Antiszemitizmus, mint alapértelmezett állapot a magyar jobboldalon

2013 június 1 10:22 du.118 hozzászólás

A kiterjedt nyugat- és piacellenességén kívül a magyar jobboldalon mindent és csaknem mindenkit átható antiszemitizmus az a karakterisztika, mely leginkább szétválasztja a magyarországi jobboldalit a mindezt elutasító kanadai, amerikai és brit eszmetársaitól. A héten Tormay Cécile-ről, a magyar irodalmi világ egyik legdurvább antiszemitájáról döntöttek úgy a budapesti közgyűlés fideszes képviselői, hogy közteret neveznek el róla a II. kerületben. És – mint, ahogy a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége jegyzi tiltakozó közleményében – teszi ezt a jobboldali kormánypárt az első zsidó törvények 75-ik évfordulóján. Ennél már csak az lenne ízléstelenebb a magyar konzervatívok részéről, ha nem a II. kerületben, hanem Újlipótvárosban, vagy a Dohány utca környékén, a tömegsírokban eltemetett holokauszt áldozatai fölött tennék ugyanezt.

Zsidógyűlölő jobboldali magyarok szobrot állítottak 2012-ben Budapesten az elvadult antiszemitizmáról ismert Tormay Cécile-nek.

A zsidógyűlölő magyar jobboldal szobrot állított 2012-ben Budapesten az elvadult antiszemitizmusáról ismert Tormay Cécile-nek.

Miután a Fővárosi Közgyűlés döntést hozott az ügyben, Tarlós István polgármester jelezte, hogy talán mégis érdemes lenne átgondolni a lépést és ennek keretében jelezte, hogy kikéri a Magyar Tudományos Akadémia szakmai állásfoglalását. De ameddig Tarlós türelmesen kivárja az MTA véleményét, ajánlanám neki előzetes olvasásként Gerlóczy Márton író által készített idézet-lajstromot, mely eléggé egyértelmű képet fest arról, hogy a magyar jobboldal egyik kedvelt írója és műfordítója mit gondolt a magyar zsidóságról.

Tormay tehát – többek között – a következő mondatokkal definiálja a zsidókat:

„Kaftános, vérszomjas, éhes piócahad…”

„Közönséges húsos arcú, gonosz szemű, furcsa hunyorgású…”

„Nemcsak országrablást, de lélekrablást is folytatók…”

„Hitvány, gyáva burzsoá csőcselék…”

„Fajának egész destruktív dühével bomlasztók…”

„Külseje lárvát vesz föl…”

„Szörnyű lueszes arccal mosolyog…”

Tormay szerint a zsidók vérszomjas, vérszívó szörnyetegek. Gondolatait egy-két évtized, helyenként egy-két évvel a holokauszt előtt vetett papírra. Éppen ezért joggal kérdezhetjük: Tormay felvetései vajon mennyiben járultak hozzá ahhoz, hogy – alig néhány kivétellel – a nem zsidó magyarok három módon reagáltak a körülöttük zajló népírtásra:

1) Tettlegesen résztvettek abban,

2) Közömbösséggel figyelték szomszédjaik és régi ismerőseik deportációját,

3) Kirabolták az elhurcolt zsidók lakásait, elfoglalták azokat és ezzel számukra a genocídium komoly anyagi haszonnal járt.

Tormay Cécile egy olyan társadalom és nemzet produktuma, melyben helyenként nyíltan, máskor pedig lehúzott redőnyök mögött folyt a legvadabb, a legdurvább, az etnikai tisztogatást szorgalmazó zsidóellenesség.  A mai Fidesz és mai magyar konzervatívok pedig sokszor dacosan és büszkén, máskor pedig belső köreikben, egymásra mosolyogva szívják magukba pukkadásig a Tormay Cécile, Nyirő József, Prohászka Ottokár és még számos ikonikus „keresztény-konzervatív” személy antiszemitizmusát.

Prohászka magasztalása és Nyirő kormány-által szankcionált újratemetése után kissé hamisan cseng amikor Tarlós eljátsza az árnyalt politikust az által, hogy az MTA-től kér állásfoglalást, miután eszmetársai közteret neveznek el a magyar antiszemitizmus egyik elvadult, emberiségéből kivetkőzött képviselőjéről. Ugyanis van egy pont, amikor nem számít, hogy milyen szépen fordított, vagy milyen meghatóan írt valaki, aki „vérszomjas éhes piócahadnak” nevez egy egész népcsoportot.

Igazán azért írok a Tormay-ügyről pont most, mert éppen ma délután hallgattam Bede-Fazekas Zsolt torontói magyar rádiós műsorát. Tizenötperces jegyzete elsősorban arról szólt, hogy családja 95 százalékos arányban konzervatív és most éppen renitens (baloldali) unókatestvérével folytatott politikai vitáját osztotta meg hallgatóival. Azon felül, hogy igencsak ritkaság egy ennyire homogén magyar család, felfigyeltem arra is, hogy Bede Fazekas Zsolt „agyrémnek” nevezte egyik korábbi cikkemet, melyben éppen a magyar jobboldalon elterjedt antiszemitizmusról írtam. Talán nem tetszettek volna közösséget vállalni vállalhatatlan személyekkel és eszmékkel, és akkor bizonyára úgy, mint ahogy a kanadai jobboldalt sem éri az antiszemitizmus vádja, a magyar konzervatívoknak sem kéne aktívan bizonyítani, hogy ők nem a Horthy-rendszer antiszemitizmusának szellemi örökösei.

118 hozzászólás

  • Az igazság az, hogy a magyar társadalomban nem az antiszemitizmus az, ami oldal-specifikus. Kis túlzással állíthatjuk, hogy a fenti felsorolásba nem tartozók ma sincsenek többen, mint a vészkorszakban!

  • Randolph Braham szavaival élve:

    „A magyaroknak igenis nyíltan és őszintén szembesíteniük kell magukat saját történelmükkel. (…) Több oka van annak, amiért én Magyarországra mint a legvitatottabb holokauszt-fejezetre utalok. Egyrészt ez volt az európai holokauszt legkíméletlenebbül és leggyorsabban végrehajtott pusztítása. A németeknek nagyjából négy-öt év kellett ahhoz, hogy “megoldják” a zsidókérdést Lengyelországban, ezt Magyarországon az akkori államvezetés teljes támogatása mellett négy hónap alatt végezték el.”

    Szégyen és gyalázat amit a magyarok tettek 1944-ben. Énnél már csak az lehet undorítóbb, hogy mindeddig nem tanusítottak semmilyen bűnbánatot tetteikért.

  • asher alexander

    -es meg alnokul azt hazudjak magyeristan nem egy antiszemita-(allamilag dotalva)-orszag!!
    persze el is varnak hogy a tomegek higyjenek nekik!!
    egy ujabb pofon a sok szazezernyi artatlan aldozattal jaro holocaust aldozatainak,leszarmazottainak,es a tuleloknek ezuttal kimondottan allami kormanyszintu kezbol!!

  • Author: Christopher Adam A Kanadai Magyar Hírlap alapítója és főszerkesztőjének –

    Kérem törölje a magyar szót a fenti megfogalmazott írásban. Még azt hiszi a világ ez a tuti állásfoglalás összeségében a magyaroknál…
    Miért kérem – azért mert halvány gőze sincs a magyar történésekhez – így bitorolja a magyar szót leírva a magyarokat lejáratva. Vitába nem megyek bele, mert ön is tudja meg én is tudom, hogy miről beszélek azaz írok..

    üdvözöllek: id. Kiss László
    UI:
    és még sokan üdvözöljük Magyarországról akiket büszkeségükben és magyarságukban megsértett – semmi köze önnek a magyarsághoz ha így nyilatkozik híres és nevezetes magyarjainkról ÉRTI? ÉN ÉRTEM!

  • Tormay Cecilia könyveit, főleg novelláit még fiatalkoromban olvastam, magánkönyvtárból. T.i. művei zuzdában kerültek az idő tájt.A „Bujdosók könyve” csak idekint került kezembe. A cikkben hozott idézetek, ebből a könyvéből származnak. A könyv 1920-21-ben írta, naplószerű leírása a 19-es forradalomnak és a Tanácsköztársaság alatti történteknek.
    Nem az írónő hibája, hogy ezek az emlékek maradtak benne, a kegyetlen gyilkosságok idején.
    Sajnos, Christopher csak mások, kiragadott idézeteit olvastad, melegen ajánlom, hogy olvasd el a könyvet is.
    Javaslom, hogy keresd meg Googleban a Wikipédiát róla, és Szerb Antal kritikáját az írónő irodalmi mukásságáról, ami a Nyugat folyóíratban jelent meg. Megdőbbentő szép kritika, pedig Szerb Antal is zsidó volt. Tormay Cecilia remek írónő volt, akit Nobel díjra is felterjesztettek.
    Még annyit, hogy nekem nagyon tetszettek könyvei és nem lettem ez által antiszemita sem.
    Különben élt: (Budapest, 1875. október 8. – 1937. április 2.)1937-ben halt meg, tehát nem sok köze lehetett az akkor kezdődő antiszemitizmshoz.

  • Puchert János

    egyetértek szocdem-el Tormay Cecil kedvenc írója volt Horthynak is hisz irt a Tanácsköztársaság „borzalmairól” ugyanakkor természetesen a tiszti különítmények gyilkos barbarizmusáról nem vett tudomást, de nem értem ez a bagázst amely annyira kritikus a mássággal szemben miért tesz kivételt Tormay-val

  • asher alexander

    id kiss laszlo!
    maga egyedul ennyire megvezetett elvakultan hulye,vagy esti iskolban orakat is vesz??!!
    vagy…………csak egy egyszeru ex „testver” valamelyik nyilas keruletvezeto esetleg??

  • Puchert János,
    Az akciónak mindig van sajnos reakciója. A Tanácsköztársaság alatt lezajlott gyilkosságoknak is megvolt a tiszti különitmény reakciója. Ahogy Kádár Jánosnak is megvolt az 56-os forradalomra a reakciója.
    Talán sokan nem felejtik el 19-et és az ÁVÓT, és ezért találhatják egyesek még mindig az országot antiszemitának.

  • Christopher!

