Zsidó reneszánsz Magyarországon

2013 november 26 11:37 de.225 hozzászólás

A magyar rendőrség megszüntette a nyomozást a http://kuruc.info/r/2/98812 oldalán szervezett fenyegetések ügyében. Következmények nélkül maradhat az, hogy a kuruc.info tavaly nyáron pénzjutalom felajánlásával buzdította olvasóit „magyarellenes zsidók” felkutatására. Azok is elkerülik a felelősségre vonást, akik a szélsőjobboldali portál felhívása nyomán heteken át zaklattak több antifasiszta tüntetőt.

„HATÁROZAT

a nyomozás megszüntetéséről

A Büntető Törvénykönyvről szóló 1978. évi IV. törvény 176/A. § (1) bekezdésébe ütköző zaklatás vétség és a Btk 269. §-ába ütköző közösség elleni izgatás bűncselekmény gyanúja miatt ismeretlen tettessel szemben folytatott nyomozást a Be. 190. § (l) bekezdés a) pontja alapján, – figyelemmel a 190. § (2) bekezdés első mondatara.

– mivel a cselekmény nem bűncselekmény –

MEGSZÜNTETEM

Budapest, 2013. október 15.

Budapest, IX. kerületi rendőrkapitány

Dr. Sallay Gábor r. alezredes

kapitányságvezető-helyettes”

Fenyegető SMS

Fenyegető SMS

*****

Kronológia

2012.07.21. Garai-Édler Eszter, feljelentés: Budapest, IX. kerületi rendőrkapitányság.

2012.07.23. Határozat: A IX. kerületi Rendőrkapitányság a feljelentés áttételéről a Szervezett bűnözési elleni Főosztályra.

2012.07.31. Idézés: Szervezett Bűnözés Elleni Főosztály – tanúkihallgatás.

2012.07.31. Jegyzőkönyv: Szervezett Bűnözés Elleni Főosztály – tanúkihallgatás.

2012.09.09. Végzés: A Pesti Központi kerületi Bíróság ismeretlen tettes ellen rágalmazás vétsége miatt indult büntetőügyben az iratokat a Budapesti IX. kerületi Ügyészségnek megküldte.

2013.01.18. Határozat: Budapesti IX. kerületi Ügyészség – A nyomozás megszüntetéséről

2013.02.03. Garai-Édler Eszter, panasz: Budapesti IX. kerületi Rendőrkapitányság – A nyomozás megszüntetéséről meghozott határozata ellen

2013.05.02. Határozat: Budapesti IX. kerületi Ügyészség – A nyomozás folytatásáról

2013.07.22. Idézés: Budapesti IX. kerületi Rendőrkapitányság – tanúkihallgatás.

2013.07.22. Jegyzőkönyv: Budapesti IX. kerületi Rendőrkapitányság – tanúkihallgatásról.

2013.08.07. Idézés: Budapesti IX. kerületi Rendőrkapitányság: „A neményi.net cikket hozza magával.” – tanúkihallgatás.

2013.10.10. Idézés: Budapesti IX. kerületi Rendőrkapitányság – tanúkihallgatás.

2013.10.15. Határozat: Budapesti IX. kerületi Rendőrkapitányság – a nyomozás megszüntetéséről.

*****

Válogatás a Facebookról.

Facebook válogatás. Magyarországon nincsen durva antiszemitizmus.

A nyomozás megszüntetése elleni panaszomban kitértem arra, hogy a kuruc.info cikke és az azt követő események nemcsak a rágalmazást, a zaklatást és a közösség elleni izgatást, de a gyűlöletbeszéd és a személyes adattal visszaélés tényállását is kimerítik.

A határozat szerint a magyar hatóság arra jutott, hogy a közösség elleni izgatás, a zaklatás, valamint a személyes adatomhoz fűződő jogok megsértése éppúgy nem állapítható meg, mint az uszítás vagy rágalmazás. A személyes adatokkal való visszaéléssel kapcsolatos nyomozást pedig azért függesztették fel, mivel a portál ellen az Egyesült Államokban kellene eljárást indítani, ahol azonban – mint az indoklásban szerepel – a magyartól eltérő jogértelmezés van érvényben.

Gyalázkodás, fenyegetés a Nemenyi honlapján.

Gyalázkodás, fenyegetés a Nemenyi honlapján (Kattintson a nagyobbításhoz!).

A magyar jogértelmezés

A kuruc.info gyakorlatilag vérdíjat tűzött ki a flashmob résztvevőire; a portál cikke felhívást fogalmazott meg: a résztvevőkről több adatot szolgáltató olvasók között 100 ezer forintot oszt szét, amiből 75 ezret Varga „bajtárs” ajánlott fel. A magyar hatóság szerint nem számít bűncselekménynek, hogy a háborús bűntettel gyanúsított Csatáry László háza előtti tavaly nyári tüntetés több résztvevőit egy szélsőjobboldali portál „zaklató zsidónak” nevezte. Magyarországon teljesen rendben van az, hogy vérdíjat tűznek ki a „Csatáry bácsit zaklató zsidókra”. Nincs semmi kivetnivaló abban, ha ismeretlenek fenyegető hívásokat, üzeneteket küldözgetnek hónapokon át. Következmények nélkül lehet a legalávalóbb, legmocskosabb szidalmakat, életveszélyes fenyegetéseket telefonon, e-mailen, közösségi portálokon, és SMS-ben elküldeni bárkinek.

A nyomozás megállapította, hogy az Egyesült Államokban regisztrált kuruc.info weboldal tulajdonosa a Kaliforniában élő Mr. Béla Varga, sőt azt is, hogy Varga kaliforniai telefonszámáról érkezett egy hívás a mobiltelefonomra. Ezt a nyomozás megszüntetéséről szóló határozatban az alábbiak szerint hárították el:

„A rendelkezésre álló adatokból megállapítást nyert, hogy a kuruc. info internetes portál szervereit az Amerikai Egyesült Ál1amokban üzemeltetik. Ezért a bűncselekmény elkövetési helyeként, ahol a feljelentőkkel összefüggésbe hozható tartalmak feltöltésre kerültek az internetes oldalra – az Amerikai Egyesült Államok jelölhető meg.

Tekintettel arra, hogy mivel a kuruc.info olyan szerverről üzemel, ami az Amerikai Egyesült Államokban található, a hírportálon megjelent tartalmak jogi elbírálása a rendőrség illetékességét veti fel. Jelenleg a két ország letérő jogértelmezése miatt az Egyesült Államokban nem indulhat eljárás az oldal üzemeltetői ellen.”

Béla Varga, a Kuruc.info kiadója.

Béla Varga, a Kuruc.info kiadója.

A nyomozás megszüntetésének egyik indoka, hogy rendszeresen vagy tartósan nem valósult meg a zaklatásom.

Ehhez képest 2013. február 21-én (8 hónap után a Csatáry flashmobot követően) is kaptam a FB belső levelezésemre és számtalan szélsőjobboldali hírportálra gyalázkodó fenyegetést és sms-t. A Csatáry flashmobot követő napokban kénytelen voltam minden közösségi oldalamat lezárni, miután két nap leforgása alatt több száz gyalázkodást, köztük számtalan kifejezetten életveszélyes fenyegetést kaptam (ezeket hiánytalanul csatoltam a rendőrségnek). Többször elmondtam a rendőrségnek, hogy közel 3 hónapig deaktivált volt a FB oldalam, a többi, korábban működő iwiw stb. közösségi oldalamat végérvényesen töröltem. Így jelentősen leszűkítettem az érintkezési felületet. A beszűkült lehetőségek dacára rövid időn belül követhetetlen mennyiségű és tartalmú gyalázkodást kaptam.

