A szélsőjobboldal egy vírus amit karanténba kell zárni – Harcias hangulat a budapesti antifasiszta tüntetésen

2012 december 2 11:47 de.67 hozzászólás

Mesterházy Attila, a Magyar Szocialista Párt elnöke a szolidaritás és az ellenállás nemzetközi szimbólumával – az ökölbe szorított kézzel – állt a parlament előtt felállított színpadon és elmondta: a fasizmus egy veszélyes vírus, a Jobbik Magyarországért Mozgalom pedig vírusgazda. Mesterházy bejelentette: csatlakozik a Demokratikus Koalíció felvetéséhez, miszerint a szélsőjobboldali pártot karanténba kell zárni. Szerinte a Fidesznek van arra lehetősége, hogy kétharmadát a Jobbik ellehetetlenítésére használja. A szocialista elnök ígérte: ameddig Gyöngyösi Márton náci parlamenti képviselőt nem távolítják el az Országgyűlési külügyi bizottság éléről, addig az MSZP bojkottálja a bizottságot. Bajnai Gordon ennél valamelyest békésebb hangott ütött meg beszédében, de ő is elmondta: Gyöngyösi az egész szélsőjobboldalt leleplezte.

Több tízezren (az ATV szerint 50 ezren, az fideszes MTI szerint csak „több ezren”)  vettek részt a Tömegtüntetés a nácizmus ellen elnevezésű Kossuth téri demonstráción, melyet az Mindannyian Együtt Jeruzsálemért Alapítvány szervezett, az Élet Menete Alapítvány, a Mazsihisz és a Hit Gyülekezete együttműködésével. Felszólalt Ungvári Tamás főszervező, Mesterházy Attila, Bajnai Gordon és – a kormány részéről – Rogán Antal, történetesen a Fidesz valamelyest liberálisabb szárnyához tartozó képviselő, aki  – sajnos – szintén szerepet játszott a magyar jogállam lebontásában.

Mesterházy Attila szerint a szélsőjobboldaliság fertőző vírus, amit karanténba kell zárni. „A fasizmus egy vírus, a Jobbik pedig a vírusgazda. Ugyanakkor vírushordozó mindenki más, aki focimeccseken zsidózik vagy cigányozók, azok is, akik politikai rendezvényen árpádsávos zászlót lengetnek, és akik olyan íróknak és politikusoknak akarnak piedesztált emelni, akik a nyilasokat éltették”–mondta Mesterházy, utalva a Jobbik és a Fidesz közti kapcsolatokra, és a kormánypárt saját berkeiben eltűrt antiszemita szárnyra, melynek élén a Békemenet áll. „A szavak már nem elegendőek, cselekvésre van szükség”–tette hozzá. „Az amiről hétfőn Gyöngyösi Márton beszélt a parlamentben, az színtiszta fasiszta beszéd volt. Utoljára a vészkorszakban emlegették ebben a házban, hogy a zsidók nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek. Akkor nem voltak elegen, akik elfojthatták volna a gyűlöletet, most viszont itt vagyunk és elegen vagyunk”–hangsúlyozta Mesterházy, aki kijelentette: az MSZP addig bojkott alatt tartja a parlament külügyi bizottságát, ameddig annak alelnöke a gyilkos antiszemitizmust nyiltan hírdető náci Gyöngyösi Márton.

Bajnai békésebb volt, bár ő is pestishez és kolerához hasonlította a Jobbik politikáját. „Makacsul hinni akarok abban, hogy ez a nemzet megtanulta a történelmi leckét, hogy nemzetbiztonsági kockázatot éppen az jelent, aki össze akar írni bennünket”–mondta Bajnai.

A középpárti politikát  folytató, a Fideszből kiábrándult szavazókat célzó Haza és Haladás és Együtt 2014 vezetőjénél egyébként Rogán Antal fideszes is erélyesebben szólalt fel. „Ma a Kossuth téren mi akasztunk táblát a gonoszság nyakába: nem engedjük, ezt már nem engedjük, se Gyöngyösinek sem másoknak”–deklarálta Rogán. „Nem személyes vagy családi tragédiák emléke vezetett ide, azért jöttem, mert ilyenkor nem maradhatok néma”–tette hozzá a fideszes frakcióvezető, és én pedig remélem, hogy hétfőn a parlamentben Orbán Viktor sem folytatja egy hétig tartó hallgatását. Rogán szerint az e féle listázásból történetesen népírtás lesz, ezért is fontos határozottan fellépni a nácizmus ellen.

Ungvári Tamás főszervező is harcias hangot ütött meg. „Azt akarják, hogy féljünk, ezt a szívességet azonban nem tesszük meg nekik. Ezek a mi hiperaktív náciaink rossz közönség előtt játszanak”–deklarálta Ungvári. „Hatalmas szövetségeseink vannak, mögöttünk a magyar kultúra megszenvedett igazai, Ady, Babits, József Attila, Radnóti”–tette hozzá.

„Kanadai” momentuma is volt a tüntetésnek. A demonstrációt egy magyarra fordított Leonard Cohen számmal zárták, amit Hernádi Judit énekelt el.

67 hozzászólás

  • Lehet hogy mégis ki kellett volna mennem..mostmár mindegy.
    Jóanyám azért ott volt 😀 😀

  • Szemtanúk szerint 4 ( négydarab ) büdösnáci volt ott. De kussban voltak. Gyáva huligánok azok , nem pedig ” nemzeti érzelműek ” A huligánokra az a jellemző hogy csak falkában bátrak. Persze vannak kivételek is. A kigyúrt kopasz állatok . De azoknak a sitten van a helyük , mint közösség ellenes garázda elemeknek.

    A karanténról.
    Németországban ( talán Vestfaliában , most nem tudom pontosan ) bekerült a helyi Parlamentbe az ottani neonáci párt valami minimális százalékkal. Ott ilyenkor az a szokás , hogy a választások után a helyi TV.-ben a megválasztott parlamenti pártok képviselői közösen interjún vesznek részt. Most is így történt , a jobb és bal oldali helyi pártok szépen nyilatkozgattak a kerekasztal-interjún , amikor is befutott a náci képviselő.
    Erre a többi párt képviselői EGYSZERRE felálltak és egymás kezét fogva KIVONULTAK a stúdióból !!
    A riporter feltett egy darab kérdést a magára maradt nácinak , aztán hirtelen befejezte az interjút.
    IGY MŰKÖDIK a plitikai karantén !!