    Aki olvasta a teljes konyvet, ismeri a tortenelmet es van benne emberseg, az szegyelni fogja magat az irasod elolvasasa utan. Te ezt a cikket olyen felmuvelt bugrisoknak irtad, akik egy szalmaszalbais megkapaszkodnanak azert, hogy a magyarsagba rughassanak. Ha neked az ilyen „emberek” csodalata mervado, akkor hajra.

  • Puchert János

    Trebicsi logika…. Hitler kedvenc zeneszerzoje Wagner volt. Vesszen Wagner… vesszen Wagner!
    A Tancskoztarsasag borzalmait idezojelbe tetted…. miert is nem lepodtem meg?

  • id kiss lászló
    2013 június 2
    1:21 de.
    A híres helyett a „hírhedt” helyesebb lett volna!
    Semmi baj ezzel az írással, nem is értem, h mi a gond?
    Egy antiszemitáról, nyilasról hogyan kellett volna írni?
    Arról nem beszélve, h ezt miért NE tehetné magyarul?

  • Orbán hazug szalon antiszemita? Vagy a tettei másról árulkodnak, és azok minősítik Orbánt egy rosszabb kategóriába helyezve el személyét? Ma hazánkban Orbán beleegyezése nélkül egy szobrot, egy színházat sem lehet csinálni, építeni! Focipályát sem. Kell a népnek a cirkusz.

    Cinkos bizony aki elfogadhatónak tartja az alábbiakat!!

    ( „Tormay tehát – többek között – a következő mondatokkal definiálja a zsidókat:

    “Kaftános, vérszomjas, éhes piócahad…”

    “Közönséges húsos arcú, gonosz szemű, furcsa hunyorgású…”

    “Nemcsak országrablást, de lélekrablást is folytatók…”

    “Hitvány, gyáva burzsoá csőcselék…”

    “Fajának egész destruktív dühével bomlasztók…”

    “Külseje lárvát vesz föl…”

    “Szörnyű lueszes arccal mosolyog…”)

    Ezek a mondatok általánosságok és bármely nép fiára ráruházhatók. Ezek a kijelentések gyűlöletkeltést,a kirekesztést szolgálták annak következményi ismertetek.
    Orbán kettős arca. Gyáva felvállalnia nyíltan szavakban antiszemitizmusát. Ezért szalonízalja a szavait antiszemitizmus ügyben. De megfogalmazta azt is, hogy ne azt figyeljék, hogy mit mondok, hanem azt amit teszek! Orbán rehabilitálja az antiszemita horthysta söpredéket, melynek a következménye az alábbi idézet, és tanulsága megkérdőjelezhetetlen..

    „Tormay szerint a zsidók vérszomjas, vérszívó szörnyetegek. Gondolatait egy-két évtized, helyenként egy-két évvel a holokauszt előtt vetett papírra.
    Éppen ezért joggal kérdezhetjük: Tormay felvetései vajon mennyiben járultak hozzá ahhoz, hogy – alig néhány kivétellel – a nem zsidó magyarok három módon reagáltak a körülöttük zajló népírtásra:”

    1) Tettlegesen résztvettek abban,

    2) Közömbösséggel figyelték szomszédjaik és régi ismerőseik deportációját,

    3) Kirabolták az elhurcolt zsidók lakásait, elfoglalták azokat és ezzel számukra a genocídium komoly anyagi haszonnal járt.”

    Orbán, és bandája soha nem kezdeményezett egyetlen egy antiszemitizmus elleni tüntetést. Vajon miért nem? Ne a szavaimat, hanem a tetteimet figyeljék! -Figyeljük Viktor. 🙁

  • Gere Gábor
    2013 június 2
    5:01 de.
    A „nyilas” helyett a – fasiszta nézeteket valló – helyesebb kifejezés!

  • Puchert János

    Figyelő azért nem ártana kissé tanulmányozni a történelmet az antiszemitizmus természetesen nem 1937-ben kezdődött de a köszönöm, hogy leírtad, hogy a Chris által idézetek az általad olvasott könyvböl származik, ugyanakkor egy sorral lejjebb már azt írod, hogy Chris innen onnan szedte össze most akkor kérlek döntsd el melyik az igaz mert én tanácstalan vagyok. Egyébként a fehér terroról is lehetek emlékei hisz az sokkal szörnyűbb volt mint a vörös terror azt miért nem írta meg egy nagy író nem lehet ennyire elfogult, egyébként Móritz Zsigmondnak nem volt elutasító vélemény a Tanácsköztársaságról pedig talán jobb író volt ennél a beteg nőnél
    Kiss László Érti Én Értem én azt hiszem sok mindent nem értesz öreg barátom még, hogy a nemzet nagyjai közé sorolod ezt a hitvány nőszemélyt

  • asher alexander

    FIGYELO§
    -„TALAN SOKAN NEM FELEJTIK EL…..”-
    ejnya az a franya szelektiv emlekezet!!mert az 1919-es az AVO koztes idot nagyon elfelejtettek ott!!upsz!!
    holott az ami lezajlott a Magyar Csendorok altal 1944 Aprilisa-Juniusa kozt az Nagysagrendileg is felulmult mindent ami tortent(?) 1919-ben!!-(mellesleg volt akkroriban eppen a vorosok altal kirobbantott zsidovadaszat-pogrom Esztergomban)-
    ne gyertek itt az ugymond Nemet kovetelessel,mert abbol szo se igaz!!!
    plane nem a megszallas elott ket evvel 42-ben amikor is a kormany kiadott 28000 appatrid (kulfoldi) zsidot az Einsatzgruppe A-nak,amibol lett a Kameniec Podilskiy-i meszarlas!!
    arra NEM volt semminemu nemet keres!!!

  • http://www.xxszazadintezet.hu/kiadvanyok/tamogatott_konyvek/gereben_agnes_antiszemitizmus_a_szovjetunioban.html

    „Antiszemitizmus a Szovjetunióban?! Sokszor szembesültem ezzel a csodálkozó, hitetlenkedő kérdéssel, miközben az olvasó figyelmébe ajánlott könyvet írtam. Magyarországon mindmáig abszurdumnak hat, hogy a szélsőjobboldal eszköztárából ismert xenofóbia létezett, sőt évtizedeken át állami ideológia és ordas politikai gyakorlat volt a baloldali eszméket hirdető szovjet birodalomban. „Sztálin szerette a zsidókat” – hallottam még 2000 őszén is a magyar kulturális élet egyik prominens képviselőjétől.”

    Jobboldal,mi?!

    Hazudni úgy is lehet,hogy az igazságnak csak az egyik felét mondjuk el.

    http://hu.wikipedia.org/wiki/Raoul_Wallenberg

    „Ettől kezdve Wallenberg tehát a szovjet hadsereg foglya volt. Ezt Bulganyin hadügyminiszter-helyettes január 17-én Malinovszkijnak küldött táviratparancsa is megerősíti. Eszerint Wallenberget le kellett tartóztatni, és Moszkvába kellett küldeni.”

    NE HAZUDOZZATOK!

  • Puchert János

    2013 június 2
    1:25 de.

    „egyetértek szocdem-el Tormay Cecil kedvenc írója volt Horthynak is…”

    Ezek szerint Ceausescu fasisztoid sovinizmusáról a renegát Marx Karcsi tehet?Piszokul meggyözö a logikád.Müvelt,olvasott,tájékozott és becsületes vagy a bandáddal együtt.

    Cicero ezt írta:”A zsidók egy sötét és visszataszító erő részei. Tudjuk, hogy klikkjük számos tagból áll, hogy mennyire összetartanak és szövetségeik milyen hatalommal bírnak. Csirkefogók és gazemberek népe.”

    Az aljas antiszemita Cicero is magyar volt?

    „Megszokhattuk már, hogy aki bármilyen formában kritikával meri illetni a zsidókat, abból azonnal első számú közellenség válik, és rásütik a homlokára a nagy, antiszemita feliratú billogot, hogy mindenki jól láthassa, micsoda alávaló, hitvány gazember is ő. Természetesen utána elkezdődnek a pártatlan, és nyilván a politikától teljesen mentes, mélyreható pszichológiai elemzések, amelyek rendre megállapítják, hogy a vizsgált alany bizonyítottan az antiszemitizmus betegségében szenved, valószínűleg ordas, náci eszméket vall, ráadásul roppant egyszerű gondolkodású, mondhatni primitív, agresszív jellem, aki pusztán a saját sikertelensége miatt felgyülemlett dühöt zúdítja rá egy, általa kitalált ellenségképre, nevezetesen a zsidókra.”

    http://kuruc.info/r/9/41635/

    Istenkáromlás!Eretnekség!!Máglyára!!!Mégnagyobb máglyára!!!!

    http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=95904&n=zgfumag&blog_cim=Mit mondtak híres emberek a zsidókról

  • Szevasztok!

    Nagyon sajnálom – hogy vitáztok, rajta amit írtam, még jobban azon, hogy lehülyéztek… Nem azzal a szándékkal írtam, hogy vitatkozzak azon, hogy melyik volt a borzalmasabb a vörös vagy a fehér – én arról írtam, hogy egy író leírta élményeit arról az időről amiben élt – nekem például a mai időben az élményem az, hogy Magyarországot teljesen kizsigerelték – szétlopták – tönkre tették az emberek millió nyomorognak – és ezt kinek köszönheti – bizony komám azoknak akik a pénz urai – a pénz hatalmával, egyenlőre – én nem aljasodok le arra a szintre, hogy minősítsem és néphez kössem az okozat okozóit – simán a véleményem mondtam már hatvan évemen túl – élet tapasztalattal. Közönséges köztörvényes bűnöző maffia terror vezetők -van benne minden fajtából – de túlnyomó részt – na látod ezt rád bízom valld be itt őszintén, hogy kik azok… és minősítsd őket –

    Ezért kérlek – ne sértegess , mert én sem sértegettelek téged – és aminek meg kell történnie az meg is fog törni – mert nem engedjük otthonunk és hazánk – azt vissza vesszük tőlük…
    És befejezésül – soha nem ócsárolnám az értelmiségeinket akik írnak – akik feltaláltak akik itt a földön meghatározóan a fejlődési színtett minden korban emelték..

