Moldova György 1934-2022

2022 június 14 11:37 de.86 hozzászólás

Moldova  György elment. Hagyott nekünk 100 könyvet 15 millió példányban. A hatvanas-hetvenes években esemény volt egy-egy „Moldova” megjelenése. A Ferencvárosi koktél novellái, H. Kovács kalandjai után először beszélt másképp az addig „októberi sajnálatos eseményeknek” emlegetett forradalomról/ ellenforradalomról a Magányos pavilon-ban és az Elbocsátott légió-ban. Akkoriban dafke kommunistának emlegette magát, amikor inkább az egyrészt-másrészt hezitálás volt a divat. Később inkább a baloldalit vállalta. Egy biztos: nem volt „mesemondó’ író inkább krónikás. A hatvanas-hetvenes évek magyar valóságának krónikása. Rigorózusan ragaszkodott a tényekhez, amikor az élet egy-egy szeletét feltérképezte. Beállt vasutasnak – Akit a mozdony füstje megcsapott -, a minisztériumtól a munkásszállásokig a textiliparról szóló kötetben (Szent tehén). Műfajteremtő volt – bár talán elődeinek lehet tekinteni a falujárókat. A riportkötet volt a műfaja – személyes érzelmeiről nem nagyon beszélt. Miközben feltétlen híve volt a létezett szocializmusnak, a tényekről szóló kötetei rendre annak éles kritikái lettek. Egy kivétellel: Kádár Jánosnak feltétlen híve, sőt rajongója volt. Kárpálták is emiatt eleget a ’90 után bátrak, akik a kivonuló szovjet csapatok hátának kiabálták, hogy „ruszkik haza!” Moldova György nemcsak jelet hagyott – ő maga volt a jel. A mozdonyvezetők, kamionsofőrök, fonónők, rendőrök, tűzoltók – kicsit fellengzősen a dolgozó nép felkiáltó és kérdőjele.

Rátesi Margit

 

Tags:

86 hozzászólás

  • Orsós Elemér

    Sajnos csak a „Negyven prédikátort” olvastam Tőle -elfogult fenntartások miatt- azt is idén , de az akkora pozitiv meglepetés volt hogy, szent fogadalmat tettem az „összes” elolvasására, ha egyáltalán be lehet szerezni még!
    (Mellesleg rendíthetetlen -Hozzád és Thürmer Gyulához hasonlatos- elvi elkövetkezetessége miatt nagyra értékeltem, főleg amiért nem állt be a trendi -leginkább haszon érdekből- köpönyegváltók közé!

  • Göllner András

    „Kádár Jánosnak feltétlen híve, sőt rajongója volt”

    Ez úton is köszönöm a Moldováról terjesztett fenti hír megerősítését Margit.

    A Habsburgok helytartóinak is több ékes magyar rajongója volt, hogy most Horthy, Szálasi, Rákosi, a „neolibsik” vagy Orbán talpnyalóiról ne beszéljek. A Szocialistának láttatott titkos ügynök, Medgyessy Péter, egyik nap Kádár, másik nap a neolibbek, a harmadik nap a francia Paribas Bank elnökségének talpát nyalta. Neki is, mint Bayer Zsoltnak is, majd eljön az ideje. A zsarnokság iránti titokzatos kötődéünk, a magyar politikai gerinc törékenysége, a magyar politikai valóság mozaikkockáinak különleges szinezete van akit sírásra, van akit nevetésre késztet. És van aki ennyi idő után már csak arra képes hogy azt szépen felmossa, vagy langyos vízzel leönti. Van akinek ilyen van akinek olyan a csakrája….

  • Moldova nagy ember {nem volt, örökre az!}

    az egy nagy dicsőség, hogy Kádár önfeledt híve mivel a kádári nagyszerűség váltotta ki a nyugat hisztériáját 1956 tól mai napjainkig, mert Magyarország önmaga maradt még a KGST-n belül is és 1956 -1989 ig hozzá sem mertek nyúlni de – ugye – akkor már Kádár nem volt!
    egy kis sziget maradt a rettenetes nyaldosások közepette: undorító gerinctelen elvtelen senkiháziak mondvacsinált hülye {nem mondom ki aminek magamban nevezem} eszmék követése amelyek hamvukban hó’ttakként születtek és most hullaszagot árasztva kapkodnak mint Bernát a ménkü után és csak a meleg kakikba tenyerelnek

    én meg harsányan röhögök…
    a lét meghatározza a tudatot, persze ha van tudat de eszetlen agyatlan lények még poloskának sem jók, de sok van belőlük kapitálistapisták a drágák meg imperialisták és undorítóak

    éljen Moldova örökké

  • T. Göllner Úr! Miután nekrológról van szó, nem térhettem ki mindenre, irodalmi értékét meg nem tisztem megítélni, miután nem vagyok műértő. Egyszerűen, szinte tőmondatokban írt. (Kezdő koromban kifejezetten utánoztam ezt a szikár stílust.) 15 millió példányt eladni egy 10 milliós országban jó, tudom, határon túliak, – de mégis. De talán sikerült érzékeltetnem, hogy mitől volt Magyarország a „legvidámabb barakk”. A többi között Moldova Györgytől is.

  • Succubus Lilith

    Reg volt, hogy valamit olvastam tole. Arra sem emlexem mi volt az.
    Nem tartottam nagyra, de lehet tobbet kellett volna tole olvasni.
    Szep kort ert meg, Isten nyugosztalja!

  • Göllner András
    2022 június 14
    12:51 du.

    Engem leginkább hányásra késztet.
    Akjárcsak a sok idejáró náci és fasisztoid patkány.
    Akik azzal próbálják saját mocskaikról elterelni a figyelmet
    hogy megpróbálják másokra kenni.

    Moldovához ezeknek a sz@rzabálóknak semmi közük.

  • Ha remelhetoen regalahatnek „TALALOM” June 7 ,9.31 soraira a HAKNIsok cikkeben tett soraira;

    Tistelt TALALOM.

    Magyarorszag probalokazasait a szocializmussal valojaban a valo adatai alapjan szukseges vizsgalni es belatni.

    S az hogy mind a szoviet rendszer-kenyszeritesei ellenere ,nem csak a vilag, de meg Magyarorszag is fejlodott es elorehaladt, sot meg Magyarorszag is ugy a Rakosi es Kadar diktaturaiak altt is.

    De hasintlitsa azt az „elohaladast” a vileg szabad nemzetinek az elohaladasahoz es fokent, hogy Magyarorszag, ill. a magyar lakossag mi arat szenvedett el azert.
    Rakosi ,a Sztalinista kenyszeritett iparosodast eroszakolta a nemzetre, korulmenyeit teljesen figyelmenkivul hagyva.

    Lassa pl. a volt „Sztalin-varosi ipartelep kenyszeritett de eteljesen logikatalan terveit, vegrehajtasait es kudarcait.

    S hany hasonlo eseteket, kozben a letezo, sikeres es jelentos export-termekeket produkalo mezogazdasagot elpusztitottak, s hany magyar ember, csalad letet tettek semmive?

    Hany magyar dolgozo es artatlan gyermek fizette annak az arat???
    Mind azt amit figyelemenkivul hagytak, csupan a Moszkvai dogmnakat uannoztak.
    Ami leheto volt a hatalmas es termeszetikincsekben gazdag Oroszorszagnak az lenyegeben lehetetlen volt Magyarorszagnak.

    Maga es hasonlo meggyozodesu egyenek ma azt nem hajlandok figyelembe venni, az ami okozza az itteni velemeny-kulombsgeket meg ma is tobb evtizedek utan is a rendszere teljes bukasa-utan is.

    Nem is emlitve a sok evekenat tarto kegyetle es embertelen diktaturat.

    Kenytelen vagyok emlekezteteni a sajat szavaira; „gondolkozz”, „ketelkedj” es vizsgald meg a valo adatokat !!!!!!

    Amodon minden maskent fog latszani!!!

  • Az emlitett irorol nem tudok nyilatkozni, nem ismertem, mivel nem eltem ottan (Hala a Termtonek!)

    De Gollner B.Andras hozzaszolasara vonatkozoan, meg kell jegyeznem, hogy oriasian egyetertek soraival, ami rendkivulli.