  • Christopher Adam

    Geyza,

    én Orbán Viktor holnapi parlamenti szereplésére vagyok kiváncsi. Ha továbbra is néma marad, akkor mindenki számára teljesen egyértelmű lesz, hogy Rogan-beszéd ide, vagy oda, a Fidesz a fasiszta szavazókra számit 2014-ben és nem akarja őket túlságosan felbosszantani.

  • Adam :
    Hát arra beszédre én is hegyezem magamat 😀 😀

  • Egyetértek az előttem szólókkal!Az hogy ez igy alakult az a Fidesz sara hiszen ő hozta létre a polgári köröket ,amelynek egyik meghatározó tagja volt Vona Gábor a Jobbik jelenlegi vezetője.Orbán és társai tehetnek arról hogy a 2002-es választási verességük után az országot kettészakitották,s ezeket az embereket is kivitték az utcára randarilozni!Debreczeni József megjelent könyve ezt pontosan,bizonyitékokkal alátámasztva le is irja!

  • Szerintem teljes tévedés Bajnai beszédét a többinél békésebbnek nevezni. Okosabb volt azoknál! Olyan megfogalmazásokat használt, amelyek a mérsékelt jobboldaliak számára is elfogadhatók. A lényegről beszélt, az összefogás szükségességéről és a kilábalás lehetőségeiről. Egy normális Magyarországról.

    Mesterházy viszont hibázott. Lehet, hogy ügyes csapdának tűnik Orbán felszólítása, hiszen ha hallgat rá, akkor gyenge, ha nem, akkor meg fasiszta. Nem lepne meg, ha Orbán lecsapná a labdát, vagyis bemenne a Parlamentbe és a szélsőségesek elleni összefogást sürgetne. Csak éppen ő legalább annyira a szocikra gondol majd, mint a jobbika, és olyan megoldásokat erőltet, amiben nem lesz köszönet… Mesterházy készülhet a frappáns válaszra!

  • Kérdéses, hogy a társadalom miként dolgozza fel ezt az egyszeri tüntetést, amit mindenki politikai platformnak használt?
    Az anti-szemitizmus megszüntetését az oktatás, nevelés segíti, nem egy, vagy két tüntetés. Ez a tüntetés a Jobbik ellen szól, amire 2010-ben 833,456 ember szavazott, ami csak a választóréteg 64.24%át képviselte, hiszen a 7.9 millió szavazóból csak 5.2 millió szavazott. Tehát a 8.0 millióból kb. 1.3 millió szimpatizálhat a Jobbikkal.
    Horthy szobrok, Wass Albert, Nyírő József, Prohászka, stb. nem lennének elfogadhatók, ha a lakosság nagy része nem lenne anti-szemita. Az EU felmérése szerint a magyarok 26%-a anti-szemita, plusz kb. 70% utálja a cigányokat is. Ezen nem fog javítani egy tüntetés, de sokat fog rontani az új oktatási tananyag és a Horthy rendszer tisztára mosása, a Palesztinok melletti szimpátia és Izrael ellenesség. Ma is minden szava igaz Adynak.
    ==
    Megöl itt bennünket a betű, a vasút, meg ez a sok zsidó, aki folyton ösztökél, hogy menjünk előre.

    „Néznek bennünket kultúrnépek. Látják képtelenségünket a haladásra, látják, hogy szamojéd erkölcsökkel terpeszkedünk, okvetetlenkedünk Európa közepén, mint egy kis itt felejtett középkor, látják, hogy üresek és könnyűk vagyunk, ha nagyot akarunk csinálni zsidót ütünk, ha egy kicsit már józanodni kezdünk rögtön sietünk felkortyantani bizonyos ezeréves múlt kiszínezett dicsőségének édes italából, látják, hogy semmittevők és mihasznák vagyunk, nagy népek sziklavára, a parlament, nekünk csak arra jó, hogy lejárassuk. Mi lesz ennek a vége szeretett úri véreim?

    Mert magam is ősmagyar volnék s nem handlézsidó, mint ahogy ti címeztek mindenkit aki különb mint ti. A vége az lesz, hogy úgy kitessékelnek bennünket innen mintha itt sem lettünk volna.

    Legyünk ez egyszer számítók. Kerekedjünk föl s menjünk vissza Ázsiába. Ott nem hallunk kellemetlenül igazmondó demokratákat. Vadászunk, halászunk, verjük a csöndes hazai kártyajátékot, s elmélkedhetünk ama bizonyos szép ezredéves álomról.

    Menjünk vissza, szeretett úri véreim. Megöl itt bennünket a betű, a vasút, meg ez a sok zsidó, aki folyton ösztökél, hogy menjünk előre. Fel a sallanggal, fringiával, szentelt olvasókkal, kártyákkal, kulacsokkal, agarakkal, versenylovakkal, és ősökkel! Menjünk vissza Ázsiába!”

    Ady Endre, Nagyváradi Napló – 1902. január 31.

  • Jávorszky Mária

    Nohát, hogy mennyi pestises és kolerás gyűlt össze, lesz kit kezelésbe venni.Hülye provokátorok, ha kitör a régen áhított forradalmatok,ezekből még a fele sem jönne ki az utcákra harcolni.
    FÉREGTELENÍTÉS ELKEZDŐDÖTT!
    HAJRÁ JOBBIK!