A mobil, illetve munkahelyi/otthoni vezetékes hívások száma csak 3–4 hét múlva csökkent, miután semmilyen „ismeretlen” kijelzésű, illetve olyan hívást, ahol volt ugyan szám, de a telefonomban nem szerepelt névjegyként, nem vettem fel. Így egy idő után ráuntak. A rendőrség által beazonosításra került hívások száma a töredéke annak, ami valójában volt. Név és számnélküli hívásoknak a rendőrség nem járt utána, amelyek pedig a hívások zömét képezték. Az „ismeretlen” kijelzésű hívásokat figyelmen kívül hagyták, pedig a zaklató céllal történő hívásokat alapvetően – nyilván óvatosságból – így szokták kezdeményezni.

Halálos fenyegetés angolul.

Halálos fenyegetés angolul.

Neményi.net 2012 szeptember végén…

A nemenyi.net néven működő szélsőséges hírportál 2012. 09. 24-én „Egy civil mozgalmár: Garai-Édler Eszter” címmel megjelent rólam egy olyan egész oldalas cikk, ahol kiszerkesztették a pontos lakóhelyem címét rendkívüli pontossággal: emeletet és ajtószámot is megjelölve. Itt arra buzdították a hazafiúkat és honleányokat, hogy: „Édler Eszterkét, akinek kedve van meglátogathatja meghitt családja körében”. Amikor már tényleg azt hittem, hogy végleg elcsendesedett körülöttem az élet, és már kezdtem megnyugodni, újra félelmek és kétségek gyötörtek. Mi van, ha a sötét lépcsőházban valaki elbújva…?

A nemenyi.net nevű szélsőséges hírportált 2013. év januárjában lezárták. Feltételezem, hogy a magyar hatóság tudhatott a lezárás tényéről. Ezért is felettébb érdekesnek találtam a 2013. augusztus 7-én újabb tanúkihallgatásom idéző levél tartalmát: „A neményi.net cikket hozza magával” (Budapesti IX. kerületi Rendőrkapitányság.) Azt a cikket akarta tőlem bekérni a rendőrség, amelyet több mint 8 hónapja nem működő szélsőséges hírportálon jelent meg. Természetesen a cikk nem volt elérhető (pontos linkjét megadtam a rendőrségnek).

Ezzel kapcsolatban tájékoztattam a rendőrséget, hogy tudomásom szerint Neményi Péter (az oldal tulajdonosa?) egy ismert szélsőjobboldali személy, szintén amerikai állampolgár, és úgy tudom, hogy jelenleg Dél-Koreában él. Felhívtam a magyar hatóság figyelmét, hogy Budapesten FBI iroda működik, és ajánlottam a magyar rendőrségnek, hogy kérjenek felvilágosítás ez ügyben is. Újfent kértem, – ezt az utolsó jegyzőkönyv tartalmazza is – hogy a magyar hatóság lépjen kapcsolatba Ms. Jill Ravitch-csel, aki az illetékes amerikai ügyész Sonoma megyében, Kaliforniában Mr. Béla Varga ügyben. Ellenem az amerikai törvények szerint ”hate-crime” és “harassment” bűntetteit követte el Mr. Béla Varga, Healdsburg, 1340 Woodside Ct., Healdsburg, CA 95448, alatti lakos, aki a kuruc.info üzemeltetője.

Varga Béla magyarul fenyeget.

Varga Béla magyarul fenyeget.

Tehát az utolsó tanúkihallgatásom jegyzőkönyve tartalmazza azt a kitételt, amelyben kifejezetten kérem, hogy a magyar hatóság adja ki az amerikai hatóságoknak az ügyet, miután bizonyítást nyert, hogy Mr. Béla Varga személyesen is zaklatott. Korábban már tájékoztattak arról, hogy miután Mr. Varga amerikai állampolgár, az ottani jogszabályok érvényesek rá.

Az ide vonatkozó vallomásomat egyébként pontatlanul és hiányosan vezették be a megszüntetető határozatokba.

1. Nem egy alkalommal, hanem kétszer hívott telefonon Mr. Varga.

2. Mr. Béla Varga e-mailjeit figyelmen kívül hagyták: nem említik a rendőrségi megszüntető határozatok, pedig a feljelentésemben gondosan csatoltam mindkettőt. Varga első e-mailje pedig odáig megy el, hogy baráti tanácsként azt javasolja: kössek sürgősen életbiztosítást.

Ismétlem: Mr. Béla Varga 2012. július 18-án 17:53 perckor egymás után kétszer az erről a számról nagyon hosszasan kitartóan hívott: +1-707-433-6616 (miután nem vettem fel akkortájt semmilyen ismeretlen számot, neki sem sikerült személyesen beszélnie velem. (Összesen kétszer próbálkozott egymást követően.) Telephone Company: Pacific Bell Telephone Company típusa: Regionális Bell Üzemeltető Társasággal (RBOC) Becsült Város: Healdsburg Becsült Régió: California Mr. Béla Varga (1340 Woodside Ct., Healdsburg, CA 95448, USA).

Mr. Béla Varga: e-mail: [email protected] (Erről az e-mail címéről érkezett a privát email címemre Mr. Varga két levele.)

Kérés, amiről senki nem hallott

Kérték-e a magyar hatóságok amerikai kollégáik eljárását a kuruc.info ügyében?

Az FBI nem hallott róla.

További Facebook mocskolüdás...Magyarországon nincsen durva antiszemitizmus.

További Facebook mocskolüdás…Magyarországon nincsen durva antiszemitizmus.

Az Egyesült Államokban élő Lázár György utánajárt, hogy a magyar hatóságok kérték-e az amerikai kollégáik eljárását a kuruc.info ügyében. A Lázár Györgynek adott válaszból azonban kiderült, hogy az amerikaiak nem is hallottak magyar megkeresésről; ezt az FBI részéről Julie Sohn szóvivő is megerősítette.

„A szólásszabadság védelme nem terjed ki személyes adatokkal való visszaélésekre és mások megfélemlítésére, zaklatására sem, az ilyesmi az Egyesült Államok és Kalifornia állam jogrendszere szerint is bűncselekménynek számít.

Az hogy a kuruc.info tartalma rasszista, vagy antiszemita, jogi szempontból valóban irreleváns. De ha bizonyítható, hogy a kuruc.info amerikai támogatói közreműködnek személyes adatok gyűjtésében és közlésében, és ha az a tevékenység személyes fenyegetettséget jelent magyar állampolgárok számára – az büntethető az Egyesült Államokban az un. cyberstalking, vagy cyberharassment törvények alapján.

Ajánlatos lenne, ha az ORFK konzultálna egy olyan kaliforniai ügyvédi irodával, amelyik internetes fenyegetésekkel kapcsolatos büntető és kártérítési ügyekkel foglalkozik” (Lázár György, USA).

Ezek után arra merek következtetni, hogy a magyar kormány elhatározta, hogy megvédi a kuruc.info-t és ezzel Mr. Béla Vargát. Bizonyára jó okuk van rá… Hogy mi, remélem egyszer erre is fény derül!

„És közben bevonult Horthy a nemzeti hadsereggel! Dörögnek az ágyúk, sastollak lengenek a szélben, a Himnusz és a Rákóczi-induló harsogott, a nép ünnepelt, és virágot szórt (ugyanaz a nép, amelyik a két forradalmat csinálta!),…” Balázs Béla: Napló

Eszter Garai-Édler 

225 hozzászólás

  • Kedves Eszter!

