Amikor Orbánék majd megvédik az erdők helyét…

2022 augusztus 11 9:16 de.113 hozzászólás

A neten se szeri, se száma a nagyon okos gondolatoknak, amik az orbáni vezetés lábon kihordott agyhalálának a fa-gazdálkodásával kapcsolatos. Nem egy közülük alig különbözik színvonalban attól, ami a koponyában megzörgetett, ott éhen halt agyrágó bogár kiadta zaj. S mielőtt félreértés lenne. Bárkinek joga van az itt leírtakat tekinteni ugyanannak. Azt is előre-bocsátva, hogy nem fogok tüntetést szervezni, mert nem alapítottam pártot, és a mikrofonigényem is csekély. Tehát az, aki rajtam szeretné számon kérni azt, ami nem történik, az is nyugodtan sorolja be ezt, és a saját reakciót is kinek-kinek az egyéni szociális problémái közé.

S akkor fairtás. Nyilván van egy botanikai, egy ökológiai, és még ki tudja milyen nézete a kérdésnek. A botanikai, illetve növényföldrajzi kérdés egyszerűen elintézhető. Az erdő ugyanis olyan életközösség, amit nem pótol a cserepes muskátli, és a ketrecben tartott papagáj. Miközben az is világos, hogy egy évszázada önálló életközösségként létező erdő pótlásához egy évszázad kell. A kiirtásához meg pár hét. A kettő időarányát annak ajánlanám a figyelmébe, aki az erdőirtás kapcsán a friss telepítések felmentő hatásairól pofázik. Azt sem vitatva természetesen, hogy azok a fél-kultúr erdők, ahova a természetes növénytakaró nem kis részét sikerült silányítani igényelhetnek emberi karbantartást is. Vagy a végén még beáll valami természeti egyensúly, amit a civilizáció ki nem állhat ugyebár.

Ezek után, különösen a déli országok hajóépítéstől kopár hegyoldalait nézve nyilvánvalóan felmerülhet a kérdés, hogy akkor a mi a jó édes kurva anyjukért akarnak fát vágatni kormányzatilag tüzelőnek. Holott a válasz baromi egyszerű is lehet. Pénzért. No nem a tűzifa áráért, bár nyilván van olyan közszereplőt ismerő üzleti szereplő, aki azért is lehajol. Azonban világos, hogy az erdőmentesített területeken baromi egyszerű megvédeni azt, ami nincs. Viszont baromi nehéz megvédeni azt, ami marad. Az erdő után ugyanis ott marad a kopasz terület. Amit süt a nap, fúj a szél, és mos az eső, ha van. Elvégre azok a bizonyos déli sziklák is kopaszak valamiért. Na pont azért, amit úgy hívnak, hogy erózió.

Amikor ez a folyamat elindul, szinte kínálni fogja magát az alkalom, hogy Orbán Viktor elkezdje megvédeni azt, amit nélküle nem kellene. Miután most szociálisan könnyekig meghatva önmagától megsegíti a szegényeket, az iskolákat, meg akárkiket a tűzifával, nekiállhat megmagyarázni, hogy csak azért kell kiparcellázni, az akkor már csak egykori, erdők helyét, hogy a vityilló-építésekkel, és a hozzájuk tatozó medencés, nyugágyas izékkel megvédjék a területet az eróziótól. Ami ugyebár be se következne, ha marad az erdő. Márpedig ebben pénz van, és nem kevés. Ráadásul azt követően, hogy az erdő már nincs ott, a környezetvédőknek is megüzenheti, hogy hova ugráljanak a lóalkatrésszel a hátsójukban. Úgyhogy Orbán, és a megtakarításait birtoklók ezt a problémát is megoldják. Miközben ki lehet osztani területeket a leghűségesebb seggnyalóknak, a legjobban lefizetendő pártoló tagoknak, és persze a legjobban fizető senkiknek. Mert az, aki ilyen áron, ilyen területeken nyerészkedik, birtokot vásárol, illetve elfogad az egy senki. Akárhány milliárdja, létrája, puskája, és bértrógere van. Ha nagyon vágyik tiszteletre, akkor Dr. Senki, a hányinger nagydoktora.

Ami nem jelenti azt, hogy a politika nem egy szereplője ne lenne ezzel holtversenyben akár a „túloldalról” is. Elvégre a párttámogatások kerekítési hibái között olyan szervezetek is vannak, akik állítólag nagyon zöldek. Annyira, hogy náluk már csak a fű zöldebb. Itt lenne a kiváló lehetőség, hogy mind a tízen kimenjenek egy erdőbe és fizikailag próbálják megakadályozni a fák irtását. A közösségi médián, az egyes párok által előadott duzzogás ugyanis csak egy valamit demonstrál: a cselekvési akarat hiányát, és a decibel politizálás langyos vizébe való elmerítkezést. Ami annál mélyebb, minél nagyobb pofája van egy pártnak amúgy a környezetvédelemről. Talán még az is előfordulhatna, hogy sikerül elindítani valamit. De legalább az ügy mártírjaként azt bemutatnák, hogy nem csak a fűtött, vagy most inkább hűtött képviselői székkel járó kedvezmények megszerzésében, és a fizetésük felvételében jeleskednek. Olyanok is, akiknek önerőből nem frakciója nem lenne, de egy „f” betű is csak valami egészen más, szaporodásbiológiai, fogalom kapcsán jutna.

Igen, lehet, hogy veszélybe kerülne az orcájuk hamvassága, a fenekük ütésmentessége. Bármi lehet, és az ellenkezője is. Még az életrajzát bemutató film alapján is elverték párszor. De talán még az is hozzájárult a népszerűsége növekedéséhez, a tömegbázisa kialakulásához. Amit talán az is befolyásolt, hogy neki volt jövőképe. Volt egy elképzelése, hogy honnan hova szeretne eljutni, és honnan hova szeretné a kisemmizett, megvetett, lenézett tömegeket eljuttatni. Most divatos szóval volt víziója. Nem tele, hanem jövőképi. Ellentétben azzal, hogy a hazai közszereplőknek még vízilovaik sincsenek. Csak a bőrük. A pofájukon. Holott, mint egy valamikor népszerű film címe is sugallná. a vízilovakkal még csak lennék. Talán egy vízióval, is. Inkább, mint a mai magyar politikai VIP-válogatottal… Amúgy igen, elvárnám, hogy mutassanak fel személyes értékválasztást, majd e mellé egy személyes kockázatot is vállaló kiállást. Akár szervezzenek tüntetést. Ne a jól megfizetett langyos vízben várják meg, amíg valakia maga amtőr módján szervezni kezdik, majd menjenek oda beleugatni valamibe, amiért semmit se tettek.

Miközben elképzelem azt a függetlenségi mozgalmat, ami Gandhi munkássága alapján bontakozott volna ki akkor, ha egy kocsmában ülve agitál, és morog az egybegyűlt alkeszeknek. Miután felvette a birodalmi parlamentben a fizut.

Ugyanakkor az is nyilvánvaló, hogy a vérgőzzel ballibsiző neofita decibelorbanisták, a Fideszre szavazók, a Fidesz tagsága, illetve elvbarátaik nem akarnak kirándulni, erdővel borított dombokat nézve pihenni. De nem csak ők, hanem sokadiziglen a gyermekeik, unokáik sem. Ugyanis az ő tiltakozásuktól sem hangos a közélet. Pedig arrafele talán még inkább lehetőség lenne a vezérüket lecserélni. Ha tényleg az ország jövője, a gyermeik, unokáik sorsa számítana nekik a pofázáson kívül. Nem csak a lengőnyelvű vezérsegg-nyalás.

113 hozzászólás

  • A történetet persze tovább cizellálja, hogy amit ma kivágnak az nem lesz még alkalmas tüzelőnek, mert nedves.
    Tehát teljesen nyilvánvaló, hogy a szociális érzékenységnek és az erdők tizedelésének semmi köze egymáshoz.

    Ugyanakkor, aki ilyen aszályos időben mély-talajt bolygat, az (f)idióta. Tehát bármilyen bolygatás baromság,mert ahol megbolygatják, ott még az altalaj is kiszárad. Ami a szálazva vágásnál, majd vonszolásnál is azt jelenti, hogy dominóeffektussal pusztulhat körülötte minden. Viszont mivel egy csemete elültetéséhez kb 1 köbméter víz kellene, majd a rendszeres öntözés ebben az időben, a fák pótlása sem több ócska retorika handabandánál.

    Így egyáltalán nem kizárt, hogy alapvetően néhány területet kinézett magának az oligarchia és fedősztoriként akát a százszorosát is tönkreteszik. Mert egy szál gyufát könnyebb elrejteni ezer gyufa között.

  • Még mindig jobb ha kivágják és feltüzelik, mintha valami vadkeleti titkosügynökök felgyújtanák.
    Mint oly sok helyen a Nagyvilágban, akik szankciókat foganatosítottak a Cár Továrisch ellen.

  • Már nemcsak a 10 milliónyi politikai elemző országa vagyunk, hanem a 10 milliónyi erdőgazdálkodás szakembere is.

  • „Ezek után, különösen a déli országok hajóépítéstől kopár hegyoldalait nézve nyilvánvalóan felmerülhet a kérdés, hogy akkor a mi a jó édes kurva anyjukért akarnak fát vágatni kormányzatilag tüzelőnek.”

    Sajnos erre most azzal a meghökkentő válasszal tudok visszaszemtelenkedni hogy, eddig is javában folyt a megélhetési spontán erdőírtás főleg megfenyegetett magánerdő tulajdonosok félelemből megtűrt kárára, melynek jellemző ismertető jele a -kényelmességből, de leginkább leszaromos szakszerűtlenségből- derékmagasságban kibarkálcsolt tuskók garmadája, melyeket olyan bájos tuskók produkáltak akiket még feljelenteni sem mertek! Ehhez képest a mostani kontrolált erdő pusztítás -mégha azt orbány találta is ki- már haladás!
    (Speciel szerintem ez most jó ötlet volt a barbár megélhetési ingyenmelegedési önkényeskedés ellen, mert így csak orbány állami erdei szenvednek károkat, legalábbis remélem, hogy a magánzók megússzák ezen krumpliszsák helyettesítő, szavazatgyűjtő jótékonykodások hatására!
    (Csak a félreértések elkerülése végett: egy deka erdőm sincs! 😀 )

  • Tokeletes indulatokkal teli tiltakozas!

    En ugy tudtam, h a tarvagasrol mindenki tudja, h visszafordithatatlan karokat okoz es tilos!
    O1g es bandaja maganvagyonabol majd igyekszunk helyreallitani!
    Hol van llles Zoltan?

  • Orsós Elemér
    2022 augusztus 11
    5:32 du.
    Csontváry Magányos cédrus!!!
    az egy 500+ éves CÉDRUS abból épített Agamemnon hajókat meg a többiek a Noéh Bárkáját egy normális méretű hajózható cédrus 3500 éves!
    annyi még nem telt el!

  • warrior
    2022 augusztus 11
    4:50 du.

    Erdőgazdálkodási jogszabályok eddig is voltak. Szó nincs arról, hogy eddig semmi, és ezért Orbánnak már legfőbb ideje volt szabályozni.
    Ahol pl. lazult és nem kicsit az a pótlási kötelezettség, a vágási hely és vágási forma.

    Aki aszályos időben altalaj-bolygatással járó beavatkozáshoz vegetációban ad támogatást az barom. Aki védi, az is.
    (Hivatkozhatnék arra, hogy egykori mezőgazdasági figuraként láttam már növényeket, de szerintem a fentiek belátásához nem kell csak általános iskolai biológia-tanulmányok)

  • Orsós Elemér,

    Nyisd ki a raktáradat a betörő előtt. Nem fogja leverni a lakatot. S persze nem a betörő ellen kell védekezni, a megfélemlítetteket megsegíteni, hanem legalizálni a betörést.

  • O1G.66
    11.6:07

    Mása és a zöldség-politika

    Nagyon jó, hogy „hol van Illés Zoltán” FidSS zöld államtitkár, aki,egy korábbi mélygarázs építés megakadályozása céljából még látványos Prométeuszként láncolta oda magát a Nagymző-utcai vén platánok egyikéhez, egy régi zöld(!)műemlék vas-WC mellett. 😀

    Aztán, miután Vezér, a Cipolla az általa a FidSS számára kisajátított* és addig birtokolt „z ö l d p á r t . v é d j e g y e t” hűbéri ajándék gyanánt . o d a a j á n d é k o z t a . az általa kiagyalt, Legyen Mása Politika Schiffer András féle álellenzéki kripto-FidSS kamu pártalakulat számára.

    Akkor, a még mindig lelkes zöld „védjegyőr” Illéstől egy szó nélkül vette vissza annak környezetvédelmi államtitkári megtisztelő címét sőt, s Őt magát is visszavonta egyfajta örök tartalékba, számára azóta sem adva semmi érdembeli címet és feladatot…

    Ennélfogva 13 éve minden környezetkárosító FidSS akciónál azt kérdezi ma is minden jóhiszemű naiv polgár, hogy „és hol van Illés Zoltán?” S tényleg! Hol van ? Hová lett Illés? 😀
    ˙

    .

    *Orbán egyszerűen kisajátította,senki nem adott neki zöld címet

  • ˙

    Szörényi-Bródy:
    O r b á n h o z

    „Csak annyit kérek
    Tőled, ha érted,
    Hogy ne vágj ki minden fát”

  • Szeretem olvasgatni a liberálisok és a baloldal rémhíreit, és jajongásait. 🙂

    Üde színfoltot jelentett Bokros Lajos államcsőd víziója, miközben az ország devizatartaléka 34 milliárd euró. Ebben benne a 94,5 tonna aranytartalék, ami arany értéke az orosz-ukrán háború miatt emelkedőben.

  • Jah, és az akác vizesen is ég, meleget is ad. A magyar erdők negyede akácos, 1990-től az új telepítések fele szintén akácos. Úgy tűnik, ezt a Magyarországon nem őshonos, és kimondottan invazív fafajtát az akácmézen kívül másért is felhasználja az erdőgazdálkodás. Talán a meglepően gyors növekedése miatt a legkönnyebb pótolni, ha kivágják tűzifának.

  • Van, ki elhiszi, hogy Magyarországon erdőket fognak tarvágással kiirtani tűzifának? Bükkösöket, tölgyeseket és hársfaerdőket? Kivágnák a Debreceni Nagyerdőt, amit 1939-ben nyilvánítottak védetté? Van, ki ezt komolyan gondolja? Hatalmas gyűlölet éghet benne a Fidesszel és Orbánnal szemben, aki komolyan gondolja!

  • warrior
    2022 augusztus 12
    7:20 de.

    Ez az olajszökitös emeszempések egykori könyvelöje ugy vágyik már egy ujabb Bokros-csomagra
    Nagyon viszket a tenyere – nem is tudom melyik a babona szerint, a lényeg, hogy az amely szerint ujabb kis zsebpénzt teremhetni neki a konyhára

  • A magyarok bizonyara bagot sem adnak az ecologiai pusztitasok ugyuein, sot meg a canadi foszerkeszto is torli minden vilagerdeku megjegyzeseket azon.

    Pedig tagadhatatlan hogy a jelen vilag termeszeti korulmenyei, amin minden eloleny lete alapszik, az nem sok erdeklodest mutat ottan.

    A Fold athmosfpheraj egyre tobb es bott oxugent veszit a vilagurbe.

    Az u.n. klimai valtozasok elhalgathatalanul sulyos problema Europaban is.
    Kb. 10–15 napja 1500+ europai egett meg az erdotuzekben, Portugalto, Francia, Gorog orszagoik.
    Hasonloan eszak-amerikaban is az evek-evek utanni szarazsag, oriasi homerseghletek sok es sok ezer merfoldnyi erdiket pusztit, s az ottan alakok letlehetosegeiket is.

