminek, de tettei es magatartasa szabja meg a valosagot.

    De az utolso mondatottal vitazni keptlenseg lenne am !!!

  • Előre elnézést kérek minden idelátogató széplélektől ezért a 18-as karikával illethető kommentért, de az alábbi világszenzáció nem tűri a halogatást.

    Szenzációs hírt jelentett be a méltán elismert hírű Magyarságkutató Intézet! A kormányzati Magyarságkutató körül A pozsonyi csata című animációs filmjük óta viszonylag kevés hírt hallottunk, most azonban óriásit robbantott a Kásler-féle intézmény. Fehér Bence, az intézet kutatóközpontjának igazgatója az Ősi írásaink című konferencián számolt be arról, hogy egy VII. századi avar tűtartón lévő rovásjelek szerinte magyarul olvashatók. „Nincs nép a világon, amelyet ne töltene el jogos büszkeség, és ne igyekeznék ezt az oktatásban is tudatosítani, ha nyelvének múltja hirtelen meghosszabbodik négyszáz évvel” – nyilatkozta saját elméletéről az igazgató. A szóban forgó rovásírás az ún. jánoshidai tűtartón olvasható szöveg, amiről Fehér Bence azt gondolja, hogy magyarul van és ez van ráírva:
    Baszjad Izüt 🙂

    Gábor György interpretációja szerint: „Azt már eddig is tudtuk, hogy a legősibb nép a magyar. Ebből következőleg a nyelvek közül is a magyar a legősibb. Azt is tudjuk, hogy a magyar rovásírás az írások legrégebbike. Márpedig a tűtartón olvasható írásjelek a magyar rovásírás jelei. És a rovásírással lejegyzett első szó, vagyis a „baszjad” az ezzel a szóval jelzett tevékenység első írásos említése, amiből joggal szűrhetjük le, hogy magát a tevékenységet is az ezt lejegyző nép művelte legelőször. Tehát nemcsak a világ összes nyelve, hanem összes népe is a magyarnak köszönheti létét, már amennyiben a tevékenységre való felszólítás megfogant.”

    Szóval ez lenne az első nyelvemlékünk? 🙂
    No de ki lehetett Izü? Vajon nő vagy férfi? Reméljük nem LMBTQ propagandát próbálnak ránk erőltetni az avar sorosok!
    Forrás: Gábor György fésze, valamint
    https://telex.hu/tudomany/2021/09/17/a-magyarsagkutato-azt-allitja-talaltak-egy-a-halotti-beszednel-400-evvel-regebbi-magyar-nyelvemleket-baszjad-izut

  • Kedves Kővendég!
    Arra kérnélek, ha véletlenül mégsem hallottál volna az úri körök műveltségét alapvetően meghatározó „REVERZÁLIS-ról”, na még ebben a rendkívül szégyellni való esetben se maradj csendben! Amennyiben ezt időd és türelmed megengedi. 🙂

  • Hm. Római katolikusnak keresszteltek – gyerekkoromban így is neveltek. Pénteken böjt,gyónás, vasárnap mise, áldozás, stb. Hittanra jártam – 1952-55 között!- a kutya nem ugatta meg a takarítónőt, meg a csapost, hog miért járatja templomba a gyerekeit.
    Viszonylag korán szöget ütött a fejmbe, hogy miért vagyunk mi olyan átkozottul szegények. Apu-Anyu dolgotzott, mi mndhárman jó tanulók, csendes gyerekek voltunk. Aztán az els áldozásra való ruhámat, cipőmt nm tuták, csak köcsönre megvenni, pedig a ruhát Anyu varrta a saját menyasszonyi ruhájából. (Szgény muszlin anyag ki is feslett az ünnepi ebéden, hisszen már a nővéremet is kiszolgálta.) Aazt se értettem, mi az az redn bűn, ami miatt nekem bocsánatért kell esdekelnem. A kérdéseimet fel is tettem a hittanórán a papbácsinak.Következmény: megfedtek, hogy nem elég ers a hitem. De ugyan, mitl lgyen ers?
    Kamaszkoromban sztán fellázadtam:micsoda hülyeség, hogy nyudojak bele isten akaratába? Meghogy a nélkülözés nemesít? Álszent duma.(aíddigra már megtapasztaltama, hogy a szegények világában sokkal keményebb harc folyik a megélhtésértt, mint azok küzött, akik „ráérnek” filózni, – nem kell szakadásig dolozniuk a kajáért. Bérmálkozni már nem voltam hajlandó, és kijelentettem: a föltámadási körmenetre csak az úttörő díszegyenruhámban megyek el. Szegény Anyu, csak nézett: miféle renitenst nevelt?
    Amikor a ilozófiai alapdolgokkal ismekedtem – persze ml stúdiumon -, hetekig kajtattam egy Bibliát, mert rájöttem, hogy a katkizmus úgy aránlik a Bibliához, mint az akkor dvatos piros tankönyyvek a Tőke-hez, és az arról folyó vitákhoz.
    Úgy ötöttem: az ember magának talált ki egy felsőbbrndű lényt, akire rá lehet kenni a saját esendségét, végességét. És aki megbocsátja z önzőségedet, hazugságoat, ha leimádkozol egy rózsafüzért. Majd az ájtatoskodás után folytathatod, ahol abbahagytad.
    Arra lyukadtam ki, hogy az ember felelős magáért és az Emberért – nem kenheti rá semiféle Istenre (Allahra, Shivára stb.).
    Ezen alapul a materiaílizmusom. Elismerem, elég földhözragadt, gyalogos nézőpont. Ugyanakkor megértem, ha valakinek szüksége van egy felsőbbendűben való hitre, aki megítéli, és meg is bocsátja az esendőségét. A A hívő mberrel nincs baajom – hiszen maagam is hívővagyok, miután nincs bizonyosság aemberi szellem mienlétére. Az vallásosokkal viszont van. A megvallás bizonyos fokú agresszivítást követel,kizárólagosságra való törekvést.
    Ennél is nagyobb bajom van a karitássszal, a jótékonysággal. (Bocs Chris.) Szerintem még aaz istenhitnek is ellentmond – de ezt hosszú lenne kifejteni.

