Feltámadás meglepetésekkel

2022 május 18 6:08 de.82 hozzászólás

 Egykor a zsidónegyed egyik ékessége volt az 1874-ben megnyílt Rumbach utcai zsinagóga. A háború alatt az épülete súlyosan megsérült és utána évtizedekig romokban állt. Többször is gazdát cserélt és bár felújításának, hasznosításának a gondolata már a 80-as években felmerült, sokáig nem történt semmi. Végül ismét visszakerült a hitközség tulajdonába, a műemléki felújítás végeztével az épületet 2021. június 10-én adták át, hogy ismét eleget tehessen eredeti rendeltetésének. Ám feltámadásának ezzel még nincs vége.

 Szokatlan helyszínre hívtak közönséget egy főpróbának is beillő előadásra. A Rumbach utcai zsinagóga épületébe egy oldalbejáraton át, a második emeletre kellett felmenni, két szomszédos, frissen berendezett terem várta a látogatókat. A kamaraszínház elrendezésű helyiségben Szűcs Balázs, Erzsébetváros kulturális, egyházügyi és civil szervezetekkel foglalkozó alpolgármestere köszöntötte a vendégeket. Emlékeztetett rá, hogy a kávéház mindig az egyik középpontja volt a pesti életnek, Erzsébetváros pedig szinte a kávéházak fellegvárának volt tekinthető. A kávéház a párbeszédnek, egymás szemébe nézésének, új gondolatok megosztásának színtere, remélhetőleg ez a hely is hasonló feladatot tölt majd be, szolgálva mindannyiunk gazdagodását. Bizonyára ez a cél vezérelhette azokat is, akik kitalálták, hogy itt egy kóser, húsos kávéházat nyissanak. A kisebb terem végében a megszokott kiszolgálópult áll, itt is, de főleg a másikban foglalhatnak helyet az asztalkáknál a vendégek.  A két, egymásba nyíló szoba történetéről Kiss Henriett igazgató elárult annyit, hogy ez eredetileg a rabbi- és kántorlakás volt. A felújításkor teljesen új funkciót kapott és Gergely László belsőépítésznek köszönhetően a századforduló hangulatát idéző kávéházi díszítés jelenik meg benne. Segít, hogy ne feledje senki se, aki ide betér: mögötte az ország egyik legszebb zsinagógatere van és a hely, ahol most vagyunk ennek a templomnak az embereit szolgálta. A falakon Tausz Gábor tervei alapján csodálatos rézgrafikák találhatók. A legnagyobb zsidó ünnepeket jelenítik meg. A szélső a purim, mellette a hanuka, ezt követi a szombatesti gyertyagyújtás, a legvégén pedig a tóra öröme ünnep megjelenítése zárja a sort. A kávéházat elsősorban a zsinagógát felkereső, szervezett turistacsoportok kiszolgálására szánják, ebben a gyönyörű térben pedig a szalonműfajok egyes darabjainak bemutatását tervezik. Repertoár-szerű előadásokra várhatóan 2023-tól kerülhet majd sor, alkalmanként idegen nyelven is.

 A Rátkai Márton Színházi Műhely tagjai 2010 óta dolgoznak együtt. Budapesten idáig főleg a Fészek Klub adott számukra otthont. A társulat most – mintegy a helyszín felavatásaként – egy rendhagyó pesti kabaré bemutatására vállalkozott. Azért rendhagyó, mert a pesti kabaréról általában mindenkinek a vaskos humor, a harsány nevetés jut eszébe, a rendező, Vas-Zoltán Iván viszont inkább Szép Ernő életművéhez nyúlt, amely helyenként kicsit keserédes, máshol kicsit érzékenyebb, mint amit a pesti kabarétól eddig megszoktunk. Az előadásban Nádor Mihály (1882-1944) operett és filmzeneszerző, Budai Dénes (1890–1963) Németországban is népszerű operett és sanzonszerző, valamint a Mágnás Miska híres komponistája, Szirmai Albert (1880-1967), Szép Ernő verseire írott, szinte teljesen elfelejtett dalai is elhangzanak, Neumark Zoltán avatott kíséretében. Szép Ernőről bántóan keveset tud a magyar színházszerető közönség. Ez a szelíd, halkszavú, és mégis lenyűgöző költő és novellista a huszadik század egyik legjelentősebb magyar drámaírója is volt. Ellenállhatatlan humora, páratlan emberismerete és –szeretete, csehovi magasságokba emeli színpadi munkásságának legjobb darabjait. A Rátkai Márton Színházi Műhely összeállításában olyan jelenetek és darab-részletek szerepelnek, amelyek a magyar kabaré legjobb színvonalán szólalnak meg, és amelyből az is kiderül, hogy a szerző csetlő-botló kisember-hősei (akárcsak ő maga) sohasem nőnek fel igazán. Egyszerre van jelen öröm és fájdalom, dráma és finom humor. Bemutatják a bájos és jól ismert Kávécsarnokot és a Vőlegény c. vígjátékból egy jelenetet. Színpadra kerül néhány kevésbé ismert remekmű: az Ida, a Diákszerelem és a Fél kesztyű, kitűnő művészek élvezetes előadásában.

82 hozzászólás

  • nagyon teccik a cikk, de méginkább az a tény, hogy:

    jól „fogyasztható” vallás is létezhet, én szívesen bevallanám mennyire ízlettek a kósher darabkák {libamájra vágyok saját zsírjában és pászkával} kávéval és hosszas kellemes társalgással,
    végre a normális életről is esik szó

    {megint, mert a KMH pár legutóbbi bejegyzése béke, és a mindennapi kellemes életről szólnak}

    abba kellene már hagyni a sok ragályt és kavargást

    {ha egy probléma nem képes megoldani önmagát 100 nap alatt, azzal a továbbiakban nem is érdemes foglalkozni}

    a mostani repülési módozatok miatt és a repjegy plusz csatolt nyalánkságok árai elvették a kedvemet…,

    és a saját szárnyaim nem elegendőek egy ekkora pocsolya átrepülésére… kacsáznék sokat a viharban… de lélekben ott csevejgek kávézgatva

  • Succubus Lilith

    Rodeo11,

    Igen, a fustolt libamaj nagyon finom, foleg a smalcal.

    Kanadabol mostanaban kisse nehez repkedni, hacsak nem tartozol a milliardosok koze es van sajat geped, no es meg egy aprosag; rad nem vontakoznak bizonyos dolgok, amik mindenki masra vonatkoznak.

