Menj le nálatok a vízpartra, és nézd meg azokat a cipőket!

2022 március 26 2:05 du.226 hozzászólás

Az 1956-os forradalom és az szovjet megtorlás alatt, magyarok a nyugati világ vezetőinek lelkiismeretére és erkölcsi érzékére apelláltak. Nagy Imre kétségbeesett rádióüzenete november 4-én — amelyet számos külföldi nyelven tettek közzé — lényegében egy erkölcsi ébresztés volt. Az ilyen felhívás lényegében azt üzeni, hogy vannak olyan pillanatok, amikor az erkölcsi megfontolások fontosabbak, mint a gyakorlati gondok, és néha az utóbbiakat akár fel kell áldozni az előbbiekért. Magyar vonatkozásban nemcsak 1956 tragédiája mutat erre az ethoszra, hanem a Duna mentén húzódó hosszú cipősor is, amely a holokauszt borzalmaira emlékeztet – és az akkori magyarok közömbösségére. Az ukrán elnök — Volodimir Zelenszkij — ezt üzente Orbán Viktornak és közvetve a magyar nemzetnek is. Az alábbiakban az ukrán elnök Orbánhoz intézett szavait osztjuk meg olvasóinkkal.

„Magyarország… Itt megállnék, és őszinte akarok lenni. Egyszer és mindenkorra el kell döntenek, kivel vagytok szuverén országként. Voltam már Budapesten. Imádom a városotokat. Többször jártam ott, nagyon gyönyörű, vendégszerető város. És az emberek is. De a ti életetekben is megvoltak a tragikus pillanatok. Jártam a vízparton, láttam azt az emlékművet, a cipőket a Duna-parton, amik a tömeggyilkosságokról szólnak. A családommal voltam ott. Figyelj, Viktor, tudod te, mi megy most Mariupolban? Kérlek, ha tudsz, te is menj le nálatok a vízpartra, és nézd meg azokat a cipőket! Meg fogod érteni, hogy a tömeggyilkosságok a mai világban is megtörténhetnek. És ez az, amit Oroszország ma művel. Ugyanazok a cipők. Mariupolban ugyanazok az emberek: felnőttek és gyerekek, nagyszülők. Több ezren vannak. És ezrek mentek el. És te tétovázol, hogy kivesd a szankciókat vagy ne? És te hezitálsz, hogy átengedd-e a fegyvereket vagy ne? Tétovázol, hogy kereskedj Oroszországgal vagy ne? Nincs idő tétovázni, most dönteni kell.”

226 hozzászólás

  • Orsós Elemér

    Sajnos kifelejtette a még békeidőbeli majdani mesterlövészes mészárlást és az ogyesszai szakszervezeti székház kijáratainak eltorlaszolása utáni emberekkel együtt való felgyújtását és a dombaszi sunyi huncutságokat is, amit az ők jó azovosai és jobb szektorosai vezérletével történtek! Úgyhogy bagoly mondja verébnek hogy nagyfejű! Másrészről ha már ilyen szemtelenül diktál a -csak felelőtlen gazemberek által nem reménytelen- háború elnyújtásához, elengedhetetlen fegyverek helyett nem inkább a békéhez, túléléshez és helyreállításhoz valókat kellene alázatosan kérnie az olyan kívülállóktól akiknek semmi közük az ő vazallusi együttműködésével is kiprovokált eszetlen vérengzéshez?

  • Chris,
    1956 és az odavezető útnak semmi köze sincs 2022 február 24-hez de az ahhoz vezető út 2003-tól tök azonos.

    mind a két esetben egy szerződéses status quo-t akartak megfúrni az aláírók egyik tábora, gyávaságból és aljasságból!
    a másik aláírók megtagadaásával azaz pofátlan aljas árulással és hatalmi tébojból kifojólag!

    zelenszkiy egy quizling! idegen érdekeket érvényesítve nyílt fasiszta diktatúrát fenntartva a saját népének tönkretételével
    kiprovokálta a mostani exodust, a népnek elege van a 8+ év korrupcióból és nyomorból, az, hogy a szomszéd állam a saját állampolgárainak 8+ éven át fojtatott kiírtását egy adott pillanatban nem bírta tovább tűrni és odacsapott az az exodus hoz csak ürügy

    most le fog csengeni az ügy mert ami itt ma már tudható
    USA kezdi elérni Dél Albánia színvonalát mindenben és már vannak hangok amejek ezt ki is merik mondani hangosan ott az USA ban!

    USA állampolgárok sem akarják zelenszkiy nevéhez csatolt USA legújabb kalandjának horribilis költségeit a saját létük tönkretételével… az hogy a kongjesszus és a szenátus felállva tapsolt a bohócnak az a kóbor kutyát sem érdekli az USA-ban

    jobb, ha tudod

    1956 a berlini fal első lerombolásának kísérlete volt hogy a másik tábort meggyengítse… azután megérkeztek a T34-esek teljes sebességgel lecsukott tetővel élesre töltve, TE SEM VOLTÁL OTT ÉN MEG IGEN, JOBB HA NEM ELVETÉLT FILOZÓFUSOKTÓL ÉS STAND UP KOMÉDIÁSOKTÓL TANULSZ TÖRTÉNELMET

    majd kitörlöd ezt is, szokásodhoz híven

  • „A kocka el van vetve”.

    A pogrom vitézek hazájának védelméből Magyarországnak KI KELL MARADNI.Amint látható,Orbánnak értelmesebb hozzáállása van,mint az idejáró uszítóknak.Nem akarok neveket beírni ide,de ezeknek kell a Dunapartra lemenni és tanulni,de nem félremagyarázni a multat,valamiféle humanizmus érdekében.Ez a”népvezér”nem kellene, hogy Orbánnak sugalmazzon.
    Visszatérve Julius Cézárhoz”Avea Victis”.Ma már a győzteseknek is

  • Szerintetek bármivel is lehet indokolni, mi több: mentegetni ártatlan nők, gyerekek, férfiak legyilkolását?
    Családok reménytelen szétszakítását, földönfutóvá tételét?
    Rombolást és pusztítást – semmiért?
    Azt a rettenetet, amikor egy anya úgy búcsúzik el a férjétől gyerekei az apjuktól, hogy hiú reménynek tűnik, hogy látják-e még egymást életükben?
    Én még láttam valamennyit a második világháború végéből. Gyerekként, de mégis a hideg futkos a hátamon, ha visszagondolok rá. Ne akarjatok se’ magatok, se’ a szeretteitek ilyen szörnyűségeket megtapasztalni.

  • Ez a nagyravágyó, szélhámos O1G teljes hülyének nézi a magyar lakosságot és az EU-t – igyekszik elhitetni magával és csicskásaival, hogy ő egy jelentős személyiség, aki a világpolitikát alakítja – közben az EU-ban és a világporondján nem más mint egy jelentéktelen kis seggdugasz. Rüheli mindenki!

  • Énszerintem a liberális demokrácia, a jogállam, ami jelenleg az USA-ban, Austráliában, New Zealandban, Kanadában és Nagy-Britanniában működik, habár tele is van lyukakkal, ez az egyetlen, jobban mondva a legjobb élhető társadalom mindenki számára. Védi minden ember jogát! Kell ennél jobb? E fényes fogalmi eszmének fordul ellene ez a takony cigány O1G mivel egyedüli kakas akar lenni a maga szemétdombján.

  • Jelenleg Magyarország egy 27 tagú család tagja, (450 millió családtag), viszont O1G, volt KISZ titkár, az Unió érdekeivel ellentétes külpolitikát folytat, Kelet felé húz és gyalázza a formálódó európai liberális demokráciát. Ezért tartom én O1G-it egy EU/hazaáruló mocskos gengszternek.
    Ha O1G Magyarországa nem hajlandó beadni a derekát, hogy egy liberális, demokratikus EU-család őszinte családtagja legyen, és őszintén részt venni az ottani közös munkában a közös problémák leküzdése érdekében – akkor a „Bal sors akit régen tép” hazánk, szépen folytatni fogja menetelését a jól kitaposott útján az egyik katasztrófából a másikba.

  • Én meg azt üzenem a KMH hasábjain tanyázó puddingfejűeknek, (példának lásd orsós/rodeo bűzlö ikreket), kik az erkölcsiség cinikus figyelmen kívüli hagyásával idejárnak baromságokat ordibálni gennyes beteg elmélyükből, kidagadt erekkel a nyakukon, hogy ez az ukrajnai háború egy kiszámíthatatlan állat, ez egy harc a demokrácia védelméért egy totalitárius betolakodóval szemben Az ukrajnai háború az egész világ jövőjét alakítja. Ha hagyjuk győzni a zsarnokságot és az agressziót, mindannyian elszenvedjük a következményeket. Nincs értelme csak megfigyelőnek maradni. Ideje felállni és azonosítani magunkat.

  • @ Orsós&Rodeo

    Ti magadatokat különlegesnek tekintő, szörnyen arrogáns, beképzelt két kis pöcsök vagytok. Kész röhej az erőlködéseitek! Télakoljatok el innen a KMH oldalairól ti sötét, beteg ördögfiókák és menjetek egy hasonlóan ‘tehetséges’ emberek társaságába akik talán kiváncsiak lesznek hallgatni a borzalmasan unalmas, cinikus és erkölcsileg romlott, se füle, se farka süketeléseiteket!
    Empirikus bizonyítékok azt mutatják, hogy az ilyen tulajdonságokkal rendelkező ürgék mint ti, súlyos pszichopátiai problémákkal küszködnek és csak is társadalmi zavart tudnak okozni. Bármi másra haszontalanok vagytok!! Halljátok?

  • Rodeo11
    2022 március 26
    3:25 du.

    Nem éltem ’56-ban, de a családi történetek, és a különböző, többé kevésbé konszenzusos adatok alapján meg van a magam véleménye a magyar kommunista mozgalmárok profiltisztítása és konszolidációja kapcsán (mert Nagy Imre is kb. annyira volt antikommunista, mint Kádár et.).
    Zelenszkijről is meg van a magam véleménye, aki követelni tud, megköszönni nem annyira. Valószínűleg egy tapló csirkefogó. S ilyeténként nem sok szemre hányni valója van Orbánnak, aki nem kevésbé egy tapló csirkefogó.
    Biden nem tapló, de szintén nem megy némi csirkefogásért a szomszédba és alighanem elévülhetetlen érdemei és érdekei vannak a jelen háborúban.

    De, a történet valódi vesztesei nem az ukrán vezetésből, nem az amerikai kongresszusból, és nem az orosz vezetésből, de a magyarból sem kerülnek ki. A történet vesztesei azok a kiskatonák, akik fiatal emberként fűbe harapnak azért, hogy a fegyverrel kereskedők gazdagodjanak, és komplexusos vén fa..ok kiélhessék egymással szembeni szellemi nyomorukat. Meg azok a civilek, akik körül pillanatok alatt omlik össze a világ. Olykor szó szerint.

    A cipőket rájuk emlékezve kellene hosszan nézegetnie sokaknak. Azoknak is, akik ma magyarországon a szélsőjobbra képesek szavazni, akik megtapsolják Biden-t, akik tapsikálnak az oroszoknak, stb.
    Aztán fel kellene tudni kerekedni, és kitekerni a politikusok egy részének a nyakát. De az utóbbira nem igazán fog egyhamar sor kerülni. Hacsak nem a saját vezetőtársai nem teszik meg, ahogy Csau-t itt keleten gyorsan eltakarították, mielőtt mesélhetett volna a „forradalmárokról”.

    Marad az, hogy legalább azokra némi együttérzéssel és szolidarítással gondoljanak, akik ezt megérdemlik. Akikből esetleg most is csak a cipők maradnak.

  • „Nem lesz könnyű, lesznek áldozatok, de megéri, mert az önkényuralmat hajtó sötétség nem veheti föl a versenyt a szabadság lángjával, amely megvilágítja a szabad emberek lelkét szerte a világon.”

    / Joe Biden /

  • Orsós Elemér
    2022 március 26
    3:08 du.

    Szép fuvallat volt !
    Melyik lyukból csapott meg téged ?

    Mendemondák helyett tényeket! De NE a magyarnáci oldalakról.
    Vagy valami mostani Kormányszarságokból.
    Amik szerint például Zelenszkij most MINKET támad !

    Én aranyapám MA nem hiszek senkinek és semminek, csak az N-TV-nek, az N24 nek, a CNN-nek, a France24.-nek, a Boomberg -nek és magyarban a 444.hu nak meg a nepszava.hu nak,
    (Még van talán kettő-három, de ezek a leginkább preferált hírforrásaim)

    Más „forrás” nak nevezett pöcegödörrel ne is terhelj.

  • Rodeo :

    Xxxxxxx voltál, de az is maradál.

    Ugye érted ?

  • Orsós :

    Kit érdekelnek most az ukrán szélsőségesek, mikor az Emberiség túléléséről van szó, fel tudod ezt fogni azzal a kis borsónyi FIDESZ-es eszecskéddel ?

    Alábbiakat már én is elmondtam csak nem ennyire világosan és érthetően :

    https://www.msn.com/hu-hu/hirek/other/ha-gy%C5%91z-putyin-nem-%C3%A1ll-meg-ukrajn%C3%A1n%C3%A1l/ar-AAVpjyr?li=BBOMZdz

    A cikk a 444.hu ból származik, de ki is van írva.

  • Megint kinyírtak 1 altábornagyot !
    Háát..komolyan mondom…
    ezek az ukránok nemtuggyák hol a határ : )))

  • Judit Petényi

    Rodeo11: Maga igazán nincs tisztában, hogy ki is Christopher Adam, akit csak úgy félvállról kioktat, ugye? Lehet, hogy nem volt ott 1956-ban, de az ottawai Carleton egyetemen kelet európai történelmet tanít és a doktorátusát is ezen a területen tette le. 2010-ben megjelent könyve az 1956-os magyar forradalomról íródott, amihez valószínúleg sok száz órányi kutatómunkát fektetett be. Tehát nem kellett ahhoz ott lennie, hogy megértse, hogy mi és miért történt akkor. Valószínűnek tartom, hogy a berlini falról írott mondatával is vitatkozna, már csak azért is, mert azt 1961-ben építették. Nagy Imre pedig nem a kapitalista rendszert akarta Magyarországra hozni, hanem azt akarta megjavítani, ami a szeme előtt volt, amiben ő hitt.
    Másrészről dasisztának nevezni egy zsidót bizony nagy bátorság!
    Arra vall, hogy jó az orosz agymosó apparátus.

  • Chris : látszik, hogy nem itt élsz és a távolság – mint az közismert – old bizonyos feszültségeket és a helyzetek megítélésében sem segít objektíven felmérni és dönteni, keveset értesz az európai, közelebbről a magyarországi valóságból. Van sokféle írástermék, nem csak 444, meg Pesti Srácok. Már írtam máshol, érdekes dolog az emberi elme… van amit befogad, van amit elfogad és van amit az összes többi ismerete ellenére elhisz.
    Ami meg a magyar helyzetet illeti, valahol még 1956. novemberében élhetsz, pár pillanattal az oroszok bevonulása után. Én itt élek Magyarországon és nekem ezek napi élményeim testközelben, nem cnn után és egyéb idióta, csak a reklámokkal finanszírozott egyoldalú képek alapján alkotok véleményt – bár itthon sem olyan egyszerű dolog ez. Az USA 56-ban elengedett minket, mert Szuezt fontosabbnak ítélte(nekik akkoriban az is volt), és ez a kis k.európai ország a maga 9+ millió lakosával kerekítési hiba sem volt a világ akkoriban vélelmezett leendő III. háborújában, tehát emiatt nem volt érdemes tenni semmit sem. Most is olyan kerekítési hiba játszik főszerepet egy igen agresszív fellépésben, a józan ész minden meg és elgondolásával szembe menve, mely megint a mi, €i életünket veszélyezteti a szó szoros és áttételes értelmében is. Engem tul.képpen nem érdekel sem az oroszok, sem az USA(süsü) mindenek feletti „szuverinitása” és annak elképzelt, vagy éppen gyakorlattá tett megóvása. Az viszont igen, hogy senki se hivatkozzon a saját elrontott identitásának bizonyítása közben a mi valamikori hibáinkra, egy – tőle teljesen távoli ideológiai és gazdasági berendezkedés hódító, területnyerési és katonai fenyegetettséget kinyilvánító, világuralmi elképzeléseket gondoló, sok-sok ezer km-es távolságban magát biztonságban képzelő – agresszor biztatására. És igen, mi magyarok maradjunk ki ebből, ne próbáljunk a lovastengerész után, az ő példája szerint megint a rossz oldalon állni, próbáljuk meg a semlegesség látszatát fenntartani a saját, magyar társaink érdekében.
    Talán megfontolandó, hogy érdemes-e színészekre bízni egy olyan ország vezetését, mely ingatag közegben és gazdaságilag sem éppen erős lábakon állva a legfőbb export és import partnerével szemben pont az említett vezető személyében vakon bízva – szeg meg egy (még ha előnytelen is, de) megkötött államközi szerződést

  • Judit Petényi
    2022 március 26
    6:39 du.
    Rodeo11: Maga igazán nincs tisztában, hogy ki is Christopher Adam, akit csak úgy félvállról kioktat, ugye?
    Annyit tudok róla, amit közzé tett + megvettem és elolvastam egy irodalmi művét ami szellemes, vidám ember benyomását adja!
    A “Berlini Falat” 1945 –ben hozták létre közös megegyezéssel a győztes hatalmak és már egy évvel később, mikor kitört a HIDEGHÁBORÚ már le is akarták bontani úgy, hogy az egész KGST kivéve a SZU-t az EU–ba tartozzon {eddig világos?}
    Mindez anyagi és piacszerzési, valamint munkaerő hiány megoldása célzattal fojó fojamatos harc a mai napig!!! Engem szeméj szerint Nagy Imre szeméje nem érdekel… remélem nem árulok el titkot Kádár János Andropov KGB vezér embere volt amíg ő élt! Minden moszkvai látogatása alkalmából először Őt látogatta és csak utána bárkit. A magyar társadalmi rendszer egy laboratórium volt 1989-ig amejben a megtermelt társadalmi javak elosztása, megtermelése és a teljes foglalkoztatottság valamint az oktatás és közegészségügy szocializálódott fojamatosan ezt az 1968-as Új Gazdasági Mechanizmussal törvényerőre is emelte a NÉPHATALOM. {ez “ojan” néphatalom volt, nem ojan mint az EU-ban és Five Eyes-ban és legfőképpen nem ojan mint az USA –ban!} ÉS MŰKÖDÖTT!!! Azután sok minden történt a világban és kiderült, hogy a kapitalizmus nem egy tejjel mézzel fojó Kánaán és a kapitalizmus fegyveres erővel többször közvetlenül vagy közvetve beavatkozott gyarmatként kezelt ázsiai, afrikai, délamerikai országok életébe azért, hogy az anyaállamok lakossága ezeknél jobban élhessen KIZSÁKMÁNYOLJA AZOKAT MAI NAPIG!
    VAN EGY SZÓ AMIT ORDIBÁLNAK ÉS EREDETI JELENTÉSÉT LETAGADVA VALAMI FANTAZMAGÓRIÁT RITTYENTETTEK KÖRÉJE: DEMOKRÁCIA.
    A demokrácia eredeti jelentése a kisebbség diktatúrája a többség felett erőhatalom alkalmazásával! Ezen nem vagyok hajlandó vitázni ez tény! A többi most egy újabb hatalom és erőforrások birtoklása és a selejtes pénzügyi alapokon működő rendszer {mindegy minek nevezem selejtes} most ehhez a katasztrófához vezetett kb 50+ évvel ezelőtt kezdődő fojamat részeként. NA EVVAN a zelenszkiy egy aljas hazaáruló és fasizmust támogat aminek méj gyökerei vannak Yuk Rajnában

    Geysával nem érdemes, pityi palkóval sem!
    Andrew_s
    2022 március 26
    5:31 du.

    De, a történet valódi vesztesei nem az ukrán vezetésből, nem az amerikai kongresszusból, és nem az orosz vezetésből, de a magyarból sem kerülnek ki. A történet vesztesei azok a kiskatonák, akik fiatal emberként fűbe harapnak azért, hogy a fegyverrel kereskedők gazdagodjanak, és komplexusos vén fa..ok kiélhessék egymással szembeni szellemi nyomorukat. …
    A nemzetközi pénz urai a petro$ létrehozói és fenntartói csinálják a politikusok kesztyűbábok. Ez most meg fog szűnni!

    A cipőket rájuk emlékezve kellene hosszan nézegetnie sokaknak.de ne csak a cipőkre emlékezzünk!!!

  • ptg028
    2022 március 26
    6:41 du.

