A Fidesz, mint tudjuk, senkit nem hagy az út szélén

2024 szeptember 1 9:05 de.85 hozzászólás

Fellélegezhetnek a Nemzeti Sport munkatársai, a jövőben ugyanis nem csökken a fizetésük. Erről, legalábbis a HVG értesülése szerint, Orbán Viktor maga döntött, mert nem szerette volna, ha kedvenc újságjának működésében a legkisebb zavar is mutatkozna.

A kormány néhány héttel ezelőtt határozott arról, hogy a száz százalékos állami tulajdonban lévő cégeknek a személyi jellegű ráfordításaik öt százalékát meg kell takarítaniuk, és az idei év hátralévő négy hónapjára eső összeget be kell fizetniük a költségvetésbe. A rendeletet nem a gazdaság nehéz helyzetével indokolták, hanem azzal, hogy észszerűsíteni kell a kizárólagosan állami tulajdonban lévő cégek működését. Ebbe a körbe került bele a Nemzeti Sport is, mely már egy ideje az évi mintegy 140 milliárd forintból működő MTVA kötelékébe tartozik.

A Nemzeti Sport fontos prioritás a kormány, azon belül is Orbán Viktor számára. Ez az az újság, amelynek nyilatkozva a miniszterelnök az olimpiai szereplés kapcsán a libsi és a keresztény elégedetlenség közötti különbségről fejtette ki nézeteit. Mint mondta: „a magyar törekvő fajta, mert mindig többet és jobbat akar, de nem mindegy, hogyan vagyunk elégedetlenek: van egy libsi elégedetlenség. Az egy nyegle, semmi se jó, ez is rossz, az is rossz. És persze mindig valaki más tehet arról, hogy az rossz. De van egy keresztény hagyománya is az elégedetlenségnek, és ez él Magyarországon.”

A Nemzeti Sport e nyilatkozatot megelőzően legutóbb július végén került az érdeklődés homlokterébe, mégpedig azzal, hogy újra szedték és újra nyomtatták a lap gondozásában megjelent Nemzeti Sport Magazin címlapját. Akkori közleményükben úgy fogalmaztak, „többen felhívták a figyelmünket arra, nagyon nem szerencsés, hogy kizárólag férfi sportolóink fotója, neve került ki a címlapra”. Tehát nem a Nemzeti Sportnál jöttek rá arra nem sokkal az olimpiai játékok megkezdése előtt, hogy – nagyjából hasonló arányban és esélyekkel, mint a férfiak – a magyar színek képviseletében női sportolók is utaznak az olimpiára. (Szerencsére az éberség nem hagyta cserben az erre illetékeseket, és szóltak a szerkesztőségnek, hogy haladéktalanul javítsák ki a hibát.)

A szebb napokat és lapokat látott Nemzeti Sportról amúgy először tavaly tavasszal jelent meg a hír, hogy a kabinet több mint 1,3 milliárd forintot különített el a lap tízezer példányának éves előfizetésére. Ily módon kívánták biztosítani a Szöllősi György vezette újság 2024-es működését, mert bár minden újság fontos, de a Nemzeti Sport egyenlőbb az egyenlőknél: ez ugyanis Orbán Viktor kedvenc lapja, szavahihető szemtanúk szerint a miniszterelnök napját e lap olvasásával kezdi. Mindezt Orbán felesége, Lévai Anikó is megerősítette, amikor a Story magazinnak nyilatkozva. azzal a személyes hangú közléssel lepte meg az olvasókat, hogyha a férje nehezen ébred, elég azt mondani neki, hogy itt van a friss Nemzeti Sport, s máris kipattan a szeme.

Az idén márciusban pedig arra a gazdasági tényre is fény derült, hogy a Nemzeti Sport gazdát cserél. A már addig is állami segédlettel működő újság a Népszabadság szégyenletes bezárásában oroszlánrészt vállaló Mediaworkstől a Médiaszolgálatás-támogató és Vagyonkezelő Alaphoz (közismertebb elnevezéssel: MTVA) igazolt. Ettől kezdve nem kellett külön kormányzati intézkedésekkel biztosítani a lap fennmaradását, ám most mégis bele kellett nyúlni a lap működésébe. A Fidesz, mint tudjuk, senkit nem hagy az út szélén, s Orbán Viktor sem engedte el a lapkészítők kezét: személyesen gondoskodott arról, hogy bár a gazdaságban nagy a córesz, és ezért kell a kizárólagosan állami tulajdonban lévő cégeknél öt százalékot lefaragni a személyes kiadásokból, ez az észszerűsítésnek nevezett spórolás a Nemzeti Sportot előállító sajtómunkásokra nem vonatkozik.

85 hozzászólás

  • Megható uborkaszezoni hírek.
    Azért van abban valami jogos, hogy a világrengető magyar sporthíreket és azok firkászait is inkább a független sportipar finanszírozzhatná, mint ahogy a muzeális értékű Népszabadságot is a -még magára is fukar- MSZ(M)P-nek kellett volna!
    Égbekiáltó magyar vagy világpolitikai skandallum bedobása híján már ott tartunk, hogy Bendeguz tartja életben ezt a jobb sorsra érdemes, unalmassá váló fórumot!

  • Peti bacsi 1951.10.04 — HUMORISTA…..ha ha ha hi hi hi

  • A Zorbán róóóóóóóóóóósz. Sport róóóóóóóóóósz!
    A gyerekek lustává és túlságosan kövérré tétele jóóóóóóóóóóóóóóóó!

  • Orsós Elemér
    2024 szeptember 1
    12:21 du.

    Igazad van Elemér, de Kanadát nem vetted figyelembe. Pontosabban a jelenlegi kanadai „vezetést”, azaz pártunkat és kormányunkat, amely új értelmet adott a különböző személyes szabadságjogoknak.

    Javasolnám, hogy olvasd el azt a könyvet, aminek a linkjét pár napja feltettem ide. Ebben Trockij elvtárs nagyon hasonlóan határozza meg a sajtószabadságot. Amíg egyetértesz pártunkal és kormányunkal…

    Ne várj itt felháborító magyar vagy világpolitikai botrányokat tartalmazó cikkeket, mert azok a botrányok azoktól származnak, akik újraértelmezték a szabadság szót. 🙂

    Oh… és Chris is Kanadában él.

  • Geyza
    2024 augusztus 31
    9:42 de.
    az „újvárosból..cikkhez”
    abban igazad van, hogy fogat fogért és hogy eddig annak hullott kevesebb foga amejik féreg az egészet kirobbantotta és bezsebelt érte 24 hónap alatt:
    $450 000 000 000
    de még nincs vége közben a Rheinmetal magyarországi fiókjai ömlesztik a gyilkokat jó haszonért és valakik Magyarországon kövérre híznak belőle a nép meg le van szarva.

    információid hazugságok, láttam videólovakat amiken valami más láccik és a hoholok kurvára hallgatnak és most éppen arról volt szó nato szupertitkos tanácskozáson és washington DC ben a két hadügyér találkozóján, hogy árcsanak ma többet mint tegnap mert az nekik nagyon hasznos, egy ojan ország amej semmiféle szervezetnek nem tagja fenyegeti és riogattya azokat az országokat amejek ok nélkül kidobálják a szájuktól elvett falatokat a hoholsztánba és ezek a férgek meg lelövik az ott élő magyarokat, besorozzák hogy meg tuggyák gyilkolni őket, és a farkánál {na jó van akit a p…szőrénél} fogva rángatnak. Ojanokat akikhez semmi az égatta világon közük nincs, aljas szemét férgek, és az € vezetése meg a 6 dik hatványon nagyobb; már régen mágján lenne a hejük tegnap már későn lett volna;
    egyébként drágalátos barátaid {nem az enyémek én látom errefelé mit és hogy kufircolnak} idegen tollakkal ékeskednek de már jól meg van az is pörzsölve, és követelőznek azoktól akiknek ott ártanak ahol érik!

    és ugyanez igaz az elgázoltak főggyén fojamatban lévő nemmondomkiminek!
    egyébként jól vagy[?], mert soraid alapján meglehetősen ziláltnak tűnsz, csak nem akarsz bevonulni és a hoholok oldalán elpusztúlni? hatalmas hősi tett lenne?

  • Betiltották az I.-kerületi Czakó utcai sportpályán a férfiak félmeztelen-és a nők atléta-felsős futását, ill. kocogását.

    Előzmény: a Fid-SS-KDMP a I. Vár-kerület Önkormányzatban testületi többségét kihasználva minden hazug álkeresztény – magyarul álszent – eszközt megragad a liberális V-Naszályi Márta polgármester kiszorítására a döntéshozatalból.

    V-Naszályi az alábbiakban válaszolt erre a jobboldal e prűd megnyilvánulására: https://eokoskodas.blog.hu/2024/08/09/szabad-e_felmeztelenul_futni

    E témába vág még, hogy a Fid-SS-KDMP-s testület évek óta a saját jobbszélső aktivistáival árasztja el a Vár-I.kerületet, mégpedig az addig szociális, önkormányzati tulajdonú lakásokat osztotta ki közöttük. Többek közt olyanoknak, mint Bayer Zs.,Reviczky Gábor, stb. Ezzel a Vár ún.polgári lakosságát igyekszik propaganda szinten is magához, ill. a Karmelita-Táncszinházhoz láncolni V.Naszályi polgármester asszony ellenében… Ennek a komplex propaganda akciónak szerves és ideológiai eleme ez a prűdéria sportszakosztály is egy nyilván erre hivatott keresztény-demokrata pályagondnokkal az élen…

  • „A fideSS senkit sem hagy az útszélen”

    – k i v é t e l – Orbán diktátor hatalmi eszközeivel évek óta a

    saját személyes ellenszenve miattlehetetlenné tett Iványi Gábor

    lelkész úr Evangéliumi Testvérek Gyülekezetének épp a napokban

    közvetlenül a szeptemberi évnyitó előtt(!) több intézmény most .

    u t c á r a ,azaz az út szélére, s z o r í t o t t . iskoláinak

    jótékony segítségre szoruló, sajátos nevelést igénylő mintegy

    ezer. t a n u l ó j a…

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    jós húha
    9.1.4:53

    Ti csak személyeskedni tudtok!

  • A „l i b s i” egy melléknév a roma nyelvből vett bibsi, ill.biboldó (zsidó) kifejezésre alliteráló finomított antiszemita jelzőként a liberálisokra.

