Conteo – 2018 és 2022 forgatókönyvei

2022 április 13 9:24 de.62 hozzászólás

Az ellenzéki bukást szép lassan el kellene tudni engedni. Egyszerűen azért, mert erre is igaz: aki állandóan hátrafele néz, az hasra esik. Esetleg hanyatt. Ami nem jelenti azt, hogy a tanulságokat nem kellene levonni. Vagy mindent, illetve mindenkit, a tanulságok levonása nélkül kellene elengedni. Még akkor is lehet levonandó tanulság, ha valaki ballag magától. Például Márki-Zay Péter.

Rajta hirtelen kitört a lokálpatriotizmus, és ráébredt: polgármester. Korábban is ráébredhetett volna. Mielőtt a fatornyos hazájában le nem szavazzák. Nem kicsit, hanem elég alaposan ahhoz, hogy Lázárnak igaza lehessen a politikai hullasággal kapcsolatban. S igen. MZP. Egyszerűen azért, mert az ellenzék arcaként szerepelt a választási kampánynak nevezett nemtudommiben. Alkalmasint leszerepelt az ellenzék nevében, de azért ehhez az ellenzék többi pártja is kellett. Nem csak azok a hibahatárpártok, akiknek a nagyok elnézték, hogy a kutyát csóváló farkak szerepét játsszák el, és a hátukra felmászva pár képviselőjüknek jó fizetést lobbizzanak ki. De azok is, akik ezt, és MZP szerepléseit is benyelték, illetve mentegették. Amelyek a többiek hátán ugyan beevickéltettek melegedni pár képviselőt, de különben igazi antimatematikus csapat. Se nem osztanak, se nem szoroznak.

Azért persze MZP is megérdemli a pénzét. Ha nem is tudjuk, kinek, illetve kiét. Elvégre már a 2017-2018-as kampányidőszakra nézve sem sokan tudják szerintem, én biztos nem, hogy Botka ámokfutása kinek és mit ért. Amikor az ellenzék akár közösen is kibontakoztatható megbeszéléseit sikerült hosszú hónapokra lebénítania a szegedi polgármesternek az önjelöltségével, és azzal, hogy folyamatosan a potenciális szövetséges vezetőjét, és nem Orbánt, akarta leváltani. Sok hasznot hozva a kormánypártnak, és keveset az ellenzéknek. Majd, huss! Lemondott. Ujhelyi István az MSZP akkori alelnöke is lemondott. Azzal, hogy „Orbánisztán egyértelműen befurakodott az ellenzéki erők sorai közé, beépítette embereit majd minden potens mozgalomba”. Mindezt a párhuzamok miatt hozom fel.

MZP nem mondott le a kampány közben, de az állandóan megmagyarázandó „botlásai”, a belső hatalmi helyosztók provokálása, mint az „alapítok pártot”, majd a „ki üljön a meg sem alakult frakciókba” mozgalom, aligha vitathatóan kedvezett a kormánynak, és aligha használt az ellenzéknek. Októbertől szinte folyamatosan. Majd az „i”-re a koronát, és a megnyilatkozásokra a pontot MZP is feltette, amikor elkezdett Fidesz-ügynöközni. Kínosan hasonló forgatókönyv, mint 2018-ban.

Még a gyurcsányozás tényében sem sok eltérés volt a két kampány között. Csak tematizáltságában. Botka folyamatosan Gyurcsány Ferencet akarta leváltani. MZP inkább az aljas célozgatásnál maradt, és kerülő úton házalt a 2010 előtti elszámoltatással. 2021. novemberében. Épp időben. Nem azért, mintha bármi bizonyítéka lett volna bármire. S szerintem egészen kivételes idiótának kell lennie valakinek ahhoz, hogy azt gondolja: ha lehetett volna, akkor az Orbán fenekéből táplálkozó legfőbb ügyészség nem találta volna meg. De azért, hogy bebizonyítsa, hogy milyen jól teljesít ebben, pár napja még egyszer berúgta a Gyurcsány-motort.

Az egész kicsit olyan, mintha a két kampány fővezéri forgatókönyvét azonos tollak szerkesztették volna. Az időközbeni lemondás bakiját (Botka) kiköszörülve. Végig pozícióban tartva a tuti figurát, aki belülről tud bizalmatlanságot szítani, hülyeségeket beszélni, és megosztani. Tényleg véletlen lenne?

