Végre valódi esély van az Orbán rendszer lebontására

2021 október 17 5:13 du.69 hozzászólás

2022 tavaszán először fordul elő, hogy Orbán Viktor, Magyarország elvadult uralkodója egy egységes ellenzékkel áll majd szemben — a Jobbiktól a Demokratikus Koalícióig. Ez a szivárványkoalíció — amely idáig minden eddiginél fegyelmezettebbnek bizonyult — tudja, hogy leváltani a rendszert csak egységfronttal lehetséges. Márki-Zay Péter hétgyermekes konzervatív katolikus polgármester vezeti az ellenzéket a tavaszi országos választáson. Az előválasztás második és egyben utolsó fordulójában Márki-Zay a szavazatok 57 százalékát szerezte meg, Dobrev Klára pedig 43 százalékot gyűjtött be. A két fordulóban mintegy 850 ezer magyar adta le szavazatát, ami a jelenlegi rendszer megszüntetésére vágyók körében igencsak magas politikai elkötelezettségre utal.

A 49 éves Márki-Zay eddigi politikai tapasztalatainak középpontjában a 2018 februárjában Hódmezővásárhelyen folytatott sikeres polgármesteri kampánya áll. Itt kiszakította a 43 ezer lakosú délkelet-magyarországi várost a Fidesz szorításából. Ugyanakkor ez a kampány volt számára úgymond a tűzkeresztség. Az akkor még zűrzavaros balközép ellenzéki pártok támogatták indulását, a Jobbik pedig logisztikai és stratégiai segítséget nyújtott kampányához. Az egységes ellenzék ellenére Márki-Zay komoly hátrányból indult. Kampányáról a helyi média többnyire nem számolt be, a Fidesz pedig olyan harsány gyűlölet- és megfélemlítési kampányt indított az ellenzék helyi vezetője ellen, amely a „keresztény-konzervatív” politika kenyere Magyarországon. Márki-Zayt — aki a Szent István Király Római Katolikus Plébánia pasztorális tanácsának elnöke volt — saját templomának lelkésze nyilvánosan kitagadta. Németh László atya a vasárnapi szentmisén tartott homíliáját arra használta fel, hogy a hívekre nyomást gyakoroljon és a Fidesz támogatására biztassa őket. Németh atya odáig ment, hogy a plébánia világi vezetőjét hazugnak és ripacsnak nevezte. De Márki-Zayt „rosszabbal” is vádolták, többek között azzal, hogy megrögzötten mecsetet akar emelni Hódmezővásárhelyen. Ez a vád teljesen megalapozatlan volt.

Bár Márki-Zay továbbra is a jobbközép pártok közé tartozik, és a múltban szociálisan konzervatív nézeteket vallott, a Mindenki Magyarországa Mozgalom a befogadás és a megbékélés hangján szólal meg: „A mozgalom hidat épít a különböző pártok és ideológiák között… A mozgalom tagjai úgy vélik, hogy Magyarországnak új politikai kultúrára van szüksége. Ennek érdekében minden tisztességes, a változásban érdekelt magyar embert szívesen látnak” – hirdeti a mozgalom.

Ez egy eléggé homályos kiáltvány. De a felhívás, hogy Magyarországon új politikai kultúrát kell építeni, minden másnak az alapja.

Szerencsére úgy tűnik, hogy ez az új politikai kultúra gyökeret ereszthet – legalábbis az ellenzék soraiban. Dobrev Klára, Márki-Zay balközép riválisa az ellenzéki előválasztáson gratulált ellenfele győzelméhez, és az egész ellenzéket a jelenlegi egységfront fenntartására szólította fel. Bár a Demokratikus Koalíció politikusa Budapesten kívül több győzelmet aratott, nem várta meg a végeredményt, hogy támogatását és gratulációját fejezze ki. „Szívből gratulálok neki. Ő lett a hatpárti ellenzéki összefogás közös miniszterelnök-jelöltje. Teljes támogatásomról biztosítottam őt” – mondta Dobrev, hozzátéve, hogy az ellenzéknek most már egyenesen Orbán Viktorra és legyőzésére kell összpontosítania.

A korábbi önmagához képest halvány árnyékká zsugorodott Magyar Szocialista Párt szintén gratulált az egyesült ellenzék új vezetőjének, és meghatározta a következő választásra vonatkozó napirendi prioritásait:

„Azt várjuk a miniszterelnök-jelöltől, hogy segítse a sokszínű koalíció munkájának összehangolását, képviselje a közös programot a mindenki számára egyenlő esélyű ország építésére, legyen elkötelezett az alacsony magyar bérek emelése, a rabszolgatörvény eltörlése, a szociális háló megerősítése, az alacsony nyugdíjak emelése és a lakhatási válság felszámolása mellett. Emellett a közfinanszírozott oktatás és egészségügy megerősítésében és minőségének javításában, a korrupció felszámolásában, a magyar embereket károsítók felelősségre vonásában, valamint Magyarország nemzetközi megítélésének helyreállításában látjuk őt. Péter, számíthatsz ránk!”

Úgy tűnik, Márki-Zaynak több mint 220 ezer új szavazót sikerült mozgósítania – olyanokat, akik az előválasztás első fordulójában még nem szavaztak. Csak ezután, illetve Karácsony Gergely budapesti főpolgármester döntése után, hogy kiszáll a versenyből és Márki-Zay mögé áll, vált az éllovassá. Márki-Zay azt ígérte, hogy új szavazókat hoz az ellenzéki sátorba, és a második forduló eredményei alapján ez talán sikerült is neki. De itt egy személyes anekdota, ami ugyanezt sugallja. Két hete beszélgettem egy, a magyar politikában jártas barátommal, aki az elmúlt évtizedben nem szavazott az ellenzékre. Most jobban érezte, mint valaha, hogy a Fidesznek lejárt az ideje. A rendszerszintű és kirívó korrupció elviselhetetlenné vált. A közelgő országos választáson támogatni tudja Márki-Zayt, miközben a Demokratikus Koalíció politikusai mellé soha nem tudott volna ikszet húzni.

Orbán Viktor most néz szembe az első igazi, komoly választási kihívással, mióta tizenegy évvel ezelőtt visszatért a hatalomba. Számos cimborája szembesül azzal, hogy ha az ellenzéki sikerrel jár, akár elszámoltatás is jöhet.

69 hozzászólás

  • Mar a cim elarulja mire keszultok; hogy tonkretegyetek mindent az orszagban, amit Orban es tarsai eddig felepitettek.
    De tudjuk, hogy a rombolas kozbeni lopasra teremtett emberektol mast nem lehet elvarni.

    Az „elvadult uralkodo” viszont tetszik, mert tudvan, hogy ti mindig azzal vadoljatok az ellensegeiteket (akiket ti valasztotok ellensegnek es nem ok titeket) amik ti vagytok, vagy amit csinaltok, vagy terveztek csinalni, igy biztosak lehetunk abban, hogy az amugy egymagaban levo (elektromos)Zajos Markitol azt varjatok el, hogy elvadult uralkodo legyen. Koszi a beismerest!

    Csak ugy mellesleg megemlitenem neked Chris (hiszen nyilvanvalo, hogy ezt is kicenzurazod) hogy az elektromos zajt majd a Dobrev csalad fogja szolgaltatni a Marki urnak, aki annyira jobboldali, mint te. A te jobboldalisagod is szemfenyvesztes csupan, mikozben itt veresszaju kommunistaknak adsz teret a hazugsagaik terjesztesere, sot meg te magad is hazudozol mindenfele marhasagot (lasd a fenti „elvadult uralkodo”-t). Olcso propagandista vagy es a Zajos Marki is minden valoszinuseg szerint az.

    Most mar csak az a kerdes, hogy a Zajos Marki mennyire lesz zajos a Dobrev klan zavarasaitol?
    Ugyanis egyedul meg egy igazi Marki sem tud orszagot vezetni, meg a teljes pusztulasba se. Kellenek hozza olyan emberek, akik az utasitasait vegre is hajtjak.
    De ugye a magyar „bolsevik” elit a Dobrev klan kezebol eszik, es az o utasitasaikat hajtjak vegre.
    Ugyanakkor itt van ez az USA-ban kikepzett es onnan nyomott kulfoldi ugynok, a Zajos Marki, aki eddig az electromos zajt az amerikai kulugytol kapta, es nyilvanvalo, hogy idegen erdekeket szolgal.

