Visszaemlékezés a bőrfejű pesti srácokra

2021 szeptember 19 8:57 de.53 hozzászólás

A forradalmárnak hazudott pesti srácok nagyobb tömegekben alkonyat táján kezdtek gyülekezni a Magyar Televízió székháza előtt, és többen közülük nem csupán hazafiasan, de egyúttal igen demokratikusan viselkedtek. Volt olyan pesti srác, aki társaival együtt behatolt a televízió büféjébe, ahol törtek és zúztak, majd, kizárólag ideológiai alapon, nemzeti és hazafias indíttatásból, egy-egy karton cigarettával, üdítőkkel, és csokoládéval távoztak. Békeidőkben az ilyet betörésnek, rablásnak, és garázdaságnak nevezik, ám amikor a haza a sorsa a tét, akkor a tényállás más megítélés alá esik.
Voltak olyan pesti srácok, akik nem elégedtek meg azzal, hogy kreativitásukat a büfé kifosztásában éljék meg. Ők betörték az épület ablakait, a találékonyabbak pedig gépkocsikat gyújtottak fel. Sok autót gyújtottak fel, de nem eleget. A legtöbb ember ugyanis – ellentétben az esti srácokkal – ha tüntetni megy, rendszerint elfelejt benzines palackot magával vinni. Vagy ha van nála, akkor esetleg a gyufát, az öngyújtót hagyja otthon.

Az a televízió képernyőjén szabad szemmel is jól kivehető volt, amint a pesti srácok egy csoportja hősies csata után, elfoglalt és felgyújtott egy, a téren lévő rendőrautót. Hogy ez mennyire bátor tett volt, mi sem bizonyítja jobban, minthogy az autóban egy rendőr is bennrekedt. Amikor a jármű már nagyon égett, a pesti srácok egy csoportja megpróbálta eloltani, ám más pesti srácok – ezzel párhuzamosan – újabb égő rongyokkal és egyéb rekvizitekkel tartották életben a tüzet. Idővel már nagyon úgy nézett ki, hogy a kocsiban ülő közeg elevenen bennég, ám ekkor a pesti srácok megmutatták, hogy minden látszat ellenére, nem közönséges garázdák ők. Ellenkezőleg: nemcsak karjuk van, amivel dobálni és gyújtogatni tudnak, de a szívük sincs kockakőből. Ezt onnan lehetett tudni, hogy végül kiengedték a szerencsétlen bennrekedt rendőrt, és amikor kijött, még csak agyon sem verték!

Néhány pesti srác kezében házilag barkácsolt, kis- és közepes méretű akasztófákat lehetett látni, ami azt bizonyítja, hogy jó kézügyességgel rendelkeztek. A pesti srácok ruházatát tekintve, főként a fekete bőrszerkók jöttek számításba, és a legtöbben közülük tar fejjel mutatkoztak, mert ez, amellett, hogy félelmet keltett a gyanútlan szemlélőben, minden másnál jobban kifejezte a magyarság sorsa és a nemzet függetlensége iránti elkötelezettségüket.

A pesti srácok hajnaltájt, mintegy záróakkordként, felgyújtották a Magyar Televízió székházát. Ugyancsak megrongálták a Szabadság téren lévő szovjet emlékművet, ami szintén derekas tettnek számított, különös tekintettel arra, hogy alatta katonának kinevezett fiatal fiúk holttestei feküdtek.

A pesti srácok nagyvonalúságát bizonyítja, hogy amikor az épület már javában égett, csak kezdetben akadályozták az oltásra kivezényelt tűzoltók munkáját, és később is csak elvétve dobálták őket kővel és üvegekkel.

53 hozzászólás

  • Very enjoyable.
    Kitűnő, mint mindig.

  • Erdekes, mert ezen valotlan allitasokat meg a „Radio Moszkva” sem allitotta annak idejen.

    De a vilagszerti hirjelentsekben es a Miko Imre, a Magyar Televisio riportere es felvevo-csapata reszletesen kovette es rekorded az egesz Oktober 23-i esemnyeket.
    Amit a nagyvilag latott es minden letezo bizonyitott adatok cafol a cikk alitasain.

    A fitala diakok es DISz-es ifjak, a Muegyetemrtol bekesen vall-tol vall-melettig karolva mentek az ismert 14 pontos koveteleseikkel a Brodi Sandor utccai Kossuth Radi szekhazahoz, folyamodva a vezetoseghez a 14 pont kovetelesiket nyilvanossa hozni a radio musoraban.

    Az epeulet rendorei a bekes diakokra sortuzet adott.

    Amire a tomeg a Muzeum kertjeben talalt menedeket.

    Kozben tobben a kozeli rendor-orsrol fegyverekkel visszatertek a tomeg vedelme erdekeben a fegyverzett es lovoldozo rendorok ellen.

    Egy igazi harci-tamadast kezdett az, ami tobb-oran at tartott.

    A nemzet es a felvilag halotta aradio musoraban a lovoldozesek kezdetet.
    Majd az novekedett es egyre kozelebbinek hangzott, a radio musora felfuggesztve lett, amig a diakok sikeresen elfoglalatk a radio epuletet es a „Szabad Magayr Radio” letrejotett kijelentettek.

    A nemzmet lakossai es a radio hallo-zonajaban az volt a forradalom gyozelmenek veve.

    Hogy mi tortent a „buffe”-ben azt csupan az tanuskodhat aki ottan jelen volt.

    Bizonyara a diakok ehesek es szomjasok is lettek, amig kozben halottaikat es sebesultjeiket eltavolitottak.

    A fital forradalmarok 14 pontos kovetelmenyeinek 8 elso pontja fokent a part demokratizalasnak a lehetoseget nyujtotta kovetelte es annak lehetosdege csupan a totalitarian diktatura nepszerusegenek a lehetoseget tette volna lehetove.

    A Pragai- forradalmarok is ugyan azon part-demokratizalasanak az elohaladasat probalatak, de azt is katonai haderokkel Moszkva verbefolytott.

    Ketsegtelenul a cikk szerzojenek az volt a „demokratikus elohaladas”.

    De vajon miert lepett fel ugy a magyar „Nepkoztarsasag” es a Szoviet Unio is veres fegyveres verontasokkal egy tagadhatalan demokratikus fejlodes ellen???????

