A háború alja

2022 május 8 10:03 de.166 hozzászólás

Az a helyzet, hogy szembejött velem egy írás, az ő blikkfangos címével. Ami kapcsán elméláztam a címen, mint olyanon. Meg a jelenen, és persze az ukrán területeken folyó háborún is. A cím, ami a Huppán szembejött: „Emberek vagy állatok? Az orosz katonákról” és Szele Tamás véleménypublicisztikája. Legalábbis, ebbe a műfajba sorolom. Magam, és magamban mindenképpen. Vélemények felett meg nem távgyógyítás gyanánt érdemes vitatkozni, hanem egy kávé mellett. Így mindenkit arra bíztatok, hogy olvassa el a jelzett írást, és alkosson maga véleményt.

Legalább edzésbe lendül. Mármint véleményileg. Mert nem a címről, hanem most, ezen sorok írásánál jutott eszembe, hogy hányszor, de hányszor jönnek szembe a saját gondolatokat csak nyomokban tartalmazó „vélemények” az az lózung-panelek a különböző fórumokon. Tényleg, mintha egy mátrixban élnének sokan, ahol a reggel kiosztják az aznapi véleményüket. Mielőtt félreértené valaki: Szele Tamás ettől baromi messze van. Mivel van szerencsém személyesen is ismerni, nyugodtan mondhatom: messzebb van, mint amennyire az írásaiból kiderül. Pedig azokból is kiderül. Mindegy. Olvassa el, akinek kedve van. Meg az itt eljövendő betűtengert is.

Naszóval! Ami egyébként szinte azonnal eszembe jutott, hogy az erőszak következményei alól való vélt mentesség aligha származástól függően hozza ki az állatot sokakból. Erre végeztek pszichológusok is vizsgálatokat. De elég a háborúk történetének, vagy akár csak az emberiség államiság-történetének utána olvasni. Valójában az állatvilág helyében ki is kérném magamnak, hogy a kétlábú, szárnyatlan, Homo nemzetségbe sorolt biomasszát a háborús erőszak alapján leállatozzák. Csak úgy. Még akkor is, ha a rivális hordák összecsapásai alapján volt honnan magával hozni az emberiségnek a gyökereket.

Azért az a kifinomult technika, ami alapján a haderő tagjai maximalizálják az erőszakot, a brutalitást, az embertelenséget, és személyiség rombolását aligha jöhetett volna létre az emberiségnek az állatoktól való elkülönülése nélkül. Mely utóbbiba, a személyiség rombolásába nyugodtan besorolhatjuk „szimpla” megalázástól a nemi erőszakon keresztül a személyiség teljes szétroncsolásáig a teljes skálát. Ha pedig valaki azt hinné, hogy ez orosz sajátság, akkor gondolja végig az Afrikában zajló törzsi háborúktól a kínvallatásokig tartó hadi-eseményeket. Úgy általában. Miközben a front közelében kétségtelenül megnő a céltalan erőszak mértéke. Nagyjából a gyíkagy „itt van, lukja van, megdugjuk” döntési mechanizmusának kifinomultságával. Sok szempontból ezen a ponton egyet is értek Szele Tamással, aki szerint ez nem független a szellemi „felkészültségtől”. Viszont az, aki szerint a töltelékkatona, lássák is el bármilyen fegyvernem cafrangjával, az intelligencia haranggörbéjének felső negyedét képviseli, az szerintem téved.

A homokzsáknak nem kell okosnak lennie. Egyik háborúban sem, és egyik oldalon sem. Erről valószínűleg azon lakosságok is tudnának mesélni, például Vietnamban, de akár Irakban is, ahol a most oly előszeretettel moralizálgató országvezetések katonai csapat-képviselői megfordultak. S maradtak tanuk utánuk. Olyanok, akik képesek és hajlandóak is esetleg egy nemzetközi bíróságon is megjelenni. Mert kétségtelenül voltak tárgyalások. Különösen a média-visszhangot keltő kirívó esetekben. Mert azért az emberiség a háborús erőszakot nem kicsit tanulta meg „beárazni”. Ugyanakkor még az ilyen esetek is rávilágítottak arra, hogy a tanú veszélyes. Ami jelenleg Ukrajnában zajlik, az nem kis mértékben egyfajta tanú-eltűntetési programnak is betudható ebből a szempontból. Mert a halott nem tanúskodik sem az elkövető személyéről, sem annak nemzetiségéről, sem felszereléséről, sem semmiről.

Miközben természetesen nem vetném el a „felperzselt föld”, és „mindenki mást félemlíts meg” taktikai hagyományait sem. Az utóbbi nyilvánvalóan hat azokra, akik elmenekültek. Mert nem igazán vágynak visszamenni. Különösen azok nem, akik békésebb vidékre jutottak. Márpedig távolmaradó menekültekkel, és halottakkal nehéz újjáépíteni, újraindítani bármit is. Miközben a porig rombolt helyekre nem is okvetlenül van miért visszatérnie annak, aki szerencsésen eljutott onnan valahova. Aminek a hatására a megfélemlítésen, a pszichikai gátak kiépítésén kívül a felperszelés is hat. A világgazdaságon is lemérhető, hogy mennyire.

Ezért Putyin bizonyos eredményeket már akkor is magáénak tudhatna, ha holnap teleporttal távozna a szakadár területek határai mögé az orosz katonák mindegyike. Az Ukrán gazdaságot nem kicsit padlóra küldte, az újraindulást megnehezítette. Minél több ország száll be a segélyprogramokba, annál több országban von el erőforrásokat ez a segítség. Ami közvetve másokat is gyengít. AZ erőforrások elvonásakor kezdetben mindig nagy a lelkes szolidaritás. Aztán nem biztos, hogy menni fog a légkondi. Nem biztos, hogy nem nő a munkanélküliség, nem biztos, hogy tömegek lemondanak tartósan a netről, a napi kényelemről. AZ első lelkesedés után valószínűleg egyre fékezettebb habzású lesz az Ukrajnának nyújtandó segítség.

S egyre érdekesebbé válhat, hogy a franciákkal, vagy akár a németekkel folytatott beszélgetések során mi hangzott el. Milyen megállapodások, háttéralkuk születhettek. Ahogy az is, hogy a nárcisztikusan komplexusos Orbánnal elpostázott megállapodások szélesebb köre, például a Macron-látogatás ilyen moszkvai szempontjai miért nem érdeklik az ukrán vezetés tagjait? Mert az igen gonoszul hangzana, ha azért, mert pontosan ismerik az esetleg megkötött alku részleteit. Miközben tízezrek menekülnek, nyomorodnak, halnak.

Akik között inkább keresnék szenteket, mint az országok politikai, vagy akár katonai vezetésében.

166 hozzászólás

  • húha!
    Bandi {ha nem zavar a közvetlenség?}

    magam részéről sok {talán túl sok?} mindent elmondtam erről az „ukránkavargásról” és lehet, hogy mottóm nak Musszorgszkij [már ídézett] Halál dalai és táncai ciklus utolsó {de mind!!!a négy} dalát tenném: A Hadvezér

    mert a hadvezért {most yuk rajnát „megáldotta” a vadnyugat a Zelenszkij-ként közismert világsztárral aki képtelen másra, mint folytatni azt amit 2014 előtt már elkezdtek a keletukrajnai vegyes lakosságú vidékének etnikus tisztításával egy holokauszttal}
    tehát a 2022 február 24 előtt éveken át felajánlott békés megoldás Koszovó mintájára mint ahogy az a nyugaton szentté van avatva, de a MINSZKI MEGÁLLAPODÁS betartása sokaknak nem érdeke, még azok között sem akik aláírták, hát még azok között akik nem de drukkoltak ellene!!!

    most a kapitulált ukrán egyenruhás de külföldi zsoldosok {mindegy honnan kalandoztak be mint anno a magyarok €-ban} mesélik a kapott fegyverek csak arra nem jók amire küldték {a váálonhordható rakétavető kanyarban nem képes és városi közelharcban a házsarkánál eltéved de az esetek legnagyobb többségében nem is indul el azaz a több ezer UK, USA küldemény lejárt szavatosságú kurvadrága lend&lease amiért Yuk Rajna majd 2092-ben befejezi a törlesztést, ha még lesz Yuk Rajna és a lengyelek nem vonulnak be békét fenntartani?}

    most a kölcsönös féligazságok propagálása fojik de megoldás mint Iraq-ban és Szíriában és Afganisztában [ezutóbbinak a pénztárát vitték el és használt fegyvereket hagytak hátra haddlőjenek vele verébre] sohasem várható, érdekes módon MBS egy hírtelen és ragyogó ötlettel megállapodott a Yemeni „Lázadókkal” örök béke és barátság, ami nagyon nem tetszik „valahol” miután MBS átállította Yüanra az export/importját

    ugye Szomália és Yemen a VILÁG KINCSESLÁDÁJA Délamerika és Oroszország mellett…
    amíg pénzt lehet csinálni ebből az egészből addig az aki nyer rajta nem fogja abbahagyni {be is vallotta, Austin: célunk USA-é, hogy legyen egy nagyon gyenge Oroszország… ami azt is jelenti hogy a jelenlegi NAGYON ERŐS}

    A BÉKETÁRGYALÁSOKAT ZELENSZKIY SORRA FELRÚGJA
    most a világ mássá válik, transgender € meg majd nem lesz csak Brüxellesban a nagy épületben az egybegyűlt kótyomfittyek munkaheje megmarad, gyakorlatilag nem műxik… USA hejhatósági választásokkal és abortusz kérdéssel van elfoglalva és azzal, Elon Musk megvette a Twít et és lett egy csak egy igazság létezik nevű belbiztonsági főhivatal is pallosjoggal {Orwell forog a sírjában rögögtében mert neki ez nem jutott eszébe?}
    majd ez is ki lesz gyomlálva, már mexoktam de beteszem

  • Példának okájért {jérce?}
    Norbert Rucker, a Julius Baer svájci vagyonkezelő gazdasági és újgenerációs kutatási vezetője szerint az uniós hatóságok által javasolt orosz nyersolaj behozatali tilalom csak növeli Moszkva olajbevételeit.

    A tilalom Oroszországra gyakorolt hatása „vitatható” – mondta az elemző a 20 Minuten svájci hírtelevíziónak adott interjújában, hozzátéve, hogy az EU-nak jobb alternatívái is lehetnek Oroszország gyengítésére, például büntetővámok.
    az INCOTERMS nem ismer ojan szállítmányozási módot amejben az eladó fizeti a vámot és ez ma a NEMZETKÖZI SZÁLLÍTMÁNYOZÁSI TÖRVÉNYKÖNYV

    {svájci bankár is lehet hüje?}

  • Orsós Elemér

    Legeslegelőször a főbűnös -tenyérbőlevő- lobalice politicopitekus nevű állatfaj szerepét vizsgálnám mielőtt eljutnék a „homokzsákok” felelőtlenségéig! Azt is érdemes lenne végiggondolni, hogy ez a látható háborúvá szélesedés nem most kezdődött és egyáltalán nem hirtelen felindulásból, főleg nem spontán!!!

  • A helyzet és az evolúció rossz-voltából kétlábra állt állat tökéletes ismeretéről tanúskodik ez a leírás.Egy szavával sem lehet vitába szállni.

  • Szép írás, jó írás, hosszú is, tartalmas is. Meg igazságot tartalmaz. Viszont, mint minden ilyen következtető írás, a végső kérdés hiányzik – és így az arra adandó válasz sincs az olvasóra hagyva : cui bono, cui prodest ?
    Igen, a háborúk azok az emberiséggel egyidősek, mert sajnálatosan erre a humanoid állatcsoportra nem érvényesek a fizikai erő általi vezetési szokások, erre a csoportra a koponyában rejtőzködő állományokban rejlő és kifejtett erő/ügyesség révén szerzett vezető szerep jellemző. Valamint az ezzel visszaélés és kapzsiság és a mindent saját magának megszerzés ösztöne – legyen az megerőszakolható bármilyen élőlény, vagy ásvány, vagy csak egy papírdarab. Pedig a felelőtlenségnek nincs határa, és mivel ebben a csoportban nem a nyers erő, hanem a gondolkodási képesség dönt, ezért a vezető szerep majd minden esetben arra érdemtelen, kapzsi és uralkodni vágyó egyedek kezébe kerül. Sajnálatos módon a történelem során sok háború zajlott, véresebbnél véresebb és bár a közmondás szerint okos enged, meg az okos más kárán tanul, ez ezeken a magukat okosnak, vezetésre alkalmasnak (és sajnos vezetőnek meg is tett/választott) tartó embereken nem látszik.
    Mi értelme van egy 77 éve békében, szuverén államok közötti háború nélkül élő földrészen egy 32 éve idejét és szükségességét múlt katonai szövetségbe beléptetéssel és ezzel a biztonságát szavatoló államközi szerződés felrúgásával provokációra késztetni egy önmagában is sok belső problémával küzdő, soknemzetiségű államot ?
    Mindezeken túl a vélt szövetségesek(egybesült €-i államszövetség) teljes gazdaságának alapját meghatározó energetikai megállapodások felrúgása és a csak és kizárólag ezen államok gazdaságának ártó kvázi kereskedelmi tiltások véghezvitele ? Kiknek áll érdekében az elavult fegyvereiktől megszabadulás ”humanitárius segély”nek álcázva, miközben munkaképes népesség hagyja el a hadszinteret és tölti fel a jólétinek kikiáltott ny€-i államok hiányzó munkaerőlétszámát?
    Itt az ideje annak, hogy az €-i politikusok újragondolják a szövetség fogalmát, mind a saját kreálmányukra, mind az USA által rájuk kényszerített ideológia következményeire, ezzel megszabaduljanak az általuk ”hagyományos szövetségi rendszer”nek nevezett vazallusság minden beidegződött elgondolásától. Az €-i szövetségi rendszert új alapokra kell helyezni, el kell fogadni, hogy az oroszok megszabadultak már 32 éve az addig ordas farkasnak tartott és az állatból emberréválás miatt kivihetetlennek bizonyult – utopisztikus, először szocialista, majd kommunisztikus – rendszer minden részétől. És innen már csak egy apró lépés felismerni, hogy az €-i államok szövetségének nem az amerikai egybesült államok politikai alárendeltsége az útja, hanem az erős €-i összefogás és ellenállás az amerikai nyomásnak. Ki az összes süsü katonával, nincs létjogosultsága sem az amerikai fegyverek, sem az élőerő €-ban állomásoztatásának, nekünk itt €-ban közösen kell megtalálni a boldogulást, nem külső tényezők kényszere, vagy beavatkozása hatására. Nem kell saját magunktól félni, nem kell sokezer km víz mögé elbújt védőbástya, nem kell értelmetlen, távoli fegyveres szövetségek kényszerítésében élni.
    Észre kellene venni, hogy az eddig €-tól kikényszerített összes szankció csak és kizárólag a süsü előnyét szolgálja, észhez kellene térni abból az oroszfóbiából és el kellene fogadni €-i államként partnernek az orosz államot, mely hatalmas piaca lehet ismét az €-i termékeknek és megszünhetne az amerikai függés. Fel kellene ismerni, hogy €-tól több, mint 6000 km-re elterülő földrész államának katonai honvédelme szükségtelen ezen a földrészen, a védekezés más államok területére exportálás, védelmi érdekszférája kiterjesztésének ideológiája egyszerre nevetséges és lealázó, az € államok önrendelkezésének és békepolitikájának akadálya.

  • Kedves Christopher Á.
    és .. honorabilis Auctor

    Csak szeretnék közkinccsé tenni egy rövidke tanulmányt – ami egy kis visszakalandozás a multba.
    Talán megbocsájtható ha nem a magam nyelvezetével kivánok ékeskedni egy olyan témában ami összefüggésbe hozható a jelenlegi háboruval, amelynek okai valóban nem most keletkeztek –
    Nem, nem az ukrán és orosz történelmi szimbiózisát fejtegeti – azt jelenkorunkban végtelen számban elemzik
    Ez egy velük szomszédos ország I. vil.háb.-s következményeit elemzi, amely Christopher Á. számára nyilvánvalóan ismert, de feltételezem, hogy az olvasók többsége számára eléggé felületesen.
    Az idézett forrással szemben hiszem, hogy kifogás nem merül fel – hiszen elismert (és nemcsak szakmai körökben eléggé ismert) – Nyest.hu – SZTE Nyelvészeti Intézet

    Csak egy kis olvasnivaló – és semmi más, csak egy kis analógia – napjaink véres történelmi eseményére:

    https://m.nyest.hu/hirek/szmirna-egy-20-szazadi-gorog-tragedia

    P.s.
    Mindezekért remélem, hogy tisztelt C. Á. mint történész, nem tagadod meg eme kis iromány közkinccsé tételét.
    Ismétlem, hogy nyilvánvaló számomra, hogy a fenti kis rövid eszmefuttatásban közöltek számodra bizonnyal nem jelentenek ujdonságot – de talán az holtokig tanulni vágyókról elképzelem, hogy szivesen szemezgetnek belöle
    Ezért javaslanám, hogy engedjuk meg ezen tanulni vágyók számára a szemezgetést és elgondolkodást, ezentul esetlegesen még azoknak is, akik a marxi tanok szülöatyját hol közgazdásznak, hol történésznek minösitve – csak is az olyan a vágányokon képesek haladni, amely még józsef Attilát is elütötte
    Nem, nem – isten örizzen meg attól, hogy én, mint egy sima gyalogos – hitétöl távolesö vizekre akarnék bárkit is navigálni

  • Rodeo11
    2022 május 8
    10:35 de.

