Szűrös Mátyás is szenvedett a kommunizmusban

2012 április 13 9:09 de.61 hozzászólás

Szűrös Mátyás, a Magyar Szocialista Munkáspárt Központi Bizottságának volt tagja, illetve a Kádár rendszer moszkvai nagykövete azt mondta a Fidesz-párti Magyar Hírlapnak, hogy Pozsgay Imre egykori elvtársa mellett őt is meghurcolták az előző kommunista rendszerben. A ma éppen Fidesz-közeli Szűrös szerint az MSZMP felső vezetése állambiztonsági megfigyelés alatt tartotta, mivel nem tetszett kollégáinak „nemzeti beállítottsága.”

Bár a kommunista rendszer valódi áldozatai biztosan meglepetéssel fogadják, hogy manapság az MSZMP KB egykori elnöke is áldozatnak látja magát, mégsem lehet egy napon említeni a Szűrös által kifogásolt „atrocitásokat” egy huzamos fegyház büntetéssel, az egyetemről való kizárással, vagy éppen a kényszerített emigrációval. De Szűrös elmondta Magyar Hírlapnak, hogy ő is szendvedett. „Attasé helyett segédattasé lehettem” – fogalmazott a kormánypárti napilapnak.

Az egykori MSZMP-s kulturális és művelődési miniszter Pozsgai Imre után most Szűrös is azt állíja, hogy az állambiztonság megfigyelés alatt tartotta. A Fidesz-párti Magyar Hírlap újságírója pedig hozzá is segített Szűrös narratívájához. „Ön egy nemzeti beállítottságú politikus, ezért egész pályafutása alatt figyelhették”–tette hozzá a lap riportere. Csakhogy Ungváry Krisztián történész és állambiztonsági-szakértő szerint még egyszerű párttitkárokat sem tarthattak megfigyelés alatt az akkori hatóságok, nem hogy vezető MSZMP-s politikusokat, mint éppen Pozsgay Imrét, vagy Szűrös Matyást.

Az ügy pikantériája abban található, hogy éppen a napokban derült ki: Orbán Viktort is be próbálta szervezni az akkori állambiztonság, ámde sikertelenül. A publikussá tett iratokból viszont az is kiderül, hogy Szűrös hivatalból olvasta annak idején a sikertelen beszervezési kisértletről szóló jelentést.

61 hozzászólás

  • Kovács Árpád

    Ismerős a tagadás,D209 III/III-s besugók tartó tisztje megyessi harcolt a kommunizmus ellen, röhej, kommunisták hazudni tudnak .

  • Kovács itt most Szűrösről meg Pozsgairól van szó. Ne keverd Meggyesivel.Ő nem mondta hogy üldözték. Már megint össze vissza mismásolsz. A cikkről beszélj,és ne terelj.

  • Kovács Árpád

    Szűrös Pozsgai a kádári elitt tagja volt , mind kettő sőt megyegyesi is probálják magukat más színben feltüntetni ,,,,,Zsoldos ne utasítgass ,véleményem írtam le akár tetszik akár nem,,,,,,nagyon is jól érezték magukat az átkosban ,fölösleges magukat mosni.

  • Kovács Árpád

    Bizony pozicióban voltak , azok lehettek akik megbízható elvtársak voltak.

  • azert meg igy is tobbet tettek az orszagert, mint orban

  • Kovács Árpád, maga miért terjeszt hülyeségeket?

    Medgyessy III/II-es volt, ami pont ellentéte a III/III-nak, mert az utóbbi valóban besúgóhálózat volt, míg a III/II a kémelhárítás. Medgyessy nem a kommunizmus ellen harcolt, hanem az IMF csatlakozást készítette elő, és baromira nem meglepő, hogy emiatt kémelhárítói beosztást is kapott.

    Szűrös meg… hát úgy látszik a politikát végképp és menthetetlenül elérte a kontraszelekció.