    érted – értem – és mindannyiunk-ért..

    id. Kiss László
    ui: a magyarokat védeni kell és jó hírét kelteni – külföldön is . az–ok a magyar-ok…

  • Csak annyit szeretnek megjegyezni, hogy eltem a vilag tobb
    orszagaban tobb foldreszen , de sehol nem hallottam , hogy a zsidok dicsernek a nem szido szarmazasuak., minden orszagban csak a nemtetszesuket fejtetek ki az ott elok a szidokkal kapcsolatban. Egyik orszagban ovatosabban masikban pedig nyiltabban. Ez igy volt az utobbi par szaz evben es igy is fog maradni.

  • 1944 ben elvesztettem csalâdom,95 % ât,a deportâlâsok
    teljesen magyar „hatósâgok” kegyetlen aljas „munkâja” volt egyetlen német katona nem vett részt a getokba zârâsban a kiméletlen deportâ1âsokban, a dunaparti gyilkosâgokban.

  • A SZOVJET UNIOBAN SZTALIN RENDELKEZÉSÉRE volt antiszemitizmus,a zsidó szinhâz tagjait, egy nap Sztalin rendeletére legyilkoltâk. Mielött Sztalin megdöglött,mâr kiadta a rendelkezéseket és a csatlós orszâgokban is el kellet kezdeni az orvos és cionista ellenes pereket és a zsidók deporâlâsât lakatlan kiesett terûletekre éhalâlra.

  • szocdem

    Randolph L Braham? Mint roman, vagy mint zsido irta ezt? Erdekes, a romanok zsidotalanito politikaja nem erte el az ingerkuszobet. Ugyancsak nem erte el Romania emberkereskedelme Izraellel es az NSZK-val. Most a magyar falvak ledozerolasarol, amagyar lakossag kitelepiteserol ne beszeljunk, mert a magyar serelmeket itt megemliteni, azonnal kivaltja a „melymagyar” jelzot, az amugy nagyon demokratikus es szelektiven is humanista magyarorszagi olvaso es iro (ezt viccnek szantam) taborbol!

  • Christopher Adam

    Weisz József,

    Apám családját is megtizedelte a holokauszt. Nagymamám unókatestvére ezzel a verssel búcsúzott, mielőtt öngyilkos lett:

    http://irodalom.elender.hu/erdely/bard.htm

  • Christopher Adam
    2013 június 2
    12:35 du.

    Chris, ez gyönyörű…

  • Még annyit – küldök egy videót – ami fontosabb mindennél:

    http://www.youtube.com/watch?v=0gbaDECnT5s&feature=youtu.be

    becsülettel-tisztességgel, e szerrel a tettel:

    id. Kiss László
    ui: vetítsétek le az ottani magyar közösségnek – köszönöm.

  • id kiss lászló

    Kedves Laci!

    Ezen oldalakon csak a zsido szenvedesnek es targedianak van merceje. Ha megmered emliteni, hogy mas embernek is faj ha megolik a csaladjat es a gyilkosok eppen zsidok, akkor itt a zsido olvasok nem azt fogjak mondani, hogy igen, ilyen emberi mivoltukbol kivetkezett fenevadak minden nacioban vannak. Nem, hanem eloszor leantiszemitaznak, aztan kiderul az is, hogy az a verngzes, tomeggyilkossag az semmi, mert a megtorlas, az volt aztan a targedia.
    Aztan az is kiderul, a magyarorszagi zsidosag tragediajaert minden magyar felelos az utolso fillerig, de az azt koveto AVH-s zsidovircsaft, kinzasok, akasztasok tarkonlovesek, nem is letezett, mert arrol nem tehet minden zsido.
    Most akkor van kollektiv felelossegre vonas vagy nincs?

    Elmondom megegyszer minden olyan olvasonak, kiben az emberiessegnek legalabb a szikraja fellelheto!

    1. Minden artatlan ember eroszakos halala, szenvedese, tragediaja BUN!
    2. Barkit szarmazasa, vallasa, nemzetisege okan diszkriminalni, kinozni, elpusztitani, megbocsajtahatatlan BUN!
    3. Nemzeteket kollektiven elitelni olyan bunokert, melyeket egy adott csoport kovetett el, BUN!

    Tobb generacio is felnott azota a tragedia ota, melyet a zsidosag a II. vh-ban elszenvedettes en
    nagyon sajnalom azokat az artatlan aldozatokat, de ugyancsak sajnalom azokat az aldozatokat is, melyeket a vilag mas pontjain pusztitanak el a profit erdekeben.
    Magyar emberkent engem azonban a sajat nepem sorsa erdekel a legjobban es ugy erzem, hogy az a hadjarat mely most ellene folyik bel es kulfoldon, azt fogja eredmenyezni, hogy az ij generaciok lelket is megmergezik ezek a gatlastalan csirkefogok, kinek senki sem szent es senki elete nem draga azert, hogy a zavarosban halaszhassanak, mert legyen az jakobinus, legyen az bolsevik, legyen az liberalbolsevik, az anarchia az a bussiness!

  • Ádám – szívszorongató – és megértelek.

    Küldök egy csomagot ha ide fér vers formám a mai időkből, ahogy én érzem és látom: Ajándékként és mindig szem előtt, tartásként:

    LEHULL AZ ÁLARC – FELHÍVÁS Írta: 19 jún : 20:00 (Hírek)
    Sziasztok!
    A MAGYAR CUNAMI

    Anya most nem lesz házunk?

    Mond anya miért kell elhagynunk a házunk?
    Anya játékaimat is elveszik és a kis ágyam?
    Mond anya hova megyünk most haza?

    Anya kinek írsz levelet és miért sírsz?
    Mond anya most mi lesz mivelünk?
    Nagymamámat mi lelte, miért jött érte a mentő?

    Félek anya ettől sok fekete embertől,
    Anya ne sírj látod átölellek és vigasztallak,
    Mond anya most mindenkinek elveszik a házát?

    Anya mondj már valamit mert én is sírni fogok,
    Nem kislányom, nem veszik el mindenkijét,
    S vannak még jó emberek, ahol álomra hajthatjuk fejünket,

    Anya most már akkor többet nem láthatom?
    Mit kislányom – mit nem láthatsz?
    Hát amit a házunk falára felírtam,

    Mit írtál fel kislányom?
    SZERETEM AZ OTTHONOM,
    – és könnycsepp csordult végig kicsi arcán…

    …sír az anya és gyermeke, mert az otthonát elvették tőle…

    …alázattal szerénységgel és szeretettel kérlek – old meg e fájó
    sok lelket érintő fájdalmak sokaságát – hisz ő nem tehet róla…

    Szabj gátat e mérhetetlen szenvedésnek – HA MÁR MEGÍGÉRTED
    SZAVADAT NE SZEGD MEG….

    YYY

    KIÁLLTOK!
    Észrevételed motivál – de előtte már , régóta forgolódók, mocorgók,
    tekergek, kínlódók, mert nem tudom megírni azon gondolatom, ahogy tette azt Petőfi … segítsetek…

    Vagy még nincs itt az idő, hogy a gondolat nem jő…

    Nem ámítani – ha nem a cselekvésre híni köl…

    Talpra ez a beszéd – mint volt akkor hajdanán,

    Van gondolat – GYERE – GYERE HÍ A HAZA MAGYAR,

    De nem elégséges – mert nem hallja a Magyar…

    Vinné a hírt szélsebesen, ötször a Földet körbe érve,

    Míg hatodikra megértenéd magyar…

    Nem mindenki hallja – érti meg a dallamot,

    Ezért ne úgy dalolj, ahogy parancsolják,

    Ha nem úgy ahogy szíved diktál.

    Most mondja a rádió megint nincs ötös,

    mer fel csalják majd lenyúlják.

    Cselekvésre szólíts, mint Petőfi,

    Ne altatásra, mint mindenki,

    Hisz csak ő mondta talpra,

    Te csak ámítasz itt az idő, meg elég volt

    Hamisan beállítva.

    Mikor majd azt mondod, GYERE MAGYAR,

    Gyere Magyar össze, mert nagy a baj.

    Kárpát Kagylóban várunk, mert az őshaza

    Veszélyben van.
    Már levágták kezem, lábam

    És a bensőmben a tüdőmet szakítják,

    A levegőt is sajnálják.

    Mérgezik a levegőt, hogy végleg elpusztuljak.

    Akár merre nézek, mindenhol ellenséget látok.

    Félek – rettegek segítő szándékot sehol nem, lelek.

    PEDIG HA TUDNÁ, HOGY Ő IS MAGYAR, NEKEM SEGÍTENE!

    Bázakerettye, 2010. április. 25-én. 06:27

    Szeretettel:
    id. Kiss László

    MOST újból fájdalmasan hasított a szívembe ez a vers, 2013. február 27-én 19:14 perckor amikor írom és küldöm e vers formám –

    Hidd és tudd nem mi akartuk, nem mi magyarok itt bent a belső és nem csonka Magyarországon, hogy úgy menjenek a dolgok, ahogy mennek, ma talán fellázad a nép, mert olyan nagy az elnyomás és nyomor, hogy soha még, a libatolvajok után a hazatolvajok is megjelentek – hát segítsük egymást!
    id. Kiss László
    ui: ez egy hiteles oldal:
    1. http://magyarnemzetikormany.com/pi-klub/articles.php?article_id=407
    2.

    3. http://hungarianrealnews.com/news.php?readmore=326#c5613

  • WEISZ JOZSEF

    Azert voltak ott olyanok is mint Berija, Kaganovics,Yagoda,Beman, Frenkel,Lazarevich Feldbin,Shpiegelglas,Leiba Lazarevich Feldbin,Yona Yakir, Zinovjev, Trockij es meg sokan masok, akik nem eppen alacsony pozicioban volttak a szovjet hierarchiaban.
    Stalin aki ugyancsak zsido volt, legalabb is zsido anya szulte, valszeg inkabb egy belso hatalmi harc hozadekakent akarta elkezdeni a tisztogatst.

    Egy erdekes olvasmany, ha erdekel a tema egy zsido ember tollabol.Michael A. Hoffman
    http://www.freepress-freespeech.com/holhome/kiscikk2/jewcomm.htm
    Erdemes elolvasni.

  • Orbán, Vona határokat épít és az nem járható út!
    Nincs olyan magyar, akinek ne dobbanna meg a szíve e zene hallatán!
    Hány könnyet ontunk még hazánkért? Hány könnyet ontunk még az elhibázott rossz politikai lépéseinkért? Hány magyarnak kell még meghalnia önmagunk ellenségeként?