    Ami a faji,vallási vagy politikai megkülönböztetést illeti
    annak minden formája elítélendő az emberek többsége által,
    különösen a cikkben idézett alpári,gusztustalan uszítás formájában,de a bíróság a döntését az érvényben lévő jogszabályok alapján hozta meg,a gyűlöletkeltés,uszítás
    még nem konkrét bűncselekmény,ami valószínűleg és remélhetőleg nem is következik be,valamint egy szélsőséges
    párt megnyilvánulása!
    Ilyen nem csak nálunk,de sok más európai országban is létezik főleg,ahol a szélsőségesek aránya a politikában jóval magasabb!!
    Az tény,hogy különösen az érintettek (zsidók és cigányok)
    érzelmeit joggal sértik,de aki nem ad rá okot azt nem éri
    tényleges atrocitás,meg ugye ez a fórum is sokszor alaptalanul gyűlölködő,uszító,keresztényeket durván sértegető,nácizó,fasisztázó
    rasszistázó ok nélkül,ennek ellenére zavartalanul működhetnek!
    Hát ez van,egy demokráciába sajnos ez is belefér,no meg
    a gyűlölködés,sértegetés,provokáció ugyanazt szüli a
    másik oldalon!Az erőszak erőszakot szül,ezt mindenkinek be kellene látnia.

  • Eszter!……………….A liberális demokráciátoknak nagyon nagy szerepe van abban, hogy Magyarország ide jutott.

  • Igen!

    Topapó
    2013 november 26
    1:59 du.
    „Eszter!……………….A liberális demokráciátoknak nagyon nagy szerepe van abban, hogy Magyarország ide jutott.”

    Valamit nagyon elszúrtunk, de ha lesz rá módunk, akkor több orbáccsírát nem hagyunk kifejlődni. A jó gazda gondosságával gyökeresen kiírtjuk. Még a burjánzásait is.
    Nem elég a hegyibeszéd és gereblyézgetés, ide már vasvilla, kasza kell és hívni a kártevőirtókat!
    A konyhakertünk, és a Backyardunk csak akkor lesz kulturált és mindenki számára élvezhető!
    Ha a kertünket ellepi a fertő, a meztelencsigák, csótányok, patkányok hordái dorbézolnak örökkön keserűséget okozva, a férgek kirágják az éltető zöldet, az új hajtásokat, a tetvek és sáskák felzabálják a jövőnket, akkor mi a megoldás? Ha a gaz és a dudva ellep minden régi szépet és értéket? Jézusi alázattal adjuk oda apáink és gyermekein múltját és jövőjét is? Akkor inkább az orbáncfertőzéses jelenünk vesszen! Nem engedhetjük meg, hogy minden gondozott veteményeskertünket elnyelhesse a bűzös mocsár, a termőre forduló földjeinket tébolyult hordák égessék fel! A saját fegyverüket kell szembefordítani velük, a lánggal kiszárítani a mocsarat, felégetni a vadhajtásos dudvát, fertőtleníteni a gazdag termőtalajt! A férgekkel és patkányokkal szemben fogadni kell a sasokat és a farkasokat!
    A világvége időkben a megoldásoknak is hasonlóaknak kell lenniük, nem üdvözítő a békeidőkbeli gereblyézgetés!

  • marcus aurelius

    Csak gondoljunk bele… Óriási baklövés volt ezt a blogot itt és IGY megjelentetni !

  • indok? vagy csak úgy, mert maga jobban tudja, mit és hogyan kellene megjelentetnünk?
    szívesen fogadjuk ötleteit, nyitottak vagyunk minden hozzáértő javaslatra az oldal szerkesztését illetően!

  • Göllner András

    Kedves Eszter: Köszönet a részletes, tárgyilagos beszámolóért, bátor kiállásodért. Akiknek számít valamit is az emberi méltóság tiszteletben tartása, az egyetemes emberi jogok védelme, a szólás szabadsága, a félelemmentes, igaz és bátor beszéd ápolása, azok a Te oldaladon állnak, és jogosan megvetik azokat a hozzászólókat akik itt feljebb árnyaltan vagy szókimondva, megint a zsidókra kenik a felelőséget azokért az atrocitásokért amelyeknek mindnyájan szemtanúi vagyunk. Jó egészséget, jó kedvet, jó lelki-erőt, és tartós bátorságot tiszteletre méltó utadon. A faji gyülöletet keltő, erőszakra úszító, rasszista beszéd iránti tolerancia nem Téged hanem a magyar igazságszolgáltatást minősíti.

  • Marcsi hozzászólása közben egyszerre dobáltam a hátasokat, sírtam, és vinnyogva röhögtem eltorzuló belsőm meghasonló torzulásával. Fájt, és tudtam, láttam, hogy ezaz, ez a megnyilvánulás az élő példája, hogy egy kívülről ártatlannak látszó lélek milyen megfertőződve.
    Sajnálom, és vérzik szívem, hiszen tudom, hogyha nem egy torz eszme fertőzte volna meg, ugyan ezzel a naivitással lenne a legfőbb követője az I. VH jobboldali nacionalizmusának, majd 19-ben vakhitű csillogó szemű kommunista, utána a büszkén feszítő fasiszta, majd mégpeckesebb nyilas, amire a II. VH. után Rákosipajtás leghűbb katonája. Kádár alatt KISZ-titkár, majd szúrós tekintetű párttag. És így jutnánk el a kaotikus demokráciáig, ahol az agyban is káosz lenne, mert nincs felsőbb egysíkú utasítás. Nem mondják meg a kötelező irány, szabadsága van az individumnak, az erkölcsi törpeség szűköl a tanácstalanságában, hiányzik az áhított kijelölt út, bármerre is, akár a szakadékba, vagy a mocsárba, sivatagba, bárhová, csak jöjjön egy akár önjelölt hamismessiás is, de legyen aki ezen ismeretlen szabadság dzsungelében irányt mutat, különben kétségbeesetten téved el egyhelyben állása közben a sokszínűen burjánzó forgatag hömpölygésében. Az intellektuálisan kisdedségben rekedt erkölcsi törpeség magányosságában csak a forgatagban egymásba botló lelkiikreik felismerésének boldogsága tölti fel őket megint forró belső békével, amely mámora olyan édes, hogy a kikiáltott irány a belső vakságból kiviláglódva bárhova is vezethet. Az irány csak dialektikájában állandó. Az állandósága pedig a vezérürü bőgésének mozgását követi metafizikai állandóságával. És ez hozza meg a belső békét is a sivár belső világban. Ez ad értelmet a dzsungel sivatagában. Igen, mert ő az, aki a csörgedező forrás vizébe állva is képes szomjanhalni, ha hiányzik az anyai, vagy tán atyai kéz, ami a bögrébe vizetmerve meg nem itatja.
    Csak az a veszélyt rejtő kérdés, hogy ez a kéz tényleg tisztavizet, vagy mérget oszt a kiszolgáltatott vak hívőinek. Visszaél-e gyermetegi fejlettségükkel?

  • asher alexander

    magyarorszag egy fasiszta orszag!!!!
    ez van!!

  • Igen István, én is felettébb hiányoltam az indoklást! Várjuk, eszerint már nem vagyok egyedül! 🙂

  • Eszter! A jó hír,: megvan Varga úr címe..
    Már úgyis régen szórakoztam arra.

  • Amúgy a nemenyi-szemétoldal szerintem üzemel, csak belépési nevet és kódot kér. lehet, hogy az Apache-server tesztfázisban van, lehet hogy nem, de a domain az biztos létezik.

  • A parittyás hangja

    Nehéz erre mit mondani! Az állam és a hivatalnoki kara ismét, mint ’44-ben, napnál világosabban megmutatta elkötelezettségét…

    Kedves Eszter ha a jövőben bármilyen „biztonság politikai” dologban esetleg segítségre van szüksége, ne habozzon szólni! Nevem, elérhetőségem Ille Istvánnál.

