Fideszes tahóság és gyalázat

2022 január 4 12:01 du.62 hozzászólás

Hétfőn este jött a megdöbbentő hír, hogy Rómában, egy klubban holtan találták Homonnay Gergely írót, újságírót, közéleti aktivistát. A szomorú esetről majd’ minden portál beszámolt, voltak, akik tárgyszerűen, míg mások megrendülten tudatták az olvasóikkal, hogy mi történt. És akadtak olyanok is, például a fideszes kommunikáció élcsapata, a PestiSrácok, akik más megoldást választottak és ismételten bizonyították, hogy tahóságért nem kell a szomszédba menniük.
„A szilveszteri buli után holtan találták Homonnay Gergely radikális baloldali aktivistát. Olasz sajtóinformációk szerint keringési elégtelenség okozta halálát, szekrényéből pedig kábítószergyanús anyagot foglaltak le a rendőrök.

Sokak számára onnan lehet ismert a Corriere della Sera által csak magyar írónak titulált Homonnay neve, hogy rendszeresen publikált közösségi oldalán magyarellenes tartalmakat. A Gyurcsánnyal és Dobrevvel is remek kapcsolatot ápoló, nyíltan homoszexuális férfi évek óta Olaszországban élt, ahova állítása szerint az elnyomó honi diktatúra miatt menekült. Az ellenzéki aktivista működtette az Erzsi for president nevű oldalt is, ahova macskája mögé bújva szidta válogatás nélkül a hazai közélet tagjait, köztük politikusokat és azokat, akik jobboldali nézeteket vallanak.”

Ezt találta fontosnak kiemelni egy ember halálával kapcsolatban a PestiSrácok szerzője. Hogy a 46 évesen elhunyt Homonnay homoszexuális, a szekrényében – ezt egyébként mások is megírták – kábítószert találtak és magyarellenes tartalmakat publikált. Ilyen renoméval nem véletlen, hogy „Gyurcsánnyal és Dobrevvel is remek kapcsolatot ápolt”, hiszen ők is magyarellenesek, és válogatás nélkül szidják azokat a politikusokat, akik jobboldali nézeteket vallanak.

Nem állítom, hogy Homonnay minden írását olvastam, de Mészáros Lőrinc vagy Tiborcz István egynapi jövedelmébe fogadok, hogy magyarellenes tartalmakat nem publikált. Soha, egyetlen egyszer sem írt arról, hogy ne szeretné a magyarokat, és jobb lenne, ha Magyarország még a mostaninál is kisebb lenne. Arról sem írt cikket, hogy a Halászbástya ronda, a Balaton helyére pedig futballpályákat, vagy kisvasutat kellene építeni.

Vannak persze olyan magyarok, akiket Homonnay nem szeretett. Ami azt illeti, nem lehet és nem is kell minden magyart szeretni, attól, hogy magyar, még nem lesz szeretnivaló senki. Valójában Orbán Viktort és a Fidesz országlását nem kedvelte Homonnay – ez az érzés nyilván kölcsönösnek volt mondható – de ezzel nem volt egyedül, vannak még mások is számosan, akik hasonlóképp gondolkodnak a regnáló magyar kormányról. Orbánt és a Fideszt a magyarsággal azonosítani pedig nem csupán aránytévesztés, de nettó gazemberség is egyben.

Arról most csak zárójelben szólnék, hogy valakinek a nemi identitását a halálakor szóba hozni, nettó tahóság. Néhány évvel ezelőtt Gulyás Gergely egy kormányinfón arról beszélt, hogy a morális fölény a jobboldali sajtónál van. Igaz, akkor Homonnay még élt, ezért akkor a PestiSrácok sem írhatott róla a mostanihoz hasonló gyomorfogató mondatokat.

62 hozzászólás

  • Karinthy méltatta annak idején azokat akik”buzera méira bávatag”. Szerintem Karinthy nem volt tahó.Aki pedig úgy véli az bagoly szinten nagyfejű!Tartsuk szem előtt az „emberi méltóságot”.

  • Ketsegtelenul a magyaroknak, legalabb is a cikk ertelme alapjan, nem szukseges versenyezni hogy ki kepes erosebben utalatat kifejezni embertarsa es honfitasa irant!

    De valojaban mi a jelentosege annak hogy valaki, akarki, mondjam hogy barki is (?) mi politikai erzelmu, nemi-ohajai, letekorlmenyei es mas kozmutatott magatartasai meg ha szelszosegesnek is lehetne nevezni a tobbsegek altal, jelenthetne valamit is????

    Sajanos Magyarorszagon a valasz arra „igen”!!!!

    De miert maradt a szerzo nema azon hogy mi volt a fiatal 46 eves-ember halanak az okozoja??????

    Csupan a gyulolet terjesztes a jelentos, s nem a jelentese. Hm???

  • gyuri10!

    Azért sem adok nemhogy öt koronát, de egy huncut vasat sem. Senkinek.

    Egyébiránt mit várjunk azoktól a fullajtároktól, akiknek a főnöke Trump, Salvini, Erdogan társaságában érzi jól magát?

  • Jurásek Fábián Sebestyén

    Minősíthetetlen földes péter!

    Mire való is ez a humbuk védőbeszéd?! Max. az egyik tahó védi a másik tahót… „Természetesen a halottak nyugodjanak békében!
    Komolyan gondolom: Sajnálom Homonnay Gergelyt. (is)
    Viszont, az azért érdekes, hogy amikor Borkairól annyi derült ki, elcsábította két prosti, amikor Szájerről annyi, hogy megsértette a járványvédelmi szabályokat (minden egyéb rágalom alól tisztázta a belga rendőrség), akkor a „nem is létező” ellenzéki média óriási cirkuszt csinált.
    Miközben Homonnay Gergelyről, (aki Orbán halálát kívánta nyilvánosan, és aki életvitelével semmiképp nem tekinthető átlagember számára követendőnek, hogy tapintatos maradjak) soha egyetlen rossz szót nem írtak. Sőt, rendszeresen fotózkodott vele Gyurcsány és társulata.
    De, ugye picit sincs odaát kettős mérce?
    Az pedig külön jellemző, hogy olvasva az olasz rendőrség közleményét, amely szerint a törökfürdőben kétféle drogot találtak mellette, vannak baloldali szimpatizánsok, akik azt írják, nem hiszik el! Ja, biztos az olasz hatóságok is fideszesek, és „természetesen” hazudnak.
    Ilyenek.
    Ismétlem: H.G. nyugodjon békében!”

    Szerintem nem történt más mint az egyik vezér libernyák tahónak megártott a saját mocskos liberalizmusa… Méltó és stílusos halálnem egy tahónak! Ennyi. Ezért másokat okolni egy további tahóság…

  • Miklós bá’
    az egész beírásodból annyit értettem meg,hogy gyuri10! Kérek szépen egy értelmezési szótárt vagy”vissza kérem az iskolapénzt”.

  • Bendeguz79
    2022 január 4
    2:00 du.

    Minden politikai érzelmektöl mentesen – a jobbról-balról való szardobálás mentesen: – „Overdose”!

    Egyszerü nem?

    Csak mindkét oldalról a tény helyett képünkbe hajigáltak az eset mellé egy csomo úszitást is
    Hadd tépjék és gyülöljék a magyarok mégjobban egymást!
    Mert meg is érdemlik.
    A srác politizált – hogy zürös mentális állapotát még éltében anno politizálásra is felhasználta, hááá… lehetett volna csak az Ö baja – De kapott hozzá sajtó-nyilvánosságot, sajtót, illetve a szociális média-felületek lehetövé tették, hogy mindezzel a világot is teleronditsa.

