Horthy-szobrot avattak a Szabadság téri Református Egyházközség Hazatérés Templomában (képriport)

2013 november 4 10:08 de.141 hozzászólás

A Hazatérés Temploma alapkőletétele és az első bécsi döntés 75. évfordulója alkalmából leleplezték Horthy Miklós bronzba öntött mellszobrát a templom előterében. Az ezzel egybekötött istentiszteletet ifj. Hegedűs Lóránt református lelkész celebrálta. Gyöngyösi Márton országgyűlési képviselő tartotta az ünnepi beszédet, akinek a zsidók listázását felvető javaslatára először tüntetett együtt a magyar bal- és jobboldal. A Tömegtüntetés a Nácizmus Ellen elnevezésű demonstráción, 2012. december 2-án a kormány részéről Rogán Antal, az V. kerület polgármestere mondott beszédet. Ám a vasárnapi esemény színhelyéül is ez a kerület szolgált.

Hazatérés-Temploma - Horthy-szoboravatás. Fotó: Bassa Laszló.

Hazatérés-Temploma – Horthy-szoboravatás. Fotó: Bassa Laszló.

Rogán Antal, azon a tömegtüntetésen a következőket mondta: „A haza ma nem néma […]. Azért jöttünk össze, hogy most mi akasszunk táblát a gonoszság nyakába […]. Rajta a felirat: nem engedjük. – Magyarország megvédi polgárait […].”

Most a Fidesz nevében Rogán Antal ugyan elítélte a Horthy-szoboravatást, de sietett hozzátenni, hogy ez a Jobbik részéréről egy „a provokatív akció”, ami ürügyként szolgál a nyugat-európai baloldali lapoknak, amelyek Magyarországot majd újra az antiszemitizmus vádjával kívánják lejáratni.

A Fidesz-kormány ismét szembefordult mindazzal, ami 2012. december 2-án, a Nácizmus Ellen elnevezésű tömegtüntetésen elhangzott. Az V. kerületi polgármester és a Fidesz-kormány valójában néma és tehetetlen maradt, és ahogy mindig, most is a Jobbikra mutogat!

Pedig a gonoszság táblája a kormány nyakán lóg! Rajta a felirat: Engedjük, támogatjuk, hogy Magyarország – ahol Európa egyik legnagyobb zsidó közössége él – mintegy hetven évvel a második világháború után újra elinduljon azon az úton, amely a fasizmushoz, a szélsőjobboldal uralmához, és 437 402 magyar zsidó honfitársunk deportálásához és elpusztításához vezetett.

Hazatérés-Temploma -- Istentisztelettel összekötött Horthy-szoboravatás. Fotó: Bassa Laszló.

Hazatérés-Temploma — Istentisztelettel összekötött Horthy-szoboravatás. Fotó: Bassa Laszló.

Szembeszökő az Orbán-kormány Janus-arcú politikája. A mai gyalázatos esemény is igazolja, hogy minden szavuk üres propaganda, valójában a kormányzásuk alatt sokasodnak a rasszista, antiszemita indulatok, erősödnek a szélsőjobboldali (homofób, transzfób) tendenciák, gyűlöletbeszédek és a gyűlölet-bűncselekmények.

A Fidesz és az Orbán-kormány az újnyilas mozgalmat nemhogy megtűri, hanem az antiszemitizmus vezető személyiségei kultuszának ápolásával egyértelműen legalizálja, és a gyilkos szellemet etalonná, útmutatóvá teszi!

Ellentüntetők. Fotó: Bassa László

Ellentüntetők. Fotó: Bassa László

Orbán – a kétharmados parlamenti többség birtokában visszaszoríthatná a szélsőséges megnyilvánulásokat, sőt az érvényben lévő Párizsi Békeszerződés alapján ez kötelessége is lenne. Az ugyanis egyértelműen kimondja, hogy olyan szélsőséges eszméket hirdető párt, mint a Jobbik, törvényesen nem működhet!

A téren demonstrációt tartott több civil szervezet és demokratikus párt. Többen sárga csillaggal és táblákkal tüntettek.

Horthy szoboravatásra érkező ellentüntetők. Fotó: Garai-Édler Eszter

Horthy szoboravatásra érkező ellentüntetők. Fotó: Garai-Édler Eszter

A tiltakozó szervezetek, pártok (a teljesség igénye nélkül): Antifasiszta Hálózat, Az Élet Menete Alapítvány, Demokratikus Koalíció (DK), Együtt 2014 mozgalom, Együtt-PM Szövetség, Hit Gyülekezete, Magyar Antidiszkriminációs Közhasznú Alapítvány (MADA), Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége (MEASZ), Magyar Szolidaritás Mozgalom (Szolidaritás), Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (MAZSIHISZ), Munkáspárt 2006, Nagy Imre Társaság Budapesti Szervezete, Neonáci Ellenes Mozgalom (NEM), Szociáldemokrata Párt valamint a Tolerancia Csoport.

Lista? Elég volt! Ellentüntetők a Hazatérés Temploma előtt. Fotó: Fotó: Zina Mihailova

Lista? Elég volt! Ellentüntetők a Hazatérés Temploma előtt. Fotó:  Zina Mihailova

Csatlakozott hozzájuk (többek között) M. André Goodfriend, az Egyesült Államok Budapesti Nagykövetségének ideiglenes ügyvivője, Dr. Raj Ferenc, a Bét Orim Reform Zsidó Hitközség alapító rabbija, kaliforniai Berkeley Beth El Közösségének emeritus rabbija, valamint Kardos Péter főrabbi, a zuglói zsinagóga főrabbija, az Új Élet főszerkesztője.

Üzenetek / Fotó Garai-Édler Eszter

Üzenetek / Fotó Garai-Édler Eszter

A tüntetők mindvégig a következőket skandálták: „fasiszta gyilkosok”, „nácik haza!”, „le lesz döntve”, „olvaszd be!”, „gyilkos Horthy”, „hazaárulók”, „magyar vagyok, nem náci”.

Ugyan a tüntetők ma többen voltak mint a szoboravatók – fokozatosan nő a szélsőjobboldali eszmékkel szembeni ellenállás –, de a teljes körű társadalmi elutasítottsághoz e tekintetben is hiteles, határozott és példamutató kormányzásra lenne szükség!

Garai-Édler Eszter

141 hozzászólás

  • az jó, hogy nemzetközi hír lett és nem tudják megmagyarázni holmi nemzetieskedéssel aljas banda és a református lelkész mint antiszemita fajgyűlölő, hogyan maradhat a helyén, látva a templomot a reformátusok semmilyen jelképet nem tűrnek és ez meg tele van hamis képekkel amit Jézus kiszórt…hamis egy dolog az egész és gyilkos

  • Dudás Ferenc

    Adolf Hitler : Mein Kampf 148.oldal ,,- – – a vallás sem arra való,hogy politikai pártbonyodalmakba keveredjék.” 268.oldal ,,- – – a vallási meggyőződésre az a legkárosabb mégis,ha politikai célok érdekében visszaélnek vele.”
    Ez a jobboldal Bibliája. Mégsem tanulnak belőle?

  • Georgina Bojana

    Véleményem tömören: vérlázító!
    Visszakúszunk a múltba?!
    *
    ÁLLJ! és NE TOVÁBB!
    Jómagam és gyermekeim nem szeretnénk azt átélni, mint szüleink, nagyszüleink, idősebb rokonaink, ismerősök és ismeretlen magyar emberek.
    *
    ÁLLJ! és NE TOVÁBB!
    *
    Ennyi a tömör véleményem erről a szégyenteljes, gyalázatról.
    (( 🙁 ))

  • Nos a FIDESZ 2012-ben is (Gyöngyösi M.beszéde után)meg most
    a Horthy szobor avatása kapcsán is elítélte a felszólalást(az előbbinél)
    és elhatárolódott( az utóbbinál) a zsidók megkülönböztetésétől illetőleg az emlékmű állításától.
    Mi mást tehetett volna,nem kell ezt az ügyet „túldramatizálni” egy demokráciában,különös tekintettel arra
    hogy más országokban is vannak antiszemita(szélsőjobbos)
    megmozdulások,de ugye kint is és itthon is szélsőbalos
    provokációk kevés valóságtartalommal,de annál több uszítással és hazugsággal……!
    Egy demokráciában ezt el kell viselni,arról már nem is beszélve,hogy egy témában hasonló cikkek jelennek meg egymást követve.
    Persze lehetne az amerikai technikai államcsődről(egy újabb gazdasági válság kirobbantását boncolgatva)és a
    lehallgatási botrányról,vagy a bajai egyértelmű baloldali csalásról is beszélni,de ez nem érdeke egy balliberális
    lapnak……Hát ennyi!
    A szobor avatásról a véleményem az előző cikknél megírtam
    így felesleges ismételni azt!

  • Szabó Zoltán

    Kedves Georgina!
    Ma már kevés a felháborodás4 Tenni kell ellene! ha kapcsolatban vagy magyarokkal, állj ki amellett, hogy a Fidesz aljas és álnok politikájának célja, a saját tolvaj hatalmuk megerősítése, és a szélsőjobboldal bátorítása, hogy elriassza a békeszerető embereket a vélemény nyilvánítástól ( „fortélyos félelem igazgat..”)Naponta kell arra 10-20 percet szánni, hogy figyelj és aktívan véleményt nyilváníts. Ez nem politika, hanem egyszerűen polgári védelmi reflex, mert a demokratikus védelmi rendszerek hatástalanítva vannak! Hogy, mi van a háttérbe, most nem részletezem, de primitív okok, amire első körben nem is gondolnál…

    Egyébként a vallást itthon úgy használják és használják ki, mint a kapcarongyot! Erre művelt főpapok, elvakult szerzési vágyukban ne jönnek rá! Ez mindent elmond. De, ha valakinek van „vonala” Ferenc pápához, szóljon neki, ez ciki Rómának is… Ha, nem akkor ez viszont a magyar keresztény egyház súlyát teszi a helyére…

  • Egyébként ami a szoboravatók és az ellentüntetők létszámát illeti több forrásból azt hallottam,hogy az előbbiek voltak többen,a tüntetők pedig szétszéledtek…..
    Ez a fórum az ellenkezőjét állítja…..hát ez politikai
    nézőpont kérdése,egyik sem mondható teljesen…..hitelesnek.
    Én nem voltam egyik oldalon sem a helyszínen,így mindenki azt mond amit akar!