    Határokat le kell bontani, mert ez magyarság igazi érdeke, és EU segít nekünk!
    Ma más megoldás nincs.

    Írta:Török
    Hazánkról

    Hazám, hazám büszke múltja,
    áll a nemzet megcsúfítva.
    Egy a népünk magyarsága,
    gyermekei szent hazánknak.
    Szabad hazám reménysége,
    Schengen, Schengen eredménye.

    Halkan szólj,vagy maradj néma!
    Okos ember hallgat néha.
    Vágyak, álmok ránk találnak,
    több országban, egy hazában.
    Van a határ, megtarthatják,
    magyar szívnek nem szab határt!

    Komló, 2010 január 17.

    A magyarok Világhimnusza
    Magyarok világhimnusza. Ez a Himnusz (dal) minden magyarhoz és minden magyarért szól szerte a világban!

  • Vajda B. Attila

    Megtapasztaltam, hogy Magyarországon nincs antiszemitizmus!(Semmivel sem más a helyzet, mint Európában bárhol)
    Aki nem hiszi, látogasson haza. (Főként innen kreáljuk) Ugyanakkor hallottam egy idióta „viccet”, aminek sajnos csak-csak van valami alapja. Józsi bácsi elmegy a szomszéd faluba és megkérdi a sógorát: Nálatok van antiszemitizmus? Válasz: Nincs, de igény volna rá. Ne legyen „igény” rá, s megszeretnek, megismernek minket. Erre volna IGÉNY!

  • Vajda B. Attila

    Ugy kell ezeknek az antiszemitizmus mint egy falat kenyer. Ha nincs, hat addig kavarnak mig lesz. Az a csodafegyver. Hogy ki az antiszemita? Talan aki utalja zsidokat? Fraszt. Akit a zsidok utalnak.

  • „…szét húzva egymás ellen nem nyerünk csatát…”

    PONTOSAN IDÉZVE!

    id. Kiss László

  • Határokat le kell bontani, mert ez magyarság igazi érdeke, és EU segít nekünk!
    Ma más megoldás nincs….” ÍRJA Gábor.

    Igen – na ne mond… az segítés, ha 8000 ezret befizetünk tagdíjként és vissza csorgat 1-2- ezret – azt is pályázat útján és már tudjuk, hogy a pályázat is hogy működik – a bitorlóhatalom holdudvara kapja – úgy mint legutóbb az elhíresült TRAFIK OSZTÁS – értsd meg itt kifosztás van – és folyik folyamatosan – és pusztítás – ki kell mondani a magyarnak nem segít… a megoldás ki kell lépni egy összeomlásból levőből – miért? Mert maga alá temet..

    Bizony Gábor ezvan .

    id. Kiss László

  • Verebes György

    A szürnyü az egészben hogy a jobboldalon állandóan táplálják az igényt az antiszemitizmusra és továbbra is kudarcaikat a zsidók nyakába próbálják varni,ami sajnos az egész ország problémáit csak fokozza ,nem old meg semmit ,sőt….

  • id kiss lászlo

    „Határokat le kell bontani, mert ez magyarság igazi érdeke, és EU segít nekünk!”

    Egyszer volt egy idiota a tortenelmunkben, aki a legveszesebb korszakban azt mondta, nem akar katonat latni…

  • Gabec

    2013 június 2
    5:55 du.

    Vajda B. Attila

    „Ugy kell ezeknek az antiszemitizmus mint egy falat kenyer. Ha nincs, hat addig kavarnak mig lesz. Az a csodafegyver. Hogy ki az antiszemita? Talan aki utalja zsidokat? Fraszt. Akit a zsidok utalnak.”

    Lényeges dolgot mondtál,Gabec.Azon gondolkoztam,hogy miért pont a magyart nevezik ki az egyetlen felelösnek (Kertész Ákos szerint is),és honnan veszik a bátorságot,hogy az egész nemzetet leantiszemitázzák?Egyébként az antiszemitizmus kifejezés félrevezetö,hiszen az arabok is szemiták.Akkor minek hívják azt,amikor ök gyülölik egymást?
    A román zsidóüldözésekröl miért nem beszél senki?
    Mondhatni,önszorgalomból kezdték üldözni a zsidókat,és olyan kegyetlenséggel követték el gaztetteiket (pl.lovakhoz kötve szaggatták szét az embereket),hogy a németek is elborzadtak töle,pedig ezt elég nehéz elképzelni.
    Mégsem állítja senki,hogy az egész román nemzet antiszemita.

  • WEISZ JOZSEF

    2013 június 2
    12:09 du.

    „1944 ben elvesztettem csalâdom,95 % ât,…”

    Szeretném,ha tudná:magyarként öszintén együttérzek Önnel és minden ártatlan áldozattal,az eröszaknak minden fajtáját mélységesen elítélem függetlenül attól,ki követi el.Ezen még az sem változtat,ha azok,akikkel együttérzek,esetleg gyülölnek.

  • http://www.holocaustresearchproject.org/nazioccupation/romaniagal/

    http://www.bc.edu/content/dam/files/research_sites/cjl/pdf/IuliaPadeanu_The%20Holocaust%20in%20Romania.pdf

    http://www.timesofisrael.com/romanian-historian-publicly-denies-holocaust/

    „You have just opened the pages of an ex traor di nary doc u ment. It sheds a
    pierc ing light into the most ob scured, most hid den, most for got ten cor ner
    of the crime of our cen tury, the Ho lo caust. It is the largely un known story
    of the whole sale slaugh ter of close to 400,000 Jews by the war time Ro ma –
    nian gov ern ment and the fas cists of that coun try. With out this book, the
    story of the Ho lo caust is in com plete.”

    http://www.hungarianhistory.com/lib/carp/carp.pdf

  • Zsidó vezető méltatta Orbán Viktor antiszemitizmussal szembeni politikáját
    A A A
    MHO/MTI
    – 2013. június 3., hétfő
    A jelenlévők vastapssal szakították meg Kálmán László főkonzul felszólalását
    A Bais Naftoli nevű ortodox zsidó kongregáció magyar származású világi elnöke méltatta Orbán Viktor kormányfő antiszemitizmussal kapcsolatban meghirdetett zérótolerancia-politikáját.

    Méltatta Orbán Viktor miniszterelnöknek az antiszemitizmussal kapcsolatban meghirdetett zérótolerancia-politikáját Andrew Friedman, a Bais Naftoli nevű ortodox zsidó kongregáció magyar származású világi elnöke Los Angelesben – tájékoztatta hétfőn a távirati irodát az amerikai nyugati parti metropoliszban működő magyar főkonzulátus.

    Andrew Friedman a Bais Naftoli megalakulásának 21. évfordulójának magalakulása alkalmából vasárnap megtartott ünnepi rendezvényen szólalt fel, egy mintegy 300 fős közönség előtt, amelyben Los Angeles város és megye, valamint több vallási szervezet vezetői is jelen voltak. A jelenlévők vastapssal szakították meg Kálmán László főkonzul felszólalását, aki hangsúlyozta, hogy Orbán Viktor miniszterelnök hivatalosan, mind a nyilvánosság előtt, mind pedig bizalmasan, zéró toleranciát hirdetett az antiszemitizmus és a rasszizmus minden más megnyilvánulása ellen.

  • „Méltatta Orbán Viktor miniszterelnöknek az antiszemitizmussal kapcsolatban meghirdetett zéró tolerancia politikáját Andrew Friedman, a Bais Naftoli nevű ortodox zsidó kongregáció magyar származású világi elnöke Los Angelesben – tájékoztatta hétfőn az MTI-t az amerikai nyugati parti metropoliszban működő magyar főkonzulátus.”(MNO)

  • asher alexander
    2013 június 2
    7:39 de. Asher!A mészárlásokat köszönd meg a cionista haverjaidnak kik elhallgatták a szegény rétegű zsidóság elől hogy mi vár rájuk!

  • Jávorszky Mária

    Engem nem érdekel ,hogy ki gyűlol engem azért,hogy utolsó csepp véremig védem nemzetemet és visszakapott hazámat.Leszarok minden hazaárulót a magas roptű Turul távlatából.

    VESSZEN TRIANON!

  • Jávorszky Mária

    Vegre egy ASSZONY!

  • Zsido honfi, ember tarsaink!

    Mi csak azt kerunk toletek, legyetek Emberek!
    Ugye milyen keves, es ugye mily sok?

  • Jávorszky Mária

    GABEC koszonom .Soha nem rettenek vissza,soha senki nem tud engem semmivel megfélemlíteni,már próbálkoztak-eredménytelenül.Nagy az én hitem Istenben.
    A határokat le kell zárni,az EU-ból kilépni még ebben az évben,ami abszurdumnak tűnik,de nem lehetetlen,mert ha nem…
    Jovőre az USA háborúba lép belerángatva néhány EU tagállamot.
    VESSZEN TRIANON

  • na.
    szóval, élvezet volt olvasni az antiszemiták hozzászólásait.
    gyönyörűen beigazolódtak a cikkben írottak.

    weisz, adam és a többi érintett: hiba, hogy magyarázkodtok.
    a vajda b., gabec (aki még embernek se tart benneteket), jávorszky féléknek teljesen felesleges bármilyen érvet felhoznotok.
    egy megoldás van: a jávorszky-féle, bár nem éppen a turulmadaras magasságból.

    igaz, ő is jobban járna, ha nem hullatná el utolsó csepp vérét is hazája – hol is él? ukrajnában? elvették volna tőle? – visszaszerzéséért vívott harcban, hanem inkább elmenne véradásra.
    akkor legalább okosan hasznosulna a vére. ott csak annak egészséges voltát vizsgálják, az elméjéét nem.

  • Ille István

    Tompika! Hidd el nekem, egy valamire valo zsidoember rajtad csak rohog. Az ilyen seggnyalokbol mint te, annyi van korulottuk mint a pelyva.
    Megsugok neked valamit! Minden tokos zsidonak van gerince es realpolitikus. Tudjak, hogy az a sok kuncsorgo, harmincezustos seggnyalo lojalitasa addig tart, mig az megeri.

