Kanada elítéli a Trump elleni merényletet

2024 július 13 10:01 du.97 hozzászólás

Justin Trudeau miniszterelnök, Pierre Poilievre szövetségi konzervatív vezető és más kanadai tisztségviselők elítélik a Donald Trump volt amerikai elnök ellen szombat este a pennsylvaniai Butlerben tartott nagygyűlésen elkövetett nyilvánvaló merényletet. Trumpot a Secret Service ügynökei kivezették a gyűlésről a nyilvánvaló lövések után, vérrel a fülén és az arcán, de nem azelőtt, hogy dacosan felemelte volna az öklét a támogatói felé.

A titkosszolgálat közleményben közölte, hogy „a volt elnök biztonságban van”.

A jelentések megerősítették, hogy a gyűlés legalább egy résztvevője meghalt a támadásban. Az állítólagos lövöldözőt is megerősítették, hogy a Secret Service ügynökei megölték.

A gyűlés egy másik résztvevője a jelentések szerint megsebesült, és súlyos állapotban van.

Trudeau az X-en közzétett bejegyzésében azt mondta, hogy „felháborodott” a hír hallatán.

„Nem lehet eléggé hangsúlyozni – a politikai erőszak soha nem elfogadható. Gondolataim Trump volt elnökkel, a rendezvényen résztvevőkkel és minden amerikaival vannak” – írta szombat este.

„A leghatározottabban elítélem a Trump volt elnök elleni mai gyilkossági kísérletet” – tweetelte Poilievre az X közösségi oldalon, egy órával az eset után. „Megkönnyebbültem, hogy biztonságban van. Imáim a többi ártatlan emberrel vannak, akiket ez a szörnyű tett megkárosított vagy megölt. Annak is örülök, hogy a feltételezett lövöldöző halott. A demokráciának győznie kell”.

A szövetségi baloldali új demokraták vezetője, Jagmeet Singh szintén az X-en tette közzé.

„Nincs helye az erőszaknak semmilyen politikai rendezvényen. Mindannyiunknak egységesen kell fellépnünk a politikai erőszak ellen, bárhol is történik. Gondolataim Trump volt elnökkel és családjával, valamint a lövöldözés többi áldozatával vannak” – írta. „És hálámat fejezem ki a rendfenntartó erők tagjainak és az elsősegélynyújtóknak, akik megakadályozták a további haláleseteket”.

Bob Rae, Kanada ENSZ-nagykövete is tweetelt. „Szörnyű események történtek ma Butler megyében, Pennsylvania államban – az ilyen jellegű erőszakra soha nincs mentség. Nagyon szomorú hallani, hogy valakit a tömegben lelőttek”.

A New York-i kanadai főkonzul, Tom Clark is tweetelt: „A Trump elnök elleni támadás szörnyű. Mindenkinek a leghatározottabban el kell ítélnie. A New York-i kanadai konzulátus nevében teljes és gyors felépülést kívánunk neki”.

A Donald Trump volt elnök pennsylvaniai nagygyűlésén történt lövöldözést merényletkísérletként vizsgálják a volt elnök és a republikánusok várható jelöltje ellen – közölték a bűnüldöző hatóságok.

National Post
Fordítás: KMH

97 hozzászólás

  • Orsós Elemér

    Trump megengedhetetlenül olyan darázsfészekbe szeretne nyúlni mint JFK. (Szerintem ezt nagyon jól tudja, de azért a kóbor apácák meg a hiszékeny szurkolók kedvéért fut még pár kört, úgy mint az új tyúk a baromfiudvarban.)

  • a legfontosabb volt a merénylőt lelőni, mert akkor nem kell vallatni és így nem derül ki!
    most lehet találgatni és a hypokrita elnök azonnal írt valami maszlagot és kitörölte az X-ről a korábbi bejegyzését: miszerint öljétek meg trampot mert ő a patás ördög

    hatalmas pénzek vannak kérdésessé téve {a különféle sponzorok a fölöslegeiket aggyák ilyenkor} mert a belügyek már elsötétítik az eget a borzalmas külpolitikai helyzet előtt jó kis függöny, semmi sem akar összejönni pedig habosra keverik de sem a fakanál sem az aki fogja nem ért hozzá, mert abból a szempontból ahonnan ők szemlélik saját magukat és a világot NINCS SEMMILYEN MEGOLDÁS SEM

    a rendszerük selejtes de ezt bevallani?

    most mi lesz a @geyzával, mit fogy aszondani?

  • Orsos E.
    14.5:19

    Azért az is érdekes volt, ahogy a szoros testőrgyűrű, egyszercsak STOP, és váratlanul megállt, majd Trump felül kétszer is kibújva a „védők szorításából” öklét rázva üvöltve mantrázta, hogy . f i g h t . fight . fight..,mint aki előre tudta,hogy ennek akkor és ott be kell majd következnie… Különben ekkora veszélyben hogy is állhatott meg ily tragikomikus hirtelenséggel ez az élő védőfal… ???

    Mind emellett jól tájékozott komented alapján kérdem tőled, hogy DT melyik – Vietnami típusú – gyarmatháborúnak is akart volna épp-most végetvetni? Vagy mely katonai-gazdasági-komplexum, plusz a privát, úgymond'”önvédelmi” fegyverforgalom és lobby felszámolásán vagy csökkentésén törte e,töri e a fejét mostanság , mint azt John Fitzgerald Kennedy és öccse, Robert azt tette anno? – DT, ugyan csak célzást tett e ezekre?

  • Akadnak idióták Magyarországon is, akik a társadalmi változást egy politikai merényletben látnák:
    https://index.hu/belfold/2024/07/15/kocsis-mate-orban-viktor-merenylet-szavazas-gyuloletbeszed/

    Ez a fajta magatartás nem tartozik a szólás/vélemény szabadság fogalmába. Érdekes, ilyen buggyant elméket (ma) elsősorban a magyar baloldalon és a magyar liberálisok között lehet találni.

  • butella
    2024 július 15
    2:38 de.

    majdnem 100% hogy fals flag, újabb adatok kerültek elő, és az egész ahogy azonnal lebújt a pulpitus mögé majd ordibálni kezdett az őrei között valamint a lövöldöző 3 perig kivárt mielőtt lőtt volna és a Black Rock zsolgyában is szerepel

    ez az az ország ahol bármi megtörténhet és annak ellenkezője is

  • Orsós Elemér

    butella
    2024 július 15
    2:38 de.

    Igazad van, ezért módosítok és a „nyúlni” helyett valóban helyesebb lett volna a „látszat kedvéért egy kicsit -de azért illedelmesen- belepiszkálni a lépesmézzel elkábított rajongók kedvéért, de csak annyira, hogy aztán az a baki pillanatnyi elmezavarral kimagyarázható lehessen”. Mellesleg tényleg egy kissé koreografáltnak és nem improvizáltnak tűnt a feltápászkodás utáni rekciója ahhoz képest, hogy már nem élne, ha nem balra hanem jobbra forditja a fejét teátrális gesztikulálás közben.

  • Merenylet a politikaval jaro reszkirozas!!

    De vajon hany itteni-hozzaszollok tennek azt ha lehetoseguk lenne a szabad fegyverviseleshez?????

    S mi koze lehetne ennek az esetnek a hozzaszollasokban olvashato megjegyzesekhez viszonyitva, mint a „gyarmaTHABORUK”, „FEGYVER-KOMPLEXUM” ES A „private fegyverforgalom” eseteinek emlitesei.

    De az elso kerdesem a ‘part-kaputnyokokhoz’, miert tiltva az az alapvetojog minden diktaturak alatal?????

    S miert nemak azon hogy egy kis sarosfalu amely kozel a felvilagot hoditotta meg fegyveres eroszakkal, s az ma is hodito haboruban a bekebelezes celjabol haboruzik mar hamadik eve szomszedos es testver nemzete ellen.
    Miutan hasonloan meghoditotta ismet tobb szomszedos fuggetlen nemzeteket melyeket elismert es biztositott nemzetkozi szerzodesben fuggetlensegeiket garantalni. Hmmmmmm??????

    S miert nemak vagytok azon??????

  • rodeo;
    On-hazugsagaiddal bizonyitod onmagadat hazugnak, amikor egy „selejtes tarsadalomban” bujkalsz, s nem az altalad magasztalt rendszerben elnel.
    VaJON MIERT NEM????????????????????????????????????????

  • A markets ma reggel mind jelentosen emelkedtek amig a comodity (szuksegleti anyuagok arai) csokkentek, azzal a megjegyzessel kozolve, hogy a befektetok a jovendo Trump elnoksegen fogadtak penzeikkel!

  • warrior;

    Az a Kocsis Mate tul naivnak bizonyitja onmagat.

    Nem a „Liberalisok” , hanem a Moszkovitak,a Kremlini Janicsarok, a volt pufalykas besugok, mint az itteneik tobbsege.

  • SchumackerLady

    Varriorr
    7.15.3:11

    A linkeddel kapcsolatban annyit, hogy Kocsis Mátéknak nincs oka

    aggodalomra, hisz’ szerencsére széles e honban nincs is oly

    kiváló mesterlövész, mint odaát Amerikában aki, ha kell

    megrendelésre, akár csupán csak a cél fülét képes lenne átlőni.

