Árad a szeretet az Orbán rendszerben

2021 december 19 10:06 de.23 hozzászólás

Közeledik a karácsony és a jövő évi választás sincs már túlságosan messze. Bármerre is nézünk, azt látjuk, hogy árad a szeretet és nemzetünk legjobbjai – politikusok és közéleti szereplők – sorra felfedik a valódi énjüket. Kiderül róluk, hogy nem olyan szőrösszívű, számító emberek, mint amilyennek a hétköznapokon látjuk őket, hanem van szívük, és ezt nem is titkolják.

„Kedvenceink karácsonya” címmel tett közzé Orbán Viktor egy rakás fotót, amelyeken a miniszterelnök kutyák és az ürömi állatotthon dolgozóinak a társaságában van lefényképezve. A hírnek a mindig alapos, szakmailag is igen igényes MTI is utánajárt, és oknyomozásával a következőkre jutott: „Orbán Viktor szerdán látogatást tett az Ürömi Állatotthonban, ahová fél tonna állateledelt vitt magával – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke. A miniszterelnököt Szűcsné Mércse Adrienn, az Ürömi Duhajdombi Állatotthon Alapítvány vezetője és az ott dolgozó önkéntesek fogadták… Az ürömi állatotthonban, amelyhez kutyaiskola is tartozik, jelenleg mintegy 50 ebet és macskát tartanak. A szervezet célja az állatok korábbi testi-lelki sérüléseinek, traumáinak kezelése is. A miniszterelnöki táp-fuvarról szerda délután videót is közzétesznek majd Orbán Viktor közösségi oldalán – tájékoztatott a sajtófőnök.”

Eddig a hír, és látjuk magunk előtt a miniszterelnököt, amint leparkol kisbuszával egy állateledelt árusító bolt előtt, pénzt dobál a parkolóórába, majd mielőtt belép az üzletbe, maszkot vesz magára, és megnézi, van-e nála elég pénz. Odabent megvásárolja a fél tonna állateledelt, bepakolja az autójába és irány Üröm, ahol átadja az ajándékot az otthon dolgozóinak.

Mészáros Lőrinc, Magyarország jelen állás szerint leggazdagabb embere sem kíván lemaradni főnöke mögött. Ő a szegedi nyugdíjasokkal tett jót. Nem mindegyikkel persze, csak azokkal, akik az ottani Napfény strandfürdő tízszeresére emelt bérlet-árai miatt morgolódtak. Mint ismeretes, a szegedi strand Mészáros egyik cégének érdekeltségéhez került, s nagy port kavart, amikor kiderült, hogy e tranzakció következtében a nyugdíjas-bérletek ára hozzávetőleg tízszeresére emelkedett. Ezt a szegedi nyugdíjasok nem tudják megfizetni, ezért volt a paláver, de mostanra ez az ügy is megnyugtatóan rendeződött. Mészáros Lőrinc ugyan közölte, hogy nem áll módjában a strandfürdő árképzésébe beleszólni, ám – öröm az ürömben – a saját pénzéből kifizeti a különbözetet a vízre vágyó nyugdíjasoknak, akiknek ezután is ugyanannyiba kerül a szolgáltatás, mint amikor még nem Mészáros volt a strand tulajdonosa.

Nagyvonalú, mondhatjuk úgy is, szép és felemelő gesztus. És akkor tegyük hozzá, hogy Mészáros Lőrinc újdonsült feleségével, dr. Várkonyi Andreával együtt kétmillió forintot ajándékozott az Életmentő A Beteg Gyermekekért és a Nagycsaládosokért Alapítványnak, akik ezután életmentő műszereket vásároltak a Szent László Kórház és a Tűzoltó utcai Gyermekklinika számára.

Ne feledkezzünk meg Tiborcz Istvánról sem, aki nem csupán a miniszterelnök veje, de fiatal kora ellenére, már egy ideje ott található a száz leggazdagabb magyar között. Nos, Tiborczék is adakoztak, ők egy elhunyt mentős dolgozó családján segítettek azzal, hogy kifizették a kölcsöneiket.