Függetlenül attól, hogy nyilvánvalóan az sem a morál csúcsa, hogy miközben korábban hatalmas arccal hencegett, hogy vele aztán akkorát nyernek, hogy csak na, most igyekszik MZP körbe-körbe rugdalni mindenkit. S vajon csak a szokásos sületlenségek egyikeként értelmezhető a szinte nyílt beállása Orbán mögé?

Márki-Zay egyúttal fel is ajánlkozott a miniszterelnöknek, mint fogalmazott: “hagyományos választási úton leválthatatlan. Akkor viszont miért ne törődhetne végre az ország érdekével? És miért ne használna ebben engem is?”

Amivel kapcsolatban nagyon szeretném, ha félreértés lenne. Ami a 24.hu interpretácója szerint talán nem is kizárt. Nem azért, mintha felemelő lenne beigazolva látni, hogy egy kommunikációs analfabétát tartottak az ellenzék arcának. De még mindig jobb, mint egy olyan valaki, akinek a gerince egy takonnyal töltött óvszer szilárdságával vetekszik csupán.

62 hozzászólás

  • Göllner András

    „Egy takonnyal töltöttóvszer” ???

    Na ezzel mit fognak csinálni a patkányok meg a görények idelenn? Én elhúztam, mer egy rém rendes srác vagyok. Ezt a falatkát a Gyurkának hagyom 🙂

  • Aki hianyossagaert, ostobasagaert mindeg masokat vadol az soha nem fog tanulni hibaibol, hianyossagaibol, vetkeibol.
    Az az igazi Magyar magatartas maig is sokaknak.

    Zay Peter vetke let, hogy balosak sikereskedtelenektek!

    A szvazok mindeg ha nem is ohajatos jobbrs szvaznak, sot meg neha a (lesser evil-ra),a kisebb gonoszra

  • Andrew, amíg az Apró-klánból bárki szerepel a képletben addig sikerre ne számítsatok.
    A nemzeti jelleg és az öntudatra ébresztés tette Orbánt sikeressé – sajnos tőlünk lopta a narratívát, de sebaj összességében van örülni valónk.
    Ha anno Kiss Péter kerül hatalomba ElQró helyett, a mai napig konszolidált, modern, baloldali vezetése lenne a magyarságnak.

  • Ha már választás:

    Macron egy bekiabálónak:
    -Megteheted. Ez a különbség,
    hogy Franciaországban élsz és nem pedig Magyarországon!

  • Orsós Elemér

    Geyza
    2022 április 13
    2:16 du.

    Fransziaországból húsz év múlva Gallistan lesz, oszt az mennyivel jobb perspektíva? 😀

    https://external-content.duckduckgo.com/iu/?u=https%3A%2F%2Ftse2.mm.bing.net%2Fth%3Fid%3DOIP.3GZcV3se3YC3Q1mXTS98HQHaE7%26pid%3DApi&f=1

  • charlie,

    hetediziglen mi.
    Nézd. Az apró Antalt speciel nem ismertem személyesen. A tengernélküli agyhalott tengernagyát a király nélküli királyságnak személyesen szintén nem ismertem személyesen. Azért persze kivonulhatnál helyette a keleti végekre. Megvárni a Don-tól visszajövőket. Orbán-haveroddal a megélhetési neohortystával egyetemben. Térdig betonba, hogy biztosan állva a vártán várjátok a doniakat.

  • Göllner András,
    Bár még nincs kint minden hozzászólás, úgyhogy igazad is lehet. De Csárli kultúrfasisztánk volt a leggyorsabb.

  • Geyza,
    Lehet, hogy magyarul kiabált be. 🙂
    Némely trolltól az is kitelne.

  • Andrew:

    Franciául volt.
    „Le a Köztársasággal”. Ezt kiabálta.
    Nyilván a Magyarország által finanszírozott
    Marie le Pen aktivistája volt.

  • Orsós Elemér
    2022 április 13
    4:25 du.

    Fogalmam sincs,
    meg nem is érdekel 20 év múlva mi lesz.
    Az érdekel ami MOST van. És most az van
    hogy az ukránok halnak meg Európáért, benne Magyarországért,
    a magyarok pedig ebből is hasznot húznak:

    A Kormány 540 000 ukrán menekült után követel pénzt az Úniól,
    holott csak 7400 ukrán kért itt letelepedést március közepéig.
    A többi csak átutazott túrista útlevéllel.
    Mert undorodnak Magyarországtól.

