Az ottawai ostrom vezetője sírva kérte, hogy mindenki imádkozzon

2022 február 17 12:10 de.22 hozzászólás

Tamara Lich, az ottawai ostrom legismertebb vezetője egy drámai hangvételű videőt tett közzé későn szerda este, amelyet szinte végig sírt. Búcsúbeszédnek tűnt a tizenhárom perces videó, vagy talán olyan anyagnak, amelyben az esetleges büntetőjogi eljárásokban mutathatja majd, hogy békés hangvételű vezető volt. A felvételben jelezte, hogy nagyvalószínűséggel még a héten börtönbe kerül. Arra kérte támogatóit, hogy imádkozzanak a mozgalomért, ne felejtsék el, hogy az általuk gyűlölt Justin Trudeau miniszterelnök családapa, ne gyalázzák a fősodrású média újságíróit amikor azok a parlamentnél járnak és bocsássanak meg a rendőröknek.

Tamara Lich videóüzenete február 16-án.

„Tudom, hogy sok jogos felháborodás fogalmazódott meg kormányunk ellen. De ne felejtsétek el, hogy Justin Trudeau-nak három gyönyörű gyereke van. Emlékezzetek erre. Nem kell szeretnünk, amit tesz. De arra kérlek benneteket,hogy imádkozzatok érte is. Amikor egy „bas*d meg Trudeau” feliratú táblát lengettek, emlékezzetek arra, hogy három gyereke van, pontosan úgy mint nekem is. Azért imádkozzom, hogy mindannyian találjatok megbocsátást szívetekben és szeretetet — még akkor is, amikor nem értjük, hogy mi történik körülöttünk”–mondta videójában.

„Szerintem most már lényegében elkerülhetetlen, hogy holnap egy olyan helyre megyek, ahol napi háromszori étkezést kapok. Tudjátok, hogy nem félek. Legalább végre lesz időm aludni. De kérem, legyetek békések. És vigyázzatok egymásra”–tette hozzá. A teljes videó itt látható.

Szintén szerda este megjelent Lich az ostrom vezérkarával. Videóban üzentek a kormánynak. Az eddigiekhez képest békülékenyebb hangot ütöttek meg. Mint ismert: az eddigi cél a liberális kormány megdöntése volt. Most a szabadságjogok teljes helyreállítását követelik és olyan fékeket és egyensúlyokat, hogy a jövőben ne lehessen járványra vagy más válságra hivatkozva, szabadságot korlátozó intézkedéseket könnyen hatályba léptetni. Azt követelik, hogy azonnal töröljék el a kötelező maszkviselést, a vakcína útleveleket, a kötelező oltást és a szükségállapotot mindenhol az országban. Ezen kívül, független és nyilvános vizsgálóbizottságot akarnak állítani a szövetségi kormány járványkezeléséről.

Nem úgy tűnik, hogy tárgyalna a kormány az ostrommal — ezt eddig sem tette meg. Sőt, szerda este tovább fokozódott a hangulat. Justin Trudeau a parlamentben azzal vádolta a legnagyobb ellenzéki pártot, a konzervatívokat, hogy „a horogkereszt mellé álltak,” mivel nem támogatják a szükségállapot szövetségi bevezetését. A kijelentés szerencsétlensége, hogy éppen egy konzervatív zsidó, illetve meleg képviselőnő, aki ráadásul Holokauzt-túlélők leszátmazottja — Melissa Lantsman — intézett kérdést a kormányfőhöz és egy perccel később ő lett lenácizva. A Konzervatív Párt bocsánatkérésre szólította fel Trudeau-t, de erre eddig nem került sor. Anthony Rota, a liberális házelnök arra figyelmeztette a kormányfőt is, hogy a továbbiakban ne használjon „gyújtóhangú szavakat.”

Ahogy mondani szokták: a helyzet fokozódik, az indulatok pedig egyre szenvedélyesebbek.

22 hozzászólás

  • “Tudom, hogy sok jogos felháborodás fogalmazódott meg kormányunk ellen.” (Tamara Lich)
    Tamara! Hány jogos felháborodás fogalmazódott meg a nagy többségben levő, törvénytisztelő kanadai állampolgárok által ti anarchista csirkefogók ellen? Ahelyett, hogy itt leálsz sírni-ríni, magyarázd meg ezeknek az erőszakoskodó anarchista csirkefogó barátaidnak, hogy tulajdonképpen mit is jelent egy liberál demokrata társadalomban, demokratikusan elfogadott, hosszú éveken át legális módon, kemény munkával fölépített törvénykeretek között, szabadon élni.