  • Hát szerintem Orbán mindenképp fel fog szólalni.
    Különben nem győzött volna 2/3-al ha akár jobb akár bal
    szélsőséges párttal szövetkezik,és ez a jövőre is érvényes!
    mert az emberek többsége elítéli a fasizmust,rasszizmust,de
    ugyanúgy nem bízik és szavaz a leszerepelt baloldalra sem,akiknek az előd-pártja a múltban sok más embernek okozott fájdalmat.
    Tudom(ismeretségi körből),hogy mind a FIDESZ-ből mind az
    MSZP-ből régebben (Hihetetlennek tűnik,de igaz)többen átmentek a
    JOBBIK-ba.Egyébként a FIDESZ a magyar érdekekre,kereszténységre építő párt kirekesztés nélkül,ami a JOBBIK mérsékeltebb szárnyában is benne van,míg a radikális szárnyban ez fajgyűlölettel,vallási megkülönböztetéssel,megfélemlítéssel jár,amit sem itthon
    sem Európában nem fogad el az emberek többsége.
    kirekesztéssel párosul,ezért hiába nő esetleg a szimpatizánsai száma kormánypárt soha nem lesz

  • Nem is tudom, nekem azért elég erőteljesnek tűnt Bajnai, amikor a romagyilkosságokról beszélt. Amikor a jobb és a baloldal felelősségét is hangoztatta, hogy a kizárólag a származása miatt megölt 6 magyar ember (köztük egy gyerek) miatt nem rendeztek ugyanilyen tüntetést, nem rendeltek el nemzeti gyászt. De talán csak azért, mert én egy olyan tüntetésre is elmentem volna.
    Jávorszky Mária
    Talán okulsz belőle (bár kétlem) Mocskos és megrögzött nácinak tűnsz, aki semmiből sem tanul
    http://nepszava.com/2012/12/velemeny/torok-monika-egy-rabbi-el-nem-hangzott-beszede.html

  • Jávorszky Mária

    Kekec,beszéljük meg, te vagy a mocskos én vagyok a náci.

  • Jávorszky
    Korrekt ajánlat. Én bármikor megmosakodhatok, de neked ez a lel – bocs a zsigereidbe van égve. A lelked felől ugyanis nem igazán vagyok meggyőződve.

  • Szerintem valaki ismét félrebeszél, és félreinformál. Magyarországon nem fasizmus van, és nem nácizmus. Magyarországon egyszerűen megpróbálják felhívni a figyelmet egy páran (egyre többen) arra, hogy pontosan a zsidók a cégjeikkel, a hatalombaépüléseikkel épp teszik tönkre az országot, és ugyanolyan gyarmatosításon dolgoznak, mint Palesztina esetében is. Tehát pontosan arról van szó, hogy ŐK a métely, a tetű, ami szívja az ország vérét. Inkább ezt észre kéne venni, ahelyett, hogy felültök pontosan az ŐK agymosásainak, és jajveszékeléseinek. Annak idején amúgy -a tényleg- nácik is nyugodjatok meg, hogy nem ok nélkül vitték el őket többszöri felszólítás után. Egy tanulmány a „mocskos náci diktátorról”:

    http://szentkoronaradio.com/kultura/2012_11_12_amirol-a-vilag-hallani-sem-akart-hitler-bekeajanlatai-1933-tol-1939-ig

  • Teljes tévedés Bajnai beszédét valamiféle békülékeny dumának mondani. Nagyon is harcos volt, és még Orbánnak is odaszúrt egyszer.

  • Jávorszky Mária

    Kekec, van nálam tartalékban még több korrekt ajánlat is,pl. az egyik a sok közül – irány Tel-Aviv!

  • Komment nélkül adom közre az alábbit:

    Fidesz-Jobbik összefogás a Belvárosért
    2006.09.05 |

    Teljes körűvé vált a jobboldali összefogás Budapest V. kerületében azáltal, hogy a balodali városvezetés leváltásának lehetőségét erősítő megállapodást kötött a Fidesz és a Jobbik. A megegyezést Rogán Antal, a Fidesz V. kerületi elnöke, aki egyben pártja – a KDNP és a MIÉP által is támogatott – polgármester-jelöltje, Vona Gábor, a Jobbik alelnöke és Rétháti György, a Jobbik megbízott kerületi elnöke írta alá.

    A megállapodás értelmében a Jobbik támogatja Rogán Antalt, mint a jobboldali erők közös polgármester-jelöltjét. A Jobbik és a Fidesz kijelenti továbbá, hogy a kerület melletti elkötelezettségük és az itt élő emberek iránti felelősségvállalásuk jegyében egyesítik erőiket, mivel elsődleges céljuk, hogy a jobboldal győztesként kerüljön ki az önkormányzati választáson. Az összefogás hosszú távra szól: közös kompenzációs lista támogatására szólítanak fel, és a választás után közös frakció alakul amellett, hogy a Jobbik megtartja önállóságát.

    Szabó Gábor,
    a Jobbik pártigazgatója

  • Ja és itt egy cikk is, amiben picit másabb szemszögből közelítik meg a témát. Remélem, nem akarjátok csak egy oldalról szemlélni az eseményeket! Ha már annyira felvilágosultaknak, és liberalistáknak tekintitek magatokat, olvassátok el, rakjátok össze:

    http://kuruc.info/r/7/104855/

  • krisztofer adam , nehogy mar te mond mit mondjon orban holnap

  • Sirjatok csak .

  • Marianna Rozsnyoi

    Csak egyetlen kerdesem lenne ! Ezek utan a cannadai bevandorlasi miniszter hogyan allithatja hogy Magyarorszag minden tekintetben biztonsagos es kepes ellatni es megvedeni allampolgarait? Csak mert latogatast tett Magyarorszagon vegig hallgatott egy rakas hazugsagot es dontott! Emberek elete valt veszelyesse azzal hofy esetlegesen vissza kell menniuk ahol munka nelkuliseg, kilakoltatas es egyebek varjak oket! Koszonom a figyelmeteket!

  • Piroska, ha mi sirunk, akkor te sem maradsz könnyek nélkül. Az neked is fájni fog.

  • Imre, még a „jereváni rádiót” is hozd fel, mint autentikus hírforrást. Az itthon élők ismerik a viccet. 1933 és 1939 között a III. Reich bekebelezte Ausztriát (1938 Anschluss), 1939 Csehszlovákia feldarabolása(Szilézia a Reich része, Szlovákia önálló állam Tisoval az élen, Csehország a III. Birodalom protektorátusa lesz), 1939. szeptember 1. Hitler megtámadja Lengyelországot (hadüzenet nélkül), 1940. Molotov és Ribentrop (szovjet és német külügyminiszter) barátsági szerződést köt, 1941. Hitler megtámadja a Szovjetúniót (ugyancsak hadüzenet nélkül). Tényleg furcsa, hogy azok a hülye szövetségesek miért álltak ellent ennyi békeajánlatnak!