  • Ehhez a nőhöz hasonlók rasszista uszításai miatt történhetett meg a Holokauszt Magyarországon!
    Remélem,hogy szobra,-melyet a nyilasok állítottak-,a hulladék telepen végzi…

  • skála kópé

    aser….meg a terrorista kunbelad se kerult a szemettelepre hanem a szoborparkba , pedig a kun bela egy tomeggyilkos volt a holokauszt ELOTT….erted pubi ? kunbela…..holo…rakosi…erted ?

  • To everybody

    A kiragadott, indulatból megfogalmazott idézet nem jellemző a zsidókra. Ahogy a magyarokra sem, hogy rasszisták vagy antiszemiták. Magyarokat általánosítva rasszistázni vagy antiszemitázni – az is rasszizmus.

  • Jávorszky Mária
    2013 június 4
    8:12 de.
    hát persze. ezt mind jézus mondta el, amikor megjelent magának? javaslom, a vízen járást azért ne próbálja meg, bármekkora is a hite. nem kell mindent elhinnie.
    áradnak a folyók, rossz vége lenne.

    amúgy szerencséje van, újra megnyitották a pszichiátriai részleget a nyíró józsef kórházban.
    a kettős állampolgársága feljogosítja, hogy ott kezeltesse magát, amíg még teljesen el nem borul az elméje.

  • Gabec!
    Amit irt, azt nem kell semmivel potolni. Koszi, hogy megirta. Kar, hogy az Ille nem latja ezt be, egesz addig, amig jon a zsozso a firkalasaert.
    Azt hiszem, etikettert nem alt sorba.(marmint Ille)

  • JIMBO
    2013 június 5
    10:20 de.
    de még tikettért sem, ugyanis ingyen utazom mindenfelé 😀
    tudja, elég, ha felmutatom a szochazás kitüntetésemet, és még a sebesség túllépést is elnézi nekem a policáj, sőt, szalutál 🙂 🙂 🙂
    tudja, drága, bocsakiba szorult agyonmagyar barátom, több féle etikett van:
    etikett az étteremben, etikett az edzőteremben, etikett a táncparketten, ital etikett, mobil etikett, vendégfogadás etikettje, stb.
    mégis, melyikre gondolt?
    segítek, mert látom, gondja van a fogalommal:
    illem.lap.hu
    javaslom fajtársainak is tanulmányozásra.
    ami pedig a zsozsót illeti: képzelje el, amíg a profikat flekkre, vagy kolumnára fizetik, engem soronként! most mondja, nem jó kis bevétel heti 2-3 cikk, min. 80-100 sorral?
    a szorzót, persze, nem árulom el. az legyen a mi kis titkunk chris-sel 🙂

  • jimboci, elnézést, megbillent a billentyűm: a bocsaki természetesen bocskai.
    hogy’ érzi magát benne? főleg, hova fogja felvenni ott, a bozótlakók közt? az ottani agyonmagyarok hagyományos karácsonyi bálján?
    csak a protkójára vigyázzon, ne felejtse otthon, sőt, ki ne essen egy széles mosolyánál, mert még véletlenül rálépnek, és jöhet megint magyarországra újat csináltatni! corega tabs, ha javasolhatom, és tapad, mint a pióca!
    de ha már protkó: van itt mogyoródon egy nagyon jó kezű fogtechnikusunk. nem túl drága, és elég gyorsan is dolgozik.
    ha mégis valami gond van a magáéval, csak szóljon, beajánlom, és soron kívül megcsinálja magának.
    ne mondja, hogy az ille nem tesz meg mindent kedvenc ellenségéért!

  • Gabec
    2013 június 4
    7:36 de.
    Még nem döntöttem el, hogy melyiket olvastad.
    Gorkíjt, vagy Jorge Amadót..
    🙂

  • Gabec
    2013 június 4
    7:32 de.
    „Jávorszky Mária

    Vegre egy ASSZONY!”

    Hm..Ennyire nagy a szükség?
    Na, egye fene.
    Tudok egy barackfát..
    🙂

  • küszküllö
    2013 június 2
    8:07 de.
    csak magának, fiam, hogy tanuljon:
    a következő cikkem a szovjet antiszemitizmusról fog szólni.
    persze, nem kell, hogy elolvassa.
    teljesen felesleges lenne

  • basszus…wagner hitler kedvenc zeneszerzője volt.
    herbert von karajan meg a kedvenc karmestere. igaz, hogy egy harmadrangú nép fia – görög származású volt az istenadta, bár családneve szerint inkább grúz, vagy örmény – ráadásul egy negyedrészt zsidó származású nőt vett feleségül.
    csak egy hangyányit volt náci, a pártba is csak léhaságból lépett be.
    hát akkor: vesszen karajan!

  • Vajda B. Attila

    Ille
    BNO, ICD-10
    urgent !

  • Gabec
    2013 június 5
    3:50 de.

    Szépen összefoglaltad a lényeget, kedves Gabec.

  • asher alexander

    a gabec az ALFRED ROSENBERG muveit olvasst-olvassa!!
    foleg azokat amik a fajelmeletrol szolnak!!
    de kikapcsolodaskent olvassa a JULIUS STREICHER fele Volkischer Beobachter-t is!!

  • skála kópé

    asher alexander…..mi a velemenyed az ANTISZEMITA marx karcsirol ? ugye tudod hogy zsido rabbi fia volt , az anyjarol nem tudok semmit de marx HARCOS zsido GYULOLO volt !

  • Vajda B. Attila
    2013 június 5
    2:04 du.
    nahát, nahát…szóval, megkapta az orvosi diagnózisát?
    árulja már el, ez miért tartozik ránk?

  • Ille!
    Tudtam, hogy baj van veled,de nem gondoltam, hogy liyen komoly. Tudod: irtam, hogy vegleg hazatelepultem, es nem megyek vissza a „bozotba”(milyen szepen meg tudsz tisztelni egy orszagot, amit sose lattal),hanem itt fogok elni es most mar meghalni is. Kigunyolhatod ezt is, az nem valtoztat semmit.
    Apropo: valahol azt irtad, hogy tiszteled a hagyomanyokat vagy hagyomany orzest, mar nem emlekszem.
    Hat a bocskaival valo gunyolodasod valoban ezt alatamassza. Valahogy az az erzesem,hogy nem tiszteled/ted te a sajat anyadat sem, nemhogy a hagyomanyokat. Hat… mindenkinek van valamifele erenye.

  • asher alexander

    Kiskomam, ha valakinek itt ebben a nepes csoportnak olvasnia, muvelodnie kene az te vagy! Nalad tagyobb taploval, begozolt agy judeonacival ritkan talalkozik az ember.

  • asher alexander

    Kiskomam, ha valakinek itt ebben a nepes csoportban olvasnia, muvelodnie kene az te vagy! Nalad tagyobb taploval, begozolt agyu judeonacival ritkan talalkozik az ember.

  • asher alexander

    a 87 evemmel NEM vagyok a „kiskomad”!!vilagos??

  • asher alexander

    Vilagos. Te meg vegyel vissza a nagy arcodbol! Vilagos?

  • JIMBO
    2013 június 6
    12:39 de.
    óh, én nem az országot minősítettem, csak a maga környezetét.
    végleg hazatelepült? akkor tényleg nincs akadálya, hogy meglátogasson, ahogy megígérte. csak jelezze, mikor, és már küldöm is maga elé a polgárőröket, hogy megvédjék ezen a rossz környéken.
    a hagyományőrzésről nem igazán írtam, hacsak a gárdista bohócokkal kapcsolatban nem.
    de azért, ha nem akarja kiröhögtetni magát, ne nagyon menjen bocskaiban emberek közé, max. a vasárnapi misére, de oda is csak akkor, ha református. ott még elmegy.

  • asher alexander
    2013 június 6
    11:21 de.
    bocsika, de azt majd gabec eldönti. mert hát, ő olyan eldöntős.
    amúgy nem igazán tisztel semmit, se kort, se istent, se embert.
    nem érdemes vele polémiába keveredni. átnézni a feje felett, nem reagálni a taplóságára, ettől kiakad.
    javaslom, ne vívj mentális párbajt egy fegyvertelennel.nem korrekt.
    én sem teszem, és ez eléggé idegesít 🙂

  • asher alexander

    egyenlore az aldozatok az en csaladom tagjai!!
    ugyhogy te vegyel vissza de surgosen kisfiam!!!!

  • asher alexander

    ille ur!
    hat igen!!mar gondoltam ra hogy talpig fekete kemenysepro jelmezben alszik is!!
    no csak mert a magyargarda arra hasonlit,kemenysepro culager klubb-re!!
    klozettra-(mivel az kint van)-mar bocskai gunyaban megy ki!!
    a hatara himezve egt turultyuk es a szoveg,;
    -„edes erdely itt vagyunk erted elunk es halunk!!gyoz a szittya fergeteg a rohano sereg…”-
    vol ilyen indulo 38-ban!!

  • Ille István

    :)))))))) Ne idegeskedj Pistikam! A te tavolmaradasod a mi csorteinktol egeszen mas motivacioju. Orulok, hogy tudod a helyed.

  • illetve, gabec pubit idegesíti. előbb-utóbb magában fog beszélni 🙂

  • asher alexander

    Lehet, hogy 87 eves vagy, (amit eddig nem tudtam) amiert is koveteled magadnak a tiszteletet de, es most jol figyelj kisoreg!
    En sem vagyok mai gyerek es ha tiszteletet akarsz, akkor tanulj meg adni is. Hozzaszolasaidben rendszeresseggel szolitottal meg lekezelolen es szoltal hozzam tiszteletlenul.
    A csaladod elvesztesehez semmi kozom, bar sajnalom. Az en csaladomnak is meg volt a maga tragediaja es megsem hivatkozok ra uton utfelen azert, hogy engem barki is sajnaljon. Engem ferfiembernek neveltek, akinek el kell tudni viselnie a fajdalmat es targediat s az nem tartozik a nagyvilagra.
    Te itt nemregen, meg akasztassal fenyegetted a nem veled egy platformon levo embereket, amit egyszeruen egy ritka nagy taplosagnak tartottam. Utana te nekem elojottel Rosenberget ajanlando, ami megint egy nagyon gusztustalan huzas volt a reszedrol, mert en nem vagyok rasszista es elitelek minden olyan izmust, ami embereket szarmazasuk, vagy rasszuk szerint kategorizal. De viszont MAGYAR vagyok es amire buszke vagyok, mert tudom, hogy mire lehetek buszke Nemzetem torteneteben.
    Tehat, te ezt vagy elfogadod es akkor lehet vitazni, vagy nem es akkor nem beszelgetunk.