  • Auróra Borealis

    Gabriel
    4’45írja nekem, hogy
    „Júdás nem azért volt áruló, mert Jézus kérte volna rá”.

    Nem is állítottam a 16.6:54-ben azt, h o g y . k é r t e.
    Az evangélium szerint Jézus e sugalma; a „tedd amit tenned kell”, de ugyanígy a könyv ama kitétele is, miszerint Jézus már korábban tudta azt, hogy majd[!] vissza kell térnie ahhoz, a k i . úgymond’ „őt . k ü l d t e”. Vagyis Jézus égi küldetést teljesít. Minden cselekedete előre determinált, csakúgy mint ahogy Júdás sem saját gonoszságának az áldozata, hanem csupán a legfelsőbb hatalom akartának engedelmeskedik. Ám az ő esetében az Isten úgy látszik eltekint az emberi akarat sokszor deklarált „szabadságától”… Meg is mondja neki Jézuson keresztül, hogy
    „t e d d [!] amit tenned k e l l [!]”.

    Ad abszurdum: . J ú d á s . n é l k ü l, n e m törtéhet meg sem a feltámadás ergo, sem az ideológiai fő cél, vagyis Jézus isteni mivoltának a bemutatása, illetve bizonyítása az elragadtatás, illetve az írás által. Márpedig e megírt kettős predesztináció – Jézus és Júdás – nélkül ma nincs kereszténység s így az egyház sem létezik… 🙂

    Ebből következőleg, „szegény” Júdás iránt táplált hagyományos gyűlölet, az ő kikiáltása mindenféle árulónak és gonosz pénzsóvárnak, sőt még tolvajnak is, egyszerűen nonszensz, ami teljesen ellentmond az ezt tárgyaló evangélium-diktálta hagyománynak is. Hisz’józan ésszel fölmérve ezt az ellentmondást is még eggyel kevesebb muníció marad az ebből táplálkozó keresztényi antijudaizmusra, és ugyanennek egy fejlettebb változatára a két évezredes, immár zsigeri antiszemitizmus megindoklására…

    Érdekes könyvbéli vonatkozás még Judás Sátán általi megszállása is a Jézus közvetítette, végsősoron isteni parancs után. Hisz az a szerző számára is zavarbaejtő momentum, hogy az Úr egyszerűen átnyúlva a saját szigorú törvénye fölött is, mégiscsak árulásra utasítja pont Jézus egyik, hozzá hű és számára kedves tanítványát, figyelmen kívül hagyva az „akarat szabadságát”. Tudniillik mint később tk, a „Szanhedrin színben” is kiderül, hogy Judásnak esze ágában nincs ezeket tenni az általa több,mint mesterének tekintett megváltóját, keresztre juttatni. Ezt az isteni félrelépést az evangélista a maga költői szabadságával oldja fel úgy, hogy a cselekménybe bevonja a rosszfiú szerepre mindig is kapható Ördögöt, ám akarva, v.akaratlan, de ezzel Júdást fölmenti a vádak alól rámutatva, hogy „a gonoszság” nem őbelőle származik, hanem abból a démoni lélekből aki Jézus szent szavai után költözött Júdásba.

  • Kővendég
    2021 szeptember 16
    3:27 du.

    „Ráadásul én nem vegyok keresztény, egyszerű,nyolc általános iskolát és szakmunkásképzőt végzett zsidó emnber vagyok, ”

    Minden stimmt.

    A különbség csak annyi hogy én írni-olvasni is alig tudok .

    Amint Rejtő mondja :
    -Felvételét kéri a hajóra. Milyen írása van?
    -Folyó..csak a nagybetűt nem mindet ismerem..