    Azt hiszem a személyes utolsó inflexiós pontok egyike az volt, amikor az oroszok felajánlottak egy tűzszünetet, hogy a túszok, bocs civilek távozhassanak az acélműből.
    De ezt az ukrán vezetés elutasította.
    Amikor is beugrott, hogy a neofasiszta azovi gárdának, ami azóta az ukrán nemzeti erőbe kooptált ezred lett, valójában ugyanúgy élő pajzsként szerepelnek, mint anno az ISIS, és számos más igen baráti szervezet esetében.

    Cui Prodest….

  • Pityi Palkó

    Hogyan bánjunk egy nárcisztikus pszichopata diktátorral, aki megszállt egy szomszédos országot, és akinek atomfegyvere van? Ez az igazi kérdés.
    Ideje és sürgös erre a kérdésre megtalálni a feleletet és szigorúan megbüntetni nemcsak Putyint, hanem az összes kicsinyes nárcisztikus személyiségzavarban részeg diktátort, akik semmit sem törődnek mások életével, csak a szánalmas egójukkal.
    A nárcizmusban szenvedő diktátorok annyira magukra összpontosítanak, hogy nem tudnak együtt érezni másokkal és emiatt ártatlan civilek halnak meg szerte a világon nem csak Ukrajnában. Pitiáner agresszív diktátorok vakokká válnak az emberi szenvedésre, és úgy gondolják, hogy egy haláleset tragédia, de több ezer haláleset egyszerűen statisztika.

    Kedves, ártatlan Ukrajnai civilek. Tisztelünk benneteket nagyon sajnáljuk ami veletek történik – a józan, szabad világ veletek együtt éjt nappallá téve dolgozik, hogy hogyan kössünk alkut és mentsünk az életeteket, mielőtt ez az őrült nárcisztikus pszichopata seggdugasz Putyin mindent elpusztít – kapaszkodjak még egy kicsit, jövünk több és több segítséggel.
    Két lehetőség bontakozik a számotokra – a jelenlegi helyzeteteket legjobban csak belülről lehetne kezelni – azaz egy katonai puccs és putyinka megy a levesbe – vagy a szabad világ azonos erejű taktikai atomfegyvereket és eszközöket ad nektek is ami a ruszkiknak is van. Ez a legkevesebb, amit tehetünk érdekeitekben, Ukrajnáért, amely a hidegháború végén, 1994-ben megsemmisítette az összes atomfegyverét, cserébe a Nyugat által idáig be nem tartott biztonsági garanciákért.

    Emberek! Meg kell állítani az Orosz börtönország terjeszkedési vágyait, BÁRMI ÁRON IS, különben pokol vár a világ szabad társadalmaira! Nem élhetünk olyan világban, amelyben a diktátorok azt hiszik, hogy a babakocsijukból kidobálva a játékaikat, nukleáris fegyverek bevetésével fenyegetőzve, elérhetik a maguk akaratát!
    Hogyan tud az emberiség túllépni ezen a fajta despotikus háborúskodáson? Hogyan fogunk valaha is fejlődni, amikor egy olyan, mentálisan instabil kis takonynak mint Putyin, ekkora hatalma van?
    Ha ezeket a gonoszokat nem állítjuk bíróság elé a jelzés számukra az lesz, hogy megúszhatod a tömeggyilkosságot. Ezért fontos és mindnyájunk érdeke az ENSZ és a Nemzetközi Büntetőbíróság munkájának támogatása.

  • Pityi Palkó
    2022 május 9
    4:48 de.

    ugye majd ha kijózanodsz abból amit bevettél, akkor is fox még „ijeneket” elkövetni?

  • Gabriel
    2022 május 8
    9:29 du.

    olvasom a mellékletedet, és eszembe jut az az óra amikor Yereván-ban az ÖRÖK LÁNG emlékmű állandóan, de halkan zengő gyászzenéjét hallgattam… vagy mikor a Boszporusz partján felelevenedett bennem az Íliász és Odüsszeya Agamemnon, Prüamosz, Cassandra és a Nagy Faló az Ókor legnagyobb borzalmainak kezdete és hallom amint a hírnök beront a Római Szenátusba ordítva: Hannibal ante portas {erről nekem Z jut mindíg eszembe a vágyak beteljesülése} és utána a sószórás… és nincs vége …, mégis Madách szavai jutnak eszembe:

    Lucifer vezess új utakra

    {mert már út sincs, és lassan csak a kutyák maradnak az út nyomvonala szélén, amint ugatják a már régen elhaladt karavánt}

  • ptg028,
    Az a kérdés, hogy kinek is jó ez? korábban is megfogalmazódott. Rodeoval körbe is táncoltuk ezt a tábortüzet. De a tam-tam dobok hangjai nem sokaknak tetszettek.
    Magam speciel az USA-t simán betenném az elsődleges haszonélvezők közé:
    https://endresy.blogspot.com/2022/02/oroszorszag-nyugatnak-indult-cui.html
    De néhány más szereplőt sem kergetnék messza az asztaltól:
    https://endresy.blogspot.com/2022/02/conteo-avagy-haborus-hatter-hatalma.html

  • Orsós Elemér

    Pityi Palkó
    2022 május 9
    4:48 de.

    Ekkora elvakultságon csak röhögni lehet, tán vészesen értéktelenednek az Ukrajna projektbe fektetett dollár részvényeid? A Majdanra és az arab tavaszokra már nem emlékszel? 😀 Putyin jámbor védekező bárányka a Te hasonló kaliberű újvilági haverjaidhoz képest, akik most is ott kibickednek dörzsölő tenyerekkel a szinfalak mögött és nyálcsorgatva a három vesztes(Ukrajna, Oroszország és EU) maradékaira epekednek!

  • Orsós Elemér

    ez a Piti-Palkó ugye amerikából úszít egészen az utolsó ukránig!?? ….hhmmm
    – ugyan most még egyelöre csak az ukránok/oroszok kipusztitása van az étlapján – de várhatóan nemsokára az europai államokra is hasonlókat kiván
    A háboru teljes gözzel eszkalálódik, úgy hogy végsö soron már Izraelt is belekeverik…
    A lettek az Izraeltöl kapott fegyvereket – amihez a lettországban élö zsidó közösségek védelme okán tettek szert, most odaadják az ukrán fasiszta kommandóknak
    Nem elég ok ez hogy orosz részröl a szír diktátornak felhatalmazást adjanak ujabb háborura?

  • Rodeio

    Az ilyen Piti Palkó jelenségek (nem beszélva pufajkás Geysákról) vajon mért nem „övezik fel derekukat” és mint HÖSÖK elindulnának személyesen elbánni Putyinnal, mint az kanadai ifju tette
    (tudod, aki aztán mégis visszarohant kannyadába, az anyuci szoknyájához)
    Minthogy inkább nagy mellénnyel verik a tamtamot, és huzzák a köcsögöt (tudod amibe beledudálnak) egészen az utolsó ukránig

    Merthogy ez is olyan mint a Marcsa esete, tudod akit könnyü táncba vinni merthogy talán méginkább akarja

    Mint az uniós bizottságot, akik magukat felülemelték az országok szövetsége eszméin – mára egy uj birodalmi kormányzatnak képzelik magukat – ugy is viselkednek
    amire senki nem hatalmazta fel öket – legalábbis hogy létrehozzák az uj germán-római birodalmat, (egyelöre ideiglenesen brüsszeli székhellyel)
    tullépve a kormányok hatáskörén – innentöl ez nem szövetség, hanem egy olyan új birodalmi kormányzat – amelyet semmi sem állithat a diktatura nyilvános kiépitésétöl

    Talán ez volt valójában az ukrán háboru célja (valódi indétaka?)

  • Pityi Palkó
    2022 május 9
    4:48 de.

    Úgy éljek iszik is.
    Ma láttam a „Gyözelem napi” szájtépését,
    eléggé fel van puffadva az orcája neki.

  • Még a végén megérjük hogy Május kilencedike egy náci ünneppé válik.

  • Parács Péter

    !!!???

  • Andrew_s
    2022 május 9
    9:27 de.

    Bandi a tam-tam-dobok hangjaira asszociálnak azok a hírek, amiket én itt az Atlanti pocsoja emez oldalán látok- hallok,

    ugye emléxel a Beethoven hegedűkoncert kezdő, 5 db: puha és átszelleműlt üstdob hangjaira?

    és ahogy utána a zenekar pianissimó égbeszálló melódiával repíti a hallgatót
    a hetedik mennyországba ???

    na …, én ezt a dob hangot hallom már a hírek alapján

    {ma a wallstreet veszített a NYSE-n usque:
    $ 2 000 000 000 000-t, és mindenki elad}

    a tuba mirum már a távolba veszően mint a vonat mej szintén elment… és az a furcsa fény látszik ami a Götterdämmerung végén látható miután Brünnhilde bevágtatott Grane hátán a lángokba és a Rajna sellői vidám kacarászásba kezdve visszaviszik a VILÁGHATALMAT JELENTŐ ARANYAT A RAJNA MÉJÉRE…, az az ÚJ HAJNAL ELŐTTI ÉGI DERŰ a Nap még nem létezik

    de ami késik az nem múlik, Lucifer a firnyák {vagy Loge?} tudják!

  • Gabriel
    2022 május 9
    10:50 de.

    A kis büdös náci…hogy élteti az ötágú csillagos gyilkosokat.
    Undorító pálfordulásáa fel sem tűnik saját magának…pfujjj…

    És még ez pofázik ” pufajkásokról”
    Miközben a „lieblingjei” gyilkolnak rabolnak fosztogatnak.
    Hogy a fiatalkorúak megerőszakolásáról, elrablásáeól és ki tudja hová történő eladásukról már ne is beszéljek.

    Gyermekrabló gyilkosokat menteget ez a senki csirkefogó.

    Mondták itt nekem többen is hogy alávaló egy patkány vagy kedves Gabriel, csak épp nem akartam -akkor még- elhinni nekik.

    Ma már látom tévedtem. Apránként csak ki jött belőled az ami a többi hozzád hasonlóból is : az alávaló náci fajzat.

  • Orsós Elemér
    2022 május 9
    9:47 de.

    Nagyon odavagy a Dollár árfolyamáért
    meg azoknak a részvényeknek az árfolyamáért amikhez egyébkén fikarcnyi közöd sincs.Meg nem is érted azokat a dolgokat.

    Talán bíznád azokra aki értenek hozzá.

    Te pedig visszatérhetnél a szartúráshoz, ahonnan ide szalajtódtál hogy okoskodásaidal ellenszenvet keltsél azok iránt akik csak tiszteletet érdemelnek tetteikért
    ezekben a tragikus időkben.

  • Andrew_s
    2022 május 9
    9:27 de.
    még ide tartozik:

    Beethoven Op. 61

    D-dúr {a tengerből felkelő Nap vakító fényei}

    ritmus: 4/4 {azaz a derűs megingathatatlan nyugalom} és

    metronom: 54 {az egészséges ember szívdobbanása}

  • kedves Genius Loci ezzel a kettőmmel itt fenn mi bajod akadt? aesthetica l’art pour l’art semmi politika

  • Orsós Elemér

    Geyza
    2022 május 9
    7:09 du.

    Csak a brutális kettős mérce idegesít! 😀 És képzeld, olyan póriasan egyszerű, de ingergazdag mucsáról szalajtódtam, ahol észreveszik hogy, egészen más egy közvetlen szomszédban szemtelenül provokáló náci sógort nácítlanítani, mint egy 5-10 ezer mérfölddel odébb lévő -tehát még csak nem is szomszéd- vadidegent diktátortalanítani, koldusra demokratizálni jogos ön-, erkölcs- és világ védelemre hivatkozva! 😀 Amúgy meg tényleg röhögök ezeken az érdekből vagy butaságból eredő látványos elfogultságokon! 😀 Sőt, nekem még az is feltűnik hogy, az USA távoli honvédő háborúiról tized annyi napi részletes, elfogulatlan globális média tájékoztatás történik -szinte már shawműsor-szerűen- mint a ruszkik tyúkpereiről vagy hálószoba titkairól, az ukránok géniusza tűsarkú cipellős, feszülő műbőrgatyás bárzongorista győzelmi melldöndetéseiről és pofátlan követelőzéseiről már nem is beszélve!

  • Andrew_s
    2022 május 9
    9:27 de.
    Bocs, nem vagyok gyakori szereplő ezen az oldalon, csak mostanában, a tavasz beköszönte táján a tél utolsó semmittevő napjain tévedtem vissza kiélni a felgyülemlett grafomániás hordalékomat. Elolvastam mindkettőt, elnézést kérek – bár az ismétlés a tudás anyja – nem szándékosan estem a félresikerült plagizátorok népes seregébe.
    De ennek ellenére nem lehet eleget emlegetni ezeknek a habzószájú, reggeli tea helyett ember vért inni kívánó fotelharcosoknak e háború igaztalan és felesleges létrehozását és hátterét. Eddig még egyikük sem vállalta fel, hogy itteni szájtépés és vért kívánás helyett tevékenyen és a helyszínen tegye, amit itt hirdet nagy mellénnyel. Ott, ahol az ilyen bátrakra igen nagy szükség és kereslet van, mert még az állítólag bátrak bátra „Wali” is elmenekült gyáván haza „https://telex.hu/kulfold/2022/05/09/hazatert-kanada-mesterlovesz-wali-ukrajna ” és helyette csatasorba állítanák ” https://www.wsj.com/articles/she-was-a-soldier-in-the-red-army-now-shes-a-torch-bearer-for-ukraine-11652119269„.
    Szóval hírek és hírek, konteók és az igazságból HOFI szerint is rég elveszett az „i”.
    Marad a régi kérdés, amire eddig a véresszájúak nem adtak érdemi választ: cui prodest ?

  • Sajnos

    Az információ, a tájékoztatás annyira egyoldalú ukrán oldali befolyásról tanúskodik, hogy nagyon nehéz legalább a valódi orosz hadmozdulatokról tájékozódni, tehát a mérleg két serpenyőjét figyelembe véve független véleményt alkotni…

    Az ukránok infója csak addig terjed, hogy pl.a 444-en „felvonultatnak” egy fotót, ahol fehér ruhás nemtom-kik is állítólag „tömeggyilkosság arccal lefelé eltemetett áldozatait állítólag exhumálják”, de ott az említett elegáns sírásókon, a gödrön és fekete nylonzsákokon kívül egy árva hulla, de annyi sem látható, pedig a fotó rendkívül éles… Mindent ilyen töredékes formákban érhetünk el.

    Moszkvát pedig nem láthatjuk és nem is hallhatjuk. Vágják…

    Hasonló, „megbízható” mobilvideó volt a legelső napokban „leleplezett”, egy autót letipró felségjel nélküli(!) harckocsi (nem is tank) Kijevben azt állítván hogy az orosz. DE voltak e tankok ott az első napokban??? A gk.vezetője sértetlen maradt, a névtelen vasfenevad pedig csak úgy elrobogott…

    Már eme egyoldalúság folytán se marad a véleményt alkotni kívánó kommentátor számára, mint arra jogosan már idefent is többen felhívták a figyelmet, hogy a KINEK AZ ÉREDEKE alapján alkosson véleményt. Az is csak akkor lesz igaz, ha nem a felszíni lakkozást kapirgáljuk, hanem egyenest visszamegyünk a fazékhoz. Ebben az esetben pedig csakis a háborúk gazdasági -kijelentem tőkés – érdekeket kielégítő indítékait vizsgáljuk.

    Márpedig – ahogy Andrew mellékleteiben helyesen állapítja meg, az USÁ-nak már jó-ideje komoly fegyverkészletei támadhattak az állami raktáraiban is. Szerintem ezen kívül már most is óriási gyártási kapacitások várhatnak újabb, s mégújabb megrendelésre, mivel a >Military-Industrial-Komplex< (from Eisenhower) az sosem alszik.

