Orbán 2006-ban: vonják el Magyarország uniós támogatását! Álmai 2012-ben teljesültek

2012 február 22 11:43 de.34 hozzászólás

Magyarország 495 millió eurós kohéziós támogatásnak inthet búcsút, miután az Európai Bizottság megelégelte a Fidesz-kormány kötelességszegéseit és arroganciáját, ezért az uniós pénzek befagyasztását javasolta. Bár meglehetősen kínos a Fidesz legujabb kudarca, Orbán Viktor miniszterelnök félig-meddig még győzelemnek is felfoghatja a mostani incidenst, hiszen 2006-ban éppen a kohéziós alapok felfüggesztésével kívánta bedönteni az akkor regnáló MSZP-SZDSZ kormányt. Kár, hogy kissé csúszott a kivitelezés.

Orbán az Európai Néppárt segítségével árulta volna a hazát Brüsszelben, de még azt sem tudta elérni, hogy az európai plénumban napirendre vegyék az ügyet. 2006-ban Orbán úgy gondolta, hogy többek között a baloldal „erkölcsi relativizmusa” miatt kell megvonni Magyarországtól a kohéziós pénzeket. „A korrupció, az erkölcsi relativizmus, a szegénység, a kiszolgáltatottság, a hamis adatokat szolgáltató kormányok, a felelősséget nem ismerő politikusok és a politikai hazugságok”–ezekkel vádolta Orbán az előző miniszterelnök kabinetjét.

A 495 millió eurós támogatás-elvonás a magyarországi GDP több mint 0,5 százalékával egyenlő. Az EB lépése valóban példátlan és a bizottság nyilatkozata szerint „az Európai Bizottság Magyarországnak szóló ismételt figyelmeztetéseit követi, hogy fokozza erőfeszítéseit a túlzott államháztartási deficit befejezésére, valamint a megfelelő lépések elmaradását”.

Olli Rehn pénzügyi biztos szerint Magyarország 2013-ban is átlépi a 3 százalékos deficithatárt, így semmivel sem került közelebb az ország az euro esetleges bevezetéséhez.

Boros Tamás, a Policy Solutions igazgatója szerint főleg a közelekedési és környezetvédelmi beruházások kerültek veszélybe az elvonás miatt. Boros szerint a Fidesz-kormány úgy fogja kommunikálni a legujabb kudarcot, hogy ez a lépés „a magyarok érdemtelen megbüntetéseként” szolgál. A Policy Solutions igazgatója úgy látja, hogy a Fidesz a felelősséget a Medgyessy és a Gyurcsány kormányokra is kenheti.

34 hozzászólás

  • Micsoda zavar van azok fejében, akik Orbán Viktort a haza megmentőjének látják, miközben régen is Magyarország, a magyar nép megrövidítésén dolgozott a saját önös hatalmi ambícióinak érdekében. Képes lett volna megszavaztatni a támogatások megvonását a saját országától. Noooormális?! Ma legalább annyival rosszabb a helyzet, hogy mindezt hatalommal a kezében teszi, láthatóan és érzékelhetően is „nagy sikerrel”. Aki pedig e rombolás ellen felszólal, az minimum és abszurdum hazaárulónak van megbélyegezve. A képesség, hogy az emberek fejében a feketét is fehérnek képes láttatni -ez a varázslat az amit piszok jól csinál, csak ennek a tevékenységnek az országra nézve semmi haszna és értelmetlen. No, de a végtelenségig nem lehet az embereket hülyének nézni. Előbb-utóbb összekuszálódnak a szálak körülötte, és le fog esni a tantusz. Magyarország tragikuma, hogy a legnyilvánvalóbb dolgok sem előbb, hanem inkább jóval utóbb „esnek le” a fejekben.

  • Puchert János

    Pechje van Orbánnak amiatt, hogy ilyen lassan dolgoznak az EU-ban és a hat évvel ezelőtti kérését csak most hallgatták meg, csak az a baj, hogy az Ő bűnei miatt a zembereknek is kárt okoz ez az intézkedés.