    A tengerek vizei allandoan melegednek, s a tengerszintek emelkednek.
    A Foldon MINDEN tengerparti varos azonalli sulyos problekkal alnak szemben, amire gyors es olcso megoldas nem letezik.

    AzAmzon eso-erdok percenkent pusztitva szantofold nyeresek erdekeben.
    Az Amzon eso-erdok a vilag LEGnagyobb oxugen segitoi.

    A foldfelszintje naponta tobb es tobb beton es asphatlt takatja.
    Persze egyre tobb es tobb emberileny kovetel lte-terulketet, de azt a Termeto mar regota NEM teremt.
    S az emberiseg nem mutat lassulast tomeg-szaporodasaban.

    Leszunk majd igen hamnarosan mint a Mars???
    Mennyi idejig leszunk kepesek a jelen korulmenyekszerint letezni ezen a Foldon?

    Az osi-profetek azt lattak mar ezer-evekkel ezelott.

    Na es az Orosz hoditasai Ukrajnaban, eg Europa leg-nagyobb atom-eromuve.
    Az I.A.E.A. csak remenykedik hogy az atom-magja nem fog aldozata lenni. Annak persze milliok lehetnek majd aldozatai.

  • Minden eccologiai alanyon tett hozzaszollasok eltunnek azonnal.
    Vajon miert oly ellenzett tema az a szerkesztosegnek????

    Ami Mgyaraorszag jelen eccologiai korulmenyeit mutatj ,az hogy nem regen a Karpat-medence egy „everglade” volt, sot meg a bevandorlo Magyarok is Cyprus erdokkel talalkoztak a mai Hortobagy-fele alacsony sikakon.

    Na de „ki mit vet azt arat”!!!!!

  • WARRIOR:

    Csermanek (Kadar) Jani eledta Magyarorszag arsanytartalekank a meglelevo maradekat az adossagait fizetni a nemet bankoknak.
    Abbol elevztetek a volt „Kadar gulyast”!

    A mai allamburokraciatok a kozgazdasag termekeinek felet a burokracia hizlalasar kolti.

    Nem is emlitve hogy mai is az allami vallalatok 2/3-a veszteseggel mukodik, mint a multban is a socialista veztes alatt.

  • Succubus Lilith

    Hehehe… latom a magyarazat mar nem eli tul a cenzurat, de olyan marhasagokat be lehet irni, hogy a nedves fa nem eg. Ennelfogva, gondolom az erdotuzekrol adott hirek is mind hazugsagok.
    Na meg amikor Edmontont ellepi a fust nyarankent, amikor parszaz kilometerrel arrebb eg az erdo, akkor is hiaba erzem az ego fa tipikus buzet, nem az erdo eg, hanem a talaj.
    Ami kiszarad, ha megbolygatjak. 🙂

    De legalabb jokat lehet rohogni a szakertoi velemenyeken.

  • Succubus Lilith

    Ebbol mennyi lehet igaz?

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    Orbanini . f a v á g ó . kapkodása révén végre tisztázódott, hogy a Kárpát-medence tahó géniusza mija francért is hívta meg magához Jair Bol son áró brazil favágó és erdőfelégető tábornokot

    A Hungaro-Führernek ugyanis használható adatokra volt szüksége a maga NER nevű, tervszerű országromboló programján belül az erdőpusztás leghatékonyabb módszereire, hogy praktikusan ő is szembe állíthassa az ökonómiai szempontokat az ökológiaiakkal, persze feltétlenül az utóbbiak kárára, mint tette ugyanezt a visszalépést évekkel korábban a drog elleni kontraproduktív harcában „felszabadított” házi-pálinkafőzés oltárán óriási sikerrel az egymillió alkoholista országában, Magyarországon.

    TUDNIILLIK
    Bol son áró hatalomra kerülése óta eltelt három évben évente 75%-kal több őserdőt vágtak ki – a „gazdasági” erdőégetésről most nem is beszélve – mint az előző 10 év átlagában.
    Ez év áprilisában közvetlen a budai Karmelitában tett nyájas találkozó után a felcsúti vagány tiszteletére mindjárt 1000 négyzetkilóméter (1% Magyarországnyi amazonasi őserdő) lett kipusztítva.
    ˙

    Bol son aro, mint szintén szélsőjobboldali magyar kollégája is arról nevezetes, hogy semmibe veszi a globális ökológiai katasztrófa erdőirtások okozta, majdnem kizárólagos okait, biológiai forrásait, különös tekintettel a Föld tüdejének számító amazonaszi dzsungel módszeres(!)iparszerű pusztítására.

    Orbán, mint zsák a foltját tehát jó társat talált Bolsonáró bajtársban, a föld légkörének tönkretételében végzett „kis ország nagy kár” tarvágó akcióját igazoló, és alátámasztandó tőkés bűnszövetségben.

  • „Kiszolgáltatottság és fagyhalál Magyarországon”
    2016 január 1 12:23 KMH cikk
    A megvert baloldalnak tökmindegy mi és mikor történik, lényeg a félrevezetés és pánikkeltés. Ami ugye minden választáskor bebizonyosodott, hogy nem egy nemzetépítő gondolatkör.

  • „tisztelthölgyeimésuraim”
    2022 augusztus 13
    3:06 de.

    A SZEMÉT ÉS ALJAS HAZUG MOTIVUMBÓL EREDÖ ÁTKOZÓDÁSAID REMÉLEM VISSZASZÁLLNAK RÁD
    SOHASE LEGYEN ENNÉL NAGYOBB ÖRÖMÖD AZ ÉLETBEN
    – TALÁN TÁJÉKOZÓDNI KELLENE ELÖBB A HELYSZINEN, MI ELÖTT PRIMITIV MÓDON POCSKONDIÁZOL CSIPÖBÖL, MERT ATTÓL JÓL FEKSZEL AZ ELVTÁRSAKNAK – REMÉLED A KOCKACUKROT?
    MEGSZOKTÁTOK AZ ELVTÁRSAK VILÁGÁBAN A KOMCEPCIÓS VÁDAKAT
    HA SAPKA VOLT RAJTA AZÉRT, HA NEM MEG AZÉRT
    GYOMOR KELL HOZZÁD – DE IGEN ERÖS

  • „tisztelthölgyeimésuraim”
    2022 augusztus 13
    3:06 de.

    Ugyan álnok hamiskártyás bejegyzésedre elözö fentebbi reagálásomat semmiképpen vissza nem szivom
    de elgondolkoztatott
    Lehet, hogy erre igen az a mondás, hogy „…. nemzörög a haraszt, ha …..”
    lehet hogy az orbán valóban ötleteket adott egyes portugál, spanyol, francia, olasz, görög illetékeseknek, hogy hogyan kell erdöt gyujtogatni?
    Nahát, biztos is, most esik le
    csakis a zorbán lehet az mögött is, hogy fél európát felgyujtották és erdöt égettek
    csak is szivbéli szeretetböl, hiszen a szegény Macaróni-fiu nyilván azért találkozott négyszömközt év elején többször is a zorbánnal, hogy ötleteket akart, hogy hogyan tudna több szóját termelni mint ezek a mocsok brazilok itt
    merthogy mocskok ám nagyon még az indiánoknak is megengedik, hogy szóját vessenek a saját földjeiken – ez már minden gazemberség netovábbja, ahelyett hogy hagynák öket éhezni rendesen, mint ahagy kell – ott a „kalitkában” (rezervátum) hogy tudnák öket mutogatni az arra járó nagy fehér idegeneknek
    a végen még nemcsak hogy tanulni fognak, hanem egyenesen számitógépet épitenek
    igen ott Manausban, az amazonas kellös-közepén
    Na ez hiányozna még!
    hogy nem dárdával vadásznak a halakra, és nem hagyják magukat az kigyóktól tisztességesen megpusztitani – na meg a maláriától, az igen, az már mindennek a netovábbja!
    nehogy már valaki ki merészelje találni, hogy a szegény szunyogakat is bántsa!

    szóval igy már érthetö a katalin elmökasszony látogatása is
    Nem, nem további repülöket jött megrendelni, meg egyéb üzleteket nyélbe ütni, hanem jött további technikákat ellesni, hogy az uniós „baráti államok” szegény vezetöit tovább tanithassa erdöégetésre
    több mint a felét már ugyan a nyáron leégették a szója vetés miatt – mindenek felett álló csodálatos macroni-vizió! – na de hát kell még mást is ellesni?

    mit akarsz még hallani?

  • warrior
    2022 augusztus 12
    1:45 du.

    Olvasd el a vonatkozó joganyagot… Sokat segítene ostobaságod ellen.
    Amúgy akác és társai kérdéskörét az eddigi szabályozás is lefedte. A jelenlegi pont azt takarja, hogy kivághatják a tölgyest, és akár akáccal is felültelepíthetik. Mondom, javaslom az olvasást. Segíthet.

  • Egy kis romantikus nosztalgia a nagyérdeműnek … ezekben a hazugságoktól és gyúlölködéstől vészterhes időkben:
    Ifjúságunk egyik kedvence volt (jó régen) a mély bibor nevű esztrádzenekar. Egy kedves megható történetet mesél el a clipp annak akinek van rá 6.20 perce…. Deep Purple – When A Blind Man Cries (Richie Sambora audio + Nuno Rocha video)

  • Ismét megtudhattuk: mindenki hülye, erdőügyben is – csak Andrews a helikopter. Nopláne, a törvényhozók nem szőrcsuhában, konyhai hulladékon tengetik nyomorult életüket felháborító. Amúgy az irigység felkorbácsolására ható politika igen népszerű a választók körében. Mindenütt a világon.
    Hogy végüis mi legyen az erdők ügyében? Kit érdekel? Hiszen a tarvágás ellenzői is pénzért (pfúj!) mondogatják terveiket észszerű erdőgazdálkodásról, a környezet megóvásáról! Nehogy má” olyan bonyolult kifejezésekkel kelljen kínlódni, mint erózió, meg klímavédelem. Nem fér az az eccerű választó fejébe!
    Jelzem, a népköztársaságokban elvileg ingynes volt a képviselőség- csak a hatvanas évektől kaptak csekély költségtérítést.

  • Rodeio

    ez a német – igaz kopasz, ami engem nem zavar, az enyém hosszu csak fehér sajnos – szóval a Caio németország közepéböl készit videókat, amolyan napi helyzetjelentés egykori brazil barátoknak – nem jornaliszta, érdek nélkül – mint nyugdijas egykori kiküldött (valami mérnök, braziliai német gyárban) jó nyugdijjal – tehát amatör
    szóval lehet ellene szólni, de talán mégis csak az utca hangja

  • BENDEGUZ
    2022 augusztus 12
    3:19 du.

    ülj nyugodtan vissza az iskolapadba, hátha eljutsz ujra ahhoz a fejezethez, amiböl megtudod, hogy 12 ezer évvel ezelött a kárpátoktól északra jégtakaró fedte európát!

    a hortobágyról meg annyit, hogy szikes puszta volt már a honfoglaláskori idök elött, töle északabbra a nyirségi futóhomok, töle keletre pedig lápvidék

    igen a kunság is füves puszta volt, söt a kiskunság egésze futóhomok
    talán nem tünt fel, hogy a rómaik egyáltalán nem is foglalkoztak a területtel soha?
    Mikor még Brittanniát is meghóditották?
    azért az alföd csak közelebb volt, nem?
    Vagy csak ennyire tudatlannak tetszik lenni, hogy még azt sem bírja felfogni, hogy a rómaik számára haszontalan területet jelentett …
    Csakis tudatos rosszindulattal, aljas ártó szándékkal lehetett mindazt leirni amit irtál a fenti bejegyzésedben
    mintha nem tudnánk, hogy a MAI magyarország nagyobbrészt az egykori Nagy-Alföld térségéböl és az egykori pannon területekböl áll, amely utóbbinak az erdeit viszont már a rómaik is serényen vágták, nem véletlen, hogy komoly szölöültetvényeket is telepitettek
    Csak zárójelben, nem is beszélve az egykori Transzilvánia fontosságáról, amely viszont már tartootak is az utólsókig
    Szilvánia = Erdöség
    a Te szövegeid egyre inkább csak néhány eszelös beképzelésen alapulnak – javaslom inkább irjál a floridai erdöirtásokról

    kimásolod ide az aktuális Cnn-kommentárokat

  • Vicces amikor a megvert baloldal pánikkeltéséről elmélkedik egy fajeméletű neonáci.
    Egyáltalán vicces, amikor az így meg úgy megvert baloldalt emlegetik, és közben Orbántól Novákig a teljes fasiszta bagázsnak csokicsíkos a kisgatyája tőle.
    Valószínűleg azért, mert pontosan tudják, hogy ha nincs egy bedrótozottan feléjük lejtő választási törvény, akkor a 64vármegyés senkikkel együtt sem lennének sehol.
    Az a helyzet, hogy fostok. Rohadtul fostok. Ezért önmagatokat erősítitek a hangoskodással, mint árva gyerek a sötét szobában.

  • Succubus Lilith

    charlie 2022 augusztus 13 3:36 de.

    ” A megvert baloldalnak tökmindegy mi és mikor történik, lényeg a félrevezetés és pánikkeltés. Ami ugye minden választáskor bebizonyosodott, hogy nem egy nemzetépítő gondolatkör. ”

    En drukkolok nekik, nehogy abbahagyjak. Igy legalabb sosem lesznek megvalasztva.

    Bar… ha Bendeguz is indulna, belole kivalo miniszterelnokjelolt lehetne.
    Semmilyen nyelven nem beszel, ha hazudni akar sem ertik mit akar mondani, es sokan talan ugy gondolnak, hogy „ez legalabb nem csak jatsza a hulyet” es ra szavaznanak.

  • warrior
    2022 augusztus 12
    7:20 de.

    Eleinte azt hittem te egy normális,
    bár kissé jobboldaliasan gondolkodó akárki vagy.

    De mostanra azért
    (mint edig minden idepofátlankodó náciról)
    rólad is kiderült hogy csak egy kis büdös náci csíra vagy.

    Borulj bele a Neocharlie hátsójába.
    Ő legalább a kezdetektől fogva nyíltan
    hangoztattja hogy bizony ő egy Hitler-fan.

  • talalom
    2022 augusztus 13
    10:49 de.
    „Ismét megtudhattuk: mindenki hülye, erdőügyben is – csak Andrews a helikopter.”

    Mondanám, hogy szar ügy, de alapvetően mezőgazdásznak képződtem.
    De ettől eltekintve érvelned is sikerülne, vagy csak a személyeskedő hülyeségre telik?

    Értem, hogy rohanó világunkban egyre nehezebb lehet konzisztensen fogalmaznod a vörös köd mögül. Azért megtennéd, hogy megpróbálod 3, na jó legyen négy, egymással is összefüggésbe hozható mondattal leírni, hogy mi a fax bajod van a cikkel? Bármi, a demagógtól a szakmaiatlanig terjedő skálán. Csak ne hányaveti címszavak, hanem Demagóg, mert…. Szakmaiatlan, mert… Valami.
    Nem kell egyet érteni. Miért is kellene. De juss már el kérlek odáig, hogy a mivel és miért nem értesz egyet is férjen bele.

    A pártok programjainál még elfogadtam személyes elfogódottságodnak, hogy Neked három odavetett blikkfang felér egy programmal, illetve az egyes pártok blikkfanggyűjteménye Neked megfelelt egy hatpárti árnyékprogram kompromisszumos cselekvési tervének. Hülyeség volt, de üsse kavics.

    De próbálj meg átemelkedni azon a korláton, hogy meglátod, hogy Andrew_s, vagy Simay Endre, és jön a vörös köd, majd írsz valami érvtelen baromságot.

