Márki-Zay Péter: Választanunk kell — Egy ereszen lecsúszó, leereszkedő ország, vagy egy szabadon felemelkedő, büszke magyar nemzet

2022 március 9 9:45 de.115 hozzászólás

Európa területén háború dúl. Az új helyzet új választás elé állít mindannyiunkat.

Az én generációmnak megadatott Európa történelmének leghosszabb békés korszaka. A békét az európai integráció hozta el. Nem voltunk különösebben hálásak ezért a békéért, mert magától értetődőnek vettük.

Február 25-én egyik napról a másikra megváltozott körülöttünk a világ. Putyin elnök rárontott egy szabad és büszke nemzetre.

Mi, magyarok pontosan tudjuk, mit jelent, ha egy megszálló hadsereg fegyverrel próbálja letörni egy nemzet szabadságvágyát. Tudjuk 1848-ból és tudjuk 1956-ból.

És tudjuk azt is, milyen az orosz birodalom szomszédságában és szorításában élni. Ráment negyven évünk, ráment a szabadságunk, és ráment a jólétünk.

Azt hittük, ez nem ismétlődhet meg, de Putyin háborúja, Ukrajna sorsának alakulása befolyással lesz arra, hogyan élünk tovább Európában és hogyan élünk tovább Magyarországon.

Most újra át kell rendezzük az életünket. És ezt magunknak kell megtennünk, nem dönthet senki helyettünk. Ez a döntés nem lehet másé, csakis a népé.

Mindannyiunk érdeke, hogy ez a gyilkos háború minél előbb véget érjen, és ne követeljen újabb és újabb életeket. Nők és ártatlan gyermekek életét. Életerős férfiak életét, akiknek joguk van látni felnőni gyermeküket. Kárpátaljai magyar testvéreink életét.

Most nem téveszthetünk utat. Most nem véthetjük el az irányt.

Utat kell választanunk, irányt kell váltanunk, mert az orbáni politika megbukott Magyarországon.

Az, amely 12 éve már az agresszor Putyin modelljét követi. Illiberális állam, korrupció, a kiváltságosok gazdagodása, iparágak ellopása, civilek és a kisebbségek elleni támadások, szabad sajtó felszámolása, a közpénzből fizetett politikai propaganda – mind-mind a putyini modellt honosította meg, lépésről lépésre. Orbán Viktor, a magyar Putyin az elmúlt években tíznél többször próbálta megakadályozni, hogy Európa felléphessen Putyin agresszív politikája ellen. Cserébe olyan üzleteket kapott Putyintól, amelyeken az oligarchák gazdagodtak, de a magyar emberek állták a számlát.

Magyarország nem lehet megint, nem lehet újra orosz, sem kínai gyarmat.

A háborúk, mint tudjuk, mindig szavakkal kezdődnek. Putyin háborúja is így kezdődött. A Nyugat szidalmazásával, az Európai Unió és a NATO egységét bomlasztó szavak kimondásával. Ez folyik évek óta az orosz propagandából és ez folyik a magyar propagandából is.

Emlékszünk a plakáterdőre: megállítjuk Brüsszelt, vagyis az EU-t és a NATO-t, a Nyugat pökhendi lesajnálásával alapozzuk meg az úgynevezett keleti nyitást, vagyis a diktátorokkal való üzletelést. A keleti nyitásból mára keleti bukás lett.

Ezek ugyanazok a szavak. Ezek alapozták meg azt a politikát, amelynek Magyarországon 12 éve tartó háborúskodás, és most a határaink közelében dúló háború lett a vége.

Ha nem csak az emberéleteket követelő, milliókat menekülésre kényszerítő szörnyű háborúnak, de a lelkünket mérgező háborúskodásnak is véget akarunk vetni, ha békét akarunk, márpedig mi békét akarunk, akkor először is ennek a politikának kell véget vetnünk.

Ahol az egyik oldalon az atomerőműveket lövető és Vöröskeresztes menekültoszlopokat bombázó agresszor pusztítása áll, ott a mi helyünk csak a szabadság, a béke és a szeretet oldalán lehet. A hintapolitika ideje lejárt.

Mert a Nyugat nem pusztán elvont fogalom. Az a Nyugat, amiért az ukránok egy része térdre hullva imádkozik a kijevi főtéren, mások fegyvert ragadnak és harcolnak.

A Nyugat a függetlenség, a Nyugat a szabadság és a Nyugat a szolidaritás. Az Európai Unió a Nyugat. A NATO a Nyugat. Azok a szövetségesek, amelynek egyedül képesek garantálni Magyarország jövőjét, fizikai és anyagi biztonságát.

Mindannyiunk érdeke, Magyarország érdeke, minden magyar érdeke határon innen és túl, hogy a gonosz agresszor igazságtalan háborúval, felfoghatatlan pusztítással ne érhessen célt. Elemi érdekünk, hogy a magyar határ túloldalán ne egy újraszervezett Szovjetunió álljon.

Egységünkben rejlő erő most a változáshoz kell, hogy az orosz érdekszféra helyett Európa felé, Keletről ismét Nyugatra kormányozzuk Magyarország hajóját.

Magyarország biztonságát ma az szolgálja, ha magyar katona a magyar határt védi. Magyar katona maradjon Magyarországon, ez biztosítja, hogy távol tartsuk az országhatártól ezt a háborút.

De ez önmagában nem elég, ki kell mondanunk, hogy Magyarország biztonságát csak az EU és a NATO garantálja. Ahogy azt annyi év hazugsága után a miniszterelnökével szemben immár a honvédelmi miniszter is bevallotta.

Az európai egység bomlasztása helyett Magyarországnak újra a szövetség hűséges tagjává kell válnia.

Az elmúlt 12 év hazugságai között az egyik legnagyobb, hogy Paks2-nek köze van a rezsicsökkentéshez. A magyar energiaárakat nem egy ma is hétéves késében lévő, még papíron sem működő erőmű befolyásolja, amellyel szembeni szankciókat egyébként a Fidesz is megszavazta az Európai Parlamentben.

Ukrajna lerohanása után a napnál is világosabb, hogy Magyarország energiabiztonságát nem a Putyintól való függés erősítése, hanem éppen az ettől a béklyótól való fokozatos elszakadás szolgálja.

Fel kell tölteni a télen lemerült gáztárolói kapacitásokat, hogy semmilyen őrült háború ne veszélyeztesse a magyarok energiabiztonságát. És mindent el kell követni a megújuló energiaforrásokra való átállás érdekében. Ez a biztonságos és az EU törekvéseivel összhangban lévő energiapolitika Magyarországon.

És az, ha a rezsicsökkentést nem csak megőrizzük, de még tovább csökkentjük a lakhatási költségeket. Ennek módja egy átfogó, államilag és az uniós pénzből finanszírozott szigetelési program, amely akár további 30-40 százalékkal csökkentheti a rezsit, és az ország energiaigényét is.

Magyarország energiabiztonságát is garantálnunk kell. Mert a háború hatásai igenis begyűrűznek a hétköznapokba, Magyarország háborús kitettsége és a menekültválság súlyosan érinti hétköznapjainkat.

Azért érintheti most ezt ilyen súlyosan, mert éppen a háború kitörése előtt vált világossá: a magyar kormány tévútra vezette a magyar gazdaságot. Nincs világosabb bizonyítéka ennek annál, mint hogy összeomlott a forint. A magyar valutánál csak az orosz rubel veszített többet az értékéből, még a háborúban álló Ukrajna fizetőeszköze sem zuhant annyit, mint a forint. Az euróárfolyam bizony már elérte a 400 forintot is.

Magyarországon már januárban is Európa legnagyobb inflációja volt, a háború hatásai újabb súlyos áremelkedésekkel fenyegetnek, az élelmiszerárak további növekedésével, miközben az Orbán-kormány alkalmatlan politikája enélkül is megélhetési válságba taszított százezreket. Már a háború előtt is soha nem látott magasságokba jutott az államadósság. Elvesztette azt a harcot is Orbán, mint az összes többit, amit az elmúlt 12 évben folytatott.

Ezért nekünk az anyagi biztonság garantálásával van dolgunk, az áremelkedések hatásainak és az adósság terheinek mérséklésével. A hatósági árak politikája kudarc, az alapvető élelmiszerek áfájának csökkentésével, a bérek emelésével, az adórendszer igazságos átalakításával, a minimálbér adómentessé tételével kell és lehet kezelni az elszabadult árak hatásait.

A magyar emberek pénzének értékét, a stabilitását pedig az erős forint, hosszabb távon pedig az euró bevezetése garantálja.

De a forint és a gazdaság talpra állítását, a magyarok anyagi biztonságát csak az garantálja, hogy ha Magyarország megkapja az Orbán korrupciója miatt tőlünk megtagadott uniós forrásokat, az uniós támogatásokat. Fejenként 1,5 millió forintnyi támogatás jár mindenkinek, amit most Orbán Viktor korrupciója miatt az Európai Unió nem akar nekünk kifizetni.

Éppen azért, mert az Európai Unió megelégelte a magyar kormány putyini korrupcióját, a rendszerszintű lopást, nekünk csatlakozunk kell az Európai Ügyészséghez, hogy elszámoltassuk a bűnösöket, visszaszerezzük a nemzet ellopott vagyonát, és megkaphassuk a Magyarországnak járó Európai Uniós forrásokat. Ezekből mind az anyagi-, mind az energiabiztonsági szempontjaikat biztosítani tudjuk Magyarországon.

Fizikai biztonság, anyagi biztonság és energiabiztonság – ezeket április 3-án egy kormányváltással biztosíthatjuk.

Magyarország elemi érdeke a béke. Az elmúlt években a kormány hatalmi számításból viszályt szított magyar és magyar között. Háborús hangulatban éltünk már akkor is, amikor még nem dúltak harcok Európában.

De hiszem, hogy ha testvérként és nem ellenségként tekintünk egymásra, magyar a magyarra, bőrszíntől, szexuális orientációtól, származástól függetlenül, akkor megtaláljuk együtt a felemelkedés útját, és elindul ez az ország végre csak felfelé!

Ebben a helyzetben nekünk választanunk kell. A választás tétje most tiszta és világos.

Egy ereszen lecsúszó, leereszkedő ország, vagy egy szabadon felemelkedő, büszke magyar nemzet?

Kelet vagy Nyugat?

Egy új Szovjetunió vagy az Európai Unió?

Orbán és Putyin, vagy a biztonságot garantáló Egységben Magyarországért ellenzéki szövetség?

A történelem sötét oldala, vagy végre valahára a történelem jó oldala?

Akik a Nyugatot, akik Európát, akik a történelem jó oldalát választják, akik a békét és a biztonságot szeretnék, csatlakozzanak a szabadságszerető magyarok tömegeihez. Álljunk ki közösen a háború ellen, álljunk ki a békéért, a biztonságért és a szabadságért március 15-én délután 3 órától Budapesten, a Műegyetem rakparton. Majd a választáson, április 3-án is a szavazófülkékben.

Mi mindannyian hittel valljuk, hogy abból a mély gödörből, ahova Orbán Viktor sodorta ezt az országot, a kijárat nyilvánvalóan nem jobbra, és nem balra van, hanem csak felfelé!

Márki-Zay Péter

115 hozzászólás

  • Göllner András

    Kedves Márki_Zay Péter

    Tiszta szívből drukkolok a magyar ellenzéknek, hogy Április 3-án, képes legyen eltávolítani azt a rablóbandát , amely immáron 12 év óta térdepel a magyar nép nyakán és amely ezt az erőszakot, az erőszakkal járó gusztustalan, perverz fosztogatást, a hazaszeretet, a keresztény nép-nemzeti értékek álarca mőgé bújva, tíz-milliókat odahaza és világszerte meghülyítve, végzi. Azt már nem óhajtom mégegyszer kiemelni, hogy ezen felül még jobban drukkolok azért, hogy ha netán, valami csodának köszönhető módon a fenti művelet Április 3-án sikerrel végződne, az új kormányzati erő nehogy újfent, mint immáron több mint 170 éve, a csöbörből a vödörbe vezesse ezt az oránnál vezetett, generációk óta megtévesztett, félretájékoztatott nyájat.