  • Igy igaz, hogy a Fidesz hogy fogja ezt megmagyarázni.A szógyártó azt mondta hogy ez politikai megtorlás volt,mert ők egyedül akik teljesitették 2011-ben a 3 %-ot.Azt felejtette hozzátenni,hogy a szegény magánnyugdijpénztári tagol elvett 3 e milliárdjából,ha ezt nem tették volna akkor 7 %-ot is meghalladhatta volna.Igazza van az EU-nak hogy ez a kormány trükkök százait vetti be hogy ezt elérje,nincs hiteles gazdaságpolitikájuk!Minden intézkedéseivel a szegény embereket sutják!Ez a felháboritó,gyalázat!Az eu-et is teljesen tönkretették,s a mostani intézkedésük is az eü-i támogatások szigoritása a legfőbb céljuk.A kiküldött több milliárdban kerülő Nemzeti Konzutációban nem ezt igérte a nagy,, fülke forradalmár”Szégyeljék magukat hogy még most is a szegény embereket,nyugdijasokat,beteg embereket sanyargatják,ahelyett hogy eltörölnék az egykulcsos adót,fizettnék vissza azt a pénz amit igy ők felvettek ,ez kb 5-600 milliárdott tett ki az elmúlt évben.Hiteltelen,álszent megélhetés emberek!!!!!!

  • Orbán qurmánya „itt a piros, hol a pirost” játszott az EU-val – és most zokon veszik, hogy mind a három dióhéjat felborogatva kimutatták, hogy nincs alatta semmi. Azaz nem dőltek be az optikai tuningnak, tehát a manyup pénzekkel elért egyszeri szépítésnek. Orbán nagy tragédiája, hogy a határon túl nem érvényesül a 2/3-a – de belül sem a közgazdasági törvényszerűségekkel szemben.

  • kekec | február 24, 2012, 5:49 de., szerinted az EU&IMF szívében összenőtt sziámi ikerpár nem “itt a piros, hol a pirost” játszott – többek között – Magyarországgal? Dehogynem! Különbség csak az a többi – általuk – tönkretett országhoz képest, hogy a mi széllibszocijaink az ő javukra a magyar érdekek ellen játszanak.

  • kurvaanyadat tettek tonkre te szarhazy witcheszter, nelkuluk mar sokkal hamarabb veguk lett volna, kulonosen a magyaroknak ezzel a hozzaallassal, munkaerkolccsel es ugy altalaban ezzel a lusta, hazug, csalo, tisztessegtelen, ugyanakkor arrogans, tehetsegtelen pokhendi magatartasukkal…orban az utobbi 20 evben erkolcsi-gazdasagi szempontbol bekasegge ala csuszo nemzet tokeletes szimboluma! ha tonkremegy az orszag, azt CSAK MAGATOKNAK koszonhetitek! es kussoljal mar te szutyok nacitakonypoc, mert erosen vesztem a turelmem!

  • Mosthatalmonlévő:
    -Ha akarom széna , ha akarom szalma…
    ( Csakaztán nehogy kiderüljön valamikor hogy senem széna , senem szalma , hanem zabasztag.)

  • T.ERszter Vinch!Azt gondoltam hogy jó utra tért s azért nem lehetett már olvasni a szélsősséges hozzászóllásait,de tévedtem.Amit itt leir az elképesztő!Ön össze keveri a szénát a szalmával.Erre már lehetett számitani,mert a kétév alatt a szerettett vezére már a nem létező emberekkel is szabadságharcot folytatott.Az sem igaz hogy az előző kormány tönkretette az országot,hiszen a szeretett vezire is elismerte amikor a hón áhitott hatalmát átveréssel megszerezte,hogy jó állapotban vette át.Akkor mikkor nem mondannak igazat?Amennyiben nem veszik el a 3 e milliárd magányugfij pénztári pénzt a szegény emberektől akkor nem 3 hanem 6.-7 % lett volna a hiány.Ezt aki tud számolni v. nézi a hiradásokat tudja.A szegény emberekről már a nem létező bőrt is lenyuzzák az a szomoru.Az egykulcsos adóval ütött rést sem lehet a költségvetésben helyrehozni,a Mol -részvények visszavásárlása,a maguknak elinézett végtörlesztéssel is ők jártak jól,a szegény embereket nem az utszélén hagyták,de az árokba lökték!Tisztelt hölgyem ezt ön tiszta lelkiismerettel tudomásulveszi!