Ne legyintsünk, hogy van nekik miből jótékonykodni, és épp ideje volt, hogy valamit visszaadjanak abból, amit a közösből elvettek. És azon se akadjunk fel, hogy miért épp most, a választás közeledtével jut eszükbe a sok jótétemény, amikor mindezt korábban is megtehették volna. Nincs ebben semmi számítás, mint ahogyan azt józan paraszti ésszel gondolnánk, politikai haszonlesés meg még annyi sem. Bármi is motiválja e hirtelen felbuzdult adakozó kedvet, nekem egy régi ismerősöm jut az eszembe, aki úgy adakozott nem kevés pénzt egy templomnak, hogy kikötötte: nem hozhatják nyilvánosságra a nevét.

23 hozzászólás

  • az én nagyon szerény politikai tudásom szerint a charity a lehető legjobb üzlet a Földön! semmi mást nem kell csinálni, mint kitalálni egy jól hangzó társadalmi gennyező fekéjt és gyűjteni hozzá adakozásokat mert a zeccségsugarú adakozó ijenkor kurva jól kezdi érezni magát, mert megolgya a Nagy Hatalmas Társadalmi Problémát amit – adott esetben – ő maga hozott létre tudatlanságból!

    és aki a charity-t menedzseli az meglehetősen jól megél a semmittevésből, mivel a bankszámla automatikus és ad magának akkora fizetést {mint CEO & Chairman} ebből a zadakozásból, amit még nem szégyell és mindenki megelégedett és boldog és eljár hetente a foodbank ba SIC

  • Igazan ideje mar hogy a mai magyar-gazdagok kezdnek adakozni vagyonaikbol a szuksegleteseknek.

    De hany es mifele alapitvanyokat alapitottak es tamogatnak vagyonaikbol a Meszarosok, Csanyik, Gyrurcsanyok, es stbk?????

  • Kutyák és gyerekek..esetleg öregek.
    Ezek mindig is részei voltak a titoknak, aminek a neve SIKER.

  • Bendeguz79
    2021 december 20
    12:46 du.

    Gyurcsányozunk?..Gyurcsányozgatunk??..He ???!

  • Mondták hogy minden bűne mellett azért a Hitler is mint ember, milyen rendes volt.
    Például hogy szerette a kutyákat. Alátámasztandó, sok film látható amiken a rendes Hitler játszik a kutyákkal.

    Meghogy milyen jó volt pl. a gyerekekkel is.
    Mikor pl. akésőbb halálba mérgezett Göbbels fattyúk rohangáltak a bunkerben hogy ” Hitler bácsi, Hitler bácsi, mikor jössz velünk játszani ?

    Meghogy amikor a jó Hitler szeretetteljesen meghuzigálja a Vörös Hadsereg ellen a biztos halálba küldött gyerekkatona fülét. Bizony !

  • Orsós Elemér

    Bendeguz79
    2021 december 20
    12:46 du.

    „Igazan ideje mar hogy a mai magyar-gazdagok kezdnek adakozni vagyonaikbol a szuksegleteseknek.”

    Bizony, bizony, legelőször is a saját alkalmazottjaiknak, akik valószínű sokkal kevesebbet visznek haza, mint az itt vendégeskedő multik munkásai!

  • SchumackerLady

    ˙

    Kimaradt a tudósításból, hogy az
    Alapító csuti atya és jótevő szent
    Az alapítvány sertés-óljához ment, s
    Odaszólt egy másik malacképűnek, hogy
    SZIA RÖFI! – mert ő ólakban oly otthonos
    Kanász már bokáig jártas, régi megszólaló.

  • A képen: Cipolla a furmányos csaló imígyen szól boldog szüzeihez;

    Lányok! „Ne azt figyeljétek, amit mondok! Csak azt, amit teszek.”

  • ITT A PIROS! HOL A PIROS?

    Mészáros Lőrinc,aki teljesen azonos Orbán Viktorral,nagylelkűen

    kétmilliót ajándékoz egy állami kórháznak, melynek ennél sokkal

    nagyobb összeget,nem „jótékonyságból”, hanem hivatalból kellene

    odaadni a közpénzből és kötelességből.

    Ehelyett lopott milliárdok fél, v. kitudja hányad ezrelékéből

    játssza (játsszák mindhárman) a jótékony,adakozó bazári majmot.

    Van pofája (lásd a fotót) mintha meg se történt volna, hogy a

    magyar-Führer nyegle nemtörődömsége és hazug ámítása miatt az

    elmúlt nem egészen két év alatt, egyelőre majd’ 40˙000 m a g y

    a r . láthatta meg az úr fényes orcáját és ragyogó tekintetét.

