Ferenc pápa ezt üzente a cinikus migránsellenes politikusoknak

2021 december 13 11:13 de.20 hozzászólás

„A történelem arra tanít bennünket, hogy a szűkös önérdek és a nacionalizmus katasztrofális következményekhez vezet” – mondta Ferenc pápa december 5-én a Mytilene nevű görög szigeten töltött látogatása alatt. Miközben az Égei-tenger partjainál lévő menekültszállások előtt beszélt, Ferenc a globális oltási kampányt és a klímaváltozás elleni küzdelmet említette, mondván, hogy bár ezek az erőfeszítések időnként megtorpannak, úgy véli, hogy az előrehaladás megtörtént.

„Úgy tűnik, mindez szörnyen hiányzik, amikor a migrációról van szó” – mondta. „Pedig emberi életek, valódi emberek élete forog kockán!”

Két nappal ezelőtt, ciprusi látogatása során Ferenc bírálta a szögesdrótok használatát, és a koncentrációs táborokban alkalmazott kínzásokhoz hasonlította a migránsokkal való bánásmódot. Leszboszon, ahol szintén szögesdrótkerítést emeltek a menekülttábor körül, Ferenc egy holokauszt-túlélő szavaihoz fordult, hogy ismét nyomatékot adjon ügyének.

„Amikor emberi életek kerülnek veszélybe, amikor az emberi méltóság kerül veszélybe, a nemzeti határok lényegtelenné válnak” – idézte Ferenc a néhai Elie Wieselt.

A legutóbbi látogatás idején több mint 5.000 migráns halt meg abban az évben a tengeren, amikor megpróbáltak átkelni a török szárazföldről Görögországba.

„Állítsuk meg a civilizáció hajótörését” – sürgette Ferenc.

„A Földközi-tenger, amely évezredeken át különböző népeket és távoli földeket hozott össze, most sírkövek nélküli komor temetővé válik” – panaszolta. „Ez a hatalmas vízmedence, amely oly sok civilizáció bölcsője volt, most a halál tükrének tűnik”.

Forrás: Vatican Media

A szigeten újonnan épült befogadó és azonosító központban, ahol Ferenc közvetlenül a 2.200 lakoshoz beszélt, a pápa azt mondta, hogy nem hajlandó elfelejteni a helyzetüket. Beszéde előtt a pápa közel egy órát töltött azzal, hogy végigsétált a tábor területén, gyakran szorította meg a kisgyermekek kezét, és időnként „hüvelykujjat emelt”, miközben fotókhoz pózolt.

Amikor az Afganisztánból, Szíriából, Kongóból és máshonnan érkezett menekült családok egy fehér sátor alatt gyülekeztek, Ferenc azt mondtaÉ „azért vagyok itt, hogy lássam az arcotokat és a szemetekbe nézzek. Félelemmel és várakozással teli szemekbe, szemekbe, amelyek láttak erőszakot és szegénységet, szemekbe, amelyeket túl sok könny vájt”.

Könyörgött másoknak – különösen a nyugati országok politikai vezetőinek -, hogy ne forduljanak el a szenvedésüktől.

„Küzdjünk meg gyökerében az uralkodó gondolkodásmód ellen, amely önmagunk körül forog, önös érdekeink, személyes és nemzeti érdekeink körül, és amely mindennek a mércéjévé és kritériumává válik” – mondta Ferenc.

Ferenc közvetlen kritikát fogalmazott meg néhány európai vezető közelmúltbeli javaslatával kapcsolatban, miszerint kerítéseket kellene emelni a migránsok határaiktól való távoltartására, és azt mondta, hogy „elkeserítő hallani olyan javaslatokat, amelyek szerint a közös pénzeszközöket falak építésére kellene fordítani”.

„A problémákat nem a falak magasabbra építésével oldjuk meg és javítjuk az együttélést, hanem azzal, hogy egyesítjük erőinket, hogy a másokról való gondoskodásban, mindenkinek a konkrét lehetőségei szerint és a törvények tiszteletben tartásával” – mondta.