    Többekközt ennek megfelelően az állítólag világ legszabadabb és leggazdagabb állama feltétlen érdekelt valami olyasféle hideg-, vagy térben távol eső háborús konfliktusban, amely az ő területeit még véletlenül sem érintheti, viszont valahogy legalább az egyik háborút viselő félnek – ha fiktív indokkal is – de korlátlanul szállíthat hadianyagot. Akárcsak annak idején, a "régiszépidőkben" a SzU 40 éve alatt szinte nem győzött az említett komplexum ehhez okokat fabrikálni, hogy az általa csinált, úgymond latroknak kikiáltott ellenséggel versenyben még újabb és újabb gyilokgépeket és rendszereket szerkeszthessenek – főleg az enyészetnek… Az utóbb eltelt harminc év alatt a tengerentúli honatyák nem győztek legalább egy ilyen konfliktust nyélbeütni. Nagy és harsogó propagandával csattogtatták a fogaikat az "agresszív" orosz medvére, holott …

    Már a Krím óta fenik és köszörülik a vállról indítható bármijeikeet és portékáikat, hogy istenem, törne már ki köztük az a várvavárt háborúskodás, hogy a mostantól-újdonsült ukrán barátainknak valami okkal szállíthassuk már a büszke amerikai csatabárdjainkból…
    Feltétleen hozzátéve azt is, hogy ez a "hideg"-háború már nem két ideológiai, hanem két tőkés termelési módra alapozott gazdasági és politikai rendszernek a terület- és gazdasági előnyszerző nagyhatalom szembenállásának vagyunk szem és fültanúi.

    Még egy fontos ügy, hogy az orosz flotta két vezérhajóját semmisítették meg az "ukránok", amit bevallottan is amerikai súgásra hajtottak végre, feltehetően amerikai műholdas felderítés eredményeként. Ezt csak azért kellett megjegyeznem, mert a NATO fennen azt hirdeti, hogy ők nem állnak harcban Oroszországgal. Akkor ugyan hol feszül a határ egy független nagyhatalom harci tevékenysége és egy állítólag önvédelmi 😀 [csak a saját tagjait védő] békés katonai tömb között?

  • Már kb másfélmillió (1.5 m.) ukrán állampolgárt DEPORTÁLTAK a
    fajgyűlölő náci ruSSkik valahová, ki tudja hová. Természetesen akaratuk ellenére hurcolták el őket.

    Az általuk elfoglalt városokban a vandál gyilkos ruSSki katonák kapják meg a helyiek ingatlanjait, vagynát.

    Erről szól ez az egész. A pánszláv terjeszkedésről.
    Oroszország egész, kb 800 éves történelme erről szólt és szól.

    Volt egy fényes pillanatuk (történelmi léptékkel számolva) amikor leverték a náci Németországot. (Hathatós amerikai és angol segítséggel pesze, amit sohasem köszöntek meg.Annélkül azért ritkábban tudtak volna belátható időn belül győzni.)

    De azt sem „humanitársus elvek mentén” tették, hanem mert Hitler, akit Sztálin a „barátjának” tekintett, el akarta pusztítani az egész országát. (Nem lett volna húszmillió orosz áldozata a Második Vilhábnak, ha a vezetőt ott másnak hívják.Aki idejekorán felkészül a háborúra.)

    A ruszkik utána évtizedekig sajnáltatták magukat és ebből a dologból éltek. Közben meg országokat romboltak le, népeket tettek földönfutóvá.

    A világ szélsőbalosainak és nácijainak boldog tapsikolása közepette.

  • Géjza
    9.7:09

    Márpedig a dollár és a tőzsdei árfolyamoknál a gazdasági hangulatra valló megbízhatóbb mutató kevés létezik. Ezek olyanok, mint az időjárásjelentés.

    Namost, ha az adott felfutás éppen valami háborús, vagy más makró gazdasági eseménnyel egy időben történik, arról a jeleenségről még az isten se mossa le, hogy -pl.ez esetben – a háborúnak köszönheti felfutását.

    Majd azt figyeld meeg, ha a kongresszuson sikerül átverni a hadiszállításokat, akkor hogy fog majd prosperálni az amerikai csoda.

    Ha tehát hiszel – márpedig te ilyen vagy – az amerikai csodában, akkor itt most igenis igaza van Orsós kollégánknak.

    Példák a II.VH és a Vietnami H. is: balhé=gazadsági prosperitás

    Hát nem szép Géjza ?

  • Sok a mellébeszélés
    Az ukrán-orosz háború valójában egy tipikus proxi-háború.
    Orosz-USA háború ez az ukránok farkával való csalán verés-:) (az amerikaiak által kimondva: Kelet-Nyugat háború)

  • Hogy háborúban „Emberek vagy állatok?” vannak e inkább arról pont volt a Klubrádió mai műsorában is egy nagyon jó beszélgetés.
    https://online-radio.hu/klubradio/

    Azt mondták még folytatják a témát, érdemes lehet belehallgani ma vagy holnap…

  • Geyza
    2022 május 9
    7:04 du.
    Gabriel
    2022 május 9
    10:50 de.
    ————————————————————-
    Aranyos Geyzukám,
    látom a pogromhős haverjaidnak már szüksége van arra,hogy átmenjél a dühöngőbe.Nem tudom már,hogy hova soroljalak,ha Neked Gabriel náci-patkány.A biztonságos,fotelodat felválthatnád valami azoviánus egyenrongyra. Késekkel,baltákkal az arab-módi terrorlegények is el tudnak látni,ha szépen kéred őket. Kérdés,hogy mit szólnának a Vörös Hadsereg utódai,ha megjelennél
    szemben velük és mi maradna a jányi gusztáv féle szenthazádból? Rossz rágondolni!Kaddist azért értetek sem mondanék.Azt hiszem Gabriel sem.

  • KORDON BLUED
    2022 május 10
    8:01 de.

    Ukrajna leállítja az Európába irányuló gázt 2022 május 11-dikén!
    Kijev „vis maiorra” hivatkozik Luganszkban az Európába irányuló gázáramlás egyharmadának leállítására, míg a Gazprom szerint nem volt olyan probléma, amely indokolná a leállítást
    ezmostérkezett!!!
    jelenti e ez azt, hogy a z€ most lebombázza a yuk rajnát porig az oroszokkal karöltve?

  • Orsós Elemér

    No erre az alábbi szamaritánus EU öngyilkosságra egy olyan cifrát gondoltam hogy, még egy móc hegyipásztor is megirigyelné:

    https://www.blikk.hu/aktualis/kulfold/europai-unio-hitel-ukrajna/yz9en7j

  • Orsós Elemér

    Geyza
    2022 május 9
    7:09 du.
    „Nagyon odavagy a Dollár árfolyamáért
    meg azoknak a részvényeknek az árfolyamáért amikhez egyébkén fikarcnyi közöd sincs.”

    Hmmm! Igazad van, valójában kurva nagy szerencséjük hogy, semmi beleszólásom nincs a háborús részvényesek FEDezetlen valutájának árfolyamához! 😀

  • ptg028
    2022 május 10
    6:02 de.

    Inkább csak jelezni gondoltam, hogy azzal a kérdéssel nem vagy egyedül.
    Valójában ezen a háborún sokan nyernek, és rengetegen vesztenek.
    Miközben a nyerészkedőket dicsérik, mentegetik azzal, hogy a veszteseket emlegetik.
    A szenvedőkre hivatkoznak, de mintha közben kimaradna, hogy az ukránok továbbra is szedik a tranzit díjat az energiavezetékért. Az USA fegyvereit sem hiszem,hogy társadalmi munkában készítik. A most odaszállított raktárkészleten is nyer, akinek nem kell raktározni, és aki pótolni fogja újjal. S a sor a politikai nyertesekig hosszú.
    Sok-sok milliárdot fognak kaszálni azok, akiknek a háború áldozatai csak járulékos veszteségek. S akik, ha az emberiség megússza a végzetes eszkalációt, akkor majd megveszik a büntetlenségüket.

  • BrunszvikTeri

    Geyza 05.10.7:43

    Azt írod, hogy valamiféle orosz deportálás történik ukránok sérelmére, aztán hozzáteszed azt a nonszensz bugyutaságot, hogy
    mindez > a pánszláv terjeszkedés jegyében < zajlik, miközben köztudott,hogy . m i n d k é t . n é p . a . s z l á v . népek családjába tartozik…

    A Pánszláv Mozgalom pedig még így sem lehet 800 éves, amikor annak az első kongresszusa is – az Osztrák-Magyar Monarchia ellenében – az európai forradalmi hullám hatására Prágában csupán 1848-ban – vagy hat nemzet [még a lengyelek és a horvátok is!] részvételével ült össze és a magyar forradalomnak nyújtott békejobbot.

    Amúgy meg ez a 800-as számod, mint időtartam, mint Oroszország kora, vagy tévedés (vagy csúsztatás) a részedről. Hisz a Rusz-t már isz.800 körül – a népvándorlás korában – egyesült északi szlávok* és skandináv kereskedők; a varégok alapították még a későbbi Novgorod területén… Rusz[-ország] csak későbbi terjeszkedése során tette át székhelyét, illetve tette meg fővárosává Kijevet s vette föl a kereszténységet.

    Ergo, részedről ez a "400 éves(!) tévedés" az orosz állam fennállásának hátrányára nem tolerálható még a te legdühödtebb lelki válságodra való tekintettel sem…

    S még egy, hogy a Kijevi-Rusz uralkodói bizony szoros családi és politikai kapcsolatban álltak az Árpádházi királyainkkal is.

    Gelyza! A történelem nem kívánsághangverseny, hanem múltidő…
    ˙

    ˙
    *Az északi szlávok: több évszázados vándorlásaik során magukba olvasztották szinte az összes finn-ugor népet is.

  • Gyuri

    Köszönetem a megvilágositó szavaidért – amelyek tisztán és érthetöen égö zsarátnokként illetik a gyalázkodó fejét. Más kérdés, hogy ebböl maga mennyit lát be és mit ért meg.

    Amugy nem is szükségesek számára az arab-terrorlegények segitsége, azok talán még tanulhatnának is az Azovi fasiszta idoljaitól, hogyan kell gyermekeket és nöket élö tuszként maguk elött tolni, és ha „lejárt a szavatosságuk” megeröszakolás után, akkor löszerre és élelemre becserélni
    Azt sem ártana a világ tudomására hozni, hogy egyéb helyeken az amugy fehér szalaggal megkötözött civil legyilkoltak vajon kiket rejtenek valójában, hiszen valahogy ez is „homályban” maradt
    Ami a döbbenetes, hogy az sem jut el a tudatáig, hogy mint ahogy annak idején Jány Gusztáv is túszként elsösorban zsidó nöket és gyerekeket használt, ma sincs másként. Ott ez már hagyomány…
    Egy idézet, amit a magyar föügyészség Jány G. újkori védelmében beterjesztett (1993-ban) és az akkori ujfasiszta kormány „igazságszolgáltatása” természetesen sietve abszolválta:

    „…Az ügyészség annak a parancsnak a kiadását sem minősítette háborús bűntettnek, (Jány által) amely arra jogosította fel a magyar hadsereget, hogy túszokat szedjen, és diverzáns cselekedetek esetén rajtuk vegyen elégtételt. Az ügyészség szerint ugyanis a második világháborúban mind a két fél szedett túszokat. Márpedig a túszszedést az erre vonatkozó nemzetközi egyezmények csak a háború után tiltották be….”

    Az utolsó mondata különösen érdekes ennek az indoklásnak – tulmutat ugy az akkori és úgy a mai donyeck-medencei állapotokon – mert amikor ezt a fentiekben leirták, és ennek el is jártak a hivatkozott egyezmény már rég hatályban volt (1993) Az ENSZ-nek nevezett gittegylett pedig soha egyetlen alkalommal mégcsak fel sem vetette az ezt praktikáló arab-terroristák vonatkozásában sem, mint elitélendö cselekményt (inkább erényüknek tudja be) – mint ahogy ott az Azoviaknak is.

    Szomorú az, (vagy még inkább döbbenetes) hogy nevezett „barátunk” az ismeretlenség álarca mögé bujkálva múltjával kapcsolatosan állitja, hogy apja családja is elszenvedte a „SOÁH”-t
    Nehéz felfogni, hogy miért nem tudja akkor hogy mit jelent az, hogy „názi” és „fasiszta”
    Talán innen nézve érthetö az a sok zagyva rágalmazó meghazudtolás is, amelyet jobb „pálinkás” kedvében a Te általad elszenvedett és a késöbbi valóságos hányattatásaid kapcsán is megereszt.
    Mit tudja Ö hogy mit jelentett az a Klauzál-téri ház …
    Azon viszont már inkább röhögni lehet, amiket a bloggolások kapcsán összirogat.
    (Bár ugy rémlik mintha valami olyen elhangzott volna a tollából hogy Ti találkoztatok volna személyesen is?? Akkor még érthetetlenebb ez az ember)

    Somma. akinek a multja kétséges, annak a jelene is, de a jövöje viszont annál világosabb
    Ha kaddist mondanék érte olyan vétkezés lenne, mellyel égö parazsat hoznék magam és leszármazottaim fejére

  • BrunszvikTeri
    2022 május 11
    4:35 de.

    Olvasd el figyelmesebben amit írtam köffike

  • KORDON BLUED
    2022 május 10
    7:41 de.

    Amit idefirkálsz az igaz…kettő apró módosítással:
    Nem az ukránok és nem a „444” en.

    Azok a képek a „nemtomkikről” (amint megemlékezni méltóztattál a tömeggyilkosság áldozatainak egy részéről) nem az ukránok fotózták hanem egy közismert harctéri fotóriporter. Már Szíriában is dolgozott anno és azt mondta a vele készített riportban hogy ekkora ilyen mértékű brutalitást még ott sem látott.

    Aztán pedig nem a „444” en vannak a képek hanem tele van velük a Világsajtó. A „444” mindent a nemzetközi hírcsatotnákról vesz, többek között a „France-24” nevűről aki azt hirdeti magáról hogy CSAKIS ELLENŐRZÖTT HÍREKET továbbít és felkéri a nézőit, ha valami hamisnak tűnik, értesítse őket.

    Aranyapám / anyám (nem givándd dőrlendő) előtted a pálya ! Mutasd be a nemzetközi sajtónak hogy az egész csak egy svindli.

    És faljad tovább a hazai propagandáját a Kremlnek.

  • Vonyít a idióta zenebohóc, csak tudnám mit fáj neki Középeurópa olaja.

    Tán csak nem a Kreml sirámait sipákolja a kis patkány

    Különben is :

    https://nepszava.hu/3156483_pkn-orlen-lengyelorszag-olajembargo-europai-unio

  • Már pont ideje volt leállítani a ruSSki olajat.

    A Kormány dolga pediglen az hogy MEG-OLD-JA az ilyen és hasonló válságokat. (Hülye és költséges stadionépítések helyett)

  • Orsós Elemér
    2022 május 10
    3:08 du.

    Jólva szépecsém, beszéljünk komolyan.

    Van egy jóbarátom aki aktívan tőzsdézik.
    Mindennel amivel csak lehet.

    A következőket meséli a minap nekem, idézem:

    „Mindenki azt várta, hogy zuhanni kezd a Dollár,
    tekintve hogy beindult a pénznyomtatás az USA-ban.
    Ehhez képest kb. 30 %-os értéknövekedést mutatott fel.”

    Ez az elmúlt pár hétben történt.

    Szaal ekkomám, nézzed el nekem
    a kissé „harsh” hangot, de jó volna szélesebb körben tájékozódnod mielőtt polemizálni kezdenél a szűkös valóságtartalmú szélsőjobbos hírharsonáidból merített
    infóid alapján olyan dolgokon, amikhez az utca
    emberei (köztük én is) mitsem értenek.