    Melyik elektromos zaj lesz erosebb Chris? Az amerikai, vagy az europai (Dobrev klan)?
    Felteve persze, hogy egyaltalan van kulonbseg a ketto kozott. Hiszen az EU-bol jovo es a Dobrev klan adovevojen keresztul adott zaj konnyen lehet ugyanaz, mint az amerikai.
    Te mit tudsz errol?

  • Meghalok
    2021 október 17
    5:44 du.

    Eltaláltad komám.
    Szeretnénk lebontani az egészet.
    Ha lehet stadionostúl.

  • Ez a „Méghallok” nevű ürge rettaentő kóros!
    Tudathasadásos, uldozesi maniás

  • Orsós Elemér

    Kontrapuktuszként ehhez a cikkhez:

    https://nepszava.us/marki-zay-most-megmutathatja-hogy-kicsoda-legjobb-tulesni-a-hamis-illuziokon/

    Naszóval, a Jóisten sem tud már kigazodni a jóindulatú kibiceken!

    Fentiekért most bocsánatot kérek kedves Chris, de bizzuk a dilemma eldöntését az otthoni magyar szavazókra!

    Mellesleg, had jegyezzem meg: Márki-Zay nem pártszinekben indult, de majd a győztes pártoknak kell megválasztaniuk a miniszterelnököt, namármost az nem okozhat újabb bonyodalmakat, ha mondjuk a -most magasan legesélyesebb- DK lesz a legnagyobb nyertes a hatos koalicióban és egy „pártonkívüli, ráadásul illusztris dékás Dobrev Klárát kiverő mitugrásznak” kell majd engedelmeskedniük? Mint köztudott nem kedvelem Dobrev Klárát, de szerinem Ő jobb lett volna, mert valószínű a Márki-Zay féle kényszeredett kompromisszum már kezdetekkor kormány válságot okozhat, ami eredménytelenné teheti a nehezen megszült orbánváltást!

  • Göllner András

    @ Megfhalok

    Ne hencegj, előbb utóbb mindnyájan meghalunk. Van egy jó hírem: Magyarország fel fog támadni míg te valszin Dante nyolcadik kerületében fogod keverni a rumbát.

    Mintha azt az eszement fiatal plébánost, Androvics atyát hallanám mielőtt cserben hagyta nyáját. Aki nem a Fideszt támogatja, aki Orbánt kritizálja, az takarodjék, az hazaáruló, keresztény-életellenes-magyargyűlölő komcsi, mondta ő is anno, Prohászka Ottokárra esküdözve, a montreli katolikus egyház hokkedliáról miközben Orbán kedvenc hazai antiszemita Kádárspiclije, Raffay Ernő lapozta neki a kottát és a másik egykori Bolsi, Koltay, csak tapsolt és kalapolt.

  • Chris,
    „Orbán Viktor most néz szembe az első igazi, komoly választási kihívással, mióta tizenegy évvel ezelőtt visszatért a hatalomba. ”
    Igen. El kell döntenie, hogy melyik páleszből kéri a következő kupicát a ropi mellé.

    1. 220 ezer új szavazó (gondolom az ezer lemaradt): Az MZP féle pisztoly mindkét oldalra ráfogható — nem tudjuk, hogy hány fizetett/fideszes aktivista szavazott ezekből. (ld még Barta balesete);
    2. Budapest nélkül nem lehet nyerni. A jelenlegi arányokkal MZP nem kap több szavazatot a fővárosban, és ennyivel az ellenzék, mint olyan bukik.
    3. Az előválasztáson nem vett részt a Fidesz, és így alapvetően az ellenzéki torta szeletelése zajlott egy közjogilag hatástalan akcióban;
    4. Kormányváltó hangulat lehet, hogy van. De aligha lesz MZP a megoldás. Az KG-es ámokfutival inkább a probléma részévé vált.

  • Chris! Itthonról ez egy kicsit másként látszik. Írtam is erről – de nem küldöm el – nem tűrné a nyomdafestéket. Volt pár furcsaság a szavazáson a második fordulóban. Lehet, hogy ezúttal a szavazófülkékhez vezette a Főkolompos a békemenetet?
    MZP egy vérjobbos, bigott katolikus, antifemnista, homofób pali. Csak Kanadában megtanulta a pc beszédet, így nem lóg ki a szájából. De nem jól tanulta meg, mert vagy tízszer kellett elnézést kérnie, többek között azért, mert lehazaárulózta a szavazókat.
    Aztán. Igen furcsa, hogy valaki 1 hét alatt majd megháromszorozza a szavazatait. (20-ról 56,7%-ra.
    Van még több is – ha lehiggadok, összeszedem.
    Egy nagyon valószínű: tavasszal – életemben először – nem megyek el szavazni.Minek cseréljem le a ner-t ner2.0-ra?

  • Teljesen egyetértek Chrissel, MZP és az előválasztás többi nyertese új reménységet adott sokunknak a magát örökös, leválthatatlannak beállító fáraó és összes haverjának elzavarására. Természetesen ez csak egy potenciális lehetőség, de remélhetőleg megvalósul mielőtt tényleg teljesen Fehéroroszországgá válna kis hazánk.

    Elemér által beidézett cikkel drága jó barátom Laci úr is megmutatja, hogy bizony tud ő is néha hülyeséget írni, mint ahogy mindannyian – nem is olyan nehéz az, no.. 🙂

    Az igazi munka csak most kezdődik, a főkolompos leváltása marha nagy meló lesz amihez tényleg teljes összefogásra lesz szükség.

  • én elküldtem. MZP egy másnapos politikus.
    Minden másnap elnézést kért.

  • Drága Margit!
    Azt kérném, hogy mielőbb sikerüljön lehiggadnod.
    Ne feledd el, hogy az ellenzéki közös képviselőjelöltek száma így alakult: DK – 32 fő, Jobbik – 29 fő, Mszp – 18 fő, Momentum – 18 fő,Párbeszéd – 6 fő, Lmp – 5 fő és mmm – 1 fő tehát biztosan nem lesz ner 2.0 bárki szeretné is elhitetni ezt! A legjobb esetben is ellenzéki koalíció lesz, amit viszont nagyon nehéz lesz elérni a mostani lejtős pályán, és ehhez viszont minden jóakaratú, tisztességes emberre hatalmas szükség van, Dobrev Klára és a DK vezetése szerint is. Rád pedig különösen!

  • Momentum – 18 helyett csak 15 fő 🙂

  • Geyza, mi sem szebb annal, amikor az embernek meg vannak almai. Almodozz csak edesdeden, az atsegit a nehez napokon.

    .
    Margitka, kezdek meglepodni rajtad. Nem hittem volna, hogy az osszes elvtars kozul egyedul te fogod itt eszrevenni, hogy kilog a lolab.
    Nemtom feltunt-e, hogy par napja meg dorgedelmes anti-MZP cikkek jelentek meg itt a KMH-n is? 🙂

  • György Lázár

    Egyetértek Chris-szel… egy újfajta szofisztikáltabb politikai kultura született Márki-Zay győzelmével.

    Karácsony Gergely brilliáns politikai stratégának bizonyult, hajlandó volt visszalépni hogy megnyissa az utat egy egységes fronthoz aminek esélyt adott azzal hogy Márki-Zay mögé állt. Engem meglepett Dobrev viszonylag jó szereplése, különösen vidéken.

    Kaliforniából nézve az itteni “diaszpórában” (ma már Kaliforniában él a legtöbb “magyar” az USA-ban) a Fidesznek a fizetett lobbistáin kivül nincsenek támogatói, a DK-nak sincsenek… jórészt Momentum.. és talán egy kis Jobbik.
    Az igazi áttörés az lehet Budapesten ha néhány prominens fideszes is “átáll”.. ha az megtörténik OV rendszere összeomolhat.

