A Kanadai Magyar Demokratikus Charta válasza Barcsa-Turner Gábor levelére

2012 augusztus 18 10:03 de.79 hozzászólás

2012. augusztus 13.-án, Barcsa-Turner Gábor, Magyarország egyik hivatalosan bejegyzett új-fasiszta szervezetének, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalomnak (HVIM) alelnöke, levelet intézett azokhoz a kanadai magyarokhoz, akik a nemzetközileg elismert emberi jogok és demokratikus elvek védelmében tevékenykednek Kanadában. (A HVIM, elnöke, Zagyva György Gyula a magyar parlament tagja. A HVIM szoros stratégia szövetségben áll Magyarország legnagyobb szélsőjobboldali pártjával, a Jobbikkal).

Barcsa-Turner Gábor a következő szavakkal mutatkozik be. „Én vagyok az, aki ellen küzdenetek kell” és paradox módon, azonnal felszólít bennünket, hogy be ne rakjuk a lábunkat Magyarországra, ha netán szembesülni szeretnénk vele, mert hajlandó akár a gyilkosság eszközeivel is élni, hogy belénk fojtsa a szót. Idézzük: „Ne gyertek soha vissza! … itt az újnácik és fasiszták fel fognak titeket akasztani a gusztustalan cikkekért. Itt mi vagyunk az urak….Maradjatok odakint és haljatok meg hontalanul, vagy éppen Izrael állam dicsőítésében, de ami magyar, azt ne vegyétek a szátokra többé!… Legyetek kanadaiak, amerikaiak, európaiak, amik csak akartok, de szátokra ne vegyetek semmit, ami a magyarsággal kapcsolatos!”

A Kanadai Magyar Demokratikus Charta azt üzeni Barcsa Turner Gábornak és társainak, hogy nem fognak elnémulni a durva fenyegetés hallatán, sőt egyre erőteljesebben fogják hallatni hangjukat világszerte és az óhazában is a demokrácia és az emberi méltóság védelmében.

A Kanadai Magyar Demokratikus Charta vezetői továbbá azt üzenik Barcsa-Turnernek, hogy nem őt tekintik fő ellenfelüknek, hanem Orbán Viktort és a Fideszt. A Fidesznek és a jelenlegi kormánynak köszönhetjük, hogy Magyarországon egyre erőszakosabb módon terjed, hódit az új-fasizmus. Köztudott, hogy a Fidesz meleg fészkében kelt ki a Jobbik, és a Jobbik vállalta be szövetségesének a HVIM-et, a Betyársereget, a Magyar Gárdát és a többi új-fasiszta szervezetet mely ma, a magyar kormány védőszárnyai alatt zavartalanul burjánzik és szennyezi a közéleti levegőt. Vona Gábor, a Fidesz polgári köreiből, Orbán tanítványaként, mint egy dédelgetett pacsirta repült be a magyar közéletbe. A Fidesznek nem Vona Gábor antidemokratikus szellemiségével, gyűlöletkeltő retorikájával van baja, hanem elsősorban azzal, hogy Vona több százezer fasiszta szavazót kivitt a biztos Fideszre szavazók táborából.

Ismételjük: A Kanadai Magyar Demokratikus Charta elsőszámú ellenfele, nem Barcsa-Turner Gábor serege, hanem Orbán Viktor kormánya, melynek társadalmilag felelőtlen vezetői Magyarországot egyre inkább Európából kifelé, egyre inkább az intolarencia, a fosztogató államhatalom és a zsarnokság irányába tereli.

Aláírók: A Kanadai Magyar Demokratikus Charta alapítói, szóvivői:

Dr. Göllner András – nemzetközi szóvívő, Montreál, Québec | Dr. Christopher Adam, Ottawa, Ontario | Dr. Balogh Éva, New Haven, Conn. | Dr. Stevan Harnad, Montreál, Québec | Dr. Imre Szeman, Edmonton, Alberta.

79 hozzászólás

  • asher alexander

    Gollner!
    engedd meg hogy tiszta szivbol koszontsem a Nyilt levelet amit irtatok ennek a nacipalanta turnergyerekocnek!!
    Engedd meg kerlek hogy alairjam en is ezt a levelet,;
    Asher Alexander
    -(Ex-Deportalt Magyarorszagrol)-
    rehov h’Hatsmauth
    13111 CFAT / SAFED
    ERETS ISRAEL
    -(azt hiszem sok-sok mas volt fogolytarsam is alairasat adna ehhez !!)-

  • A fejétől bűzlik a hal, a viktor és a koszos bagázs ugyanolyan anti-szemita, rablóbanda csőcselék mint a Jobbik, csak most lakatot tartanak a pofájukon, mert először meg akarják szedni magukat, csődbe akarják verni az országot, megkaparintanak mindent, fél-ázsiai diktatúrát teremtenek. Ha a nép ez ellen nem lázad fel, megérdemlik sorsukat, valóban Ázsiába valók!

  • asher alexander

    gybognar!
    szerinted puszta veletlensegbol vagy netan puszta elcbol fogalmazok ugy sokszor hogy,;-„MAGYERISTAN”-??!!
    elarulom!!
    hat nem!!csak ugye innet mar elore lathato volt az amit sokan csak most kezdenek eszrevenni!!
    sokszor igy messzirol jobban lathatobb a dolog!!atfogobb a latvany!!

  • Nagyszerű válasz, gondolom Barcsa-Turner elviszi a szöveget az íródeákhoz, hogy az felolvassa neki.
    Magyarországon az emberek megérdemlik sorsukat, ha egy ilyen ember szabadon járkálhat az utcán és büntetlenül gyilkolással fenyegeti embertársait. Sajnos ezt ösztönzi a viktor és a koszos bagázs, amit a többség választott meg. Ahol nácik ülnek a Parlamentben, ott garantált a fasizmus. Összenőtt, ami összetartozott.

  • Jó érzés, hogy nem minden „határon kívüli” magyar a fidesz híve és szekértolója.

  • ÉN ERÖS DÉNES elitélem Barcsa Turner levelèt, de nem értek a mocskolodo és àltalànosito véleményekkel sem egyet.Igen ilyenek a szélsöségesek.Melyikötök szolalt fel a kertész iràsàra az amerikai népszavàba?

  • Kedves Asher Alexander,
    Köszönöm a választ. Amit írsz, azt alátámasztom, a biztos jele Fidesztáni fasiszta diktatúra nyílt megnyilvánulásának a viktor beszéde volt tavaly a vörös iszap katasztrófa után egy héttel. Miután vastaps fogadta kijelentését, hogy a „közérdek fontosabb, mint a magánérdek” ezután megvádolta a Mal Rt-t, bűnösnek mondta ki, majd elítélte vagyonelkobzásra, ezt három óra alatt megszavaztatta és másnap állami kézbe vette a társaságot, tulajdonosainak magánvagyonával együtt. Ebben a pillanatban ugyanis teljesen megszűnt Magyarország jogállam lenni és átalakult egy diktatúrává. Azóta pedig ez a náci, fasiszta koszos bagázs bekebelezte az országot és nagyban kifossza azt most. Nem Magyar Köztársaság van ma, hanem Magyarkodó Fidesztán!
    ÍME, itt a bizonyíték, miért lehet Fidesztánt a fasiszta államok közé besorolni.