  • charlie
    2022 április 13
    12:52 du.

    Mit akarsz ezzel az „Apró klán”-ozással te náci csira.

    Menj inkább a Pártházadba* és ott oktassad a tisztaszemű fiatalokat irredenta eszmékre és idétlen komcsizásra.
    Hátha pár év mőlva rendeznek valami jó kis licselést
    azok ellen akire rámutattok.Mint régen.

    *Pártház (Csárlié)
    Értsd alatta : Nyilas Pártház.

  • Andrew, megértem ha sokadszorra is csalódott vagy, de túlfűtött, keserű érzelemmel válaszolni érvek helyett, hát…
    Pedig a cikkeidet elolvasom, végiggondolom, néha írok, de eszembe sem jutna az emberi minőségedet támadni, személyeskedni.
    Szóval fel a fejjel, legalább ti már voltatok hatalomban, mi pedig még egyszer sem, de hátha megérjük… Akkorra tartogasd a komolyabb patronjaidat 🙂

  • Most néztem-hallgattam végig Róna Péter – igen egyenesen szólt! – válaszait Mata Hari kérdéseire. Ezért aztán az összes, az utóbbi hetekben-hónapokban e témában általam leírtakat továbbra is fenntartom. Sőt!

    Andrew_s! (2022 április 13 8:34 du.)

    Ez telitalálat! Nem biztos, hogy érti – akarja érteni -. Mostanában ez a mi hazánk. – Csakhogy ilyenkor nekem mindig 1933. január 30. ugrik be. (Aki nem tudná, vagy lusta utána járni: Hitler ezen a napon kapta meg kancellári kinevezését. Demokratikus választások eredményeképpen, ahogy mondani szokás)… „Oszt jó napot!”????????????

  • Besorozták. Feláldozható volt, csak egy földműves. Világot láthatott, eljutott a Donig. Meg vissza, egy kicsit késve. 1947-ben. Helyettük Rákosit éltették, aki megnyitotta szívét a generalisszimusznak. Mondják, így történt. A hazaengedteket szégyellték, de nem börtönözték be őket, mint tette sajátjaival Sztálin. Kissé nehézkesen bírtak elhelyezkedni, éber személyzetisek káderpolitikájának köszönhetően. Kezüket-lábukat vesztetteknek se volt könnyebb. De azért mindig akadt egy-egy „maszek” munkaadó, és akadt tennivalójuk a mezőgazdaságban, és az állattenyésztésben is.

    Aztán a kitelepítések és internálások. Közeli rokonság beszédtémája. A gyerekek jól elvoltak, játszani mindennel lehetett, legyen az bodzasíp készítés, vagy csuhébaba. Aztán az emlékek továbbszálltak, majd kiegészültek. Akad köztük sortűzben elhunyt 9 éves is. Mindezekről tudnak az utódok, az új generációk. És elmentek április 3-án szavazni …

  • Még egy megjegyzés.
    Ha jól emlékszem, Márki-Zay már az elején megmondta: az ellenzéket akarja leváltani. Senki sem reagált erre érdemben sem akkor, sem most. Pedig ebben társa is volt. Hadházy Ákosnak – honnan is jött? – hívják.
    No, bedobtam a követ a pocsolyába; lehet köpködni…

  • hexadodekaéder

    Bendegúz79
    04.13.11:09
    + Charlye
    04.13.12:52

    „Az igazi magyar magatartás”, tudniillik
    „mindig másokat okol a saját hibájáért”,
    > lehetetlenné teszi a nemzet egységét <

    Ez pedig ellentmond Charlye kolléga orrban-nemzeti megoldását sejtető elmélkedésének is, hiszen éppen a FidSS nacionalizmusa osztotta annyira ketté ezt a nemzetet, amennyire a Horthy-rendszer óta még nem volt ennyire megosztott… Nem véletlen vallja magát a . N E R . is a horthysta örökség "egyetlen várományosának", mely nemzeti póz jól tudjuk, ugyancsak hová vezette a magyarságot…

    A fenti, "Bendegúz-79-i törvény" viszont tök'igazolja az osztálytársadalmak törvényszerű antagonizmusának [azaz kibékíthetetlen ellentmondásainak] . m a r x i . t é t e l é t.