    Köszönöm.
    (Chris, ha nincs kedved, ne engedd ki, de köszönöm, ha Margitnak akkor is eljuttatod. Egy alapvetően nem rossz tollú szerzőnél butaságnak érzem, ha elmegy a falig, majd lezuhan a vörös köd, és egy nagyot lép előre. Bele a falba).

  • Geyza
    2022 augusztus 14
    7:18 de.

    Viszont egyből tudtam, hogy te egy gennyes alak vagy, akinek túl nagy a pofája.

  • Succubus Lilith

    Gabriel 2022 augusztus 13 9:03 de.

    ” csakis a zorbán lehet az mögött is, hogy fél európát felgyujtották és erdöt égettek ”

    Hat persze! Regebben a zsidok okoztak a vulkan-kitoreseket, foldrengeseket es a cunamikat, de ez mara megvaltozott, ma mar a Zorban hibas mindenert. (Mellesleg a Zorban ciganyzsido, vagy zsidocigany… gondolom errol meg nem hallottal!) 🙂
    Itt ezt (egyelore) meg nem irjak az elvtarsak, mert most meg nem korrekt politikailag. De nemsokara eljon annak is az ideje.

    SzundiMandi 2022 augusztus 13 9:33 de.

    Romantikus???????????????????????

    Andrew_s 2022 augusztus 13 7:54 du.

    ” Az a helyzet, hogy fostok. Rohadtul fostok. ”

    Mondjuk, ha elvtelen lennek nekem mindegy lenne, hogy Magyarorszagon mi megy.
    Hozzatennem, hogy most igazat irtal. Mint minden idosebb magyar, aki annak idejen elbitangolt en is surun gondolkodtam azon, hogy ha lenne eleg penzem hazamennek megmurdelni.

    Az egyik, ami meggondolando ebben a tervben a ket Nagy Orult, akik koze be van ekelve Magyarorszag.
    A masik, talan rosszabb, a jelenlegi ellenzek, amelyik csak husegesen kiszolgalni tud, lavirozni a ket orult kozott nem. Mikor honnan fuj a szel…

    Ha a ti udvoskeiteket valasztanak meg a magyarok tobbsege, ujra koltoznom kene vensegemre, ha hazamennek most.

    Bizony, toletek felni kell!!!!!!!!!!!!!!!

  • Succubus Lilith

    Andrew_s 2022 augusztus 14 7:19 de.

    A Margitkatol kered, hogy ne csak szemelyeskedjen, hanem ervekkel alljon elo. Az meg hagyjan, hogy – szerintem – a Margit nem a cikkre utalt…
    Inkabb azt emlitenem meg, hogy milyen a cikked. Mindjart az elso mondat:

    ” A neten se szeri, se száma a nagyon okos gondolatoknak, amik az orbáni vezetés lábon kihordott agyhalálának a fa-gazdálkodásával kapcsolatos. ”

    Itt az agyhalal, meg a labon kihordott helyett lehetett volna egy kicsit tudomanyosabb modon is fogalmazni, ha mar szakerto vagy a temaban.

    Amikor igy van bevezetve egy olyan cikk, amihez tudomanyos, de legalabbis elegge hozzaerto velemenyre van szukseg, akkor speciel az en kedvem el is megy attol, hogy vegigolvassam a formedvenyt. Mert ez az.
    Mar csak azert is, mert egy kisiskolas is tudja ma mar, hogy a clearcutting utan vagy a fat kitermelo ceg, vagy az allam, amelyik engedelyt adott a kivagasra koteles a helyere fakat telepiteni (attol fuggoen hogyan szerzodtek).

    Nem megsertodnod kene, hanem stilust valtanod. No es utananezni annak, amirol irsz, hogy ne irj butasagokat es ne vadolj masokat marhasagokkal.

  • Andrew, ” ..ha nincs egy bedrótozottan feléjük lejtő választási törvény, akkor a 64vármegyés senkikkel együtt sem lennének sehol..(mármint a jobboldal)
    Butaság, a méretes 2022-es bukás óta tömegesen megrendezett helyi önkormányzati választásokon még jobban alulmúlta magát a baloldal, gondolom nem fárasztod magad a számodra ijesztő eredmények olvasgatásával, pedig érdemes naprakésznek lenni. 🙂
    A „fosás” szó kissé meglepett, hisz köztudott tény, hogy az Orbán által életben tartott díszellenzék semmilyen veszélyt nem jelent senkire, lassan beöltözött fideszesek mennek majd ellenzékiként tüntetni, mert egy száz fős demonstrációra sem vagytok képesek.

  • Succubus Lilith, 🙂 „ha hazudni akar sem ertik mit akar mondani, es sokan talan ugy gondolnak, hogy “ez legalabb nem csak jatsza a hulyet” es ra szavaznanak” 🙂
    Talán Biden írkál ide Bendeguz néven…

  • charlie
    2022 augusztus 15
    2:58 de.
    A díszellenzék egy külön kérdéskör. Mint írtam megejtő ez a démonlány által meghonosított kollektív megszólítás. Amúgy kommunikációtechnikából pontosan tudni, hogy igen, aki ilyen kollektív minősítést alkalmaz az bizonytalan a dolgában, ezért látszatellenség látszattömegét generálja. Mert érvei nincsenek (neked sem igen vannak különben), vagdalkozik és fosik.

    Nálad külön kabaré, hogy az egyik oldalon az önkormányzati választásokra hivatkozol az ellenzéki szerepléskor, majd a másik mondatfüzérben közlöd, hogy csak Orbán és Orbán van, mert díszellenzék, stb.

    Mi lenne, ha első körön saját magaddal megbeszélnéd, hogy akkor díszellenzék, és az önkori választás sem több, mint a színjáték része, vagy a tényleges ellenzék leszereplése. Esetleg Ádám első szeretőjével is megbeszélheted. Szép pár vagytok.

  • chalie;

    Biden legalabb buszken is, de most irt-ala egy masik 3/4 trillio dollaros koltekezest ami fokent az eccologiai vedelmere van cimezve, de mit tesznek maguk az europaiak,fokent a magyarok azon celon?

    Lilith;
    Maga a tej Calcium tartalman aggodik,de nem a SO es CUKOR hozzadasan az uzletekben arusitott tejben.

    MIND az egyhazak eszaka-ameirkai benszulott elhunyt gyermekek esetein rikacsoloknak;

    Amig keptelen vagy a multba-visszaterni es a mult vetkeit hibatalnna-tenni, minden rikacsolasotok ertelmetlen idotoltes.

    Inakbb tanulj a mult vetkeibol, s cselekedj azon hogy az soha ismet nem tortenne.
    Mint a haboruk, verontasok, gyilkossagok es mindenfele embertelen tettek vilagszerte az egesz emberiseg ellen, ami tortenik vilagszerte percenkent milliok ellen.
    Sot ahoz ti buszken hozzajarultok amig azt magasztaljatok sorraitokban megallasnelkul.

    Vajon azon miert mindeg neman maradtok ????!!!!!

  • Mind azokhoz, akik a „profit”, jovedelem, ill. a munkaeredmenyet vadoljak allandoan a „kizsakmanyolas” allitasaval.

    Nem volt eleg szamotokra bagokert dolgozni „normak”-ban, mint a havi 900 Forintos fiztesert, amig egypar cipo ezer Forintba kerulet, s egy jobb minosegu cseh-szlovak cipo meg 3 ezerbe.

    Persze a kenyer 1 Fornit 60-ert volt , amig kozel 3 forintba kerult eloallitani.
    Meg a 2 Forintos kolbasz, ami igen izletes es volot mert fokent marha-hust kevertekbele, de 5-6 Forintba kerult eloallitani.
    Azert volt keptelen az imadott Nepkoztarsasaggotok fizetni a dolgozokat, mert az allami vallatok, sot meg a magasztalt „sikeres TSZ-ek” is vesztessegen mukodtek, amit az allamnak szukseges volt valahogyan, ill. valahonnan helyetesiteni, persze csak a dolgozok munkaiert nem fizetni.
    De azert ment tonkre minden kenyszer kozgazdasag.
    Hasonloan a Cubaiak is 60-ev „sikeres szocializmussa” utan jegyre kaphatnak babot es rizst,stb.

    Ma, Kina kozgazdasaga a proletardiktataura altal igazgatva, de a „kapitalista” kodszereket probaljak kedvelni.
    Azert kozgazdasaga az igazi „yo-yo kozgazdasag.
    Az 50 centes munkabereken jovedelmezik azt a USA-ba szallitani.
    De ha a Congressus az Alkotmanyt betrtana (Article I,Section 80 az az vamot kezdne, Kinaban egy het alatt 200 millio munkanelkulli lenne.
    S akkor mi tortenne ottan????

  • KEREKES;

    Vajon miert az EOCEN-idore megy vissza, miert nem a kejelen allapotokrol beszelsz?

    Nem szukseges az ‘erdoket gyijtogatni’, azok egnek vilagszerte az egyre novekvo szarazsagok es novekvo homerskeletk miatt, mert elpusztulnak meg az eges hianyaval is.
    Persze ami keves erdo letezik europaban.De a helyzet vilagszerti.

    Mar ket-hete nem volt eso Floridaban, amikor ez az esos-idoszak, s esik naponta.
    De egy ket-ezer merfoldes homok-felho az uton a Saharabol.
    Persze nem is oly remes regen a Sahar is erdo volt.

    S az egesz vilag, ertve a Fold felszintje annak az elekrulheteln allapotat koveti, az emberiseg tomeges szaporodasai es pusztitasim alatal.

    Vajon miert maradtok nemak mindeg dolgokon ami segithetne az emberiseg letet es jovojet?

  • Mind az allanado KIZSAKMANYOLAS allitoihoz.

    Mar parszor tettem a kerdest azon ertelmes perbeszdet kezdeni, amikor tettem fel a kerdeet, hogy ha a pek, a hentes, a fogasz, a fodrasz, stbk. szolgatatasaikat vagy termekeiket vasarolod, KI a KIZSAKMANYOLO , a termelo szolgaltato, vagy a fogyaszto???

    Miert senki sem hajlando es kepes azt ertelmesen megvitatni????

    Miert allandoan az atkozodo ocsarkodasok azon?

    Allitasitok alapjan nem letezik jogotok vasarolni, vagy alakalmazni masok munkainak vagy szolgaltatasaiknak eredmenyeit!

    Kepesek lennetek azt belatni?????
    Igazan gyanitom!!!!!!

  • Egy masik alanyon, ha a foszerkeszto engedne azt most itten?!

    Akik a teremtes elevet ocsaroltak es az elekpzelet evolucio eleveit vallasosan hisznek.

    Valijaban nincsen „ket igazsag” am.
    Igazsag az csupan egyetlen lehet, de mi az, az a kerdes.

    De letezik am tobb es sok feltetelezes, elmeletek, amik bizonyitatlanok.

    De a kerdes melyik logikusan lehetosegre vezetoket mutat.
    Mint a Vilag-egyetem , sot a szerves elet eredte ezen a Foldon.

    HEXAdeker hozta fol a Galapagosi fincsek eseteit.
    De a fincsek csoreinek es tololaiknak valtozasait, ami idoszakonkent valtozik, habar minden nincs ugaynazon eredeti fincs marad fajilag.

    A Cornell egyetem orvosi karanak kutatai bizonyitottak mar evtizedekkel ezelott,hgoyaztr egy enzyme (calcium inhabitor) okozza az evaszakok ,ill. taplalekaik valtozasaival egyenloen.
    Wikipedian az talalhato!!!

    De a kerdesem volt, hogy
    vajon mi ero, hatalom, kepesseg okzohatta volana ugy a vilagegyetem mint az eleolenyek letrejotett.

    A fizika leg-alapvetobb torvenye az OKOZO es az EREDMENY torvenye.
    Okozo ero hianyaban semmi nem tortenhet, semmi nem mozdulhat, sem kemiai sem fizikai sem szerves.

    Vajon mi kozozhatta volna a Nagy Robbanast, ill. a cosmic-atom letrejotte is?

    Maga Darwin dilemaj volt a Betlehem csillag nevu Orchidea.(Ornithogalum Sesquiaile pioala) madagasakaron.
    Aminek az Evulaja a 30 cenrimeter melyen van, s semmi lepke, bogar, nem letezett 30 centimeterews probescus-al.
    Legalabb is Darwin eleteben senki nem latott azt.
    Csupan 21 evvel Darwin halala utan lett egy lepke (Lepidoparea) feltalalva, ami persze csak ejszakai-letu, de az az eggyettlen eloleny amely kepes 30 centis felgyuruzott (mint az ora-rugoja).
    De Drawin halal-biztos volt hogfy letezett egy megtermekenyito leny azt tenni.

    Tehat nem a veletlensget a semmi alatl, hanem a ‘tervezett teremtes’ elvet hitte Darwin.

    Hasonloan a SANNA- viragait csupan egy-hangya fajta kepes megtermekenyiteni. Ami nem a nagymereto ‘carpenter-ants’, hanem csak egy kisseb ‘Fire-ants’-al-faja.
    Maskent nem letezhetne semmifele noveny a Foldon, mert minden noveny osidokota kihalt volna.

    Darwin onmaga ellenbizonyitotta sajat feltelezeset meggyozodese alatal, s nem tevedett am!

    Ugy a fincsekre is lett a valosag bizonyitva amin Darwin elekpzelese hianyos volt, az akkori tudatlansaga miatt.

  • „…a cselekvési akarat hiányát, és a decibel politizálás langyos vizébe való elmerítkezést.” – ez csak egy idézet Andrews-től. De százat is hozhatnánk, amelyben a magyarországi ellenzéket gyalázza. Megvették őket -írta le számtalanszor, anélkül, hogy konkrétan megjelölné: kit vett meg ki, és mennyiért. Ez a céltalan, dühödt csapkodás, ami a legszilárdabb támasza minden autark, zsarnoki rendszernek. (A baloldalinak is.)
    A „vörös köd”-öt nem egészen értem. Hacsak nem arra vonatkozik, hogy többször is kijelentettem: meglehetősen szilárd a szabadelvű, baloldali, szocialista meggyőződésem. (Elég sokat, éveket tipródtam, amíg emellé tettem le e voksom.)
    De hagyjuk a személyeskedést – erre kérem minden beszélgetőtársamat. Úgy látszik, belefáradtunk a bajokba: járványba, háborúba.

  • Ajánlok egy témát, ami összefügg a tüzifával, energiával, a Földünkkel. Azt állítom, hogy a legolcsóbb energia az, amit fel sem használunk. Vagyis a takarékosság. A Főkolompos és tettestársai főbenjáró bűne,hogy erről szót se ejt -, sőt leállította pl.a lakóépületek szigetelésének programját, a fűtési rendszerek korszerűsítésének támogatását. Holott a fa a legrosszabb hatásfokú tüzelőanyag – még az ún keményfának (bükknek, tölgynek)is hamar kihuny a parazsa: nem tartja a meleget. Nem beszélve arról a sok százezer panellakásról, amelyiknek kéménye sincs. Persze a telepi iskoláknak sincs – miről beszél, amikor a közintézményeket akarja gáz helyett fával fűteni?!
    12 évet – most már 16-ot kidobtunk az ablakon egy kapari bugris áfiumának bedőlve.

  • Andrew_s
    2022 augusztus 14
    7:19 de.

    A mellékelt beirásod szerint Te már régen átlépted azt a bizonyos falat, amit valamikor etikusnak lehetett hivni …
    Azt hogy nem most szálltál el, az már rég tudható

    De legalább kérj bocsánatot Margitkától, ha még maradt benned valami becsület

    P.s.
    csak hogyha olyan érthetetlen lenne: irhatnál akár e-mailban, messengerben és még számtalan egyéb módon a Margitkának
    tudom én, hogy minden különleges tehetséggel megáldott artisztikus személyiség rettenetes érzékeny, hisztériás és kezelhetetken …
    azért ha lehet próbálj meg disztingválni – engem szidhatsz bátran, van hozzá hátam (már mondtam nem?)