    Sajnos Magyarorszagon mind az idegen urlamak, elnyomasok miatt az elmult ket evszazadban csupan csak az urlkodo rendszerek es uralkodoik magasztaloi sikerekedhettek, ill. letezzhettek es volt lehetoseguk letezni.

    Csodalatosan, magyarorszag sokkalm sikeresebben letezett az Ottoman-uralom alatt, sot meg Erdely is elerte „Aranykoraty”.
    Ami talan soha nem lessz a jovoben?

    Nem neveznem az emlitett irot, senkit sem „talpnyaloknak”, habar valoban annak kellett lenniuk, ha letezni ohajtottak.

    A valosag, a szabad kifejezes kovetoinek mindeg „kuss”-volt a letuk, ha letben ohajtottakvolna es kepesnek remeltek maradni.
    S az volt am az igazi nemzeti, mondhatnam az ‘europai-szegyen’.

    A korlatozhatalan egyeni szabadsag minden egyen kivetlensege az ma is ellenzve az itteni hozzaszollok tobsege altal.

    Tehat alig varhato jelentos valtozas meg a jovoben sem,
    sajnos!!!

    Lehetne orokkevalo a „talpnyalas” a magyaroknak????

  • GEYZA; meg ha a mult esemnyeirol is szoll a vita, de ha a jelent nem hagynad ki, hozzaszollasaiddal tobb pozitivat tudnal nyujtani a hozzaszollasokhoz.

    Probalanad azt ???

    Ami mar tobb evtizede megszunt, annak ismetlese nem fogja azt feleleszteni!

    Sot, senki sem „patkany” itten meg ha velemenyei nem-eggyeznek a tieddel.

  • Fiatalságom egyik kedvenc írója volt Moldova György.
    Őszinte, hiteles, tisztességes ember volt, lehetett (az írásai alapján gondolom, soha nem találkoztam vele személyesen),
    …legyen áldott az emléke… 🙁

    Moldova György: Komolyan foglalkoztatott, hogy lelövöm Kádárt…
    https://24.hu/kozelet/2019/12/05/moldova-gyorgy-rendszervaltas30-kadar-janos-kommunista-iro-konyv-interju/

    Megint kevesebben lettünk ..
    Egy régebbi arckép róla:

  • Azoknak ajánlom elsősorban akik itt a KMH-n (is) összetévesztik a fasizmust a konzervativizmussal:

    A NER-elit szemébe mondta: nem vagytok konzervatívok
    Orbán Viktor rendszerének ideológiai programadója, az „új jobboldal” a legtöbb elemében valójában teljesen idegen a konzervativizmustól – rögzíti írásában Körösényi András. A Válasz Online által elkért és most először közölt, megítélésünk szerint kulcsfontosságú előadás igazi ritkaság a mai viszonyok között: a politikatudós az alábbi szöveget pontosan azok előtt mondta el, akikről szól. A Nemzeti Közszolgálati Egyetemen két héttel ezelőtt rendezett konferencián Schmidt Mária, Békés Márton, Megadja Gábor és mások hallgatták végig a feltétlen lojalitás, a forradalmi radikalizmus és a feladott szellemi függetlenség konzervatív kritikáját. Íme tehát a teljes előadás.
    https://www.valaszonline.hu/2022/06/14/korosenyi-andras-konzervativizmus-uj-jobboldal/

  • Szép új világ készül tündérországban: 🙁

    A kormány az oktatásban már nem „kormányoz” csak működtet, láthatóan nem érdekli a terület rengeteg problémája. Pintér Sándornak egyetlen dolga lesz: a létrehozott rendszert zavartalanul, balhémentesen működtetni – többek között erről beszélt a Magyar Hangnak adott interjújában Radó Péter oktatáskutató.

    A szakember szerint a kormány egy olyan archaikus modellhez tért vissza, amelyre fejlett országokban nem találni példát, de Szerbia, Románia vagy Bulgária oktatási rendszere is sokkal korszerűbb. – Úgy szoktam szemléltetni, olyan ez, mintha betört volna a kormány egy oktatáspolitikai múzeumba, feltört egy régi vitrint és az ott talált ősi módszert kezdte el alkalmazni.

    Radó Péter beszélt arról is, hogy az elmúlt 12 év oktatáspolitikája révén az egyre jobban lepusztuló állami iskola a szegény és roma gyerekek gyűjtőhelye lett, míg az egyházi, illetve magániskolák a középosztályt szolgálják ki. Ezekhez a kormány nem nyúl, hiszen a fideszes politikusok gyerekei is ezekbe járnak. De szóba került az is, hogy 2018-ra már minden harmadik 15 éves fiú funkcionális analfabéta, nekik az alapvető szövegértési képességeik hiányoznak.
    https://hang.hu/magyar-hang-plusz/rado-peter-mintha-betort-volna-a-kormany-egy-oktataspolitikai-muzeumba-141948

  • Succubus Lilith

    BENDEGUZ 2022 június 15 12:13 du.

    Nem tettek tonkre a mezogazdasagot a komcsik, csak kicsit atvertek a parasztokat. De vegulis jobban eltek ok, mint a varosi atlagpolgarok.

    Horthy is fejlesztette Magyarorszag iparat. Ez nem veletlen. A mezogazdasagi termekekbol hatalmas mennyiseg kell, ha abbol akar megelni egy orszag, es ez Magyarorszag eseteben lehetetlen.
    Az iparbol joval tobb penz jon be, ha olcso, modern termekeket gyartanak … es nem kotyavetyelik el kulonfele impex-eken keresztul, hogy az elvtarsak milliardokhoz juthassanak, mig a melos 10-20 amerikai centes oraberert dolgozik amikor az amerikai 5 dollarert.

  • Műfaja a szocialista populizmus volt, a proletárok írójának. A naiv idealisták közé tartozott, aki Kádárt ugyanúgy csodálta és volt hozzá hűséges, mint Hitlerhez titkárnője, Traudl Junge.

  • Viszont Traudl Junge 2001-ben 91 éves korában beismerte, hogy fiatalon nem ismerte föl Hitler gazemberségét, Moldova kitartott haláláig Kádár mellett.

  • BENDEGUZ
    2022 június 15
    4:55 du.

    Lehet, csakhogy nekem semmi ingerenciám nincsen büdös nácik között „pozitívkodni”.

    A náci náci volt a múltban, az a jelenben is és az is marad mig végleg ki nem irtják őket.

    Annak ellenére hogy a Gyuri10-szerűségek nyalják ezeket. (Allítólagos múltja dacára.)

    Egyébként pedig egy Moldova általi vicc.
    Feltéve ha Chris engedi : ) )) .. merthogy kissé trágár :

    „Akarsz nehezet mindenáron?
    Próbálj b@szni kerékpáron”

  • warrior
    2022 június 16
    2:59 de.
    Az ide beírt hasonlat,nem Emberek számára íródott.Ugye nem tévedek?Kádárt és a piktort egy napon említeni,vagy hovatartozást vagy tudatlanságot jelez.Elnézést,hogy elolvastam a hozzászólást.

  • „a magyar politikai gerinc törékenysége”.
    —————————————————————–
    Ilyen”gerinc”nem létezik.A kemény fák egy erős szélviharban vagy megmaradnak vagy eltörnek.A vékony gyenge fák hajladoznak ide-oda
    Ez vonatkozhat egy magyar földből sok trágyával kinőtt fára is.
    Elnézést,hogy leírtam a véleményemet.Nem kellett volna.

  • BENDEGUZ
    2022 június 15
    12:59 du.
    grizi, Mozart tudta és bátran le is írta:
    az indoktrináció gyilkos voltát {Pamina kést kap hozzá azzal kell indoktrinálni}

    https://www.youtube.com/watch?v=GRj3dgKYz1o

    Ágay Karola tökéletes

  • gyuri10
    2022 június 16
    3:22 du.

    No persze, Kádár földre szállt angyalként engedélyezte a sortüzeket fegyvertelen tüntetőkre. Mint 1956. december 8-án Salgótarjánban, ahol a lövésekbe halt egy 10 éves kisfiú is. Kakuk Józsika. A keresőbe írd be ezt a nevet.
    Moldova imádta Kádárt.