  • az biztos, hogy a witch

    valami budai villaban tengeti az eletet hazaarulokhoz illo nyugdijjal, errol orban szemelyesen gondoskodott, fergek ezek!

  • Libas Misi – ahogy nézem, már elvesztetted a türelmedet. El lehet küldeni másokat udvariasabban is akárhova.
    Bár ez a fajta talán nem is érti az udvarias beszédet?!
    Éva Lökös -nem elég, hogy tavaly a tényleges hiány (mielőtt beletömték volna az elzabrált manyup pénzeket) 6-7 % volt – de még az előző évi uniós pénzek is bejöttek a folyó évivel: 5000 mrd forint. Plusz beszedtek többszáz milliárd különadót is. Sacc/kb az egyébként 15ezer mrd költségvetési bevétel közel 50 %-át pluszban. És SEMMI nyoma! Sem a gazdaság nem nőtt, sem a hiány nem csökkent. Több milliószor millió forintról van szó, ami nyom nélkül eltűnt! Soha még ilyen kártékony, hozzá nem értő és tolvaj banda nem meregetett az ország pénzéből!

  • Egyébként félreértés ne essék:
    nem az EGÉSZ uniós támogatást vonták el, hanem csak a harmadát
    nem elvonták, csak 2013-ra fenyegetnek vele
    és 9 hónapja van a kormánynak, hogy észhez térjen, és normális 2013 évi költségvetést csináljon. Ami Kuszaszemmel nehezen fog sikerülni!.

  • A FIDESZ-KNDP egy Katasztrofa elötti orszagot ÖRÖKÖLT. MAV,EGÉSZSÉGÜGY, BUDAPESTI KÖZLEKEDÉSI VALLALAT,OKTATASÜGY,a tüzoltoknak 2004-2007 közötti tulora nem volt kifizetve/tüntettek érte/ és persze a MALEV. A MALEV-ra most sem talaltak vevöt! Ki vesz a recesszioban egy veszteséges légitarsasagot,amelyet allamitamogatasok nélkül mar OSZKOÉKNAK FELKELLETT VOLNA SZAMOLNI?! A VISSZAallamositas OSZKOÉK-é csak idönyerésre volt jo,hatha talalunk tarsat,vevöt.A TOVABBI ALLAMI TAMOGATAST MEGTILTOTTA AZ EUROPAI BIOTTSAG! Söt 100 Milliard Forint büntetést kell a mostani kormanynak visszafizetni az EU-nak.ÉS EBBEN AZ ÉVBEN KELL A TÖRLESZTÉST ELKEZDENI A GYURCSANYI ALTAL 2008-BAN FELVETT 20 MILLIARD £ UTAN.

  • Denes Eros

    ez a kaosz orban elso kormanyzasatol gyuruzik, most orban azt jatssza, hogy o rendet rak, rendet rak abban a kaoszban, ami o maga teremtett! ha elhuzna a picsaba, az orszag azonnal fejlodesnek indulna, mert mindenki mas megkapna azt a tamogatast, ami elosegitene a fejlodest, rajta kivul! ennyire egyszeru! amig orbant marasztaljatok, addig az orszagnak lenyegesen nehezebb lesz!