  • Megütközött Hegedűs Lóránt református lelkész vasárnapi viselkedésén a Dunamelléki Egyházkerület püspöke. Szabó István fegyelmi vizsgálatot indítana a Horthy Miklós-szobor avatása előtti istentisztelet miatt, szerinte az egy megbotránkoztató, provokatív akció volt. Hegedűs meg feljelentést tesz Steiner Pál, MSZP-s képviselő, és Rétvári Bence államtitkár ellen, jó hírnév megsértése miatt.
    aha. hegedüs lórinak jó hírnevét sértették meg. kibírjátok ezt röhögés nélkül?
    de semmi baj.
    a lelkész (?!) a hazatérés temploma nevében teszi meg a feljelentést. szegény, nincs tisztában a legalapvetőbb jogi fogalmakkal sem.
    aztán meg: A lelkész rágalmazásért és becsületsértésért feljelenti Steiner Pál szocialista országgyűlési képviselőt is, mert miközben – álláspontja szerint – megemlékeztek a vészkorszak áldozatairól is, aközben a szocialista politikus „antiszemitának bélyegezte Krisztus Földi Testének szerves részét, a Budapest Szabadság téri Szent Eklézsiát”.
    krisztus földi testének (?!) szerves része a szent eklézsia! ez a lóri gyerek tényleg elmeháborodott! csak tegye meg a feljelentést, meglátjuk, melyik bíróság lesz hajlandó tárgyalni.
    persze, addig lehet, hogy az egyházkerület megszabadul ettől az idiótától. bár kár lenne belőle mártírt csinálni. maradjon csak, és bomlasszon tovább.

  • ha a szoboravatók voltak többen, az igen dicséretes a szervezők re nézve, azonban olyan nagyon nem lehet elbüszkélkedni vele, mármint, nemzetileg. a számosságot meg a fene se tudja, de nekünk még nem politikai nézőpontként tanították. persze, lehet, hogy a NAT már így helyezi el.
    gondolom, a számsoron is csak a nullától jobbra álló számok a lényegesek 😀

  • egy hozzászólás a sok közül:
    „H. szerint S.P. „antiszemitának bélyegezte Krisztus Földi Testének szerves részét, a Budapest Szabadság téri Szent Eklézsiát”.
    Ekkora pimaszságra is csak olyan pap merészkedi, amelyik már rég nem lelkipásztor a szó eredeti értelmében. Gyáva és gerinctelen, aki a felesége tisztségével, s a reá bizottak lelki otthonául szolgáló, de éppen általa megszentségtelenített, s ennél fogva további köztiszteletre mélatlanná vált „épülettel” takaródzik, pesze azt is hamis, giccses fogalmakkal fölruházva.
    „Krisztus Földi Teste (?)” nem létezö teológiai fogalom, Isten ugyanis nem emberi kéz alkotta épületekben lakozik. Krisztus „teste” az az emberi közösség, amell más szóval a benne hívök gyülekezete, ezek a keresztyének, „kristust követök”. Krisztusnak ilyen értelemben tehát nincs „földi teste”,ellentétben megdicsöült testével, amely azonban az egekben lakozik, s nem a Szabadság téren, ahol nem is H. a fö koompos, hanem az a presbitérium, amely még eddig is engedte fölmenni a szószékra ezt a pojácát.”

    azt hiszem, ezzel a tetűvel nem is érdemes tovább foglalkozni. ja, és a tetvektől elnézést kérek.

  • Tisztességes országban irtják a patkányokat.

  • A parittyás hangja

    Ille István
    2013 november 4
    3:23 du.

    Lájk mind a három bejegyzésedre!!!
    Szívemből szóltál! Köszönöm!

  • Marcsi: Nem előszór teszel tanúbizonyságot arról, hogy fogalmad nincs a demokráciáról. Persze ha lenne, nem lennél jobboldali. A háborús bűnösök szoboravatása nem fér bele a demokráciába. Hegedűs lénye pedig minősíti az egyházat. Követelni kellene a hamuban megforgatását és a templomból való kiűzetését. De elviselik, és talán még büszkék is rá?!
    Egyetlen ájtatos manó sem szégyenli?

  • A parittyás hangja

    Marcsi
    2013 november 4
    3:00 du.

    „a bajai egyértelmű baloldali csalásról is beszélni,”

    Az üggyel foglalkozó nyomozó hatóság jelen idejű véleménye szerin nem egyértelmű a baloldali csalás!
    Te nem olvasol újságot? Vagy -hogy fogalmazzak finoman…?- nem tudod értelmezni amit olvasol? Esetleg tudatosan nem mondasz igazat, feltételezve, hogy itt senki más sem olvas újságot? Roppant gyermekded gondolat! Vagy esetleg kompetensebbnek érzed magad az ügyben eljáró rendőri szervnél? Komoly önbizalomra vall…!

  • Llanfair!

    Én pontosan tudom,hogy mi fér bele a demokráciába,meg ugye én itthon élek(meg sokan mások is) nem úgy mint Te!……Azért ez bizony számít!!!!
    Aztán ha a szobor döntögetés…,vuduzás..,keresztények pocskondiázása …,a bizonyított csalás,hazudozás,uszítás „büntetlenül”!!!! belefér, akkor ugye a szobor
    avatása is!!!!(arról már nem is beszélve,hogy Horthy megítélése baloldali és nem teljesen tárgyilagos!)
    Sem a jobb sem a baloldali szélsőséggel nem szimpatizálok,(bár egyre inkább megértek több JOBBIKOST!! sajnos ezt kell…..,hogy mondjam!)
    és ez kizárólag a szélső balosoknak köszönhető!

  • Parittyás!
    Erősen le vagy maradva,Te hol élsz valahol Afrikában?….
    A rendőrségi vizsgálat mellett, ami egyértelműen bebizonyította a csalást,maguk az érintett baloldali pártok is nyilatkoztak,
    sőt a résztvevők….több konkrét „szereplő” passzolta kétségbeesetten a labdát…(névvel!!!!hangfelvétel,TV riport)a másiknak és minden párt próbálja a „becsületét”menteni!!!
    Te lehet,hogy nem nézel magyar TV-t nem olvasol újságot???!
    Mert ha igen,akkor nem tudod,mit beszélsz!
    De mindegy,ezt majd az ellenzék egymást közt” megoldja”…
    ha tudja!!!

  • A bíróság egyértelműen kimondta a fasiszta orbán választási csalását és emiatt meg is kellett ismételni a választást….
    A barátja szoboravatásán mennyien voltak az tüntetők? Kb. 2.000 ember. A szobros bálványimádók kevesebb, mint 150-en.
    Loriék úgy be voltak rotyizva, hogy 1 óra 20 percel elhalasztották emiatt az avatást, mert tudták, hogy a tüntetők 11 óráig kaptak területfoglalási eredményt. Mert rengeteg embert már hazaküldtek a rendezők, én kiálltam, elkiáltottam magam, hogy most pedig kezdődik a spontántüntetés.Valóban addigra már csak kétszerannyian maradtunk, mint a fasiszták. De ha csak 20-an lettünk volna, akkor is mi képviseltük volna az igaz hazafiságot, akkor is mi álltunk volna ki horthy 100.000 halálbaküldött honvédáldozatáért, és a zsidóáldozatokért.

    De végül is fogadjuk el az ilyen horthysták álláspontját!
    Ha helyes volt amit tett, akkor nosza az ilyen kurafikat és ribancokat gatyában és szakadt kombinéban vagonírozzák be és irány Szibéria. Ott kilökdösni őket, vagy egy tucat fegyvert közéjük dobni, oszt jónapot! Egymást lőnék halomra felzabálva a hullák testét, megnyúzva tásaikat , bőrükből kabátot csinálnának…. Csak 100ezer, esetleg a keménymag felhígításával párszázezer hulla szerintük belefér. Akkor hajrá! Uccu neki! Élvezzék egymás melegét!
    (Ha nekik ez jó?! Én hallgatólagosan elfordulok addig. Félreteszem a finnyás emberszeretetemet!)

  • Lehullt a lepel!