  • ˙

    Ők „senkit sem hagynak az út szélén”, ők legföljebb az utcai padokra szerelnek olyan úgymond'”felező” rácsokat, hogy a pihenni vágyó törvényen kívüli hajléktalan onnan üljön csak át az út szélére. Ez így volt „törvényes” a 2024-ben bukott Kocsis Máté fid SS VIII.kerületi polgármester regnálása idején…
    – Ma ő a Fid SS frakció parlamenti elnöke…

  • Vögelein
    2024 szeptember 2
    4:01 de.

    a fijjugg tanulékonyak, bűbájosch déli szomszédaimat orránál fogva vezető férgek ugyeneszt sokkal cizelláltabban csinálják és ott az is leheccséges és az is évek óta demokratikus hogymárpedig az aki ellenük van még csak gondolatban is {lenézik és lehallgattyák minden leheccséges ellenfél minden kommunikációját a kéményben is cia van} aszt börtönbe toloncolják és tárgyalás nélkül megfigyelik akár évekig is és ügyelnek arra, hogy nehogy harmadik párt felüsse a fejét mert az eddig jól {márpedig nekik} működő vetésforgóval akkor mi lenne?
    és a két párt most csinnbummcirkusz^12-nt csinál elterelve a valós gondokról a figyelmet a siker teljes amíg a tramp zoknijáról és 30 évvel ezelőtti gonosz álnok fingásáról lehet bírósági pereket és kalamajkaharris nya magán és gondolati élete meg a régenvoltya a téma és csámcsognak rajta a titanic meg már el is sűjjett!!!

    sehol sem vagytok!!!
    hja és a nemzetközi hejzet fokozódik ha nem is mindig abba az irányba ami a nemmondomkikiknek jó lenne!

    de vannak más programok is ott nincs is szó minderről és kurvajó hasznot is hoznak az összes szórakoztatóipari sportok, ahol egy írni olvasni sem tudó cerkófmajom évente $15 000 000-t visz haza, és ezeket azért tenyésztik, mert erre nagy szüxég van és a zeccségsugarú meg zabálja

    seholsemvagytok, ne sírj!

  • Ródeo11
    2024 szeptember 2
    3:01 de.

    Nekem nincsen időm
    arra hogy veled meg a hozzád hasonló
    szóf@sókkal értelmetlen bájcsevegésbe bonyolódjak.

    ——-ERRE NINCS IDŐM KÉREM !——-

    Az meg eléggé undorító
    hogy a nevemet használod fel arra
    hogy itten mérföldeken át propagáld a baromságaidat.

  • BruszvikTeri
    szept.2.10:37

    Helyesbítés:

    Engedelmeddel; Kocsis M. VIII.kerületi polgármesterként nem 2024-ben, hanem 2019-ben bukott meg…

    +1

    A FidS-S Kocsis M.politikai pályafutása a. M I É P-nél* indult. Ennélfogva már érthető a náci ihletettségű párt otthontalanok ellen általa vezetett gyalázatos józsefvárosi hajtóvadászata…

    Üdvözlettel: butella

    ˙

    *MIÉP:Magyar Igazság és Élet Pártja 1922.[1938:MagyarÉletPártja]

  • Butella szpt.3.2:19

    A Miép-es Kocsis M.fide-SS frakcióvezetősége és pártigazgatósága

    jellemzően pecsételi meg az egykori ún.”Fiataldemokrata” bagázs

    mára már sötét, szélsőjobboldali vezető „parlamenti többségét”.

  • A fotó illusztrációról:

    Íme a hazugságolimpia vezető győztese,Döbrögi és elegáns hasizma.

    A sportember, a példakép…

  • Ródeo11
    2024 szeptember 2
    3:01 de.

    „… és követelőznek azoktól akiknek ott ártanak ahol érik!…”

    Ha a ‘követelőznek’ alatt Z elvtárs hozzáállását értetted, akkor hozzátenném, hogy az ő szemszögéből nézve igaza van. Az USA akarta ezt a háborút, akkor fizessen is érte az USA.
    De sokkal jobb lenne, ha az ukrán nácik gyorsan elveszítenék ezt a háborút.

  • Orbán mos megint – 2025.márciusáig – meghosszabbította az ún. válsághelyzetet, mely sanda folyamatot már 2016.óta hosszabítja meg ez a puccsista kormány.

    A legújabb meghosszabbítás indoka szerinte most éppen a szintén csak úgynevezett „migránsválság” lenne, de volt a neve már a C-19 idején egészségügyi válság is úgy téve, mintha nem is a rendeleti kormányzás – tehát a parlament megkerülve – lenne a fő célja.

    Csak az a furcsa, hogy amikor lépten-nyomon . m i g r á n s v á l s á g r a . hivatkozva tart fenn Magyarországon . r e n d k í v ü l i . á l l a p o t o t ,közben szabadonbocsát a börtönökből több, mint 2000 bíróság által évekre . e l í t é l t . e m b e r c s e m p é s z t .

    Echte pávatánc,méghozzá a Karmelita Táncszinház koreográfiájában

  • Hóligóst
    2024 szeptember 3
    3:00 de.

    nocsak, még majd egyetértünk?

    gorgonzola
    2024 szeptember 3
    2:32 de.
    a gyalázat csimborasszója a hajléktalanság! anno mit össze ordibált az a sok seggfej aljas senkiházi hogy a szocializmus egy 35 éves háborús örökségeként egy romos Magyarországot örökölt és kizárták mindenhonnan ahol gondolták hogy valami jó lehet neki is ez a demokrácia meg a vasfüggöny, és megoldotta nem volt hajléktalanság! mondat végi pont.

    Geyza
    2024 szeptember 2
    11:41 de.
    használja a nevedet a hóhér! de azért elolvastad és pukkaggy meg, hazug disznó vagy és alulinformált úgy kapod a zinfót mint egy beöntést és utána kihányod de ne ide ha lehet

  • Megdobbeento plvasni a magyuarok esztelensegerol!!!!

    Meg a sport sem szbad a sjat kepessege alapjan!!!!

    S barmi allami tulajdonban levo vallatok miert nem mukodhetnek fuggetlewnul mint barmi mas cegek, vewrsenyezni es sikereskedni kepessegeik alatal.

    Ha az nem megy menjenek „free public offering”. Az az boccsassanak ki reszvenyeiket es aruljak azt vilagszerte penzhez jutni , HA kepetelenk maskent.

    de a kerdes hogy a magyar nep ,tobb mint egy negeyed evszazaddal a Moszkvai oruletsegek megszunese utan is hajlando ugyan azt a marhasagot kovetni es fizetni azert??????????????

    Eladtak bagokert a Ferihegyi repuloteret, s MIUTAN EGY NEMET CEG MUKODTEHETOVE TETTE AZT, s biillos jovedelme utan billiokert a magyarv allam visszavasarolta ismet.

    Velhetnenk, hogy ugyan azt teszik majd a Budapesti korhazakkal is????

    Miert ne, hiszen az ostobasaigaik hatartalan!!!!!!!!

    Masodik megdobbentoseg azon, hogy a lakosssag hajlando azt elfogadni.

    Na es az itteni hozzaszollok velemenye sem biZonyotja hogy valaki is felebredne a megdobbentokre.

  • HOLISMOKE irta; „.. maz USA akarta ezt a haborut…” ertette persze az Orosz agressziot Ukrajna ellen, a bekebelezes celjabol.

    De ha az „USA akarta” miert az orosz hadsereg kovette el az egressziot Putin apatok parnacsara ????????????????????

    A USA segiti Ukrajnat a megszallas ellen, mert kotelessege a Budapeti Accord alTAL, REM ROVID AZ EMLEKEZO-KEPESSEGED!!!!!

    S vajon miert rmelene egy HOLYSMOKE nevu ALLITOLAGOS magyar Ukrajna bekebelezeset Kremlin alatal??????????????????

    Magyarorszag egylepesre all am Ukrajna hataran, vajon miert nem ohajatana majd naci-Putin Magyaroszagot is????
    Hiszen a Kremlin birodalma volt 45 evig nem regen!!!!

  • Vögelein
    2024 szeptember 3
    2:39 de.

    Mintha Puskás Öcsiét látnám…. hasonlít rá.

  • Hóligóst
    2024 szeptember 3
    3:00 de.

    Hm.

    Jó pár hónapja arról volt itt szó
    hogy az oldal a továbbiakban nem fogja tűrni
    a megalapozatlan, propaganda célú hazudozásokat.
    Főleg a névtelen,kitudja hogy a Kreml melyik
    bgyrából szalajtott szóf@sóktól.

    Ehhez képest
    ez az izéke itten
    egyre pofátlanabbul nyomatja
    az ócska putyini rohadt propagandát.

  • Vögelein
    9.3.2:39

    Én meg azt rónám e remek c é l f o t ó alá címfeliratul,hogy íme

    ORBANISZTÁN JELENE:

    . A Z . O L I G A R C H I K U S . H A S I Z M U S . ))) 😀 (((

  • Ajánlott címadalék
    Vögelein 09.03.2:39
    fotócímmozgalmához

    ˙

    Istenféltesse

    a mi golyóálló

    hőnszeretett,

    HASIZMATIKUS

    Führerünket !

  • Aurora Borealis

    Vőlegin
    IX.3.2:39
    Jó nagyon jó,de én INKÁBB úgy írtam volna,hogy
    DÖBRÖGI FÖLDESÚR ÉS AZ Ő ELEGÁNCSOS HASIZMÁJA.

  • BENDEGUZ
    2024 szeptember 3
    1:17 du.

    grizi, én a hejedben hamut szórnék a fejemre, és megbánnám!

    ugye a hohol csinnbummcirkusz sok vérrel és szarral még mindig nem akkora, mint a te bűbájos és cizellált aranyos Pentagonod csinált állami sugallatra: Iraq-ban, Jugoszláviában, Szíriában, Yemenben, Argentínában, Colombiában {ezutóbbiból szállíttyák az ő megrendelésükre termesztett kábítószereket és viszik a hazai piacra vámmentesen katonai száálítmánynak álcázva, de a legnagyobb csinndratta most még Agganyisztány azok a hasukat fogják a röhögéstől, csúzlik és strandpapucsok meg turbánok és biciklik ellen a teljes süsü haderő semmit sem ért el és úgy jártak mint Vietnamban, most éppen Izmirben {Törökország} kiabálják: yenkee go home into your enchanted mother!

    meg nem értenek egyet a hatalommal az egyetemisták és a rohamrendőr tanít nekik történelmet és filozófiát gumibottal

    van ám demokrácia, égig ér mint a vasküküllő már nem tudom nézni a két dilis hastáncát mert ojan drága csinnbummcirkusz, hogy legalább a kamatait nekem adhatnák, és még van 61 nap de már készülnek a levélszavazatok meg a temetőkben is korteskednek

    azért kijózanodhatnál néha

  • Ródeo11
    2024 szeptember 3
    11:14 de.

    Te sem vagy egy eperfagyi
    a párás üveg-kehelyben, inkább egy
    nyákos zöldes töccsentés a járdaszegélyen

  • Amar lezart cikken tett hozzaszollasokra;

    1., rodeo (az „emeletes seggfej…”)-nek, ki a fene emlitette az IKAQRUS gyarat, s keszitett volna az egy millio autobuszt valaha is ????

    2., A XII. keruleti cipotalpalo volt partitkaranak;
    aki allitotta hogy Magyarorszag gazdasagi termelese azert esett 32%-kal a szomszedos EU orszagok ala, mert „magyarorszag az EU tagja…”

    Az valosag hogy Magyaroprszag az EU tagja, de nagyon helytelen a fogalamazasa annak, mert inkabb az lenne,hogy az EU szomszedok teemelese 32%-al MAGASABB MERT NEM MAGYAROK!!!

    De teljesen meggyozodott vagyok, hogy a magyar dolgozok minden esetben elernek , kepessegeik es szrgalmuk alatal a legmagasabb eredmenyeket HA a jelen magyar allamburokracia ostobasagaival nem gatolna szabad lehetosegeiket.
    Amig a mult ostobasait kovetik ugy a Fideszes, Maszopos, mindentlopos piocaik.