  • SzundiMandi
    2021 szeptember 17
    10:36 du.

    NEMMMM röhögtecc… !!!
    Me magamra baszjom a kofimat.Rovásírásban.

  • SzundiMandi
    2021 szeptember 17
    10:36 du.

    Én találtam a minap egy ősi táblát a Rákos-patak árterében.
    Nagyon rossz állapotban volt, de hazahoztam eme ősi leletet és mikroszkóp alatt molekuláról molekulára restauráltam.

    Mikor kész lett, kiderült hogy egy ősmagyar rovásírásos szöveg van rajta.

    Nagy boldoga elvittem a Magyarságkutató Intézetbe hogy milyen egy értékes leletre bukkantam az elhagyatott vidéken.

    A szöveget két tudós megfejtette , a következő áll a táblán:

    „XIV Kerület, Zugló”

  • D.Bernstein
    2021 szeptember 16
    9:53 de.

    Annyit tudsz a kereszténységről mint hajdú a harangöntésről

  • talalaom;

    Remelem jol van, mert irasa soha nem volt ilyen hibas a multban.

    Az ismetelten bevalottak alapjan egyetlen valasz fogalmazhato, hogy bizonyara a kerdesere a valaszt a rossz-helyen kutatta.

    Amikor az egyik kerdese nem nyujt valaszt, megy es mashol keresi a valaszt, amig azt meg-nem-talalja.

    De velhetoen idejet vesztette a rossz-helyenvalo keresesevel.

    Mint a koz-mondas; „mindenre van valasz”, csak az gyakran nem tetszik mert mas valaszt keresett es remelt!!!!!!

  • An”Jezus”-ista hitet hirdetoknek.

    Igen, nem csak a Torah, hanem meg a romai Biblia is hirdeti a raszorulok es minden mas embertarsaiddal valo egyenlo magatartasodat, es segito keszsegeidet irantuk.

    DE maga a fital rabbi el-atkozta a lusta, semmittevo, lehetosgeit semmizo „szolgat” a TALLENTUMOK neve alatti leckejevel!!!!

    Tehat SEHOL a „rabold ki Petert, megjutalamazni Palt” nem tamogatta.
    A munka, szorgalom es a tisztesseges munka alapjan nyugvo sikereskedest hirdette.

    A Torah nem csak eloirta, hanem megkovetelte a szegenyek lehetosegeinek a biztositasat!!!!
    De NEM a semmitevesert valo jutalmakat!!!!

    A „szedegetes” es a termofoldek sarkaianak be-nem-takaritasait, az mind let-lehetosget biztositott, de nem munkajuk-nelkul.

    Vajon a szorgalmat, kepesseg-fejleszteset miewrt ellenzik az itteni olvasok sokasagai????????

    Miert mindent „ingyen” masok verijtekebol varnak???????

  • Teljesen egyetértek Chris mondataival: „Ferenc eddigi missziója és tevékenysége szöges ellentétben áll az orbáni politikával.”
    Természetesen erősen laikus vagyok a témában, de személy szerint Ferenc pápát nagyon szimpatikusnak és jó vezetőnek, remek embernek tartom. Az a közöny, negligálás és lenézés amit az örökös mai ellentengernagy képvisel a hazai szegényekkel szemben az szerény véleményem szerint szöges ellentétben áll az Örökkévaló parancsolataival.

  • Auróra Borealis
    2021 szeptember 18
    7:28 de.

    Szillogizmus.

  • SzundiMandi:
    „Arra kérnélek, ha véletlenül mégsem hallottál volna az úri körök műveltségét alapvetően meghatározó “REVERZÁLIS-ról”, na még ebben a rendkívül szégyellni való esetben se maradj csendben! Amennyiben ezt időd és türelmed megengedi. 🙂”

    Kedves SzundiMandi,Valahol elgépeltem? Gyakori, de sebaj, az ilyen figyelmetlenségemet úgy is mindig ráfogom a laptopom (valóban egyre vacakabb) billentyűzetére. 🙂

  • Auróra Borealis
    2021 szeptember 18
    7:28 de.

    ugyaneszt a szillogizmust manapság is előszeretettel használják, mert ha háborúzni akar marketing hejett, akkor ellenségre márpedig szüxége kell, hogy legyen, tehát teremt egyet… {semmi új nincs a Nap alatt az Iliász és Odüsszeja pontosan le is írta}

    a legújabb kedves biblikus az AUKUS létrehozása mint hatékony marketing stratégia szöveccségeseink is csak addig vannak amíg $$$ érdekelcségünket nem „sértik”

    így lehetett áldozatot gyártani Jézusból, másként nem ment és áldozat nélkül az egész kótyomfitty egy kalap SARS -t sem ér

    {ez még a NATO mexünéséhez is vezethet}

  • Auróra Borealis
    2021 szeptember 16
    7:28 de.
    Utóirat:

    Izrael lejegyzett pártjai a római hódítás idején:

    1./ a Róma-ellenesek:
    a.Farizeus–>ezen belül;a Zelóták–>radikális szárny; a Sicarius
    b.Esszénusok Júdea-vidéki rómaellenes buzgó, jámbor gyülekezetei

    2./ Rómához lojális:
    Szadduceus a felső párezer pártja.