    Hiszen tagadhatalan, hogy az a Szoviet birodalom es a Marxista bolshevizmus vilagszerti arckepet segitette volna humanisabbnak tunni.

    Miert a tomeg-verontas, fegyveres hadosztalyok (16)es a tankok ezreivel reagalt az allitolag a „dolgozok erdekeit kepviselo proletar allamhatalom”?????????????

    Az egyszeru es tagadhatalan valasz arra, hogy elavult, ostoba, kegyetlen diktatorok keptelenek voltak normalisan es logikusan gondolkodni.

    Csupan korlatlan veres hatalmaikat remeltek fenntartani.

    De miert, hiszen az mukodhetelen es kegyetlen volt az elso nap kezdettol, s minden kegyetlensegek es eroszak ellenere, az on-pusztito ideologia a birodalom osszeomlasat keptelen volt barmi aron is megelozni.

    De a cikk szerzojenek es tarsainak szivbol kivanom, hogy amig elnek az imadott elveik alapjan elhetnenek.

    Azert mar negyszer (4X) ajalnlottam barkinek itten az ingyen, egyiranyu utazst barmely proletar paradicsomba (Cuba, Venzuela, Eszak Korea), de egyetlen onklentes nem volt hajlando azt elfogadni es eletet ottan folytatani.

    Vajon miert nem ??????
    S miert nem elnek eletuket az imadott elveik alapjan , ami ma meg Magyarorszagon is jogosan leheto a sjat communjeiket megalpitva valahol, mint pl. a Kistarcsai volt szocialis tabor ma is letezzheto lenne.

    Hat elveik hirdeteseit megtagadjak tetteikkkel amikor arra nem hajlnadok.
    Tehat az teljes on-hazuttolasaik allitasaiknak es itten hirdetett hituknek!!!!

    Na lassuk hogy a libersalis es nyilt-gondolkodasu foszerkeszto kozli vagy torli a tagadhatalan valosag jelenteseit?!

  • A szerzo ot-eveskori emlekezesei persze nagyon valotlannak es tenyekkel cafolt a fenti „emlekezeseiben”!

    Javasolhatnam az olvasoknak Petenyi Sandor adatait a „Dolgozo Nep Neveben” cimu muveben?!

  • Azok a szerző szerinti úgynezett „pesti srácok” agent provocateurok, de még az is valószínű hogy, nem is pestiek voltak! Hogy kinek a bérlistáján még azt is sejteni lehet, mert erősen hajazott a módszerük a továbbfejlesztett kijevihez, de nekik nem volt 56-os előtanulságuk, ugyhogy ők ügyesen beszopták!

  • Szomorú,de nagyszerű jellemrajz az embertelen,aljas,köztörvényes csürhéről.

  • Bendeguz79
    2021 szeptember 19
    11:43 de.

    grizi, nem 1956 ról szól a cikk!

    Cenz Ura már megint kigyomlált engem innen, dehát … attól még … szóval grizi

    ha agnoszkálni akarsz vegyél használt koporsót, az tökéletes ehhez

  • gyuri10
    2021 szeptember 18
    7:30 du.
    Auróra Borealis
    2021 szeptember 16
    7:28 de.
    Utóirat:

    Izrael lejegyzett pártjai a római hódítás idején:

    1./ a Róma-ellenesek:
    a.Farizeus–>ezen belül;a Zelóták–>radikális szárny; a Sicarius
    b.Esszénusok Júdea-vidéki rómaellenes buzgó, jámbor gyülekezetei

    2./ Rómához lojális:
    Szadduceus a felső párezer pártja.

    Gabriel
    Ezen kívül példaképével, Ker.Jánossal együtt az esszénusoktól hozott szokás szerint merítkeznek meg a Jordánban, ami szintén nem újdonság. Az ókori, júdeai városokban számtalan mikvét tártak fel a régészek. Ennyit a “keresztelés” szokásáról…

    Elég hosszú ideig éltem Daganja ALef kibucban a Járdén folyó beömlésénél a Kinneretből.Elég sokszor fürödtem a Járdénban,sőt sokszor átúsztam a parttól a Kinnerettől elválasztó szigetre.+- 100,120 méter.Érthetetlen hogy számtalan”megmártózásom” ellenére miért nem lettem sem római sem jeruzsálemi katólikus.A mai napig is sok ezren “mártódznak”meg a Járdénban és charedi, vallásos zsidók maradnak.Talán azért,mert nincs genezáreti tó, hanem Kinneret és nincs Jordán folyó,hanem Járdén?

  • B79 a szokott módon eltalálta szarva közt a tőgyit. A cikk a 2006-os eseményekről szól, NEM 1956-ról. 2006-ban NEM VOLT sortűz, se a rádiónál, sem másutt: a felhergelt csőcselék csinálta a balhét.Tömegoszlatás volt, ahol esett néhány fejbekólintás, a lesúlyosabb sérült az egyik szmét vesztette el. Tömegosszlatásra azért került sor, mert a „békés” felvonulók nemcsak tévészékházat gyújtották föl, hanem az egész Belvárosban törtek-zúztak. KB két hétig tűrtük azt is, hogy a Kossuth térből nyilvános WC-t csináltak. Az Országház körüli dzssemborit akkor ürítették ki, mikor az 50. évfordulóra érkező külföldi vezetők űtját kllett biztosítani. Ismétlem: se sortűz, se áldozat nem volt! Sérülések nyilván elfordultak – de több rendőr sült meg, mint hőbörgő. A mai Főkolompos meg bőszen uszított – persze páncélautóval járva.

  • Auróra Borealis

    Bendegúz79
    09.19.12:57
    „Keresztény
    Magyarorsz”
    cikk alatt-

    Ebben teljesen . e g y e z ü n k .az ugyanott, 09.18.7:30-as kommentemben foglaltak mondandójával, mert:

    A vallás abszolúte átszőtte a korabeli [kb.ie.40-től isz.140-ig] zsidó társadalom életét és gondolkodásmódját s minthogy a történelem ez-időtájt (már vagy 100 éve) Rómát, mint agresszor területhódítót állította próbatétel gyanánt e nép elé.
    A Róma ellen való harc egyszerre volt a hazafiasság és a vallási következetesség szimbóluma is.