  • Kopácsi
    2012 december 2
    8:16 du.

    Nocsak, előkerült a „kirájnő” is:)
    Nem mintha nagyon hiányzott volna.

  • Nagy beszéd volt Bajnaié, jól beszélt Mesterházy, Ungvári.
    Rogán felejthető.

  • asher alexander

    lattam az elo kozvetitest az atv-n!-(internetes adas!)-
    kitunoen beszeltek mindannyian!!most mar csak marad a kerdes!!
    csak beszeltek,vagy tenni is fognak valamit!!?
    az itt-(is)-sipakolo neonacik,mint a jaworszky,aki itt fentebb onmaga bevallja vegre hogy az!!idezem,;-„te vagy a mocskos,en meg a naci”-
    na ugye hogy igazat irtam mindig vele kapcsolatban,mikor leirtam hogy az anyja gestaposkurva besugo,az apja tomeggyilkos onkentes SS,egy megsemmisito lagerban majdanekban,onmaga pedig hithu kommonista leven az nkvd besugoja!!
    nacikaim!!soha sem fogtok hatalomra kerulni!!teszunk rola hogy ne ugy legyen!!meg van, MINDEN MODUNK ra!!!

  • asher alexander

    christopher!
    as tu reçu bien mes photos?veut tu bien se diffuser sur cette site!?si oui, quand!!je attend tes nouvells!
    salut!
    asher

  • Jávorszky Mária

    Hiába minden ajvékolás,mert a magyar parlamentben hamarosan elkezdődnek a kettős állampolgárságú képviselők kiiktatása. Mehettek karanténba, irány Tel-Aviv!

  • Puchert János

    Ami a beszédeket illeti kétségtelen a Bajnai-é volta legprofibb nem az a bajom Mesterházival amit mondott hanem az ahol mondta most ha egy alkalommal is de szövetséget kötöttek Rogánnal a neonácik ellen és a szövetségesre nem illik lönni. Ezt a beszédet elmondhatta volna a parlamentben is ott lett volna a helye, egyébként ebben az ügyben nincs helye az egymásra mutogatásnak hisz az egész parlament némán hallgatta amikor ez a féreg listázni akart. Bajnai azt mondta Nem az egymásra mutogatás ideje van hanem a nácikkal szemben mindenkivel össze kell fogni, de a hatalomért a Jobbikkal nem.

  • Jávorszky Mária

    Gyöngyösi Márton a magyar nemzet GYÖNGYSZEME!

  • Kettő hozzászólás részemről :
    1 : Vitya TERMÉSZETESEN halgatott . PEdig nagyon vártuk az állásfoglalását.
    2 : Valóban , Bajnai Gordon beszéde eléggé ” trükkös ” volt ! Nekem úgy tűnt nm nagyon volt volt leájulva a fasisztoid , félnáci Kisrogán prüntyőgésétől. Sőt 😀 :
    3 : Imre : húzz te a jó francba innét az ócska náci dumáddal , köszönöm.
    4 : Nicsak előkerült Dakoca is , a mérgezett szavú @arkeverők nagymestere.

  • Különben mi lenne Dakocca ha legalább EGYSZER ebben a nyamvatt életben személyeskedés helyett magához a cikkhez írnál hozzá ?
    Jaaa … hogy azt el sem olvasod ?
    Akkor meg miajóbánatnak jársz ide ??
    Netán nemhogycsak a személyeskedés a feladatod , amivel ideküldtek téged ?

  • Imre:
    Maga egy vérszomjas lealjasodott gyilkos-palánta.

  • Tüske Zsófia

    http://nol.hu/lap/allaspont/20121203-don-kanyar_2012

    még mielőtt valaki kikiáltaná Hitlert békeharcosnak.
    az ért ENNYIRE hülyének nézni a világot nem lehet.

  • Talalom:
    Csak azt nem értem hogy ez a mocsokos gondolkodású ” Imre ” miért önti ide a szentkoronarádió elnevezésű szennycsatorna undorító mocskát ?
    A -nemtudni miért- idejáró nácik ismerik maguktól is , a magunkfajta normális demokratákat meg egyáltalán nem érdekel az ilyen szellemi szemét.

  • javorszky

    te meg a ferge…

  • T.Jávorszky!……….Félretéve az innen-onnani feltételezéseket a tüntetésen kb:10-15 ezren voltak.Elmondták azt,hogy mennyi náci van Magyarországon milyen antiszemiták vagyunk stb.Nácik?Magyarországon sőt mi több sehol nincsenek mert ha lennének,lenne gestapó is.Olyan emberek vannak akik szélsőséges ,de nemzeti oldalt képviselik és ez a zsidók szerint bűn.Bezzeg Izraelbe ugyanez természetes.Összehordanak hetet havat csak,hogy minél nagyobb befolyást szerezzenek a politikában és egyben a hatalomban.Az emberek nagy százalékát nem érdekli az ilyen és hasonló felvonulások,de ha a hazájukat látják veszélybe egy idegen ország és kultúra álltal nem lennék a fel vonulók,de még a kormány helyében sem. Isten álld meg a Magyart és vesztét okozd mindnek ki ellene tör.

  • Tüske Zsófia:
    A helyzet az, hogy a világ márpedig annyira hülye, hogy bevette ezt a sok cionista dumát…
    És a tegnap is kivonultatok tüntetni saját magatok ellen, sok hülye, csak azért, mert Izraeli politikusok azt parancsolták a magyarországi politikus-bérenceiknek. Brüsszelben pontosan erre a nyomásra most nem lesz pl Karácsonyfa-állítás (hogy ne sértse a más „vallásúak” szemét… az nem baj, hogy a többségnek pontosan ez a cionista tett szúrja…) Ébredjetek már fel, sok konzumidióta, mindjárt rátokszakad a világ, és ti még mindig a tündérmeséiteket dédelgetitek!!!
    Hallgassátok meg ezt:
    http://www.youtube.com/watch?v=S8M0WJn_GsM
    Nagy igazságokat mond ki.