    Gabriel
    Ezen kívül példaképével, Ker.Jánossal együtt az esszénusoktól hozott szokás szerint merítkeznek meg a Jordánban, ami szintén nem újdonság. Az ókori, júdeai városokban számtalan mikvét tártak fel a régészek. Ennyit a “keresztelés” szokásáról…

    Elég hosszú ideig éltem Daganja ALef kibucban a Járdén folyó beömlésénél a Kinneretből.Elég sokszor fürödtem a Járdénban,sőt sokszor átúsztam a parttól a Kinnerettől elválasztó szigetre.+- 100,120 méter.Érthetetlen hogy számtalan”megmártózásom” ellenére miért nem lettem sem római sem jeruzsálemi katólikus.A mai napig is sok ezren „mártódznak”meg a Járdénban és charedi, vallásos zsidók maradnak.Talán azért,mert nincs genezáreti tó, hanem Kinneret és nincs Jordán folyó,hanem Járdén?

  • Auróra Borealis
    2021 szeptember 18
    7:28 de.

    Ha nem veszed zokon, nekem ez igy kissé tuleröltetett, …
    most nem mennék bele ebbe a játékba …
    Talán majd egyszer …

  • Göllner András

    Kénytelen vagyok visszatérni az elözö cikk alatti „aluljáró” folyományához, ha nem veszi zokon Christopher.

    Egyik ok pont hogy bocsánatot kell kérjek Töle magától a kiadvány olyan szintü összeboronálásával, mint ottani bejegyzésemben tettem.
    A mentségem, hogy pontosan a Te – Göllner András – egyéb helyeken megjelent bejegyzéseiböl következettem erre, amiben ugy aposztrofáltad a kiadvanyt mint egyik alapitó.
    Nem, igen nem fogok utánkeresni, hogy ide betehessem a hivatkozást rá, hiszen én nem abból élek, hogy a nagyvilágban itt-ott megjelenö cikkekre reagáljak, aztán azokból életmüvet épitsek fel …stb,stb
    De mindegy is…

    Christophertöl kérek ezért bocsánatot

    Aztán van néhány érdekes dolog, amiken szó nélkül nehéz elmenni, bár illene …

    Kezdjük ezzel:

    „Talán rólam most ennyi elég. Szerintem a Gabinak a fentieken kívűl az fáj, hogy őt nem hívtam, vagy hívom fasisztának (bár tehetném, hisz a fasizmus meghurcoltjai felett úgy átrepül mint az igazság vagy ne adj Isten, az édesanyám halálának gyalázásából származó, vagy a több ezer 2001, szeptember 11-én lemészárolt ártatlan rokonainak fájdalma felett)…”

    Tudod – valahogy ép ésszel rettenetesen felfogni (legalábbis nekem) az egyenlöségjelet édesanyád halála és a toronyban meggyilkoltak (igen ugy ahogy mondod, hatalom és pénz okából tették valakik) Csakhogy pontosan én (és egyes örültek) nem nyugszanak bele abba a mesébe, amit azok bemesélnek a világból róla akik elkövették a hatalom és pénz okából
    Amit én fiatal kölökként elkövettem, és amin átmentem az anyám életéért, azt én tudom, és nem jövök ide, hogy összekeverjem ilyesmivel – bár megtehetném. Ha te megteszed, talán biztos van okod és magyarázatod rá.

    Még valamit – talán irtam, hogy én megtanultam küzdeni emberek életéért (ingyen és bérmentve) annak ellenére, hogy anyám halála miatt sutba dobtam a gondolatát is, hogy az orvoslás pályájára lépjek – aztán ilyen az élet, feleségem, sógornöm, fiaim mégis a gyógyitásra adják az életüket.
    Ezeken tul, – ha kivánod tudni – a MH néphadsereg kötelekében (ami kötelezö volt) nyiltan megtagadtam a fegyver használatát, karbantartását, söt örzését is. Nem érdekeltek a következményei – egyszerüen nem azért, mert csak! – semmi más okból, mint az én belsö indittatásomból. (Igy nyugodott bele az ezredparancsok is, hogy valában letezik a Svejk, – aki én voltam)
    Ebböl hogy mire következtetsz az a Te dolgod, én csak annyit akartam vele ecsetelni, hogy szerintem talán sejtet abból valamit, hogy mi a volt már akkor is a hozzáállásom a háborukról, eröszakról, kollektiv rablásokról, amelyeket hóditó háboruknak becéznek.