A pápa szerint ehelyett az erőszak és a konfliktusok kiváltó okaival kell foglalkozni, amelyek a migránsokat arra kényszerítették, hogy elhagyják hazájukat.

„Miért nem beszélünk ugyanilyen vehemenciával a szegények kizsákmányolásáról, a ritkán említett, de gyakran jól finanszírozott háborúkról, a gazdasági megállapodásokról, ahol az embereknek kell fizetniük, a fegyverkereskedelemre és a fegyverkereskedelemre irányuló titkos üzletekről?” – kérdezte.

„A távoli okokat kellene támadni” – folytatta – „nem pedig a szegény embereket, akik megfizetik a következményeket, és még politikai propagandára is felhasználják őket”.

Christopher White tudosítása alapján — National Catholic Reporter (Fordította: KMH)

20 hozzászólás

  • Szeretném leszögezni, hogy 75 éves vagyok, és semmilyen vallásnak nem vagyok követője, DE Ferenc pápa az első aki a pápai trónon ül, és valós problémákkal foglalkozik. A szegénységről a migrációról, a háborúkról nem csak úgy beszél, hanem elmegy és megtapasztalja. Az első pápa a katolikus egyház élén akire fel tudok nézni, akinek elhiszem amit mond. Elődei sajnos csak a dogmák közül beszéltek ki. Remélem értő fülekre találnak intenciói.

  • Orsós Elemér

    Achille
    2021 december 13
    11:57 de.

    Hasonló felállásúként megjegyezném: Ferenc pápa olyan érdekes -viszont méltányolandóan vértelen- puccsal került hatalomra, ami a pápaság eddigi történetében(eddig 265 regnáló pápa) majnem egyedülálló, ezért függetlensége erősen megkérdőjelezhető, még akkor is ha vannak jó húzásai is! 😀

    https://index.hu/tudomany/tortenelem/2013/02/11/tobb_papat_oltek_meg_mint_ahany_lemondott/

  • Orsós Elemér
    2021 december 13
    2:17 du.
    Már a puccs dolog is sántít szerintem, de amit kérdeznék:
    Orsós Uram, Ön szerint Ferenc pápa függetlensége megkérdőjelezhető. Kitől, mitől nem független? Ki tartja ezek szerint a kezében a nem független pápát?
    Bocsánat a szóért, de milyen ostobaságot méltóztatik itt Ferenccel kapcsolatban összehordani?

  • Achille
    2021 december 13
    11:57 de.

    Orsós Elemér
    2021 december 13
    2:17 du.

    Az elsö helyre ahova elmehetne a saját hazája, Argentina.
    Ott megtapasztalhatná hogy milyen mértékü elszegényedés köszönhetö a szocialista kormányzásnak. (ha érdekelné valójában)
    Már persze ha nem volna egy álszent demagóg hazudozó, akinek minden tevékenységével a globális világhatalom megteremtésén fáradozik

    Pontosan azoknak bárgyu tömegeknek lett kitalálva ez a demagógiája, mint akiknek a virushiszti.
    Mellesleg a pápai hatalom egy római „globális világhatalom” szellemi örököse, amit ujra felkivánnak éleszteni – és meg is lesz.
    Köszönhetöen a sok bárgyu – „jóindulatuaknak”

    (mellesleg Róma papiron köztársaság volt – demokrácia, ahol minden római polgárnak szavazati joga volt)

    A kérdésem tisztelt gyönyörüségtöl olvadozó urak, egyszerü:

    Mennyi pénzt juttatott a Pápai Bank a „menekültek” megsegitésére?
    Mit tett, annak érdekében, hogy megakadályozza a háborukat, amik miatt a családok a menekülnek?
    Szép beszédeket tartani a vatikáni erkélyröl csodálatos, Málta szigetén turistáskodni még szebb.
    Hazugság, hazugság….. hazugság ….