    Ettöl, mint sok hasonló problémas társának hirneve lesz, imádókat tudhat maga mögött állitani, persze ugyanigy rögtön megjelennek az ellen-acsarkodók …
    A társadalom szegmensekre oszlik – egymásnak feszul – lassan mindenki utál és gyülöl mindenkit – innentöl dekadenssé es debilitádóvá válnak a fiatalok tömegei -…
    Merthogy igy az történik, amit a „baloldali-demokracia” hátterében megbujó globalista elit el akar érni.

    Ma ez jelenti a közéletet – ide jutottunk

  • Gyuri10

    Roszul tudod. És biztos, hogy egyáltalán tudod ?!

    Nem inkább mai kényed és kedved szerint,csak így interpretálod?

    A kérdéses „szó” tudniillik Karinthy . H a l a n d z s a . című

    írásában látott napvilágot így: „K i s z e r a . méra bávatag”,

    de semmiképp a Te finoman is alattomos nyelvi megközelítésedben

    >> h a l a n d z s á z v a ,azaz blöffölve,úgy Goebbels módra!

    Te, Gyuri/10 ! Idesüss!

    Legalább azt vennéd figyelembe, hogy őket; az ilyen identitású

    embertársakat, az e kérdésben már mai éned elvi gondolkodású

    ördögfattyak a zsidókkal és kommunistákkal együtt* deportálták

    Dachau, vagy teszemazt Auschwitz rámpáira…

    Hát,legalább Te ne operálj légbőlkapott halandzsákkal 🙁
    ˙

    .

    * Az ő jelük a rózsaszín háromszög volt s ha történetesen még zsidó is volt a szerencsétlen, akkor azt kombinálva a zsidó- sárgával, egy pink-yellow vegyes mógendóvid volt kitüntetésük.

  • Jurasic Fabians’
    2022.01.04.3:25

    A szóismétlés a rossz szókincs és a gyenge fogalmazási készség iskolapéldája.

    A „tahóra, a tahóságra” gondolok, melynek háromszoros használata itt az általad leírt szókörnyezetbe még csak bele sem illik.
    Mert képzeld el ha a szövegedben háromszor használt tahó helyett, az eredetét és jelentését tekintve sűlt-avagy vadparaszt kifejezéseket használod, mennyivel színesebbnek is hangzanék, bár így mégúgy sem lett volna a kevély, pöffeszkedő dumádnak még egy minimális értelme sem.

    Javaslat, ha már mindenáron a tahó, a sült-vagy vadparaszt melléknévhez ragaszkodol, használd ezeket inkább a Karmelita kolostorban székelő Főnököd minősítésére. – Nála mind a három szóforma biztos telitalálat lenne.

    – F –

  • Utóirat
    Jurasicnak

    A kevélység a 7 főbűn második paragrafusa.

    Ha így pöffeszkedsz még megver a megváltó.

    – F –

  • Bendegúz

    A halál. h i v a t a l o s .okát az olasz rendőrség sem közölte.

  • Orsós Elemér

    Gabriel
    2022 január 4
    6:54 du.

    Sajnos rátapintottál a lényegre! Viszont az uszítókat úgy lehet a leghatásosobban hatástalanítani hogy, nem reagálunk a provokációikra miáltal a sikertelenség elveszi a kedvüket! Ehhez persze erős önmegtartóztatás szükségeltetik, ami ebben a mesterségesen zaklatottá tett világban hiánycikk! Az is érdekes hogy, a legprimitivebb uszítások éppen a magasabb intelligenciájú körökből érkeznek, pedig fordítva lenne logikus, tán azért lehet ez, mert az alsóbb osztálynak a sokkal fárasztóbb létfentartás miatt erre már nincs se kedve, sem ideje! És persze azok sírnak a legjobban akik a legtöbbet uszítanak, nem észrevéve hogy, ez is önsorsrontás!

  • Orsós Elemér

    Dubois
    2022 január 5
    6:20 de.

    „A halál. h i v a t a l o s .okát az olasz rendőrség sem közölte.”

    De azt már közölték hogy, bűncselekmény alapos gyanúja merült fel, ezért annak tüzetes kinyomozásáig nem nyilatkoznak!
    (Viszontag a magyarországi médiumok -még a biztos tudás teljes hiányában is- már elkezték gyártani a jobbnál-jobb összeesküvés elméleteket pro és kontra. Szerintem ez elképesztően gusztustalan elterelő pótcselekvés!)

  • Kedves DonGolo,
    köszönöm a helyretevést,de azért szíves figyelmedet szeretném felkelteni arra,hogy nem minden zsidó”kiszera”.Én sem.A nácik rémtetteinek ismertetésében,köszönöm nincs szükségem per ma felvilágosításra.Karinthy ismeretből nem akarok Veled versenyezni és vizsgázni sem.Az,hogy kiállsz a buzera mérák mellett vagy sem, emberjogilag a Te privát ügyed.Engem csak akkor érdekelne,ha érintve lennék.Egyébként,ha zsidóként írtad volna amit Itt idekövettél akkor nem írtad volna,hogy „mógendóvid”.Helyesen és ivritül:מגן דוד.Mágén Dávid.= Dávid pajzsa. Legközelebb nézz utána mielőtt ivrit szót írsz le. Üdvözlettel és további sikeres holocaust kutatási tanulást ajánlva:Gyuri10.

  • Parács Péter

    Viszonyítás kérdése és bele kell nézni néha a tükörbe!

  • Gabriel;

    Lenyegeben meglatasod altalanos, DE az teljesen jelentektelen, az eletben mindenki „politizal” valami modon.
    Sem politikai allasponyjai,sem szerelmi modszerei nem befolyasol, senkit, sem semmit, csupan hogy mi formaban kepes es hajlando elni embertarsaival, s ezen esetben honfitarsaival.

    A szegyenletes az hogy keptelenek a gyuloleteik hianyaban elni!
    Tehat azoknak az elet minden celja, eredmenye csupan az embertarsaik gyulolete!

  • DUBOIS;

    Az „Olasz rendorseg” nem a sajtoszerpet tolti be, s nem tesz kozjeleenteseket a sajto neveben.

    Csupan a rendorseg kotelesseget vegzi, de a sajto keptelen a sajat kotelessget, ill. hivatasat tenni!!!!

  • Jurásek Fábián Sebestyén

    FORTIMBRAS!

    Tudja alulképzett felsőbbrendűm a szóismétlés a retorika egyik eszköztára, meg egyáltalán a tahózást nem én kezdtem, hanem egy földespéter nevű elvetemült írócska és őt kívántam szembesíteni önmagával… Az ön által javasolt gondolkodás és szóhasználat pedig nem az esetem, az tartsa meg magának! A morális tartásomat (önnek kevélység), pedig ne kívánja el tőlem, mert az meg a sajátom! Báj-báj!

  • A SUTTOGÓ ATYA SZERETETE

    A . V E Z É R . V E J E . felvásárolta azt a GRÁNIT Bankot,mely

    pénzintézetet a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara az éves 5000

    forint kamarai „tagdíja” befizetésére az . ö s s z e s .

    Orbanisztáni . c é g . számára . k i j e l ö l t. Idén már oda

    kell befizetnünk a nulla szolgáltatás díját.

    Csak azt nem értem, ha már Orbán Ráhellel családostul úgyis

    „eldobbantottak” a Spanyol Riviéra kies ürességébe, akkor minek

    oda neki az express megvásárolt hotel mellé még egy magyar bank

    is ??????

    Assszem’ megvan!!! A furmányos . V E Z É R Ü N K .eképpen tereli

    a néptől kizsarolt potya száz-ezer milliárdokat akadály nélkül

    a saját kis nyomorgó családja zsebébe.