    Tartok attól idelenn, ebben az alúljáróban, ami a harcra, az ellenállásra búzdító szavai mögött nyíltan kimondva tátong odafenn:

    “A Nyugat a függetlenség, a Nyugat a szabads
    ág és a Nyugat a szolidaritás. Az Európai Unió a Nyugat. A NATO a Nyugat. Azok a szövetségesek, amelynek egyedül képesek garantálni Magyarország jövőjét, fizikai és anyagi biztonságát.”

    Kedves Márki Zay Péter. Ezekből a szavakból már többen megpróbáltak kolbászt készíteni, és a műveletből kudarc, éhinség, százmilliók halála született. A Nácizmus, a Fasizmus, a NER, a Bolsevizmus is a “Nyugat” terméke, hogy most Afrika, Magyarország, a Kurdok, és Közép Kelet bolondok házára emlékeztető határairól ne beszéljek. Hagyjuk már kérem szépen abba ezt a nyugatozást, hisz pont ez a “Nyugat”, annak gazdaságpolitikai játékosai, hízlalták fel Orbán vagy Putyin birodalmát arra a szintre amelyben disznólkodik manapság az egész világ szeme előtt.
    Hagyjunk már fel végre ezzel az óhéber dumával, amely csupán az idelenn disznolkodó, karikásszemű lábvízkereskedők malmára tereli a vizeket.

    Kedves Márki Zay Péter ! Beszéljünk arról ami valóban gyökeres változást okozhat az után a 170 év óta tartó sorozat-gyilkosság után amely akár a Nyugat, akár a Kelet, akár saját mészárosaink zászlaja alatt folyik e tájon. Ennek az évszázadok óta átvert népnek ne a Nyugatot igérgesse, könyörgöm, hanem azt, hogy a saját kezébe, az átvert, megalázott, sorozatosan megerőszakoltak kezébe adja végre a sorsuk feletti jogokat, és velük összefogva, közös erővel kalapálják majd össze azt a politikai-kultúrát amely végre rátereli ezt a népet arra az útra amelyre mindíg is vágyott: arra ami végre nem egy nyugati vagy keleti árokba, hanem az igazságosság, alkotmányosság és az ökológiailag fenntartható jövő felé vezet bennünket es testvéreinket a világ összes táján.

  • Orsós Elemér

    Ez elképesztő! Nem tudom eldönteni hogy, Zelenszki és Márki-Zay közöl ki a hasznosabb ügynök! 🙁

  • elolvastam, ezt akár a CNN is írhatta volna Wolf Blitzer!!!

    kiderül belőle, hogy mindenki gonosz és hüje csak MZP a trolibusz és az Izabella utcánál nem jobbra sem nem balra hanem fel akar fordúlni, és azt is akarja, hogy sokan kövessék!!!

    namost eddig béke van Magyarországon ennél békébb békét akar MZP, már dúl ez a béke 1957 óta ha MZP bele döglik is, persze ha

    most behozza az LGBTQ2+zanza_MZP csapatokat, akkor lesz „woke”, CRT, BLM, transgender theory és

    szabadúszás a nagy medencében

    {eme nagy medence a most éppen csődbe evező € és ráadásul parttalan nincs hová migrácsolni}

    és eljöve a na mi is? nagy a gyanúm, hogy a NATO bevonuló csapatai erőteljesen és sütikkel is támogatni fogják MZP&Co.-t

    imádkozzatok, térdre mert eljöve a Nagy Választás és Nagy Malac Áldozat is lesz {hogy sűlve vagy főve??? rajtatok múlik}

    üdvözlégy Mária malaszttal teljes Te mint Úr Anyja légy velünk, most és halálunk óráján Ámen!

  • Konnyü táncba vinni Katókat ha maga is akarja

    A háborút az USA robbantotta ki mert maga is akarta!

    Ma Ausztria Európa egyik legfejletteb és legbékésebb országa
    EU tag

    A harcra kiéhézett néhány vénséges majom már elfelejtette, hogy 1955-ben Ausztria aláirt egy kötelezvényt hogy soha nem lép be semmilyen tócsába – még a NATÒCSABA se!!

    A semlegességét ugy a CCCP, mint az USA garantálta
    És csodák csodája – a szovjetek kivonultak belöle….

    Meddig tartott volna egy ugyanilyen megállapodást ténylegesen aláirni akkor Budapesten még?
    Semmeddig, ha az USA és a harci hiénái akarták volna

    És most januárban – moszkva csak ezt kérte – persze mostmár a két orosz ajku állam „leválasztásával” egyetemben – és persze a Krimmel együtt

    Szlovákia és Csehország miért tudott békésen megegyezni a szétválásról?

    Mert akkor még nem volt „benne” se Unió, se Nátó – akik nem engedték volna

    Mintahogy tavalyelött hallani sem akartak Katalónia(Aragónia) és Kasztilia békés szétválásáról – akik bizony a századok során ugyanugy külön országok voltak
    Merthogy a nátó meg az unió ilyenekröl hallani sem akar

    Ukrajnán két imperialista birodalom marakodik, mintahogy Lengyelországon is 1939-ban (az adolf meg a Joszip)

    Tudom, hogy kell a választási propaganda – tudom, hogy egy jelöltnek véléményt kell nyilvánitani – de ebben sajnos nagyon eszement a véleménye

    Sajnos nincs más mód, mint – most sem szavazni sehova, merthogy nincs hova
    szektákra és klánokra semmiképp
    (merthogy a Péter mögött sajnos nem önmaga van, hanem egy klán, egy szekta, a a másik alternativából pedig, az orbán-szektából pedig már az is túlontul sok volt, hogy anno 1990-ben beülhettek a parlamenti székekbe)

    De legföképp jobb minden módon mentálisan örizkedni olyan véresszáju paprikajancsik fertözésétöl, akiket testvérnépek háboruja elégit ki, merthogy vagy mivel vénséges vének, vagy mert amugy gyáva senkik, akik csak akkor érzik magukat bármire képesnek ha berugnak, de akkor nagyon ….
    gyáva impotensek – akik úszitani nem restek

  • Még annyit a minden-ható demokráciákról
    hogy ha nem csalatkozom, 1932-ben egy nemzeti Szocialista Párt „demokratikus” választásokon keresztül jutott hatalomra, ugyanugy mint 1948-ban az MKP
    csak kicsit hekkelték meg a szavazásokat – mint ahogy számtalant azóta az elmult idöszakokban!
    Nemrég tapasztalhattuk, hogy vannak akik képesek demokratikusnak nevezni olyan eseményeket amelyekröl ordít, hogy minden csak nem az
    És?
    Mi történik – semmi
    maradok annál mint a nosztalgikus proletárdiktatura idején – nem szavazok – merthogy voltak ám szavazások – csak mint ahogy akkor sem birtam az értelmét felfogni – ma sem jöttem még rá, hogy mivel lesz más, ha egyik csirkefogó helyett a másikat választom

  • Egészen értelmes leírás,csak az nem derül ki belőle,hogy kinek vagy kiknek a nevében hirdeti az igét.A parlament bal vagy jobb oldalán akar ülni?Jó…tudom,hogy az is die selbe dreck. Hála a Teremtőnek,miattam hasonfekve is prédikálhat Ott minden affíroló.

  • Jo,jo, de mind ez cask egy altalanos szloganos beszed, de par-hettel a valasztas elott semmit mond a miniszterellnoksegre palyazo versenyzo allaspontjan sem kepessege es terveirol.

  • Gábor György mai fészposztja:
    Az már jó ideje tudott, hogy Marine Le Pennek és pártjának az egyik legnagyobb pénzelője és támogatója Vlagyimir Putyin.
    Azt egy hónapja tudjuk, hogy egy magyar bank 10,6 millió euróval finanszírozza Marine Le Pen kampányát.
    Mára már azt is tudjuk, hogy ez a bank a Mészáros Lőrinc (leánykori nevén: Orbán Viktor) érdekeltségébe tartozó MKB, amely épp a Takarékbankkal és a Budapest Bankkal készül fuzionálni.
    Tegnap a világsajtón lehetett látni azt a képsort, amelyen az ukrán határ közelében lévő Przemyślbe ellátogató Salvinit szégyenítette meg a város polgármestere, aki egy Putyin-pólót felmutatva emlékeztette Salvinit arra, hogy az olasz politikus nemrég még ugyanilyen pólóban pózolt a Kreml előtt, majd azt javasolta Salvininek, menjenek el egy menekültközpontba, hogy saját szemével győződjön meg Salvini, mit tett kebelbarátja, Putyin. A lengyel polgármester pofátlannak nevezte Salvinit, a körülöttük állók sértő szavakat kiabáltak oda az oroszok által szintén agyontámogatott Salvininek, aki aztán annak rendje és módja szerint, behúzott füllel és farokkal odébbkotródott. Sajnos nem volt jelen a leendő magyar köztársasági elnök asszony, aki cicásan odabújhatott volna a szegény, megbántott olasz mackójához.
    A lengyel polgármester bátran, elszántan és tökösen példát mutatott. Kíváncsi vagyok, az ellenzék üzen-e majd valamit az MKB-nak, no meg persze a gázszerelőnek és a gazdijának?
    Ha már közeledik március 15.

  • Affíroló = Felhajtó a ku..(ty)ák szótára szerint.

  • Valóban sorsdöntő szavazás előtt áll az ország!

    Ritkán adatott meg a magyar nép számára, hogy valóban eldönthesse milyen úton halad tovább: marad a kipcsáki nagybányai kádár viktori – putyini autoriter, totális korrupció övezte fasiszta úton vagy elindul végre valahára egy valódi demokrácia felé.
    A mostaniaknál világosabban tényleg nem lehet látni a választások tétjét.
    A KMH féknyúz-fogyasztóknak üzenve őszintén kívánom, hogy sose kerüljenek olyan helyzetbe mint amiben most vannak az orbán legjobb barátja által megtámadott ukrán emberek, gyermekek, asszonyok és öregek.

    Nagyon szorítok, hogy sikerüljön végre Magyarországnak jó oldalra állnia!

  • Leküzdöttem. Az egésznek szinte egyetlen pozitívuma, hogy a saját nevét adta ehhez a lózung-gyűjteményhez. Nem, nincs kedvem végigküzdeni magam rajta azért, hogy minden pelyvát kifujjak a sorok közül. Mert könnyen lehet, hogy úgy járna, mint az alapítványra látogató lord szövege (nem maradna semmi).

    Azért ezt csak kiragadom. Juszt is.
    „És tudjuk azt is, milyen az orosz birodalom szomszédságában és szorításában élni. Ráment negyven évünk, ráment a szabadságunk, és ráment a jólétünk.”

    Itt ki a „tudjuk”? Ön biztos nem, mert ha igaz, akkor 50 körül van, a gengszterváltás körülérettségizett, és kétes vágyálom sem volt ’56-ban, vagy nopláne előtte.

    Az orosz birodalom de facto nem létezett. A CCCP egy kicsit más volt. Még akkor is, ha sok „orosz” élt a határai, és a határokon belüli határai között. De Magyarország nem volt része a CCCP-nek. Befolyási övezeti „tagságáért” pedig keményen megdolgozott, és még csak nem is Sztálin döntött ebben egyedül. Eshetne szó az utolsó csatlós dicstelen címétől a jaltai térképészekig sok mindenről. Egy klasszikus cinizmusát parafázva: tetszettek volna nem a vesztes mellett kitartani a világháborúban.

    Ami a „szorítást” illeti arról azért persze megkérdezhetné azokat, akiknek biztos megélhetésük volt ’90 előtt a keletre termelő termelő egységeknél, majd Antall zsellérnosztalgikus hibbanata és a rabári érzelmi gazdaság-agyhalál hatására generációs nincstelenségbe, munkanélküliségbe zuhantak. Jut eszembe: a sok lózung között mit akarna tenni. Amikor nem a szavazatokat minimalizálja, hanem amikor esetleg miniszterelnök lesz. Amikor a vágyálmos lózungok nagyon kevesek lesznek, mert csinálni kellene valami érdemit a szövegelés helyett. S itt ne jöjjön senki azzal, hogy Orbán se. Mert részbe igaz. Részben viszont ha csak ugyanazt nyújtja,akkor mennyiben alternatíva?