  • Protestáns vagyok és 88 éves. Talán tudom is, hogy mit gondolok, amikor szólok. Összefoglalva mindazt, amit Ferenc pápa mondott, azt hiszem és vallom is, hogy nagyon is érdemes odafigyelni arra, amit mond, mert békét és igazat szól és hírdeti azt is, hogy bőrszínétől és származásától függetlenül minden ember egyaránt Isten gyermeke.Mi az un. fejlett országokban azt hisszük és valljuk, hogy megszünt a rabszolgaság és minden ember szabad. Törvényeket hoztunk e szabadság korlátaira, betartatására és e keretekből „kllógók

  • Achille
    2021 december 13
    2:28 du.

    visszaemlékszem a nagy jajgatásra hogy valaki már végre megbökdöshesse – és mint elöadta valamenyi jövedelmét a BigFarm asztalára hordozza, mint áldozati ajándékot – és mindezért követelheti azt ami kijár. Bocsánat, mindezért isten ments, hogy egy percre is nem éreznék egyet egészségügyi problémáival, Isten adjon önnek kiválo gyógyulást – bár ha nem hisz benne?
    Csakhogy ez senkit sem jogosit fel különös kiváltságokra.
    Az egészségünk megörzéséért mindnyájan saját magunk is felelösök vagyunk – nem lehet mindent másokra háritani.

    A Pápa ugyében hasonlo szereptévesztésben tetszik leledzeni. Ha semmit sem tud a Vatikánról, akkor az ostabaságot egyelöre sajnos az ön térfelén méltóztassa keresni, nagy valószinüséggel amott leledzik.
    Röviden, keresgéljen inkább saját házatáján.

    A megjegyzésem a bárgyuságról, méginkább ha az az álszentség csillogó staniclijába csomagoltatott; még feltünöbb
    75 évvel akkor illik dicsekedni ha ahhoz bölcsesség társul

  • Orsós Elemér

    Achille
    2021 december 13
    2:28 du.

    Nem szeretném Gábriel -sajnos jogos- vádjait folytatni, pedig lehetne, de a leglényegesebb szemfényvesztésekre rábökött!
    Érdemes lenne végigtanulmányoznia hogy, a pápaság nulláról milyen erkölcstelen módon jutott a mai vallási és dáriuszi magaslatra szent célokra hivatkozva és miket valósítottak meg abból a pénzért mutogatott csak hivalkodásra használt felbecsülhetetlen értékű behajtott dézsma felhasználásával, aminek így csak eszmei értéke van pedig akár életek millióinak megmentésére is lehetne hasznosítani!

  • Tisztelt Achille, tisztelt Presbiter!
    Amit Ferenc pápa a szegényekkel, menekültekkel, a „megszomorítottakkal és megalázottakkal” kapcsolatban szólni szokott, azzal – mint szerintem a világnézetétől, vallásától függetlenül minden tisztességes ember – a legteljesebb mértékben mértékben egyetértek.

    Achille:
    „Remélem értő fülekre találnak [Ferenc pápa] intenciói.”

    Sajnos, a mai magyar politikusok a magyarországi katolikus egyházi vezetők, és ami a legsajnálatosabb, a vallásos és nem-vallásos magyar lakosság nagy részeben meglehetősen kevéssé.

  • Presbiter
    2021 december 13
    5:17 du.

    Már láttuk/olvastuk a véleményedet, mikor a bocskayban flangráló csuhásokat a parlamentben leköpködték – amit magam isszives örömest megtettem volna ha épp ott lehettem volna. Pedig csak éppen a veretes csizmában flangáló csuhás urak örökségükhöz hiven a hatalomhoz mentek dörgölözni – ami mint tudjuk, nem is volt annyira hiába.