  • marcus aurelius

    3:19 d.u.
    Elegem lett, ezt az übermensch stilust már nem vagyok képes elviselni. Részemről sajnálom.

  • Erről nekem az jut eszembe, mennyire hangosan kiabálnak amikor egy-egy külföldön megjelenő cikk nevén nevezi a dolgokat.
    Ezeket a dolgokat nem takargatni kellene, hanem fellépni ellenük.

  • Marcsi, talán a Foxi-Maxin bemagolta a demokrácia, lenini megfogalmazását, de a tényleges demokráciát, mint olyat, nem ismeri!
    Ha ismerné, akkor tudná, hogy a zaklatás, a fenyegetés, a másik ember életének ellehetetlenítése, nem tartoznak a demokrácia fogalmába!
    Ez volt az SZDSZ nagy bűne is, hogy előbbre valónak hitte a szólás szabadságát, az emberi önbecsülés, és megbecsülés szabadságánál is!

  • Marcus fiam kuss! Ha nem birja elviselni ne olvassa és annyi.
    Hogy Magyarországon a jog az egy kalap szart sem ér az már bizonyos. Ha az a hülye biztos paraszt büdös bunkó rendör tudna olvasni és nem csupán a titkárairá bizná ezek elolvasását akkor láthaná a vadbarma hogy mindent kimerít a sok beirás. Halálos fenyegetést, gyülöletbeszéd és miegymás. És ennek ellenére megszüntette az eljárást. Ugyan miért? Roppant egyszerű a magyarázat. Telefont kapott valahonnét, hogy apus ezt amilyen gyorsan tudod lezárod.
    Egy ajánlatom volna, habár lehet hogy hülyeséget mondok. A magyar igazságszolgáltatás arra hívatkozik, hogy a kuruc infó amerikában üzemeltet szervert és mivel az amerikai jog blabla bla. Bocsánat. Ha válalkozik valaki hogy az alábbi beirásokat lefordítja és hitelesiteti utána semmi mást nem kell tennie csak eljuttani az összes adatot vagy a federális vagy a cenrál agancinek. Nem hiszem, hogy mint a magyarok félre söprik az egészet. Harapnak az ilyenre mert még a terrorellenes szolgálat is vevő lenne rá mivel a tartalma egyértelmű fenyegetéseket tartalmaz. Még arra sem lehetne hivatkozni, hogy ez beleszólás a magyar belügyekbe. Kéretik valaki aki a közelben éldegél és hajlandó erre juttassa el a szükséges adatokat az amerikai szerveknek. Nem fognak ugy reagálni mint a magyarok.

  • Sajnos ez van!Nem értem az embereket hogy miért hagyják?Nem értem az EU-t miért hagyja?Nem értem az USA-át miért hagyja?Nem értem azokat az országokat akik demokratukusnak valják magukat miért hagyják?Felháborító,gyalázatos hogy hagyják a szélsősségek elterjedését,betiltott szervezetek masirozhatnak szerte az országban,a jobbik szobrot avathat rendőri segédlettel!Mig a békésen tüntető diákokat,embereket bilincsbe verve viszik el a rendőrök!Gyalázat,felháborító!

  • Topapó! Az a gyanúm, hogy neked és Marcsinak sokkal nagyobb szerepe van abban, mint a „liberális demokráciátoknak”, hogy ez az ország ide jutott. Azonkivűl, természetesen mindig és mindenben a másik a hibás……………..
    Amennyiben én jobboldali lennék,sőt „nemzeti”!, első dolgom lenne, hogy kiálljak a demokrácia mellett, a nácizmus ellen. De hát ti sajnos nem jobboldaliak vagytok, csak „árja” magyarkodók!
    Mondjátok, egy kicsit sem szégyellitek magatokat?!

  • Helló,Asher!Az ország még nem fasiszta,hanem a szennycsatornából előbukkanó férgek miatt a mindenkori vezetők, uralkodásuk biztosításáért fasizálják az egész ázsiai bunkó hordát.Ezzel együtt vannak a dunamenti Mongóliában értékes, becsületes emberek is.Sajnos Ők a kisebbség. (Itt kérek bocsánatot a férgektől!!!)Egyébként a mocskos náci söpredék varga békával hónapokig „leveleztem”.K.b.80-100 levélváltás után spamba tettem,mert már elfogytak a meleg éghajlattal kapcsolatos szavaim,melyekkel a k.b. 6 hónapi levelezés végén őt és a pesti judit nevű nemzetesasszony ringyóját illettem. Ashernek üdvözletem Gyuri10.שלום!Ha kíváncsiak vagytok, a levelek egy részét elküldhetem a szerkesztőség részére.

  • asher alexander

    gyuri10!
    hag Hanuccah v’sameah haver!!
    azert irom most-(nem fasisztaorszag)-hogy fasizalodo orszag lett magyarhonbol!!

  • asher alexander

    exectly!!100% ok!

  • Na, most jól lehet az országot fasiztázni, lehúzni!
    Háromszor is elolvastam a betett cikket, mert elég zűrös.
    A következő konkluzióra jutottam:
    Eszter Edler, Csatáry László volt náci házánál néhány követőjével hangosan demonstrált.(2 éve)
    akkor éppen 97 éves volt, háziőrizetben, tárgyalása függőben. Csatáry meghalt.
    Azóta Eszter egy csomó durva beírást, fenyegetést kapott a FACEBOOKBAN és a kuruc rádiótól.
    A kuruc rádiót állitólag amerikai forrásból, külföldön élő, bizonyos Varga úrtól származik.
    Eszter feljelentette a fenyegetőket a rendőrségen. A rendőrség abbahagyta az ügyében a nyomozást, részben mert a facebook beírókat nehéz elérni hivatalos szerveknek, részben, mert a kuruc végsőfokon KÜLFÖLDRŐL ontja gyülőletét.
    Mindezen történés mást sem bizonyt, mint 1) a társadalom aljának reakciója egy tüntetésre, 2) szélsőséges rádióban, külföldi háttérrel fenyegetések.

    Az egykori tüntetést a rendőrség nem zavarta és azt kiabálhattak, ami jól esett.

    Ezekután, természetesen itt mindenki megállapítja, hogy az ország fasiszta.
    Különös logika, az biztos.

  • asher alexander

    -es miert nem teszed azt te magad??
    a varga bela pontos cime valahol megvan nekem!californiabol hozong a nyuvesnaci!!
    kesobb ide is beirom!

  • Gyula Bognar, Jr.

    Avi ben Goria: Igazad van, Magyarországon a jogot megrendeli a kormány és a bennfentes seggnyalók, saját maguk érdekeire, mint a vacsorát az étteremben. Moslék ország ahol ezt a nép megengedi. Genetikailag alattvalók.

  • asher alexander

    nekem nem csak a varga usa es magyar cime,tel szama,stb van meg!!tobbeke is!!

  • asher alexander

    eszteredler!
    -es milyen idokra -(plane elfogadhatora)-varsz egy eppen fasizalodo orszag kormanyanak eroszakszerveitol??!!
    teged kieligetene az o indokuk!!??engem hanyiger kerulget mar most!!
    egy olyan orszag ahol konyveket egetnek nyilmvanosa,,es ezt tetlenul nezi ugy a kormanyzat,mint a rendorseg,…..
    ott eljove az ido amikor a konyvek iroit is egetni akarjak!!
    orbanisztan elerkezett a szamukra dicsoseges ujkori boszorkanyuldozesek-perek-(maglyak??!!)-koraba!!
    az 1936-37-38-as konyvegetesek-(mert nem csak egy olyan volt!!)-is csak elojatekai-foprobai voltak az emberek egetesere!!
    magyarorszag rohamleptekkel erre tart!!
    -(aztan persze lehet mostan „magyargyulolozni” de az a lenyegen mit se valtoztat!!sajnos!!)-

  • asher alexander

    eszteredler!
    liber Mädele!!
    zer-zer frejlekh hanuccah far dir und far dejn mispaha!!