    Végre! Örömteli esemény. Felavattuk Vitéz Orbányai Hothy Miklós szobrát! (Bár remélem hamarosan úgy jár, mint ideológiai vértestvére alaptörvényszilárdságú hungarocell emlékműve! Tehát hangos tiltakozásunk ellenére, de megtörtént a leleplezés!)
    Igen, végre!
    Végre így egyértelművé vált, hogy a kormány sandán passzív, sőt sokszor aktív támogatása mit jelent, hova tart.
    Ország és világ előtt mostmár bizonyított, hogy orbánrendszerünk a demokráciát és annak jelképeit is lebontva, a fasizmus, az antiszemitizmus, a rasszizmus aktív támogatója.
    Eddig a tágra zárt szeműek még mondhatták, „Ej! Ez még nem az. Ne állítsunk olyanokat, amelyek nem bizonyítottak!” Nos, Hitler gaztettei is csak utólag váltak bizonyossá, előre csak tartani lehetett tőlük.
    Úgy gondolom, nem kéne megvárjuk se a gázkamrák építését, se a bevagonírozásunkat, mert ha közvetve és időben elnyújtva is, de autokratikus rendszerünk már aktívan combig hatolt ennek mocsarában.
    Mind a politikai alapon elnyomorítottak, mind az elszegényítés áldozatai kórházakban, vagy otthonaikban, valamint az „önkéntes” gazdasági és politikai menekültek, összességükben mind részei az üldöztetésnek, és a genocídiumnak.
    Igen, a genocídium találó kifejezés, hiszen esetünkben is nemzeti, ideológiai, vallási, de mondhatjuk politikai alapon dúl és erősödik ez a jelenség. Hiszen ki lettünk tagadva a nemzetünkből! A magyar nemzet be lett szűkítve. Állításuk szerint, csak az orbánizmust támogatók képezik a nemzet testét, mi már csak legfeljebb elfajzott korcsai, szervezetének kilökött salakja lettünk.
    Ez az ideológia mára egyértelműen vallási alapon működik, hiszen az értelmi kontroll minden hiánya nélkül tombol bármely irányba korlátlan kicsapongások közepette. Hívői, politikai követői bármilyen állítást, majd annak ellentétét ájtatos áhítattal fogadják, és vakbuzgón követik bárminemű racionalitás megkövetelése nélkül.

    Igen! Minket demokratákat már elkezdtek bevagonírozni! Csak a vagonok felé vezető karám szögesdrótjaira álcaként fűrészporból készült kolbászt aggattak, az oldalfalaira propagandaszövegeket kapartak, hogy „Jobban élünk, mint 4 éve!”, meg „Rezsicsökkentés”, „A Haza nem lehet ellenzékben!”, vagy a gyönyörű hazugság, ” A Haza jobban teljesít!” és hasonló uszítások az IMF-fel, az EU-val, a bankokkal és a kapitalista közműszolgáltatókkal szemben….
    Igen, a vagonok zárja bármikor kattanhat, ha kilépünk az EU-ból, és nem lesz már menekvés.
    A vagonok talán még egyhelyben állnak, vagy talán helybenjárnak, de legpontosabb, ha úgy tekintjük, hogy az időben visszafelé haladnak, miközben térben nem mozdulnak.
    Ezek a mi virtuális vagonjaink. Készen állva várják, hogy egyesével feltöltve meginduljanak. Majd törvényesített lassú pusztulásunk után a nemzeti krematórium ideológiai tisztítótüze égesse ki a történelemből is szellemünket. Igen, ez az unortodox genocídium, hungarikum a javából. Ahol vallásos igyekezettel ezt istenítve a rackabirkák áhítattal bégetnek, a szürkemarhák kolomppal a nyakukban párás szemmel harangoznak, a narancssárga papagájok szereptévesztve a templomi varjakkal együtt kárognak és demokratikus forgácsaitól szögletesre gyalulódó nemzetünk rohan az ária hungaristák szebb jövője felé!

  • „K” mint kedves!

  • Marcsi: Nem hiszem, hogy köze van földrajzi elhelyezkedésemnek a demokrácia jelentéséhez. Demokrácia egy van, és abba tömeggyilkosok szobra nem fér bele. Akkor se, ha történetesen te megérted jobbikos haverjaidat. Ez sajnos téged minősít. Nem tudok elképzelni olyan helyzetet, ahol tömeggyilkosok éltetőit meg tudnám érteni.

  • Tempora mutantur et nos mutamur in illis latinul
    Magyarul: Változnak az idők és velük együtt mi is.

    Találós kérdések
    Melyekre a választ neked kell megadni rá!

    Melyik az emberi faj közül az a temperamentum = magyarul mert latin /idegalkat, vérmérséklet, természet – eleven, heves vérmérséklet…/ és vallás amit hisz is, mert úgy nevelték fel, aki a rég múltban vagyonát vérrel szerezte meg?
    Válasz:

    Melyik, aki nem vérrel, ha nem verítékkel?
    Válasz: a magyar

    Az első kérdéshez segítség:
    Melyik írásban van az, hogy előbb szólítsd fel a várost megadásra, ha nem adja meg magát, hányd kardélre őket, a gyerekeket és a fiatal nőket, tedd rabszolgáddá?
    Válasz:

    Melyik király volt az, aki Róma város falainál megegyezett a rómaiakkal – és elvonult alóla?
    Válasz: Ister eszköze Atilla – amit rosszul Atilla az isten ostora nevén neveztek – neveznek.

    Melyik az a nép aki fél és nem egész? És miért?
    Válasz:

    Melyik az a nép amely egész , és nem szomjazza a tudást, ész esz – eszem – vagy eszem – magyarul a tudásom – vagy a lakmározásom? /nem mindegy, hogy ejtem ki az E –t a szám-on!/

    Válasz: a magyar – ma és régen az idegenek, akit rosszul gyűjtőnévben: Tótoknak nevezünk – mert nem ismerjük a régebbi Tóth Egyiptomban élésünk eredetét még ma is HUNOKNAK, azaz a térképeken, amikor írom e sorokat 2013.11.5-én 02:33 órakor HUNGÁRIA van írva! Neveznek bennünk! HIOPPÁ!

    Melyik az a nép aki embertársait rabszolga szíjra fűzte, vagy kiirtotta? Mondj egy párat a legutóbbiakról – igaz-e, hogy amerikai őslakosságot majdnem kiirtották – Afrikából oda négereket szállítottak rabszolgának? Igaz – e, hogy civil állampolgárok ellen brutális hadi eszközöket vetettek be – Hirosima, Nagaszaki – Drezda és stb. ?

    Válasz:

    És van e olyan nép nemzet ami pont az ellenkezője a fenti brutális embertelenségnek?

    Válasz:
    – van és az a magyar, magyar, mert ma így nevezteti magát.

    Mondj rá példát, hogy bizonyítsd válaszod!

    A már említett Atilla királyunk Róma határainál – de említhetném a sok magyar vezetőt királyt, fejedelmet – és legutóbb Horthy Kormányzó urat amikor a tengeri csatájában a legyőzött ellenségét kimentette a tengerből, különben benne fulladtak volna – a harcok idején a harcképtelenné vált harcosokat az ellenségest is gyógyították.

    „…Tempus edax rerum = a mindent elpusztító idő .- tempus fugit = az idő szalad, az idő gyorsan eljár…”
    Folytasd ennek a csürhének – vagy kik is ezek?

    Becsülettel a tisztességeseknek: id. Kiss László

  • id Kiss László
    2013 november 4
    9:34 du.
    …………………..
    Ez volt az öncenzúra.
    Konklúzió: az agyrák benned éhenhalna..
    Diszperzió: Bos bos dicetur, terris ubicumque videtur…

  • Kedveseim, ott túl az óperencián!
    Oly keveset tudnak önök az anyaországi viszonyokról, a belpolitikáról, a fideszről, Jobbikról… Demokráciáról beszélnek, de nem tolerálják a szoboravatást, nem itélik el azt a trágár, elbutított és felheccelt csőcseléket, amely méltatlan az emberre, méltatlan magyarra, méltatlan európára és méltatlan a demokráciára is. Ami ma nincs Magyarországon! A demokrácia népuralmat jelentene, de a hatalmat ma a pénzvilág uralja, politikusaink maximális kiszolgálásával. Mert az elmúlt 24 évben is a pénzvilág akarata érvényesült e hazában. Az embereket lebutították, elszegényítették, hogy hiteleket kelljen felvennie. Csak szavazókra van szüksége a hatalomnak, gondolkodó emberre nincs. A bünözőknek több joga van a törvény előtt, mint az áldozatnak, az erőszak szervezetek végrehajtják a felsőbb utasításokat. Kihalt a becsület, a tisztesség, az erkölcs, a hit, a szorgalom, egymás megbecsülése. A törtetők, másokat beárulók, a becstelenek a tisztességtelenek, a tolvajok sikeresek ma Magyarországon. Elzüllött a nép, oda a magyar virtus. A nemzetben gondolkodók már kevesebben vannak, mint a liberális elveket vallók, a globalizmus lehengerelte az országot. A kereskedelmi reklámok álomvilágát keresik a falanszteren a nyomorultak.
    Akinek esze van, az elhagyta-elhagyja ezt a gyönyörü országot, idegen földön keres megélhetést, mert ami ma Magyarországon folyik, az nem más, mint a nép írtása. Helycsinálás idegen uraknak, akik magas bérért adják tovább ingatlanaikat, munka nélkül gazdagodnak, s a tömeg csak tovább szegényedik.
    Isten óvja önöket ott a messzi távolban, talán lesz még önök között valaki, aki megőrzi magyarságát, s nem hódol be a világi hatalmaknak.
    Áldás, békesség!

  • A fene nagy demokrácia nem érdekli az embereket,Szoboravatás nem téma,egyszerüen meg semmhallják.A pénztárcaa lényeg hogy kevesebb a rezsi!tessék überelni,továrisi.

  • komment antiszemita tartalma miatt törölve (moderátor)

  • marcus aurelius

    kiss… falusi
    Fiuk, minek villogtok annyira ! Én speciel nyolc évig tanultam latint,memoritereket Horatiustól meg mindenféle nagyágyutól.. de a legigazabb, ami megmaradt bennem: AGRICOLA TERRA ARAT !