    Korai Figyelmeztető Jelei a Fasizmusnak. (Erős és Folytatólagos Nacionalizmus)

    1. Az alapvető emberi jogok megnyirbálása, megvonása és megvetése.
    2. Az ellenségek, bűnbakok megnevezése, azok fehasználása egyesítésre.
    3. A független média cenzúrázása, megfélemlítése, tönkretétele, a média állami irányítása.
    4. Az intelelktuális és művészi élmezőny megvádlása, megvetése, félreállítása.
    5. Szélesen elterjed ismerettségi részrehajlás és korrupció.
    6. Az előítéletek és megkülönböztető viselkedés elburjánzása.
    7. A nagyvállalatok erejének védelme, a munkások jogainak tetemes megnyirbálása
    8. Az állam és az egyház összefonódása, az államhű egyházak támogatása.
    9. A bűntettek és büntetések szigorítása iránti iránti rögeszme.
    10. Választási rendszer manipulálása, átszervezése, csalások.

    A fentieket megvalósította a Fidesz diktatúra! Az alábbiakra még nincs pénzük, talán majd lopnak hozzá a Paksi Erőmű költségeiből! Kétlem azonban, hogy a koszos bagázs háborút nyerhetne a TEK-el, a felfegyverzett Magyar Gárdával, Betyársereggel, stb, a Goj Motorosokat beleértve, akár San Marino testőrsege ellen.
    (Tuvalu királysága lenne talán jobb, ellenfélnek, de oda hajóval kellene menni és mint tudjuk, az első vihar után elmenekülnének a patkányok. A viktor ott maradna egyedül, mint a Bolygó Hollandi.)

    11. A nemzeti biztonság rögeszméje.
    12. A hadsereg felfejlesztése.

  • Lepsényi József

    Egyetértek a válasszal, bár kétségeim vannak, hogy újnácikkal,nyilasokkal szóba kell-e állni.
    ERŐS DÉNES:Kertész (nagy K-val) levelének minden mondatával egyetértek,meg kell tanulni szöveget értelmezni.
    Egyszer leírtam,megismétlem:aki magára vette Kertész Ákos írását,annál talált.

  • Hát mit tegyünk?
    Ők is magyarok, legfeljebb szégyenkezhetünk miattuk.
    Azt azért érdemes tudatosítani bennük, hogy Magyarországon olyan többet nem lesz, hogy akárki, akármelyik népcsoport békésen felmászik a vagonokba, tudniuk kell, hogy a kockázat nekik is kockázat.
    Emellett látott már ez az ország nyilasokat lógni a lámpavasakon, most meg majd legfeljebb börtönökben lehet a főkolomposokat látni, mert azt azért remélem, hogy alacsony belépődíjért úgy lehet majd nézegetni üvegfal mögött ezeket a hazárulókat, mint ketrecben a majmokat.
    Lehet persze, a majmok azért majd tiltakoznak – igazuk is lesz…
    :O)))

  • Szemenyei-Kiss Tamás

    A szélsőjobboldali hírharsona már felháborodottan tiltakozik a Kanadai Magyar Demokratikus Charta nyílt levele miatt, mert – mint írják – a KMH-nak magánlevélben írta förmedvényeit a náci alelnök. Magánlevélben…, melyet a „cionista” Kanadai Magyar Hírlapnak címezett.
    Írtam korábban: ezek a lények a rendőr markában folyékonnyá válnak, a bíróság előtt meghunyászkodnak – csak egymás között „bátrak” és „igaz magyarok”.

  • Umberto Eco szerint:

    A véleménykülönbség, ráadásul, a változatosság jele. A generikus fasizmus a konszenzusban nő fel, kihasználva és fölerősítve a különbözőségtől való természetes félelmet, a közmegegyezést hajszolja. Egy fasiszta, vagy egy korafasiszta mozgalom első felhívása az idegen elemek, a betolakodók ellen irányul. Ezért, az ur – fasizmus generikusan rasszista.

    Azoknak, akik megfosztva érzik magukat egy világos társadalmi azonosságtól, az ur – fasizmus azt mondja, hogy az ő egyedüli kiváltságuk ugyanakkor a legáltalánosabb is: egyazon országban születni. Ez a nacionalizmus forrása. Következésképpen, az egyedüliek, akik identitást szolgáltatnak egy nemzetnek, azok az ellenségei. Ezért az ur – fasiszta pszichológia gyökerénél ott az összeesküvés rögeszméje, akár nemzeközi összeesküvésé is. A híveknek ostrom alatt kell érezniük magukat. A legegyszerűbb út a paktum fölszámolására, az indegengyűlöletre apellálni. De az összeesküvés ugyanakkor belülről is eredhet : általában erre a zsidók a legjobb célpont, hiszen megvan az az előnyük, hogy egyszerre bent is, meg kint is vannak. Az Államokban, kiemelkedő példája az összeesküvés rögeszméjének Pat Robertson Új Világrendje, de ahogy a közelmúltban kiderült, sok más példa is van.

    Az ur – fasizmus nem ismeri az életért vívott küzdelmet, az életet magáért a harcért kell leélni. A pacifizmus tehát az ellenséggel való lepaktálást jelenti. Ami rossz, mert az élet folytonos harc. Ez viszont elvezet egy világvége komplexumhoz. Mivel az ellenségeket le kell győzni, lennie kell egy végső csatának, amely után a mozgalom átveszi a világ feletti uralmat. De egy ilyen “végső megoldás” további békeidőszakot feltételez, egy Aranykorszakot, amely ellentmondd az állandó háború elvének. Egyetlen fasiszta vezérnek sem sikerült megoldani ezt a kínos helyzetet.

    Mivelhogy alapjában véve arisztokratikus, minden reakciós ideológia jellegzetes vonása az elitizmus, az arisztokratikus és militarista elitizmus viszont kegyetlenül megveti a gyengét. Az ur – fasizmus egyedül a népi elitizmus prókátora.

    Az ur – fasizmus egy szelektív, mondhatnánk minőségi populizmusra épül. Egy demokráciában a polgároknak személyiségi jogaik vannak, de összeségükben politikai súlyuk csak mennyiségi szemponból van: az egyén betartja a többség döntéseit. Az ur – fasizmusban viszont, az egyénnek nincsenek egyéni jogai, a Nép az, amely monolitikus, minőségi entitásként szerepel és amely a Közös Akarat kifejezője. Mivel közös akarata nagyszámú emberi lénynek bajosan lehet, a Vezér az ő szószólójukká avanzsálja magát. Elveszítvén jogátruházási hatalmukat, a polgárok nem cselekednek önként, őket csak felszólítják hogy játsszák el a Nép szerepét. Ezért a Nép nem más, mint színpadias fikció.

    Az ur – fasizmus newspeaket, “újnyelvet” beszél. Az újnyelv Orwell találmánya, 1984 –című munkájában, itt az újbeszéd az angol szocializmus, az Ingsoc hivatalos nyelve. De az ur – fasizmus elemei különböző típusu diktatúrákkal közös. Az összes náci és fasiszta tankönyv szókincse szegényes, szintaxisa kezdetleges, azért, hogy korlátozza az összetettebb kritikus gondolkodás eszközeit. De készen kell lennünk másfajta újbeszédekre is, akkor is, ha egy látszólag ártatlan népszerű tóksó formáját veszi fel.