  • NOMEN EST OMEN:

    TAMARA . L I N C S

    Amennyiben a fönti tudósítás pontos: a Nő . á l s z e n t . és mártíromkodó litániájában végsősoron beismeri, hogy az általa vezetett blokád célja mégiscsak Justin Trudeau miniszterelnök megbuktatása, vagyis a konzervatív párt hatalomra juttatása volt, aminek köze nincs a koronavírushoz. Ezért büntették Ők az egész lakosságot többhetes blokádjukkal, egyben veszélyeztetve a közrendet, és biztonságot káoszt idéztek elő egész Kanadában.

    TAMARA! Elég nagy lány vagy már: KI SZELET VET, VIHART ARAT !

  • utóirat:

    Konzervatív Párt = kanadai jobboldal (+ szélsőjobb)

  • Csak rá kell nézni ere a nőre hogy az ember hátán futkározni kezdjen a hideg.
    De sleppje sem különbözik tőle.
    Ma a nácikat messziről, ránézésre fel lehet ismerni.

    A túlsúlyos kopasz körszakállas „velem aztán ne kukiricázz” tekintetű fekete trikós vagy idiótikusan kapucnis pulóvert viselő büdös terepszín-gatyás alakok mind gyanúsak.Pláne ha bakkancsot viselnek csülkeiken.

    Valahogy megpróbálnak hajazni a régi Wermacht-dizájnra.
    LEszámítva a gusztustalan körszakállaikat.

  • Előbihez elfelejtettem:

    A „velem aztán ne kukoricázz tekintet” kifejezést kedvenc íróm, Raymound Chandler alkotta meg.
    Mert már régebben is voltak ilyen alakok.

  • Az embert – és véleményét – a társadalmon belül elfoglalt, elsősorban gazdasági státusza determinálja.

    Úgy tűnik, Lantsmann asszony pártállása is főleg a konzervatív nézetek fundamentális vidékén állapodhatott meg s így nála a holokausztot túlélt szülők státusza csak egy másodlagos érzelmi és hivatkozási szempontot tükröz, lásd a parlamenti purparlét… Ergo, ha a liberális Trudeau kénytelen volt őt úgymond’ lenácizni, akkor a hölgy nyilván olyasmit is mondhatott, ami egy országos szélsőjobboldali megmozdulás és szükségállapot közepette őrá nézve is releváns jelző lehetett…

    Hogy, lehet e zsidó náci??? Csak akkor, ha nála a jobboldali nézetek, ill. egzisztenciális érdekei már áttörték a mártír nagyszülők, stb.rokonai emlék-gátját, s számára immár fontosabb a „fogjukrá konzervatív” párteszme, és egzisztencia, mint az alapvetően szabad, zsidó miliő… Tehát igen, előfordul, de hangsúlyom hogy „HA”…
    ˙

    Megj. Láthatjuk hogy Magyarországon is találunk nem egy ilyen végülis fasiszta figurát. Elég szégyenletes, de lásd: A Fiedszes zsidó című dokumentumfilm nem egy ma is aktív házizsidaját, még ma is FidSS-esek akik a együtt fújják az orbáni mantrákat, és fotózkodnak ezekkel.. De hát a Hitleráj szívében is akadt, aki családját,v. magát mentve,beletörődött a megváltoztathatatlannak hitt „sorsba”*… Sőt még az SS-ben is volt ilyen 1-2, ami csak a háború után derült ki róla… …. ….
    ˙

    *A látszat kedvéért a terrorházas Schmidt Mária történészt és kápót bízták meg egy Holokauszt emlék kiépítésével aki azt a nevet adta a projektnek, hogy „sorsok háza”, mintha a Soá valami sorsítélet lett volna és nem a német és magyar nácicsőcselék és ezek vezérei összefogásának a végeredménye…

    s a j n o s
    Cukihara Jakumo

  • Pityi Palkó
    2022 február 17
    2:56 de.

    Ezek nem szabadon hanem szabadosan akarnak élni.
    A kettő nem ugyanaz.
    Ráadásul a Társadalom kárára és annak rezsijére.

  • Cukihara:

    Én kb 15 éve láttam egy filmhíradó-bejátszást amiben Moszkvában HOROGKERESZTES ZÁSZLÓK ALATT vonulgattak a fennti képeken látható figurák.

    Holott mindenki tudja hogy Hitler a szláv rasszt KIIRTANDÓ FAJ-nak jelölte meg.

    Ergo : A nácizmus mindenhol felüti a fejét népcsoporttól vagy hovatartozástól függetlenül.