    „Ráment negyven évünk” Milyen negyven? Mire ment rá? Mivel ment rá? Milyen jólétünk? Kié? Mihez képest?
    ’49-89 ugyan negyven, de korántsem volt egy homogén korszak. Még a Szovjetunióban sem. Alkalmasint tényleg sok idő Rá is ment pár dologra. Például arra, hogy a szarból országot építsenek azok, akiktől egy tollvonással vették el a megélhetésüket az ellenzéki kerekasztal megélhetési ügynökei. Mert arról sokan szeretnek megfeledkezni, hogy az ország nem ’89-ben alapítódott, és telt meg ellenálló zsenikkel egy csettintésre. Az, hogy ezzel alkalmasint semmibe veszi a saját szülei, nagyszülei generációjának a tevékenységét, az egy dolog. Elvégre nem tudhatom, hogy a sajátjai mit csináltak. De látatlanban nem állíthatom, hogy semmit. Önnel ellentétben, aki egy generációkat kukázott ezennel ki.

    Amellett azt hiszem a jelenlegi állapotuk „jólétét” sokan hajlandóak lennének közülük lecserélni az akkorira. Már akkor, ha ha nem KMK elől menekültek a rendszerváltásba, viszont most parízervégért is sorban állhatnak esetleg.

    S ez csak egy lózung volt az egész oldalnyiból. Ami gyakorlatilag nem szól semmiről. amiről meg szól arról meg inkább ne szóljon.

    Alkalmasint azt sem tudom, hogy a szerkesztő kiengedi-e? De az is valami, ha legalább ő elolvassa 🙂

  • Rodeo11
    2022 március 9
    12:47 du.

    Üdvözöllek a klubban. Magam is elolvastam. Nehéz művelet volt. Aztán megpróbáltam megkeresni a mondanivalót. Nem találtam. Amit találtam, azt meg inkább nem akartam volna találni.
    Egyre inkább úgy érzem, hogy a legjobb forgatókönyv az a vicc lenne, amit valamikor a ’70-es években hallottam:
    Hadat kellene üzenni Ausztriának, és azonnal feltétel nélkül kapitulálni. Ottó már nem él, de György is jó lenne, ha Károly nem vállalja.

  • SzundiMandi
    2022 március 9
    4:34 du.

    csak az a „valódi demokrácia” kitételed az nem hangozna hamisan?
    hol van ojan a Föld nevű bojgón?

    mert, tudtommal sehol!!!

    ha UAE, Kingdom of Saúd arra sem méltatja J.B.-t hogy az utóbbi telefonhívásakor felvegyék a saját oldalukon a kagylovat? és legfelső színtű USA delegáció érkezik Caracas-ba? és nem kell a harci repülő Yuki ban!

    akkó’ most mi is van, kérdezem, mert a tisztánlátásom egyre ködösebbé válik

    tudsz te ebben valami Médea kötelét? nyújtani? vagy „csak” egy sejemzsinórt? hogyan is legyen csipp amikor engedetlenek ott túl Arácson?

  • Göllner András

    @ SzundiMundi

    Ez így van, ahogy mondod. De sajnos ez nem csak a jót akaróktól hanem azoktól is függ akik az egyenlő esélyek fenntartására magasból szarnak. Amerikában, már több mint száz millió ember rég elvesztette az eszét. Még csak most jön a java. Arra ami most Ukrajnában folyik úgy fognak az emberiség túl élői visszatekinteni (mármint ha maradnak egy páran) mint egy babazsúrra.

  • Kedves Márki-Zay Péter – kitűnő minőségű cikket írtál. Minden szavával egyett értek!

    Jelenleg Magyarország egy 27 tagú család tagja, (450 millió családtag), viszont O1G, volt KISZ titkár, az Unió érdekeivel ellentétes külpolitikát folytat, Kelet felé húz és gyalázza a formálódó európai liberális demokráciát. Ezért tartom én O1G-it egy EU/hazaáruló mocskos gengszternek. Ha O1G Magyarországa nem hajlandó beadni a derekát, hogy egy liberális, demokratikus EU-család őszinte családtagja legyen, és őszintén részt venni az ottani közös munkában a közös problémák leküzdése érdekében – akkor a „Bal sors akit régen tép” hazánk, szépen folytatni fogja menetelését a jól kitaposott útján az egyik katasztrófából a másikba.

    Göllner András 11:59 de.

    „A Nyugat a függetlenség, a Nyugat a szabadság és a Nyugat a szolidaritás. Az Európai Unió a Nyugat. A NATO a Nyugat. Azok a szövetségesek, amelynek egyedül képesek garantálni Magyarország jövőjét, fizikai és anyagi biztonságát.”
    Ez így igaz. Csupán ez fog gyökeres változást hozni hazánknak. Ez nem óhéber duma. Amiről Te itt, az utolsó paragrafusodban írsz Göllner András mind szép és jó, és kezdőthet aznap, mikor megnyertük a magyar nép bizalmát a haza kormányzására.

    Orsós Elemér 12:26 du.

    Dugúlj már be Orsós, te nagyobb barom vagy mint amit gondoltam rólad.

    Rodeo11 12:47 du.

    Piszok unalmas a dumád! Unjuk!

    Gabriel 1:22 du. & 1:36 du.

    Magasröptű filozófiai, zagyva eszmefuttatásaidra nincs szükségünk! Érted?! Bedugulhatnál te is, nem fogsz hiányozni!

  • Mielőtt bárki újra véleményt nyilvánítana , gyorsan ismerkedjen meg Róna Péter (Zsolt) és Novák Katalin köztársasági elnök-jelöltek pár perce elhangzott parlamenti beszédével! (Kiktől mi várható…).
    Ahogy a svábok mondják: No comment…

  • ´

    MINDENKINEK !

    Íme egy jobboldali rádió interjúja MÁRKI ZAY PÉTER-rel :

    https://youtube.com/watch?v=tqO44D-asGY

    Ahol mellékesen azt is a szemére vetik, hogy kanadai-magyar állampolgár .., holott a főnökük, O1G nem győzi a maga javára kihasználni a félrevezetett kettős állampolgárságú választókat..
    – Ő EZT IS JÓL MEGVÁLASZOLJA
    Halgasd meg.

  • SzundiMandi
    2022 március 9
    4:34 du.
    Magyarországon demokrácia?Előbb fog kivirágozni a csizmám szára.
    (Soha nem volt és most sincs csizmám!)Amit te kívánsz az ukrán pogromvitézek utódainak az legális szabad akaratod”műve”.Nektek legyen mondva.

  • SzundiMandi
    2022 március 9
    3:50 du.

    A nácik undorító sajátossága :

    Mindenről le akanak húzni egy bőrt, de inkább hetet.

    Salvini most pofára eett.

    Mert lenézte azokat akiknek a szenvedését saját és mocskos pártjának a népszerűsítése
    érdekében ki akart használni.

    Azthitta a putyini seggből kilógó szardarabka hogy el vannak felejtve az Európai Közösség elleni szemét húzásai.

  • Érdekes ember Márki Zay Péter.

    Nekem ebben a pillanatban az a véleményem hogy a jelenlegi hazai helyzetben csakis agresszívitással lehet elérni bármit is.

    A szépszó pont úgy szart sem ér mint ahogy a nagyobbik diktátorral szemben sem ér semmit az egész Világ könyörgése hogy ne gyilkoljon gyermekeket nőket öregeket.
    (Ha már nem bír az ukrán hadsereggel)

  • Auróra Borealis

    A CÍM EGY KITŰNŐ SZLOGEN!

    Az első fele, ez az „ERESZEN LECSÚSZOTT” szókép pedig egy mély

    gúnnyal fűszerezett maró paródia,a FidSS tökéletes paródiája 😀

    Gratula!

    TE CSAK . Z A Y O N G J . MÁRKI DE LEGALÁBB 4 ÉVIG ! 🙂

  • Auróra Borealis

    ˙

    Jól felkészült, papír nélkül is kiválóan beszélő . e m b e r .

    Ismerve politikai előéletét is, hívő kereszténynek, a 10

    parancsolatot szigorúan tartó humanistának látszik…

    Magyarország jól jár, ha megválasztja…

  • Egynemely comment mintha hekkeles lenne!
    Az iroja most megjelent allaspontja meglepo fordulatokat tartalmaz korabbiakhoz kepest.

    Szerintem fontos, jo beszed volt!
    Fo tos, hogy rovid, konnyen eldontendo kerdesek legyenek, szembe allitva a nyugati demokraciat a darálo putyini, kinai azsiai diktaturaval, a minket is megvedo NATO-t a birodalmi, agresszor véres putyini invaziv hadsereggel!
    Az europai, amerikai joletet az orosz-kinai szegenyseggel!
    Aminek az oka kulonben, h ott elsikkasztjak, ellopjak a kozpenzeket!
    Ha nem loptak volna el, oriasi fejlodesu nyugati szintu gazdagsag lenne nalunk is!
    Ha nem o1g stromanjai gazdagodnanak, akkor lenne esely az orszag gazdagodasara, fejlodesere!
    Melyik gazdagodjon? Ez itt a kerdes! Ez a tét!
    Diktatura, vagy szabadsag?!

    O1g alatt a Putyinhoz tapasztott rendszer sullyedni fog EU-PENZEK NELKUL!
    Az EU BEHUZTA A FEKET, ELZARJA A PENZCSAPOT!
    O1G EMIATT AZ ORSZAGOT ADOSITOTTA MOST EL HITELEKKEL!
    ORIASI INFLACIO, BIZALMATLAN PIAC ES BIZONYTALANSAG!
    A FORINT BEDOL! MAR MEGINDULT a folyamat!
    Az ertekeink elveszitik folyamatosan ertekuket es minden dragul! Az elelmiszerek, az epitoanyagok, a szolgaltatasok!
    Csak latszat, hogy a benzin, az olaj, husok ara stabil, mert a kormany a valasztasokig befagyasztotta az araikat!
    O1g, ha megint csalassal marad uralkodni, akkor a valasztasok utan megindul a pokoli aremelkedes, amit az EU-ra fog fogni – a szankciokra, pedig jelentos resze a lopasaik miatti karokozasra es rossz gazdalkodasra vezethetoek vissza.
    Szukseges lett volna ezek megelozesehez az EU-UGYESZSEGRE , valamint mar regen bevezetni az Eurot!
    Most korrupciomentes es gazdasagilag stabil lenne Magyarorszag!
    A penzeinket ellopjak, korrupcio, inflacio, dragulas, gazdasagi instabilitas van!
    De legalabb o1gek jobban elnek belolunk!
    Ki eljen jobban? Ki gazdagodjon? O1g, vagy mi?

  • Gyuri10

    Eddig is tudtam hogy sok a neonáci vagy neonáci érzelmű ember Ukrajnában.

    Most részletesebben utánanéztem ezeknek a dolgoknak.

    Azt tény hogy Janukovics elkergetésében jelentős szerepet vittek, de az utána küvetkező parlamenti választásokon már nagyon gyengén szerepeltek.Roszabbul mint Németország keleti felén az AfD.Vagy a Jobbik itthon.

    Az kétségtelen hogy per-pill ők a legkeményebb ellenfelei a Putyinista rabló-hordáknak.

    Véleményem szerint még komoly belpolitikai problémák lesznek ebből a kialakult helyzetből ott, ha a háborút megnyeri Ukrajna.(Erősen remélem hogy megnyeri)

    Viszont az ukrán nacionalistákkal való jövőbeni ottani belpolitikai probléma
    NEM JELENT ATOMFENYEGETÉST az egész Világ számára.

    Ezt kellen most megérteni.

  • Orsós Elemér

    SzundiMandi
    2022 március 9
    4:34 du.

    „Nagyon szorítok, hogy sikerüljön végre Magyarországnak jó oldalra állnia!”