  • Kínkeserves volt végigolvasni ezt az erőltetett okoskodást és nyálhabverést!!!
    „De még mindig jobb, mint egy olyan valaki, akinek a gerince egy takonnyal töltött óvszer szilárdságával vetekszik csupán.”
    Na!…- ez az 1 mondatod István meg végképp mindent elárul nőkben és szeretetben szegény haldoklásodról…- sivár „élettapasztalatodról”…
    Úgyhogy a későbbiekben te még véletlenül se csupán annyi időre vonulj háttérbe, mint az általad is ostorozott MZP.
    Feltéve, ha nem akarsz szántszándékkal rosszat okozni továbbra is a 2/3-nak!!!

  • Orsós Elemér
    2022 április 13
    4:25 du.

    A kép nagyszerü, de ha megengeded elküldenék egy hivatkozást, egy igazán baloldali magyar orgánumból, aminek tartalma ellen elvileg itt sem merülhet fel ideológiai kifogás
    Hacsak nem a régi beidegzödés, amely igy hangzott ha még rémlik (kadár apjuk szavai szerint)
    „…a revizionizmus kéngözös mocsarába süllyed és a kapitalista utat választja ….”

    a cikkben foglalt tartalom egyszerü – amugy semmi politika – csak élelmezésügyi jövövizionálás – elég visszafogottan, de már igy is eléggé sulyos következtetések levonásával

    – nyilvánvaló azonban, hogy a tekintélyelvre épülö „demokráciát” hirdetö ámokfutóknak, és a jónéhány mocskos-száju föhangadóiknak ez lehet hogy már „trockista”
    (mint ahogy azt itt láthatod, premier-plánban – amikor a legváltozatosabb ocsmány szavakkal füszerezik megszólalásaikat, ahogy mocskos-szájjal nyilatkoznak számukra ismeretlenekröl – DE VOLT TANULÓJUKRÓL IS – nyilván a végtelen aljas irigység dominál mindent)

    Az amugy zsido és a zsidó törvényeket mindenekfelett védö és megtartó Jézus mondta: (szabadon idézve)
    „…Mindenkinek az jön ki a száján, amit bensejében magában hordoz, amiben él és gondolkozik)

    https://telex.hu/komplex/2022/04/12/brutalis-elelmiszervalsagot-hoz-az-orosz-ukran-haboru

  • PáLoS TREND
    2022 április 15
    6:24 de.

    Megértelek.
    De miért szenvedteted magadat?
    Ez itt nem a te világod.A te szellemi környezeted
    (mondhatni szellemi nyomortanyád) a Kurucinfó meg az Origo.

    Mars oda szépfiú. Hátrasenézz : ) ))(

  • Néhányan fentebb a magyarság megosztottságát vizionálják, de ez csacska félreértelmezése annak a ténynek, hogy Magyarország 3155 településéből csak 43 (igen, negyvenhárom) helyen tudott csak az ellenzék kevéske többséget felmutatni.

  • Orsós Elemér

    Én is küldenék egy videót neked – riport menekült gyerekekkel
    semmi „szörnyü” jelenet – de mégis arról szól, hogy mi a háboru
    A riport utolsó szavai mindent elmondanak
    Azokról is, akik mindent megtesznek azért, hogy ezek a gyerekek hazátlanok, apátlanok legyenek
    Hogy kik ezek az „azok”?

    Gondolom nem kell ecsetelnem, de közzéjük tartoznak azok a kalandorok, akik semmilyen hazugságtól nem riadnak vissza azért, hogy ez a háboru minnél tovább tartson, akik az utolsó ukrán gyereket is fel akarják fegyverezni – aliás, akik igazából a háború kirobbantói, merthogy mindent ugy inteztek, hogy más megoldás ne legyen, mint háboru – akiknek semmi sem volt drága, hogy aljas és mocskos céljaikat elérjék – és azok is nem utolsósorban akik itt ezen a felületen örjöngenek, élik ki magukat a háborus uszitásban – ugy vén impotensek, mint kivénhedt hölgyek
    Ezek az utóbbiak az igazi háborus massza – akik nélkül háborut kirobbantani nem lehetne

  • charlie,
    A fasisztáknak mindig volt támogatottságuk a csőcselék között. Nem is kevés. De ettől még ők képviselték a lóxart, amire csak a fertőzést terjesztő legyek buktak.