    Köztudomásu, hogy az emberiség egyik söpredékének a hatalomba juttatása nem eléggé megköszönhetöen nem kis részben a protestánsoknak dicsöségére irható. Már valamikor rég bevágtam a térképét arról a német birodalmi választásokról, amelyek az amugy osztrák monstrumot – mint kiváló protestáns „hazafit” tömegesen a hatalomba szavazták.
    Az ottani csuhások továbbra ott sertepeltek is körülötte – ugyanugy mint ahogy Horthy-tengernagyod idejében magyarvidéken mindenhol ahol éppen a zsidó állampolgároktól való „tisztogatást” tartottak szükségesnek – természetesen vasalt bocskayban „pompázva”
    Merthogy ez „könyörületes” (óh mily szentséges) egyhaz-gründoló bizony protestált – mily csodálatos kánont hagyott követöire a fékevesztett antiszemita irományaiban…
    Nem véletlenül – és Te vajon mi ellen is protestálsz?

    Az ostya ellen, vagy víz-hintés ellen?

    Vajon miért is nem csinált anno a protestáló egyházalapítódból pecsenyét a római „szentszék” a helyi kutyafalka nagy örömére?

    Elgondolkoztál már ezen?

    Talán ezzel már tulontul sokat is kérek – tegyél meg csak egyet a kedvemért – lapozzd fel a Bibliát végre – nem, nem kell a Tórát, a Károlyi-féle nyomtatvány is elégséges, ott is elég az elsö könyv 10. fejezetéig jutni – addig talán elbirod olvasni

    Eredetileg a Teremtés/בראשית könyve, de ez ne zavarjon egy cseppet sem.

    Ott a Teremtö jelenti ki hogy minden ember egyenlönek teremtetett.
    Nehogy már egy velejéig cinikus álszent elismerése szükségeltessen ehhez. Ja hogy elödjei meg hittársai „kissé” fanyalogtak a koszos utcakölköktöl?

    Ez jelentené a kritériumot arra, hogy tisztelni kellene?
    hogy „kegyeskedik elismerni” a tényt? Annak a kijelentését akit állitólag hirdet?
    azt irod:

    „” hírdeti azt is, hogy bőrszínétől és származásától függetlenül minden ember egyaránt Isten gyermeke.””

    nem szégyelled ezt leirni, mint erényt, amellyel neki tulajdonitod azt a dolgot amelyet kutya kötelessége lenni az elsö perctöl hirdetni?
    1.konyv 1. fejezet
    Persze ha azzal a bajszos sátánnal, meg a vallásalapitóddal hasonlitod össze akkor „Még imádni is szükséges ez miatt”, nem?

    Neked sem kellene az éveid számával dicskedni, inkább mélységesen eltitkolni …

  • Orsós Elemér

    Micsoda kivételes kegyben volt része a magyar zsidó-közösségnek is!

    Tegnap a hozzánk ellátogató az EU-Concil mindenható vezérségére törekvö hatalmas államférfiu leereszkedett egy szolidaritás erejéig hozzánk, allatvalókhoz, és a tegnapi nap folyamán „tiszteletét” tette egy kivételes személyiségü magyar zsidó-hölgy földi maradvanyainál.
    Micsoda értékü üzenet volt ez?
    És vajon kiknek?

    Közben pedig miért kell a MAZSIHISZ-nek megalázkodó, megbánó nyilatkozatot közzétennie – merthogy a fenti álszent hazudozó amugy pont azzal a fegyverrel a markában kivánja fél európát terdre kényszeriteni ami miatt „MÉLYSÉGES MEGBÁNÁST KELL TANUSITANIA AZ EGÉSZ MAGYAR ZSIDÓKÖZÖSSÉGNEK!

    https://www.szombat.org/hirek-lapszemle/mazsihisz-megbantott-felebaratainkat-megkovetjuk?fbclid=IwAR36A4EBBY-yS9hL0CHxCu9LUtWBnBSWRfXXy0Lb-NW73oywgcaNrGzRkeI

  • Orsós Elemér
    2021 december 13
    5:30 du.

