A Negyedik Köztársaság kitűzte a forradalmi zászlót

2011 december 17 9:29 de.2 hozzászólás

A budai Alagút környékén lévő járókelőket és gépkocsivezetőket kicsit meglephette az óriási 1956-os  forradalmi zászló, melyet a Negyedik Köztársaság (4K!) nevű ellenzéki mozgalom helyezett el a reggeli órákban. A lyukas zászló megjelenése azon a napon, melyen egy másik civil mozgalom – a Szolidaritás – forradalmi kiáltványt publikált a Népszabadságban jelzi, hogy egyre hangosabb és látványosabb a társadalmi kritika az Orbán-kormány ellen.

A N4! deklarált célja a magyar címer felett látható korona eltakarása és a régi Kossuth címer használata, hiszen 1956-ban is ezt a szimbólumot használták a szabadságharcosok. „A 4K! azt javasolja, hogy azok a magánemberek, civil szervezetek, mozgalmak és ellenzéki pártok, amelyeknek nem tetszik a jogállamiságot megrendítő új rendszer, tekintsék és használják közös jelképüknek a Kossuth-címert”–áll a párttá alakuló mozgalom nyilatkozatában.

A kanadai magyarok közül bizonyára kevesen tudják azt, hogy az elmúlt héten elkezdték a Magyar Köztársaság feliratú táblák leszerelését a magyar állam valamennyi nemzetközi határátkelőhelyén. Az Orbán-kormány ezzel a lépéssel is készül az új húsvéti alkotmány 2012 január elsején történő hatálybalépésére.  

„Két hét múlva pedig életbe lép egy olyan egypárti alaptörvény, ami megakasztja a magyar alkotmányos fejlődést. Ebben a helyzetben a köztársaság, a jogállam és a szociális igazságosság mellett elkötelezett embereknek, szervezeti szimpátiától függetlenül szükségük van egy közös jelképre. Ez a közös szimbólum pedig a magyar történelmi hagyományok szerint nem lehet más, mint a Kossuth-címer”–jegyzi a Negyedik Köztársaság.

2 hozzászólás

  • Hogy kedves kanadai honfitársaink is képben legyenek:
    A Fidesz tegnap olyan házszabály módosítást nyújtott be, ami után a parlament még mostani demokratikus szerepét is elvesztené, nem marad más Csak a Fidesz!

    A köztársasági elnök, az alkotmánybíróság, a médiatörvény öncenzúrája, a közmédia elfoglalása, a költségvetési tanács megszüntetése, az ügyészség bekebelezése után, ezen a héten 3 nagy lépést tett a Fidesz a diktatúra felé, előbb a gazdaságpolitika alapját az adórendszert, vagyis az egykulcsos adót kötötték 2/3-hoz, majd a bíróságokat foglalták el, végül rámentek a magyar nemzeti bankra. De a ráadás, a feketeleves tegnap 4 órakor érkezett a Magyar Köztársaság Országgyűlésének Házszabályáról szóló 46/1994. (IX. 30.) OGY határozat módosításával.

    A törvény két dolgot mond ki. Az egyik alapján a kormánytöbbség minden ülésszakban 6 törvényről a benyújtást követő napon végszavazhat. A másik alapján a törvényjavaslat benyújtója és két országgyűlési bizottság a végszavazást megelőző 1 órával teljesen újraírhatja a törvényjavaslatot.

    És akkor ezen a ponton felidézhetjük a Jakobinus diktatúra bevezetést, a népképviselet eltörlését, a jó ügy, a gyors törvényhozás érdekében. Ezen javaslat megszavazása után már azt a minimális ellenállást is kinyírja a Fidesz amit a parlamenti ellenzék fel tudott mutatni. Gondoljunk bele, a kétharmad benyújtja a választójogi törvényt és másnap elfogadja, még a vezércikket sincs idő megírni, nemhogy átnézni a törvényt.

    Amellett, hogy ez a törvényjavaslat kinyírja az ellenzéket, de az egész parlamenti felfogásnak mutat egy nyazsgemet, még arra se ad lehetőséget, hogy ne maradjon helyesírási hiba a javaslatokban! Egy órával a szavazás előtt teljesen új törvényt lehet benyújtani, amit senki se látott előtte, ahogy Bencsik János sztorijából ismerjük esetleg még a megszavazó kormánypárti képviselők se. Diktatúra ante portas.

    Ha ezt a javaslatot elfogadja a Fidesz akkor a Kettős Mérce blog a magyar demokrácia élt 21 évet feliratú pólókkal halálra fogja magát keresni, kivéve persze ha lövetnek.
    http://magyarinfo.blog.hu/2011/12/16/a_fidesz_atlepte_a_rubicont

  • imbrea józsef

    idefigyelj, kekec. már leszerepeltél az amerikai magyar népszava levelezési listáján, amikor a miltonfridman- egybeírom, mert nem tartom ezt emberi lénynek- gazdasági cyklon b-jét ajánlottad nekünk.így hiába fáj a f…-d a demokrácia miatt. ez egy nagy kamu. demokrácia akkor létezhet igazán, ha a nép maga dönthetne mind a tulajdonviszonyokról, mnd a gazdasági irányvonalról.