  • Ille!
    Ha el is megyek Mogyorodra(mert elmegyek), akkor te azt nem fogod eszrevenni, mert veled nem szeretnek/akarok talalkozni. Tudod van nehany ember a vilagon(nagyon keves), akiktol undrodom. Te ezek koze tartozol.Tudok magamnak hanyingert okozni annelkul is, ha akarok.
    Hogy hol viselem a bocskait, az nem a te dolgod, de megmondhatom, hogy meg eddig senki nem nevetett ki es ahogy latom nem is fog. Legutobb egy zaszloavatason voltam es negy(4)fiatal tarsasagaban meg ketten oregek viseltuk a bocskait.
    Persze te/ti ilyet, ha megfeszultok sem ertetek meg,csak ha KELL, akkor gajdoljatok, hogy mennyire tisztelitek a hagyomanyokat. Ez es ilyesmi bennetek az undorito, nem a maselvusegetek.
    Vehetnel peldat Mesterhazirol, aki most OSSZEFOG. Tudod hol???

  • asher alexander

    na, mit mondtam? szegénykémet olyan könnyű kiismerni…
    jó, hogy azt nem tette hozzá: a kor nem érdem, hanem állapot 🙂

  • asher alexander

    ille ur!
    ma rekerdeztem egy phylologus baratomnal mit lat abban hogy „melymagyar”!!
    O nemes egyszeruseggel ezt mondta,;
    -„azok akik a banyaszbeka segge alatt rejtozkodve ki-ki kandikalnak es onnet mocskolodnak”-
    lehet benne valami…………..!!?

  • asher alexander
    2013 június 7
    7:38 de.
    bizony, lehet! és még csak psych.med. diploma sem kell a megállapításához 🙂

  • Ille István

    Mi van Pistikam kibickedsz? 🙂 Mondjuk, bogarkinzasnal soha sem felteteleztem rolad tobbet…

  • asher alexander

    A te esetedre meg azt mondjak a nepek, hogy : ven marha, teljesen elment az esze!

  • sakála kópé írta!
    „aser….meg a terrorista kunbelad se kerult a szemettelepre hanem a szoborparkba , ”

    Kun Béla is mehetne a szemétdombra. Ott a helye. Olyan nincs, hogy az a te Kun Bélád, mert az személyeskedés.

    sakála kópé írta!
    „pedig a kun bela egy tomeggyilkos volt a holokauszt ELOTT….erted pubi ? kunbela…..holo…rakosi…erted ?”

    Ezt senki sem vitatja szerintem. De neked nem a tömeg gyilkosokkal van problémád szerintem. Azt sem vitatja senki, hogy a Holokauszt előtt volt. Csak azt nem értem, hogy kerül a Holokauszt a képbe Kunékkal kapcsolatban,és miért említetted fel? Csak nem Kun Béla felel a Holokausztért? Remélem nem erre szeretetted volna felhívni a tisztelt publikum figyelmét?

  • Gabec írta!
    „Ille István
    Tompika! Hidd el nekem, egy valamire valo zsidoember rajtad csak rohog. Az ilyen seggnyalokbol mint te, annyi van korulottuk mint a pelyva.”

    Ez amit nem szabadna egy fórumon, és ennél lejjebb már ember nehezem süllyedhet a mocsárba. Szerintem te ezt a stílust élvezed. Stílus maga az ember. Persze állításodat most sem támasztod alá bizonyítékokkal,tényekkel! De ez nem zavar téged.

    Gabec írta!
    „Megsugok neked valamit! Minden tokos zsidonak van gerince es realpolitikus.”

    Nem „tokos” zsidónak nincs gerince, az nem lehet reálpolitikus? Miért kell egyáltalán tokosként említeni a zsidót? Tokos magyar nincs? Minden tokos magyar milyen? 😛

    Gabec írta!
    „Tudjak, hogy az a sok kuncsorgo, harmincezustos seggnyalo lojalitasa addig tart, mig az megeri.”

    Mindenki saját magából indul ki. Van még lejjebb is? 😛

  • dakota írta!
    „Gabec
    2013 június 5
    3:50 de.
    Szépen összefoglaltad a lényeget, kedves Gabec.”

    Madarat tolláról, embert barátjáról!
    Az alábbiak tetszenek dakotának. Gabec írásai tetszenek dakotának. Lelke rajta!!! 😛
    —————
    Gabaec írta:
    2013 június 5
    3:50 de.
    “Ille István
    Tompika! Hidd el nekem, egy valamire valo zsidoember rajtad csak rohog. Az ilyen seggnyalokbol mint te, annyi van korulottuk mint a pelyva.”

    Gabec írta!
    2013 június 5
    3:50 de.
    “Tudjak, hogy az a sok kuncsorgo, harmincezustos seggnyalo lojalitasa addig tart, mig az megeri.”

    Gabec írta!
    2013 június 5
    3:50 de.
    “Megsugok neked valamit! Minden tokos zsidonak van gerince es realpolitikus.”

    Van még lejjebb is? Összenő az ami összetatozik. 🙁

  • JIMBO írta:

    „Ille!
    Ha el is megyek Mogyorodra(mert elmegyek), akkor te azt nem fogod eszrevenni, mert veled nem szeretnek/akarok talalkozni. Tudod van nehany ember a vilagon(nagyon keves), akiktol undrodom. Te ezek koze tartozol.Tudok magamnak hanyingert okozni annelkul is, ha akarok.
    Hogy hol viselem a bocskait, az nem a te dolgod, de megmondhatom, hogy meg eddig senki nem nevetett ki es ahogy latom nem is fog. Legutobb egy zaszloavatason voltam es negy(4)fiatal tarsasagaban meg ketten oregek viseltuk a bocskait.
    Persze te/ti ilyet, ha megfeszultok sem ertetek meg,csak ha KELL, akkor gajdoljatok, hogy mennyire tisztelitek a hagyomanyokat. Ez es ilyesmi bennetek az undorito, nem a maselvusegetek.
    Vehetnel peldat Mesterhazirol, aki most OSSZEFOG. Tudod hol???”

    A bocskai viselet már túlságosan európai nekem. Többre tatom, értékelem kucsmát,”ümög” is tetszik nekem, de legjobban a „pitykealakú füles gombok” amely olyan katonás, hogy a „bocskai” elbújhat mellette! 😛

  • Komlói Török Gábor
    2013 június 7
    1:00 du.

    Kedves Komlói Török Gábor, köszönöm, hogy időt, energiát nem sajnálva összegyűjtöttél számomra egy kis csokrot:)Szívesen olvastam. (Gabec hozzászólásait mindig.)
    Igazán szép teljesítmény, különösen annak tekintetében, hogy számomra eddig sem volt, és ezután sem lesz mérvadó, hogy mit írogatsz itt:) Őszintén szólva, meglehetősen undorító ez a tevékenységed, bár hogyha jól megfizetnek érte téged, felőlem csinálhatod, gyűjtögess csak.
    Megértelek, hogy sokat jelenthet az a harminc ezüst is, ha nagy a szükség.
    Remélem értékeled, hogy igyekeztem rövidre fogni a mondandómat:) Nem tartalak fel a kimutatások, jelentések készítésében, még a végén túlóráznod kell, és az nem kosher, mert azt szerintem itt nem fizetik:)

    És, hogy a kérdésedre is válaszoljak, ha már feltetted.
    Egyértelműen igen, de ezt te magad is tudhatnád, elég lenne olvasgatnod amiket idefirkálsz 🙂

  • Gabec
    2013 június 7
    9:28 de.

    Kedves Gabec, csak azt csinálja, amihez ért:)
    Bár, megmondom őszintén, a helyében én ezt még átgondolnám 🙂

  • Gabec
    2013 június 7
    9:30 de.

    Öreg?:)

  • Komlói Török Gábor
    2013 június 7
    1:25 du.
    na. remélem, gábor, megnyugodtál, hogy dakota számára nem mérvadó, hogy mit írogatsz itt. most már nem kell éjszakánként álmatlanul forgolódnod, hogy: jaj, istenem, most akkor dakotának mérvadó, vagy nem mérvadó?
    amúgy: miért ne lenne vadó? 🙂

  • JIMBO
    2013 június 7
    12:11 de.
    ejnye, de feledékenynek teccik lenni, méltságos uram!
    nem is olyan régen pedig még kifejezetten azt írta, hogy csak azért jön el ide, hogy velem találkozzon, kezet nyújtson, szemembe nézzen, és elbeszélgessen egy sör mellett velem!
    most vagy felejt, vagy hazudik?
    nekem mind1. de, ha javasolhatom, az egészségügyi problémáit ne ezen a fórumon tárgyalja ki.

    egy gond van: a következő agyonmagyar összegyülevészesedés mogyoródon csak a jövő hónapban lesz. kibírja addig? nemsokára lemegyek a faluban, a maga kedvéért megkeresem azt az egy szem plakátot, és itt majd közlöm a pontos dátumot.

    a trianoni kesergőről,sajnos, már lekésett. pedig tekintélyesen növelhette volna a tömeget: két polgárőr, egy körzeti megbízott, három szónok, egy zászlótartó, és 3-4 ember, mint hallgatóság. az egyik csak azért állt meg, mert azt hitte, sört is fognak osztani.
    egyikükön se volt bocskai.

  • dakota

    A Torok Gaborral ne vitazz. Tudod ha egy hulyevel sokakig vitatkozol, lehuz a maga szintjere es ott rutinbol lenyom. De a vegen meg az is megtortortenhet, hogy osszekevernek vele…

  • JIMBO, elkésett!
    elnéztem a dátumot!
    az előbb dokumentáltak a jobbikos izzadmányra vonatkoztak.

    jun. 4-én volt az önkormányzati trianoni búsongó, este 18 órakor.
    pedig a polgi is beszédet tartott, és jajongott a szent mihály kórus, meg riszálta magát a jakab mihály népdalkör!
    gondolom, népi ihletésű irredenta népdalokat adtak elő, amikben minden másodikban a „vesszen trianon” és a „nem, nem, soha” refrének hangzottak el.
    basszus, most várhat egy évet!