    Megint sikerült megkerülnöd kérdés lényegét – állítottál valamit, erre kérdezett rá Achilles, azaz, hogy konkrétan kitől és mitől „nem független” Ferenc pápa?
    Erre válaszul a pápaság intézményének hiábavalóságát, és fényűzését ragozod, ami egy dolog – és másik dolog, hogy ezt azzal a pápával hozod összefüggésbe, aki feltehetően az egyik legkevesebbet teheti a dolgok évezredes, kialakult hagyományaiért, és jelenlegi állásáért? Ferenc pápa a példaértékű személyes életével, és egész eddigi hitvallásával ellentmond ama „felbecsülhetetlen értékű behajtott dézsma’ felhasználásának, melyet a Vatikánban és világszerte mára felhalmoztak – láthatóan neked a pápaság intézményével van bajod, és nem Ferenc pápával, de ez esetben miért mosod össze a kettőt?

    .”…így csak eszmei értéke van pedig akár életek millióinak megmentésére is lehetne hasznosítani!” – írod. Igen, alighanem, mint minden mást ami az emberi léptékkel mérve felbecsülhetetlen, sőt egyenesen „dáriuszi magasságokra tört” és bár Ferenc pápa sok mindenre képes, de gondolod, hogy kitudná vitelezni, hogy a szerinted és valószínű szerinte (is ) oktalan felhalmozást és fényűzést akkor mostantól felszámolják, és az emberek boldogítására hasznosítsák? Ebből következően a pápaság intézményét ezentúl totál puritán körülmények közé szorítsák?

    Szerintem elsőnek épp és pont az a boldogítandó réteg kérné ki magának, akiknek életmentésére használnák – miért? Mert ilyen a néplélek, és ennek sok oka, összetevője van, melynek elemzésére nem vállalkoznék, de így gondolom.

  • Besancon
    2021 december 14
    10:54 de.

    Mielőtt egekbe magasztalnád a jóságos Ferenc pápát, alaposan tanulmányozd végig a pápaság „dicső” történelmét és utána mondj véleményt arról, aki ezekkel a nagyon gyarló emberi tulajdonságokkal megáldott pápákkal jogutódságot vállal restelkedés, leliismeret-furdalás és bocsánat kérés nélkül! Na jó, nem mind volt kapzsi, háborút szító, tűzzel-vassal térítő, vérfertőző, bujálkodó, hatalmaskodó, hullagyalázó(lásd Formosus pápa esetét!), fegyver és hadsereg megáldó, bűnbocsátó levél árusító, rivális mérgező, uzsora hitelező, antiszemita! Csak a fele! Na szóval Vatikánnal lenne elég sok restanciája úgy hogy, ha vagyonának csak a harmadát hagynák meg, még akkor is maradna mindenapi kaviárra és szarvasgombára való!

  • Orsós Úr!

    Ami XVI.Benedek lemondását, illetve múltját illeti, abban az ő Hitlerjugend tagsága az, ami az ő valódi beállítottságára utal és nem a zsidó Jézuskrisztus őszinte követése. Ez már eleve meghatározta a Hittani Kongregáció [eredetileg: Szent Inkvizíció] elnöke, majd Szentpéter e földi helytartójának spirituális tartását.

    Viszont, Ferenc igaz és őszinte törekvése a jézusi és szt-ferenci élet példamutatására minden normális – szociális problémákra fogékony és érzékeny – ember jóérzését kiváltja.