  • Garai-Édler Eszter

    A FIDESZ–KDNP–JOBBIK által létrehozott korlátozott demokráciát a demokratikus parlamenti pártok képviselőinek bojkottálnia kellett volna már az elején.

    A mindent elsöprő, a revansra éhes, önmérsékletre képtelen FIDESZ–KDNP–JOBBIK fasiszta-diktatúra kiépítésének szándéka a kezdetektől egyértelmű volt. Elég gyorsan világossá vált, hogy a legkisebb beleszólás és véleményformálási esélyt sem hagy meg a demokratikus oldalnak a demokratikus, jogállami köztársaságot felszámoló 2/3+jobbik alakulat.

    Egy demokratának egy percet sem szabadott volna ezekkel „küzdeni”: antidemokratákkal, nácikkal nincs párbeszéd!

    Ha időben magukra hagyták volna a parlamentben a fasiszta-diktatúra építőit, saját csapdájukba esnek és mára már bőven meg is bukhattak volna.

    Ezzel csak azt érték el az ellenzéki politikusaink, hogy a színlelt demokráciát sikerült 2 évig a felszínen tartani. A demokrácia létezését a FIDESZ-nek fontos volt a külvilág felé demonstrálni. Csak azért, hogy megkapják a parlamenti fizetésüket kár volt eddig „bohóckodni” velük, sokat ártott.

  • asher alexander

    ki szolt miatta?
    pl,;-EN!!
    HELYESLOLEG!!!!!!!!!!!
    en ugyanis ateltem AZT amirol Kertesz Ur irt!

  • asher alexander

    benito-orban fuhrer igy fogalmazott a valasztasok alatt!!
    visszaallitjuk a foldesuri es a jobbagyi rendszert!!egyeduralomra keszulunk!!
    ja kerem!!most mar keso a siras!!tetszettek volna jobban fulelni…………..arra mikrol pampogott!!

  • asher alexander

    gybognarjr!
    oh kerem en allok elebe ennek a kis nyikhajnak meg a 87 evemmel is!!!asszem ollan csardas pofont adnek neki hogy a takony menetet vagna a nyakara!!!
    megis mit kepzel ez a pondro magarol hogy fenyeget meglett embereket,hires irokat,tudosokat,megbecsult munkasokat?!!

  • asher alexander

    Peter Alamo!
    haaaat tolnank mink orommel a fideSS szekeret,……………………….;csak nem igazan abba az iranyba-(meg oda!)-ahova ok gondolnak!!
    vannak kituno otleteim……………………;;hova kene tolni

  • asher alexander

    hazudik maris a rothadek trogerja naugyemitmondtamelore!!!
    az a „level”-(mar ha az ilyesmit lehet egyaltalan ugy csufolni!??)-tobbesszamban az osszes kulfoldon elo magyarhoz szolt!!!
    onnet fogva az mar NEM MAGAN LEVEL-nek szamit a torveny elott!!

  • asher alexander

    ennek a zagyvagyorgy-nek nagy-nagy zagyvasag lehet a fejeben!!
    szabadna rendbetennem benne a „dolgokat”??

  • zagyva egy zagyvân golkodo pasas nyiltan mer piszkosan fenyegetözni akasztâsal stb. meg minden ami piszkos szâjâbol kiözönlik.

  • Nem csak Orban hibas ebben hanem azok az emberek is akik a szelsojobb hangadoi, mert hianyzik belulok az empatia a humanum es minden emberi megnyilvanulas.

  • Gollner, Gollner! Kis bekepzelt mitugrasz! Komolyan gondolod, hogy sulya van annak amiket firkalsz??? No meg ez a „Kanadai Magyar Charta” szerinted jelentos valami? Latom milyen sokan tolongtak az alairasakor. Piszkos nagy nepszerusegrol tanuskodik. Majdnem olyan nepszeru mint a „coffeshop”-od. Egy ismerosom mar haromszor elment
    megnezni es minden alkalommal uresen kongott. Igazan abbahagyhatnatok az onamitast. Foleg te. Miert nem foglalkoztok olyasmivel, mint 2010 elott. Akkor legalabb olvashato volt ez a lap. Nem volt benne gyuloletkeltes.
    Erdemes megnezni a regebbi szamokat.

  • Szentandrási Károly

    Ahogy végifolvasom a kommenteket, ezek az urak többségében nem Magyarországon élenk, nem oda fizetik az adójukat. Nagy részük nem is magyar, hanem zsidó, akik, úgy tünik, egész jól beszélik nyelvünket.
    Milyen jogon szólnak bele egy idegen ország belügyeibe? Miért nem a saját hazájuk dolgaival foglalkoznak?

  • Kedves Dénes ERÖS!

    En irtam az amerikai nepszavanak, de letilottak a rovid kis kerdesemet.

    Udv;
    Moshe

  • Mindenkinek!

    En mar jonehany eve toprengek azon, hogy az ugynevezett Jobbik vezetoi miert a parlamentben uleseznek, es miert nem a bortonben ulnek. Tovabba azt sem ertem, hogy miert nincsenek ezek es a tobbi Jobbik parttag egy eletre eltiltva a politikai elettol, csoportosulasi jogtol … stb.?
    Ezt ugye lehet kerdezni Orbantol is, de ne felejtsuk el, hogy Gyurcsany elvtars is nagyon jol erezte magat, amig ezek a fel-nacik ott erosodtek.

    Ki tehat a hibas abban, hogy ilyen orultekre lehet szavazni egy demokraciaban?

    Udv;
    Moshe

  • Szemenyei-Kiss Tamás

    Tisztelt Moshe Akiva!
    Miért nem a börtönben ülnek?… – Részben azért sem, mert ott valamivel jobb életkörülmények vannak, mint a magyarországi ún. szabad életben. – A szélsőjobboldali körök egy nem elhanyagolható százaléka így is az elmúlt évek börtönlakója volt (pl. a kifejezetten e tömegbázisra építkező „Betyársereg” elnevezésű banda, akiket Tyirityán Zsolt, volt köztörvényes bűnöző irányít.)
    A könnyebb érthetőség kedvéért: olyanok ezek a javarészt utcai, városi bandákból verbuvált bandák, mint a „Piszkos tizenkettő” (The Dirty Dozen) c. filmben szereplő zsiványok – csak ezúttal negatív előjellel. Ahogy arra Göllner Andás és társai, a Kanadai Magyar Demokratikus Charta rámutattak: ezeket az egyleteket, bandákat Orbán Viktor csak eszközként használja az ő még piszkosabb céljai elérésére.
    Ma már késő Gyurcsányra mutogatni – habár tény: a demokráciára hivatkozva a szocialista párt vezetője sem lépett fel ellenük kellően 2004 és 2010 között. Ezek az újnáci szervezetek már korábban kimondták: ők a demokrácia ellenségei. Orbán Viktor sem demokratikus jövőt képzel el, de legalább formálisan egyelőre még nem mondta ki azt, amit Barcsa-Turner, Zazrivecz-Vona és társaik.
    Véleményem szerint 2014-ben a liberálisoknak, a baloldaliaknak, a demokrácia híveinek egyetlen demokratikus koalíciót (választási szövetséget) szükséges kötniük – így félre lehet állítani Orbánt az útból, meg lehet tőle szabadítani Európát.