  • marcus aurelius

    kiss….falusi
    bocs”: TERRAM (Kontaktos a „m” betűm…)

  • Hurrá!
    Már tényleg csak egy (újabb!!! – van már, sőt még tér is!) Horthy-szobor hiányzott Magyarországnak!
    Ifj hegedüs (szándékos a kisbetű!) nácilelkész (is!!!) már évtizedek óta folytathatja az üzelmeit és senki, a saját egyháza sem állítja meg. Mára elszemtelenedett, csakúgy, mint a teljes magyar, hangadó „jobber” garnitúra!
    Hogy mi lesz itt mondjuk jövőre?
    Nos, akinek esze van, az szedi a sátorfáját, „kitántorog” a Lajtán túlra, s miközben megtapasztalja a „Nyugat válságát” (copyright by O.V.), kívülről szemléli a honi eseményeket úgy, hogy közben hátradől és kér egy kávét!

  • süni, csak a hozzászólók kb. 15-e külhoni, a többi, biza, jobban ismeri a magyarországi viszonyokat, mint a szemlátomást propagandaanyagon hizlalt hozzászólók.

  • marcus aurelius
    2013 november 5
    7:39 de.
    Semmiféle villogás nem történt.
    Id. K.L. telerakta a mondanivalóját latin idézetekkel. Bízva abban, hogy akkor megérti a diszperziót is, írtam valamit latinul
    Nyolc év latin-tanulás után, valszeg teis megérted…

  • Süni
    2013 november 5
    6:36 de.
    A linkekkel egyetértek!

  • Kedves szerkesztő !
    Az első fotó, ahol a szobor látszik, hiányos. Gondolom em szépítési célzattal.
    Hiányzik róla a két kakastollas csendőrnek öltözött primitív alak és egy kifeszített árpádsávos-nyilas lobogó. Ezek a „relikviák” ugyanis tökéletesen jelképezik a Horthy-rendszer egész 25 éves pályafutását, az ellenforradlomtól a zsidóüldözésen át egészen a vesztes háborúig …

  • A parittyás hangja

    Süni
    2013 november 5
    6:28 de.

    „A törtetők, másokat beárulók, a becstelenek a tisztességtelenek, a tolvajok sikeresek ma Magyarországon.”

    Sünike! Há ennél nem lehetne pontosabban megfogalmazni a jelen Magyarországának orbánista valóságát! Okos kis emlős vagy! 🙂 )))

  • A parittyás hangja

    marcus aurelius
    2013 november 5
    7:39 de.

    „Én speciel nyolc évig tanultam latint,memoritereket Horatiustól meg mindenféle nagyágyutól.”

    És még sem lett belőled ember öreg! Roppant kínos!

    Mellesleg a sok a latin mellett kicsit kellett volna foglalkozni a magyar nyelvvel is mert komoly gondjaid vannak a helyesírással! Csak azé szólok mert picit kellemetlen egy ennyire értelmiségi, ennyire magyartól!

  • ezen tökéletesen látszik, hegedűsék nagyobb dicsőségére. http://nol.hu/galeria/000012843/000829161

  • nem fogta fel, ugye, hogy mielőtt rezsit csökkentettek, emelték azokat? a szemétszállítás díját, az áram díját, a gáz díját, a távfűtés díját. nem az emútnyócévben, hanem 2010 óta.
    most tehát ott vagyunk, ahol a part szakad, persze, jól széjjel lehet harsogni, hogy milyen fasza gyerekek is!
    csakhogy, hol is érvényesül a rezsi „csökkentés”? ahol van gáz, távfűtés, szemétszállítás, villany – mert, komám, az sincs mindenhol, vagy kikapcsolták, vagy be sincs vezetve. és a többivel – pedig van pár milliónyi – mi van?
    mind1, vakondnak magyarázni a napsütést…

  • Egyik kutya, másik eb
    (Horthysztán újabb emlékműve Orbánisztánban)

    Horthy-szobrot avat a magyar diktátor,
    bár nem személyesen: annyira nem bátor!
    Tyúkszaros életét félti: nem is csoda,
    hogy csak seggnyaloncot, egy senkit küld oda!

    …Nem hivatalosan, mert a piszkos munkát
    majd Gyöngyösi Márton és Hegedűs Lóránt
    végzi „ad maiorem Viktor Dei gloriam”…
    S a gyilkosok helyett én szégyellem magam.

    Nem kell beérni a szoboravatással:
    lehet folytatni a terekkel-utcákkal!
    Legyen Göbbels Körtér s Hitler Sugárútja;
    Viktor tyúkeszéből csak ennyire futja!

    Kinek fogunk eztán szobrot állítani?
    Kiknek rémtetteit kéne tanítani
    az egész világon minden iskolában…?
    „Pedig cuki pofa volt ám kiskorában!”

    Ne hagyjátok abba! Nem kéne megállni!
    A történelemben lehet még találni
    jóhéhány diktátort, véreskezű gyilkost,
    pszichopatákat meg tömeggyilkos orvost…

    Miért nem csináltok mindjárt szoborparkot?
    Véssétek márványba mind, az összes barmot!
    Legyen bronzba öntve, arannyal futtatva;
    közöttük sétálva eszünkbe juttatja,

    hogy honnan is jöttünk és épp hová tartunk:
    Viktoristen vívja új „szabadságharcunk”.
    Az Ő arany szobrát mikor állítjátok
    a Szabadság térre, hogy ott imádjátok?

    A fideSS-kormány a gyilkosok kormánya!
    Ilyen csőcselék hogy kerülhet kormányra?
    Miféle horda az, akinek vezére
    formálja a hazát a saját képére?

    Kinek Mussolini a nagy példaképe
    és istent lát benne szolgalelkű népe;
    ha beszédet tart, összehord hetet-havat:
    ki gyűlöletet vet, gyűlöletet arat!

    „Áruló az, aki nem osztja az Eszmét,
    s nem nyalja folyton az Élő Isten seggét!
    Idegenszívű és libsi-bibsi-bolsi,
    Ki nem hajlandó az ő szekerét tolni!”

    „Eszem-faszom megáll!”, mondaná Nagy Feró…
    Hogy lett Istenkirály a felcsúti tahó?
    Hogy éljenezheti külön Birkamenet,
    miközben az útja szakadékba vezet?

    Mikor nyílnak meg majd a gyűjtőtáborok,
    hogy oda kerüljön mind, ki most háborog?
    Mikor masíroznak fess keretlegények –
    friss egyenruhában a „lelki szegények”?

    Ez már nem egy szabad nép szabad hazája,
    hanem egy dühöngő, egy bolondokháza!
    Hibás elnevezés: nem a Terror Háza,
    hanem egyre inkább a Terror Hazája!

    Lehet még fokozni ezt az őrületet?
    Borzalmas vége lesz! Senki sem érti meg?
    Sem EU, sem NATO nem fog harcba szállni:
    nekünk magunknak kell itt rendet csinálni!

  • Llanfair!

    Hát sajnos azt kell,hogy mondjam téged is megfertőztek,de nagyon!
    Mikor mondtam,hogy a jobbikosok nekem haverjaim,ugye semmikor!!!!csak azt,hogy bizonyos dolgokban igazuk van,de
    ettől még szélsőjobboldali párt,amelynek ugye nem vagyok
    tagja,de bizony a szélsőbalnak sem lennék,akik messze nem a demokráciát képviselik,ezt minden értelmes ember tudja,főleg
    azok akik ismerik a múltjukat,persze a jelenük se semmi,ezt nap mint nap bizonyítják……..
    Én a középpel szimpatizálok,különösen ha demokráciáról van szó és hidd el mi vagyunk többségben,akár tetszik akár nem!
    Különben egy párt tagja sem vagyok de lehetnék!!!,de az magáért beszél,hogy szabadon választhatnék,ha akarnék,na ezért van most tényleg demokrácia!!!!!!
    Az ellenzék szánalmas magyarázkodása,bizonygatása hidegen hagy!!!!

  • sértő személyeskedés miatt tartalom törölve.

  • Diszperzió: Bos bos dicetur, terris ubicumque videtur…

    Kérdezem falusi tőled – ostoba vagy vagy csak annak mutatod magad – vagy egyszerűen ökör, ahogy nekem írod?

    id. Kiss László

  • id Kiss László
    2013 november 5
    8:43 du.
    Te szegény, szerencsétlen, szellemi nincstelen..
    Te komoly érv vagy az abortusz mellett.