  • Geyza
    Megnyilvánulásod téged jellemez, de nem tehetsz arról, hogy ilyennek születtél… Olvasd el, mond el, melyik résszel nem értesz egyet, azután beszélünk, ha tudsz emberhez méltóan beszélni, vagy ha nem, ronthatod tőlem tovább a hozzád hasonlók színvonalát..! Ne csak fröcsköljön belőled a zsidó mentalitású gyűlölet, hanem az agyadat is használd..

  • Jávorszky Mária ön már orvosi eset!Forduljon minnél hamarább orvosához ill. gyógyszeréséhez mig nem lesz késő!űKérdezzem önt mit fog csinálni ha már ruhát kap!
    Szégyen hogy ilyen emberek egyáltaslában léteznek!

  • Kovács Éva
    Szerintem korrekt volt, amit mondott Mária.

    Azt hiszem, távozok erről az oldalról, hisz látom nem magyar szívek dobognak itt, hanem a már megszokott zsidó duma, hogy alaptalanul köhögünk, jajveszékelünk, fröcskölünk, és minden féle magyarázat elől kitérünk, meg sem próbálják megmagyarázni, hogy igazából mi is a bajuk a másik emberrel azon kívül, hogy sértik a zsidó (nem utolsósorban aljas)érdeket, bármit megengednek maguknak felhozván holokausztot (ami amúgy is vitatható), meg sem hallgatják, amit mások mondanak, mert „Izraellll…”. Azért nem érdekel többet ez az oldal, és az olvasói, mert látom, hogy nem is próbálják bár elhitetni azt, fenntartani azt a látszatot, hogy tényleg a magyar nemzet javát akarják, hanem egyenesen ellene működnek, és nincs mit tárgyaljak azzal, aki az én nemzetem ellen akar megnyilvánulni. Egyszóval lebukott az oldal, hogy egy újabb médium a zsidó cionizmus szolgálatában… Tehát megmutattátok magatokról azt, hogy pontosan az ellenkezőjét csináljátok, mint ami ellen harcoltok, vagyis összevissza vagytok, már ti sem tudjátok, hogy mit akartok… tipikus zsidó jajveszékelés, mint már említettem, mint már megszoktuk.

  • Kedves Éva! Képzelje el, hogy a Mária féle gondolkodás az jelenti ma Magyarországon az „igazi magyar” életérzést. De ez úgy is igaz ha kivetítjük a társadalmunk egészére. Az „igazi magyar” nem toleráns, gyűlülködik, mindig mást hibáztat saját sanyarú sorsáért, a múltba tekint, dolgozni azt nem szeret, de vágyódik a luxusra ezért inkább eladósodik a látszat kedvéért ahelyett, hogy változtatna gondolkodásán és nem az árkokat mélyítené tovább pluszban. A kereszténységet teljesen félreértelmezi, ájtatos, álságos és konok. Aki pedig nem tudja magáénak ezen „csodálatos” negatív tulajdonságokat, az csak hazaáruló és/vagy komcsi plusz zsidócigány lehet -szerintük.
    Mária folyamatosan ellentmondásba a Bibliával, Jézussal, a kereszténységgel az alapvető emberi normákkal és a legrosszabb, hogy saját magával is.

  • Azok a provokátor kommentálok pontosan elérik azt, amit akarnak: mindenkinek elborul az agya és ugrik akárhányszor valamit ideírnak. Ezeket nevezik troll-oknak, és azokból a kiabáló (nagybetűs), felháborodott reakciókból táplálkoznak. Ne dőljetek be nekik. Már írtam itt többször, just don’t argue with crazy. 🙂

    (Persze ha ez egyeseknek napi sportnak számit, trollokkal sehová se vezető vitákat folytatni, hát akkor nem szóltam semmit 😀 )

  • Jávorszky Mária

    Huncanada! Ne törje ennyire magát, még beleszakad.

  • Jávorszky Mária

    Topapó! Teljes mértékben egyetértek.
    Advent első vasárnapján,keresztény vallásunk nagy ünnepét semmibe véve,brutálisan megsértve nemzeti és vallási érzetünket,továbbá Magyarországon az egyetlen olyan országgyűlési pártot a Jobbikot, a magyar nemzet érdekeiért harcoló, s annak szuverenitásáért küzdő nemzetvédelmezőit vírusgazdának nevezte egy önagát szégyenletesen politikusnak csúfoló cionista génhulladék az agy mosott sárga csillagos hazug képmutatók, hisztérikus magyargyűlölők és hazaárulók gyülekezetében. Szégyenletes, hogy a XXl.századi Magyarországon egy ilyen ocsmány magyarellenes demonstrációt a nagy többséggel megválasztott Fidesz kormány megengedett,s támogatva azt közéjük állt.Ennek meglesz az eredménye.
    A sárga csillagos demonstrációt amelyet a zsidó vallás vezetői szerveztek meg, maguk után az anyaföldünkön hagyták hazánk zászlóit összetaposva!Erre nem lesz bocsánat! Mert amit tettek, azt most nem Izraelben, hanem országunk fővárosában tették keresztény vallásunk nagy ünnepén. S ha a Fidesz ezt szó nélkül hagyja, azt nemzetárulásnak kell nyilvánítani.
    Gyöngyösi Márton képviselő a nép akaratát fejezte ki, mely szerint idegen szívűek ne hozhassanak parlamenti döntéseket a magyar nemzet érdekében, mert mi nem bízunk meg bennük.Bizalmatlanságunkat alátámasztja Simon Peresz kijelentése: „felvásároltuk Magyarországot”…
    ADJON AZ ISTEN SZEBB JÖVŐT!

  • hulye javorszky

    figyelmen kivul hagyod, mert ostoba vagy, mint egy fadurung, hogy a parlament es mas kulcsfontossagu allasok is, tele vannak magyar-roman kettos allampolgarokkal!!! a te szofosasodnak akkor lenne ertelme, ha azokat is kitakaritanak mindenhonnan! mert ugye romania erdeke ritkan esik egybe a magyar erdekekkel…lasd trianon!
    szemet rasszista neonaci, remelem az altalad sokat emlegetett joisten szamonkeri az aljassagodat!