    Az is érdekes,hogy kis vejecskéje ehhez honnan p…ból vette az

    információt,hogy azt a bankot épp most kell felvásárolnia, miért

    nem 1-két hónappal, vagy évekkel ez előtt ??????!!!

    Assszem’ megvan ez is !!! Tudniillik, az MKIK elnöke, Parragh

    László a kamara eddigi egyszámlája helyett a vállalkozások

    számára annak a GRÁNITBANKnak az egyszámláját jelölte a kamarai

    tagdíj-fogadás hivatalos helyéül, amely véletlenül Tiborcz

    István fatolvajnak úgy karácsonytájt megtetszett…

    Azt már fel sem tételezhetjük, hogy „Apóspajtás” őfőméltósága

    előre megsúgta volna szegény gyerekeknek, hogy MKIK 2022-től

    örökre, véletlenül pont oda, éppen ebbe a pénzintézetbe

    utaltatja majd a cégekből a semmiért kifacsart xxxxxxx-Milliárd-

    a köbön Forint kalózsápot.

    Ez azért nem lehetséges, mert ha így is lenne, az kimerítené a

    Btk.bennfentes-kereskedelem bűncselekményre vonatkozó passzusát,

    amit a jogot végzett méltóságos nagypapának illenék tudnia…

    Pedig ezt az információt csak a régi focibarát Parraghtól

    szerezhette, v. fordítva ő maga utasíthatta a kamarai elnököt

    erre a lépésre!
    ˙

    .

    UI.
    Azért az mégiscsak szép ettől a rangos Nagypapitól, hogy ezt az óriási sőt, kiváltságos lehetőséget nem a maga számára tartotta fenn, vagyis ezt kivételesen nem adta át hű és önzetlen felcsúti jóbarát és stróman, Mészáros Lőrinc gázszerelő zseni számára…

  • Kedves Gyuri10
    2022.I.5. 9:39

    Talán nem veszed kihágásnak, hogy a megszólítást a gregorián időszámítás alapján datálom, na de hát akarjuk vagy sem, ebben élünk…
    .

    Én mindig a humánum felől közelítek meg kényes kérdéseket is, vagyis nem a saját egyéni, a bőrömet közvetlenül érintő dolgok pillanatnyi állása felől. Már csak ennél fogva is zavar, amikor egykori üldözöttek ugyanazokat a propaganda, ill. PR fogásokat, eszközöket alkalmaznak egykor velük együtt együtt, bármiért is kitaszítottak ellen, miképp azt az akkori kitaszítók velük tették…

    Ebben a dologban egy meglepően, és aljasul sötét Arthur J. F inkel stein [1945-2017.] – egy echte ká pó-szellem – hívta fel a figyelmemet magára aki, ha korábban születik, akkor ő is a rózsaszín/sárga kombinációjú mógendóvid dicső hordozói közé tartozott volna. Na, de őt sem utóbbiért utáljuk, ám tettei alapján annál inkább…

    Többekközt az ő mocska hívja fel a figyelmünket, hogy emberiesség vagy gonoszság nem bármiféle hova-születés vérségi kérdése, hanem a veleszületett és felvett tulajdonságok elegye, melyhez jelentősen járulhat hozzá az ominózus „pénznek nincsen szaga” szellemén nevelődött társadalmi környezet toxikus kombinációja.

    Ami különösen felerősíthette F. úgymond „”kettős identitását””, az ezt a „hátrányt” remélten álcázó, kényszeres mimikrije és bizonyítási komplexusa és az ebben a bizonytalanságban vergődő és gyökerező egyén antihumánus mentalitása.
    Mindez aztán logikusan vezetett a faszista, Orb anisztán Ál lam >különleges, miniszterelnöki tanácsadójává< avanzsáltatásához,a totális . S o r o s . gigaprojekt(!) mai napig tartó, Goeb belst is meghazudtoló demagóg gyűlöletkampányáig – sajnos, még mindig nem bezárólag…

    Mert neki – és nem először – pont egy zsidót kellett a náci gyűlölet tárgyául Orrbánék számára kipécéznie, de ugyanezt amer ikában már többször is elkövette nemcsak zsidók, de másban hívő demokraták ellen is. Ez vele kapcsolatban csak megerősíti a fenti álláspontomat.
    ˙

    .
    Te, Gyuri a Frangepánból és a Klauzálról és én is affelől…!
    Jómagam a mógendóvid történetével tisztában vagyok, legföljebb a pesti flaszter többszáz éve csiszolta tájszólásában ejtem ki a nevét úgy, ahogyan e szót még az én drága nagyanyám és biztosan a Dohány-kertben nyugtalanul nyugvó nagyapám is kiejtették, különösen, amikor azt sárga posztóból kényszerből tűzték ki magukra… Fogadd hát el ezt is tájnyelvi dialektusnak 🙂 . – Amúgy is hagyjuk formalitásokat, nem ebben van a lényegünk !

    Egy "élő zöld-gally" üdvözletével: DG

  • nekem van egy – jajjdeszörnyű – gyanúm, az egész idegen beavatkozás a magyar belpolitikába és a választások kimenetelébe, a fennálló és működő rencer sok borsot tört azok orra alá akik MZP-t beépítették, bár – úgy tűnik – a sikertelenség teljes, most van másik gumicsont a haláleset a távolban és akkó’ arró’ kell beszélni mert ha „másról” beszélnének akkó’ gyorsan kiderülne a turpisság, mindig aszt kell kikeresni amiről erőteljesen hallgatnak és az a választások eredménye ami valahol már le is van kártyázva de – szerintem – tök betli lesz nem piros durchmarsch

  • GABRIEL;
    Az egyen „politizalasa” a leheto LEG-fontosabb napi mukodes a tisztesseges tarsadalmak fentartasara.

    Ertelmes, inteligens politikai ellenzek hianyaban minden tarsdalmak, s nem csak a volt Orosz meg Nemet orszagok, de vilagszerte a tarsdalmak a diktaturakba estek.

    Sot az a problema, ill. a veszely nem-csak Magyarorszagon ma, hanem meg a jelen USA-ban is. Ahol Trump ostobasagaval a GOP-t a foldbe-verte.

    Igen, ma a GOP mint politikai ellenzek a a hatalmon-levok elleneben nem mukodik. Persze soha nem is volt a GOP sokkaltobb mint a valasztasokkkal lehetoen eltavolitani a nem ohajtott egyeneket a kozeletbol, ill. kirugni oket a tobbseg-szavazatokkal.

    Ma, a Biden adminisztracio egyedulli ellenzeke senki mas mint MUNCHIN, (West Virgimnia egyik demokrata-szenatora). Meg AOC es a „squad” ( a Minesotai musulaman nok is elnemultak).

    Igen, tagadhatalanul Joe Biden hatartalan koltekezesi politikaja valoban a diktatura modszere, ami az inflacio es a dolgozo tomegek penztarcajanak a leg-jelentosebb pusztitoja.

    De ne aggodj, annak kovetkezmenyet hamarosan vilagszerte fogja erezni minden emberileny!!!!

  • DON GOLO:

    Igen, penzevel barki azt tesz amit ohajt!!!!
    Hat nem nagyszeru az ?????

    De a kozosseg erdekeit az allamhatalom, ill. a parlamenti politikusok a sajat ohajaik-szerint korlatoznak, az altaluk alkotott tovenyekkel.

    S mint minden magyar allampolgar alapveto jogainak es lehetosegeinek a korlatozasa korlatozatlan az un „Alaptorveny” hianyossaga miatt.

    A kerdes csupan hogy az atlag 1/3-os ellenzek miert keptelen barmire is nemi szuksegessegek mukodtetesen, az ertelmetlen ocsarkodasokon kivul?????

  • Nincs itt semmi látni való.