  • Kovács Árpád

    „Az ember csak kapkodja a fejét, ha mindenki ekkora ellenálló volt, Bolgár Györgytől Medgyessy Péterig, akkor hogyan húzta az a nyomorult szocialista rendszer negyven évig.Az üldöztetés egy diktatúrában a legritkábban eredményez miniszteri és országgyűlési képviselői megbízatást, nagyköveti kinevezést.Ez a történelemhamisító álüldözöttség a valódi üldözöttek számára sértő és megalázó igazán. Azok számára, akiket a Hortobágyra deportáltak, akiknek minden zsenialitásuk és tehetségük ellenére raktárosként kellett dolgozniuk, akik polgári vagy kulák származásuk miatt sosem végezhettek egyetemet. Akik megjárták az Andrássy út 60. pincéit, akiket dalszövegeik miatt börtönzött be a rendszer.

  • Kovács Árpád

    Attól még, hogy az előző rendszer magas rangú vezetője ma nem az utódpártban, hanem a jobboldal környékén politizál, egyáltalán nem mossa tisztára a múltját, nem lesz az előző rendszer haszonélvezőjéből a rendszer áldozata. Attól még, hogy akadnak bizonyos érdemei, a népi kommunista is kommunista.”

  • hat de inkabb, mint naci…

  • Tüske Zsófia

    hát, mi az „utólagos hősök” országa vagyunk. A náci megszállás alatt ténylegesen volt az országban három darab partizán, a háború után lett Partizánszövetség. Kádár alatt volt az MSZMP KB, Szűrössel és Pozsgayval, ma ezek mind a kádár-rendszert bomlasztották, belülről. A hajdani Kisz-vezetők ma a fideszben teszik ugyanazt, az ateisták mind, egytől egyig megtértek. Hát a mi hazánk vezetői ilyen parafa-emberek, akik minden vízen fenntmaradnak. Lényeg az, hogy időben jelszavakat váltsanak, és elő tudják venni a korábbi zászlókat a sufniból.

  • Szűröst üldözték! Háhá! Ez a hónap vicce! Mit fognak ezek még összehazudni?!
    A Bencsik-féle szennylapra meg jellemző ez a gusztustalan alákérdezős benyalakodás. Pfujj, Orbán hányingerkeltő cselédsajtója!

  • Tüske Zsófia

    …ami meg a „sikertelen” beszervezéseket illeti: amióta kiderült, hogy a rendszerrel szembenleginkább ellenálló kemény rockzenekarnak, a P.Mobilnak tagja, Vikidál Gyula is háromperhármas volt és a zenekar tagjairól adott jelentéseket, én igen kétkedve fogadom a dokumentált, de sikertelen beszervezési kísérleteket.

  • Tüske Zsófia

    Schmitt Pál is a rencer üldözöttje volt, ezt maga mondta, amikor Budapest főpolgármesteri címéért hajtott, bocskaiban. Annyira üldözték, hogy az Astoria egyik igazgatójaként kellett a szállodaiparba menekülnie.

  • Kovács Árpád

    hat de inkabb, mint naci…

    Szerző Libas Misi!, | április 13, 2012, 8:33 du.

    kommunizmus kisöccse a nácik , még a kommunisták több mint 100 millió ártatlan embert gyikoltak le ,a náci tíz millió alatt ,,,ugy tünik a komcsik büszkék az emberiség ellen elkövetett bűnükre ,…nos a külföldön rekedt kommunista banda még büszke is a gyalázatos multjára.Nácizni meg azért náciznak ,hogy az Orbán kormányra műbélyegzést ragasszanak , ha Orbánt nem tudják elmozdítani ,hát csinálnak hazug indokot ,….franciáknál a komcsik győznek ,nem sokáig lesz eu vezető ország ,pár év alatt a komcsik kifosztják,de megérdelik,kostoljanak már bele a gyilkos vörös vezetésbe.

  • Puchert János

    Kovács szokás szerint ismét árnyékra vetődtél, bármiről is lévén szó Te elkezdesz egy kicsit kommunistázni, bár a szövegből látom a mandinerből vetted át nem vetted észre Szűrösnél Pozsgaynál egyszerűen jellemgyengeségről van szó esetükben balgaság személyükkel említeni Hortobágyot-amit egyébként el lehet ítélni-de az említett személyek életkora miatt nem volt közük Hortobágyhoz ha sérelmi politikát akarunk folytatni akkor végig vehetjük az emberiség történetét, de minek ami elmúlt azon már segíteni nem tudunk a jelenünket jövőnket tudjuk még alakítani inkább azzal foglalkozunk

  • Tüske Zsófia

    te Kovács, még nem vetted észre, hogy az orbán-kormány heves védelmezése közben Zűröst és Pozsgayt is a szárnyaid alá vetted? 🙂

  • Kovács Árpád

    náci banda habzó szájjal tagadja a kommunista multját, csak hát a mult árnyéka hosszú magukról nem tudják lemosni a gyilkos mszmp-mszp multjukat ,most ezek a jobbikosok és más pártokban bujkálók.Akinek nem tetszik a véleményem ,nyasgem.