  • Kedves Mária, nem töröm magam hála Önnek! Beleszakadni meg végképp nem szakadok bele. Üdvözlettel,

  • Mária, milyen érdekes az én bátyám is jelen volt az eseményen, pedig közünk nincs a zsidókhoz. De miért is kellene azonosítani minden egyes tiltakozót a zsidókkal, Izraellel? A fejlődés egyetlen igaz útja a tolerancia, a megbékélés, a gyűlölet elleni felszólalás és tiltakozás. Ha nem szabunk gátat ennek a pöcegödör szagú mentalitásnak ami odahaza egyre jobban kibontakozik, akkor -van még hová súlyedni- a mocsárba vész teljesen Országunk, nemzetünk. Ön és az Önhöz hasonló labilis gondolkodásúak éppen erre felé viszik országunkat. Tudom, hogy maga a jú irányt látja, de hát az eredmények több forrásból is ismertek. Ez nem jó irány. Maga is jobban tenné, ha nem a feszültséget gerjesztené a zsidózásával és az inkompetens -minden alapot nélkülöző- hozzászólásaival. Próbálja ki legalább egy napra, biztos, hogy lélekmelengető lesz jó emberré válnia. Csak azt kérem, hogy viselkedjen a Szent Biblia írásai szerint, legyen egy napra igazi keresztény, okés? Ne csak szóban cselekedjen ahogy szeretett kormánya, és a szélsőjobb. Olyan nagy kérés ez, ha már Ön keresztény elbernek tartja magát??

  • Így van Mária! Adjon az Isten szebb jövőt ..Azoknak akik az Ő mércéje szerint élnek, Ők meg is kapják. Ön meg csak mondogassa és várja a csodát. Isten igazsága egyszerűen tökéletes!

  • Jávorszky: adjon neked az Isten olyan szebb jövőt, amilyet kaptak azok, akik ezzel a köszöntéssel éltek a múltban.

  • elnézést: huncanadának ez nem szól, kérlek, moderátor, légy szíves töröld a nevét a posztomból.

  • Jávorszky Mária

    Huncanada,már figyelmeztettem, ne törje magát,még beleszakad.

  • Hát most szójjál hozzá Náci Imrus.
    Ilyen vagyok . Ha nem teccik lehet mást olvasni.
    Rohatt gyilkos-palánta.

  • Kedves IMRE!
    Kerlek,ne tavozz el innen.Tudom, hogy nem valami epuletes olvasmany ez a lap, de mi csak egy nev alatt irunk ide,szemben a balkezesekkel, akik Isten tudja, hany nev alatt irnak, remelve, hogy tobbnek latszanak.
    Nekem is neha forog a gyomrom,de szukseg van tudatni veluk, hogy vannak SOKAN mas velemenyen mint ok.Vannak, akiknek nem a gyuloletkeltes a fo celjuk,mert ok ezt teszik.Probalnak minden eszkozzel polgarhaborut gerjeszteni, amit mar tobbszor is megfogalmaztak.Csak ha rakerdez az ember, akkor tagadjak, sot azt mondjak, hogy
    mi csinaljuk.
    Tobbek kozt ezert is kerlek, hogy maradj.Egyebbkent is szukseg van a jozanabb szora.
    Udv.JIMBO

  • Jimbo! Dakota! Jávorszky! Adjon az Isten erőt,egészséget a további kommenteléshez.Elegemvan abból,hogy kis mitugrász k…ök elmagyarázzák Nekem ,hogy ki a magyar.Csodálkoznak azon,hogy miért utálja őket 138 ország. Hát ezért amit csinálnak

  • Mária kedves! Ha beakadt a tű a lemezjátszóba akkor akassza ki és indítsa újra, hátha beleakad egy olyan barázdába ahol a józan ész szerinti hozzászólásai leledzenek, már ha van ilyen. Én tudom, hogy képes rá, akasztgassa annak a lemezjátszónak tűjét, hátha…! Csak nehogy megint az előző tartalomra leljen, mert higgye el nem töröm magam! Maradok tisztelettel kedves Úrhölgy!

  • Tisztelt Topapó! Hogy adjon az Isten erőt egészséget olyanoknak akik fittyet hánynak magára Istenre? Hogy? Nem gondolja, hogy lehetetlen kíván? Ez így nem fog összejönni, bármennyire is szeretném én magam is a jó egészséget és erőt mindenkinek. Kérni lehet, de tenni is kell érte, hogy ez így legyen. Egyébként nekünk is elegünk van abból, hogy pont Önök oldaláról mondják meg, hogy ki a „nem magyar”, ki a hazaáruló, ergó épp Önök definiálják ezzel a kizárással azt, hogy ki is a magyar. Üdvözlettel,

  • Kedves Topapó, megértelek, hogy hányingered van néha az itteni nagy demokraták kommentjeitől, de legalább egyértelműen látszik, hogy mi az ő értékrendjük.
    Jó egészséget kívánok Neked.
    Tisztelettel
    dakota

  • Egyszer is nekem büdös, hogy kanadai emigránsok magyarázzák meg, hogy mi a hazaszeretet.
    Továbbá amit ír JIMBO, egyetértenék, de pont az a bajom, hogy rájöttem, hogy nem az igazság keresése a cél, hanem az Izraeli érdek érvényesítése. EZÉRT távozok az oldalról.
    A letaposott magyar zászlók a tüntetés után árulkodtak róluk, és az, hogy eddig a nemzetért nem tudtak összefogni, csak az „Izrael mindenek előtt” jelszavak mentén…
    Itt van zárásnak egy összeállítás, talán sok mindent megmagyaráz:

  • Imre!Szervezzen egy találkozót legyenszives Jávorszky Máriával az orvosuknál!Egyszer már elköszönt,hogy elhagyja az oldalt,miért nem tette meg?Látja még az igéretét sem tudja betartani!Ez jellemző magukra!Hiába rakta fel ide a ECHOtv adását,én ilyen mélyre nem süllyedek le hogy ilyen adót nézzek!Ugy láttom hogy önök ezeken a tv-en világosodnak fel!Csak sajnálni tudom magukat!