    Ez nem csalódottság kérdése.
    Ez van.
    Amúgy mi a személyeskedés? Az, hogy Te familiázol, az sokkal inkább személyeskedés, még ha nem is érint, mint a nézeteidnek szóló vélemény.
    Azt meg fenntartom, hogy neohorthystákat, és az őket most felhasználó Orbánt „rábeszélném” a doniak megvárására.

  • Miklós bá’
    2022 április 14
    2:58 du.

    Hitler majdnem olyan informális csalássorozattal jutott választáson hatalomra, ahogy Orbán. Az öreg Hindenburg időben meghalt, mielőtt bedarálták volna.
    Mert a történelem azt mutatja, hogy az, aki a szélsőségesekre támaszkodva számít hatalomra, azt vagy beszippantják, vagy félreállítják ugyanazok az erők.

  • Orsós Elemér

    Gabriel
    2022 április 15
    12:38 du.

    Ezek „azok” csahos kutyák akik az utolsó ukránig gátlások nélkül a feláldozzák a népet egy kis „jól szolgálsz Buksi” simogatásért!

  • Göllner András

    @ Geyza

    Az utcalányok szerint a 8-kerben, a Macron egy „bátor francia”.

  • charlie
    2022 április 15
    11:57 de.

    Biztos vagy te ebben?

    Diktatúrában a dolgok (általában) nem azok aminek látszanak.

    Tudunk olyan országokról ahol 95 % .-al szoktak nyerni

    az elnök-királyok. Különben is azt hittem te a Hungaronácikat preferálod. Akkor meg mi közöd a FIDESZ-hez?

    Csak nem a kitartottjuk vagy (te is) ?

  • Göllner András
    2022 április 13
    11:07 de.
    “Egy takonnyal töltöttóvszer”
    —————————————————————
    Csibém,máskor ne hagyd,hogy a szép buksidra kotont húzzanak! Széépen nézel ki a-nélkül is.Nem a Kalapos,hanem a Don Juan apja, a KŐVENDÉG fogjon veled kezet.Minél előbb.Vedd ezt húsvéti jókívánságnak.

  • Kolompar Jozsi

    Tudom, hogy ezen a feluleten minel alacsonyabb a szint annal jobb (geyza es tsai) de azert probalkozom:
    .

    Gabriel
    2022 április 15
    11:22 de.

    „Az amugy zsido és a zsidó törvényeket mindenekfelett védö és megtartó Jézus mondta:”

    Amig minden tiszteletem a tied Gabriel, erdeklodnek, hogy hany olyan zsido torvenyt akarsz olvasni tolem, amit a Jezus megvaltoztatott?

    Mivel itt erdemi megbeszelest nem lehet tartani a komcsi cenzura miatt (bocsanat, ha naci cenzuranak gondolja magat) irj a [email protected] cimemre, ha erdekel a tema.

  • 1.Teljesen érdektelen újsághír:A kutya megharapott egy embert.
    Ez a természetes,tehát nem kirívó!
    2.Érdekes hír,hogy egy ember megharapta a kutyát.
    Ez már formabontó.

    1.”A többi csak átutazott túrista útlevéllel.
    Mert undorodnak Magyarországtól.”

  • Göllner András
    2022 április 15
    10:46 du.

    A mi uccánk fehér murva
    Grasszál rajta néhány k..va
    Kiszólok én az egyiknek:
    -Hozzon már egy liter tejet…

    / Géjjza, valamikor 2016 körül /

  • HEXA;

    Aki szellemileg a multban el az a mai vilagban szellemi halott.

    Sikertelenek vagytok, mert a jovot nem vagytok hajlandok figyelembe venni es csupan azt celozni!!!!

  • gyuri10
    2022 április 18
    5:42 de.

    Még most is isteníted a Putyint és imádolod RuSSki Országot?

    Többiek kedvéért:
    Oroszország ÉLESEN nekiment diplomáciailag Izraelnek
    mert az megszavazta Oroszorág eltávolitását
    az ENSZ Emberjogi Tanácsból.

    Rá pár napra kemény villongások törtek ki a HAMASZ és Izrael között.

    Ráadásul a HAMASZ már rendelkezik ismét ruSSki fegyverzettel.
    Pedig kb. egy évvel ezelőtt azokat Izrael felszámolta.