  • andrew „a másik mondatfüzérben közlöd, hogy csak Orbán és Orbán van..”
    Nem igaz, Orbánnak csak a hatalomtechnikáját dicsérem, sajnos nekem túl liberális, atlantista és sokszor gyávának is bizonyul az én mércém szerint.
    Az önkormányzati ( és egyéniben is ) választásokon sorozatban nyerő, ténylegesen baloldali, választóit szerető Tóth Józsefek lennének az ellenzék soraiban, nagy bajban lenne a Fidesz.
    Érdekes, hogy ennek a hapsinak sosem lehet elcsalni a választásokat, befeketíteni a médiában, letolvajozni stb.
    Erről kéne cikket írnod, hogy miért nincs hiteles egyéniség a baloldalon.
    Persze a hamis tarvágás se rossz.. 🙂

  • Succubus Lilith

    talalom 2022 augusztus 15 6:38 du.

    ” Holott a fa a legrosszabb hatásfokú tüzelőanyag … nem tartja a meleget. ”

    Egen, de ma mar tobb erdekes modon lehet hot tarolni, sot meg a fust hojet is fel lehet fogni, tarolni, es aztan kesobb felhasznalni. Mar nem a kozepkorban elunk.

    ” Nem beszélve arról a sok százezer panellakásról, amelyiknek kéménye sincs. Persze a telepi iskoláknak sincs – miről beszél, amikor a közintézményeket akarja gáz helyett fával fűteni?! ”

    Nem lehetseges, hogy nem annyira hulye, mint ahogy te azt kepzeled, es esetleg mashol akarja hasznalni a fat, hogy ott, ahol nem lehet a fat hasznalni legyen eleg gaz, vagy aram?

    ” 12 évet – most már 16-ot kidobtunk az ablakon egy kapari bugris áfiumának bedőlve.”

    Megerdemlitek egymast a Bandival.

  • Bendegúz
    8.15.2:23

    Viszonylag rég ismert jelenség a szupernóva robbanás, amikor egy extreme nagy tömegű csillag saját tömegének a nyomása alatt szétrobbanva anyagát szanaszét szórja az űrben. Egy ilyen, vagy hasonló is magyarázhatja az ősrobbanás jelenségét.

    A milliárdszám létező galaxisok középpontjaként, mint a mi Tejútunkban is egy-egy ún. fekete-lyuk hiper-tömegének hatalmas gravitációja tartja egyben az adott rendszert s amikor két ilyen spirális csillagrendszer egymás vonzásába kerül, már nem először a kozmoszban két központi feketelyuk egymásba kapaszkodva szuper csillaggá egyesülve felrobban. STB STB…

    Egyszóval annak az úgymond „ŐS-robbanásnak” kellett némi előtörtének is lennie, hiszen
    „anyag semmiből nem lesz és nem vész el, legföljebb átalakul”.

  • Succubus Lilith
    2022 augusztus 16
    9:06 du.

    A fatüzelésü hötárolás bizony nem olyan modern dolog
    ugy hivják, hogy cserépkályha
    amugy a cserépkályhába lehet installálni vizforraló egységet, aminek vizét boylerban tárolva egész modern melegvizrendszert lehet üzemeltetni

    szóval csak hasznáni kell a „természetes” inteligenciát, vagy másszóval a józan paraszti eszet, aminek itt annyi „természetes” ellensége, gyülöje találtatik
    csak hallgasd ahogy parasztoznak, cigányoznak, náciznak
    persze valamennyi PHD-val – vagy akár több diplomaval
    Mit jelent a diploma szó magyarul?
    OKLEVEL = OK LEVÉL
    vagyis egy levél amit valamilyen okból valaki autentikus személy kiadott

    olyan ez mint a VVV-system
    Vak Vezet Világtalant Rendszer
    vagabundok gyülekezetének vezérürüje nyilatkozatot ad ki, hogy egy jelölt megfelelt a kritériumaiknak, amiket elvárnak töle, hogy diszes bandájuk tagja legyen
    okleveles vagabundo – bizonyos „mester” iskolák és „mester”munkák teljesitése után doktornak(tanitónak) nyilvánittatik
    mik ezek a mestermunkák??
    excelencia gazembersegböl, hazugságból, intrikákból, mások gyülöletébél, besugásból, feljelentésböl, torturából ….
    folytassam?

    p.s.
    talán ennyi még belefér, hogy átmehet számodra mint egyéni üzenet

  • Succubus Lilith
    2022 augusztus 16
    9:06 du.

    természetesen a fenti okokon kivül számtalan okból kifolyólag kiadhato OK-LEVÉL (DIPLOMA)

    csak egy lehetséges példa volt a fenti (sajnos nem példanélküli, egyre gyakoribb bizonyos körökben)

    bármilyen szintü, szinvonalu egyesülés, csoportosulás kibácsájthatja a maga által kiötlött oklevelet/diplomát
    kezdve gittrágók titkos csoportjától, aranyhalászok, fácánvadászok, lepkegyüjtök, fizikusok, biológusok, vagy akadémikusokon át titkos lovagrendek csoportjáig bezárólag

    egy szerencsétlen többször sipitozott itt velem, hogy én nem tisztelem a diplomásokat, pedig hát talán nekem is van!?

    Képzeld el mit érhet az ilyennek a diplomája aki attól hogy egyet már kapott – hogy miért azt talán ma sem érti még maga se – de onnantól ömaga teljes bizonyossággal magasabb rendünek tartja magát, mint átlag halandó társa

    Most én attól tartsam magam magasabbrendünek hogy van egy pálinkafözö mesteri diplomám, vagy az épitész diplomámtól?
    Mást már nem is merek szóbahozni …

  • Elobbi vitaban egy hozzaszollo tette a megjegyzest,hogy az ‘USA-nak nincsen penze’.

    Gratulalaok, BRAVO, vegre egy valosagot allito megjegyzes.

    Igen, az uSA-nak nincsen penze, mert az Alkotmany NEM engedi a szovetsegi kormanynak a penz-verest, mint minden mas diktaturak uralkodoi a kozosseg erdekei elleneben verik a penzt.

    A USA a bankok, ill. a lakosssag penzet alkalmazz, s nem versenyez a szakertelemet gyakorlo bankokkal,ill.ellenuk.

    Minden bank az u.n. Federal Reserv System egyenlo tagja a letezo alaptokeje alapjan.Amit a Szovetsegi torvednyhozotestulet ellenoriz a kozosseg erdekeit vedeni.

    Hogy a feneben is kepzelik,ill. hagyujhatjak jova hogy pl. Orban a sjat hatalma alapjan lehetne a nemzet bankara????
    Ketsegtelenul mert mindenhatonak velik es elismeriki.

    Igen , a MNB-re hivatkozom, ami 100%-ban Orban, ill. hatalmanak a teljes iranyitasa alatt van.

  • A fenti leg-elso hozzaszollas azt ohajtana jelenteni,hogy Magyarorszagon maig is fat-egetve futik a lakasokat?
    Talan a kalyhacsovet kidugjak az ablakon?

    S a Karikas alatal velt eccologiai vilagszerti pusztitasokat csak ‘elkepzeles’-nek veli.
    Megdobbento!

    A vilag, ill. a Fold naponta melegedik es szarazodik, a termeszet szennyezesevel es pusztitasaval.
    Az athmosphera nem csak melegedik naponta, de az oxygen tartalma egyre nagyobb mennyisegben elillan a vilagurbe.

    A tengerek melegednek es a tengerszint emelkedik.
    A sarki jegek egyre gyorsabban olvadnak.
    A vilag folyoi csupan a magaslati teli-csapadekok eredmenyei.
    Annak hianyaval nem lesznek majd a vilag folyoi.
    A vizhiany mar is vilagszerti sulyos problema.

    De mind az az itteni Magyaroknak csak elekpzelt valotlansag, sot „troll”-sag nak velve.

    Remelve hogy csak az itteni ‘pufalykasok’ lennnek az egyedulliek akim azt velik ugy.

    SCHUMACHERLADY;
    Soraira reagaltam,de eltunt.

    A „tehetelenseg” ill. a Thermodynamic IV. torvenyevel allitana hogy NEM letezhetett u.n. kezdete a vilagegyetemnek, ill. OROKKE-VALO ,ill letezo volt?????

    A fizikai torveny persze azt is jelenti, hogy ami „letezik” annak kellet kezdetenek lennie, es fog „vege” is lenni valami formaban. Inkabb mondhato hogy valami modon valami massa fog alalkulni.
    Nem?

    Mi mast is bizonyithatna az ?????

    De a feltett kerdesem volt, hogy vajon mi lehetne annak az okozo-eronek, hatalomnak az erdete amely kepes lehetne mind azt okozni?
    Mert OKOZAS hinyaban nem letezhet kovetkezmeny!!!!!!

  • HA valakit is erdekelne a USA-ban a valasztasok eleotti politikai harcok, a jelen elovalsztasokkkal ma.

    A Demokrata Part egyedulli alanya (1) az abordalas,ill. a korlatlan magzat pusztitas, es
    (2) az Alkotmanyos fegyvertartasi jog korlatozasa.

    Amig az ellenzeki Koztarsasagiak, az egyszeru kerdeseik alapjan jelentos elonyokben vannak.
    A kerdesuk; „Are you better offf today than you were 2 or 4 years ago?”
    (Jobb az eletem ma ,mint 2 vagy 4 evvel ezelott).

    A kimutatas hogy a lakossag 69%-a a NEM-el valaszol.

    De mind a versenyzok kozotti harc csupan ,hogy kit tamogat Trump, vagy kit nem.

    Hat ev telt el miota a demokratak sikiertelenek Trump-ot a falhoz szegezni.
    Mas-fel-evetes oriasi osszeggu milliokat koltve a Congressus-i demokratak, az u.n. Januar 6-i esemnyeket uldoztek.

    Persze az is semmire ment, csupan egy feherhazban dolgozo 21 eves no tanuskodott, hogy Trump Jan.6-an a Congressus epuletebe ohajtott menni ,de nem ment, csupan a WC-re.

    Sok Jan.6-i tuntetoket sulyosabban buntettek mint az elso-foku gyilkosokat.

    De talan rettegve Trump befolyasat a valasztasokon, multheten Trump Mar-el-Lago-i lakasat kutatta az FBI.
    A jelentesek alapjan, betotek Trump pancel-szekrenyet es Malania
    also-nemu fijokjait is.

    Sok doboz iratokat elkobozva, soskuk ,allaitolag „titkos-dokumentumok” leve.

    De politikailag, tagadhatatlan hogy mind az csupan politikai ‘olaj lett a tuzre’ ontve.

    Nem csak a politikai ellensegeskedeseket, hanem a politikai eroszak tuneteit is mutattja, s a novekvo ellentallast, sot a fegyveres ellentallast is idezi.

    Azt talan az itteni hozzaszollok melleksnek velik, de a US valasztasok eredmenyei tagadhatalanul befolyasolja a vilag politikai, tarsadalmi es kozgazdasagi kovetkezmenyeit.

  • hexadodekaéder

    T.Bendegúz79

    Említi a galapagosi pintyek darwini esetét, és jegyzi meg, hogy úgymond azok is évszakonként változnak, mint a pintyek általában szoktak. 😀 Csakhogy ez a nézet csak ott hibádzik, hogy az egyenlítői Galapagosokon (szándékos a többesszám) nincsenek évszakok és az időjárás is egyenletes. Csak a távolság – volt – ami oly nagy, hogy meghaladja a galapagosi pinty röptávolságát. Így ezek a pintyek többé már nem érintkezhettek egymással.

    Tehát e szigetek D-Amerikától és az egymástól való távolsága néha többszáz, máskor ezer kilométert is kitesz és ez teszi a galapagosi pintyek csőrének evoluciós változatosságát, mégpedig a szigetek egymástól eltérő táplálálék választékához igazodva. Ergo alkalmazkodott a szigetek botanikai és biológiai, azaz táplálkozási sajátságaihoz, azokhoz amelyek a többi szigeten nem találhatók meg.

    Érdemes odafigyelni a galapagosi leguán sajátosan egyedi táplálkozási szokásaira is melynek egyedisége az, hogy az ottani sivár vulkánok körül vegetáló állat eredeti táplálékával felhagyva „kénytelen” volt a tenger alá merülve a víz alatti sziklákon megtelepedett egy helyi moszat fajra szorítkozni, vagyis csak ebből él, amely a leguán-világban is egyedülálló viselkedés, minthogy társaitól teljesen eltérően egyedül ez a faj vette fel a fél-vízi életmódot. Ennek során egyetlen mély levegővétellel lemerülve harapdálja vakarássza a sziklákon oly gyéren megtapadt sekély moszat réteget. Ennek során természeetesen rengeteg só kerül a szervezetébe, amelytől már odafönt, napozva úgy szabadul meg, hogy a sót vízzel együtt spriccelve köpködi szanaszét a nagyvilágba… Költése is sajátos, mert a tojásait az ezer méter mély omladozó vulkáni kráter alján a forró vulkáni hamuba rakja le.

    És hogy hogyan kerültek oda a pintyek és a leguánok ősei ?
    Erre könnyű magyarázatot adott a 40-es évek Heyerdal expedíciói, amelyeek bebizonyították, hogy tárgyak és kf. élőlények közlekedhetnek ezer és ezer kilométereket evező és vitorla nélkül is. A Galapagos szk. a Föld forró pontján ívesen, tehát nem egy egységben elhelyezkedő szigetcsoport. Így akár ugyanaz az óceániáramlat sem helyezi el hordalékát egyetlen szigeten, hanem azon, amely éppen az útjába esett.
    Az álomi óceániai kókusz-szigetek termő pálmái ugyanígy, a Délamerikai földrészről ugyanígy elsodródott termések leszármazottjai.

    Végsősoron az evolúciónak mindannyian „gyakorlati” . r é s z e s e i , fogjuk rá: mi is átmenetiek vagyunk, minthogy az ember is állandó külső hatásoknak van kitéve, csakhogy ezek hatásmechanizmusa . r e n d k í v ü l . l a s s ú . minek okán nincs is az az egyén, sőt embercsoport sem, amely képes lenne egy genetikai mutációt önmagán érzékelni.

    A mindig külső körülmények következtében, az egy-egy fajon belül bekövetkező minimális genetikai változás is csak akkor hat az egész fajra, ha az érintett marker az utódokra átörökíthető, arra érdemes reprodukcióra képes és használható, „praktikus” örökséget hordoz. Ha nem így van, akkor a természetes szelekció során az is elvész.

    Még egy példa az evolúciós
    Van egy vadlúd faj, amely a végtelen szibériai sztyeppén, amikor azt hiszi, hogy eljött az ő ideje, hosszú végtelen sorokban elindul dél felé gyalogmenetben(!) vándorolni… Tudósok megállapították, hogy a szárnyai még nem nővesztettek vándorlásra képes tollazatot. Aztán pár hét után kinő a szárnyuk és repülve folytatják a nagy utazást… Miért is?

    A Föld mágneses pólusváltása miatt, amely párszáz(?), v. ezer évebként következik be. A pólusváltás, az évszakok csúszását is eredményezte, ami időcsúszást jelent. Viszont e fajba évmilliókkal korábban még azt kódolta a genetika, hogy neki abban a régi, „a megszokott” időben kell vándorútra indulni, amikor a mágneses pólus még annak felelt meg. Ám közben a Föld-anya pólust váltott, de a libák agyi időgépében a régi, genetikai indulási parancs rögzült be, s elindulva sokuk bizony a pusztulásába gyalogolt, mivel a lábuk nem a hosszú gyaloglásra termett.