    Személyeskedünk itt a nagy nyilvánosság elött – Te is én is, mint kölykök licitálunk fölé egymásnak – talán jónéhányan röhögnek rajtunk – de én sose szégyeltem… ez vagyok én .. oszt kész… nem tetszek, és?

    Viszont ha kifejtenéd ugy nagyvonaluan (tudod: unzipp) hogy mit is takarnak ezek a soraid:

    „Ami a Gabrielnek leginkább fáj az, hogy képtelen hazugságait verifikálható adatokkal alátámasztani, illetve hogy képtelen odafenn repdesni mert a Mindenható már a teremtés pillantában kitiltotta a paradicsomból elhajlásai miatt. Ezt önvallomásával is tanusítja: “tudom hogy nagy baj, hogy nem illek bele.”….”

    Ezt a kis kérésem (unzipp) hivhatnánk ugy is, hogy kekeckedés …. na de mégis, hátha sikerül a hazugságaimra rátalálni …
    Ha pedig – valami feltételezésem hamis – rá kell koppintani – na de nehogy már hazugság legyen az amit én, tetszik tudni, én átéltem!

    Én simán elfogadom az indoklást ifjuságod korában ért hányattatásodat, amelyeket végtére lemervén irni, öszintén kikeredett belöled.
    Na de a logikai ok-okozati összefüggés!? Amikor arra utaltam szószerint, hogy szerencséd volt, hogy nem kellett:

    „A következő szavakkal kéri számon profánságomon, hogy nem nyaltam “segget” az egypártrendszer alatt (micsinájjak? A szüleim gyerekkoromban kimentettek abból a pokolból, amelyben első elemista koromban beleestem vidéken, Környén, majd Tatán, és ahol éveken át “egy rosszul sikerült arisztokratacsökevény” címke alatt pofozták ki a fejemből a tanulási vágyat Rákosi elvtárs barátai.) ”

    és most beidézem amit én irtam:

    „Ugyan – hála istennek nem volt szerencséd – a mi szerencsénkre – a kommunista diktaturák vezéreinek seggeit személyesen fényezni – mert a leegyszerüsitett legprofánabb módoni fasisztázással ott és akkor biztos sok a szocialista népért és hazáért kitüntetést összehalmozhattál volna.
    Tudod Te mi a fasiszmus? Tudod a fenét!”

    Nem táncolok vissza, ezt irtam. Az én mondatomban pontosan azok felé szól a megvetés akik ezt tették. Merthogy sokan voltak – és van pofájuk egyeseknek idejönni, és itt tovább oktatni ennek a nagyszerüségéröl

    Merthogy neked kell tudnod – és akkor mostmár ki is merem hangsulyozni – hogy KELL TUDNOD – hogy diktaturák nem létezhetnek seggnyalók nélkül – még nagy sándorok se, vagy dzsingiz kánok se. Meg a hunok nagy attilája se!
    Akik ma 2021-ben ezeket a személyeket fényezik, ugyanugy fényezték az ülepüket valakik hozzájuk hasonlók akkor, abban az idöben.
    Pontosan ezért kértem számon rajtad, hogy miért mosod a szennyesüket az ilyeneknek.

    De az „I”-re fel raktad a pontot:

    „Persze az is sokat segít, hogy nem Marx hanem Jézus tanításaiban hiszek. Ő az én forradalmárom, kapitányom, mert ő se az anyaggal, hanem a lelkekkel foglalkozott, illetve foglalkozik mind máig.”
    Ámen, ugy legyen…

    Befogtad vele a számat – nincs mást mit mondanom, hogy kössz a kedvenc dalomért…

    nem marad más hátra, mint feltegyem a kérdést, miért is kell akkor ugy tenni mintha azt az ideológiat, amelynek kéngözös, (mocsár lehelletü) vizein csónakázik a magát baloldalnak nevezett formácio, amelynek bástyái (tudod a bástya-elvtársak) a totalitárius diktaturák sötét vermeibe kivánják kényszeriteni a föld lakóit.
    Persze, jogos, ezek után nem lesznek majd csipp-csupp rablóháboruk, sem véres népirtások – de lesz totális kontroll – koncentrációs táborok, gyülölet és terror.

    Te tudod kedves Érdemes tanár ur, bár érdemeid okaiba most ne merüljünk bele, én szivesen örülök neki.
    Ganhou, levou, porque mereceu….

    Más….