    Melyik a jó oldal? A kizárólagos másik esélyes úgynevezett demokratikus ellenzéki összefogás -akik ugyanazok- mennyivel jobb alternativa? Csak a Göllner Úr által javasoltak vezetnének reális kilábalásra, de ahhoz minimum finn vagy osztrák tipusú függetlenségre lenne szükség, amit már 1989. október 23-án visszacsinálhatatlanul elszalasztotunk és azóta minden oldal ki keletre, ki nyugatra vagy mindkét irányra lerázhatatlanul el/lekötelezett:

    ” Kedves Márki Zay Péter! Beszéljünk arról ami valóban gyökeres változást okozhat az után a 170 év óta tartó sorozat-gyilkosság után amely akár a Nyugat, akár a Kelet, akár saját mészárosaink zászlaja alatt folyik e tájon. Ennek az évszázadok óta átvert népnek ne a Nyugatot igérgesse, könyörgöm, hanem azt, hogy a saját kezébe, az átvert, megalázott, sorozatosan megerőszakoltak kezébe adja végre a sorsuk feletti jogokat, és velük összefogva, közös erővel kalapálják majd össze azt a politikai-kultúrát amely végre rátereli ezt a népet arra az útra amelyre mindíg is vágyott: arra ami végre nem egy nyugati vagy keleti árokba, hanem az igazságosság, alkotmányosság és az ökológiailag fenntartható jövő felé vezet bennünket es testvéreinket a világ összes táján.”

    A M E N!!!!

  • SzundiMandi
    2022 március 9
    4:34 du.

    irod:

    „…A KMH féknyúz-fogyasztóknak üzenve őszintén kívánom, hogy sose kerüljenek olyan helyzetbe mint amiben most vannak az orbán legjobb barátja által megtámadott ukrán emberek, gyermekek, asszonyok és öregek…..”

    Csak nem látszik ki belöle semmilyen öszinteség – mivel akkor hónapokkal elötte követelted volna az általad annyira istenitett NATÓ-nál hogy irja alá ukrajna függetlenségéröl szóló megállapodást, de ennek az ellenkezöjét tetted…

    Tudom babám, aki valamit szóban megigér és utána elzárkózik az elöl, hogy papirra vesse, annak van egy neve: CSALÓ

    Szélhámos hazárdjátékos, aki arra játszik, hogy hol verhessen át

    Mint a nátó-t megtestesitö háborus hiénák, az élükön a keselyüvel

    Ok, hogy neked nem volt rá eszed, hogy felfogd, még az sem baj, hogy hangosan terjeszted a eltévelyedett meggyözödésedet, merthogy azt hiszed, tehát a TE VÉLEMÉNYED – de azon még nem gondolkodtál el, hogy egyetemben más Phd-s vak tévelygökkel mindezek okán azokat akik másként látják és szólnak, azokat gyalázzátok, ócsároljátok??!!

    Milyen kultur-körben nöttél te fel?
    Hadd kérdezzem már meg?

    A tükröd még nem szólt ugye, majd kivárjuk … várunk…
    Persze az idö halad, s ahogy sok-sok ártatlan ukránnak már nem adatott meg hogy megérje – nehogy az következzék be hamarjában, hogy megint ne adassék meg sok ártatlan lengyelnek, magyarnak ugyanugy ….

  • Nyugat, nyugat, nyugat – unalmas és tartalmatlan.

    Mellesleg Márki-Z-ből (a „futóbolondból” nem lesz miniszterelnök Magyarországon és sehol máshol. Se most, de soha.
    Visszamegy Kanadába eladónak a kisvárosi polgármestersége után.

  • D.Bernstein
    2022 március 10
    4:54 de.

    Inkább a „háborúról”* beszélj te senki.

    Ien..így, idézőjelben.Mert ez a nemtudni-kicsoda micsoda csak eképpen aposztrofálja azt az emberirtást ami most folyik nem messze az Európai Unió határaitól.

  • Bernstein nincs egyedül ezzel az idézőjelek között emlegetett háborúval.

    Pl.Bochkor Gábor , a kiöregedett rádiós „gegmen”
    aki a FIDESZ seggéből kapta az utasításokat*
    hogy min kell humoreszkálnia, még a régi, valóban jó és népszerű reggeli műsorában is ezt csinálta ha kellett.

    Nos tehát mostanában ismét erőltetni kezdte a régi dicsőségből kissé kikopott glóriát és egy harmad..na azé ne túlozzunk..egy harmincketted rangú szerencsétlen, normálisan beszélni aligtudó önjelölt „médiagurut” (hehe guru..hehehe” magamellé véve megint nyomatja a „reggeli show.”-t.
    Egyes autóba szorult jómagyarmunkásembereknek tetszik és királynak nevezik őket, szerintem leginkábbcsak szánalmas a próbálkozásuk.

    Gondoltam meghallgatom őket, mi a vélemény a háborúról.

    Tegnapelőtt az volt a reggeli téma (mert mindenhez értenek) hogy mi lehet a hangulat a Nemzetközi Űrállomáson és most idézem (szószerint) a szerencsétlen, beszélni aligtudó önjelölt „médiagurut” vagyis a Bochkor G. segédjét a szerencsétlenkedésben :

    „Mit gondolhatnak az ott lévő orosz és amerikai űrhajósok, ha egyáltalán tudnak róla hogy ODALENNT CICAHARC FOLYIK ”

    Hát ennyi kérem.
    Megbízási jópofizás egy, az egész Világra kiható tragikus helyzeten. „CICAHARC” aszondja.

    *Utasítások :
    Ez a Bochkor,a Tom Lantost , aki MINDIG és MINDENHOL latbavetve minden befolyását ( volt neki bőven) keményen kiállt Magyarország érdekei mellett, kettő vagy három reggeli műsorában folyamatosan, órákon át alázta !

    Őnmagát viccesnek gondolva.
    Még abból is vicceket fabrikált,
    hogy Mr Tom Lantos kicsit töri a magyar nyelvet.
    Csak mert Tom Lantos előtte párszor jól beszólt a Hungarófáraónak.
    Ezt speciel onnan tudom hogy Juszt Laci (gyerekkoromból ismerem) egy nagy riportot csinált Tom Lantossal és az le is ment a TV-ben.Abban beszélt róla Mr. Tom Lantos.

    Annyira undoríto volt hogy utána már csak akkor hallgattam a Bochkor műsorát ha kocsival mennem kellett valahová reggel.

    Az otthonom légterét nem szennyeztem az idiótikus vihogásával.

  • O1G
    2022 március 10
    6:19 de.

    Miközben az MSZP idején a Magyar Nemzeti Bank trezorjaiban nehezen összegyűjtögetett állami tartalékokat most arra herdálják
    hogy műkincseket vásárolgatnak horribilis pénzekért , amelyek aztán rendre valami oligarcha kastélyában kötnek ki.
    Mert ugye hogy néznek ki a csupasz falak, ha nincsen rajtok sok Rembrandt ?

    Na erre kérdezné az oligarcha-feleség még sötétebb barinője :
    -Tele van a fal Rembrandtal? És mivel irtjátok őket ?

    És akkor most még nem beszéltünk az Andrássy úti felvásárolt luxusvillákról stb..stb..meghogy ha egy mennyisége a közpénznek átmegy a Magyar Nemzeti Banktól egy alapítványba (értsd a Matolcsi családjának valamely alapítványába) akkor az „elveszíti közpénz jellegét” .
    (Hallottam anno a Klubrádióban.Azóta már bezárták.)

  • Pityi Palkó
    2022 március 10
    1:49 de.

    „Orsós Elemér 12:26 du.

    Dugúlj már be Orsós, te nagyobb barom vagy mint amit gondoltam rólad.”

    Szavaztasd meg!

  • Orsós Elemér
    2022 március 10
    8:02 de.

    Elszalasztottunk! (2 t-vel, pardon!)

  • Orsós Elemér

    butella
    2022 március 10
    5:14 de.

    Ez a bejátszás nagyon meggyőző volt és egyben nagyon megnyugtató számomra, mert igazolta azt a megérzésemet hogy, a nyilatkozó aspiráns nem magyar ügynök! 😀

  • Orsós Elemér
    2022 március 10
    8:02 de.

    Végighallgattam Rónai Péter parlamenti beszédét

    https://www.facebook.com/lehetmas/videos/510112000620678

    Nyilván hogy nagyon tetszett, Göncz Árpáddal egyenértékü kiállás
    Csakhogy tudta ö is, hogy ez max. egy kortesbeszéd a választásokra, amelyben kiállt valós, olyan társadalmi értékek mellett, amelyek összehoznak, megegyezéseket alapoznak meg, és nem arról szólnak, mint amiket itt tapasztalhatsz, hogy hogyan kell gyülölni, utálni a másikat, hogy hogyan lehet még nagyobb rágalmakat a másikról kitalálni, feljelenteni az AVO-nak, vagy az SS-nek – mikor melyik néven müködik …

    Ugyanugy, mint ahogy Márky-Zay is bizton tudja, hogy most ö sok minden lehet áprilisban, de miniszterelnökségre a legkevesebb eséllyel pályázik

    Ennek ellenére 4 év mulva – remélem – hogy nemcsakhogy lehet, hanem lesz is!

    Végre ugy néz ki, hogy szervezi a pártját – ahová az ország békés többsége jóérzéssel be állhat mögé.
    Azok akik nem pártpolitikai érdekek (hatalmi pozició) alapján töltik a szavazások közötti 4 évüket azzal, hogy másokat anyáznak, rágalmaznak és ócsárolnak, hanem dolgoznak, ünnepelnek együtt családdal, haverokkal – örülnek és nevetnek – magyarul az otthonukat és az országot békében épitik

    Ma, 2022 márciusában nyilván MZP-nek a hátterében levö koloncok ideáját kell szónokolnia – nincs más választása, ezt vállalta fel.

    Remélem hogy ezen koloncok ellen 4 év mulva sikerül egy olyan alternativát felépitenie, ami végre véget vet ennek posztkommunista idöszaknak – amelyet végre lehuzhatunk a klotyón (vagy az árnyékszékbe dobhatjuk) – vagyis annak a világnak az összes morbid maradványát – legálábbis mint politikai képzödményeket.
    Sajnos nyilván fog belölük maradni – de hát ilyen a demokrácia
    Tudod hogy Róna Péter egyertélmüen nem rejti véka alá hogy a devizahitel krimi volt, amit a Gyurcsány-Járai Zs.-Bajnai triumvirátus hozott össze?
    Ezért távozott ujra a magyar közéletböl és ment vissza Oxfordba.

  • Pityi Palkó
    2022 március 10
    1:49 de.

    csak azért, hogy tudd: elolvastalak …az égadta világon semmiben sem értünk egyet… hogy rólam szeméjeskedve mit röföx, az meg röhögény

  • Geyza,
    részint igazad is van,de csak annyi,hogy ne Einsteinnek legyen igaza a negyedik világháborúval kapcsolatosan.Engem viszont jobban érint az,hogy legjobb Amerikát kihagyni,mert Amerikához tartozni annyit ér,mint a most ratifikálás előtt álló atom alkudozásuk az iráni terror állammal.Saját magukat is csak annyira tudják megvédeni,hogy fülükkel-farkukkal a lábuk között sok amerikai elhagyásával győztesen hazatértek a barlanglakóktól Az ukránok győzelmében ne legyél olyan biztos,mert őket is… Na, itt nem írom tovább.Nem tudom,hogy Putyin hallgatja-e az izraeli, ma már nyugdíjas stratégák véleményét erről az egész harci kakamajkáról.Ha igen,hát…Ezt sem írom tovább.Az esetleges ukrán nácik uralmát pedig úgy fogadd el ahogyan eleinte a német nácikra is csak legyintettek és Chamberlain megmentette a világbékét.
    Aztán csak legyártottak néhány millió halottat,a mi halottainkon kívül is.Ne gondold,hogy az ukránok fájdalma egy pillanatig is zavarja vagy megzavarja gondolatvilágomat.Amikor azt a szót hallom,hogy ukránok nekem Kishinev,Baby Yár,Kamenyec Podolszkij és a sok-sok egyéb helyeken elkövetett tömeggyilkos pogrom jut eszembe.A menekülteket segítsék meg a különböző,Izraelt elítélő országok és a Vatikán.A zsidó menekültek,(nem csak Ukrajnából) teljes jogú állampolgárokként azonnal be vannak fogadva a zsidó nép egyetlen országába.Ezt ajánlhatom:Inkább előbb,mint utóbb. Ez létezésünk alaptörvénye.