  • talalom;

    Ha kerdezhetnem ismet, bevallana hogy vajon miert a „baloldalisag mellett tette le a vok-sat”????

    Mit velt ellenkezhetonek az allam-hatalom, ill. a part altali korlatozatlan egyeni-szabadsag, lehetoseggel szemben ?

    Remelve, ezennel, mint soraiban is kerte a hozzaszollokat, amit Maga is betartana ez-alkalommal a „szemelyeskedest” ill. a „hazug”, „gonosz”, „gazember” megjegyzesei hianyaval?!

  • SchumackerLady
    2022 augusztus 17
    5:25 de.

    megzavarod a grizi állóvíz pocsojáját a kobakjában ezzel:
    az anyag- és energiamegmaradási törvénnyel!
    egyik kedvencem Rocco Mester a Fidélió-ból énekli egyetlen leányának aki bele van zúgva a dolgos de vagyontalan Pedrillo -ba: két nagy semmit összeadva semmi lesz az higgyed el…

    grizinek! ha már Beethoven is tudhatta, akkor grizi a legújabb múltban alig néhány csilliárd kilóméterre a semmi től balra talán felébred?
    a reményhal? addig is erdőírtás meg felégetés a Colorado folyó tegnap úgyis kiszáradt, most Gavin kormányzó demokratikus intézkedéseket foganatosít hogyan lehet a nincs vizet egyenlően elosztani, cauliflowerinnyában minden lehetséges… magic wand, rácsap és víz fakad $759 000 000 000 -ért bármi, még a semmiből is lehet valamit kihozni, persze demokratikusan!!! ezutóbbi a legfontosabb, víz nélkül büdös lábat mosni???

  • Succubus Lilith: „esetleg mashol akarja hasznalni a fat”

    Szerintem egyáltalán nem hülye. A magyar társadalomnak egy nem jelentéktelen része, aki hülye. Persze, természetesen semmi sem lehetetlen. Például fel is köthetné magát, bár ez – a második mondatomban említetett okból – semmit se segítene az országon.

    Azt viszont nem tudom, hogy azokban a városi közintézményekben, de elősorban a lakásokban, ahol anno gázfűtésre álltak át, hogyan lehetne a gázt fával helyettesíteni? A kisebb lakásokat elektromos árammal még csak-csak (legföljebb leégnek a kábelek), de fával…?
    Hopp, megvan! Minden lakó kap egy olyan nagy háti cipelőt, amiben valaha a szállítók cipelték le a pincébe a szenet és a fát, a megrakja kővel, a hátára veszi, és úgy rohangál a földszintről az emeletekre és vissza – biztos melege lesz.
    vagy – akinek nincs – beszerezhet egy-két nőstény juhászkutyát. Azok évente kétszer, tipikusan február-márciusban és október-novemberben úgyis tüzelnek”… :-))

  • ˙

    B’ol’son’aro
    igNobeldíjas
    a széndioxid
    brazil atyja

    https://raketa.hu/12-eves-csucson-a-fold-tudejenek-pusztitasa-bol

  • Cukihara
    .18.10:23

    Az IG.NOBELDÍJ-at a 90-es évek óta osztják a hülye, avagy használhatatlan és röhejes pályázatokra és ötletekre.

    B0ls0naro brasil elnök 2020-ban nyerte el a Harvardon.

  • Bendegúz79

    Kérdésére a válasz a 17.5:25-ös kommentem és különösen annak utolsó, összesítő bekezdése tartalmazza, átvitt értelemben. Tehát az . O K . ÉS . O K O Z A T . kérdésében ez az ERŐ . A . G R A V I T Á C I Ó , melynek HATÁS ÉS ELLENHATÁS jelensége még a mi Napunk belsejében is „dolgozik” és hat. Itt egy csillagon belül a nukleáris fúzió révén „fogyasztja”(el) önmaga anyagát jórészt hő, sugárzás és napkitörés formájában.

    Amikor csillagunk tömegének csökkenése már eléri a fizikai kritikus állapotot, azaz a csökkenő gravitáció miatt az ilyen csillag (lassan vörös óriássá növekszik, dagad miközben a saját naprendszerének bolygóit is magába olvasztva felemészti majd.)

    Máshol ellenkezőleg, pl feketelyuk(ak) vonatkozásában ha nincs jelen a magfúzió ahol CSAK A GRAVITÁCIÓ veheti át a teljes HATALMAT és az anyagtömeget oly sűrűvé préseli össze, melynek gravitációja hatványozottan növekszik odáig, mígnem saját súlyánál fogva a gravitáció kritikus nyomása az egészet szét nem robbantja…

    Ilyen körülmények között történhetett az az úgynevezett ősrobbanás is, ahol az OK is anyag, és az OKOZAT is az – egy másik minőségű matéria formájában – száguld sugarasan az Univerzum téridőjében, új kutatások szerint már lassabban. állítólag a teljes legyengülésig, akkor pedig minden visszafordul… És minden kezdődik elölről… 😀

    Csak azt nem közli senki, hogy ennek az ŐS szupernóva robbanásnak hol és milyen kozmikus koordinátában volt a centruma…

  • Rodeo11
    2022 augusztus 18
    1:35 de.

    csak mielött teljesen elszaladna a szekér – Brazilban az évi esözések és az azt követö hirtelen áradosok során sokszázan haltak meg – különféle idöpontokban és különféle területeken

    aztán van ahol itt hálát adnak az égieknek az esök miatt, merthogy az ugynevezett Serradó és Sertão vidékeken (szavannás területek – ahol több mint 6 hónapon át nem esik) most böséges esök hulottak – az esös évszakban)

    tehát kellene nézni a világ egyéb helyeit is
    tudom én hogy mint ahogy a béka is az ö helyi perspektivájából látja a világot – a nagy tömegeket is ezzel a metódussl könnyü áltatni, hisz miért tájékozódna a nagyvilágban?
    eleg neki persze a maga a baja

    Csakhogy:
    ERRE ÉPIT MINDEN HISZTÉRIAKELTÖ PROPAGANDA – ÉS NAGYON JÓL BEVÁLIK
    Még a mai világban is, amikor a világháló létezik
    de azon az éppen eszement világsztárocskákat és az aktuális módit (divat) amit követnek

    ERRE APELLÁL A MAINSTREAM-MÉDIA, A JELES KÖVETÖVEL EGYETEMBEN

    Most megtanulhatnak imádkozni. Imádkozni, hogy télen ne legyen eszelös hideg, ami a nagymelegek után általában beszokott következni
    Imádkozni, hogy valaki fékezze meg a Süsü dobzse-Lászlót – aki mindenre all-right-ot mond, amit a haborus héják és a pénzvilág hiénái kitalálnak
    persze a „Nagy-vadász” fiacskája mindenben benne van nem nyakig, hanem testül-lelkestül
    A világ meg torkossá vált – torkos-borzzá
    persze ott (és itt is)rikácsolnak melletük az elferdült hajlamu perverz bürökraták siserehada

    A Ted Turner a világ legnagyobb földbirtokosa (csak 2 millió acre süsülandiában), apróság hogy a világ legnagyobb marha-állományának tulajdonosa
    A médiájában (cnn és függelékei) mindeközben világszerte többezer iródeák robotol, terjeszti a hazughíreket – a világsajtó ugymond progressziv médiájában meg több százezer agyatlan másolja át mint „igaz”hireket a hazugságait
    persze ö a progresszista
    A Cargill, a Bunge, a Monsanto és társaik a félvilág termöföldjeit felvásárolták, Ukrajnában (háboru van!) csak ebben évben 17 millió hektárt – ez két magyarországnyi terület (tokkal-vonóval)
    A Bill Gates szintén sok százer hektárt vásárolt fel – és persze valamennyit alapítványain keresztül – van egy pár belöle – nem olyan egyszerü követni)
    de a lényeg, tudod mennyi adót fizetnek az usankában?
    amennyit én …

    de rá se ránts, meg ne ijedj hogy még bajuk lehet, a nagy zorbán-üldözök a világ összes táján foggal-körömmel, utolsó leheletükig nem csak hogy védik személyüket, hanem szenteket faragnak belölük

    Erre szolgálnak ezek a töltelékekböl verbuvált hadseregek – akik eszelösen hisznek bennük (nem ismétlem hogy kik)
    A legujabb marx-összest eredeti kigyóbörbe-kötve rakták a szent-universitások bibliotéjainak márványból faragott szent polcaira
    ott lehet elöttük térdepelni, olvasni ugyse olvassák, azt tenné be még csak a kaput!

  • hexadodekaéder

    T.Bendegúz79

    Az ominózus vadlibák példája azt mutatja, hogy a biológiai evolúció a Föld bolygó változásainak hatására is – mert ez is benne van a nagykalapban – működik. Tudniillik a Föld pólus váltásai többekközt előidézik az évszakváltás „rendjének” a az időnkénti felborulását. Ez történik azzal a szibériai vadliba fajjal is, amely egyszerűen >nem hajlandó tudomásul venni<, hogy a tavasz mostmár később köszönt be, mint mikor az őse ki tudja hány-100ezer évvel korábban még erre indult… 😀

    Csak mellesleg jegyzem meg , hogy sokszor csodáljuk meg a teknősök körútját is a Csendes-Óceánban, hogy miféle őserő képes egy "magányos állatot" körbe vinni a Világ legnagyobb vizében akár három évi utazás után újra a fészkelőhelyig.

    Ennek magyarázata is, részben de főleg a nagy óceáni (világtengeri) áramlat rendszerekben rejlik,melyekből egy-egy már önmagában is több-ezer kilométeres körbe forgó "óraszámlap", v. időmérő gépezet.

    Azaz, arról a kis állatról valóban nem feltételezhető, hogy három évig egyfolytában az ö apró lábai erejével körbe úszkálhatja a Glóbust. De a cápák és a bálnák is ezeken az áramlatokon lovagolnak, tehát nem mindig a saját erejükből jutnak el a világ túlsó végén lévő ívóhelyükig…

    Ugyanez a természeti jelenség vitte a Kon-Tiki és a Ra-II. expedíciók tutajait Délamerikából az Óceániai szigetekig, bizonyítva, hogy még azok is ennek köszönhetően népesedhettek be… Mint ahogy a Galapagosi pintyek sem levegőben, hanem más-más úszó fatörzsön lavírozva juthattak el egy-egy különálló szigetecskére, v. zátonyra, hogy aztán ott megváltozzanak…

  • Kővendég
    2022 augusztus 18
    8:30 de.
    ezt anno mikor a fafűtés volt gazdaságos központi kazánokat fűtöttetk vele meg voltak lakásonkénti cirkogeyzirek is
    lift volt a fát meg telefonon felhívták: gyere fel és máris ott volt égésre készen

  • Kővendég
    2022 augusztus 18
    8:30 de.
    kedves társunk
    monggy erről valamit! akármit
    különös tekintettel a karmesterre

  • Szundikám

    Te aki kimered mondani, hogy tanár voltál, ahelyett hogy mélységes titokban tartanád
    merthogy képes vagy az EUS idiótálat dicsöiteni, piedesztrara emelni
    Milyen tanár voltál Te?
    Pontosan olyan – akiknek köszönhetjük, hogy az idiótizmus dicsöségre jutott

    nézzed
    persze ha a magasságos censura is ugy gondolja, hogy van még gondolat-szabadság:

  • Szundikám

    itt ma is esett, hajnalra is biztosan fog
    a száraz nordeste vidékén lakom, 5°-nyira az egyenlitötöl délre
    éppen 20 fok van – kellemes

  • Auróra Borealis

    Hexadodeka
    & Bendegúz
    Mottó:
    „Darumadár fenn az égeen
    Hazafelé szálldogál…”

    Ehhez hasonló szitu, a szibériai darvak átkelése a Himaláján . Ők szintén nem (csupán) szárnyizmaik ereje folytán jutnak át, ill. föl a világ legnagyobb hegyein Tibetbe, vagy még azon is túlra.
    Ugyanis ezek a csodás állatok évmilliók során genetikusan építették be a maguk „örök” memóriájába az uralkodó ázsiai széljárások légáramlatok és főleg az ezeket felépítő meleg légoszlopok . a v i a t i k a i . t é r k é p é t , ezek emelő hatását és az oda vezető légi útvonalak pontos domborzati részleteit…
    Így az ő tájékozódásuk során, az „ismert” fő áramlatokon lavírozva, akárcsak az óceáni teknősökében sincs semmi spontán megnyilvánulás,legföljebb az időjárás változások kisebb kompenzálása. De célállomásaik pontosan beprogramozottak, ami abban is megnyilvánul, hogy pl. megérkezésükkor a célbavett települések lakossága már előre kiszórt élelemmel várják és fogadják a „rokonuknak tekintett” kimerült darumadár seregét…
    A „V” alakú kötelék vonulási alakzat sem egy spontán – helyhez kötött – alkalmazkodó prakticizmus, hanem sok-évmilliós memória-lerakódás eredménye, ősi alkalmazkodás a minden időben gazdaságos, azaz energiatakarékos társas repüléshez. A vadludak és a darvak is ezt követik…
    Egyébként a fiatal madarak útvonal tanulása a már „tapasztalt”, az útvonalban „öregek által bejárt”, jártas madárszülőkön is múlik, mert ők ezeket követik „V” alakban, amelyet azonban már automatikusan vesznek föl az uralkodó légi utakhoz szinte nélkülözhetetlen égi légifolyosókon.
    Érdekesség az Európából vonuló madarak siserahada, ill. gyülekezése egy bejárt kijárat, pl a Boszporusz felett Kis-Ázsia, illetve Afrika irányába… Túrista hadak figyelik és számlálják, minden ősszel a mindig arra kavargó csőrösök áradatát.
    A másik ilyen beléjük programozott vonulópont az Ibériai fsziget. ill. a Gibraltári Szoros feletti gyülekezőhely.
    Evolúció szempontjából érdemes még vizsgálni Új-Zéland állat és madárvilágát, ahol az . e l z á r t s á g . a kreacionisták bosszúságára,ám a Darwinisták örömére galapagosihoz hasonló csodabogarakat produkált. Főleg olyanokat, amelyek biztos, hogy Noé bárkájáról valahogy, de biztos, hogy kimaradtak…

  • Jichak Perlmutter

    ˙

    Majd amikor Orbán védi meg az erdők maradék helyét: majd mi is rájövünk:

    „vágom a fát hűvös halomba”

    „…amott is vág egy s dörmög közben:
    tövit töröm, s a gallya jut.

    – Ejh, döntsd a tőkét, ne siránkozz,
    ne szisszenj minden kis szilánkhoz!
    Ha odasújtsz körül a sorshoz,
    az úri pusztaság rukoltoz…”

    /József Attila 1929./

  • Succubus Lilith
    2022 augusztus 15
    2:30 de.

    Ugy ezzel azt szeretted volna kiemelni, hogy a cikk stílusa láthatóan az a szint amit Te is értesz? Meg a „fajtád”, ha már szereted az általánosításokat (ld. nem egy helyen másutt.
    Aszályban a fák kivágása, a talaj mélyrétegeinek megbolygatása dominoeffektusos pusztulással járhat.
    A rendelet amúgy tájidegen felültelepítést is enged. Így semmi akadálya nem volt az eredeti szöveg alapján, hogy egy tarvágott, tájvédelmet élvező tölgyest akácossal telepítsenek felül. S persze egy 50-70-éves fa gyökérrendszere egy picit szétágazóbb, mint egy frissen telepített akármilyen fáé (vö. erózió, aszályhatás)
    Igazad van. Érdemes lenne utánaolvasnod, mielőtt ostobaságokat írsz.