    Legtermészetesebb tehát az, hogy – a szadduceusok kivételével – minden elvi csoportosulás szükségszerű hozzáállással vallási színezetben folytatta a főleg társadalmi harcát >a szent föld< kolonizációja ellen, ami ennyi idő után már vérmérséklettől függően és sok esetben joggal vezetett hitbéli [a Törvényt védő farizeusok,v.a messianisztikusok], de zelóta és fegyveres [sikarios-ok] radikalizációhoz is.

    – Hangsúlyozva, hogy e látszólagos megosztottság ellenére ezt a történelmi időszakot a hazafias egység jellemzi.

    Mivel így a harc kérdésében mindannyian egyező véleményen voltak, annak kizárólag a módjában, v.modorában különböztek az álláspontok. Tehát ebben az értelemben jogos politikai pártokról beszélni, amelyek mai merev felfogás szerint valóban nem álltak regisztrált tagságból, de nézetrendszeri- azaz természetes, ill.ideológiai összetartozás érzése állította őket egy-egy azonos társadalmi platformra – azaz pártszövetségbe.
    – Hozzátéve persze,hogy ezek dolgukat hivatásukat téve, még működtek is… Bár a szerkezetüket nem ismerjük, tetteik minősítik őket az utókor számára is.

    Meggyőződésem, hogy említett cikk alatti kommentemben részletezett pártokon túl még a római(!) Saul[Pál] is valahol egy új párt fabrikálásán fáradozott, amikor az említett közös ideológiát az eredeti, isteni Törvény-szövetség gyengítését célba véve, végsősoron a Róma előtti behódolást szolgálta, nem időszerű úgymond'újításaival, többekközt annak sarokpontjai durva letámadásával sőt, negligálásával. Ha ezt a bomlasztó egyént valamely pártba sorolnánk, az nyilván a Róma-barát Szadduceus és nem az "evangéliumok" szerint negatív színben ecsetelt Farizeus párt lenne az…
    ˙
    Ave Bar Kohba! 😀

    AB

    .

    Irodalom:
    Magyar zsidó lexikon 1929.
    Mi az igazság a Holt-tengeri tekercsek körül (könyv).
    Ó-és Újszövetség
    STB

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    ˙

    Bendegúz

    Csak egyetlen momentum:

    Amikor ez történt a Szovjetunió már 13 éve nem is létezett!

    Amikor a cikkben foglaltak megtörténtek azok a bozontos hajú, max’ 12 éves úgynevezett „pesti srácok” valójában 20-30 közötti szkinhedek a Fradi B-közép élcsapata gyanánt gyújtogattak, romboltak, loptak, zabráltak stb.

    +1
    56-ban a Magyar Televiziónak még nem is volt székháza a Szabadságtéren sem nemhogy közvetített volna az eseményekről.

    EGYÉBKÉNT REMEK A CIKK!

  • Bendeguz79:
    „Azert mar negyszer (4X) ajalnlottam barkinek itten az ingyen, egyiranyu utazst barmely proletar paradicsomba (Cuba, Venzuela, Eszak Korea), de egyetlen onklentes nem volt hajlando azt elfogadni es eletet ottan folytatani.”

    Mr Bendeguz, igazat mond, valóban; Ön valóban többször tett magyar állampolgároknak arra , hogy anyagi ellenérték (egyirányú repülőjegy az említett országokba) fejében adjákát Önnek magyar útlevelüket, útiokmányaikat. Nem vagyok büntetőjogász,nem ismerem se Florida, se az USA szövetségi büntetőjogát, tehát csak puszta kívácsiságból kérdezem, hogy az Ön ismeretei szerint Florida állam büntetőjoga vagy a szövetségi büntetőkódex nem szakcionálja -e az ilyen cselekményeket, illetve azok megkísérlését?

  • Bende
    g á z

    A „Pesti srácok” nem egyetemisták voltak,
    hanem az utcákon csellengő gyerekek, akik
    valóban azt se tudták, hogy mit csinálnak,
    amikor kétesmúltú*ugyancsak csellengő ala-
    kok betanították őkeket a benzines palack
    meggyújtására és a tankokra hajigálására.
    ˙

    * Több-ezer köztörvényes bűnöző tombolt a pesti utcán.
    ˙

    utóhang:
    A FidSS propaganda agyalmánya ezeket a
    foci-huligánokat egy kalap alá venni a
    pesti srácokkal:Lásd Dózsa László szín
    plakátügyét:leleplezi FidSS propaganda
    spekulatív, sötét hazugsággyárát . 🙁

    Ajánlás:
    444.hu: Dózsa László: Én sohasem voltam hazug…

  • Bendeguz79
    2021 szeptember 19
    11:43 de.

  • Ez a végeredménye annak , amikor az alja-nácikat nem alja-náciknak hanem „radikális fiataloknak” aposztrofálják 15 éveken át. Kezdve a Horthy-fan Antall-kormyány idejétől át a szoci-kormányzásokig.A két szoci-kormány közötti FIDESZ kormányt már nem is említem. Nekik mindig is titkolt szövetségesük és rohamcsapatuk volt a szélsőjobb.Csakúgy mint manapság.

  • gyuri10
    2021 szeptember 19
    6:01 du.

    Ne csinálj úgy mintha nem tudnád honnan (melyik párt székházából) irányították ezt a spontánnal látszó megmozdu..pardon tévedek : PUCCS-KÍSÉRLETET !!!

    Jellemző a gyengekezű és liberális szoci-kormányra hogy egyrészt az eseményekben KELLŐ KEMÉNYSÉGGEL fellépő rendőröket hurcolták meg, másrészt nem keresték meg (nem nyomozták ki) a történtekért felelős -akkor még ellenzéki- politikusokat.
    Akik a valódi felelősei voltak Budapest felgyújtásának.

  • AKKOR MÉG az internetre kötött
    köztéri kamerák -ellentétben a mostani módszerekkel- VALÓS képeket adtak az érdeklődőknek Budapest utcáiról.

    Egy akkori rövid , TV-ben leadott filmrészlet:

    Budapest. Hajnak van éppen.
    A tüntetés és gyujtogatás után elfáradt szürkekapucnis Martens-bakkancsos radikális fiata…pardon…neonáci
    gazember éppen hazafelé, vagy valahová baktat a néptelen , kihalt szemetes pesti mellékutcán.