  • Már a saját Néppártja se bízik ezekbe hát Én hogy bízzak bennük.Csak egy szeletecske ami a begyemet nyomja. 1998- 2002 Bokros csomag elherdálása a 12 állami gazdaság tönkre tétele és stb.2002-2010-ig szintén mindenbe gáncsoskodtak nem itt tartana a gazdaság .Mindenért utcára vitte a csürhe bandáját akik a fél várost szét verték ,mindenért népszavazást követelt .Erdélybe nyomatja a sok támogatást mikor itthon meg gyerekek éheznek !
    Mi érezzük a bőrünkön hat felnőtt családtagom nyugdpénzét lopta el unokáim jövőjét lopta el
    Kik jártak jól a 16%adóval ?nem a dolgozó meg munkás akiből él .Mint a piócák csak vérünket szívják .
    Alá íratják a dolgozókkal ,ha bármilyen megmozduláson részt vessz mehet ki van rúgva.!!
    Itt csak akkor lesz a kis embernek is élhető újra Magyarország ,ha valaki kezet nyújt a népnek valaki eléje áll a sok elkeseredett embernek .Mert valaki kell ,hogy ki vigye, ki vezesse ezt a népet ebből a rém uralomból .
    Nem ezt érdemli ez a nép
    Nem erre kaptak felhatalmazást még a drága híveitől sem !
    Sokan mondják tört volna le a kezem ! Ja Én meg azt ,hogy akkor tört volna el mikor az x et oda tetted.
    Remélem nem fogják a kezére adni a támogatásokat mert azt is elintézi ez a banda , szakértő kormányt kell kinevezni és ezeket meg elhajtani oda 🙂

  • Szakértöi kormany jött Orban utan,hova tünt Medgyesi szakértöi kormanya?! Nem adni kell a népnek,a szegényeknek hanem mindenkit motivalni-ösztönözni,hogy többet akarjon,tudjon.A szegény tegyen meg mindent hogy ne maradjon szegény,müvelje meg a kertjét,tartson allatot,mindenkinek többet kell tennie! A törvényeknek ezt az utat kell szolgalni! Misi azt irta a Magyarmunka gyenge és igy tovabb. NEM én még tudom,hogy dolgozott a Magyar PARASZT amikor önallo volt!A GANZ gyariak,az IKARUS gyariak és késöbb a DUNAI VASMÜ dolgozoi,az üvegipariak,a porcellanipariak! A Mercedesek,az Audik, Opelek és Suzukik egyrészét mar MAGYARORSZAGON GYARTJAK! SENKI SE VARJON,HANEM TÖBBET,JOBBAT TELJESITSEN,AKARJON!!! A KORMANY CSAK A KERETEKET TUDJA EHHEZ BIZTOSITANI,SE TÖBBET,SE KEVESEBBET! CSAK KITARTO JO MUNKAVAL,JO MINÖSÉGGEL VEHETJÜK FEL A KÜZDELMET A NYUGATI ÉS AZSIAI KONKURENSEKKEL!

  • Denes Eros

    na nem mondja???!!! meseljen mar arrol, mit kezd magaval egy orszag, ahol az aktiv keresok 47 %-a van minimalberre bejelentve……ne strappalja magat, megmondom: CSAL! ezzel a hozzaallassal addig lopnak, amig lesz mit, ha mar nem lesz mit, egymasnak mennek, mert megszoktak, hogy munka nelkul gyarapodjanak es kikerik maguknak, ha megvaltoznak a dolgok es nem csalhatnak tovabb, mert munkaval, becsuletesen penzt szerezni, meg elkepzeles szintjen se kepesek…