    Pedig en is elmennek megnezni ezt is meg a tobbit is. Viszont van itt 49 kep rola:
    https://foursquare.com/v/rumbach-utcai-zsinag%C3%B3ga/4d984d2ee07ea35dd2b5ee02/photos

  • Kedves Révay András, TODÁ RABÁ ! (B.D+G)

  • D.Bernstein
    2022 május 19
    6:52 de.
    Kedves Révay András, TODÁ RABÁ ! (B.D+G)
    ————————————————————–
    ! גם מימני

  • Az előző írás bezárult kérem jelentessétek Itt meg a Geysanak
    szóló néhány válaszszavamat.Előre is köszönettel:Gyuri10.
    —————————————————————-
    Geyza
    2022 május 18
    7:50 du.
    Geyza
    2022 május 18
    10:59 de.

    Ukrajnában a legutóbbi választáson 2.4 % -ot értek el a nácik.
    Magyarországon hét százalékot.
    Németország keleti felében 20 % ot.Nyugaton be sem jutottak a tartományi törvényhozásokba.
    ———————————————————-
    Érdekes,hogy Te ilyen pontosan tudod a világ különböző pontjain a nácik eredményeit.Úgy látom nagyon leköti érdeklődési körödet. Nekem például fogalmam sincs a mai nácikat védett ukránjaidról.
    Tudod…csak azért,mert őket és híveiket együtt és külön-külön nagy ívben a negyedik emeletről….

  • gyuri10
    2022 május 20
    10:49 de.

    Megismétlem.
    Ha netán nem értetted volna :

    Ukrajnában a legutóbbi választáson 2.4 % -ot értek el a nácik.
    Magyarországon hét százalékot.
    Németország keleti felében 20 % ot.Nyugaton be sem jutottak a tartományi törvényhozásokba.

  • Geyza
    2022 május 20
    12:20 du.

    mariupol ból a nácik kivonúltak utolsó szálig megadták magukat a végzetnek

  • Geyza
    2022 május 20
    12:30 du.
    Mostanság ha látom a nevedet,már nem igen olvasom el az ismert propaganda szövegedet.Ne vedd rossz néven,de nincs időm kifogni a bolond szelet a vitorládból.Győzködjed a Piti barátaidat.Nálam rossz alanyra találtál.

  • „Se rokonod sem ismerősöd nem vagyok”.Ergó:féleszű sem lehetek. Egyenlőre csak szégyellem magam,hogy emberszámba vettelek az utóbbi időben.Sebaj… Tévedni emberi dolog.Jobban oda kellett volna figyelnem,hogy Te a”faterod”tanítványa vagy.Legyen továbbra is érdekes életed.Látom ez a sokszori jókívánságom már bejött.

  • Succubus Lilith
    2022 május 18
    11:25 du.
    kösz a képeket, de itt most azt nézem, ahogy az elektromos hálózat nem bírja a terhelést az elektromos autók töltéséhez, tehát a töltőállomásokon diesel generátorral fejlesztik a szüxéges delejt, ez a mai csúcstechnológia a nyugati világban

  • gyuri10
    2022 május 20
    7:51 du.

    Minden bolond azt állítja hogy ő nem bolond.
    Te sem vagy kivétel

  • Rodeo11
    2022 május 20
    5:56 du.

    Én azt látom a TV-ben hogy inkább ott vannak és kitűzték a régi Szovjet lobogót.
    Momentán szégyent hozva ezzel a régi dicsőségre.

  • Succubus Lilith

    Geyza 2022 május 20 12:30 du.

    ” Olvasgassad…te féleszű : ) )) ”

    Ha mar igy a tortenelem-hamisitasnal tartottunk a masik cikkben, fel probalom hivni a figyelmedet, hogy a telex ujsagiroinak jelentos resze is reszt vesz a tortenelem-hamisitasban. Mint olyat, nem tul ajanlatos olvasgatni.
    Mondhatnam ugy is, hogy epeszu ember nem olvasna, hacsak nem az a munkaja, hogy az ilyen mediakban levo hazugsagokat osszegyujtse.

    Ami a telex cikket illeti, furcsa hogy pont ok, es te is azon vagytok kiakadva hogy az oroszok naciznak mindenkit.
    Hat ti mit csinaltok egesz nap, az ev 365 napjan?

    Te Geyza, meg a vegen kiderul hogy Putyin elvtarsa vagy? 🙂

    .
    Rodeo11 2022 május 21 9:27 de.

    ” … itt most azt nézem, ahogy az elektromos hálózat nem bírja a terhelést az elektromos autók töltéséhez, tehát a töltőállomásokon diesel generátorral fejlesztik a szüxéges delejt, ez a mai csúcstechnológia a nyugati világban. ”

    Ja, van ennel rosszabb is. Lattam, hogy az elektronyos tuture tettek egy benzinmotoros minigeneratort, hogy ne csak simogatni es becezgetni lehessen a jarganyt, hanem hasznalni is.

    De hilyaba gunyolocccc ezzel a „csucstechnologiaval” mert nem azert hianyzik az aram, mert itt mindenki tokkelutott hulye. Ket es fel eve meg minden rendben ment.
    Nem, ez nem hulyeseg, hanem szandekos szabotazs, az orszag(ok) szandekos tonkretetele.

  • Succubus Lilith
    2022 május 21
    9:06 du.
    Az agyhibásan született degeneráltra kár a billentyűidet koptatni.Én már pontosan tudom a hovatartozását.Ezért csak akkor írok neki,ha tévedésből elolvastam valamelyik hazugságát.Igaz, hogy ez elég gyakori,mert minden szava valamelyik fake news oldal bemásolása.Ezen kívül,hagyom,hogy merítse tudását a faterja emlékeiből.Minden esetre azt figyelembe kell nála venni, amit már Te is pedzettél:”Te Geyza, meg a vegen kiderul hogy Putyin elvtarsa vagy?”.
    Nálunk ezt úgy hívják,hogy a fordított-fordítottja.Olyan,mint a politikusok,persze elég tehetségtelenül.Arról lehet megtudni, hogy hazudik,hogy mozog a szája.Az ő esetében csak a klaviatúra billentyűi.

  • Geyza
    2022 május 21
    10:56 de.
    a szovjet zászló nem náci, a 2450 náci meg már börtönkórházban és börtönben várja sorsát azoktól akiket gyilkolásztak 8+ éven át

  • Geyza
    2022 május 21
    10:56 de.

    hogy vagy?

    Az amerikai hadsereg egy 70 000 font (31 751 kg) Swiss Nestle baba tápszerrel megrakott C-17-es repülőgépet szállított Indianapolisba a németországi Ramstein légitámaszpontról – mondta Tom Vilsack, az Egyesült Államok mezőgazdasági minisztere vasárnap újságíróknak. A szállítmány része az Operation Fly Formula, a Biden-adminisztráció új programjának, amely az Egyesült Államokban jelenleg sújtó hatalmas csecsemőtápszer-hiány kezelésére irányul.