    Azt szukseges valtoztatni es egy kozvetlen demokracia alkalmazasat gyakorolni, amikor csupan a tarsadalom minden egyes tagjai a korlatlan tobbseg-hatarozataik alapjan dontenek mindenen.

    3., HOLISMOKE;
    Azok a cegek Canadaban is csak a sajat ingatlanikon levo fakat vagjak ki, s senki mas ingatlanan.

    4., Mind a Marxista kozgazdasagi elevek vitazoiohoz;

    Nem csak a kozgazdasagok ezen a Foldon, de minden szerves lenyek eseteben a valosag hogy letuk a (supply es demand) lehetoseg es szukseglet egyensulyan letezik.

    Ha keves a plancton, kevese a balna,
    Ahol keves a legelo, kevesebb a legeleszo lenyek szama, stb.stb.

    Az a tagadhatalan valaosaga a kozgazdasagoknak barmi neven is nevened az A-tol a Z-ig.

    Azert doglot be a rabszolgasag, a feudaliamus, a Marixista szocializmus, communizmus, proletar diktaturak minden lehetosegei is.
    S azt a TI szellemi kepessegeitek tette lehetove bukasat!!!!

    Amiert mindeg halasan gratulalok nektek!!!!!!!!

  • DonGolo
    2024 szeptember 3
    9:57 de.

    Nem értem, miért aggódsz a szükségállapot miatt. Ha a Zorbán párttársai a parlamentben bármit megszavaznak, amit a Zorbán akar, akkor mi a különbség a parlamenti szavazás és a rendeletes kormányzás között?

    BENDEGUZ
    2024 szeptember 3
    1:17 du.

    Bendegúz, olyan őrült kérdéseket teszel fel, amelyekre nagyon jól tudod a választ. Nincs értelme olyan dolgokat elmagyarázni neked, amit mindenki tud, beleértve téged is. Te csak azért próbálod rávenni az embereket, hogy válaszoljanak neked, hogy ez a blog továbbra is elfoglalt legyen.

  • Ródeo11
    2024 szeptember 2
    11:09 de.

    Ugye csak viccelsz? Az amerikaiak csinálják ezt cizelláltabban? Ugyan már, az egész rendszerük gusztustalan, velejéig romlott.

    Csodálkozom, hogy meglepődsz a szórakoztatóiparon, amikor köztudott, hogy a 19. század végétől kezdve a „művészeknek” azt mondták, hogy rontsák le a művészet minden formáját. Azóta csak az a fajta művész van elfogadva nagyszerűnek. A te kedvenced, a zene, mostanra a tamtam-dobra és a többnyire érthetetlen káromkodásra degradálódott.

    Ródeo11
    2024 szeptember 3
    11:14 de.

    Természetesen vannak dolgok, amelyekben mindketten egyetértünk. Például – biztos vagyok benne – egyetértünk Geyza lelkiállapotával kapcsolatban, aki azt mondja, hogy nincs ideje rád, miközben nyilvánvalóan talált időt rád.
    Vagy szerintem egyetértünk Geyza második hozzászólásában, amelyben azt mondja: „Jó pár hónapja arról volt itt szó, hogy az oldal a továbbiakban nem fogja tűrni a megalapozatlan, propaganda célú hazudozásokat”.
    És ezt az írja, aki korábban semmi mást sem tett, csak tolta az ostoba amerikai propagandát.

  • BENDEGUZ
    2024 szeptember 3
    1:17 du.

    két a világon egyedűlálló 22000+ szankció idején a nyomor és az orosz befojás a süsü elnökválasztásba
    ez egy részlet, én most egy sorozatot nézek hasonszőrű vídejókkal, azaz nem AI generated lies?

    https://www.youtube.com/watch?v=mP1aq9-28bI

  • BENDEGUZ
    2024 szeptember 3
    1:17 du.

    grizi
    mint láthatod hallhatod leugattyák, mert cáfolni nem tuggyák és nem mutatnak jóformán semmit abból amit a riporter bemutat! ez egy süsü politikai mószer! Tucker Carlson oroszországban szupermarketban a bőség kosarát muutattya be a 22000 süsü szankció és vesztezár és hohol belövések közepette, és csak mongyák a kritikusai hogy aki eszt elhiszi mert láttya az mind a nép ellensége és halál jár neki meg hüje!

    namost miért is van illegális migráncsozás a süsübe befelé?

    hát grizi te bizonyosan tudod? szerintem azért van,
    mert a süsü álompó’gárgyai

    {bocs kedves Cenz Ura de ez így van magyarul hejesen}

    basznak baszni! és akik meg ottmara’ttak azok meg nem szeretnek dógoznyi, mert a szabad világban és a kapitalizmus csimborasszójában szabadon aszt választyák, hogy tarcsa el őket az állam és a DNC,
    meg akinek van otthon maszek pénzverdéje! kis profitshare és máris meg van oldva

    azután lezuhannak a Bőingek, az Abrams -ok leégnek mint a pampafű mielőtt egy lövést le tudnának adni az annyahajóitok meg mivel biliacélból vannak nem merik mekközelíteni a huthikat mert azoknak hiperszónikus csúzlijuk van csoda bugyi gumival!
    és a hoholok meg győznek, mi űjaznekik az a néhány százezer halott;

    nagy üzlet lett az új temetők gyártása de alig győzik, mert túl sok a jelentkező: ugyammáfődeljetekmáel!

    az IMF most köteleszte a hoholokat hogy értékeljék le a pénzük exchange rátáját mert már sok másik nemzeti valuta ellenében nulla értékkel jegyzik, és

    a DNC ordibál, hogy mégis mit képzelnek most van influenCIA de orosz a gonosz putyin szervezésében két diplomáciai utazása között van erre 5 perce mert szeret mosojogni!

    vörös szőnyeggel és zenekarral meg 16 dik századi hagyományos katonai szerelésben a díszszázad fogaggya meg az államfő és nem tartóztatták le, most megy a sikítófrász…
    a berrbökköt sötét reptér és a csomagkihordó londíner fogaggya tábornoki egyenszerelésben a blinken kartács meg csak dumál és bazsajog mint akit baszni visznek és az égatta világon semmit sem tud elintézni és mitadisten az elnökbácsi nem utazik semerre csak delavarba szabaccságra mert a kóbor kutya sem kíváncsi rá!

    és nálatok fojtatódik az iskolai heveny lövöldözés mert a nebulók kurvára unatkoznak és könnyű fegyverhez jutni és most meg is magyarázzák, hogy namostasztánmegleszbüntetve,

    közben valaki kitalálta nálatok hogy az infláció az nem a gazdagok utonállása kapzsiságból kifojólag hanem mint a tsunami a Csendes Óceánon egy természeti jelenség ha nem tsunami akkor szívárvány!

    amit most valami észkombájn meg akar zabolázni és delejt fakasztani belőle mert rengeteg esze van

    és ez így megy tovább, ojan szép, üde és bájos meg kedves az én drágalátos déli szomszédom mindig leteszem a kávét amikor MSNBC -t nézek egy pár percre mert többet nem tudok belőle kibírni

    te hogy vagy ezzel?

  • Warrior
    9.4.4:34
    kapitányi
    pocakról

    „Mintha Puskás Öcsiét látnám.”

    Óh igen; az is értett a focihoz…

  • BENDEGUZ
    2024 szeptember 3
    1:17 du.

    grizi
    mivel nálad van a bölcsek köve és a zsebben hordható mászóbot is csak kis kitérő a szabad kapitalizmus gyönyöreiről, ne ájúlj el, pedig csodálatias!

    szóval a dolgozó alkotó munkájával a tőkés által a dolgozó adójából és az egyik bérlevonásából vásárolt
    termel X $-t ha házat lakhatást akar vásárolni akkor a mortgage 5,5% től felfelő kamatos kamattal van számfejtve meg sok fee vel csak a kamatos kamat alapján a dolgozó az amúgy is feltupírozott ház árának kécceresét fizeti be EZ INFLÁCIÓ , FELVESZ HITELT master, visa vagya kármi azokon a feek en kívűl 30 vagy 35% os kamatos kamatos kamatot fizet ezzel másik infláció jön létre
    a tőkés elaggya a részvényekben aszt ami nincs neki csak majd lesz valamikor és eladogattya és behajtya a kötvény árát kereskedve a kötvénnyel Infláció 3,
    a dolgozó bére úgy van megállapítva, hogy ne tuggyon megtakarítani semmit és a szömit kiszúrják a cashback -ekkel! hüje aki elhiszi a saját pénzének töredékével inflálják!
    és akkor vannak az adók amit a rockefeller meg a többiek elkerülnek mert ők ojan törvényeket hoznak saját maguknak hogy minden amit elloptak az jóváírható legyen mint tax credit azaz nemhogy nem fizetnek adót de még vissza is kapnak abból amit sohasem fizettek be ez meg útonállás

    és akkor jótékonykodásból épít egy Scotiabank Arena-t atlanta alsón kosárlabdához és ott kurva drágán beengedi a közönséget akinek a pénzéből építette és most jó magas jegyárakkal és a timhortons meki és a többiek is 5 10 szeres áron aggyák a kaját amitől az eccségsugarú jó kövér lesz és kell neki kurva drága gyógyszer, hogy még zabálhasson és mehessen basball t nézni a homerun okat amik a világ seggségei között első vonalban vannak

    szóval valahogy ez így műxik az a hüje karcsibácsid meg leírta kéken fehéren kockás papíron kiszámolva és te meg a többiek aszongyátok hogy seggfej és nem ért semmihez meg részeges

    te józanul vagy ijen hüje?

  • Vögelein
    2024 szeptember 5
    7:37 de.

    Nem a játéktudásról írtam … de ki így, ki úgy értelmez.

  • Hóligóst
    2024 szeptember 4
    11:22 du.

    a cizellált-at ídézőjelbe kellett volna tennem, azaz megint abszolút egyetértünk, az aljasságban verhetetlenek,

    most megint előkapták a gonoszputyin-t és hogy Ő Cársága választ elnököt süsüsztánban {is}, mert a tramp és a kalamajka patthejzetben van és a legújabb iskolai lövöldözés megint egy lepel hogy ha már bűzlik de legalább ne lehessen látni a soxart!

    a kapitalizmusnak az a fajtája amiről Marx ír az most megbukik és azok akik elolvasták és megértették Marx-ot azok most egyre jobban felvirágoznak és a borrell édenkertye is hozzájuk költözik, meghagyva a pokol tornácát a világ 12.17%-nak {mert Moldova is inog a sehajduduné elnök is fel lévén borulva}

    a nemzetközi hejzet fokozódik és a Szultán megúnta a sok kis tigrismacskát a Levantén és azokhoz állt át ugyanott + Egyip Tomi akikkel lehet és nem vazallusok, most azok majd szeveszkedni kezdenek? de az izmir-i yankee go home -os verekedés nem akármi

  • rodeo sorozatros soraira; MIND TOTALIS BS!!!!!!

    Persze te nem lehetsz „agyludtalpas”, csupan „emeletes s…….”