    Csak annyi, hogy meghalt (vélhetően drog túladagolásban) egy Homonnay nevű ismert homoszekszuális figura. Aki mellesleg mocskos politikai kifejezéseiről elhíresült, egy homoszekszuálisok által látogatott római fűrdőben.
    Ennyi történt.

  • Elemér, (2022 január 5 8:14 de.)

    „Az is érdekes hogy, a legprimitivebb uszítások éppen a magasabb intelligenciájú körökből érkeznek, pedig fordítva lenne logikus ”

    Szerintem is „erdekes”, de nem meglepo. Az emlitett korokbol ered minden, az uszitas, a megosztas, a latszat-forradalom a rabszolgasag legujabb formajahoz…stb… stb.
    Ennelfogva logikus is.

    Ugyanakkor ezek az „elit” korok sem homogenek, egymas ellen is harcolnak, tehat nyilvanvalo, hogy ok fizetik az ilyen kis kabitoszeres firkaszokat is. Na jo, a nem kabitoszeres firkaszokat is ok fizetik.

    Nincs ma a vilagon objektiv, fuggetlen media, mind valaki(k) altal vannak penzelve, es a gazdi bator otleteit kell nyomniuk. Magyarorszagon is mindegy, hogy melyikrol van szo, az egyik Fidesz altal, vagy Fideszhez kozel allo milliardos altal, a masik a baloldali milliardosok altal… es egymast szidjak a koncert.

  • Elemér, (2022 január 5 8:14 de.)

    „Az is érdekes hogy, a legprimitivebb uszítások éppen a magasabb intelligenciájú körökből érkeznek, pedig fordítva lenne logikus ”

    Szerintem is „erdekes”, de nem meglepo. Az emlitett korokbol ered minden, az uszitas, a megosztas, a latszat-forradalom a rabszolgasag legujabb formajahoz…stb… stb.
    Ennelfogva logikus is.

    Ugyanakkor ezek az „elit” korok sem homogenek, egymas ellen is harcolnak, tehat nyilvanvalo, hogy ok fizetik az ilyen kis kabitoszeres firkaszokat is. Na jo, a nem kabitoszeres firkaszokat is ok fizetik.

    Nincs ma a vilagon objektiv, fuggetlen media, mind valaki(k) altal vannak penzelve, es a gazdi bator otleteit kell nyomniuk a firkaszoknak.
    Magyarorszagon is mindegy, hogy melyikrol van szo, az egyik Fidesz altal, vagy Fideszhez kozel allo milliardos altal, a masik a baloldali milliardosok altal van finanszirozva, es egymast szidjak a koncert.

  • Ezer bocsanat. Elfelejtettem a cikkhez is hozzaszolni.

    Az, hogy megirtak, hogy homoszexualis es drug overdose-ban sikerult eltavoznia az elok sorabol szerintem hir-erteku, nincs benne semmi rossz.
    Tudjak is az emberek, hogy ki es hogyan „tudositotta” oket eddig.
    Abban sem latok oriasi hibat, hogy megemlitettek az uriember kapcsolatait, ennek megint hir-erteke van, a
    madarat tollarol elv alapjan.

  • Tüske Zsófia

    gyuri10
    2022 január 4
    12:52 du.

    nem tudok róla, hogy Karinthy ilyesmit mondott volna, (erre don Golo) már felelt, de azt viszont tudom, hogy Karinthy életében a homoszexualitás büntetendő volt, (egészen 1961-ig) bár jogvitákat folytattak róla már abban az időben is.

  • „Madarat tolláról, Földest barátjáról…” Ajánlott irodalom: a legfrissebb olasz vizsgálati eredmények. -g-

  • Tényleg mi a különbség Szájer és Homonnay esete között: külföld, melegbár, drog… Talán a csatorna és a mellélkhhelyiség…?

  • D.Bernstein
    2022 január 7
    3:36 de.

    Az ott egy ügyes macska volt – é nem mellesleg abban a clubban tudtak határt tartani – semmi „overdose”

  • Bendeguz79
    2022 január 6
    12:25 du.

    Irod:
    „”…Az egyen “politizalasa” a leheto LEG-fontosabb napi mukodes a tisztesseges tarsadalmak fentartasara.

    Ertelmes, inteligens politikai ellenzek hianyaban minden tarsdalmak, s nem csak a volt Orosz meg Nemet orszagok, de vilagszerte a tarsdalmak a diktaturakba estek.””

    Bizony igy igaz,
    „Tisztésséges” társadalmakat – „Ertelmes, inteligens” politikai szereplök tudnának összehozni

    Na de ha ennek pont az ellenkezöje van a palettán?

  • Kedves DonGolo,
    nagyra értékelem,hogy ennyire nyomon követsz.Frangepán utcától a Klauzál térig.Semmiféle önéletrajzba nem kívánok belekezdeni,de annyit elmondanék,hogy az én utam a Klauzál téri gettóból a pesti izraelita hitközség(PIH)fiúárvaházán keresztül a 6 kerületbe és a hunyadi téri galeriba is vezetett.Az Egyesült Izzóban szerszám készítővé képeztek,szóval a proliszagom meg van a mai napig is.Sportoltam és 1956-ban ifjúsági kajak bajnok is lettem.56 nov.25-én bokor-ugrottam és 57 február 17-én megérkeztem Haifára.Ennyi!Minden ami közte vagy utána volt a kettőnk közti beszélgetés szempontjából teljesen érdektelen (indifferens).A dohány templom kertje számomra külön megrázó élmény volt.1945 jan. 20-án a gettóból kijövet elmentünk az egy emelet magasságban felhalmozott sokszáz halott mellett.Az utcára kicsorgó nedvek szaga hatvan nyolc éves koromig az orromban és a tudatomban maradt és nem engedett arra a környékre.Ma már 85 évesen is azokat irigylem akik rokonságuk sírhelyét ismerik.
    A pesti aszfaltról nem csak a „mógendóvid”jut eszembe,hanem a Dunapart és későbbi időszakban a Nagy kőrúti kilőtt tankok a szana szét heverő halottakkal.Az utóbbi 25 évben saját lakást örököltem 1996-ban elhunyt Édesanyámtól a hatodik kerületben, ahol 20 éves koromig éltem.3 évvel ezelőtt eladtam,mert ez volt az utolsó szál,ami még odakötött.Anyám és nagyszüleim sírján kívül.A köldökzsinórt sikerült elvágni.Így aztán a nyelv és a nem mindig kellemes emlékek maradtak.
    A mindenféle sorosok nem érdeklődési körömhöz tartozó szemetek Akkor sem,ha eredetileg Schwartznak született és a nyilasokkal járt zsidó vagyont rekvirálni és máig is megmaradt Izrael ellenségének.Nos.Ennyi egyenlőre elég.Kissé elfutott velem a ló!Üdvözlettel egy zsidóként fajtiszta,valaha sárga csillagos zsidó .

  • Kana Dani
    2022 január 6
    10:24 du.

    „KanaDani” és Elemér!

    Egyáltalán nem „érdekes” a dolog, hanem tény.

    Az „értelmiségi elit” az aki úszit – o prosztoj (az egyszerü tömegek azok akik elviszik a balhét

    Ez nem ujkeletü – már az ókorban sem volt másképp

  • Az „1 het ego”-i cikk alanyan, a Kartoka „Koztarsasagi elnokseg”-en.

    Tudna valaki ertheto magyarazaot nyujtani, hogy Magyarorszag-nak miert lehetne szuksege a „Koztarsasagi Elnok-re???

    Hiszen „Magyarorszag” hivatalosan a,torvenyeik alapjan NEM letezik, csupan a „Magyar Koztarsasag”.

    De az csupan nevbelileg, MERT az orszag kormanyformaja halvanyan sem hasonlit a KOZTARSASAG-I allam vagy kormany-rendszerre!!!!