  • Orsós Elemér
    2022 május 10
    3:08 du.

    devízai ismereteidhez és figyeld NYSE számait

    az a gáz, hogy nincs palagáz!!!! a süsü vagy ázsiába vagy € ba szállít mert már ennél többje nincs!!!! most az van átadta az oroszoknak a keletázsiai piacainak egy részét azzal, hogy kurva nagy felárral € ba külgyön de € nem tud fogadni csak egy felső határig ami már ki van használva új kikötők és hozzávalók kellenek azok meg a rajztáblán sincsenek
    Nord Stream2 a megoldás

    vagy a fagyhalál és a teljes csőd!!!
    és hogy hab is legyen a tortán a süsünek nincs elég hajója még 40000 darab hajót kellene építenie!!! az a jelenlegi körülmények között csak Kínai kooperációval menne
    és akkor ki is fogyna a palagáza is 3-4 év alatt és ott maradna hoppon
    látom lelki szemeim előtt a cáratyuskát ahogy dörzsöli a kezeit és röhög… a Rubel árfojama az utóbbi hetekben égbe száll minden egyébbel szemben kivéve a Yüant amivel pariban vannak minden egyéb önmagam ismétlése lenne Brazil sem ad olajat a süsünek és a süsünek nincs olja rá van szorulva importra és senki sem ad el neki többet OPEC belengette nekik 4 hete a nagy Paripa pimpilit

  • Orsós Elemér
    2022 május 10
    3:08 du.
    Elemér
    hozzáadva 10 perces hír:
    a NS2 német részvényeseinek csődvédelmi petícióját a svájci csődbíróság elutasította {fizetésképtelen nincs miből a hiteleit törlesztenie} azaz Cdn 1.00 -ért akár én is megvehetem az árverésen!!! tehát a NS2 kikerül német fennhatóság alól, majd GAZPROM vagy a Furfangos Nyesztyerka megveszi 3 Rubelért és utána majd árúlja a gázt belőle világpiaci, azaz napi árfojamon… VEVŐ VAN BŐVEN vagy az öngyilkosság €-ban + éhhalál

    a szolidarnoszty eredménye, ha valakinek ijen barátai vannak ellenségre szüxége sincs

  • A pánszláv terjeszkedés elvének értelmében most éppen Herszont fogja Putyin annektálni.

    A gáztovábbítást pedig azért zárták el az ukránok mert a gázelosztó állomás Luhanszkban a ruSSkik kezére került.

    Amúgy pedig milyen szép látvány mikor a szélsőbal meg a szélsőjobb egymásra mosolyog és kéz a kézben vonulnak Ukrajna miatt a nászágyb..izé Putyin hátsójába.

  • Geyza
    2022 május 11
    11:17 de.
    Orsós Elemér
    2022 május 10
    3:08 du.

    idézem:

    “Mindenki azt várta, hogy zuhanni kezd a Dollár,
    tekintve hogy beindult a pénznyomtatás az USA-ban.
    Ehhez képest kb. 30 %-os értéknövekedést mutatott fel.”

    namost akinek ijen haverjai vannak, az ijeneket mer leírni!!!
    mihez képest lett +30%?
    mert the latest INTERNATIONAL EXCHANGE RATES
    nem mutatnak ijesmit
    https://www.cboe.com/us/equities/market_statistics/venue/
    ezen az utóbbi 30 nap adatai +1,45/-2,17%-ot mutatnak napi átlagban

    szóval magyarázd ezt meg részletesen
    mit adott el ami +30% -ot ért, amikor a NNYSE számai 2,8 és 3,7% állandó esést mutatnak

  • Orsós Elemér

    Geyza
    2022 május 11
    11:17 de.

    Már jóideje figyelem az árfolyamok ingadozását, de ha megfeszülök sem találok benne logikát, ezért kezdem azt hinni hogy nem a piac spontán szabályozza, hanem valami vagy valaki más! 😀

  • Orsós Elemér

    Rodeo11
    2022 május 11
    11:21 de.

    Az a gyanum hogy a németek nem merik megnyitni a saját különbejáratú vezetéküket, mert tartanak tőle hogy, a helyben levő és már vélhetően nem ideiglenesen atyáskodó védelmezőik az orrukra koppintanak, ezért inkább ráállnak a sötétzöld Gréta által is javasolt virágcserép kandallók és a ruhaszellőztető zsinórok sorozat gyártására! 😀 Azért aggódok értük egy kicsit mert, szerintem nem szoktak olyan rideg tartáshoz, mint Szergejke, aki fasza gyerek tökig érő hóban még pucéran sem fagy meg! 😀

  • Orsós Elemér

    Geyza
    2022 május 11
    5:05 du.

    „A gáztovábbítást pedig azért zárták el az ukránok mert a gázelosztó állomás Luhanszkban a ruSSkik kezére került.”

    Ez azért elég átlátszó magyarázkodásnak tűnik, gyanítom hogy további nyugati fegyverekért cserébe egyből megnyitódnának azok az ukránok által(nem oroszok által!) elzárt csapok! 😀

  • kedves Genius Loci

    mialatt próbálom megérteni, miért törölted ki a cikkírónak címzett hozzászólásomat {eddig nem sikerült} amiben – úgy gondolom – nem volt semmi ojan információ, ami ne érintette volna alapvetően a cikk címét és tartalmát!

    rengeteg dolgot szeretnék elmondani ezzel kapcsolatban, de hadd emeljek ki egyetlent!

    USA – ban érdekes társadalmi mozgások vannak az időközi, hejhatósági választások kapcsán… november végéig az eredményt nem tudhatjuk!

    de addig mi lesz USA -val?

    mert USA kizárólag Yuk Rajna jelenlegi bábkormányának pofátlan követelőzéseit teljesíti kérdések nélkül, mialatt Yuk Rajnában a korrupció égig ér és senki sem tudja kinek a kezéhez érkeznek a küldemények, mert azon túl, hogy a twíteren Zelenszkiy már a VILÁG URA semmi sem történt, csak rablómese és közel 900 000 000 ember életének taccsra tétele, hogy Zelenszkiy még levegőt vehessen… kár beléje az is

  • Andrew_s
    2022 május 11
    5:58 du.
    ne versenyezz geysával!
    figyeld a tam tam dobok elhaló hangját,

    és ha mond ez neked valamit{?},

    ott bandukol a Nagy Fehér Vándor a hatalmas sétabotjával és most REND LESZ, mert Ő úgy akarja…

    én ismerem közelről, nagyon régen az afrikai dzsungel méjén találkoztunk azóta semmijen átok nem fogan meg rajtam…

    majd hamarosan látni is fogjátok amit én már tudok!

  • Geyza
    2022 május 11
    5:05 du.
    hiába téped a szád!
    5 700 000 millió ember döntött egy seggberúgott, nyamvadt 800 000 ellenében…

    minden egyéb rablómese … mire képes egy bohóc a világ színpadán?
    arra, amit lát az aki képes látni, te nem tartozol ezek közé!

  • na ezt elgépeltem
    nem 5 700 000 hanem 5 700 000 000
    bocs

  • úgy látszik le vagyok nullázódva…
    800 000 000

  • Szilardan Szilard

    Gabriel 2022 május 8 9:29 du.

    Nem rossz az iras, de par lenyeges dolog kimarad.

    Az egyik, hogy Trockij elvtars adott el fegyvereket Kemal Ataturknek, mert a Boszporuszt es a Dardanellakat az Antant hatalmak „nemzetkozi ellenorzes ala” vontak, ami azt jelentette, hogy angol es francia ellenorzes alatt volt. Igy a szovjet hajok sosem tudtak volna kijutni a Fekete-tengerbol.
    Es ez a szovjet szovetseg jelentett politikai tamogtast is amikor kesobb a hatarokrol egyezkedett a torok az Antant-al.

    A masik szomoru erdekessegnek van bizonyos magyar vonatkozasa is. Az alszent, hipokrita nyugat szokas szerint kitalalt valami uj baromsagot, hogy a nekik nem tetszo orszagokat szetszabdaljak.
    Ez az uj valami az „etnikai hatar” volt, ami miatt Magyarorszag elvesztette a Felvideket, Erdelyt … stb.
    Az Ataturk viszont ugy gondolta, hogy ha az Antantnak ennyire fontos az etnikai hatar, akkor o majd kitolja azt egy kicsit, es emiatt lett bezavarva kozel 2 millio ember a szir sivatagba – ahol jellemzo modon az Antant sem segitett rajtuk.

    Tudom, hogy kar volt leirni a czenzi miatt, de hat…

  • A jó hír az USA-ból; Mr Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter kijelentette, hogy Amerika jelenlegi sürgős célja, hogy Oroszország olyan mértékben legyengüljön, hogy nem tudja megtenni azokat a dolgokat, amelyeket Ukrajna megszállása során tett.
    Adjunk hálát és köszönetet az USA-nak, a remény és a szabadság nemzetének, ahol a bátorság fiai születnek!
    A Pentagonból kiszivárgó hírek szerint Törökország felkészül megakadályozni a ruszkik további hadihajói belépését a Fekete-tengerre. Tervben van, hogy Ukrajna megkapja a ruszkik fekete-tengeri flottája megsemmisítéséhez, vagy legalább nagymértékű csökkentésére szükséges eszközöket az USA-tól.
    Ez jelentős győzelem lenne hősies Ukrajna és a példaadó, becsületes, intelligens, félelmet nem ismerő vezetőjének, Volodymyr Oleksandrovych Zelenskyy úrnak és a világ számára! Mióta a gané Putyin blokád alá vette Ukrajna kikötőit, az ENSZ vezető élelmezési ügynöksége szerint jelenleg közel 25 millió tonna gabona ül tétlenül Ukrajnába és nem tudja elhagyni az országot,- közben Ukrajna tárolókapacitása eléri a határait, miközben a világ egyre éhezik!

    (Világszerte elegendő élelmiszert állítanak elő a világ lakosságának élelmezésére, de még mindig 811 millió ember éhezik. Egy évtizede tartó folyamatos csökkenés után a világ éhínsége növekszik, és az emberek 9,9 százalékát érinti világszerte. 2019 és 2020 között az alultáplált emberek száma 161 millióval nőtt, a válságot nagyrészt a konfliktusok, az éghajlatváltozás és a COVID-19 világjárvány okozta.) (ENSZ; Action Against Hunger).

  • BrunszvikTeri

    Orsós Elemér
    május.10.3:08

    Idézlek:
    „…a háborús részvényesek FEDezetlen valutája…”

    Csak majdnem van igazad. Ugyanis a . h á b o r ú s . részvény a tulajdonosa számára mindig rendelkezik fedezettel, tudniillik a tőkés állam garanciájával arra, hogy az ő személyes befektetése a költségvetésből profit alakjában mindenképp m e g t é r ü l.

    Tegyük hozzá, hogy neki . s z e m é l y e s e n . még egy elvesztett háború is . g a z a d a s á g o s .

    Próbálná meg ugyanezt a csodát hadianyag helyett, mondjuk fogyasztási cikkel abszolválni. Egyelőre még a tőkésállam nem tart igényt mosógépre, babakocsira, stb. lejobb esetben is luxuskocsikra azt is az állami apparátus megbízható lobby állományú „szupermenjei” számára.

    Tehát „a háborús részvényes” semmit nem kockáztat ha győznek, ha vesztenek ő mindenképp pénzénél marad, sőt. Az egyetlen kockázatot vállaló az ún. k ö l t s é g v e t é s, melynek .
    v e s z t e s é g e . még egy „győztes” háború esetén is biztosított.

    Annak kiértékelése viszont bizonyos kongresszusi(stb) bizottságok könyvelői szemléletére hagyatkozik, amely[ek] majd megállapítják, hogy ez a befektetés a nemzet dicsőségében nyert FEDezetet…

    – Az esetleges háborús károkat is menetrend szerint az állam írja majd le, mint költséget, mint egy csinált, mesterséges, ám szükséges és emiatt valóban elkerülhetetlen veszteséget az adófizetők pénzéből… 😀
    ˛

    Utóirat:
    Jelen történelmi (ti.proxy háború) helyzetben mindkét szuperhatalom viseli a maga fenti milliárdos hadipari kts. terheit egyfajta gazdasági zökkenőmentesség illetve f i k t í v . majdani, „nemzetgazdasági” prosperitás ígéret érdekében…

  • A kínai stáb készítette videóhoz fűzöm: az orosz T72-es tank lövegtornyát a robbanás legalább 50 méter magasra röpítette, mert az automata töltő a lőszerekkel közvetlenül a torony alatt. A legénység összes tagja meghalhatott.

  • Gabriel
    2022 május 11
    9:17 de.
    „Barátunk”mindent tud.Mindenki fasiszta vagy büdös náci,aki nem az ő véleményével hirdeti az igét.Néhány éve írtam a Mártírjaink emlékművéről és a családom oda vonatkozásairól.Világosan megírtam,hogy a Kozma utcai temetőben van. „Válaszként”kaptam, hogy ő elment a zsinagógába és nem látott semmiféle mártír emlékművet, tehát én hazudok.Halvány…sincs arról,hogy mi a Kaddis!Egyetlen,amit már többször hangoztatott, hogy mi mindent hallott a lágerből hazatérő faterjától.Arról nem írt,hogy a láger kerítésen belül vagy kívül voltak az élményei. Akkortájt megírtam neki,hogy Nekünk Édes-Apánk,Apánk,Apukánk volt.Faterunk nem volt.Ez már eleve származási differencia. Mikor a nyilasok behajtottak minket, Nagyanyámmal és két unokatestvéremmel,Anyám már”ápolónő”volt a Klauzál tér 9 szükségkórházban.Miután berángatott minket a házba elkezdtek kelepelni a gépfegyverek és legyártottak 2000 halottat.
    Persze ez a múltba merengésem,ami unalmas már azoknak akik nem a cső előtt álltak.Enyhén meghatározva.Ezzel a „barátommal” Báruch Hásém nem találkoztam.Találkozzon vele a málche móvesz. Mielőbb!
    Amit rosszul értettél:az Illével találkoztam Pesten.Szimpatikus, értelmes embernek találtatott. Dehát ez egy másik téma.Ami Nekem tetszik,hogy Minket küld el „barátunk”a Putyin alfelébe.Akkor amikor ő nem találja a kiutat a vitamin mentes ukrán maradékból.
    A klaviatúrát,bár itt ott hibásan és a hősi szájtépést is elég jól kezeli,az utolsó,diplomás pogrom-vitéz kipurcanásáig.Én mindenesetre elég jól elszórakozok a fake news értesítéseivel.
    Itt van a pont az i betűn:
    „Ha kaddist mondanék érte olyan vétkezés lenne, mellyel égö parazsat hoznék magam és leszármazottaim fejére”

  • Orsós Elemér
    2022 május 11
    6:37 du.
    Elemér, én azért kicserélném a Scholz és bűntársai gerincét gumiról acélra és megnyitnám, majd meglátjuk alapon… emlékezz, Trump kekeckedett Mexico val a NAFTA kapcsán, alig telt el némi idő és Mexico élére állt a tőle délre és keletre fekvő latino országoknak, USA se köpni se nyelni nem tud {rájuk van szorulva} és már kies Kanadában sincs elég babatáp

  • Orsós Elemér

    BrunszvikTeri
    2022 május 12
    4:48 de.

    Köszönet a tökéletes kiigazításért, de én balgán a dollár FEDezetlenségére akartam utalni, úgy rémlik ügyetlenül! 🙁

  • Rodeo11
    2022 május 11
    9:49 du.

    Nem versenyzek senkivel. Csak ostobaságnak tartom az aktuális main-steam által homályosított váltott-üzletű szemellenzőket. Amitől nem látszik a stalk. Akkor sem, ha stake. De tapsol ha akkor is ha kimérik, mint steak.

  • Orsós Elemér

    https://www.veteranstoday.com/2022/05/11/are-staged-kiev-false-flags-attacks-done-to-give-nato-an-excuse-for-intervention/

    A fenti kérdésre én rosszhiszeműen -egy csúnya költői kérdéssel- ammondó vagyok:
    -hát persze, miért másért?

  • Pityi Palkó
    2022 május 12
    4:33 de.
    Az ukránok jelenleg, hála az USA januártól folyamatos raktártakarításának, tulajdonképpen nemzetközi léteret játszanak, ahol segély címén mindenki kipróbálhatja, hogy mit tud a tarckja, illetve mennyivel a szavatossági idő után sül még el a töltény.
    Miközben nő az ukrán háborús hitel, vagy annak elengedése esetén a nyugati kitettség mértéke. Úgy, hogy a tavalyi termények nagy része megsemmisült, viszont az őszi vetés jó része is. Ergo, leginkább kitermelési koncesszióban és ingatlan haszonbérletben tudnak majd fizetni.
    Ez jó üzlet a finanszírozóknak, illetve a helyi vezetőknek, és baromi rossz üzlet azoknak, akik ebbe belehalnak, megnyomorodnak, i tag dajscse. De ők, mint azt az azovi gárának biztosított élő pajzsok bizonyítják, járulékos veszteségek a kasszánál.

    Miközben az oroszok folytatják a Kutuzov-taktikát. Azzal a módosítással, hogy egy idő után a felszabadítóként kivezényelt ukrán csapatokat kényszeríthetik bele a saját területek szétlövésébe.

  • Orsós Elemér

    gyuri10
    2022 május 12
    6:14 de.