    De vajon kit probalsz megnyerni azokkal????

    Miert nem cimezted mind Putin atyadnak?

    Az IKARUSZ allitasodon;
    Az IKARUSZ mernokei es dolgozoi a bizonyitek amit verlek erossen, hogy a magyar dolgozok kepesek lennek hazajukat fellenditeni, HA az allamhatalom ostobasagai nem gancsolnak!!!!!

    De az IKARUSZ csupan „karosszeriakat” (a dobozt)keszitett kivalloan, s minden IKARUSZ-i adat azzal vegzodik hogy „csak egy jo motor hianyzott”.

    De a ceg bedoglott az okossagaitok miatt!!!!!
    Mindent elszurtatok mingdeg!

  • Hóligóst
    2024 szeptember 4
    11:22 du.

    Úgytűnik szerelmes lettél belém.
    Miért nem keresel magadnak egy nőt? Vagy
    inkább egy kecskét? A kecske talán még egy hozzád
    illő,ostoba nőnél is jobban akceptálná a baromságaidat.

  • Geyza
    2024 szeptember 4
    9:26 de.

    te, mint a kultúra felkent főpapja, a filmfelvétel a youtube-on elérhető, Wilhelm Furtwängler Beethoven IX-diket vezényel a berliniekkel és a hallgatóság első sorában a teljes német wehrmacht vezérkar hitlerrel az élen…
    ezért a háború után a világ geyzái nekiálltak ellehetetleníteni a XX. század zenei zsenijét és akkor előkerült YEHUDI MENUHIN és mexerveszte a Milanoi Scala ban Wagner Tetralogiát, abban kizárólag zsidó zenészek, énekesek és még a függöny huzogató is csak és kizárólag zsidó lehetett szolidaritásból erről csak lemezfelvétel van

    tehát a geyzák ijenek a világban nekik csak a járdán eltiport zöld váladék jutott

    most Daniil Tyifonow Schumann Zongora koncertjét nézem, de hát ahhoz te… még az égig érő mászóboton sem éred el

  • Geyza
    2024 szeptember 4
    9:26 de.
    ez nem geyzának való, nem érfel hozzáRobert Schumann német sidó a moll zongor koncertja Daniil Trifonov orosz zsidó Finn karmester Portugal zenekar Lisszabonból a Gulbenkian alapítvány szervezésében 2018 ban a Covidot még csak bográcsban kavargatták a boszorkányok és még előszele is csak kicsit érződött

    https://www.youtube.com/watch?v=Yz3TTykVG2s

    és van egy másik egy 9 részes sorozat a New York-i Filharmónikusok Lorin Maazel vezetésével Piong Giang ban Észak Kórea koncerteztek a világ géyzái agyonhallgatták youtube on rajta van nézni kell a közönséget!

    dehát a geyzák világa az má’ csak ijen

  • ELEMER;

    Felejtds el az „uborkaszezont” s tegy ertelmes hozzaszollasakat!

    HOLYSMOKE:

    Ha „mindenki tudja” hat akkor miert oly bonyadlamas a tobbsegnek azt felfogni, na es persze aki soha semmit nem ert meg belolle.

    Oh come on GEYZA, ne kovesd a volt Babolnai part-titkar asszony modorat es szellemi nivojat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • „Akik Marxot megertettek azok most felviragozodnak….”

    Mint a szerencsetlen Cubaiak, akinek orakat kell sorban nalni jeggyel rizst es babot kapni. S a 15 napi adag 75 deka.

    Cubaiaknak az a napi kenyer.

    Miert nem mardtal ottan, vagy miert visszautasitottad ajalnlatomat az ingyen egyiranyu repeulo jegyert Cubaba?

    Hasonlo a helyzet Venezuelaban is, most Maduro elvtarsad konyorog az olajvallaltoknak visszajonni.

    Venezuela olaj termelese 1/10-re esett a dicso Marxista dogamak ertelmezesei miatt. Hmmm?????

    Azt okozta a dicsi Marxista monopolista allam-kapitalizmus vilagszerte, azert doglott be a ti dicsoseges Szoviet vilaghodito hatalamatok is.
    A lang-elmeitek egyedul ami azt elpusztitotta.

    Azert kapatatok a FICKLE FAITH of FINGER vilag-kituntetest!!!!

    Az egyedulli amire buszkeke lehettek, na azzal igazan dicsekedhettek!!!!!!!

  • „Nem hagy az utszelen…”

    De sajnos a mult elmeit kovetve az egesz tarsadalmat a zsak-utcaba vezeti a Fidesz, Maszop, Mindentlop-o elvtarsaitok!!!!

    De miert nem mengednek a magyar dolgozo nepet a sjat remenyei ,kepessegei alatal elni?????

    Fogadok, hogy az Ikarusz dolgozoi az 56-os tervek es remenyek alapjan * ma kivalloan es sikeresen mukodne* az az uzem!!!!

    Ami az volt egyszeruen,hogy a termeloeszkozok bizonyos szazaleka a munkassait illeti meg.
    S a sjat inayitasuk es erdekekik alapjan semmi nem doglott volna be.

    De a ti Marxista elveitek es eroszakossgaitok alapjan minden bedoglott!!!!

    Na azert tapsolhattok es rohoghettek rodeoval !!!!!!!

  • Ma Selena Gomez az elso teeny on-tettei alatali biilionaire lett, egyetek ki a sziveteket pufalykas kaputnyikok!!!!!

    Vajon hanyaiotok, ha talan egyetlen-egy is produkalt egy arva vas-erteket is a sajat kepessege es szorgalmas munkaja altal???!!!!!

  • Kedves és Méjen Tisztelt Cenz Ura
    maradok korábbi szavaimnál, miszerint a boszorkányüldözés áldozatává tett Harward Elnök-ének szavait amejeket a Kongjesszus ban mondott, mikor kínvallatták: „én úgy tudom, hogy az egyetemek és akadémiák azért lettek létrehozva, hogy ott mindent és bármit meg lehessen vitatni”

    ez akkor sem teljesült, és itt sem, ha Te a grizi sunyi aljasságát előbbrevalónak tartod, az a Te jogod, mint a blog tulajdonosa

    {Harward tulajdonosai is meghatározzák mi tudomány és mi nem való a megbeszélésre}
    üdvözlettel és tisztelettel

  • BENDEGUZ
    2024 szeptember 5
    12:57 du.
    grizi te aljas szemét szarkeverő hazug seggfej vagy!
    a Magyar Állam, mint az Ikarus karosszéria és járműgyár tulajdonosa {azaz abban a iszocialista felfogásban az ott dolgozók mint részvényesek voltak a tulajdonosai és a végső döntés az övék volt}
    tudtommal és ha nem értesz ezzel egyet írjál róla:

    az a dieselmotor karosszéria nélkül döntő számszaki sesetben nem ér semmit hacsak nem delejt akarsz vele gerjeszteni, és a karosszéria is csak akkor járóképes ha van benne motor, tehát a kettő egymás nélkül értelmetlen mint te!

    a Magyar állam 1968 ban törvénybe iktatta a Parlament elfogatta a 25 éves Nemzeti Járműprogramot amejnek révén Győrben motor és sebváltó valamint mellső és hátsó hidak készültek, amik nem csak autóbuszban voltak hasznosíthatók!
    és a Mátyásföldi központi egység mellett létrejött Székesfehérváron egy vadi új épületben egy éves szinten 5000 db végtermék kibocsátására készült gyár, a matyásföldi is hasonló kapacitással de csúcsra járatva 7500 at tudott mind a kettő azaz évente közel 17000 darab csuklós {ez dupla test} és szóló autóbusz készült hazai és export felhasználásra a világ 50+ országába exprtált!
    többek között a Kanadába eladott közel 2000 darab csuklós Ikarus forradalmasította a kanadai városi tömegközlekedést!

    ÉS MAGYARORSZÁGON EZZEL 500000 MAGASAN KVALIFIKÁLT ÉS JÓL FIZETETT MUNKAHEJET TEREMTETT, DICSŐSÉG VOLT OTT DOLGOZNI!

    most szórjál hamut a fejedre és ásd el magadat és húzd magadra a fő’det!

    2003 ig gyártott, akkor a dicsőséges € szépen a hosszú áskálódás után sikerrel tönkretette anyagilag és ellopta a formaterveket, mai napig a világ összes autóbuszgyára ugyanaszt a Finta József által kialakított formát követik nincs kivétel! vagy ha igen nem lehet eladni.

    szégyen és gyalázat amit itt művelsz, de te privilegizált vagy mint kies hazádban a transgenederek azaz nem bináris egyedek

  • BENDEGUZ
    2024 szeptember 5
    12:57 du.

    A MALÉV .-ot is odadobták gondolkodás nélkül, peg az -a hülye pálinkáikkal ellentétben- egy IGAZI „HUNGARIKUM” VOLT !!!

    Tették ezt annak ellenére, hogy a leköszönő Bajnai-kormánynak kész tervei voltak a MALÉV megmentésére, amit részletesen átadtak az új Orbán-kormánynak.
    De leszarták.
    Végülis…nembaj, van helyette más (ál)hungarikum:
    A japánok által világméretekben elterjesztett Rubik-kocka,( ezért inkább ” jappánikumnak” nevezném)
    A bor és pálinka-lovagrendek (mindig fel fel röhögök ha eszembe jut ez a kettő baromság), nomeg az idiótikus, semmiresem jó foci-akadémia vagy mi a jó bánat….akadémia…HEHEHEHEHE..aszongyák A K A D É M A
    az igazi MTA-t meg jól tönkretették

  • BENDEGUZ
    2024 szeptember 6
    3:27 du.

    a selena gomez az a társadalom számára a legfeleslegesebb ingyenélő kornyika… de ebből van kib…tt sok, termelés nincs, oktatás nincs, eszük sincs nem is tudnak gondolkodni, de itt vagy te majd te elmagyarázod a legjobb kapitalista a selena gomez

    és akkor már nem fogom bírni a röhögést sem…

    egyébként egy rohatt hazug szemét lény vagy

  • Ródeo11
    2024 szeptember 4
    8:15 de.

    Attól tartok, rosszul ítélted meg az amerikaiak afganisztáni látogatását. Nem tudom bizonyítani, de szerintem 20 év tökéletesen elég volt nekik, hogy kiszivattyúzzák az összes lítiumot, ami Kabul alatt volt. És a végén még azokat az amerikaiakat is hátrahagyták, akik nekik dolgoztak.

  • Rodeo11
    2024 szeptember 5
    1:52 de.