    Egy magányos kicsi Polski Fiat 600 típusú
    (Google, akit érdekel a pici autó fényképe )
    autó árválkodik a járda mellett.

    A radikális fiata..appardon…büdös lábszagú náci gazembert
    ez felháborítja és jogos felháborodásában egy pörgő-rúgással kirúgja a kisautó oldalsó szélvédőjét.

    Ettől megnyugodva tovább baktat zsebredugott kézzel.

    Hogy a kiskocsi csóró tulaja két órával később hogyen ment dolgozni, arról nem szólt a kisfilm.

  • Bendegúz:

    Ne csesszed el a rólad, utóbbi időben kialakított véleményemet azzal hogy ismét elkezdesz bődületes hülyeségeket írni.

    Nem ismered a honi viszonyokat, ami nem baj, de ha véleményt akarsz ezekről formázni akkor előbb olvassál hozzá a NET-en fennt lévő bőséges irodalomból.

  • Rodeo11
    2021 szeptember 19
    7:43 du.

    „…ha agnoszkálni akarsz vegyél használt koporsót, az tökéletes ehhez”

    Nahát…ez új.
    Nem is tudtam hogy te azért vagy itt mert valaki leagnoszkált téged.

    Amúgy jól vagy ? „Becsületed” megvan ?

    „Egy halottnak is lehet becsülete de elvan annélkül is”
    /Rejtő/

    „Kicsapta az asztalra (az akármit),mint paraszt a becsületét”
    /Mondás a haveri körömből hehe a paraszt meg az ő becsülete/

  • Geyza
    2021 szeptember 21
    5:14 de.

    egyre gusztustalanabb leszel és közben assziszed, hogy az hümőr… tévecc!!! ebben is!

  • hexadodekaéder

    Gorgonzola
    09.20.5:17

    Írod, hogy „több-ezer köztörvényes bűnöző tombolt a pesti utcán”.

    Ez a „több-ezer” a valóságban 3˙000 politikai és 10˙000 köztörvényes volt, ez mind fegyvert is kapott a kezükbe, ami már önmagában is 13-ezer potenciális fegyveres „felkelő hazafit” jelent. Ez után elszabadult a pokol. Az addig nem beavatkozó szovjet csapatok pedig Nagy Imre miniszterelnök kérésére elhagyták a fővárost, ám csak a Köztársaság-téri vendetta és a szaporodó utcai lincselések hírére 1 hét múlva tértek vissza, majd szélesedtek ki a harcok…

  • OK Geyza, ertesitenel hogy mi vbolot azo a „viszonyok” ami okozta azt a tuntetest, amit a cikk mszerzzoje jelzett es Tuske Zsofia alatali video jelerntes nyujt????

    Valami okozta azt, gynitanam hogy nagy tomeg megy tuntetni valami okok hianyaban.

    „Skin head”-eket nem mutat, csupan egy ingnelkulli egyent.

    De a cikk teljesen nema volt az idopont-eseten.
    Persze a korlatlan lehetoseg es jogok biztositasa azt lehetove teszi neha, hogy szelszoseges egyenek kihasznaljak a lehetoseget.

    Azert igertem nemelyeknek ottan elni ahol barmi hasonlo esemeny lehetetlen, mint pl. Eszak Korea.
    Ketsegtelenul senki nem ohajtana azt.

  • Geyza
    2021 szeptember 21
    3:35 de.
    gyuri10
    2021 szeptember 19
    6:01 du.

    Ne csinálj úgy mintha nem tudnád honnan (melyik párt székházából) irányították ezt a spontánnal látszó megmozdu..pardon tévedek : PUCCS-KÍSÉRLETET !!!
    ————————————————————
    Geyza,
    én nem csinálok sem úgy,sem így.Amikor M.O.-n éltem akkor sem érdekelt az ottani politika.Képzeld el,hogy még a forradalomkor is egyetlen érdeklődési köröm volt.Onnan eljönni.Sajnos elég sokára sikerült,mert csak 56 november 25.-én sikerült a bokorugrásom.Amiről hallottam az a Köztársaság téri pártház volt
    Azt tudom,hogy a Köztársaság terét valamelyik Pápáról újra keresztelték.Ezen kívül amit még”tudok”azt esetleg könyvekből tudom.Például:Szatmári Jenő Istvántól-1956:lehet,hogy másképpen volt?138 oldalas könyve.Esetleg még:Abádi Ervintől a Solt György története.A fiának én fordítottam le néhány fejezetet az apja könyvéből,mert Ő már nem tudott magyarul.Itt született Izraelben . Még valami,ha egyáltalán érdekel.Anyám lakását örököltem sajnos már 25 évvel ezelőtt.Életében is és azután még gyakrabban mint minden évben odajártam.Volt 2 Barátom,de sajnos már Ők is elmentek.2014-ben eladtam a VI.kerben levő lakást,mert el akartam vágni és el is vágtam a köldökzsinóromat.További 5 évig még jártunk oda.Ameddig az egyik barátom még megvolt.2017 vagy 18-ban találkoztam Ille Pistával és Almával is.2019 széder estét töltöttük a Chabad tagjai között.Nagyon szép és megható esténk volt.Egyetlen teremben 200-an voltunk.A résztvevők között egyetlen nyelv volt a hivatalos.Az Ivrit.Magyarul csak a pincérekkel beszéltünk.Három nappal később a Kozma utcai temetőben elintéztük szeretteink sírápolását +- 20 évre.Tehát az ábra úgy fest,hogy az elkövetkező 20 évig nem kell odajárnom. Pedig hidd el,szívesen jönnék 20 év múlva!
    Elnézést,hogy megint elfutott velem a ló!Gy.

  • Bendeguz:
    Bocs de nem.Neked kell megtalálnod a válaszokat.