  • asher alexander

    jimbo!
    ha ennyire nem tetszik amit ir-irunk,megis mi a ji francot keresel koztunk??
    ebol a forumbol NEM LESZ ujfasiszta fideSS es jobbik seggnyaloi oldal,barmennyire szeretnetek is!!
    a canadai magyar demokratikus charta ezerszerte jelentosebb valami vilagszerte,mint ti !!

  • asher alexander

    szentandrasikam!
    milyen alapon?tenyleg nem erted mi te hulye!!?
    azon hogy mi magyar zsidok 1944 elott ott eltunk ott fizettunk adokat,ott voltunk allampolgarok!!
    az olyan eszmeket kovetok mint te magad deportaltak minket,-persze elotte jol osszeverve kifosztva!!
    tobb jogom van itt-(is)-szolni mint nektek valaha is volt…………….!!!

  • asher alexander

    mojsele!!
    mit varsz attol az usa nepszavatol,ahol a cenzor apucikaja a XVik csendorkerulet hos zsidovadasz csendore volt 1944ben?!

  • szentandrasi

    magyar allampolgar vagyok es a fel csaladom magyarorszagon adozik….a masik fele kanadaban , raadasul mind ertelmiseg….tudod azok, akiknek meg erdemes a genjeit orokiteni….te meg a tefajtad remelhetoleg azok taboraba kerultok, akiknek Bill Gates lelkesen szponzoralt termeketlenito tabblettait fogjak osztogatni….addig is szopjhatod az orbant, de ha lehet csendben!

  • Tisztelt Uraim! Maga a levél is arculcsapása az emberiségnek. Bizonyára észrevették, hogy nyilt levél életveszélyes fenyegetést tartalmaz, melyet egy normálisan gondolkodó demokrata – bűnüldöző, a saját eszközeivel, normális országban hamar lekapcsolhatóvá válnának (kivéve a Breiviket célkeresztben tartó norvég rendőrséget) Magyarországon a bűnüldözőtől a bírói karig, a törvényhozáson keresztül átitatódott minden a náci-nyilas eszmével, kicsit megspékelve antiszemitizmussal, cigánygyűlölettel. Ebben a milliőben szinte árvalányhajas ez az írás, csak a fenyegetés mértéke emelkedik ki belőle kicsit. De mit várunk egy olyan ország parlamenti képviselőjétől, aki a saját családjával sincs tisztában, nemhogy az országban élő nemzetiségek eredetével, az etnikumok sajátságaival, esetleg a magyarság története sem volna elhanyagolható tudnivaló a számára. Nos ilyen emberek ülnek a parlamentben, és ilyenek hoznak népnyomorító törvényeket, ilyenek szavaznak meg országromboló határozatokat, ilyeneknek kellene az iskolák padjait évismétlőként koptatni sokáig, míg normálisan gondolkodó lesz belőlük.
    Sajnos az egyetemet végzettek körében is magas a fideszes-jobbikos szimpatizánsok aránya, mert a gyűlöletfaktor – ki tudja milyen meggondolásból – már beleivódott a szürkeállományába. Ezeknek a magasabban kvalifikált embereknek volna a feladata a megfelelő értelmezést megadnia, nem pedig a feltétlen tapsikolással feladni mindent a behódolás oltárára! De sajnos ez van! Egy impotens vezetőség által kormányzott tehetetlen csorda – Orbán Viktor által félázsiai – semmit sem tesz/tett eddig a nyilas-náci-szélsőjobbos ideológia terjedéséért, nagyon jó táptalajnak bizonyul ez a nép, miért csodálkozunk hát a nyilt fenyegetés miatt? Csak azért, mert ez nem európai, ez nem humánus, ez nem elfogadható, ez egyszerűen UNDORÍTÓ! Ezért csodálkozom, hogy még senki sem ítélte el ezt az írást! Ha 1933.-ban Hitlertől azon melegében megválnak, talán elkerülhető lett volna a II. Világháború! Most még ideje észbekapni! Meg kell ezektől az eszméktől szabadulni, nehogy elterjedjen jobban!

  • szentandrási, de azért a szélsőjobbos elvtársai az Amerikába menekült magyar nácik pénzadományait szó nélkül bezsebelik, igaz? tőlük nem kérdi meg, miért vartyognak bele a hazai politikába?

    más: ne zsidózzon itten, hanem virítsa ki a pedigréjét négy nagyszülőre visszamenőleg. mert az rendszerint úgy szokott lenni, hogy az kiabál a legjobban, akinek a háza ég.
    és lehet a pedigrévizsgálatot egyenesen a magyar náciknál kezdeni, az elmúlt hetek történéseinek fényében van ott is mit kutatni.

    aztán majd szelektálhat azok között, akik Magyarországnak a jó hírnevet hozták: Nobel-díjasok, sportolók, tudósok….

  • Szerző: Libas Mihaly | augusztus 19, 2012, 9:54 de.

    gedeon, attól tartok, hogy ennek bilgécc-es információnak a kiszivárogtatásáért nem fognak megdicsérni:)
    Nem mintha eddig nem lett volna tisztába ezzel az értelmesebbje. Te kis te:)
    Az „értelmiségi családod”, hogy viseli el, hogy te ennyire kilógsz a sorból?:)

  • Déneském NAGYON JÓ IRÁSA volt Kertésznek és nem kell ellene felszólalni.
    Tudod : Akinek nem inge….

  • Látod ál-zsidó Akiva ?
    A mi Bartuslacink nem olyan toleráns a burkolt nácikkal szemben mint itt ezen a liberális oldalon divat.
    A magadfajtákat seperc alatt kivágja a francbe szerencsére.
    Csak azt nem értem miért káráltok emiatt ? Mikor előre megvan mondva hogy ott nincs helye náci propagandának , annak három sugárúttal odébb van az ajtaja. Úgyhívják hogy Kurucinfo. Ott kell vele próbálkozni.

  • Látod G.Édler Esztike ?
    Bartus Laci már másfél éve dühödten magyarázta hogy politikai bűntett az MSZP részéről az hogy képviselöik nem mondanak le a képviselőségről és bejárnak élő díszletnek a nagy orbáni mutatványhoz !
    Ugyan SEMMIT nem érnek el a parlamentnek nevezett cirkuszban , de a fizetés jó. A választóik meg nagyívben levannak @arva.
    Momentán legalizálták a demokrácia lebontását. Most hiába emelnek ellene szót , az a válasz hogy hát „önök is ott voltak uraim ” .