  • Kovács Árpád

    tüske,libás ,puchert nácik vedlés nem teljes ,rajtatok a ártatlan emberek vére,ne törjétek magatokat , hitler sztalin apátok visszatérésében reménykedtek

  • Kovács Árpád

    nácielvtársak nem vagytok tényezők

  • Szegény Szűrös et. mennyit is szenvedhetett, miközben ő volt „Moszkva magyar hangja”…:-)
    Gyomorforgató, hogy ezek a régi elvtársak most ott nyalják új „elvtársaik” hátsóját, miközben bizonygatják régi ellenálló voltukat, miközben teljesen nyilvánvaló, hogy akik hátsóját nyelvükkel illetik tisztítási célból, azok abban a bizonyos régi rendszerben harmadvonalbeli káderek voltak. És ezt a fidesz-fanok fenntartás nélkül megeszik, sőt, még mentegetik is a régi nyalós kádereket a köpönyegforgatásukért. „Az én kommunistám jó kommunista, a te kommunistád rossz kommunista” elv egyenesen undorító és ugyanakkor rettentően szánalmas is.

  • Mindenki vállalja a multját és ne mosakodjon.Aki a multban az MSZMP jóvoltából tisztséget vállalt az jobb ha nekiáll és dolgozik az ország ujjáépítéséért. Ha nagy bűnt követett el az úgyis előbb-utób kiderűl, de legalább tett addig is az országért ami jvára írható.

  • kovacs

    meg a kurvaanyaden! 65 utan szulettem es abban remenykedem, hogy holnapra elsorvadnak az ujjaid es nem tudsz ennyi baromsagot ideklimpirozni te foldsotet gyoker!

  • Szep szal „napraforgo” Szuros Pozsgayval egyutt,no meg az osszes MSZMP-s,akik koponyeget valtottak 89’utan,es beepultek a zsirafok altal alakitott partokba,a magyar nep szembe forditasa erdekebe.Ezt nevezzuk ma rendszer valltasnak.Ez nem rendszer valltas,ez genszter valtas volt.Rohadjon meg az osszes part a tagjaival egyetemben aki ma a Magyar Parlament nek csufolt padsoraiban ulnek.Az aki izraeli kituzovel es kettos allampolgarsaggal a MP-ben ul az egy sem a nep erdekeit kepviseli.REMELEM,ELEG VILAGOS VOLTAM.

  • Kovács Árpád

    náci libás mindegy mikor vettek vasvillával anyád alól ,tipikus nácielvtás a vselkedésed.

  • Minden józan gondolkozású ember számára, ki e szenycsatornát olvassa egyértelmű: Szerzőitek sunyi,kárörvendő,gátlástalan, cinikusak és provokatívak, kik bedobbnak egy témát miután ti, / speciel erre a feladatra felbérelt/ „haverok” e témával kapcsolatos és csupán 30 ezüstöt érő provokációkkal az Orbán kormány kritizálása mögé bújva próbáljátok eredeti célotokat leplezni.Ti magyarellenes propagandát folytattok, melynek célja Magyarország legyengítése és a magyar nemzett lejáratása a világ előtt. Ezen a „demokratikus” szenycsatornán minden becsületes embert, ki merészeli magát magyarnak nevezni és ki megpróbálja megvédeni Hazáját és a Magyar Nemzetett, azonnal ott teremnek a „haverok”és fasisztának, nácinak…kiálltják ki őket. Gátlástalan fajgyűlölő politikát fojtatva minden idők nemzetei között, a világ számára a megtestesült valódi rasszizmust egyedül ti jelentitek ! Magyarország földrajzilag kevés helyet foglal el a térképen, de lelki és szellemi ereje annál nagyobb. Őrjöngve gyűlölitek Orbán Viktort elsősorban azért, mert a határon kívűli magyaroknak visszaadta az anyaországhoz való tartozásának veleszületett jogát a magyar állampolgárságot.A határon túli magyarok mélységesen hálásak azért, hogy ezentúl ismét az anyaországhoz tartozhatnak, s ha kell életük árán is védeni fogják a Hazát, amiben minket más népek is támogatni fognak. És ez az, amitől ti féltek! Hogy megtartsátok hatalmatokat, elsősorban a saját sokat szenvedett népeteket áruljátok el azt lejáratva, kiszolgáltatva, őseitek csontjain taposva egy ujabb, feltehetően egy sokkal nagyobb és talán az egész világot átfogó Holokausztot készíttek elő, mindenáron!
    A VILÁG HATALMÁNAK TRÓNJA MEGINGOTT! FELTÁMADT JÉZUS A KRISZTUS !