  • Ez a geysa nem csak egy ordenáré,hazugságokat kitaláló,harctéri tudósító.Ez már egy napról napra saját maga alá süllyedő senki. A faterjáról nem ír semmit,mert gyűlöli a”büdös-nácikat”.A Dohány templomból lopott imalepelről sem írja meg,hogy elég nagy volt-e tachríchemnek a faterjának.Az utóbbi időben az ukrán nácikat is mintha elhanyagolná.Sőt,Izrael szent kötelességeit sem emlegeti.
    Más:Amit ez a félnótás,Moldova viccként írt be,egy közönséges, undorító utcai W.C. felirat,ami így szól eredetiben:
    Nem kunct a falra verset írni,
    Nem kunct a szart a falra kenni,
    De ha kunctot akarsz minden áron,
    Basszál állva kerékpáron.
    (Ehhez az undorító geysa féle kiforgatott vershez Moldova Györgynek semmi köze sincs!)
    ———————————————————-
    Geyza
    2022 június 16
    10:19 de.

    („Feltéve ha Chris engedi : ) )) .. merthogy kissé trágár :”)
    ———————————————————– Ez az idézet a geysa beírásából van.

  • Orsós Elemér

    Kedves Gyuri és Geyza, nehogy azt higyjétek hogy, csak egymást járatjátok le! 😀

  • LILIKE:

    Remesen teved, mert az importalt nyersanyabol keszitett cikkeket arusitani lehetelenseg, legalabb is jovedelemmel,fokeent amikor a nyugat sokkal fejletebb iparilag!!!!

    Magyarorszag semmitlen volt nyersnaygokban az iparitermeles lehetosehez.
    De letezett kiovallo lehetosege az elelmiszerek termelesere, sot gykorlataik is.
    Azt ma is foigyelemenkivul hagyjak.
    Miert a gabonatermelessel probalkoznak, hiszen a felvilag kepes olcsobban termelni oriasi mennyisegu gabonat, amig az organic-elelmiszertemeleset figyelemenkivul hagytak.
    Vajon miert????

    Az organic termeles olcsobb eloallitani, a vegyszerek , koltseges felszerelesek , magas-aru energia szukseglet nelkul es mivel tobb emberimunkat kovetel az, nagyobb lehetoseg a videkiek munkalehetoseg es jobb megeleheteseikre.

    Nem is emlitve hogy organic elemiszerek ara 150-200%-al magasabb.

  • GYURI:
    Nem szobafesto volt az urge, hanem nemi taj-festmenyeket produkalt.
    A szakertok szerint (allitolag) Winston festmenyeivel voltak egyenlo minoseguek.

  • WARRIOR;

    Sajnos Kadarnak nem csak Kakuk Jozsika volt az aldozata.
    Sot meg akik elve-megusztak is sokuk „aldozatok” voltak egesz eletukben.

    De miert nem hajlnado vagy kepes felfogni es elismerni hogy a teremtes alatali elet, ami minden emberileny eletere vonatkozva, szabad es teljesen korlatozhatatlan, legalabb is masok kegyetlen es zsarnoki eroszakaik altal?????

    Hat ki a feneben nem ohajtan eletet teljesen korlatozatlanhatalanul elni, amig egyenlo-modon embertarsai letet es lehetosegeikiet azon-modon tisztelve hagyna mindenkit elni????

    Mit talalnak a KMH nehany olvasoi es hozzaszolloi abban ellenezhetonek????

    S vajon mi boldogsagukat talalhattak mind a zsarnok diktatorok minden mas embertarsaik eletet korlatozni??????????

    Na es hol vannak mind az ugy allitott „szabadgondolkodasuak” itten???

    Hajlando lenne barki is „gondolkodni” azon???

  • Senki nem emlitette hogy Moldovai mit irt a ‘Novemberi esemnyekrol'(ertve az 1956 Novembereben tortentekrol)???

    Az bizponyara nem volt engedve a mestere altal, csupan ami rendelest kapott tolle.

  • warrior
    2022 június 16
    11:04 du.
    Nem védem Kádárt és sajnálok minden Kakukk Józsikát.De ha Te a piktorhoz mered hasonlítani,akkor már azt is tudom,hogy Te mennyire sajnálod a gázkamrák és a világháború sok-sok millió áldozatát.

  • kiolvasható a mai tendencia a beszólásokból!!! korhűek!
    a legújabb múlt, és feledni kötelező, a világ ma tele van feledékeny emberekkel, némelyek arra sem akarnak emlékezni, hogy abban a korban születtek {meg sem próbálkoznak ezen változtatni? olyan schnass} és éltek is!

  • Tüske Zsófia

    Orsós Elemér
    2022 június 14
    12:10 du.
    Elemér, ha Moldovát akarsz olvasni, a könyvtárakban megtalálod a könyveit. Nyuggerként már neked is ingyen lehet beiratkozni bármelyikbe.
    Ha meg is akarod venni némelyiket, ajánlom neked a közhasznú könyvkocsikat, amikkel tele van a város 300 ft-ért hozzájuthatsz a régi könyvekhez, bár lehet, hogy már valamivel megemelték az árakat. Moldovát biztosan találsz rajtuk.
    Nekem a korai novellái a kedvenceim, A gázlámpák alatt és az Akar velem beszélgetni? Az egyszerű tőmondatok igen erőteljes történeteket tartalmaznak.
    Moldova mindig vállalta magát, a véleményét és nem félt tévedni sem. Nem kereste senki kegyeit, volt, aki volt. Egyenes és tiszteletreméltó, gerinces ember. És nem megrendelésre írt.
    Legyen könnyű neki a föld. Hiányozni fog.

  • gyuri10
    2022 június 17
    6:43 de.

    H#lye voltál de az is maradtál fiú.
    Kár hogy nem forogsz : )) )
    Legalább áramot termelhetnél vele.
    Hogy valami haszna is legyen belőled Izraelnek.

    Tudod öregem, az már a vég kezdete ha valaki (jelen esetben TE) képtelen jót röhögni egy jó viccen, pláne ha a a vicc Moldovától származik.

    Kádárral kapcsolatban mondjuk valósat írt ez az idióta,
    de azt annak tudom be hogy vak tyúk is talál szemet.
    Mert egyébként fogalma sincs semmiről.
    Azt sem tudja milyen nap van ma.
    Az idiótája : ) ))

  • Orsós Elemér
    2022 június 17
    1:02 du.

    Te olyan okos vagy wazze..
    Azt is meg tudod mondani, van e élet a halál után?
    Vagy aztatotat* már nem taníccsák* a nyilllas pártházban ?

  • BENDEGUZ
    2022 június 17
    1:20 du.

    Eegen…
    Mondják hogy abból is jól megélt volna.
    És főleg sokkal tovább ! Azért kínos dolog
    lehetett a nyomorultjának ez a méreg dolog meg föbelövés.
    Utána még benzinnel is.Szaal sz@r ügy az ilyen rémült öngyikézés

  • De térjünk rá csöppet a napi aktualitásokra, amiről mélyen hallgat a Hungarósajtó:

    RuSSki hadihajó behatolt többször is dán felségterületre.
    Állítólag a dánok ágyútüzzel reagáltak, mire elkotródott.

    Az ukránok ruSSki területeket lőnek nehéztarackokkal,
    illetve , ha a helyzet úgy kívánja, orosz területeket használnak az orosz katonák pusztításához.

    Az ukránok kezdik bevetni a dánok és angolok által adományozott Harpoonokat: Leküldtek vagy két (ha nem több) ruSSki hadihajót a pokolra.

    Az ukránok Kherszon felé nyomulnak, amit a Putyin „annektáltatott”…

    Kezd megfogyatkozni az oroszok nehézfegyverzete. Már régi modelleket kezdenek elörángatni. Miközben az ukránok fejlődnek felfelé.

    Tegap vagy tegnapelőtt négy NATO középhatalom államfője látogatott Kiivbe.Természetesen előre nem bejelentve. Nehogy a KREML infantilis urának „gondolatai” támadjanak.

    Az orosz törvényhozásban olyan törvényjavaslatot adtak be hirtelen (nem ismerős a módszer ?) amiben az áll hogy Oroszország visszavonja azt a tövényt amiben elismerik a három balti köztársaság függetlenségét.

    Ez kérem nyílt háborúhoz vezthet.
    Ha valami „gondolata” támadna a Kreml infantilis urának ezzel kapcsolatban.