  • Gabriel
    2022 március 9
    1:36 du.
    é pá?: faz favor!
    democracía{!!!}
    da cual cosa ‘tás falando?

    saúde

  • Pityi Palkó
    2022 március 10
    1:49 de

    Te meg kinek hiányzol?
    Vagy neked hiányzik valami?
    Használj viagrát….

  • Rodeio

    csak neked – mert érted – ha megengedi Isten – tudod, Deus se permitirá
    discurso na midia de progressista do brasil

    ugyan mondhatnánk, hogy egyenlö Andrásunk irányvonalával – de nem, mert hogy nekik van szemük is
    USP – szociologus prof.

    https://www.youtube.com/watch?v=aQ5tudEG_YY

    p.s.
    hogy én mögéjük is látok, igy azt is látom amit ezek sem, azt most hagyjuk

  • Gyuri10

    https://www.youtube.com/playlist?list=OLAK5uy_la3Vj1l2Bk6sadJxny4sEcvh-YCYBGVRQ

    Amennyiben kegyet gyakorol e lapok fáraója …
    vigadjunk egy kicsit

  • Asszem MOST nullázza le Putyin azt a dicsőséget és emlékeket
    ami a Szovjetúniót és ebből fakadóan Oroszországot is övezte
    a náci Németország leverése miatt.

    (Az más kérdés hogy a többi szovjet utódállamról nem szoktak beszélni holott azok is vastagon kivették részüket a Nagy Honvédő Háborúból.Legfőképpen Ukrajna.)

    Most viszont, ha egy tizenévesnek aztmondod hogy hát de Oroszország leverte Hitlert, akkor először is lekattintja a Facebookot a mobilján, majd különös tekintettel rádnéz.

    És csak annyit mond :
    Lehet, de amit most látok hallok Oroszországról az undorító.
    Hiába mutogatnak nekem régi filmeket amiken az ötágú csillagot viselő repülőgépek harcolnak valakik ellen, most csak azt látom hogy az oldalukon ötágú csillagot viselő repülőgépek szülészotthonokat, gyermekkorházakat bombáznak, lakótelepeket égetnek porrá és az előlük menekülö nöket, gyerekeket és öregeket bombázzák.

    Ez a generáció fel fog nőni és tudjuk hogy amit egy ember a fogékony, tizenéves korában tapasztal, az meghatározhatja az egész későbbi életét.

    (Nem véletlen hogy a NER elfoglalta az iskolákat.)

    Nostehát, véleményem szerint Oroszország legalább ötven évre ki írta magát a művelt világ történelméből.

  • Ez az az állapot, amit senki sem szeretne átélni, akit egy picit is jobban érdekel(nagy szavak jönnek !!!)az ország, mint saját jövője. Zajonghatunk, O1-ezhetünk, ezt Józsi, az orvosmúzeumos b@xta el még anno, a semmihez nem értésével és az idióták gyülekezete felett 0,000001 mm- nyi intellektusával. Volt már az elmúlt 12 évben olyan – magát komoly ellenzékben véleménytformálónak tartó – természetesen emigrációban élő publicista is, aki a megoldást a választás bojkottálásában látta, mondván majd akkor az EU is lép, csak azt nem mondta meg, hogy hova. Sajnos ezek mind-mind félrevezették eddig ezeket az agyukat nem túl sok gondolkodásra használó hazánkban élő és választásra alkalmasnak minősítetteket. Azt pedig ismerjük, hogy az agyatlanok és félrevezetettek hova és kire, kikre szavaztak eddig. Sajnálatos módon az ellenzék rengeteg magát alkalmasnak találónak kikiáltó megmondóembere sem tudott valóban váltásra alkalmas programot/társulatot összeállítani, előadni. Abban egyetérthetünk, hogy a mai garnitúrát le kellene váltani, ez nem lehet kérdés, a kérdés az, hogy akik MZP zászlaja alatt összeálltak, azokat mi motiválja a húsosfazékon kívül. Mert ez a szép, sok szavas-mondatos dolog csak egy másik függőség melletti elkötelezettséget vetít előre és nekünk ezek a csatlakozások az elmúlt 600 évben nem váltak be. És az se vált be eddig, ha valamilyen katonai tömbhöz csatlakozva idegen katonákat engedtünk errefelé lakni, bármit is igértek a lakhatás fejében.
    Szóval és tettvel, szeretnék a még hátralévő pár évemben olyan országban lakni/élni, ahol se a jobb, se a bal oldalán nem állunk a mondabeli lónak/csodaszarvasnak, hanem a hátán ülünk, pofával a feje felé és nem tolatunk.

  • Andrew_s
    2022 március 9
    7:35 du.

    jó kis klub!

    a hejzet fokozódik!!! a nemzetközben!!!

    {is}

    MZP majd kiérkezik kanadába és vállalkozik a történelem szellője elfújja;

    OV marad!

  • Geyza
    2022 március 11
    6:15 de.
    „Nostehát, véleményem szerint Oroszország legalább ötven évre ki írta magát a művelt világ történelméből.”
    ————————————————————
    Nézz utána alaposabban,hogy az elkövetkező ötven év több vagy az ukrán náci-csürhe mindörökre.Ha egyáltalán a”ruszkik” olyan balfácánok lesznek,hogy hagynak belőlük hírmondót.Addig is mondd el,hogy ezek a nagy-kultúrát képviselő rohadék tetvek,mit adtak a világnak a pogromokon kívül.Ha a pogromokat kultúrának nevezed akkor tényleg haszonállatok.Velük csak a”két egytestvér” hazája versenyezhet.

  • Geyza,
    eléggé kár,hogy már nincs Szovjet hatalom,akik kordában tudták tartani a nácikat és szimpatizánsaikat a saját berkeikben és a fél világban is.Még ma is sokban Tőlük függ az iráni terrorállam atomzsarolása.Azoktól jobban kell félni,mint Putyintól.Vallási megszállottaknál nem tudhatod,melyik elsötétült pillanatukban mondják be a 40-100 ultimót.Azért afelől megnyugtatlak,hogy „nem pihen és nem alszik Izrael őrzője!”(Tórából fordítottam:
    „לא ינום ולא ישן שומר ישראל”)

  • Kedves András! 2022 március 9, 10:57 du.

    Nagyon könnyen meglehet, hogy igazad van (lesz), de akkor is (meg pláne!) embernek kell maradnunk.

  • gyuri10 , 2022 március 10, 5:23 de.

    Ne felejtsd el, hogy mindenki a saját bűneiért felel – amiért garantáltan meg is fog felelni. Ez amúgy mindenkire (is) vonatkozik 🙂

  • Gabriel
    2022 március 10
    10:27 du.
    Egész jól elszórakoztam egy darabig,de annyi youtube jön be,hogy besokalltam.Minden esetre köszi szépen.Gy.

  • Geyza
    2022 március 11
    6:15 de.

    ceterum censeo Hannibal ante portas!

    fusson ki merre lát, elég volt 2014 óta az egész demokrácíjá ból is, alkalom adta magát! {WHO: 2347891 menekült volt egy órával ezelőtt}

  • Gabriel, 2022 március 10, 9:36 de.

    Az összes rosszindulatú fröcsögés, pitiáner sz@rkeverés, okoskodás, ítélkezés és gyűlölködés amit kommentként lejegyzel itt a KMH-n a szíved és elméd siralmas állapotáról állítja ki a bizonyítványt. Hidd el mindannyiunknak jobb lenne, ha észhez térnél!

  • Elemér , 2022 március 9, 12:26 du.
    „Ez elképesztő! Nem tudom eldönteni hogy, Zelenszki és Márki-Zay közöl ki a hasznosabb ügynök!” – Elemér, ezt már rég eldöntötte neked a bayerzsóti! 🙁

    ferenct , 2022 március 10, 10:06 de.
    „Mellesleg Márki-Z-ből (a “futóbolondból” nem lesz miniszterelnök Magyarországon és sehol máshol. Se most, de soha. Visszamegy Kanadába eladónak a kisvárosi polgármestersége után.” – Vajon ki tudná ezt nálad jobban?
    Az oroszok nem fogják megtámadni az ukránokat – ezt is minden hülye tudta! – Ugye, na ugye?

  • Geyza és Pityi Palkó! 👍👍👍

  • Gabriel
    2022 március 10
    6:46 du.

    azt csiripelik a verebek, hogy MZP ragyogóan bazsevál is, igaz ez?

  • Ketsegteleul Golner ur nagyon palyazik a Zay Peter miniszter-elnok sajtofonekenek lenni.

    Bizponyara feladta remenyet a volt fonoken?!

  • Mar is ket es fel million menekult Ukran aritotta-el a nyugatot, de mi lessz amikor majd Putin hadai kezdik a teljes harcokat Kyiv meghoditasaert?

    s alig hiheto hogy a fital orosz bakak buszkek lehetnenek teteikre, amikor az Ukran ellenallasok egyre erosopdnek.

    Putin csupan egy gyors gyozelemmel less kepes hatalmon maradni, a kozvelemnye az ellenkezzojet bizonyitja.

    Nyugaton az eleso kerdes hogy mi tortent Putin elmei-allapotaval, hiszen sem logika, sem elony vagy jovedelem Moszkvanak ne, leteik ebben a haboruban.

    Nem josolok, de az a nagy lehetoseg hogy Putin vegzesevel vegzodhet talan majd Ukrajna meghoditasa.

    Az Orosz lakossag nem buszke a jelen haborujukra, de fokent Putin kozvetlen haverjait erinti a kovetkezmenyek, hajlandok lennek kovetni Putint a bukaruklba????

  • Gabriel
    2022 március 10
    5:58 du.

    Boda Marcsi 2…hehehehe…Bodabriel…

  • Gabriel
    2022 március 10
    9:36 de.

    Szokásomtól eltérően elolvastam ennek a litániádnak az első harmadát.

    Olybá tűnt hogy ez csak szavakból formált értelmetlen zaj.

    (Lehet hogy a második harmadától volt benne valami érdemleges,
    de nem várhatod el hogy bárki átrágja magát a szarodon, hátha akad benne friss muffin.)

  • Tisztelt Göllner Tanár Úr !
    – Nem vagyok rá büszke, de hála a kanadai oktatásügynek kollégák lettünk…
    – Sajnálom, a vállalhatatlan szamárságokat amiket M-ZP dolgozata kapcsán elkövetett…
    Volt egy kitűnő ötlet, „előválasztás” néven, itt egy pancser visszalépés miatt M-ZP, Dobrev Klárával került meccsbe!
    Itt a baloldal Dobrev undora, proteszt szavazatok formájában
    erre a politikailag is szerencsétlen de jó külsejű figurára
    zúdult.
    – A kormányoldalnak ez ajándék, – akár újra jelentős győzelmi esélyt kapott a kezébe…
    – A lúzer oldalnak is ajándék, mert a brutális vereség esetén M-ZP viszi el a balhét egy személyben..!

  • Bravó András! 👍👍👍

    Változásra van szükség! Felhívás Magyarország előrelépésére

    Külföldön élő és ott dolgozó, de Magyarországért elkötelezett egyetemi tanárok csoportjaként nagyra becsüljük a magyar nép munkáját, de növekvő aggodalommal figyeljük a jelenlegi kormány tevékenységét és annak egyre súlyosbodó következményeit az ország sorsára nézve. Különösen a következő területeken van változásra szükség, hogy Magyarország ismét a nemzetek közösségének megbecsült tagja legyen.

    Kötelező elolvasni:
    https://www.es.hu/cikk/2022-03-11//valtozasra-van-szukseg.html

  • Geyza,
    Nekem az a „reményem”,hogy Oroszország nem fogja végleg kiírni a náci csicskásokat a történelemből,mert az már az egész földnek nevezett golyóbis kiírását jelentheti az űrből.Nem lenne (Itt) többé senkinek gondja a világ túlnépesedésével.Tudom,hogy Te megérted csapongó gondolataimat is.

  • Bendeguz79
    2022 március 11
    12:40 du.

    grizi, R.F. Central Bank + private banks of that country !!!
    minden külföldi tartozásukat átváltották Rbl -ra {múlt idő!!!} és minden egyes tartozás esetén egyedi elbírálás alapján Rbl-ben törleszt ez Σ = $500000000000 {magyarul ez a tartozás nullává válik, veszteség a hitelezőknek}

    ezen felül új szeméji hitelkártyákat ad ki aminek a fedezete Kínai bankban Rbl fedezet

    ez már nukleáris vagy még hiányzik valami?