  • Puchert János

    Oh szegény Jávorszky Mária sürgősen gyogyitasd magadat amíg nem késő

  • Na, az Egyetemes Pedofil Egyház bérkommentelője megérkezett, hogy közölje: nem mi vagyunk az igazi magyarok, hanem csak az, aki a jezsuiták utasításai szerint e „nemzet nevében” eljáró Orbán Viktor – Semmilyen Zsolt politikai maffiának szolgál térden csúszva és nyelvlógatva.
    Jávorszky, a náci, a fajgyűlölő, rasszista az kizárólag te vagy, meg a magadfajták.
    A magadfajta retteg, hogy soha nem kerül vissza a teljhatalom a pedofil, pederaszta, szadista csuhások kezébe.
    A magadfajta azért emleget csonthalmokat és holokausztot, mert ismét háborút és hullahegyeket akar, mert a magdfajtának két világháború és több százmillió halott nem volt elég.
    Ti, a magadfajták Jézus Krisztusra, a „Nemzetre”, a „Magyarságra” hivatkozva, pusztítani, ölni, gyújtogatni akartok, hullák között gázolva, vérben őrjöngve, ahogy tettétek az első- és a második világháborúban, beteges, perverz papjaitokkal az élen!
    Jávorszky, a ti időtök lejárt. Arra a nemzetre, amelyik ezt az utat választja, sok szenvedés vár, ezt a történelem már megmutatta. De nem azért, mert „bizonyos erők” (én és a többi józan magyar) így akarjuk, neeem. Hanem azért, mert a ti utatok, amelyre beteg, ferde hajlamú papjaitok vezetnek benneteket, ellentétes azzal, amit úgy hívunk: ÉLET.
    Ti, „nemzeti keresztények” kórokozók, kártevők vagytok. Ezért jár a nyomotokban pusztulás.

  • FELTÁMADT A JÉZUS A KRISZTUS !

  • A VILÁG HTALMÁNAK TRÓNJA MEGINGOTT !

  • FELTÁMADT JÉZUS A KRISZTUS !

  • A VILÁG URALKODÓINAK HATALMA MOST JÁR LE !

  • FELTÁMADT JÉZUS A KRISZTUS !

  • A VILÁG HATALMÁNAK TRÓNJA MEGINGOTT !!!

  • FELTÁMADT JÉZUS A KRISZTUS !!!

  • Mariska, szaladj le a szexboltba és vegyél magadnak egy vibrátort, az majd meggyógyít egy időre.

  • Jávorszky Mária egy buggyant. Az ilyesmin a vibrátor nem segít. Persze talán egy kellemesebb életet biztosítani szegénynek. Ha már esze nincs, legalább orgazmusa legyen.

  • Ó, Cicamic, sok mindenen segít ám egy vibri. Morvai Krisztus is azért választotta Brüsszelt, mert ott nem ismerik fel a sexshopban, amint éppen a műfarkincák közt válogat.

  • haha:) ugyvan:)

  • mindig meglepodom, amikor politikarol kezd beszelni, itt legutobb Kanadaban is arra szamitottam, hogy a faszrol fog ertekezni, mert ugye azt tudjuk, hogy ahhoz ert, de a politikahoz?? azert miert vennenek mar jegyet az emberek, hogy olyasmirol beszeljen, amihez nem ert???