    Mr Biden újab egymilliárd Dolláros hadi segélyen gondolkodik Ukrajna javára.

    Valahogy mintha kezdenének elcsitulni ezek az aljas orosz nehéztűzérség általi lakótömb-rombolások.

    Gondolom működésbe léptek az USA által régebben adott lövedékröppályából a lövedék kiindulási pontját meghatározni képes harciradar rendszerek. Ezzel párhuzamban hirtelen tele lett a Youtube olyan felvételekkel, amikben orosz tarackokat robbantanak fel az ulkránok.

    Jelen pillanatban úgy áll a helyzet, az fog győzni akinek több a fegyvere. Anyagcsatává változott a FIDESZES Bocskor show által csak profánul „cicaharcnak” aposztrofált, eddig nem ismert brutalitással folyó véres háború.

    Ehhez képest a Vietnámi háború úriemberek délutáni golfmérkőzése volt csupán.

    De ezt művelték Csecsenföldön és Szíriában is.
    Csak éppen a félkegyelmű Merkelnek többet ért hogy a Putyinnal oroszul tudott jópofizni minthogy a tervezett szankciókat foganatosítsák a ruSSkival szemben.

    Merkel minden oroszokkal szembeni szankciót megakadályozott.
    A pusztítása semmihez nem mérhető, amit az EU-ban művelt.

  • Succubus Lilith

    BENDEGUZ 2022 június 17 1:17 du.

    ” Remesen teved, mert az importalt nyersanyabol keszitett cikkeket arusitani lehetelenseg, legalabb is jovedelemmel,fokeent amikor a nyugat sokkal fejletebb iparilag!!!! ”

    Tehat akkor Izrael is kiszurt magaval azzal, hogy nem kizarolag narancsot termesztenek, hanem kiepitettek egy szamottevo ipart is?

    Bendeguz, te egy alomvilagban elsz.
    A kommunista magyar ipar termekei atmentek Ausztriaba, vagy Nemetorszagba, ott atcsomagoltak oket, beletettek egy cetlit, hogy Made in Austria, vagy Made in Germany es minden gond nelkul eladtak szerte a vilagban.
    Ezt mar csak onnan is tudom, hogy Ausztriaban volt szerencsem egy olyan cegnek dolgozni, ahol ezt csinaltam.
    Vagonbol ki, papirdobozbol ki, papirdobozba be, cetli be, leragasztva, vissza a vagonba.

    Konyorgom nezz mar ra a terkepre! Mekkora Magyarorszag? Abbol mennyi a megmuvelheto terulet?
    Meg nalatok is, a vilag legjobb orszagaban es legkivalobb demokraciajaban mar regen tonkrementek meg az ezer holdas farmok is, mert a mezogazdasagi termekek felvasarlasi ara olyan alacsony, hogy csak szazezer vagy millio holdas gazdasagok tudnak megmaradni. Detto ugyanez Kanadaban.
    Mibol gondolod, hogy a magyar termekekert 10-szer annyit adnak majd?

  • Geyza
    2022 június 18
    8:44 du.
    jó tudni! már megint győztek! te azt is tudod, hogy a 4 nátós a palotaudvari mosolyalbum után mit mondott zárt ajtók megett? „arról” a media hallgat… Macron megbukik? Scholz is átfestik rózsaszínűre, amint kiderűl, hogy a yuki kereskedelmi hajókat nem lehet Bjelorúszián át úsztatni gabonával teli rakva tehervonaton? és a NS#1 100%-ban leáll mert nincs hozzá Siemens kompresszor?

    mikor lesz kéksárga zászló Bruxellesban a kék alapon csillagos hejett, és lesz „Z” a bruxellesi commitée elnöke Ursula helyett?

    aggasztó kérdések, hurrá győztél!

    zórókérdés. mi köze mindennek Moldová-hoz?

  • Orsós Elemér

    Tüske Zsófia
    2022 június 18
    5:44 du.

    Köszönöm a tippeket, amiket lehet a netről lementek, a többiért meg majd bevonatozok(kocsival még véletlenül sem bátorkodom) a fővárosba! 😀

  • Orsós Elemér

    Geyza
    2022 június 18
    8:11 du.

    Minek menjek a nyilllas pártházba, ha Tőled itt mindent ingyen megkaphatok? 😀

  • Orsós Elemér

    Geyza
    2022 június 18
    8:44 du.

    „Mr Biden újab egymilliárd Dolláros hadi segélyen gondolkodik Ukrajna javára.”

    A 2014-es majdani önzetlen, szamaritánus és akkor még ingyenes orvlövészes hadisegély óta ez már a hányadik? Ki indította el, majd eszkalálta 5 milliárdos sütike, majd hatványozódó elavuló raktárkészlet -selejtezés helyett jövedelmező- újrahasznosítás projektjeivel ezt az önmagát is bedöntő birodalmi telhetetlenséget és agyalágyult önsorsrontást, amit annyira elszámítottak hogy, már nem csak az alattomosan kiszemelt EUt, és egyébb összes Marshall segéllyel agyilag árukapcsoltat és katonailag megszálltat, de önmagukat is veszélyeztetik, mert ebből a FED gazdi DS sem tudja majd őket kiganézni! 😀

  • Succubus Lilith

    Geyza 2022 június 18 8:44 du.

    Koszi kedves Geyza, es azt hiszem mindenki mas neveben is irhatom, hogy felviditottal itt mindenkit.
    Mar megint megjelent neked Succubus. Vagy ez alkalommal a Popo Bawa volt? 🙂

    ” Az ukránok kezdik bevetni a dánok és angolok által adományozott Harpoonokat: Leküldtek vagy két (ha nem több) ruSSki hadihajót a pokolra. ”

    :-)) Ezt pont azutan irod, hogy az oroszok halalra bombaztak 50-nel tobb ukran tabornokot es fotisztet egy hajorol. Vicces fiu vagy.

    ” Az ukránok Kherszon felé nyomulnak…”

    Azt elfelejtetted irni hogy honnan menekulnek Kerszon fele.

    ” Kezd megfogyatkozni az oroszok nehézfegyverzete. Már régi modelleket kezdenek elörángatni. Miközben az ukránok fejlődnek felfelé. ”

    Ez talan a legjobb vicced. Eddig is az oreg ocskavasaikat hasznaltak az oroszok.

    „” Tegap vagy tegnapelőtt négy NATO középhatalom államfője látogatott Kiivbe.Természetesen előre nem bejelentve. Nehogy a KREML infantilis urának “gondolatai” támadjanak. „”

    Valami nagyon megartott neked. Nincs az a hulye, aki ne jelentene be elore mindket felnek, amikor ket haborus fel kozul az egyikbe ohajt menni, hogy menni akar, es engedelyt is ker hozza. Kulonben lelovik, vagy lebombazzak.

    ” Mr Biden újab egymilliárd Dolláros hadi segélyen gondolkodik Ukrajna javára. ”

    Pedig neked kellett volna kuldenie, mert egy ilyen huseges pincsi nagyon megerdemli. Kepzeld mennyi tudatmodosito szert tudnal belole venni, hogy folytatni tudd a „haditudositast”!!!

    A tobbi vicceddel – utlagos emgedelmeddel – most nem foglalkoznek, csak meg annyit, hogy egyre tobb nyugati katonai szakerto mondja azt, hogy Ukrajna mar elvesztette a haborut.
    Z. nevu baratod is aszonta a minap, hogy lapattal fogjak folytatni a harcot. Mit gonolsz miert mondott ilyet?

  • Succubus Lilith

    Bocs. Kimaradt, hogy egy hajorol inditott raketaval bombaztak le a tabornokokat.