    Én pesszimista vagyok, OV a nyíltabb diktatúra útjára fog lépni… egyfajta Erdogan… Putyin(?) rezsim sem elképzelhetetlen.

  • Jurásek Fábián Sebestyén

    Kedves Adam!

    Onnét Ámerikából ti igen agymosottként lájátok a Világot és benne Magyarországot! Ugyan miért ne járhatná Magyarország és Lengyelország és a volt Keleti Blokk országai a maguk útját? Mi tudjuk mi a kommunizmus és azt is látjuk mivé lett a nagy nyugati demokrácia, káosz és értéktelenség, hiteltelenség lett belőle. Ugyan had döntsük el, ha egyikből sem kérünk! Marki-Zay egy amerikai mentalitású hálózatépítő gazember, módszerei a piramisépítés módszerein alapulnak és/vagy a szektaépítésen… és akár még amerikai ügynök is lehet! Nincs valódi világnézete, csak hatalomvágya. Csak idő kérdése mikor fog lebukni. Reméljük nem azután, hogy hatalmas károkat okozott az Magyaroszágnak!

  • Jurásek Fábián Sebestyén

    Mindenkinek!

    A Gyurcsány Show legutóbbi, Dobrev-Márki-Zay-os epizódjai már egy Mónika show “színvonalát” hozták. A Gyurcsány Show egyáltalán nem volt előválasztás, azonban volt egy valódi előválasztás Magyarországon. Ebben alig 650 ezren váltottak jegyet a Gyurcsány Showra, viszont már több mint 1 millió 300 ezer honfitársunk mondta azt, hogy Stop, Gyurcsány! A valódi előválasztáson tehát kétharmados győzelmet arattunk!

    Ennyi.

  • O1G egy gátlástalan hazudozó, egy leselkedő, zsákmányoló tolvaj ki nem ismer határt. Ha a jövő évi választáskor a magyar nép nem rúgja ki két lábbal az ország házából ezt a fasiszta szörnyt, ezt a bumfordi lényt, akkor tovább fog növekedni és hamarosan veszélyesebb lesz mint valaha.

    Dutyiba evvel az EU áruló, nagyzási hóbortba szenvedő, seggdugasz O1G-vel.

  • Szandi Mandi. Köszi, de jóakaratú vagyok ugyan, de balek nem. Nem tudom a lista végleges-e? A győztes jelöltnek is lehet kívánsága? Akkor honnan hoz képviselőket? Az MM egy laza mozgalom, Hódmezővásárhely környékén. eddig nem is nagyon hallhattál róluk – mifélék? Milyen a felfogásuk? Jobbosok, balosok? (Ezért hamis sztereotípia a „civil”, meg a „független”. Egy pártról nyilvánosan tudni, milyen elvek alapján szerveződik, mi a programja, az alapszabálya stb. Ezért TÖBBPÁRTI demokrácia. Persze, bekerülhet 1-2 „független”- de pont a miniszterelnök? Volt, aki azt mondta: majd a hat párt irányítja. Nagyobb az esély, hogy MZP szétveri a koalícit, kijátsza egymás ellen a pártokat. (Voltak furcsa történések a második fordulóban.)
    Konkrétan ki támogatja az előterjesztését – mert pl. azt már belengette, hogy az adórendszer, meg a családtámogatás marad. Mindkettő kizárólag a felső szegmenst támogatja – ahol szükség lenne rá, oda nem jut a közös pénzeinkből. (Pl: személyi jövedelemadót a minimálbéres nem fizet, neki nem marad több a zsebében a gyerekei után, a társasági adó csökkentése is csak a tulajdonosokat érinti. A világbajnok – 27%.os áfát viszont mindenki fizeti: a munkanélküli is, a nyugdíjas is.
    Demokráciákban van létjogosultsága a pagmatikus, latolgató szavazásnak. De az ELVTELEN sasszézás inkább előbb, mint utóbb megbosszulja magát. (Lásd az MSzP példáját.)

  • A jobb és balszél összekötő enyve az Orbán Viktor elleni gyűlölet .Az viszont érthetetlen,hogy egy „hatalomátvétel”után,mi fogja őket össze ragasztani.Meg van már a közös ide oda lógia?

  • Tisztelt Lázár Úr! A Jurásek-féle üldözési mániás delirálás szinte teljesen eltűnt a közbeszédből.A Jakab vezette Jobbik egészen másként politizál – le is csökkent a támogatottságuk.
    A Stop Gyurcsány peig egyenesen a kormánypárt szlogene,plakátjai. (Mintha nem az ország, hanem a kölekedésrendészet irányítását ambicionálnák. Bár megismerkedhetnének a tobbi közlekedési táblával is: legalább a ZSÁKUTCÁT jelzővel…
    Nem tudom, mire alapozza, hogy „egy újfajta szofisztikáltabb politikai kultura született Márki-Zay győzelmével.”
    De az biztos hogy nem látta MZP megnyilvánulásait. Kösz, abból a „vitakultúrából inkább nem kérünk.Folyamatosan inszinuálja a versenytársait – aztán bocsánatot kér. Az ismeretei meg az ország valóságos gazdasági, szociológiai, mentális állapotáról… hááát. Enyhén szólva hézagosak. Miközben a békéről papol,tulképpen botot dugott az együttműködés kerekének küllői közé, és egészen úgy viselkedik, mint akinek fő célja az összefogás pártjainak egyesével való levadászása.Ami keveset a programjáról elárult – nagyon keveset! – az nem konzervatív,inkább erősen jobbos – ha nem szélsőjobbos.
    Bocsásson meg, de épp a fentiek miatt ellenzem erősen a nem itthon élők szavazati jogát. Ennek megszüntetését most senki nem tűzte zászlajára – felesleges lenne ezzel is hergelni a népet.De kérem, ismerje el, Kaliforniából azért nem látszanak olyan tisztán az itthoni napi történések. Tudják pl., hogy 9 évre(!)betonozták be a Médiatanács, a bírói testület, az ügyszség embereit? Azt remélve, hogy az ellenzéknek nem lesz kétharmada, így nem tudnak változtatni. Azt, hogy a teljes felsőoktatást „kiszervezték” az állam kezéből, kizárólag a fidesz kinevezte kuratóriumok kezébe adva, megfejelve tetemes, eddig állami vagyonnal? (Tudom, hogy az USA-ban az egyetemek többsége alapítványi, csak egészen más helyzetből indulva.)
    Sorolhatnám még hosszan, de így is hosszú voltam, elnézést.
    Még annyira sem, mint az Európai Unióból, aminek tagjai vagyunk, látszik.

  • Az,hogy melyik kerületben ki esélyesebb,Marky Z,vagy Dobrev nem oszt nem szoroz…..összességében „0′ százalékon vannak a Fidesszel szemben!!!!
    Remélhetőleg tovább irtják egymást!!!!!!!!!!!Csak így tovább!

  • A baloldalnak se programja,se összetartása se ideológiája nincs!

  • Muszáj még egy példát mondanom. Tudják-e Önök, hogy a kormány épp most vesz föl 500 milliárd forint hitelt a kínaiaktól, hogy Budapesten megépítse a Fudan kínai egyetem egyik egységét – a kínaiaknak?

  • Számtalan forrásból mondják így, vagy úgy, hogy színház az egész világ.
    Kérdés, mibe próbálják ezzel a cécóval (is) belemanipulálni az embereket.
    Azt meglehetősen esélytelennek látom, hogy a többséghez elegen szavazzanak a frissen összetákolt csoportra.

  • Jurásek Fábián Sebestyén

    „talalom”!