  • Libas Misi! Eddig igen udvarias voltam veled! De azzal, aki így beszél egy nővel, mint te, én is modort váltok. Te egy szarházi, senkiházi, rohadék, hazaáruló, ballibes labanc samesz, gerinctelen oláh cigány vagy, akivel szóba állni sem érdemes. Az ilyen geciláda, gerinctelen szarházi, aki ótvaros beszédével meggyalázza a magyar nyelvet, aki ki tudja hol nevelkedett, anyját vesztett szaralakként, segélyen tengődve kénkőszagú bűzös szájából ilyen aljas mondatokat kieresztve gyalázkodik, az a tehéntrágya közepébe való tehénürülék, aki még ott is túl van értékelve. Az ilyen libas misi féle szarcsimbókok bizonyára a ballibes mocskolódok ékkövei, aki mást nem érdemelnek, mint előkelő helyezést a trágyadomb tetején. Amellett tárgyi tudásod – már ha tudnád mit jelent – zéró értékű, veled együtt, így hozzászólásaid is azonosak a ganajtúró bogár felböffenéseivel. A továbbiakban gyalázkodó böfögéseidet egyenest a szennycsatornába eresszed! Ott a helye, veled együtt!

  • Tatulus

    nyertel! ennel kozonsegesebben en se tudnek fogalmazni! de nem leptel meg, a jobb oldalon csupa ilyen tanulatlan bunko sorakozik, mint TE…..ami a noket illeti, senki nem tudja, ki itt a no, legfeljebb az jon at egyertelmuen, hogy melymagyar BUZI, mint TE! haha:)

  • Jómamának annyit – igazi maszopos véleménymondó! Tessék csak gyurcsány kezeit továbbra is csókolgatni! Ön is a szegény, nehezen élő emberek egyike, ugye?
    Ön annyi zagyvaságot és zöldséget írt ide, ami tökéletesen elárulja tudatlanságát. Hölgyem, maradjon a foltvarrás mellett – ezért én is tisztelem, de a véleménye brossúraszöveg, amit az ATV-n naponta élvezhetünk.

  • Tatulis!

    1,Nem vagyok szegény !!Becsületesen élő Magyar ember vagyok aki becsületesen 40 évet dolgozott a nyugdíjáért !!
    2,Nem csókolom senki kezét !! Az enyémet szokták udvarias emberek!
    3,Zagyvaságot, zöldséget sem szoktam írni csak aki „tudatlan ostoba elbutult alpári fajankó „!! az gondolja annak !
    Kikérem magamnak aki nem ismer az ne merje rám mondani hogy tudatlan !!!!.
    Ezzel lezártam ALPÁRI BUTA EMBER NEM ÉRDEMEL egy szót sem !!!
    De látva hozzászólásait saját magát minősíti!!!
    !

  • Judith Kopacsi

    Jómama, Tatulus már régen elásta magát ezen az oldalon. Nem kell tudomást venni róla.

  • Kedves Judith!
    Remélem ki se kell:))

  • Jómama! Látom szereti az ATV-t! Nyugodtan nézegesse, gyurcsány kézcsókolgatós és bajnai szempillarebegtetős képeket is találhatna már – megnyugtatom, vannak ilyenek!
    Csak idézném: „Már a saját Néppártja se bízik ezekbe hát Én hogy bízzak bennük.Csak egy szeletecske ami a begyemet nyomja. 1998- 2002 Bokros csomag elherdálása a 12 állami gazdaság tönkre tétele és stb.2002-2010-ig szintén mindenbe gáncsoskodtak nem itt tartana a gazdaság .Mindenért utcára vitte a csürhe bandáját akik a fél várost szét verték ,mindenért népszavazást követelt .Erdélybe nyomatja a sok támogatást mikor itthon meg gyerekek éheznek !” Hát mi ez, ha nem tényferdítés – ez a maszop folyamatos propagandája – azaz ön vagy mszp-tag, de mindenesetre haszonélvezőjük volt, vagy egyszerűen félrevezetett mszp szimpatizáns! Tőlem oda szavaz, ahová akar, de véleményét akkor is zöldségnek és zagyvaságnak nevezem, ha ön engem fajankónak titulál! Nyugdíjpénz „ellopása” – jobb lenne, ha utánanézne hogyan is volt ez! Egyben hibázott a Fidesz – azonnal meg kellett volna szüntetni a magánnyugdíjpénztárakat és visszavenni a pénzt, nem pedig hezitálni. A 16%-os adót én sem helyeslem, de azért ott sem ártana ha utánanézne a valóságnak. Ez a „kirugásos” dolog meg végképp marhaság! Ki irat itt alá ilyeneket? A kormány? Vagy netán a magánvállalkozók? Mitől is rémuralom? – Hol tetszik élni asszonyom? – a reggeli nyugtatója elgurulhatott! Na, ennyiből is egyértelmű, hogy ön a balliberális média nézője, lelkes Klubrádió hallgató, így az én szememben balliberális, tehát meggyőzhetetlen szavazó. Mi most és a továbbiakban is többen vagyunk. Nézetét tiszteletben tartom, csak nem fogadom el.
    Ön, szándékosan, vagy félrevezetve, vagy egyéni sértődöttségéből híve az ország tönkretételén munkálkodó hataloméhes balliberális bandának! Sok szerencsét hozzá!

