Valódi ünnepnap a valódi közszolgálatért!

2013 január 18 12:08 du.34 hozzászólás

Orbán médiatörvénye (is) erőteljesen megingatta a magyar demokráciát. Az állam egyértelműen ellenőrzést gyakorol a vélemények fölött. Gyakorlatilag kivégezték a sajtó szabadságát Magyarországon. Széles ellenőrzést fejtenek ki a tájékoztatási eszközök fölött, nem riadnak vissza a cenzúrától, ha a közölni kívánt tartalom ellentétben áll az érdekükkel. Az ellenzéki médiumokat gazdaságilag elgyengítették, kivéreztették, s ez a nagy részük a teljes megszűnéséhez vezetett.

Csillag Ádám rendező-operatőr egyedül, anyagi segítség nélkül tulajdonképpen nem tesz mást, mint megszállottan, különös érzékenységgel küzd, és mutat rá a társadalmi igazságtalanságokat érintő kérdésekre, az 1930-as éveket idéző rémálmainkra: a romaellenességre az antiszemitizmusra és a korporativista, tekintélyelvű Magyarországra, a társadalmi és erkölcsi értelemben vett embertelen jelenre.

Csillag Ádám / Fotó: Gergely Bea

Mindenütt ott van, ahol alapvető emberi szabadságot sért, akár a kormány, akár mások. Energiát és időt nem kímélve minden kormányellenes tüntetést és demonstrációt folyamatosan és fáradhatatlanul rögzít. Csillag Ádám videós dokumentumai a mai Magyarország hiteles kortörténeti fontosságú felvételek.

Szegvári Katalin és Orosz József újságírók Alternatív Pulitzer-díjra javasolták Csillag Ádámot. Tették azért, hogy felhívják az emberek figyelmét Csillag Ádám rendkívül fontos és hiánypótló tevékenységére. Egyúttal lehetősége nyílt erkölcsileg és anyagilag elismerésben részesítenie a hitében és erejében már-már megfogyatkozó Csillag Ádámot mindazoknak, akik nagyra értékelik a rendező-operaőr munkáját. A szervezők a Facebookon „Csillag Ádám Alternatív Pulitzer-díja Csoport” elnevezésű oldalt nyitottak, ahol a rendező-operatőrt számos barátja és a munkáját elismerő civil lelkesen támogatott!

Csillag Ádám díjátadásán – Fotó: Gergely Bea

2013. január 15-én a Politikatörténeti Intézetben került sor a díj átadására. Az oklevelet Pápai Gábor, a Népszava karikaturistája készítette, és Ragályi Elemér, Kossuth- és Balázs Béla-díjas rendező-operatőr, Csillag Ádám mestere adta át. Az Alternatív Pulitzer-díj elismeréssel pénzjutalom is járt. Sándor Erzsi újságíró, szerkesztő-riporter elegáns és könnyed műsorvezetése, a fellépő művészek: Bíró Kriszta, Fodor Tamás, Gerendás Péter, Juhász Tamás és zenekara, Kováts Kriszta, Kútvölgyi Erzsébet és a Szabadságkórus produkciója is emelte az ünnepség fényét.

Csillag Ádám díjátadóján / Fotó: Gergely Bea

Őszintén gratulálok Csillag Ádámnak, és ahogy Ragályi Elemér biztatta Ádámot: „Hajrá, Csillag! Hajrá, Ádám! Legyél púp a rendszer hátán!”

Kováts Kriszta és a Szabadságkórus – Fotó: Gergely Bea

Csillag Ádám filmjei megtalálhatók az interneten: http://filmcsillag.net/

Garai-Édler Eszter

34 hozzászólás

  • IGEN!

  • Köszönöm az irást.

  • Jávorszky Mária

    Kovács Éva! ” Köszönöm az irást.” És az írást?

  • Garai-Édler Eszter

    Kedves Éva! Köszönöm, hogy elolvasta!

    J. Mária, idegennyelvű billentyűzeten bonyolult megtalálni, az amerikain nincs is hosszú „í” betű. Nem lehet, hogy ez lehet az oka, hogy nem hosszú „í” betűvel íródott az ƒ„írást” szó?

  • Garai-Édler Eszter
    2013 január 18
    5:54 du.

    Nem Esztike, Máriának igaza van, Évike egyszerűen nem tud helyesen írni, helyrajztól teljesen függetlenül.
    Viszont bólogatni remekül sikerült még eddig mindig neki :))))

  • Puchert János

    Ádám valóban megérdemelte a díjat, nekem különösen az az egyperces tetszett amikor egy ablakból három csecsemő integet a tüntető diákoknak, a Jávorszky a szövegbe nem tudott belekötni hát megtalálta ezt az ékezet hibát Ő már ilyen javíthatatlan

  • Kedves Garai-Édler Eszter!Köszönöm hogy megvédett,de egy beteg elmével nincs mit vitatkozni!Jávorszky mi be belekötni akkor a helyesírásba,ez legyen a legkevesebb,mert ha másba akkor elszakad a cérna nála és kitörik belőle a náci,raszsista énje!