    „… a süsü álompó’gárgyai … basznak baszni! és akik meg ottmara’ttak azok meg nem szeretnek dógoznyi, mert a szabad világban és a kapitalizmus csimborasszójában szabadon aszt választyák, hogy tarcsa el őket az állam és a DNC, meg akinek van otthon maszek pénzverdéje!…”

    Van benne valami, de ez egy kicsit bonyolultabb. Ha a szexről van szó, mindenki szereti, kivéve azokat, akik az ‘egyetemeken’ azt tanulták, hogy a nemváltás megnyugtatja őket.
    És természetesen az abortusz is, a marxizmus és a drag queenizmus mellett rohadtul fontos, utóbbi már az óvodákban. Népességváltás zajlik, hacsak nem valami sokkal ördögibb dolog áll az egész zűrzavar mögött.
    Ha már a munkáról beszélünk, a mai fiatalokkal nem az a baj, hogy lusták (például drogot vagy illegális fegyvereket fognak árulni, és sokan közülük csatlakoznak a különböző marxista terrorista mozgalmakhoz, mint a BLM, Antifa), hanem az a baj, hogy nem fognak dolgozni, ha nem találnak munkát a szakmájukban, például ‘társadalmi igazságosság harcosa’ vagy gender-izé. És persze a fizetésüknek királyinak kell lennie, vagy kit érdekel a munka. Alig tudnak írni-olvasni, de a marxizmus órákon a társadalmi igazságtalanságról meséltek nekik, és szegény gyerekek komolyan elhiszik, hogy azon társaik, akik nem voltak lusták tanulni és orvosok, ügyvédek, mérnökök akartak lenni, ugyanannyi fizetést érdemelnek, mint ők, a lusta idióták. Látod, a marxista agymosás a bűnös itt. Vagy a „világ Geyzái egyesüljetek!” szlogen.

    Másrészt azok sem fognak dolgozni, akik illegálisan jönnek, néhány kivételtől eltekintve, mert a legális külföldi munkások már az érkezésük előtt elvállalták azokat a munkákat, amiket az agyhalott amerikai fiatalok nem akarnak elvégezni.

    Ródeo11
    2024 szeptember 5
    11:45 de.

    Én is rendkívül érdekesnek találom, hogy Putyin egyedül képes becsapni az egész amerikai titkosszolgálatot. Hány ilyen szolgálatuk van most? De ha Putyin mindet át tudja verni, az nem azt jelenti, hogy mindannyian hozzá nem értő idióták? Vagy talán a média megint hazudik Putyinról és az oroszokról?

  • Libsik! Tanuljatok Kereszatpától önkritikát:

    https://www.youtube.com/watch?v=1tniJHBRhsY

  • Bendegúz
    9.6.11:55

    Alattomos hazug szöveged mögött a legsötétebb amerikai politikai fondorlat húzódik meg…

    Itt mindenki tudja, hogy az általad felsorolt országok gazdaságát az USA közreműködése révén a világpiacon különböző embargók és hátrányos kereskedelmi megkülönböztetések sújtják, megtagadva emberek,pénzek és áruk szabad áramlásának* világpiaci szabadságát…

    Ebből KUBA több mint hat évtizede kénytelen elszenvedni az USA által saját és idegen gazdaságokra is, gazdasági nyomással . r á k é n y s z e r í t e t t . gazdasági és kereskedelmi szankciókat, amelyek mind a mai napig köztudottan mélyen súlytják a kubai gazdaságot.

    Konkrétabban az ellenük viselt embargós hadviselés akadályozza meg, hogy Kuba szabadon kereskedhessen amerikai és/vagy más piacokkal, de nehézségeket támaszt a más, a nemzetközi pénzügyi tranzakciókban is…

    Az amerikai embargó következtében Kuba gazdasága nagy mértékben függ a turizmustól, valamint a szövetséges országokkal, pl. a Venezuelával és a Kínával folytatott kereskedemtől…

    Az Obama kormányzat alatt az embargón némileg bekövetkezett enyhülésen a Trump elnökség tovább szigorítva tovább szorított. A te, ti. Bende’elfogult aljasságod nyilván Kuba floridai közelsége váltja ki amúgy is mélyen reakciós beállítottságodat toivább tetézve. (Erről szól a nevezett fenti kommented is) Az ember már önkéntelen is feltételezi rólad, hogy még a szétvert Disznó-öböli puccsban is részt vettél hozzád hasonló beállítottságú floridai ellenforradalár haverjaiddal…
    Oszt mondd má’, hogyan szabadultál Cubából, camarada… ???

  • kiegészít
    9.8.10:01

    * „Eszmék, tőkék és emberek szabad áramlása”:

    Reagan hangzatos kijelentése, mint követelmény Gorbacsov felé, de úgy látszik még ma is kivétel: az USA, Ben de Gúz hazája…

  • Hóligost
    9.8.12:39

    Magyarországon mintegy 35é v e . n i n c s . is marxista oktatás, különöst az ifjúság számára nincs.

    Ergo a te következtetéseid az idealista, hívő lustákat illetik.

    😀

  • Warrior
    5.11:27

    Felvilágosító mese az első Orbán-kormány(1998-2002) idejéből amikor az ominózus „nem értek a focihoz” szégyenletes szállóigévé vált.

    Egy nevezetes Fradi (Ferencváros) meccs után, ahol a zöld-fehér hazaffyak harsogva zsidóztak,ugyanott, a kijáratnál(!) a TV2 riportere mikrofonvégre kapta az I. Orbán-kormány igazságügyi miniszterét; Dávid Ibolya asszonyságot* és megkérdezte tőle:

    -Asszonyom!Hogy lehetséges egy focimeccsen a nyilvános zsidózás?

    Az igazságügyminiszter gondolkodás nélkül vágott vissza:

    – Nem tudom.N e m . é r t e k . a . f o c i h o z. és elsietett.

    ˙

    * Dávid I.már Antall J.jobboldali kormányában is miniszter volt.

  • Hóligóst
    2024 szeptember 8
    12:38 de.

    ez a „litium ügy” harakiri! most Milei a vasorrú Bába és Tündérszép Ilonka keveréke már elatta a készletet, mert az argentin pampák nem 4000+ méter magasan tartalmazzák a ritka földfémeket mint az andesi országok, de Perú-t azért szépen fosztogattyák ha nem is litiumját!
    az elektronyos ótók akkora öntökönrúgás azoknak a gazdaságoknak amejek átállnak erre, hogy ki lehet számítani mikor napra pontosan fogy el a Föld összes ritka földfémje, és ha addig nem találnak ki valami más delejgerjesztési és közlési metódikát, akkor kőkorszak

    ugye csak a közeli példa:
    Toronto Oltárijó ban 45 évvel ezelőtt bezárta a metrókocsik gyártóját, mert gyártott „eleget” sok idióta ki is elégűlt miatta! 45+ év alatt karbantartásra és egyebekre el kellett költeni
    két vagy három teljes gyártókapacitás árát a „mindig legújabb” metrokocsik gyártásának fojamatos kiadásához szinte nulla karbantartási ráfordítással

    tárgyaltam a bramptoni közlekedési főguruval ők
    voltak az egyikek akik vettek Ikarus csuklósakat
    Cummins gépezettel és beleestek abba a csapdába, hogy az idők végezetéig fogják majd használni, igenám de Ikarus mérnökei úgy terveszték, hogy 10 év alatt mindene elavul és energipazarlóvá is válik tehát be kell darálni és venni vadi újat ami addigra az Ikarus ban el is készül, látnod kellett volna az ürge ábrázattyát mikor megvilágítottam eszt neki aki bevezetésképpen alőatta, NAGY BÜSZKÉN MINT GAZDASÁGI GURU hogy le kellett selejtezni és nem volt másik sehol máshol mint Ikarus Hungary ból de azzal meg fasséba kerültek, amikor ez a beszélgetés fojt, már egyáltalán nem volt autóbuszuk a TTC mai napig használja a lejárt szavatosságú metro kocsikat és autóbuszokat és csak évente 30 – 50 darab új beillesztésével fogja tudni lecserélni 15 év alatt, és ezek assziszik ők normálisak pedig az OPNI ban sem tudnák őket kikezelni!
    a két háromféle jármű park keveredése a közlekedés fenntartásához és karbantartáshoz akkora bonyodalom hogy állandó a kalamajka

    ez a kapitalista kapzsiság „eredménye”
    persze a szüxéges szakember gárda hol van?

    autóalkatrész gyártó Windsorban mikor beszéltem vele aszt mondja itt vannak ezek a legújabb szeméjautó burkolati elemek csodaszépek de nincs az a mérnök aki kikerülve az egyetemről meg tudná tervezni a hidegsajtoló présszerszámokat hozzá mert halovány lila fingjuk sincs az acéllemez viselkedéséről hidegsajtolás közben és milliókat elpazarolnak szerszámgyártásra amit a legújabb CAD rendszerrel „terveznek” és ami kijön belőle az selejt, én elmagyaráztam neki {ő volt a trulaj, hogy mit s hogyan nem hitt a szemének amikor a géprajzra berajzoltam szabadkézzel a sajtolási fázisokat és aszt hogyan alakul a lemez ha a szerszám rossz és hogyan ha jó

    egy 0,8 négyzetméter felületű sajtolt darab szerszámkészlete milliós Cdn tétel és ha el van baltázva ócskavasnak is csak mértékkel használható…
    ennyit a mai északamerikai technikai felsőbbrendűségről., és mindez decimális incs ben méretezve tűrésmezőket a tervezők nem ismerik!
    ezért a hadiipar is madárijesztőket gyárt mert ott sincs szakember, mert egy harckocsi azaz tank elemeit legyártani és megfelelően megtervezni az művészet és csak csepürágók kerülnek ki az egyetemekről

    és lehetne fojtatni a műszaki élet ijen és mint a Bőing példája is mutattya a gyártmányba a minőséget nem lehet beleellenőrizni aszt bele kell gyártani Abramsokat parittyával vadásszák a bőing meg félúton meggondolja magát kiengedi a kerekeit és a lezuhanó kerekek után zuhan mint az eldobott kő és ezzel a kongjesszus hon…i foglalkoznak nem a műszaki igazgató aki 8 jegyű számmal leírható prémiumot visz haza ezekért a selejtekért

    és csodálkoznak, meg van fizetve és mégsem

    anno asszem Hofi mondta ha Büdös Pista nem tud úszni és felajánlják neki hogy jól mekfizetik akkor még nem fog tudni és belefullad a medencébe

    ez fojki nagyban a grizi meg dícséri, dicsőség és Gloria in excelsys

  • Aurora Borealis

    málnaszőr
    09.08.8:51

    Az álszentség nemcsak Orbán Vezér sajátja, ami egész énjét és környezetét keresztül kasul áthatja, amikor havi 5-6 millióikat felveszik.

    Az alábbi; atyának 😀 neveztetett >fele-baráti személy< teljes szívéből szentelte föl újra a II.József óta a Budai Vár-és Táncszínház – alias Karmelita Klastrom- birodalmi kancelláriáját miniszterelnöki hivatallá,mely "ájtatos" ceremónián segédpapként maga Semlyén atya udvari fővadász és miniszterelnök-helyettes(!) cereblárlt. Feltehető, hogy ő választotta ki Bese atyát is erre a megszentelő posztra, ugyanis még a szenteltvizes pixist is ő tartotta a – szent szóróeszköz (aspergile) hiányában – profán szobafestő-pemzli, mint spriccni alá az Orbán-iroda előterében..

    https://www.blikk.hu/aktualis/belfold/pottyondy-edina-bese-gergo-video/tbjdy60

  • BENDEGUZ
    2024 szeptember 6
    11:44 de.

    „Felejtds el az „uborkaszezont” s tegy ertelmes hozzaszollasakat!”