  • asher alexander

    gy bognar jr!
    az alattvalo szot ha kicsereljuk a hulladek ill mellektermek-(selejt)-szavakra……………maris 1000%-osan egyetertunk!!

  • asher alexander

    figyelo!
    nem allitolag!!
    varga bela es becses neje pesti judit californiabol a kurucinfo.hu domain tulajdonosai es uzemeltetoi!!
    -es bizony ezt meg az N.S.A. is igy tudja!!

  • ja. a fidesz történelmi hátramenetbe tette az országot, és még büszke is arra, hogy díszlépésben masírozik arra!

  • uraim, kéretik ezt a hangnemet elhagyni! lehet, hogy akinek nem inge stb. de azért megint alapot szolgáltatnak az ilyen általánosító kifejezések az ellenérzésekre (mégpedig joggal).
    emlékezzetek kertész kijelentése körül kialakult adok-kapokra!
    nem hiányzik ez ide!

  • asher alexander

    a legszebb-legmeglepobb az egeszben meg az hogy a nep az istenadta barom nep meg eszre se veszi hogy a hazajuk ruckwercbe halad elore a kituzott uton!!

  • @Figyelő: Ne cinikuskodjék! Mindenki előtt világos, hogy ha az újabb szennytörvények egyike értelmében a „szentté” és sérthetetlenné nyilvánitott „koronát” nevezte volna valaki annak, ami, azaz egy több korszak alatt összerakott, eklektikus és igencsak profán tárgynak, akkor még Ausztráliából vagy Nepálból is hazarabolná a TEK, hogy egymillió év szigoritottra itéljék.
    Az tehát, hogy a rendőrség nem adta tovább a gyűlöletbűntett, a zaklatásra felbújtás miatti feljelentést U. S. kollégáinak, és maga nem kapta el a neonáci FB-majmokat, azt jelzi, hogy a gyűlöletbűntények ellen ma nincs fellépés és szándék sincs erre. A kormány a neonácik oldalán áll.

  • Eszternek,Asernak ,Gyuri10-nek,Avi-nak,Parittyasnak es a tobbieknek”
    חג אורים שמח! Jo Hanukat kivanok.
    Engedjetek meg, hogy a szokasos מעוז צור{Maoz Cur} helyett-
    Nomi Semer gyonyoru dalaval udvozoljelek benneteket
    שבחי מעוז – A bastya{szirt} dicserete-
    amely a „makacs erod” rol szol.
    Talan ez is- illik – Jehuda Hamakabi emlekehez
    es valaszt ad kerdesekre amirol sok szo esik.
    Lehet, hogy lesz aki atkozodni fog-mert katonai egyuttes
    enekli -katonai hatterrel.

  • Anton Csehov
    2013 november 27
    10:56 de.
    Kis különbség a magyarok számára, ha a koronát gyalázzák, vagy egy tüntető egyént.
    Nem csak most, ebben a kormánykörben, hanem általában a magyarságban.
    Akinek nem tetszik, menjen máshová.
    Ja, és nem tudom asher és társai miért hőzőngenek és náciznak a távolból.
    Ha megvan Varga címe etc. menjenek utána, ne az országot, kormányt izélgessék. Könyvégetés nem is volt, ezt már kitárgyaltuk ……

  • asher alexander

    csakhogy fiacskam!!
    az a korona nem ugyanaz a korona!!
    az amit ti istenittetek-(faragott balvany!!)- az csak egy ocska imitacio!!magyar korona volt de az nam olyan!!
    st laszloe az igazi!!

  • asher alexander

    mar miert kell azon atkozodni hogy a cavat zenekar jatszik??
    es?
    a Yaffa Yaarkoni-nak is ok jatszottak nem?

  • asher alexander

    egy szinten katonai zenekar jatsza a nahal dalt,;- „yaltadi marusya”

  • Most szívesen írnék egy két ” blikkfangósat ” Figyelőkének , Markuss.-nak , Toppauernek , meg a többinek , de nem teszem.
    Ismeritek stílusomat : találjátok ki ti miket írnék most szívesen a felsoroltaknak.

  • Ani möahél lö kulanu Chag Chanka szoméach(bocsánat akik nem érti, de cirka ugyan az amiz Izrael magyarul megirt. Izrael hálás köszent ezért a klippért. Nekem van egy DVD lemezem tele ehhez hasonló dalokkal. Ez egy kult klipp már

  • A parittyás hangja

    izraeli
    2013 november 27
    11:09 de.

    Szia Kedves Izraeli! Köszi szépen a klippet! Te vagy az én zenei könyvtáram!:) Jó Hanukát neked is!

  • A parittyás hangja

    Figyelő
    2013 november 27
    11:25 de.

    Kedves Figyelő! Nem szokott ilyen kirívóan rossz fej bejegyzést írni! Történt valami? Sorra veszem. Ha kikukkant a szemellenzője mögül észre fogja venni, hogy a magyarok nagy többségének a korona az ami. A magyar archeológia egyik legfontosabb, legszebb műtárgya. És persze vannak egy réteg amelyik egy soha nem létezett múlt soha nem létezett értékeiben véli megtalálni a megváltást a saját kiúttalanságára, elveszettségére. Az ősmagyarság világuralmának újra felfedezett tébolyával kompenzálják a jelen sértettségét, traumáit, a modernitástól való rémületüket. Ők Csaba királyfi és Nimród leszármazottai, átható pillantásukkal gyógyító táltosok, ingázók, kozmikus őskorokkal élő kapcsolatot tartó pajzskészítők, guruk és persze ufók. Nekik valóban több a korona mint múzeumi tárgy, de nekik a Csiki Székely Krónika is több mint egy rég bebizonyított hamisítvány, a Rabonbán serleg is több mint a sekrestyés spájzából kölcsönkért, ősire restaurált kupa. De nekik mind-mind van erről papírjuk is a szakorvosuktól… 🙂 ))) A kormány meg a hatalomvágytól megőrülve törvénybe emelte a politikai okkultizmust mert az utolsó lófarkas, bűzlő sámán szavazata is kell nekik.
    Aztán, hogy „az akinek nem tetszik menjen máshová”, nos hadd hívjam fel a figyelmét, hogy itt Európában mi európaiak vagyunk otthon! A félázsiaiak az Ural rossz oldalára keveredtek, és egyébként sem világos milyen alapon érzi illetékesnek magát meghatározni kinek jár a haza és kinek nem?!

  • Kedves izraeli!Nagyon köszönöm ezt a klippet. Mindnyájunknak kívánok חג אורים שמח-ot.Az összes között az én szívemhez szólt a רק קח. Akit érdekel itt küldöm a szemét náci söpredék és pesti judit nevű ringyójának a telefonszámait: +++17074336616. +++16312761911. e-mail címük:(angol szövegként írva) [email protected] A telefonokat tudom ajánlani reggel 9 és 11 óra között.A putricíme is megvan,de most csak arra emlékszem,hogy Healdsburgban szennyezi a levegőt az egész pereputtyával,bicker kocsmatöltelék barátaival és mel gibbon majom- mal együtt.Saját nevet vagy címet ne adjatok meg semmi szín alatt!!!

  • Kedves Geyza!………………Azt mind elmondhatnád a tükör előtt magadnak.