  • Asher:
    Dzsimbó-öcsi azzé jár ide mert egy perverz disznó. Csak ilyesféle helyeken érzi jól magát és különös öröm árad szét benne mikor szembesül a többiek megvetésével és lenézésével.
    Ő egy verbális mazohista HEHEHEHEEEEHEHHHEheeheheheehheehehehehee……

  • Kedves Moshe ! Örülök,hogy Te is itt vagy ! Üdvözlettel Dénes

  • Asher! Senki nem kivanja, hogy fasiszta lap legyen a KMH-bol(dacara, hogy a dedelgetett szerzo nem is ujfasiszta, hanem regi.Tozsgyokeres), csak nelegyen ennyire magyarellenes. Kritizaljon, de ne gyalazzon. Ez nagyon nehez???

  • „A Kanadai (nevében) Magyar Demokratikus Charta éppen úgy, mint egy tőről metszett itteni haverjai és csicskásai is is szükségét érezte, hogy reagáljon Barcsa-Tuner Gábor HVIM-alelnök magánlevelére, amelyet aljas büdösdisznó módjára nyilvánosságra hozott a Kanadai Magyar Hírlap elnevezésű hiper-magyargyűlölő média-förmedvény. Ebben az irományban csak úgy hemzsegnek a felsőbbrendűek primitív jelzőhalmazai, aljas hazugságai, de a végén csak kibökik. Valójában nem egy parlamenten kívüli mozgalmat, hanem a fő ellenséget, Orbán Viktor kormányát akarják támadni. Íme a kanadai chartások tipikus gyűlöletbeszéde, ami okulásképpen teljes terjedelmében közlünk. Ezek ők, a chartások, éljenek a világ bármely pontján. Azt önökre bízzuk, hogy simán kiröhögik ezeket a Madagaszkárra el nem jutott makimajmokat, vagy úgy vélik: a sas nem fogdos sem legyeket, sem csülökfóbiásokat.”
    Gollner! Ezt nem en mondom. Probald felfogni az ertelmet.

  • Garai-Édler Eszter

    SZENTANDRÁSI KÁROLY

    Élet Magyarországon: E z t ? I t t ? M o s t ? Na ne röhögtessen már! Én ugyan ITT élek, (élek?) és ITT fizetem az adómat (a bőrömet is lenyúzzák).

    Mondja, aki I T T született, I T T él és I T T is adózik és még jól is beszéli a magyar nyelvet (fluent) milyen kritériumnak kell még megfelelnie, hogy joggal beleszólhasson az ország belügyeibe?

    Attól tartok, hogy az itt publikáló külhonban élő magyar társaimnál is lesújtóbb véleményem van erről a kormányról, kérhetek engedélyt, hogy kifejtsem? Elvégre magyar vagyok, itt élek, itt adózom, itt is születtem, és soha sehol másutt nem éltem! 🙂

    És, ha már itt tartunk, ahhoz mit szól kedves uram, hogy a magyar állampolgársághoz szavazati jog is jár a külhoni állampolgárainknak? Sokan közülük még magyarul sem tudnak, adót aztán végképpen itt nem fizetnek, de közvetlenül befolyásolhatják hazánk társadalmi és gazdasági helyzetét.

  • Nem kellett volna ezt a levelet megírni.Mert ezzel ez a nyilas csürhe partnernak fogja érezni magát.Holott a helyük,ha demokratikus ország lennénk a börtönben lenne! Elég lett volna a levelét elküldeni a Magyar és a Kanadai Rendőrségnek.Hiszen nyílt fenyegetést és rasszista kirekesztést fogalmaz meg benne írója.

  • Garai-Édler Eszter: Szinte alig néhány tucat kett [s €allampolg€ar €el ayyal a jog€aval, hogz syavayyon

  • Itt az USA-ban, nagy városokban, szinte csak néhány tucat kettős állampolgár szavaz, azok közül, akiknek nincs Magyar lakóhelye, vagy állandó letelepedése Magyarországon. Mivel az USA eleve azon az alapon létesült (Függetlenségi Háború), hogy nincs adózás reprezentáció nélkül, ami ugyanúgy igaz visszafelé is, emiatt volt a „Boston Tea Party”, nagyon jól értjük, hogy aki nem fizet adót, nem él egy adott országban, az ne is szavazzon ott. Szerintem aggodalma az USA és Canada magyarjai felől túlzott, de más a helyzet talán A Szlovák, Ukrán, Román, Szerb, Horvát területeken élő kettős állampolgárokkal, azok számíthatnak.
    Kapcsolatot tartok sok Romániában élő magyarral és nagy részük nem akar szavazni. Ez is szimpla indoklás. A romániai magyarok nem akarják a választást befolyásolni úgy, hogy az különbséget jelenthessen, mert akkor minden magyarországi magyar őket hibáztatná. Senkinek sem kell ez ott sem.
    A Fidesz sajnos otromba, jogtipró, koszos bagázs, egy fasiszta diktatúra, és ezt szeretnék becementezni, ha kell akár Lengyel vagy Hottentotta, importált éljenzőkkel, külföldi szavazókkal is. Remélem ma, Aug. 20, nem kellett rokonokat importálni Dagesztánból, Azerbajdzsánból, Kazahsztánból az ünnepségre és egy újabb Kurultajra. Talán a sámánok a Parlamentben elég ünnepiesen skandálnak majd és elűzik a rontást is, mert az van ott bőven, közel 386 ül a padokban és egy Kövér osztja az észt, már ami neki annak számít.

  • Szemenyei-Kiss Tamás

    Kedves Aser! – Tisztelt Olvasók!
    A magyar rendőrségnek, az illetékes ügyészségnek nyilvánvalóan vannak ismereteik a Barcsa-Turner levélről… és úgy nem tesznek semmit. Az olvasóink viszont megtehetik, hogy Magyarország kanadai nagykövetségénél és a nemzetközi fórumokon tiltakozzanak a gyilkosságokkal fenyegető HVIM-levél miatt. (Tisztelendő dolog, hogy kiállnak a KMH és a Kanadai Magyar Demokratikus Charta mellett – de ha TENNI is akarnak valamit a Kanadában, az Amerikai Egyesült Államokban és más országokban élő demokraták, akkor partnerként csatlakozva deklarálják véleményüket és tiltakozásukat!)

  • asher alexander

    deneskem!!
    talan hajolj ra a „moshe” rudjara,……………….aztan kesobb szamolj be rola „kosher” volt-e!!??
    ketlem erosen!!!
    neki ugy kb annyi koze lehet a zsidokhoz,mint mengele doktornak volt!!

  • asher alexander

    gyermekem!!
    menj orvoshoz surgosen!!-talan meg segithet igy vagy ugy rajtad!!!
    egyenlore itt a te felek-(jaworszky,dakota,deneseros,stb-stb!)-gyalazkodtok mindenkit aki nem olyan ill. „ugy” magyar mint ti!!!!
    mibol gondoljatok hogy nektek szabad tenni ezt barhol buntetlenul??
    aki nektek ilyet mondott,az nagyot hazudott!!

  • asher alexander

    na-na-naaaa!!!
    jimbo!!
    most amit ide „irtal”-(hogy igen jo indulatu legyek most!!)-az egyszeruen gyalazatos!!
    -es meg te mered szovatenni ki gyalaz kit???

  • asher alexander

    „aser”????
    ugyan-ugyan!!!ki is vagy te???
    ha a nevemben probalsz irkalni hulyesegeket……………………annak nagyon-nagyon kemeny fizetseg lesz az ara!!!!!
    ezt -(most meg barati hangnemben)- elore kozlom veled!!!

