Államférfi-e Mesterházy Attila? Évértékelőt tart a szocialista elnök

2012 március 8 8:43 de.38 hozzászólás

Ma délután tart évértékelőt Mesterházy Attila, a Magyar Szocialista Párt elnöke. Idén különösen nagy a tét a 38 éves politikus számára, hiszen Mesterházynak bizonyítania kell, hogy egyedül ő tudja összefogni a demokratikus ellenzéket, egyedül ő lehetne a kormányváltást eredményező kooperáció motorja. Nem lesz könnyű feladat.

A sikerhez mutatnia kell mai beszédében, hogy nem csupán az MSZP összezsugorodott táborát tudja megszólítani, hanem a Lehet Más a Politika ökopolitikusait és a párt kemény balos anti-establishment szimpatizánsait is, valamint a Demokratikus Koalíció alapvetően középpárti -sőt, gazdasági kérdésekben inkább konzervatív – hangadóit. Mesterházy mai beszéde talán nem is annyira a választókhoz szól, hanem a demokratikus oldal hangadóihoz, holdudvarához és politikusaihoz, hiszen őket kell valahogy rávenni arra, hogy két évvel a következő parlamenti választások előtt dolgozzanak együtt egy közös vízión, fogalmazzanak közös alapelveket és végül hozzanak létre választási szövetséget, bőven az egyfordulós voksolás előtt.

Mesterházy Attila lényegében 1999 óta vállal aktív politikai szerepet. 1999 és 2001 között a Fiatal Baloldal elnökségének tagja, aztán 2001-ben a PR világába lépett át és a Hill and Knowlton budapesti irodájában dolgozott, projekt-igazgatói kapacitásban, ugyanakkor a szocialista párt külső tanácsadójaként is szerepelt. A Medgyessy Péter nevével fémjelzett kormány idején politikai államtitkár az Ifjúsági és Sportminisztériumban, aztán 2004-től az Esélyegyenlőségi Minisztérium kábítószerprevencióval foglalkozó államtitkár. 2009 április 20-án lett az MSZP frakcióvezetője, 2010 júliusától pedig pártelnök. Mesterházy pártpolitikájának centrumában a fiatalitást állt. Ezzel együtt az MSZP-s „nagyöregek” 2011-ben látványosan félreálltak és a Mesterházy-csoportjához tartozó harmincvalahány éves generáció vett át számos fontos funkciót. Ehhez a csoporthoz tartozik Harangozó Tamás, az Országos Elnökség 33 éves tagja, aki egyre gyakrabban képviseli a szocialistákat a médiában. 

Kiszelly Zoltán politológus szerint csapdahelyzetben van Mesterházy Attila, hiszen aligha mondhat mást politikailag mint Gyurcsány Ferenc, mégis meg kell különböztetni magát a volt miniszterelnöktől, a DK jelenlegi elnökétől.

Kanadai magyar fejjel igazán csak egy lehetőséget látok erre: a fideszes kormányt döntögető, Orbán Viktort diktátorozó retorika mellett, a DK-tól és Gyurcsány Ferenctől balra kell definiálnia az MSZP szociáldemokrata értékvilágát. De annyira mégsem lehet balos, hogy ez alkalmatlanná tegye egy sokszínű demokratikus ellenzék vezetésére.

38 hozzászólás

  • Lejárt lemez, szavazótáboruk a koruknál fogva kihalófélben, a fiatalságban nincs táboruk. Már csak idő kérdése és végleg eltűnnek.

  • Kovács Árpád

    Meseházi a szocik utódja ,magyar nép ismeri ,gyurcsany hazudozó politikáját folytatja ,hála nincs nagy jövője, eljátszották.

  • Kovács Árpád

    Államférfi??:))) inkább senkiházy Magyarország bohócca,szoci bohóc nagyon vágyik a miniszteri székbe, de a Fidesz kihúzta alóla.” Egyenlőre csak a m.széket! Nem sokára, a zsámolyt fogják kirúgni alóluk, akkora a vétkük az országgal szemben! Vicces fiú ez a szalon-debil Mesterházy ezzel az „alkalmatlan”-ozással. Neki újra kéne ahhoz születni, hogy komolyan vehető legyen. Csak azt nem értem, hogy ilyen buta seggeket miért kell fizetni szegény adófizetőnek, hogy aztán ott rontsák a levegőt, meg keverják a sz-.art a Parlamentben – no és azon kívül.

    Miért nem ez a jampecHázmester megy már a pechába?? Mit keres ez még a Parlamentbe az ilyen agyament őrűlteknek már rég lejárt az idejük,…piros dzsekijében az ángiludoknál még portásnak sem lenne jó,legfeljebb valamelyik istállóban trágyavadásznak!!