  • Imre

    a kanadai emigransok nagy tobbsege lenyegesen tanultabb, mint te es dakota tarsaid, igy minden erkolcsi alapjuk megvan arra, hogy barmiben velemenyt nyilvanitsanak, ez engedelyedtol es nemtetszesedtol fuggetlen…amit tehetsz, eltakarodsz innen es joedesanyad kertibudi falan felejtett, elsargult noklapja kalendariumara firkalod a baromsagaidat EZTAN!

  • Természetesen nem beszélek minden kanadai magyar nevében, de nekem a hazaszeretet a következőket NEM jelenti:

    -NEM jelenti azt: hogy kikiáltom hogy „mi vagyunk A legjobbak”, felsöbbrendüek, hogy „mi találtunk ki mindent az égadta világon” (a spanyol viasztól egészen hogy a születendő angol trónörökös 1/89%-ban vagy micsoda, magyar).

    -NEM jelenti azt: hogy lenézem a más kultúrákat, főleg nem a azokat akik magyar területen élnek, akár a magyar határokon belül, akár a trianoni-előtti határokon belül. Még most is, a mostani határokon belül élnek kisebbségek, nem csak romák meg zsidók, hanem szlovákok (tótok), románok, svábok, szerbek, örmények (OK ők inkább Erdélyben). Több száz éve élnek ott köztünk! És csak gazdagítják a kultúránkat (csak gondoljunk a Busójárásra, pld)

    Magyarország, Trianon elött és utána is egy multikulturális ország volt. El kellene már fogadni.

    -De büszke azokra a magyarokra, akik teljesítettek, akár a tudományba, akár a művészetben vagy a sportba és ez azokra is vonatkozik, akik „csak” magyar állampolgárok….. illetve magyar származásúak, mint pld magyar származású amerikai olimpiai aranyérmesek.

    Nagyon sok magyarországi magyar barátom mondta hogy csak akkor jött rá arra hogy mi az hogy magyarság amikor külföldre ment tanulni vagy dolgozni. Ezért úgy gondolom, talán azoknál tudatosabb az, hogy mi az hogy hazaszeretet vagy magyarság, aki külföldön él (és most nem a nosztalgiás giccs parádéra gondolok).

    Az, hogy vannak rasszista külföldi magyarok…..lásd az első kijelentésem. Nem vagyunk egyformák, az biztos.

    Van amire, akikre büszkék lehetünk, és van amikor/akikre nem, és van amikor a kormányt kritizálni muszáj, ha jót akarunk az országnak.

    Ja, és én kettös-állampolgár vagyok 🙂

  • Kedves Imre! Mikor volt olyan, hogy Izrael érdekében összefogás született Magyarországon? Azért mert Vona igy fogalmazott, azért még el lehet gondolkodni rajta, hogy mekkora baromságot beszél(nek). Ha a pár nappal ezelőtti rendezvényre gondol akkor eme mondatban csak két hiba van. Nem történt semmilyen összefogás és főleg nem Izrael érdekében, de hát ezt Ön is pontosan tudja. üdvözlettel,

  • Kedves Kanadai!Egyetértek az irásával.Köszönöm.

  • Sajnos ismét azt látom, hogy hülyével is tele van ez az oldal, nem csak rossz szándékú emberekkel… Még mindig nem tudtok érvelni, csak köpködni, ahogy azt a zsidóktól megszoktuk…

    Kovács Éva, néha pedig nem ártana annyira „lesüllyedni”, hogy a csőlátását félretegye, és elolvassa, hogy mások mit írnak, én is azért olvasom az önök agymosását, mert kíváncsi vagyok, hogy hogyan látják Önök VALÓJÁBAN a világot, és a kérdést, ellentétben Önnel…

    Nyilas Misi
    A kanadai emigránsokról sem vagyok biztos, hogy tudod, melyik milyen művelt (ráadásul nem is műveltségfüggő a kérdés) nem hogy rólam, tehát ez kapufa. Továbbá nem az én engedélyemtől függ, hanem az emberi logika törvényeitől.

    Kanadai.
    Nem mondta senki, hogy mi vagyunk a legjobban… rajtatok kívül…
    Senki nem néz le senkit, ellentétbe a zsidókkal, aki -kezdjük megint a szokásos süket dumát- választott népnek tekintik magukat és a történelem folyamán eddig minden nép hülye volt, ellenség volt Babilóniától kezdve Egyiptomon keresztül az egész Közel-kelet, sőt az egész világ gonosz volt (vagy én vagyok hülye, vagy az egész világ, mi?) Ma is pont ezzel a gőgösséggel beszélnek másokről, mint ahogy önök is most velem… Tehát még egy kapufa.
    Az más kérdés, hogy nem szeretném, hogy az én országom úgy járjon, mint mondjuk Palesztina, mert amíg a zsidó kiutál téged Izraelből, mert az zsidó föld, addig jajveszékelve rohan unióhoz, mindenkihez, hogy neki a körmére ütöttek a magyarok Magyarországon, hogy nem szabad azért éppen mindent.
    Aki annyira rájön, hogy milyen szép a hazája, az hazajön, de legalább támogatja szülőfaluját-városát, országát és nem csak elmondja az itthoniaknak, mert menő, oszt „kapjátok be a porfészek országotokat”…

    huncanada
    Tegnapelőtt (például). Ennyire ne legyen már vak! Hát nem szegény zsidókról beszéltek egész nap? Nem Tel Avivból érkezett a politikus rétegtől a „parancs”, hogy a Jobbikot ki kell csinálni, mert túl idegesítő kezd lenni számukra, mert meg merték kérdezni, hogy kinek van izraeli állampolgársága (Izraelben asszem egyenesen nem is lehetsz akármilyen politikus, ha más állampolgárságod van)? Továbbá az összeállításban nagyon világosan el van magyarázva, hogy ez az egész miről szólott. A szegény, háttérbeszorított zsidó közösségért, aki csak a világ 90%-át uralta le (az önök agyát is beleértve) össze tud állni felső parancsra a nagy csapat, csak épp azért nem, hogy a magyar érdeket képviseljék, és megoldják a problémákat. (Valamelyik -asszem MPSZ-s politikus elszólta magát, hogy fontosabb ügy a zsidó kisebbség ügye ma MAGYARORSZÁGON, mint az, hogy kiderüljön, és megoldódjon az a kérdés, hogy ki miatt ment tönkre az ország, és hogy ezt hogyan lehetne helyrehozni…)

    Az oldalt ígéretemhez híven el is hagyom majd, de nem hagyhattam reakció nélkül a sok félrebeszélést, és csőlátást, és azt, hogy eszük ágában sem áll elolvasni valamit, ami másképp közelíti meg a témát, mint ahogy nagy kényelmesen Önök megszokták a proli hétköznapjaikban!