  • Garai-Édler Eszter

    Nem is az USA és Kanada magyarjaira gondoltam.

  • asher alexander

    Kedves Tamas!
    a magam reszerol megtettem a szukseges lepeseket az USA-ban szekelo Anti Deffamations League fele!!!

  • asher, a te korodban már nem igazán számít, amit mondasz. A szövegértéseddel mindig is probléma volt és ez csak romlik, ráadásul rohamosan, ahogy látható. Leszel kedves azzal foglalkozni, ami hozzád közel áll és nem olyanokat gyalázni és sértegetni, olyanok ellen hamisan vádaskodni, akik soha nem viselkedtek olyan visszataszító módon, mint ahogy te megengeded magadnak a korodra való hivatkozással.
    A kor nem mentség, csak egy állapot, egyes esetekben, ahogy láthatjuk, meglehetősen súlyos.
    A nevemet pedig leszel kedves és nem emlegeted olyasmivel kapcsolatban, amihez semmi közöm.
    Vén szarkavaró.

  • Dakoca:
    A TE esetedben meg EGYÁLTALÁN nem számít miket mondasz mert már jól ismerünk téged.
    Egy alattomos @arkeverő senki vagy .
    Ez van sajnos: Egy nulla ember , nulla eszmékkel . ( Eszmékkel ??…Ha Ha Ha…)

  • A Bikini egyuttesnek volt egy slagere, benne egy jo mondattal; ” Mindenki mindenki ellen, mindegy csak dolgozni ne kelljen!” – mi meg ekkortajt disszidaltunk a 80’as evek vegen! Azota ez modosult; „Mindenki mindenki ellen, mindegy, csak megosztottsag legyen!” Orban es a fiuk modszeresen tonkre tettek az orszagot. Nem most ebben a 2 evben, hanem amiota a „virusuk” fertozi a magyart! Egyre tobben elkaptak, vegul, mint a Hollywood-i filmekben az egesz emberiseg Zombiva valik. Otthon megzakkantak a Fidesz hivok, es agy nelkul kovetik a Viktatorukat! Ha a zsidok ellen uagtnak, az a jo, ha azt kell skandalni, : ” Nem leszunk gyramat” – hu de frappans! Ha egy jot ciganyozni kell, – ami miatt a magyarok mar Canadaban is szegyenlik es naponta magyarazzak helyi barataiknak, hogy miert is jonnek ezek a nepek ide – azis belefer! Lesz majd Horthy kultusz ismet, es „Felazsiai” magyar tarka! A lenyeg, hogy Viktor es bandaja megossza magyarsagot! Szomoru, hogy hagytipuk honi es kinti magyarok ezt az ideologiat elterjedni! Valoban nem kell Magyarorszagnak demokracia, ha ennek a beteges elmehaborodott tucatnyi FideSS- es csapatnak sok kovetojemarad! A nacik es az osszes „betegseg” Orban akaratanakes kenyszerkepzeteinek szulemenye! Mi meg beszallunk a „szajkarateba” ahelyett, hogy osszefognanak az ertelmes Magyarok a vilagban es tennenk ezek ellen! Ha nem lepunk, nem szedjuk ossze a penzt egy rendszertisztitasra, jobb, hakussolunk, es nem dumalunk feleslegesen! Ez a velemenye a „Hungarian Virus” stabjanak;
    http://hungarianvirus.wordpress.com/2012/08/20/apa-kezdodik-cigany-magyar-haborut-provokal-a-kormany-oszd-meg-es-uralkodj-viktor/
    Irasainkat egyre tobb ezren olvassak, a vilag magyarjai, mert igeny van hiteles, cenzuramentes informaciokra!

  • Dakota! Asher Alexander úr nagyon sok mindent megengedhet magának azok után amiket átélt, de ettől függetlenül, a kora okán is ki jár neki egy alapvető tisztelet. Csak azért szólok erről mert úgy tűnik fogalmatok sincs a moralitás, az erkölcsiség alapvető minimumáról.
    Szóval ne nyafogj ennyit inkább menj, vegyél tánc és illem órákat!

  • …hát még ha tudná ez a szerencsétlen, hogy sohasem volt vármegyéből hatvannégy magyar, Hanem csak hatvanegy. A nácikkal többek között az is a baj, hogy a magyarságról gondolkodni nem tudnak, csak ordítanak a csordával.

  • asher alexander

    HAAAAAT IGEN UGYE!
    HADD „ROSSZALKODJAK,ROSSZMAJUSKODJAK” EN IS KICSIT……………!!

  • Huh! Kicsapta az intelligencia megint a site biztositekat! Kulonosen Asher atyank es Geyza tett ki magaert! Csillagos 5-os mindkettonek! Igy kell a leheto legjobban lejaratni magatokat, a politikai partotokat es az „eszmeiseget” amit kepviseltek!!!

    Mellesleg, az en ket kis rovid kerdeseim az Amerikai Nepszava szerkesztojetol az volt, hogy: „Ki az az orult aki masodszor is feltette ezt a cikket? Nincs eleg megosztottsag?”
    Ezt akkor irtam, amikor a mi kedves es enyhen szenilis Kertesz Akos baratunk cikket masodszor is lehozta Bartus elvtars. Mi volt ebben a naci hozzaszolas kedves Geyza?
    Meg a rovid kerdeskemet elutasitando email-ben is azt irtak, hogy azert lett kitiltva, mert „masok mar irtak ilyet”, es nem azert, mert „naci” hozzaszolas volt.

    Udv;
    Moshe

  • Kedves Melitta!

    Nem tudom hogyan ertette ezt:
    „Nem csak Orban hibas ebben hanem azok az emberek is akik a szelsojobb hangadoi, mert hianyzik belulok az empatia a humanum es minden emberi megnyilvanulas.”

    Az en szereny kerdesem az volt (amire a Szemenyei-Kiss Tamas jo valaszt is adott) hogy ezek a fajgyulolo, demokraciat-fenyegeto emberek miert nem a bortonben csucsulnek? De sajnos valoban az van, hogy amig Gyurcsanynak volt erdeke, hogy ezek ott megosszak a „jobboldalt”, addig o sem csukatta es tiltotta be oket.
    Orban meg csak a jo Isten tudja mit csinal… de nem azt amit kene.

    Udv;
    Moshe

  • Göllner András

    Asher, köszönöm megtisztelő szavaidat, és viszont-tiszteletem Neked és mindazoknak, akiket az elborult agyú magyarok vak-gyűlülete oly mélységesen és megbocsájthatatlan módon bántalmazott. Igazi harcos társamnak tekintelek. Ne halgass, és ne engedd be lelked mélyére az ide beszállingozó dögkeselyűk bántó, áskálódó szavait.