    (később egy miniszteri rendelettel megfejelték a kormányét, ami egy alacsonyabb rendű jogszabályban szabályozná felül a magasabb rendűt — ami jogilag nem igazán valószínű, és így nyugodtan eljárhat valaki az eredeti alapján is)

  • charlie,

    Tarvágás ügyben, ahogy kedvenc démonunknak, Neked is ajánlani tudom a joganyag elolvasását.
    A „miről kellene” cikket írni témakörben, meg egy kérdés: Miért nem írsz cikket, ha annyira ott hever a téma szerinted?
    Önellentmondásilag. Te írtál önmagának is ellentmondó szösszenetet. Kár maszatolnod. Ez van. Illetve ez volt 🙂

  • Gabriel
    2022 augusztus 16
    7:53 de.
    1. Nincs miért bocsánatot kérnem.
    2. Ha lenne, akkor sem szorulok a biztatásodra.
    3. Te, aki annak idején személyesen ordas hazugságokat írtál, de azóta is tartozol az igazolásával, ne oktass másokat etikára.

  • talalom
    2022 augusztus 15
    6:00 du.

    “…a cselekvési akarat hiányát, és a decibel politizálás langyos vizébe való elmerítkezést.” – ez csak egy idézet Andrews-től.

    Itt biztos a gondos előkészítő munkával létrehozott, megszervezett több százezres ellenzéki tüntetésekre gondolsz. Hol is voltak. Max a civil kezdeményezésekre való „rárepüléseket látni”.

    „De százat is hozhatnánk, amelyben a magyarországi ellenzéket gyalázza.”
    Tehát, ha valaki azt meri írni, hogy pl. szerinte hatékonytalan kommnuikációval működik (amely tényt eddig egyszer sem sikerült cáfolnod, viszont a tüntetés-részvételek is igazolják), akkor gyalázza az ellenzéket. Azokat a tökéletes Grál-lovagokat a hattyúvá válásuk előtt.

    ” Megvették őket -írta le számtalanszor, ”
    Egyet idézzél, ahol ezt kvázi tényként közöltem, ha szabad kérnem. Szövegösszefüggésében, ha kérhetném. Ha „számtalan” van, ez igazán nem okozhat gondot! Nem igaz?
    Azt valóban többször leírtam, hogy azok a pótcselekvésszerű, önszalámizó, izék, amiket az ellenzék elkövet, jobban erősítik a Fideszt, mint szolgálják az ellenzék érdekeit. Azonban ezt általában konkrét helyzetek kapcsán írtam le. Konkrét jelenségekre, történésekre hivatkozva. De innentől Tied a szó. Érdeklődve várom ennek az alátámasztását: ” Megvették őket -írta le számtalanszor, anélkül, hogy konkrétan megjelölné: ”

    „A “vörös köd”-öt nem egészen értem. Hacsak nem arra vonatkozik, hogy többször is kijelentettem: meglehetősen szilárd a szabadelvű, baloldali, szocialista meggyőződésem. ”
    Én Istenem, jó Istenem. Kisebb csősztatással, kisebb hülyének nézéssel nem ment volna? De tényleg.

  • Rodeo11:”kedves társunkmonggy erről valamit! akármit
    különös tekintettel a karmesterre”

    Megtisztelő, ám kissé meglepő kérésének sajnos nem áll módomban eleget tenni. Mint egy korábbi eszmecserénkben már említeni bátorkodtam, a zenei felkészültségem, képzettségem valahol mélyen a bányászbéke feneke alatt helyezkedik el, s van egy olyan – a KMH fórumától teljesen idegen – rossz szokásom, hogy amihez ennyire hülye vagyok, arról legföljebb kérdezek, de véleményt nem mondok.

    Richard Wagner nevét természetesen ismerem, és anno „jaj de rég” egy-két, nem kifejezetten zenei jelegű tanulmányát olvastam is. Zenéjéről azonban – bár ismerem pl. az általam igen nagyrabecsült néhai Th.W.Adorno (hja, Bendeguz fórumtársunk, néhai Joseph Goebbels kifejezését átvéve, nyilván s nem teljesen alaptalanul tehát a „kultúrmarxisták” körébe sorolna) Wágner zenéjével kapcsolatos, nem túl pozitív kritikai álláspontját – magam nem tudok, s ezért nem is kívánok arról véleményt alkotni.

  • Andrew_s

    egyszer már tényleg leirhatnád, hogy mi az amiröl ugy gondolod, hogy hazugság

    Mint amint többször kifejtettem, nálam nem hogy problémat nem jelent korrigálni, megkövetni, bocsánatot kérni, hanem egyenesen megkövetelem – elöször magamtól

    Forditottam nem tudom megkövetelni, de szivesen veszem

  • A Darwin fincsek, koltoizo madarak es allatok, meg az evolucios valtozast allitok soraira;

    drawinelkepzelese volt,hogy a fincseket a szel fujta ezer merfoldre a Galapados szigetekere.

    De minden Foldszintivaltozast a foldkerek felbomlasa okozott.
    Ill. a kezdetben csak egyetlen foldresz letezett a „szupe continenet, az u.n. Gwandana.
    ma a folreszket osszeallithatod es szeleik pontosan osszefuugnek, Sot az anyagi elemzeseik is bizonyitva annak.

    A Galapago szigetek igen sziklas szigetek, rem gyatra novenzetekben.
    DE a del-amerikai continnes n yugatiszele menten a tengervize remesen taplalaekos anyagokat szallit oriasi meretekben.
    Az ami taplalja a szigetek gazdag allatvilagait.

    A fincsek nem evolulnak!!!!!
    Ma is fincsek, mint voltak eonokkal ezelott.

    De az tudomanyuosan bizonyitva, amit jeleztem, hogy az evi idovaltozassal a taplalekaik valtoznak, ill. szuksegesek azt valtoztatni.

    De a „termeszet” es nem az evolucion, lehetove teszi nekik ugy csoreik mint tollaik valtozasat. DE GENETIKAILAG 100%-osan FINCSEK maradnak, csupan maskent tunnek a szmenek.
    Ve;lhetnem hogy mi kulombozoknek tunnek mind a KMH vitazoi is, de mind emberilenyenek velik magukat, legalabb is genetikailag!

    Az allatok koltozesen.
    Az is az eredeti Gwandana idokbol eredo.
    A deli-felteken a teknosok az Atlantic ocean eszakireszeben levo
    pontjara koltoznek ahol eredetihelyeiken parosodnak, de visszaternek tojasaikat a deli-felteke tengerhomopkjaban keltetni.
    Az NEM az evolucios valtozas, hanem eppen annak ellenkezoje, az eredeti osi eredetuk kovetesei!!!!!

    Igen, Afrikabol a koltozo madarak a varosok folott kedvelnek repulni, egyszeruen mert a varosok feletti melegebb levegoben vitorlazva utazhatnak, energiajukat tarolva.

    Barki hA kepes lenne evolucios elveket vitazni, kerem nevezze meg annak a biologiai-lehetosegnek a nevet ami alatal faj „A”, faj „B”-nek valtozhatna !!!!!!

    S aki hinne hogy a jelenlegi sok millio-fajok eredte azmodon jotterk letere a sejt es sejt altali valtozasaik alapjan, hany billio es b illioszor billio ‘atmeneti fajoknak kellene lenni a kozetretegekben.
    DE egyetlen egysen talalva evszazadok folyaman.

    Az termesztes hogy nem ,mert azt a valtozast minden eleoleny DNA-je tesszzi lehetelenne.

    A felszinti valtozas az NEM evolucio bizonyiteka.

    Vajon hany itteni pufalykjas nez-ki pontosan egyenlonek a masikkal?????

    Sem a tervezett felszzinti valtozasok kitenyesztese nem evolucios valtozas, hanem „celzatos tenyesztes!!!!!
    Hany szaz-fajta kutyak leteznek meg ottan is?????
    De MIND kutyak, barmi felszinti kepessegeik es alakjaik, mereteik, szoreik, stb. alapjan?????

    Ugayan az volt az eset a fincsekkel a Galapagos es Coco szigeten.
    A DNA-juk gatolja az elekepzelt evolucios valtozasaikat mas fajokka!!!!

    Igen, a csoreik valtoznak ,mint irtam, az enzyme-jaik alapjan a letezo es valtozo elemiszereik fogyasztasanak celjabol. De egysem valtozott mas madarra, vagy emlosse,stb. amint itten nehanyak almodjak.

    karikas;
    Floridaban nincsenek commercial erdo gazdalkodas!
    Az eszak-nyugati orszagokban megy, ahol sok a fold es keves az emberi lakos.
    Jelentve hogy anyagilag az elehto jovedelmezo.
    Fl;oridabn a fold az aranynal is tobbet er.
    Az a vilagkozgazdasaia altal okozott atok ma.
    Ami az ingatlanokat, lakasokat elerhetetlen ertekeuve emelt.

    Ma a globalis kozgazdasag az ipari befektetesket igen sikeresen alacsony-jovedelmuekke tette.
    Tehat az gyatra befektetesek.
    Mert.
    1.,Az arany ara nem ingadozik gyorsan hogy erdemes befektetes lehetne.
    2. Nem fizet osztalekot.
    3. Penzbekerul tartani. Nem tartod a zsbedben. Arany befekteteseet a bankok pinceiben tartva, s az penzbe kerul.

    Ingatlan a LEGkivalobb befektetes, kulonosen ahol azt mindenki remeli vasarolni, mint a sok milliok mind Floridab remelnek koltozni.
    Az evi 30-40%-os ar emelekedeseik azt persze elerhetelenne teszi az atlag dolgozo zsebenek.
    A vilagminden reszerol a befektetok, eszakiak, arab-obol-beliek
    , gazdag ororszok, kinaiak, a vilagminden reszerol a leg-kivanatosabb es biztosabb befektetes az ingatlan Floridaban,aztan meg Arizonaban, Texasban.

  • THU;
    Ugyan kerem, vajon hol lehettet volna „ezer negyzetkilometeres” erdo a XXI.szazadban Magyarorszagon????

    A termeszetes, ill. eredeti erdoket sok evszazadokkal ezelott kipusztitottak a sznatofoldek erdekeiert.

    A „koltozo allatok” nem szuleik alatali
    tudasaik alapjan koltoznek foldreszekrol masik foldreszkre, hanem a DNA-jeikben letezok es valtozhatalan ‘cod’-ok alapjan.

    OK, nemelyeknek az csak DNS. Ami ‘Deoxirubon Nucleic Acid’ s az ‘Acid’ az „Sav” magyarul. De miert csak egyreszet forditjak magyarra, nem az egeszet? Azt is abordaljak?!

  • A fent altalam emlitett Atlantic ocean resze a „Surgasso tenger” neven ismerve. Jvaslom a Wikipedia adtait.

    LILITH:
    De MI lehetett volna az „osrobbans elomuvelete”?????

    A mai jelen UGT (Universal Grand Theory) -t a jelen bizonyitott meresek ellen-bizonyitja.
    Azt hogy namikor a ossz-anyaga gravitacijai tulernek az ossz anyag mozgato-eroin, az osszeroppana majd es talan valamikor ismet egy masik Nagy Robbanas-ban folytatodna.

    De ma a vilagegyetem egyre gyorsabban es nagyobba terjed, nem lassul es zsugorodik, ellenkezoleg az elmelethez!!!!

    A ‘Supernovak’ mind hellyi-jeleggu esemnyek, elteroen a vilagegyetem feltetelezett kezdetetol.

    De a kerdes volt, amire nema maradt, hogy mi lehett volna az az ero, energia, hatalom (nehanyak talan Isten-neven vennek) de ami az eredeti kezdetet lehetove tette, ill.okozta.

    Az OKOZO hianyaban semmi nem tortenhet!!!!!!
    Okozas-nelkul nincsen kovetkezmeny,eredmeny, ill. re-akcio.
    Mert az elso OKOZO utan minden csak reakcio lehetett.

  • Egyetlen szoval sem hajlando vagy kepes egyetlen magyar sem reagalni az ottyani es vilagszerti eccologiai veszlyekre.Vajon miert nem?

    Hiszen ma olvasva az Europai hirekben, hogy a Duna oly=alacsonyra apadt hogy tobb-tucat naci hajokat felbukkantva amik televoltak loszerekkel es robbaoanyagokkal 1944-45-bol.

    Nem is emlitve hogy „Icy”, az 5300 eves olasz=ficko, akinek maradkaitaz Osztrak Alpesban talalva par-evtizede, mert az 5300 eves hotakaro megsemmisult.

    Allandoan semmisul meg ma minden magaslati teli-cspadek mardvanya,ill.a ho es jeg ami ev-ezredek-ota alakulot.

    De a magaslati teli cspadekok hianyaban nem leteznek a vilag minden nagy folyoi, amikor nincsen elegendo csapadek az Alpok, Hymalaja, Andes, Rocky Mountain, Kilimanjaro, stbk.

    A melegedo athmosphera,olvado eszaki tengervizek, novekvo homerseklet magyarorszagon senkit nem erdekel. Vajon miert nem????
    Csupan Orban Viktor mindenki eletenek es gondolkodasanak a kozpontja.
    Bizonyara O.V-val fogtok eltunni mint a szurke szamar a kodben.

  • A.B.
    „A Gibraltari gyulekezohely”.

    Eszak Amerikaban a Monarch lepkek melyek Mexico kozepere koltoznek negy evente, osszzegyulekeznek a Nagy tavak eszaki oldalan az idojarast lehetoseget varva atkelni.

    De vajon hogyan tudnak hogy az mikor lessz majd lehetove tenni az atkelest?

    Kutatok mar probara tettek oket az utaik valtoztatasaira, de nem ment,megatalaltak eredeti utaikat es azt kovettek.
    Pl. Floridaba hoztak oket hogy talan majd a Mexicoi oblon atkelnenek. De a szarazfoldd-feletti hoszabb-utat valasztottak amit persze onnan nem ismerhettek, mert a vizekfeletti repulesik igen veszeleyes am.

    Sajnos ma a Monarch nagyban kihaloban, mint az Europa-Afrikai testvereik is a Royal lepkek.

    Persze a mehek 60%-a, s 45%-uk az elemult 2 evben semmisultek meg a mezogazdasagi vegyuszerek alatal.

  • A.B. A bilogiai speciation variacikat es nem uj-fajokat hozott letre.
    Hany kulombozo kutya, macska, bogarak,madarak, stbk.leteznek de MIND ugyan azon a fajpok bilologialag.
    Megvaltozhatalansaguk a DNA-juk alatal biztositva.

    De miert nem hajlandok megenevezni azt az elkepezlt biologiai mechanizmust ami alatal maguk feltetelezik faj „A”-t ,faj „B”-re evolulni.Hm??????????

    No, no, Mutacio az nem evolucios elorehaladas, a mutacio a sejtek eja-epiteseinek a hibai.

    Orvostudomany 4500+ betegseget vezet vissza a mutacio, ismertebben a „rak” eredetenek.
    De ugy meg a cukoir-baj, sziv-bajok, stb. is mind a mutacios eredetuek!!!!!!

    Mutaciot vegyszerek es radio-sugarzas okoz.
    Mind az eleoleny halalat es nem elohaladasat mas-lenyekke!!!!!

    Maguk csak higyjenek vallasosan Darwin hiteben, s nem a bizonyitott valosagban.

  • Helyesbitesem;

    A Monarch lepkek minden negyedik genercioik koltozznek Mexico kozepere, s halottak-napjan erkeznek oda mindeg.

  • Rodeonak, hogy egy kis modernebbet is hallgasson. Főleg, mert mezoszopránilag nagyon jó. Szerintem.