    Ha megengeded, csak egy-két észrevétellel kiegészitem a megjegyzésed

    – mindjárt az elején, a szubjektivás és hit témája – valóban ez igy igaz – ha viszont a „hit” szó helyett a „meggyözödés” kifejezést használjuk, az tulajdonképpen agyanazt jelenti – csak a cimzett személy ezt nem utasíthatja vissza – söt! – még lehet hogy meg is erösiti, hogy igen teljes meggyözédéséböl irta
    Több hires gondolkodó is leirta viszont többször, hogy felesleges bárkit is olyasmiröl gyözködni, ami az illetönek nem konviviens – ugyis csak azt fogadja el ami számára konviente

    – pontosan ugyanígy csináltak ’56-ban hülyét a magyarokból ugyanazt a politikai vezetést megtestesítök, mint akik ma az ukránokból – minö „szerencse” a balsorsban, hogy arányaiban sokkal kisebb véráldozattal és menekültekkel megúsztuk … Talán szerencsénkre az is belejátszott, hogy az akkori elnöknek nem volt semmi REJTEGETNVALÓJA Magyarországon, igy az ország elfoglalása pár nap alatt végbement (igaz hogy sem katonai potenciál, sem országnagyság tekintetében nem voltunk összemérhetöek ukrajnával, és az úszítók is jóval jobban tartottak sztálintol, mint a mostani vezetötöl)

    – ama hatalom akkori elnökének mivel semmilyes személyes érdekeltsége nem volt irányunkban, így nem is kellett hogy úszitson az utolsó élö emberig való ellenállásra

    – a kabarészínész pedig szerintem túlontul is jól adja elö a forgatókönvben ráosztott szerepet – kiérdemli az oszkárt

  • Dr. Edith Eger
    „My heart every day goes out to the people of Ukraine… the story of fear, change and upheaval is one I know well. And this story exists in so many places around the planet. From Afghanistan to Rwanda to now Ukraine there is an endless struggle on our planet for people to live simply and free from fear. My words are here to support you all who are presently experiencing this upheaval, or have experienced it in the past. We are stronger from struggle. But the path to discover this can be long and challenging. And many will not be able to see the end of the tunnel because of death or unwillingness. But I am here to tell you … you can survive. You are strong. And you are a unique one of a kind diamond.
    Sending all my love,
    Dr. Edie #ukraine❤️”
    https://www.facebook.com/dreditheger

    Presbiter, Judit Petényi, Pityi Palkó és Geyza 👍👍👍

  • Orsós Elemér

    Pityi Palkó
    2022 március 26
    5:18 du.

    Rossz válasz! Nácizni kellett volna! 😀

  • Judit Petényi
    2022 március 26
    6:39 du.

    Nagy Imre egy IGAZI kommunista volt.
    Emberarcú szocializmust akart Magyarországon.
    Sajnos, -természetéből fakadóan- nem volt elég keménykezű
    ahhoz, hogy ezt meg is valósítsa. Ezért írta Bartus Laci
    hogy az ’56-os események inkább a kommunisták forradalma
    volt az akkor már államkapitalistává vált
    Orosz Birodalom ellen. Csak éppen
    a nácik kisajátították.
    Ezzel vége is lett.

  • Andrew_s
    2022 március 26
    5:31 du.

    Elképesztő virtuóza vagy a hülye szavaknak és a kitekert gondolatoknak….folytasd.

  • A ruszkik éjjel
    preciziós rakétával ezer
    kilóméterekről szétlőttek egy óvodát
    a Lengyel határtól valami 40 kilométerre.

    A Sötétség Birodalma nyújtogatja
    véráztatta karmait a Szabad Világ felé

  • Pityi Palkó
    2022 március 26
    5:18 du.

    Ne mérgelődj.

    Rodeonak ez a mestersége:
    a Kreml úgynöke ő. Fizetésért firkálja
    a mocsokságait. Orsós meg csak egy megvezetett lélek.
    (Legalábbis úgy gondolom. Egyelőre.)

    Ha már ügynököknél tartunk:
    Kb három hete az USA hírszerzése
    (vagy Angliáé, már nem emlékszem pontosan)
    kiadott egy figyelmeztetést hogy a ruszkik szerte a
    Világban beépített „alvó úgynőkei” várhatóan, a Kreml parancsára aktivizálódni fognak.

    És mit tesz Isten ,
    Febr.24 óta hirtelen megszaporodtak
    a merényletek, zavartkeltő fegyveres akciók és rejtélyes balesetek a Nagyvilágban !!!

  • Andrew_s
    2022 március 26
    5:31 du.

    Már írtam :

    Embert barátjáról..

    csak azért mondom,
    mert hogy jó lenne ha megkímélnéd
    magadat a végleges lejáratódástól.
    Dehát te tudod. Nagyfiú vagy már.

  • Orsós Elemér

    Pityi Palkó
    2022 március 26
    4:19 du.

    Az EU már a kezdeti Európai Vas- és Szénközösség korában is csak bevallottan szigorúan monopolista gazdasági érdekszövetség volt, csak egy csomó -demokratukusnak és liberálisnak hazudott- elterelő maszlag és sunyi név változtatás hozzáadásával lett példamutogató szent salád”! 😀
    (Mellesleg úgy vettem észre hogy, egynél több büfédiploma a józan paraszti ész és evvel együtt az ösztönös önvédelem képességének teljes elvesztéséhez vezet, ami a Te -diktálni akaró- érdekszövetséged kinyilatkozásaiból is világosan érzékelhető! 😀 Végül azért aggódom nehogy, későn jöjjetek rá hogy, az általatok selejtnek tartott szignifikáns maradiak sokkal jobb életösztönökkel rendelkeztek! 😀 )

  • Orsós Elemér

    Pityi Palkó
    2022 március 26
    4:19 du.
    salád=család

  • ptg028
    2022 március 26
    6:41 du.

    Édesapám mia bajod a 444-el?
    Milyen istenverte jogon mosod össze
    egy echte náci álhír-latrinával ??
    (Igen, a Pesti Srácok nevű bűzölgő szarkupacra célzok)

    Talán az a bajod a 444.hu – val,
    hogy minden hírének utána lehet nézni
    a Nagyvilágban ? ÉS nem a KREML Magyarországra
    kihelyezett számtalan ál-közmédiájának
    a hazudozásait szajkózza ?

    Elárulok neked valamit :

    Amit látok tágabb hazám, az Európai Únió szatellit hírcsatornáin angol vagy német nyelven , azt közlik le változtatás nélkül magyarul.

    Tehát ABSZOLUT HITELES HÍRFORRÁS.

    Te meg csak okoskodsz közben semmit nem tudsz,
    vagy aamit igen az csak holmi propaganda-anyag.

  • Rodeio

    Na látod
    így szállj vitába azon a terepen melyen a labdát nem Neked osztják
    Szóval érted? Igy van ez – amit Te megértél, azt nem jól tudod, mert nem a CNN-böl okosodtál
    Sem nem kutattad hónapokig, a dolog csak ugy melletted találtatott …. Benne voltál, na
    De olvashatnád ugyanezt a MSN-böl, meg a Yahoo-ból (tulajdonosok ugyanazok, szövegek is) – de a 444 cópiáit is – és az összes MAINSTREM MEDIÁT is magadba szívhatnád – elég egyet is, na, nem vagyok annyira szörösszivü

    Olvtársnödnek, (aki duplán honfitársnöd is) is volt egy forrása – szerinte az volt a biztos, és a megcáfolhatatlan, és a tuti, és a minden, és a ….. de hát ez érthetö, érted? Amit én nyilván tökéletesen átérzek és a rosszabb hogy meg is értek, és még nem is vonhatom kérdöre … emberek vagyunk, igaz gyarlók, de ez van
    Lásd erröl *ptg* bejegyzését a témához (mármint a “hit”(!) vagy “meggyözödés” bekezdést)
    Nem rémlik, hogy olvastad valahol, valaha? – “A hit hegyeket mozgat meg”
    És legyszi, ne merészelj egy olyan zsidót lefasisztázni aki amugy már rég nem valotta magát annak, de valahogy most hirtelen ujra az lett – amugy mennyire ügyes volt ez a húzás is valakik részéröl (nem pipiske, ugye?)
    A csapda jól mükszik – már annak, aki nem lát át rajta
    Ez se szégyen, hiszen min. 99%-uk beleesik
    Rodeio haver – semmilyen phd, (de tényleg semmilyen) senkit sem tesz intelligensé – phd-t lehet nyerni inteligência okán is, meg lehet a gerincoszlop also végének “okos” (expert) használata okán is nyerni – a kettö kombinációja ugyan nem ártalmas – de sokszor nagyon megárt…
    És még ez utóbbit is respektálnom kell, hiszen sok munka van mögötte (már akinek van rá ideje! vagy ha ebben látja az élete értelmét, és mindenét erre áldozza – erre teszi fel)
    De ahogy látod, késöbb meg is éri, hisz nemcsak karrier-építésre lehet felhasználni, hanem lehengerelésre is! Vélemények félresöprésére (mármint ellenvélemény)

    Na de jó ha tudomásul veszed, hogy sokszor igy nincs kivel és miröl vitatkozni, hiszen aki kicsit is képes a szitán átlátni, az fel bírja fogni valamely mondat “nyelvészetileg ugyan jelképes” értelmét, de valóságosan annál hüebb “velös” kifejezését
    Ès nem pontosan ezzel, vagyis olyannal akar bambán trumfolni, – lejáratni a “vitapartnerét” – ami bávatag módon pontosan magamagát teszi nevetségessé
    A “berlini-fal” igenis létezett még inkább ’56 elött, mint után, csakhogy akkor még köfal nélkül, „csak” kerités és fegyveres örség formájában, olyannyira, hogy oda még élelmiszer-szállitmányok se juthattak be, air-cargo módszerrel folyt nyugat-berlin ellátása a fal felépitéséig (aztán nyilott egy folyosó)
    Vitapartnert irtam – de sajnos ök nem vitapartnerek – a más véleményeket ellenségnek tekintik, és eltörlésre szánják – elöbb-utóbb a babával együtt (elég folyamatosan lenácizni, fasisztázni az eltérö véleményt … a többit már ismerjük)

    Nem is tudom miért irtam, hiszen a közelmult röpke eseményei okán megjelent cikkek és a leközölt vélemények egyértelmübben már nem is birnák tükrözni a társadalom különféle rétegeiben felhalmazott mérhetetlen ellenségeskedéseket – NYILVÁN HOGY GERJESZTETT – persze.
    De mint a fizika törvényszerüségeiböl egyertélmüen következik, gerjeszteni csak az olyan rezgéseket lehet, amelyek amugy ott jelen vannak.
    Ha alapállapotban a positivok vannak a többségben – akkor a gerjesztés után a pozitiv less domináns – és ugye ha az ellenkezöek, akkor … a többiröl nem kell mesélnem ugye

  • Judit Petényi
    2022 március 26
    6:39 du.
    Rodeoval sem értek egyet, de attól még csúsztatni is tetszik.
    A fasizmus nem azonos az antiszemitizmussal, ahogy a nácizmus sem azonos a fasizmussal. Akkor sem, ha az olasz fasiszták szövetséget kötöttek a német nemzeti szocialistákkal, és az utóbbiak nem kicsit voltak antiszemiták. De antiszemita volt Sztálin is, úgy mellesleg, S elég szélsőséges nézetek a cionizmus keretein belül is megjelennek. O.K. másként hívják általában. De egy zsidó miért ne lehetne rasszista, egoista, tahó, vagy bármi más?

    Másrészt, Chris lehet tiszteletreméltó tanár, és nálam akár nagyságrendekkel jobb történész. Személy szerint örömmel emlékszem a találkozásunkra. De ettől még nem lesz tévedhetetlen. Ahogy egyikünk sem. Nyilván van véleménye ’56-ról. Nekem is van. Nem is feltétlenül azonos. Nem is feltétlenül azonosan torzított. De ettől nem kell senkinek kivetnie magát a tizedikről. Szerintem. Remélem.

  • Akinek humanitáris ingerei vannak és ukrán menekülteket akar befogadni,szerintem megteheti,ha elég nagy a lakása és hivatalos bevándorlási engedélyeket is tud kapni.+ eltartásról is tud igazoltan gondoskodni,mert a magyar államot nem hiszem,hogy az idejáró szájkaratisták kötelezhetnék bármire.Jó lenne,ha elkezdenének a BÉKÉRE uszítani.A stand up bohóc követelései ellenére.”Kint lakik a Samu bácsi Pestújhelyen,vasárnap látogassuk Őt meg szívem”….Ő majd küld légpuskákat a cirkuszba. Az viszont elfogadható,hogy a légpuska tizedesnél magasabb rangúakat nem tud lelőni. Wilt probieren,aber geit nicht alapon.

  • ˙

    Nyugati Olvtársak segítsetek!
    ˙

    A GAZDASÁGI HÁTTÉR, A FŐ MOZGATÓRUGÓ ÉRDEKEL FEBRUÁR 17-TŐL.

    HOGYAN ÁLLNAK A FEGYVERSZÁLLÍTÁSOK ?

    ÁLLAMI RAKTÁRKÉSZLETEK,VAGY ÚJ HADIANYAGOK AZ UA HARCI PLACCON?

    UsA HADIPARI-GAZDASÁGI-KOMPLEXUM -NATO SZEKCIÓ- A TŐZSDÉK FELŐL?

    A’IRÁNTUK MEGNYILVÁNULÓ KERESLET EMELKEDIK,STAGNÁL,VAGY SÜLLYED?

    GRAFIKONOKAT IS SZÍVESEN LÁTNÉK.
    ˙
    Előzetes köszönettel: Đ

  • Andrew_s
    2022 március 27
    8:15 de.

    Bandi, pedig a te hozzám intézettedhez fűzött egyetlen mondatomat továbbra is fenntartom… és az események meg egy másik reakcióm ugyanitt fentebb pontosan ezt bizonyítják, és USA média pontosan erről szól {hogy mijen hangosan, hadd ne jellemezzem}

    üdv.

  • mindenkinek, akinek van véleménye:

    Mariupol ban elfogták az Azov Batallion főnökét {zelenszkiy csapata}, és a lakosok így reagálnak az általatok nemzeti és nemzetközi hősnek beállított tömegmészárosra!!!

    https://www.facebook.com/100057148725013/videos/659745621749998/

    most ezt kitörölheted de nézd végig többször

  • Gábor György tegnapi megszívlelendő fész-posztja:
    „12 éve Orbán Magyarországa nem Magyarország, hanem az Orbán-család és az Orbán-holdudvar ganéjainak oldalán áll. Orbán volt az, aki a Nyugatot folyamatosan sarazva, s számítva a nyelveken nem olvasó, kizárólag a párttévéből tájékozódó szavazóbázisára, továbbá a bérsajtójától a haldokló Nyugat hazug képét megrendelve állt ki a Kelet, a keleti nyitás mellett, velük csencselve, jó pénzért adva-véve baltás kereszténygyilkosokat, kipcsakokról imaginálva és dakotázva, s Putyin legjobb barátjaként és harcostársaként totálisan kiszolgáltatva az országot a volt (és egész mentalitásában megmaradt) KGB-s havernak, hogy a KGB-s haver döntsön a teljes magyar energiaellátásról, ő döntsön a titokban ledarált Paks II-ről (s nyilván ő dönt majd az atomhulladék további sorsáról), hogy a KGB-s haver ukázának eleget téve az Orbán-Putyin kettős mellé állított Magyarországra betelepítse a fél orosz titkosszolgálatot, diplomáciai mentességgel kedveskedve az itt robotoló, s rendeltetésükből következően a legveszélyesebb és legaljasabb tettekre, továbbá az orosz propaganda terjesztésére mindig kész titkosszolgáknak. Orbán elképesztő bátorsággal nem fejezte ki a legcsekélyebb rosszallását sem az ellenzékieket meggyilkoló, ideggázt alkalmazó, politikai ellenfeleit bebörtönző és az ellenzéki újságírókat Moszkva utcáin szakmányban legyilkolászó nagy baráttal szemben. Ugyanakkor a magyar miniszterelnök sikeresen elérte, hogy a NATO számára teljesen megbízhatatlan partnerekké lettünk, akikkel már nem osztják meg a legszükségesebb biztonságpolitikai értesüléseket, hiszen Orbán rögvest megy, és tuti, hogy köp Putyinnak, öt órán át, mint a vízfolyás, továbbá Orbán sikeresen elérte, hogy a legszorosabb, „legbarátibb” szövetségeseink, vagyis a V4-ek, a lengyelekkel az élen – amúgy méltán – teljes undorral, megvetéssel és elutasítóan tekintsenek az Orbán mellé rendelt Magyarországra. És ezek az április 3-án a Fideszre szavazó ikszelők vajon belegondoltak abba, hogy Orbán viselkedése és mostani turbóra fokozott gazembersége milyen veszélyeket hordoz Magyarország számára? A nagyokosoknak üzenem: ne csupán a háborúra gondoljanak (habár nincs még vége, tehát arra is), hanem az utána következő gazdasági-pénzügyi katasztrófára, vagy egy újabb világjárványra, vagy bármire, ami még a gazdaságilag, pénzügyileg, biztonságpolitikailag stb. ménkű erős Magyarországot sújthatja?
    Mert nyugi, lesz, ami sújtani fogja, de még mennyi és mekkora! És akkor kik lesznek a szövetségeseink, illetve ki fog ránk tekinteni úgy, mint megbízható, kiszámítható, tisztességes partnerre? Segítettünk, amikor kellett? Időben felismertük, hogy Orbán keleti nyitása totál csődbe visz, s tizenkét éves gazdaság- és pénzügypolitikája egyenest a forint szarrá válásához, s az árak totális elszabadulásához vezet?
    Orbán erről a teljesen csődbe vitt, kulturálatlanná, mi több, egyenest barbárrá tett, kifosztott, szétlopott, lepusztított, frusztrált, agresszív, elviselhetetlenül gyűlölködő, a hűbéresi helyzetbe hozott középszer alattiak által uralt, s Orbán rokonai és barátai révén a gyűlölt Nyugatra kihordott országról merészeli azt mondani, hogy Magyarország Magyarország oldalán áll?
    Ez a Magyarország Orbán zsebe, gyanús, nagyon-nagyon gyanús érdekei, délibábos, keleti, zsákutcás nyitása mellett áll, egyre távolabb azoktól, akik valódi biztonságot, jólétet, kultúrát és kulturáltságot, tudást és reményt, vagyis jövőt jelenthetnének Magyarország számára.
    Kevés azt mondani, hogy aki április 3-án Orbánra szavaz, az Putyinra szavaz. Aki április 3-án Orbánra szavaz, az az elkövetkezendő évtizedek véglegesen lemaradó, magára maradó vesztesének pozícióját szavazza meg: előkészítve azt a helyet, ahonnan saját gyermekeik és unokáik fognak hanyatt-homlok lefalcolni.
    Az utolsónak még a lámpát sem kell leoltania. Hol lesz itt lámpa? Elég lesz tüdőből elfújni a gyertyát.”

  • Az 1956-os forradalmunkkal kapcsolatban hajlamosak vagyunk megfeledkezni a potsdami konferenciáról, ami évtizedekre meghatározta a háború utáni Európa politikai berendezkedését.

    Ezért emlegetjük előszeretettel, hogy a nyugati nagyhatalmak, és köztük elsősorban az USA, szabadságharcunkban magunkra hagytak.

    Az 1945. augusztus 2-án aláírt megállapodásokat tartalmazó közleményben ugyanis szerepeltek a szovjet fél megszerzett kelet-európai országai, s ez ellen hiába apellált Churchill, Truman nem akart belebonyolódni az európai egyensúlypolitikába. Ráadásul a záróközlemény előírta, hogy a Csehszlovákiában, Lengyelországban és Magyarországon élő németeket át kell telepíteni Németországba, egyenletesen osztva el őket a megszállási övezetek között.

    1989-90-re elillant a Szovjetunió védelmi övezete, majd széthullott tagországaira a hatalmas kommunista ország. Ukrajna tagország volt, és nemrég elkezdett kacsintgatni a NATO felé. A tagországok és a védelmi övezete nélkül magára maradt Oroszország „megijedt”. Bárki segíti fegyverekkel-katonákkal az ukránokat, az oroszok ellenségnek és hadviselő félnek tekinti.

    Zelenszkij szeretné, ha mi magyarok is belépnénk a háborújukba, szerinte nem elég a humanitárius segítségünk.

  • Lári-fári

    Másként: Egyrészt, másrészt.

  • Orsós Elemér

    Geyza
    2022 március 26
    6:18 du.

    „Orsós :

    Kit érdekelnek most az ukrán szélsőségesek, mikor az Emberiség túléléséről van szó, fel tudod ezt fogni azzal a kis borsónyi FIDESZ-es eszecskéddel ?”

    Csalódtam Benned, egy lenácizással sokkal jobban pofán tudtál volna vágni! 😀

  • József Attila is fasiszta párttag volt ?????