    Vagyis, valahogy a ruSSki suttyomban rakétákkal látja el Izrael ősellenségeit, miközben a felszínen barátságot hazudik.
    Ezek után nekem senki ne pofázzon az
    Orosz-Izraeli „barátságról”

    Oroszország MINDIGIS el akarta tiporni Izraelt , csak az utóbbi időben (a keményen diktatórikus Netanyahu kedvéért)
    kissé félretette ezeket a terveit.

  • BENDEGUZ79
    2022 április 19
    12:48 du.

    grizi fejin találtad a szöget!

    te a legújabb múltban élsz, de tuggyál róla már készűl a még annál is újabb, nehogy lemaraggy róla… ijen jövő?

  • Geyza,
    ugye nem fogsz megharagudni,ha Gyuri ásít egyet és vigyorogva megy aludni a jó ebéd után?Abszolút objektív tudásoddal nem is mernék szembeszállni.Úgy tűnik,hogy Te itt élsz Izraelben és Én Turuliában. Legközelebb akkor kérek Tőled tudósítást a Don kanyar környékéről,amikor már eltemették az utolsó ukránt is.Addig gyere ne győzködjél a fake news elméletekkel.Nem vagyok rá vevő.Nem tudom észre vetted-e,hogy nem foglalkozok sem a hazáddal,sem a politikusaitokkal,sem a háborútól rettegő hisztériátokkal.
    Szerintem mindenki foglalja el unalmas óráit a saját bajaival, társkeresés nélkül.

  • Miklós bá’
    2022 április 14
    3:24 du.

    Azzé sikeres gyerek ez a Márki Zay.
    Csak sikerült neki az amit meghirdetett:
    Leváltotta az ellenzéket.

    Kivi leszek még miket talál ki.
    Pl. leváltja az EU.-t,,vagy a NATO-t…esetleg Bident..
    Bármit. Sikeres gyerek, előtte a politikai élet…hajjjrá Zaj

  • Geyza,
    már az előbbiekben írtam Neked,hogy senkit nem”imádolok”,de senkit nem is leszarolok. Mindenkinek van valamiféle véleménye, esetleg élettapasztalata is.Az sem elítélendő,ha mellmagasságban tartja a kártyalapokat.Persze ezt sem várhatoljuk el senkitől.

  • Valaki magyarazza mar el a Mindentudo Haditudositonak, hogy az USA keverte be a szart Ukrajnaban, attol lett most egy kisebb haboru arrafele.

    Ugyanakkor az USA keveri a szart a vilag minden mas pontjan is, koztuk Iranban, ahol hamarosan nuklearis arzenal lesz az amerikai hatterhatalomnak koszonhetoen. Ez igy olyan „aprosag” ami arra fogja osztokelni a Szunni arab orszagokat es Izraelt, hogy tamadjak meg Irant, mielott tul keso. Ennek latjuk is az elokeszuleteit, ha nem a felnotas Bartus Lacikatol es a KMH-rol szerezzuk be a hireinket.
    Persze nem mindenki orul az arab-zsido szovetsegnek, es azok, akik nem orulnek neki be is kevertek be a szart Izraelben, ahogy az szokasos. Az oka: Hatha sikerul az arab orszagokat Izrael ellen hangolni, ha Izrael tul kemenyen vag vissza a terror-hullamra. A fegyvereket is az USA-tol kaptak az arabok – legalabbis eddig.

  • BENDEGUZ79
    2022 április 19
    12:48 du.
    GRIZI,
    Orsós Elemér
    2022 április 15
    4:01 du.
    Elemér!

    NETFLIX $25 000 000 000 VESZTESÉG 1 NAP ALATT
    Wall Street — you ain’t seen nothing yet!

    Your analysts should be fired, or maybe we start a new Wall Street too…

  • Hm. Egy megjegyzés: az osztás, szorzás alapművelet, így inkább számtan, nem matematika.
    Charlie! Süllyedsz! Méltatlan ez a „klánozás”.
    Amúgy: a magyar nemzet olyan, mint a többi: se nem jobb, se nem rosszabb, mint más náció. Mindenhol van 20%-nyi szájtépő, csak hangosak.
    És ha már: agyonmagyar létedre miért használsz anglomán nicknevet, mint valami ötvenes évekbeli nyugatmajmoló jampi? A Karcsi nem elég menő?