  • Tüske Zsófia

    azt hiszem, Morvai abban zakkant meg, hogy évek óta képtelen eldönteni, hogy a „magukfajták”-hoz vagy a „magunkfajták”hoz sorolja-e három darab félzsidó gyermekét.

  • Maria Magdalena

    Jávorszky, látom megfogadta a pár nappal ezelőtti tanácsomat, és szorgosan készül az ördöggel való találkozásra! Jól teszi, hiszen egyre csak ketyeg az óra hölgyem! Ja, és azért nem kell bekattani! Legyen finom úrinő! Vagyis próbálja meg! Tik-tak, tik-tak, t i k – t a k….

  • pucher jani = magdalina -cicamic, és a fenti perverz társai, kik közönséges strici utca stilusban írnak és kiket már nem kell gyalázni, mert ezt megtették ők maguk ! Szegények, hát ennyire gyűlölitek JÉZUST A KRISZTUST ?
    Vagy, csak a kis szürkék vittek el benneteket egy kis agymosásra ?

  • Miért kell felhaborodni azon,hogy Szürös Matyast és a többi kadert is megfigyelték? Elfelejtették mar Sztalin,Berisa és Hitler Gestapo modszereit?Minden cikk utan kommunistazast és nacizast olvasok a véleményezésekben, hat ilyen volt a nacismus és kommunizmus !

  • javorszky

    en meg nem talalkoztam jezus krisztussal, igy gyulolni sem tudom, ellenben neked mar percenkent tornem az ujjaidat, mert amiket ideklimpirozol az egy boduletes baromsag

  • libas misi, csak azért teszem,mert mindenáron rám akarjátok fogni, hogy én egy fasiszta, náci és zsidóellenes vagyok, ezt kikérem magamnak !

  • Én pedig találkoztam Jézussal, ezért szeretem !

  • Maria Magdalena

    Az lehet, hogy Jávorszky maga szereti Krisztust, csak éppen Jézus nem szereti magát, hiszen minden megnyilvánulása homlokegyenest a bibliai tanítás és a kereszténység ellen szól. Kérem azzal, hogy esetleg templomba eljár, vagy bárhol mond egy imát ne higyje, hogy Krisztus szívébe zárja és, hogy csupán ezért üdvözülni is fog. Tessék csak tovább készülni az ördöggel való találkozására, úgy is vele cimborál! Ön egy világi lélek, aki kárhozatalra ítéltetett!

  • istenem javorszky, ha becsuktak a lipotot, akkor vajon meg hol lehet jezussal talalkozni?

  • libas misi, azt kérdezed, hogy hol lehett Jézussal találkozni ? Nagyon egyszerű a válasz – a szivedben !

  • magdalina ! NE ÍTÉLJ ÉS NEM LESZEL ITÉLTETT ! Külömben, most van szándékomban kiadattni könyvem, amiben olyan pontos adatokkat írok le Jézus életéről, amit eddig még senki se írt le. Hogy honnan tudom ? Az már egy egészen más kérdés !

  • tudjuk, talalkoztal vele es elmeselte neked:)

  • A diktaturak azért tudtak kialakulni,mert az egyének érdekei csak gumiparagrafusokkal voltak védve.Az egyént,mas vallasuakat,külsöre különbözöket felelössé lehetett tenni a kudarcért.Lasd a nacismust,a kommunizmust.Mi volt a zsido embertarsaink büne? Mi volt a kulakok büne? Egy magasabbnak vélt eszme érdekében kifosztani,gyilkolni lehetett milliokat.Az elnyomo gépezet mindenhol ellenséget latott és keresett sajat soraiban is.

  • Jávorszky, könyvet fogsz írni a gumijézuskádról? Milyen könyv lesz ez, segédeszköz-katalógus?
    Te Szűzmária, én kitaláltam valamit, tedd már be a termékek közé, légyszíves (a részesedésemről, mint ötletgazda, lemondok a katolikus papok által szifilisszel és más nemibetegségekkel megfertőzött gyermekek alapítványa javára).
    Szóval az a termék neve, hogy Szent Korona gumióvszer. Nagyon praktikus eszköz, mert a pénisz makk-részére illeszkedik maga a Szent Korona, amely szeretkezés közben – érdes felülete lévén – különleges örömben részesíti a nőt (anális közösüléshez persze nem javasolt, szóval ne ajánlgasd a plebános úrnak). A sperma a korona csúcsán lévő keresztbe lövell, amely ettől nagyra nő, így hirdetve az Igaz Utat.
    Remélem, elnyerte tetszésedet 🙂