    Kétmillió maradék kipcsákja pedig ezt a hazug, bunkó mikulást

    falja s nyalja, ártatlan gyermek vattacukrot a karácsonyfáról:

    Nesze semmi fogd meg jól
    A drága jó Orbán Viktortól! :-Đ

  • RODEO;

    Leheto hogy Neked ugy tunik, de az IRS 501-chapter 3 szabalyainak meg kell hogy feleljen, s ha valami adataban kifogast talalnanak, a csalasert ketsegtelenul borton buntetes jar, legalabb is a USA-ban.

  • GEYZA;
    Amig valaki, barki is a kozpenzekbol el es azt kezeli teljesm-ertekben a celtabal a kozvelemeny-elott.
    Az NEM egyeniskedes, mint az „anyukazasok”.

  • ELEMER;

    Persze az igazi kerdes hogy van-e alkalmazottainak korlatozhatatlan alkudozasi jogaik, ami alapjan egy szepnapon teljesen tonkre tehetik alakalmazojuk minden elobbi sikereit.

    Remlenem, hogy az nem lenne ottan „sarkalatos torvenyekkel” korlatozva mint minden alapveto emberi jogok???

    De vajon azon miert nem munkalkodnal valtoztatni mind a yap-yap-okon kivul!!!!

  • Bendeguz79
    2021 december 22
    3:34 du.

    grizi, a szabad vállalkozás

    {magyarúl: rablás=útonállás van IRS -ben rögzítve, ne hüjíccsed az eccségsugaró olvtársakat a KMH-n; akik nem ismerik a Clinton-ok csodáit akik csak egy a sok USA -beli Jézus Krisztusból, a jelenlegi és korábbi elnököcskék is tövig tapicskolnak ebben a Pelosi elvtársnő meg bennfenntes kereskedik a NYST és IRS meg éppen álarcban meg szemellenzőben sétál hogy el ne röhögjem magam a chaptereden}

    kies Kanadában picit nehezebb, de az eccségsugarú „jótékonykodó” megolgya szép csöndben!!!

    meséld eszt másnak én belülről ismerem

  • Bendeguz79
    2021 december 22
    3:34 du.

    Ne görcsölj te ezen, hisz ugysem fogod fel soha a következöt: (nem érsz fel hozzá)

    „Egy amerikai számára természetes, hogy ha valaki jól keres, akkor nyilván jól csinálja azt, amit csinál, eszébe sem jut valamiféle suskust keresni mögötte.
    Ez nem azt jelenti, hogy Amerikában nincsenek csúnya suskusok, de egy amerikai szentül hisz abban, hogy az ilyesmi előbb-utóbb kiderül, és amíg nem derült ki, nem gyanakszik.
    Tudja persze, hogy távolról sem minden disznóság lepleződik le, de kultúrájának alapja az „amerikai álom”, az, hogy ha valami jót kitalálsz és jól megcsinálod, akkor gazdag leszel.
    Nem adja fel az álmait néhány gyanús ügy miatt.
    Ha csak annyi lenne az amerikaiak nagy titka, hogy „jót s jól”, ha ettől tudnának oly hatékonyan működni és csúcstechnológiákat kifejleszteni, akkor mi százszor jobbak lennénk, hiszen Kazinczy ezt már akkor elárulta nekünk, amikor ők még nyereg alatt puhították a vadnyugatot.”

    Ezt nem én ihlettem ki magamból, hanem egy olyan magyar valaki, aki rendkivül sikeres üzleteket csinált amerikaiakkal – mégpedig IT területén, – rendszereket/játékokat gyártott legnagyobb amcsi cégeknek.
    Szabadidejében jónéhány irománnyal gazdagitotta a világot – amelyek jónéhány nyelven megjelentek.

    Az a személy, akihez Göllner András barátunk is beiratkozhatna egy kis szociológiát elsajátitani, merthogy „nem mellékállásban” az illetö pedig mint programozó matematikus az ELTE szociológia karának professzora. (legkedveltebb)

    Nyilván „felkellene nöni” sokaknak az itteni jegyzetelök közül hogy fel is fogják az illetöt.
    de sebaj, majd te is fiam Brutus …. (Bruto – ugye érted?)

  • Bendeguz

    ezt a bejegyzésemet Rodeiohoz irtam!!!!

    Gabriel
    2021 december 23
    11:55 de.

  • Rodeio!!!

    olvasd szeretettel az alábbi bejegyzésem:

    Gabriel
    2021 december 23
    11:55 de.