    Zagyvaságait követni sajnos nem tudom, csak annyi veszek ki belőle, hogy csinálhat bármit az Orbán Kormány úgy mint ahogy az a Nagyvilágban tredi, de hát az akkor sem ugyanaz… Erre semmit se tudok reagálni, mert aki elvetemülten „mindentellenzéki” azzal nincs miről beszélni. Én „csak” annyit állítok, hogy magyarországi mindentellenzék lehet, hogy tehénszarba (taposóaknába) lépett ezzel a házaló Marki-Zay-al. Futóbolodja nem csak az MSZP-fogja kivégezni, mint volt a Fletó, hanem ezt az egész leváltani való „Ellenzéket”! És ez így lesz rendjén: „A magas, vékony srác tehát orbitálisat bukott, hagyjuk most őt magára, hadd nyalogassa sebeit, hadd züllessze tovább Budapestet (havi egymillióért), ha már a választók ezt óhajtották. Visszalépésével viszont teret nyitott, esélyt teremtett egy olyan figurának, Márki-Zay Péternek, akivel foglalkoznunk kell. Jellemeznünk viszont már nem szükséges. Azért nem, mert megtette ezt helyettünk valaki más, a libás miniszterelnök egykori pénzügyminisztere: Oszkó Péter.

    Oszkó szó szerint a következőket mondta: „felháborítónak tartom, hogy ennek a futóbolondnak az elmaradt elszámoltatásról szóló alantas rágalmai folyamatosan megjelenhetnek és annak még bárki nyilvánosságot ad. Az ellenzéki oldal politikai minőségére nézve kínos, hogy ez az ember nem hogy ilyen interjúkat adhat, de még versenghet is a miniszterelnök-jelöltségért”.

    S nemhogy versenghet, de az előválasztási döntő résztvevője lett! Egy futóbolond!

    Oszkó ezúttal nagyon betalált. Ennél plasztikusabban nehéz lenne jellemezni ezt az Amerikából szalajtott, ott feltehetően kiképzett-beütött, mániákus embert. No nem mintha a többi indulótól el lennénk ragadtatva. Különösen a döntő másik résztvevőjétől, aki egy kommunista tömeggyilkos unokája és egy szadista szemkilövető neje egy személyben. Dobrev rettentően gonosz helytartó lenne, de a szó orvosi értelmében talán nem őrült.

    Márki-Zayról viszont itt van a „szakvélemény”, amit egy rendkívül progresszív, rendkívül európai és rendkívül balliberális szaktekintély állított ki. „Futóbolond”.

    Hajlamos vagyok igazat adni Oszkónak. Javaslom a kedves olvasóknak, nézzegessenek fényképeket, videóbejátszásokat Márki-Zay Péterről! (Ne most, ezen a szép, napsütéses hétvégén, hanem amikor tényleg nincs jobb dolguk.) És figyeljék a szemét! Magam, mindenféle harag és részrehajlás nélkül, botcsinálta pszichiáterként arra jutottam: ennek biza a szeme sem áll jól. Valami nem kerek nála. Ez amolyan megérzésféle.

    Amúgy maga Márki-Zay ismerte be egy lapinterjúban, hogy időnként jól megveri a gyerekeit, és szerinte ez így teljesen rendjén való. Éppen csak azt nem tette hozzá, hogy másoknak is ugyanezt javasolja. Egyelőre arról nem nyilatkozott, az asszonyt is elkalapálja-e időnként.

    Azt viszont közölte, hogy szerinte a Fidesz tele van melegekkel. Mint fogalmazott: „Bár tudom, kik a melegek, tudom, ki a fiúbarátja az egyiknek, például, a kormányban, az egyik legfontosabb miniszternek a fiúbarátjának a nevét is ismerem, én nem fogom ezt nyilvánosságra hozni. Anonim módon elmondhatom, hogy az egyik legfontosabb és leghomofóbabb kereszténydemokrata politikus meleg.”

    Itt tartunk. Ez az alak számontartja, számolja, listázza a homoszexuálisokat. Mindenkiről tudja vagy legalábbis tudni véli, mit csinál a hálószobájában. Talán erre gerjed, vagy tudom is én.

    Oszkónak tökéletesen igaza volt. Ez egy tőrőlmetszett futóbolond.”

  • György Lázár

    Kedves Talalom,

    Orbán azt próbálja elhitetni a magyar és nemzetközi publikummal, hogy nem lehet változtatni, nem is érdemes próbálkozni mert minden „be van betonozva..”

    Mi sem áll messzebb a valóságtól. Egy hónapja senki sem gondolta komolyan hogy Márki-Zay komoly kihívó lehet.. és ki tudja mi lesz jövő tavasszal?… a rendszer akár kártyavárkénz össze is omolhat…(Lásd a bebetonozott Babist, Kurzot… vagy éppen Merkel pártjának választási kudarcát)

    Az emberek változást akarnak, OV rendszere nem stabil.. A kérdés csupán az hogy hogyan és mikor bukik OV és tsai. És főleg az hogy békésen történik-e az vagy egy belorusz, török tipusú diktatúra alakul ki az EU-ból való kilépéssel.. az talán kitolhatja a bukás időhorizontját…

  • Göllner András

    A parlamenti demokráciák (sic) környékén nem szokták szent-írásként kezelni a véleményét azoknak a megmondó embereknek akik egy választási kampány kezdetén, a végleges választás előtt fél évvel már készek ítéletet mondani arról, hogy ki lesz a győztes, hogyan fog kormányozni, illetve milyen társadalmi változásokat fog kiváltani kormányzása során. A demokratikus politizálás mezején, mindenkinek joga van labdába rúgni, véleményt alkotni akár fenn vagy idelenn és teljesen függetlenül attól, hogy milyen növénnyel kezeli a szerszámát, milyen vizzel kereskedik idelenn vagy a világ bármelyik táján.

    Én a következőket mondanám a fenti témában. Nem tartom lehetetlennek azt, hogy Orbánt egy másik személy váltsa a magyar kormány élén a soron következő tavaszi választások után. Csak buzdítani tudom mind azokat akik ennek a célnak a megvalósításán fáradoznak Magyarországon. Győzelmük sok mindentől függ, és egyáltalán nem kizárólag attól hogy milyen ajánlattal állnak a választók elé. A jelenlegi (számszerint 4.) ellenforradalmi rendszer beágyazottsága, versenyelőnye azok felett akik valóban az igazságosság, az alkotmányilag garantált esélyegyenlőség, az ökológiailag fenntartható közösségi jólét útjára tudnák állítani ezt a sorozatosan átvert, emberi máltóságában megalázott népet, nem csak gyalázatos hanem félelmetes. A szembefordulás pillanata Petőfi felejthetetlen soraira emlékeztet. Most vagy soha.

    A másnaposság viszont már bele van kódolva a magyar politikai fociba. Arra már csak minimális esélyt látok, hogy a legújabb, immáron hatkerekű jármű, kormányzati gépezet, képes lesz felszámolni a magyar politikai kultúra több száz éves kóros hagyományait. Arra még kevesebbet, hogy egy keresztény-konzervatív szellemiséggel fűtött kormányfő, illetve annak neoliberális kollegái képesek lesznek a szolidáritásra, együttes erejükkel azokra figyelni akiknek az élete számít – az egyházak segítségével átvert, kifosztott, tudatosan elbutított, megalázott prolikra, parasztokra, romákra, nőkre, a bérből és kétkezű munkájukból nehézkesen élőkre, mindazok gyerekeire, az idős polgártársainkra, a szexuális orientációjuk miatt diszkrimináltakra, a különféle, kisebbségük miatt hátráltattakra. Sajnos, az elmúlt száz év során mutatott nekifutásukból kiindulva, csupán annyi mondható – a reménynek az egyedüli előnye a politikai térben ’s időben, hogy az hal meg utoljára.

    Uccu neki Marki-Zay, mutasd meg hogy milyen fából faragtak és uccu neki átvert, kijátszott magyar testéreim akik 48-ban, 19-ben és utoljára 56-ban megmutattátok hogyan kell a hatalmat saját kezeitekbe venni ha a politikusok képtelenek azzal a javatokra élni.

  • Jurásek Fábián Sebestyén:
    „Amúgy maga Márki-Zay ismerte be egy lapinterjúban, hogy időnként jól megveri a gyerekeit, és szerinte ez így teljesen rendjén való. Éppen csak azt nem tette hozzá, hogy másoknak is ugyanezt javasolja. Egyelőre arról nem nyilatkozott, az asszonyt is elkalapálja-e időnként.”