  • ptg028 = Rodeo11

  • Geyza
    2022 március 27
    4:01 de.
    Tudod az a baj veled és mindenki olyannal, aki ezeket a magukat sajtóterméknek(mindegy, hogy, papír, vagy elektronikus alapúak) nyilvánító felületeket minden kételkedés és gondolkodás nélkül olvassa és szajkózza az ott megjelenteket, hogy elfogadja az ott találtakat, mint az egyetlen igaz valóságot. Egyébként amikor egy írásban két, ellentétes célt elérni igyekvőt, mint a szembenállás jelképeit említik, akkor nem mindig rosszindulat van a megnevezésük, nevesítésük mögött. A szimbolizmus nehezen tanulható, értő szem, fül kell a felismeréséhez és értő módon kell, lehet azt a kívülállók tudomására hozni. Te mindig büszkén emlegeted magad, mint az egyetlen tulajdonosát a tudás fájának és szeretnéd a képzeletbeli marsallbotot is birtokolni. Hát akkor magyarázd meg, hogy két sajtótermék ? emlegetése mit, hogy és mikor mos össze ebben a csak hazugságon és szenzációhajhászáson élő világban ?
    Én egy még magyarországi viszonylatban is kicsi, közepesnél valamivel fejletlenebb Pest megyei községben lakok, szóra sem érdemes sem a helyi, sem a nagypolitika szempontjából. Itt is meg vannak a helyben születettek és a „betolakodók” közötti mindenféle ellentétek, meg ilyesmik, amit a helyi vezetés és a pozíciókra törők ügyesen ki is használnak.
    Na szóval történt, hogy az elmúlt 16 évben háromszor is színt váltott a jelenlegi polgármester, legutóbb éppen – az előző 13 évben minden választáson vérfideszesből – lett független és nyerte meg a helyhatósági választást, pont egy-két időben, a választásokra időzítve megjelentetett 444-es cikk miatt, melyben lejáratták azt az előző 9 évi vezetést(melyben egyébként igen fontos pozíciókat töltött be jómaga is), valamint az egyéb aspiránsokat, olyan módon, amihez mérten még a cincin, abc, usa, zelenszki saját sajtója, origó, index, 24 óra stb. hírcsatornája is csak tanuló lehetne.
    Én innen, a magam dudvafilozófus aspektusomból úgy látom, hogy a skrupulusok és ideológiák ma a hazai sajtókörökben élőknél/munkálkodóknál (minden tiszteletem az egykézen megszámolható kivételeknek, bár mindenki a piacról él) egy megfelelő összeg megemlítésére ködbe vesznek…
    Szóval ennyit a független magyar hírforrásokról és az azokban megjelent írások objektivitásáról.
    És akkor még nem is említettem a magyar nyelv kiherélését, a korrektor nélküli fércek kiengedését, a koldulást és a hozzászólások értelmetlen cenzúrázását – a sajtószabadság olyankor biztosan kimenőt kap, pedig nem egy magánszemély tartja el kedvenc lapodat, hanem előfizetők és a csak egyszerűen szimpatizánsok. Bár lehet, hogy talán a lendvai utcai fiúk is besegíte(tt)(n)ek néha.

  • Geyza
    2022 március 27
    3:51 de.

    Nem győzöm hangsúlyozni, hogy a probléma nem önmagában a személyeskedés, mert attól még mondhatnál is valamit. De az, hogy egyébként az ég világon semmi más mondanivalód nincs, az vérciki. S nem nekem.
    Olvasd már vissza saját magad.
    Az utóbbi időben kötözködsz Rodeo-val, de érveid nincsenek. Személyeskedsz velem, de érveid nincsenek. Olykor felsz…sz valakit, de valójában érveid akkor sincsenek. Csapódsz ide, csapódsz oda, de valójában kiüresedtél, mint a partra vetett tengeri uborka.
    De ehhez is jogod van. Tudjuk Simicskától.

  • Orsós Elemér

    Geyza
    2022 március 26
    5:58 du.

    „Én aranyapám MA nem hiszek senkinek és semminek, csak az N-TV-nek, az N24 nek, a CNN-nek, a France24.-nek, a Boomberg -nek és magyarban a 444.hu nak meg a nepszava.hu nak,
    (Még van talán kettő-három, de ezek a leginkább preferált hírforrásaim)”

    Jaj Geyza, Te ennyire naiv vagy? Te azt hiszed a fősodor média saját költségvetésből gazdálkodik és a sztár újságírók fizetésből élnek olyan nagy lábon? Elárulom Neked hogy, a legális fizetésük csak elényésző része a megrendelésre készül „hírek” illegális prémiumának és ezek a „becsületes” újságírók már az első elcsábulásuk után ugyanúgy nem tudnak soha többé jó útra térni mint a hirtelen véletlen szívproblémák miatt 56 évesen elhaláloztatott -összeesküvés elméletek megszállottjának vádolt- Udo Ulfkotte, aki ellenőrizhető hivatkozásokkal telepakolta leleplező könyveit! És ez nemcsak a dollárral vagy EURO-val lefizetettekre érvényes, hanem a rubellel, hrivnyával vagy jüannal kompromitálódottakra is! Naszóval, a „megmondó” sztármédia és sztárújságíró nemzetiségtől és politikai oldaltól függetlenül legalább olyan igazmondó, becsületes és erkölcsös, mint Don Corleone vagy Al Capone!

    https://www.libri.hu/konyv/udo_ulfkotte.megvasarolt-ujsagirok.html

  • Orsós Elemér

    lehet, hogy olvastad az alábbi cikket, de ha nem akkor javaslom, egyik válasz ez is a semmivel sem minösithetö ripacsnak (de egy piszkosul komplett)

    https://magyarnemzet.hu/velemeny/2022/03/volodimir-zelenszkij-elnok-urnak-es-a-tobbieknek

    p.s.
    a választási propagandarészt feljtsük ki belöle – az nem az én ügyem

  • Geyza
    2022 március 27
    4:01 de.
    Kisfiam, megszólítottál. Emiatt eltérek a szokásomtól, és erre az írásnyira átmegyek szubjektívbe.
    A hozzám intézett kérdéseid egy részére már előbb válaszoltam, még pár dologra megpróbálom kiterjeszteni a figyelmedet.
    Amit te €-i objektivitásának gondolsz, az 80% usa kézi vezérlés, a hitelességhez annyi a köze, mint hajdúnak a harangöntéshez, vagy Makónak Jeruzsálemhez.
    Én azt látom – kifejezetten propaganda célokból közzé is teszem ezeken a hasábokon – hogy egyelőre van olaj, van gáz, tudod gázkazánom van és ezek ára még mindig a háború előtti, nem az üzemanyagárakról beszélek, de lehetne arról is, csak az tényleg olyan választási krumpliosztás helyett van, mint ahogy az egyébként már régen elköltöttem egyszeri 13. havi nyugdíjam is volt.
    Azt is látom, hogy az általad hitelesnek ítélt ny€-i származású áruk sose látott magasságokba emelkedett árakkal bírnak és emiatt a magyar termékek árai is lassan a csillagokban vannak, pedig mi nem vagyunk háborút viselő felek – és remélem nem is leszünk amíg még tart az életem. Azt is látom és tapasztalom, hogy az idióta szankcióknak nevezett valamivel nem az oroszok járnak rosszul, hanem leállnak azok az ipari üzemek, melyekhez létfontosságú alapanyagok, alkatrészek nem érkeznek meg, az orosz-ukrán mezőgazdasági termékek sehol, ezért az állattenyésztés is bajban van, energiahiány van, a szankciók miatt hatalmas beruházásokra kényszerülnek energiahordozó szükségletük kielégítésére, miközben ezeket az oroszok nevetve adják el távol-keleten és ázsiában. Ja, és mivel nekünk az elmúlt 32 év „okos” gazdaságpolitikája leépítette az orosz kapcsolatok nagyrészét, természetesen a ny€-ból idetelepedett üzemek is egyre többen állnak le a fentebb elsorolt okok miatt, lesz még így munkanélküliség itt is. Max kicsit később, mint azt várjuk.
    Természetesen én is fenntartom a jogot, hogy magam döntsek arról, amiről dönthetek – hírek értelmezése, emberek, események megítélése. De ezt nem igyekszem senkire sem ráerőszakolni, se szép, se trágár szavakkal.
    Pár hivatkozásoddal pedig nem értek egyet, a te Bartus Lacid 2013/14-ben arra bíztatta olvasóit, hogy bojkottálják az esedékes országgyűlési választásokat, mert akkor majd a fejéhez kap € és „lefejezi” O1G-t és társait…. röhej… Nagy Imre meg 56-ban a mi zelenszkijünk volt, egy szerencsétlen, aki elhitte, amit a „szabad európa rádió”? harsogott és a börtöntöltelékek oldalára állva 1957-es értékben több tízmilliárd forintnyi kárt okozott az országnak és még az elmenekülést is ebaxta.
    Viszont 20 évig megfelelő hivatkozási alapot adott a szocializmusnak nem nevezhető kísérleti fázis minden eredményének megsemmisítéséhez és a nyakunkra hozta ezt a tolvaj, korrupt és a magyar emberek minden javát akaró, még a lovastengerész alatt dívott dzsentri világot. Meg bajszos szarokat és kövérnek nem látszó eszetlenekkel töltötte meg a parlamentet.

  • A DUNAPARTI CIPŐK említése
    NEM RELEVÁNS hasonlat,csak
    egy”hatásos” szónoki fogás

    Tudniillik ott és akkor egy erre évtizedekig alaposan felkészített, majd végleg ráállított államapparátus jogi keretek között egy egész ország, már jóelőre a teljes létszámában . s z e g r e g á l t . népcsoportját vitte vágóhídra.

    A „Cipők” emlékmű, csupán ennek a tervszerű mészárlásnak a legutolsó önkéntes „népfelkelői” fázisát örökíti meg…

    Miközben az 1941-es ukrajnai Kamenyec-Podolsk-i, magyar főpróbát mindenki megpróbálja elfelejteni, ahol a 1944-es ötszázezerrel szemben akkor egyelőre „mégcsak” húszezer, a velünk szövetséges német megszállók elől Lengyelországból Magyarországra menekültet mészároltatott le a hivatalos Horthysta szoldateszka és állami közigazgatási apparátus…

    Az úgymond FELEDÉKENYEK gyakori módszere az [ideológiai téveszmék és mérnöki pontosságú névsorok és lakcímek alapján] előre kifundált, majd tendeciózusan, alaposan kitervelt és név szerint végrehajtott TÖMEGGYILKOSSÁGOK RELATIVIZÁLÁSA, HARCI ESEMÉNYEKET ÖSSZEMOSNI kipécézett személyek tömegeinek GENOCÍDIUMÁVAL …

    Ezzel az erővel párhuzamot vonhatnának akár Hamburg, Drezda, vagy Hirosíma lebombázása és a „DUNAI CIPŐK” szimbolikája közé is, miközben hatalmas különbség van háborús események, a gőzhenger spontaneitása és egy ideológiailag már előre kitervelt – „személyre szabaott” – és célzott népirtása között.

    Aki ezek után mégis és minden áron ragaszkodik a párhuzamokhoz, annak számára a CIPŐK EMLÉKMŰ súlyos tartalma maximum(!) a magyar csapatok 1942-es újvidéki népirtása, avagy nemzetközi szinten a csehszlovák Lidice, vagy a francia Oradur falvak teljes civil népességének SS-féle, manuális kiirtása felelhetne meg…
    ˙

    .

    Utóirat:
    Hírek szerint ukránok tüntettek Budapesten és X(?) darab cipőt terítettek ki a helyszín kövezetére a lebombázott mariupoli színház áldozatainak állítólagos cipőit…
    Íme a relatívizálás egy friss példája…

  • Orsós Elemér

    Gabriel
    2022 március 27
    6:53 du.

    Én a Mandinerben olvastam és a te kivételeddel maximálisan egyetértek vele és nagy ívben teszek rá hogy, ezért most itt ordas jelzőket fogunk kapni! 😀 Viszont én az itt előfordulók nagy megrökönyödésére az összes könnyen fellelhető fősodor és magyar médiát megnézem vagy átlapozom(még Geyza kedvenceit is!), mert kiváló észkarbantartó játék a sok ellentmondásból a valóság harmadát logikai úton kisilabizálni, ámbár lehet hogy ez nem is játék, hanem mazochizmus!? 😀

  • Pityi Palkó
    2022 március 27
    5:28 du.
    Röviden: nem
    Bővebben: a következő időkben ne foglalkozz szerencsejátékkal, minden tipped luk lesz, anyagi csődbe kerülsz ezzel a gondolkodással.

  • SzundiMandi
    2022 március 27
    11:34 de.
    Ez az írás nem ez alá a cikk alá való, de itt kell válaszolnom rá.
    Nem vagyok facetag, nem olvastam ezt az esszét.
    Kiválóan összefoglalja, jellemzi az elmúlt 28 év orbanista történéseit, következményeit. Orbán immár 18 éve rongálja € és Mo partneri lehetőségeit és valóban, csak a saját (nem az ország) érdekeit érvényesíti minden egyes cselekedetével. Ebben sokáig pontosan azoktól kapott segítséget (98-ban, majd 2006, 2010-ben és azóta is folyamatosan), akik hatalomra segítették.
    98-ban belülről a kisgazdák, meg is kapta Torgyán a jutalmát a saját hülyeségéért, meg az ország az € belépéséhez készített mezőgazdasági (f)elmérések miatt (cukorgyárak, cukorrépa, burgonya, szőlő stb. termésterület és mennyiség), a kdnp az állatgyilkos ájtatosmanója viszont miniszterelnökhelyettes lett. Érdekes módon pont az amerikai demokrata felfogás miatt lett funkcionális analfabéta az ország szegénységben élő 5 milliós része, innen kerül ki és a már fideszes elvhűségben pozíciókat szerzett és az onnan leeső baksison hízlalt alvállalkozóik társaságából a békemenet és az egyéb orbanisztánt támogató szavazóbázis.
    Pedig eleinte ezt anno valami nagyköveti kinevezést szorgalmazó „szenátorocskák, kiflitolvajok” is rongálták, mégis kívülről az usa segítette, hogy az amerikai felfogásnak megfelelően a demokrácia itt is csak papíron létezhessen, majd 2004-től € segítséggel is létezhetett ez a parazita és társai. Az usa odáig ment, hogy még a saját nagykövetségük előtt elkövetett nyílt államellenes fellépést is csak a demokrácia velejárójának minősítve nyújtott támogatást az akkor már nyíltan a szélsőséges demokráciaellenességüknek. Orbán nem először helyezte saját ambícióit előbbre, mint az országét. Sohasem volt hátrább az első helytől, még azon a nevetséges nem taggyűlés, csak tagok gyűlésekor sem – mindent a saját vezetői ambícióinak beteljesedésének és érvényesülésének rendelt és rendel alá. €-t nem ő hagy(t)ja cserben, € nem érdemel mást, országunkat pont ez a nagyszerűnek látszó, magával meghasonlott, kezdeni semmit sem tudó társaság hagyta cserben. 18 éve támogatja O1G hatalmi törekvését, mert a posztkommunista, kicsit is €-hoz jobban illő berendezkedéshez nem nyújtott kellő segítséget, 2004-10 között az USA 1946 óta tartó bomlasztó tevékenysége ellen nem lépett és lép fel ma sem, és miután ez a süsü tevékenység célt ért, € is beállt mellszélességgel O1G mögé. 12 éven keresztül senki sem tudja, milyen meggondolásból pénzelte, fogadta el az egyébként első perctől bomlasztó magyar hivatalos álláspontot és képviselőit. Úgyhogy bár az esszé majd minden betűjével és írásjelével egyetértek és nem O1G mentegetésére, de azért vannak bizonyos geopolitikai szempontok is ennek a parazitának az utálata mellett, melyekkel muszáj számolni.
    Gazdasági és racionalista érvek mentén is lehetne vizsgálni az orosz energiafüggést, összevetve az USA hasonló energia politikájával, meg a klf. energiahordozók feltárt lelőhelyeinek távolságával, azokkal a technikákkal, melyek ezeket az alapvető termékeket szállításra alkalmassá teszik és szállítják. Ezekhez hozzá véve a piacok közötti mindenféle el, meg és kigondolásokat, a tengeri és légi szállítási kapacitásokat, azok költségeit, idő és egyéb ráfordítás igényét, meggondolandó a teljes elszakadás és a már kész infrastruktúra veszni hagyása. Azért, mert 73 éve, április 4-én a győztes és fél €-t elfoglalt amerikai állam rákényszerítette az elfoglalt államokra a maga által kitalált és üzemeltetett katonai szövetséget, nem kellene azt a mai napig életben tartani és az idegen hatalom katonáit megtűrni a már régóta békésen egymás mellett éldegélők földjén és ebbe a csak a háborús/katonai feszültség fenntartásában érdekelt iparágaknak alárendelni a még kívülálló és szuverén államok biztonságát. Magáról a szomszédban folyó háborúról már több esetben leírtam a véleményemet.
    Orbánt belülről „demokratikus” módon nem lehet megbuktatni, €i segítség meg nem érkezett az elmúlt 12 évben, az amerikaiaknak megint csak a statisztikai hibahatáron belül vagyunk – geostratégiailag, geológiailag és hadászatilag is. Semmiféle olyan ásványi, mezőgazdasági, vagy turisztikai különlegességünk nincs, ami miatt itt meg kellene a külső erő előnyére változtatni az érvényes státuszt, még a nyelvünk is csak errefelé kompatibilis és kislétszámú ajkon él.
    Mindezek ellenére Orbán ebben az egy ügyben úgy látszik, megtalálta azt a populista eljárást, mely egyszerre megtartja belpolitikai vezető helyét, helyüket és a már teljesen kifosztott emberekre nem ró újabb gazdasági, pénzügyi terheket – lehet, hogy csak kis időre, de a vasárnapi választásig mindenképpen. Ja, és nem teremt háborús beavatkozáshoz vezető precedenshelyzetet.
    Szóval mi nem Putyint támogatjuk és nem is Orbán hatalmát betonozzuk, hanem nem látunk kiutat az €i únió bürokratizmusából, az amerikai területszerző szerződések által ránk kényszerített politikai zsákutcából és a földrajzi fekvés adta lehetetlenségből. Na meg a 700 éve elfuserált országvezetés okozta kátyúból. Egyszer jó lenne már a ló hátán, pofával a feje irányába ülve és vágtában előre vezetni azt a lovat.

  • A német gazdasági miniszter szerint a G7-országok nem fizetnek rubelben az orosz gázért
    Közzétett:
    2022. március 28. 12:34 GMT
    Moszkva figyelmeztetett, hogy „nem szállít” ingyen földgázt, ha az Európai Unió nem hajlandó rubelben fizetni.
    (elzárják a Barátság gázvezetéket is!!! Yuk rajnán keresztül!!!)

  • ptg028
    2022 március 27
    6:09 du.

    Inkább neked kéne hinnem?
    Elment az eszed.Szaladj utána tán még megleled : ))

  • Rodeo11
    2022 március 28
    12:06 du.

    Szar ügy !
    ‘Gyanis szerződések vannak !
    Ha nem szállít, (vagyis olyan kabátgombokért akarna szállítani, ami nincs benne a szerződésben), szerződésszegést követ el.

    Ez független attól hogy pl, Németország jövöre már nem akar gázt venni a ruszkitól. Az nincs benne a szerződésben hogy a szerződés lejárta után is kötelező tőle gázt meg kőolajat venni.

    Szaal nem jó kilátások elé néz Oroszország, egy félkegyelmű miatt, akinek az államközi szerződések csak annyit érnek mint a papír amire ráírták.

    Akárcsak Hitler.

    Szolgáld tovább. Te patkány.

  • ptg028
    2022 március 27
    7:24 du.

    hehehehe..KISFIAM…hehehehe .. azongya ” Kisfiam”..hehehe

    Tisztázzunk valamit:
    Én nem „megszól1tottalak” hanem HELYRETETTELEK !
    Világos? Ha nem vagy képes ezt megérteni,
    fordulj orvosodhoz, gyógszerészedhez, Avon-tanácsadónődhöz.

    Azok majd segítenek : )) )

  • ptg028
    2022 március 28
    12:00 du.

    Ne fáraszd magad.
    Nem KELL hogy válasuoljál.
    A válaszaid -általában- unalmasak,
    hosszúak és semmitmondóak. Inkább menj, süss lángost.
    Jobb lesz neked meglátod.

  • Gabriel
    2022 március 27
    6:53 du.

    A „Magyarnemzet” az egyik legundorítóbb, leg hazugabb
    mocskos álhírlap. Miért hozod ide?
    Csak nem náci lettél ?

  • Andrew_s
    2022 március 27
    6:44 du.

    Rodeo csak egy piti ügynököcske.
    A Kremlt és a Kinai Kommunista Pártot szolgálja láthatólag.

    Minden harmadik szava valami hazugság. Vagy a valóság torzítása.

    Volt idő amikor még próbáltam vele
    ember módjára társalogni.Totálisan értelmetlen dolog.
    Csak rabolta az időmet. Az ilyennek mint ez a patkány is, legegyszerűbb ha KÉZBŐL ELUTASÍTJUK MINDEN SZAVÁT !

    Mert lehet hogy időnként
    vannak benne félig-meddig értelmes
    gondolatok, de ugye nem fogunk egy vödör szart
    csak azért átválogatni,hátha találunk benne egy kockacukrot.

  • Orsós Elemér
    2022 március 27
    1:28 du.

    Ne fárassz.

  • Rodeo11
    2022 március 27
    10:47 de.

    Hmmm…. Lehet, hogy nem ugyanarra az egy mondatra gondoltunk 🙂
    ’56 kapcsán írtam, hogy szerintem , és alapvetően egy, az oroszok által lezsírozott párt-tisztítási akció volt.
    Még időben indult ahhoz, hogy a Bácsből kivonuló erők Szolnokról visszaforduljanak (2 héttel később, már nem lett volna annyira egyszerű.
    Amellett az európai környezetben kezelhetetlen maoistákat (Münich féle banda), a rákosista sztálinistákat (Gerő féle banda) egyaránt szanálni lehetett egy szelid és főleg elvhű könyvelő ideiglenes vezetésével, amíg a posztsztálinista vezetéssel kijönni képes Kádár le nem boltolja a végleges megoldást.