  • Sajnállak – mert menthetetlen vagy…!

    id. Kiss László
    ui: tévedtem nem törölted, köszönöm, így legalább fenn marad és érvelhetek ellene – de ne sértegessetek és alázatok

  • Georgina Bojana

    Kedves Ille István!
    A rezsicsökkentéssel kapcsolatosan, sajnos több magyar embert megvezetnek.
    Sikerült, sikerül megvezetniük 🙁 ))
    Igen, a setéteket.
    A setétekből pedig egyre több van… Naponta megtapasztalom. S, ilyenkor irgalmatlanul türelmetlen, sőt ideges, megkockáztatom: mérges leszek! 🙁 ))

    Valóban úgy volt, hogy előtte az árakat felemelték, utána pedig le. Mondhatjuk, rezsicsökkentés.
    Mint mostanában dívik, az üzletek portáljára kiírják: AKCIÓ! De az árakat megemelve írják ki, majd áthúzzák piros színű tollal és az eredeti árat írják ki. Majd kihúzzák a mellényüket, hogy itt bizony AKCIÓ volt/van.
    Régen, még a Corvin Áruházban sem így működött! De azóta sok víz lefolyt a Dunán…

    No igen, a villany árában én is megéreztem, s nem titkolt örömmel tudomásul is vettem. Jó olvasni azt is, hogy mennyit spóroltam meg. De az egyéb árak kúsznak, kúsznak felfelé. De ezt (bármennyire is szeretném 🙂 )) nem varrhatom orbán atyus nyakába. Mivel az egész világon gondok vannak. Enélkül is van több olyan tette, amitől égnek áll a mindösszes hajam szála! No meg emelkedik a vérnyomásom, rendesen. Meg dühös leszek és klaviatúrát ragadok vagy tollat.
    *
    De példának ROSSZ PÉLDÁNAK említeném a következőt! Egy baráti házaspárnak van egy aprócska háza Horányban. Amikor fiatalok voltak a család ott nyaralt. Ma már hajlott koruk miatt nagyon ritkán mennek le. Főként azért, hogy egy felfogadott emberrel lekaszáltassák a fűvet, meg körülnézzenek a házban. De nyaralni már régen nem mennek. A gyerekek szétszéledtek a világban, így a ház árván várja gazdáit.
    De!
    A szemétdíjat, be kell fizetniök! Akkor is, ha nem lakják, a ház üdülőnek van nyilvánítva, sok-sok év alatt mi pénzt fizettek ki és továbbra is fizetnek majd. Mivel hiába bármilyen, bármennyi kérelem, hogy idősek, nyugdíjasok, nem használják a házat, nincs szemét. Miért kell nekik perkálniuk, de folyamatosan? A pesti lakásnál viszont fizetnek, hiszen ott élnek, evidens, hogy szemét szolgáltatást igénybe is veszik.

    Törvény!
    Volt olyan ismerősöm, aki nem fizetett, a kamatokkal megemelt büntetéssel „megfejelt” szemét költséget a végén az önkormányzat a nyugdíjukból emelte le. Hiába nem használták a kis házat a Dunakanyarban, de eladni nem akarják, az alacsony ingatlanárak miatt. Reménykednek, a gyerekeik talán egyszer vagy leutaznak nyaralni, vagy jó áron eladhatják, ha végképpen lemondanak a nyaralási lehetőségeikről.
    Még akkor is, ha nem szemetelnek, mert nem lakják az ingatlant. Ők még nyaralni sem mennek, mert rossz egészségi állapotuk miatt nem kockáztatnak. Itt maradnak Pesten, orvos, kórház közben.
    Itt hol van az igazság?
    *
    No ilyenkor emelkedik a vérnyomásom, de rendesen.
    *
    Úgy, hogy ismételten igazat adok István!
    Ismételten igazad van.

  • Kedves Georgina Bojana: „De ezt (bármennyire is szeretném 🙂 )) nem varrhatom orbán atyus nyakába. Mivel az egész világon gondok vannak.”
    Sajnos nagyon sok infláció növelő intézkedést hoztak. Ezt tetézték ostoba(?) vagy szándékos nyilatkozatokkal, ami a forint romlását okozta. Hiszen Lázár is megmondta, neki az a jó, ha rossz a forint. Nyugodtan vádolhatod „orbán atyust” az inflációval, vastagon benne van.
    Szemétdíj: Itt vehetsz bérletet. Ha nem, alkalmanként veszel jegyet, és elviszik a kukádat. Ilyen egyszerű. Víz és csatornadíj pedig nincs. Nem is zárják senki elől a vizet. Bár azt hiszem, ez itt senkinek nem jutna eszébe.

  • kiss attila: Ennél finomabban nem lehet lealázni a magyart.
    Szerinted tényleg ennyi agyuk van?

  • Falusi. Nem találom. Te írtad, hogy németbe demokrácia van, de nem lehet hitler szobrot állítani? Mennyire így van. A drezdai tartományi ülésről rendőrökkel vezetették ki a nácikat, mert tiltott ruha volt rajtuk. Mindet kizavarták!

  • Marcsi: Nem hiszem, hogy fertőzésről van szó. Történt egy aljas szoborállítás, ami felett minden tisztességes embernek pálcát kellene törni. Helyette itt mellébeszéltek, demokráciáról hadováltok, közben látszik az, hogy fogalmatok nincs a demokráciáról. Ti itt szép burkoltan(?) zsidóztok. Nem számít az a „néhány” zsidó halott. Horthy nagy ember volt. A sok halott katona sem, hiszen jobboldali társad írta, a katona halála nem számít. Hiszen az nem ember, hanem katona.
    Gusztustalan és undorító álláspontok. Az pedig, hogy az ilyen hegedűs féle lelkész lehet, a vallási vezetőid szégyene. A madarak gyilkolása helyett minden nap követelni kellene a Parlamentben a kirugdalását és lesittelését. Ez nem oldal kérdése, hanem a becsületé.
    Persze, hiába tiltjuk a szoborállítást. A fekália már elöntötte az agyakat, és már az szégyen, hogy egyáltalán a fejükbe ötlik. De az, hogy valaki még mellé is áll? Látod, ez a megmagyarázhatatlan.

  • Llanfair

    „… Történt egy aljas szoborállítás, ami felett minden tisztességes embernek pálcát kellene törni…”

    nem az történt, illetve itt mi történt az oldalon: – itt mindenki antiszemitázik -én antimagyarázom – tehát az antiszemitázó nem tud magyarázni mert szemita és szemit-ázik vagy anti vagy nem anti alapon – de lehet franciázni is – én azt hittem, hogy ez kanadai lap – utána jártam az – de hogy nem magyar az biztos – mert
    hogy hogy szobrot állítunk Horthynak amikor a Nürnbergi perben elengedik mert ártatlan, hogy hogy szobrot állítunk Horthynak amikor zsidó családok segítik külföldi megélhetését – meg stb. ez kérem hallatlan – . hol vagytok igaziak akik megcáfoljátok állításomat – vagy nem valós amit írok?
    Válaszolj rák nélkül falusi és nem városi – most már mi mondjuk – helyedre – és tudd hol a helyed… érvelés nélkül!

    mert . ELÉG VOLT!
    id. Kiss László

  • id Kiss László: Tehát mindenki becsületes, aki nem került börtönbe? Politikai célokból nem nyilvánítottak még senkit ártatlannak? Vagy bűnösnek? A halottak is így vélekednek Horthyról? Akik nem tudták megfizetni az életet? Vagy a rútul elpusztult katonák és hozzátartozói? De akármi is történt, ha az ország egy részét sérti, akkor nem csinálom. Nem egyszerű? Ha állítgatni akarnak, tudok tanácsot adni, ha már a franciázást szóba hoztad. Ha pedig feltétlen szobrot, akkor ott van Bartók, Kodály, Ligeti, Jókai Mór, Arany László, Paál László vagy akár Teréz Anya. Minden nap lehet állítani olyanról aki MEGÉRDEMLI! És nem bánt senkit. Ez egy aljas és provokatív szoborállítás, bármit magyarázol bele. Tudod, „mert. ELÉG VOLT!”

  • Ha itt a hozzászószók többsége levenné MAZSIHISZ szemüvegét, rögtön másképpen látná a történelmet. Nem kell mindig MAZSIHISZ szemszögből nézni a világot.

  • id Kiss László
    2013 november 6
    12:37 de.
    Utoljára, mert én veled az életben többet nem tárgyalok.
    Horthy felelősségét ne szűkítsük már a holokausztra. Voltak itt különítményesek, volt itt „Kassa bombázása”, hadat üzentünk a fél világnak, stb. Majd a végén Horthy lemondásakor Szálasit bízta meg kormányalakítással. Ja, közben volt örök-barátsági szerződés és délvidéki bevonulás, meg néhány egyéb apróság….
    Jellemző a Horthy-fanokra, hogy megpróbálják az egész sztorit a zsidótörvényekre és a holokausztra „kicsinyíteni” (mintha „csak”), miközben a bácsi itt gallyra vágott egy egész országot a hazugságaival a nemzeti együttizé keretében. Kezdve a hatalomrajutásától (az Antant ugyanis egy percig nem titkolta, hogy akkor engedik kormányzóvá lenni, ha elfogadja Trianont) pl. a Jugoszláviával kötött megnemtámadási szerződés megszegéséig. Amikor Teleki (aki amúgy maga is antiszemita volt és lelkesen kivette a részét a II. zsidótörvény elkészítéséből), rohadtul nem a zsidókra gondolt, amikor leírta a „hullarablók lettünk, a legpocsékabb nemzet” mondatrészt.
    És te, mint „igazmagyar” erre vagy büszke. Mondod, mi vagyunk a legkülönbek, mert 18 Nobel díjunk van. Hány Nóbeld1jas kapta azt meg odahaza? Hány volt közűlük zsidó?
    Utaltál fentebb amerikára, hogy azok így, meg úgy, rabszolgák, indiánok kiírtása, stb. Elfelejtetted hozzátenni, vagy egyszerűen a történelemhez is idióta vagy, hogy amerikát az európaiak népesítették be. Angolok, hollandok, írek, skótok, franciák, németek, spanyolok, portugálok. Ők fogdosták össze afrikában a szerencsétlen feketéket, árulták őket az amerikai piacokon, gyilkolták az indián lakosságot. Vérrel szerzett javak, igen. Mi van a magyarok rablásaival, a Kárpát medencébe való betelepedés utáni negyven-ötven évben? Tudod, amit ájtatos manóként a „kalandozások korának” becézgetünk. Hogy lett nekünk három tengerpartunk? Nagymagyarországunk? Ráolvastunk néhány oldalt a Bibliából a környező országokra, népekre, és azok rhantak hozzánk, hogy ugyan, hadd legyenek már tészei a Magyar Királyságnak?
    Ahhoz, hogy böszke lehess a magyarságodra, nem árvalányhajas, horthys, vagy milyenmurvaokosakisvagyunk attitűd kell, hanem az ország, a kultúra, a művészetek, az irodalom ismerete.
    Egy akkora „magyar” mint te, legalább a nyelvet megtanulhatná tisztességesen.
    Na, ennyit rólad.
    További kellemes ökölrázást.