    Az egyik federális egyetemen volt egy indiai kémikus professzor (PhD kivül-belül), nagyon hires volt ugy a tanari kar mint a diákok körében, bár leginkább arról, hogy senki se volt képes mellette beszélni, mert folytonosan ö vitte a szót, szimultán négy öt témáról képes volt társalogni … vagyis vinni a szót.
    Velem mint abszolut külsössel – sok mindent tervezgetünk csinálni, még alapitványt is gründoltunk együtt – csak hogy egyre fanatikusabb politizált, a PT, itteni baloldali kormánypárt (PT – Munkáspárt) amugy valódi O.V. féle pártformácio – programjait szajkózta az egyetemen is a diákoknak uton utfélen. Nem ragozom, néhány kemény vita után, nyilvánosan küldtem vissza indiába fertözni a fiatalokat, ne a brazil egyetemeken mossa az agyát, bolonditsa a fejét a jövö generáciojának.
    Jött a hülye, szokásos dumával a szegények felemeléséröl – a kvóták, a kisebbségek jogainak védelme és igy tovább – magyarul a társadalmi kasztrendszer megteremtésével, ott ahol nem létezett eddig, mintahogy indiában létezik ezer éve, ´s ezer éve a szegénység „normális törvénybeiktatása”
    Aztán kinyögte a végsö igazságot – félt, hogyha nem támogatja nyiltan az éppen aktuális vezetési kurzust (PT-és) akkor kifurják a poziciójaiból
    Habozás nélkül töröltem minden kapcsolatot vele …

    Csak megsugom – Braziliának 14 éven keresztül volt egy fasiszta vezetöje – egy fasiszta kormánnyal, amelynek korruptságahoz viszonyitva az O.V. féle kormányzatot, csak kezdö kispályások lehetnének a viktorek.
    A bandavezért ugy hivják, hogy Luiz Ignáció (lula) da Szilva.
    Sajnos a hatalmuk jelenleg is folytatódik, vagyis hatalomban vannak, merthogy ma a neki alárendelt Legfelsöbb biróságnak nevezett testelüt kormányoz, rendeletekkel.
    A parlament (két ház: szenátus és képviselöház is gyakorlatilag a függösége alatt müködik)
    A pandémia kiválló apropó volt arra, hogy az államok kormányzóit kivonják a központi hatalom alól – vagyis gyakorlatilag a központi kormány minden belsö ugyben elvesztette a döntési jogát.
    A parlament mindkét házában a jelenlegi elnök abszolut kisebbségben van (amugy is pártnélküli)

    Azelötti években sem volt jellemzö hogy valaha is bármely elnök többségben lett volna, de hogy mégis kormányozni lehessen, kiépitettek az adok-kapok rendszert. Magyarul egyszerü volt a dolog, mindenért mindenkinek fizetni kellett – vagyis a korrupcio intézményesitve volt. Mindennek megvolt az ára. A szavazatoknak, a minisztériumoknak, államtitkárságoknak és igy tovább.
    A média pedig a legnagyobb hasznot huzta mindebböl, hiszen mindenki kiszolgálta a kegyeiket – természetesen közpénzböl.
    A bankok itt még a 2007/2008 évek krizisei alatt mesés hasznokat könyveltek el, mindegyik bank sok-sok tizmilliárdos haszonnal, amikor még az USA bankok is ugy hullottak mint a legyek – a kamatlábakat csakis havi szinten számolják, 5-25% között.
    Feszes bugyiban, melltartóban flangáló kiscsajok az utcán fogdosták az itteni Citi, és egyeb USA bankok fiokjainak az ügyfeleket „kedvezményes” hitelekkel.
    Mindenki aratott a PT-s – BALOLDALI kormányzás alatt, csak a csóró nép szegényedett, és a munkanélküliség nött, pedig a munkakönyveket az állami szférában szinte osztogatták.
    A korrupció – mint odahaza a kádár-érában – kitünöen kezdett müködni

    A jelenlegi elnök Jair Messiás Bolsonáro soha nem volt részese ennek az adok-kapoknak
    Na ezért nyerte el a fasiszta cimet azonnal, ahogy kimondta, hogy elindul a választáson. – Mert a programja egyertelmüen nem más, mint leépiteni ezt a mindent átszövö maffiát, amihez nemcsak a viktori maffiarendszert nem lehet hasonlitani, de még a hires olaszt sem lehetett, amit a „tisztakéz” nevü mozgalom próbált leépiteni Itáliaban, ha emlékszel rá.
    DonGolo nevü nicknek leirtam, ott a cikk alatt hogy muködik belsö rendszer – tökmindegy, hogy társadalmi, vagy más – társadalmi szinten remek példa kina – hogy miért törvényszerü hogy egy kommunista rendszer fasisztává lehet csak és forditva. A kettö között annyi a különbség, hogy a fasiszta „állam” megtür vele kollaboráns magántökét is, mig a tiszta kommunista formában minden müködö (termelö) töke állami tulajdonu – papiron. Mert igazában csókosok kiskirálysága.
    Hogy pedig melyik mennyire soviniszta, vagy nacionalista az ettöl teljesen független – de természetszerüleg kell hogy valamilyen mértékben nacionalista legyen, de legalábbis soviniszta.