    Ami Ukrajnát illeti meg továbbra is a halottakkal a családjukkal és az elhagyott kutyákkal, macskákkal érzek együtt. A „kinek jó” elve alapján nekik van a legkissebb hasznuk ebből. Jó páran pedig igen jól keresnek a bőrükön

  • Pityi Palkó
    2022 március 27
    5:28 du.

    Ez a „PTG akárhány” nem a Rodeo

    De már pontosan tudom ki.

    Általában olyan másfél évente küldi ide a FIDESZ

    hogy az ócska propagandáját itt (is ) terjessze,

    Mindig megpróbálja ernyőzni a korábbi stílusait,

    dehát..’gyebár…én meg 24 éve foglakozok

    chat-es stílus-felimeréssel.

    Esélytelen a kis görcs.

    Egy ócska nagypofájú senki őkelme.

  • Még előzőhöz.

    Az a probléma ezzel a PTG-senkyvel,
    hogy eléggé narcisztikus hajlamai vannak nekije : )))

    Firkál hosszasan mindenfélét és nem veszi észre hogy közben
    el-el potyogtattya a szar jelleméből fakadó stílus-jegyeit.
    Mert szereti bámulni a semmitmondó hazudozásait.

    Kevesebbet pofázna, több eredményt tudna elérni.
    Persze nem sokkal, de azért mégis.

  • gyuri10 NEM neked írtam ezeket ,csak azért tettem ide neved
    ,hogy legalább azt a részét olvasd el amit hozzád
    írtam !

    Mindenkinek !De senkit nem akarok megsérteni.

    Tehát!
    Úgy látom a harci kedv a régi!!
    A volt „komenisták” ,bár most tagadják ,hogy azok voltak,jó ne legyenek azok , de szellemiségük abból táplálkozik:
    ezek a hozzászólók harciasak,háborút akarnak ( persze szigorúan a Demokrácia nevében ) , oda akarják küldeni az embereket .Ezeknek egy javaslat lehet ! ::::::::::
    Öltözzenek fel ,menjenek Ukrajnába harcolni a nagy Szovjetunió utódjával Oroszországgal.Bennünket hagyjanak békén.Egyre vigyázzanak :: ne csoportosuljanak sokan egy helyen , mert az orosz kiszimatolja : és egy rakétával megsimogatva másvilágra küldheti őket , mint ahogy ez megtörtént!!!
    Ezek a hozzászólók gyakorlatilag a ” Messiás ” által vezetett koalició ( szélsőjobb és szélső bal) által mondottakat harsogják ( gyuriferkó háttér irányításával ) elfogadva a kanadai , amerikai kiképzésben részesített „Messiás”-porszívóügynököt,kétnaponta hazugságát meghazudtolva igyekezetével( kanadai állampolgár is , másfél év alatt )
    E hozzászólóknak továbbra is semmi se jó ! Ez az alapállás !!
    Van a „másik oldal” akik józanul , mérlegelve a körülményeket fogalmazzák meg mondanivalójukat! De megkapják a szidást nem is keveset !!
    Orsós,ptgo28,Gábriel,Rodeo,Andrew …. nem akarok kihagyni senkit , de megsérteni meg különösen : sok erő kell ahhoz hogy véleményeiteket megvédjétek , a besározást is megélve közben.
    És vannak a többiek !
    És van még egy ember aki egyik csoportba sem sorolom.

    Ez „” Gyuri10 „” !!! Szándékosan , tiszteletből, nagybetűvel
    írtam!!!
    Megfontoltan ,mint aki itt él –úgy emlékszem Izraelben–fogalmazta meg mondanivalóját ,megérezve azt , hogy mi jó az itt élő embereknek !!! : Az hogy a háborúból ki kell maradni!!!
    Megköszönöm világos , egyértelmű gondolkodását !!!:KÖSZÖNÖM.

    Mi zajlik itt :::
    Amerika vesztesen kirohant Afganisztánból!
    Részben e miatt valami felemelőt kell neki cselekedni ( az ő gondolatai szerint ).
    Le van törve egyeduralma !!
    Rengeteg adóssága van !! Hamarosan nem az övék lesz a legnagyobb gazdaság !
    Látta , hogy Európa egészen jóban van az oroszokkal ,ezt meg kellett törnie ,hogy Európát,Kanadát,Angliát,Ausztráliát,Amerikát egy csapatba
    tömörítse .Ezek segítségével igyekszik az oroszokat tönkre tenni !! De más nem nagyon akar Amerika mellé állni !!(India,Szaud,Kína Brazil …stb.) .De közben tönkre megy Európa is.
    A folyamatos zűrzavar magvai el vannak vetve Európában !!Amikor elcsendesedik jön a következő feladat ::Kína ,mint nagy gazdasági ellenfél!!! Megkezdheti majd a harcot ellene!!
    Aki el akarja foglalni majd Tajvant — tehát lesznek ott is bőven feladatai.Európát felfegyverezteti hátvédként védi az oroszokkal szemben !
    Van vagy tíz-húsz háború amibe Amerika belekeveredett — szinte sehonnan se jött ki győztesen !
    Innen vajon győztesként fog távozni ???
    Egyébként nagyon látszik , hogy az orosszal nem mer közvetlenül hadakozni ,felvette a felbujtó álarcot,magát Ukrajnát is évek óta és most Európát is így kezeli !!!
    Csak nehogy világháború legyen a végén !!!
    Üdvözlettel.

  • ptg028
    2022 március 28
    12:00 du.

    Nem kell reklamíroznod
    hogy nem vagy „facetag”
    tudjuk annélkül is hogy csak
    egy „face” vagy, így,per pörén : )

  • Valamit nagyon jól csinálhat Zelenszkij,
    mert híre jött hogy a Sötétség Birodalmában
    TILOS KÖZZÉTENNI VELE KÉSZÜLT INTERJÚT !!
    Most a Roszkomnadzor* sorra tiltja le azokat
    a WEB-lapokat, melyek nem felelnek meg a KREML ízlésének.

    *Roszkomnadzor : Ruszkiország média-cenzura hatósága.

  • Orsós Elemér

    Gabriel
    2022 március 27
    6:53 du.

    Kedves Gábriel, ha ki tudod kapcsolni e 4 idétlenkedő „gyerek” bazd+ezéseit, akkor nagyon elgondolkodtató dolgokat fogsz hallani mésfél órán keresztül, ami látszatra soknak tűnik, de ennél sookal hosszabban is ki lehet fejteni, amitől itt szerintem sokakat kiver a hideg veríték vagy a nácizási reakció :

  • Geyza
    2022 március 28
    12:30 du.
    nyünyüke!!!

    #1.: € Vis Mayor-ja a Nordstream 2 leállítása,
    #2.: € Vis mayor-ja az orosz bankszámlák zárolása
    #3.: € Vis mayor-ja az orosz állami funkcionáriusok szankcionálása

    ezek után Orosz jog nem szállítani semmit!

    (remélem tisztában vagy azzal mit jelent a semmi?)

    a szaúdi olajtermelés kiesése a huthik sikeres támadásai alapján a nemzetközi olajárakat 250 fölé viszi hordónként

    #4.: USA kereskedelmi árai az utóbbi 3 hónap alatt 45-75% -kal emelkedtek átlagban, van ojan, ami 350%-kal… és az élelmiszerpolcok szépen ürülnek

    a többit – esetleg – ki tudod számítani

    + Zelenszkiy bejelentette a teljes kapitulációt!!!

  • „Egyszer és mindenkorra el kell döntenek, kivel vagytok szuverén országként. És te tétovázol, hogy kivesd a szankciókat vagy ne? És te hezitálsz, hogy átengedd-e a fegyvereket vagy ne? Tétovázol, hogy kereskedj Oroszországgal vagy ne? Nincs idő tétovázni, most dönteni kell.” (Volodimir Olekszandrovics Zelenszkij, Ukrajna bátor hős elnöke, Orbánhoz.)

    Ma, a posztkommunista országok, a Dicső Proletár Diktatúrájuk utáni, a csőcselék* és a csőcselékből kinőtt vezetők uralma alatt állnak. Köszönet a ‘balsorsunknak‘, nekünk ez az EU / haza áruló, felfuvalkodott, elmebeteg seggdugasz O1G jutott, ki mint volt kommunista titkár, nem más, mint egy húgyszagú, falusi tahó.
    O1G nem fogja föl, hogy ez a mai Ukrajnai dráma a liberális demokrácia és a totálitárius, sötét zsarnoki ideológiák közötti kultúrák ütközése. Magyarországnak, nincs sürgősebb dolga, mint az, hogy minden lehetséges katonai segítséget adjon Ukrajnának.
    Nagyon kiváncsi vagyok, hogy népem, a ‘bal sors akit régen tép’, melyik utat fogja választani a most jövő vasárnapi választásokon. Két lehetősége van; nyugati liberális demokrácia ami az egyén szabadságán alapszik, vagy egy marxismus-leninizmus-putyinizmus-xijinpinfudánizmus-lukasjankó-izmus féle diktatúra ami az egyén szabadságát semmibe veszi.
    Ha nem rúgjuk ki ezt a szélhámos O1G-it pár nap múlva, a veszély fönt fog állni, hogy egy disznótori lakoma-pálinkával fűtött orgiája után még képes lesz kiléptetni hazánkat az EU/NATO-ból és hadat üzenni az USA-nak – hiszen volt már ilyesmi a történelmünkben.
    *(rodeo11/Orsós/Gabriel/warrior/Bernstein……..)

  • Geyza
    2022 március 28
    12:30 du.

    Bella Donna

    és mit tud € csinálni ha úgy érzi, hogy meg van szegve?

    hangosabban óbégat?

    azzal csak a lélegzetét pazarolja, a cső üres marad!

  • Az orosz kémek kínos csapást mértek Vlagyimir Putyinra !

    Ukrajna nyilvánosságra hozott több mint 600 FSB*-ügynök személyazonossági listáját, akik közül néhány valószínűleg Nagy-Britanniában tevékenykedik.

    Ukrajna nyilvánosságra hozta a több mint 600 orosz kém személyazonosságát állítása szerint Moszkvát megszégyenítő szándékkal, köztük egy James Bondnak képzelő személy személyazonosságát is.

    Az orosz FSB biztonsági ügynökségénél dolgozó 620 ügynököt tartalmazó lista, akiknek az árnyékban kellett volna maradniuk, felfedik útlevelüket, telefonszámukat és még ivási szokásaikat is.

    A lista szerint az egyik állítólagos FSB-ügynöknek van egy Skype-címe, amely tartalmazza a „jamesbond007” kifejezést, valamint a „DB9” karaktereket, utalva Bond ikonikus Aston Martinjára.

    Egy másik ügynök a „prémium autókba” van nagyon ínyére, míg a harmadik egy nagyivó, aki „szisztematikusan megszegi a közlekedési szabályokat.

    *(Federal Security Service – Miki egerek bandája))

  • Geyza
    2022 március 28
    4:01 du.
    Gésa kisfiam, ne strapáld magad, minden emigráns újságnál előfordulsz, meg is szolgálod Tóni barátod/gazdád bizalmát a röhejes, ellenzékieket parodizáló megszólalásaiddal és a mindenhol azonos jellegű szövegeiddel. De hát ez is egy munka, legalább nem ingyen pénzt kapsz, dolgoznod, bocs a billentyűket kell verned érte, sőt még talán olvasni is meg kellett tanulnod.

  • toth péter
    2022 március 28
    3:49 du.

    Nem jó „nyomon” vagy szépecsém :

    Sajna Magyarorstzág SEMMIFÉLEKÉPPEN nem tud

    kimaradni ebből. Putyin, a KREML-beli mészáros (á la Biden)

    megmondta: atomfegyvert vethet be ha pl. országát bármiféle
    támadás éri.

    Namármost kérlekalássan: Az ún. „donyecki Népköztársaság
    úgymond „kéri” hogy had legyen része a nagy Oroszországnak.

    Zelenszkij meg világosan megfogalmazta: Ukrajna twrületi integritását helyre kell állítani.

    Ezekszerint viszont akkor a Sötétség Birodalma atomfegyverekkel pusztíthatja az általa megtámadott Ukrajnát, ha Ukrajna esetleg jól pofáncsapja őket.

    Ez itt a probléma komám. Az atomháború küszübén áll a Világ
    és Magyarország még mindig ” pávatáncol”.

    Használd az eszedet.

  • Az ukrán erők visszafoglalták Irpin városát, miközben az ruszkikat visszaszorították!

    Olekszandr Markushin, Irpin polgármestere a közösségi médiát használja annak kinyilvánítására, hogy a katonák hamarosan „felszabadítják a Bucha, Hostomel, Vorzel’ic szabályozást”.

    Az ukrán erőknek sikerült visszavenniük az irányítást Irpin városa felett – erősítette meg a helyi polgármester.
    Olekszandr Markushin elmondta, hogy a Kijev északnyugati peremén fekvő 60 ezres szatellitváros ismét Ukrajna teljes ellenőrzése alá került. Ez volt az ruszki csapatokkal folytatott harcok egyik fő gócpontja a főváros közelében.

    A UK Telegramon egy hétfői videóbejegyzésben ezt mondta: „Ma Irpin felszabadult. Most folytatjuk a söprést.”

  • Ez szép:

    Új szó született:

    A „Neosvasztika”.. vagyis a nagy ” Z ”

    Itt tartunk.

  • Orsós Elemér

    Megalakult a V1, mert 3, olcsó zöld palagázért és árúkapcsolásos F-35-ért ácsingózó köpönyegforgató pánszláv kifarolt a V4-ből! 😀

    https://444.hu/2022/03/28/a-lengyel-vedelmi-miniszter-is-lemondta-a-budapesti-v4-es-talalkozot

  • Andrew_s
    2022 március 28
    3:39 du.
    akkó’ értsünk egyet {részben: azonos egyet, részben: én is egyet te is egyet; 1956 KGB akcióvá vált!}
    a záró soraidra annyit jegyeznék meg, hogy az elhagyott blökik nekem is szívügyem, de az összes többi MSM / hólivudi / NETFLIX készítmény
    (én itt eléggé el vagyok eresztve USA MSM-val 5 hete 12 darab azonosíthatatlan képet raknak be naponta 48 szor, csak a kommentátor szeméje változik és már a teljes orosz haderő összes tankját képviselő egy kiégett tankon már a kiesett csavarokat is meg tudtam számolni, és miközben MSM arról szóló elemzéseket rak be naponta 24 órában fél óránként, hogy Púúúút’n mindent elveszített és a „háború” is mert… és ugyanabban a hírcsomagban arról panaszkodik ugyanaz a zseni, hogy minden le van rombolva ami katonai célú Lvovban a városból élőben adja a CNN az élet megy a maga útján a kóbor kutyát sem érdekli, hogy valami a várostól 15 km -re fekete füstött ereget, ez Harkovra is igaz és Kijev re is sőt Mariupolra a leginkább…ezutóbbiban a lényeg mexünt AZOV Batallion egyik fő részlege…

    független orosz újságíróknak Zelenszkiy teljes kapitulációt ajánlott a béke ellenében

    a többiről már írtam!

  • Geyza
    2022 március 28
    6:02 du.

    a német szövetségi kormány börtönbüntetés terhe mellett betiltotta, de a többi 200 országra a német rendelet érvényes

  • Orsós Elemér
    2022 március 28
    4:49 du.
    számomra túl hosszú, nagyrészt semmi új benne! és nem is elég humorosak

  • Orsós Elemér
    2022 március 28
    4:49 du.

    Hát igen, eléggé jól megkell a stilust szürni – viszont valóban sok valós tényt hoznak elö
    Viszont semmi baj, ki tudom csépelni a buzát a pelyvából

    Ezért én is belehallgatok ezekbe az általad emlitett sokszor undoritó kiadványok selejtes irók által alkotott förmedvényeibe
    Nem tartalak ezért mazochistának Teged sem, mint ahogy magamat sem – hiszen aki értelmesen igyekszik a világról gondolkodni, meg kell hogy hallgassa az eltérö véleményeket is
    Nyilván a bolsevista/marxista/hitlerista diktátorok nem vetemedtek arra, hogy másokat meghallgassanak – mintahogy a mai „demokratikus” „progresszista” baloldal sem – merthogy macska a viztöl, rettegnek hogy még valahogy megfertözi öket – nem mernek az igazsággal szembenézni soha!
    De Kun Béla és Szamuely is „demokratikus” módon vette át a hatalmat.(sicc!)
    Persze, nyilván szerintük, csak a világ nagy többségének tért el kissé a véleménye
    Na de ne busulj – a mai idökre is kijutottak még szép számmal sajnos olyanok, akiknek máig sem sikerült egy hangyányi, kormos gyertyalángnyi fényt maguknak valahonnan beszerezni – ami legalább ennyi világosságot produkálna az életükben.
    Na nem a fejukben, az luxus lenne – tudod LUX (fény)
    A lelkükbe bezárt, magukkal hurcolt irigységböl kinött gyülöletük az ami elvakitja ezeket. Az irigység gyülölet szül, a gyülölet pedig elvakultá tesz (nem kell részletezzem, exakt példája itt ennek néhány megnyilvánuló)

    Az ilyenek nácizzák, fasisztázzák le a gondolkodó embertársaikat…
    A valódi nacionalista pejnaharderek pedig a kebelbarátaik – hisz számukra azok is „progresszista forradalmárok” – akik a beteg nézetük szerint forradalmi ügyükért harcolnak …
    a háborus úszítás az alaplétük
    Miért szörnyen sajnálatra méltók az ilyen beteg lelkek?
    Merthogy ezek válnak a legjobb eszközzé a hatalom igazi birtokosai kezében. Ezeknek elég megsimogatni a bucijukat – és egy ilyen simogatásért bármire képesek – miután elhitték a hazug ámitásokat – mert a gyülölet valóban vakká tesz – elég erre rájátszani – a gyülöletüket csak ügyesen megfelelö csatornákba kell írányitani – és mivel ez is emberi érzés – másik oldalról szüséges találni kompenzációként olyan terepet, aol a kibillent lelki egyensulyukat „együttérzésüket” vagy „jótékonykodásukat” kiélhetik.
    Nem látják át (mivel vakká lettek) hogy pont ök okozták mindazt a káoszt, a nyomoruságot, a szenvedéseket – amiért átkozódnak
    A pokolhoz vezetö út jószándékkal van kikövezve – ezek a jószéndékuak épitik és kövezik az utat ….

  • Orosz újságírók százai menekültek el az országból, attól tartva, hogy a Putyin által ebben a hónapban aláírt törvény 15 évig terjedő börtönbüntetéssel fenyeget mindenkit, akinek az ukrajnai háborúról szóló tudósítása eltér a Kreml hazudozásaitól. Ez a Novaja Gazeta orosz újság, amely meghatározta a félelmet nem ismerő újságírást a posztszovjet korszakban, és amelynek szerkesztője tavaly megosztotta a Nobel-békedíjat, hétfőn felfüggesztette a megjelenést, így Oroszország kritikus sajtóorgánumok nélkül maradt.
    Novaja Gazeta, amely három évtizedes fennállása során hat újságírója meggyilkolását szenvedte el, tovább tartott, mint bármely más független oroszországi média Putyin brutális fellépése alatt az ország szabad sajtójának ellen.

  • Ukrajna, védekezve Oroszországtól, a saját globalizált kultúrháborúját vívja, és megpróbálja a világot egy idealizált liberális internacionalizmushoz irányítani. Zelenszkij Ukrajna túléléséért folytatott harcát nem csupán a nemzeti önrendelkezésért, hanem a progresszív modernitásért folytatott harcként is megfogalmazta. A kongresszus előtti beszédében elmondta: „Ma az ukrán nép nemcsak Ukrajnát védi, hanem Európa és a világ értékeiért is harcolunk, életünket áldozva a jövő nevében.
    (The New York Times)

  • ptg028
    2022 március 28
    5:31 du.

    Idegesnek tűnsz, végy be kanál terpentint.
    Attól lenyugszol,

  • Pityi Palkó
    2022 március 28
    5:37 du.

    Remélem folytatódni fog az ukránok ellentámadása.

    Már csak a Világbéke kedvéért is.

    A ruszkiknak meg kell tanulniuk azt,

    hogy ugyan a Világ félrenézett a csecsnföldi Groznij szörnyű elpusztításakor mert nem nagyon értette senki mi zajlik ott (leszámítva a titkosszolgálatokat, de azoknek nem szokásuk értesíteni a nagy nyilvábosságot)
    ugyanígy a szír nagyvárosok elpusztításakor sem emelték fel a szavukat a Putyini Rémálom ellen, de most elég volt.

    Amit Ukrajnában látunk,
    az nem más mint OROSZORSZÁG IGAZI ARCA !
    Tűzérséggel szétlőtt, kiégetett otthonok ezrei, temetetlen halottak az utcákon, otthontalanná tett emberek százezrei,
    lerombolt polgári létesítmények százai, atomerümúvek amikbe ágyúval lőttek bele és folytathatnám a végtelenségig,
    de minek ?
    Akinek csepp esze van ezeket mind tudja,

    a PTG-akárhány és Rodeo szerű PATKÁNYOK minden ellenkező híresztelése dacára.