  • Christopher Adam

    Gyula, jó ha tudja, hogy az a társaság aki tüntetett abszolút nem hord MAZSIHISZ szemüveget. Épp ellenkezőleg…

  • Gyula: Most szerinted okosat mondtál?

  • falusi
    2013 november 6
    9:59 de. Lájk.

  • Gyula
    2013 november 6
    9:33 de.
    Ha az itt hozzászóló Gyula,- aki valszeg vitéz, télen-nyáron,- venné a fáradtságot, és megkérdezné valakitől, hogy hol a könyvtár, ott pedig a könyvtárostól, hogy milyen könyveket ajánl az elsé és második VH közötti időszak megismeréséhez, mindjárt másként látná a történelmet.
    Mert nem kell mindent Bocskayban, kócsagtollas süvegben, vagy panyókára vetett attilában olvasni.

  • Llanfair
    2013 november 6
    10:11 de.
    Kösz..
    (Valamit enyhít a fájdalmas 2:O-án…)
    🙂

  • 🙂 touché, barátom!

  • falusi: Nekem nem fájt. 🙂 🙂 🙂 Felebarátod öröme az smafu? 🙂

  • A zsidótörvények a „korszellemnek” megfelelően, vagy német nyomásra készültek, vagy pedig azzal a nem titkolt céllal, hogy kifogják a szelet a német nácik vitorláiból. Ez a német megszállásig, vagyis 1944. március 19-ig többé-kevésbé sikerült is. Tény: idősb. Dr. Antall József, kinek nevére fia fát ültetett a Jád Vásémben, csak úgy lehetett a Világ Jámbora, és úgy tudott (lengyel) zsidókat menteni 1942-43-ban, ahogy és amennyiben azt a Horthy-rendszer és annak belügyminisztere, Keresztes-Fischer Ferenc ezt lehetővé tette számára.
    Tudom: volt kegyetlenkedés a munkaszolgálatosokkal, volt Kamenyec-Podolszk stb. – de azt is tudom, hogy a német megszállásig Magyarország szinte a béke és a nyugalom oázisának tűnt a környező államok zsidóinak szemében. Nem magyar zsidók szöktek Tiso Szlovákiájába, hanem fordítva; nem magyar zsidók menekültek Antonescu Romániájába, hanem fordítva… 1944. március 19-én fordult a kocka. A németek megszállták Magyarországot; Horthyt félreállították és ettől a perctől kezdve személyes felelőssége meglehetősen kétséges. Nem így a magyar népé, mely lelkesen segítette Eichmann kommandóját a zsidók rekordidő alatti deportálásában. (Részletek Naftali Krausnak a Tel-Avivban megjelent A Hét Tükre című hetilap 1993. szeptember 3. számában napvilágot látott írásából.)

  • falusi
    2013 november 6
    9:59 de.Én is: nagyon làjk.

  • Naftal
    2013 november 6
    11:35 de.
    Naftal. A nácik, vagy Hitler, még korcsmai hordószónokok voltak, amikor magyarországon meghozták az első zsidótörvényt!
    Magyarország Kádár alatt is a „legvidámabb barakk” volt, mégsem mondanám azt, hogy Kádár alatt mi lettünk volna a többi kommunista ország vágyálma. Pedig rengetegen vándoroltak be romániából, ukrajnából, csehszlovákiából, bulgáriából, vagy az ndk-ból.
    Mégegyszer, neked is, Horthy tevékenységének a megítélése nem korlátozódhat csak a Holokausztra, vagy a zsidók deportálására.

  • Llanfair
    2013 november 6
    10:42 de.
    Pedig valszeg te is, parittyás is csuklottatok.. Mondtam a haveromnak, ha a Pool kikap, engem a világból is kizríkáltok..
    (Ettől még részben bánatomban, részben az irántatok érzett tiszteletből, rendesen meghúztam a Glenlivites butelkámat..)

  • Annamaria
    2013 november 6
    12:08 du.

    Neked is kösz, kedves Annamaria.
    (remélhetőleh a meztelencsigáknak már lefagyott a …csúszókájuk..)
    🙂

  • Ille István
    2013 november 6
    10:38 de.
    Kösz. Pedig kardvívásban nem is vagyok igazán jó..

  • viszkit, sőt, whiskey-t, közvetlenül üvegből? micsoda szentségtörés!

  • Ille István
    2013 november 6
    1:14 du.: Azt hiszem a második gólnál úgy megroggyant lelkileg, hogy azt sem tudta mit csinál.

  • burkolt zsidózás és kommunistázás miatt komment törölve

  • falusi: Hm. Téged zrikálni?
    Egy: Haldoklóba nem rúg az ember.
    Kettő: Futott még csapat elleni győzelmet nem ünneplünk.
    Három: Azért mert pirosban vagytok, még nem vagytok Arsenal.
    De zrikálni nem foglak.
    De lásd részvétemet, most iszom az egészségedre egy korty Glenlivetet. 18 évest.

  • llanfair, ez már kimeríti a közösség elleni izgatás fogalmát! nekem meg csak a szomszéd odakozmált pálinkája jut 🙁

  • Ille István: Azt hiszem neked jutott a magyar valóság.

  • A parittyás hangja

    id Kiss László
    2013 november 6
    12:37 de.

    ” de ne sértegessetek és alázatok”

    Pedig most ez jön komám, mert megérdemled! Egyébként, hogy a turulba keveredtél már megint ide, pedig szóltam, hogy tartsanak mesterséges kómában mert többen kis híján halálba röhögték magukat rajtad meg a standup commedy videóidon! Tényleg, nincs még? Aranyat érne ebben a szittya szar időben! De ha már itt vagy mesélj mi a mélymagyar helyzet ott nálatok a zárt osztályon? Ahogy látom még mindig a zsidó gyűlölet az egyetlen elfoglaltságod. Persze megértelek ám! Nehéz lehet mióta a kedves nejed lelépett azzal a fess Israeli Air Force-os pilótával! De lásd be mütyür mióta ilyen csúnyán küszködsz az impotenciával meg az inkontinenciával nehéz meglátni benned a hun vitézt! A húgyszagod miatt meg már a patkányok is kerülnek pedig genetikailag azokkal vagy a legközelebbi rokonságban. De visszatérve a lelépésre, állítólag azóta fél Tel-Aviv a pelusos történeteiden röhög! Ezek a nők…! Na ne szomorkodj vitézem! Kóser kezekben van a jóban-rosszban fogadalom tárgya ott a légibázison, és nagyon hálás mindenkinek…! 🙂 Neked meg ott vannak a fajmagyar betegtársaid és előbb-utóbb talán a szagod is megszokják! Hogy lásd milyen vagyok szólok a gondozóidnak, hogy holnap nem kell pelust hordanod, majd felszórják fűrészporral a ketreced. 🙂 ))))))
    Ja! Már javában benne vagyunk a vadászidényben, de még a környéken sem láttam egy szittyát! Iparkodjatok mert a kutyáim rohadtul unják már a tápot…!

  • azért mondhatta volna szebben is, kis lovag 🙂

  • Marcsi: „Llanfair tudja csak egyedül(meg a hasonlók)”
    Leírnád ide nekem, kik a hozzám hasonlók?
    A demokrácia fogalmát már meghatározták okos emberek. Csak el kell olvasni, és meg kell érteni. Azzal, hogy engem savazol, még nem lesz igazad.
    Demokráciában sem szabad mindet. Főleg nem mások halálát okozni, gyilkosokat ünnepelni stb. De azt hiszel demokráciánk amit akarsz. Ha neked elég a karikatúrája, élj vele boldogan.

  • A parittyás hangja

    id Kiss László
    2013 november 5
    8:43 du.

    Ja, és még valami, de ezt már illő komolysággal! Itt van neked is egy találós kérdés ha már úgy szereted őket!
    Ezt írod: „Azon tűnődök”
    Na miért látszik ebből azonnal, hogy csak egy műveletlen, iskolázatlan pojáca vagy?
    Hm? Nincs ötlet? Ciki!
    Na figyu! Magyarul ezt így írják: -azon tűnődöm-
    Tanuld meg az ikes igék használatát (is) te szerencsétlen mert rém kellemetlen, hogy a magyar nyelvtan legelemibb szabályainak ismerete nélkül akarsz minden magyarok legmagyarabbika lenni!
    Ember, nagyobb égés vagy mint az ópusztaszeri ősmagyar fallosz dögkeselyűvel a tetején!
    Ja! Az „alázatok” szó helyett az -alázzatok- szó az amit írni szerettél volna, és azt meg is fogod kapni mindig mikor ide öklendezed a fajmagyar önkívületed ürülékeit!

  • A parittyás hangja
    2013 november 6
    2:38 du. Köszönöm, hogy leírtad a gondolataimat úgy, hogy megértse a cimzett.

  • A parittyás hangja

    Há pedig próbáltam végtelenül kifinomult lenni! 🙂

  • A parittyás hangja

    Elnézést de nem tudtam szó nélkül elmenni mellette, pláne, hogy az én mélyen tisztelt falusi ivócimborámat is szájára vette, pedig a Szóvivő Úr így is eléggé ki lehet amiért a csapata nem igazán találkozott a labdával! 🙂 ))))

  • A parittyás hangja: Azt hiszem nem sikerült. De nem baj.
    Tényleg bosszantó egy figura.

  • A parittyás hangja

    Llanfair
    2013 november 6
    3:00 du.