  • Amijó slapinknak hagy gratuláljak, hogy a kanadai egyetemi plagizálás jutalmaként tanárrá sikerült eladnia magát (remélhetőleg nem itt a közelben). A csalás és korrupció alap belépő a NER-be így nem is csoda, hogy kezd révbe érni a csalhatatlan elemzések és jövendölések ifjú bajnoka – (emlékszünk még ugye a Trumpné-re vonatkozó tippjére is, aki félkézzel tönkreverte a demokratákat! 🙂 Legyen ilyen a mostani jóslatod is.

    Leginkább a Vidnyánszky által lenyúlt szfe-n tudom elképzelni oktatóként ifjú titánunkat. Sok sikert és kophatatlan nyelvet kívánok hozzá!

  • Rodeo11
    2022 március 11
    8:48 de.

    Az előválasztás nevű közpolitikai kamu (Mo.-on nem a választáson választják a miniszterelnököt, hanem felkéri a szintén nem közvetlenül választott közt. elnök) során MZP állítólag azért nyert, emrt sok új fiatal szavazó adta rá a voksát.
    Tagadták ugyan, hogy a Fidelitas, a Fidesz hól felfogott érdekében, mozgósította volna a sorait. Miközben az ott kimutatott támogatottság furcsa módon eltűnt, köddé vált, mintha sosem lett volna. Mintha mégis csak a Fidelitas….
    Az előválasztás után valamennyire mégis megemelkedett a kumulált támogatottsága az ellenzéknek. Nem az összefogócskának, hanem a pártok támogatottságát összeadva.
    Akkor is mondtam, és még páran, hogy 1 DK+1 Jobbik+1 MSZMP szavazat az nem 3 szavazat, hanem baromi jó esetben másfél. Aztán, ahogy az emberekben tudatosult, hogy tényleg megígértek egy választási szövetséget, választási pártot maga mögött nem tudó de azért közös listát, illetve ahányszor MZP mikrofont kapott, úgy csökkent az ellenzék támogatottsága. S csökken jelenleg is. Hála MZP fáradtságot nem ismerő megszólalási kényeszének. Ami nem párosul a mérlegelés kényszerével.
    Egy randevún ugyanis lehet, hogy teljesen jó az „ami a szívén az a száján” a partnernek. De egy miniszterelnöktől inkább azt várnám, hogy „ami a fejében, az a száján”. Főleg, ha a szívében egy kereszténykatolikus kurzuspolitika köde ül. Aminek a nevében még kevés embert tettek boldogabbá a Földön. Viszont elég sokat megöltek az évszázadok során.

  • Bendeguz79
    2022 március 11
    12:40 du.

    grizi, emezt írád vala fennen:
    „Nyugaton az eleso kerdes hogy mi tortent Putin elmei-allapotaval, hiszen sem logika, sem elony vagy jovedelem Moszkvanak ne, leteik ebben a haboruban.”

    namost az elnöki rendelet a külföldi szankciók miatt RBl ben törlesztés az teljes agyficam? szerinted?

    de ezen felül a szankciókra a válasza USA-nak: {röviden, hogy legyen türelmed elolvasni}

    az a gáz, hogy nincs sem olaj, sem gáz, sem könnyű sem nehéz sem föld- fémek

    az meg már a V.V. Putyin teljes meghibbanását mutíttya?

    van viszont egy 4500000000 fős új piaca közös érdekekkel!?

    ezt te hogyan minősíted? ez már a V.V.P. agylúdtalpa + nem is kell neki Yuki, csak tisztogattya a fölösleges „elemektől” ez Mariupol ban meg is történt többek között, Zelenszkiy meg a zseni már na mit is akar? persze ha haggyák neki?

  • Orsós Elemér

    SzundiMandi
    2022 március 11
    10:34 de.

    „Az oroszok nem fogják megtámadni az ukránokat – ezt is minden hülye tudta!”

    Az EU, az USA és az ENSZ hányszor embargózta vagy csak ejnye-bejnyézte 8 év alatt a nyugati tőkével(5 milliárd dollár!) és kecsegtető politikai bíztatással, ráadásul helyi náci banderisták igénybe vételével hatalomra juttatott bábkormányokat a kisebbségek elleni durva rasszista megkülömböztetésekért és sovinizmusért? -Ugye, na ugye? Pedig már evvel is elejét lehetett volna venni a mostani katasztrófális végkifejletnek, ha éppen nem ez lett volna a céljuk!
    Naszóval, nem kell mindent a ruszkikra fogni, mert az eredménytelenül -főleg önmagukat- embargózóknak sokkal nagyobb a felelősége ennek a háborúnak az erőszakos kiprovokolásában, mint az USANATO-val sarokba szorított ruszkiknak! És mellesleg kíváncsi leszek hogy, mikor jön rá Európa hogy ez az egész az ő gazdasági bekebelezéséről szól, amit a TTIP-vel nem sikerült végrehajtani, mert még a legbutább polgára is rájött a turpisságokra és kipeticiózta?!
    (Mellesleg az állandó bayerzsótira való hivatkozás nem a szimpáta freudi elszólása? 😀 )

  • Orsós Elemér

    ptg028
    2022 március 11
    7:53 de.

    Teljesen korrekt!

  • Kókler. (már ezzel sok szót pazaroltam rá)

  • SzundiMandi
    2022 március 11
    10:06 de.
    gyuri10 , 2022 március 10, 5:23 de.

    „Ne felejtsd el, hogy mindenki a saját bűneiért felel – amiért garantáltan meg is fog felelni. Ez amúgy mindenkire (is) vonatkozik”
    ————————————————————
    (Mi és)Én már nyolc évesen „megbűnhődtem a múltat s jövendőt”. Ezek után már nyugodtan kiírhatnám a történelemből az összes pogromhuszár népet.Sajnos a kerekeket nem az én pedálom hajtja.

  • SzundiMandi
    2022 március 11
    5:42 du.

    és mire megy azzal, hogy:{???}

    „hogy Magyarország ismét a nemzetek közösségének megbecsült tagja legyen.”

    mivel már legalább 3 nagycsoportos közösség is létezik valamint a kiscsoportosok, te mejikbe akarsz??? és hogyan legyen megbecsülve?

    ki a becsűs? és mi alapján becsüli fel mint a vágómarhát?

    mennyi gond? és közben tavaszi szél fuvall

  • Andrew_s
    2022 március 11
    8:27 du.

    kösz, Bandi, teljesen kimerítő, de sok más quizling is taccsra lett az éveksorán téve, most éppen Juan Guaido ment a petrezsejem közé a zőccséglevesbe, de Keiko Perú ban,…

    MZP nem az egyetlen cicababa {hja tudtad, hogy a Világ Macska Szöveccsége kitiltotta az orosz kistigriseket a Nemzetközi Macska versenyekről?}

    MZP ahogy ti akik élvezitek a létét jól tuggyátok:

    csak hagyni kell beszélni és utána egymás után lejátszani ugyanannak a csoportnak akik korábban hallották, hogy ugyanarról a dologról legalább 12 féleképpen képes „állást” foglalni a tanítómestereitől nem esvén nagyon távol!!!

  • Orsós Elemér
    2022 március 12
    4:25 de.

    Elemér az € kriptája régen kész! lassacskán meg is telik de „valaki” mindig vétózik! nem tudod ki az a fekete seggű?

  • Elemér, 2022 március 12, 4:25 de.
    Tényleg azusaésanató provokálta ki, hogy lövik a „sarokba szorított”??? oroszok Ukrajnában a civileket, óvodákat, kórházakat, öregeket? OK Elemér, tök feleslegessé vált a veled való kommunikáció!

  • Göllner András

    @ Slapaj

    Látom a csipa kiosztotta a repetát, a kecske magához mekegte a mosónőt. Tudod te mikor leszel az én kollegám ? Akkor, ha rendet csinálsz a fejedben, kipakolod onnan azt a szemétdombot amelyből ide eresztgeted a methént, mert a világ összes felüljáró el van zárva az olyan kis büdöskék elől amilyen te vagy, lúzer.

  • „Hagyjunk már fel végre ezzel az óhéber dumával, amely csupán az idelenn disznolkodó, karikásszemű lábvízkereskedők malmára tereli a vizeket.”
    —————————————————————- Így kell antiszemita szöveget tanári szinten beírni.Kiérezhető belőle a szentjóbi olivér vérvonala.Ha van igazság e-földön,még a kötél is szorulni fog.

  • Göllner András

    @ SzundiMandi

    Köszönöm. Örülök hogy láttad, egyetértesz és idelenn is terjeszted. Remélem majd odafenn is megjelenik, hogy az idelenn csalinkázó büdöskéknek, karikás szemű lábvízkereskedőknek, bendegrúzoknak legyen min dühöngniük 🙂

  • SzundiMandi
    2022 március 12
    11:13 de.

    Somerset Maughm? mondta? színház az egész világ, Maruipol is az ott egyetlen gyermek és terhes anya sem halt meg mert a kórház üres lett volna ha nincs benne tele az AZOV BATALLION fasiszta náci bűnözőivel erről képriportok keringenek hogy festette a maszkmester a modell terhes csajt és mijen kispárnát szorongat a derekán

    a többi rablómese az azov batallion egyesével és tömegesen megsemmisül addig ott csend nem lesz
    yukik főztek maguknak valamit egyék meg!!! a kanál zelenszkiy művész elvtársnál van akinek az Izraeli Miniszterelnök teljes és azonnali kapitulációt javasolt

    azóta zelenszkiynek gyanús szaga is van!

  • Göllner András
    2022 március 12
    11:41 de.

    „a kecske magához mekegte a mosónőt”.
    ————-
    Ez már halottgyalázás.Jellemtelenre jellemző!Itt már a farok csóválja a kutyát.Ennél többre nem tellik a kanadai nyugdíjas professoroknak.

  • Orsós Elemér

    SzundiMandi
    2022 március 12
    11:13 de.

    „OK Elemér, tök feleslegessé vált a veled való kommunikáció!”

    Szerintem is! 😀 Egyébbként ha igaz lenne a patás oroszokról terjesztett népírtó álhíred vagy ha az exhibicionista Zelenszkij emberszámba venné és nem jelentéktelen kálónak az egyszerű ukránokat, akkor már rég vége lenne az „újorosz birodalmi imperialista megszállásnak”! Persze figyelmen kívül lehetne hagyni a fősodor monopol helyzetet uraló média véleménydiktatúráját is és a bizonyosság kedvéért más helyről is érdemes lenne tudakozódni, de ahhoz elfogulatlan tárgyilagosság kellene, ami viszont Nálad nincs ahogy érzékelem! 😀

  • / Géjjza ásít… /

  • Nagy öröm a magamfajtának benézni négyévente ebbe a fórumba: újra tömeges kétségbeesett és dühös hozzászólás a tolerancia-bajnokoktól, akik kezdik már kapisgálni, hogy megint rezsiszilárdék osztják majd az észt (pénzt) négy évig.
    Milyen elkeserítő lehet „decens” docensként ezt sorozatban elviselni, szellemileg alultáplált fideszesek, bangónék, szabótímeák ropják a csárdást, emeritusék meg árulják a petrezselymet. És már Hillary sem segít…
    …………..
    Diktatúra, optimális diktátorral az élen!