  • Warrior
    15.3:11

    A linkül ide föltolt kérdésednél sokkal húsbavágóbb az alábbi 24hu téma, minthogy a stróman, Mészárosnak álcázott Keresztapa camorrája sokszázezer – ha nem millió – 5-gyerekes apától és 6-unokás nagyapától vonja el többekközt azok meghatározott éves nyugdíjemelését, és egyáltalán satöbbi…

    https://24,hu/fn/gazdasag/2024/07/11/meszaros-janos-meszaros-lorinc-közbeszerzes-közpenz-osztalek-vallalkozas-kifizetes-lopas-milliardos/

    Ez itt a valóság, de nem Fid SS górék szentimentális süketelése az állítólag igenjóságos nagy-és Keresztapjukról…

  • Gorgonzola
    VII.15.12:42 megírása után a mellékelt 24.hu linkre rákattintva egyből működésbe lépett a Fid SS-s ÁLLAM CENZÚRAGÉPEZETE kiírja, hogy „AZ OLDAL NEM ÉRHETŐ EL”…

    ))) 🙁 (((

  • Barki elete, biztonsaga, jogai, tulajdonai elleni eroszakos tettek kegyetlen es azert elitelendonek velheto lenne barki altal is.
    Nem????

    De hat akkor miert vannak akik azt tarsadalmirendszerkent tartottak , s meg mostan is magasztaljak sot ohajtjak is ?

  • Mindenesetre elmondhatjuk, hogy a világ bunkóinak száma nem csökkent sem eggyel, sem kettővel.

  • Hűha! Kocsis Máté mint magyar baloldali és magyar liberális!
    warrior! Talán ha idéznél valami ilyesmit a magyar baloldaltól vagy a magyar liberálisoktól! (Már ha tudod, mi az, hogy baloldali, mi az, hogy liberális.) Mert így ez az egész, amit itt művelsz, üres – de igen káros és hazug – süketelés. Mint Kocsis Máté hazug propagandája.
    Egyébként arra válaszolj: Oroszország rohanta le Ukrajnát, vagy Ukrajna rohanta le Oroszországot? Ha ez megvan, döntsd el, ki az úgynevezett háborúpárti, és ki az úgynevezett békepárti! „Oszt jó napot!” Ha neked ez így jó … – de legalább is érdekes.

  • Warrior:
    Ezt írod: „Érdekes, ilyen buggyant elméket (ma) elsősorban a magyar baloldalon és a magyar liberálisok között lehet találni.”

    Tájékoztatlak, hogy jelenleg a baloldal és a liberálisok vannak ellenzékben Magyarországon. Már nagyon-nagyon régen így van, furcsa, hogy nem vetted észre.

  • Kocsis Máté talpnyalonc szerint:

    „Orbán Viktor csak másodsorban politikus, ám elsősorban

    ötgyerekes apa és hat kisgyermek nagyapja”.

    Megható, a Coppola KERESZTAPA filmeposzából LOPOTT KÉPZAVAR, egy

    normális gondolkodót egyből JÓSÁGOS DON CORLEONÉJÁRA emlékezteti

    Gratula a Főnök parádés-Kocsisának!

  • Butella
    07.15.2:38

    Nagy kérdés, hogy ex-elnök adhat e (megálj-)parancsot az őt védő gorilláknak? Mert tény, hogy többször is megálltak…

  • Havas Kurt;

    NEM, biztonsagaert a Secret Service felelos, s az a jelen adminisztracio kotelessege!

    Hasaonloan minden elo elozo elnok es csaladja biztonsagaert is amig elnek.

    A mai hirekben kozolve hogy az FBI a merenylo cel-phonjat a kuatato laboratoriumba kuldte minden adatokat feltarni.

    A fiu apjatol kerte el apja fegyveret aki nem latta azt jelentosnek mert a fiu gyakran a loterre ment vele cel-loveszetere.

    Semmi mas jelentos eddig nem bukkant fel a fiu eseten.

  • Gorgonzóla 15.12:42

    Így talán már jó lesz.

    Most már a stróman testvére is milliárdossá vált, csak az kérdés, hogy a nagy tulaj’, a Keresztapa meddig tűri még a vagyona ilyetén szétbitorlását?

    https://24.hu/fn/gazdasag/2024/07/11/meszaros-janos-meszaros-lorinc-kozbeszerzes-kozpenz-osztalek-vallakozas-kifizetes-lopas-milliardos/

  • Nálam meg az állami cenzúra 404-es kódja zárta el az igazság útját.

    Keressétek a 24.hu-t, annak is a
    MILIIÁRDOSSÁ VÁLT MÉSZÁROS ÖCCSE című cikkét.

  • Kimberly Cheatle, a Secret Service fonoke jelenti, hogy Thomas Cook, a 20 eves merenylo mint potential problem ismerve volt a SS altal, s a tomegtuntetesremenok jelentettek hogy a fiu egy „rangefinder”-t vitt magaval, de kerdes volt hogy az talan binocular volt, tavolrol jobban latni Trumpot.

    Mire az a kerdes tisztazodott a loves eldordult egy epulet tetejerol.

  • BENDEGUZ
    2024 július 15
    11:08 de.

    grizi, mindösszes hablatyodra: te egy hüje alak vagy, már x-en és y-szor elmagyarázták {persze én is} hogy mit és hogyan és miért csinált kies fogadott hazád!
    az, hogy a tőzsdén mi mibe kerül annak az égadta világon a valós élethez a pejparipa pimpillője köze van, az árak éppen a CNN csinált erről riportot, hogy megfizethetetlen és a lakosság éhezne ha nem lennének foodstampok és nem lenne charity.

    de neked magyarázni és érvelni olyan mint galambbal sakkozni: összeszarja a sakktáblát és ledönti a bábokat, te is csak erre vagy képes de erre is mértékkel.

    tudásod nulla és a selejtes propagandád undorító

    legyen érdekes életed!

  • Miklós bá’
    2024 július 15
    4:23 du.

    Bucika, nincs rohangálásról szó, aljas szarkeverésről viszont igen és te szépen bekaptad a szaros banánt és te lettél a papagájkommandó is!
    annyit azért megjegyeznék, hogy nagyon érdekes események vannak folyamatban és készülőben, többek között Németország jelenlegi vezető politikusai a BARBAROSSA #2-t készítik elő, ők 2029 és 2034 között akarnak készen lenni de szerintem már „készen” vannak, csak a politikusok nem engedik kimondani ahogy azt az újságot is azonnal betiltotta a belügyminiszterasszonyság, mert Zaharovával készített riportot az meg elmondta a tuttit, állítólag a jútyúbon elérhető

    hogy mi lesz a z€-val sejtem, de ha Orbán sikerre viszi amit elkezdett akkor és csakis akkor esetleg béke lesz és nem fognak téged kardélre hányni azok akik a hoholokat kiírtották 45%-ban a többi meg menekült valahová!
    azért jó lenne a valóságra rákeresnél? de ez neked magánügyed és nekem semmi közöm hozzá de ezt el akartam mondani mert versenyben vagy a grizivel ki tud nagyobb ..szóval „izét” ide pottyantani

    minden jót neked és jó egészséget és ne vonúljon át a lakóhlyeden a WHERMACHT, hitlerük is van olyan kopaszka akinek a kérdéseit sem szabad elhinni, és eladta a hazáját 30 ezüstért és ugyanazt kapja mint az aki pár {1000év} évvel ezelőtt volt áruló, ha tudod kiről enyelgek?

  • Miklós bá’
    2024 július 15
    4:23 du.

    tanmese Parkinson profe után szabadon!

    szóval, aszondod hogy lerohanta, egye fene, és?

    szóval találkozok veled a Nagyfuvaros utca kies gangjai között és kurvára felpofozlak, és arra jön a grizi és el kezd sikoltozni, hogy az a rohadt szemét gyilkos @ródeó báncsa miklóskát, és ez megjelenik a Népszava címoldalán meg NYT-ban WSJ, WAPO-ban is vezércikkben

    de ők elhallgattyák hogy előző napon te egy stráfkocsi szart hordtál a házam elé és oda is borítottad, és felgyújtottad a fenyőfáimat,

    tehát?

    szóval ez a hohol saga is ugyanez a kalamajka és rohadt férgek piszkos anyagi haszon szerzés miatt nem engedik abbahagyni bár az a hír járja, hogy a Zsaluzsnyij és Szirszkij a teljes kapitulációt fontolgattyák már régóta a Zsalu már londonban hohol nagykövet de hogy a szirszkij mit fog kapni az még titok… nem akar tovább rohanni mert a Rhodos i szoros szélén vannak

  • A hír forrását nem árulhatom el, de kiderült, hogy Trump megrendezte az ellene elkövetett merényletet. Mivel Trump egy bűnöző és senki sem szereti őt az USA-ban így próbált szánalmat kelteni, hogy növelje a szavazói számát. (Aki pedig ebben nem hisz, annak egy szép átnevelő táborba kell vonulnia valahol Grönland északi részén.)

    És Bendeguz komám, ha igaz, hogy Rodeo11 Kanadában él, akkor az általa dicsőített rendszerben él. Ez valójában rosszabb, mint a kínai rendszer.

  • Rodeo 11
    7.15.9:44

    Érdekes még, hogy a háztetőn araszoló „merénylőt” mindenki látta csak a Trup körül lebzselő őrsereg egy tagja se vette észre.