    Vilsack az Indianapolisi Nemzetközi Repülőtér újságíróinak nyilatkozva méltatta a szülést, amely szerinte „9000 csecsemőről és 18000 kisgyermekről tud gondoskodni egy héten keresztül”. A következő héten összesen 1,5 millió 8 unciás tápszeres palack érkezik.

    Az Egyesült Államok lépéseket jelentett be a csecsemőtápszer-hiány leküzdésére
    Bővebben Az Egyesült Államok lépéseket jelentett be a csecsemőtápszer-hiány leküzdésére

  • Succubus Lilith

    Geyza 2022 május 21 10:54 de.

    ” Minden bolond azt állítja hogy ő nem bolond.
    Te sem vagy kivétel ”

    Ugyan nem neked irtad, de az alapveto logika arra kesztet engem, hogy megkerdezzem: Szerinted te bolond vagy?
    (Vigyazz, beugratos kerdes! Remelem aze’ ismered erre a standard valaszt.)

    .
    Geyza 2022 május 21 10:56 de.

    ” Én azt látom a TV-ben hogy inkább ott vannak és kitűzték a régi Szovjet lobogót.
    Momentán szégyent hozva ezzel a régi dicsőségre. ”

    Az meg hagyjan hogy mennyire hiszunk annak amit a TV-ben latunk.

    Inkabb az izgatna, hogy te mint nacivadasz szakember honnan tudod, hogy ki naci es ki nem, es hogy miert tuznek ki kulonfele zaszlokat?

    No es hogy az a bizonyos „regi dicsoseg” szerinted komejnista dicsoseg volt-e? 🙂

  • Rodeo11 = Succubus Lilith = Zaphyr Czenzi = Marci II = Szava Zogepek = Szilardan Szilard = Harangozo Karcsika es Marcika = Tyutyszoke Tyutyukopasz = ptg028 ?
    Magányos, nyomorult, sértett emberek számára a fröcsögés lelki terápia – ennek az örökösen itt lebzselő, szerencsétlen alaknak mindig van valami olyasfajta olvashatatlan mondanivalója, amibe igyekszik, csupán bosszantásból, mindenkit hülyének nézni, beleértve a KMH-ot is!
    Kétszínűség, hamisság jellemzi őt amelyet számos tényező okozhat, beleértve a korai gyermekkori súlyos traumákat amelyek általában a szélsőséges, ismétlődő fizikai, szexuális vagy érzelmi bántalmazás eredménye lehet !
    Rodeo11 bekunyerálta magát a szabad Kanadába, miközben ez az aljas, anarchista csirkefogó, gerinctelen disznó tudatosan nem teljesíti társadalmi kötelezettségét amelyhez ő jogilag, legalábbis erkölcsileg kötve van. Ez a primitiv, pimasz alak, éjjel-nappal a szabad Kanadai társadalom széttroncsírozásán fáradozik.

  • Succubus Lilith
    2022 május 22
    6:08 du.
    azt hiszem teljesen feleslegesek a „náci-vadásznak”feltett kérdések.Érdekes módon ő tudja a világ sok pontján élő és szavazó nácik pontos százalék arányát.Lehet,hogy ebben vannak bizonyos hovatartozási megnyilvánulások?

  • Az egyik szavahihető magyar-nyelvű blogban olvasom Zelenszkij sirámait,hogy naponta 50-100 katonája esik el.Magam részéről nem sírom tele a zsepimet a pogrom-vitézek utódaiért.Az azovi szvasztikásokért pedig csak hála jár a szovjet utódoknak.
    Szegény Geyzat most sajnálom,mert tövig rághatja a körmeit,vagy gyógyírkén olvashat valami facking newst.

  • Pityi Palkó
    2022 május 23
    4:12 de.
    Kedvetlen és kedveletlen, nekem csoportban üzenetet író ismeretlen és tájékozatlan, magyar nyelven írni tudó senkinek – tudomásodra hozom, hogy nem nagy nyugdíjasként egy alig 3000 lelkes Pest megyei községben tengetem mindennapjaimat és a velem = jellel illetetteket csak ezen felületen megjelent irományaikból ismerem. Egyébként az államtól kapott fizetéseinkből feleségemmel együtt még minden izgalom nélkül megélünk, saját házunkban(tégla épület) mindenféle olyan felszereléssel, eszközzel bírunk, melyek megkönnyítik a mindennapjainkat – szóval minden olyannal rendelkezünk, amire te ilyen alacsony intelligenciahányadosoddal csak álmodozhatsz. Szóval és köszönettel, továbbra is írj erre a felületre, kitűnő szórakozást nyújtó írásos önvallomásaid jól mutatnak és mulattatnak – és gondolom jól is fizetnek érte a megbízóid(csak rongáld a migrációs ellenzékiséget).

  • gyuri10
    2022 május 23
    6:54 de.

    Hazudsz mint mindig
    Nem ezt mondta Zelenszkij.
    Szenelis vagy olvasni sem tudsz rendesen idézni meg pláne nem

  • Succubus Lilith
    2022 május 22
    6:08 du.

    Imkább hiszek az USA és tágabb hazám,
    az Európai Únió médiának mint az általad preferált
    kis büdös náci és KREML párti hazugságportáloknak.
    De ugye nem baj ?

  • Ez a Bolond Gyurrka már megint
    velem kel velem fexik…valami lehet a libidójával hehehehe
    Hiába itt a tavasz. Biztosan azt érzi.Szerencsétlen pária.

  • Rodeo11
    2022 május 22
    4:02 du.

    Na és most akko mit csináljak, szarjam ösze magam? Te idióta.

  • Succubus Lilith
    2022 május 21
    9:06 du.

    Javaslom menj ki a strandra és nézd a pasasokat,
    Vagy a nőket, tökmindegy.Talán ott nagyobb sikered lesz.

    Az itteni szereplésed ‘gyanis semmit nem ér.
    csak szófosás amit előadsz.A helyi nácik örömére.
    Dehát ez itt nem náci lap, csak besunnyogtok ide mint mindenhová. Mint a kis fürge svábbogarak : )) ).

  • gyuri10
    2022 május 22
    10:05 de.

    Mit fáj neked hogy
    ez a kis szerencsétlen, magát nagyokosnak
    képzelő szófosógép rajtam próbálja élesítgetni a „cicakarmait” ?
    Inkább szedd össze magadat mert a szövegértő képességed hétről hétre romlik. Ezt csak barátilag mondom. Innen, messzebbről és ritkábban nézve erősen feltűnő a folyamat.
    Szteem időnként azt sem tudod milyen nap van mikor feltápászkodsz hajnali tízkor.