  • Geyza
    2022 április 20
    6:50 de.

    ezt jobb hejeken konspirációnak nevezik!!!

    de már megint le vagy maradva, nem láttad a Fehér Házból élőben JB-t amint elővezette a mai legújabb fohászt Austin a jobbján Miley a balján hullasápadtan de karácsonyfának álcázva hallgatták mit is kellene mert… ugye a zelenszkiy már megint győzött de még kell neki a kituggyami?

    közben Ursula néni ahogy jobb hejeken {Kreml} becézik, kezet ráz két méter széles vigyorral a zelenszkiy -jel aki viszonozza a vicsort… és ez így megy… naponta 5 ször

  • Geyza!
    Fura, hogy naphosszat itt esz a fene s mégis képtelen vagy értelmes mondatokat fűzni!
    Mintha sem nem beszélnél, sem nem értenél az EGY=ÉGI=IGEi nyelven.
    Mint anno ama sehonnai bitangok, akikről Petőfi tett említést a Nemzeti dalban.
    „Kinek drágább rongy élete, Mint a haza becsülete.”

  • Orsós Elemér

    talalom
    2022 április 21
    5:41 de.

    „Amúgy: a magyar nemzet olyan, mint a többi: se nem jobb, se nem rosszabb, mint más náció. Mindenhol van 20%-nyi szájtépő, csak hangosak.”

    Legalább ebben mindig egyetértünk!

  • Orsós Elemér

    Rodeo11
    2022 április 21
    12:08 de.

    Mi az a NETFLIX? Nekem olyan nincsen, de ha lenne most mennyit vesztenék?

  • Orsós Elemér

    Rodeo11
    2022 április 21
    12:08 de.

    Mi az a NETFLIX? Nekem olyan nincsen, de ha lenne most mennyit vesztenék? (Hál’ Istennek még nincs okostévém!)

  • Kedves Margit néni, a nicknevem eredetét 2016-ban már megtetszett egyszer kifogásolni, és ha jól emlékszem akkor sem a beírásom lényegét próbálta ízekre szedni. Őszintén remélem újabb hat év elteltével is megtalál ebben a témában.
    …………….
    „a magyar nemzet olyan, mint a többi: se nem jobb, se nem rosszabb, mint más náció..”
    Nem igaz, Fukuyama: Bizalom című könyvét ajánlom, közérthetően leírja miért van magasabb polcon az egyik nemzetiség a másiknál.

  • PáLoS TReND
    2022 április 21
    11:07 de.

    Emlékeim szerint Petőfit (is) cenzúráztátok pár éve.
    Szóval kisöreg te ne gyere nekem Petőfivel
    Olyan az tőled mint amikor valaki
    egy rablógyilkossal akar
    életbiztosítást kötni

  • Kolompar Jozsi
    2022 április 20
    11:02 du.

    Amit leizzadtál ide, az is egy vélemény.
    Elég szar véleményecske.De jogod van hozzá.
    Mégha a Kreml hivatalos hazudozásai is azok.Folytasd.

  • Orsós Elemér
    2022 április 21
    3:43 du.

    Valami gyomirtó nem ?

  • Geyza,
    egy előző lezárt cikkhez ezt szóltad hozzá:
    „Minden egyes agyonlőtt
    ruszki martalóccal picikét könnyebbülni fog a lelke”
    ____________________________________________________________
    Én is hasonlót írhatok,csak az értelmezés más eredményt ad:
    Minden egyes agyonlőtt ukrán pogromhős utód,azov-martalóccal picikét könnyebbülni fog a lelkeM.

  • gyuri10
    2022 április 22
    9:23 de.

    15-16 éves megerőszakolt ukrán gyereklányokról írtam

    Te nem vagy 15-16 éves (akármilyen) megerőszakolt gyereklány.

    Legalábbis eddigi ismereteim alapján.

  • 15-16 éves, ruSSki martalócok által megerőszakolt ukrán gyereklányok ritkábban szoktak nácik lenni.
    Javíts ki ha tévedek.

    Csak miheztartás végett:
    Ukrajnában 2,4 % ot ért el az ottani náci párt.
    Még a parlamentbe sem jutottak be ellentétben
    Magyarországgal vagy Németországgal.
    Javíts ki ha tévedek.