    De meccsoda gazdaság és társadalom az, ahol egy meglőtt politikai tőkés értékpapírjai 1 lövés hatására a többszörösére ugornak föl?

    Hát nem asszongya minden Trumpler kalandor, hogy nosza ide lőjetek – na de csak a fülemre ám ?

    És harcolunk, harcolunk, harcolunk !!!!!!!!!!!!!!!

    Apropó, Alon Musk máris fölajánlott Trumpnak „támogatásul” HAVI 43-millió Dollárt.Így volt ez Hitlerrel is.A nagytőke támogatta.

  • Butella
    15-2:38

    A látvány olyan volt,mint egy előre megkoreografált balettjelenet
    Különösen az embergyűrűből elő-előbújó vicsorogva üvöltő TrumpLee

  • Bendegúz
    15.10:56

    kérdezi, hogy ennek a merényletnek mi köze lehetne a GYARMATHÁBORÚKHOZ, A KATONAI-GAZDASÁGI-KOMPLEXUMHOZ és a PRIVÁT FEGYVER-GYÁRTÁSHOZ ÉS FORGALMAZÁSHOZ…?

    Először is, szíveskedj olvasni megtanulni, ahonnan láthatnád, hogy én Orsós Elemérrel konkrét témákban(!)folytatok eszmecserét, ahol Ő többekközt Trump elnöki tevékenységét hasonlítja John Fitzgerald Kennedy tevékenységéhez, mintha a kettőben bármi hasonlatosság is adódott volna… Olvasd el hát mindkettőt. Szövegkörnyezetből kiemelt részlet értelmét veszti.

    Másfelöl a Military-Oeconomy-Complex Amerikától kelet-Ázsiáig m i n d e n . t ő k é s . g a z d a s á g nélkülözhetetlen „Grand Canalja”, az egyik nagyobb, mint a másik és annak hatása alatt fegyverkezik az adott ország.

    A Military Oeconomy Complex kifejezést először az attól megrettent Eisenhower amerikai elnök használta utolsó figyelmeztetés gyanánt a búcsúbeszédében.

    Ami pedig a privát fegyverviselést illeti USA minden lakosára FEJENKÉNT 1,3-MILLIÓ (!!!)
    különféle,fajta „személyi” lőfegyver jut, e statisztikai számban benne értve a csecsemőket is… Namost, ez az arzenál magán viseli a „kulisszán csüngő puska”-effektus óriási esélyét, mely tragikus lehetőséget általuk évi pl. 2020-ban 45222 haláleset történt.

    Tavaly 249 iskolai lőfegyveres incidenst jegyeztek.

    1970-óta az iskolás gyerekek körében bekövetkezett
    . v e z e t ő . h a l á l o k : a fegyveres erőszak.

    Ha erre valaki tagadná az összefüggést a fegyvergyártás és lobbyval az egyszerűen hazudik.

  • Mr. Adam;

    Maga mi ellenkezot talalt abban hogy aadatot nyujtottam Havas Kurt kerdesere, jelezve hogy Trump nem adhat utasitasikat a Secret Service testorsegenek, mert a Secret Service a jelen adminsztracionak felelos minden jelen es volt elnok es csladtagjainak a biztonsagaert.

    Talalt valami ellentetest abban a KMH alapszbalyai elleneben?
    Vagy serthette volna az Marxista hitet barkinek is ????

  • Ródeo11-nek is:

    No akkor néhány „jeles” év, nap:
    1849 augusztus 13. (Viágos)
    1956 november 4. (Magyarország)
    1968 augusztus 20. (Csehszlovákia)
    1979 december 27. (Afganisztán)
    2014 (Krím, Ukrajna)
    2022 február 24. (Ukrajna)

    UKRAJNA: 1917, 1920;
    1929 – 1933 – Holodomor –
    1991 A független Ukrajna létrejötte
    1994 Ukrajna leszereli az atomfegyvereit, amelyek a
    szovjet idők örökségeként még birtokában voltak.
    Csak úgy mellékesen kérdezem: hová lettek ezek a fegyverek?
    Erre azért elég kínos azt mondani, hogy „Oszt jó napot!”

  • butella
    2024 július 17
    2:44 de.mókás perceket csináltál nekem:
    „De meccsoda gazdaság és társadalom az, ahol egy meglőtt politikai tőkés értékpapírjai 1 lövés hatására a többszörösére ugornak föl?”

    „ebben” {SIC} társadalomban az egész rendszer selejtes volta pontosan a tőzsde puszta léte”ó!

    mert ne mongya nekem bárki, hogy azok az „értékpapírok” tényleges kézzelfogható értéket képviselnek,

    MIND EGYTŐL EGYIG SZEMENSZEDETT HAZUGSÁG { az eccségsugarú álompó’gár át..szása a palánkon}
    ott a tőzsdén olyasmit árulnak ami sohasem volt, illetve ha volt nem ért annyit emlékezz a 2008-as kacifántra, amikor a két államilag is támogatott FRÉDY MEG A BÉNI de valami hasonló nevű nem pontosan, szóval azok pekidzseket jegyeztek a tőzsdén, és a tőzsde felértékelte a Texas külsőn
    a sivatag szélén létező 30 éves lakókocsit kéménnyel $xcsilliárd-ra azaz drágábbra mint a Buckingham Palota , és ezzel az értékkel kereskedtek, hosszú éveken keresztül, mert ha {mint bizonyára ismered} te otthon a konyhaasztalodon telefirkálsz egy sajtcetlit hogy az márpedig Kisberkenye alsó királyság {te vagy benne a király} fakaurija, és azzal fizetsz a grizinek azért, amit idepiszkít, grizi elfogaggya azaz forgalomba kerül!!! {LÁSD MÉG A PETRO$-t}
    és több tízezren egyhmásnak fizetnek vele és mindenki elégedett, kivéve a leguccsót {mongyuk grizi mert ő imággya eszt a rencert!} aki tényleg odamegy valahol Alsókáposztáshy csoda kacsalábon forgó kastélyhoz hogy márpedig aszt aggyák neki oda itt van érte az „értékpapír” és a kastély tulajdonosa egy nagy hatalmas Panda Maci seggberúgja a grizit és ráfogja az ŰRCIRKÁLÓ 9 MACH-al képes repülni rakétáját erre a grizi mit tud tenni? keres egy szép nagy lepedőt belecsavarja magát és szépen csöndben lassú menetben hogy senkit se zavarjon besétál a legközelebbi temetőbe EZZEL AZ ÖSSZNÉPI HURÁL-nak vége is, Nagy Hatalmas Panda Maci leszakít egy szép friss eukaliptisz gallyat és majszolni kezdi, ez a saga vége?

    nem mert a hoholknál és izraelben még lőnek és nem is akarják abbahagyni mert van nekik a tőzsdén értékpapírjuk a madárijesztőikért aminek az OVERHEAD-je =$19,27 és MSRP azaz a gyártó által javasolt ára viszont amit kér az $19,127,342.94
    és meg is veszik mert ha nem ráfogja Attila kargyát

    és ez így megy amíg abba nem haggyák

  • Az előzőhöz még:
    Azt hiszem, ehhez a litvánoknak, letteknek, észteknek, finneknek is lenne némi mondandójuk, hogy a lengyelekről meg ne feledkezzünk!

  • butella
    2024 július 17
    2:44 de.

    kösz, mókás, vidám perceket szereztél, pontyosan!
    én közben {persze ha rekeszizommal bírom} nézem és belehallgatok RNC azaz republican national convention ez olyan mint a kisbürgözdi pénteki zsibvásár, különbség csak annyi, hogy kisbürgözdön meg is lehet enni amit ajánlanak de RNC-n nem de csócsálják.
    még annyit, hogy ne legyek túl hosszú: vidám percek és órák vannak és még inkább lesznek sok puskapor szaggal és sok temetői menettel, meg traumatológiai kezeléssel valamint a TELJES ÁLLAMI ÉS CSALÁDI CSŐD!

    de nem haggyák abba, aki megpróbálja annak „annyi”

    de még ez nem bizonyos!

    üdv

  • szatmári! (2024 július 17 2:57 de.)

    Pár hónapja láttam nem is egy csatornán A mesterlövész című filmet. A hasonlóság a mostani valósággal egyszerűen félelmetes.

  • Bűzlik ez az egész.
    Csakúgy mint Trump körül minden.

  • Orsós Elemér

    butella
    2024 július 17
    7:44 de.

    Ugyan már kedves Butella ne szabadkozz Te hazája legelvakultabb Bendeguzának! 😀
    (Egyébbként hogy meglehetősen fals volt az összevetésem abban nagyon igazat adok Neked! Mellesleg állítólag magánemberileg JFK sem volt piskóta, de az nem világpolitikai tényező, mint ahogy Beethovennek sem a rigolyái maradtak fenn! 😀 )

  • Orsós Elemér

    BENDEGUZ
    2024 július 17
    11:38 de.

    Hííínye, kedves Bendeguz kiváncsi lennék mi a Secret Service rövidítése! (Természetesen minden hátsó szándék nélkül!)

  • Elemér! (2024 július 17 5:29 du.)

    Ez nagyon jó!!! Nagyon tetszik!