    „Egy diktaturából csak diktatura lehet – csak a jelzö változik – kommunista v. fasiszta.
    totalitárius rendszer nem változik liberálissá – önmagából – filozófiai és matematikai lehetetlenség hogy bármilyen rendszer, nem változtatva belsö elemeinek összetételét, valami olyanná alakuljon, ami önmagával ellentétes
    logikai csapda lenne”

    Amit irtam fent, magamtól irtam – ne gyere az álnok, ájtatos hipokrita szöveggel, hogy támasszam alá.
    Ha pedig akarnál magadtól elgondolkozni rajta ajánlom, hogy csakis Jézus szavaiból próbáld meg megérteni a tanitásait, a sok egyéb „tanitói levelekben” foglalt sületlenségeket, torzitásokat „pull up”

    Sok-sok gondolkodó irt sok-sok értelmes dolgot az elmult évszázad során – amelyek már sok-sok nivón tulléptek ezen a marxista hitvilágon – nem tudom értelmes emberek miért beszélnek még róla – és föleg milyen szinten kell annak lennie, aki egyetemi katedrán képes a szájára venni …

    Hacsak nem azért, hogy kiadja a vörös jelzést – vigyázat a világ vesztébe vágtat – mint örült ki letépte láncát….

  • Göllner András

    A dallal kapcsolatban – mióta Charlie Watts elment, nem hallgattam öket
    Hülye dolog – de ez már „közel süvitett”

    Van egy kép amit viszont tudom, hogy a nagy többség valami szentségtörésnek könyvel el, de nekem annál inkább a valóság – mert hogy nem szentségeket bálványozok, hanem szellemiségben gondolkodok:

    http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?

    A képaláirás valami ilyesmi:
    „Jézus ha a mai idökben járt volna itt köztünk”

  • Auróra Borealis

    Talalom 🙂
    09. 18.3:44

    A . j ó t é k o n y s á g . a munka tőkés kizsákmányolásán alapuló . g a z d a s á g . m o s o l y g ó . á l a r c a ,
    amely éppen a rendszer lényegét hivatott eltakarni.

    A karitász alaphivatása a jelen tőkés szisztémájának nyilvánvalóan égbekiáltó társadalmi igazságtalanságai ellenére a „m i n d e n . r e n d b e n” érzetének felkeltése a társadalom egészében. Alapkoncepciója annak elhitetése, hogy a szeretet ereje önmagában is képes a vele járó antagonizmusok megszüntetésére. Mely hamis illúzió, márcsak ettől is egy fából vaskarika, mivel a jóval szervezettebb gazdasági-ideológiai komplexitás úgy organizációjában, mint anyagi ereje fölényében, mérhetetlen előnyökkel áll előtte a mindenféle szatellit társadalmi és egyházi, úgymond szeretet-szervezeteknek, melyek időként feltűnő megjelenésük és látványos osztogatásaik dacára képtelenek a fundamentális ellentmondások és bajok végleges felszámolására sőt ők is Illyés Gyula szerint; „csak növeli, ki elfödi a bajt”. Hozzátéve,hogy ők ezt nem is tekintik céljuknak.

    Ennek megfelelően, a jótékonyság „intézménye” olyan . á l c a . a valódi bajok felett, amely azt az általános látszatot plántálja a társadalmi tudatba, hogy jótékonykodással érvényesül igazán társadalmi igazságosság. Vagyis kimondhatjuk, hogy eképp a karitász valahol, ha csak áttételesen, de mégiscsak a konzervatív propaganda egyik kiváló eszköze.

    Marxizmus azt mondja erről, hogy márpedig nem jótékonynak kell lenni, hanem jónak, tehát „még itt a Földön adjátok nekik”, és azt, ami jár” ti.az általa megdolgozott és létrehozott érték arányában…

    ERGO: A szociális anatagonizmusok felszámolására az egész társadalmi rendszer szükségszerű megváltoztatása az igazi jóság és jóakarat mércéje, és nem a jótékonyság illuzionizmusa…
    ˙

    Utószó: Az egyéni baksis-jótékonyság pedig ugyancsak inkább szolgálja a psziché megnyugtatását,mint a társadalmi bajok valódi orvoslását,miről József Attila így”eszmél”az Eszméletben:
    „…
    Láttam a boldogságot én,
    lágy volt, szőke és másfél mázsa.
    Az udvar szigorú gyöpén
    imbolygott göndör mosolygása.
    Ledölt a puha, langy tócsába,
    hunyorgott, röffent még felém –
    ma is látom, mily tétovázva
    babrált pihéi közt a fény.
    …” 😀

  • Auróra Borealis

    Talalom

    Mindez elmondottak mellett még véletlen sem kívánom azt prédikálni, hogy nosza, hagyjuk abba, ne adakozzunk. Hiszen azoknak a kisegítetteknek, sőt más elhagyott millióknak igenis szükségük van még nem is kevés segítségre, adományokra és a baksisokra is. Ma Magyarországon mintegy egy-millió(!) a létminimum alatt tengődők száma.