    🙂 )))
    Hi! Remélem rendben volt a tenger…!:)

  • A parittyás hangja: Ezt a falusi nevében kikérem magamnak. Háromszor is „középkezdtek”.

  • Én se nem zsidóztam,se nem kommunistáztam,csak a véleményemet írtam le,a sok alaptalan,meg több a cikkhez
    nem kapcsolódó hozzászólásra,ami nem jelent meg……!
    Az alaptalanul fasisztázó, gyűlölködő cikkek igen ami
    nagyfokú „pártosságra”vall,és magáért beszél!
    Az,hogy valaki zsidó,vagy katolikus,jobb vagy baloldali az
    öröklödés,tény illetőleg az utóbbi választás lehetősége!
    Nem vettem részt sem az avatáson,sem a tüntetésen,csak
    leírtam,hogy bizony régen is sokakat zavartak olyan szobrok
    amiket” érdemtelen” emberekről készítettek,akkor nem lehetett tiltakozni.
    Jó lenne,ha a moderátor arra is „érzékeny”lenne,ha bármilyen vallású,pártállású válaszol az alaptalan vádakra,még a bíróságon is így szokás egy demokráciában!

  • A parittyás hangja

    Llanfair
    2013 november 6
    3:19 du.

    🙂 )))))
    Lájk!

    Igazán ember próbáló feladat lehet egy ilyen csapatnak drukkolni! Há hacsak az esélytelenek nyugalmával nem…!
    🙂 )))

  • lehet, hogy a moderátor marcsira érzékeny?

  • Llanfairnek,Georgina B-nak és E-migránsnak válaszoltam
    az ellenem felhozott alaptalan vádakra,amihez jogom lett
    volna,de moderálták (ok nélkül),így részemről befejeztem,nem
    vagyok kíváncsi senki egyoldalú véleményére,mivel ahhoz vagyok szokva a nekem címzett kijelentésekre én is elmondhatom az álláspontomat itthon bárhol…akár társaságban,akár nyilvános helyen,de még évekkel ezelőtt
    a munkahelyemen még a főnökömnek is,pláne hogy csúnya szót
    nem használtam!(Az más kérdés ha a cáfolat egyeseknek nem tetszik,attól még igaz)
    Na nem veszem a szívemre,…..a szólásszabadság általában demokratikus közegben érvényesül!

  • A parittyás hangja: A tenger nagyon rendben volt. Én már kevésbé. A húsz órából 17 óra vihar. Úgy dobálta a 10 emeletes hajót, mint a dióhéjat. A többi hajót törölték, de a mienket nem. Még most is szédülök, és ez nem vicc.
    De hazajöttem, és olvastam a szoboravatást. Mégis nekem jobb, még ha szédülök is. Ez elmúlik. De az ott dúló őrület megmarad.

  • A parittyás hangja: Én megértem falusit. Én Donegal kis csapatának a Finn Harpsnak is szorítok. Kis csapatnak is kell szurkolótábor.

  • Marcsi: Ne vedd a szívedre. Írd le más szavakkal.

  • A parittyás hangja

    Llanfair
    2013 november 6
    3:59 du.

    Jaj! Akkor tényleg rád fér egy whisky!:)

    A szoboravatás meg… Ahogy Pilinszky írta:
    „Táblára írva nyakadba akasztjuk
    történeted.”
    (Trónfosztás)

  • A parittyás hangja

    Marcsi
    2013 november 6
    3:41 du.

    „Az,hogy valaki zsidó,vagy katolikus,jobb vagy baloldali az
    öröklödés,tény”

    A katolicizmus mint öröklődés,tény??? Ha majd oda jutsz erről kérdezd meg Luther Mártont vagy Kálvin Jánost! 🙂

  • ultrajobbos kártékony portál és cikkének hivatkozása okán tartalom törölve.
    azzal van a baj, hogy mindezt önigazolásra használja.

  • bocsika, de szólásszabadság orbanisztánban nincs.
    az olyasmit ugyanis alkotmányban szokták deklarálni.
    véleményszabadság van.
    az azért megnyugtató, hogy a maga részéről befejezte. meddig is?

  • Nincs bennem már semmi harag – hiába törölted a lényegi írásom – elmentettem magamnak de nem teszem fel újra –
    és tudod milyen nevet adtam neki – halálos ellenségem jellemem jellemzi – miért, mert írnád, hogy gyűlölő megnyilvánulás – á de hogy, csak tudom, hogy ha a jövőben parancsot kapsz – simán jönnél megint bombázni itt Magyarországon a városokat meg sok-sok stb. megtörtént valóság – és tény – látj – ÁTOK! EZ VAN ! –

    HAZÁT MENTENI HAZA JÖNNI NEM FÜL FOGATOK!
    id. Kiss László

  • Ille István: Nem kellene orvost küldeni az egyik előttem íróhoz, akit nem Nagynak hívnak? Nagyon komoly bajok vannak vele.

  • van neki saját háziorvosa, sőt, gyógyszerésze is 🙂

  • A parittyás hangja

    Már össze hívtunk egy konzíliumot mert az eddigi vizsgálatok szerint agyának térfogata és felépítése szignifikánsan hasonlít a Rudapithecus hungaricusra amit szintén igazolni látszik a hominidák őseire jellemző szocializálatlanság illetve a beszédkészség teljes hiánya. Egyes kollégák szerint az is csoda, hogy felegyenesedve tud járni.
    Mindenesetre nagy izgalommal készülünk mindannyian itt az intézetben egy élő emberszerű további vizsgálatára!
    🙂 ))))))

  • Kedves Ille Istvàn,és kedves Moderàtor, Moderàtorok,
    miutàn nem tudom – pedig màr feltettem a kérdést a kezdet-kezdetén:hogyan és hol tiltakozha valaki,ha sértö tartalom àtjön: megismétlem a kérdésemet.Hol és hogyan?
    –Addigis,amig ez kiderül:itt és most és igy tiltakozom,valamint kérem, hogy töröljenek 2 beiràsàt az id.Kiss nevü személytôl.
    Az elsö, ami miatt tiltakozom: emberi méltosàgàban valakit és valakiket mélységesen sértö tartalom, a beiràs dàtuma:
    2013.nov.5 @8:49 de:
    A màsodik: amit kérnék törôlni:nov.7 @2;23 de; –nincs szükségünk, hogy a KMH reklàmot biztositson a kurucinfonak: egyenes link-betevéssel a màr fentemlitett jovoltàbol.
    Amennyiben ugy talàljàk, hogy kérésem és felhàborodàsom pusztàn egyéni érzékenység: akkor legyenek szivesek ezt nekem kerek-perec megmondani :hogy tulérzékeny vagyok. Köszönettel és üdvözlettel: Annamaria
    Nov.7,10:12 de.

  • Másik hasonló témájú cikkben jeleztem, hogy én is helytelenitem a Jobbik szoboravatását.Szerintem ez is provokáció. ÉS nincs itt az idje.
    Horthy különböző bűnei után, hadd hozzak ide egy cikket Horthy kultúszminiszterésről, ami bizonyiték arra., hogyan és miképp lendűlt fel a magyar
    élet Horthy uralma alatt. Tárgyilagos életrajz csak.

    http://www.magyarkronika.com/kanadai_hirek/20051206.htm

  • rákeresünk, ha valós, utólag is moderáljuk.

  • Itt van egy másik „bizonyíték”, ez ugyan nem a fellendülést szándékozik bemutatni, viszont az embernek déjá vu érzése támad az eseményekkel kapcsolatban..
    http://www.szentesinfo.hu/szentesielet/2011/41_1021/10.htm

  • Annamaria – nak igaza van – ezért nem kérem, ha nem követelem, hogy az összes és minden ide írt oldalon beírt véleményemet – idézeteimet töröljék – és maradjanak csak önök saját temperamentumnak megfelelően egymás között – és egymást szédítsék – de minket magyarokat már nem tudnak – egyedek , maguk között egységben . – csak azt bánom, hogy nincs akkora hatalmam, hogy a magyar szót töröltessem az oldaluk megnevezésében!

    Üdvözölöm önöket! És elköszönök végleg intelligens módon! A viszont nem látásra! Mert tovább már nem bírom aljas sértegető és megalázó írásaikat velem szemben – melyet a moderátor is el tűr – engedélyez és nem töröl – köszönöm, hogy eddig itt lehettem!

    id. Kiss László
    ui: de viszont ha nem törölnek, mindenhol az oldalon – még szigorúbb górcső alá veszem önöket, jogos kritikával illetve – tényekkel!

  • A parittyás hangja

    Annamaria
    2013 november 7
    10:12 de.

    „Én gyenge voltam, kevés voltam,
    nekem egyedűl az maradt,
    hogy üdvödet szemmel kövessem.”
    (Pilinszky János)

  • Christopher Adam

    Viszontlátásra, id. Kiss László. Valamennyi kommentjeit sajnos utólag nem tudjuk törölni. Erre nincsen se energiánk, se időnk.

    Minden jót, de máshol!

  • falusi
    2013 november 7
    11:23 de.
    Na ugyan, egy járási választás nagy cécó, pláne ha szocialisták kritizálják. Szerinted, sulyban többet jelent, mint az akkor elrt kultúrális eredmények?
    A vitaának NINCS értelme. DE ajánlatos utána járni KI MIT VALÓSITOTT MEG!

  • falusi: Sportnyelvre lefordítva ez az érzésem a jobboldal horthy nézetére. A félidőben vezetett horthy, majd a második félidőben csúfos vereséget szenvedett. Nem a végeredmény számít? Mit ér a fejlődés, ha világégés a végeredmény?
    A viszonylagos fejlődés vége hány millió halott?
    Vagy tényleg nem számítanak jobboldalon a halottak?