    Ez a kis fostalicska Mesterházy szereplési viszketegségben szenved, – mennél nagyobbakat mond, annál több helyen leírják! Vajon a kétbites agyával kit gondol alkalmasnak? Ő mit lépne ebben a helyzetben? Ugatni könnyű, – de nem hallik az égig, – szerencséjére!

  • Kovács Árpád

    az mszp nevü lopó senkigázi és hazaárúló gittegyletnek menni kell. TE KIS NYOMORONC NEM ÉRTED MEG ,HOGY SENKI NEM KIVÁNCSI RÁD, menj a francba az alkalmatlanságaidal, A miniszterelnöknek a fogpiszkálója is többet tud , mint ez a pöffeszkedő senkijancsi,Nagyon nehéz ugy korményozni egy országot , ahol üres a kincstári kamra.mert egy velejéig romlot ujkeletü tetü komcsi-libsi banda kifosztotta ahol el-ki privatizálták az ország iparát, elkótyavetyélték a gazdaságilag pontenciális élelmiszerbázisát, stb, a kulturát a buta urhatnámm három TTT-s acéli maradványok saját zsebre liberializálták, stb. és még vam pofájuk ugatni, hogy ,hogy kell csinálni.. nahát a , mert pofán verni ezeket a sz@rzsákokat , elviselik a rothadt leheletüket is, ez igy nem demokrácia ,hogy külföldön panaszkodnak a nyomorék tehetségtelen biboldokkal megtüzdelt szoci brancs fuj.. ha nem alakul ki a megfelelő elszámoltatás, Gratulálunk a MINISZTERELNÖKNEK, AMIÉRT KOMOLY FELELŐSÉGET ÉREZ A HAZÁJA É S ANNAK NÉPÉÉRT!!!!! a MINISZTERELNÖK ismeri a törvényt és annak alkalmazását ezért döntött az ismertek szerint, igen a parlament döntsön . és punktum/!!!!!!egyébbként,ha nem ezt teszi akkor meg azért ugatnának az imperialista komcsik,

  • Kovács Árpád

    Minden nap el kell mondani, hogy a kártevők 8 év alatt 20 ezer milliárd hitelt vettek fel jelentős részét ellopták, ppp ofsor és egyéb manipulációval. Ebben az évben 2 ezer milliárdot, jövőre 3 ezer milliárdot és így tovább kell törleszteni.Ha ez a mérhetetlen adósság nem lenne bizony kolbászból lehetne a kerítés.A kormány váltás után kiderült, hogy az előző költségvetésben is 700 milliárd csalás volt.Most örjöng ez a sz@rházi, hogy micsoda gond van itt. Azt természetesen elhallgatja, hogy a trágyadombot ők hagyták itt.

    Az elvtársak mozgatják a lopott pénzt.Heti Válasz: Közösen üzletel Gyurcsány és Kóka
    Olvasson többet a témában! Cellum, Altus, Dobrev Klára, Szófia, Oszkó Péter, Bulgária, belföld, Kóka János, külföld, Gyurcsány Ferenc.
    http://mandiner.hu/cikk/20120307_hv_kozosen_uzletel_gyurcsany__es_koka
    Közös bulgáriai üzletbe kezdett Kóka János, Dobrev Klára és Gyurcsány Ferenc, de Oszkó Péternek is van köze a bizniszhez …….Ebben az a hír, hogy magyar és EU-s közpénzből magáncéget alapítottak az elvtársak Bulgáriában.Szocik-szdsz kormány saját magának „a Cellum-csoport ugyanis 2005 és 2008 között 720 millió forintnyi uniós és magyar közpénzt nyert el kormányzati pályázatokon”Hiányzó költségvetés pénze megvan ,elvtársak mozgatják a magyar államtól ellopott tőkét.Rá kéne csapni és az államaósságot törleszteni vele.

  • T.Kovács Árpád!Itt aki kártevő az ön!Amit itt leir az önnek a rögeszméje!

  • Puchert János

    Kovácskám talán meghallgattad Mesterházy beszédét, hogy ennyire fröcsögsz, kérlek legközelebb próbáld összeszedni a gondolataidat hátha egyszer ki tudsz préselni magadból valami értelmes dolgot is

  • Kovács Árpád És orbánról mi a véleményed? Ő nem hazudik,vagy ő egy szent? Agymosott vagy. nem látod a fától az erdőt. Kanadában nem élhetsz mert ott sok az erdő és eltévednél. Ha azt mondod hogy orbán soha nem hazudik,csak mindig hazudsz,és te sem vagy külömb. Írásomra kérlek ne is reagálj. Hidd el így helyes.
    Ja nem vagyok szoci. Csak hogy ne komcsizás legyen a dologból.