    Másfelől, a fejlődés egyes szakaszaiban élesen elkülönülnek egymástól a szükséges és a szükségszerű lépcsőfokok.
    Nem véletlen soroltam előre a szükséges megoldások hatalmas tömegét, szemben a jóval későbbi, a majd szerves fejlődés eredményeként elkerülhetetlen’ létrejövő szükségszerű igazságosabb – még nem a kánaáni – rendszer 🙂 ezt kizáró intézkedései révén.

    Tehát én az adakozást jótékonyságot jelen történelmi körülmények között továbbra is szükségesnek tartom, ahol az utóbbi 11 év a nyomort növelve csak visszavetette az addigi szociális vívmányok értékét, sőt a szociálpolitika cinizmusba hajló visszafejlődése még visszább fejlesztette a közjót „a nyomor javára”…

    Az egyház(ak) ha komolyan veszik a zsidó-Jézus intelmeit, akkor követik a pápa példamutatását és mind többet költenek az elesettek megsegítésére…

    Pl. Utóbbi években Orbanisztán tőkés-maffia állama a közpénz terhére pofátlanul gigászi összegeket költött az egyházakra, mint a maga számára jó propaganda médiumra. Ők ezeket az összegeket nem adták vissza a népnek, különösen nem a fenti 1-milliónak… (Magyarország 10%-a). Itt az idő, hogy Ferenc-pápa jópéldáját követve puritánmód. Hogy mostmár ne a templomok, meg a világméretű rendezvények számát növelve verjenek rá a közpénzre, hanem civil módjára, abból a nélkülöző milliók terheit enyhítsék százmilliárdokkal! Hisz’ a keresztényien puritán „szentatyának” se tetszik ez az úrhatnám vircsaft, ami itt a Kárpát-medence sekélyes és zavaros mocsarában kereszténység címén zajlik…

  • Geyza (SzundiMandinak):
    „NEMMMM röhögtecc… !!! Me magamra baszjom a kofimat.Rovásírásban.”

    Biztos,hogy nevetni fogsz?
    Az egyetemes tudomány élvonalában számon tartott nemzeti intézmény 2019.évi költségvetési elemi bevétele mindössze 1.370.700.000.-Ft (azaz Egymiliárd-háromszázhetvenmillió-hétszázezer forint) volt. https://mki.gov.hu/doc/mki_2020_elemi_ktg.pdf 04.tábla.
    Nem is értem, hogy egy ilyen fontos és kiváló nemzeti intézményünknek hogyan szabad így, pár rongyos koldus-fillérrel kiszúrni a szemét! 🙂

  • Auro Boprealis;

    NEM „bejegyzett” politikaim „partok”, hanem vallasi szektak voltak.
    De az akkori eletkorulmenyeik erossen befolyasolta eletuket, gondolkodasaikat sot meg hituket is.

  • Gabriel
    2021 szeptember 19
    12:35 de.

    amit én írtam göllnernek az már nem fért be a szavatosság lejárta előtt és nem is erőltetem… hosszúra sikeredett eszmefuttatásodat nehéz rezzenés nélkül végig küzdeni, de majd … talán?
    annyit szeretnék hozzátenni, hogy annak ellenére az embernek emberrel való azonos emberlétét sohasem merném tagadni mert embernek születtünk, de fizikai emlékek maradtak fenn a legkorábbi kőkorszak előtti időkből is amej alapján mégis különbség tétetett mégpedig szeméjes értékek alapján ami egyúttal a közösség {az éppen adott törzs vagy nagycsalád} másképpen jutalmaszta a „jó” és a „kevésbé” jó embertársait a közös javakból való részesedés elosztásakor
    emeszt te szocializmusnak és marxizmusnak kereszteled sok más filozófiailag tévejgő sorstársaddal egyetemben de de ebben a categoricus imperativus ban {is} tévecc sok minden hozzád hasonló önfelkent Fil Ó Zó Fuss sal déli szomszédom csatornái előszeretettel mutogattyák de a ketrec hiányzik körülük pedig a majmokat emberi közösségben ott illik tartani bisztonsági okokból…
    ismétlem: engem meglep hogy építő lélekséged

    {az általad tervezett és létrehozott házad mást mutat mint amit írsz}

    ellenére mégis ijen destruktív écákat acc közzé,

    göllner egy rakás tévedés a hozzá hasonlók akik társadalom tudományok által valakik és a tudomány valós és megcáfolhatatlan tételeinek ismerete nélkül élnek és nincs ezzel egyedül… ők azok akik károkat okoznak NEKEM A HAJAM IS ÉGNEK ÁLL A DEMOKRÁCIA SZÓ ORDIBÁLÁSA MIATT MERT TARTALMAT NEM ADNAK NEKI CSAK ÜRES PAPAGÁJKOMMANDÓS SZÓCSÉPLÉS

    valós társadalmi értékek nélkül

    minél jobban belegabajocc annál kevésbé vagy érthető