  • Miklós bá’
    2024 július 17
    2:32 du.
    Ródeo11-nek is:

    No akkor néhány „jeles” év, nap:
    1849 augusztus 13. (Viágos)

    sötét, pénz és igazi hadsereg nélkül úgy jártak mint Dózsa

    1956 november 4. (Magyarország)
    1968 augusztus 20. (Csehszlovákia)
    ez a kettő két CIA színes forradalom, és jobb hogy le lettek verve 1987 ben önként és dalolva vettétek be a pejparipa pimpillőjét is azóta is csócsáljátok

    1979 december 27. (Afganisztán)
    CIA szervezés medve bajuszának húzgálása de nem sikerült délről szétbaszni a szovjetuniót

    2014 (Krím, Ukrajna)
    2022 február 24. (Ukrajna)
    a Krim és a többi terület eredetileg is orosz, csak valami félreértés folytán hohol kezekbe kerültek és most megmenekülnek a hohol nácifasisztáktól nem is olyan sokára

    UKRAJNA: 1917, 1920;
    1929 – 1933 – Holodomor –

    ezeket a jelkenlegi azov osaok akkor banderisták csinálták hoholok voltak és maradtak a banderát Sztálin végeztette ki mert a holokauszt előtt már holokausztot csinált
    1991 A független Ukrajna létrejötte
    a független hoholsztánt ma szemlélheted 45 millióról 28 millióra csökkent kevesebb mint 3 év után és már csődben van a nyugat játszótereként
    medvemama medvebocsok és medveapu b..sztatása

    és mi lett hoholsztánból függetlenül: EGY TRÁGYADOMB
    1994 Ukrajna leszereli az atomfegyvereit, amelyek a
    szovjet idők örökségeként még birtokában voltak.
    Csak úgy mellékesen kérdezem: hová lettek ezek a fegyverek?
    Erre azért elég kínos azt mondani, hogy „Oszt jó napot!”

    JOBB HOGY NINCS NEKIK MERT HA LETT VOLNA MA NEM TUDNÁL NEKEM ÍRNI

  • Orsós Elemér

    Méghogy JFK szándékainak nem volt világpolitikai jelentőségük…

    JFK Még egész fiatalon járt francia gyarmati Vietnamban, így az ottani helyzettel nagyon is tisztában volt. És elnökjelöltként is foglalkozott a franciáktól fel-és megszabadult ország „további sorsával”, ahol az USA mint amőba vetette meg a jószándékú lábát.

    JFK a megoldást maximum a déliek felfegyverzésében, ahol amerikaiak részvételét csak „szakértő tanácsadói szinten” tudta elképzelni, amit az eszkaláció – militarista, neokoloniakista – h é j á i . nemcsak rossz szemmel néztek, de az így tevékeny elnök meggyilkolása után alig . e g y . é v e n . b e l ü l . beindított tömeges . b o m b á z á s s a l . bizonyítottak is, hogy ők – ti. a katonai-gazdasági-komplexum – már a legelső perctől kezdve a vietnámi háború teljeskörű eszkalációjában gondolkodtak.

    Az ott felhasznált fegyverzet és robbanóanyag arzenál magában foglalta nemcsak afrissen gyártott, de még a II.világháborúból megmaradt „elfekvő” bomba készleteket is igazolandó a háború hamis, nemcsak politikai, de gazdasági azaz költségvetési indokoltságát is a maga csekély 1 6 8 – M i l l i á r d . dollár értékével.

    Aztán ott volt még a Kubával – ill. a SzU-val is – bizonyította diplomatikus tárgyalóképessége is, melynek világpolitikai jelentősége ugyancsak kétségtelen…

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    ˙

    Rodeo
    14:46

    Volt szerencsétlenségem bele pillanntani ebbe az RNC-nek (Republicaus Nemzeti Bizottságnak) titulált heti zsibvásárra emlékeztető tömegkomédiába…

    Épp egy förtelmes cowboy-kalapos izomagy állt fenn a pódiumon üvöltözve, Trumph stílusában öklöt rázván és magából teljesen kikelve, miközben a magára önelégült bájmosolyt erőltető Trumplee-t mindvégig kiemelve – premier plan – élőben vetítették, amint az az élő giccses és irtózatos ruhadarabokban tetszelgő szörnyű pankrátor hústömeg az őt áldó – amúgy érte vicsorogva bosszút is esküdő – szózatát hallgathatta magával teljesen eltelt önelégültséggel.

    A jó csak az volt ebben a happeningben, hogy ebben a kiemelt és műfüllel ékesített képen Trampleenak amúgy is ócska kiélt és kiégett ábrázatján most feltűnt az az ezer ránc(!), amit a korábbi képeiről a propagandistái mindig oly ügyesen kiretusálva eltüntettek és ismertünk…

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    Még annyit, hogy ez a Republikánus Nemzeti Bizottság – konvenció – lelkes tombolása kísértetisesen emlékeztet a harmincas évek náci Németországi naggyűléseire.

  • BENDEGÚZ79
    07.15.10:56

    A háború természetrajza többszintű.

    Előszöris tudjuk, hogy a háború közvetlenül a politika terméke. Értsd: akarunk háborút, vagy nem akarunk háborút…?

    Ebből a szempontból is meg kell különböztetni egyes történelmi korok termékeként létrejövő háborúkat. Mert pl. teljesen más volt a történelmi ős-és az ókorban, de egészen más ma, a modern tőkés világ, vagy a fejlett imperialista, ipari termelési mód katlanjában fortyogó, tisztán a magántőke, azaz a profit érdekében,>tőkés társaságok politikájában létrejövő casus belli<

    Ma már nem csupán a primitív területszerzés motiválja a politikusokat, hanem sokkal inkább a legyártandó, illetve már le is gyártott, á l l a m i . arzenálok felhasználása l'art pour l'art háborúzásra valamint, vagy épp ezért az ilyen, á l l a m i . fegyverbeszerzések . m e g i n d o k o l á s a . jól . k i f u n d á l t . politikai indokokkal…

    Nézzük csak meg a vesztes vietnami háború, állatorvosi lovának a gazdasági mérlegét, amely . m i n t . á l l a m i . k i a d á s . csakis . v e s z t e s é g k é n t , de mint tőkés értékesítés relatíve . g a z d s á g i . n y e r e s é g k é n t . értékelhető ki.

    S mégis, a háborús héják még ma is hazáról, meg hősiességről víjjognak amikor e veszteséges respublikáról handabandáznak. Pedig a gazdaságban kutakodva könnyű rátalálni a casus belli igazi megalkotóira a – most nem nevezem meg – a tőkés társaságok, vállalatok állammal szorosan összefonódott lobby szövetségére…

    Kedves BENDEGÚZ, az eddig lezajlott két világháború kórisméje is pontosan megfelel a vietnami háború effajta természetének. Úgy az első, mint a II.világháború tőkés hatalmak is, szinte összehangolt összjátékának volt terméke e két világégés, mely szisztéma másfajta folytaása volt a hidegháború időszaka, amely melegágya volt új s még-újabb fegyverrendszerek létrehozásának az állami csillagrendszerek kohóiban.

    Ma már tehát . n e m . a . t e r ü l e t s z e r z é s . a legfőbb politikai cél, hisz a legfőbb gazdasági mozgatóerő, a nemzetközi tőke – pl. tőkekivitel útján már mindenűtt ott, és bent van, ezért nem érdeke ezeket a bevett várakat háborúval elpusztítani.Egy más kérdés a már bevett gazdasági támaszpontok, újgyarmatosított országai önvédő ébredése és "nemzeti tőkéjük" önvédő, illetve a fentiekhez hasonló fejlődési útjuk – saját nemzeti ))) 😀 ((( katonai-gazdasági komplexumaik – kiépítése és automatikus fejlesztése lépés lehet egy óriás nemzetközi kataklizma egy új világháború felé.

    Tehát a gazdasági irányú fegyvergyártás s állam felé értékesítés a gazdasági csőd elkerülésének szükségszerű . a n t i c i k l i k u s . imperialista . r e n d s z e r , a világbékére nézvést a legveszélyesebb . b o s z o r k á n y k o n y h a . az emberiség önpusztításának a legcélravezetőbb módszere.

  • Az elvtársaknak itt nem kell aggódniuk semmiféle összeesküvés-elmélet miatt. Hosszú út van még a választásokig, bőven van idő meggyilkolni az egyetlen embert, aki megállíthatja a harmadik világháborút, minden ország gazdaságának szándékos tönkretételét, a hamis tudományt, legyen szó 57 millió nemről vagy a klímaváltozásról.
    Ne aggódjatok elvtársak, meg fogjátok kapni, amit akartok.

  • Miklós bá’
    2024 július 17
    2:32 du.

    Miért hagyod ki Finnország ellen viselt két aljas háborújukat (egyiket még a Világháború előtt, másikat pedig a a Háború vége felé. Mindkettőt súlyosan elveszítették.Mármint a ruszkik.)
    Továbbá a demokratikus Délkoea „szovjetizálásra” tett törekvéseiket 1954 ben. A Közelkelet destabilizálásáról már nem is beszélek .( A „szovjet időkben” és mostanában is.)