  • Gabriel
    2022 augusztus 18
    8:52 du.
    aszongya az egyik pincsi ott a baltikumból hogy nyolcadik csomagot a ruszkiknak zselé meg abban a reményben, hogy NS1 leáll végleg meg akarja növelni az €ba irányuló orosz gázt yuk rajnán keresztűl és jótékonysági alapon több, mint kétszeres világpiaci áron csakis a németeknek, akik most már tusolás helyett mosdókesztyű híján mosogató ronngyal fogják a bűzeiket megoldani és teljes az összhang a Bali G20 ről is valami olyan is elhangzott, hogy aki háborúdzik az nem vehet részt a G20-en … te meg tudod mondani, hogy kik lesznek ott?

  • Succubus Lilith

    Gabriel 2022 augusztus 17 11:24 de.

    ” bármilyen szintü, szinvonalu egyesülés, csoportosulás kibácsájthatja a maga által kiötlött oklevelet/diplomát …”

    Nem akarom nagyon bantani a manapsag diplomazokat, de annyit azert talan megemlithetnek, hogy a 4 megmaradt gyerekem kozul a legfiatalabb ment el csak human szakra. Gondolom ebbol mar tudod is, hogy a 4 kozul melyik van legjobban agymosva.
    Itt a Fenyesseges Nyugaton mar par evtizede utolertuk a magyarorszagi partfoiskolak szintjet – ami (mint mar irtam) apam szerint bunkokepzok voltak.

    Viszont a Svab Miki bacsi csodas uj rendszereben pont ilyenek kellenek halottnak.

  • Kővendég
    2022 augusztus 19
    9:19 de.
    kösz soraidért!
    azért „ez” az Adorno??? ki kellett volna hagynod, és Yehudi Menuhin-t, Daniel Barenboim-ot, Lorin Maazel-t olvashatnál e szerencsétlen ő maga sem tudta meg soha mit is akart mondani de azt jó hangosan… kissé gusztustalan is!

    tudod én az angol konyha jelszavát alkalmazom: a pudding próbája {az, hogy megesszük}
    és akkor Joan Miró szobrai és egyéb teremtményei sem visznek kísértésbe… pedig kísértenek {SIC} meg Henry Moore híres {hírhedt?} hatalmas „kavicsai” amelyek éppen, hogy nem adják vissza a tenger moraját amelyből vétettek
    üdv.

  • Andrew_s
    2022 augusztus 19
    6:28 du.

    háát Bandi, benned is elveszett egy zenekritikus, de mélyen!
    ennek a… nincs énekhangja, mezzo sopran a legkevésbé és énektechnikája a Bodrié, mikor már rekedtre ugatta magát a Cirmire mikor Cirmi kiröhögte a kerítés tetejéről farkát csóválva!

    mezzo sopran: Cecilia Bartoli, Hamari Júlia, Barlai Zsuzsa, Szőnyi Olga, Christa Ludwig és itt abbahagyom

    ez a plagizált izé rosszúl van hangszerelve és amikor énekeském harapdálja a mikrofont az azt jelenti nincs hangja… sajnálom de 1 perc 15 másodperc után a végére kitekertem, így most majd

  • BENDEGUZ
    2022 augusztus 19
    2:41 du.

    grizi, szegény Darwin ha tudta volna, hogy lesz egy grizi is az evolutio kanyarjában, akkor kevesebbet lepkézett volna és az olyan bogarakkal foglalkozott volna, mint a grizi… cserebogár sááárga cserebogár… mikor lesz nyár… a cserebogár ugye – ráadásul – halhatatlan is

  • Andrew_s
    2022 augusztus 19
    6:28 du.

    semmi más hozzáfűznivalóm nincs, USA nemzeti kincse a MET star-ja
    a mezzo az így szól!

  • Gabriel
    2022 augusztus 19
    12:06 du.

    Csak Neked, mert a személyeskedés vörös köde már biztos homályossá tette a memóriádat.

    Gabriel 2021 április 21 -én bírtad a sok baromság közt elejteni:
    4:05 du.
    Andrew

    (vagy ki)


    Paulussal … egyszerűen tagadod a tanításait (az övét is – hát még hogy gúnyolódsz Krisztusén) …

    Nos! Ennek a kijelentésnek a tényszerű igazolásával (is) adós vagy azóta is. Qva nehéz lesz igazolnod, hogy mikor is gunyolódtam Jézus tanításain, amit igazolni látszik, hogy azóta sem sikerült ezt a hazugságodat legalább valószínűsíteni.
    A többi személyeskedő, kioktató, hazugságaid legfeljebb halmazati személyiségtorzulásodról, megmondó-komplexusodról árulkodik. Nem is foglalkozom vele, amíg ebben a hazugságban ragadsz. Tehát nosza: igazold az akkori állításodat.

  • Andrew_s
    2022 augusztus 19
    6:28 du.
    ha Cenz Ura beengedi tanúlságúl???

    https://www.youtube.com/watch?v=iyd233l-3IU
    ebben a megfelelő metronom van beállítva, a karmester és a zenekar profi és ismeri a művet Horne La Diva meg alkot figyeld: egyenes gerinccel, mindig kis terpeszben, felemelt fejjel, hogy egész teste rezonálhasson mert aki a hangszálaival próbál beszélni neaggyisten énekelni az meghal ott a helyszínen és rekedt recsegés lesz belőle mint a te „mezzosopránod”

    a Rossini ban az én kritikám szerint a karmester elbaltázta a metronómot és a zenekar nem eléggé tudta a művet és a 6 perces művet 8 perc alatt vezette elő Horne nagyon mérges lehetett miatta
    figyeld ezt
    ttps://www.youtube.com/watch?v=X1DabIwodGs
    ugye ismered aki bekonferálja?

  • Rodeo11,

    Az, hogy Te nem szereted a filmzenét, az a Te problémád. Amúgy a hölgyről nem én állítottam, hogy m.s., hanem hivatalosan így ismerik 🙂
    Mondjuk sosem törtem a botokkal, mint fül, zenekritikusi babárokra. Viszont épp a minap találtam egy klippet (Met), ahol a Valkűrök mérleghintán lovagolnak. Majd összerakják az IKEA-lándzsát.

  • Andrew_s
    2022 augusztus 19
    6:28 du.
    ha Cenz Ura beengedi #2. tanúlságúl???
    semmi link, keress rá
    itt van nekem CD-n Verdi Il Trovatore:
    Joan Sutherland, Luciano Pavarotti, Marilyn Horne
    és a másik Callas, Di Stefano, Barbieri, Panerai {Karajan kiválasztott baritonja Luna egy hatalmas szerep}
    La Scala Karajan vezényel abból az időből amikor La Scala di Milan & Wiener Staatsoper egy vállalkozás volt Karajan battuta -ja alatt!!!
    ha meghallgatod ez operajátszás {persze a múlt héten „a” Szigeten Attila sem akármi}

    de azt amit ez a hármas (sajnos csak Ingwar Wixell-t találták kéznél Luna ra és…) elkövet az VILÁGTÖRTÉNELEM
    ez a texasi kis parasztcsaj ISTENNŐVÉ NŐTTE KI MAGÁT ÉS ZENETÖRTÉNELMET ÍRT!

  • Succubus Lilith

    SchumackerLady 2022 augusztus 18 12:15 du.

    ” Amikor csillagunk tömegének csökkenése már eléri a fizikai kritikus állapotot, azaz a csökkenő gravitáció miatt az ilyen csillag (lassan vörös óriássá növekszik, dagad miközben a saját naprendszerének bolygóit is magába olvasztva felemészti majd.) ”

    Erdekes elmelet, de csak elmelet.

    ” Máshol ellenkezőleg, pl feketelyuk(ak) vonatkozásában ha nincs jelen a magfúzió ahol CSAK A GRAVITÁCIÓ veheti át a teljes HATALMAT és az anyagtömeget oly sűrűvé préseli össze, melynek gravitációja hatványozottan növekszik odáig, mígnem saját súlyánál fogva a gravitáció kritikus nyomása az egészet szét nem robbantja… ”

    Es ha a fekete lukak idovel felrobbannak, mert olya hatalmas a nyomas, akkor hogyan tud az egesz vilagegyetem osszes anyaga egy pontba surusodni, ahelyett, hogy mar joval elotte szetrobbanna?

    ” Ilyen körülmények között történhetett az az úgynevezett ősrobbanás is… ”

    Azt mar kerdezted magadtol, hogy mibe tagul bele a vilagegyetem? (Nem csak most. Az osrobbanas pillanataban, vagy elotte nem letezett tobbek kozott ter sem.)

  • Rodeo11
    2022 augusztus 20
    5:09 du.

    Eszemben sincs ezen vitatkozni. Zeneügyben tudom magamról, hogy nem vagyok vitaképes a szó zenei értelmében. (A dédim maga énekesnőből lett az életút vége fele a dédim, és már komoly szívkórral is szívesen zongorázott, de őt nyilván nem idézhetem ide vitázni)
    A művészetekkel meg elég binárisan kezelem a tetszik/nem tetszik vektorok mentén. S ebben mérsékelten hagyom magam zavartatni attól, hogy illik-e szeretni vagy sem.
    Így, ha nem sértődsz meg, attól sem, hogy szerinted mi a világtörténelmi zenei tett. Amiért még egyáltalán nem bánom, amikor beteszel felvételekről linkeket. Mert a zene, mint olyan perszehogy kell.

  • Succubus Lilith
    2022 augusztus 21
    2:08 de.

    anyag és energiamegmaradási törvény!??? ismered?
    te mint laposföld hívő = ősrobbanás hasonló a kecskebéka gajdolással ősszel a pocsolyában… és még sokan keresik, nagyon jó marketingjük is van a legújabb
    távcső amivel már majdnem megtalálták a legújabb múltat és benne azt a haboskávénak álcázott gőzt ami minden bizonnyal (te tucc inglish: highly likely) már a Biggest Bang mert különben ottmaradnának apanázs nélkül Origo is szereti ezeket a híreket én meg őrzöm, mert amikor emésztési zavarom támad elolvasom és máris lazúl bennem a feszültség

    hinni nagyon kényelmes, pláne fotelfilozófiai kiskuckókban

  • Andrew_s
    2022 augusztus 20
    4:54 du.

    Szegény Wagner! 🙁

  • Drága egyetlen Gabrielkám, 🙂
    2022 augusztus 18, 8:52 du.

    „Te aki kimered mondani, hogy tanár voltál, ahelyett hogy mélységes titokban tartanád merthogy képes vagy az EUS idiótálat dicsöiteni, piedesztrara emelni Milyen tanár voltál Te? Pontosan olyan – akiknek köszönhetjük, hogy az idiótizmus dicsöségre jutott”

    Kicsit megleptél személyeskedéseddel arkanygyalom, galambom, mivel soha sehol nem állitottam, hogy tanár lennék – ugyanis soha nem is voltam. („EUS idiótálat dicsöiteni” – vajon ki és mikor??? 🙂 )

    Arra viszont, hogy kiknek köszönhetjük „hogy az idiótizmus dicsöségre jutott” odahaza rengeteg tippem is lenne, csak hát a tanárok elenyésző mértékben sincsenek közöttük.

    Iszol te eleget rendesen?
    Mindenesetre őszintén jobbulást kivánok neked és egy jó nagy adag hitet, reményt és szeretetet….

  • SzundiMandi
    2022 augusztus 21
    9:55 de.

    „Kicsit megleptél személyeskedéseddel arkanygyalom”

    Höhöhöhöhöhöhöhö 🙂
    Engem már nem. Azt meg várhatod, hogy majd megmondja, hogy hol, mikor állítottad, amit nem állítottál.
    Nekem egy éve tartozik ilyesmivel.

  • warrior
    2022 augusztus 14
    8:11 de.

    Nna.
    Legalább végre
    valamit te is tudsz.
    Vagy tudni vélsz.De ezzel a
    tudással mire mész? Náci patkány
    voltál csak éppen jól álcáztad magad.
    De nem sokáig lehet.Ezt mostmár mindenki tudja rólad.
    Sajna ezzel a tudással sem megy senki semmire mert itt a
    náci patkányok tenyésztődhetnek és visitozhatnak.
    Kár ezért az oldalért.

  • SzundiMandi
    2022 augusztus 21
    9:55 de.

    (Személyeskedünk, személyeskedünk? Pedig ez az észérvek teljes hiányának legbiztosabb jele! 😀 😀 😀 )
    (De ez maradjon szigorúan kettőnk között!)

  • Orsós Elemér
    2022 augusztus 21
    9:36 de.

    Valami ilyesmire gondoltam magam is.

  • SzundiMandi
    2022 augusztus 21
    9:55 de.

    Majd egyszer, ha ráérek visszakeresem erre való utalásod ….

    Hogy abból a tényszerü közlésböl pedig, ami a bevágott hirekben elhangzott – számodra az jött le, hogy minden „normális” – mit mondhatnék erre?
    Csak annyit: valahol nagyon mélyen reménykedtem hogy ez van annyira elborzasztó hogy hacsak egy pillanatra is, de erre talán felfigyelsz, de sajnos megerösitést nyer, hogy nem számithatunk másra

    E van,
    ezért lehet torkos borzot csinálni az ejrópai tömegekböl

    igy utólag pedig, hogy a pedagógusokat a közzéjük való tartozásoddal meggyanusitottam, most elnézést kérek tölük
    Talán nem is annyira katasztrófális a helyzet

  • Simay Endre

    Szóval elolvastam a hozzákapcsolódó hozzászólásokat
    marmint a kifogásoltat megelözöeket és az utána következöket is

    a következtetést levontam

    Van egy brazil mondás:
    „Ha nincs kutyád vadászni menni, akkor vidd el a macskát”

    Körülbelül is és teljesen pomtosan is lefedte a szerepedet ez a mondat
    Biztos vagyok benne, hogy ugysem jutott el hozzád a mondás értelme, ha mégis – ird meg, és akkor talán beszélhetünk
    Mivel minden népi mondás komoly bölcsességet rejt magában

    Ez van Te most éppen a macska, aki vadászkutyának hiszi magát

    Minden leirt szavam igaz volt ott, azok is amelyeket megelözöen irtam, és még inkább amit utána

    csak nem képzeled, hogy nekem van mit magyarázkodnom?

    Azon a sok aljas intrikán – amiket anno ott akkor több lépcsöben, fokozva, magadat egyre jobban beleélve személyemröl irtál – én továbbléptem

    ès még neked van merszed és képed követelözni?

    Hahiszen csak velem viselkednél igy!
    De bárkivel szemben ugyanezt a stilust engeded meg magadnak – igaz nem vagy vele egyedül – akad még egy-két társad

    OK
    Már ez is túl sok, hiszen minek csépelem a pofámat – KINEK?

    Ember – szomoru vagyok a lap miatt, de ez nem a Te reszortod

    Járd az utadat öcsém – tedd a dolgod

    Jézus nevével takarózol – akkor csak egy kérdés
    Hiszel benne?
    ne nekem válaszolj, magadnak – és megkaptad a válaszom

    Nagyon kisiskolás (inkább óvodás) Bandika!
    Én, Karikas Gabor messze, de messze elkerüllek – vedd ezt bóknak
    És komolyra forditva, ok? (van ám határa mindennek)

    Ne is beszéljünk azon apróságról, hogy akkor is (2021-ben) ugy kezdödött, hogy elötte hozzád nem szóltam még véletlenül sem, sem direkt, sem indirekt – amikor kekeckedni kezdtél velem
    én igen sokat jártam kocsmákba, kvázi kölökkoromban – dolgozni
    ugyhogy megtanultam kik járnak oda a balhé kedvéért
    másszóval – kik azok a nagylegények, akiknek az egyetlen élvezetük a balhé

    levegö vagy Bandikám, egy nagy levegö

    csak a tisztánlátás kedvéért:

    https://kanadaihirlap.com/2021/04/19/szinlelni-boldog-demokratat/

  • SzubkubusLillit
    2022.08.21. 2:08

    Írod: ” Érdekes elmélet, de csak elmélet.”