  • Hijjjnye de jó beszédet mondott !
    Sokat nőtt miatta a szememben !
    Kocsiban ért az eksön , félre is álltam hogy nyugodtan meg tudjam hallgatni.
    Minden szava abszolut igazságot tartalmazott , semmi ferdítés semmi csúsztatás.
    Csakis a közismert száraz és elkeserítő tényeket fogta össze csokorba.
    ( Már ha lehet csokornak titulálni ezeket az aljasságokat amiket a népre rárontva elkövettek elmúttkétév alatt )

  • Zsoldos:
    Ez a Kovács egy állat.
    Teljesen felesleges vele ember módjára értekezni.
    Nem normális.
    Úgy köpi ide a rohatt hazugságait mint a kereplő a kattogást.
    Azért jár ide mert ráadásul még mazochista is. Olyan helyen érzi jól magát ahol útálják őt.
    Ettől a hozzáállástól már csak egy lépésre van a szarevészet ! Önkínzási célzatből !

  • Ma már a szoci szavazók név szerint ismerik egymást. Lejárt az idejük.

  • Sajnos,amit a párt elnöke a 2014-es választási elképzelését illeti,szerintem nagyon téved.Én ugy látom,semmi esélye az MSZP-nek,hogy belátható időn belül hatalomra kkerüljön.A korábban elkövetett sok-sok korrupcios ügyeket az emberek nem felejtikekl.Énse,az egykori MSZMP.alapitó.
    Berecz István,Magyarország.

  • Ha te Berecz István vagy akkor én a Római pápa. Bercz az MSZMP -ből legalább arra is figyelne hogy helyesírási hibákat ne kövessen el. És mit keresne itt. Ennyire ne nézz már itt mindenkit hülyének.A mostani korrupciós ügyekről meg ne is beszéljünk nemdebár? Kopácsiék remélem nem hagyják annyiban hogy valaki visszaélt Berecz István nevével. Csak meg ne lepődj 2014-ben. Nem az MSZP fog nyerni,hanem egy baloldali nagykoalíció. És remélem 2/3 is meglessz hogy egy darabig hűsölni is menjen ez az állami rablóbanda. Vagy pedig nagyon gyorsan meneküljön a vállasztások éjszakája után. Ha meg csak úgy tud nyerni ez a fidesznyik horda hogy koalícióra megy a jobbikkal,( mert már minden jel erre mutat,és nem fogják tudni elkerülni) akkor meg magát minősiti. Persze nekik inkább a jobbik mint a börtön a sok hivatali visszaélés miatt. Tehát fidesznyik komám ne nevezd magad Berecz Istvánnak. Mert ez meg téged minősit. Római Pápa. Magyrország.

  • Nem Berecz Jánost akarja védeni fenti elvtárs? Mert Istvánról nem tudok. Csak a hitelesség miatt.

  • Sólyomszem!
    Sajnálom, hogy csalódást kell okozzak neked. Nincsenek még kihalófélben a baloldaliak, és a fiatalok is egyre többen rájönnek, milyen aljas módon átvágta őket ez a mocskos fidesz!

  • Kovács Árpádnak:
    Felteszem a kérdést: Te miért nem mész már a „pichába”? Egyáltalán Magyarországon élsz, vagy csak kintről ugatsz? Mert úgy nagyon könnyű! Gyere haza, és élj havi 47 ezer forintból, ahogy azok a mocskok ajánlgatják, akiknek véresre nyalod a seggét!

  • még jó hogy nem két balkezes

  • Hát most lyukra futottam. Ebből láthatod sólyomszem hogy nem elvtárs vagyok. Mert összemostam a berecet az mszmp vel. És nem István hanem János.De tévedtem tényleg az jános. De köszönöm okításodat :))

  • Sólyomszem figyeli, mit mond a nagy fehér ember.

  • Kovács Árpád

    -biztos vagyok abban, hogy ti, bolsevik bagázs, az elkövetkező 25 évben nem fogtok hatalomra jutni, hiába rohangáltok a külföldi elvtársaitokhoz, mószerolni! Annál nagyobb lesz veletek szemben az elutasítás, minél tovább folytatjátok ezt az „áldásos” tevékenységet! Volt időtök több mint ötven év, és mire jutott veletek az ország? A totális csőd! Ez az amit ti nyújtani tudtok! Meséld el, miért történt rendszer váltás 1990-n? Mert csődbe vittétek az országot! Akkor, most mit akartok? Menjetek a jó fenébe!

  • a baloldal nem egyenlo az mszp-vel, a baloldalon kene minden felelosseget erzo ertelmisegnek lennie, akik azert tanultabbak, mint az atlag, hogy a penztokenek kiszolgaltatott leszakadok, berbol elok, segitsegre szorulok erdekeit kepviselje! korrupcio pedig MINDEN partban talalhato! a fejgyulolet pedig abszolute nem toleralhato, vissza kell oket szoritani a budos nyakos nyirkos patkanylyukakba, ahonnan orban szavazatgyujtes celjabol elocsalta oket, nyugodtan vihetik magukkal az egesz fidesz es jobbik vezetest is! abbol meg, hogy a jobbik nagypofaval hangoskodik mindenhol, a baloldaliak hangjat pedig nem lehet hallani, nem kene messzemeno kovetkezteteseket levonni…..lattam en mar karon varjut!