    Kedves Bendeguz, szerintem az „uborkaszezon” aktivitás kényszeres pótcselekvés! 😀

  • málnaszőr
    2024 szeptember 8
    8:51 de.

    Melyikük Edina??? (Idáig jutottam, meg arra, hogy -bárha igaza is van- kopaszon legalább nevetni lehetett rajta!)

  • Geyza
    2024 szeptember 7
    6:55 de.

    „a leköszönő Bajnai-kormánynak kész tervei voltak a MALÉV megmentésére”

    Az az igéret még annyira sem volt hihető. mint a főnök cserbenhagyott libásainak kárpótlása!

  • Orsós Elemér
    2024 szeptember 9
    4:18 de.

    Jófann akkó

  • Orsós Elemér
    24.9.9.3:59

    Szóval te kopasz vagy ? Avagy belekopaszodtál a megértésébe ?

    Szóval szereted a humort, csak nem bírod elviselni.

    Akárcsak anno Illetékes Elvtárs…

  • Orsós Elemér
    utóhang

    Mellesleg itt, Orbanisztán kies vidékén Pottyondy Edina a

    legtöbbet nézett, valóban kitűnő youtuber humorista.

  • Hóligóst
    2024 szeptember 8
    12:39 de.

    megpróbálom röviden! az a végső agymosás fojik a meglévő rencer átmentésére ami által agyat cserélnek az egyedben Orwell sehol sincs,
    hogy az új agy mire és hogyan képes az rejtéj a 16 dik hatványon!

    a holnapi csinnbummcirkuszról annyit, hogy fifty fifty a két idióta állása a guruknál tized százaléknyi differenciát is kiemelnek!
    és megy a szardobálás meg egymás pofánköpése,
    egyre durvul és a heveny lövöldözés utólérte C-19 hatását
    arra a megjegyzésedre, hogy már braindrain nel érkezettek elfoglalták?

    annyit csak,

    hogy „NODEMIT”??? NINCS MIT

    ami van az Selena Gomez és Beyoncé meg néhány hímringyó brekegése,
    az legjobbnak is csak egy quart az ámbitusa

    {ez az a hangterjedelem amit ki tud énekelni Ivan Rebroffnak 4 és fél oktávja volt egy jó szoprán 3 oktáv és a jó mezzószopránok három és fél oktáv próbáld ki az égő gyertyát 25 cm re tartva a szád elé és ha megmozdul a láng nem tucc énekelni}

    szóval Jóshua David Kóhn Infúzió már talált magának seftet de a többiek hordhattyák vagy süthetik a pizzát

    már megy a visszaszámlálás és nagy előkészületek vannak; +++ Október 7 re is addig is ütik verik az egyetemistákat mert szólásszabaccság és demokrácia van

    még keresik a leguccsó lövöldözőt lehet hogy buxusbokorrá változott?

  • DonGolo
    2024 szeptember 8
    10:01 de.

    ehhez annyit {mintha lettek volna látnokok?}
    1989 tavaszán {ha jól emléxek?}
    Gorbacsov az enszbe utazván éjszaka leszállt Habannában, találkozott Fidel -lel annak egyik Siboney-i házában és ahol a peresztrojka és hasonszőrű demokrácia ahogy a Dante Aligieri mongya a pokol tornácára nagy betűvel van kiírva: minden út ami a Pokolba vezet jóindulattal van kövezve, szóval meghallgatván rövid mondatokat ellenérvként fel akarta pofozni de lefogták

    és mitadisten igaza lett neki napokon belül

  • RODEO;

    ” TE JOZANUL IS IJEN HULYE VAGY…”

    „…EGYEBKENT EGY ROHADT SZeMET LENY VAGY…”

    s EMLEKEzNEL AMIKOR A ” DOGOLJ MEG”-ET KIVANTAD NEKEM????

    dE MINT A MaGYAR MONADS; ” AKI MASNAK VERMET AS MAGA ESIK BELE”

    PERSZE EN AZT NEM KIVANOM SZAMODRA, sa az a kulombseg kozottunk!!!!

    De te allandoan bizonyitod igazi TAURUS magatartasodat, hiszen Aprilisi szuletesu vagy, talan pont 20-an.
    S bunko, ,gyuloletes egyenisegedert alig lehetne bocsanat am!!!

    De az Ikarus buszok sikertelenek voltak csupan a MAVAG, CSEPEL es RABA motorok miatt.
    HGiszen az nem csoda, amikor a politikus partitkarok terve volt az ,s nem a kepzett es kepes tervezoke!!!!!!

    Na de pont azert kapatatok a gratulaciokat es a FICKLE FAITH of FINGER kiruntetest.

    Holysmoke;

    NINCSEN EMBARGO sem BLOCKAD senki ellen, azt csupan rodeo hazudja, Cuba uzletehet vilagszerte barkivel, barhol, barmikor.
    Az az arulhatja termeket es vasarolhat barmit barhol a vilagopn korlatlanul.

    Sajnos keptelenek azt tenni, mert NINCSEN eladhato termekuk, s nincsen penzuk vasarolni barmit barhol ,a vilagon.

    A dicsoseges MARXizmus eredmeneykent.

    A Carabien Colombus napjaitol a cukorkesziotes es vilagszerti arusiatasabol elt, s Cuba volt a legnagyobb cukor termelo
    SOHA NEM VOLT ELELMISZER HIANY !!!!!

    Mert termeletek 9-10 millio tonna cukrot evente, 3/4-et exportaltak.

    Ma alig kepes 1/10-et termelni, de meg a cukor is jegyre osztva Cubaban a sajat lakoosaiszmara.

    Hasonlo eredmenyt okozott a Marxizmus Venezuelaban is, a vilag leg-nagyobb olajlerakatval, ma alig kepes 1/10 pumpalni, s imadkozik Maduro elvtarsatok visszakonyorogni az olaj valllalatokat.
    Evi olajtermelesuk ma nem eri-el a szerzodesben kotelezett ko-olaj szallitasat a Texasi finomitoknak.

    Pont az tortent a szep IKARUSZ autobusz ceggel is.
    Uhri Pista szegeny kovacs mester kepes volt azt letrehozni, Ti zsenik meg tonkre tetttek, mint mindent.

    Remelem nem estek pofara a nagy kituntessel a nyakatokon?

  • Holnap este lessz a Harris-Trump elnokversenyi TV vita.

    Harris es Walz eros versenyzok, s fokent nehany eszaki demokrata orszagokban koncentraalnajak verseny-tetteiket.

    A sajto alatl, allitolag lehetoseguk emelkedik, de Harris mar is megvaltoztatta neheny allaspontjat. Elsoben epiteni ohajtja, mint Trump a „falat” a Texasi hataron.
    Hasonloan a „frecking”-en is megvaltoztatta allaspontjat.

    Kozben Boby Kennedy Jr. kilepestt az elnoki versenybol, s Trump tamogatasat veli a leg-megfelelobbnek.

    De a gyakorlott „polsterok” alatal a lehetoseg is valtozban, fokent mert 2021-ota a USA allasok letei lassuloban, s az inflacio ami a legnagyobb befolyasolo ero a szvazolakosssag meglatasa.

    Na de majd November 6-an a vilag tudni fogja az eredmenyt, hogy a USA lakosssag mit hatarozatot tett.

    Masik alany;

    Az egyik lezart cikk soraiban valaki tette a megjegyzeset a mai USA kozgazdasagi allapotan, hogy ” $ 14 doolaros hamburger-flapping oraberbol nehez megelni…”

    Az a meglatas valosag, de a helyzet azon, hogy a fast-food iparban dolgozok nem csalados es onfenntarto egyenek, az az a fastfood ipar nem a full-time dolgozok , hanemnm a part-time dolgozok, ill. nem az allando, hanem a diakok alkalmazasaval, ami kivallo lehetoseg a diakokszmara, akik koruk miatt csak napi 1-2 orat dolgozhatnak, s amodon a lehetoseguk a „koltopenzt” kapni es munka-gyakorlatot is.

    Persze a Biden evek alatt az inflacio csucspontjat erte el.

    Amit a Kovid jarvany kezdete hzott,mmjert egy millio + US lakos vesztette eletet.
    Amiatt a termeles csokkentese is tortent, s Biden billiokat adomanyozott azon cegek segitsegere.
    Hasonloan Canada is azt kovette, sot meg Chris Adam is jelezte itten, hogy a $2,000 dollar jol jott.

    Ami az USA-ban a deficit-et novelte, ami az inflacio noveloje , s a Biden adminisztracio kb. $ 3 triilioval novelte azt.
    De meg Trump is evi $ 2 trillioval.
    Sot meg a Conservativ Reagan is $ 1 triilioval.

    S az amerikai valasztolakossag a tenztarcaja alapjan szavaz rendszerint.
    S mind az ado-dollar vesztegetesek a zsebeikbol ered am!!!
    S abban a demokratak az elen alanak mindeg.
    Sajnos a conservativabb republikanysok sem sokkal jobbak!!!!

    Tehat velhered a valastasi eredmenyeket.

    Sajnos az a magyar dolgozo-termelo-adofizetoknek nem leheto!

  • ELEMER, 9/9, 4;18 de.

    A MALEV is sikeres es jovedelmezo lessz majd HA a magyar allam ugyan azt tessz amit tett a Ferihewgyi repter-rel.

    A ceg 6 biios profitot hozott es eledatya ismet a magyar vadofizetoknek 6 billio-ert.
    $ 12 billios jovedelem a zsebukben!!!!!

    S a magyar adofizetok kotelezve most $ 6 biiliot fizetni.

    GRATULA magyarok az ostobasagok csucspontjat elertetek!!!!

    Bagokert eladja egy nygati cegnek, amely majd rendeb hozzza, mukotetove es jovedelmezove teszi a a MALEV-et, s aztan BILLIOkert eladja a magyar esztelen allamhatalomnak!!!!!!

    Kerdes a rep-ter ugyen.

    Miert lett nevezve LISZT FERENC rep-ternek, hiszen Liszt soha nem repeult, s semmi koze nem volt a repules-technikajahoz.

    Talan valami koncert hall-okat, zene-akademiakat neveztek volna Liszt-nevevel.
    De meg az Opera hazat sem, hiszen soha nem komozott operakat sem.

  • Sok igazság van abban, amit írtál. De akárcsak a Hamász és Izrael közötti jelenlegi háború esetében, a másik félnek is megvan a lehetősége, hogy megállítsa a problémákat. (A Hamasz már akkor leállíthatta volna a bombázást, amikor még el sem kezdődött, de ők inkább szeretik a saját népüket szenvedni látni.)
    Más szóval, ha tudtam, hogy a népem szenved, akkor miért börtönöztem be mindenkit, aki nem szeret szenvedni, sőt ezt meg is mondta, és miért nem adtam fel, mentem a Szovjetunióba, vagy Kínába és tartottam dörgedelmes beszédeket a munkásmozgalom fontosságáról, a mindenért való harcról és arról, hogy a nem létező gonosz kapitalista hogyan keresi a pénzét, miért a szocializmus a legjobban kifinomult és a legmagasabbra értékelt minden társadalmi rend között annak ellenére, hogy nem tud fennmaradni a gonosz kapitalisták kölcsönei nélkül… stb… stb… tudod, az összes marxista baromság?