    Rodeo:
    Bagoly mondja verébnek…

  • BendeguZ79
    2021 szeptember 21
    11:50 de.

    grizi adod a formádat, amúgy ‘stenigazábúl!
    ugyanaz volt az oka, mint ami nálatok a J6 -nek! {persze ha ez mond neked valamit?} valamint annak, amikor a 6-dik és 7-dik booster shot -ot is be kell venned, vagy nem ehecc pizzát még az uccán sem

    {mint ahogy a vendégszerető usa kibaszta a brazil elnököt és a teljes brazil delegációt egy holmi kis sendwich parlorból mert nem mutatott nekik holmi certify-t a valamiről amit néhányan SARS nak nevezünk [az is teljes mértékben] és így az uccán állva ettek pizzát a media meg tele SARS -szal erről, hogy… dehát a texas-i határon beözönlő milliók gatyában és kituggyakik akik úszva jönnek azoktól semmi ijesmit nem kér a Bill de Blasio aki egy seggfej}

    szóval a skinhead -ek Budapesten azok zsoldban dolgosztak a lobby csoportnak amej a FIDEXKFT nek operált, hogy nehogy má’ a szocialista kormányzat nyugo’ttan tuggyon műxeni tudod demokrácia export magyarosan ihajcsuhajfahaj alapon csak égjen és füstöljön és törjön hadd zúzzunk ma többet mint egy órával korábban… a nagyösszegű csekkek már előre ki lettek állítva a bérmunkáért, mert ijen fájintos melót nem vállal senki sem utólagos fizetésért

    szóval demokrácia export volt és regime change operation a’la USA

    esse tu’nni?

  • Geyza,
    Lehet,hogy tévedek,de én úgy emlékszem,hogy a pesti srácok a Corvin közben tomboló nyilas ivadékok voltak.Ugyanúgy mint a Széna tériek,a köztársaság téri vagy a Kőrút és Aradi utca sarkán lincselő,több esetben börtönökből kiszabadított köztörvényes bűnözők.Ezekből csináltak nemzeti hősöket.Két olyan is lakott a házunkban,akik 1955-ben szabadultak Szibériából,10 évi fogság után.56-ban már davajgitárral tartották félelemben a környéket. Nagyon ajánlom Dr. Szatmári Jenő István 1996-ban kiadott könyvének tanulmányozását.Gy.

  • Sajnálom, hogy a cikk témájától eltérő, ám fontos ELVI KÉRDÉSRE kell reagálnom, de az egyes cikkek, a KMH belső szabálya szerinti periódusa (az egy hét) túl rövid ahhoz, hogy az ember érdemben vitázhasson rajtuk, hisz nem ülünk minden pillanatban a klaviatúra mellett…

    Auróra B. Bendegúzra reagálva itt szintén időben elcsúszott, ám rendkívül releváns 20.4:27-es kommentjében arról értekezik, hogy történelmi módszerekkel szemlélve AZ ÚJSZÖVETSÉG DATÁLÁSA – az abban úgymond „jegyzett” KÉRDÉSES PÁR HÉT, ill. e KOR kétszáz éve – a látszat ellenére JÓVAL INKÁBB VOLT POLITIKAI, MINT VALLÁSI TÖLTETŰ IDŐSZAK, AHOL A HIT, bármennyire főszereplő, csak A CEMENT SZEREPÉT TÖLTÖTTE BE EGY CÉL, IZRAEL ÖNVÉDELMI REFLEXÉNEK A MEGVALÓSÍTÁSA, EGY FELSZABADÍTÓ HÁBORÚ MEGVÍVÁSA ÉRDEKÉBEN…

    Adalékként, erről szólnak a Qumrani, ún. HÁBORÚS TEKERCS is, de a Holt-tenger környékén feltárt KOVÁCSMŰLYEK „”fegyvergyárak”” régészeti maradványai is, ahol sok kész és félkész kardot tártak fel, egy akkor aktuális háború megvívására… Ergo, még azok a „szelíd-jámbor” ún.esszénusok is a valódi Armageddon megvívására készülődtek.

    Viszot jól írja Aurora,hogy Pál sunnyogásának az egyetlen célja a Törvény következetes negligálása, mely szabotázst teljes vallási köntösbe burkolva végzi a HIT, a „ZSIDÓ LÉLEK” FELLAZÍTÁVAL MEGTÖRNI AZ ELLENÁLLÁST.

    Teszi ezt folyton hivatkozva a zsidó Jézusra – akit ő nem is ismerhetett, legföljebb álmában, vagy eszméletlen állapotában.
    Arra a Jézusra, aki a Könyv szerint, nem véletlen sok-ezer ember előtt nyilatkozta azt,hogy ő mindenképp hű marad/t A Törvényhez, hitük esszenciájához, annak szelleméhez de még a formájához is. Kijelenti, hogy abból egy „jottányit”[konkrétan:jotta és vessző] sem enged. Mert azok, AKIK A MÓZESI TÖRVÉNYT MEGHAMISÍTVA MÁSKÉPPEN TANÍTJÁK, AMINT AZ MEGVAN ÍRVA, azok nem üdvözülhetnek igazak módjára. [Egyénként ez is teljesen a qumráni {esszénus} szellem].

    Tegyük hozzá; a tarsusi Paulus pontosan azt tette, amit Jézus az Olajfák hegyén megtiltott a jelenlévőknek és minden zsidó hazafinak, amikor ő egy új, RENEGÁT VALLÁSON spekulálva akarta „vakvágányra vezetni” a Rómával szemben megnyilvánuló SZILÁRD POLITIKAI EGYSÉGET. /ld: Máté 5; 17-19./ Hogy Pált e megbontási szándékában pontosan ki és mi vezérelte az valóban az összeesküvés-elméletek világába tartozik, de hogy kinek és minek állhatott ÉRDEKÉBEN Izrael felőrlése a birodalom dörzstégelyében, az ma már nem kérdéses…

  • Gyuri10-nek!
    A cikk olvasói közül akadt, aki kissé összezavarta az 1956.októberében és a 2006.oktoberében történteket. Semmi baj, tévedni emberi dolog.
    Téged Gyuri viszont talán érdekel ez az 1956-tal kapcsolatos rövid kis történeti résztanulmány (persze, más is elolvashatja):

    http://www.rev.hu/rev2/images/content/tanulmanyok/1956/2004_standeisky.pdf

  • Az itten velemenyeiket kifejezo , fokent XII. keruleti cipojavitok, vajon kepesek es hajlandok lennek bevallani oszinten, hogy miert neveznek mindenkit „csavargo”, „koztorvenyes bunozo”, „gazember”, „gyilkos” , „akasztofakat hordozo”, „rablo”, stb. stbiknek akik annak idejen (1956-ban) a szeretett partjuk demokratikus elohaladasat, a part KB tagjainak a szabadvalasztasat, a nemzt fuggetlenseget es onallosagat minden idegen megszallo-hadak nelkul ohajtottak???