    A Világ megelégelte hogy ezek a KREML-ből gyakorlatilag azt csinálnak amit akarnak, terrorizálják az egész világot, embereket mérgeznek meg, náci csoportokat pénzelnek és a segítségükkel zavart keltenek mindenhol, csak könny , pusztulás és romok maradnak utánuk, bárhol is járnak a Nagyvilágban.

    Amit most csinál a Nagyvilág a ruszkikkal, azt már akkor kellett volna amikor elpusztították Szíriát, hogy a bábkormányuk ott hatalmon maradhasson.

  • Rodeo11
    2022 március 28
    4:59 du.

    ” Mit kíván hülye idegen? „…../Rejtő/

  • ptg028
    2022 március 28
    5:31 du.

    Megvilágosodásom támadt:
    Ez a visítozó patkány, ez a PTG-akárhány
    eddig kétszer próbált itt a FIDESZ „szavazásnak”
    titulált 8 éve tartó választási-csalás sorozatái előtt
    olyanokat megtéveszteni a szar dumájával, akiknek esetleg
    nincs képben teljesen a jelen helyzet. Ezért küldték ide,
    Mindig a választások előtt és idejének a környékén.
    Amiket ir az színtiszta ócska propaganda.
    Mögé kell nézni a rohadt sipákolásainak.
    Bármit mond ellenőrizni kell a NET-en,
    de nem a FIDESZ vagy Putyin által
    kézivezérelt oldalakon.

  • Geyza
    2022 március 29
    7:03 de.

    szóval, halovány lila fingod sincs nemzetközi kereskedelemről, INCOTERMS és hasonló nyalánkságok?

  • Rodeo:
    Miafrancot udvarolsz nekem, itt van neked a PTG-akárhány.

    Ami azért is lenne üdvös, mert kettő patkány frigyéből sohasem született még pandamaci.

    És Krisztus is megmondotta : „Szaporodjatok” .
    Én is ezt mondom nektek, csak egészen más szavakkal hehehehehe.

  • Jana Černochová cseh védelmi miniszter; „az olcsó orosz olaj most fontosabb a magyar politikusoknak, mint az ukrán vér.”

    Marcin Przydacz lengyel miniszter-helyettes; „Orbán Viktor hibát követ el az Ukrajnát és Oroszországot érintő politikájával. Szerintem ez egy rövidlátó politika, valószínűleg belpolitikai ügyekből eredeztethető, és összefügg a választási kampánnyal.”

  • Ez a nagyravágyó, szélhámos O1G teljes hülyének nézi a magyar lakosságot és az EU-t – igyekszik elhitetni magával és csicskásaival, hogy ő egy jelentős személyiség, aki a világpolitikát alakítja – közben az EU-ban és a világporondján nem más mint egy jelentéktelen, ügyeskedő, simulékony, gátlástalan kis seggdugasz. Rüheli mindenki!
    A szélhámosokra két dolog jellemző. Az egyik, hogy előbb-utóbb mindenkit átvernek, elárulnak. A másik, hogy végül lebuknak.

  • Rodeo11
    2022 március 28
    8:11 du.

    CNN-nel ne gyere. Anno az iraki izé kapcsán sírón visítva röhögtem azon a sok nyilvánvaló baromságon, amit tudósítás címén közöltek. Vagy éppen nem közöltek.

  • Geyza 2022 március 29 6:57 de.

    „Amit most csinál a Nagyvilág a ruszkikkal, azt már akkor kellett volna amikor elpusztították Szíriát, hogy a bábkormányuk ott hatalmon maradhasson.”

    Minden szavad igaz Geyzám – sajnos a kényelmes Nagyvilágnak van egy rossz szokása, hogy sokszor elszunyókál és evvel felbátorítja a szennycsatornákban lapuló patkányokat!

    Szíria egy prezidenciális köztársaság, amelyet egy ellentmondást nem tűrő, katonai rezsim irányít vagy negyven sziriai gengszter család szigorú ügyelete alatt, Bassár el-Aszad vezérrel az élen. Ezt a titkosszolgálatokra támaszkodó, erőszakkal szabályozott, nacionalista tekintélyuralmi diktatórikus rendszert a takony ruszki putyóka nagy hévvel támogatja. Ezek közé húz & álmodozza magát a kihízlalt O1G!

  • Andrew_s
    2022 március 29
    5:01 du.

    na de Bandi???!
    én csakis arra használom… a kedvencem a 911! az verhetetlen!

    habzó espresso + CNN + ringatós fotelom

  • Geyza
    2022 március 29
    3:55 du.

    geysa, udvarlásról nincs szó, nincs udvarod {holdudvar sem}

    csak neked, de nehogy elárúld bárkinek {lécci}: a fű kék!

  • Auróra Borealis

    Herr Bernstein!

    Nem tudom, nem derül ki, mire és kinek írtad ezt a marhaságot József Attila fasisztaságáról. Gondolod, hogy többekközt az alábbiakat is egy fasiszta írta volna ??? :

    „E l v t á r s segítsd a lebukottakat” ? vagy

    „Döntsd a . t ő k é t, ne siránkozz!”? vagy

    „ha van élte még egy,a . p r o l e t á r . u t ó k o r é” ? vagy

    „kis lábaskában hozta kegyelmeséktől vacsoráját” ? vagy

    „Cicáznak a szép c s e n d ő r t o l l a k” ? vagy

    „Éljen a munkásság, parasztság,nem fogja polgári ravaszság” ?v.

    „Ő az épület, s az építő, lenn alapkő és fönn a tető”[!] ? vagy

    „Munkásnak nem több a bére, mint amit maga kicsikart” ? vagy

    „Adj magyarságot a magyarnak,hogy mi ne legyünk német gyarmat” ?

    ” Rendezni végre . k ö z ö s . dolgainkat, ez a mi munkánk ” .

    Csak az így hirtelenjében idézett részletek is bizonyítják, hogy
    József Attila világa igenis a tudományos szocializmus talaján áll.

    Rajtad kívül is, sok más léha hivatkozik még az ő egyszer-használt ironikus – nem létező – nonszensz
    „fastiszta kommunizmusára” melynek svindler hirdetőit már a vers ezt megelőzö, bevezető szakaszában eleve eképp’ kipellengérezve ecseteli, illetve cáfolja:

    „a boszorkák-kofák, kasok
    (csahos kutyák nem farkasok!)
    Vagy alkudoznak, vagy bölcselnek”

    Ezek a csaholó ebek még a Holdat is sajtnak kiáltják ki, mert gyűlölik a természetes szépségét, nemhogy József Attila igenis tisztán szép arszpoétikáját…

  • Auróra Borealis

    Utószó

    [!] Az ezzel jelölt idézet színtiszta marxi terminológia:

    ti. alap, épület, tető, építő…

  • Pityi Palkó
    2022 március 29
    7:12 du.

    Ne feledd hogy a BAATH-Párt* szí1riai ágának a feje – ez a véreskezű Assád.

    Ugyanúgy amint a Bagdadi Mészáros meg a BAATH-Párt* iraki ágának volt az irányítója.

    *BAATH-Párt : Eredetileg Marxista alapokon álló arab baloldali párt-csoportosulásnak indult, talán az ötvenes években, Moszkva nagybani (ma úgymondanánk felforgató tevékenység) támogatása mellett. Csak aztán később az uralmuk véres diktatúrákba torkollt. Szaddámot kivégezték, Assád seggét Putyin kihúzta a hurokból. Rettenetes szenvedést zúdítva ezzel a szír népre.

  • Andrew_s
    2022 március 29
    5:01 du.

    Megértelek,

    Nem azt közölték amit látni-hallani szerettél volna,
    Hááát látod így jártál.A valóság eltért a személyes vágyaidtól.
    Bizony komám, ez pech.De nagyfiú vagy már,fel tudod dolgozni.

  • Orsós Elemér

    Pityi Palkó
    2022 március 29
    4:12 du.

    Apropo „Jana Černochová cseh védelmi miniszter”:
    Szerinted ha egy nőnek(elnézést ha gengerhelyesen nem tudom a píszí definicióját) joga van kvótahadügyminiszterként harciasan genderférfiaskodni, akkor miért nem tolonganak a főolvasztár címekért is? Csak a könnyebben megszerezhető jövedelemkülönbségek, vagy a sokkal nagyobb fizikai és egészségügyi megtehelések tartják őket vissza ettől? Depersze természetesen minden szempontból elismerem az egyenlőségüket az összes(szerintem 3) nemi jellegen belül!

  • DUBOIS
    27.10:42

    Megnyugtatlak (vagy elszomorítalak ?), hogy bár
    a WALL-STREET-i TŐZSDÉK az ukrajnai háború első
    napjaiban depressziót,csökkenést mutattak aztán
    március hónapban , már a HADIPARI megrendelések
    reménye okozta általános prosperitás várakozása
    hatására már EGYFOLYTÁBAN S Z Á R N Y A L N A K

  • Geyza
    2022 március 29
    6:44 de. és 7:53 de.
    Gésa kisfiam, amint förmedvényeidből kiderült, valamiért izgalmi állapotba kerültél, nyugalmi állapotod ismételt eléréséhez neked szóló javaslatom: menj haza és csinálj magadnak kistestvért.
    Ezt minden rasszizmus nélkül, emberbaráti szeretettel ajánlom.

  • Cukihara
    2022 március 30
    7:44 de.

    És ez baj?

    Tudjuk.TE komám azt szeretnéd,
    ha a vadállat ruszki gyilkosokat szép szavakkal
    meg írországi sztepptánccal térítenénk jobb belátásra.
    Hogy cúúna dolog az amit tesznek,tessszék szépen viszelkedni.

    Te idióta : )))

  • ptg028
    2022 március 30
    7:45 de.

    Nem tetszik a rendszer?
    Tegyél feljelentést a körzeti Pártirodán.
    Ahonnan -ismételten- ide szalajtottak téged.Ott visítozz ne itt.

  • Auróra Borealis
    2022 március 30
    4:26 de.

    Nőnek mondja magát !
    Ez a Brennstein.Írta, hogy szült valami kölyköt is
    Ami azért különös mert közben meg pasas is szokott lenni.
    És az ismeretei alapján megvan legalább 65 éves.
    De régebben „Che” néven osztotta itt az észt.
    Asszem a nickválasztása sokat elárul róla,

  • Orsós Elemér
    2022 március 30
    5:22 de.

    Elemér
    tegnap felvilágosítottak, megosztanám veled:
    szóval a nő akit nem szabad így nevezni, van a férfi azt sem szabad, van a transgender és a legújabb a pangender {ezutóbbiról tegnap hallottam életemben először}

    ennyi selejtet képesek gyártani USA -ban és lehet csereberélni azaz 2 éves korában eldönti a kissrác hogy chemikáliákkal ő kislányka akar lenni mert az óvótransgender megmegyarázta neki, hogy teljes a szabadság… azután 14 éves korában szomorúan eltemetik, mert rájön, hogy tévedett és még úszni sem tud mint Lia Thomas…

    Spártában volt erre e gy megoldás én egyetértek a spártaiakkal

  • Orsós Elemér

    Auróra Borealis
    2022 március 30
    4:26 de.

    Gratulálok, gyönyörűen érveltél!!! Viszont nem vetted észre a szarkazmust! 😀

  • Cukihara
    2022 március 30
    7:44 de.

    Sőt a rubel ára is kezd -sajnálatosan felfelé- száguldani a sokáig lehetetlennek tartott orosz ellenembargó hatására! Közben az agyalágyult EU még mindig nem veszi észre, hogy ez egy ellene irányuló összeesküvés, aminek hasznát a két nevető harmadik(USA,Kína -lehet hogy érdekkoalicióban-) fogja lefölözni! 😀

  • Cukihara
    2022 március 30
    7:44 de.

    Sajnos a kommentem kárörvendő betetőzéseként kirakott szmájli elhamarkodott volt, mert ha az EU-t sikerül sarokba szorítani az engem is kellemetlenül fog érinteni! 🙁

  • IOgen erdekes, hogy minden haborus agressziok, tomeg pusztitasoki, hodito-celu tomeg-kegyetlensegek mindeg a hodito-sznadekokat szolgallok altal tortent europaban.

    S az elmult evszazadban, csupan a nemzeti es nemzetkozinek nevetett szocializmus hodito alatal.

    S a tomegverontas ugy Magyarorszagon 1956-ban mint ma Ukrajnaban is minden p[rovokaciok hainyaban csupan Moszkva uralkodoi alatal.

    de ez alkalommal Moszkva erdekeinem sikereskednek am.

    Moszkva mar is jelentette hogy hodito-celu hadait eltavolitja Kiyev-kornyekerol.
    Habar Putin hadserege nagyobb meretekeben kezdte bombazassal kezdte pusztitani nyugat Ukrajna Lvov varosat.

    Putin alitotta hogy cask a Don region-t oahajtja meghoditva tartan.

    Dev az Ukran hadsereg es az Ukran nep igen sikeresen harcol szabadsagukert az Orosz hadsereg ellden.

    Velem hogy Putin kudarcot fog vallani terulet-hodito celjaival.

    Sirhattok elvtarsak azon!!!!!

  • Orsós Elemér

    Pityi Palkó
    2022 március 29
    4:12 du.

    Na látod, nemcsak énbalgaságomnak vannak nemmeghatározási és megszólítási problémáim:

    https://neokohn.hu/2022/03/30/a-nok-eltorlese/

  • ptg028
    2022 március 28
    12:00 du.

    Ezt az ócska dumát más bevezető-szöveggel ugyan,
    de láttam az FB.-n.Te követted el, vagy csak
    símán loptad onnan ? Akármelyik eset is,
    kiviláglik hogy hazudsz.Ott lógsz,
    kukkolsz,lopsz és hazudozol.
    Ahogy mindig is szoktátok.
    Te meg a fajtársaid.

  • A nepszava.hu oldalon azért kellett
    letiltani a kommentelést, mert ez a patkány
    PTG-akárhány meg pár hasonszőrű barátja TOTÁLISAN
    elárasztották a hazudozásaikkal, a ruszki propagandájukkal
    meg azoknak a kommenteseknek a mocskolásával, akik VALÓBAN
    a cikkekhez szerettek volna érdemben hozzászólni.

    Ezek miatt a rohadékok miatt már senki nem mert vagy nemakart ott bármit is beírni, mert ezek azonnal rászálltak az illetőre.

    Most itt próbálkozik, ( választások előtt)
    de csak visitozásra , meg átlátszó hazudozásra tellik neki.

    Rohadt kis senki-semmi troll.

  • ptg028
    2022 március 30
    7:45 de.

    Idézlek..engedelmeddel :

    **********************
    Geyza
    2022 március 29
    6:44 de. és 7:53 de.
    Gésa kisfiam, …..menj haza és csinálj magadnak kistestvért.
    Ezt minden rasszizmus nélkül, emberbaráti szeretettel ajánlom.

    ***************************

    Minden világos, bár azthittem a patkányok nem az édesanyjuk révén szoktak szaporodni. Merthogy feltételezem a magad gyakorlatából próbálsz „jótanácsokat” adni nekem.
    Nyugodtan lehetsz akár rasszista is: tudjuk hogy a patkányok fajtája, amihez te magad is tartozol, nem nézik jó szemmel
    a más élőlényeket. Ez rendben is van.
    Azt nem tudom hogy rendjénvaló e a kistestvér-gyártáa általad preferált változata, de mindenesetre jól mutatja a magadfajták lelkületét…..csakigy tovább kisöreg. Fel a fejjel.
    Ha nem kapsz nőstényt, találsz a családodban.
    Virágot szoktál nekik előtte vinni?

  • „Mindenki pontosan tudja, az EU-ban ki áll szemben az emberiességgel és a józan ésszel, ki az, aki semmit sem tesz Ukrajna békéjéért. Ennek véget kell vetni, Európa pedig nem hallgathatja tovább Budapest kifogásait” (Volodimir Olekszandrovics Zelenszkij, Ukrajna bátor, hős elnöke, Orbánhoz.)
    „A politikában felnőtt, érett lelki alkatú embernek van csak helye, aki nem azonosul a konfliktus egyik vagy másik szereplőjével, hanem először is tisztázza, hogy kik vagyunk mi, és mi a viszonyunk ehhez a konfliktushoz. (a nagy szabadságharcos Orbán)

    A választások előtti napokon tisztázzuk, hogy mi is a viszonyunk ehhez a konfliktushoz. Röviden; a szabad világ értékeit érdemes megvédeni, sőt érdemes meghalni érte. Bármi is legyen a szabad világ problémája, a rendszere jobb, mint az alternatívák!
    Pl., a szabad világba nézhetek videókat John Mearsheimer amerikai nemzetközi kapcsolatok professzorától, aki amerikai külpolitika leghíresebb kritikusa a hidegháború vége óta és nyíltan beszélgethetek a barátaimmal / szomszédaimmal róla és veszély nélkül mérlegelhetem az érveit.
    Vagy ha éppen Londonba lennék és hazugnak nevezném Boris Johnsont anélkül, hogy börtönbe vagy pénzbüntetésre ítélnének.

    A szabad világ médiájának van egy szembetűnő vonása, amely a börtönvilágból hiányzik: nem dobunk börtönbe embereket pusztán azért, mert elítélik a császárt, vagy kimondják, amit gondolnak róla. Nem mérgezünk meg vagy orgyilkosságokat rendelünk el emberek ellen akik máshogy gondolkodnak. Félek belegondolni, milyen sors vár az orosz 45 éves, két gyermekes családapára Alexei Anatolievich Navalny-ira a köv. 10 évben.
    Moszkvában, akár Pekingben, azt szajkózzák, hogy a Nyugat a szabadságról, igazságról és emberi jogokról alkotott fogalma nem más, mint képmutatás és propaganda. Példának; Szergej Lavrov, orosz külügyminiszter azt állítja egyenes arccal, hogy az Egyesült Államok vegyi fegyverek bevetését tervezi Ukrajnára. Ez a hazug manó király olyan rendszert képvisel, amelyben lehetetlen lenne egy orosz újságnak felfedni, ahogyan azt a The New York Times tette Afganisztánban, hogy a saját kormánya tévedésből meggyilkolt egy ártatlan civil családot az elhibázott hírszerzés miatt. Közben Moszkva olyan dolgokat tesz, mint amikor saját katonái ezreit küldi meggondolatlanul a halálba, a legtöbb orosz nép nem is hall róla.
    Vegyünk egy másik példát; Anna Stepanovna Politkovskaya, a 48 éves két gyermekes családanyát ki mint újságíró, emberi jogi aktivista, aki oroszországi politikai eseményekről tudósított. 2006. október 7-én tömbházának liftjében gyilkolták meg egy tarkólövéssel amit persze senkisem hallott. Még ma sem, 16 év óta tisztázodott, hogy ki rendelte vagy finanszírozta ezt az aljas bérgyilkosságot.

    A dictatorok nagyon ‘különleges’ embereknek tekintik magukat, akik megérdemlik a csodálatot, és ebből következően nehezen tudnak beleélni mások érzéseit és szükségleteit. A diktátorok nemcsak a „nagyképűség átható mintáját” mutatják, hanem nagyon hajlamosak bosszúállóan viselkedni ami gyakran megfigyelhető nárcisztikus személyiségükben.
    És ezekhez a bárminemű kritikára, dühkitöréssel reagáló, szörnyen arrogáns, önelégült paprikajancsik közé vágyik Magyarország miniszterelnöke O1G, ki nem más mint egy jelentéktelen, össze-vissza hazudozó, húgyszagú falusi tahó!

  • Geyza
    2022 március 30
    4:54 de.

    Andrews majd mond neked ezt-azt ha akar,

    eme megjegyzésedre miszerint … te meg „azt” látod hajszálpontosan, mert „ők” tudják te mit akarsz látni, nagyon jól fel vannak erre {is, SIC} készűlve, fő a látvány, tudod Rodolfó mester a Budapesti Nagycirkusz porondján is pontosan azt rántotta ki a varázscilinderjéből amit az EZERFEJŰ CAESAR látni akart, ehhez hosszú éveken át járt bűvész iskolákba beleértve Bűvész akadémiákat is ahol ebből lett neki: PhD-je 12! darab {minden mókához egy megfelelő PhD}

    egyébként csak kettőnk között legyen mondva:

    kiszera-méra-bávatag!

  • Pityi Palkó
    2022 március 30
    7:09 du.

    pityike, menj oda, öleld át a hősödet és add életedet azért, amiért a zelenszkiy nem adja, csak rabló mesél a pityi palkóknak

  • Rodeo11
    2022 március 30
    7:39 du.

    „Geyza….Andrews majd mond neked ezt-azt ha akar,….”

    *******************************************

    Andrew :
    Vigyázz, ez a kis patkány Kreml-ügynőköcske még leránt téged magamellé a sárba.
    Bár ugyan sokmindenben nem értünk egyet, de azért többet néznék ki belőled mint hogy egy ilyennel cimborálj.

  • Pityi Palkó
    2022 március 30
    7:09 du.