    Jó érzéssel tölt el, a bejegyzések olvasatán, hogy vagyunk jópáran, akik átlátnak azokon a sötét gazembereken akik Magyarországot újfent, mint a Horthy korszakban, álhazafi, álszent jelszavakkal, a pokol, a nemzetközi megvetés, a kizsákmányolás irányába terelik. Ellenük állunk, és nem adjuk fel a küzdelmet !!! Célunk nem más mint az, hogy visszaszerezzük gyermekeinknek és a következő generációknak, népünk megtépázott, hazug módon elherdált becsületét..Célunk nem más, mint az, hogy magyarországon az emberi méltoságot újfent tiszteletben tartsák a közszereplők, hogy a politika ne háború, hanem verseny legyen, hogy a szabad véleménnyílvánítástól senkinek se kelljen félnie, hogy a hatalom ne illúziókkal, hazugságokkal tömje tele a népünk fejét, ne a legrosszabb ösztöneinket gerjessze hanem a legnemesebbek ápolására búzdítson bennünket, az igazság és az igazságosság biztosításának érdekében. Büszke Magyarok, büszke Európaiak akarunk lenni végre !!!!!. Nem fognak elnémítani bennünket a senkiháziak !!!! Éljen a magyar szabadság, éljen a haza !!!!.

  • Sajnos a kománypárt valami zagyva, ortodoksz kommunista és és a legvadabb
    fasiszta eszméket hirdeti.

  • Kolozsvari-Borcsa-Mihaly

    ^vegre:öszinte beszed. Ez a magyar nep igazi hangja!! 1944 ota akadalyozva voltak a vitez,lovagias gyilkosok.De most az EU liberalis Demokratai kitartjak a vitez urakat.”Egy gondolat bant engemet…Ha mar Barcsa urek akaszto-kedvükben vannak,miert hagyjak Biszku Belat (meg)logni?? vagy csak a szajuk jar a vitez uraknak??
    Ugyan, alakitsanak mar egy „Rongyos Gardat” a nemes Palesztinai fegyvertarsak segedelmere!! de ha odajutnak a Jordan melle ,vigyazzanak ,mert a „Mozsik” visszalönek…..Es akkor ki fog akasztgatni a magyar ronan ??
    Addig is: Eljen Trianon!! Ne lehessen Erdely soha többe magyar !! „Nem,Nem,Soha!!”

  • asher alexander

    Liber chaver Gollner!
    asszem ippeg mostan a leheto legidoszerubb ez a par sor!!!
    -„Talpra Magyar!! Hi a Haza! itt az ido MOST……………….vagy Soha………………..!!”-
    es igenis!!es ha kell ezerszer is uvoltjuk a ruhes naci pofajukba teli torokbol,;
    a Magyarok Istenere ESKUSZUNK hogy Rabok tovabb nem leszunk!!-egy olyan nepnyuzo nacibanda kezeben mint a fideSS Jobbik!!

  • asher alexander

    Kolozsvari-Borcsa Mihaly!
    megjegyeznem csak halkan ,;-Erdely SOHA nem is akart onkentesen Magyarorszag reszeve vallni!!!
    lasd a Bocskay fejedelmek ilyen haborui a Magyarok torekvesei ellen!!
    -(de irhatnek I.-so Vlad Druculesti-rol,vagy a fiarol II.ik Vlad Tepes-rol is!!)-
    Erdely mindig is ONALLO Fejedelemseg volt!!

  • Kolozsvári úr : hehehehe 😀 😀 :))))))))))))

    Moshe ál-zsidó uraság : Én magával nem vitázom.
    Kettő dolog miatt :
    1 : Zavaros amiket ír , nem az én tisztem ezeket a bakugrásokat megfejteni
    2 : Ha meg is sikerülne fejteni zavaros gondolatait , akkor is annyira összevisszák hogy időbe tellne rendszerezni őket. Viszont én meg nemvagyok a maga fejének pályaudvarán sínváltókezelő.
    3 : Nomeg undorodom is magától.
    EZ a legfőbb ok !
    ( Egy rejtett Holokauszt-tagadó zsidó…őrület miket nem kreálnak a Kurucinfó urai és itt még egyesek be is veszik ezeknek az alakoknak az eszméit. Viszont legalább kiderült hogy Dakoca Dénes Erőd meg Jimbo is ugyanabból az ” alomból ” érkezik ide nap mint nap , az alájátszásaik olvasása láttán.

  • Szemenyei-Kiss Tamás

    Felhívom olvasóink figyelmét, hogy a Kanadai Magyar Demokratikus Charta válaszát és saját véleményüket, tiltakozásukat elküldhetik e-mail útján Magyarország belügyminiszteréhez is.
    A Pintér Sándor belügyminiszternek címzett soraikat az
    [email protected]
    e-mail címre küldjék el!

  • Na,itt aztán az internácik esze tombol.
    Gyűlölettöl fröcsögő zsidók,meg 70-es években végzett bepipázott exhippik,akik nem vették észre,hogy közben azért történt egysmás…
    Nehéz ennyi baromságot szó nélkül hagyni,amit itt összehordott a tisztelt olvasótábor.
    Lámpavason lógó politikai ellenfelekről irnak egyesek,akiknek tisztelet jár ezekért a pszichopata gondolatokért,meg forradalmat kellene kirobbantani szegény magyaroknak azellen a kormány ellen,akit ők választottak meg demokratikus úton,elsöprő többséggel,és ma is megválasztanának,ha választást tartanának.
    Ami itt folyik,az a kivetités nevű lelki folyamat,amikor sok,hasonlóan elmebeteg,korlátolt,degenerált,belterjes balfasz a saját gondolatvilágát akarja ráerőszakolni a világra.
    Biztos,hogy őnők látják helyesen a dolgokat?
    Őnök ha jól látom a szerzői,olvasói,és hozzászólói is ennek a förmedvénynek.
    Mintha egy baráti,vérségi,vallási kört alkotnának.
    Senki nem akarja megsérteni a másikat azzal,hogy a szemébe mondja,vagy egy kommentjére megirja valakinek,a körből,hogy ez ostobaság,a szélsőséges gondolatok,gyilkosságra uszitás mindkét oldaltól elfogadhatatlan,visszataszitó.
    Neem!
    Ha őnők közül uszit valaki a magyarországi politikai ellenfelek ellen,akkor az nem bűn!
    Őnök olyanok,mint az amerikai dronokról terjesztett demokrácia,kicsit diktatorikus,kicsit hullaszagú,de 100%-ban kóser.

  • Te Geyza! Normalis korulmenyek kozott nem valaszolok szemelyeskedesre, de hat az ott mar nem normalis allapot, ahol te tengeted kis eleted.

    Ha annyira zavarosak a gondolataim, hogy engem egyaltalan nem lehet megerteni, akkor miert undorodsz tolem?
    Nem latsz te is egy kis zavaros ellentmondast a mondokadban?

    Hogy en tagadnam a Soah-t? Honnan veszed ezt? Csak nem kedvelem, amikor egy tudatlan zsido a nagyszulei es rokonai lemeszarlasat allatok felaldozasanak tekinti. Egy gentile-tol elfogadom, mert neki nem kene ismernie a Soah szot, de egy zsido eseteben nem kedvelem ezt, barmekkora hulye is szegenyke.