  • Köszönjük Jávorszkynak a kiegészítést, megint nem a cikkhez sikerült hozzászólni.
    Egyenlőre Magyarországon a Jávorszkyk vannak többségben, és sajnos a Csillag Ádámok kisebbségben.
    Szerintem a legtöbben nem is tudják, hogy milyen hendikeppel dolgozik Csillag Ádám, ami még nagyszerűbbé teszi tevékenységét.
    Őt orbánéknak nem kellett visszavezetniük a munka világába, magától csinálja.Ott van mindenütt, magam is láttam többször.
    Gratulálok neki és köszönjük!

  • Garai-Édler Eszter

    Jávorszky Mária! Az írás szót még mindig hosszú „í” betűvel írjuk, és úgy látom ezt Kovács Éva is jól tudja, remélem megnyugtatta! 🙂

  • Jávorszky Mária

    Kovács Éva, t nagyon hülye, felőlem akár -q-betűvel is írhatod
    he….

  • Javorszky

    te fel roman, fel muvelt forditott haromszogfeju, vitaminhianyos retardalt, ne itt fontoskodjal az ekezetekkel, mikor mindenki tudja, milyen foldsotet gyoker vagy…lapozgasd a sirkokeszito kisiparosok kepes brossurait INKABB!

  • Garai-Édler Eszter
    2013 január 19
    8:47 de.
    egy próbanácira nem kellene ennyi energiát vesztegetned.
    argumentum ad hominem.
    majd csak megtanulja a jelentését.

  • Garai-Édler Eszter

    Én nem tudom, hogy ki ez a Jávorszky Mária, éppen ezért nem értettem a gonoszkodó bejegyzését. Azt hittem személyesen tőle fogok választ kapni. Nos persze, ha egy ember nem átall ilyen kicsinyes primitív megjegyzést beírni csak azért, hogy sértegessen valakit, ez már önmagában is árulkodó.

    Mindenesetre csak emlékeztetni szeretném a Jávorszky Máriát arra, hogy a Fidesz által kinevezett plagipali, azaz Schmitt Pál Köztársasági Elnök önkezével vetett véget a magyar helyesírásnak: „Álamfő”. Schmitt Pál gyöngybetű kézírásával sikerült ezt így leírnia. Ez még a klaviatúra billentyűzetének elütésére sem fogható. Pedig az államfő (vagy mostantól álamfő) elnöki programjának egyik leghangsúlyosabb eleme a magyar nyelv védelme és művelése volt. Aggódott nyelvi állapotaink romlása miatt és rendszeresen felemelte a szavát ugyanakkor az egész működése alatt durva nyelvi hibákat vétett, minden közleménye hemzsegett a hibáktól.

    Jávorszky Mária, helyesírási továbbképzésre Schmitt Pál-t és az egész hivatalát nem javasolta véletlenül? Vagy csak a hosszú és rövid ékezetek helytelen használata miatt ragad klaviatúrát?

  • Jávorszky Mária

    És miután az Éva a-q-betűvel helyettesíti az – í- betűt az -írás-szócskában,akkor már írja elé az -el-szócskát is, így egy hírhedt politikus még hírhedtebb jelszavára emlékeztető szócskát kapunk.
    he…. elkúrtátok!

  • Jávorszky Mária ön menthetetlen,s megkérem a névjegyét ne osztogassa azt tartsa meg magának,hiszen az szükséges ,ettől ismerik meg az ember jellemét,viselkedését,ész járását,de sorolhatnám a végtelenségig,de kár lenne!a névjegyével amit itt másnak is szeretne osztogatni ,tömören megfogalmazta magát!A többieknek köszönöm,de igazza van Istvánnak egy beteg elmére kár időt pocsékolni.főleg akkor ha ő sem foglalkozik !

  • Jávorszky Mária

    Ille István, január 19.3:25 du.

    Tu quoque !
    Argumentum ad hominem – nem vádolhat ezzel senkit az olyan ember, aki maga is azt teszi, sőt annak kifejezetten kezdeményezője!
    Vagy talán nem látja az erdőtől a fát?

  • Jávorszky Mária

    Nyilas Mihály 2013 január 19.3:00 du.
    Vedd mán fel azt a micsodát a fejed búbjára, oszt irány-
    vivá telávivá!

  • Jávorszky Mária

    Csak a hozzám szólóknak válaszoltam,ezért ne vádoljon engem senki azzal, hogy a témához nem szóltam,de szólhattam is vóna ha hagyták vóna!
    Na látja Éva milyen galibát tud okozni a szerencsétlenül leírt kis -i- betűje?

  • Jávorszky Mária

    antifüle 2013 január 19.4:37 de.
    Majdnem kihagytam és mivel illik válaszolni a hozzám szólónak.
    …”dolgozik Csillag Ádám”…sietett helyesbíteni a szerző bakiját- a …”tulajdonképpen nem tesz mást”…ez szép volt.
    he…
    „Egyenlőre Magyarországon a Jávorszkyk vannak többségben, és sajnos a Csillag Ádámok kisebbségben.”
    Ez rendben is lenne így,csak egy hibája van,az -és-elé itt vesszőt nem kéne kitennie.