    (NE feledjek, mind az a Szoviet szocializmus propagandai idezett szavai!)

    Bizonyara az idegen megszallo hodito katonai hatalom teljes uralmat es nemzet-gazdasaganak a kirablasat es teljes pusztitasat okozkat, velnek a hosoknek, hazafiaknak, erkolcsos-tisztesseges egyeneknek?????

    Hasonloan itten a kozolt cikkek es hozzaszollasaik Orban-t „gyilkos”. „rablo”, „gazember”, stb.stb. allitasokkal vadolva, ami semmi eredmenyeket nem hoz, DE mar tobbszor ismetelt kerdesemre senki nem volt kepes bevallani, hogy valojaban megneveznek mi tetteket ellenzenek, vagy javasolnanak, remelnenek valtoztatni alapjaban es lenyegeben valtoztatni.

    Fokent HOGYAN, MIRE es MI MODSZEREKKEL ?????

    Hogyan remelhetnenek valamit, amit teljesen keptelenek meg megnevezni is????

    Teljesen remenytelennek tunik minden allasponyjaik!!!!

  • gyuri10
    2021 szeptember 21
    5:29 du.

    Igen de most arról volt szó hogy kik voltak azok akik 2016 ban gyújtották fel a Várost.

  • gyuri10
    2021 szeptember 21
    5:29 du.

    Sajnálatos módon itt Braziliában megismertem néhány ilyen „jeles” személyt, akiknek az Antall Józsi (neve örokre feledve legyen) mint „hösöknek” komoly havi apanázst rendelt el fizetni halálukig a kormány kasszájából.
    Ezek adták a felhangot, vitték a primet az ugynevezett „magyarok világszovetsége” nevü gittegyletben, amely meghatározó fökolomposa lett az orosz kivonulás után az ország refasisztálásának

    Az Antall porontynak ezek a voltak az 5 millió magyar, akikre oly szerettel hivatkozott mindig – minden galád lépésében

  • hexadodekaéder
    2021 szeptember 21
    8:43 de.

    Azért nem ilyen egyszerű ez a szerintem kiszámított(kieszközölt) -kétségesen spontán- forradalom/ellenforradalom annak fényében hogy a szovjeteknek -Ausztria mintájára- innen is kotródniuk kellet volna, de nem nagyon fült a foguk reája! 😀

  • SchumackerLady
    2021 szeptember 22
    3:32 de.

    Hmmm….

    Ez majdnem teljesen igy van, ami hibadzik a leirásodban, az a vége

    Nem összeesküvés-elmélet kérdése, merthogy az igaz hogy több összetevöje is volt az okoknak, de ez nem összeesküvés-elmélet.
    Nagy szerepet játszott benne maga Saulus személyes habitusa, maga-mutogatása, önfényezése.
    Az adott idöben a rómaik számára Jézus és követöi nem jelentettek sem mást, sem többet mint egy zsidó-szekta – ami mondjuk ki a valót, nem is volt más a követök szerint sem!!!
    Ehhez feltétlen ragaszkodtak

    Hogy aztán a tövábbiakban a külsöleg érdekelt felek miként használták fel és ki a Paulusnak köszönhetö eltorzitott formában, vagy kik is torzitották el még inkább, az azért ma már a sok rendelkezésre álló forrásokból nagyobb nehézség nélkül kibogozható

  • Rodeo11
    2021 szeptember 21
    4:43 du.

    jó ….

  • SchumackerLady
    2021 szeptember 22
    3:32 de.

    kifelejted a Billy Graham Baptista Nemzetközi Részvénytársaságot amej évek hosszú során át a La Chiesa konkurenciájává vált leginkább USA ban, hatalmas befektetés a tőzsdén is jegyzik a hit pillanatnyi értéke is befojásolja a részvényeik értékét ami állandóan növexik én Billy Graham Magyarországi látogatása óta hallok róluk asszem
    https://es.wikipedia.org/wiki/Billy_Graham

    Partido político Partido Republicano
    Distinciones
    Comendador de la Orden del Imperio británico
    Estrella del Paseo de la Fama de Hollywood
    Gospel Music Hall of Fame
    Horatio Alger Award
    Medalla Presidencial de la Libertad
    Medalla de Oro del Congreso de los Estados Unidos
    Premio Ronald Reagan a la Libertad
    Premio Templeton

    úgy tudom nem Carolina ban hanem Colorado ban Denver ben van a központyuk
    bocs de én nem veszem észre ha spanyol mert ugyanaz, mintha magyarul lenne

    2200 millió híve van

  • Geyza:
    „Egy akkori rövid , TV-ben leadott filmrészlet:
    Budapest. Hajnak van éppen.
    A tüntetés és gyujtogatás után elfáradt szürkekapucnis Martens-bakkancsos radikális fiata…pardon…neonáci
    gazember éppen hazafelé, vagy valahová baktat a néptelen , kihalt szemetes pesti mellékutcán.
    Egy magányos kicsi Polski Fiat 600 típusú
    (Google, akit érdekel a pici autó fényképe )
    autó árválkodik a járda mellett.
    A radikális fiata..appardon…büdös lábszagú náci gazembert
    ez felháborítja és jogos felháborodásában egy pörgő-rúgással kirúgja a kisautó oldalsó szélvédőjét.
    Ettől megnyugodva tovább baktat zsebredugott kézzel.”

    Geyza, miért szólod le az említett derék fiatalembert? Mit gondolsz, abban a – szerintem nem túl valószínű – esetben, ha a 2022-es választáson a mai ellenzék ugyan győzne, de a a Fidesz-kormány a kormányváltás megakadályozására, legalábbis az első lépcsőben nem kivánná a rendelkezésére álló reguláris fegyveres szervezeteket bevetni, ugyan kikből jönnének létre a Fidesz-hatalom támogtására garda mobilek,önkéntes irreguláris paramilitáris csoportok, mint az általad említett fiatalemberhez hasonló nemzethy radikális ifjakból?