  • Hm..érdekes..az idejárogató nácik és szimpatizánsaik
    sikerrel elérték azt, hogy a fenntebb felsorolt szerző-csapat gyakorlatilag már nem közöl itt le cikkeket mert ezek a Rodeo és Gyuri féle szennyládák gyakorlatilag megállás nélkül
    mocskolták a cikkek tartalmát ill. szerzőit.

    Továbbá csak egy két elszánt liberális ill demokratikus felfogású kommentelő maradt.

    Ha idetéved valaki, azt látja hogy az oldal egy szélsőjobbos oroszbarát rasszista csatorna.Beütve némi szélsőbalos felhangokkal.

    Kár érte….te tényleg.

  • Pityi Palkó
    2022 május 23
    4:12 de.
    azt hiszem mindennek van határa, és a pityipalkó nick név mögött lappangó akárki szemétkedésének is!
    #1./ sohasem találkoztunk {sohasem fogunk} tehát nem ismersz!
    #2./ semmi közünk egymáshoz
    #3./ Genius Loci -ra vet árnyékot amint ezeket a szemeteket beengedi

  • Succubus Lilith

    Rodeo11 2022 május 22 4:02 du.

    ” Az Egyesült Államok lépéseket jelentett be a csecsemőtápszer-hiány leküzdésére… ”

    Van olyan lepes is, hogy kozlik az amerikai „holgyekkel” hogy a babaikat lehet szoptatni is?

    .
    Pityi Palkó 2022 május 23 4:12 de.

    „… mindenkit hülyének nézni, beleértve a KMH-ot is! ”

    Ezt multkor elfelejtettem hozzatenni: Ka-em-ha-ot?
    Ha nem lennel ennyire lusta es nem csak bemasolgatnad az elrontott beirasodat, talan meg sikerulne is egyszer leirnod egy epkezlab mondatot.

    ” Kétszínűség, hamisság jellemzi őt …”

    Ez roppant frappancsan hangzik, kar hogy nem adsz magyarazatot az allitasaidra. Ugyanakkor tudjuk mindannyian, hogy miert operalsz ures kijelentesekkel.

    ” Rodeo11 bekunyerálta magát a szabad Kanadába, miközben ez az aljas, anarchista csirkefogó, gerinctelen disznó tudatosan nem teljesíti társadalmi kötelezettségét amelyhez ő jogilag, legalábbis erkölcsileg kötve van. Ez a primitiv, pimasz alak, éjjel-nappal a szabad Kanadai társadalom széttroncsírozásán fáradozik. ”

    Jajjjj!!!! Ilyen jot mar regen nem rohogtem!!!

    Szegeny rodeo toled tudja meg, hogy o egy s z a b a d Kanadaban el, es hogy nem teljesiti tarsadalmi kotelezettseget (melyiket, azt valoszinu o se tudja szegeny, elmondhatnad neki, ha van idod)
    na es hogy a tarsdalom szetveresen munkalkodik itt.

    Geyza, nem lenne mar itt az ideje, hogy az allitasaidat valamifele tenyekkel is alatamasztod?

  • Geyza
    2022 május 23
    4:59 du.

    a cikkírók azért tolják ide az alkotásaikat, hogy legyen vitafórum

    {na nem ojan mint a WEF, mivel mi nem vagyunk ojan schnass};

    és nem azért, hogy a geysák a sok krokogyélusmadár neveletlen és illetlen dolgokkal tőccsék föl

  • Rodeo11
    2022 május 22
    10:19 de.

    A Holocauston gúnyolódó
    antiszemita disznóból hirtelen mekkora „antifa” lett !

    Úgy ahogy és arra amerre a
    keletről jövő „szabadszél” fujdogálja őt : ) ))

  • Succubus Lilith
    2022 május 24
    12:32 de.

    Túl hoszasan tolod a semmit…már kezdem sejteni ki vagy, pontosabban milyen nevek alatt próbálkoztál itten régebben is.

    Nem vagy te annyira okos hogy tartósan el tudd rejteni a régebbi stílusodat.

    Egy személy , véleményem szerint ezidáig legalább öt vagy hat idiótikus névvel. Hogy azt legessen hinni milyen sokan vannak.

    Pedig á dehogy. Csak egy idióta aki túl okosnak képzeli magát.

  • Érdekes mindig akkor jelenik meg ez a stílus (akárki is legyen az álnevek alatt), amikor Rodeo feje felett kezzdenek összecsapni a virtuális hullámok hehehe

    Hogy régi hazai kimittud-os szlogent használjak :

    „telefonos segítséget vesz igénybe”,
    (Mármint a Rodeo nevű náci disznó)

    Mert gyenge a fiú. És láthatólag ki is van akadva agyilag.
    Azért sikolytozik egyre többet : ) ))

  • Geysa,
    te már megint oda süllyedtél nyelvileg és lelkileg ahonnan megpróbáltalak egy időre kihúzni.Teljesen sikertelen kísérlet volt.Megmaradtál az ukrán nácik imádatánál,a buzeráns álmaidnál, a mindenkit mocskoló aljas mentalitásodnál.Kár,hogy a Boda Marcsi már nem jár ide.Ő volt itt az egyetlen aki eltűrte,hogy a hátsóját vakargasd verbálisan.Nem ismerte a kültelki stricik nyelvét,ezért nem is replikázott veled.Én is csak azért ismerem ezt a fajta nyelvet,mert néhányszor már próbáltad tisztogatni a „barátaid”alfelét,de nem hagyták,mert túl nyalvánosan csináltad. Nos…az ukrán barátaidnál több reménnyel futhatsz neki.te még a náci vezérük nemzetközi koldulását is megérted minden nyelven. Mert hát a te nyelved már hozzá is befér.(nem verbálisan). Mint régebben,most is csak a Pradlik György félék közelségét kívánom születésnapi ajándékként neked.Szennyládát még nem érdemelsz,de a csatornában már akár saját magadat is lehúzhatod.Addig is legyen érdekes életed,március 12.-éig. Akkor kapod majd az emlékeztetőt a valódi barátaid sorsára.”De addig folyvást küszködni kell.Talán az élet munkáidért nem fog fizetni semmivel,de a…”neked legyen mondva!!!

  • Geyza
    2022 május 23
    4:59 du.
    Nem szoktam az eszement sületlenségeidre túl gyakran reagálni, de most akkor mi is van ?
    „https://index.hu/belfold/2022/05/24/orban-viktor-miniszterelnok-kormany-haborus-veszelyhelyzet/”
    Ez gyakorlatilag alkotmányos(bocs, alaptörvényes) puccs – csak „a minden hatalmat a szovjeteknek” helyett a fidesznek(Orbánnak).
    Zelenszky és az ő támogatói ezt okozták kies országunk lakosainak. Mert ugye nálunk „demokrácia” van, olyan típusú, amilyet a süsü világcsendőr megenged és amihez asszisztál a brüsszeli tehetetlen társaság.