    Kedves Gyuri bácsi, valószínű hogy, a Te bigott neveltetésed miatt a hetedizigleni bosszúhoz való feltétlen ragaszkodás soha nem fog normális, békés együttélést eredményezni, ezért én jó elbírálásotok esetén a pozitiv eredmény érdekében már a harmaizigleni bizonyított vezeklést, elégtételt és együttműködést is elfogadnám, amire szerintem Geyza is hajlandó lenne! Szerintem a harmadik leszármazottak már rég belátták és szánják-bánják nagyszüleik bűneit, ezért őket már óriási hiba lenne kizárólag vérségi kapcsolat alapján büntetni a szigorú vallási dogmák szellemében! Persze ha nem értesz velem egyet azt is respektálom, mert én a csupán 71 évemmel gyerek vagyok hozzád képest!

  • Pityi Palkó
    2022 május 12
    4:33 de.

    biden kért a Törvényhozástól 33 milliárd dollárt Ukrajna megsegítésére, mire ajánlottak 40 milliárdot.

    Ezek után Gyuri10, Rodeo meg még kitudja hény idejáró szélsőjobbos meg szélsőbalos bálványa, a véreskezű Putyin elkezdett a Kremlben rikácsolni hogy az ő vesztét akarják.

    Hát ebben spec igaza van… : ) ))

  • Szemelvény a kétezerhuszonkettedik év tavaszának
    Kismagyar-angol szótárából :

    Russian Soldat :
    Államilag felfegyverzett gyilkos rabló vandál fosztogató bandita

    Russian Forces =
    Európa közepébe beszabadult ázsiai brutális gonosztevők gyülevész hada, akikhez hasonlitani talán csak a középkori mongol rablóhordákat lehet.
    Ezekhez képest -a Szovjetúnió beli tetteiket megvizsgálva-
    még a hitleri Wehrmacht gazemberei is úriembernek tűnnek.
    (A Csernyigovi Járásban tevékenykedő magyar kisegítő alakulatok MAJDNEM ennyire aljasok voltak , de csak majdnem. Ki is akasztották rendesen a németeket az értelmetlen kegyetlenkedéseikkel.)

    Russland:
    A Sötétség Birodalma…/ Ronald Reagen/

  • Rodeo szedd ösze magad.
    Szenilis idióta Kreml-patkány.

  • Orsós Elemér

    Szilardan Szilard
    2022 május 11
    11:15 du.

    „Az egyik, hogy Trockij elvtars adott el fegyvereket Kemal Ataturknek, mert a Boszporuszt es a Dardanellakat az Antant hatalmak “nemzetkozi ellenorzes ala” vontak, ami azt jelentette, hogy angol es francia ellenorzes alatt volt. Igy a szovjet hajok sosem tudtak volna kijutni a Fekete-tengerbol.”

    Viszont főnöke, Lenin elvtárs még nála is faszább gyerek volt, mert ő meg azt mondta hogy, amit a magyarokkal meg akartok etetni az egy orbitális szemétség ezért én nem írom alá a ti trianoni megalázó förmedvényeteket! És karakánul tartotta szavát, nem úgy mint a lengyel velünk együtt borozó bratankik azért a nyanvadt Árva vármegyei 500 km2-ért cserében!

  • warrior
    2022 május 12
    5:14 de.

    egy vadonatúj világ alakúl!!!
    ha tetszik ez némejeknek vagy nem

  • Szilardan Szilard

    Pityi Palkó 2022 május 12 4:33 de.

    Te, neked nincs veletlen egy masik neved is itt? Mondjuk pl. Geyza? 🙂

  • Szilardan Szilard

    warrior 2022 május 12 5:08 de.

    Egesz lyo propaganda videlyokat kuldtel.

    Az elson laccik ket valaki akik allitolag ralonek egy masik kettore, akik aztan elesnek.
    Ha akarod en is tudok berelni valahol egy par kotonai egyenruhat, meg faragok fabol ket geppisztolyt aztan csinalok neked 100 ilyen videlyot. Micccosz hozza?

    A masodik videlyobol legfeljebb az derul ki, hogy egy tank robbant szet, de azt nem lehet tudni, hogy hol es kie volt az a tank.
    Ezt a trukkot nem tudnam megismetelni, de aze’ neha nem artana elgondolkodni, hogy amit mutatnak es mondanak (vagy irnak) hozza biztos-e, hogy igaz.

  • Tényleg röhejes. Most azok tapsikolnak – saját ismeretségi körömben is többen – szájnyalogatva jó mély nyelvcsapásokkal Putyin pincsijének, akik ’89-’90-ben habzó szájjal ruszkikhazáztak, továriskonyecoztak. Nem ezeket hívták 1849-ben muszkavezetőknek?

    Fontos: akinek nem inge, ne vegye magára! (De néha nem árt felpróbálni.)

  • Szilardan Szilard: figyelmesen nézve, a földön is porzanak lövedékek. Semmi más nem történt, mint gyilkosság.

  • Andrew_s
    2022 május 12
    2:00 du.
    kösz és bocs!
    mai hír a negyvenmilliárd megállt a szenátusban ami sok az sok alapon és Shoygu felvette Austin hívását valami nagyon izé van mert az a hír járja nyugaton egyre többen únják a Z-két, van nekik más tennivalójuk is alapon!

  • Brunszvik T.
    máj.12. 4:48
    +OrsósElemér

    Teri zár-vagy utószavában megragadott az a rész, hogy
    a szuperhatalmak egyfajta zökkenőmentesség, ill. fiktív és csak „majd egyszer bekövetkező nemzetgazdasági prosperitás ígéretével” a kongresszusuk(stb) előtt viselik egy-egy háború kockázati felelősségét”.

    Csak egy ilyen szuperhatalmi háborús, ill. belpolitikai fegyverkezési lobby taktikát ismerünk, az pedig az USA háborúzós kedve, amely a II. Világégés során leszámítva, az ott elhunyt valóban hős katonák „szubjektív” veszteségét, a háború előtti nemzeti össztermék 700 %-át, azaz a hétszeresét hozta ki a háborúból, ill. a háborús sorozatgyártásnak és állami megrendelésnek és annak köszönhető, hogy Amerika és lakói mint kontinensnyi ország nem szenvedett el háborús károkat.
    Tehát bámulatos gazdasági csoda, de még a Marsahall-terv is ebből a gigantikus háborús újratermelési bravúrból merítette addig sose látott – látszólag civil és demokratikus – gazdasági erejét.

    Megjegyezve, hogy az azóta lezajlott – általában vesztes – háborúik ugyancsak így biztosították a fölös fegyverkészleteik harci cselekmények folytán történő – tervszerú – „leselejtezését” is, azaz amortizációját 😀 , s ezzel együtt újabb fegyverek és fegyverrendszerek „”gazdaságos”” és folyamatos!!! újratermelését. Ez pedig 76 év objektív tapasztalata.

    Na de a lényeg, hogy ez a katonai megrendelésekből összeálló gazdasági és politikai újratermelés, ami egy tényleg zökkenőmentes gazdaságélénkítés sanda fegyvere abban az értelemben, ha pl. a világ nagyhatalmai mind-mind erre állnak majd rá, akkor előbb-utóbb a világháború váltógazdasága veszi át a teljes irányítást és az emberiségnek annyi lesz… Nem véletlen, hogy a szuperhatalmak az egyéb államok között, mint jótékony adományt terjesztik fegyvereiket és rendszereiket.

    Bizonyításként megjegyzendő, hogy az USA az Első Világháborúban is résztvett, mint harcoló fél és az közel se vitte föl a prosperitását arra a magas szintre, mint a második sőt, nem sokkal tíz évvel később súlyos gazdasági válságot élt át…
    A háborús politika állami szinten már nélkülözhetetlen kulcskérdés a ciklikus gazdasági válságok, megelőzése érdekében is.

    Békesség:
    FORTIMBRAS

  • Orsós Elemér
    2022 május 12
    2:37 du.
    Kedves Elemér,
    A Te oldaladról nézve lehet,hogy igazad van.A magam részéről minden vagy majd minden bosszúállást befejeztem.Gyerekkoromtól kezdve magam alakítottam az életemet.Maga a tény,hogy életben maradtam,már egyfajta bosszú.Nem részletezném az élet sodrát, mert a Geyza féle adatgyűjtőknek nem adok,ha lehet semmiféle infót. Döntsd el egyedül:Van 3 gyerekem 5 unokám 2 dédunokám (egyenlőre). Pozíciókról és egyéb életvitelről nem írok.(az adatgyűjtő miatt.) Azt hiszem ennél tisztább bosszúra nincs szükségem.Egyébként semmiféle bigott neveltetésem nem volt és nem adtam ilyent az utódaimnak sem.Az pedig,hogy a vérségi alapot említed,nekem csak annyit juttat eszembe,hogy én is és még nagyon sokan Apa és testvérek nélkül maradtunk,tehát vérségi alapon nem hetedik vagy harmadik,de még első vagy második generációnk sem lehetett.Ezért viszont,Te döntsd el,hogy nekem szeretnem kell-e a Geyzák népét?Különös tekintettel arra,amit 1957-ben éltem át az olasz Marina di Ravennában,a „dicső”magyar forradalmárok között.Persze ez már egy másik téma.Ezt csak akkor tudnám(Neked)elmondani,ha nem az idejárók részvételével történne Az,hogy a Geyza mire lenne hajlandó,mire nem gyere ne firtassuk, mert nem mértékadó a véleménye,még Ukrajna ügyében sem.Az is csak provokáció,mert másokból akarja kigenerálni a véleményt.
    Nos,a Geyzák,Piti Palkók hazájában történő jobb-bal összefolyás engem annyira érdekel,mint a termeszhangyák nemi élete télen. Feltételezem Rólad,hogy véleményem Nálad nem okoz kötekedési alapot.Mint minden tisztességes hangú idejárónak,Neked is üdvözlettel:Gyuri.

  • EMLEKEZNE VALAKI???

    „Halal a megszallo fasiszta fene-vadakra.”

    ES

    „El a kezekkel …” Ukrajnatol!!!!!!!!

    Vajon miert csak Geyza vadolja az igazi felelost es bunost mind a kegyetlen pusztitasokert es tomeg-gyilkossagokert Ukrajnaban ??????????

  • Rodeo11 = Szilardan Szilard = Zaphyr Czenzi = Marci II = Szava Zogepek = Harangozo Karcsika es Marcika = Tyutyszoke Tyutyukopasz = ptg028? ) = Rodeo11

    (magányos, nyomorult, sértett Rodeo11 számára a fröcsögés lelki terápia).

  • Geyza
    2022 május 12
    5:56 du.

    R. Régen elvtárs ma is az, csak ma Zelenszkiy nek nevezik, de egyformán alakítanak a színpadon és mind a kettőnek sikerül az €-t fejreállítania

  • ˙
    Fortínbrasz!
    V.hó.13.1:42

    …Viszont Madách Imre Luciferje után :

    KAPITALIZMUS A D H A T . E . MÁST, M I N T . M I . L É N Y G E?

    Minden, úgymond nemzeti és szabad (gazdasági és politikai) rendszer arról álmodozik, azt akarja, hogy a tőkével való gazdálkodásba ne álljanak akadályok: határok, szabályok s pláne erkölcsi skrupulusok se…

    Az ismertetetett, elért eredményeken felül kizárólag gyerekjáték, vagy mondjuk orvosi műszer, kempingcikk, vagy más szociális kellék tömeggyártása sem képes azt a fantasztikus profitábilitást produkálni, amit a katonai eszközök nagybani, pláne sorozattermelése évtizedek óta már előállít.

    Ergo most, a KAPITALIZMUS eddig elért – ki tudja – talán a maga LEGFELSŐ FOKÁN az . e m b e r i s é g , vagy sajna, továbbra is csak a”szuperhatalmak” kezében a döntés a GAZDASÁGI KÉNYSZERBŐL fakadó, az ún.gazdaságinövekedést*, annyira ERŐLTETETT FEGYVERKEZÉSI politikai NYOMÁS további folytatása dilemmáját illetően, a relatív jólét, a szükségszerű gazdasági válságok, avagy egy elérhetetlen, úgymond katonai biztonság, illetve egy teljes megsemmisülés között.

    ˙

    * A fegyver és más, az >ember< számára nélkülözhető, fölösleges katonai szükségletet is a GDP-be számítják. Tehát statisztikailag ezek a termékek is egy látszatnövekedés volumenjét adják, az egyéni profitot illetően mindenképpen.
    Mint mikor a bolond gazda a főőddjén reményteli, válogatott kavicsot vet el, hadd növegedjék – legalább a főggye súlya…

  • Szilardan Szilard

    Geyza 2022 május 12 5:56 du.

    ” Szemelvény a kétezerhuszonkettedik év tavaszának
    Kismagyar-angol szótárából :

    Russian Soldat ”

    Koszi Geyza! Neked minden nap sikerul megrohogtetni mindannyiunkat!

    .
    Orsós Elemér 2022 május 12 6:22 du.

    ” Viszont főnöke, Lenin elvtárs még nála is faszább gyerek volt, mert ő meg azt mondta hogy, amit a magyarokkal meg akartok etetni az egy orbitális szemétség ezért én nem írom alá a ti trianoni megalázó förmedvényeteket! ”

    Koszi, errol nem tudtam.

    .
    BENDEGUZ 2022 május 13 3:43 du.

    ” Vajon miert csak Geyza vadolja az igazi felelost es bunost mind a kegyetlen pusztitasokert es tomeg-gyilkossagokert Ukrajnaban ?????????? ”

    1., Geyza nem az igazi felelost es bunost vadolja az Ukrjanaban torteno haboru miatt.

    2., A tobbiek azert nem ertenek egyet Geyzaval, mert mar kijartak az ovit, ugyanakkor meg nem is kerultek bele a masodik gyerekkor kegyetlen helyzetebe.

    .
    Pityi Palkó 2022 május 13 6:25 du.

    ” Rodeo11 = Szilardan Szilard = Zaphyr Czenzi = Marci II = Szava Zogepek = Harangozo Karcsika es Marcika = Tyutyszoke Tyutyukopasz = ptg028? ) = Rodeo11 ”

    A Rodeo11-et csak ketszer irtad. Remelem nem azert mert gorcs allt az ujjacskadba!
    Ugye, amikor a Geyzanak irsz sajat magaddal tarsalogsz?
    (Na persze letezhet ket, nagyon hasonloan tudatlan es buta ember Magyarorszagon… de nagyon gyanus vagy nekem.)

  • Orsós Elemér

    BENDEGUZ
    2022 május 13
    3:43 du.

    Te most a háború előtti tömeggyilkosságokra és államilag gyakorolt soviniszta és rasszista megnyilvánulásokra is gondolsz vagy azokról -kiváló amerikai cenzúra miatt- nem is tudsz?

  • BENDEGUZ
    2022 május 13
    3:43 du.
    Sajnos,amióta látom,de csak nagyon ritkán olvasom,megzakkant beírásaidat,minimum 3-éve,semmi értelmi csiszolódásról nem tettél bizonyságot.Szerencsénkre értelmezési súlyos állapotod nem fertőz Te is kigyógyulhattál volna már belőle,de úgy látszik sóherságod nem fedezte az éveket igénylő pszihiátriai kezelést.A Te korodban már nem lehet kinőni ezt a vírust.Karaitáknak több sütnivalójuk szokott lenni.Persze lehet,hogy Geyzával állsz versenyben.Ne izgasd magad!Ha elmennétek mindketten Ukrajnába holtversenyben lennétek.

  • Orsós Elemér

    gyuri10
    2022 május 13
    3:23 du.

    „Feltételezem Rólad,hogy véleményem Nálad nem okoz kötekedési alapot.”

    Sőt, azt hiszem a Te cipődben én is hasonló módon vélekednék!

  • BENDEGUZ
    2022 május 13
    3:43 du.

    Azért mert a szélsőbal meg a szélsőjobb
    Putyin felpuhult [email protected]ából szíjja az őket éltető nedveket hehe

    Amit egyébként az ukránok,
    némi nyugati segítséggel, meg-meg rugdosnak.
    Ellentétben pl. Merkel „mamával” aki szintén benyalt neki.
    Hogy a volt fehérházbéli Kreml-bábról már ne is beszéljek

  • Rodeo11
    2022 május 13
    1:16 du.

    Ne örömködj te Kreml-patkány.
    Csak egy (1) Putyin (és Trump) hívő szavazott ellene.
    Megmondták csak hogy annyit ér el vele
    hogy kicsit késik a tranzakció.