    Bendegúz elfogultsága egyébként nem azért van, mert állítólag Kuba közelében él. Ami azt illeti, szerintem Bendeguz még csak nem is elfogult az USA mellett. Valószínűleg jobban utálja őket, mint a legtöbbünk itt. De fizetést kap, ezért játsza itt a kvóta zsidót, vagy csak unatkozik és mindenféle hülyeséget ír, hogy választ kapjon.

  • Kanadában és az Egyesült Államokban nincs marxista oktatás sem az általános iskolákban, sem a középiskolákban. Mégis, szinte minden tanár komcsi, és azt tanítanak, amit akarnak, nincsenek tankönyvek, nincsenek házi feladatok, a szülőknek fogalmuk sincs, hogyan mossák a gyerekeik agyát. És Magyarországon is majdnem ugyanez a helyzet.

  • Ródeo11
    2024 szeptember 8
    7:09 du.

    Úgy tűnik igaz, hogy az elektromos járműveknek nincs hosszú jövőjük. De ha az eszedbe jut terv a max 500 millió emberről a Földön, a 15 perces városok, egy kis DNS lánc átrendeződés azoknál, akiket „hackelhető állatoknak” fognak tekinteni, míg a haszontalan extra valahogy eltűnik, és persze csak a felső 2-5000-nek lesz autója, akkor lesz elég litium. És az áram is elég lesz, annak ellenére, hogy csak nap és szél fogja termelni.

  • Aurora Borealis
    2024 szeptember 9
    1:38 de.

    innen észak amerikából ez a kis pottyondi edinácska túl van futtatva! az ő és a hasonszőrű mekkmesterek avagy influencerek vagy csak selejtes humoristák {mert mások megánéletén csámcsogni az nem humor, hanem undorító}

    dög unalmasak, és seggségekből élnek jobban mint az átlagpó’gár, az igazi nehézveretű témákat soha meg sem közelítik, mert ahhoz kicsik és az égvilágon semmit sem értenek hozzá, én maradok a flúgos futamnál, mézga családnál {az egy igazi társadalom kritika} és a Maci Laci kalangyainál,

    nekem egy hümöriste ne pletykáljon mert útálom a pletykát

    az hogy Bede atya ugyanúgy élt mint a római katolikus egyház nagyon sok cölibátusba belefáradt és egy élete van legalább élvezze az egyház és a fiúzárdák és kolostorok

    {érdekes a lehány zárdák belső életéről a potytyondika egy árva szót sem szól?}

    a sok firkálmány mellett legalább zárt falak mellett élték kettős életüket egyetértve Putyinnal aki szerint mindenki azzal élvez ami neki jólesik, de ha eszt kiviszi az uccára akkor kurvára megbünteti, és ez a normális és a 77dik gender meg szúrkapiszka és szarkeverés, mivel nincs Tajgetosz manapság a selejtek közöttünk élnek és nagyobb részt követelnek mint ami az övék lehetne, ha már dugni nem tudnak sőt egyebet sem mert nincs mivel és szóval undorka

    a pottyondiedina is egy hüje

  • Ejjnye de uncsi már
    ennek a Rodeo nevű zenebohócnak
    az önmagával való végnélküli bájcsevegése

  • DON;

    Afghanistan osszes mineral-rights-jait Kinaval szerzodte le, meg Bush, Obama,Biden hatarozata elott !!!

  • málnaszőr
    2024 szeptember 9
    12:34 du.

    „Mellesleg itt, Orbanisztán kies vidékén Pottyondy Edina a

    legtöbbet nézett, valóban kitűnő youtuber humorista.”

    Ha ez tényleg így volna, akkor szegény Frici bácsit nagyon tudom sajnálni, aki szintén bosszankodna, mert Neki nem ilyen
    erölködve jött ki sokkal szinvonalasabb a kisujjából és még közösségi oldalakra és rahedli közönségességre sem volt szüksége a „civilizált” hatásvadászathoz és polgárpukkasztáshoz! No hiába, ide fejlődik a nagyoncivilizált nyugatot majmoló világ, a normális humorra éhezők most már Karinthy hazájában is lesajnálásra vannak ítélve! 😀 (Viszontag az már minket is minősít, hogy a pottyondy-féle „jópofáskodás” sokaknak fergeteges humornak számít és ha ez „bűntetlenül” így folytatódik akkor nemsokára már Jim Carrey szótlan grimaszai lesznek a kötelező humor alapvetések!)

  • Ródeo11
    2024 szeptember 9
    1:02 du.

    A mostani ruszkik és ukránok Gorbacsov látnokiságát élvezik!

  • Ródeo11
    2024 szeptember 10
    4:31 de.

    Szerintem Pottyondi Edina -nem teljesen- hülye, csak sokkal több üzleti érzéke van mint esze, mert arra nem gondol, hogy ha egyszer az ő ideálljai győznek, akkor állás nélkül fog maradni, főleg ha -szószátyár előzményeiről megfeledkezve- őket is majd ilyen szépen kicsicsergi. 😀 ( Van már egypár jó példa -mindkét oldalon- a hasonló ügybuzgók „ügyes” felhasználására, majd okafogyottságuk vagy túlbuzgóságuk miatti nevetségessé válásuk utáni kártérítés mentes cserben hagyására! 😀 )

  • Hóligóst
    2024 szeptember 9
    9:39 du.

    A 2 – 5000 HEZ TRÉFA!
    2002-ben jó barátom David{SIC!} szerzett egy aranybányát Peru ban, de sem ő sem a kukta nem bírta a gyűrődést a bánya 4260 méter magasságban van{?} a víz a kuktában sem forrt fel, főzésről szó sem lehetett, és levegőt is aranyáron lehetett kapni, de még nem volt arany, az kibányászásra várt, felhívott engem, hogy ha jól megfizet elvállalom e a managelést? felmutattam neki a jobb kezem középső újját, de nagyon jó baráti viszonyban marattunk!

    namost a lítium is addigra mire a Harari-ék elérik a 128 éves kort és a hamut is mamunak mongyák és elintézik, hogy ápoló szeméjzetük se legyen mert van nekik AI {iáiá} és az majd kiviszi a bilit, vagy az ágytálat? az 500 millió meg az általad félelmetesen leírt városokban 28 négyzetméteres lakásokban fog élni 100 emelet magas épületekben {ez a lakterület ma Hong Kong ban már divat}

    de hogyan fognak dolgozni menni és hová és hogyan szolgálják ki ezeket a férgeket osztrigával és méjtengeri garnélarákkal aminek gamba a lehánykori neve és a lazacot hogyan horgásszák hogy legyen friss füstölt lazac, és hogyan készítik el az isteni sült krokodilfarkat Guama ban {Cuba} és szállíttyák express a bermudákra {ha még akkor nem lepi el az Ósőn?} vagy Madagascárra avagy a Seyshell szigetekre hogy friss maraggyon és ne hűljön ki szállítás közben?

    én aggódok értük, és nagyon szeretném látni őket ahogy élvezik terveik megvalósulását, és megpróbálnak bogyókat és gyógyfüveket gyűjteni Alberta újra zöldült őserdeiben hessegetve a grizzli medvéket

    ennyit erről, tegnap este sem nésztem meg de bizonyosan megoldották a világ jelenlegi és összes jövőbeli problémáit és volt ötletük arra, hogy Marx nak hogyan nem lehet igaza ha nem dolgoznak hogyan lesz áru amit reklámoznak?

    majd írjál ha belefér

    és hogy egyben mennyen el

    valamint:
    BENDEGUZ
    2024 szeptember 9
    1:32 du.

    grizi, te féreg aljas hazug poloska! arra amit össze brekex röviden: a pejparipa pimpillője a szádba is
    a fordítottya sem igaz amit hazucc és összekevered a szezont a f.-mal

    mindenkinek jó egészséget és boldog karácsonyt, vagy Hannukát

    hja és MA VAN 911 23-„DICK” ünnepe! igyatok rá egy kortyot!

    Hóly Molly drágám még annyit: a trampharris szájtépés is bebizonyította hogy Marx nak igaza volt és van, inflációs hadviselés az extraprofitért és madárijesztők arany és litium áron árusítása = kapitalizmus Óh?!

  • Hóligóst
    2024 szeptember 9
    9:33 du.
    „Sok igazság van abban, amit írtál. De akárcsak a Hamász és Izrael közötti jelenlegi háború esetében, a másik félnek is megvan a lehetősége, hogy megállítsa a problémákat. (A Hamasz már akkor leállíthatta volna a bombázást, amikor még el sem kezdődött, de ők inkább szeretik a saját népüket szenvedni látni.)”

    egy megjegyzés és a nagyembert ídézem: {dr Szergej Lawrow}
    a tangó hoz ketten kellenek!
    és ez meg az én szeméjes megjegyzésem {marxista!}: mindig azzal kezdődött hogy valaki visszaütött kivéve Káin és Ábel esetét ahol a furkósbot volt a hibás

    a többiben egyet értünk te is egyet én is egyet az összesen 1!

    légy jó, egészségben és lélekben és hosszú életet, hogy megélhessük amint Nyamvaj Harari

    {mit gondúcc a schwab akkor még nem lesz hullaszagú meg a billgéjc?}

    lökhajtásos elektronyos foteljében kóvájog Alberta kies és zöldülő, illatos erdeiben berry re vadászik és mindig hátranéz jön e a menetrencerű grizzli medve vagy a kardfogú tigris esetleg a vöröshangyák?

  • Orsós Elemér
    2024 szeptember 10
    2:07 du.
    Elemér tündéri vagy, de a látnok én voltam akkor amikor a peresztrojkát el keszték isteniteni leöntve demokráciával és mikor mekkérdesztem és akkó’ hol lesz az önálló magyar ipar, mezőgazdaság és tudomány meg a művészetek és néztek rám mint Rozi a moziban és mindig mon’ták: dehát nincsen demokrácia meg emberi jogok! én meg vigyorogva: én a füstölt kolbászt szeretem friss magyar kenyérrel és magyar borral valamint jó utazni a kényelmes emeletes Ikarus buszban üdüléshez és sohasem hiányzott a demokrácia {persze volt üzemi négyszög ami demokráciában nincs} és emberi jogaim sem voltak elvéve szabadon utasztam a Szu ba és még egy csomó szebbnél szebb hejre és jogom volt útlevélhez
    szóval ott a látnok a Fidel volt mert emlékezett a Disznóöböli győzelmére

  • Ródeo11
    2024 szeptember 9
    12:55 du.

    Ami érdekelne engem a hozzászólásodból azt nem értem, nem világos mire gondoltál, ugyanakkor az olyan dolgok, mint az amerikai cirkusz, nem igazán érdekelnek.
    De valamit azért tisztázni szeretnék: Tényleg azt gondolod, hogy a dél- és közép-amerikai drogdílerek (és mindenféle bűnözők más kontinensekről) a hazájukból való brain-drain-t jelentenek?

    Örülök, hogy egyetértünk Potyogos Tündéredinaval kapcsolatban.

    Ródeo11
    2024 szeptember 11
    5:43 de.