    Jurásek úr, miért próbál nekem csalódást okozni? Magyarország – azaz Orbán Viktor elkövetőtársai, hiszen az Ön szemében ugyebár ők, és csakis ők jelentik Magyarországot – elutasította nők védelméről, az a családon belüli erőszak tilalmát előíró Isztambuli Egyezmény ratifikálást. Az Ön eddigi hozzászólásai alapján bizonyos lehettem benne, hogy Ön teljesen egyetért szeretett miniszterelnöke és társai álláspontjával; tehát teljesen rendjénvalónak tartja a nők és fizikai, persze „mérsékelt”, komoly sérülést nem okozó fizikai erőszakkal történő nevelését (s ha mégis,hát ott a vak komondor, akin néha-néha keresztül esik az asszony) vallja a régi mondás igazságát, hogy „a pénz számlálva, az asszony verve jó!”
    S lám, most majd talán Önben is csalódnom kell; nehezményezi,
    hogy ha egy hétgyermekes keresztény magyar családapa történetesen nem utasítja el a gyerneke fizikai fenyítését,
    vagy – hogy egy más Öntől nem említett példát hozzak – „nem tartja ördögtől való gondolatnak annak állami nyilvántartását, hogy ki cigány, ki nem-cigány”. Tisztelt Jurásek úr, nem kéne talán lelkiismeret-vizsgálatot tartania, hogy jelen hozzászólásával esetleg nem került -e túl közel Soros, Brüsszel és Gyurcsány eszméihez? 🙂

  • Göllner András:
    „Arra már csak minimális esélyt látok, hogy a legújabb, immáron hatkerekű jármű, kormányzati gépezet, képes lesz felszámolni a magyar politikai kultúra több száz éves kóros hagyományait.”

    Sajnos, erre én is csak minimális esélyt látok.

  • Kedves Találom!
    A képviselőket tavasszal a választásra jogosultak fogják megszavazni a képviselőjelöltek választékából. Az előválasztásnak az volt a célja, hogy kiválassza a legnépszerűbb, legjobb ellenzéki jelöltet akit aztán a rendes parlamenti választásokon minden ellenzéki szervezet támogatni fog. A miniszterelnök jelöltet a legnagyobb számú képviselővel rendelkező párt adja általában és előre meg szokták nevezni a pártok. Jelen esetben az előválasztás során került kiválasztásra az ellenzéki miniszterelnök jelölt, akinek amúgy semmi tényleges hatalma nem lesz, hanem a „kormányát” és annak programját kell hitelesen képviselnie.
    Jelen esetben a legnagyobb feladat nyilvánvalóan a különböző pártok és érdekeik, szurkolóik egybetartása lesz, amit talán kívülállóként jobban tud majd koordinálni mint egy párt vezetőjeként, mert mint tudjuk még a szenteknek is maguk felé húz a keze. 🙂 Majd meglátjuk, nem kell előre szaladni. Alternatívaként viszont ott van az egyre eldurvuló NER és pl. az emlegetett, és a rendkívüli bölcsességét jó pénzért bármikor megosztó Jurásek nemzettestvér. 🙁

  • TO WHOM….
    Az olló kinhyilt, s Márki nem 8 százalékkal győzött, hanem 13-al… Hála Fedesznek/Fidelitásznak, akik Budapesten csöndesen mozgósitottak s alaposan „meghekkelték” Klárát. Mindenkit óvok, hogy a mostani eredményből világmegváltó következtetéseket vonjon le…

  • SzundiMandi:
    „Majd meglátjuk, nem kell előre szaladni. Alternatívaként viszont ott van az egyre eldurvuló NER és pl. az emlegetett, és a rendkívüli bölcsességét jó pénzért bármikor megosztó Jurásek nemzettestvér. 🙁”

    Kedves SzundiMandi, látom, egyszerre van igen optimista és nagyon tréfás kedvében. Nincs valami túl nagy véleményem a
    magyar lakosság nagy részének mai szellemi színvonaláról,
    de azt figyelembe véve sem hiszem, hogy akadna legalább
    néhány olyan balek, aki Jurásek úr rendkívüli bölcsességeinek
    megosztásáért akárcsak egyetlen árva fabatkát is hajlandó
    lenne neki fizetni. 🙂 Biztos vagyok benne,hogy Jurásek nemzettestvérünk teljesen ingyen, önzetlenül és hazaffyas lelkesedésből osztja meg bármelyik magyar emberrel az ő bölcs megállapításait.

  • Göllner András
    2021 október 18
    1:13 du.

    A vagyonszerzés, ha nem egy genocidium mellékhatásaként jelentkezik, általában a szerzéskori törvények szerint kerül megítélésre. Az elszámoltatásra így mindenkinek ennyi esélye van, mint űrruha nélkül, gyalog elmenni a Holdra.
    Nem csak Magyarországon, hanem másutt sem. Nem véletlenül szoktak a banánköztársaságiak ágyban, párnák között és gazdagon elhunyni.
    kivétel az, amikor az utca dönt. A felakasztott politikus ugyanis értelemszerűen nem jelentkezik a számlájáért, és az idővel az államra száll. Ha ilyesmi Magyarországon előfordulna, akkor a teljes politikai elit válna viszont karácsonyfadísszé. Demokratikusan és pártfüggetlenül.

  • Megint beszélünk s csak beszélünk,
    A nyelv mozog s a kéz pihen;
    Azt akarják, hogy Magyarország
    Inkább kofa, mint hős legyen.

    Dicsőségünknek kardja! Csak most
    Készültél s már a rozsda esz.
    Meglássátok, maholnap minden
    Az ó kerékvágásba’ lesz.

    Úgy állok itt, mint a tüzes ló,
    Mely föl vagyon nyergelve már
    S prüsszögve és tombolva ott benn
    Fecsegő gazdájára vár.
    .
    .
    .
    Föl, föl, hazám, előre gyorsan,
    Megállni félúton kívánsz?
    Csupán meg van tágítva rajtad,
    De nincs eltörve még a lánc! (Petőfi Sándor – 1848 április)

    A sok beszéd, Magyarország szegénységi bizonyítványa!

    Elgondolkoztató: a Niagara-vízesésnél több mint 168 000 m³ víz zúdul le minden percben magas vízállás esetén. Ha összehasonlítsuk a Márki-Zay Péter körüli „politikai tudósok” szófecsérlését a Niagara vízeséssel, tisztán kimutatkozik, hogy a Niagara vízesés csupán egy vékony ér!

  • Kedves Kővendég, 2021 október 18,4:25 du.

    Kénytelen leszek megvédeni nemzettestvérünket az Ön nemtelen támadásával szemben mivel Jurasek úrnak nemhogy a párját ritkító bölcsességét de még a példás nemzeti elkötelezettségét el nem érő hajdani KISZ- és párt titkárokat, hobbi influenszereket valamint nemzetünk bazi nagy csótányait értékeli hőn szeretett örökös állampártunk nemhogy holmi fabatkával de jelentős pénzjutalommal és megbecsüléssel járó tiszti keresztekkel, Kossuth és Széchenyi díjakkal, államtitkári, miniszteri sőt MTVA elnöki, százmilliókat érő pozíciókkal és közjogi méltóságokkal.

    Abban esetleg hajlandó vagyok egyetérteni az Ön elhamarkodott ám kellően alá nem támasztott elméletével, hogy nemzethy komment társunk önzetlen (bár szerintem jól megfizetett) kötelességtudattól és buzgó hazaszeretettől fűtött lelkesedéssel osztja meg velünk egyedül sajnos még csak nem is álló bölcsességeit. 🙁

  • Nagy a lelkesedés, most már csak az évszázados hagyományainkat kellene legyőzni… mint Isten, haza, család.

  • warrior:
    „csak az évszázados hagyományainkat kellene legyőzni… mint Isten, haza, család.”