  • Geyza
    2022 május 24
    10:36 de.
    Financial Times mai híre:
    a Rubel egy milliméterre megközelítette a nemzetközi piacon a $ forgalmi értékét…,
    ez hogyan lehetséges, szerinted?

  • ptg028
    2022 május 24
    3:26 du.

    Jó beszéljün komolyan.
    Amit fenntebb írtál az kb pont olyan
    mint a régi náci magyarázkodós „önigazolás” :
    „A zsidók maguk tehetnek a kiirtásukért.Miért vannak ? ”
    Mert ugye Hitler és bandája nem tehetett mást.Kénytelenek voltak.

  • ptg028
    2022 május 24
    3:26 du.

    Megjegyzem pont valami hasonlót bröffnyentett ki magából a Hungaró-vadkomcsik szélsőséges és féleszű führer-nacsalnyikja, bizonyos Thürmer Gyalu, hogy idézem :

    „A háborúról az ukránok tehetnek , mert nem hagyják abba.”

    Jut eszembe hirtelen : TE is szintén vadkomcsi vagy ?

  • Geyza
    2022 május 24
    10:04 de.
    Gésa, kisfiam !
    Hogy te mekkora tájékozatlan, tudatlan, rosszindulatú, kötözködő idióta vagy, azt ez a hsz-ed is mutatja, te senki bolondja, a világ legüresebb fejű seggnyalója. Ezt a mondatot a ”Legyen Ön is milliomos” c. RTL Klub (2000–2012) kvízműsorában – vezette Vágó István – olvashattuk, és nem a magyar televízióban 1962 – 1996 között futott „Ki mit tud” nevű tehetségkutató vetélkedőben alkalmazták. Szóval csak egy kötözködő, tudatlan bohóc vagy, akit valamilyen okból a tulajdonos megtűr.
    No nem baj, ez az ő terhe, viselje.

  • Geyza
    2022 május 24
    10:36 de.

    Bernstein Mahler ebben és a szóló énekesek
    ugye
    és a zene
    most éppen aktuális

  • Geyza
    2022 május 24
    10:36 de.
    Mozart a saját művét vezényli

  • Succubus Lilith
    2022 május 22
    6:08 du.
    „amihez asszisztál a brüsszeli tehetetlen társaság.”
    ———————————————————-
    A sóhivatal nem tehet mást,mert még nem számoltak el a tízmillió belgacongóival. Ezen kívül pedig a pesti sóhivatalt már hosszú évekkel ezelőtt benyelte a”Westend”nyugati pályaudvar folytatása a Váci út és a Ferdinánd híd sarkán.Nincs más lehetőség,mint mindent jóváhagyni.

  • ptg028
    2022 május 25
    2:26 du.

    hehe te idióta ez Magyarorszáhon egy népi mondássá vált:
    „Telefonos segítséget kért”…
    attól hogy te egy alultájékozott idióta vagy és kigugliztad a mondás eredetét, még nem lettél okosabb. Te barom : )))
    Mindenki tudja honnan származik a mondás.
    Folytasd az okoskodást.

  • Ahogy olvasom Gyuri10 és Scubbus-izéke röfögését,
    akárcsak Bayer Zsolt legutóbbi mocskolódását olvasnám.

    „Mindenről Brüsszel tehet mert egy alhadékok..etc..”

    Látszik hogy ezek ketten (meg még jópáran itt) a Kormányszart próbálják csak terjeszteni.

    Büdösek vagytok fiúk !

  • Rodeo11
    2022 május 25
    9:18 du.

    Te most komolyan azt képzeled
    hogy veszem a fáradságot a linkedre?
    Hát pajtás annyit sem érsz nekem hogy rákattintsak !
    Magas ívből tojok arra, hogy te mit ma tartasz időszerűnek.

  • Geyza
    2022 május 23
    4:50 du.

    „Ezt csak barátilag mondom.”
    —————————————————————
    Végre!Most tudtam meg,hogy miért nincs szükségem ellenségekre.

  • Geyza
    2022 május 27
    2:09 de.
    megnyertem még egy fogadást! erre fogadtam, hogy ijen műveletlen senkiházi vagy, maradj magadnak és a partvisodnak, az van veled egy nívón

  • Geyza
    2022 május 27
    2:07 de.

    „Büdösek vagytok”
    ————————————
    Rám ezt a jelzőt,így nyilvánosan,1945 jan.18-óta nem használták. Látom tanultál valamit a faterodtól.Most már igazán elmondhatod, hogy hova tartozol szívesebben a 2.4% vagy a 7%-hoz.Egykutya!
    Náci-provokátor!A gyöngyösi mártonok farszíj húzója!A zsidó listát már elkészítettétek az országház részére és a fater örömére?

  • gyuri10
    2022 május 24
    10:27 de.

    Attól mentsen meg engem a Jóisten
    Hogy egy ilyen alja-ember „segítségére” szoruljak.

  • Geyza
    2022 május 27
    2:04 de.
    Szóval még hazudsz is, írásban is, és reggel, és délben, és este és folyamatosan. Azért a helyedben elolvasnám a saját eszement(magyarul blödlisch) beírásaimat, mielőtt a moderátor segítségével pocskondiázol mást, aki javítaná a valósággal szemben elkövetett merényleteid egyikét. Én csak a tulajdonost nem értem, miért tűri meg ezeket az oldal tekintélyét, valóságtartalmát romboló, eszement beszólásaidat. De mint már említettem volt, ez az ő terhe, viselje.

  • Kár hogy ez a Geysa teljesen szétverte ezt a cikket is

    Szerettem volna a Rumbach Sebestyén utcai zsinagógáról inkább beszélni, ha már a cikk erröl szólt
    Én mindennap eljártam elötte – még ugy romokban is egy szent hely volt
    Sokat megálltam elötte – talán ezért is néha vissztért álmomban is
    Amugy a homlokzata állt …

    Itt aki nem áll sehogy sem, az ez a Geysa valaki
    Valami nagyon fake az egész jelenség – nem kerek
    Amikor „barátilag” szól valakihez, akkor jobb menekülni – ez a „baratilag való figyelmeztetés” a verölegények ultimatuma szokott lenni
    A faterjáról meg inkább ne beszéljünk – föleg hogy mi a való igazság

  • Geyza
    2022 május 27
    2:09 de.

    jellemző a geyshára, a nagy zsidó{???}
    a nemzetközi zsidó kultúra KORONAGYÉMÁNTJÁRA neki nincs ideje, pláne hogy az összes előadó is „az”…
    ez már agylúdtalp

  • ptg028
    2022 május 27
    3:05 du.