    Ami neked szól, bendeguzhoz cimzett bejegyzésed kapcsán,
    Csak a „nagy igyekezetben a titulusod lemaradt

    Mellesleg kellemes karácsonyt

  • Bendeguz79
    2021 december 22
    3:37 du.

    Ugyan nem értelek,
    de az az én szerencsém hogy
    nem is akarlak érteni ))))))))))))

  • Rodeo11
    2021 december 22
    5:37 du.

    Annyira undoító már ez az állandó „grizi”-zésed.
    Nomeg barimira unalmas is.
    Akárcsak te magad.

  • Gabriel
    2021 december 23
    12:42 du.

    hát, neked is feliz navedad, fenntartom amit írtam charity ügyben a tied meg se Ró se dejó! {én és a grizi egy lapon?}

    egyébként az „elméleted” pontos is lehetne de „elfelejtetted megjegyezni”, hogy „azok” a meggazdagodási izék ojan:

    mint a fűrésztelepen kiszedni a fűrészporból az egy darab aprófát amiből még – esetleg – lehet egy széklábat kreálni, persze IÁ -val;

    ez manapság itt tőlem délre már Napnál is világosabb, csak te sem akarod látni meg a geyza sem, mert te is még „a Dallas” alapján próbálod Glóriát rajta tartani a kitekert nyakú fején…

    természetesen ti is aszt írtok ami kifér háttollatokból az én hátam – ugye – nem tollas!

  • Rodeio

    Csak nem angyalnak hivsz?
    De sebaj, boritsunk rá asztalt ….. kkkkkk

    Köszi, nemsoká ide is érkeznek – hogy angyalkák, mikuláskák, ki tudja?
    Ez is pont ilyen, mint minden – kinek mi esik jól, miben hisz

    Sajnos lassanként ez már nem igen lesz imigyen – ugyhogy próbáljuk meg kihasználni még a „szabad világból” hátralevö rövidke idöt

  • Gabriel
    2021 december 24
    3:12 du.

    csak megjegyzem!!! angyal is sokféle van… az a másik más topicban írt „nanotechnológiád” az ántkrisztikus{jobb ha tőlem tudod} kis „mese” vidám percek:

    AUSTRALIA!!!!
    még a „nanóka” előtt érkezett 2020 januárban egy francia vagabund fiatalember {backpacker}

    [északwelszben vagy mijafrász szóval ahol már koncentrációs tábor is műxik nanókázva]

    és most a héten meghurcolták, hogy az mégsem lehet, hogy semmi baja sincs és be sincs nanókázva, azonnal vesztegzár alá hejeszték és most nem tud vagabundeázni sem…: a többit ki tudod integrálni a coefficiéncia köbgyökével

  • Örömmel fogadnám,ha a spontán privatizáció idején milliárdossá vált,jelenlegi gyártulajdonos,befektető,üzletember,stb.pl.Nagy Imre,Gyurcsány,Barabás,és meg oldalakon keresztül lehetne sorolni a „tehetséges,okos”baloldali ptivatizátort,szintén felajánlanának a vagyonukból néhány milliót.Persze ez a vágyálom kategóriába tartozik,de hátha tévedésból megtennék.

  • Rodeio

    Csak hogy elszomoritsalak a „nanókaról” mint technológiáról van valami lövésem, – mint irtam máskor, igaz régen – szóval nemcsak épitészettel ütöm agyon az idömet.

    Amit a Katóka kitalált és aplikálnak, az is valami hasonló, az dns-manipulácio.
    A nanóka az az, hogy valóban sikerül a viriké-hez hirvivöt társitani – ez már biofizika/biotechnológia
    eredetileg valóban a cancer-celulákat kezdték célba-venni.
    Csakhogy amikor az elsö eredményekröl – ugy jó tizenötéve – kezdtem hirt kapni, akkor én részemröl befejeztem, hisz a napnál világosabban megviláglott, hogy ez bizony arra is felhasználható, na …. arra is, amire nem kéne ..

    ès lön, csodák csodája semmi sem marad ki, ami megtörténhet, nem is kelletett többet várni, mint amit akkor feltételeztem …
    (nem kell olyan mesze menni, sok félet hallottam arról a feléd esö kies tájékról is, kérdeztem is, idéztem is…. persze ezek nem mentek át … a gáton, tudod…)

    Más, onnan a Vu.han tartományból a.hol ugyan nem az edwardkirály az ur, hanem a Fa uccai, szóval onnan a világhir elött kaptam közvetlen infókat