  • ibliai idézetek

    1 Jeruzsálem bűnei és bűnhődése
    Így szólt hozzám az Úr igéje:
    2 Akarsz-e ítélkezni, emberfia? Akarsz-e ítéletet mondani a vérontó város fölött? Akkor add tudtára minden utálatos tettét,
    3 és mondd: Így szól az én Uram, az Úr: Ennek a vérontó városnak eljön az ideje, mert bálványokat készített a maga vesztére, és tisztátalan lett.
    4A vér, amelyet kiontottál, vétkessé tett, és bálványaid, amelyeket készítettél, tisztátalanná tettek. Te vagy az oka, hogy közel van már a napod, elérkeztél esztendeid végéhez. Ezért gyalázatossá teszlek a népek előtt, és csúffá teszlek minden országban.
    5 Közel és távol levők csúfolni fognak téged, te rossz hírű, te sokat viszálykodó!
    6 Íme, Izráel fejedelmei közül mindegyik annyi vért ontott, amennyit csak bírt.
    7 Apát és anyát ócsároltak országodban, a jövevényt zsarolták, az árvát és az özvegyet nyomorgatták.
    8 A szent dolgokat semmibe vetted, és a nyugalom napjait meggyaláztad.
    9 Rágalmakat terjesztettek országodban, hogy vért onthassanak; a hegyeken bemutatott áldozatból ettek, galád dolgokat követtek el.
    10 A fiúk apjuk feleségével háltak. Erőszakoskodtak a tisztulásban levő nővel.
    11Volt, aki a más feleségével követett el utálatos dolgot, volt, aki a saját menyét gyalázta meg galádul; olyan is volt, aki a húgával, saját apja leányával erőszakoskodott.
    12Hagyták magukat megvesztegetni országodban, hogy vért onthassanak. Uzsorát és kamatot szedtél, nyerészkedtél embertársaidon, zsarolva őket, engem pedig elfelejtettél! – így szól az én Uram, az Úr.
    13 Azért én összecsapom a kezemet nyerészkedésed miatt, amelyet elkövettél, és a vérontás miatt, amelyet országodban elkövettek.
    14 Lesz-e elég bátorságod, lesz-e elég erőd akkor, amikor majd elbánok veled? Amit én, az Úr, mondok, azt meg is teszem!
    15 Elszélesztelek majd a népek közé, és szétszórlak az országokba; véget vetek országodban a tisztátalankodásnak!
    16 Gyalázatos leszel a népek előtt. Akkor megtudod, hogy én vagyok az Úr.
    17 Így szólt hozzám az Úr igéje:
    18 Emberfia! Izráel háza salakká lett számomra: a réz, az ón, a vas és az ólom a kemencében ezüstsalakká lett.
    19 Ezért így szól az én Uram, az Úr: Mivel mindenestül salakká lettetek, összegyűjtelek benneteket Jeruzsálembe.
    20Ahogyan összegyűjtik az ezüstöt, a rezet, a vasat, az ólmot és az ónt a kemencébe, és tüzet fújtatnak alatta, hogy megolvasszák, úgy gyűjtelek össze benneteket lángoló haragomban, kemencébe raklak, és megolvasztalak benne.
    21 Összeszedlek benneteket, rátok fúvok haragom tüzével, és megolvasztalak benne.
    22 Ahogyan megolvad az ezüst a kemencében, úgy olvadtok meg Jeruzsálemben. Amikor kitöltöm rajtatok haragomat, akkor megtudjátok, hogy én vagyok az Úr.
    23 A nép vezetőinek bűne
    Így szólt hozzám az Úr igéje:
    24 Emberfia, mondd meg ennek az országnak: Tisztátalan föld vagy, amely nem kapott esőt a harag napján!
    25Prófétái összeesküvést szőnek, olyanok, mint az ordító, ragadozó oroszlán: embereket esznek, kincset és drágaságot harácsolnak, sok asszonyt tesznek özveggyé.
    26Papjai erőszakot követtek el törvényemen, és meggyalázták szent dolgaimat. Nem tettek különbséget a szent és a közönséges között, nem tanítottak a tisztátalan és tiszta megkülönböztetésére. A nyugalom napjaival nem törődtek, és gyalázatot hoztak rám.
    27 Vezérei olyanok, mint a ragadozó farkasok: vért ontanak, embereket pusztítanak el nyereségvágyból.
    28Prófétái mázolják a habarcsot, hiábavalóságot látnak, hazugságokat jósolgatnak nekik, amikor ezt mondják: „Így szól az én Uram, az Úr…’’ – pedig az Úr nem szólt.
    29Az ország népe szívtelenül zsarol, és lelketlenül rabol, a nyomorultat és a szegényt elnyomják, a jövevényt pedig törvénytelenül zsarolják.
    30Kerestem köztük valakit, aki építené a falat, és odaállana a résre színem elé az országért, hogy ne pusztítsam el, de nem találtam.
    31 Ezért kitöltöm rajtuk dühömet, megsemmisítem őket haragom tüzével, fejükre olvasom tetteiket! – így szól az én Uram, az Úr.