  • GEYZA … elon musk ,,,, 600 oldalas konyv ,,, nem fogom el-olvasni a lenyeg a konyv boritojan is szerepel iskolas fiukent allandoan elvertek – meg a feher uralom alatt nyilvan feher oskolaban a BUR gyereket – egyszer ugy elvertek hogy 2 szeresere dagadt a pofaja a gyerek musk-nak a sajat apja is VERTE …..micsoda csalad… a papa MERNOK VOLT …. ha olvasnam a koinyvet biztos benne van miert vertek…..de NEM FOGOM ….az elso koncentracios taborokat az angolok nyitottak del afrikaban a holland szarmazasu buroknak es persze a feketeknek

  • Tisztelt Cristopher Adam Főszerkesztő úr!

    Ön ne érzi úgy, hogy 1-1 komment átfutási ideje a szűrésen túlságosan is lassú ?

    Ugyanis némely esemény lassan lejön a porondról,mire a vonatkozó kommentár itt is napvilágot lát, azaz végre nyilvánossá válhat..

    Tisztelettel kérdezném, hogy mennyi a controll átlagos átfutási ideje? Minden elismerésem mellett is,a gyorsítás érdekében nem kellene tán valamely mesterséges intelligenciát is igénybevenni?

    Üdvözlettel:
    butella

  • BrunszvikTeri

    Miklósbá’
    7.17.2:32

    Mán megboocsáss, de nem kéne óvakodnod attól a vádtól, hogy
    „a szélsőbal és a szélsőjobb a mágnespatkó két pólusán egyesül” ?

    E felsorolásod eme szintézis ünnepélyes kinyilvánításának tűnik.

    Üdvözz és légy!

    B.T.

  • Orsós Elemér

    butella
    2024 július 19
    4:57 de.

    „Méghogy JFK szándékainak nem volt világpolitikai jelentőségük…”

    Igazad van, rosszul fogalmaztam. (Csak a nem túl pédaértékű magánéletükre akartam utalni, ami teljesen mellékes megitélési szempont.)

  • Orsós Elemér

    Hóligóst
    2024 július 19
    3:57 du.

    Szerinted lehetne neki -mégha hagyják is nyerni- ekkora önálló befolyása? Szerintem sem, ezért már gyanítom, hogy megvan a mártir gyártás helyett a neadj’ Isten eshetőségre is a nyújtott szineváltozási tervük, hogy ne legyen olyan hamar feltűnő a jánuszsága, mint a mi Magyar Péterünknek. 😀

  • Gyurrrka:

    Imádottad a Kreml-ben éppen most készül ellátni a jemeni sza@rcsimbókokat az általa gyártatott fejlettnek nevezett rakétákkal….had pusztítsák csak hatékonyabban Izraelt.

    De te ezzel ne is törődj szépapám.

    Nyalizzál neki továbbra is ezerrel.

    Hazaáruló vagy te, az is voltál mindig.

    Egy hős…nevetséges…

  • Geyza!

    Bocs’!!! Elfelejtettem odaírni, hogy „a teljesség igénye nélkül”.

  • BrunszvikTeri!
    Most akkor Ukrajna rohanta le Oroszországot, vagy Oroszország rohanta le Ukrajnát??? Hogy a fenébe jön ide a „szélsőjobb” meg a „szélsőbal”? Az én olvasatomban az agresszor Oroszország, az agresszió áldozata Ukrajna. „Oszt jó napot!” Ráadásul még mindig nem tudhatom, hová lettek az 1994-ben leszerelt atomfegyverek.
    Szóval: nem kellene terelgetni másfelé a történetet… de tényleg!

  • „tisztelthölgyeimésuraim”
    2024 július 19
    8:03 de.

    kösz, én csak a foxnyuszi utólagos glóriázásáról tudom mindezeket gyanúm fennáll önmeglövetés volt btök sikerrel

    hja és RNC Republican National Convention az utolsó szó ugye latin eredetű és az én indulataimnak megfelelően Gyülevész Gyűlésnek mondanám

    a többi ebben benne is van

    most ursula után még egy véreskezű bohóc a világra?
    persza a világ csipkejózsika álmát alussza és ebből sohasem sincs ébredés, a hangyáké a maradék
    én még emléxek Rákosi Pajtásra friss forró virsli mustárral forró debreceni lángos és pattogatott kukorica és kurva sok Bambi és ezért nekünk csak azt kellett: éljen rákosi és bírtuk mert utána a vidámpark és Nagycirkusz is ingyen volt

    a trampvance -ék holmi táblákat lengetnek de nekik sokkal több csasztuskájuk van mint nekünk anno, azaz a kommunista Rákosi meg a sztálin a kiskertben sincsenek a RNC azaz Gyülevész Gyűlés ben és ők bisztosak lehetnek hogy soha semmi sem teljesül míg mi a Rákosi pajtástól kaptunk 5 FT-rt fagyit a kis maszektól a sarkon {enterprise & entrepreneur csak kommenyista?} meg a Béla bácsi a suszter, és jani bácsi a műszerés kazánkovács otthon a fáskamrában és seperc alatt mindenünket megjavította hát még a foldozó cigányok kivittük neki a lábast meg a fazekat és befoltozta mert a Vas és Edénybolt ban nem volt elég elvitték nyugatra jóváírásként ingyen…szóval ez má’ csak ilyen
    kitört a kommenyizmucc süsüsztánban is a DNC és RNC versenyben melyik tud szebben és nagyobbat hazudni hogy maraggyon a másik négyévmúlva találkozunk ugyanitt az ostya lesz más???

  • ELON MUSK felmenoi burok boer voltak

  • „Tisztelthölgyeimésuraim”
    2024. VII.19. 7:58 & 8:03

    Annyit még megírhattál volna, hogy annak a Republikánus Nemzeti

    Bizottságnak az ég-világon semmi köze nincs a republikához, azaz

    a köztársasághoz. Ez is csak a parasztvakítás magasiskolája,mint

    ahogy a Fiatal Demokratáknak sincs semmi közük a demokráciához,

    nade még a”hűséghez”sem,amit a kegyes, latin „fidesz” szó próbál

    üzenni a bennük hívő kegyenceknek és elbutítottaknak, pedig ezt

    is csak imitálja.

    Ők,orbánék törölték az ország nevéből a Köztársaság államformát

    s vezették be Orbanisztán banánköztársaságot, mely oligarchikus

    strómanátus épp e hasonlóságért dörgölődzik az álköztársasági,

    tramplista amerikai pszeudo-republikanizmushoz.

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    Rodeo11
    20.6:11

    O.K.! De,a fagyi akkor nem „5,-Ft” volt,
    hanem gombóconként 0,50Ft azaz 50 fillér 😀

    üdv

  • BrunszvikTeri

    Miklósbá’ 20.2:41
    {
    és Geyza 19.6:11

    A MÁGNESPATKÓ KÉT PÓLUSA: sz.jobb és sz.bal ITT ÉRNEK ÖSSZE…

  • „tisztelthölgyeimésuraim”
    2024 július 21
    7:49 de.

    pusszantlak

    hát persze, de aki 5 FT-ért tudott nyalakodni az már Krőzus volt!
    erre is akartam utalni, és nem ismétlem önmagamat aminek a leglényege:

    nem kellett volna engedni a berlini falat lebontani, ma a világ másmilyen lenne

    de mennyire?

    de kezd a rend helyreállni, mert amikor a sakálok már behúzott farokkal vicsorognak akkor még egy KALAmajka harrisnya hiányzik A VILÁGNAK, HOGY A CSINNBUMMCIRKUSZ műköggyön igazándibúl, és ez most van,
    még Indiának kellene eldöntenie hol is van a valós érdeke, és az lenne a kegyelemdöfés, szeretném látni amint jajonganak itt tőlem délre, most megtudhattyák mit is csinálnak a világban élőben, nem virtuálisan

  • joshua
    2024 július 20
    6:17 du.

    a cikk címében szócserével a valóság lenne a cikk:
    hatalmas mázlija volt MAGYARORSZÁGNAK

    amit 1989 ben lehúzott az öblítőn

  • Cukihara
    2024 július 21
    7:39 de.

    „Annyit még megírhattál volna, hogy annak a Republikánus Nemzeti Bizottságnak az ég-világon semmi köze nincs a republikához, azaz a köztársasághoz.”

    Ki tudnád fejteni bövebben, hogy miért?

  • Holigóst
    7.21.7:47

    A lényeg finoman kifejtve: „tisztelthölgyeimésuraim” olvasótárs

    a 07.19.7:58 és a 07.19.8:03 alatt jegyzett kommentjeiben.

    De, ha ez az említett a Republican National Convent

    – RNC – a „köztársaság” őszinte megnyilvánulása volt,

    akkor ezzel az erővel Adolf Hitler 1934-es populista, agresszív-

    nacionalista, N ü r n b e r g i . P á r t n a p-ja(i) [Hűség*

    Napja néven] a maga több-százezer résztvevőjével ugyanúgy

    lehetne nevezhető republikánus konvenciónak, illetve

    naggyűlésnek, bizottságnak,holott mindenki tudja,h mindez éppen

    . a z . a n t i r e p u b l i k a n i z m u s .

    tomboló legvadabb megnyilvánulása, nem pedig republikánus, ergo

    nem köztársaságpárti attitűd…

    ˙

    ˙

    * Hűség = Fidesz, avagy Fid SS

  • BrunszvikTeri! (2024 július 21 1:38 du.)

    ?????????????????????????

    Itt a vége, fuss el véle!

  • Orsós Elemér

    Ródeo11
    2024 július 21
    5:19 du.