    Valojaban, a mukoese-alapjan csupan ‘part-uralom-(politikai-monarchia)’.

  • Orsós Elemér

    D.Bernstein
    2022 január 7
    3:36 de.
    Kedves Gábor!
    Sok külömbség valóban nincs, viszont ezekre egy genderre civilizált modern nyugati átlagpolgár nem is reagál, de mi még mindig a szocialista realizmus primitiv erkölcsiségében rekedtünk, ezért kapjuk fel rá a prűd fejünket! 😀 Hál’ Istennek! Legújabb téboly hogy, be akarják tiltani a „kezit csókolom” köszönést, merthogy az kirekesztő! Márpedig én azért is csak a Hölgyek kezét illetném e tisztelgéssel(nem valódi csókkal, mert az bunkóság!), viszont Te továbbra se számíts erre ! Remélem nem sértelek meg evvel a kirekesztéssel! 😀 (Szándékos szóismétlés volt!)

  • Orsós Elemér

    Kana Dani
    2022 január 6
    10:24 du.

    Bizony! Sajnos ez a reális ténymegállapítás!

  • Bendegúz 79
    jan.7.12:08

    Abszolút fején találtad a szeget. 🙂

    Az ország lassan már szavakban sem köz-társaság. Inkább Camorra.

    A miniszterelnök – gyakorlatilag Vezér – már fel is költözött a

    Budai Várba, közel a barokk királyi palotához* – ahol király még

    nem is élt – hogy „ha itt az idő”** és a Nemzeti Galériát végre

    sikerül onnét kiebrudalni a messzi Városligetbe,hogy majd akkor

    végre elfoglalhassa a helyét az áhított trónteremben, ahol most

    egyelőre még csak egy hatalmas, „izzó” vas-trónus szobor rajta

    Dózsával*** jelzi, hogy ez csakis valami magasztos hely lehet.

    Pedig őt kellett volna arra a vastrónra ültetni és kipaterolni.

    A csinoska bábuska, akit a Vezér most, egyelőre beültet az ún.

    „Sándor palotába”csak az ő megkoronázásáig lesz köztársasági,és

    báb-elnök.Aztán majd kap egy új állami 5milliós állást. Miért ne

    hisz van belőlük bőven. Annyira talán mégse lesz hallgatag mint

    a jelenleg ugyancsak Orbán által választotta előd, aki „főnöke”

    minden gazságát, de mindet az aláírásával, ill. halk bólintással

    szentesített. – Kereskedők forgalmaznak is egy autós, magától

    bólogató Áder-dogot. Méltó szobrát Orbanisztán mai K.elnökének.

    Hogy a következő K., ez a Kató milyen lesz, az csak sejthető…
    ˙

    .
    * Közelsége és jó PR hangzása miatt a Karmelita kolostort szemelte ki magának. Sajtója szereti ezt az elnevezést blablázni, holott az épület már 300 éve, azaz II.József óta hivatalosan is várszínházként funkcionál.Nyugodtan használhatnák
    tovább ezt már csak új pávatáncos lakója miatt is találó nevet.

    ** „Itt az idő”: régi orbáni, illetve Fid SS, megmozdulásra ösztönző csatakiáltás…

    *** Szervátiusz Tibor: 3 méteres Dózsa szobráról van szó, amit jó idejekorán, már’16-ban a Ligetprojekt keretében Nemzeti Galériából le is költöztettek az „MMA” Műcsarnokába.
    Jó időben felszabadítani a közelgő mennybemenetel helyszínét.

    Epilógus:

    „Nem hallottátok Dózsa György hírét?
    Izzó vastrónon őt elégetétek,
    De szellemét a tűz nem égeté meg,
    Mert az maga a tűz… úgy vigyázzatok:
    Ismét pusztíthat e láng rajtatok!”
    (Petőfi Sándor: Még kér a nép)
    [1847.]

  • ” Kiszera méra bávatag Zsendőke telbeteg-felgeteg átnézestvegelve csutkározza a tarhonya levest”

    /Mr. Tudjukki írásából,
    amiben azt taglalja miképpen kell valakiből
    halandzsa révén kivasalni öt Korona kölcsönt elsejéig/

  • A helyi nácik, félnácik,
    fasiszták és fasisztoidok agymenései
    pediglen fikarcnyit sem érdekelnek engem,
    köffike a figyelmet. Amúgymeg különben boldg Újévet.

  • Erről a Homonnay emberről sosem hallottam !
    Mindaddig , míg egy ismerős nem írta le ” halál ” közösségi oldalon ( állítólag héberül ezt jelenti a neve ) nem közölte lélekszakadva , de itt is a fő problémája az volt mi lesz Erzsikével ? Hogy ki ez ma sem tudom.
    Ez az úriember író volt ? fogalmam nincs,nem is érdekel , valószínű nem olyan jelentős mint Arany János,Petőfi,és egyéb nagyjaink!
    Ez egy túldimenzionált jelenség.Ja , hogy egy kisebbséghez tartozik ? Az más !
    Ja hogy ezt a ” demokratikusok ” a kormány ellen akarják felhasználni ? Akkor értettem meg miről is van szó!
    És kiderült hogy a dk szimpatizánsa , még a feri is fényképezkedett vele.
    De hát feri Putyinnal is fényképeszkedett!
    És akkor mi lesz a : sántákkal, félig bénákkal , beszélni alig tudókkal,demenciásokkal,parkinzonkórosokkal,egyedül élő nőkkel , egyedül élő férfiakkal ,Falu végén lakó öregekkel , városban lakó öregekkel,a korán kelőkkel , későn fekvőkkel , éjszaka nem alvókkal …..stb.stb. ezek is mind valamilyen módon egy adott kisebbséghez tartoznak.Ezek az emberek valamikor fognak ilyen nagy nyilvánosságot kapni , mint fenti úr?
    És miért nem — nincs kellő hangjuk ?? Lehet hogy fel kell kérni őket hogy hangoskodjanak a saját érdekükben?
    Ja !? hogy ők nem keverhetők így bele a politikába ? Nem lehet azt mondani : a kormány hibája ? J nem is így ! hogy a Zorbán hibája ?
    Ja hogy fenti cikk írója nem is tud róluk ???
    Talán ezen kellene változtatni ?
    Ki lesz az ellenfeletek ha a Zorbán nem lesz ?
    Igyekezzetek keresni , mert egyszer nem lesz ő sem!! Vagy már akkor ti sem ? Győz az új proletár világforradalom ?
    De emberek hol vannak a proletárok ?
    Nem kellene már ebből kiszabadulni és csak a magyarság sorsával foglalkozni ?
    És mi lesz Magyarországgal ?

  • toth péter,
    jól kevered a szart.Hogy még büdösebb is legyen:a halál héberül (ivritül)”MÁVET”.Te csak nevezd továbbra is Homonnaynak.Most már nevezheted akár istállómester bácsinak is.Rajtunk kívül már senki sem emlékszik a csinn bumm cirkuszra.Vigyázz,nehogy te legyél a Bukfenc,mert a végén kisebbségben maradsz és ki tudja akkor „mi lesz Magyarországgal?”

  • Orsós Elemér

    toth péter
    2022 január 8
    7:59 de.

    Kedves Péter, nyugodj meg, teljesen léyegtelen hogy, ki fia-borja(elnézést!) volt, a lényeg hogy politikailag fel-, ki- és elhasználható-e és ez nem magyar sajátosság, ami persze ne vigasztaljon! Ezért aztán a politikus nevű állat fajt/fajtát úgy világszinten ámblok nem ártana erkölcsi alkalmassági vizsgálatnak IS alávetni, mielőtt a husosfazékhoz tülekedhetnének! (Persze az újságírókat sem ártana elfogult magánvéleményük eröltetésétől eltíltani, csak valós tényközlésre legyenek felhatalmazhatók, azt is kizárólag kiváló nyelvművelő stílusban! 😀 )

  • Gyuri10
    8.10.46

    „Bukfenc mindent tud!”