    0 komment , kategória: Általános
    Címkék: erőszakoskodtak, nyereségvágyból, erőszakoskodott, törvénytelenül, embertársaidon, megvesztegetni, hiábavalóságot, megolvasztalak, összegyűjtelek, elszélesztelek, nyerészkedésed, jeruzsálemben, elfelejtettél, nyerészkedtél, terjesztettek, megsemmisítem, tisztátalanná, összeesküvést, nyomorgatták, gyalázatossá, meggyalázták, megolvasszák, összeszedlek, jeruzsálembe, tisztulásban, meggyaláztad, hazugságokat, összegyűjtik, ezüstsalakká, országodban, megtudjátok, tisztátalan, viszálykodó, feleségével, onthassanak, mindenestül, vérontó város, vérontó városnak, maga vesztére, népek előtt, jövevényt zsarolták, özvegyet nyomorgatták, szent dolgokat, nyugalom napjait, hegyeken bemutatott, fiúk apjuk, tisztulásban levő, saját menyét, kezemet nyerészkedésed, vérontás miatt, népek közé, kemencében ezüstsalakká, ibliai idézetek
    2009-11-20 09:25:50, péntek

    1 Jeruzsálem bűnei és bűnhődése
    Így szólt hozzám az Úr igéje:
    2 Akarsz-e ítélkezni, emberfia? Akarsz-e ítéletet mondani a vérontó város fölött? Akkor add tudtára minden utálatos tettét,
    3 és mondd: Így szól az én Uram, az Úr: Ennek a vérontó városnak eljön az ideje, mert bálványokat készített a maga vesztére, és tisztátalan lett.
    4A vér, amelyet kiontottál, vétkessé tett, és bálványaid, amelyeket készítettél, tisztátalanná tettek. Te vagy az oka, hogy közel van már a napod, elérkeztél esztendeid végéhez. Ezért gyalázatossá teszlek a népek előtt, és csúffá teszlek minden országban.
    5 Közel és távol levők csúfolni fognak téged, te rossz hírű, te sokat viszálykodó!
    6 Íme, Izráel fejedelmei közül mindegyik annyi vért ontott, amennyit csak bírt.
    7 Apát és anyát ócsároltak országodban, a jövevényt zsarolták, az árvát és az özvegyet nyomorgatták.
    8 A szent dolgokat semmibe vetted, és a nyugalom napjait meggyaláztad.
    9 Rágalmakat terjesztettek országodban, hogy vért onthassanak; a hegyeken bemutatott áldozatból ettek, galád dolgokat követtek el.
    10 A fiúk apjuk feleségével háltak. Erőszakoskodtak a tisztulásban levő nővel.
    11Volt, aki a más feleségével követett el utálatos dolgot, volt, aki a saját menyét gyalázta meg galádul; olyan is volt, aki a húgával, saját apja leányával erőszakoskodott.
    12Hagyták magukat megvesztegetni országodban, hogy vért onthassanak. Uzsorát és kamatot szedtél, nyerészkedtél embertársaidon, zsarolva őket, engem pedig elfelejtettél! – így szól az én Uram, az Úr.
    13 Azért én összecsapom a kezemet nyerészkedésed miatt, amelyet elkövettél, és a vérontás miatt, amelyet országodban elkövettek.
    14 Lesz-e elég bátorságod, lesz-e elég erőd akkor, amikor majd elbánok veled? Amit én, az Úr, mondok, azt meg is teszem!
    15 Elszélesztelek majd a népek közé, és szétszórlak az országokba; véget vetek országodban a tisztátalankodásnak!
    16 Gyalázatos leszel a népek előtt. Akkor megtudod, hogy én vagyok az Úr.
    17 Így szólt hozzám az Úr igéje:
    18 Emberfia! Izráel háza salakká lett számomra: a réz, az ón, a vas és az ólom a kemencében ezüstsalakká lett.
    19 Ezért így szól az én Uram, az Úr: Mivel mindenestül salakká lettetek, összegyűjtelek benneteket Jeruzsálembe.
    20Ahogyan összegyűjtik az ezüstöt, a rezet, a vasat, az ólmot és az ónt a kemencébe, és tüzet fújtatnak alatta, hogy megolvasszák, úgy gyűjtelek össze benneteket lángoló haragomban, kemencébe raklak, és megolvasztalak benne.
    21 Összeszedlek benneteket, rátok fúvok haragom tüzével, és megolvasztalak benne.
    22 Ahogyan megolvad az ezüst a kemencében, úgy olvadtok meg Jeruzsálemben. Amikor kitöltöm rajtatok haragomat, akkor megtudjátok, hogy én vagyok az Úr.
    23 A nép vezetőinek bűne
    Így szólt hozzám az Úr igéje:
    24 Emberfia, mondd meg ennek az országnak: Tisztátalan föld vagy, amely nem kapott esőt a harag napján!
    25Prófétái összeesküvést szőnek, olyanok, mint az ordító, ragadozó oroszlán: embereket esznek, kincset és drágaságot harácsolnak, sok asszonyt tesznek özveggyé.
    26Papjai erőszakot követtek el törvényemen, és meggyalázták szent dolgaimat. Nem tettek különbséget a szent és a közönséges között, nem tanítottak a tisztátalan és tiszta megkülönböztetésére. A nyugalom napjaival nem törődtek, és gyalázatot hoztak rám.
    27 Vezérei olyanok, mint a ragadozó farkasok: vért ontanak, embereket pusztítanak el nyereségvágyból.
    28Prófétái mázolják a habarcsot, hiábavalóságot látnak, hazugságokat jósolgatnak nekik, amikor ezt mondják: „Így szól az én Uram, az Úr…’’ – pedig az Úr nem szólt.
    29Az ország népe szívtelenül zsarol, és lelketlenül rabol, a nyomorultat és a szegényt elnyomják, a jövevényt pedig törvénytelenül zsarolják.
    30Kerestem köztük valakit, aki építené a falat, és odaállana a résre színem elé az országért, hogy ne pusztítsam el, de nem találtam.
    31 Ezért kitöltöm rajtuk dühömet, megsemmisítem őket haragom tüzével, fejükre olvasom tetteiket! – így szól az én Uram, az Úr.

  • hiba történt, elnézést

  • Már most nagyon elmentünk biblikusba, de legyen:
    Nem mindenki, aki azt mondja nekem : Uram ! , Uram! , megy be a mennyek országába, csak az, aki megteszi Atyám akaratát aki a menyben van. Sokan mondják majd nekem azon a napon: Uram! , Uram! Nem a te nevedben prófétáltunk, nem a te nevedben ûztünk démonokat, és nem a te nevedben tettünk sok csodát? Akkor majd kijelentem nekik: Távozzatok tõlem ti, akik törvénytelenséget cselekedtetek! Máté 7,21-23

  • Nahát, Megjobbított Úszókészülék, hogy Te milyen huncut vagy. 🙂

  • haha megjobbitott uszokeszulek:)

  • Ez az öregnáci Kovácskám annyira hülye egyhelyből , mint más nekifutásból.

    Jávorszki ál-ribanc : Hát maga meg ? Pont itt készül megalapítani a Hungarotáltos Sámánista Egyházat ?
    Az a buli már nem jó buli. Előtte vagy 100 évig kell vegetálni !
    Addigra meg még a táltosok is lesántulnak , hiába minden bűbáj csirkebélből meg vércsevérből .