  • Garai-Édler Eszter

    Jávorszky Mária, Schmitt Pál Köztársasági Elnöknek miért nem tartott magyar nyelvi kurzust? Végtére is az ország Köztársasági Elnöke volt, aki az egész ország előtt égette magát, mint Reichstag! Milliószor durva, elemi helyesírási hibákat vétett Schmitt és hivatala. Itt egy mezei hozzászóló ékezetével szórakozik? Miért itt, egy cikk hozzászólójától várja el a tökéletes helyesírást, amikor a főméltóságos urak sem tudnak helyesen írni? „Álamfő” ez nem durva egy Köztársasági Elnöktől? Ez ám a szégyen, és nem a rövid i betű! Menjen és tanítsa meg őket helyesen írni, és ne itt gonoszkodjon.

    A baki pediglen az, hogy tényleg értelmetlen beteg emberekkel foglalkozni, ehhez nekem nincs diplomám.

  • Kovács Éva
    2013 január 20
    3:19 de.

    Évike drága! Megtenné, hogy ezt leírja magyarul is? 🙂

  • Kedves Eszter!Mivel a legtöbb hozzászóló tényeket közöl a Jávorszky félék már nem tudnak másba belekötni.Elnézést kérek ha egy-két hibát ejtek,de nem is nagyon láttok/cukros vagyok/ ill.nem is volt sohasem az erősségem.Azért szarvas hibákat nem ejtek?Dakota amennyiben nem érti amit leírtam,akkor megkérem forditsa le ahogy magának tetszik ,mert ehez maga nagyon ért!

  • Felvinczy Károly

    A szerzö minden írásából sugárzik a gyülölet mindennel szemben, ami magyar. Miért nem vándorol ki az öshazájába? Vagy ezek tényleg megpróbálnak minket kitúrni országunkból? És ilyen hozzáállással felháborodva csodálkoznak, hogy utálják öket? addig provokálnak, amíg elcsattan egy pofon, aztán nyüszítenek, hogy antiszemitizmus… !!!

  • Garai-Édler Eszter

    Felvinczy Károly! Mire gondolt, csak nem arra, hogy a szerző nem magyar? Vagy az Ural délnyugati oldalára vádoroljak ki? Mint őshazát ugyan ezt ma vitatják, de egy időben éltek ott magyarok ez kétségteéen. Létezéséről Julianus barát tudósított 1236-ban. Őt megerősítette Giovanni da Pian del Carpine is. Tehát oda küld? Hova menjek? Ja és kik utálnak és kit? Segítene?

  • Garai-Édler Eszter
    2013 február 4
    6:40 du.
    Kedves Eszter!
    Ne törődj vele! Sugárzik belőle a gyűlölet, ő másra gondol!
    Arra, amit ezek a hátulrólbátor agyonmagyarok szoktak hangoztatni!
    Nekik senki nem magyar, aki másként gondolkodik, érez, mint ők, – csak ők az igaziak!
    Más mindenki takarodjon!

  • Jávorszky Mária
    2013 január 20
    5:53 de.
    Mucuska!
    Nálunk – Magyarországon – ez így hangzik:
    Nem látja a fától az erdőt!
    http://kozmondasokszolasok.hu/kozmondas-szolas/nem-latja-a-fatol-az-erdot
    Van még mit tanulnod, h magyarnak látszódjál! Mert magyarul tudsz, attól …
    De nem leszel! 😛

  • Jávorszky Mária

    Gere, jó hülyének lenni?

  • Kovács Éva
    2013 január 21
    9:05 de.

    „nem is volt sohasem az erősségem”

    Tényleg nem volt az, Évike. Egyszerűen nem tudsz magyarul, ez az igazság. De sebaj, majd Esztike lefordítja, hogy mit szerettél volna mondani.

  • Gere Gábor
    2013 február 5
    3:45 du.

    gere, te ritka undorító vagy ezzel a mucikázással, csak nem tudsz róla. Gondoltam, szólok:)

  • Jávorszky Mária
    2013 február 5
    5:34 du.
    Mucus!
    Azt neked kell tudnod, hisz ez a mentális állapotod!
    Ne tegyél fel kérdést magadról!
    A válasz „benned” van! 😛

  • dakota
    2013 február 5
    8:01 du.
    Cuncimókus!
    Köszönöm, de remélem nem baj, ha nem veszlek figyelembe?
    Mint, ha itt sem lennél! 😛

  • Grat Csillag Ádámnak!
    Kívánom, h ne hátráljon meg, mutassa csak be a mai állapotokat!
    Reméljük, mikor végre ez a hatalom kimúlik, csak lidérc-álmainkban jönnek elő!
    Vagy akkor sem!
    Tűnjenek el örökre!