  • Szilardan Szilard
    2022 május 13
    4:34 de.

    hehehe ez gyenge duma volt..te idióta.
    Az oldal tulaja PONTOSAN tudja ki vagyok.
    Ennyi nekem elég .De hogy TE kiajóbánat vagy, azt nem tudjuk.
    Egy névtelen sz@rdarabka vagy a nyilas pártházból ideszalajtva.

  • Orsós Elemér
    2022 május 11
    6:49 du.

    Csak annyit mondhatok még:
    Minnél hamarább „zárja” el a „gázcsapot”
    a Kremli -mostanra már- teljesen infantilisnak látszó ura,
    annál hamarább fog majd sírva könyörögni hogy vegyen az EU
    ismét gázt és kőolajat tőle. Persze nyomott áron.

    Tudod öreg..az Európai Únió SOKKAL HATALMASABB GAZDASÁGI ERŐT képvisel az oligarchiái által szanaszéjjel lopkodott és lerohadt gazdaságú Ruszkiországnál, akinek gyakorlatilag semmiféle önálló , maga által gyártott TERMÉKE nincs olyan fegyvereken kívül amiket csak csóró kis szar diktatúráknak tud eladni annyira gyetvák.

    És továbbmegyek: Az Európai Únió, még az USA nélkül is SOKKAL erősebb katonailag mint ez a sisere ázsiai rablóhorda.
    Amit ma nem lehet HADSEREGNEK nevezni, csak felfegyverzett gazemberek gyülevész hadának.

    Hát még az USA-val együtt..számítsad ki. Nem vagy annyira buta gyerek hogy ne tudnád megtenni.
    De add hozzá hogy az USA ömagában többet költ a haderejére, mint a Világ összes többi országa EGYÜTTVÉGE.

  • Ehhehehe..az történt amire számítottam és ami várható is volt:
    A Fehér Házból rászóltak a NATO-ból félseggel már kilógó
    kebab-falókra hogy térjenek észre és vegyék vissza magukat.

    ‘Gyanis a NATO-ban az történik amit az USA akar.
    Mondok példát. Magyarországot sem akarták bevenni, azt mondták orosz fenyegetés ide, vagy oda, arra még várhatunk jópár évet.Aztán az USA döntött. (Taszár kölcsönadása után.)
    Pár év helyett pár hét lett belőle.

    Sajnos Ukrajna esetében a -mostmár kimondható-
    némileg Putyin báb Merkel „mama” ellenezte a dolgot, Orbán Viktorral együtt.
    Az USA meg éppen kissé „gyengélkedett” politikai elhatározottság tekintetében. (Előbb a külpolitikailag tehetetlen Obama, aztán meg a Kreml báb Trump)

    Az eredmény most látható. Egy kemény háborús válság.

    https://444.hu/2022/05/14/erdogan-nem-az-van-hogy-torokorszag-bezarna-az-ajtot-finnorszag-es-svedorszag-elott

  • Szilardan Szilard
    2022 május 13
    4:42 de.

    Kisbarátom nagy patkány vagy te.
    Mostmár világosan látható.

  • Rodeo11.11.11:21 (érdekes számsor :-D)

    Naszóval, az nem úgy van, hanem jóval finomabban ábrázolva: azaz

    a Nagy Pejparipa Pipillő …

    Amúgy meg minden igaz… 😀

  • BOCS’: helyesn 12:28 🙁

    De így is igaz…

  • Geyza
    2022 május 9
    12:29 du.
    Pityi Palkó
    2022 május 9
    4:48 de.

    „Úgy éljek iszik is.
    Ma láttam a “Gyözelem napi” szájtépését,
    eléggé fel van puffadva az orcája neki.”
    ————————————————————
    Egy ötös footbal labda méretú fejben,már ennyi orvosi és pszichiátriai tudás is elfér.Bravó!
    Szegény Geyzám,
    nem veszed észre,hogy a KMH-ra naponta több beírással kellene jelentkezned,hogy a jobbos,balos,fasiszták,büdösnácik, liberális demokraták,Cionista-zsidók már ne juthassanak szóhoz. Akkor lőn béke a világ első náciországában és a Te buksidban is.
    Itt visszaérkeztünk a csatabárdhoz?Vagy tudsz hozni bizonyítékot hogy amit írtam nem igaz.Lehet,hogy az ötös focilabda csak négyes.Tudom,hogy ezzel csak feleslegesen és”agresszíven” zavarom az amúgy sem zavartalan személyedet. Mea culpa!

  • Málnaszőr
    05.14.3:47
    Tárgy: Válasz klasszikusra egy másik klasszikussal:

    A tőkés (gaz-)rendszer önvizsgálata éppen az önmaga fejlesztett

    halálos tumor, annak reflex-szerűen ÖNMŰKÖDŐ és mindenűtt ható

    KATONAI-GAZDASÁGI-KOMPLKEXUMA révén; maga az ÖRDÖGI KÖR, avagy

    a CIRCULUS VITIOSUS, melyből az önmagától kigyógyulni KÉPTELEN.

    Miért?Mert nevezett profit-camorra a hatalmából soha nem enged,

    inkább háborúzik, ha kell bárhol a világon …

  • Drasztutye Towarishi…

  • Gyuri megint kezd túlságosan nagy lenni az orcád.

  • Persze volt idő, amikor a moszkvai Vörös Téren AMERIKAI disszázad is felvonult Gyözelemnapkor. Anno -emlékeim szerint- be is nyomtam ide. De mostmár nemtom megtalálni a Youtbe-n, nomeg 2014 óta nem is „időszerű”.

  • Naa..azzé csak megtaláltam : ) ))
    12 évvel ezelőtti felvonulás. A végefelé van

    Foreign contingents join victory parade in Moscow (by RT)

  • Orsós Elemér

    Geyza
    2022 május 14
    11:31 de.

    „De add hozzá hogy az USA ömagában többet költ a haderejére, mint a Világ összes többi országa EGYÜTTVÉGE.”

    Rendben, hozzáadtam, de ha ennyire a világ fölött van -legalábbis fölöslegesen túlhalmozott arzenállal meg fedezetlen dollárral- akkor mire készül? Ennyire fosik, telhetetlen vagy az utolsó, egyben teljhatalmú birodalomra pályázik? (És lőn majd a felsőbbrendű „majmok bolygója”?)

  • Orsós Elemér

    Vögelein
    2022 május 14
    1:08 du.

    „Miért?Mert nevezett profit-camorra a hatalmából soha nem enged,

    inkább háborúzik, ha kell bárhol a világon …”

    …=!!! 😀 (Szivesen! 😀 )

  • Orsós Elemér
    2022 május 14
    7:58 de.

    Elemér, hagyd
    ez az egész… hol van ehhez Zelenszkij???

  • Rodeo11
    2022 május 13
    1:16 du.

    Mókás, mert tegyük fel a gondolatkísérlet szintjén, hogy vannak háttéralkuk, és Putyin, akiről rákot suttognak elviszi a balhét, ahogy Magyarország tönkretételét Antall a sírba vitte.

    Ami nagyjából tudható:
    1. Ukrajnát továbbra sem érdekli a jelek szerint, hogy mit tárgyaltak a franciák és a németek Putyinnal.
    –kérdés. Mi van, ha azért nem mert az ukrán vezetés is benne van a buliban;
    2. Ukrajnát szemmel láthatólag kőszer-megsemmisítőnek és kísérleti lőtérnek használják;
    — kérdés: Z. a maga követelődzéseivel miért pont saját kezüleg kéri oda mindezeket?
    3. Európa összezár, és egy lépéssel közelebb kerül az Európai Egybesült Államokhoz. Már ami a magterületet illeti. Amely centrumában az a francia és német államalakulat van, akikkel Putyin tárgyalt és az ukránokat nem érdekli.
    4. Az USA minden fegyverszállítmánnyal egyre jobban kompromittálódik, és minden cseppfolyós palagázliterrel egyre jobban válik haszonélvezőjévé a történetnek;
    5. Az orosz oligarchák vagyonának amerikai államosítása ugyan nem rázza meg komolyabban Oroszországot, viszont figyelmeztetés a kínai és arab befektetőknek. Akik, ha kivonják a pénzüket, vállalkozásaikat, tőkéjüket, és leszámítoltatják a kötvényeiket
    akkor gyakorlatilag likvidálják az USA gazdaságát.
    6. A történelem során a vezetőket általában nem igazán szokta érdekelni a halottak, a megerőszakoltak száma;

    Conteo:
    Az oroszoknak érdeke lehet egy USE a magállamokkal és a perifériák nélkül. Az előbbi központi, egységes partner, pufferzónával. Magyarország ebben a koncepcióban homokzsák. Távozása új befolyási övezetet teremt keletnek és tehermentesíti a magállamokat. — Mindkét félnek jó;
    Az ukránoknál tág tere nyílik a segélypiacnak és korrupciós piaca az Újjáépítésnek — Mindkettő elég erős érv lehet a Z-csapatnak a zsebében ahhoz, hogy támogassák, és ne feszegessék a ki-mit-tud -ot;
    Ukrajna megszabadulhat a szakadároktól, mert azok majd megkapják a keleti részeket, és mindenki lenyugszik — Eredmény az oroszoknak;tárgyalási demonstráció Ny-EUnak, és Z úgysem tudná pacifikálni, ha visszakapná;
    AZ USA ,eggyengülve ugyan, de új piacokkal zárna — eladható az amerikaiaknak

    A mérleg:
    – Akár 1-2 százezer áldozat, akikkel a kutya sem foglalkozik;
    – Szolid üzletmenet a Z-csapatnak, az USA-nak és Ny-EU-nak, és a békekötések után az oroszoknak is;
    – Világosan térképre rajzolható birodalmi centrumok és befolyási övezetek;
    – Egy gazdaságilag megszorongatott USA, amelynek csökken a befolyása, mert neki magának is torkán a kés;

    Ehhez tényleg csak egy dolog kell. Optikai tuningként. Putyin eltávozik, és az efeletti extázisban majd leállnak a szankciók, újrarendeződnek a szállítások

  • Vögelein
    2022 május 14
    1:08 du.

    madarassikám mivel nem tudhatom fiú vagy e vagy lyány tehát nem küldök egy nagy nyelves puszit… de EZ MINDENT VISZ!!!!
    Kína és a normálisok dolgoznak és ojasmit termelnek ami az élethez kell a tőkés gazdaság meg profitot termel amit sem megenni sem meginni nem lehet de jó nagy számokkal … le lehet írni és attól maradnak ojanok amijenek!!!
    ne is változzanak… egy nagy hatalmas fátyol fekete színű hullik rájuk és nemsokára be is takarja őket… csak az a szag az ne maradna utánuk

  • Geyza,
    jó hírem van számodra:Az ukránok győztek…..Torinóban.
    A mariopuli győzelmüket Neked hagyom.Majd értesíts róla,olyan hitelesen mint én tettem azt Torinóval.(desinformáció nélkül.) Persze Nekem könnyű volt,mert láttam az ukrán parasztok idétlen ugrabugráját a T.V.-ben. Tudom,hogy most ők vannak divatban. Remélem Ti nem fogtok ilyen árat fizetni rövidesen.Bruhaha.

  • Orsós Elemér
    2022 május 14
    3:37 du.

    Nem tom hogy mire készül,
    de addig jó amíg készül
    mert ha már majd nem készül,
    akkor jönnek a Putyinok,
    meg új Hitlerek, Mussolinik.

  • gyuri10
    2022 május 14
    12:46 du.

    Gyurkám.
    Máasszál ki fennt nevezett hadúr hátsójából.
    Vedd észre hogy Izrael vesztét akarja, csak
    sokkal rafináltabb módszerekkel mint elődjei

    Mint tudjuk, a Kreml SOHA nem adja fel.
    A ruSSki kb 800 év óta egyre csak terjeszkedik.
    Volt 1 (egy) fényes pillanatuk (történelmi léptékkel mérve)
    de akkor majdnem kiirtották őket. Vagyis EGYÁLTALÁN NEM
    a demokrácia és a béke iránti elkötelezettségből verték le a Hitlerájt. (Jelentős USA és brit segítséggel persze.)

    Szóval aranyapám percig ne gondold hogy „meg van bocsátva Izraelnek az úgymond hálátlansága” , hogy 1948 után nem szolgálta ki a ruSSki érdekeket a térségben.
    Csak éppen most a Putyin-féle „világpolitikai játszma” megkívánta hogy a hamis, mosolygós arcát mutassa Izraelnek.

    Ti, szélsöjobbos izraeliek, kiárúsítjátok hazátok érdekeit a pillanatnyi, nem túlzottan nagy politikai hozam kedvéért.

    És különben is.
    Amint hallom, a ruSSki légvédelem lelőtt valami izraeli rakétát vagy drónt Szíria felett.

    Vagyis nagyon olvadozik ez a kis „putyini politikai előnyöcske”
    (Most, hogy Izrael -nagyon helyesen- kiállt Ukrajna mellett.)

    Szedd össze magad és légy végre hazafi !

  • Geyza
    2022 május 15
    3:28 du.

    utólagos engedelmeddel lefordítottam 8 nyelvre és betettem a nemzetközi vicclapba, nyugi, műfordítás semmi zamata nem maradt ki!!!

  • Geyza,
    Sajnállak,hogy képtelen vagy átlépni a saját árnyékodat.Próbáld meg,jogod van a saját fejeddel gondolkozni.Ne csak a sötét, ukránokkal közös múltatok irányítását kövesd.Bár…tudom, hogy az érzelmeid is közrejátszanak.Sajnos azt hiszem,a Te korodban ezt már nem lehet kinőni.

  • Az ukrán rakétaosztagok fingatják a ruszkikat!

    https://youtu.be/gfaJUio-T_0

  • és akkor geysa figyelj!!!

    megszólal a harag!!!
    Lasst ichn haltet bindet nicht …
    kórus és őrjöngeni kezd!!! a barook ijen!!! és J.S.Bach??? senki többet harmadszor!
    Jézust elárúlták, halálra viszik és a tömeg ordít… ne vidd!!!
    de viszik
    és ezek után nemsokára következik Judás Iskarióth …: Erbarme dich {ha valaha meg tudsz bocsátani???}

    NEM TUD, EZ ISTEN SZAVA: ERRE NINCS BOCSÁNAT

  • Andrew_s
    2022 május 14
    7:55 du.

    TÉNYEKKEL NEM SZOKTAM VITATKOZNI

  • Andrew_s
    2022 május 14
    7:55 du.

    VÁLASZOM!!!
    https://www.youtube.com/watch?v=csRNPEpgmiY&t=1308s

    vannak benne részletek… keress rá:
    https://www.youtube.com/watch?v=JsBbdapHj8I
    azaz: a vérző fej … JSB ezt 8 szor alkotta újra ugyanebben a műben…mert ez tökéletes?

  • OrsósElemér
    máj.14.3:37

    Igazad van, de ennek megerősítése érdekében is talán nem haragszol, ha egyetlen nyelvi bökkenődet tisztelettel korrigálnám, ahol azt állítod, hogy

    „(És >lőn< majd a "felsőbbrendű" majmok bolygója.)"

    Csakis a tökéletes archaizmus érdekében, annak érthetőbb jövőideje megtartása végett helyesebb lett volna egy:
    s . l é s z e n . az übermensch majmok bolygója. 😀

    [Ti. a "lőn", az múltidő.]

    Üdvzl'

  • OrsósE./
    Vögelein
    5.16.1.57
    Utóirat

    Sajna, de való’, az észak-amerikai tőkés rendszer . e l e m i , azaz fegyvergazdasági érdeke, tehát ösztönös idegi reakciója az, hogy az orosz-ukrán konfliktust – pár hónapja még nemcsak – a kirobbantását féktelen propagandájával ösztönözze, fenntartsa s aztán pedig eme állapot konzerválására, az egész ribillió kiszélesítésére, vagyis eszkalációjára ösztönözze a résztvevő feleket.

    Ez a szisztéma immár tökéletesen megfelel az anno úgynevezett Panmindzsoni Fegyverszünet ma is élő és még működő doktrínájának, amely a két Korea közti politikai magasfeszültség permanens életben-tartásában rögzíti nemcsak egy reális világháború potenciálját, de saját katona-és ipari potenciáljának is az egyik [belföldi] ok-okozat-magyarázatát, újabb s még-újabb fegyverrendszerek kifejlesztésének megindoklását is. De ami még-szomorúbb, hogy pontosan ezzel észak-Koreában egy „majmok bolygója” rendszert tart állandó készültségben azért, hogy a saját hadgazdasági újratermelési organizmusát tarthassa többekközt még ma is folytonos feszültség alatt.