    Szép gondolatok, csak egy velük a bökkenő :

    A „Magyarembereket” , vagy legalábbis nagy hányadukat pont annyira nem érdekli a SZABADSÁG mint ahogyan az USA által jól felszerelt és nagy létszámú afgán hadsereget sem érdekelte.

    Egyrészt eladták a felszerelést az ellenségnek, aztán meg puskalövés nélkül hagyták az ellenség bevonulását.

    Itt, nálunk „Nyugatázsiában” sem más a helyzet, ami a mentalitást illeti.

    Mit érdekli a kb 2-3 millió elborult agyút, hogy lassan rabszolgává teszik őket ?

    Kabátgombokért is képesek megszavazni a diktatúrát, miközben tagadják hogy diktatúra lenne.

  • Orsós Elemér
    2022 március 30
    10:22 de.

    Sok hibát lehet felróni az EU-nak, de azért mégiscsak a tágabb értelemben vett Hazánk.

    Ezt so’se feledd.

    A KREML közepén gubbasztó polip JÓÓÓL melléfogott ezzel a
    „Cirillfeliratú-kabátgombokért-adok-csak-gázt” hülyeségével.

    A véleményem a következő :

    AZÉRT TARTJUK A KORMÁNYOKAT HOGY OLDJÁK MEG A PROBLÉMÁT !!

    Ne a kurva stadionjaikkal szarakodjanak például itthon, hanem a ruszkitól való energia-függetlenedés legyen a fő téma.

    Ami még egy haszonnal jár a kezdeti nehézségek után,vázolom :

    A ruszki csak Kínának tud majd eladni NYOMOTT ÁRON szénhidrogéneket. Az EU meg a többi oroszgyűlölő ország (mi vagyunk többségben) nem vesz már tőle.
    Putyin FOG MÉG KÖNYÖRÖGNI hogy vegyünk tőle gázt. És akkor majd jól le lehet nyomni az energiahordozók árait szerte a Világban.

    Csakhát az ilyen hosszútávú politikai játszmákhoz ész kell nem pedig elvakult hatalommánia és lopkodási hajlam.

  • Előzőhöz:

    Amikor nagyon megemelkedik a kőolaj ára a Világpiacon,
    akoor az USA meg szokta nyitni a stratégiai tartalékjait.
    Hogy csökkenjen az olajár.

    Tegnap olvasom a CNN -en hogy ez most (is) megtörtént.

    Ma meg azt olvasom a NET-en hogy a hír hatására esni kezdett a köolaj világpiaci ára.

  • Orsós E.
    30.10:22

    Rá se ránts! Zalaegerszegen már hatalmas erővel épülnek – talán inkább régi gyárak szerveződnek át polgári termelésről hadi termelésre – Orbanisztán termelő hadipari, harci jármű és korszerű fegyverzete – nagyberuházásai is.

    Mindenki érdekelt lesz a háborúskodásban. Hát nem frankó ??? 😀

    – Nem kell majd folyton U~A-tól kérnünk, ha egy-két – tíz, száz csetepaténk provokálódna a kedves szomszédainkkal… Ez a szabad ország és szabad gazdaság.Nem kőő mán féni a munkanélküliségtőő.

    Én bevezetném a szabad fegyvertartást és a kézi fegyver-gyártást is. Hadd véggye magát aki csak akarja, s akit megtámadd valaki.

    Ebben rejlik az U~A életmód titka. Bende79, meg Géjsa tunnának csak mesényi erről, ha igazán őszinték lennének…

  • Putyin hekkerei is látják a magyar külügy titkait, az Orbán-kormány évek óta nem bírja elhárítani őket

    ITT van egy hosszú összefoglaló róla.
    Aki csak a bulvár-híreket szereti,
    (hogy pl mekkora lett a melle megint a Sarka KAtának, meg ilyesmi,) az jobb ha tartózkodik tőle :

    https://telex.hu/direkt36/2022/03/29/putyin-hackerei-is-latjak-a-magyar-kulugy-titkait-az-orban-kormany-evek-ota-nem-birja-elharitani-oket

    Rövidebb formában ITT :

    https://444.hu/2022/03/29/direkt36-az-oroszok-evek-ota-ki-be-maszkalnak-a-magyar-kulugy-szamitogepein

  • Geyza
    2022 március 30
    8:16 de.
    5:46 du.
    6:06 du.
    Gésa kisfiam, te egy adrenalin túltengésben és tesztoszteron hiányban szenvedő, kb. 9 éves, de még mindig az általános iskola első osztályát járó, kissé retardált gyerek forma vagy. Ne is törekedj többre, akkor sokkal kevesebb ismeretlen, ijesztő hatás fog érni, maradj meg ezen az együgyű értelmetlenségi szinteden, és a fel nem fogott külső hatásokból kizárt agyad továbbra sem okoz a napi rutinodtól eltérő életmódra késztetést. Nekem így felelsz meg a legjobban, ilyen kisgyermeki átlátszó, gyermeteg böffentésekkel, agytalan gonoszsággal – egy dologról kellene még leszoknod, ez a firkálmániád. Mely az elektronikus felületek mindenféle, összefüggéstelen, tartalmatlan és ismeretlen jelekkel megtöltésének érthetetlen, értelmetlen és olthatatlan vágyában éli ki magát. Korlátozódj csak a magad kis homokozójára, ott gyönyörű lég és homokvárakat építhetsz, tölthetsz meg a képzeleted szülte álomfiguráiddal és mesélheted nekik a gyermeteg történetecskéidet.

  • BENDEGUZ79
    2022 március 30
    11:43 de.

    Úgy legyen !!

    Még csak annyit:
    Putyin elvtársai nem „azok” az elvtársak.
    Inkább kamerádoknak nevezném őket.
    Színezettől függetlenül.

  • PITYI PALKO 2022,Marcius 26, 5;18 du.

    BINGO !!!!!!!

    Telitalalat!

  • Zelensky uzenete a nyugatnak tagadhatalnul igaz, miben mondotta; „If we fail, you all will fall”.

    Ha Putin talan sikeres lenne Ukrajna meghoditasaval, alig varna a Baltik nemzetek, s aztan Lengyelorszag megszallasaval, ami nem a veg-celja lenne am.

    Kozben Kina is kihasznalna az alkalmat es a sajatjanak velt Taiwant megszalnak.

    Kina kozvetlen celja a del-kina tengerbol a nyugati kereskedelmi forgalom teljes korlatozasa.

    Kozvetkezokent Del-Korea, Japan gazdasagi erdekeiknek a megszuntetese. A US elszigetelese Azsiatol, sot Hawai teljes korlatozasa es Kinazilasa, mint annakidejen ,1941-ben Tojo celozta.

  • Bendeguz79
    2022 március 31
    11:54 de.

    grizi, bingo!!!

    és még hány bingo lesz manapság, majd kapkodd a fejed, grizi

  • Orsós Elemér

    Bendeguz79
    2022 március 31
    12:10 du.

    Szerintem:
    A ügynök Zelenszij bukása senkit nem fog magával rántani, de ő -ha túléli- újvilági tanuvédelmi program(vagy más) keretében végleg el fog tűnni, mert túl sokat tud és önteltsége miatt fékezhetetlenül szószátyár! Putyin pedig mindenképen sikeres lesz, mert ügyesen megfordította a csőbehúzásának kisérletét és más esik bele a neki ásott csapdába! Taiwant pedig nem kell leigázni, mert ha nem lesz aki megvédje -amit Kinának csak türelmesen ki kell várni- nem fog az ukrajnai népfeláldozó helytartó Zelenszkijhez hasonlóan az utolsó taiwaniig harcolni, inkább ki fog egyezni egy honkongi tipusu kompromisszummal! Ja és Oroszország meg miért terjeszkedne olyan zsigeri gyűlölet(Baltikum, Lengyelország) irányba amire stratégiailag nincs is szüksége, mert határon belül is lesznek legatyásodott elégedetlenkedői!

  • Géza, te aranybogár….
    Meg azt is tudják meg a szavazók, hogy az ultrabalos Paszka Boróka ujságiró vitte ki azokat az (érvénytelen) szavazólapokat Erdélybe az utszéli sárba, – meg azt az orosz mai sajtóközlreményt, iratok nyilvánosságra hozatalát, hogy a demens elnök fiacskája Ukrajnában biológiai fegyverek előállitása körül nyüzsgött (meg miegymás….) -b.g.-

  • Geyza, 2022 március 31,3:11 du.
    Markó Beáta remekül összefoglalta a választások tétjét most vasárnap. Kötelező lenne elolvasni minden hazai szavazópolgárnak de azért sajnos az is tudható, hogy az iderendelt bértollnokok inkább az ideírt kommentjeikért kapott baksist olvassák. 🙁
    Nem veszik észre az ország jövőjét kiárusító azonban az orrukig el nem látó okostojások, hogy ugyanúgy szívni fognak mint a többiek, ha nyerni fog a kipcsák gengszter, és nagyon pofára fognak esni!

  • Orsós Elemér

    Geyza
    2022 március 31
    3:11 du.

    Ha ez a bájos hölgy nem itt él, akkor ugyan kiktől ollózta össze ezeket a „megkérdőjelezhetetlen megállapításait és miéer felejti ki a legalább 30 éve kezdődött tendenciát -tárgyilagosságot színlelve- minimum zárójelben megemlíteni? 😀 Mert azért nem fizetnek? 😀

  • Orsós Elemér

    Geyza
    2022 március 31
    9:52 de.

    Nyugodj meg, az USA hekkerei is szerintem már jóval 89 előttől itt vannak, mert erősen gyanítom hogy, a „rendszerváltás” álcanevű paktumot is ők vezényelhették le! 😀

  • „Szíriai harcosok százai vannak úton, hogy csatlakozzanak az orosz erőkhöz Ukrajnában, gyakorlatilag viszonozva Moszkvának azt a szívességet, hogy Bassár el-Aszad elnöknek segített leverni a lázadókat a 11 éve tartó polgárháborúban – állítja két ember, aki figyeli a zsoldosok áramlását.

    Egy nyugati diplomata és a szíriai kormány damaszkuszi szövetségese szerint az első katonakontingens már megérkezett Oroszországba katonai kiképzésre, mielőtt Ukrajnába indulna. Legalább 300 katonát foglal magában a szíriai hadsereg egyik hadosztályától, amely szorosan együttműködött azokkal az orosz tisztekkel, akik elmentek Szíriába, hogy támogassák al-Aszadot a háború alatt.

    És még sok más is készülhet: Szíria-szerte a toborzók listákat állítanak össze több ezer érdeklődő jelöltről, akiket a szíriai biztonsági szolgálatok megvizsgálnak, majd átadnak az oroszoknak.

    Szíria az elmúlt években zsoldosok exportőrévé nőtte ki magát, az évekig tartó háború zord utóhatásaként, amely sok embernek adott harci tapasztalatot, de annyira károsította az ország gazdaságát, hogy az emberek nehezen találnak munkát. Így bérfegyverként vetették be őket a líbiai, azerbajdzsáni, a közép-afrikai köztársasági és most már Ukrajnában zajló háborúkban”. (The New York Times).

  • Orsós Elemér

    Geyza
    2022 március 31
    5:30 de.

    „Sok hibát lehet felróni az EU-nak, de azért mégiscsak a tágabb értelemben vett Hazánk.”

    Nekem és családomnak egy ILYEN, öngyilkosságra kényszerítő még fikarcnyi értelemben sem!!!

  • Cukihara
    2022 március 31
    9:08 de.

    Beszéljünk komolyan.
    Nem akarnék én mindig veled balhézni,
    csak ha böszmeségeket mondasz. Nostehát kérem:
    A tankgyártással vagy mivel is kissé (kissé?? NAGYON)
    elmaradt a Zemberek Kormánya. Az ukrajnai események
    bebizonyították hogy LE JÁRT A TANKOK KORA !

    Megtudtuk hogy a
    kb 60 kilométerse ruszki
    harcjármű-oszlopot, amivel el akarták
    törölni Kijevet (Zelenszkij kérésére mostantól KIJIV)
    egy 30-40 fiatalemberből álló, 2014 óta építgetett kis csapat
    kárhoztatta pusztulásra.

    A csoport tagjai matematikusokból, szoftwer-fejlesztőkből, gépéaz és villamosmérnökökből állítódott össze.

    Fő fegyverük a miniatür,
    másfélkilós kis bombákat hordozó
    SAJÁT FEJLESZTÉSŰ ÉS GYÁRTÁSÚ öngyikjos drón.
    illetve a rádiótechnikai fegyverzet.
    (Ezek nem ölnek,mégis pusztítóbbak
    bármely puskánál.)

    Ezekkel érték el azt,
    hogy az élen haladó tankokat
    meg egyebeket először megbénították,
    a hátulról előre küldött ellátmányt megsemmisítették,
    a rádiós hírhálózatot -nyilván USA rádiotechnikai eszközökkel
    megbénították, és az Ukrán Hadsereg kiváló mesterlövészei
    puszt1ítani kezdték az előre menő parancsnokokat
    mert másképp nem lehetett vezényelni
    a tehetetlenné tett haderőt.

    Szóval…ennyit a
    Magyar Hadsereg ujabb felesleges „fejlesztéséről”

    Viszont dísszemléken látványosak a
    dübörgő tankok,tornyaikban a
    derékig kiemelkedő délceen
    tisztelgő harckocsizókkal.

  • ptg028
    2022 március 31
    10:32 de.

    Nem nagyon érdekelnek a mocskolódásaid te [email protected]ó
    de azért csak folytasd.

  • Bendeguz79
    2022 március 31
    12:10 du.

    Maradéktalanul osztom a nézeteidet ezekben a kérdésekben

  • Pityi Palkó
    2022 április 1
    3:19 de.

    Ez még mind semmi !

    Azt olvasom hogy Lavrow,
    a mindenhonnan kitiltott oligarcha-külügymineszter
    (vagy fordítva, tökmindegy) most Kínában tárgyal arról,
    hogyan lehetne „megsegíteni” az afgán népet !

    Mint tudjuk, egyszer már
    megsegítették azokat a szerencsétleneket,
    romhalmazzá is vált az országuk egyből.

    Az USA.-nak kellett 20 év alatt
    2000 milliárd Dollárból újjáépíteni abban
    a reményben, hogy talán felnőnek önmagukhoz.

    Persze híú ábránd volt.

  • Orsós Elemér
    2022 április 1
    2:44 de.

    Inkább az USA mint a Putyini Rémállam.

  • Orsós Elemér
    2022 április 1
    4:09 de.

    Ez valami gondolattörmelék?
    Nemtom összerakni…

  • Orsós Elemér
    2022 április 1
    2:35 de.

    Ezek a dolgok ma mind mind köztudottak Magyarországon,
    csakmivel te nem olvasol mást mint Kormányszart,
    így nem is tudhatsz róluk.
    Használd a NET-et
    és az eszedet.

    Egyszer már „csokorba” kellett ezeket gyűjteni, nemde ?

  • Geyza,
    Én nem voksolok sehova,mert nem tartozok oda.No meg aztán legkisebb bajom is nagyobb a magyarok hozzáállásánál a pogrom vitézeket segíteni vagy nem segíteni akaró Magyarország problémáinál.Nem érdekel sem O.V.sem Putyin ideológiai vagy anyagi érdeke.De…és itt a lényeg:Mivel családi alapon érintett vagyok,elődeim kiüldözőivel és gyilkosaival szemben,kár minden golyóért,ami nem egy ukrán pogromhuszár utódját találja el.
    A stand up pojáca mindent meg is tesz ennek érdekében.Mert ész annyi szorult bele mint „vöröshagymába a proletár öntudat.”
    Ha nem így lennének a dolgok alapállásban,feltétlen csak a békére szavaznék.Nem pont ápr.3-án.

  • gyuri10
    2022 április 1
    9:52 de.

    Gyurka.
    Tisztázzunk egy pontot:

    Azov ezred ide, Azov ezred oda, a legutóbbi válaszásokon
    az ukrán nácipárt 2,4 % .-ot ért el.Jóval a parlamenti küszöb alatt teljesítettek,

    Ennél jóval nagyobb az arány pl. Németországban.
    A keleti régiókban 20 % körüli a szám !!

    Nyugaton kevesebb, de még mindig elég nagy.

    Franciaországban is sajnos.

    A keleteurópai országokat már ne is említsük:
    Magyarországon pl. a második legerősebb parlamenti párt !

    Szóval befejezhetnéd ennek qaz „ukránnácik” vonalnak az eröltetését. Ez a Kreml propagandája.

    Különben meg a zsidó Zelenszkij parancsára az Azov Ezred
    éppen a végsőkig harcol Mariupolban és az eszük ágában sincs megadni magukat.

  • Tóth Péter,
    köszönöm az objektív értékelésedet.Valóban Magyarországnak csak a kimaradás lehet az érdeke.Ebből a szempontból nézve én valóban a BÉKÉRE „uszítok”.Ebben a háborúban az lehet csak nyertes,aki kimarad belőle.Minden esetre,nem szabad pozitíven fellépni a cirkuszi pojáca követeléseire.Én pedig biztos vagyok benne,hogy ma már a magyarok is megelégelték a”balsors”tépését.

  • Orsós Elemér

    Cukihara
    2022 március 31
    9:08 de.

    Kurvára nem hoz izgalomba ez a megalomániás fegyverkezés, viszont egy semlegesség sikeres kiharcolásától el tudnék élvezni! 😀

  • Geyza
    2022 március 30
    4:54 de.

    Hét igen. A valóság nagyon eltért a CNN-től. Csak néhány a beégett példák közül.
    Lelkes tudósítás az atom-hulladéktemetőről, ami attól volt az, hogy egy kiskatona egy nyeles GM-nek mondott akármivel mászkált a hordók között. S közben nem vette észre, hogy ropogósra sült, és pár ezernyi halálra elég sugárzást nyelt be.
    Ergo: nem volt atomhulladék-gyűjtő. Max. koszos kéztörlők
    Vagy egy kiégett ZIL-méretű izére közölték, hogy ez biza egy mobil biológiai fegyver-labor. Ja, hogy fizikailag sem fért volna oda ilyesmi? Hát ez van.
    De kedvencem volt az is, hogy egy falut minden reggel bemondtak, hogy elfoglalták a szövetséges haderők. az kimaradt, hogy ehhez minden este ki kellett, hogy verjék őket.
    Vagy, szemét fondorlatos irakiak rágyújtották a tankokat a derék amcsikra. Amiből két dolog maradt ki. Az egyik, hogy a tankból félig kimászott megsült katona fotójáról később kiderül, hogy iraki volt a nyomorult és az amik szórták meg napalmmal. A másik, hogy az abramsra nem kellett rágyújtani semmit. Elég volt a lánctalpát megroggyantva állásra kényszeríteni. Miután elfogyott az üzemanyag és leállt a légkondi, a napon álló szaunából örömmel másztak ki a bent puhára párolódók.
    Az már csak hab volt a tortán, hogy a krémhegyekkel, napszemcsivel laposan lapuló amik fotójának a hátterében látszott a tevét pányván vezető arab fiú. Mint elrettentő erő.
    Akkortájt volt az akkori index-en egy külön topik is a CNN-nek, mint az igazság tudosítójának.
    De ezt csak úgy összeírkáltam. Eszembe se jutna téged a tényekkel összezavarni. Nyugodtan, amit szeretnél. Elvégre a Föld lapos és négy elefánt tartja.

  • Orsós Elemér
    2022 április 1
    12:02 du.

    Ukrajna is semleges akart lenni,
    ezért ÖNKÉNT lemondott a Világ harmadik legnagyobb
    atomütő erejéről. Cserébe azért, mert az USA , Anglia
    meg a hazudós oroszok a Budapesti Memorandumban foglaltak szerint
    garantálták a területi sérthetetlenségét.

    Ennyit az idiótikus „semlegességről”

  • Olvasom a német hír-tv-n hogy
    Németország ingyen átad Ukrajnának
    58 darab régebbi, szovjet gyártmányú harckocsit,
    még az NDK állományából lezsírozva és raktározva.

    Gondolom ezt már hamarább eldöntötték, csak eddig tartott
    amíg a használhatatlanság határán lévő ruszki elektronikákat lecserélték bennük normálisra.

    Kérdés van e a ruszkiknak
    Javelin antitank vállról indíthatója ?

    Szerintem nincs nekik.
    Hacsak a NATO-áruló törökök nem adnak nekik.

  • Andrew_s
    2022 április 1
    1:05 du.

    Az Öböl háború idején nem a CNN-t néztem még.
    Tehát nem tudom AKKOR mi volt.
    A BBC volt a preferált hírforrásom.
    Még mindig az lenne,
    ha nem tették volna fizetőssé a hülye angolok.

    Most viszont nagyjából ugyanazt látom az összes,
    velünk szövetséges ország általam fogható sat-TV-jén.

    A France-24 külön felhívja a figyelmet arra, hogy csakis ellenörzött híranyagot nyomatnak.
    Aki olyat talál ami nem biztos hogy valós, irja meg az email-címükre.

  • D.Bernstein
    2022 március 31
    4:39 du.

    Te is valami biológiai kísérlet kétes „eredménye” lehetsz:

    Hol nő..hol pasi..hol kölköt ellik…hol a hatvanas években szocializálódik..hol Che Guevara nevét használja..hol náci..