  • Troppauerkám :
    Kontraviccnek szaga van !
    ( Amolyan áporodott , horthysta , ” topapós ” bűze…)

  • Kedves Geyza!…………Nem viccnek szántam.

  • A dolog szépsége: ezt az ügyet a magyar rendőrség lezárta. Anélkül, hogy egyetlen rövid kis megkeresésr intézett volna az FBI-hoz. Ugyanakkor, egy török lapban megjelent svéd úriember véleménye miatt a külügyminisztérium behivatta a török nagykövetet.
    Megpróbálok nagggyonválasztékos lenni..
    A külügyminiszter, a belügyminiszter, a főbíró, a főügyész, valamint az összes félfasiszta, félnáci szimpatizáns kedves mamájával tartson fenn földünk teremtője aktív szerelmi kapcsolatot. Ha nemér rá, akkor bízza meg ezzel a bábolnai betegcsődört.

  • Topikácskácska :
    Kimondta magának hogy a ” kontravicc ” az vicc ?
    Baja van a magyar szavak és kifejezések értelmezésével ?
    Arra is van gyógyszer : kérdezze gyógyszerészét , psichológusát.

  • Én és többen itt normálisan leírtuk a véleményünket,az,hogy
    ezt sokan nem értik és feleslegesen hergelik magukat az azt
    bizonyítja,hogy sokan tényleg csak Foxy-Maxira(balosoknál az volt a menő „iskola”,látszik a stílusukon…) vagy még
    iskolába se jártak,mert nem tudnak olvasni,írni,értelmezni meg pláne!
    További jó őrjöngést,dühöngést,gyűlölködést,vádaskodást,de
    tényleg nem árt, ha van a közelükben ápoló személyzet,meg
    elegendő nyugtató!

  • todor48!

    Nos itthon és külföldön is élnek szép számmal normális
    magyar emberek,akik ismerik a haza fogalmát vallási,faji
    hovatartozástól és pártállástól függetlenül,de ti
    nem tartoztok közéjük!
    Ezt nap mint nap bebizonyítjátok!
    Ti sem hívők,sem értelmesek,sem magyarok,sem kulturáltak
    nem vagytok,de a saját vallásotok szégyenei,még egy normális
    ellenzéki párt (ha van ilyen!)is megtagadna benneteket,ezzel a modorral,elvtelenséggel és ésszel!!!

  • Gyula Bognar, Jr.

    Marcsi: Te nem vagy normális és a véleményed egy elfogult, rasszista, anti-szemita emberi selejtet mutat be. Pontosan azt a moslékot, amire a Fidesz diktatúra alapul. Ugyanilyen söpredék tartotta fenn a Horthy diktatúrát és Szálasit. Légy boldog most az új Stadionos viktor alkotta Fidesztánban. Te biztos ott leszel a lelátókon a szép új stadionokban!

  • aha. ha elővezetné, milyen alapon is ítéli meg MAGA őket, nagyban javítana a szavahihetőségén 😀

  • nyugi, boda, már megrendeltük magának a szolgáltatást 😀 van még humanitárius szervezet, amelyik még magát is felvállalja 😛

  • kérlek, fogd vissza magad! boda nem selejt! direkt gyártották ilyennek!

  • Illepityu:
    Hát erről a régi OMO.-mosópor reklámos vicc jut az eszembe :
    Egy nő beviszi a kölykét a körzeti orvoshoz , hogy nézze meg mert a gyerek megette az OMO.-t és hogy milyen lett tőle.
    A doki nézi jobbról , nézi balről, végül aszongya :
    -Na ne mondja már nekem hogy CSAK az OMO.-tól lett ilyen..

  • Na Gyula már megint rázendített,olvasni értelmezni persze
    ő sem tud csak alaptalanul gyűlölködni és vádaskodni az
    ismert süket szöveggel antiszemita,rasszista stb.örökös hazugság ismétlése….az igazság ugye fáj!!!!?Némi önkritika
    azért nem ártana ahhoz,hogy megértsék ki is szítja örökké
    az ellenségességet,gyűlölködést,ami persze a valóságban az
    emberek többségére nem jellemző!
    Akkor a hozzá hasonlók mégis kicsodák?jobb nem ragozni!

  • Némi adalék ahhoz, hogy állambácsi mennyire „tesz” a rasszizmus, az antiszemitizmus ellen.
    Tanulságos..

    http://444.hu/2013/11/27/szelsojobboldali-gyuloletcsoportokhoz-kerult-kozpenz-az-orszaggyules-hivatalatol/

  • Gyula Bognar, Jr.

    Marcsi: Írjad betanult kormánypárti szövegeidet a Gondolat weblapra, ott nem kapsz kritikát, csak dicséretet. A Magyar Nemzet, Magyar Hírlap és kuruc.info is szívesen látna.

  • asher alexander

    marcsi!
    fejezd mar be!!!!
    ez itt NEM a magyarorszagi hirlap!!ez itt KANADA tetszik vagy sem!!
    itt NEM a fideSS az ur!!itt ok n incsenek a 2/3-jukkal a banyaszbeka segge alatt se!!

  • asher alexander

    marcsi!
    a hulysegeidet senki,erted SENKI nem ohajtja sem olvasni sem analizalni-ertelmezgetni!!vilagos!!??
    itt arra senki se kivancsi!!

  • Asherkám ő NEMMM fejezi be ! Hajcsa őtet a turbós magyar vére.
    Nomeg a jóféle árvalányhaj-pálinka.

  • asher alexander

    -(vagy csak levetette a bocskai jelmezet,ami ugytunik itt-ott szorit mellben………….!!??!!)-

  • Fekete György

    Szörnyű…

  • A parittyás hangja
    2013 november 27
    4:42 du. Nem okosodsz.

  • asher alexander

    izraeli!
    ha jol nezem a video keszult,;-
    elev-tsamot-sisim-b’sheva,-milhama b’sinai!!
    jol lathat az avnaced post a szuez canal partjan!!

  • A bocskai kabátot nem tudják levenni.
    Rájuk van gyógyulva vagy 30 000 éve , amióta ide vándoroltak a Szíriuszról.
    Csak épp ráveszik a bőinget , lobogósgatyát , ha kimennek a tundrára ( vagy gyepűre , franc se tudja már ) árvalányhajat szedni vacsorára.

  • asher alexander
    2013 november 27
    11:58 de.

    csakhogy fiacskam!!
    az a korona nem ugyanaz a korona!!

    Pont a te orrodra kötötték hogy imitáció-e vagy sem.

  • Némá cuppit kiengedték a rehábból..

  • Geyza
    2013 november 30
    11:32 de.

    Némá cuppit kiengedték a rehábból.. Még szép,mindennap.Emlékszel én voltam az ápolód?:)

  • asher!

    Akkor ne olvasd,és ne dirigálj te szerencsétlen,akinek Izraelből f….ja sincs mi van itthon,aki október 23 -án
    tervezted a hazajöveteled,”fütyülés” céljából,meg egyéb
    randalírozás végett,na mi volt?Itt voltál?Nem jött be mi?
    Öreg és szenilis vagy már ehhez,a
    jellemről meg ne is beszéljünk!
    Örülj,hogy biztonságban vagy…. és maradj szépen csendben!

  • asher alexander

    -„arvalanyhajat vacsorara”-……..NYERS TURULTOJASSAL LEONTVE!!
    EZT LEFELEJTETTED……………?

  • Hogyne emlékeznék.
    LE is hánytalak naponta !
    Remélem jólesett !

  • asher alexander

    marcsi!
    te osszekeversz valakivel!!
    meghogy „hazajovetelem”??
    en itt izraelben vagyok itthon!!