    Félő hát, hogy és jól mondod – ez a majmok bolygója szisztéma 😀 nyilvánul meg az amerikai s a vele paralel az egész Észak-Atlanti komplexitás a napokban is megtapsztalt minden legapróbb mozzanatában. Kezdve a hónapokkal ezelőtti háborúra bujtogatástól, egészen a mai, mostmár háborús fegyver és hírszerzési „szállításokig”, azok frontális (ukrán) bevetéséig csakis ezt a . t e n g e r e n t ú l i . á l l a m r e z o n t . szolgálják.

    Üdvöz’

  • Orsós Elemér

    Pityi Palkó
    2022 május 15
    7:16 du.

    Pár szarházi, gonosz, jólétjétől és magasztos egojától halálosan eltelt fehérjehalmaz felelőtlenül játszik milliók életével, egy érintettnek ettől -mert TE is az vagy!- elvetélnie kellene ettől, nem elélveznie!!! Node, nagyon sajnos nem egyedi eset vagy, még itt sem!

  • Rodeo11
    2022 május 15
    5:37 du.

    Csak nevetségessé tetted magadat vele.
    Vagy a vickedet, mindegy.
    A GOOGLE FORDÍTÓ – féle kreálmányaiddal hehehe

  • gyuri10
    2022 május 15
    5:39 du.

    Hogyha te meglátsz egy sárga színt,
    de neked azt mnondják fenntről hogy az
    piros, akkor boldogan fogod hajtogatni
    hogy de szép piros ez a csúnya sárga : )) )

  • Pityi Palkó
    2022 május 15
    7:16 du.

    Reméljük lesz ez még „roszabb” is.
    Ami viszont a Világnak jó !

    Különben qzon szoktam fel-fel röhögni,
    mikor a Kreml-bohóc Konasenkó vezérőrnagy efftass
    bejelenti mindig hogy ennyi meg amannyi NATO által szállított
    hadfelszerelést pusztítottak el célzott rakátatámadások révén, a távoli ukrán raktárakban.

    Hát tényleg meg lehet etetni emberekkel azt, hogy még a szovjet érában épült, közismert helyeken lévő raktárakban tárolják
    azokat a veszedelmes játékszereket?

    Az kb. olyan lenne mintha én kiraknám az út mellé a méregdrága műszereimet, had lássa minden arrajáró milyen jó cuccaim vannak.

  • Andrew_s
    2022 május 14
    7:55 du.

    többször is elolvastam, a conteo a legizgalmasabb belőle, én az €-t egy gittegyletnek tartom az atlanti pocsolya innenső oldalán a déli szomszédomat egytermékes kifőzdének, mert a festő ecsetjére való földiepret nem lehet megenni, mert víz és halíze van… más meg nem igen van ami versenyképes… ők profitot termelnek ami tömény gazdasági agyficam

  • Geyza
    2022 május 16
    4:52 de.

    a gúgli fordító lektorálásra szorul, különös tekintettel arra, hogy a magyar és más nyelvek kombinációi sok mókás dolgot hoznak létre!

  • Orsós Elemér
    2022 május 16
    4:12 de.

    na végre hogy látom: Nyilván a Kreml urára és
    követőire céloztál fennti bejegyzésedben.
    Az írásod végét nem nagyon értettem ,
    dehát „én csak egy egyszerű
    ipari munkás vagyok :
    állatszámadó”

    /Idézet Fricibácsi Mr. Karinthytól/

  • Orsós Elemér

    Vögelein
    2022 május 16
    3:05 de.
    „Sajna, de való’, az észak-amerikai tőkés rendszer . e l e m i , azaz fegyvergazdasági érdeke, tehát ösztönös idegi reakciója az, hogy az orosz-ukrán konfliktust – pár hónapja még nemcsak – a kirobbantását féktelen propagandájával ösztönözze, fenntartsa s aztán pedig eme állapot konzerválására, az egész ribillió kiszélesítésére, vagyis eszkalációjára ösztönözze a résztvevő feleket.”

    Én nem tudtam volna ilyen szépen megfogalmazni, de pont ilyen érzetem van nekem is!!! Node, meg tudja-e úszni evvel a „rosszul álcázott EU bekebelező, elterelő trükkel” az általa balgán helyzetbe hozott jogos dominancia rivális pénz és bérrabszolga hitelezője mégnagyobb előre törését, aki marha türelmes, már újra szapora, mert eltörölte a második és több gyermekre kivetett bűntető adót, különös tekintettel az idegenbe betelepültekre és most már mindenhol ott van a munka fedezetes jüanjával ahol a referencia valuta dominanciáját csorbítani lehet, ráadásul sunyin a nácítlanítók nyersanyagaira és nála erősebb hadseregére is számít, legalábbis míg az övé azt túl nem szárnyalja! Naszóval, szerintem ha nem talál ki még a mostaninál is hatásosabb demokratizáló módszereket, akkor kénytelen lesz a megalázó világ második világcsendőre és jótevője címre alacsonyodni!

  • Ruszki gengszters, Putin parancsára, Ukrán családházakat lőnek szét…

    https://i.guim.co.uk/img/media/d93124a4ed38e91da5e7c0bec7b47f4d049f8f4a/52_345_3393_2037/master/3393.jpg?width=620&quality=45&auto=format&fit=max&dpr=2&s=a0712fd72b796e09ec39648861812efe

    Vlagyimir Putyin ukrajnai inváziója, egy szuverén ország elleni provokáció szégyent hozott Oroszországra és népének történelmi áldozataira, amelyeket azért hoztak, hogy legyőzzék a náci Németországot a második világháborúban.

  • Rodeo11
    2022 május 15
    9:05 du.

    Jó is az az öreg orgonista dala 🙂
    Bár általában a rövidebb Jánost szokták előadni.
    Mátét egyszer a felszabtériben álltam végig soksokévvel ezelőtt.

  • Rodeo11
    2022 május 15
    8:58 du.

    A szó abszolút értelmében nem is vitaanyagnak, hanem egyfajta gondolati összefoglalónak szántam.
    A sok civilizációvédelmiantioroszukránazovi égbemenesztőtöl is érdekelne, hogy szerintük melyik háború zajlott tényleg eszmék és nem gazdasági és/vagy hatalomtechnikai okokból.
    Még a keresztes háborúk sem jöhettek volna létre, ha a velencei kalmároknak nem kell egy biztos kijárat keletre a selyemút felé

  • Ejjnye no..ez a fránya
    amerikai hadiipari komplexus izé..vagy mijajóbánat : )
    Hát mostmeg nagyhirtelen nem kedvet kaptak ők is hiperszónikus sebességű légi indítású rakétára? Össze is lapátoltak egyet hamarjában két hónap alatt. Ki is próbálták most szombaton.

    Csakmerthogy a KREML urának
    túl nagy lett az a kalácsképe, hogy ő ezzel
    mekkora előnyben van holmi kis „NATOcskával” szemben.

    Kettő hónap* kispajtások. Ennyi kellett hozzá.
    Mint írtam a ruSSki hiperszónikus sebességű rakétás
    (lakótömbök elleni) támadások után, az új katonai szupertengely
    (Ausztrália, Nagybritannia és az USA bezengték hogy ilyen nekik is kell. És lőn… : ) ))

    *Kettő hónap kellett hozzá:
    Lehet hogy már korábban is fejlesztgették, de akkor jól eltitkolták hehe..

  • Andrew:
    ANNYIRA szép amikor
    egy ilyen antiszemita Kreml ügynökkel
    aképpen társalogsz mintha ember lenne… De tényleg !

  • Biztos nincs akivel beszélgethetnél.
    Hogy rá fanyalodsz.

  • Pityi Palkó
    2022 május 17
    1:05 de.

    Találtam ma egy riportot
    egy oknyomozó újságíróírónővel,
    aki írt egy könyvet „Putyin emberei” címmel.
    Rengeteg anyagot gyűjtött hozzá össze tíz év,
    vagy még több idő alatt.

    Sajnos nem találom most a cikket, de kiderül belőle az az elképesztő összefonodás ami ma jellemzi a KREML-t és az orosz brutális alvilág viszonyát

    A könyvet egyébként meg lehet rendelni magyarul is.
    Csak be kell írni Gugliba : ” Putyin emberei”

    Ehhez képest gyerekkoromban
    mindig azt magyarázták minden fórumon,
    hogy Amerikában úgymond „gengszter-társadalom” van,
    bezzeg nálunk, a békés szocialista építőmunkában
    (a Nagy Szovjetúnió vezetésével persze) ,
    ilyesmi áááádehogy…még véletlenül sem.
    De nem ám efftassak !

  • Rodeo11
    2022 május 16
    12:12 du.
    Az európai egybesült álmok nem opcionális, ahogy a sci-fikből ismert világállam sem.
    A kailakulás módja, hogy önkéntes szervezet, császárságnak alávetett feudalizmus, esetleg gazdasági vagy oligarchikus gyarmat, az nem mindegy.
    Az elsőre megvolt az esély az utóbbi időben. Az utolsóra mostanában tesz az usa kísérletet (nem először), a középső különböző fokozataira a történelemben többen többször rápróbálkoztak. S még az egyházi meta-birodalom jutott hozzá legközelebb.
    Egyszerűen azért muszály, mert a regionális erőforrások ventrális koordinációja hatékonyabb, mint a zsák hangya. Különösen, ha különböző bolyokból zsákolják össze.
    No persze a különböző módok a halottak számában is jelentősen különböznek. De ahogy egy határt,úgy egy birodalmat sem építettek még meg másként, mint holtak koponyáin állva. Ming elvtárstól Trumpig. Legfeljebb outsourcolták a veszteségeket.

  • Orsós Elemér

    Vögelein
    2022 május 16
    1:57 de.

    Hálásan köszönöm és bevallom az arhaikus magyart kedvelem, de nem az erősségem! 😀

  • Andrew_s
    2022 május 17
    2:11 de.

    bennem ez úgy kristályosodott ki, hogy a „hitek háborúi” is a kinek lesz több híve = „péterfillére” {és kolostora a Machu Piqchu tetején zafírokkal kirakott zöld malachitból ezutóbbi az én Valhalla képzetem}

    üdv.!

  • Orsós Elemér
    2022 május 16
    4:12 de.

    Minden elismerésem hogy mindezt az igazságot igy egy mondatban – abszolut világosan és kvazi teljes körüen le tudtad irni

    Ez egy szív mélységeiböl felbuggyanó fájdalomkiáltás a világ ostobáiért elhangzott féltö gondoskodás okán

  • Andrew_s
    2022 május 17
    2:11 de.

    mint mindig, precíz vagy!

    keresztek átvedlettek demokráciává meg rule based order-ré {ezutóbbi a kedvencem} és mindenhová kirakják, mint imperialista tace pao-kat! (semmi új nincs a Nap alatt) és már műxik az atlanti pocsoja innenső oldalán a gondolatrendőrség (én ügyesen rejtegetem nem találják a radar alatt két méterrel)
    üdv.

  • Orsós Elemér
    május16.4:17
    😀

    Sajnos, vagy nemsajnos, de a . t ő k é s . gazdaság klasszikus t ö r v é n y s z e r ű s é g e i . akkor is ott . f u n g á l n a k . a „piacokon” mégha azokat szubjektíve, kellemetlen és törvénysértő – meg alattomos – inzultusként 😀 is érzékeljük.

    Elemér! Viccesen sasszéztál át a diskurzusunkban eddig tárgyalt . a m e r i k a i . s z i m p t ó m á r ó l,
    a . k í n a . s z i n d r ó m á r a .
    No, persze nem egy nukleáris katasztrófa vonatkozásában (ti.mint a régi filmben), hanem Kínának a tőkés piac sajátságát joggal magára – a maga rendszerére – öltő vörös köntösbe bújtatott . á l l a m k a p i t a l i z m u s a k é n t, amely – lévén nem is oly rég még gyarmati ország – még mindig . c s a k . a z t . az árut viheti piacra „fedezet” gyanánt, a m i j e . v a n . n e k i j e ,vagyis a dolgos-szorgos munkáskezet. Hozzátéve, hogy mert ebből van neki a legnagyobb kínálata. Hát istenem, ezt senki nem vetheti Kína szemére – a piac, az márcsak ilyen.

    Más kérdés persze, hogy a bérrabszolgák kínálata a nemzetközi rabszolgapiacon ettől túlságosan is megnőtt, aminek helyi töredék hasznát egy maréknyi,kínai komprádor***rabszolgatartó és a kínai állam – adóban – fölözi le.

    S,hogy aztán ebből a gigantikus munkaerőáru*kereslet-kínálatból a te szavaiddal: „munkafedezetes jüanjával” ))) 😀 ((( a tőkésglobalizmus** pódiumán dollármadzagon rángatja már az amerikai tőkét is,az már kizárólag „a hadszíntér” természetéből s nem valami kínai furmányból fakad hisz:szegényember vízzelfőz Ezért sem rájuk kell neheztelnünk, legföljebb a tőkés rendre… Mint látható, ez sem nemzet-specifikus kategória, hanem csakis és kizárólag gazdasági determináltság kérdése.

    Megszüntetésére egyelőre semmiképp, de később is csak a komplex rendszer átalakítása révén számíthatnak a bérrabszolgák…

    * Munkaerőáru:a munkaérték elméletből fakadó marxi terminológia

    ** A köznyelvben globalizmusnak nevezett világjelenség nem holmi internacionalista összeesküvési elmélet, viszont annál inkább a magántőke természetes profitéhsége, ill. erre a >természetére< visszavezethető dinamikus s főleg hiperexpanziv gazdasági jelenség. Indítéka tehát korántsem Kínában keresendő.
    A folyamat sajátos vonása, hogy a tőke ennek során éppen a nemzetközi munkásosztály létszámát növeli hatványozott mértékben 🙂 .

    *** Komprádor burzsoázia = a közvetetett (helyi) haszonhúzó tőkés, illetve közvetítő, munkaerőkereskedő tőkés réteg.

  • Geyza
    2022 május 16
    4:55 de.

    „Hogyha te meglátsz egy sárga színt,”….
    ———————————————————-
    mi fog villogni a szemedben?A nyilaskereszt vagy az általad oly jól ismert szvasztika?Lehet,hogy az egyikben ez a másikban az!?

  • Utóirat:Vl
    18.6:05-re
    OrsósE-nek

    Késve, de megjegyezném, hogy amikor tőkéről beszélünk, azt mint tárgyat kell érteni, s nem mint személyt akit szubjektív döntések érzelmein – jóság, gonoszság, vagy a szeretetén – keresztül irányítanak, de inkább egy fizikai objektumot feltételezünk, melyet sajátos gazdasági tulajdonságai határoznak meg: tehát mozgatnak, vagy fékeznek meg… Növekedése, vagy csökkenése persze itt ugyanúgy környezet függvénye mint pl. a biológiában a kiválasztódás, avagy a természetes szelekció jelenségének szigorú törvénye által meghatározott kedvező, v. peches körülményekből adódó fejlődés vagy ellenkező hatású, külső válság . o b j e k t í v . hatásai …

  • + 1

    Egy nemzet, vagy a másik „természetéből” fakadó adottságokat tehát jobb elfelejteni, mint álmatag fikciókban ringatózni…

    Üdvözlettel: Vögelein

  • gyuri10
    2022 május 18
    7:41 de.

    Ajj..de unalmas vagy már..

  • Geyza
    17.1:28

    Az USA-ban „békés körülmények között” . é v e n t e . 3000 békés polgárt lőnek agyon alkotmányos jogon vásárolt lőfegyverrel. Mi ez, ha nem a fegyverlobbi gengszterizmusa ?

    Jó! Azt az évi háromezret nem feltétlen háromezer gyilkos küldi a másvilágra, mert vannak tömeggyilkosok is akik pl. iskolai osztályokat, vagy bevásárló központok peches látogatóit – mert nincs idejük előkapni a saját szabad viselésű stukkert a ridikülből – csoportosan likvidálják, ami természetesen csökkenti az egy halottra jutó likvidátor-számot mindössze 0,8 gyilkos/fő, ami igen megnyugtató lehet a golyóval érintett áldozatok számára. Remélem te is lenyugodtál…

  • Utóirat
    Geyzának

    A háromezer hulla é v e n t e az USA lakosságának csupán kb. a 12-százezred része. Mi az az egészhez viszonyítva ? Ugye semmi.

    Nyugodt maradhatsz, csak utána ne számolj, hogy ez – hivatalos statisztika szerint is – az utóbbi 50 év alatt már 150˙000 békés amerikai állampolgár halálát jelentette, amely veszteség – káló – jelentősen meghaladja az iraki és az afganisztáni háborúk amerikai halottainak számát…

  • Vögelein
    2022 május 18
    6:05 de.

    szeretném felhívni a figyelmedet a „vörös államkapitalizmus” és hupilila álomkapitalizmus közötti alapvető tényre, miszerint a:

    „PROFITSHARE” mértékében különböznek{SIC},

    valami alapvető gond mutatkozik valamejiknek a hiányosságára}

    a többit lehet deriválni

  • Vögelein
    2022 május 18
    2:07 du.