    Amikor egy pápa úgy viselkedik és úgy viszonyul a „szentíráshoz”, ahogy abban a keresztény ember számára nagy vonalakban meg is vagyon írva: a . r e a k c i ó . azonnal rászórt kígyóban és békában mérhető.
    Különösen igaz ez a Katolikus Egyház magyar, nemzeti szekcióját illetően, amely kapásból hatalmasat „tesz” a szent atya és az anyaszent egyház fejére és mindig . b i b l i k u s . intencióira egyaránt…

    Ugyanez van persze más eszmei, ideológiai területeken is amelyeknek valaha még a konzervatívizmus adott kereteket dogmák formájában, hogy majd egyszer nekünk polgároknak kötelezően azt kellene kövessük. Például ha egy tőkés a saját pénzét – tőkéjét – valódi jóságra és nem a „jótékonyság” aprópénzére – pl. bátor civilek támogatására fordítja, azt ezek rögtön kiátkozzák maguk közül, mégpedig annak ellenére, hogy náluk a magántulajdon égen és földön deklarált szentsége – annak felhasználása kérdésében is – állítólag szabad és sérthetetlen feltéve, hogy nem sért tételes törvényt…

    Érdekes egybeesés a szeretet törvényének effajta megtagadása a közélet két fontos ágán…

  • UtóIrat

    Csatlakozva Besancon 14/11:54-es Orsós kollégának fogalmazott remek válaszához is:

    Elemér az egyház, a Vatikán intézményét eklektikus módon, úgy

    általában kritizálja, miközben ez esetben éppen arról van szó,

    hogy VÉGRE EGY EGYHÁZFŐ, AKI HISZ IS BENNE, AMIT SZÁMÁRA A HITE

    FELADATKÉNT MÉR ŐRÁ,MÍG ELŐDEI,tisztelet a minimális kivételnek,

    CSAK HATALOMNAK ÉS GAZDAGSÁGNAK SZOLGÁLTAK A SZEGÉNYEK HELYETT!

    Külön kell tehát ÉRTÉKELNI FERENC TÖRTÉNELMI hitét és igazságát

    végre, kétezer elpocsékolt év után.

  • Gábriel 9:03

    Mit is keres a csizma az asztalon ??? Mi köze ennek a pápához ?

  • KORDON BLUED

    Arról a „csizmáról” érdeklödsz mindössze ami hasonlatos ahhoz ami a jéghegy csucsából látható többszáz tengeri mérföld távolságból egy árbockosárból…???

    Hogy miért „rendelte ki” a francia-elnök/aspiráns mint az „Egyesült Ejrópa” következö elnöke a Mazsihisz-vezetöket egy asszimilálódott marxista filó zófus és elkötelezett ÉLHARCOS sírjához az számomra nem kérdés.
    (azok a szerencsétlenek próbálkoztak hebegni valamit a Budapesti Nagyzsinagóga meglátogatásáról is – kaptak is kaján mosolyt érte)

    Tehát a kapcsolatról: hogy a ferenc-pápa ugyanebben a kérdésben amiért MAZSIHISZt letérpedelni rendelték (mint a magyar zsidóság képviseletét) milyen kijelentéseket enged meg magának, arról böséges információ áll rendelkezésre – egyelöre az internet is „szabadon” kutatható – amugy szabad a terep, nosza vágjál bele…

    Idézem ejrópa „megváltójelöltjének” a Twitt-jét:

    https://twitter.com/EmmanuelMacron/status/1470414625133019138?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1470414625133019138%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Findex.hu%2Fkulfold%2F2021%2F12%2F13%2Femmanuel-macron-heller-agnes-latogtas-magyarorszag%2F

    magyar forditás:
    „Demokrácia, szabadság, társadalmi igazságosság, etika, Európa: Heller Ágnes erővel képviselte az eszméit. Ez inspiráló volt Európánk számára. Így is marad, mert folytatni fogjuk a harcot”

    A MAZSIHISZ canossaját nem idézem ujra ….
    mostmár tudhatják, hogy merre van az arra….

  • 2021 december 17 5:14 de.

    „Mit is keres a csizma az asztalon??? Mi köze ennek a pápához?”