    És az sem igaz hogy a náci eszmék megjelenésének az elbizonytalanodott anyagi helyzet a melegágya. Megjelenik az mindenhol ahol kellőszámű hangoskodó és sörzabáló primitív kocsmatöltelék verődik össze. Aztán ezeknek a semmirekellőknek az éléra áll egy-egy intelligens és hatalommániás szócséplő, elvi alapokat adva a sörhasúaknak a balhékeltésre.
    Hogy aztán halászgathassanak a zavarosban.

  • *Fennti képeken láthatóakhoz HASONLÓ figurák.

    Csak azért javítom magamat mert jön a nagyokos náci-símogató Rodeo és elkezdi a litániát hogy ezek nem is lehettek Moszkvában.

  • Andrea Endrődi

    Nem hagyunk a gonosz erőknek utat🗺a világ rátok figyel 🚻 ,,A gonosznak addig van hatalma,míg az igazak hallgatnak ” !☢ A hartot merdmevívni ,azigazság győzi fog…!🦁
    Velete vannak a MAGYARO***!❤🤍💚

  • Egyreszt Trudeau nem lenacizta a konzervativokat, hanem azt mondta, h sokan a konzervativok mellejuk alltak!
    Masreszt, naci szellemisegu mindenki, aki mas nepeket szarmazasuk alapjan nyomorit, pusztit el! Nemcsak a zsidokat! Barmely mas nepcsoportot! A zsidok csak 1 ilyen volt a tortenelem folyaman. Hasonloak voltak veluk egyutt a ciganyok, de a kurdok, ujgurok,bosnyakok, USA-ban Délen a negerek, …. talan annyiban mas, h szinte csak rabszolganak, allatnak tekintettek oket, de nyiltan nem meszaroltak le, bar igen kozel alltak ehhez, illetve az igenyuk meg volt ra!
    Sz@r embenek tartom azt, aki a zsidosaga moge bujva hiszteriazik megjatszott kepmutato megbantottsagot imitalva, mikozben szemforgato modon pont a nacikhoz huz politikai hasznot remelve!

    Nalunk is vannak a fideszben bujkalo buzik es zsidok, akik identitasukat alcazva gerinctelenul konformistak!

  • Trudeau helyeben en a zsido es mas naci aldozatoktol kernek bocsanatot a felforgatok – es zsido szarmazasuk, holokauszttulelo ősok utodok neveben, akik csak őseik aldozatisagat becstelenitik meg, amikor nyiltan felforgato naciszemleletuek melle allnak meg nyilvanosan is!
    De, ha jol emlekszem, meg oslakoszaszlo is volt ilyen!

    En a sajat identitasom neveben tiltakoznek, ha barki a zaszlomat igy becstelenitene meg!

  • SchumackerLady

    Cukiháré,
    Géjza és
    O1G666

    Jó lenne egyszer már ezt az úgymond’ „konzervatívnak” becézett náci-álcát is kitárgyalnunk, amelyben jelenleg a Fid SS tetszeleg.

    Ugyanakkor pl. 2010.után amikor a nyilassarj Matolcsy és a keresztapa(ti.goodfather) Orbán előadták az ő úgymond „pénzügypolitikájuk” mibenlétét, akkor arról
    papoltak, hogy ez a program . u n o r t o d o x , azt sejtetve, mintha ők mégiscsak valamiféle modern, korszerű gondolkodók lennének,akik az ortodox múlttal szakítva új vizeken hajóznának. Holott náluknál retrográd ortodoxabb politikai irányzat ma egész Európában nem létezik, kezdeve a Horthy-rendszer nyílt feltámasztásával, a gyilkos ellenforradalmi retorika – néha burkolt, gyakran nem is palástolt – antiszemita propaganda feltámasztásáig mindenben abba az irányba, hátrafele haladó szélsőjobbos óriásplakátokon is hangoztatott szólamaikig. Hát ezeknél ortodoxabb politikai kurzus egy sem létezett az elmúl évtizedekben…

    Sch.

  • Csak a hírekből ismerem az eseményeket – tehát nem részleteiben.
    DE!!! A SZABADSÁG NEM AZ, HOGY MINDENKI AZT CSINÁL, AMIT AKAR!! Vagy adott esetben behajtanak az egyirányú utcába szemb0ől – mert „szabadok”?! A maszk meg a fertőtlenítés igenis indokolt: az országokon keresztül járó kamionok kiváló hordozói-terjesztői a vírusnak.
    Andrea Endrődi: mi köze van ennek az „igazsághoz”? Annak nincs igazsága, aki azt mondja: a járványt csak egyöntetű védekezéssel lehet megfékezni!
    Főképp,meg mi köze mindennek ahhoz, hogy kinek hány gyereke van, vagy milyen vallású???
    A vírus nem kér se keresztlevelet, se igazolást a családi körülményedről, se politikai nézeteidről!
    Megőrültetek???