  • A parittyás hangja

    Llanfair
    2013 november 7
    12:13 du.

    Így van! Ezt egy történész, Bojtár Endre így fogalmazta meg:
    ” Az ordas kurva szexuális erkölcsét sem a szüzesség elvesztéséig folytatott nemi élet alapján szokás megítélni.”

    Nos, ez egy abszolút igazság! 🙂

  • Ille István
    2013 november 7
    11:02 de.
    Köszönet Mindannyiotoknak a gyors segitségért.

  • Figyelő
    2013 november 7
    11:51 de.
    Jobb, ha tudod, ennek a „cécónak” az eredménye lett a Bethlen-kormány lemondása..
    Ha arra is odafigyeltél volna, hogy mire utaltam a déjá vú-val, talán egyszerűbb lenne a világ.

  • Nem értem a Marcsi féléket és társaikat!Miért veszik védelmükbe a Horthyt és a náci,szélsősséget képviselő jobbikot!Ezeknek az embereknek el kellenne menniük Auschwitzba egy kis tanulmány utra.Csodálkozzok hogy ezeknek az embreknek nincsennek szeretteik?Elképesztő a gondolkodásuk?Nincs felelősség érzettük?

  • Kedves Kovács Éva: Mert akárkit szeretnek, ha az a „baloldali” gondolkodású embereket bántja. Egyetlen céljuk, a másik oldal bántása. Jobban kell nekik, mint a levegő. Sajnos itt tartanak.

  • ma éppen ez volt a téma – mármint, auschwitz – a helyi alulműveltek törzshelyén, az un. jobbikos kocsmában (a tulaj a barikádból, kurucinfóból, meg a véderő honlapjából tájékozódik. legújabb rögeszméje az volt, hogy a modern eszközök kimutatták, hogy a gázkamrákat olyan téglából építették, amiben olyan anyagok vannak, amik anno nem léteztek a német építőiparban.
    tényleg ráfért volna, hogy tegyen egy kirándulást oda, akkor látta volna, hogy a falak betonból voltak 🙁 a kremákat azonban valóban téglából építették…
    még szerencse, hogy oda csak péntekenként megyek, mivel ott van a házi tej leadó pont (veresről, vagy honnan szállítják ki, de felénk, a kukukhegyre nem jár).

  • Llanfair
    2013 november 8
    10:16 de.
    Én igyekezem, hogy senkit ne bántsak.
    Viszont ha történelmi igazságról van szó, akkor néha írok valamit. Mi van a másik oldallal? Mást sem tesznek, mint náciznak, fasisztáznak, ha a válasz nem tetszik.

  • Figyelő: Ebben az esetben nem Te jutottál az eszembe. Ha számít valamit.

  • Szobrot minden tömeggyilkosnak.
    Hitlert vajon mikor avatják ?

  • Garai Éder Eszter!…………..Nácik haza,Nácik haza…………”A magyaroknak meg kell hagyni,hogy imádhassák bálványaikat és különben is hogyan lehetne őket hazaküldeni amikor otthon vannak.Testvéreim,Ti otthon vagytok?Ez a hazátok?Nem értem-nem értem.”

  • Topapó: Pedig egyszerű. Igen, Garai Éder Eszter otthon van. A náciknak pedig nincs helye a Földön. Neked nem egyszerű?

  • A Horthy-szobor felavatása valójában azoknak jött jól, akik mindenáron magukra akarták vonni a figyelmet. Horthy munkássága van annyira jelentős, hogy szálka lehessen az agymosottak szemében. Persze 24 év kormányzásban eltöltött idő ahhoz túl hosszú, hogy az érintett hibát ne követhessen el, de, úgy látszik, ahhoz is elég hosszú, hogy a mások bűneit a nyakába varrják. Ha Horthy bűnös lett volna, akkor Nürnbergben elítélték volna, de nem volt bűnös, sőt a hálás zsidók adományaiból élt Portugáliában, mert „nem tartalékolt ügyesen”, ahogyan ezt napjaink politikusai napjainkban tenni szokták.

  • hálsá zsidók adományaiból…na, már kezdik újra írni a történelmet 🙂

  • Ille István: Hol a moderálás. Ez a jött-ment „frivi” miért sértegethet? Ha azt írom, hogy a „kedves” családja agymosott, az rendben van? Mert szívesen hozom fel ezek után édesanyja szakmáját is.

  • Llanfair!…………Remélem az idézőjelet észrevetted.

  • A parittyás hangja

    frivi
    2013 november 10
    4:45 du.

    Hát ha már így az agymosást szóba hoztad, minden jel szerint neked rögtön a mosás után ki is lúgozták, majd kicentrifugázták, és végül biztos ami biztos eltávolították mert az emberszerűnek sem minősíthető érvelésed nem utal aktív idegsejt tevékenységre! Nürnberg meg hálás zsidók meg hibákat is követett el??? Úgy egymillió ember, deportáltak, munkaszolgálatosok, katonák halála az szerinted tűréshatáron belüli hiba? Ember, ki volt az a marha aki levette rólad a kényszerzubbonyt?!

  • llanfair, nem vagyok mindig a gép előtt, és valaki „mögöttem” elfogadta a kommentjét. etikátlan lenne, ha felülírnám a döntését, mi több, személyes is.
    de köszönöm a figyelmeztetést, igyekszünk összehangolni a munkánkat. az időeltolódás – sajnos – nem segít.

  • A parittyás hangja
    2013 november 11
    6:01 de.Értesülései tévesek, fivinek van igaz. Agymosás NEM nála van!

  • aha. mondja ezt maga. mondjuk, javítanám a mondatát: agymosás nem csak nála van 😀

  • Noszticzius Judit

    Szia Eszti! Persze, tovább még kell harcolni Horty Miklós szobor avatás ellen!!!!!!!!!! És kell megbünteteni ifj. Hegedűs Lorántot és Gyöngyösi Mártont !!!!!!!!!!!!!!

  • Fenyvesi Glória

    Védeni kell, aki igaz magyar mer lenni, mint ifj., Hegedűs Lóránd!
    Az Úr védje és óvja,mert igaz ügyért harcol!ÁMEN!
    Aki ellene van, az nem is magyar…

  • fenyvesi glória: aha. nem igaz magyar. és ezt maga megmondja. hát persze. magának biztosan van jogosítványa a szelekcióra.

  • Gyula Bognar, Jr.

    Fenyvesi Glória: Nem érti a magyar szavak jelentését, a Lóránt az semmi más, csak egy elvakult, mély-magyar náci barom, mint maga.

  • Fenyvesi Glória
    2014 január 30
    7:34 de.

    Az igaz magyar ismérve, hogy azonosul sok százezer magyar ember halálba küldésének tettével? akiknek egyik fele zsidó volt a másik fele katona? Glória logikája szerint a magyar és a náci fogalmak egymás szinonimái. Nem semmi Glória

  • Fenyvesi Glória
    2014 január 30
    7:34 de.

    Na hogy vagytok ott a zárt osztályon glóriácska? Kicsit zaklatottnak tűnsz! Csak nem csökkentették a Metadon adagod?
    Ha ez megnyugtat nem te vagy az egyetlen ilyen ágytállal fekvő húgyagyú kretén e földön! Ott van mindjárt hegedűs is!

  • Pisti ez elmebeteg?

  • Fenyvesi Glória
    2014 január 30
    7:34 de.
    Drágaesszem Glórijám..
    A százas szög tehozzád kípest nyomtatott áramkör..
    te télleg komoly érv vagyó a zabortusz mellett..

  • falusi: most jövök rá, hogy ez a deo gloria más nicknéven itt már lengette a zászlót 😀

  • Gyula Bognar, Jr.

    Kedves Ille, „most jövök rá, hogy ez a deo gloria más nicknéven itt már lengette a zászlót”
    Meddig hagyod?

  • Ille István
    2014 január 30
    11:31 de.

    Csak nem ukrán színekben magyarkodik glóricica…? 🙂

  • Ille István
    2014 január 30
    11:31 de.
    Passzátszél néven?
    🙂
    (Nem lep meg.. Kurucék ideszoktak, de nagyon.)

  • gyula bognar: ameddig megnyilvánulásai nem ütköznek a MODEM.ben leírtakba.
    az, hogy szerinte a lóri testvér maga isten földi helytartója, egy vélemény, de semmi több. erős et-nek is állampolgári joga van a hülyeségre – ahogy azt egy fideszes politikusuk oly bájosan megfogalmazta – egészen addig, míg nem ártalmas.

  • fuser: nem, tiszamelléki árvalányhajzik 😀

  • Gyula Bognar, Jr.

    Kedves Ile István, A Hagyomány az hagyomány. Kaya Ibrahim és Josip Tot korában köztudatba mehetett, hogy Magyarország végre szabad ország lett. Ezt annak alapján vonta le sok polgár, hogy az ország egyik bölcse akkor nyilvánosan biztosította őket, hogy Magyarországon mindenkinek joga van hülyének lenni. Ezt az alkotmányos jogukat, amint olvasom és tapasztalom, egyre többen használják ki.

  • gyulám, addig jó, amíg nem teszik kötelezővé! mert azért hülyének már rendesen nézik az alattvalókat! innen már csak egy apró lépés az önálló képviselői indítvány szerinti 2/3-os törvény! a választás előtti másfél hetes ülésszakba még bőven beleférne.

  • Ille István
    2014 január 30
    12:38 du.
    Ne adjon ötleteket, mivel ezen törvénnyel a szavazásból is kizárnák az embereket.
    Bár nem értem a végrehajtási szakaszt, mert ha a hülyeség kizáró ok….