    Háát..ennyit rólad..

  • Az USA Védelmi Minisztériuma
    a CNN-n bejelentette hogy az Ukrajnának
    adott horribilis mennyiségű katonai felszerelésének
    első részlete megérkezett a hadszíntérre.

    És tényleg !

    Amikor az USA hadban áll, akkor innen, ahol én lakok,
    azt lehet látni hogy Budapest felett az ég telisteli van kondenzcsíkokkal, amit Kelet-Nyugat irányban oda-vissza húznak a nehéz katonai szállítórepülőgépek.

    Így volt ez az afgán háború idején, a második Öbölháborű idején, meg az „Iszlám Állam” rongyfejűjei elleni hadviseléskor is.
    Ezelőtt három nappal megint sok kondenzcsík volt látható.
    Nem annyi, de most az USA nem visel háborút csak szállít harceszközöket a bajbajutottaknak.

  • Orsós Elemér

    Geyza
    2022 április 1
    1:08 du.

    Ha Ausztriának és Finnországnak bevált az idiótikus semlegesség, akkor Ukrajnának miért nem? Nem lehet hogy ő is tehet róla?

  • Orsós Elemér

    Geyza
    2022 április 1
    2:19 du.

    Kedves Geyza, de most nagyon őszintén: mi az oka annak hogy, Te csak a háború minél nagyobb kiterjesztésén tudsz gondolkodni és a béke teremtés lehetősége meg sem fordul az agyadban?

  • Embertelen…

    https://444.hu/2022/04/01/finnorszag-a-masodik-vilaghaboru-ota-arra-keszul-hogy-mi-van-ha-oroszorszag-megtamadja

    Mondtam én a minap hogy idézem magamat:

    „Nem hinném hogy a finnek mostanra elgyengültek volna”

    Hát erre itt ez a cikk. Vagyis nem tévedtem.

    A balga ukránok EZT mulaszották el !!
    Pedig egy elsőosztályú világhatalom voltak a Szovjetúnió széthullásakor.

  • Orsós Elemér

    Geyza
    2022 április 1
    2:19 du

    „Nem annyi, de most az USA nem visel háborút csak szállít harceszközöket a bajbajutottaknak.”

    Kedves Geyza, ne haragudj fafejűségemért, de nem tudom felfogni hogyan lehet a bajbajutottakat gyilkoló, romboló harceszközökkel kibékíteni! Én eddig csak puskacsőbe dugható virágokról tudtam ilyet gyógyhatást! Abból az árúból már kifogyott az „M” zárolt készletük vagy nem is volt?

  • Orsós Elemér

    Geyza
    2022 április 1
    10:23 de.

    Ha Te a patrióta, Németország jövőjét féltő AfD-t nácinak tartod, akkor szerinted a nogo zonákban beilleszkedés nélkül is hatalmat és sariát követelő, randalirozó „rongyfejűek” pátyolgatni való hazafiak?

  • Jelenleg Magyarország egy 27 tagú család tagja, (450 millió családtag), viszont O1G, volt KISZ titkár, az Unió érdekeivel ellentétes külpolitikát folytat, a diktatórikus Kelet felé húz és gyalázza a formálódó európai liberális demokráciát. Ezért tartom én O1G-it egy EU/hazaáruló mocskos gengszternek.
    Ha O1G Magyarországa nem hajlandó beadni a derekát, hogy egy liberális, demokratikus EU-család őszinte családtagja legyen, és őszintén részt venni az ottani közös munkában a közös problémák leküzdése érdekében – akkor a „Bal sors akit régen tép” hazánk, szépen folytatni fogja menetelését a jól kitaposott útján az egyik katasztrófából a másikba.

  • O1G nem fogja föl, hogy ez a mai Ukrajnai dráma a liberális demokrácia és a totálitárius, sötét zsarnoki ideológiák közötti kultúrák ütközése. Magyarországnak, nincs sürgősebb dolga, mint az, hogy minden lehetséges katonai segítséget adjon Ukrajnának.
    Nagyon kiváncsi vagyok, hogy népem, a „bal sors akit régen” tép, melyik utat fogja választani a vasárnapi választásokon. Két lehetősége van; nyugati liberális demokrácia ami az egyén szabadságán alapszik, vagy egy marxismus-leninizmus-putyinizmus-xijinpinfudánizmus-lukasjankó-izmus féle diktatúra ami az egyén szabadságát semmibe veszi.
    Ha nem rúgjuk ki ezt a szélhámos O1G-it Vasárnap, a veszély fönt fog állni, hogy egy disznótori lakoma-pálinkával fűtött orgiája után még képes lesz kiléptetni hazánkat az EU/NATO-ból és hadat üzenni az USA-nak – hiszen volt már ilyesmi a történelmünkben.

  • Gyuri, csak szólok:
    A ruszkik eddig kettő Holocaust emlékművet
    romboltak le Ukrajnában. Csakhogy tudd…

  • gyuri10
    2022 április 1
    9:52 de.

    Ronald Reagenre is azt mondták itt anno
    hogy mit akar a Világpolitika Színpadán egy kis harmadrendű
    western-színészecske, mikor ott olyan nevek vannak mint pl.
    a Szovjetúnió Közponi Bizottsága, stb..

    Aztán Rony Reagen mégiscsak kissé a
    padlóra küldte a Szovjetúniót.

    Széjjel is hullott egyből

  • „Különben meg a zsidó Zelenszkij parancsára az Azov Ezred
    éppen a végsőkig harcol Mariupolban és az eszük ágában sincs megadni magukat.”

    ————————————————————–

    Látod Geyza,?
    Nekem csak az fáj,hogy ha egy zsidó hülye az nagyon hülye.Ez a pojáca viszont nem hülye!Én is harcoltatnám őket az utolsó ukrán hősi-mamlaszig.

  • Geyza
    2022 április 1
    7:36 du.
    Gyuri, csak szólok:
    A ruszkik eddig kettő Holocaust emlékművet
    romboltak le Ukrajnában. Csakhogy tudd…

    —————————————————————-
    Ezt a fake newst már többször is megírtad.Ha mindegyik alkalom igaz lett volna,most már a tizediken is túl lennél.Én tudnék Neked küldeni nem hazug propagandát is.Azért viszont nálunk és azt hiszem mindenhol börtön jár.Én Érted mondom ezt.Nem ellened.

  • Geyza,
    remélem tisztában vagy vele,hogy erős,ideológiai alapokon regnáló rendszereket,fegyver és támadás nélkül is szét lehet rombolni.Belülről!Már nem emlékszem pontosan,hogy a foltos fejű Gorbi melyik amerikai államban telepedett le.Meg aztán nem is érdekel.Ezt a témát Nálunk is próbálgatták,vagy 73 éven keresztül
    A delikvensek mind sitten fejezték be működésüket.Ez így folytatódik generációkon keresztül,amíg végülis ki fog törni a világbéke!

  • Geyza,
    azokat az állítólag lerombolt Holokauszt emlékműveket kiknek a collaborálása miatt állították fel?

  • gyuri10
    2022 április 2
    8:08 de.

    Nem Gyuri, nem azt írtam hogy Holokauszt emlékműveket romboltak le, azt írtam hogy az épülő Holokauszt MEMORIAL félig kész épűletébe lőttek bele. Keresd vissza.
    A két MOSTANÁBAN lerombolt emlékmű fotói viszont bejárták a Világsajtót.
    Ez van. Tiszteleted tárgyának, Putyinnak a tettei.

    ÉS még :

    Mikor ezeket a sorokat írom, a hátam mögött megy a német N24 Világhiradója: Egy riportra figyeltem fel éppen, amit az odesszai zsidó közösség vezetőjével készítettek, egy nagyon öreg bácsival.

    Azt mondja amit Hitler fasisztái csináltak régen, az pont ugyanaz ami Putyin fasisztái csinálnak most.

    A másik kettő hozzám írt kommentedet nem tudom értelmezni.

  • Orsós:

    A TE hozzám írt ,AfD-t fényező kommentjeidet sem
    nagyon tudom értelmezni, de nem is akarom.
    Más dolgom van bocsika.

  • Orsós Elemér

    Geyza
    2022 április 2
    1:52 du.

    Az AfD azaz Alternative für Deutschland a fősodor által kitenyésztett németek szerint egy német ultraszélsőjobboldali párt, mert tiltakozni merészelnek az általad csak „rongyfejűeknek” nevezettek válogatás nélküli kötelező elfogadása és a genderfelsőbbrendűség ellen.

  • gyuri10
    2022 április 2
    7:56 de.

    Ezt (is) nagyon rosszul látod:
    Az Azov Ezred nem azért harcol Mariupolnál
    foggal-körömmel, ha kell a végsőkig, mert ilyen
    fenegyerekek, hanem azért -ha ránézel a térképre láthatod-
    mert ott vezet az út a szárazföldön Ruszkiországból
    a pofátlanul elcsatolt Krimbe.

    Ezt a szárazföldi összeköttetést
    MINDENÁRON meg akaja akadályozni az ukrán hadvezetés.
    Ezért harcolnak ott. Ezelőtt egy hétig még nagyon
    körbe volt véve Mariupol a ruszki megszállókkal
    Lehetetlen volt bejuttatni ellátmányt.
    De mostanra északról már majdnem ott
    vannak az ukrán főerők.Remélem
    még idejében odaérnek.

  • Orsós Elemér
    2022 április 2
    2:42 du.

    Büdös náci párt.
    \ Géjza most mindent értően bólogat\

    A német kormány
    titkosszolgálati nódszerekkel
    nyomoz utánuk és időnként razziákat tartanak
    az irodáikban. Sűrűn szoktak fegyvereket és hitlerista
    iratokat lefoglalni. De te azért csak fényezzed őket tovább.

  • https://www.amazon.ca/Pogroms-Ukraine-1918-19-Prelude-Holocaust/dp/1783747447

    Geyza,
    ezt csak Neked küldöm.Senki más ne nyissa ki,mert mindenki más megérti a történelmi igazság kissé késői,de jogos történését manapság.Te Geyza,a google magyarra fordítója igénybe vételével olvasd el sokszor…Biztos vagyok benne,hogy az ukránoknak nem volt szükségük a német SS-re.Kijev,Umán és egész Ukrajna földje alaposan meg van öntözve zsidó vérrel.Az,hogy egy smádolt zsidó a mostani népvezérük?Várjál!Még ő is megkapja az áruló bohócnak járó szignum laudust.

  • Orsós Elemér

    Geyza
    2022 április 2
    3:07 du.

    Hűpasz+ Geyza! Eddig nem is hallottál róluk, most meg hirtelen mindjárt büdös náci párt lettek? 😀 Ez igen, 25 perc alatt mindentudó lettél, azért ez nem semmi! 😀 Mellesleg Rákosiék is találtak ilyen iratokat, fegyvereket sőt még dollárt is a vonakodó „kulákoknál”! 😀

  • U.I.
    Geyza,
    itt még nincs is szó a német nácikkal közösen elkövetett tömeg- gyilkosságaikról,mint például 1941-ben a Kamenyec Podolszkíjban (Kőrösmező)kivégzett 20.000 nem magyar állampolgár(lengyel,ukrán, litván és mindenfelől menekült)zsidóról.Igaz,hogy ebben az idősebb antall józsef belügyi államtitkár úr és magyar csendőr-pribékjei is sárosak.Sebaj..Ukrán-Magyar két dalia,két egytestvér Nimród fia.

  • Geyza
    2022 április 2
    3:03 du

    „Remélem
    még idejében odaérnek.”
    ———————————————————–
    Én is remélem.Már régen nem számoltál be az ukrán hősi halottak számáról.Erről nem számol be a német N24 Világhiradója? Kár… Váltsál korrektabb adóra!

  • Orsós Elemér

    gyuri10
    2022 április 2
    8:25 de.

    Tulajdonképpen ha nagyon objektíven nézzük a foltos fejűt, akkor kétfajta homlokegyenest ellentkező megitélés is teljesen igaz rá: a nyugatnak ő egy igazi hős, a ruszkiknak meg a legkártékonyabb hazaáruló! Ez van, felesleges köntörfalazni! (Szerintem -szokás szerint- most meg az következik hogy, megmondtad az igazat, ezért betörjük a fejed! 😀 )

  • gyuri10
    2022 április 2
    8:25 de.
    és Isten győz!!!

  • gyuri10
    2022 április 2
    8:25 de.

    vannak az ember életében pillanatok, amikor könnyekben ázva térdre rogy és a magasba néz???
    Isten vagy? most segits, eltévedtem Atyám, utat keresek a békéhez és a szeretethez. és nem találom

    segíts Uram

  • Ez a barom patkány
    megint széjjelcseszi az oldalt
    az ide nem való dalműveivel mintha
    az jelen helyzetben bárkit is érdekelne.
    A Világháború előestéjén.Vagy reggelén.Mindegy.

    Persze..tudjuk.
    Már a Holocaust-ból is undorító
    vicceket fabrikált nem rég. miért pont
    a Dunaparti Cipők emlékművet ne próbálná „eliminálni” ?

    Valamelyik eszmetársa
    jópár hónapja pofátlanul odament és
    belevizelt nyilvánosan azokba a cipőkbe.
    Ennyi tellik ezektől.Patkányok.

  • gyuri10
    2022 április 2
    4:46 du.

    Pontosan tudom mi volt anno Galiciában (és más helyeken is).

    De Gyurrrkám az isten szerelmére, MOST 2022.-tőt írunk !!

    És az ukrán nácik Európában a legrosszabbul teljesítettek a legutóbbi parlamenti választásaikon !!!!!!!!!

    Hányszor mondjam még el ???!!

  • KARÁCSONYI hangulatra
    ébredtünk.Ekkora hó sem tavaly
    sem idén nem volt még itt ezen a télen, mint ma reggel.

    Talán a Jóisten ezzel akarja a magyart figyelmeztetni? :

    -Karácsony Gergely szavára figyeljetek híveim…

  • France-24 ma reggel :

    -Az Ukrán Fegyvers erők ellenőrzésük alatt tartják az egész Kiivi területet.
    Az első képek a visszafoglalt Buchából:
    Megkékült női ás férfi holttestek és testrészek hevernek szanaszéjjel.
    Az út közepén egy valaha ember , most emberi roncs, rajta egy kerékpárnak látszó valami.
    Zokogó férfi aki a valaha volt házát mutatja és az úton jobbra-balra azt ami a szomszédaiból maradt..
    Kiégett lerombolt 10 emeletes lakóházak, melyek valaha emberi otthonok voltak….
    OROSZORSZÁG MEGMUTATTA A VILÁGNAK AZ IGAZI ARCÁT !!!

    Arcát?…Nem..Az ÖRDOG RÚT POFÁJA az, nem „arc” !!

    Másik érdekes videós hír amit még nem tudok értékelni:

    A ruszkik ötágú-csillagos harcigépe légicsapást intézett az odessai olajtároló ellen.

    De különös módon nem a nagy olajtárazók égnek,
    hanem csak mellettük valami épület.
    Pedig eddig még mindig PONTOSAN eltaláltak
    olyan célpontokat ahol nem volt légvédelem.
    Tehát célozni az tudnak. De ez esetben valakik, vagy VALAMI
    erősen megzavarhatta a ruszki légikalózt.

    Feltételeztem Odessa és környéke JOÓÓL tele van tűzdelve rádiólokációs berendezésekkel, zavaró-rendszerekkel és légvédelemmel. _Talán ez lehet az oka annak is hogy a büdös ruszkik eleddig még nem merték közvetlenül megtámadni.
    Nomeg a rohadt partraszállító hajójukat már rakétacsapással felgyújtotta az Ukrán Flotta.Akkora volt a robbanás hogy a mellette álló másik két hadihajó is jól kigyulladt.

  • Ez jó:
    Most olvasom a Népszaván:

    „Oroszországnak az egész GDP-je nem több mint egy nagyobb EU országé.”

    Meg ez is:

    „Oroszország egy volt szuperhatalom, amiről keveset beszélnénk ha nem lenne 6000 atomtöltete.”

    És :

    „Ha Oroszország végleg elzárkózik a Nagyvilágtól
    és teljesen Kínára hagyatkozik mint szövetségesre és üzleti partnerre, Kína már másnap maga alá gyűrné Oroszországot”

  • Christopher Adam

    Geyza, tetszik nekem ez az áprilisi karácsony. Most már csak az kell, hogy hozzon szép ajándékot ma este a Jézuska. 🙂

  • Geyza
    2022 április 1
    6:19 de.

    Kisfiam, gésa, igen kultúrált hozzászólásaidból az derül ki, hogy talán itt trágárkodás helyett kedved támadhatott ezt a „szerencsétlen” ukrán államot fegyverrel a kezedben megvédeni. Az összes többi csak a terelés ebbéli szándékaidról. A harcmezőn kiadhatod magadból az adrenalin túltengésedet is, és megtapasztalhatod közelről, milyen helyzetbe próbálod hazád fiait sodorni. Azért vigyél magaddal több váltás alsóneműt, főleg a nadrág alá valókból.
    Ne is tartóztasd magad, eredj és majd a harcmezőről küldj eredeti, színes, pontos beszámolókat.

  • Geyza
    2022 április 3
    4:46 de.

    éppen a ma reggeli CNN hírekben hangzott el, hogy

    Oroszország bevételei 2022-ben 52,17%-kal növekedtek {2021 ugyanezen időszakához viszonyítva}, és

    a Rubel nemzetközi árfojama soha nem volt magasságokba érkezett és állandóan növexik!

    béketárgyalások fojtatódnak, Yuk Rajna kérésére, a részletekben van a lényeg, a stratégiai átalakulás Oroszország előnyére változott

    majd ölelkezzél össze pityi palkóval és menjetek Azov Batallion ba külföldi Kalandorokként és páncélozott pelenkát nehogy otthon felejtsétek, hátárányos taktikai hejzetbe kerülnétek nélküle, és írjátok meg hová külgyek virágot!

  • Christopher Adam
    2022 április 3
    9:01 de.

    Naja.

    Várjuk az angyalkát, csak nehogy a Kremlből jöjjön..

  • ptg028
    2022 április 3
    10:51 de.

    /Géjza csak legyint ezen a populista ócska kormányszarságon/

  • Gyuri:

    Ahogy így olvaslak,
    egy mellig érő hófehér szakállú
    égő tekintetű próféta képe ugrik be nekem,
    aki a pusztában magányosan átkozza azokat
    akik nem osztják nézeteit.
    Ez van.Bocsi.

  • Geyza
    2022 április 3
    1:49 du.
    Kisfiam, gésa!
    Látod, saját magad vallod be a gyávaságodat a trágár mondataid mellett.
    Kiderült a válaszodból, hogy gyáva, szájhősködő alak vagy, mint a gazdád, tóni, aki szintén mindig valaki háta mögé bújik. No nem baj, a „szegény” ukránoknak szerencse, hogy nem mész zsoldosnak arrafelé, mert a végén még lelövöldöznéd vaksiságodban a még harcolni képes ukrán katonákat.
    Gyáva, hazug, trágár fidesztroll vagy.
    Szerencséd, hogy ezen a felületen a demokrácia minden betűje szerint érvényesül.

  • mibe fogadunk, hogy hatalmas FIDEX győzelem van???

    persze rajtam nem tuggyátok behajtani ha MZP-tek lesz, és ha lesz mivel kezelitek? van már ojan erős gyógyszer?

  • Chris csípi a szemedet amit a geysa nak akartam betolni?

  • ptg028
    2022 április 3
    2:51 du.

    Az biztos,
    mert egy ilyen náci patkány,
    mint amilyen ti is vagytok, szót kaphat (tok).

    Amúgy meg menj haza és csinálj magadnak kistestvért.
    (Hogy idézzelek téged. Te anya…@…szó )

  • Rodeo11
    2022 április 3
    3:37 du.

    Te csak ne akarj nekem írogatni
    Itt van neked a Ptg-patkány.
    Hemperegj azzal a csatornában.
    Az annyát már [email protected], most te jössz hehehe

  • Geyza,
    mivel se Te,sem Én változtatni nem tudunk a helyzeten,nyugodj meg .Én remélem,hogy még a 2022-es év végéig Kijev,a gyilkosok városa,már csak egy név marad a történelem lapjain.Előbb vagy utóbb megkapják a nekik kijárót.Ráadásul még csak nem is Tőlünk kapják.Úgy látom,hogy a Teremtő nem felejt.Sok késéssel,de fizet. Utána,lőn béke a Világban,de csak azoknak akik törlesztésre lesznek rákényszerítve,mint a bohócland.

  • akkó’ most mit fizettek? elsöprő győzelem

  • Geyza
    2022 április 3
    4:00 du.

    asszem, Chris megkímélt téged egy agyvérzéstől

  • Geyza
    2022 április 3
    4:00 du.

    pontosítok, az 52,17% az „csak” energiahordozók eladásából emelkedés, a gabona, és egyebek ebben nem szerepelnek, mindez USA media hír

  • Geyza
    2022 április 3
    3:39 de.

    térdre! imához!!!

    te mint a 47 dik senki Isten, a Mindenek Ura előtt reverendissime prostrate!!!

    amikor Isten szól hozzád akkor te hallgatsz és réműlten nézel a semmibe, mert Isten tuggya téged is Ő hozott létre, és néz rád!
    selejtet is tudok? és röhög…
    Csajkovszkij a Teremtővel társalog és megértik egymást

    te meg kis senki? hát ez jutott neked!