  • Gyuri10 : Rosszul írtam :
    nem 2016 ot akartam írni hanem természetesen 2006.-ot

    2016 ban már béke, nyugalom és boldogság honolt itten. És jó lett magyarnak lenni. Legalábbis a kormánypropaganda szerint.

  • Kővendég
    2021 szeptember 23
    8:44 de.

    Beszéljünk magyarul. ahogy illik (mostanában) :

    Regulárnaja fegyvernaja Figyeszovics bátyuskom.

    Hungvejping nyelven nem tudom…de majda következőutáni nemzedék…

  • THU;
    NEM, Miko Imre 1956-Oct. 23-i felvetelei NEM volt a szoviet propaganda TV allomas alatalsoha kozvetitve ottan, mert baratai megeloztek azt, ertesitve hogy vartak jelenteseit, sa arra Inre Becsfel vette utjat rogton.

    De az volt az elsao es leg-eredettibb jelntesei az 56-os szbadsag-harc kezdetenek.

  • KOVENDEG altal csatolt HVG adatai tisztan bizonyitja, hogy a 2006-os Pesti tunteteseknek SEMMI leheto koze NEM Mvolt az 1956-os esemnyekhez, sem az 50 eves megemlekezeseire!!!!

    S NEM oct. 23-an, hanem 17-en a letre jott valaosag okozta azt.

    A lakossag haragjat hozta felszinere a PM hazugsagainak a bevallasa!!!!

    Tehat rodeo hasonltitasa a Januar 6-i Washingtoni tunteteshez sem hasonlithato!!!!

    Mert a Washingtoni tuntetes a levasztott elnok erdekeitben tortent, amig Magyarorszagon a hatalmon-levo PM elleni harag okozta a tuntetest.

    Tehat az itten a tuntetoket atkozodok a hazug PM-et magasztlajak. Hm???????

    De hat akkor miert nem magasztaljak az allandoan „gyilkos” ,”rablo”, „hazug” jelen PM-et EGYENLOEN ???

    Az tortenik amikor a szajjuk mindket-oldalan ugyan azt a hazugsagokat okadjak!!!!!!!

  • Kővendég,
    http://www.rev.hu/rev2/images/content/tanulmanyok/1956/2004_standeisky.pdf
    ha ezen van mit köszönni,hát KÖSZÖNÖM.Még csak a feléig olvastam el.Semmin nem csodálkozom!Személyes,olaszországi”élményeimet”,ha lelkierőm nem hagy cserben a későbbiekben leírom.Azon is van mit nemcsodálkozni.Kutyákból ott is csak veszett kutyák lettek volna, ha hagyom.

  • RODEO 9/22, 8;49 allitasaira;

    Persze rodeo ismet nem az adatokat, hanem csupan a sajat elkepzelt allitasait kozolte.

    S nem kattintotta a „Financial Statements of the Billy Graham world-wide Evangelical Association”-t.

    De azon a lapon az adatok talalhatok, mert a torveny kotelezettsege alat minden jotekony intezmenyek, mint minden jovedelmezo cegek hivatalos bevallasai nyiltan kozlve az egesz vilag elott.

    S az „ASSOCIATION” NEM „reszzvneytarsasag”, vegyel egy megbizhato szotart mielott valotlansagokat allitanal!

    MINDEN vallasos, es barmi NON-PROFIT szervezet csupan az IRS Code 501/3C alapjan mukodheto!!!!!!!!!

    S nyiltan olvashato barki szemeinek, hogy a Billy Graham Association csupan adomanyozott jovedelmek alapjan mukodik es mind mukodhetnek.

    Az adomanyok „beveteleik” es vannak kiadasaiak, persze a szuksges tartalekok is.

    Kattintsd a fent nevezett lapot, es olvashato minden beveteleik, kiadasaik es vezetoik fizetesei.

  • Rodeo11
    2021 szeptember 22
    8:49 du.

    „Patrico politico..bla..bla..blahh..”

    Mondcsak :
    Bolsonarió hátsóját is ezzel a nyelvvel nyalod ?

  • SchumackerLady
    2021 szeptember 22
    3:32 de.

    Örülünk hogy csak 1 hét a terminus.

    Mert ha több lenne, akkor a magadfajta üres szócséplők irdatlan hosszú semmitmondásai TÉNYLEG leterhelnék az oldalt.

  • Gabriel
    2021 szeptember 22
    2:35 du.

    „Hogy aztán a tövábbiakban a külsöleg érdekelt felek miként használták fel és ki a Paulusnak köszönhetö eltorzitott formában, vagy kik is torzitották el még inkább, az azért ma már a sok rendelkezésre álló forrásokból nagyobb nehézség nélkül kibogozható”

    Szerintem még bogozgatni sem kellene, ha a Vatikán legjobban örzött -érthető okokból tagadott- titkos levéltárában bárkinek szabadon lehetne kutakodni!

  • Bendeguz79
    2021 szeptember 22
    11:01 de.

    Irod:

    „”Hogyan remelhetnenek valamit, amit teljesen keptelenek meg megnevezni is????””

    Bendeguz, dehogy képtelenek megnevezni, csak kerülik – nem akarják egyelöre nyiltan kimondani:

    A HATALMAT KIVÁNJÁK,
    – Hogy aztán a marxismus szent hegyeinek magaslatából – PERSZE NYILVÁN KICSIT ÁTFÉNYEZVE, UJRA MESZELVE –
    Ujra ledughassák a paraszt csóró nép torkán a DIKTATURÁJUKAT –
    Aminek a mai (modern) neve – DEMOKRÁCIA
    Ez az elsö fényezés (átmeszelés) – és aztán igy tovább …

  • GABRIEL:

    Aggodalomra nincsen ok.

    Az imadott rendszeruk ON-PUSZTITO rendszer volt az elso naptol kezdve barhol, minden kivetel nelkul.

    Tehat remenyuk sikere csupan az elehet ami mindeg volt, a lakosssag menekult meg eletuk-reszkirozasaik ellenere is.
    Ma is es mindeg mindenunnen!!!!

    Lattad a tobbezrek sator-taborat a Texasi hataron, Del Rio varosba ozonleniuk?
    Vajon miert senki nem probal Del Moscow, del Beijing, Del Havana, Del Caracasba rohanni????