    Nem értem a mocskolódásodat.
    Én ezt írtam:

    „hehe te idióta ez Magyarorszáhon egy népi mondássá vált:
    “Telefonos segítséget kért”…
    attól hogy te egy alultájékozott idióta vagy és kigugliztad a mondás eredetét, még nem lettél okosabb. Te barom : )))
    Mindenki tudja honnan származik a mondás.
    Folytasd az okoskodást.”

    Hát hogyha ez neked hazudozás…

    Inkább arra tippelnék hogy a szenilitásod napról napra fokozódik, mint a Gyuri10-é és öszekevered a dolgokat.

    Irass Kavintont..te sipákoló patkány

  • Gabriel
    2022 május 27
    8:25 du.

    Hja.
    Az is nagy kár, hogy téged még nem rugtak ki innen(is).
    Mert Bartuslaci úgy vágott téged ki az oldaláról
    mint macskát [email protected].
    (Több más idejáró fasisztoid „potentáttal” együtt.)
    Ott is megpróbáltál rombolni csak nem jött össze.

  • Gabriel
    2022 május 27
    8:25 du.
    Már jóval ezelőtt is írtam,hogy akinek ilyen”barátja”van,mint ez a kis-nyilkóból pufajkássá avanzsált róse,annak ellenségre már nincs is szüksége. Dehát,akinek nem volt apja csak faterja,az a maros utcai kriminalisztikai intézetben(is)tanulta a kültelki neo szlenget.Legyenek neki barátai a Pradlik és a Bali leszármazottak

  • Gabriel
    2022 május 27
    8:25 du.

    Gábrics:
    Én bátyuska ezt a nevet használom a NET-en 1988 óta.
    És te? Hány álnéven hazudoztál / hazudozol itt ?
    Neked max annyi közöd van a Dohányutcai Zsinagógához
    hogy esetleg apád anno megpróbálta kifosztani.
    Amiért aztán a díszes familíádnak menekülnie kellett innen.
    Mint patkányoknak az árvíz elől.

  • Botsedli:
    nem 1988 hanem 1998 óta használom a „Geyza” nevet.

  • Succubus Lilith

    gyuri10 2022 május 22 10:05 de.

    „” Minden esetre azt figyelembe kell nála venni, amit már Te is pedzettél:”Te Geyza, meg a vegen kiderul hogy Putyin elvtarsa vagy?”. „”

    Nekem az teccccett marhara, hogy szerinte o valamit jol csinal, mert az altala kepzelt nacik mind hulyezik ot. Ez volt a het vicce.
    Na es teged, engem es mindeki mast is nacinak tart aki nem ert egyet azzal, hogy csontig be kell nyalni az amerikai hatterhatalomnak.

    .
    ptg028 2022 május 25 2:26 du.

    ” … Szóval csak egy kötözködő, tudatlan bohóc vagy, akit valamilyen okból a tulajdonos megtűr. ”

    Valoszinu egy es ugyanaz. Kulonben o nem lehetne itt.

  • Succubus Lilith

    gyuri10 2022 május 27 8:42 de.

    „” Geyza
    2022 május 23
    4:50 du.

    “Ezt csak barátilag mondom.”
    —————————————————————
    Végre!Most tudtam meg,hogy miért nincs szükségem ellenségekre. „”

    Na ja… emlekezhetsz arra, hogy a kommunista „baratok” hogy irtottak egymast Sztalin, es Rakosi pajtas idejen.
    A mi majdnem derek baratunk pedig munnkasor is volt. Tudomasom szerint a munkasorok „elcsapata” az AVO-bol lett verbuvalva.
    A mi kozos baratunk a szolgalataiert meg maszek is lehetett kesobb a Kadar rendszerben.
    Most meg az amerikai tomeggyilkosok segget nyalja.

    .
    Gabriel 2022 május 27 8:25 du.

    ” Itt aki nem áll sehogy sem, az ez a Geysa valaki
    Valami nagyon fake az egész jelenség …”

    Igazad van, o azert van itt, hogy fenntartsa az oldal latogatottsagat. Ezert is gondolom, hogy vagy maga az oldal tulajdonosa csinalja ezt, vagy fizet a szegeny paranak, hogy butasagokat firkaljon nap mint nap ezerrel.

    Szerintem is butasag ezt csinalni (vagy megturni ezt az akarkit) mert kulonben lehetne sok erdemi megbeszeles is itt.

    Ugyanakkor nehez elvarni normalis diskurzust amikor az oldal tulajdonosa olyan konzervativ kanadai aki kizarolag kommunistabol lett „libaralisok” marhasagait publikalja. 🙂

  • Gabriel
    2022 május 27
    8:25 du.
    Chrissel személyesen találkoztam a Hilton szálló lobbijában. Kellemes,nagyon jó modorú és természetesen jóindulatú beszélgető társ volt.Számomra felfoghatatlan,hogy ez a nulla,nívó alatti senki mivel tartja sakkban,amiért kénytelen megtűrni ezen a nagyrészt jóravaló emberek számára fenntartott oldalon.
    Egy ilyen senkit,aki azt sem tudja,hogy a Rumbach Sebestyén utca nem azonos a Dohány utcával.Két közös van köztük: 1.Mindkettőben van zsinagóga.2.Nincs kocsma egyikben sem. Ugyan ilyen részegen kereste a Kozma utcai temető mártír emlék- művét is a Dohány templomban.Azt sem találta,mert a Kozma utca és a Dohány utca csak delirium tremensben van közel egymáshoz. Úgy általában a kocsmába járást meghagyjuk a mocskos szájú,részeges trógerok privilégiumának,de nem a mi körzetünkben .A”templom fosztogatással”azt hiszem önéletrajzot adott be amikor a nyilaspártba kellett bizonyítania a lopott holmi eredetét.Ki tudja ezek után még mi mindenre találták alkalmasnak mert a replikái olyan bennfentesek,amikkel már elárulja saját magát.Az ukrán nácik védelme az már egy külön téma.

  • Succubus Lilith
    2022 május 29
    3:36 de.
    „A mi kozos baratunk a szolgalataiert meg maszek is lehetett kesobb a Kadar rendszerben.”
    ——————————————————–
    Azért,mert ő ezt így adja be,ne vedd készpénznek.Már arról is regélt,hogy az űrkutatásban is dolgozott a SZ.Ú-ban.T.V.szerelő is volt és itteni megjelenéseit figyelembe véve madárijesztő is. Nekem pár évvel ezelőtt beígérte,hogy a péklapátjával veri szét a fejem,ha találkozunk.Már akkor megírtam neki,hogy olyan hosszú péklapát nincs.Földrajzilag 3000 km-re és testi(karate)valamint lelki szinten k.b. egy millió fényévre vagyunk egymástól.Erre jött a válasz,hogy válogassam meg amit mondok,mert neki Izrael lesz a következő”hazája”.Nos…ez volt a meccs-pont.Ettől kezdve tutira vettem,hogy az ürge nem komplett.