    Nem probléma, elgépeles, egy-két szó kimaradása, betűtévesztés gyakran előfordul nálam is. Évszazados hagyományainkra utalva úgye az „Isten, haza, csalás” szavakat szándékozott írni? 🙂

  • Sajnos pályát tévesztettem, mert ezt előre megsejtettem:
    Gyurcsány Ferenc ma kijelentette hogy, Márki-Zay csak ne nagyon hencegjen, viháncoljon, mert ellenzéki győzelem esetén természetesen a legerősebb párt adja a miniszterelnököt! Ez az illúzió romboló nyilatkozata viszont jó nagy hüyeség volt, mert elég lett volna ezt -jó szokás szerint- a beteljesülés diadalján kimondani! Erősen gyanítom hogy, már megint Gyurcsány lesz a fidesz leghatásosabb kortese! Fletónk egy igazi viccbeli medvevadász, de az is lehet, rájött sokkal nyugodtabban, bukás rizikója nélkül ficánkolhat a volt haverok ellenzékében! De vajh a bepalizott szövetségesek elélveznek-e ettől a bájos szerződés szegéstől, különösen Karácsony Gergely, aki még lovagiasan vissza is lépett egy esélyesebb javára?

  • Orsós Elemér:
    „Gyurcsány Ferenc ma kijelentette hogy, Márki-Zay csak ne nagyon hencegjen, viháncoljon, mert ellenzéki győzelem esetén természetesen a legerősebb párt adja a miniszterelnököt!”

    Ha Gyurcsány valóban ezt mondta – és ezt nem valamelyik újságíró találta ki – akkor egyrészt sikerült megőriznie régi
    jó szokását, hogy előbb fecseg (ráadásul gyakran hülyeségeket, vö. pl. az „öregecske feleség lecserélése”, vagy a Magyarországon vendégeskedő szaudi(?) focicsapat,mint „terroristák” témáját), mintsem gondolkodna, és ezzel nyilvánvalóvá tenni, hogy teljesen alkalmatlan a vezető politikusi pályára. Másfelől pedig téved, mert a köztársasági elnök a választást követően a saját belátása szerint bárkinek adhat negbízást az új kormány megalakítására. (Egészen más kérdés,hogy mi történik, ha a dezignált miniszterelnök a törvényben írt határidőn (60 nap? nem tudom pontosan) belül nem képes kormányt alakítani vagy kormányának az országgyűlés többségének bizalmát megnyerni.)

  • Orsós Elemér

    Kővendég
    2021 október 19
    6:22 du.

    Kedves Kővendég, kénytelen vagyok összeeszkuzálni magam, mert ezt az értesülést tegnap a királyi Kossuth rádióban hallottam, de mivel a neten -bizalmatlanságból- ellenőrzés képpen erősen kutakodván semmi más megerősítést erről nem találtam -pedig ha igaz, biztos hogy lecsaptak volna rá- kezdem azt hinni hogy ez az ő királyi provokációjuk lehetett vagy egyel több volt az aznapra rendelt Budweiserem, ezért értettem félre valamit! 🙁 (Azért ha valaki ugyanezt érzékelte volna amit én a Gyurcsány nyilatkozattal kapcsolatban, kérem értesítsen, mert nem szeretnék sötétben bújkáló rémhírterszesztőként vagy túl korai szenilisként itt elhíresülni! 😀 ) Másrészről én speciel biztos vagyok benne, hogy Áder úr szívesebben adna miniszterelnöki megbízást A DK jelöltjének, mint egy távolróljöttnek aki nem volt a brancsban, ezért bátrabban számonkérhet!

  • Orsós Elemér:

    “Gyurcsány Ferenc ma kijelentette hogy, Márki-Zay csak ne nagyon hencegjen, viháncoljon, mert ellenzéki győzelem esetén természetesen a legerősebb párt adja a miniszterelnököt!”

    ————————
    Esetleg valami forrás?

  • Orsós Elemér

    Besancon
    2021 október 20
    2:40 du.

    A királyi Kosssuth rádió 14 vagy 15 órai híreiben hallotam -igaz nem közvetlenül Gyurcsánytól- a bemondó szájából, még jóval a Budweiserek előtt, ami ráadásul csak 2 db volt, tehát nem okozhatott rosszindulatú félrehallást, csak megrökönyödést! D:

  • Orsós Elemér

    Besancon
    2021 október 20
    2:40 du.

    Hallottam 2 t-vel! Ezer bocsánat!

  • Geyza
    2021 október 17
    11:45 de.
    Országos egyetlen náci,komenista , kisnyilas,liberalista JÓBATÁTOM !!!
    Mostanában megadatott , hogy Nagybudapesten lehettem , megnéztem körülményeiteket ,hát…. láttam ,hogy szenvedtek !!! Nem csoda hogy ELMÉD így megbomlott , gratulálok!!! Nem tudom melyik hatása alatt vagy : Kanadában engedélyezett drog vagy csak simán a házi pálinka , Magyarországon gyártott sör vagy mifene az ami ilyen zavarodottságot keltett benned ??? Ja !!! megvan !!!! Hát ezek a választások tették !!! ??? nem csodálkozom ! Nehéz eldönteni melyik jobboldali-baloldali , szépreményű szemkilövető vagy esetleg most arra készülő ujak közül kellene választani!!! Nagy probléma!!! ( SEgítek : válaszd a dobtárast !!! szedd elő !!! az mindig hű társad volt !!!)))
    üdvözletével— nagy Baráti szeretettel

  • Göllner András
    2021 október 18
    1:13 du
    Professzor Úr !!!
    Gondolja,hogy ezt a Gyuriferi csapata meg fogja oldani (utolso mondata),amikor a NÉP 2010-ben leváltotta , az ő választási törvényeik szerint? Még mindig ezekhez akar visszatérni??? Ez a MZP pedig egy Ámerikában kiképzett ember — nem a Magyarok érdekeit fogja figyelembe venni — hanem a nyugati világ — most megzavarodott eszméit — akarja majd ránk kényszeríteni 8 Meg amit a Gyuriferi—mert ő tartja kézben ezt az embert is )!!!
    Bár ez olyan távolról és önöknek ez nem fog fájni !!! Így emiatt nem kérünk az ilyen támogatásból !!!
    üdvözletével

  • Gyuri10
    18.7:01

    Sajnos jelenleg nem időszerű kérdés,

    ugyanis Orbánnál nagyobb fasisztát

    itt,a Dunánánál ma nem találsz;Ergo

    /pillanat’ e Kriptohorthy elzavarása,

    „e z . a . m i . m u n k á n k;

    é s . n e m . is . k e v é s.”* 😀
    ˙

    ˙

    * József Attila: A Dunánál 1936.

  • Besancon
    2021 október 20
    2:40 du.

    Ha nagyon akarod, akár ebből is ezt olvashatod ki. Vagy sem.

    https://magyarnemzet.hu/belfold/2021/10/gyurcsanyek-adjak-majd-a-legerosebb-baloldali-frakciot

  • Lári-fári

    Azt kell a magyar választó polgároknak eldönteni ’22-ben – mindent összevetve -, h. ki a kisebbik rossz Magyarország lakóinak a számára:
    1) Orbán Viktor (az ismert ördögtől való-:) vagy
    2) A szivárvány-koalíció ismeretlen miniszterelnök jelöltje momentán Márky-Zay.

    ps: A felelősségünk nem kicsi!

  • ferenct
    2021 október 22
    7:29 de.

    Igaz, megvan a felelősségünk.
    A kérdés valójában az, akad-e még annyi szavazásba uszítható amire alapozva meg lehet hosszabbítani a FELHATALMAZOTTSÁG LÁTSZATOT.
    Azért LÁTSZATOT, mert egyikünknek sincs mindenki fölött általános felhatalmazottsága. Ebből adódóan, nem is hatalmazhat föl senkit általános fennhatósági jogosultsággal.
    Ha még nem tudná valaki, ez a műsor a szavazásra hergelésről szól. Annak a tévhitnek a fenntartásáról, hogy négy évenként van módunk és lehetőségünk befolyásolni az életünk folyását.

  • Auróra Borealis

    Orsós Elemér
    Előválasztás
    c.zárolt cik
    10.21.1:15du

    1. Az ellenforradalom terminus technikus-t a maga rendszere meghatározására éppen Horthy alkalmazta először ergo, ezt az egyet legalább jól értelmezte, amit mi is elfogadhatunk tőle.