    Mindenki ebbe a rohadt, kizsakmanyolo, ehezo, otthontalanok zomeinek a hazajaba ozonlenek meg eletuk reszkirozasaval is ???

    Ketsegtelenul mert tudjak hogy itten mindeg lessz korlatozhatalan jogaik, lehetosegeik es minden suksegleteik biztositva.

    Vajon miert nem vennek azt az „elvtarsak” embersges celjujknak????

    De ohajtanam koszonetemet kifejezni KOVENDEG itten kozolt adataiert.
    Ami tagadhatalanul jelezte amit a kituntette szerzo cikkeben celzatosan ‘elfelejtett’ jelezni.

    Hogy a Szeptember 17-i tuntetes ami nemi rendellenes es eroszakos tetteket is okoztt, a miniszter-elnokuk hazugsagainak a bevallasa hozott a felszinre.

    Sajnalatosan bevallasaig az egeesz tarsadalom a sotetben volt azon.
    Csupan Mr.Masturta ,uriember modjan egyenileg es nem koznyilvanosan tette a hivatalos koveteleset, ami okozta a PM-juk „bevallasat” a lemondas lehetoseget elokeszitve a botranyt megelozni.

  • ELEMER;

    Saul (Paul) leveleiben alkalmazott kifejezeseket ami talan alapot adott a szazadokkal kesobbi theologianak az u.n. „Jezus egyeni kultusz” lehetosegenek, ami megkozelitette Constantine Mitraizmusat.

    Az alapelv szukseges volt egy egyetemes egyhaz-szervezet alapitasara.

    Persze minden vallasi elvekben ntalalhato az ellenzesekre alkalmazhato adatok lete.

    Peldaul, mit velnel a „Babyloniai Talmud” esetben?????

  • Bendeguz79
    2021 szeptember 25
    1:56 du.

    grizi, már megint csodálatias vagy!

    a válasz eccerűke{SIC}:

    követik a hozzájuk betüremkedett demokrácia export által elhordott profitot, mert ott ahová a demokráciát exportáljátok ott kő kövön nem marad, és „addvisszaababaruhát” amit elloptál

    ugye sem venezuela, sem cuba, sem az orosz federáció, sem kína, sem északkórea nem exportált demokráciát palotaforradalmakkal tehát oda nem mennek mert ott nincs a tőlük ellopott holmiból semmisem, nem tuggyák visszakövetelni!

    essetü’nni?

    agyficamod a régi!

  • Bendegúz79.
    9.22. 11:01

    KedvesBende’

    Az itthonmaradottak, illetve a ma otthon élőknek . s a j n o s .

    magyarázatok nélkül is”természetes,a mindennapok szomorú közege”

    Orbanisztán Önz’társaság rabló-tolvaj hétköznapi valósága.
    ˙

    Well Bende’ !

    Azért kicsit mégis megnyugtatnám,hogy az említett

    – talán süllyedő – hajóról máris menekülnek a patkányok…

    Orban családja: lánya, Ráhel ill. veje – a magyar Cano – Tiborcz

    István Unterhaupträuber a Vő és az ő gyermekeik máris

    kiköltöztek a spanyol Gibraltár közelébe Marbellára – közel

    Gibraltárhoz tehát Afrikához s így természetesen Angliához is,

    ahol egy esetleges EU-s bűnügyi körözés esetén is kérhetnek majd

    menedéket,az Interpol-t valahogy mégis kihagyva a számításaikból
    ˙

    Hhhhm! Isten malmai lassan őrölnek, de mégis…

  • Geyza
    24154

    No persze. Mert a „magadfajta”[sic] szakbarbárok viszont gyűlölik a betűket s főleg az értelmes szavakat, csak a tagolatlan beszéd hat rájuk. Ha néhány betűvel egy kicsit többet kell elolvasniuk, amikor pl. Te máris dühöngésben törsz ki és gyorsan bedobsz egy felest, ami aztán tovább növeli agyi ereid borkő tartalmát, vele a feszültséget.

    Ilyenkor tod-mit? Inkább nyugodtan nyomd meg a „tovább” gomb nyilát ha elmédet túlságosan félted a szellemi túlterheléstől. A magad szempontjából nyugodtan(!) elmélkedj a műszereid fantasztikusan szellemes felépíte – ami ugyancsak igaz – fölött de dobd félre azt qva kalaviatúrát, amit csak mások bosszantására agyaltak ki anno azok, az akkor még mechanikai nyomdaszedők és írógép-műszerészek, hogy majd egyszer az álmatag szemeiddel annak elektronikus változatán te akárcsak két jelet is; egy „”jótát, vagy csak egy vesszőcskét””* egyáltalán elolvass mondjuk a Háború és békéből, avagy a Nyomorultakból, avagy a Biblia történelmi összefüggéseit tanulmányozva egy modern kor, korszerű online emberi vitája során.

    Géééza! Elmúltak azok az idők amikor papírtakarékosságból spórolni kellett a szavakkal és radírozni kellett, stb. Van hely bőven.

    Mert Te vagy a butaság igazi szócséplője(sic) sőt egyik emblematikus képviselője. Többre becsülöm az enyhe jobboldali érintettségű – főleg általad innen kiűzött – HAZAI LÁMPA, egy magasabb műveltséget árasztó, értelmes szavait 5000 karakterben, ha voltak benne vitatható „karakterek” is, mint a te demagóg csak érzelmekre – avagy még azokra se – épülő butaságaidat. Mert ha bármi konkrét kifogásod adódik egy szövegen, azt konkrétan kell cálfolni és nem általánosságokban és dühkitörésekben támadni. A lustaság nem mentség…
    Ez nem a kricsmi kedves szesztestvér.
    Ettől persze még én nem nevezlek téged idiótának.

  • Bendegúz/
    SchuLady

    Nem ám üres kézzel dobbant a Orbán-klán.
    Ráchelék máris vettek egy szállodát maguknak, ami érthető, mert az ilyen szegény migránsoknak aludni valahol mégiscsak kell.

  • Bendegúz/
    SchuLady

    Nem ám üres kézzel dobbant a Orbán-klán…
    Ráchelék máris vettek egy szállodát maguknak, ami érthető, mert az ilyen szegény migránsoknak valahol aludni mégiscsak kell.