  • Sólyomszem:
    Dörgöjje má ki a csipát a gyullatt szemiből
    Nem látta Maga az ötvenezres tömeget a Batthyányi örökmécsesnél egy éve ? Amikor arra vártunk hogy végre jöjjön Gyurcsány Feri ?
    Nem tud maga semmitse csak szajkózza a rohatt náci szennylapok fröcsögéseit.

  • Én meg abban vok biztos Kovácskám hogy diliházban végzed heheheheheheheheheeeehehehh

  • Jut eszembe :
    Most jön a hír hogy a Kormány DRASZTIKUSAN csökkenti a MÁV szárnyvonalak számát , sőt. Még fővonalakat is bezárni szándékoznak.
    400 járatról van szó…egyeztetés nélkül. Csak magán a Sz.Fehérvár Szombathely vonalon 18 a terv !
    Püüüfff neki …FIDESZ …Mit is mondtál mikor 30-40 mellékvonalat bezártak Bajnaiék ?….Mitis ??….NEM HALLOM JÓÓL….Hangosabban !!
    ( Na azzé mondom ! )

  • Mesterházy apránként ki fogja magát nőni a bakkancsból. Szerencsére.

  • Na jó, de Geyza! A Szijjártónak hányszor kell még elmondania azt, hogy az elmúltnyolcév megoszoritó politikája megbukott?! Ezek most reformok, az ország felemelkedését szolgálják…és az lehet, hogy közben a vonatsineket is felemelik. 🙂

  • MI az , hogy mesterházi inkább SZARHÁZI !!!! Valami dinga komcsi bérenc be adta , hogy 400 vasút vonal megszűnik ! Na ezek az igazi felforgatók akik szociktól kapják a lóvét !!!!! Gazemberek !!!!!!!

  • Ezeknek az un. szociknak lejárt az idejük, még kapirgálnak, fröcsögnek egy kicsit aztán eltűnnek.

  • solyomgenya

    na es kik jonnek helyukbe?

  • Új hír érkezett:
    230 embert bocsájtanak el a Székesfehérvári Phillips-gyárból.
    Csak úgy mondom , semmi jelentősége.
    A gyártást pedig viszik külföldre. Legalábbis egy részét. Egyelöre.

  • Geyza

    ha tomegesen kezdenek a kulfoldi befektetok kivonulni az orszagbol, akkor jobb, ha ti is csomagoltok, mert az nagyon rosszat jelent!

  • Ugyan TE KIS HÜLYE BAK
    Az van a menetrend-tervben hogy az adott vonalakon NEM INDÍTANAK VONATOT te kis pöcs !
    A magatokfajtájának a szómágiáját lehet hogy beveszik a tájékokozatlanok vagy a bugyuták , de akinek esze van annak nyilvánvaló hogy tökmindegy hogy nevezzök a dolgot.
    Bezárják a vonalat , vagy csak egyszerüen nem indul rajta vonat.
    Szaal elhúzhatsz a sárgába a FIDESZ.-es szófacsarásoddal.

  • Hát Misi…télleg az lenne a legjobb…

  • Adam:
    Szijjártó—Szijjártó…ízlelgetem a nevet , a szót….de nemtudom hová tenni. Télleg.
    Nem az az illető az akinek olyan a haja mint akinek elment az esze ?

  • Geyza. Annak el is ment az esze. Az egy kis undorító féreg. De hát olyan mint a fönöke.

  • Geyza – SzájjalÁrtó, netán Szógyártó – secko jedno
    Zsoldos: nomen est omen.
    Bak István: Neked ugye hihetetlen kedvenc Vezéredtől hogy homlokegyenest mást csinál, mint amivel megetetett benneteket?? Máskor talán mielőtt tajtékzol – nézz utána, hogy mi a „hivatalos” irányelv. A végén még ellenzékinek fognak elkönyvelni, ha ahelyett,. hogy helyeselnéd, egyszerűen letagadod, vagy kommunista szövegnek minősíted.
    A cikkre pedig:
    attól még senki sem lesz államférfi, ha fel tudja sorolni az elmúltkétév összes hülyeségét és mocskos húzását. Az a diagnózis – de sehol a terápia.

  • Ez jó! Kekec a maszopos ügynök ,még zsoldost is megrója – azt hiszi jobboldali, pedig egy frászt, ugyanolyan beépített maszopos, mint ő – ezek nem ismerik fel eymást?

  • Ne bántsd Zsoldost, kedves Tatulus, annyira szeretné, hogy befogadják maguk közé:)