    Udv;
    Moshe

  • asher alexander

    1,;-azt nem „soah”-nak irjuk hanem SHOAH-nak mert az eredeti oheber textben is igy szerepel betuzve,;
    samekh-he-alef-heth!
    2,;-az amire maga celoz az nem a „shoah” hanem a „holocaust” szot fedi ami szo szerint „ego aldozat”-ot jelent!!
    ez mar igy szerepel a Torah-ban,es a Midrashim-ban is!!
    aszo eredeti alakjaban pedig igenis allatok egoaldozata-t jelenti a Yirushalaim-i Beth h’Mikdash-(templom)-ego oltaran!!
    lasd pl,; az ujszov szerinti yeshua szulei-(miryam es yehoshue)-altal felaldozott ket galamb!!

  • egy kanadai magyar

    Tisztelt Moshe Akiva, azt írja hogy most már inkább kanadai mint magyarországi. Azért írom azt hogy magyarországi és nem azt, hogy magyar, mert szerintem Ön még mindig magyar is. Csak más fajta mint az otthoniak. Ezért látja a világot árnyalatokban és nem egy leegyszerüsitett, primitív módon, és a civilizált hangnem ahogy fogalmaz tükrözi azt, hogy Ön kanadai (is). (Mielőtt mindenki letámadna: ezzel nem azt akarom mondani, hogy a magyarországiak en bloc mind primitívek és nem civilizáltak. Ezzel a megjegyzéssel csupán bizonyos itt kommentálókra célzok. Akinek nem inge, ne vegye magára) Nem értek feltétlenül egyet minden véleményével, de jók a rálátásai. Annyi tanácsot adnék, hogy van ez az angol mondás: „don’t argue with crazy”. Megfigyeltem itt hogy többen, akik először normális hangnemben kezdték az eszmecserét, elég hamar le lettek húzva az anyázás nívóra. Nagyon sajnálnám ha Önnel is így lenne.

  • Szemenyei Kiss Tamás, augusztus 22.2012.2:42 DU.
    „Felhívom olvasóink figyelmét, hogy a Kanadai Magyar Demokratikus Charta válaszát és saját véleményüket, tiltakozásukat elküldhetik e-mail útján Magyarország belügyminiszteréhez is.
    A Pintér Sándor belügyminiszternek címzett soraikat az
    ugyfélszolgá[email protected]
    e-mail címre küldjék el!”

    Mi van Kiss Tamás, a más kezével óhajt szart kavarni Magyarföldön ? A saját keze már nem elegendő vagy talán, csak nem fél ? Vagy azt hiszi, hogy ez úton megúszhatja szárazon és kibújhat a magyar nemzetellenes soviniszta uszító újság cikkeinek és hozzászólásainak felelősségre vonása alól ?

  • Kedves Asher Alexander!

    En is ugyanezt mondom. Annyi csak a kuonbseg, hogy mivel magyar nyelven folyik itt az eszmecsere, magyarosan irtam Soah-nak a Shoah szot.
    Igaz, nem vagyok kovetkezetes, mert a heber nevemet angolosan irom Moshe-nak. 🙂

    Udv;
    Moshe

  • és mégis haza küldik a sokk romákat kanadábol

  • pedig nem kénne mert ezek miatt jottek ide canadába az ijen náci szemétt állatok miatt

  • Kedves Alexmilano!

    Ennek (a ciganyok visszakuldesenek) jogi alapjai vannak. Nehez elfogadni politikai menekultkent azokat, akik egy EU allambol – amelyik raadasul NATO tag is – jonnek. Mert akkor visszafele is kene mukodnie a dolognak; ha egy kanadai politikai menedekjogot ker Magyarorszagon, mit mondanak neki? Pedig itt is elnek indianok olyan allapotok kozott, mint a ciganyok egy resze Magyarorszagon el, es itt is ugyanugy megkulonboztetik oket. Sot, itt is kialakult most mar a muzulmanok iranti gyulolet. Szoval menjenek a kanadai muzulmanok es indianok mind Magyarorszagra? Miert ne ezek szama „csak” ugy 5-6 milliora rug.

    De ezzel csak erzekeltetni akarom a visszas helyzetet, amit a ciganyok nagyaranyu menekultjogi kerelme idez elo. Az igaz, hogy Magyarorszagon vannak boven olyanok, akik gyulolik a ciganyokat, de az is igaz hogy oket itt is ugyanugy gyulolik elsosorban a kanadai feherek.

    Es akkor meg itt van az a fura helyzet, hogy a Kanadaba jott ciganyok kozott akad egynehany, akiknek meg sem szarad a tinta az utleveleben, maris letartoztaja oket a rendorseg, mert szo szerint, azutan hogy kiszallt a gepbol es beult a haverjai kocsijaba, rogton elmentek kiramolni egy hazat. No es ez nem egyedi eset… es ezutan ez a fiu meg menedekjogot is kert, es volt olyan hulye a kanadai allam, hogy meg is vizsgalta az ugyet, termeszetesen az adofizetok penzebol.
    Itt megy tovabb a prostitualtak futtatasa, a kabitoszer eladasa a lopas, a rablas, igaz nem minden cigany csinalja ezt, de akad jonehany. Es ezek a szokast meg Magyarorszagon vettek fel.

    Hozzatennem, hogy 2000-tol ugy kb 2006-ig szinte minden Edmontonba jovo ciganynak en forditottam le a „siramait”, hogy o mitol politikai menekult. Tobbseg megkerdezte, hogy „aztan mit hazudjunk, hogy bevegyek”? Es akkor ravezettem oket, hogy mitol politikai menekult egy politiakai menekult.

    Rovidre fogva, en egyaltalan nem csodalkozom azon, hogy ujabban visszakuldik Magyarorszagra az onnan erkezo ciganyokat.

    Udv;
    Moshe

  • vann benne igaság de tiztelet a kivételnek én miota itt élek torontoban azota dolgozom rendesen és én is adot fizetek mint a többi rendes ember én nem szeretnék soha magyarországra meni már azt is bánom hogy ijen állitolagos magyarnak születem

  • mondom én hogyan lehet egy eus ország náci imádo??????????ráadásul még nyilvánosan is felválalják ezt orbán és a jobbik már lasan rosszabak lesznek mint hitler ur volt minden cigányt a falhoz állitanak lassan

  • Kedves Alexmilano!

    Magyarorszag nepenek tobbsege nem naci, nem rasszista. Viszont az a kisebbseg, amelyik naci, hungarista, gojmotoros, vagy betyarsereges, epp azert mert kisebbseg nagyon zajos. Igy potoljak be a szamhianyukat.

    Abban igazad van, hogy a Jobbik sajnos tkp akar lehetne az Orban partja is, mert Orban minden Jobbikos javaslatot megvalosit. Ahelyett, hogy bezarna oket. Nadehat… sehol sem megy minden tokeletesen.

    Udv;
    Miklos

  • Kedves Egy Kanadai Magyar!

    Igyekszem viselkedni, de nekem is vannak fajo pontjaim, ugyanugy, ahogy masoknak is. Ha valaki azokra tapint ra en is indulatos leszek. Foleg, amikor valami butaval vitatkozom, ugyanis altalaban megadom azt a minimum tiszteletet mindenkinek, hogy feltetelezem, csak jatsza a butat. Sajnos ez nem mindig van igy.

    Udv;
    Moshe