    Van olyan NET-es magyarnyelvű oldal ahol azt írják a nagyokosok hogy Amerikában NAPONTA SZÁZ (100) ember hal meg lőfegyverek által.

    Ellenben folyamatosan megy nálam a CNN meg más német és francia szatellit TV adó , de nem nagyon vannak ilyesmiről tudósítások.
    Most volt két ilyen náci indíttatású merénylet, ezekről napokig írnak és elemezgetik.

    tehát ha VALÓBAN annyi lenne mint amennyit ti, USA gyűlölő szélsöballerek híreszteltek, akkor nem jutna idő pl. az ukrán helyzetről szóló híreknek.

    Ergó : nem érdekel a nyögdécselésed.

    Csak azt ne mondd hogy „persze mert letagadják”.
    Tudod pajtás, az események eltagadása szovjet-orosz szokás és onnan gyökeresedett meg a csatlósállamokban. Még mostanság is vannak nyomai, hol több, máshol kevesebb.Sajna Árvalányhajland az előbbiek közé sorolandó.

  • Geyza
    2022 május 18
    10:59 de.

    Megismétlem mert láthatólag annyira szenilis vagy már hogy valamit elolvasol aztán mikor befejezed, nem tudod mit olvastál:

    Ukrajnában a legutóbbi választáson 2.4 % -ot értek el a nácik.
    Magyarországon hét százalékot.
    Németország keleti felében 20 % ot.Nyugaton be sem jutottak a tartományi törvényhozásokba.
    Oroszország jelenlegi formájában gyakorlatilag MINDEN jegyét magán viseli a náci ideológiának, miközben azokat az országokat nevezi (veled együtt) náciknak akiknek semmi közük a nácizmushoz.

    Olyan vagy kb. mint Boda. Ugyanazokat a hülye „paneleidet” ismételgeted únos úntalan. Fárasztó vagy öreg. Evvan.

  • Előző írásomat nem magamnak szántam hanem
    Gyuri10-nek, ERRE válaszul.

    gyuri10
    2022 május 18
    7:41 de.

  • Vögelein, 2022 május 18, 2:07 du.

    Geyza biztosan nagyon meg fog döbbenni ezeken a számokon, de szerencsére az ilyen tevékenységeket az örökös hazai nemzetvezér uralkodó barátainál mint pl. Kínában, Törökországban vagy Oroszországban az állam átvállalja ezeket az alkotmányos jogokat az egyszerű halandóktól. Szóval ez is csak azt mutatja milyen borzalmas hely ez a nyugat és milyen jó is a békeszerető doktor miniszterelnök szárnyai alatt élni. 🙂

    Az vajon kinek a gengszterizmusa lehet, hogy Magyarországon évente több mint 4000 halálos kimenetelű közlekedési baleset történik (2019-ben 4834 és 2020-ban 4105 a Statadat szerint) ahol az elkövetők általában felfüggesztettet kapnak, ha megígérik többet elő nem fordul ilyesmi.
    Nálunk az emberölések is kb.80%-ban családon belül oldódnak meg ami szintén dicső népünk családbarát jellegének egyik kiemelkedő mutatója. Hajrá magyarok!

  • Succubus Lilith

    Vögelein 2022 május 18 2:07 du.

    ” Az USA-ban “békés körülmények között” . é v e n t e . 3000 békés polgárt lőnek agyon…”

    Azt a „békést” en aze megkerdojeleznem, mert bar nyilvanvaloan vannak békés aldozatok is, de kozben zajlik egy hatalmas turf-haboru is, aminek valoszinu joval tobb aldozata van, mint a vaktaban valo lovoldozesnek.

    .
    Geyza kedves,

    Megprobalom megint, mert itt a „szabad” velemeny-nyilvanitas soran akad egy kis cenzurazas neha (na jo, surun).

    Kivancsi lennek, hogy neked Succubus vagy Incubus jelenik meg reggelente, amikor ebregelsz?

  • Vőlegin
    18.9:56
    ésOrsós

    Tehát állítod, hogy a gazdaság – az egyes tőkék – alakulása sem puszta akarat, vagy jóérzés, pláne nem belátás(!) hanem elsősorban a gazdasági környezet tényszerű és praktikus hatásának a kérdése.

    Ebből az is következik, hogy az oly sokat emlegetett „nemzet” minőségének a szerepe mindenképp csak másodlagos sőt, hatodrangú tényező a gazdasági teljesítmény kikerülhetetlensége mögött.

    Mert, ha a motor gyengélkedik, vagy leáll, hiába a jóhírű márka, vagy a gyönyörű formaterv és extra fényezés, addig az a kocsi vagy egy ócskavas, de jó esetben is annyi, mint egy köztéren álló híres szobor…

    Tehát először mindenképp a gazdaságot kell működőképessé tenni s majd csak az után foglalkozni a csicsás nemzeti külsővel, a lobogókkal, a paszományokkal, vagy más milliószám’ sallanggal.

    Példának okáért a Kína márka ma egy egyenletes dinamikával haladó kocsi, melyet egyes senkiháziak itt is hiába dobálnak szarral, banánhéjjal, vagy hamis hírekkel. Ő sikeres – a világ legnagyobb növekedését produkáló – gazdaságának és világgazdasági súlyának köszönhetően kitartóan biztosan „dölyföl a keleti égen”{Ady} , de most a tőkés globalizációs garand prix pályáján… Hogy miért kapitalista úton? Mert jelenleg – „mindennek megvan a maga ideje”{Préd.3.} – ez a célszerű a továbbiakhoz olyannyira, hogy – tudtommal – Kína tőkés, USA tulajdonú bérmunkás üzemeiben és gyáraiban a szakszervezetnek nemcsak a megalapítása, de még a léte is azonnali elbocsájtás ódiumával tiltott.

    …Hogy ez a nem is vegyes rendszer mi felé halad, az egyelőre édesmindegy, mert nyugodt tervszerűsége tudatos – tehát . n e m . tessék-lássék, spontán és hebehurgya – produktumai a saját népének, nemzetének a munkásság organizált, jólszervezett szorgoskéz jüanfedezetéből {Orsós Elemér licence: idefönn} fakadó, láthatóan hatékony történelmi progressziót vetít, alighanem egy jobb, majd igazságosabb társadalmi formátum irányába…

  • Geyza,
    irdatlan nagy unalmamban kerestem a Lanxner vérvonaladat. Kifejezéseidben,fogalmazásodban és nézeteidben valamint a telefon ellenőrzéseimben sem találtam egy pintele jídet sem.Én könnyedén, tánclépésben letudok mondani az untatásodról.Ha teszem azt,akár lassan csoszogva is megtennéd ugyanazt.O.K?Fogadjunk Egymásnak: ÖRÖK hűtlenséget.Próbáld meg!Meglátod,nem is lesz olyan nehéz. Mutasd meg,hogy igenis van akaraterőd!Nameg van itt a KMH-n elég ellenséged.Nincs szükséged barátokra.

  • gyuri10
    2022 május 19
    7:12 de.

    Haggyá mán békén a [email protected]ágaiddal…nem érdekelnek a családfámban való hülye állítólagos turkálásaid meg az ócska álcionista hazudozásaid..további kellemes nyalást kívánok neked a jelenlegi hazai nyilasoknál..byez

  • Vögelein
    2022 május 18
    2:32 du.

    Különben jellemző a szélsőbalos „populista” gondolkodásmódodra fennti kettő beirásod.

    Fingod sincs mire céloztam, mert az agyadban
    még mindig ott dolgozik a már nemlétező Sarló-kalapács.
    (Max csak mint a náci ruSSki horda kiüresedett jelképeiként bukkannak fel az általuk leigázott tertületeken)

    Most elmagyarázom neked, de lassan írom hogy megérthessed:

    nostehát a
    „GENGSZTERTÁRSADALOM” NEM AZT JELENTI HOGY ÉVENTE ENNYI VAGY ANNYI EMBER LELI HALÁLÁT,HANEM AZT HOGY AZ ÁLLAM ÉS AZ ALVILÁG ÖSSZEFONÓDFOTT ÉS KÖZÖSEN URALJÁK AZ ADOTT ORSZÁGOT.

    Arról írtam hogy a fennt említett könyvben hoszú évek tényfeltárásai után pont ez derül ki.
    De te a buta szélsőbalos beidegződöttségedből fakadó agyatlan ruSSki imádatod miat ezt nem vagy hajlandó tudomásul venni, holott MA Ororszországnak semmi köze sem a Munkásmozgalom ötágú piros csillagához, (amit ellopot csak úgy mint a tömeggyilkos kambodzsai Polpot-rezsim, miközben a hatmilliós lakosségból kivlgeztek kétmilliót) sem pedig azokhoz a humánus eszmékhez amiket Marx meghirdetett.
    Ma Oroszország a leg agresszívabb imperialista -magát ugyan nagyhatalomnak tartó, de mára hála az USA-nak nem az) ország.
    Az egyik legundorítóbb belpolitikai náci-jellegű elnyomással.

    És úgylátom sok ilyen idióta van itt, akik osztják a hülyeségeidet.

  • Succubus Lilith
    2022 május 18
    10:27 du.

    Nemtom mitakarsz ezzel,
    de majd megmagyarázod. Azt azért ne
    várd el hogy oda is figyeljek a „magyarázataidra”

  • Nna mindegy..
    Fonntosabb dolgok is történtek,
    mint pár szélsöjobber vagy szélsőballer
    (mindegy egy-ugyanaz mind) agymenése:

    Mai hír hogy az Ukrán Fegyveres Erők határozottan nyomulnak Északkeletnek.
    Egy helyen már vissza is állították a határt jelző kék sárga oszlopokat.

    A ruSSkik meg folyamatosan hazudoznak Mariupolról.
    Már több ezer hadifogolyról hápognak, be is mutatták őket :
    Voltak vagy hetvenen.Vagy annyian sem.

  • SzundiMandi
    2022 május 18
    9:39 du.

    Na ja !Gondoltam is rá,
    eldisszidálok innen az Európai Únióból
    mondjuk Tádzsikisztánba. Ott sokkal nagyobb
    a béke meg a nyugalom a Szulejmánovecsivosovics
    (vagy hogy a francba nevezik ezeket a postsowjet királyokat) keze alatt…hehehehehehehe

  • DonGolo
    2022 május 19
    4:08 de.

    Góóól azaz bingo

  • Geyza
    2022 május 18
    7:35 du.

    Z már napok óta nem látható a déli szomszédom kábel tv csatornáin, Kuleba már hisztérika a G7-n ülésén!
    de van előzetes azaz primary választás és DNC nem rózsállik, nincs babatáp, és naponta van egy tömeggyilkosság meg carjacking, és kalapáccsal, csákánnyal betört kirakatokon át megvásárolt árúk, és sátortáborok San Francisco ban a főutcákon elhajigált injekciós tűk közepette és 8,72+%-os infláció… és J.B. Ázsiába zarándokol mert meg kell győzni… mert mariupol egy rossz ómen -né avanzsált

    nincs vége és a 40 milliárd még mindig nem ment el {nem is fog}

  • Geyza
    2022 május 18
    7:50 du.
    Geyza
    2022 május 18
    10:59 de.
    látom megpróbáljátok megérteni magadat!
    az adataid hazugok, semmi sem úgy van ahogy hisztériázod!
    példa erre a németországi zöldeslila párt és korifeusainak tettei: az 1930 -as évek körüli időszak ismétlődik és a retorika is ugyanaz…, nem tanultak semmit a történelemből!
    de tanulni, tanulni, tanulni {Lenin} és akkor majd emlékeznek mijen is volt amikor az a bizonyos zászló lengett 1945 ben a Reichstag ormain… addig is bevezették a jegyrendszert, az energiaszolgáltatás korlátozását, gyógyászati csőd van azaz elfűrészelték a gallyat amin csiripeltek

  • Orsós Elemér

    Íme egy ide is passzoló izgalmas cikk, személyeskedések nélküli értelmes hozzászólásokkal:
    https://neokohn.hu/2022/05/12/amikor-a-nyugat-magara-maradt/

  • HEHEHeheehehe…33 milliárdocska…persze Dollárban hehehhheeh
    Elfogadták…csak éppen még megfejelték héttel.Azt is USD-ben.

    Már csak Joe Bidennek kell aláírnia…most izgulhatnak
    a nyavajás Putyin és ruSSki imádók vajon aláírja e ?

  • Rodeo11
    5.18.3:21

    Köszönöm a felhívást a két rendszer különbségére, melynek differenciálása céljából jómagam is idézőjelben említettem a sokak által vörös köntösbe bújtatott, egyelőre még mindig tőkés rendszerként aposztrofált, de így is működő felemás kínai szocializmust, ahol a világexportra mégiscsak embermilliók, vagy milliárdok(?!) termelik, többek közt(!) az amerikai, stb. gazdasági igényeknek megfelelő olcsó emberi munkán alapuló árucikkek darabszámában, tonnában, de konténerszámban is csak milliárdokban mérhető árudömping sokaságot, ahol (egyelőre még) tőke és munka mégiscsak elválik és az azokból való részesedés PROFITSHARING ugyancsak elkülönülnek egymástól.

    Én is hiszek abban, hogy a kínai profitsharing – makró szinten – a nagy elosztási rendszerek szintjén sokkal igazságosabb, mint az őket bérmunkával ellátó USA, vagy más munkaimportőr tőkés rendszer elosztása… Mindemellett nemcsak nézni, de látni is kell, hogy a távolkeleti országok bérmunkáztatása nemcsak a dollárcentes kulikra kényszeríti a tőkés gazdasági rendszabályokat, hanem az ún. szocialista államra is, de nagyon is – pártkongresszus ide, v. oda.
    Ergo, az ezáltal >jóakaratú állam< a termelőeszközök tengerentúli tőkés tulajdonosaitól, az ő profitjuknak csak egy kis hányadát tudja nemhogy elosztani, de a maguk számára lefölözni, nemhogy még elosztani is.

    Ennek ellenére, a nagy-számok törvénye alapján Kína a legdinamikusabban fejlődő ország, amely a tőkés rendszerből az állam számára is csak lehulló profit-morzsákból láthatólag még az állampolgárai között is tekintélyes darabokat k é p e s . e l o s z t a n i . Ez nemcsak a turizmusban elfoglalt tekintélyes helyükben, de az oktatás, a tudomány, az egészségügy,az ipari fejlesztések és állami "juttatásokban" is megfigyelhető . t e n d e n c i a, mely dinamizmus a jövő lehetőségét és az ellenségeinek számát is egyszerre bővíti.

    – Utóbbira jellemző, amikor TrampLee büntetővámokat kilátásba helyezve rohant ki dühösen a Kínában bérmunkáztató, az ideológiát semmibe vevő amerikai nagytőke ellen.
    – S már aznap este Hszi Csin-ping biztos elégedettséggel nézhetett a tükörbe hogy, azért elvtársak valamit mégicsak jól csinálunk…

  • Geyza
    2022 május 18
    7:50 du.

    a nemzetközi hejzet fokozódik

    ha keményen odacsapnak a szarházinak akkor bedől nagy terpeszben és odatartya… a pejparipa pimpillője betolásra készen…;

    még mindig nincsen babatáp 5 hónap után a világ eszeinél

    ide képzelj egy vörös szmájlit sárga csillagokkal

    Az Egyesült Államok fontolóra veszi a fehéroroszországi szankciók feloldását

    Minszk felmentést kaphat az ukrán gabona szállításáért cserébe – közölte egy amerikai tisztviselő…,

    Az Egyesült Államok fontolóra veszi a fehéroroszországi szankciók feloldását

    Az Egyesült Államok azt fontolgatja, hogy hat hónapra felmentést ad Fehéroroszországnak a vegyiparára tavaly bevezetett szankciók alól,

    quid pro quo a vasutak megnyitása érdekében, hogy

    megkezdjék a gabonaszállítást Ukrajnából Litvániába – írja a Wall Street Journal névtelen amerikai tisztségviselőkre hivatkozva.

  • Nincs is annál „szebb” mint amikor a NYÍLTAN NÁCI IDEOLÓGIÁT követő és NÁCI TETTEKET VÉGREHAJTÓK nácizni kezdik a demokratákat, liberálisokat, szociáldemokratákat stb…:

    https://telex.hu/kulfold/2022/05/03/moszkva-szerint-izrael-a-neonacik-melle-allt-ukrajnaban-es-mar-a-nato-fele-igyekvo-svedorszag-is-naci