    Amióta ember él a Földön, azóta minden alapos tudományosan is megalapozott (filozófiai, műszaki, stb ) eredmény elméletekkel kezdődik, majd ezekből az építőkövekből épül fel. Sok elméletet csak évszázadok múltán igazol a gyakorlat.

    Mengyelejev zsenije képes volt „csak elméletben” 😀 az általa rendkívüli precizitással számításokkal felállított kémiai – és fizikai – periódusos rendszeren belül „”megjósolni”” az onnan hiányzó elemek helyét, sőt nagyjából azok tulajdonságait is, amely anyagokat a XX.században nemcsak felfedezték, v. mesterségesen előállították, de gazdasági felhasználásuk is gyakorlatot nyert.

    Nyilván, a Ti kreacionista „intelligens tervezés elméleteteket” még a tudományosan ősrobbanásnak (big-bangnek) elnevezett kozmikus esemény sem igazolja vissza, mint ahogy az a bizonyos >intelligens tervező< még a felhők közül, de még annál följeebb sem került elő soha, még annak ellenére sem, hogy ez az elmélet többezer év óta próbál magának utat törni, érvényt – sőt hatalmat is – szerezni.

    Aztán kérdezed még, hogy a feketelyukak a saját (tömegük terhe alatt) a súlyuktól miért nem robbantak fel külön-külön, már korábban is?Mi szükségük volt(lett volna)együtt felrobbanniuk?"

    Erre a válasz az, hogy az ilyen robbanásokat . s z ü k s é g s z e r ű . állapot, illetve helyzet váltja ki. Az ősrobbanásnak keresztelt "kataklizmát" is pl. két, vagy több spirálgalaxis egyesülésekor létrejött gigantikus tömegű feketelyuk-tömörülés okozhatta, vagyis 1 ilyen . k r i t i k u s . t ö m e g g é . v á l á s a . okozta azt gigászi robbanást…

    Tudjuk – mert millió példa igazolja – hogy szupernóva robbanásokkor születtek és születnek többek között még ma is a nehéz és a nemesfémek is, de új csillagok is. Az így létrejött kozmikus "felhő"anyagai minden irányban,tehát
    g ö m b . a l a k b a n , e g y m á s t ó l . t á v o l o d v a . tágul – a kérdésednek megfelelve – a . t é r b e n, illetve annak sötét anyagában és energiájában folytatja a téridő folyamatos kölcsönhatáson alapuló feszt alakítását, formálását.

    A mai embergeneráció azaz mi, a Hubble stb. űrtávcsövek segítségével is a Világegyetemnek csak egy szegmensét látjuk, még amikor már időben milliárd fényévekre "tekinthetünk is vissza", persze egyelőre csak addig ameddig műszereink hatásfoka terjed… Azon túl, az elmélet világa uralkodik.

    2019-ben a NASA tudósa 10 percet kapott az egyik infravörös tartományú űrtávcső személyes használatára, aki nem tett mást, mint az égbolt legsötétebb területére fókuszálva készített időzített felvételeket. Az eredmény,előhíváskor azon tök'fekete égi folton – v. -ban – többezer csillag ragyogott, melyek között fölfedezte az X-milliárd fényév távolságban lévő, eddig legrégibb, meegismert ős-csillagot, amely ha jól tudom, e felfedezés pillanatában éppen vörös óriássá válásának utsó' fázisban leledzett, ami azt is jelenti, hogy ez az égitest azóta megszűnt már létezni is…

    Így válhat egy "csak-elmélet"bizonyított tudományos gyakorlattá

  • Andrew_s
    2022 augusztus 21
    8:45 de.
    Bandi, ez egy nagyon érdekes élet amit te hordasz! semmi rosszat sem lehet erről mondani, én a magam részéről a művészetek közűl a zenét választottam, mert így alakult ez rezonál bennem és a rezonancia sok mindenre képes!!! nem azonosak bennema különféle dolgok lecsapódásai és széles skálán magamnak rangsort is állítottam ez személyes tehát csak elmondani tudom és nem akarok vele mást mint felmutatni: „íme ez is létezik” hátha újdonság vagy akármi
    ez az összes művészet közös célja: FELMUTATNI (eis azaz íme) és ezzel be is töltötte végtelen szerepét

  • SchumackerLady
    2022 augusztus 22
    5:13 de.

    írád: „ami azt is jelenti, hogy ez az égitest azóta megszűnt már létezni is…”
    ezen már csak könnyesre röhögni tudom magam, „tudósokk”{SIC} nem látnak semmit sem! azaz amit látnak sem ott, sem úgy
    nem létezik, azután {asszem te is felvetetted?} semmiféle koordináta rendszerben nem képesek meghatározni „a” „térben” ami ugye minimum 4 dimenziós a locatio -jukat ezeknek a hihetetlen sebességgel mozgó és ugyanezért örökké változó jelenségeknek amik ugye anyagi objektumokként is felfoghatók?

    és a kis gonosz krampuszom huzigálja a kaftánomat!!! kérdezd meg mindebben koordinátaszerűen definiálva hol is van a mindezt teremtő és van e karakül szakálla?

  • Gabriel
    2022 augusztus 21
    8:58 du.

    Tehát hazudsz, és büszke is vagy rá. Hülyegyerek a homokozóból. Te nem megtisztelsz a távolságtartással, hanem menekülsz. De megértelek, mint olyat, akinek az ősszája a nyakára került. Mond meg apudnak, hogy báncsák Gabikát, a szellemi kiskorút, mert számon kérik a hazugságait.
    Nem, nem minősítelek. Mert azzal, csak a szerény kérődzőket sértegetném. Meg a talajban élő szorgos talajmunkásokat.

  • Rodeo11
    2022 augusztus 22
    8:37 de.
    Ha az ment volna át, hogy messzire kerülöm a zenét, vagy általában a művészeteket, akkor rosszul fogalmaztam. Szívesen hallgatok zenét, és órákig el tudok nézni egy kiállítást.
    Csak a zene, hangulatfüggőn is, nekem lehet Bach orgonamuzsikájától a Carmina Buranan (és feldolgozásain), illetve a Doors-on keresztül a Rammstein-ig sok minden. A tuc-tuc monoton izé nem jön be. Ahogy nekem Kassák izéi sem jönnek be. Bármennyit magyarázzák a sárga korong nagyszerűségét. Miközben simán elbóklásztam egy napot a Vasarely Múzeumban, vagy hosszan el tudom nézni az öreg Jeromos képét a Gyönyörök kertjéről. (meg a kevésbé ismert képeit is akár).
    Mindamellett biztosan nem egyformán vagyunk összeszerkesztve. De ez a világmindenség kisebb tragédiáinak egyike. Szerintem.

  • Andrew_s, 2022 augusztus 21, 1:58 du.

    Igazad van Endre, tényleg arcátlan önzőség lenne tőlem kisajátitani a szellemdús piszkálódásait és vádaskodásait eme remek, iráskészségét jelentősen és szorgalmasan túlbecsülő honfitársunknak. Mentségemül szolgáljon talán, hogy a hosszú és értelmetlen fejtegetéseit egy jóideje megpróbáltam ignorálni, sajna úgy tűnik nem elég következetesen…
    Majd talán ezentúl … 🙂

  • Succubus Lilith

    SchumackerLady 2022 augusztus 22 5:13 de.

    “Amióta ember él a Földön, azóta minden alapos tudományosan is megalapozott (filozófiai, műszaki, stb ) eredmény elméletekkel kezdődik, majd ezekből az építőkövekből épül fel. Sok elméletet csak évszázadok múltán igazol a gyakorlat. ”

    Vegre valamiben egyetertunk. Csak az ertelmezessel van baj. En ezt ugy ertelmezem, hogy a “tudosnak” van egy elmelete, ami arra hivatott hogy a tudomanyagban mindent megmagyarazzon. Mivel geologiaban vagyok leginkabb otthon itt most a lemeztektonika elmeletet emlitenem. Az ilyen elmeleteknek kb. ugy 70-80 kulonfele alapveto problemat kellene megmagyarazniuk, amire a geologus keresi a valaszt. Sajnos a legjobbak elmeletek is csak max. 10-15 kerdesre adnak ugy-ahogy valaszokat, a tobbi kerdest nagystiluen nem targyaljak. Mert, tudod, nem illik bele az o elmeletukbe. Ha ez neked megalapozott eredmeny, akkor nem tudod mirol beszelsz.
    A lemeztektonika elmelete is eloszor papiron letezett, aztan elmentek az urak “kutatni” a termeszetbe. Es ahogy ilyenkor divatos, ha talaltak valamit, ami latszolag igazolja az elmeletuket, azt lejegyeztek, ha pedig olyat talaltak, ami nem igazolja azt, akkor egyszeruen megfeledkeztek rola. Hozzatennem, hogy ha mar valaki fizikai lehetlenseget akar bebizonyitani (mint ebben az esetben) akkor ehhez le kene melyiteni tobbmillio furast legalabb kozel a Fold kopenyehez, es ezekbol a lukakbol mintat venni. Erre meg akkor sem lenne penz, ha megjelenne a Messias es a Fold nepe a fegyverekbol furotornyokat keszitene.

    No es abban is egyetertunk, hogy elmelet elmelet hatan letezik. Csak megint az ertelmezessel van baj. Szerintem ez nevetseges, foleg amikor az elozo elmeletek is mar olyanok, amikre egy normalis ember nem tamaszkodna. (Lehetne vizsgalni Newton elvtars egyik erdekes elmeletet is a gravitaciorol, amibol aztan “elfajzas” utjan relativitas elmelet lett.)

    Ettol fuggetlenul vannak olyan tudomanyagak, amikben volt fejlodes, foleg azokban, amikhez a mindenkori gazdag reteg adott boven penzt a kutatasra, mert abbol hasznot remelt. De ezeket osszehasonlitani, azaz a kemiat a csillagaszattal osszehasonlitani mar a butasag csimborasszoja.

    “… az a bizonyos >intelligens tervező< még a felhők közül, de még annál följeebb sem került elő soha …”

    Erre van magyarazat, de tul hosszu lenne. Majd talan egyszer.

    ““ Aztán kérdezed még, hogy a feketelyukak a saját (tömegük terhe alatt) a súlyuktól miért nem robbantak fel külön-külön, már korábban is?Mi szükségük volt(lett volna)együtt felrobbanniuk?" ””

    En nem ezt kerdeztem. A kerdes az volt, hogy ha a fekete lukak ma es korabban sorban felrobbannak a nagy tomeguk miatt, akkor hogyan tud a vilagegyetem osszes anyaga (beleertve a fekete lukakat is) egy paranyi pontba osszesurusdni anelkul, hogy elozoleg mar felrobbant volna?
    Azt a kerdest pedig elkerulted, hogy mibe tagul bele a vilagegyetem. Csak nem fogas kerdes?

    “ A mai embergeneráció azaz mi, a Hubble stb. űrtávcsövek segítségével is a Világegyetemnek csak egy szegmensét látjuk, ”

    Pontosan!!! Ez megint az ertelmezes miatt fontos. Sajnos a korom miatt fogynak a neuronok, nem emlexem ki volt az a “tudos” aki meglepte a vilagot valamikor ugy 1920 korul azzal, hogy a vilagegyetem tagul. Ezt a Doppler-effektusra es a csillagok nagy reszenek voros szinere alapozta. Apro problema, hogy – amint te is irod – a vilagegyetemnek csak kb 25-30 %-at latjuk ugy ahogy, a tobbit kod es porfelhok eltakarjak elolunk. Tehat mar eleve elegge bator elmelet volt ez a tagulasos elmelet, mert azert csak hihetobb lenne ez, ha latnank a vilagegyetem egeszet.
    De akkor meg ott van az az apro kerdes, hogy miert muszaj minden voros csillagnak tavolodni, miert nem lehetnek azok csak ugy maguktol vorosek? Miert vagyunk olyan “szerencsesek” hogy mi vagyunk a vilagegyetem kozepeben? (Ha tolunk minden tavoloduk, nekunk kell lennunk kozepen.)

    Vegezetul, ahogy irtad vala, a modernebb teleszkopok sok erdekes dolgot mutatnak nekunk, amirol a tagulos “tudos” akkor nem tudott, de ez nem zavarta a masik “tudost” abban, hogy a tagulos elmeletre epitve letrehozza a Bing Bang elmeletet.
    Nezd meg ezt a rovidke videot: https://www.youtube.com/watch?v=MarcYg2T9Aw
    Itt latszik, hogy a messzirol, vagy gyengebb tavcsovel vizsgalt, fehernek tuno csillag igazabol hany kulonfele szinben tundokol. Ugyanez igaz a voros szinuekre is, mind ilyen. Ebben az az izgalmas, hogy ha a messzirol jovo kulonfele szinek (kulonfele okokbol) osszeallnak egy mas szinne, mint amilyenek valojaban, akkor most azt kene felteteleznunk a voros csillagokrol, hogy egy reszuk (a voros szinuek) a vilagegyetem tagulasat bizonyitjak (a voros szinuek) a tobbi (kek es zold szinuek) pedig a vilagyetem zsugorodasat bizonyitjak. Mindezt egyszerre, egyidoben. Ennyire nem lehet relative minden. 😊

    “ 2019-ben a NASA tudósa 10 percet kapott az egyik infravörös tartományú űrtávcső személyes használatára, aki nem tett mást, mint az égbolt legsötétebb területére fókuszálva készített időzített felvételeket. Az eredmény,előhíváskor azon tök'fekete égi folton – v. -ban – többezer csillag ragyogott, melyek között fölfedezte az X-milliárd fényév távolságban lévő, eddig legrégibb, meegismert ős-csillagot, amely ha jól tudom, e felfedezés pillanatában éppen vörös óriássá válásának utsó' fázisban leledzett, ami azt is jelenti, hogy ez az égitest azóta megszűnt már létezni is…
    Így válhat egy "csak-elmélet"bizonyított tudományos gyakorlattá ”

    Hogy oszinte legyek nem ertem, hogy egy csillag felfedezese, es annak az elmeletnek a gyartasa, hogy az egy os-csillag hogyan es mit bizonyit.

  • Andrew_s
    2022 augusztus 21
    8:45 de.
    Bandi, kiegészítés!
    a fennmaradt Ógörög Aesthetica törvényei(SIC) szerint a mű megszületése pillanatában önálló entitássá válik, köze sem lesz az alkotóhoz!!! tehát manapság
    hiába verték szét Pushkin mellszobrának arcát a Yuk Rajna i műkritikusok, műveit nem képesek megsemmisíteni és megváltoztatni sem

    én a magam részéről nem szoktam elolvasni a bármiről írt „kritikai kiadás”-t mert én a saját kritikámat alkalmazom és mindenki más is (itt legfőképpen rád gondoltam)
    ha én megnézem/hallgatom Chopin 1-ső zongora koncertjét
    Yevgenyij Kissin, Arthur Rubinstein, Martha Argerich (stb) akkor ha én Kissin-ét választom az nem bántja az összes többit, de én ezzel tudok együtt létezni

    namost van valami más, ugye a művészet és a műalkotások egy bizonyos korig (mondjuk a 2000-es évekig) nem akarták magukat ráerőszakolni a „befogadásukra odagyűlt tömeg által, hanem tűrték, hogy
    az ezerfejű Caesar mondjon valamit vagy semmit
    de ez ma ordítós világunkban az egyigaz istenként ordibálja rekedtre magát a mezzosoprán baromságokat kornyikálva és lelövi azt aki vele nem ért egyet

    ezt te minek neveznéd ha lenne neve???
    (van, de nem mondom ki nagyon csúnya szó)

    üdv.

  • SzundiMandi
    2022 augusztus 22
    3:07 du.

    jogod van bármit írni, kötelességed vállalni és indokolni… az utóbbi kettőben megbuktál!