  • . Geyza 11.6:15 ne beszélj mellé!
    ˙

    Te az efféle szösszeneteiddel, mint ez is itt, csak a magad

    számára nyitsz egy kiskaput, egy keskeny ösvényt, hogy ezentúl

    tükörbe nézve ne kelljen majd annyira szembeköpnöd magad, amikor

    egykori és a mai éneddel,gyakorlatoddal(USAszovjet utak stb)

    és az elveiddel(?),vagy a már akkor is felületesen laza hiteddel

    találod magadat szembe.Igen,ez a legnehezebb,megtagadni önmagad.
    ˙

    – Ezért, magyarázkodsz így összevissza már előre is; hogy bezzeg

    te – mert az ÉN nálad a központi kérdés – már megmondtad. 🙁

  • Márkizajnak már többek tanácsolták, hogy két napra menjen ki Kijevbe. (Fegyverrel vagy lőszer nélkül…) Addig sem mondana itthon csacskaságokat, kicsit okosodna, s növelhetné a kormánváltók népszerűségét. (Megtette ezt pl. már az Index tufdósitója is…)

  • Rodeo11
    2022 március 12
    4:43 du.
    „yukik főztek maguknak valamit egyék meg!!! a kanál zelenszkiy művész elvtársnál van akinek az Izraeli Miniszterelnök teljes és azonnali kapitulációt javasolt.

    azóta zelenszkiynek gyanús szaga is van!”
    ————————————————————————
    Ne satírozd mocskos antiszemita mivoltodat.Gyere ki a farbával: „Büdös zsidó”a ti szeméttelepeteken ez a szójárás.

  • Orsós Elemér
    2022 március 12
    5:45 du.

    Elemér nem tudom arrafelé hogy álltok MSM ügyben itt be vagyok borítva velük és a sikítófrász ömlik belőlük teljesen skizókká váltak ugyanabban a mondatban szét van verve ronggyá a púúúú’tn & Co. és már ír magja sincs de a mondat befejezése úgy szól, hogy már megint és a lengyel határtól 60 mérföldre a Yuk Rajna-i harcimarcit pofozták ronggyá és hogy ez mijen rettenetes, meg borzasztó és szörnyű meg hallatlan és Lindsay Graham szenátor rezgő fejjel hisztérikusan azonnali rendszerváltást követel az orosz néptől mert „ez” mégsem mehet így tovább és 5 percenként jön egy valamikor nagy volt guru és megaszongya miközben Yuk Rajna térképe egyre inkább pirosra válik a sárgából! MEGÉRETT? MÁR CSAK LE KELL SZEDNI ÉS ALMUSKÁT CSINÁLNI BELŐLE

  • Akkora hazudozás megy itt a fizetett féknyúz-terjesztőktől, hogy ez már mentális környezet szennyezéssel ér fel!
    Sújtson benneteket a félrevezetett magyar nép megvetése! 🙁

    „Semmi sem igazolja az Ukrajna elleni orosz inváziót, ezért azt kérik Oroszországtól, vessen véget a konfliktusnak, és üljön tárgyalóasztalhoz – jelentette ki az izraeli külügyminiszter vasárnap Bukarestben, román kollégájával közösen tartott sajtótájékoztatóján.
    Jaír Lapid rámutatott: Izrael mindent megtesz a békés rendezésért, együttműködik szövetségeseivel, az Egyesült Álamokkal és az európai partnereivel, hogy megpróbáljanak mielőbb véget vetnie a tragédiának.”
    https://www.portfolio.hu/global/20220313/izraeli-kulugyminiszter-semmi-sem-igazolja-az-ukrajna-elleni-orosz-invaziot-533083

    https://izraelinfo.com/2022/03/13/lapid-bukarestben-putyin-vessen-veget-az-ukrajna-elleni-invaziot/?fbclid=IwAR2EKnjx5xXqVu95OjOBCrYUcYMZTw1J43DWBxfodOB5lxTyxBwZPiivlkw

  • SzundiMandi
    2022 március 11
    8:24 du.

    Nálad is a sárga irigység a valóságos hajtóerö az ami mozgatja az énedet …
    Krizis helyzetek kinyilatkoztatják a valódi éneket …
    Olyan mint a bor – benne az igazság

    Meg vagytok részegedve – vértöl ….
    Fogjatok össze a geyza nevü örült megrészegült sorstársaddal biztos be tud szerezni a seprunél modernebb repülöalkalmatosságot – aztán Kárpátalján a seprünyélt meg add a szegény áldozatok kezében

    P.s.
    a fenti jelölt akinek szöveggyujteménye a cikk – nyilván a censor által IS mindenek felett pártolt favorit – nyilván igy én itt egy ellenség vagyok – ezért bármi módon gyalázásra vagyok itélve
    A haza had vesszen a gyülölet oltárán …

  • Orsós Elemér!

    Nem a tartalom miatt, hanem a riportalany miatt
    Miatta sem azért amit mond, HANEM A BESZÉDE MIATT!

    https://www.youtube.com/watch?v=qFh0MmbV5zE

    Szóval ha a Cens Ura a „demokrácia” oltárán nem áldozná fel, akkor kérlek hallgasd végig a kárpátaljai hölgy beszédét a pesti tájszólás tükrében
    megjegyzném, hogy az itteni stáb igyekszik (legföfépp a müsörvezetö) választékosan kommunikálni

    p.s.
    Christopher Á.
    a beemelés célja valóban a magyar beszéd tradiociánális formáját hallgatása …
    Mint ahogy a Kodály zenei gyüjtésének is a magyar zenei tradiciók megörzése …

  • Göllner András

    @ gyuri10

    Mi van lábvízkereskedő, már megin az agyadra ment a hugysav? Ne nekem, a karikásszeműnek óbégess. ő a te jobbkezed idelenn. Én csak a csalánt szállítom nektek. Hogy mit vertek vele arra senki se kiváncsi.

  • SzundiMandi
    2022 március 13
    1:02 du.

    a Lapid mit tud tenni ezügyben???

    én tudom mikor és hogyan lesz vége, de nem árulom el,

    hagyom tárgyalni a világ eszeit ojan izgalmas és érdekes ahogy
    az események fojnak…

    a mai napig a demokráciák kötöttek egy usque $850000000000 tőke értékű fegyverszállítási ügyletet Yuk Rajnával kamatos kamatra hosszú lejáratra, némej guruk aszongyák ez az évszázad üzlete, tehát a kamatok növelése céljából a zelenszkiy-klitchko trió {klitchko-ból kettő van a világ boldogságához} harcra buzíttya a népet {már aki nem migrácsolt elsasszézva a hőssé válástól}

    majd jól odafigyelek, hátha valami ojan is lesz amit én nem számoltam ki 4 héttel ezelőtt!

    te meg csak írjál, ojan harcias! hogy ihaj

  • Orsós Elemér

    Gabriel
    2022 március 13
    9:17 du.

    Köszönöm szépen, valóban élvezetes, hasonlatos Ruzsa Magdi beszédmódjához, pedig Ő délvidéki! Imádom az összes tájszólást, főleg a nem kiműveltekét!

  • Orsós Elemér

    SzundiMandi
    2022 március 13
    1:02 du.

    „Akkora hazudozás megy itt a fizetett féknyúz-terjesztőktől, hogy ez már mentális környezet szennyezéssel ér fel!”

    Most fején találtad a szeget! 😀 De ez nem egyoldalú, aminek egyik indoka ez is lehetne, ha elfogulatlanul, nácizás nélkül, csupán csak józan paraszti ésszel bele tudnál gondolni:
    https://youtu.be/Kj_NnLapIxk

  • SzundiMandi
    2022 március 13
    1:02 du.

    Ha végigböngésznéd az -általad is kizárólagosan preferált- összes fősodor médiát(DW, FAZ, CNN, Foxnews, BBC, New York Times, Amerika Hangja, Szabad Európa Rádió stb.) megtapasztalhatnád hogy, még azok között is hatalmas eltérések tapasztalhatók a hírek tartalmát illetően melyből a kikövetkeztethető igazságot az ellenoldal hasonló csúsztatásaival még összevetni sem lehet, mert azok meg liberálisan, demokratikusan le vannak tíltva! 😀 Ezek után Te hogyan tudod megállapítani hogy mi a valóság? Hasraütve vagy nézettségi, népszerűségi index alapján kiválogatva, esetleg belédsulykolt/nevelt elfogultság alapján? 😀
    Viszont abban megegyezhetünk, hogy a kisember a valós tények közelébe sem kerülhet, mert az sajnos a nagypolitika csinálók kizárólagos privilégiuma! 🙁

  • Geyza! (2022 március 10 11:34 de.)
    Az általad megnevezett rádiós músorvezető a kgb – (szándékosan írom így!) – emlőin nőtt föl ismereteim szerint. Ha jól emlékszem, idestova másfél éve vezeti Magyarország „leghallgatottabb” reggeli ébresztő műsorát.
    Nohát ez az ember az, akinek a nő csupán „nőstény”, a másik ember anyja „lógó csöcsű”, a munkavállaló alkalmazott „csicska”, aki szerint a „fürdőkádba vizelni férfias” dolog… – az idézőjelbe tettek az ő saját kifejezései (van még „dagadt nő”, „kitárt combok”, stb.) – …
    Egyébként pedig legyen bármiről szó, egészen biztos, hogy a második-harmadik mondatában már a nemiség, a szex a téma; legutóbb például Szandi próbálta meg igen intelligensen helyre tenni, sikertelenül.
    Az igazi baj: ez az ember – én így nevezem: a nemzet hímtagja – pillanatnyilag az ország leghallgatottabb műsorvezetője. Ekkora igény van kis hazánkban az igénytelenségre. Ezért aztán egyáltalán nem vagyok optimista; csupán reménykedem …

  • SzundiMandi
    2022 március 13
    1:02 du.

    a Lapid mit tud tenni ezügyben???

    én tudom mikor és hogyan lesz vége, de nem árulom el,

    hagyom tárgyalni a világ eszeit ojan izgalmas és érdekes ahogy
    az események fojnak…
    majd jól odafigyelek, hátha valami ojan is lesz amit én nem számoltam ki 4 héttel ezelőtt!

  • Orsós Elemér
    2022 március 14
    6:26 de.

    Tisztán kihallható a bészédéböl a jóval több magánhangzó következetes használata

    a magas és mély a, e, az ö és ö diferenciált használata (merthogy ezek nem rövid, vagy hosszú hangváltozatok mintahogy a grécsi-féle félmüvelt idióta hirdette)
    A toldalékok és ragok ennek megfelelö következetes használata
    és még egy fontos: a kettöshangzók használata – ami szintén módszeres kiírtásra került a nyelv-üldözök hathatós, fáradságot nem sajnáló romboló munkája okán

  • Elemér !2022 március 14,12:24 du.

    „… a kisember a valós tények közelébe sem kerülhet, mert az sajnos a nagypolitika csinálók kizárólagos privilégiuma!”
    – Ne beszélj félre már megint Elemér! Vannak ugyanis egyértelmű tények … Ki támadott meg kicsodát? Ki lövi a polgári lakosságot, lakóépületeket, kórházakat és óvodákat? Honnan kergettek el 2 millió embert?

    Nézd meg ezeket a képeket és szégyelld magad Elemér!
    https://kepek.444.hu/2022/03/15/sokkolt-ukran-civilek-akiknek-romma-lotte-az-addigi-otthonukat-az-orosz-hadsereg

  • málnaszőr
    2022 március 13
    6:59 de.

    /Géjjza most únottan tovább lapoz /

  • Miklós bá’
    2022 március 14
    3:26 du.

    Erről nem tudtam, mindenesetre figyelemre méltó.

    Az kétségtelen hogy az ilyen szardarabkák humoreszkálására nagy igény van ma itthon.

    (Mit tagadjam, egy időben -jó régen,sok sok évvel ezelőtt- én is jókat tudtam röhögni az eléggé profi módon felépülő reggeli agymenésein, igaz akkor még ott volt a (jó értelemben) nem teljesen normális Boross Lajos és Voga aki akkor még humoránál volt. Ma már ez nem mondható el róla. Amiket manapság előad reggelente mint meghívott vendég, azok inkább egy szerencsétlen falusi mosónő jajveszékelésére hasonlítanak.)

    Aztán ez elmúlt. Ahogy egyre jobban előtűnt a Hatalomhoz vagy „Árnyékhatalomhoz” való egyre nyíltabb kötődése a Bochkornak, úgy halványult a humora.)

    Én nagyon sajnálom hogy Boross összekötötte a későbbi rádiós karierrjét Bochkorral.

    Más téma:

    Ma, amikor a civilizációk harca folyik Ukrajnában, a ruszkikat elég hatékonyan elkezdték lerugdalni az Internetről.
    (Putyin maga sem tudja micsoda* : Náci e avagy komcsi.Azért jól csinálja mert a nácik mellett a szélsőbal is a tenyeréből eszik, mint itt látható néhány megnyilvánulásukból. )

    Ezért csodálkozok hogy ezen az oldalon a Kreml ágensei (Gabriel, Rodeo, Bernstein, Charlie, meg még jópáran)
    vihetik a „prímet”.