    -Totya mindent El’kur.

    😀

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    ˙

    Kedves Orsós Elemér
    2022.január 8.11:43

    Nem zavar, hogy az általad „politikus állatfaj”-nak becézett társadalmi elit, mióta ember él a földön már létezik. Már akkor is fungált ilyen réteg? Már akkor is, amikor mégcsak hordákban portyáztunk a kontinensek szétszórt sztyeppéin. Hogy miért?

    Mert minden szervezetnek – organizmusnak – szüksége van valamiféle organizáló, vagy hát vezetőféle centrumra, esetleg centrális személyre, akik az élelem, az „értékek” előteremtésében irányt mutatnak. Hogy ez a veztésre alkalmasság egy-egy alanyra érvényes is lenne, azt nem akarat, hanem a történelem malomkövei örök őrlése alakítja… E malomkövek beállítása és kicentírozása már a széles civil társadalom dolga lenne, mégpedig – ha lehet – békésen, demokrácia eszközeivel… Ha nem, akkor forradalommal.

    Talán nem haragszol meg, de homo politikus volt a mi nemzeti >Hétvezérünk< is akik, biz'törzseik "élén" a mindenki által áhított húsosfazékhoz tartoztak, de mindenképp a legközelebb ők állottak hozzá, illetve ők puhították a leghatékonyabban a húst, de a hordát magát is, csak sejtjük, hogy miképp, de senki sem tudja… Még az a hamis szoborcsoport sem válaszolhatja meg…

    Aztán az a szent István – alias Vajk – után már azok állottak a hatalmi gúla, a retorta 😀 csúcsra, de legalábbis ők szították alatta a tüzet a maguknak szánt legjobb, legnagyobb – már nem is falatok – cubákos fogások érdekében, melyeket szerintük "istentől kapott" törvényekkel és mások testének felnégyelésekkel tettek mások számára elérhetetlenné…

    Nem kell külön ecsetelnem Wall-street-ek, a New York, London, Párizs stb-k, mint húsosfazekak, de a budapesti és minden tőkés centrum ilyen centrális erőteret épít ma már globális dimenziókban, legyen az magyari autóösszerakó üzem, vagy kínai, vagy brazil esernyőgyár és akármilyen "idegen tulajdonú" üzem, gép, stb…

    Élő magyar példa a friss hír, az akácos és trágyadombos Tiborcz Pityu karácsonyi ajándéka Rácheltől Zeusz lányától: a Magyar Gránitbank, mint Pandora szelencéje felvásárlása az ezentúl bele-és kierőszakolt magyar vállalkozói kamarai tagdíjakkal együtt, amely várhatólag még akkor is nekik fial majd milliárdokat, ha Zeusz már rég nem lesz Vezéristen – Hispániából – v.ki tudja még honnan – Ők csapolhatják majd a "saját" magyar Gránit nevű húsosfazekukat, ott is nedű színe javát, úgy automatice/királyi kamara.

    Tagadhatatlanul homo-politicus-ok voltak – és ma is azoa – a sámánok, a papok, a lámák, de a boncok és apácák stb is, akik magukat mindenűtt jó és jótékony lelki-pásztorokként aposztrofálják és hókuszpókuszokat mutogatnak, miközben ugyanazt művelik, mint az úgynevezett világi urak: évezredeken át a nyájat hitre kötelezve, bírják birka engedelmességre, "nevelik", hogy annak munkáját Ők is zavartalan' használhassák a maguk és a világi (birtokos) szövetségesük centrális erőtere 😀 gránitkemény megszilárdítására. Lásd: épp' a minap bizony valódi szenteltvízzel szentelte meg álszent Semlyén° és egy másik főpap a Fürer Várszínházbeli irodáját.

    Ergo! A . p o l i t i k u s a társadalom szerves, determinált része, t ö r t é n e l m i termék. Vagyis politika, mint társadalmi közreműködés – eddig – minden társadalmi formációban a vagyoni d i f f e r e n c i á l ó d á s h o z a m a. Léte a történelmi fejlődés nélkülözhetetlen és szükségszerű t a r t o z é k a , tehát velejárója.

    Libertate, fraternite, egalite ! 🙂
    ˙Thu

    .

    ° Semlyén Zsolt miniszterelnök-helyettes egyben fölszentelt katolikus pap. Amúgy meg kijelölt fővadász és udvari naplopó.

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    PS.(a”Thu”9.4:30 alulról a II.bekezdéshez)

    T i s z t e l e t a szívük legmélyén valóban hívő, politikán teljesen kívülálló, tehát abszolút nem politizáló vallásos személyeknek, akik a hit gyökerét nem az egyházukban látják megtestesülni, hanem az egyén szabad lelkében és akaratában. Akik még meg se kíséreltek isten akaratával szembeszállni, akik saját, szeretet és hitbeli megingásaikért csak és kizárólag önmagukat okolták és okolják…

    T i s z t e l e t a Bibliát és az evangéliumokat szó szerint értelmező főpapoknak,papoknak, akik a minden ember egyenlőnek születik elvét kivétel nélkül azok
    „legkisebb vesszőjétől az iótáig bezárólag” Máté 5.17-19.betűje szerint magukévá téve a valódi szegények, elnyomottak és valódi rászorultak megsegítésének szentelik tevékenységüket, mindennapjaikat és perceiket is…

    Thu

  • Tisztelhölgyeimésuraim
    2022. január. 9. 5:11

    Orsós kollégának érthetően, úgy 14-15000 év után nyilván elege lett ebből az objektív, determinált társadalmi tartozékból. Így pedig számára – mint ahogy a többiek számára is – nem marad más hátra, mint az osztálynélküli társadalom megvalósítása ahol, ki tudja mikor, de mindez – a panaszaiban felhozott – majd sok kínzó kérdés fölöslegessé válik s az önzés megszűntével a kizsákmányolás is megszűnik… 🙂

  • Gyuri 10
    4. 12:52
    1.5.5:33

    MINDENKINEK AKI ÉRDEKLŐDIK AZ BŰNÜGY IRÁNT!

    Vitáink, találgatásaink MOST VETTEK csak érdekes FORDULÓPONTOT

    Dániel Péter,Horthy szobrot piros festékkel leloccsantó ügyvéd Úr ezennel a . V a d h a j t á s o k . című blogon rendkívül érdekes közleményt tár a közvélemény elé. Többek közt ezt írja:

    „BIZNYÍTOM,VARAGA JUDIT . Ö L E T T E . MEG HOMONNAY GERGELYT.”

    Arra kérnék mindenkit, amíg nem olvasta végig a Vadhajtások c. blog e számát, illetve a kérdéses rövid kommünikét, addig ne reagáljon…

    Jómagam annyit; hogy a cikk alapján itt fönt többen is tettek könnyelmű kijelentéseket, mint pl. „owerdose” s a többi, most talán más fényt kap az áldozat…

    UI:számításom szerint már csak másfél nap van e cikk zárolásáig

  • „tisztelthölgyeimés…”
    2022. január 9. 5:11

    Hát igecsak nehéz dolga lesz megadni a tiszteletet az efféle magas elvárásoknak megfelelő egyházi személynek és ilyeneket egyáltalán találni akkor, amikor egyes egyházak már eleve a politizásálást tekintetik a legfőbb céljuknak. Hisz erre utal többekközt a Katolikus Egyház neve is.
    A katolicizmus tehát az általános, az élet minden, de minden területére kiterjedő úgymond’ jogos beavatkozást és aktív eszmei (politikai) tevékenységet tekinti céljának, melybe beletartozik a nemzet-fölöttiség is !!!* És ez nem pusztán szimbólum, hanem a mindennapi gyakorlat.
    Nem is kell mást tenni, mint a Orbanisztán mai Magyarországán körülnézni…
    Ugyanakkor megfigyelhető az egyház „magyar szekciójának” makacs ragaszkodása sőt, ellenállása úgy a Szent-Ferenci hagyomány, mint a Ferenc-pápai ragaszkodásnak az Evangéliumhoz való ragaszkodásával szemben.