    2. Az Őszirózsás forradalom és a Tanácsköztársaság az I.VH. forgatagában egy-tőről sarjadt, néhány hónapos, fiatal kötös hajtás amely abban a >hadiállapotban<* az akkor még komplett területű Magyarország megmaradása érdekében sem lehetett egymás ellenére sőt, tekintettel arra, hogy csak a Tanácskormányban volt meg az egyetlen és elszánt akarat a külső, konkrét fegyveres fenyegetettség kivédésére, illetve annak, azaz katonai visszaverésére. Meg is tette, amit tehetett…

    3. Nem véletlen, hogy az ellenforradalmi rendszer, ugyanúgy, ahogy meghamisítva az évezredes 48-as követeléseket és az ezzel paralel 67-es vívmányokat is, ugyanúgy a 16-19-es események valódi, hadiállapotból eredő láncolatát valamint elhivatott országvédő lépéseit is vörösterrorként aposztrofálva…

    4. Az Ellenforradalom mindebben tökéletes segítséget kapott a Nagy Francia Forradalom örökségében álló Francia Köztársaság katonai vezetőitől (az Antanttól) akik egy újabb forradalom hallatán ugyanúgy lúdbőröztek, mint a támogatottjuk, a feudalista Horthy Miklós Cs.és Kir. szárnysegéd őfőméltósága.

    5. A . t ő k é s . Franciaország ugyanúgy volt ellenforradalmi, mint a gyülevész horthysta úgymond' Nemzeti (tiszti) Hadsereg, amely ugyancsak inkább fogott fegyvert a forradalmi kormányra, mint az ország szuverenitását és területi integritását kívülről fenyegető "idegen" haderők ellen. Egyébként készen kapott, fegyver nélküli győzelem volt ez, melyet a Francia Köztársaság adott Horthy feneke alá – 25 évre.
    ˙

    .

    *A hadiállapotból [ld.: Wikipédia] fakadó belpolitikai kényszer-intézkedésekbe kapaszkodva nevezték el horthyék a szocialista forradalmat vörösterrornak, ami jóljött a további 25 éves propagandához.

  • Jurásek Fábián Sebestyén
    2021 október 18
    2:20 de.
    Mondhatni : szó szerint igazak a leírtak
    Üdvözlettel.

  • talalom
    2021 október 17
    8:47 du.
    Idézet tőled …”””MZP egy vérjobbos”””….
    Kizárt dolog.! Ez olyan akkor mint amikor az szdsz összeállt az mszp-vel ( mszmp-vel ).Semmi köze a jobboldalhoz,semmi közük nem volt az ellenállókhoz !!! Mindkettő csak hatalomra akart,akar kerülni!!!
    És amint látszott az szdsz esetében is valaki külsők érdekében , az ujdonsültnél ugyanaz látszik !!!
    Miért akarnak megint a magyarok ellen szövetkezni ???
    Nem fogják visszahozni a Kádár rendszert , a jólétet maguknak fogják megteremteni.
    A jobboldali jelzőt azért akasztotta magára , hogy próbálja megosztani a kormánypártot,zűrzavart okozni a fejekben –ahol lehet.
    Ezt –többet érdemelt városában — meg is tette — de úgy jártak vele,mint Zugló karigerivel,meg Budapest karigerivel — majdnem otthagyta őket : miniszterelnök akart lenni!!!
    Lehet hogy nem is bigott katólikus—- hanem bigott komenista::: csak tagadta!! Hisz gyuriferi ölébe szaladt !!!
    Ezt ámerikában eszelték ki az ottani barátaik.
    üdvözletével

  • György Lázár
    2021 október 17
    11:54 du.
    Az északkoreai jobb ! nem ???
    talalom
    2021 október 18
    5:12 de.
    Ott ahol az áfát csökkentették a különbözetet hamarosan lenyelték azok a cégek , amelyek érintettek voltak a csökkentésben ! Kitettük az államkasszából a cégeknek ! És akkor lehet most örülni!!! Ugyanez játszódna,csak csak el lehetne adni ::: ez a valódi szociális érzékenység!Csak ezzel azokat is előnyös helyzetbe hoznánk akik megtehetnék,hogy kifizessék a magasabb áfát — őrájuk is szociálisan érzékenyek vagyunk. Meg elvész a cégek által vissza nem igényelhető része is.
    üdvözletével

  • talalom
    2021 október 17
    7:46 de.
    Kedves találom : jobb lenne egy kicsit pihenni , kikapcsolódni,mert sok minden nem úgy van ahogy írja,változtatni nemigen fog tudni !Amikor már sok a baj — ott kell hagyni!-javaslom
    üdvözletével

  • Geyza
    2021 október 17
    11:45 de.
    Gézukám arany cimborám,Kedves Barátom !
    Én úgy hallottam egy régi magyar köztársasági elnököt becéztek : patkányként!! Elégedj meg ennyivel ! Börtönben is járt-
    üdvözletével a barátnak

  • toth péter
    2021 október 22
    3:42 de.

    Még jó, hogy nem vagy paranoid…. 🙂
    Különben: DE

  • Orsós Elemér:
    „Másrészről én speciel biztos vagyok benne, hogy Áder úr szívesebben adna miniszterelnöki megbízást A DK jelöltjének, mint egy távolróljöttnek aki nem volt a brancsban, ezért bátrabban számonkérhet!”

    Felhívom szives figyelmét, hogy Áder úr mandátuma 2022.március 13-án lejár, és a „gránitszilárdságú” szerint ez nem hoszabítható meg, utódját az ezt megelőző minimum 30, maximum 60 napon belül kell megválasztani.
    Természétesen nem teljesen lehetetlen, hogy a tömeges migráns-veszély és a járványveszély elhárítása érdekében a kormány Áder úr mandátumát pár héttel vagy pár évtizeddél meghosszabítja, vagy a 133 bátor ember a „gránitszilárdságú” tákolmányt (tizedszer?) Áder úr érdekében megváltoztatja – de egyiket se tartom valószínűnek. Gyanítom,hogy az ő személyes poziciója nen ér ennyit a Vezér és Kancellárnak, a poszt betöltésére akár 50, a saját nevének leírására képes jelöltet pillanatokon belül találnak.
    Tehát majdnem bizonyos, hogy a választás után már nem Áder úr ad kormányalakítási megbizást a dezignált miniszterelnöknek.

  • Nem tudom erre az „újfajta szofisztikált politikai kultúrára… ” gondolt- e Lázár György a fenti hozzászólásában (okt.17.11:54) – de van egy olyan érzésem, hogy nem egészen!

    https://promenad24.hu/2021/09/12/jogeros-marki-zay-peter-megfenyegette-szenti-tibort-a-lanyaval/?fbclid=IwAR3nykbzsBoBub_qqewAgsWmQyprwAR_0dABnSPS_CgHamCsFt3kHmG-iNo

    Az írás szerint „megint egy újabb hazugság, ami…..stb” Ezek szerint van több is a hódnezői polgármester körül?

    Érdekes és visszatérő elem MZP-nél, az „átállni” kifejezés –
    1. – az érintett tanú, Szenti T. szerint a fenyegetést megelőzte a felszólítás, „ha nem áll át az ő oldalukra…stb”

    2. mindazok, akik Karácsony G. visszalépése után nem rá szavaztak hanem „átálltak Dobrev mellé…..stb”

    3. – egy nyilvános beszélgetésben ( atv. A nap híre c. műsor ) MZP mozgalmának egyik tagja Lukácsi Katalin, volt KDNP-s képviselő, aki egyike a „csalódott fideszeseknek” is, a kampány kellős közepén a két forduló között azt az állítást tette, hogy több DK-s alapszervezet is „átállt” MZP mögé. A három meghívott vendég egyike Rónai Sándor volt alapszervi titkár volt ( DK) aki nem engedte addig tovább haladni a műsort, míg az elhangzottakat nem tisztázzák, és kérte Lukácsit, mondjon konkrétumokat, és nevezze meg melyik az az alapszervezet, hisz ő valamennyit ismeri, telefonjában van az elérhetőségük, ott rögtön a nyilvánosság előtt felhívja őket, miután a DK koordinátoraként ő maga nem ismer ilyet és a párt vezetésének sincs tudomása erről.