  • Geyza

    Inkább dugd fel a butelládba a kutyaházat fedél nélkül, de elöbb a drót végét meg a falba
    Garantáltan mennyei élvezeteket találsz jónéhány milliszekundum idöre, még „az atomvillanás szemböl”-nél is jobban érzed majd magad.
    Bár bizton tudom, hogy most az amcsi háborus videjójátékokon éled ki ösztöneidet – készültél és gyakoroltad magad – gondolom – az azovi „partizánok” épitette lágerek gondos ki-, és felhasználása ügyében, (a fateri hagyományokon) – csak valahogy nagy feneség ütütt be – mert azokat, ott az azovi gyár bunkereiben és más bunkerekben a „JB fia „vadász”” segedelmével felhalmazott és gondosan elöprepalált modernkori biológai anyagokat a putyini „hordák” széttapodták (mint elefánt a csészéket a porcelánboltban)
    Elbírom képzelni milyen traumában töltheted hitvány napjaidat most ezek miatt – pedig hogy eltervezhetted már magadban elöre – hogy talán magad is szert tehetsz ezekre a játékokra, ha a hazai DK-s cimborák kormányrudra kerülnek, a kárpátvölgyeiben „besegitesz” majd nekik a céltudatos felhasznalásban és akár még „többre is viheted” majd, mint a fater

  • Elemér

    ha van kis idöd és kedved, ajánlom ezt a riportot, a hölgy (a riportalany) nagyon felkészült

  • RODEO;

    Ne masokat probalj valtoztatni, csak onmagadaty,ill.meglatasodat!

  • GEYZA;

    A lenyszeritett (sorozott) oroszkatonak Putin hatalmanak szelesioteserrt aldozzak fel eletuket.
    De az Ukranojk esteben a klerdes Ulrannak lenni vagy Orosznak lenniuk szukseges majd?
    De hazajuk onallosagaert harcolnak.

    A legcsodallatosabb, hogy amig Ukrajnanak nem letezik l;egi-ereoje, sem legvedelme, az Orosz legiero keptelen a legteret uralni. Az Ukranok sikeresek megsemmisiteni modern orosz garcigepeket.

    De a kerdes, meddig hajlando az orosznep a hanorura szomszedja, vole honfitarsait pusztitani, ami csupan Putin es oligarchiai zsbeit serkenti gazdagodni,nem az orosz lakossag erdekeit.

    Az ororszlakosssag helyzete egyre gyatrabb naponta.

  • LILITHKE:

    Na oszinten kedves, mi magyar termeket vasarolhat barki is a vilagban, ertve mAGYARHATARON KIVUL??????

    Kadar idejen a „National Distributor” ill. „ABC Liguor” importalt Badacsonyi Szurkebaratot, de keptelen volt eladni. Azota sem talalhato semmi magyar termek eszak-amerikaban.
    Talan Otto (Paprikas Weistol) majd rendelne maganak valamit tularon.

    Sot Kina nem csak amerikat, de europat is elfogja araSZTANIOLCSO TRMEKKKEL.
    XI es a CCP-KB terve ,a „Road and Belt” elarasztani Europat kinai termekekkel,de lehet hogy meg ingyen is adjak majd a koncurenciat megsemmisiteni, mint tettek az eszak-amerikai es europai cipo-iparral.

    A terlet jelentektelen am, csupan hogy mi aron kepes a dolgozkat munkaltatni.!!!
    Lassa Hong Kong eseteben!!!!!!

  • ELEMER;

    Talan regi propaganda broshuradat masoltad?

    A US es a vilag fokent humanitarian segelyt nyujt az Ukran menekultek szamara. A katonai hadianyagok, ill. fegyverzetek a nem alaklmazoott keszleteikbol kiselejtezetteket adjak Ukrajnanak, ,es nagyon kismennyisegben, de vigyazatosan, semmi fegyverzetett amivel, Ukrajna kepes lehetne orszorszagot hasonloan tamadni.
    Ertve, miert nem bombazhatna Kiev Moszkvat?
    Nem oahjtatasonak velve es logikusan, mert amodon Putin es az oropsznep, is erezne Putin erdekeinek az koltseget.

    De miert a vilag nem hajlando diplomaciailag kozbelepni???

    Hiszen Putin hamar belatta hogy Ukrajna meghoditasa nem leheto, azert csak a Donetz regioban hajlando az aldozatokra, remelve hogy az ottani betelepitett Oroszlakosssag zomeinek meghoditasa nepszerve lenne az atlag ororszlakosnak.

    De politikailag a haboru Putin sajat vege fog lenni.
    A haborielleni tunteteseket az eletfogytiglani borton buntetessel megelozte, de oligarchiai anyagivesztessegei-miatt ellene fordulnak!
    Azok tamogatasai hianyaval Putin politikailag semmive-valik.

  • bendeguz
    2022 június 20
    2:58 du.

    Azt hitték a hülye ukránok, hogy cserébe a világ harmadik legnagyobb atom-arzenáljának a felszámolásáért, majd a nagyhatalmak (az USA , Anglia és Oroszország ) garantálják a területi sérthetetlenségét. (Budapesti Memorandum,Google.)

    De pofára estek. Semmit nem teljesítettek az ígéretekből.

    De legalább a Krim megszállása óta (2014) az USA rohamtempóban kezdte építeni Ukrajna védelmi képességeit. Az eredmény meg is látszik !!

    Ukrajna NEM Délvietnám, vagy Afganisztán, ahol az emberek lexarták a nyugati értékrendet és nem akartak harcolni önmagukért.

    Most, a KREML őrültje , hogy nem sikerültek a tervei, elkezdte kb másfél hónapja Ukrajnát atomtámadásokkal presszionálni.

    Ezt megúnták és Zelenszkij helyetese kiadta a következő „komünikét”:

    „Ha Putyin harcászati atomfegyvert vetne be Ukrajna területén, akkor a háború AZONNAL áthelyeződik Oroszország területére. És akkor már nem tudunk majd tekintettel lenni az egyszerű orosz emberek, illetve a KREML követőinek a különbözőségére.”

    Azthiszem EZ világos megfogalmazás :

    2014 után Ukrajna visszaépítette (legalábbis egyrészét) a leszerelt atomütőerejének.

    Könnyedfén megtehette, hiszen 14 atomerőműve van neki. A plutónium meg mintegy mellékterméke az energiatermelésnek.

    Azóta mintha lekusshadt volna ebben a kérdésben a ruSSki…

  • Gabriel
    2022 június 20
    10:48 de.

    Jobb lenne ha leszakadnál rólam, te kis büdös náci Putyinista patkány … : ) ))

  • A büdös nácija nem veszi észre hogy lese#arom…
    írogatja nekem a hosszúakat,mint egy elszabadult írógép.
    (Csak éppen az írógépből nem hígtrágya szokott jönni hehe)

  • Succubus Lilith
    2022 június 20
    9:41 de.

    Igazán örvendek ha örömet okozhattam, akár még neked is,

    Tudod pajtás, engemet nem zavar hogy mindenféle hülye nevek alatt virítasz itt, az embert nézem nem a nicket,
    Mégha egy akkora nagydarab szar is, mint TE kedves Rodeo .. : ) )

  • Orsós Elemér
    2022 június 19
    3:10 du.

    Engemet nem nagyon érdekel hogy te mit gondolsz, mit hiszel vagy miket terjesztesz.

    Fossad csak a szót. Tudom jól, a náci-kötődöttségű összeesküvéselméletes, ál-széplelkeknek az a minden napos betevőjük.

    Egyébként meg nm érdekelnek a nézeteid, írjad akiknek akarod,
    Undorító hogy az én nevem felhasználásával terjeszted ezeket az ORIGÓ-ízű (vagy inkább Kurucinfó-szerű) baromságokat.

  • Rodeo11
    2022 június 19
    8:13 de.

    Kezdesz fáradni : ) ))
    Már kevered a másik nicked alatt írt stílust azzel a régebbivel.

    Hja a kor. Menj inkább , brácsázz egyet. Te idióta : 🙂 ))

  • Tüske Zsófia
    2022 június 18
    5:44 du.

    Ne legyen naív széphölgy : )

    Orsós kamerád nem könyvtárba jár, hanem „összetartásra”.

    Ott világosítja fel egymást a napi rémhírről a sok öszeesküvéselméletes Hungarista.

  • Orsós Elemér

    bendeguz
    2022 június 20
    3:23 du.

    Jól van Móricka mindjárt leülhetsz, de ez eddig egyes alá! 😀
    Tájékozottságod(vagy inkább jólidomítottságod?) felettébb szórakoztató! 😀

  • Orsós Elemér

    Gabriel
    2022 június 20
    10:50 de.