    „amit 1989 ben lehúzott az öblítőn”

    …pedig a bambán megengedett paktumos puccs helyett csak egy kis vérmentes elszámoltatást és számonkérést kellett volna kierőszakolni, csakhogy akkor még az érthető okok miatt nem volt ekkora az -addig betapasztott- pofánk és a merszünk! (Az persze kétséges, hogy vérmentesen végre lehetett volna hajtani-e, mert a jogfolytonosok az utolsó pillanatig acsarkodtak, hogy a mundért hogyan lehet észrevétlenül pufajkából bocskaira átszabni! Osztán olyan szépen sikerült ez az átszabás(hatalom átmentés) is a bécsi kávézóval elkábított szemünk előtt, mint a pinty! No, de ezt már Bródy és Bendeguz is helyesen megénekelte.)

  • butella es masok is.

    A tozsdei arak nem „sokszorosdtak” a merenylet hirere, hanem a CNN tv vita eredmenyenek kovetkezmenye volt a gazdasagi remeny elorelthatosaga maiatt, amin Trump a 100%-os nyertes volt.
    Biden ugy le-egett hogy sajat partja (a Szenatorok, Obama, Pelosi) visszalepesre kenyszeritettek az elnokim versenybol.

  • CUKIHARA;

    A „RE-PUBLIC” eredeti es szoszerinti jelentese ,az allamigazgatas „VISSZ-a lakossaghoz” vagy „lakossagnak.

    Nem leheto az elsajatitasa senki, semmi politikai hatalom , erdek szamara.
    S a kozvetlen demokracia pedig hogy mindent a szavazo lakosssag to bbseghtarozata dont!!!!!!!!

    A REPUBLIKAN part a RE-PUBLIC erdekenek a vedoje es kovetoje!!!!!!!
    Az hogy mindent a lakossag ohaja es dontese altal leheto!!!!!

    Hat nem azt ohajtja a vilag emberisege??????

  • Hóligóst
    2024 július 21
    7:44 du.
    kurva drága és semmit sem érő csinnbummcirkusz ez a seggfej aki ott ordibál, meg kibírhatatlan ki is kapcsoltam

    ezt nevezi a „süsü angol” gaslight nak, ha tudod mi az?

  • Szóval, Rodeó11 te arra tippelsz, hogy Kamala Harris lesz a kiválasztott?
    Egy anagramma-generátort használtam, hogy legyen némi változatosság a nevéből. Melyik tetszik?

    Kalahari Mars, vagy Kalahari Rams, vagy Karrah Salami, vagy Mariska Rahal, vagy Malaria Shark.

    Hallottam, hogy a Clintsa nostra páros támogatta a Malária Sharkot, de szerintem Hillarious elvtársnő szó szerint rosszul lesz, ha nem lehet az USA náci pártjának jelöltje.

  • Bendegúz
    7.22.3:02

    Írod, hogy a RE_PUBLIC szó szerinti jelentése: VISSZA A NÉPHEZ. Ami etimológiailag még rendjén is van.

    Azonban Te, mint egy fogadott prókátor mindjárt le is szögezed, hogy [tehát] a Republikánus [nevű] párt a PUBLICUM [a nép, a közösség] „érdekének a védője és követője”. Hozzáteszed, „hát nem ez az Emberiség óhaja?”

    Ám a DEMO_KRÁCIA viszont szó szerint NÉP_URALMAT jelent, mely tény a . t e . l o g i k á d . alapján arra a következtetésre enged következtetni, hogy a DEMOKRATA párt az amely a NÉP [igaz] „érdekének védője és követője” s amely biztosítja a nép uralmát.

    Fentiekből megállapítható l e n n e, hogy mind a kettő ugyanazt akarja, ha nem mind a kettő a tőke s mi több, a nagytőke érdekét képviseli, tehát még véletlen sem a dolgozó NÉP (a re_public) tömegek érdekét.

    Tanulság, hogy párt-logo-t csakis annak tettei alapján higgyél el, különben mindkettő népámító demagóg blöff marad…

  • OrsósElemér

    Te túlságosan belemerülsz a perszoinálpolitikai összefüggésekbe, holott a történelemben, bár másképp látszik, de . m i n d i g . a gazdaságé az elsőbbség és nem pufajkáé meg a bocsakié.

    Ott kezdődött, hogy a permanens katonai készülődésbe belekényszerített SzU abba a hidegháborúba anyagilag szabályosan belerokkant. Minket ez csupán aképp érintett, hogy az ettől(!!!) recsegő-ropogó rendszer minket is magával sodort, és szovjet hadsereg kivonulásával felkínált . r ö v i d . i d ő . a l a t t . letjátszódó események az addig közös állami és szövetkezeti vagyont felkínálta azoknak, akik rendelkeztek is némi tőkékkkel és tudással a felvásárláshoz. Holott tényleg, inkább szabályozva kellett volna a vállalatokból és szövetkezetekből (dolgozókból és sz.tagokból) részvénytársaságokat csinálni, nem pedig a vagyon jórészét szétcincálni. Jellemző volt, hogy az Antall-Torgyán-Csurka triumvirátus stb. az MDF éppen ezt a tőkés továbbfejlődést akadályozta meg, pedig a lehetőség adott volt. Mára ez az ország is egészen más, Ausztria-szerű köztársasággá érhetett volna, ha a „kereksztal” lovagjai nem vágják belé az Excaliburt és nem emelnek pajzsukra egy odatévedt Orbán nevezetű tolvajok-királyát, aki azóta szétlopta az országot is…

  • Orsós Elemér

    DonGolo
    2024 július 23
    4:06 de.

    „Te túlságosan belemerülsz a perszoinálpolitikai összefüggésekbe, holott a történelemben, bár másképp látszik, de . m i n d i g . a gazdaságé az elsőbbség és nem pufajkáé meg a bocsakié.”

    Ez igaz, de akkor még a pufajkások voltak a mai tőkések megfelelői, akik azt hangoztatták hamisan, hogy minden a dolgozó népé, most meg azt -ugyanazok- hogy nektek még ingyen ebéd sincs!

    „Ott kezdődött, hogy a permanens katonai készülődésbe belekényszerített SzU abba a hidegháborúba anyagilag szabályosan belerokkant. Minket ez csupán aképp érintett, hogy az ettől(!!!) recsegő-ropogó rendszer minket is magával sodort, és szovjet hadsereg kivonulásával felkínált . r ö v i d . i d ő . a l a t t . letjátszódó események az addig közös állami és szövetkezeti vagyont felkínálta azoknak, akik rendelkeztek is némi tőkékkkel és tudással a felvásárláshoz.

    Ez is igaz, DE kik is rendelkezhettek -természetesen nem legálisan, mert az fővesztéssel járó skandallum volt még akkor- „némi tőkékkel és tudással a felvásárláshoz”? Nos, némi tőkékkel főleg az impexesek és a Czinege Lajoshoz hasonlatos közép- és felsőbb pártkáderek és ezek nyugati lesben álló lezsírozó benfentes tőkés barátai, megfelelő -kapitalista privatizációs- tudással pedig a felsoroltak nyugati egyetemeken tanuló gyermekei. És szerintem is valóban, nem „spontán” privatizációval, igazságos kárpótlással és engedélyezett semlegességgel valószínüleg ma már az oszrák kisemberek jönnének Budapestre kávézót nyitni.

  • (Cukihara)
    7.23.2:55
    BENDEGÚZhoz
    folytatása

    Ugyanez vonatkozik az Európai Parlamentbe mostanság

    betüremkedett, létrehozott új pártalakulat nevével, ahol a

    tisztító-centrifugán kicsapódott FASISZTÁK – persze Orbán

    inspirációjára – nevezték el önmagukat PATRIÓTÁKNAK mely

    a FÁBÓL VASKARIKA tökéletes megjelenési formája. Szövetségük – a

    nacionalista szélsőségek laza szövetsége – amely egy unión belül

    épp a NEMZETI MAGÁBAFORDULÁST tartja az egyetlen üdvözítő

    IDEOLÓGIÁJÁNAK, mely eleve meddő igyekezet várható kimenetele

    ugyanaz, mint két szerelmes b..zi gyerekcsinálási projektje…

    Eszerint alkult még a Visegrádi Négyek nevezetű paradoxonja is,

    melynek résztvőiben is az volt a KÖZÖS „összefogási alap”, hogy

    MIND MÁST AKART mint a többi… 😀

  • Hóligóst
    2024 július 22
    7:38 du.

    mint Paff a bűvös Sárkány ülök és nézek ki a fejemből!
    a mai legfrissebb hírek alapján minden valószínűség szerint Kalamajka Harrisnya kenterbe veri a trampot, még mielőtt lehetne egy elmaradt vita kettejük között…
    60 órán belül $100 000 000 adakoztak a kampányára, ez példátlan, a Soros Sanyika meg dörzsöli a kis kezecskéit mert ő lehet majd a pénzügyminiszter? de legalábbis árnyék miniszter!
    a bibi wazsingdonbany az egy akkora csinnbummcirkusz, hogy még a burgereket is és badwájzereket is ingyen osztogattyák de van aki nem kíváncsi a netán yahoo ra {sem}

    szépen kettészelték a népet és a területeket de nincsenek egybefüggő tömegek sem tehát: divide et impera marad és kiba…nak a zeccségsugarúval hogy arrú kó’dul

    ki lesz a kamalmajka elnökhelyettes jelöltye

    persze akkora szardobálás van, hogy a media már nem is bírja, persze egy glitsch -e a DELTA légitársaság már 5 napja és még 5 napig béna kacsa

    a világ csúcstechnológiája és a világ eszei meg a világ leggazdagabbjai

    és együttesen képtelen venni egy jól működő orosz vagy kínai légitársaságot esetleg a Qatar airlines-t???
    mert azok nem csődöltek be sőt nem is hallottak a gebasztról

    te hogyan látod?