    * Az egyház létezése jelentősen megelőzi a nemzet létrejöttét! A feudalizmusban a földdel rendelkező urak sorolták egymást a nemzet tagjának, ahová a társadalom 95%-át kitevő jobbágyokat be sem sorolták. A nemzet mai változata a kapitalizmus létrejöttével egyidős 300 éves „intézmény”.
    [Így pl. a „Tiborc panasza” a Bánk bánban finoman kifejezve is nonszensz kreálmány, hazug szentimentális beállítás a korabeli városi közönség szimpátiájának a megnyerésére. 🙁 ]

  • Orsós Elemér

    málnaszőr
    2022 január 9
    5:32 de.

    Tökéletes -nekem is tetsző- indoklás, de azért annyira naiv azért nem vagyok, hogy higyjek az osztálynélküli társadalom megvalósíthatóságában, de mint ahogy minden jó nőt nem lehet megkapni, azért erre is törekedni kell! 😀

  • Kedves Mindenki,
    évekkel ezelőtt volt szó a világ”túlnépesedéséről”.Annak idején Szerkesztő és Olvtársunk írt egy olyan megjegyzést,hogy vagy egy újabb világháború(atom fegyverek korában)vagy egy világjárvány tudja megoldani a problémát.Akkoriban sem szerettem ezt az elképzelést manapság pedig félelmetesnek könyvelem el.Sajnos igaza volt!Nagy sz..ban vagyunk mindnyájan.A Fityesz és az összes vallási és politikai témák még harmadrendű baromkodásoknak is gyenge muzsikák.

  • Orsós Elemér

    „tisztelthölgyeimésuraim”
    2022 január 9
    4:30 de.

    „Ergo! A . p o l i t i k u s a társadalom szerves, determinált része, t ö r t é n e l m i termék. Vagyis politika, mint társadalmi közreműködés – eddig – minden társadalmi formációban a vagyoni d i f f e r e n c i á l ó d á s h o z a m a. Léte a történelmi fejlődés nélkülözhetetlen és szükségszerű t a r t o z é k a , tehát velejárója.”

    Na, most jól megvigasztaltál! 😀

  • Auróra Borealis

    Bendegúz79, DonGolo,Gabriel, Tihu, OrsósE,Málnaszőr,és mindenki
    ˙

    Egyetértek azokkal, akik a politikát a társadalom nélkülözhetetlen elemének tekintik. – Mindenki politizál, azok is akik csak inaktíve’ bámulják a képernyőt.

    Bocsánat, de a politika ellenzői lustaságból – mert ugyebár az nem sűltgalamb, amely a szánkba repül – gondolkodni, vagy tenni érte restek, szeretnék félrelökni, ami viszont lehetetlen. Az ilyenek pragmatikusan, papagájként csácsogják, hogy „a politika piszkos dolog”, amiből csak annyi igaz, hogy van piszkos is, de létezik egyenes és kiszámítható fajtája is. Kortól, helytől és elsősorban releváns törvényektől függően, épp e kettő „harca” határozza meg az aktuális történelem menetének a milyenségét, illetve egy adott szakasz „pillanatnyi végkimenetelét”…
    A benne kételkedők nem ismerik fel, hogy a politikában minden polgárnak szerepe és feladata van, de nemcsak a szavazáskor, hanem két szavazás között is a civil pályákon…

    Tény, hogy a politika gyakran érthetetlen és végtelennek tűnő arca, eltakarja annak gyökét, origóját, a gazdasági érdek(ek) hajtóerejét. Gazdaság – azaz a „húsosfazék”[sic/Elemér] – nélkül nincs politika, azaz társadalom sem létezne.

    Tehát a politikát tagadni annyi, mint tagadni a napot az égen.
    Lehet szeretni, nem szeretni, de létjogosultságát tagadni nonszensz… Példul’ én, a machiavellizmust gyűlölöm, mert annak köszönhettük sok csirkefogó mocsadék hatalomra jutását, de mai szárnyalásait is (lásd pl: NER). Attól még számolni kell ezzel is, azaz nem ülhetünk ölbe-tett kézzel…

    Sokszor nézem az Alaszkát bemutató és népszerűsítő filmeket, ahol többekközt láthatók a társadalomtól – a politikától – megcsömörlött, elvonult Robinsonok… Az egyik, ilyen csodabogár házaspár gunyhója messze a civilizációtól – biztos, ami biztos – asszem a Transalaska Vasút(?) közelében, néhány kilométerre a pőre, ám térképen jelzett, országos(!) sínpártól kuksol 🙂 egy végtelen rengeteg közepén… Csakhogy egy szép-napon eljött a szülés ideje s a menetrendszerű vonat várható érkeztekor ők is kislattyogtak az állomás nélküli natúr pályaszakasz mellé és sikeresen leintették a szerelvényt… Na ennyit a politikamentes élet és a társadalomcsömör realitásáról, a társadalom, vagyis a politika nélkülözhetőségéről.

    A mindennapi politizálás gyakori buktatója, hogy beleeshetünk a propaganda felszínen csillogó, színes hétköznapi hatásaiba, és ahelyett, hogy az azt mozgató, gazdasági összefüggések közt vizsgálódnánk, hajlamosak vagyunk mindössze csak a felszínt birizgálva, abban eligazodni. Ellenben, a médiumok és az azokat irányító politikai(!) erők tudva ezt a súlyos útvesztőt, gyakran mindent megtesznek azért, hogy a szegény pógár hadd bukdácsoljék a felületi és felületes információk, azok ál-és bulvárhíreinek iszalag szövevényében, ettől elfeledve egy-egy alapprobléma lényegét és okát.

    Nos, kihasználva ezt az eszi nemeszi… média-lehetőséget, sok renyhe polgártárs olvas és néz szívesebben baleseti, szerelmi,és más semmitmondó és magánpletykákat, miközben A(!) politikusokat okolja önmaga tudatlanságáért…

    Auróra Boreálisz

  • Auróra Borealis

    ˙

    Dr Dániel Péter ügyvéd tudja, hogy ki ölette meg Homonnayt: Izraelből újra bejelentkezett egy blogon és szerinte Varga Judit, mert a nő az Ördög Ügyvédjét sejtette mögötte…

    index.hu/belfold/2021/09/04/daniel-peter-bejelentkezett-az-ordog-ugyvedje-hazugság-czegledy-csaba-borkay-botrany/

  • MINDENKI VALASZAIRA; (Gabriel,Don Golo, Gyurio,stb.stb.

    Sajnos az emberi magatartast az emberi onzes iranyitja, s nem az erkolcsi kotezelettseg!
    Sajnos, azt ma a tomegek nem hajlandok elfogadni, sot meg hallani sem arrol.

    Azert a vilag u.n. vezetoi , barmi neven ,ill. nevek alatt is mukodnek ,vagy vegzik onzo, gazembersegeiket, az eredmenyeik nem lehet am semi mas.

    Sajnos a tortenelemben neha, itt-ott, letezett nehany akit inkabb a „STATEMAN” nev (allam-ferfi) nevet megerdemelte.

    Sajnos az manapsag cask az emberiseg almodozasa.