    Dr. Hosso Andreát már a náhai(mert betíltatott és eltüntetett Szaniszló Fereccel együtt, valakiknek nem ízletes igazságbeszédei miatt) Világpanoráma című tv adásból megkedveltem, mert nagy érdeme volt a TTIP apróbetűs rejtelmeinek megismertetésében és ezáltal magyarországi határozott visszautasításában, mely szerencsére egész Európában járvánnyá vált ezért kollektíve kipeticióztatott!

  • bendeguz
    2022 június 20
    2:53 du.
    grizi akar téged megváltoztatni a hóhér!
    te így vagy üde és mókás, ezért tartunk téged itt a KMH-n mókás perceket szerzel minden alkalommal amikor beleszólsz, nehogy abbahagyd! hiányoznál, hja, és ha legközelebb beszélsz Putyin-nal add át neki szívélyes és baráti üdvözletemet,
    117 nap alatt a Rubel nemzetközi árfolyama 65% -kal erősebb hogy van ez a $-ral? meg hogy van a NYSE? elkaphatnád mielőtt pofára esik!

  • bendeguz
    2022 június 20
    3:23 du.

    Uhum

    Mind a 40 billio dollárból békét fognak épiteni, meg amit elötte már odaküldtek, meg amiket még megszavaztak
    csakis az USA – vagyis a te HÉLYÁIDRÓL beszélek, az európai fegyveres lobbi haramiákról már ne is szóljak

    Érdekes álláspont, olyan mint mikor egy hölgy egy esetleges megeröszakolástól tartva tömegprustitucióra adja magát

    Vagy másképp – amerikai fejednek talán még érthetöbb – mint amikor Al Caponénak azért fizettek védelmi pénzt, hogy Al Capone emberei nehogy kirabolják a boltot

  • bendeguz
    2022 június 20
    3:07 du.

    Hja .. azok a kétszer viselhető kínai zoknik…és egy nyarat kibíró cipők.
    A semmire sem jó apró bigyókról már nem is beszélve :
    Tükör, bicska, cipőpertli, nomeg bríftasni plasztikból.
    Mikor mi kell a hülye nyugati bennszülöttnek : ) ))

    De a sok hülye mégis veszi, mert óóccóó..és olyan szépen be van csmagolva celofánba.

    Mindig mondom : súlyos vámokat kell(ene) kiszabni a kínai szemétre.

    RuSSkira nem, mert olyanok nincsenek.
    Azok még normális szemetet sem tudnak előállítani, eladható formában.
    Bármihez is kezdenek, aból a végére mindig valahogyan tank lesz.

    Pár éve jelentek meg a piacon (itthon) olyan lengyel cipők, amiknek a dobozán nagy vörös kör pompázik, benne a félkör alakú szöveg : ” NO CHINA” . És ferdén áthúzva szintén vörössel.
    Akár egy közlekedési tábla hehehe

  • Orsós Elemér

    Geyza
    2022 június 21
    9:26 de.

    „Pár éve jelentek meg a piacon (itthon) olyan lengyel cipők, amiknek a dobozán nagy vörös kör pompázik, benne a félkör alakú szöveg : ” NO CHINA” . És ferdén áthúzva szintén vörössel.
    Akár egy közlekedési tábla hehehe”

    A most hirtelen -mert eddig egyáltalán nem volt jellemző rájuk- ukránimádóvá vált lengyel bratankik hirtelen olyan szépen szerepeltek, hogy megérdemelnének közülük még vagy 20 millió bájosan követelőző letelepülőt!
    Mellesleg ha .olodimir .elenszkij úr hathatós ráhatásának köszönhetően kiürül Ukrajna, akkor mi lesz az új nevük és államformájuk? (Az elnök úr nevének kezdő . és . betűi, az ellenzéki pártok, valamint az orosz kultúra elnöki rendelettel betíltattak, ezért nem merészeltem -tiszteletlenség hamis látszatát keltve- latin betűkkel a nevét az eddig szokásosan, hiánytalanul leírni!)

  • Bendeguz

    Én ugy értettem, hogy karaita vagy….
    Talán tévedek, merthogy nem igazán értettem a támogatásodat a békét ellenzök, vagyis a háborut szitók vonatkozásában
    de mint az egyszeri kis sün – erröl a drótkeféröl is leszállok

  • Gabriel
    2022 június 21
    7:59 de.

    a bűnös könyörög de ott áll az ág alatt a kötéllel a nyakán: ÁRULÓ
    és ISTEN HARAGSZIK a haragvó istennél borzalmasabb nincs: nemcsak tested lesz hamuvá de lelkedet is megsemmisítem árulásra nincs bocsánat, és a SÁTÁN távol marad, mert még ő is elszörnyed mindettől

  • Geyza
    2022 június 21
    2:20 de.

    MINDEN IDŐK LEGNAGYOBB BAROKK KORÁLJA
    JSB 8 szor transzponálta különféle hangnemekbe a Máté passió ban

    Óh Vérző, sebzett fő…
    Ó Krisztus-fô, Te zúzott,
    Te véres, szenvedô,
    Te tövis-koszorúzott
    Kigúnyolt drága fô,
    Ki szépség tükre voltál,
    Ékes, csodás, remek,
    De most megcsúfolódtál:
    Szent fô, köszöntelek!

    Ékességed, Te drága,
    Melytôl máskor szepeg
    Világ hatalmassága,
    Köpés mocskolta meg.
    Milyen halványra váltál!
    Szemed fényét, amely
    Szebb volt minden sugárnál,
    Ki rútította el?

    Mind, ami kín s ütés ért,
    Magam hoztam Reád;
    Uram, e szenvedésért
    Lelkemben ég a vád.
    Feddô szót érdemelve
    Itt állok én szegény,
    S kérlek, lelked kegyelme
    Sugározzék felém.

    Itt állok — ó ne vess meg —
    A gyötrelmek helyén;
    Amíg ki nem hűl tested,
    El nem mozdulok én,
    S ha életed kilobban;
    Alácsuklik fejed,
    Ölemben és karomban
    Lesz nyugtató helyed.

    Ó légy érette áldott
    Jézus, Egyetlenem,
    Hogy szörnyű kínhalálod
    Nagy jót akar velem.
    Add, hogy hódolva, híven
    Tôled ne térjek el,
    S ha hűlni kezd a szívem,
    Benned pihenjek el.

    Mellôzem el ne távozz,
    Ha majd én távozom;
    A kínban, mit a halál hoz,
    Állj mellém, Jézusom.
    Ha lelkem félve reszket,
    S rettent a meghalás,
    Nagy kínod és kereszted
    Legyen vigasztalás.

    Légy pajzsom és reményem
    Ha kétség látogat,
    Véssem szívembe mélyen
    Kereszthalálodat.
    Rád nézzek, Rád szüntelen,
    S ha majd szívem megáll,
    Öleljen át a lelkem —
    Így halni jó halál.

    (Áprily Lajos fordítása)

  • Gabriel
    2022 június 21
    7:59 de.

    A KÖTÉL ELSZAKADT! halál elfogják Pollione-t és sorsa: máglyahalál

  • Succubus Lilith

    Kedveskedni akarok a Geyzanak, ez minden bizonnyal sok szep emleket eszebe juttat.
    A belinkelt videon egy csodas enek hallhato, az eloadokkal es a tapsikolo kozonseggel. Leforditottam a szoveget magyarra:

    A cime: Csak téged fogunk követni Kim Jong-un

    Ő az átütő erő, aki Koreát vezeti,
    Az egész népünk sorsa a kezében van.
    Ő a mi reményünk és álmunk a magas eszmékért,
    Ő mindent túlnöveszt, mindenki kívánságán felül.

    Nagy Kim Dzsongun elvtárs, mi csak téged fogunk követni, senki mást, csak téged.
    Nagy Kim Dzsongun elvtárs, hűségesek leszünk hozzád.

    Az ő fényesen ragyogó eszményei az egyetlen célunk,
    Vezetőnk elszántsága mindannyiunk számára győzelmet hoz.
    Az egyetlen és egyetlen irány mentén, amit mutat.
    Emberek milliói fognak előrehaladni, mint egy felemelkedő vihar.

    Nagy Kim Dzsongun elvtárs, követni fogunk téged, senki mást, csak téged.
    Nagy Kim Dzsongun elvtárs, hűségesek leszünk hozzád.