  • na, asher, neked is megmondta a nemzet szája: kussolj!
    mert még a végén megüti a guta ezt a szerencsétlen, ám sudár termetű asszonyt 😀

  • asher alexander

    hat igen!a nemzetes tensasszony ugymegmondta hogy ijedtemben lehuztam egy hajtasra egy jo fel liter 70°-os kosher sligowitz-ot!!
    most hogy feltoltodtem mint a toltoselem,ujult erovel megrohamozom onaccsaga fejeben levo-(masoknal,normalis esetben szurkeallomany)-rakomanyt,……kituggya hatha eccer csak hasznal megis!!
    elore megfontolt aljas veletlensegbol celbavettem a nemzet betevojet!!

  • Ez megint jól elmérgesedett.

  • Azért Llanfair , mert Kisboda ÁLLANDÓAN szítja itten a gyűlöletet.
    Képtelen gyűlölködés nélkül akárcsak egy napot is végigélni.
    Ennyire át meg át itatta a személyiségét a mindent elborító vak gyűlölet.

  • @Figyelő: érdekes dolgot tudott mondani megint. Ugyanis magam „magyar” volnék, amennyiben nem vagyok zsidó. Eszerint ön kötelezne arra, hogy összecsináljam magam az idegösszeroppanásig feszitett korona-fétistől, ahol mindenféle ezoterikus szemét összekeveredik, a visszamenőleg összehamisitott sziriuszi és egyéb „Magyar” „történelem” kereteiben – ezt frappánsan fogalmazta meg „A parittyás hangja”, köszönet neki. De mi van, ha materialistaként a varázslatban, ufókban, spirituális baromságokban nem hiszek? Akkor „rossz magyar” lennék? Vagy egyenesen „nem magyar”? Be kell lássa, ez baromság. Ha minden varázslathivő fogyatékos jómagyar, akkor ön emlékművet kell állitson a kis hülyének, aki miatt leállitották a Dragonball-anime vetitését. (Tudja, a kis hülye 12 éves fejjel is azt hitte, ha kimondja a varázsszót, a mesehős repülőfelhője majd az ő talpa alá simul – és azzal kilépett az erkélyről. Ő tehát, jó hivőként az ön fogalmai szerint jó magyar.) Én azonban egy Népköztársaságba születtem, és egy Köztársaságba nőttem bele: nekem egy többszáz év alatt összehamisitott artefaktum, amely egy meghaladott, feudális önkényuralmi rendszer jelvénye, nem különbözik a horogkereszttől, nyilaskereszttől, dollárjeltől – a többség mindegyik idején jogfosztott. Én, mint többségi tehát egyiktől sem várhatok jót, hacsak a hatalom kápói közé nem lépnék, elárulva azokat a szintén többségieket, akik között felnőttem. A korona éppúgy a nyomor jelképe, mint bármely magántulajdonon alapuló, tehát oligarchikus, tehát önkényuralmi rend lobogója.
    Mellesleg: aki gyűlölködik, rossz. Tehát, aki nem gyűlölködik, jó. A gyűlölködő, ha el akarja küldeni a jót, azzal vét az igazság ellen, hisz a jónak több joga van maradni, mint a rossznak. Ha nem tetszik, segitek csomagolni szivesen!
    Ha az az alaphangja az SMS-eknek és üzeneteknek, hogy „zsidókzsidókzsidók”, ráadásul holokauszttagadó kiszólások körében, és egy náci háborús bűnös védelmében, ön nem érti, miért tartják náciknak Ascher úrék az ilyen üzenetek küldőjét… Ön most vagy tényleg ennyire HIHETETLENÜL tudatlan az eszmetörténet ügyében, vagy KLINIKAILAG beteg és képtelen az egy meg egyet összeadni kettővé, vagy végtelenül POFÁTLAN, CINIKUS és SUNYI. (Utóbbi esetben nincs az a megvetés, amit meg ne érdemelne. Ha én, egy nem zsidó személy, képes vagyok értelmesen szemlélni a világot, és együttérezni az ártatlanul bántalmazottakkal, fenyegetettekkel, akkor maga az érzéketlenségét és butaságát a nemzsidó jelleggel takargatná?! Pfuj! Képmutató! Hazug!)
    Ennyi!

  • Anton Csehov
    2013 december 2
    10:57 de.
    Nem tudom mivel érdemeltem ki határtalan gyülőletét, de biztos valami oka lehet.
    Talán anickneve is erre mutat, orosz nevet válaszott, biztos oka van rá.
    Nem tudom MILYEN magyar? de a hosszú és zavaros sötét írásából nem derült ki.

    ITT ÉN NEM TAGADTAM A HOLOCAUSZTOT, soha életemben nem tettem.
    Csak arra mutattam rá, hogy a Szent Korona gyalázása, esetleg a magyarokban ellenszenvet érlel.
    Tudja, ez visszamegy 1000 évre, mikor Szent Isrán a fejére tette. Ez egy ősi, magyar hagyomány, vagyis ereklye.
    Hogy maga az úgynevezett „szocializmusban” született és nevelkedett, arról nem tehetek. Sajnos, az akkori korban a sarló és kalapács volt tiszteletben, nem a magyar korona.
    De ez nem lehet mentségére, ha kis magyar történelmet olvasna, amit nem a Szikra kiadó adott ki!

  • Aki itt gyűlölködik éjt nappallá téve az Bencsics Figyelő Klára , Kisboda Marcsa ,Erdei Dénessske és a hozzájuk hasonlók.
    Régi jól bevált náci módszer :
    ” Ellenfeledet vádold azzal amit te magad teszel állandóan „

  • Geyza
    2013 december 2
    12:46 du.Aki itt gyűlölködik éjt nappallá téve az Bencsics Figyelő Klára , Kisboda Marcsa ,Erdei Dénessske és a hozzájuk hasonlók.
    Régi jól bevált náci módszer :

    Aki elolvassa a beírásomat, nem hiszem,hogy ezt vesszi észre.
    Kénytelen vagyok, arra a megállapitásra, hogy már nincs mivel védekeznie!

  • Karácsony Sándor

    Geyza…..dehogy gyulolkodnek….csak felveszik az itteni stilust

  • Karácsony Sándor

    most latom,hogy a cikk „nepszerusiti” a kuruc infot…nos akkor kuksizzatok meg ott hogy koves slomoek-amugy a fidesz emberei-megnyitottak az olyan irodat ahol minden antiszemitizmust lehet jelenteni,amugy csak lemasoljak a londoni peldat es a kurucok is a kiralyi = orban televizio videojat vettek at…van itt elet kerem szepen…bezzeg amikor en az mno.hu-bol idezek akkor lebasztok,de a kuruc inforol CIKKET irtok…semmi baj…oki doki

  • attól tartok, hogy a cikkben nem éppen népszerűsítő módon jelenik meg a szélsőséges szennylap, de ha úgy látja, valóban nem ártana doktorhoz fordulnia. nem szükséges elme, elég szem is.
    csak a fogalmak tisztázása kedvéért: nem idéz, hanem linket közöl.
    nem lebasszuk – ha már ilyen bájosan fejezte ki magát – hanem moderáljuk.
    a többi stimmel.

  • Karácsony Sándor

    hat ez az ,,,,,,cikket lehet irni a kuruc inforol…..de belinkelni az mno-t nem illik….KACAGOK

  • sajnálom, boda, de mivel orvosi ismeretekkel nem rendelkezik, kórisméjét kénytelen vagyok törölni. a moderátor

  • még mindig nem világos, igaz? a cikk lényege nem a szennylap, hanem a magyar bíróság sunyi határozata.