  • Talalom

    Csak a hírekből ismered.

    Sztem’ Chris kitűnő tudósításainál jobb tájékoztatás e témában nincs is.

    Különben minden szavad igaz.

    Figyeld meg, a náci hajlamúak nácizzák le Justim Trudeau jogos fellépését a 3 hét után immár csőcslékké fajult vad . l u m p e n csapatot.

  • UI

    Helyesbítés

    „csapatot” helyett: c s a p a t o k . e l l e n.

  • Dongoló
    19.4:13

    „Náci hajlamúak nácizzák le Trudeaut-t.” írod nagyon találóan.

    Ennek már régi hagyománya van még a sörpuccsból eredően, amikor Adolf Hitler és sötét bandája a .l i b e r á l i s, úgynevezett Weimari Köztársaságot szándékozott megbuktatni és a rendőrséget okolták, amiért az joggal . v i s s z a c s a p o t t. rájuk.

    Ez a sérelem ellette a Mein Kampf c.kaotikus lózunggyűjteményt, valamint ugyanez az élmény, mint rögeszme kísérte végig a Hitleráj antiliberális, antikommunkista és antiszemita –> casus belli politikáját a Westerplattén és Sztálingrádon keresztül, egészen 1945. május 9-i bűvös „birodalmi” benzineskannákig…

  • Andrea
    Endrődi
    17. 1:29

    Mosolyfakasztó infantilizmus és kukkoló szolidaritás.

    Grafikus kíberjelképekkel teledekorált, óvodás színvonalú

    szolidarnosty montázsod 😀 első mondata egy női-férfi-WC-

    szimbolikával megtetézve már egyenesen fenomenális, amint arra

    figyelmeztet, hogy a világ még a klotyón ülve is rátok figyel!

    Már csak az a kérdés, hogy a kamionosokat figyelik e, amint

    Toy-Toy reterátjaikon mínusz 20°C-ban végzik mindennapi nagy-

    dolgaikat, vagy pedig kukkolók düllesztik kiváncsi szemeiket egy

    fűtött angolvécén csücsülve s közben átérezve a blokád

    dzsakudziban didergő, aszkéta hősei illatát is ? 😀

    Gratula!

  • Egyetertek partunk es kormanyunk direktivaival!!!
    Dogoljon ehen vagy fagyjon meg mindenki, aki nem boldog az Uj Helyzetben!!!

  • Andrea Endrődi !

    És mit szólsz a hivalkodó – ki ha nem én – kamionos jakuzzi partikhoz a -20 celsiusos kanadai télben ?

  • Orsós Elemér

    Cukihara
    2022 február 22
    11:46 de.

    Gratulálok, jobb vagy mint az Enigma! Én ezt az Enrődi Andrea-féle rejtjelezett dumát a büdös életben nem tudtam volna dekódolni, pedig már simán tudok értekezni Bendegúzzal is! 😀

  • Geyza
    17817

    Azért az emberek társadalomban – gazdaságilag – elfoglalt helye, vagyis osztály státusza határozza meg a nézetrendszerét.
    Hiába is próbáljuk ezt a törvényszerűséget eliminálni, a tiédet is, az enyémet is és pl. Rodeóét is. Ahogy tréfásan mondani szokás: „az álláspontot mégiscsak az üléspont határozza meg”.

    Tehát nem a zászló színe , vagy „mintázata” hanem a személy,v. család gazdasági állapota és a termeléshez [a GDP-hez] való érdekviszonya a mérvadó.

    Hibás politikai elemzés tehát a dolgok mibenlétét nemzetben, ill. kokárdákban, avagy a máz színében keresni és folyton csak azt vakargatni, miközben a gyökérzet a gazdaság mély talajában nyugszik és onnan veszi a tápanyagát.

    A tőkés (a nagypolgár), a munkás és a kispolgár (kisiparos, nyugdíjas*, stb.) is átlagos helyzetéhez képest mind másképp áll hozzá a társadalmi mozgásokhoz és azok megítéléséhez attól függően, hogy az Ő státuszát azok miképp befolyásolják ezért a két első a legmeghatározóbb. Hozzáteszem: nagy átlagban, öntudat és és műveltség függvényében…

    Amúgy abban igazad van, hogy atipikus esetekben a mérges gomba – a horogkereszt – nem az erdőben, hanem a lábujjak között tenyészik … 😀

    ˙

    .

    * Választások idején a döntő 2.5 milliós „cserépszvazó” mérlegnyelve, az „ostrakismos” osztály…