  • Orsós Elemér
    2024 július 23
    12:28 du.

    hát {hát – tal nem kezdünk mondatot} szóval engem izgathattak volna ott a zagganysztányi határomnál,
    csak az olyan seggfejeket mint a régen meg a brezsnyev meg az a cs vel kezdődő nevű akibe ugyanúgy mint bidénbe hálni járt a lélek

    voltak képesek bekapni a pejparipa pimpillőjét,
    ha sokat lengette volna annál fogva átrángattam volna a határon és csináltam volna belőle LÓSZAFALADÉT, és két keletlen sületlen bucival elküldtem volna a régennek is meg az utána odatojtaknak is egy egy adagot piros zászlóba csavarva

    a hoholok sorsa? meg a mostmár $6,83*10^9 „beruházás” is dugájába dőlt

    vidám mókás percek következnek olympi {cs} Á; a bibi eligazíttya a beosztottyait a süsü kongjesszusban közben a kalamajka folytódik és vihogva
    én meg röhögök
    még jó, hogy nincs egyetlen cyklon sem az atlanti pocsolyán pedig az még hiányzik és a hanyattesés

    üdv

  • Orsós Elemér

    Cukihara
    2024 július 23
    1:15 du.

    Igazad van, csakhogy fel sem merülne a nemzeti patriotizmus gondolata az EU-n belül, ha az mindenkinek jól, azaz nem szándékosan kétsebességesre, kettősmércésre redukálva, bürokratikusan katasztrófálisan túlszabályozva, kívülről lefizetett vagy megzsarolt kollaboránsokkak irányítva működne! Mellesleg nem csak az EU, de azon belül a V4 vagy bármely hasonló csoport még az EU-nak is gyümölcsöző lehetett volna, ha nem hagyják, hogy kívülről -geostratégiai vagy globális atlanti érdekből- összekuszálják/ugrasszák őket! Naszóval: nem véletlenül lehetetlen így egységes -főleg szuverén- Európai Úniót létrehozni és erről nem az egyre élénkebben ébredező tagok tehetnek. És legjobb bizonyíték a rivális EU tönkretételére a teljesen kívülálló USA közel sem eukompatibilis ukrajnai falóvának önkéntesen és dalolva? az EU-ba való öngyilkos betolása.

  • BENDEGUZ — ez fantasztikusan JO … julius 22 delutan 3:02…….re-public…..public=a publikum a TARSADALOM…..re=nekik LE a kalapom OSZINTEN

  • Bendeguz…….re-public…publikum budapesten a publikum a nezokozonseg a szinhazakban……..re = nekik……..tehat a politikusok SZINESZEK akik szinhazat jatszanak nekunk…….na nalam lebuktak es 79 evesen fogadom hogy soha sehol nem fogok szavazni csak nezem elvezem az elo-adasukat

  • Orsós Elemér
    24.07.23.12:28

    „..akkor még a pufajkások voltak a mai tőkések megfelelői..” írod.

    Ebből a mondatodból is kitűnik, hogy gondolataid mennyire a szubjektív, valamiféle perszonális sértettség körül keringenek. Vagyis arról győzködöd itt a publikumot, hogy az úgynevezett pufajkások nemcsak szürke munkás vászonegyenruhával, kék Schmidt-sapkával, és a városi bérlakásukon túl, esetleg még egy-egy hétvégi telketbirtokolva, csak ők lehettek az amúgy állami és szövetkezeti termelőeszközök magántulajdonosai is… Persze attól még, hogy egy gondolat szubjektív, attól még lehet tök’ nonszensz értelmetlenség, mint ez is.

    Tudniillik a tőkés milliárdos éppen a tőkéje, a szerencséje révén válik a hatalom birtokosává amit, vagy maga gyakorol a többség felett, vagy fizetett tányérnyalókat alkalmaz a saját uralma megőrzésére… Nézz most körül a Budai Várban, az egész erről szól.

    Szerinted egyébként Csurka, Torgyán, Antall, Für Lajos, és társaik pufajkások voltak? Talán egy közülük a kivétel Boross Péter belügyminiszter, később miniszterelnök volt valóban pufajkás, majd Orbán Viktor főtanácsadója…

  • joshua;
    Akinek joga es lehetosege van szvazni,ill. valasztani is, es nem hajlando jogat gykorolni, bizonyara mert tul lusta azt tenni, valojaban eldobja leheto jogat, amit monmdhatoan nem igen ewrdemelt meg!!!!

    Aki itten allitotta hogy a USA-ban mindenkinek van „1.3 millio” fegyvere, remesen valotlansagot allitott.

    Az adatkok alapjan, a 350 millios nemzetben, 82 miilionak van sajat lofegyvere, s 390 miilio fegyver magan tulajdonban, mert sokak a fegyver-collector-ok, az a van fegyver gyujtemenyuk.
    Persze vannak sokan akik belyegeket gyujtenek.

    Nekem is van ket „gyujtemeny-erteku” lofegyvefrem amit ajandekban kaptam.

    De miert, vagy mi alapon lehetne a part-titkarnAk joga azt megtagadni minden mas tiszteseges egyen szamara amig az allamhatalmaikat nyakig fegyverzik??????

  • Orsós Elemér
    2024 július 23
    4:04 du.
    amikor beleléptetek {és azóta nem cseréltetek szarostalpú bakkancsot} a z€ elvette az önálló és működő magyar ipart, mezőgazdaságot és az oktatást is és valami olyan ideológiát nyomat veletek, amit 1000 évvel ezelőtt az inkvizíció legrohattabbikjai sem tudtak elképzelni!
    namost ezt az „ideológiát” nem javítani hanem kidobni kell de jó messze ha lehet a Tejútrendszeren kívűlre!

    ijen körülmények között megvalósúlt Kissinger és Régen álma {mrgorbacsovdöncsemárleasztaberlinifalat, } mert kurvára szüxégünk van a KGST teljes népességére közelfekvő rabszolgaként és új felvevő piacként ahol egészen kis szállítási kőccséggel el lehet árasztani semmire sem jó de kurva drága profitgerjesztő szentszarokkal, és kaptatok összeszerelést amibe a csavarhúzáson kívűl nem sok tudományt kell beleadni tehát a nagy hatalmas és világhírű magyar technológiai ismeretanyag semmissé lett téve néhány generáció alatt de sokan meggazdagodtak, ezek a modern Kizlingek

    joshua
    2024 július 23
    8:11 du.
    a politikusok ócska csepürágók színész eccsincs közöttük, mert ha ezeket annak titulálod a sírjából kikel a Básti Lajos és a Tőkés Anna és úgy szétver benneteket hogy szecskának sem lesztek jók, persze a z€-nak pont erre volt és van szüxége és ha valaki még átlát a szitán az feketeseggű lesz int most OV aki mint egy elhízott Attila lengeti a szablyáját és harci üvöltéssel megtámaggya a soxemét eus gazembert, az is igaz a zeuban még aszt a gyalázatot amit a demokrácia szent nevében justintrudeau mert megtenni na az még nincs de nincs messze

    ÉS MINDANNYIÓTOKNAK:

    a kuleba nevű féreg aszongya valahol külföldön, miután kiderült hogy ez az üzlet befuccsolt, aszt KÖVETELI, A ZSALZSNYIJJAL KARÖLTVE A LONDONI HARCI MARCI TANINTÉZETBEN: hogy

    a zeu azonnal szűntesse meg a demokráciát és legyen kőkemény diktatúra, mert másképpen a hoholok már egy buznyák vasat sem tudnak kicsikarni a zeu ból és akkor {szvsz talán} az oroszokat is meg lehet semmisíteni ami a végcél mert az már a demokrácia, mármint az oroszok megsemmisítése!

    ez ennél sokkal hosszabb és undorítóbb de legyen ez elég itt

    jéghideg limonádét szürcsölök mert a mai nemzetközi helyzet annyira fokozódott, hogy másképp nem lehet elviselni

  • Cukihara
    2024 július 22
    3:42 de.

    „De, ha ez az említett a Republican National Convent – RNC – a „köztársaság” őszinte megnyilvánulása volt, akkor ezzel az erővel Adolf Hitler 1934-es populista, agresszív-nacionalista, N ü r n b e r g i . P á r t n a p-ja(i) [Hűség* Napja néven] a maga több-százezer résztvevőjével ugyanúgy lehetne nevezhető republikánus konvenciónak, illetve naggyűlésnek, bizottságnak,holott mindenki tudja,h mindez éppen az , a n t i r e p u b l i k a n i z m u s . tomboló legvadabb megnyilvánulása, nem pedig republikánus, ergo nem köztársaságpárti attitűd…”

    A köztársaság olyan politikai rend, amelynek államfője nem uralkodó, és a modern korban általában egy elnök.