  • Kedves dakota, sajnos semmiben sem különbözöl Gabectől, és ez tény! Saját írásaiddal erősítetted ezt meg. Talán még lovat is azt alá, hogy vágtasson az embertelenség rögös útján.

    Kedves dakota írásaidban nincsenek tények! Gabec írása nem nekem szolt, de aki a gazság ellen nem emel szót, az cinkos. Ezért emeltem szót másokért. Ez nemzavart téged, abban, hogy megismételd Gebec rágalmit immár nekem címezve. Most boldog vagy remélem? Neked a rágalom, a hazugság, az aljsaság örömet szerez, hát lelked rajta.

    A lényeg, hogy nincsenek érveid tényekkel alátámasztva, és ezért hazugság, rágalmazás este forog fent! Nem terelem jogi útra a dolgokat, hogy Gabec, és te is bizonyítsátok bíróságon álltátásaitokat. Döntsenek az olvasók arról, hogy kinek van igaz. A lényeg az, hogy én lelkiismeretem rendbe legyen. Igaz, hogy nem vagyok megelégedve magammal ezen a téren sem.

    dakota írta:
    „Komlói Török Gábor
    2013 június 7
    1:00 du.
    Kedves Komlói Török Gábor, köszönöm, hogy időt, energiát nem sajnálva összegyűjtöttél számomra egy kis csokrot:)Szívesen olvastam. (Gabec hozzászólásait mindig.)”

    Azt elhiszem, hogy Gabec rágalmait, hazugságait szívesen olvassa az aki cinkos vele! 🙁

    dakota írta:
    „Igazán szép teljesítmény, különösen annak tekintetében, hogy számomra eddig sem volt, és ezután sem lesz mérvadó, hogy mit írogatsz itt:) ”

    Ezek sem érvek. Nincsenek írásaimat cáfoló, annak tényszerűen ellentmondó írásaid. Ezt téged minősít. Személyeskedése azért még futja tőled. 🙁

    dakota írta:
    „Őszintén szólva, meglehetősen undorító ez a tevékenységed, bár hogyha jól megfizetnek érte téged, felőlem csinálhatod, gyűjtögess csak.”

    Mi is undorító abban amit csinálok? Legalább valami bizonyítékkal is szolgálhatnál! Szerintem az az undorító, amikor valaki nem érvel, hanem minősíti érvek nélkül embertárást, és ítéltet mond érvek hiányában!! Ez téged nem zavar? Van még ennél lejjebb is nálad?

    Amennyiben megnézed írásaimat, mindig igyekeztem tényszerű maradni, kivéve amikor hagytam magam lehúzni a mocsárba, pocsolyába. Néha megbotlom én is. De nem érzem jól magam a pocsolyában ellentétben veled.

    dakota írta:
    „Megértelek, hogy sokat jelenthet az a harminc ezüst is, ha nagy a szükség.”

    Egész éltemben politizáltam amatőr szinten, mert ez a hobbim sajnos. Mindig elveim szerint tettem, néhány kisiklást kivéve. Ez lefordítva azt jelenti, hogy a tudásom megvolt az aktuális hatalomhoz csapódni érdekből,sajnos a lelkiismeretem, és az igazságéletem ellenállásában elbuktam. Ma is így járok. Sorsomra súlyos pecsét nehezedik. Mindig demokráciára vágytam, ezért küzdöttem a lehetőségeim szerint. Ma azok „végeznek”, porbálnak végezni velem, akik mindig a demokráciák ellenségei voltak, de jól tudták álcázni ezt..Olyan Orbánisták, Jobbikos félék, és más szélsőségek. Ezeknek vagyok én undorító!!! (Nácik, horthysták, nyilasok szellemi utódainak= mély magyaroknak). Ezért ha nem is írod meg mi a konkrét problémád velem, ezt akkor is tudni lehet, mert ezt tényekkel is belehet bizonyítani írásaid, cinkostársaid bizonyítókul szolgálnak, és azok írásai akik mellett kiállsz! Írásod is önmagáért beszél, kiabálja, hogy kikhez tartozó, önmagadról beszél, és árulkodik! 😛

    dakota írta:
    „Remélem értékeled, hogy igyekeztem rövidre fogni a mondandómat:) Nem tartalak fel a kimutatások, jelentések készítésében, még a végén túlóráznod kell, és az nem kosher, mert azt szerintem itt nem fizetik:)”

    Humort szeretem, most nevetek. Ez jó.Kimutatásokkal nem tartasz fel. Csak érvképtelen vagy. Impotens vagy érvek hiányában. Ezt remélem mások is látják! 😛

    dakota írta:
    „És, hogy a kérdésedre is válaszoljak, ha már feltetted.
    Egyértelműen igen, de ezt te magad is tudhatnád, elég lenne olvasgatnod amiket idefirkálsz ”

    Ez aztán az érvek, válaszok iskolája. Hahaha. Azt írod, hogy kérdéseimre is válaszolsz. Hol vannak a válaszok?

    Olvassam a saját írásaimat, és ez a te válaszod kérdéseimre!!!!!

    Hová jártál iskolába? Mindig is mondta, hogy a Fidesz bagázs, és Jobbikos bagzás diplomáit, plágium ügyeit is át kéne vizsgálni, már az is borzalom, hogy az óvodai kiscsoportból kikerülhettek! Tudom, hogy előbb a népnek el kell söpörni ezt a bagázst. Azt is tudom, hogy nagy valószínűséggel ez nagyon sokba fog kerülni még hazánknak, és sokan belefogunk pusztulni!

  • Ez a baj velem a mély magyarok szerint: a (Nácik, Horthysták, nyilasok szellemi utódainak!)

    „„Az a magyar, aki, ha eljön az idő, kinyír tíz rohadt liberálist” Ünnepelt a gárda”

    Gyalázat az, hogy még mindig sokan egybemossák az elmúlt húsz évet!
    Tényleg az a magyar „aki kinyír tíz rohadt liberálist”??? Tudjátok , hogy mi a liberalizmus? Tudjátok, hogy kik voltak a nagyjaink közül liberálisok? Nézzetek már utána és ne a kuruc.infón könyörgöm! Akik nem ölnek liberálisokat, zsidókat, cigányokat, azok kicsodák? Azok nem magyarok? Ezzel, és hasonló kijelentésekkel a Jobbikosok cinkosságot vállaltak, és a kormányunk is, mert eltűri őket. Nem szégyen ma Magyarországon Jobbikosokat, újnácikat ismerőseink közé felvennie a különböző közöséig portálokon, ezzel szalonképesé téve őket?

    A válasz az, hogy ismerőseit saját maga válogatja meg. Igen, de akkor az illető személy is cinkos, mert az ordas eszméket hirdető ismerősöket elfogadja, befogadja nézeteivel együtt.! Nem kapnak hányingert az ilyen személyek? Vagy talán nem is igazi demokraták? Cinkosok ők is a javából, és lehet most megsértődni!Nézzen már mindenki körül ismerősei között, és figyelmeztessük egymást, hogy neked náci az ismerősöd, és nem zavar?

    Sem gazdaságilag, sem politikailag, sem közbiztonságilag nem hasonlítható ősze a mai Orbán kormány az előző húsz év kormányaival!
    Ebben az országban magyar állampolgár nem lehet biztonságban Orbáni közbiztonság miatt a hallgatólagosan elfogadott, cinkososan megtűrt Jobbik-gárdások grasszálásától, mint annak idején a náci Németországban az SA verőlegényektől!! Ezen Jobbikos-gárdás személyek közül többen nyíltan más magyarok megölésére, liberálisok, cigányok, zsidók legyilkolására szólítanak fel, és a Fidesz-Orbán, Pintér által megfélemlített rendőrség tétlenül végignéz, ügyészség eltűri, a bíró engedélyezi, és biztosítja nekik a felvonulások, rendezvényeik megtartást. A Jobbik-Gárdás szélsőségek hazánk még megmarad, megcsonkított „jogállamiságával”, demokráciájával visszaélnek pofátlanul, mert ezek a szélsőséges új-nyilas pártok, szerveztek nem ismerik el a demokráciát, és más emberek létbiztonságához, élethez fűződő jogát!Akkor tényleg nincs különbség az elmúlt 20 év kormányzatai között?

    „Először a kommunistákat vitték el, de én nem szóltam, mert nem vagyok kommunista. Azután a zsidókat, de nem szóltam, mert nem vagyok zsidó. Később a cigányokat, de akkor sem szóltam, mert nem vagyok cigány. és amikor minket vittek, már nem volt senki, aki szóljon.”

    http://atv.hu/kiemelt_hirek/20120826_garda

    http://atv.hu/belfold/20120822_tolunk_lopnak_akik_eheznek_cegleden_az_elmult_fel_evben_valt_dramaiva_a_helyzet

    Ez bármelyikőnkkel megtörténhet!

  • Komlói Török Gábor
    2013 június 8
    5:46 de.
    add meg a számlaszámod. utalok át némi pénzt.
    ha gondolod, ketten megfinanszírozhatnánk egy márványtömböt, amibe dakota bele véshetné az igazság szavait. a hátoldalán jutna gabecnak is hely.
    a rögzítés technikája már legyen az ő dolguk: sumér képjelek, vagy ősmagyar rovásírás. biztos vagyok benne, hogy megoldják.

    amúgy fingjuk sincs se a liberális szó jelentéséről, se a liberalizmusról.

    amúgy gondolataiddal gyöngyöt szórsz a disznók elé.

  • Komlói Török Gábor
    2013 június 8
    5:46 de.

    „Hová jártál iskolába? Mindig is mondta, hogy a Fidesz bagázs, és Jobbikos bagzás diplomáit, plágium ügyeit is át kéne vizsgálni, már az is borzalom, hogy az óvodai kiscsoportból kikerülhettek! ”

    A Tulipán utcába és napocska volt a jelem:)

    A tiéd mi volt?:) Várj kitalálom :))))

  • Gabec
    2013 június 8
    2:57 de.