  • Tisztelt Imre! Végre valaki aki értelmesen is tud beszélgetni az Önök oldaláról. Ez jelen esetben az Ön személye. Ne hagyja el az oldalt. Tudja a szavakkal nagyon vigyázni kell. Ha ilyet ír -mégha idézőjelbe is teszi, hogy Tel Aviv-ból érkezett a „parancs” akkor azt alá is kellene támasztani, nem csak az únos-úntalanig az Önökbe ágyazott kliséket ismételgetni. Alap nélkül építkezni veszélyes és felelőtlenség. Az, hogy egy parlamenti párt képviselője olyat mond, hogy a kettős állampolgárokat kívánja összeírni, azon belül is leginkább az izraeli-magyar kettős állampolgárokat az kvázi kirekesztő és elfogadhatatlan egy modernkori európai demokráciában. Vagy nem Önök, illetve mi szavaztuk meg az európai demokrácia útját anno egy népszavazással? Nem mi akartunk tartozni egy olyan tömbbe, ahol vannak kötelezettségek, hiszen a mai korunkban egy ilyen kis ország kis számú lakossága képtelen egyedül fentartani magát és gazdaságát. Az EU hozzávetőleges 3-4 szeresét fizeti vissza Magyarországnak, mint amennyit Magyarország befizet oda, sőt tovább menvén 2011-ben Magyarországgal volt legbőkezűbb az EU a bruttó nemzeti jövedelmek arányában. Hogy hova tűnik el az a sok pénz akkor? Hát tessék megkérdezni a mindenkori magyar kormányt aki kezeli ezeket a pénzeket és felügyeli az elosztását. MAGYAR kormányról beszélek.. Ja, hogy a befolyásos politikai elit inkább „szélsőjobbos” taktikát húzza elő és ráfogja a fantom ellenségre a zsidókra? Ezt könnyen megemészti a magyar hiszen úgy is szeret másokat hibáztatni, ez jó taktika. Legyen a bűnbak az EU minden nyomorúságunkért, és a zsidók. Ez jó lesz az embereknek, legalább addig is elvannak foglalva amíg ellopjuk az összes pénzüket a magánnyugdíjaktól kezdve, a MOL részvények drága vásárlásán át -ami jelenleg 20 százalék közeli bukóban van. Azt hazudták, hogy az előző kormány eltőzsdézte a manyup megtakarításokat ami egy óriási hazugság és csúsztatás, de ha a Fidesz csinálja az adófizetők pénzével ráadásul igazolhatóan rossz vásárlással, azzal senkinek az ég világon nincs gondja. Ezekkel kellene foglalkozni, gondolkodni kellene és nem a hülye politikusok által az emberek szájába adott mondatokat ismételgetni.
    A zsidók egyébként nem hülyék, főleg nem gazdaságilag. A pézügyekben pedig van egy jó taktika. Tartsd a pénzed egy harmadát ingatlanban, másik harmadát aranyban és a maradék harmadát készpénzben. Bármelyik harmad csökkene akkor a másik kettő kiegészíti azt így soha nem kerülsz negatívba. Ha a zsidók kezében lennének fontos kormányzati és gazdasági pozíciók higgye el nem a pöcegödörbe tanyázna Magyarország, de hát nem Ők irányítanak itt semmit, nekik nem kell egy eladósodott romhalmaz ennél azért sokkal dörzsöltebbek. Vagy Ön tud konkrét példát, hogy a zsidók, és főleg Izrael hogyan és miképp élősködnek hazánkon? Nem, a pénzünket nem Ők nyúlják le hanem a most hatalmon lévő politikai elit, de nem is ám szemérmesen. Egyébként milyen nemzetpolitikai kockázatot jelent egy zsidó/izraeli – magyar kettős állampolgár? Hogy kell ezt érteni?
    Üdvözlettel,

  • Hat igen IMRE!
    Ez a szintiszta igazsag.Nem olvasnak semmit,nem fogadnak el semmit,csak a sajat elkepzeleseiket.Es kikialtjak magukat muvelt, inteligens tarsasagnak. Mintha ok talalatak volna ki az inteligenciat.Kozben olyan szuklato
    koruek,hogy mar biztos faj is nekik.Pedig mindenki tudja, hogy az egyoldalu etkezes is skorbutot okoz.Ez vonatkozik a szellemi „etkezesre” is.Az ellenfel(szerintuk, ellenseg)ismerete nelkul mondanak iteletet
    afolott.
    Meghogy nem allnak ki Izrael mellett!!!!? Ugyan kerem…
    Ez az egesz lap arrol szol.Meg a ciganyok sem szerepelnek a musorukban annyit, mint a zsidok.Persze, ha nem tuloznak el annyira,meg lenne olyan is aki egyetert veluk.De mindig tul lonek a celon,ami, enyhenszolva,hiteltelenne teszi oket.
    Udv. JIMBO

  • Mivel nincs meg cikk Vonanak az izraeli nagykovethez cimzett nyilt levelerol, csak ide tudom a most irt kepzelt valaszlevelet posztolni. Kerem osszak meg ha tetszik Facebook oldalukon.

    http://index.hu/belfold/2012/12/07/vona_ravasz_levelet_irt_az_izraeli_kovetnek/