  • Geyza
    2022 május 28
    12:25 du.
    „Neked max annyi közöd van a Dohányutcai Zsinagógához
    hogy esetleg apád anno megpróbálta kifosztani.”
    ———————————————————-
    Gondolom,hogy itt a faterodról írsz 1944-45 körül.Ugyanis a Dohány utcai zsinagógát nevezte ki a nálunk 60-as évek elején felakasztott eichmann,a gestapó főhadiszállásának.Onnan sok sikerrel irányította a deportálásokat.150 SS-el és a vehemensen kollaboráló,faterod félékkel.Akik jutalmul még az ima asztal bársonyterítőjét is elvihették.Meg van még?

  • Sikoltozik a sok seggfej : )

    Hát ha nincs más dolguk…

  • gyuri10
    2022 május 29
    10:14 de.

    Okoskodjál csak…jól áll neked.

  • gyuri10
    2022 május 29
    9:54 de.

    Én neked nem ígértem semmit.
    Még ahhoz is kevés vagy hogy igérjek valamit.
    Ellenben emlékeim szerint Rodeot akartad összeverni hehe
    Képzeljétek ez az idióta meghívta Izraelbe hogy megverhesse heheh

  • Gyuri mesélj inkább a hazudozásaidról..
    Hogy volt amikor 1956 ban megnyerted az ifjúsági kajak kenu bajnokságot ?

    Amivel Tüske Zsófia előtt próbáltál „menőzni, de egy árva szó sem volt igaz belőle ?

    Képzeljétek : Mikor Zsófia kiröhgte ezt a barmot, elkezdte róla egy másik blogon mindenféle rágalmakat terjeszteni.

    Nomeg rólam is.

    ezt te írtad rólam? Te patkány :

    gyuri10
    2020. január 21. kedd – 22:59 #
    Lehár,
    erre nem gondoltam a legrosszabb חלומות בלהות sem.Azt hittem ezt a “mély-magyar” KMH provokátort végleg útilapura tetted. Engedékenységedet előbb-utóbb nagy csalódás fogja leváltani. Nos..dehát örülnék,ha másoknak hagyhatnám a שבתי צבי-séget.Sajnos elég behízelgően tud írni.Eleinte! Itt az első hazugsága:
    “(Ez nem jelenti azt hogy nem emelem fel a szavamat a neonácik véleményeinek ellentételezésére.)”Echte neo!Az ő fajtájából sok kegyetlenkedő keretlegény került ki.Ezt írom Nektek 6 nappal a יום השואה előtti napon. 2020.január 21-én 22:59-kor. אורי.

    VÁLASZ

  • A neonácikkal kokettáló állítólagos zsidó-fiú neonácinak nevezi azokat akik mindig is felemelik szavukat a nácizmus ellen.

    De csak mostanában értem meg ennek a valós hátterét.
    Most, hogy kibújt a szög a zsákból:
    A KREML bomlott agyú ura szerint mindenki náci aki nem akarja az ös és hívei diktatúráját.

    Ez a Gyuri10 pár éve erősen ömlengett Putyinért.
    Meg fogom találni a NET-en azokat a bejegyzéseit.

    Mostmár érthető az egész hozzáállása. Egy zsidó szélsőjobbos KREML-fan.
    Ezek miatt fog elveszni Izrael.

  • Succubus Lilith
    2022 május 29
    3:36 de.

    sajtószemle WAPO:
    {én fordítottam}
    Ezért hallgat Ukrajna washingtoni nagykövete is, bár az USA Németországhoz hasonlóan nem siet segélyt küldeni Kijevbe. Mert a lelkileg éretlen emberek is általában érzik, kit sértegethetnek büntetlenül, és ki tudna úgy válaszolni, hogy benne van minden.

    Az a tény azonban, hogy Zelenszkij ukrán elnök már bírálta a legbefolyásosabb és legnépszerűbb amerikai diplomatát, Henry Kissingert, azt bizonyítja, hogy Kijev elveszti az emberi tisztesség utolsó maradványait is.

  • gyuri10
    2022 május 29
    4:35 de.

    De iskola az viszont van. Mármint a Rumbach Sebestyén utcában. Tudtommal a mai napig
    Viszont én nem odajártam, hanem a Dohány utca 32 -be, ami egy köznyire van a Nagy Zsinagógától
    Ez az iskola is létezik a mai napig

    Fent nevezett faterjának meg talán még kulcs szerepe is lehetett – remélem nem a kamráknak az ajtaját nyitogatta meg csukogatta
    Igy már elképzelhetö lenne hogy tényleg ott volt a táborban bent
    Innentöl az is helyére kerül, ahogy az egykori ukrajnai nácikhoz viszonyul, és az is, ahogy a mai leszármazottaikhoz

    Aruló zsidók is voltak mindig – akkor hogyne lehetne ilyen félfasiszta/félkommunista
    Nincs itt semmi csoda sem vele, sem az ukrajnai nácik fövezérével
    Nem tudom hogy amaz mennyi gázsit kapott már és mire számit még
    De nem birnám magamat a helyébe képzelni lázálmomban sem
    És mint már emlitettem a Teremtö sokszor felhasznált már ilyen becstelen gazembereket bosszura az egykori kinzók leszármazottaival szemben

  • gyuri10
    2022 május 29
    10:14 de.

    Te kis patkány.
    Az én faterom haláltáborban volt és az amerikaiaknak köszönheti az életét.

    TE VISZONT azt hazudtad hogy a te apádat öt vagy hat éves korodban valami SS katona AUSZTRIÁBAN a transzportban a szemed láttára lőtte le.

    Ehhez képest másik alkalommal az hazudtad hogy hogy tégedet és az egész családodat a Pesti Gettóból szabadított fel a Vörös Hadsereg.

    Ne aggój te mocskos hazug disznó, minden hazudozásod fel van jegyezve a NET-en és bármikor bárki visza tudja keresni.

    Ja még annyi…ahogy kerekítgette4d a fake kis élet-történetedet, hol magyar csendőrök verték agyon az apádat holpedig nem SS katonák hanem volksturmisták lőtték le. Persze a transzportban, Ausztriában.

    ENNEK AZ EMBERNEK GYAKORLATILAG MINDEN SZAVA EGY HAZUGSÁG !!

  • Sok szemét embert láttam az elmúlt 24 évben a NET .-en, de a Gyuri10-hez hasonlítható alávaló mocskos disznót azért nem nagyon.