    De mint mindeg hirdetem meggyozodesem alapjan, hogy az egyedulli megoldas a teljes DEMOKRATIKUS modszerek alaklmazasai, remelhetoen vilagszerte.

    Ugy, csupan a lakossag, korlatozhatalan szabad tobbseg-szavazatai altal hatarozhat, s NEM az uralkodo csavargok!

    Sajat modszerem es hirdetett allaspontom; „RE_ELECT NO-ONE”
    Es „THROW THE BUMMS OUT” minden valsztasokkal.

    Persze meg a tisztesseges is eleobb-utobb gazemberre valik, de mire azt elerik, ott a kovetkezo minden-evi valasztas, tedd azt mindeg HAZ-TAKARITASSA !!!!!!!

    A vilag tul-nepesedesen;

    Az osi profetak valahogyan lattak a jovot?!

    Pontosan azt tortenik manapsag vilagszerte, az a termeszet torvenye alapjan am!!!!!!!

    P.S.
    Persze az osi zsido profetaknak nem volt ismeretes a mai modern kifejezes : „BIOLOGICAL WEAPON”, mert a Covid valojaban egy biologiai fegyver, katonai, politikai es gazdasagi celokat szolgal!!!!!

    De micsoda gyunyoru lessz am majd a Fold es minden bekesen mukodo termeszet szepsegeivel, az emberilenyek pusztitasai hianyaval.

    Hm,??????????

    P.P.S.
    Aki emlekezne biologiai-iskola-leckeire, belatja, hogy a termeszet annak alapjan teremtetett!!!!!
    Kivetelek lehetelenek !!!!!!

  • „Megvasarolta a bankot”?

    Bankokat vasarolhatsz, de nem a betelezok penzet !!!!!

    S a BANKOK sikerei es meretei a betetelozok penzen letezheto!!!!

    Bankot alapitani igen egyszeru es meglepoen olcso is.
    Csupan az irodahelyseg, a felszerlesek es butorzatok, jogi-hivatalos-koltsegei es a hirdetesek az alap-befektetese.

    Hogy sikeres lehet-e majd az csupan a kornyeki lakosssag bizalman, a betelezeseik es kolcson-felvevok sikerein mulik.

    S az nem vasrolhato meg !!!!!!

    Amikor bankok nevet valtoztatnak, az azt jelenti hogy anyagi-bajokat szenvedo bankok „eggyesulnek”.
    Az az hogy szamlaikat es felelosegeiket egy masik sikeresebb bank vette at.
    Az tortenik naponta vilagszerte.

  • Orsós Elemér

    Auróra Borealis
    2022 január 10
    6:42 de.

    „Kortól, helytől és elsősorban releváns törvényektől függően, épp e kettő “harca” határozza meg az aktuális történelem menetének a milyenségét, illetve egy adott szakasz “pillanatnyi végkimenetelét”…
    A benne kételkedők nem ismerik fel, hogy a politikában minden polgárnak szerepe és feladata van, de nemcsak a szavazáskor, hanem két szavazás között is a civil pályákon…”

    Ideális lehetne a fantazmagóriád, ha a civileknek, azaz a vokssal felhatalmazóknak, a két szavazás között számonkérési lehetőségük is lehetne, de kurvára nincs, mert a felhatalmazók erre még lehetőséget sem kapnak, amiről persze megint csak Ők tehetnek, mert ezt is előre be kéne kalkulálniuk vagy kiharcolniuk! Szóval civilnek lenni sem egyszerű!

  • Auróra Borealis

    Orsós E.
    10.12:37

    Bocs’,de erre egy József Attila részlettel válaszolnék:

    „- Ejh, Döntsd a tőkét, ne siránkozz,
    ne szisszenj minden kis szilánkhoz!
    Ha odasújtsz körül a sorshoz.
    az úri pusztaság rikoltoz –
    A széles fejsze mosolyog.”

    [Favágók 1929-31.]

  • Orsós Elemér 1:38

    😀 😀 😀 😀 😀

    Szellemes, sőt…

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    Bendegúz 79
    01.10.11:25

    Az ebben, a már „egészen jó magyarsággal” fogalmazott mondataival azonosulnék is.

    Csak az a nagy talány még, hogy csaló gazembereket és mentális betegeket, mint ahogy ez az Orbán is az, hogy-a fenébe választhatnak? Soha senki nem vizsgálta se előre se azóta. Ma már ő akadályozza az erre való törekvéseket. – Ahhoz persze a hülye se hülye, hogy csalással nyúlja le a közpénzt, az uniós kohéziós alapokat, ha ezt nyíltam megteheti, sőt. Merkel és félő, hogy von der Leyen is, mint full-back mindenben álltak és állnak e tékozló fiú rendelkezésére az ő üzelmei és a hazai német-birodalmi összeszerelő üzemek érdekét képviselve pár-ezer-milliárd forintos adókedvezményeik fejében.

    Itt Orbanisztánban előre kiszámítható csibészek és udvaroncok a gyerekeikkel, unokáikkal, vejeikkel, stb. szóval a camorra tagjaival vásárol(tat)nak fel bankokat és cégeket… Ilyen a (nem névváltoztató!) Gránit bank ügy is, ahol a lényeg az . o d a, az . a b b a . e l ő r e ! á t i r á n y í t o t t. folyvást áramló cégek kamarai tagdíja, ill ezek folyószámlája, mintegy fix „betétként” hosszú távra nyújt állandó biztonságot a bank új tulajdonosának Orbán veje-ura őméltóságának…

    Friss tegnapi hír, hogy Orbán harmadik gyereke – most lett nagykorú – szintén most kapta meg élete első cégét, azaz az ő nevére jegyeztek be egy kitudja hogy s mi módon felvásárolt céget… Köztudott, hogy Ők több céget is eladásra felszólítva, tehát adóhivatallal fenyegetve zsarolással szereznek meg… Nem alapítanak: vesznek.

    Don Corleone, The Godfather egy szegényember volt Don Orbaninihez képest, aki anno, 8 éven át a Liberális Internacionálé elnökeként debütált a magyar politikában.

    Hát nem állati ???!!!

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    Elemér
    9.1:56

    Nem tudom, mi nem világos az idézetből.

    Jómagam nem állítom sehol azt, hogy a politikus rosszember, de azt sem, hogy jóember. Politikus egyszerűen van, és kész. Ha azt akarjuk, hogy jó legyen – legalábbis egy demokráciában – az rajtunk, a tömegeken is múlik. Tenni kell érte, ha visszaél hatalmával tenni kell ellene, ha lehetséges szavazatokkal le kell verni őt a piedesztálról, ha pedig az mégsem megy, akkor Florian Geyer – a mi nemzeti Dózsa Györgyünk würzburgi kor-és bajtársa – párhuzam recept-filozófiája és útmutatása szerint:

    I.szak:
    „A Föld teremtésének kezdetén,
    Sej haj hahó.
    Nem volt akkor gazdag és szegény,
    Sej haj hahó…” Ref.

    Ref/1.
    „…Rajta hát szúrd és vágd,
    vezesd a parasztok rohamát!…”

    Ref/2.
    „…Rajta hát üsd és vágd,
    gyújtsd fel a csuhások hajlékát!…”

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    Ui.Elemér

    Nézd csak meg kipcsak testvéreinket. Orbán nagy barátja(i) mit tett velük: 200 halott !!!

    Nálunk: már 40˙000 hever az útszélén…

  • Orsós Elemér

    málnaszőr
    2022 január 11
    4:25 de.

    Utólagos elnézést kérek, de nem akarok más tollával ékeskedni: a jó nőkre vonatkozó ajánlást idézőjelbe kellett volna tennem, mert nem tudom már ki a szerzője, de azt Tőle idéztem! 😀