    Ha a világ a feje tetejére áll az erős ellenszélben,
    Te leszel az utolsó, aki a szívünkben marad,
    Együtt életünk végéig.
    Megvédjük a vezetésedet.

    Nagy Kim Dzsongun elvtárs, követni fogunk téged, senki mást, csak téged.
    Nagy Kim Dzsongun elvtárs, hűségesek leszünk hozzád.

    Nagy Kim Dzsongun elvtárs, követni fogunk téged, senki mást, csak téged.
    Nagy Kim Dzsongun elvtárs, hűségesek leszünk hozzád.

    Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah.

  • Succubus Lilith

    Gabriel 2022 június 21 7:59 de.

    ” Mind a 40 billio dollárból békét fognak épiteni, meg amit elötte már odaküldtek, meg amiket még megszavaztak
    csakis az USA – vagyis a te HÉLYÁIDRÓL beszélek, az európai fegyveres lobbi haramiákról már ne is szóljak ”

    Ez a bekeharc. Annak idejen mi is bekeharcosok voltunk, mikozben a Szu. vezetese keverte azt a bizonyost szerte a vilagban. Na nem mintha az USA vezetese nem ugyanazt tette volna.
    De en nem izgulok a 40 milliard miatt, abbol vajmi keves jut Ukrajnanak. Viszont Z. elvtars egesz jol fog mutatni, mint panamai bankar. Jovagasu legeny, csak kar, hogy a vagas…

  • Göllner András

    @ Geyza

    A Margitka sorait követő böszmeségek, föleg azok amelyeket az általad „kis büdös náci Putyinista patkány” és szarevő társai gyártanak idelenn, valóban a történelem trágyadombjára illenek. Köszönet, hogy helyére tetted őket már megin’. Most már jöhet a gondnokuk, az Izraeli lábvízkereskedő a lavórjával, mielőtt Christopher bemondja a huszat, rájuk (csakrájuk?) húzza a redőnyt.

  • Orsós Elemér

    Succubus Lilith
    2022 június 22
    4:01 de.

    „Viszont Z. elvtars egesz jol fog mutatni, mint panamai bankar. ”

    Jóindulatulag figyelmeztetlek hogy a (.)é betűt már leírni nem lehet, de kimondani talán még igen, ezért az „elvtársat” inkább írd körül, ha nem akarsz Te is az illusztris halál listájára kerülni! 😀 Egyébbként ha csak a publikus segélyeket összeszámonánk már az is bőven meghaladná a 60-at, aminek már csak a negyedét lehetne nyomon követni, mert a többi valami pénzparadicsomi szigeteken várja gazdijait, viszont az ukrán adósság követelés rovatban majd simán kimutatható lesz, úgy mint a nem háborúra, hanem égei-tengeri léhaságokra tékozló görögöknél, akiknek egyre fogyatkoznak a szigeteik és kikötőik! 😀

  • Rodeo11
    2022 június 21
    8:48 du.

    Igen … a test halála nem számit, az anyagból egyszer mindenképpen elfogy a megujulásra való energia – hanem a lélek halála (a külsö sötétségre vetés), az a HALÀL

  • Succubus Lilith
    2022 június 22
    4:01 de.
    Gabriel 2022 június 21 7:59 de.
    kérdés, mind a kettőtökhöz!
    én benne éltem!!!
    mondjatok nekem ide személyes tapasztalatot, amikor az orosz megszálló hadsereg ellenetek személyesen bármilyen atrocitást csinált?
    kínéljetek a rablómesétől, mert ahogy NSZK-ban fogadtak a kék útlevelemmel a vonaton az nálam kiverte a biztosítékot, azután, hogy mialatt 30 napig autóztunk a SZU ban 8700 km-t és semmilyen atrocitás nem volt, mókás percek annál inkább!!!
    mindez 70-es évek!

  • Rodeo11
    2022 június 22
    6:01 du.

    Ezt a kérdésedet inkább ahhoz a nagy tudóshoz illene cimezni, aki idejön csak azért, hogy bevigyen a csalánosba – nem egy ilyen kis ponthoz
    De ki nem tojná le magas ivben – csak tudod ebben az a döfi, hogy ilyenek a „fejlödö” progressziv demokrácia nyugati változatának ÉRTELMISÉGI ELITJE … rsrsrsrsrs
    tudod mint anno Rómában, Néró és tsai

    ugy látszik megint elfogyott a lábvize, igy lehet hogy egy ennyire nehéz és bomyolult kérdéssel a nem is illik zavarni a bugyrok mélységeinek titkát fejtö öfenségét
    viszont a közben belöle kibuggyanó „emberszeretettöl”, na attól mentse meg a Mindenható a környezetét, „tanitványait”

  • Gabriel
    2022 június 23
    8:09 de.
    kösz, megfelelő és kielégítő rsrsrs

  • tOBBEK MEGJKEGYZESEIRE;

    1; UKRAJNA nem A usa-NAK ADTa at atomfegyvereit, s a USA soha nem biZtositpotta Ukrajna fuggetlenseget, de egy ellenseges fegyveres aggressio esteben embersages dolog segiteni oket fuggetlensegukerrt es szabadsagukert harcolni. NEM ?????

    Moszkva garantalta Ukrajna fuggetlenseget az atom-fegyverek atadasa eseteben, ketsegtelenul annyira megbizhato Moszkvai melvtarsatok igerete!!!!!!

    2. ISRAEL kozgazdasaga a lakosssag kepessegen es szorgalman fugg es sikereskedik.
    Miert nem tanulnanak abbol a Magyarok is ?

    3., A tomeg-gyilkos az tomeg-gyilkos, barminek is nevezte celjat es barmivel is gyilkolt milliokat!!!!
    Miert lehetne elfogadhato barmifele mentegetozes?????

    4. Aki a hoherrol almodozik, a hoherral aludjon!!!!

    5. Karaizms a Teremto altal termtettek tisztesseges letet, agresszio esteben az aldozatok tamogatasat, mindenki szabadsagat es jogait tamogatva, de nem orvendezve az agressor bukasan es szenvedesein sem!!!!

  • Göllner András
    2022 június 22
    2:13 du.
    vitéz genere de genere.

  • Göllner András

    Karikás szemű

    Köszönöm őszinte, és hála istennek rövid hitvallásodat. Eddig, kakadúmódjára, csak körbefostad idelenn a progresszív nyugati demokratikus értékek szellemi képviselőit, annak „értelmiségi elitjét”. Most végre félreérthetetlenül kipaltad mi nyomja a lelkedet a pelenkádban. Géyzuka már korábban le húzta rólad a leplet. Köszi hogy szarjankó módjára most abba is belecsináltál, hogy legyen mivel felmosnia ennek az alúljárónak a kövezetét a másik haverod, aki Gyuri 10 néven lapátol idelenn. Ennek a futamnak vége, lúzerek.

  • Göllner András
    2022 június 24
    10:14 de.
    Remélem Gabriel körülműködéséből neked is és progresszív vendégeidnek is jutott valamennyi az étlapotokra.Bona petito!

  • Göllner András
    2022 június 24
    10:14 de.
    emezt írád:

    „csak körbefostad idelenn a progresszív nyugati demokratikus értékek szellemi képviselőit”
    kis kérdéske: kik és mit is védenek?

    mert sem nem progresszív, sem nem demokratikus és sem nem szellemes
    az egészből az igaz, hogy „nyugati” ha Japán és Dél Kórea mint megszállt vazallusok nem is tudom mitől és miért vannak nyugatra

    ezek után te mit képviselsz? ugyanazt a nyugati csasztuskát, mint a grizi?

    kuncogék vala nagyokat ezeden is!

  • Megint csak töretlenül megyünk előre cseppet sem hátra!

    Esterházy Péter, mintha csak a NER veséjébe látott volna, 2011-ben a következőket írta:

    „Mondják, lesz vármegye. Lesz ispán is? De, kedveseim, ispánban én jobb vagyok. Szó szót követ. Mert ha ispán van, nincs mese, gróf is kell. Na és akkor én végre visszavonhatom a »Földet vissza nem veszek!«-et, és grófi előjogaimnál és főleg hajlamaimnál fogva elzavarok mindenkit hatfele korpára malacnak, mindenkit, ispánostul, hitvallásostul, és persze, ne tévedjünk, Lúdas Matyistul – hát a bánatba.