    A legmagasabb bánya Bolíviában van, ha jól emlékszem több mint 5000 méterrel a tengerszint felett. De a perui bánya is elég ahhoz, hogy zihálj és kapkodd a levegőt, miközben nem csinálsz semmit. Én a helyedben elvállaltam volna azt a munkát. Elképesztő, hogy milyen szépen tud kinézni egy hely, amikor több ezer ember él egymás közelében, élelem, víz, higiénia nélkül… Most már jobban értékelnéd azt a szép kis fasizmust, amiben jelenleg élsz.
    A hozzászólásod többi része nem volt teljesen világos. Mit akartál mondani? Hogy 500 000 000 rabszolga nem elég 5000 szupergazdag embernek, vagy mi? (Oké, abból az 500 millióból 10% lesz rabszolgahajcsár lesz.) Vagy az a baj, hogy közben a gazdagok is majd meghalnak egyszer? Ennyire nem szeretheted őket!

    Ródeo11
    2024 szeptember 11
    6:34 de.

    Feltételezem, hogy van egy kis esélyem arra, hogy tovább élek, mint Santa Klaus Schwab (nem élettartamban, hanem valós időben), de szerintem a Bili Getzi tovább fog élni, mint én. Csak azt nem értem, hogy ezzel kapcsolatban mi a lényeg?

  • BENDEGUZ
    2024 szeptember 9
    1:32 du.

    Be kell vallanom, hogy nem ismertem az Ikarus buszok motorjait és sebességváltóit, de azt hiszem, elég erős kis szerkezetek voltak. Magyarországon jól futottak, alig emlékszem, hogy motor- vagy váltóhiba miatt hiányoztak volna a buszok.
    Egy évvel azután, hogy Kanadába jöttem, valaki a cégemtől elment egy Expóra, és mivel ismert engem, elment megnézni a magyar pavilont, vagy hogy is hívták. Ott látta az Ikarus buszokat, de amerikai motorral és váltóval. Amikor ezt elmondta, meglepődtem, még azt is mondtam neki, hogy „nem tudom elhinni, hogy amerikai motort raknak bele”, de az ember elmagyarázta, hogy ennek az alkatrészek az okai, amelyek olcsóbbak, ha amerikai szállítószalagról jönnek le, különösen, ha az a szállítószalag Mexikóban van.
    Nem igaz tehát, hogy a magyar mérnökök hülyék voltak. De a te esetedben nem vagyok teljesen biztos.

    Tudom, hogy Kubában a szocializmus mindent elcseszett. Nincsenek természeti kincseik, a mezőgazdaságuk nem tud elég értéket termelni, a turizmus pedig szinte halott. Ugyanakkor nem hiszem, hogy egy szabad társadalom sokkal jobbá tudná tenni Kubát. Az ember nem Isten, a semmiből az ember csak semmit tud csinálni. Kuba legnagyobb értékei a fiatal lányaik lehetnének a beteg kanadai és amerikai politikusok és gazdagok örömére, de ez nem lenne túl etikus, nem gondolnád?

  • Orsós Elemér
    2024 szeptember 10
    2:00 du.

    Jim Carrey egy másfajta szótlan grimaszt is vágott, amikor a segge beszélt. Az talán a Potyogós hülyelánynak is jól állna.

    Orsós Elemér
    2024 szeptember 10
    2:07 du.

    „A mostani ruszkik és ukránok Gorbacsov látnokiságát élvezik!”

    És Hrucsovét.

  • Hóligóst
    2024 szeptember 12
    12:43 de.

    megpróbálom, bár nem említed mi nem világos {azaz van eltakarva némi keserű humorral?}

    egy kis apróság Cuba: az ottani talaj mivel ez egy mészkőszikla a tengerben, a termőtalaj nagyon vékony, ezért nagyon nehezen lehet teljes ellátásra szóló mezőgazdaságot létrehozni {a cubai lakosok csak mostanában jöttek rá, hogy másolják aszt amit a görögök évezredek alatt kifejlesztettek és alkalmaznak, egyenként kiszedik a köveket sziklákat és kerítéseket építenek belőle, hogy ne kelljen nagyon messzire elhordani! és ott sok szőlőt ültettek és ültetnek, mert a szőlő szétveri a gyökereivel a legundokabb sziklát is és 5-8 méter méjre is képes gyökerezni, a szőlő ebből a szempontból életmentő, eleve amikor ülteti a paraszt a szőlővesszőt aszt 60 ~ 80 cm méjre dugványozza van hozzá spec szerszám mint egy érdekes fúró! sok más növény is képes hasonlóan működni mint a szőlő de ő verhetetlen és találhacc 1000 éves szőlőtőkét is! lugasnak futtattyák mert úgy a termés bőséges és könnyebb művelni meg betakarítani pláne a szüret egy nagy népi ünnep!
    az állattartás ezzel kombinálva a lét alapja és mindezek körforgása bisztosíttya a falu életét és a városokba is bőven jut belőle!
    Cuba ban valaki 30 évvel ezelőtt {usque} felfedeszte, hogy lehet baromfi és egyéb állati ürülékkel meg a konyhai maradékokkal csodálatos humuszt készíteni a készítés ciklusa mintegy 5 ~ 6 év, és állandóan dolgozni kell vele és kiskertben nincs is lehetőség gépesítésre, és ezeket az ORGANOPONICO- kat a városokban is létrehozzák és sikerül vele friss zőccséggel gyümölccsel ellátni a környéket, ma már enélkül el sem tuggyák képzelni az életüket és nem szégyen a földművesség másodállásban
    a grizi a cukorral! nem lehet egy termékre alapozni egy gazdaságot a grizi seggfej, és meg is szüntették mert a piac el kezdett velük szórakozni mint az a piac szokása!
    rengeteg importra szorulnak, de kialakul:

    a régi Ikarus gyár Guanajay ban ami egy Saviem gyárba lett adaptálva ma már mercédeszeket szerelnek össze és a városi közlekedés a problémát ugyan megoldó de borzalmas városképet adó szörnyszülöttek „tevék” CAMELLO, már alig vannak ha vannak?

    DE EGY MOTORRAL EL TUDOTT VINNI AKÁR 50 KILÓMÉTERRE IS DOLGOZNI 200 EMBERT

    a grizi meg szarjon sűnt, de azóta verseny van ki tud oda exportálni mert szépen és trópusian dolgoznak ami nem a mérsékelt égövi hajtás!

    a másik téma az általad lekakált népek mert marxisták meg szocialisták meg akármik az az ő szuverén joguk és senkinek a maximális respekten kívűl semmi köze sincs ahhoz, meg vannak ezzel elégedve és a még mindig behatározott mennyiségű terméket el kell osztani bár kereskedelmi formában ami számodra faramuci vagy undorító de megolgya aszt, HOGY SENKI SEM HÁL AZ UCCÁN, ÉS MAKK EGÉSZSÉGESEK AMIT A KAPITALISTÁK EMBARGÓZNAK aszt ők kiszaszerolják és gyógyítanak, kedves barátom igazgató főorvos a legnagyobb habana-i kórházban és traumatológus egy műtétet fel is vett VHS re meg nésztem , hát az öreglányt teljesen szétszerelte és összerakta utána vidáman dolgozott, kerületenként azaz bizonyos lakómennyiséghez jár egy orvos aki 24/7 műszakban van ezért kap egy emeletes házat a földszint rendelő az emelet a lakása! és bármikor oda lehet menni és mindig kap az odajáró valamijen megoldást.

    ha nem basznának ki csak cum trucc mert nem hajlandók gazsulálni és vazallusok lenni felvállalták hogy náluk sohasem lesz túltermelés és Beyoncé sem meg Selena Gómez sem, hozzá kell járulni a mindennapokhoz! és ez számukra így van rendben!

    amit a Yuval Harari ról és bűntársairól humorizáltam, ez a seggfej égig ér a segge!
    500 millió és hol fognak azok lakni és élni és hogyan képzeli ez a féreg hogy majd lesz neki 500 millió AI{iáiá}-ja? emberbőrben és azokat majd terelgetik mint birkát dehát a terelgetés kurva sok munka is és nem marad a dög unalmas életéhez semmi más mint figyelni nehogy felébreggyenek és szétverjék a pofájukat mind az 5000 nek!

    a kapitalizmus túltermel és az összes válság abból származik, hogy a kibaszott verseny és a lila bugyi hejett hupikéket gyártó is el akarja adni pedig 8 milliárd embernek max 24 milliárd bugyira van szüxége és nem 500 trillió mindenféle bullshit re

    piacot és vásárlót termel a kapitalista ahejett hogy gazdaságot tervezne { a jó kapitalizmus már rájött erre 5000 éve!} és alkalmazza

    én szeretném látni saját szemeimmel amint a harariék bogyókat vadásznak az erdőben éhenhalás ellen a többit már leírtam
    ÉS BIZONYOS VAGYOK BENNE ÍGY LESZ

    majd kérdezz! a grizit meg bántani az az üdvösség maga

  • Hóligóst
    2024 szeptember 12
    12:43 de.

    kieg.
    fundamentál!: te lennél a legelső aki balta után kapna és odacsapna ha valaki New Foundland-ról neked Albertában meg akarná mondani hogyan éljél mijen bankszámlád legyen és mit egyél, mit vegyél! ugye?
    hát akkor miért nem lehet a hegemón férget eltiporni és szabadon elbaszni az életemet, mert az enyém és úgy baszom el ahogy nekem teccik és mindenkinek kuss van RESPEKT!
    nem mondok részletet!
    még ezen a Földön senki nem látott mert lehetetlen tökéletes társadalmat a végső lecsapódás a hangyák és a méhek élete?

    az a hegemón itt tőlünk délre kirabolja a természetet és mikor kirabolta továbbmegy fegyverrel rombol tovább soha teljes léte alatt egyetlen dolgot sem alkotott rabolt csalt és gyilkolt szórakozásból és kapzsiságból! {grizinek ne mutasd meg!}
    mikor a Föld összes felélhető kincse elfogy

    NEM IS „OJAN” SOKÁRA

    {ugye a földet nem lehet felfújni mint egy lufit és mivel mai napig egyetlen ember sem volt még a Holdon sem {az amit mutatnak az hólivudi} honnan vagy hová utaznának fosztogatni?

    relatíve jobban élnek mint a rabszolgáik a demokráciában a rule based order amiből csak az nem tuggya megmondani mi is ez aki kitalálta!
    van viszont emberi törvényes rend és együttélés,
    és most fojamatban van ennek A förmedvénynek a szétesése csak nehogy ide essen mellém!

    nem is nézem a csinnbummcirkusz sorozatot mert kizárólag ezzel MEG Taylor Swift tel lehet meghüjíteni a zeccségsugarút a Swiftyke elnököt is választott nem is kell voksolni már kész!
    én csak aszt nem tudom elviselni hogy nem tudnak beszélni sem pláne azok akik abból élnek… torokból gégehangon sikoltozni ???
    na jó mára már sok lettem

    a sziklás talajok hoz: a kövek felizzanak és azon túl hogy terméketlenek {addig amig nem zúzzuk össze és csinálunk belőle jó kis házakat meg várakat?}
    és kipárologtattyák a nedvességet a vékony talajrétegből, ezért is kell kiszedni! és lehet belőle borpincét és teraszos házat építeni nem pappundekkliből!