    Egy köztársaságban mindenféle ember él, és némelyikük politizál. Van, aki a kommunistákat szereti, van, aki a szocialistákat, van, aki a nácikat, van, aki a demokráciában hisz, és még olyanok is vannak, akik inkább egy királyt szeretnének, mint a sok hazug, csaló, tolvaj miniszterelnököt vagy elnököt. Gondolom, ez utóbbiak fő érve az, hogy az emberek szeretik a stabilitást, és tudni akarják, hogy mire számíthatnak, míg a korrupt kormányzat korrupt kormányzat után csak ront a helyzeten. Nevezheted ezt stabil hanyatlásnak, de ezek az emberek másfajta stabilitásra gondolnak.

    De a lényeg az, hogy egy köztársaságban mindenféle ember sokféle eszmével él, ez nem meglepő és nem is rossz.

    Cukihara
    2024 július 23
    1:15 du.

    „… nevezték el önmagukat PATRIÓTÁKNAK mely a FÁBÓL VASKARIKA … Szövetségük – a
    nacionalista szélsőségek laza szövetsége – amely egy unión belül épp a NEMZETI MAGÁBAFORDULÁST tartja az egyetlen üdvözítő IDEOLÓGIÁJÁNAK, mely eleve meddő igyekezet várható kimenetele ugyanaz, mint két szerelmes b..zi gyerekcsinálási projektje…”

    Ez izgalmas. Először fából vaskarikának nevezed, a következő másodpercben pedig azt írod, hogy egy olyan politikusok konglomerátuma, akik a lehető legnagyobb függetlenséget akarják az Új Szovjetuniótól (ami az EU).
    Így tehát nem érted, de mégis érted.

  • Ródeo11
    2024 július 23
    2:33 du.

    Azt írod, hogy valaki valahol Washingtonban ingyen hamburgert és 5%-os alkoholtartalmú szénsavas vizet osztogat.
    Azt is tudod, hogy ezek a hamburgerek Bill Gates mesterséges rákos daganataiból készült hamburgerei rántott tücsökcombokkal, vagy valami más?

  • Orsós Elemér

    DonGolo
    2024 július 24
    8:16 de.

    Köszönöm a kritikát, de én nem a valódi pufajkásokra és a szürke egyenruhásokra hivatkoztam, mert nekik esélyük sem lett volna a kuporgatásaikból tőkéssé válniuk. A piros könyves melósok és a szürke egyenruhások nem tartoztak/tartózhattak a „szocialista” közép- és felső osztály közé, hiába is igyekeztek, mert azért a három lépés távolságot még nekik is meg kellett tartani nehogy túl sokat tudjanak olyan -nagyon is létező- hálószoba titkokat amiket esetleg kifecseghetnek és a rothadó imperialistakapitalisták csúfondárosan rámutogathatnak. Természetesen az általad felsoroltak nem voltak pufajkások, csak minimálisan elvárt lojalitásból lekáderezettek, Boross valóban más tészta. És valójában a régi kriptokommunista harpagonokból átvedlett új tőkéseknek az volt a kurva nagy szerencséjük, hogy rájuk anno nem vonatkozott a hansogó „minden a dolgozó népé és mindenki egyenlő” című propaganda, csak a cinkos csendben suttogott „vannak egyenlőbbek” című vezérkari szemhunyás.

  • Orsós Elemér

    DonGolo
    2024 július 24
    8:16 de.

    No azért az egyenlőbbek között is előfordultak, érdemek elimerése melletti lecsúszások, izzó kohóba esések és egyébb megmagyarázhatatlan véletlen balesetek, amiket simán kapitalista ármányra lehetett levezetni.

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    ˙
    Cukihara
    7.23.1:15

    Finoman fogalmazol, amikor leegyszerűsítve hangsúlyozod azt, hogy az úgynevezett Patriótákat csupán egymással szembenálló, ásatag nacionalista gyűlöködőknek mutatod be.

    Ugyanis ezek a demokráciát bomlasztó, gyülevész hadak nem pusztán nonszensz nacionalizmusukkal állanak frakciójukkal is szemben, de amikor belépnek a Európa, hazánk számára csakis üdvözítő, kapuján már ezzel az ab ovo hamis „p a t r i ó t á k” név-adásukkal is molyrágta euroszkepticizmusukra tett a hangsúllyal is a megosztottság bomlasztó pártosodását hintik, hintenék szanaszéjjel…

    Tagságukból egyelőre két legjellemzőbb ismertebb két alakzat a náci Mihazánk és a Fidesz már születésükben is nemzetisoviniszta és intrikus pártok az említendők…

    Üdvözlettel: thu

  • Orsós Elemér

    DonGolo
    2024 július 24
    8:16 de.

    Természetes, hogy szubjektiv a véleményem, mert munka- és családmániás kisemberként nem láthattam -legfeljebb csak saját bőrömön érezhettem- az objektiv valóságot, sértettség meg azért nincs bennem, mert ha hiszed, ha nem, soha nem éltem ilyen jól, mint most közepes igényű nyugdíjasként, igaz idáig eljutva alaposan kihajtottam magam érte. Az hogy mára ilyen akkurátus „politikai polihisztor” lettem az idő előtti nyugdíjazásomnak és az általa kapott kötetlen szabadidőnek köszönhető, ilyen uri huncutságokra annak előtte nem jutott időm, annak ellenére, hogy az igazságérzetem/önérzetem mindig is túlbuzgott. 😀

  • Hóligóst
    2024 július 24
    5:39 du.

    nagy gondom, hogy a billgéccéstsai még élnek meg hogy mexülettek!
    igen, tudom azt az általad tökéletesen megnevezettet akarják a köznépre tukmálni, miközben a WEF re egyenként mentek magánlökhajtásosokkal levegő tisztaság miatt és a legfinomabb argentin marhaszeleteket roston {{azokra az a jellemző, hogy olyasmivel etetik és itattyák {rossz nyelvek szerint halálukig tejet isznak!} hogy pár perces ügyeskedés és a chimminchurri rálocsolásával illatos és ehető omlik a szádban nem mint a többi, amit hiába ráx!}}

    vettem darált marhát aszongya Angusbeef, majdnem ki is dobtam borzalmas faggyú íze maradt bármilyen ízesítő hozzáadása után és engem a hányinger kerülgetett

    errefelé itt a kies usasztánban bármi és annak ellenkezője is leheccséges, és hogy a cia éppen mit osztogat az számomra örök rébus marad!

    érdekes életük van, hogy mást ne mongyak

    mióta számtalanszor bemutatták az „ő” demokráciájukat a világnak: konkurenciát B-52 ről leejtett 2500 kg -s bombával előznek meg, vagy bedől mielőtt a bombaleejtőből kiesne és terpeszben várja na, de csak akkor{SIC} élve haggyák, erre eklatáns példa Heine és Wagner, JS.Bach hazája ezek az isteni csodák ma élnének még randábban megaszondanák nekik bár a TETRALÓGIA PARABOLÁJA HAJSZÁLPONTOSAN ELÉNK TÁRJA AZT AMI MA FOLYAMATBAN VAN

    az én meglátásom szerint már a 4-dik fejezet az Istenek alkonya első felvonásában vagyunk, és Hagen már feni az ármányt és a lándzsáját de Siegfried még él

    ez azután megváltozik és hatalmas galaktikus temetése következik az emberiség azon részének amely nem tartozott a BRICS-hez, és isaporéshomuvogmuk

    na eszt készítik elő de nem fog sikerülni a nagyon rossz nyelvek szerint nincs rekluta!!!

    és a

    csilllagközi cirkálójuk is -egyelőre- papírmassé azaz nyomtatásssal készült és sem a tartó álvánnyal sem anélkül nem képes repülni sem

    a többiek a 8 milliárd 87%-ka meg köszöni szépen de leszarja őket

  • BENDEGUZ … lustasag fel egeszseg …de en EGESZEN EGESZSEGES AKAROK LENNI…..maxi LUSTA VAGYOK … lazy as a dog … no … lazy ez a PIG

  • RODEO —statiszta voltam a nemzetiben 22 evesen….megszolit a piheno szobaaban Basti,hogy en mikor jovok be aszinpadra….MAGA utan….hova jar maga fiam…mondom muszaki egyetem….erre megnyugodott es kioktatott hogy azt kellet volna mondanem hogy ON utan…mert a magazas az a tegezodes es az ONOZES kozott….van…..szerintem kirugott volna ha az szinmuveszetire jarok …..szeintem talan a legnagyobb szinesz ….

  • BENDEGUZ .. a second amendment … MA MARHASAG….1776-ban volt ertelme mert neked is puskad volt meg general Washingtonnak is csak az volt meg agyuja mindenkinek lehetett ha csapatba verodtek …..ma mit ersz el biden/trump ellen….semmit…mert nekik atomjuk is van te meg hoaba szerveszkedsz sose lesz….a second amendment arra jo hogy a citizenek egymest lojek halomra egy walmart vita utan vagy a drog dilerrel ossze veszve

  • ORSOS ELEMER maxi igazsagot irt …kozepes nyugdijjal az a BOSSZUM hogy 100 eves koromig tartatom el magam orbannal es kamala harissal vagy trumppal nekem aztasn mindegy mit csinalnak UGYSE MEGYEK SZAVAZNI TOBBET SEHOL panem=kenyer es circenses=cirkusz ami nekem a politika