  • Kopácsi Judith! Örömömre szolgál, hogy a ti szemetekben elástam magam! Tehát bizonyára a jó oldalon állok, a hazáját gyűlölő sértődött emberek táborába tehát nem tartozom, de ugyanígy a pénztőkét kiszolgáló ballibes sameszok közé sem kívánok tartozni. Inkább vagyok hazaszerető, nemzeti érzelmű, mint cinikus kozmopolita, vagy gyűlölködő hazai labanc!

  • Tatuus

    te szimplan az foldsotet gyoker faszkalapok taboraba tartozol etnikai es idologiai besorolastol fuggetlenul! eppen ezert kussoljal LEGINKABB!

  • Judith Kopacsi

    tatulus, ha az „igazi hazaszerető, nemzeti érzelmű” emberek olyanok, mint te, akkor tényleg eláshatjátok magatokat, mert abból garantáltan nem lesz búzamag. Legfeljebb egy csomó gaz.

  • Kopácsi Judith! Inkább gazzal, mint trágyaszagú balliberális hányadékokkal!

  • tatulus

    mar megint osszekevered a balliberalisokat a szuk csaladi koroddel, mert budapesten nincs tragyaszag tanusithatom, ott nottem fel! neked meg videki parasztnak leginkabb kuss van!

  • Judith Kopacsi

    szerintem kovácska és taulus egy budira járnak gyülésezni. Nem csoda, ha áthatja öket a trágyaszag.

  • Ja, ja, egy budira, ott szarunk rátok!

  • Judith Kopacsi

    Ott nem hiszem, mert mi nem járunk oda.

  • Na jó! Válaszként mondhatnám, hogy nem jártok oda, mert már benne vagytok – de már kissé unom, sőt zavar ez a libas misi –féle alpári stílus. Magam részéről csak annyit – nem én kezdtem. Tapasztalatom az, hogy értelmes párbeszédet nehéz veletek, balliberálisokkal kezdeményezni, mert azonnal ledorongoltok, azonnal az igazság felkent apostolainak állítjátok be magatokat, s ha ez sem elég, jön az antiszemitázás,a sovinisztázás, a rasszistázás, aztán persze a viszontválaszok. Így a lehetséges eredményt tekintve nem sok választás marad. Hogy az ördögi körből kijutni hogyan lehet, nem tudom, de mindenesetre nem úgy, hogy kizárólagosságra törekedtek, és ez mindkét oldalra igaz lehet. Hát ennyi!

  • Mint a parlamenti vitákban:) Csak az a baj emberek hogy ez a nem normális stílus nem kéne itt mert pont ez az amit ez a kormány és a politika kierőszakolt belőlünk. Megosztotta az országot megosztotta az embereket családokat tett tönkre barátokat szakított el. Nos ha itt is folytatódik a köpködés nos ez a szégyen szerintem !!!! Nem a tanúlt és nemtanúlt embereket kéne szapulni hanem összefogni azért hogy élni lehessen hazánkban nem gyűlölködni lehordani a másikat!