    A kérdés igen helyénvaló, mert KORDON BLUED azt kérdezte („le is fordította!”), hogy :

    „276. Hogy jön [kerül] a csizma az asztalra? [Mit keres a
    csizma az asztalon?] = (méltatlankodó csodálkozás kifejezésére:) hogy illik ez ide!? Ez aztán igazán nem ide való!” (O. Nagy Gábor: Magyar szólások és közmondások –
    GONDOLAT-TALENTUM, 5. kiadás)

  • Miklós bá’
    2021 december 18
    3:21 du.

    Mindegy hogy mennyire gyülölsz mert leirtam egy fatális tényt, ami a magyar oktatás szinvonalát jellemzi a mai magyarországon – leirom mégegyszer, csak hogy okosodj
    Mert erre is van mondás, ha jól tévedek még a római idökböl származik: – „az ismétles a tudás anyja”

    Ugyhogy izlelgesd:

    A mai pedagógus-társadalom „=> 0,000000” színvonala a mi korosztályunk dicsöség-táblájára irando
    Azoknak a pedagógusoknak köszönhetjük, amelynek szerves/szervetlen részét képezed
    A mi korosztályunkból az ment el pedagógusnak, akit sehol másmilyen szakra fel nem vettek – ha 2-es – 3-as közötti átlaggal evickéltel végig egy gimit, vagy akármilyen középiskolát.
    Sehol továbbtanulni lehetösege hajszálnyi se volt – de! – DEEE!!
    A JÖVÖ NEMZEDÉKENEK OKTATÁSÁRA KÉPESNEK ITÉLTETETT – bármily jeggyel, ha nem bukott meg a gimiben/középsuliban a pedagógus-szakok kapuja nyitva állt elöttük – a föiskolák cápa-hálóval vadásztak – fenti szinvonalu pedagagógus hallgatókra

    Folyamatosan állitottam – anno AKKOR – hogy ennek nagy tragédia lesz a vége.. sajnos ez is beteljesült ….

    Szivesen venném – örülnék – ha kivételt képeznél, de sajnos amikor a fájó sebedre tapint valami megjegyzésem, ugrasz rá …
    Magyarul: Ugyan fájón, de kénytelen vagyok elkönyvelni, hogy már igy is halunk meg

    p.s.
    Ha tévedtem, a személyes adataid persze kitakarva, belinkelheted a bizid vonatkozó, tanulmányi adatainak képét cáfolatként – megkövetlek – ISTENEMRE MONDOM, MEGKÖVETLEK

  • Szóval: jéghegy meg a csúcsa, meg a rengeteg tengeri mérföld, meg az árbockosár … – ezek mind egy magyar szólás elemei …; – hogy ez aztán még „egy asszimilálódott marxista filo zófus és elkötelezett ÉLHARCOS”nál kössön ki … – és mindezt „kirendelte a francia-elnök/aspiráns mint az „Egyesült Ejrópa következő elnöke”! – Épületes! És milyen hangos! Szinte „Bochkori” magasságok! „Oszt jó napot!”

  • Miklós bá’
    2021 december 19
    7:06 du.

    Isten ments!
    Mint fentebbi bejegyzésemben már olvashatod, jó okkal nem számodra irtam azt, amit „értelmezni” próbálsz.
    Hisz biztos lehetek abban, hogy ha te életed során NEM KAPTÁL INSTRUKCIÓAKAT FELETTESEIDTÖL ARRA NÉZVE, HOGY EGY SZÓBANFORGÓ VALAMIT HOGYAN KELL ÉRTELMEZNI – A NAPNÁL FÉNYESEBBEN TÜNDÖKÖL, HOGY ARRÓL NEKED MAGADNAK FOGALMA SINCS!
    Tehát nyugodj bele békésen hogy nem számodra irtam azt általad értelmezhetetlen megjegyzést – neked semmi szükség annak értelmezésével magánszorgalomból küszködni.

    Van rá hitem, hogy vannak kevesen akik megértik, na pontosan azon keveseknek szólt
    Ha téged pedig mégis érdekelne, valami okán – próbálj kérdezösködni, de olyanoktól ám, akiknek van értelme, van füle a hallásra és szeme a látásra.