    Ezzel az új szomorúsággal üdvözlöm herceg, őrgróf, gróf, báró és lófő (nem, Zsozsóka, ez nem egy csúnya szó) honfitársaimat, a többiek nem számítanak, servustok, kérlek: Répavár és Salátakatáng grófja, Petrezselyemvár, Hagymafok és Murokháza örökös ura, a szuverén Macskagyökér-Rend lovagkeresztese, az Arany Uborka-Rend nagykeresztese, valóságos belső és titkos satöbbi, stb., stb.

    Tévedések elkerülése végett: vármegye, ispán, hitvallás, ennek így semmi köze a tradícióhoz vagy mondjuk a nemzet múltjának tiszteletéhez, ez csak dagály és fuszekli, olyan, mint az étlapon a tikmony, miközben a konyhában a mangalica-levespor az úr.”

    2022 júniusában Esterházy jóslata úgy látszik, valóra válik: a kormány egy törvényjavaslatban visszaállítaná a vármegye elnevezést és a kormánymegbízotti címet főispánná keresztelné át.
    https://hvg.hu/kultura/20220624_Esterhazy_Peter_Varmegye_ispan_hitvallas_ennek_igy_semmi_koze_a_tradiciohoz__ez_csak_dagaly_es_fuszekli

  • Succbus Lilith

    Göllner András 2022 június 22 2:13 du.

    ” Köszönet, hogy helyére tetted őket már megin’. Most már jöhet a gondnokuk, az Izraeli lábvízkereskedő a lavórjával, mielőtt Christopher bemondja a huszat, rájuk (csakrájuk?) húzza a redőnyt. ”

    Mit is tanicc a junivörszitin? Hogy szolas-szabadsag meg tolerancia, ugye?
    De a legnagyobb problema talan ott van, hogy szerinted az ures patkanyozas es a nacias szerinted „helyreteves”.

    .
    Orsós Elemér 2022 június 22 4:43 du.

    ” Egyébbként ha csak a publikus segélyeket összeszámonánk már az is bőven meghaladná a 60-at, aminek már csak a negyedét lehetne nyomon követni, mert a többi valami pénzparadicsomi szigeteken várja gazdijait, viszont az ukrán adósság követelés rovatban majd simán kimutatható lesz, úgy mint a nem háborúra, hanem égei-tengeri léhaságokra tékozló görögöknél, akiknek egyre fogyatkoznak a szigeteik és kikötőik! ”

    Nemtom mit terveznek az urak, de ha az Egei Tengerben ohajtanak valamifele turistaparadicsomot csinalni, akkor eloszor meg kell oldjak az illegalisok repulovel valo szallitasat, mindjart direktbe a nemetekhez, spanyolokhoz, olaszokhoz… stb.

  • Succbus Lilith

    Rodeo11 2022 június 22 6:01 du.

    ” mondjatok nekem ide személyes tapasztalatot, amikor az orosz megszálló hadsereg ellenetek személyesen bármilyen atrocitást csinált? ”

    Nem ertem mire van a kerdes? De a magam reszerol elmondhatom, hogy sem az orszag magszallasa, sem a kizsigerelese, sem az orszagunkba importalt bator eszme es a vele jaro rendszer, ami nyomort es kilatastalansagot hozott magaval, nem tulzotta tetszett nekem.
    De volt ugy, hogy egy szokesben levo orosz katona megolt egy rendort.
    Az, hogy elhordtak minden nelkulozhetot a laktanyaikbol es eladtak a magyaroknak, hogy vedelhessenek mar nem is igazan szamit.

    Tudhatnam, hogy miert kerdezted ezt meg? Mar csak azert is, mert te valahmitol gazdagon eltel Magyarorszagon a komcsi rendszerben, es azt hiszed, hogy akkoriban minden magyar milliardos volt USA dollarban.

  • Göllner András
    2022 június 24
    10:14 de.
    „Géyzuka már korábban le húzta rólad a leplet.”
    ————————————————————-
    Tanarka,már megint rossz helyen kutakodsz. Geysuka a Dohány utcai zsinagógában húzta le az imaasztal bársonyleplét.Abból lett a faterjának a tachríchemje. Hogy az micsoda?Nem is tudhatod.Igazad is lehet,mert egy táborőr fatert nem temetnek olyan temetőbe,ahol az is kell.Továbbra is bona petito Gavriel termeléséhez.Esetleg én is hozzájárulok a progresszív,demokrata, szellem-barátaid javára.(Írjál megint egy könyörgő levelet Chrishez,hogy engem modortalanizáljon)A lavórnyi lábvizemmel spóroljál,mert most a járvány miatt nehezebb a postán hordókkal küldeni.

  • Succbus Lilith

    Rodeo11 2022 június 24 5:49 du.

    ” ezek után te mit képviselsz? ”

    O mindig azt kepviseli, aki fizeti. Vagy remeli, hogy fizetni fog.

    Kepzeld milyen sikere lehet a junivörszitin, amikor nekiall a bedrugozott diakok elott kakadúmódozni, körbefostadozni, szarjankózni stb.
    De az is lehet, hogy inkabb egyutt megy el a diakjaival egy jo kis utazasra.
    Mindenesetre az otthonmaradottak nagyon orulnek, hogy Kanadaba jott. Elete egyetlen jo cselekedete.

  • Succbus Lilith

    bendeguz 2022 június 23 2:32 du.

    ” Moszkva garantalta Ukrajna fuggetlenseget az atom-fegyverek atadasa eseteben, ketsegtelenul annyira megbizhato Moszkvai melvtarsatok igerete!!!!!! ”

    Talan nem lett volna haboru, ha az amerikai nem nyom be Ukrajnaba egy illegitim de annal korruptabb kormanyt, es nem epit nekik tobbtucat bio-fegyver labort, es nem kezdi oket esznelkul felfegyverezni, es nem akarja okat bevenni a NATO-ba, ami utan mar csak az hianyzott volna, hogy nehany atomraketat is behordjanak a kis ukran naciknak.

    ” ISRAEL kozgazdasaga a lakosssag kepessegen es szorgalman fugg es sikereskedik. Miert nem tanulnanak abbol a Magyarok is ? ”

    Te, ez mar surolja a torzsizmus (masok szerint rasszizmus) hatarat. Tenlyeg komolyan gondolod, hogy az osszes magyar buta es lusta?

    De ha mar felhoztad Izrael peldajat mekkkerdeznem, hogy szerinted van-e joga Izraelnek Sziriat (Gazat…stb…) bombazni? Szerintem van. A megelozo csapas nem uj keletu dolog, sokan alkalmaztak a tortenelem soran.
    Na de ha Izraelnek van joga a megelozo csapashoz, akkor szerinted az oroszoknak miert nincs ehhez joguk?

    ” Karaizms a Teremto altal termtettek tisztesseges letet …”

    Aaaaaah, latom mar. Szoval te karizmas vagy. Igy mar minden ertheto.

  • Succbus Lilith
    2022 június 25
    2:53 du.

    rossz sorsod lehetett?
    nem baj nem így van!

  • gyuri10
    2022 június 25
    3:47 du.

    meg a többi PhD>>>
    bon apetito

    (bon=jó latin; apetito = étvágy latin)

    a helyes sírás vagy ne ídézzetek olyasmit amihez halovány lila hozzájárulásotok sincsen, kösz kedves PhD-k

  • Orsós Elemér

    SzundiMandi
    2022 június 25
    3:35 de.

    „Megint csak töretlenül megyünk előre cseppet sem hátra!

    Esterházy Péter, mintha csak a NER veséjébe látott volna”

    Ez egy tragikus félreértés: bár Eszterházy ezen idézettel most kiváló jósnak bizonyult, de mint már régebbről is bizonyította ez nem legendás magyarszeretetének köszönhető, hanem ellenkezőleg, a kéjes zsigeri rasszista kárörvendésének, melyet speciel az ő -szerintem- túlzott megbecsülését figyelembe véve inkább pofátlan hálátlanságnak lehetne nevezni, annak ellenére hogy SOHA nem kellett hálálkodnia, viszont igaz hogy, itthon soha nem volt úgy körbenyalva mint az übercivilizált, überliberális nyugaton!!!

    https://www.es.hu/cikk/2019-11-22/des-laszlo/hogy-gondozd.html