    Én nem vitázom vele, kedves Gabec, ugyanis nincs miről:)

    Sosem szóltam volna hozzá, ha nem kezdi el kigyűjtögetni, hogy szerinte nekem mi a véleményem. Csakhogy megtette, és bocsánat, de felfordult tőle a gyomrom.

  • Ille István

    Pistikam! addig amig olyan langlelku tollforgatok mint te adjak makulatlan nevuket ahhoz a marvanytombhoz, szerintem mindenki nyugodtan hajthatja alomra a fejet! Tudasd majd nepes olvasotaboroddal hogyan halad az ugy!

  • Nagyon érdekes a Magyar nyelv igaz Asher? Antiszemita-antiszemita hát persze,Anti szemita.

  • dakota
    2013 június 8
    4:22 du.
    http://www.femcafe.hu/cikkek/egeszseg/5-tipp-hasfajas-ellen
    javaslom, ha gyomorpanaszai vannak, próbálja ki valamelyiket.

  • Ille!”amúgy fingjuk sincs se a liberális szó jelentéséről, se a liberalizmusról”.
    Most, de oszinten: neked van egy hajszal fogalmad a liberalis szorol??? A demokraciat mar meg sem merem emliteni.
    Kb. masfel eve tartoztok(Kopacsival)ez a „fogalom” megmagyarazasaval. Ime most elo jottel ezzel a szoval is, amit se te se mas nem tud megmagyarazni.
    Dobalodzni nagyon konnyu szavakkal, de tul atlatszoak.
    Amugy: hany homok zsakot segitettel HELYRETENNI, mint igazi helyretevo. ooooo!

  • Ille!
    Ezt nem hagyom ki. JIMBO
    2013 június 7
    12:11 de.
    ejnye, de feledékenynek teccik lenni, méltságos uram!
    nem is olyan régen pedig még kifejezetten azt írta, hogy csak azért jön el ide, hogy velem találkozzon, kezet nyújtson, szemembe nézzen, és elbeszélgessen egy sör mellett velem!
    most vagy felejt, vagy hazudik?”
    Hat a feledekenyseg meg nem lenne hiba, de te szandekosan ferditesz. En ugyan is felteteles modban mondtam, amit itt irsz. Remelem tudod mit jelent a felteteles mod, mert a helyi KANASZt megkerdeztem es MAJDNEM tudta. Te viszont meg feltetelesen sem ajanlottad, kezfogast. Ugy erzem, ez mindenki szamara erzekelheto kulonbseg a kettonk kozt.
    De az az igazsag, hogy teged nem kell magyarazni, teged csak megvetni lehet, de azt Isten igazabol. No szia kis hulye gyerek. csak produkald magad. Az a legjobb magyarazat.

    .

  • JIMBO
    2013 június 9
    4:30 de.
    Liberalizmus.
    Demoktácia.
    A google a legjobb barátod…
    🙂

  • JIMBO
    2013 június 10
    10:40 de.
    isten igazából az ágyat kell megvetni, de jól. mert, ha rosszul van megvetve, akkor csak forgolódik az ember, csak forgolódik, nem tudja kialudni magát, oszt ilyen hülyeségeket beszél másnap, mint maga.
    a feltételes mód a maga esetében, fiam, a következő módon néz ki: ha nem lenne altzheimerem, még emlékeznék is arra, amit írtam.
    ami a kanászt illeti: olyan mogyoródon nincs. a közterület felügyelő meg kikéri magának ezt a titulust.
    na, erre még gyúrjon egy kicsit.
    tudja: tétel, feltéttel, feltétlenül 😀

  • JIMBO
    2013 június 9
    4:30 de.
    bocsika, de magának megmagyarázni bármit is, kb. olyan esélytelen, mint vakondnak a napfényt.
    amúgy mijaf@sznak segítettem volna helyre tenni akár egyetlen homokzsákot is? majdnem a jános-hegy magasságában lakom, errefelé nem volt árvízi védekezés 🙂
    mondja, nem tűnt fel még magának, hogy gyengén vív? bármikor riposztozok. csak eddig még ott volt a védőgomb a párbajtőröm végén.

  • skála kópé

    http://www.origo.hu/tudomany/tortenelem/20130612-tortenelem-magyarorszag-1945-nyilasok-szalasi.html szalasi a problema NEM az irono aki csak leirta mit muveltek kun belaek 133 napig

  • Ille!
    „amúgy mijaf@sznak segítettem volna helyre tenni akár egyetlen homokzsákot is? majdnem a jános-hegy magasságában lakom, errefelé nem volt árvízi védekezés”.
    A tobbit eheti a fene. Ez a te/ti mentalitasotok. Vajjon, miert nem vagyok meglepodve??? Sot, mas sem.

  • Noszticzius Judit

    Kell megerősíteni,figyelni és megvédeni a romákat és zsidókat a jobboldali szélsőségek ellen !!!!!

  • dakota
    2013 június 8
    4:19 du.

    Érvek eszközei messze elkerülnek. Vajon miért? Nem személyeskedem. Sajnállak. 🙁

  • dakota írta:
    2013 június 8
    4:22 du.

    „Csakhogy megtette, és bocsánat, de felfordult tőle a gyomrom.”

    Nekem a náciktól, rasszista, antiszemita csürhétől fordul fel a gyomrom. Neked tőlem. Biztos, hogy nem egy oldalon állunk, és ez tény. Aztán írásaimat képtelen voltál cáfolni, és neked ez a legnagyobb problémád. Persze a tényszerű írás, igazság is zavaró számodra. 😛

  • Ille István
    2013 június 8
    12:03 du.

    „add meg a számlaszámod. utalok át némi pénzt.
    ha gondolod, ketten megfinanszírozhatnánk egy márványtömböt, amibe dakota bele véshetné az igazság szavait. a hátoldalán jutna gabecnak is hely.”

    Kedves István, ezeknek márványtömb? Azonnal államosítanák, és ágyúgolyóbist fabrikálnának belőle harc, háború nevében, és akkor már nem hanta golyóbissal lőnének bennünket. Azt vésnék rá rovásírással, hogy Vona-Orbán golyóbisa ész nélkül darabolja fel a liberális demokráciánkat. Mert EU-n kívül is van élet, és van aki kimondá azt, hogy nem demokrata, amit eddig is tudtunk róla. Ezzel a golyóval sok baj lenne. 🙁

  • JIMBO írta:
    2013 június 21
    4:26 de.

    „Ille! De az az igazsag, hogy teged nem kell magyarazni, teged csak megvetni lehet, de azt Isten igazabol. No szia kis hulye gyerek. csak produkald magad. Az a legjobb magyarazat.”

    Szerintem egy kanász hozzád képest egy nemeslekületű úriember. 😛

  • Írta:Török
    Le kell győzni a vakság sötétségét!

    Le kell győzni a vakság sötétségét,
    hogy világosságot gyújtson fejekben az ész!
    Le kell győzni a gyávaságunk korlátait
    szívvel, akarattal, és áldozattal!

    Éhes gyomorral, és fagytól reszkető
    testtel vagytok véreim ti, magyar milliók!
    Minden hatalmas bánatra van egy orvosság,
    télre ott van a tavaszi virágzás.

    Az élet örök, és forog a kerék,
    ma lent, holnap felülre kerülnek milliók.
    Leverjük a bilincset, rabságot magunkról,
    és szabadok leszünk megint magyarok.

    Orbán a sötétség, a gonosz maga,
    kerüljön hát pokolba, a pokol fajzata!
    Menjenek a követői is a pokolba
    utána, Jobbikkal a gyehennára!
    Komló.2013.02.17

  • Megdöbbentő tények, vagy inkább nézzünk szembe az igazsággal?

    „Az ECA-jelentés szerint a hatalmas összegek szinte nyomtalanul eltűntek. A segélyeket „nem a megfelelő célokra költötték, elsikkasztották vagy korrupciós célra használták fel” – írja a Sunday Times a dokumentumra hivatkozva. Az ellenőrök megállapították azt is, hogy az átutalt pénzek felett az európai hatóságoknak szinte semmilyen ellenőrzési lehetősége nem volt, így az összegek a „segélyalapok hiányos működési mechanizmusának következtében” akadálytalanul áramolhattak tovább a Hamasz számláira. A jelentés megállapítása szerint a jövőben is számolni kell azzal, hogy a támogatások „nagy kockázatúak”, és a segélyek a „korrupció vagy a céltól eltérő felhasználási módok miatt” nem érik el a kívánt célt.

    A legnagyobb támogatók
    A palesztinok legnagyobb támogatói az Egyesült Államok, az ENSZ, a Világbank és az Európai Unió. Az elmúlt húsz évben folyamatosan ömlött a pénz a Palesztin Hatóság számára, függetlenül attól, hogy közben lezajlott a második intifáda, az izraeli autóbuszok, éttermek és városközpontok elleni öngyilkos merénylethullám, a gázai és a libanoni rakétaháború. Az Európai Bizottság és az uniós tagállamok a Világbank egyik összesítése szerint az összes palesztin segély 53 százalékát állták, miközben az arab országokból alig 20 százalék érkezett – az is jobbára csak ígéret formájában.”
    http://www.atv.hu/kulfold/20131019-a-palesztin-fekete-lyuk-700-milliard-forintnyi-eu-segely-tunt-el

  • Tisztelet Kanadának, és tisztelet Kertész Ákosnak!
    Sajnos egyetlen tisztességes magyar állampolgár sem érezheti hazánkban biztonságban magát a kormány által eltűrt fasiszta, náci szellemi utódok indulatai miatt, és a nemzeti bolsevista kormányzás következményeként.
    Genetikai magyar nincsen a tudományos génvizsgálatok jelen állása szerint, és ez tény. Tehát Kertész senkit sem sérthetett meg hazánkban és ez is tény. Kertész Ákos arra kívánta felhívni a figyelmünket, hogy ne vállaljuk be az alattvalósságot még akkor sem, ha múltunk gyökerekben számtalan példa van rá. Legyünk demokraták!

    „ominózus cikkben Kertész Ákos úgy fogalmazott: „a magyar genetikusan alattvaló”. Az író néhány napra rá a következő módon igazította helyre a viták kereszttüzébe került állítását: „helyesen ilyen mondat nincs”.”
    http://www.origo.hu/itthon/20131115-kanada-elfogadta-kertesz-akos-menekult-kerelmet.html?sec-1