  • Rodeo11
    2022 április 3
    6:14 du.

    Sokat képzelsz magadról.Te Kreml-patkány.

  • gyuri10
    2022 április 3
    4:21 du.

    Undorító öregember vagy aki Magyarország pusztulását várja.
    Szégyelld magad…fuj.

  • Geyza
    1.6:17
    +Orsós
    +Rodeo

    Tárgy a tőkés gazdasági militarizmus élettana – röviden.

    ˙

    Geyza ! Miközben nagy egoizmusod közepette azon törekszel, hogy másokat hogyan sértegess, nagy böszmeségedben(SIC) egy tartalmas kommentnek éppen a lényegét nem érted meg. Hát segítek.

    Ugyanis, a kérdéses 31.9:08-as hozzászólásomban*, csak arra hívtam fel Orsós kolléga figyelmet, hogy mostmár mi is beléptünk a militarista, fegyvergyártásban és háborúkban is érdekelt á l l a m o k , mint megrendelők testvéri és morbidella körébe, amelyekben egy erre kitenyésztett társadalmi végülis fölösleges réteg – magas-rangú katonák – dönthetik el, hogy az állampolgárok költségvetéséből miféle, már újként is selejtezésre termett, illetve megtermelt fölös’, már eleve kidobandó árukat vásároljon meg készletre az . á l l a m . különféle saját hasznukra dolgozó profi, a . k ö z ö s . pénzt hivatalból pocsékoló gazdasági szervezetektől és erre specializált lobbicsoportoktól.

    A gyártót és a megrendelőt – az . á l l a m o t – elsősorban nem az érdekli, hogy a „portéka” megmarad e az állami raktáron – az a sok tonna fegyver, ill. megvett harci eszköz, hanem csak az, hogy minél többet rendeljen és főleg . h a s z n á l j a n a k . el belőle, amire a leghatékonyabb megoldás a háború, pláne ha mások háborúskodnak is vele. Mi pedig csak eladunk nekik úgy á’lá U~A…

    E szisztéma tartósítására legjobb megoldás viszont a hidegháború amit már 30 éve a SzU felbomlása óta nem győznek újraéleszteni propagandával vagy mások uszításával és aknamunkával, miközben a sok korábban korszerűsített fegyver ott avul (el) az erre tartott fegyverraktárakban, így márcsak eladásra jók, minek értékesítése azért lássuk be, mégis fárasztóbb feladat…

    Csak most, az ukrán háború folytán: végre most csillant meg a boldog reménysugár, egy igazi háborús konfliktus – hát nem nagyszerű? – lehetőségei között . f r i s s . v é r t . p u m p á l n i . többekközt a tengerentúli gazdaság kissé már eltunyult véredényeibe. Mert most aztán Zelenszkíj részéről igény, az van főleg az „ami” fegyverre, de bőséggel, csak legyen aki odaszállítsa…
    ˙

    * Eszem ágában nem volt az új zalaegerszegi fegyverek műszaki előnyeiről, vagy hátrányairól Geyza-mód’ mániákusan fecserészni. 😀

  • Gyurrkám.Olvasom éppen,
    hogy a Kreml-béli „nemnácik”
    METYISZ tipusú páncéltörő rakétákat
    juttattak a Hezbollahnak azért, hogy ki tudják velük
    lőni a Merkava tipusú izraeli harckocsikat.
    De te azért fel ne add a dicsőítésüket !

  • cukihara
    2022 április 5
    6:58 de.

    Drága Barátom !
    Próbálj egyet megérteni:
    KUVVÁUL nem érdekelnek ezek a mesék !
    Szép dolog az „emberközéppontú társadalom” eszméje
    és én hiszek is benne. Azért vagyok baloldali gondolkodású.

    Da a mai világban ezek az eszmék ki lettek sajátítva
    a legundorítóbb diktatúrák által.Amíg emberek
    millióinak kell meghalniuk ezek miatt a
    jelszavak miatt, akkor tőkés izé ide,
    hadiipari komplexum oda, a mostani
    Nyugati Világot és annak életformáját
    fogom preferálni.

    Azzal a felütéssel hogy
    talán 500 év múlva megvalósulhatnak
    szélesebb körben is ezek az eszmék.

    Csak azért mondom mert pl.
    Norvégiában már megvalósulni látszik.
    Legalábbis Gorbacsov szerint, aki egy
    beszédében mondta ezt anno. Idézem is :

    -Mi itt a szocializmusról meg kommunista társadlomról papolunk és ábrándozunk, a Skandináv Félszigeten szép csendben megvalósítják a mi célkitűzéseinket.

    Szóval öreg:
    Megkérnélek szépen ne terhelj többé a marhaságaiddal.
    Van nekem elég bajom nélkülük is. Pl. nem tudom kiheverni a háború okozta lelki terheimet, mert nap mint nap újabb és mégújabb rémségek derülnek ki.

    Ja..csak édekességként mondom:
    Ukrajnában divatba jött hogy a Texas Instrument (Raytheon)
    és a Lockheed Martin óriásvállalatok kiváló termékéről,
    a Javelin vállról indítható földi és légi célok ellen egyaránt alkalmazható rakétájáról újszülötteket neveznek el.

    Mert eddig ezekkel 300 darab
    felhasználásával a nagydarab szar
    ruszki szuperpáncélosokból 280 darabot
    apróbb darabka szarokra szaggattak.

    A kisfiúk Javelin, a kislányok Javelina nevet kapnak.

    Te is ilyesmi nevet adnál a gyermekednek ha egy ilyennel mentenék meg szemed láttára az életedet,
    édesanyád életét és a házadat.

    Szaal ne fárassz engemet a gaz hadi nagyiparral.
    Foglalkozz inkább a félkegyelmű zöldeknek azon hülyeségével, hogy betiltatták az ólmos forrasztó anyagokat,
    mert hogy azok károsak az egészségre.

    Azóta kb megnégyszereződött a Világ elektronikus szemét „termelése” a gyenge forrasztások miatt.És mivel ólmot csak kell használni a forraszanyagban, a Természetbe kikerülő ólom mennyisége is ugrásszerűen megemelkedett.

  • Geyza
    2022 április 4
    5:47 du.
    Mivel újfent belém kötöttél,szégyenemben elküldelek oda,ahova
    ptg028 már néhányszor elküldött.Amikor túl leszel a tevékenykedéseden,írd meg,hogy hol kívánsz a ruszkik ellen harcolni és hogy az odajáró postás kivisz-e virágot a balfácánok sírjaira.A Tiedre és a veled azonosulókéra máris megrendelek egy szép csalán csokrot.Tudod abból,amit a barátod helyezett el az aluljáróban.
    ————————————————————–

    „Undorító öregember vagy aki Magyarország pusztulását várja.
    Szégyelld magad…fuj.”
    ——————————————
    Egyébként azt hiszem elég világosan megírtam többször is,hogy ebben a háborúban csak az nyerhet,aki kimarad belőle.Te pedig, mint egy éretlen takonypóc,azon igyekszel,hogy a ruszkik nektek is odacsesszenek egy két ajándékot.Bizony,ha Te lennél Magyarország,hát azt se bánnám,ha szégyellnem kellene Magam.Fúj!

  • Geyza,
    ma már április 5.-e van!Tövig rágtátok már a körmeiteket?Nagy a baj?Magyarország kimarad a háborúból és Mi sem adunk”vasökölt” a stand up pojácádnak.Ezek után,ha akarod visszatérhetsz a tisztességes szóhasználathoz.Van Neked elég córeszod az itteni megsokasodott tisztességes csörtézőidtől.Nem akarom még nehezebbé tenni a gondolatvilágodat,de ha ragaszkodsz hozzá?…..

  • chris, attól hogy te itt kitörlöd attól még ez van és nem a másik…, véres lábnyomok a levegőben, aknamezőn?

  • Chris, nyugi a bohózat fojtatása biztos, Bidén elnök megemelte 100 milliárddal a hadi kölcségvetést és a hongatyák és honbugyik meg a szenátorok azonnal újabb Raytheon és Lockheed Martin részvényeket vásároltak, olajozottan megy a ketyere és még a Sarah Palin is honbugyi akar lenni Alaszkában hogy 2042 re legyenek bőséges olaj és gázkitermelések… mert most sem domesticus sem import nincs ki van ez szankcionálva

  • Chris annak nem néztél utána hogy a Pentagon miért hívja kétségbeesetten Putyin t aki nem veszi fel a telefont? Mariupol a megoldás {súgtam}

  • Orsós Elemér

    Geyza
    2022 április 5
    1:21 du.

    Kedves Gyuri ezt direkt Neked küldöm figyelem felkeltés képpen, hogy lássátok, a hatalom mániás exhibicionista zongoraművész Titeket is bele akar keverni a Nóbel békedíjas bulijába:

    https://neokohn.hu/2022/04/05/nagy-izraelt-csinalna-ukrajnabol-volodimir-zelenszkij/

    Én az eddigi pofátlanul követelőző megnyílvánulásai alapján komolyan venném!

  • Naponta több mint egymillió ember
    néz meg mindent a Youtube.-n ami az ukrajnai
    háborúval van összefüggésben. Egészen hihetetlen.
    Zelenszkij , az amerikai fegyverek és a hírmagyarázók
    ma nagyobb sztárok mint ezek a kikent kifent idiótikus
    lájk-gyüjtögetők. Asszem Oroszország csúnyán elbukta ezt.
    A Világ innentől a „barbarizmus” szót a Putyinizmussal fogja
    beazonosítani. Kér pedig. Az orosz nép azért ENNÉL
    jóval többet érdemelne.Dehát végülis…
    ők választottak. Sajnos.

  • Nna..Végre.
    Zelenszkij kimondta
    amire hetek óta gondolok:
    Az ENSZ BT feloszlathatná önmagát.
    Ilyen lator államokkal mint Kína meg
    Oroszország, gyakorlatilag semmi értelme nincs.

  • A buchai ruszki tömegmészárlásra válaszul sok EU országből valami 140 orosz diplomatát utasítottak ki.

    Németország pl. negyvenet.
    Azzal indokolták hogy évek óta figyelik
    a Németországon belüli felforgató tevékenységüket
    és ezt tovább EGYSZERŐEN N E M TÜRIK !

  • Most olvasom hogy az EU
    gyakorlatilag COCOM LISTÁT állít fel
    és rendel el Oroszországgal szemben.

  • Chris hatalmas köszönet!!!
    valami. OF az utóbbi 6 hónapban közel 80%-kal növelte bevételeit! a külföldi beruházók tömegesen elárasztják bizalomból!!!
    mindez akkor amikor a VILÁG ESZEI ELLOPTÁK AZ ÁLTALUK MINDÖSSZES OROSZ VAGYONNAK HITT KOPEJKÁKAT

    figyelő szemedet Bärbaeck és Habeck re vessed de kössél előtte partedlit!
    Magyarország most válik a Kincses Szigetté {???}

    üdv!!!

  • Nem..ezt nem lehet ép ésszel elviselni…
    Már félek reggel bekapcsolni a TV-t..nap mint nap
    újabb és újabb neveit ismerjük meg a horrornak.
    Most Borodianka , a Kiiv mellett visszafoglalt város van soron
    ahová eddig nem lehetett bemenni mert a hátrálő ruszkik aláaknázék. Akik MINDENT raboltak fülbevalóktül kezdve
    ételen át női alsóneműkig mindent…

    Kisgyerek áll az anyja sírja mellett…
    Lerombolt kiégetett házak mindenfelé..
    Halottak akiket megpróbáltak a vadállatok elégetni…
    Meztelen altestü agyonlőtt nő mellete a tültényhövely,,

    ORSOS MENNYÉL TE A JÓ FRANCBA…a szélsöjobbos Neokonoddal együtt.

  • A Hostomelben,

    (ami arról nevezetes hogy a mellette lévő nagy repteret nem tudták a ruszkik véglegesen elfoglalni hogy onnan lássák el utánpótlással az elhíresült 60 Km hosszú hadoszlopot ami megbénult és az ukrénok roncstemetőt csináltak belőle)

    szóval ott közel 400 eltüntet tartanak nyilván.

    Oroszország kopasz,
    nevetséges kinézetü ENSZ
    nagykövete szisztematikusan
    mindent letagad. Semmit nem
    számítanak neki a bizonyítékok,
    helyiek beszámolói több hetes mühold
    felvételek, az mind samafu. A ruszkik legutbbi
    gusztustalan „szóvicce” az hogy az amerikaiak meg
    ukránok azért Bucha.-ban mutattak először ilyen dolgokat a Világnak, mert a Bucha szó összecseng angolban a MÉSZÁROS szóval. Mindezt azért hogy lejárassák őket, oroszokat, akik inkább védték a helyieket az ukrán katonáktól

    FEL HÁ BO RÍ TÓ a végtelen aljasságuk,
    hogy még a halottakat is felhasználják céljaik érdekében !!!!

    MILLIMÉTERREL SEM JOBBAK A HITLERI HALÁLTÁBOROK
    VADÁLLATAINÁL AKIK SZAPPANT FŐZTEK A HALOTTAKBÓL !!!!!

  • Orsós Elemér
    2022 április 5
    5:07 du.

    Követelőzés ??
    Most úgy fogok hozzád
    beszélni mint fáradt apa a hülyegyerekéhez:

    Bár már leírtam itt soxor,
    elmondom még ha kell ötvenszer is:

    Mikor a Szovjetúnió szétesett,Ukrajna
    a Világ HARMADIK LEGNAGYOBB ATOMARZENÁLJÁVAL rendelkezett.

    Kiváló hadiiparral és nagy hadsereggel.
    Momentán elsőosztályú világhatalmi pozícióban volt-akkor.

    Minderről LE MON DOTT azért
    hogy megmutassa a Világnak hogy ők egy békés ország
    aki közeledni akar Európához, a Nyugathoz.

    Cserébe az USA és Anglia
    (meg a mindig hazug ruszkik)
    GA RAN TÁL TÁK Ukrajna területi integritását,
    a Budapesti Memorandumban foglaltak szerint.

    Putyin ezt 2014-ben felrúgta
    és megszállt jelentős ukrán területeket,
    kihasítva azokat Ukrajnából.EZÉRT közeledett Ukrajna a NATO hoz
    Tekintve hogy érvényét veszítette Putyin révén a Budapesti Memorandum-beli megállapodás és Oroszország szavahihetősége.

    Most tehát nem ennyit,
    hanem tízszer..sőt..hússzor ennyit K E L L
    adni Zelenszkijnek, hogy megvédhessék magukat a
    Sötétség Birodalmának gyerekrabló, nőket megerőszakoló és agyonlövő, fosztogató, minden ember otthonát elpusztító
    veresége esetére a Világot atomtámadással zsaroló hordáitól.

    Fel tudod mindezeket fogni?
    Ha nem tudsz olvasni, kérj meg valakit
    hogy olvassa fel neked a mostani helyzetet
    amiknek a leírásaival tele van a Szabad-sajtó.

  • Orsós:
    Nesze barátom,itt van
    a Putyini Titkosszolgálat újabb „húzása”
    amit láthatólag kétpofára falsz te és a többi szélsöjobber :

    https://www.nepszava.hu/3152494_volodimir-zelenszkij-ukrajna-haboru-oroszorszag-soros-gyorgy-propaganda

    A cikkhez :
    Tudjuk hogy Mr Trump csak a Kreml bábja a követőivel együtt.
    Meg a többi rohadt náci a Világban, akiket pénzel.
    Ami szerencsére mostantól egyre nehezebbé válik.
    Eddig eltűrte a Világ a Kreml állandósult
    szarkeverését,de mostanra besokalltak

  • Most beszél az oroszok által megszállt Kherson polgármestere:
    Az mondja az oroszok városi polgárokat rabolnak el

  • Rodeo11
    2022 április 5
    4:47 du.

    Én inkébb rordítva látom:
    A Kreml tömeggyilkos ura MEGGEBED
    azért hogy elsükézből láthassa pl a CNN -en
    hogy Mr Biden mit mond rőla és a piszkos háborújáról

    Ez 100 % -ra bebizonyosodott.

  • *inkább fordítva
    *elsőkézből
    *róla

    (Másik kéjbord. Ez is lepra kínai.Halványszürke alapon szürke karakterek. Őrület..)

  • Vérfürdőnek nevezte a Pápa azt ami Buchában történt:

    „A friss hírek Ukrajnából nemhogy nem megnyugvásról, hanem újabb embertelenségekről szólnak, mint a bucsai vérfürdő. A civilekkel, védtelen nőkkel és gyermekekkel szembeni kegyetlenség egyre borzasztóbb. Áldozatok ők, akik ártatlan vére a mennyekbe kiált és azért könyörög, hogy érjen vessünk véget a háborúnak, hallgassanak el a fegyverek, ne vessünk több halált és pusztítást. Tegnap, éppen Bucsából hozták nekem ezt a zászlót. A háborúból jött, éppen a vértanúságra ítélt Bucsából”

    /Ferenc Pápa/

    És miközben ezt monda, felemelt egy, Buchából kapott ukrán zászlót.

  • Geyza
    &
    Markó
    Beáta
    31311

    KÖSZÖNJÜK !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 🙂

    Javaslnám, hogy ne hagyjuk ki a . J O G Á L L A M I S Á G . alól

    a https://hu.wikipedia.org/wiki/A_hatalmi_ágak_szétválasztása

    szent, írásbeli parancsolatot se, ahol többek közt megtalálható

    a [hatalmi] f é k e k . és . [hatalmi] e l l e n s ú l y o k .

    r e n d s z e r é n e k . taglalása is, vagyis ennek a teljes

    k i i k t a t á s á t . a jogállamiság eltörölt garanciáiból.

    🙁

  • Geyza
    5.9:16

    Hiába kérlek, te rendre, csak belegabalyodsz valami műszaki tengerikgyóba: most éppen ezzel az ólomforrasztásos baromsággal, jössz nekem, ami kit érdekel, hisz itt soha nem is az a téma… Talán te is túl sok ólmot használtál életed során – onnan ez a szakadatlan rögeszmés idea kergetés a részedről. Na de hát ha ez az egy az, amihez polihisztor létedre mégiscsak értesz… Érthető hát, ha politechnikai tudásodat bizonygatva kénytelen vagy folyton ezzel a előhozakodni még indifferens témákörökben is.
    Mindehhez még, nem biztos hogy a megnyugvásodra, de megjegyezném, hogy jómagam alapszakképzettsége is úgymond’ műszaki, de történelmi s különösen filozófiai vitákban nem feszítek vele, mert nem odavaló vakvágányra vezet és értelmetlen …

    Különben: Gorbacsov bölcsen mondta azt, amit itt tőle jól idézel, azaz hogy nem az a lényeg, hogy ki és mit papol, hanem az, hogy a történelem kerekei másképpen mondva: „isten malmai lassan, de biztosan őrölnek”.

    Tehát az úgynevezett „svéd modell, avagy a svéd szocializmus” szükségszerű fejlődés eredménye*, azaz a maga történelmi evolúciója során hozza létre azt, amit egy „bürokratikus parancsuralmi rendszer” [SIC: Szaharov szovjet akadémikus] láthatóan nem képes megvalósítani.

    „Gori” megjegyzése tehát nem a szocializmus létjogosultságát
    vitatja, hanem annak csak a létrejötte és fejlődési körülményeit teszi mérlegre…
    ˙

    * Kovergencia elve

  • Mint írtam,már
    félek reggelente bekapcsolni a TV-t.
    Mindig azt hiszem, remélem hogy nincs
    lejjebb, de mégis van minden nap lejjebb és még lejjebb.

    Tagnapi hír az Ukrán Felderítéstől:
    A ruszkik Mariupolban valami nagy provokációra
    készülhetnek mert gyűjtik az általuk ott legyilkolt
    polgári személyek holttesteit. Valószínűleg beakarják
    mutatni a világnak hogy AZ UKRÁNOK CSINÁLTÁK AZ EGÉSZET !!

    Erre ma kiderül
    hogy a szeparatistáikból
    valamiféle „sonderkommandókat”
    hoztak létre és MOBIL KREMATÓRIUMOKBAN ELÉGETIK
    AZ ÁLTALUK LEGYILKOLT NŐK GYEREKEK ÖREGEK HOLTTESTEIT !!!!!!!

    Mariupolban kb 20 000 (húszezer)
    embert gyilkoltak eddig meg,többnyire
    az otthonaikban, tüzérségi csapásokkal.Ezek
    az emberek különben nem ukrán hanem orosz anyanyelvűek

  • Cukihara
    2022 április 6
    10:56 de.

    Oksa.

  • Geyza,
    kérésedre idevetem,ehhez a cikkhez tartozó beírásodat.A pár sorral alatta levő tagadásodat is elfogadom.Fő az egészség.
    ————————————————————-
    Geyza
    2022 április 1
    7:36 du.
    Gyuri, csak szólok:
    A ruszkik eddig kettő Holocaust emlékművet
    romboltak le Ukrajnában. Csakhogy tudd…
    ———————————————————–
    Nézz utána!Lehet,hogy valaki hamisítja a beírásaidat.