    A hölgy kitért a válaszadás elől, kínos pillanatok következtek, melyben a KDNP volt képviselő asszonya erősen hárított, hangot, és többször színt váltva kérlelte a jó „Sanyit” lássa be, nem most kell erről beszélni, most másnak van itt az ideje stb stb magyarul sóderolt . A kérdésre, hogy ha nem akar róla beszélni, vajon miért hozta ide a plénum elé a dolgot, ill. miért nem bizonyít, erre Lukácsi már az összefogás fontosságáról az együtt dolgozás és az ebbe vetett hit erejéről kezdett beszélni, majd ha jól emlékszem még a „szeretetet” is bevetette végső szorongattatásában !

    Mint ahogy nem tudták bizonyítani a tatabányai „mozgalmárnő” Popovics Judit állításait sem, aki nem indulhatott egyéni jelöltként, mert nem kapott a pártoktól befogadó nyilatkozatot, ám mindezek ellenére a DK-helyi elnöke először „államtitkári posztot ajánlott fel neki (!)” majd miután ezt visszautasította, megfenyegették a családjával, illetve a macskájával (!) – már ha „nem zavar be!” Mert hogy P. Judit aki az MM mozgalom jelöltje lett volna olyan jelentőséggel bírt, hogy mindent be kellett vetni ellene?

    Mindennek csak akkor és azért van jelentősége, mert most, hogy MZP a hetedik frakción rugózik, nem lepne meg ha az őt sikerhez segítő közreműködő „civileket” szeretné ily módon, elég etikátlanul lehetőséghez juttatni, felrúgva a pártok által létrehozott, elfogadott és írásban lefektetett megállapodást. MZP pontosan tudta hogy ha nyer, mit nyer meg, kvázi, hogy ő ezt a helyzetet, ezt az állapotot nyerte meg!

    Valamikor, gyerekként sokszor hallottam a kifejezést, hogy „adj szállást a tótnak és kitúr a házadból” – hát valami ilyesmi jutott eszembe mostanság MZP „csak felfelé”c. jelmondatáról, és magáról a tempójáról is is!

  • Orsós Elemér

    SzundiMandi
    2021 október 18
    2:46 du.

    „A miniszterelnök jelöltet a legnagyobb számú képviselővel rendelkező párt adja általában és előre meg szokták nevezni a pártok.”

    Ez teljesen nyílvánvaló, DE akkor Márki-Zay hogy kerülhetett a pakliba párton kívüliként? Azt sejtem mindenki teljesen esélytelennek tarthatta, persze ha KG nem lép vissza, akkor meg magasan DK viszi el a pálmát, úgyhogy most vakarózhatnak, akkor is ha betartják a szavukat, meg akkor is ha majd győzelem esetén visszakozásra rimánkodják(sic! mert kényszeríteni lesznek kénytelenek). Valójában szerintem a „gavallér” KG visszalépését kellett volna stratégiailag jobban megfontolni. (Persze egy pártonkívüliekből álló szakértői kormány élén ideális lehetne, de ilyenre semmi affinitás nem észlelhető!)

  • Orsós Elemér

    Kővendég
    2021 október 22
    5:25 du.

    „Felhívom szives figyelmét, hogy Áder úr mandátuma 2022.március 13-án lejár, és a “gránitszilárdságú” szerint ez nem hoszabítható meg, utódját az ezt megelőző minimum 30, maximum 60 napon belül kell megválasztani.”

    Hoppá, ezt kifelejtettem, de mérget mernék venni rá hogy, újra a brancsból(Fidesz vagy DK) fog kikerülni az új köztársági elnök, ezért ez semmit nem javít az általam felvázolt helyzeten! 😀

  • toth péter
    2021 október 22
    2:35 du.

    Ne szabadkozz nyilas patkány.
    Messziről bűzlesz.
    Csatornaszagod van.
    Ami nem csoda, hisz onnan jöttél fel.

  • Örjöngve sikoltozik a sok
    idejáró náci és fasiszta disznó.
    Élükön a borsónyi agyú OIM*.-al és
    a csúszómászó-szerűen alattomos HUNT*.-tal.

    *OIM = Oldal Idióta Macája
    *HUNT= HUmortalan Náci Tothpéter

  • Göllner András

    @ Tóth Péter

    Mi van? Beindultál? Nem tucc aludni? Már megin zayong a Márki? Ne fáraszd magadm azzal hogy én mit gondolok. Már a villamos is aluszik. A Chris mingyár le huzza a redőnyt.

  • Aurora Borealis
    október.22.1:14

    „Az ellenforradalom, mint terminus technikus magának Horthy fejében nyert társadalmi rangot.”

    Ugyanis abban a történelmi helyzetben a „forradalom szó” nem örvendett akkora népszerűségnek, mint később, a Horthy-éra későbbi éveiben, amikor a hazug, nacionalista propaganda a „’48-ból” éppen azokat az elemeket faragta le, amelyek valóban és tényleg forradalmiak voltak: pl. a jobbágy-felszabadítást, a polgári jogokat kiszélesítő törvényeket,stb. Ehelyett hamis irredenta és „nemzeti” szólamokkal pakolta teli akképp, hogy abból csak az úgymond szabadság-harcos, katonai és „mártírom” elemeket értékelte fölül még azok valós érdemei fölött is…

    Ez a variáns nagyon is logikus volt 1848-at követő mégújabb – 100 éven belüli – szocialista forradalmat követően, amelyet a feudál-és kapitálkonzervatív propaganda már eleve, mint ördögtől-való fogalmat hirdetett tudva azt, hogy a nép gondolatvilágában a forradalom fogalma mégis pozitív minőséget, vagyis történelmi haladást képvisel.

    1898-tól még a Márciusi Törvények(!) elfogadása – Pozsony március 11.- napja képezte ünneplés tárgyát. Horthyék csak 1927-ben vélték az időt számukra elérkezettnek, hogy a március 15-i eseményeket nyilvánítsák ünneppé akkor, míg az addig eltelt 8 év alatt a fehérterror éveiben ők gyakorlatilag, de deklaratíve méginkább, főleg ideológiájukat állították az ellenforradalom szolgálatába és ezt nem is tagadták.

    Akik tehát Horthyt találják követendő példának, azoknak nincs joguk forradalomra és népre hivatkozni, mert ők éppúgy az ellenforradalom (a NER) retrográd szekerét tolják, mint az a nagybányai tette…

  • Auróra Borealis

    talalom
    17.8:47

    Írod, „tavasszal életedben először nem mész el szavazni”.

    A k k o r . pedig miben különbözöl az Ukrajnából és Romániából

    szalajtott, ideiglenesen ide bejelentkezett pszeudo-magyaroktól?!

    Orbán örömére: semmiben…

  • Találom
    8:47

    Nem szavazol? Nosza!

    Ha ezt a te . m a g á n ü g y e d e t . nyilvánosan Chrisnek itt bevallod, milyen ügynek használsz vele?!

    Legföljebb . a z o k . ott, mind röhög a markárba.
    Hisz épp ezt akarták… 🙁

    A fejlődésed meredek irányt mutat. Mostanában általuk igen sok dicséretben részesültél. Pl. a téged . l e m a r g i t k á z ó . Bende79 és Gábriél részéről is. Gondolod ez a szeretet hangja?

    De te biztosan megtisztelve érezted magad általuk: T ü k ö r !!!

  • Besancon
    2021 október 23
    8:28 de.

    Rohadt szócséplő ez mind.
    A NER pediglen maradni fog.
    Erre akár mérget is vennék.

  • Göllner András
    2021 október 23
    10:56 du.

    A villamos..ha aluszik is,
    azé álmában picit pálinkázik ?

  • Auróra B.
    22.1:14/5.

    „..a gyülevész horthysta, úgymond Nemzeti (t i s z t i) Hadsereg”

    Egyenruhába bujtatott földbirtokos,sose dolgozott d z s e n t r i darutollas hordát Siófokról Antant őrizettel, a Fővezérrel együtt személyvonaton szállították fel a forradalomtól „megtisztított” Budapestre…

  • Jurásek Fábián Sebestyén
    2021 október 18
    11:23 de.

    Neked annyi eszed van mint egy marék molylepkének