    *Putyin szereptévesztése:

    2022_03_04.én írtam ezt a kommentet de „fiókban maradt”

    Érdekes kis részletre figyeltem fel éjszaka:

    Mostanában Putyin lett a „világsztár” rengeteg TV-adón lökik
    azokat a kis videokat melyeken így vagy úgy de szerepel.

    Most olyat láttam amin azért kicsit elcsodálkoztam:

    A nagyember lökte a hallgatóságnak a süketet,
    (valami riport-filmecske lehetett az Orosz TV-ből,
    ami kikerült a Nemzetközi Térbe)
    és a következőket lehetett a film végén
    jól érthetőan kihallani
    a sűrű orosz szövegeléséből „…mozsety tovarissi”….

    Itt aztán nagy hirtelen lekeverték a hangot, a „Tovarissi” utolsó két hangját már csak sejteni lehetett.

    És mégis..a film adásba került ! Lehet hogy véletlenül, de lehet hogy szándékosan.Ki érti ezt?

    Azért az különös hogy a Világ legnagyobb és leg gátlástalanabb , nemzetközi nácizmust pénzelő diktátora „elvtársainak” nevezi a körülötte lévőket.

    Visszatérve:

    Mivel itt már csak jobbára a szélsőbal és a szélsőjobb
    löki a szar propagandáját, nem látom értelmét hogy olvasgassam ezeket.
    (A mentálhigiénia is fontos a jó közérzethez, mint tudjuk)

    Elég ha kb. kétnaponta jövök ide hogy elolvassam az ujabb írásokat. Illetve két nap az az idő-intervallum, amikor még látom ha olyan valaki szól hozzám akinek érdemes elolvasni az írását.

    Aljanácik és elvakult szélsőbalosok förmedvényeire nem vagyok vevő és nem pazarlom rájuk az időmet..

    Au revoir holnapután : )))))

  • O1G 10.6:19

    Kiderült, hogy akác-f a t o l v a j . Tiborcz István vezérünk vejeura alapját képező, egy szegényasszony ellopott, „akác” erdejét most a „D i ó f a – Alpkezelőre” váltja át. Úgy látszik ezt súgja az önérdek, hogy a korábbi özönnövényből nemes-fa bútoranyaggal bútorozkodjon be a drágalátós és családközpontú O1G klán…

    https://portfolio.hu/befektetes/20220314/alpkezelot-vasarol-tiborcz-istvan-533205

    Előzmények:

    https://nol.hu/belfold/20130219-tiborczra-panaszkodnak-1367831

    https://nol.hu/belfold/20130920-traktor_van_tettes_nincs-1414191

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    Rodeo11
    12.5:05
    lezárt:
    megszól.c.
    cikkhez:

    Má’bocs’de mint Wagner specifista tudatod is aztat kell, hogy súgja-búgja, hogy yuk(van a)Rajna kincsén és már első perctől folyik kifele a pénz. Node semmi baj, hisz csak a nyugati államkasszákon tátong valami baromi nagy könyvelési yuk és nem a gazdasági szereplőkén… Ezért találták ki a tőkés állam varázsló erejét az nyeli le a hiányt…

    „Hisz azért van itt ő” csilingelte a Pancsoló kislány nemcsak a Duna, de a Potomac folyó partján is… (Emlékszel még? „Ha újra itt a nyár, és meleg az idő…”)

    Tudniillik ilyen látszólag véletlen „gazdaságélénkítő nemzetközi adakozásnál” lép be az állam mint egy jótálló Télapó – ám a lényegét tekintve – sikkasztó illetve mint közvetítő súlypont, vagy kieresztő szelep, hogy a kötelezettségek és kamatok belépése idején a négy-évente választott kabinetből senkinek ne kelljen . m a j d . akkor „x-ezer” év múlva magára vállalnia a fegyverekre eltékozolt, kidobott ezer-milliárdok ódiumát és felelősségét, amit a mindenható . h a d i i p a r i – g a z d a s á g i – k o m p l e x u m . – melytől még Eisenhower az elnök és tábornok is . ó v a . i n t e t t. Pl. attól, amit az halkan lopakodó korrupciójával ugyanakkor dörgőhangú, világraszóló demagógiájával rájuk erőltet. Mindegy, hogy republikánus, vagy demokrata kormányzatról van szó. – Fegyver,fegyver über alles… – Haydn dallamára…

    – Apropó! A napokban esett itt szó egy, a fedélzetről tengerbe pottyant F-325-ös hiperszónikus, a világ legdrágább lopakodójáról. Oszt’ mit nem-ad isten? Most olvasom, hogy a Reischtag fontolóra veszi . t ö b b s z á z(!!!) ilyen gép megvásárlását…

    Vajh a . f e l k e n t e k, vagy a . m e g k e n t e k . mondják majd ki erre is az utsó’ szót… ??? 😀

  • SzundiMandi
    2022 március 14
    8:21 du.

    És szerinted miért csak a polgári lakosság fele hagyhatta el a városokat, amikor jóval az ostrom előtt a ruszkik szabad elvonulást biztosítottak nekik védett folyosókkal? Nehogy azt mond hogy, a ruszkik lőtték azokat a korridorokat! Máskülömben meg a 444.hu legalább olyan hitekes mint a kurucinfo! És képzeld el hogy, igenis szégyellem magam a XXI. század rohadékságaiért hogy, még mindig az ártatlan kiember lehet az áldozat, pedig a bankároknak egymás között kellene párbajban elintézni a gerinctelen kapzsiságból eredő sérelmeiket!

  • Rodeo11
    2022 március 13
    12:24 du.

    Nem, a nyugtalanság ennél kicsit nagyobb:

    https://www.youtube.com/watch?v=f7-jKroM9N8

    Hallgassd a szenátornak adott választ a 14. perctöl izgalmassá válik – sajnos akár a nekünk is ….
    tudod a Sra. Victoria

  • málnaszőr
    2022 március 15
    8:25 de.

    És szerinted az atomháború küszöbén ez kiajólóf..szt érdekel?
    Mégha megtűzdeled afféle álhumoros beszólásokkal is.

    Próbálj meg „rangsorolni”.Bár tudom jól az nehéz a magadsfajta szélsőbalos „MAGASEMTUDJAMITGONDOLJONARUSZKIKRÓL” tipusú
    szellemi csellengőknek.

  • Göllner András

    @ Miklós bá’

    Én már 2000-2010 között hánytam a Bochkor tahó, gusztustalan himsoviniszta agyfosásától, celeb státuszától. Sajnos nagyon sokan, akár odahaza vagy idehaza erre a szellemi hip-hopra lettek idomítva. (Ugye nincs szükség arra, hogy megin eljáccam a mi vót, mi vót(Belga együttes)? A Bochkor egy piaci termék, MO-n most ő a nagy reggeli király. sok helyen a szar is a felszinen úszik.

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    Rodeo11 és
    „tisztelt”
    párbeszéde
    apropójára

    A Portfolió hu szerint:

    SZ Á R NY A L N A K .A. NY U G A T I . R É SZ V É NY P I A C O K

    Érdemes odafigyelni:

    A háború „jótékony” hatása felhajtó hatást gyakorol elsősorban

    a fegyver és más katonai szállításban érdekelt cégek értékére.

  • Orsós Elemér

    Orsós Elemér
    2022 március 14
    12:24 du.

    Ha szerinted dübörög a globális szólás- és sajtószabadság, nem bojkottál senkit a fősodor, akkor ugyan már idézz egy pár írott, elektronikus és internetes orosz, kínai, vagy dél koreai médiát is! 😀 Elárulom neked hogy, nem ezekhez fogsz hozzájutni, mert liberális indexen vannak a szabad szólás- és sajtószabadságot hírdetők által, tehát ezen a téren is Orwell jövendölése érvényesült! És van pofája a fősodornak még ráadásul azon megbotránkozni hogy a kevésbé egyenlőek saját webet és fizetőrendszert akarnak lélétrehozni! 😀 Szerinted nem kellene már Orwellt is betíltani?

  • Orsós Elemér

    Orsós Elemér
    2022 március 14
    12:24 du.

    Bocsánat az előző förmedvényemet nem magamnak, hanem SzundiMandinak szántam! 😀

  • „tisztelthölgyeimésuraim”
    2022 március 15
    9:54 de.

    kösz, én ezzel nem vitatkozok, egyetértek!
    a Tetralógia hajszál pontosan mond el mindent, mint egy vátesz! és sorra be is következnek a 16,5 óra csodálatos zenei aláfestéssel elmondottak!!!

    a világ ma már a negyedik rész közepe táján tart, Hagen most emeli a dárdáját de még nem sújtott le, Brünnhilde meg friss zabot ad Gráné -nak és a Gibichung-ok is {hát nem érdekes a név kezdőbetűjének azonossága?} eltűnnek a lángokban…

    és valami más lesz …pláne ha valaki nem MSM-ből tájékozódik

  • „tisztelthölgyeimésuraim”
    2022 március 16
    4:46 de.

    igen, ez már az a pillanat a Götterdämmerung-ban amejben Hagen megpróbálja lehúzni a halott Siegfried Gyűrűjét… és akkor????

    bevágtat Grane hátán Brünnhilde és Lógénak parancsot ad

  • Gabriel
    2022 március 15
    11:33 du.

    Maruszja a Furfangos Nyeszterka húga, nem bírom abbahagyni a röhögést

  • Gabriel
    2022 március 15
    11:33 du.

    Méghogy humortalanok a ruszkik!? 😀

  • Orsós Elemér
    2022 március 16
    8:48 de.

    Látod-látod a cimzés azért sikerülhetett ennyire „félre”, mert bizony valóban rossz helyre cimezted
    a Cens ura bizony itt sem a Szundika, ö csak a fogyasztó..

    Az esetek nagy részében nem kell mindenkinél a „közvetlen” haszonszerzésre való törekvést vagy annak direkt keletkezesét feltételezni – elég csak az ösztönös túlélésre való törekvés okáni való „beáll a sorba” szindrómát tudomásul venni
    Hja, a túlélési kényszer … mindent überel

    Tudod mint ahogy Orwellnél le van irva… és amint azt annak idején a saját börünkön mi egy keveset megtapasztaltunk belöle
    Az egykori K.-i Bizottság által megvalósitott programok okán mi is alkalmazkodtunk, nemes egyszerüséggel hivhatjuk igy mindezt utólag túlélési gyakorlatozásoknak, és hálás köszönetet is adhatunk érte …
    Már csak az okán is, hogy az ilyen-olyan szinü utódjaikat a nép nemes egyszerüséggel ma is szektatagi elhhivatottsággal imádja, vagy gyülöli – ki emezeket, ki amazokat …
    És ezért bizony hajlandó nemcsak szájat tépni – hanem ha kell pufajkát is ölteni

  • „sok helyen a szar is a felszinen úszik.”
    —————————————————————-
    és ezt a felszínen úszó szar írta ide,március 15.én,ünnepi litániájába,mert ő tudja a legjobban saját nívóját.Ő az a piaci termék,amit záráskor az út közepére szórnak.

  • Orsós Elemér

    Gabriel
    2022 március 16
    2:53 du.

    „Látod-látod a cimzés azért sikerülhetett ennyire “félre”, mert bizony valóban rossz helyre cimezted
    a Cens ura bizony itt sem a Szundika, ö csak a fogyasztó..”

    Ennek én nagyon örülök, mert akkor lehet hogy, a pofám már rég fadogóval lenne betömve! 😀
    Mellesleg hál’ IStennek a „Cenz ura” nagyon liberális és elfogulatlan, mert csak valóban a kötelező illemkódexétől nagyon eltérőket bünteti, viszont az is igaz hogy mintha önmérsékletet gyakorolva a többség elfogadta volna a játékszabályait, ezért csak ritkán durvulnak el a világmegváltás érdekében tett acsarkodásaink! 😀 És ez öröm, mert az összes magyar webfórumon -legfeljebb csak a vallásiakon nem- folyik a vér és k. anyázás! 😀