  • Succubus Lilith
    2022 május 29
    3:16 de.

    Ahogy így elnézlek rólad meg az derül ki hogy azonos vagy az antiszemita KREML ügynők Rodeoval.

    Kár „rejteni” a stílusodat , nem sikerül tartósan.

    A női név is világos : Rodeo stílusjegyeiből világosan
    jön le a „falzett” kedvelése meg ami vele jár hehehe ha érted mire célzok.

  • Rodeo11
    2022 május 27
    10:20 de.

    Magaddal fogadtál?
    Az jó..akár nyersz, akár veszítesz, mindenképpen nyersz.
    A cinkesek szeretik az ilyesmit.

  • gyuri10
    2022 május 28
    10:46 de.

    Figyelitek ?

    A „müvészetkedvelő” széplélek mocskos pofájából kibukott a Klauzáltéri huligánok ócska zsargonja : ) ))

  • Gabriel
    2022 május 27
    8:25 du.

    Még mindig várom hogy elmeséld
    miket raboltak el a Zsinagógából a felmenőid
    annó, amiért aztán az egész diszes náci csürhe familiádnak menekülnie kellett Magyqarországról ?

    Halott zsidóktól is raboltak?

  • gyuri10
    2022 május 26
    6:02 de.

    Le vagy maradva egy brossúrával te idióta.
    Annak a seggnek a tulajdonosa hitte és terjesztette ezt, amelyikből táplálkozol te és a többi szélsőség..jobberek ballerek egyaránt.

    Ezért ment bele hülyén az aljas háborújába.

    Csak aztán kiderült ez a fránya Brüsszel egyáltalán nem annyira „tehetelen”. De ciki…te idióta .. : ) ))

  • Succbus Lilith

    gyuri10 2022 május 29 9:54 de.

    ” Azért,mert ő ezt így adja be,ne vedd készpénznek.

    Ettől kezdve tutira vettem,hogy az ürge nem komplett. ”

    Szerintem tudja o nagyon jol, hogy mit csinal.

    .

    gyuri10 2022 május 29 10:14 de.

    ” … 150 SS-el és a vehemensen kollaboráló,faterod félékkel.Akik jutalmul még az ima asztal bársonyterítőjét is elvihették.Meg van még? ”

    Csak akkor, ha Gyuri bacsi ezzel ajandekozta meg Geyzat az internetes szolgalataiert.
    Ezert irtam, hogy szerintem nincs nala nagyobb baj az emeleten, csak nem tud ugyesen hazudozni, es neha megjatsza, hogy erti mirol van szo, amivel aztan lebukik es hulyenek tunik.

    .
    Rodeo11 2022 május 29 2:51 du.

    ” … Az a tény azonban, hogy Zelenszkij ukrán elnök már bírálta a legbefolyásosabb és legnépszerűbb amerikai diplomatát, Henry Kissingert, azt bizonyítja, hogy Kijev elveszti az emberi tisztesség utolsó maradványait is. ”

    En sajnalom szegeny Z.-t. Olyan szepen tud zongorazni a pocsevel!
    Na meg ugye alaposan atvertek, mint Hitlert, Saddam Husseint es a tobbit, akiket hasznalhato idiotaknak valasztott az amerikai az evtizedek soran.
    Most hirtelen nem jut eszembe mas, de a tortenelem soran mindig akadtak ugynevezett kvotazsidok irgalmatlan allatok kozott, mint pl. Z. most a naci ukran banda kozepen.

  • Succbus Lilith

    • Gabriel 2022 május 29 5:57 du.

    “ Aruló zsidók is voltak mindig – akkor hogyne lehetne ilyen félfasiszta/félkommunista “
    Asszem tevedsz a Geyzaval kapcsolatban. Elvileg ugyan lehetseges, hogy az ember az elete soran ideologiat valt, de Geyza eseteben ez kicsit gyanus. Nekem ugy tunik, hogy neki nincsenek elvei, csak az eppen akkor uralkodo, es divatos iranyzatot koveti, es annak nyal be csontig, akitol var valamit.

    .
    Geyza 2022 május 29 8:28 du.

    ““ Ahogy így elnézlek rólad meg az derül ki hogy azonos vagy az antiszemita KREML ügynők Rodeoval.
    Kár “rejteni” a stílusodat , nem sikerül tartósan.
    A női név is világos : Rodeo stílusjegyeiből világosan jön le a “falzett” kedvelése meg ami vele jár hehehe ha érted mire célzok. ““

    Tudod mit? Legyen ugy, hogy masodallasban Rodeo is vagyok. 😊
    Termeszetesen ertem, hogy mire celzol. Viszont te nem erted en mire celzok ezzel a nevvel. Te adtad ehhez a nevhez az inspiraciot.
    A korabbi elmeletem szerint ugyanis te alvasi paralizisben szenvedsz, es ebredeskor a Succubus jelenik meg neked, aki nem csak megeroszakol teged, de mindenfele marhasagokat is mond neked es te azt hiszed az a valosag. A Lilith pedig aze’ van hozzateve, mert a zsido folklore-ban Lilith, Adam (a teremtett ember) elso felesege, megegyezik Succubus-szal.

    .
    Gabriel 2022 május 29 5:57 du.

    “ Fent nevezett faterjának meg talán még kulcs szerepe is lehetett – remélem nem a kamráknak az ajtaját nyitogatta meg csukogatta “

    Szerintem jobb lenne nem lesullyedni a Geyza erkolcsi szinvonalara es kolcsonosen vadaskodni azzal, hogy kinek a papaja irtotta a zsidokat.

  • Gabriel
    2022 május 29
    5:57 du.
    A negyedik osztályt a Vilma királynő úti PIH fiúárvaházban végeztem,mint bentlakó.Ötödiket az Abonyi utcai zsidó gimnáziumban.Hatodikat a bérkocsis utcai Rabbiszeminárium ivrit nyelvű akkor már félig-meddig általános iskolájában.Amikor 57-ben Izraelbe érkeztem voltak ugyan nyelvi problémáim,de nagyon kevés és rövid ideig.Nos..Nem folytatom életrajzomat,mert van ezen az oldalon egy betegagyú,aki gyűjti a különböző adatokat és amit nem ért meg(90%-ban)azt kiegészíti beteg gondolataival.
    Példa erre,hogy 7-évesen a gettóban már Klauzál téri svihák voltam.Jó…nem folytatom a degenerált,Lipótmezői zártosztályból szökött növendékkel foglalkozást.Kár koptatni a klaviatúrám billentyűit. Az időmről már ne is beszéljünk.Mostantól semmire nem válaszolok neki, egészen addig amíg nem mondja hogy „fekete seggű” vagyok.