    Mocskos a gondolkodásod.
    Lépj be a Wágner csoportba és menj oda
    15-16 éves ukrán gyereklányokat megerőszakolni.
    (Mondjuk ez csak vicc-kategóriának jó, bár annyira nem vicces)

  • Orsós Elemér
    2022 április 21
    3:43 du.

    Elemér amit írni akartam, kitöröltetett maraggy a „gyomírtó” -val…, jobb híján!

  • „Nincs olyan, hogy szír háború. Olyan sincs, hogy ukrán háború. Az egyetlen háború az Oroszország és az USA között van.”

    Úgy gondolják, hogy szolgálataikra ebben a háborúban egyre nagyobb szükség lesz:

    Sok harc vár ránk. Hamarosan Líbia következik. A Wagner máris harcol Szudánban is. Putyin március elsején a beszédében megmondta mindenkinek, hogy készenlétben kell lennie. Jól megmondta szerintem. Itt az ideje, hogy valaki megmondja nekik, hogy elég ebből. Nem hagyhatjuk magunkat örökké. Az nem lehet, hogy egy ekkora világhatalomnak, mint Oroszország, egy csapat buzi mondja meg, hogy mit csinálhat. Ha Amerikával kell harcolnunk, győzni fogunk. Nem tudják, hogyan kell harcolni. Ahogy Putyin mondta, feltalálhatsz mindenféle rakétákat, de nem találhatsz fel olyan embereket, mint amilyenek nekünk vannak. A mi népünk tudja, hogyan kell áldozatot hozni.”

    /Egy névtelenül nyilatkoző Wágner-martalóc /

    Valami hasonlókat lihegtek anno
    a japán világhatalmi mákonytól megittasult japánok is.
    A többit ismerjük.

  • charlie
    2022 április 22
    4:04 de.

    Igen Neocsárli, a ‘KARL’ név tán jobban állna neked.
    A Karl Wolf….(Google a jóbarát)

  • A Wágner-csoport riportjában elhangzott az is
    hogy Szíriában van olyan emberük aki idézem :
    „képes arra hogy a foglyok szemét kanállal kikaparja”

  • Karl Wolff….így a helyes..

  • Orsós Elemér

    Geyza
    2022 április 22
    5:33 de.

    Fingom sincs, én a gyomot is kézzel írtom! 😀

  • Orsós Elemér

    Geyza
    2022 április 22
    11:33 de.

    Kedves Geyza, küldtem Neked pár Google cikket az oroszhoz hasonló magán zsoldos hadseregekről, de már a hivatkozások elküldése sem sikerült, úgy látszik ezek már valami fősodor központi cenzor tíltó listáján vannak, ezért visszatartották őket ismereteid bővítésének kárára! 😀

  • Orsóskám:
    Ha a magánhadseregek így folytatják,
    hamarosan a gyomot nem lekaszálni fogjuk hanem lelegeljük.
    Amint azt el lehet lesni a „Piciny Birkáktól”….(Á La Karinthy)

  • Orsós Elemér

    Geyza
    2022 április 23
    8:17 de.

    Ha ló nincs, szöcskehús is jó, fürdés helyett meg napi öt rituális mosdás, ahhoz 1 liter víz is elég! Igen jók az ajánlások! 😀

  • Orsós Elemér:

    Találtam ma a Youtube.-n egy jó kis ismertetőt,
    hogyan lehet házilag készíteni olyan tüzhelyet
    amiben / amin a használt étolajjal lehet főzni.

    Nagyon jópofa csak egy a bökkenő:
    Hamarosan étolaj sem lesz.

  • Geyza!
    A PáLoS TReND sohasem cenzúrázta Széchenyi István édesfiát!!! Sőt!!!
    Hitvallásunk alapját képezik isteni gondolatai mind a mai napig!!!
    Úgyhogy a szöveged semmiképpen sem tudom magamra/magunkra vonatkoztatni…
    „Emlékeim szerint Petőfit (is) cenzúráztátok pár éve.
    Szóval kisöreg te ne gyere nekem Petőfivel
    Olyan az tőled mint amikor valaki
    egy rablógyilkossal akar
    életbiztosítást kötni”
    Ellenben vehetnéd a fáradságot, hogy felfejlődjél a Hajnal Miklós féle gerinctelenek és hazugok szintjéről legalább 1 hűséges „ebadtáig”!!!😀