  • figyelő

    Talán nem túlzás úgy vélekednem, hogy nem célszerű annak a szintjére lealacsonyodni, aki a Magyar Szent Koronát ilyen elképesztően primitív és alpári módon gyalázza. A gyalázkodó részéről ugyanis ez már nem csak intelligencia hiányának kérdése, hanem okkal elvárható beleérző képességé.

  • asher alexander

    csakhogy annak a koronanak amit ma ajnaroztok annak semmi koze az eredeti bizanci koronahoz!!
    mert vajk fejen eloszor egy bizanc-i abroncskorona volt csak!

  • asher alexander
    2013 december 3
    3:10 de.
    Ja, a filmben így van!
    De a történelem szerint István kapta a pápától . Ezen felül egy csomó irodalom is foglalkozott a korona eredetével,művészi és technikai kivitelezésével.
    A magyarságnak ereklyének számít, amit az amerikaiak őriztek a háború alatt, majd visszakaptuk a 70 es években.

  • a történelem mind a mai napig nem dokumentálta egyértelműen, mikor, kitől és mit is kapott istván. mi több, az a csomó irodalom se tud közös nevezőre jutni.
    a magyarság ereklyéjét pedig a fidesz degradálta színházi díszletté. csak azért nem porosodik, mert búra alatt van. igaz, sámán – micsoda anakronizmus! – már táncolt körülötte.
    nem attól lesz egy ország nagy, hogy van egy koronája, amit kosztümös díszelgők őriznek. a kreml-ben nem látni, hogy a romanovok koronáját ajnároznák, a habsburgokét se, az angol koronát se mutogatják selyempárnán, a bourbonokról nem is beszélve. az estoril se teszi kirakatba.
    főleg, egyiket se úsztatták a dunán 🙂
    nekem erről a korona-kultuszról a barcikai ősanya jut eszembe 😀

  • István Ille

    A Szent Korona értékét a hozzá kapcsolódó összetartozás-tudat adja meg. Ez bizonyára több holmi „tudományos” definíciónál. Európában számtalan korona van, amelyeknek hajszál pontosan ismerik a tudomány által is megerősített eredetét, csak éppen hit nem erősíti ezeket. A menóra is csak valamilyen fémből készül eszköz lenne, ha a hagyomány és a hit nem emelte volna ki pl. a merőkanalak sorából.

  • Ezért eléggé visszatetsző és primitív dolog lenne mondjuk a menórát egy korszerűtlen, kevésbé környezetbarát világítótestnek aposztrofálni, hiszen ezzel mindazokat megsértenénk, akik számára a menóra hitük és hagyományaik részévé vált. Ez csak intelligencia és intellektuális méltányosság kérdése, az viszont nagyon.

  • hogy micsoda? összetartozás tudat? maga talán összetartozik velem, amikor még a nevemet se írja le tisztességesen, ahogy az a kommentjeim és cikkeim mellett szerepel?
    ebben a tudatosan megosztott országban összetartozás-tudatról beszél?
    a jobboldaliak talán összetartoznak a baloldaliakkal? egyáltalán, az orbán hívők, akik kisajátítottak maguknak minden tudatot, maga szerint összetartoznak – koronaügyileg – bárkivel is?

  • az is visszatetsző dolog, hogy a jobbik kettős keresztet állít a lehel-téren a fóti templom mását képező templom elé, állítólag azért, hogy a csarnokba far-hátért és csirkelábért igyekvő hívőket figyelmeztesse a hit erejére!
    ráadásul eredetileg a menóra valóban olajlámpás volt, mi több, világító eszköz, csak sokkal később, a gyertya feltalálása után vált gyertyatartóvá.
    többet itt olvashat róla: http://hu.wikipedia.org/wiki/Men%C3%B3ra
    úgyhogy, nem is olyan szentségtörés a menórát – ami ráadásul eredetileg az volt – világító eszköznek nevezni.

  • Ille István

    Én igyekszem legjobb tudásom szerint leírni a nevét, de olykor kénytelen vagyok István Illet-t írni (azért az átkos összetartozás-tudattól vezérelvén megőrizve az „á”-t.). Ha egy ország, magasabb elvárásoknak megfelelni szeretvén, szekértáborosdit játszik, az attól még egy ország, csak 2 tábor, nem gondolja?

  • frivi
    2013 december 3
    10:23 de.
    Frivi. Nekem magával, a Szentkorona kifejezéssel van bajom. mert mitől szent?
    Először is nem magától értetődő, hogy ennek a koronának szent jelzője lett. Össze tudjuk
    vetni egy másik, egykor ugyancsak használatban volt és vele nagyjából egykorúnak is látszó
    koronával – ez a német-római császári korona -, de azt nem szokták szent koronának nevezni, ott magát a birodalmat nevezik Szent Római Birodalomnak.
    Tárgyakat lehet megszentelni, megáldani, de szenté nyilvánítani bonyolult..
    Ott vannak példának az angolok, svédek, dánok, hollandok.
    A királyi koronát annak tartják ami,: jelkép.
    Istvánt szentté avatták, Lászlót is.
    ettől viszont a korona még nem lett „szent”.

  • Gyula Bognar, Jr.

    FRIVI: Ha a Szent Korona az összetartozás értékét, tudatát adja meg, akkor miért nem akadályozza meg minden becsületes ember, hogy azt a politikai pártok saját propagandáik, hazugságaik, becstelen félrevezetéseik céljára használják? Ugyanis én szeretném, ha a Szent Korona valóban az ország alapításának egyértelmű szimbólumaként, MINDEN ember által tisztelt és megtekinthető ereklyeként lenne a Nemzeti Múzeumban állandóan és elmozdíthatatlanul kiállítva.
    Sámánokkal körültáncoltatni a koronát, amíg azok értelmetlen gagyiságokat kantálnak, kétséget teremt.
    Vajon mi a fene is az a Szent Korona, mit akarnak velünk elhitetni említésekor egyes politikusok, pártok és a tisztelete is sok hülye, pökhendi és önző, demagóg politikusok által meg van alázva? Emellett a politikusok bevitték maguk közé a pöcegödörbe, mintha az hozzájuk tartozna, vagy nekik volna hozzá több kapcsolatuk, (ők ezt jognak hiszik) mint a legutolsó hajléktalan magyar polgárnak!
    ================
    Vannak országok, ahol az ereklyéket, az ország alapításának, igazgatásának történelmi emlékeit a politikusaik befolyása alól a törvények és az általános szemlélet szerint mentesítették.
    UGYANIS, azok nem a politikusok, a kormányok ideológiai szerszámai, hanem a nép, az ország megbecsült szimbólumai.
    Ha pedig azt kérdezné mi erre a példa, van sok Európában is, de ime a miénk?
    Az USA eredeti Alkotmánya A Museum of the National Archives épületeben van kiállítva, NEM A CAPITOL ÉS NEM A WHITE HOUSE épületeiben. Minden ember megtekintheti, minden nap, kivéve Karácsony és Újév napján, amikor a Múzeum bezár.
    Ez a szemléletünket is mutatja, hogy a politikusok jönnek-mennek, de az Alkotmányunk, ami a nemzetet és az életünket meghatározza, értékrendszerünket tartalmazza az állandó!
    Mellesleg, itt nem írhat egy elmebeteg, falusi fociszurkoló, a Nemzeti Rablóbanda Vezére, de soha senki más sem egy kirekesztő, az állam mindennemű kötelességeit megszüntető tákolmányt az Alkotmányunk helyett!

  • nem gondolom. egy ország nemzetéből áll. ha a nemzet megosztott, mitől lenne egy ország? mert körbe rajzolták?
    amúgy tényleg ennyire – khm – csacsi, hogy csak az „á” betűt írná – persze, puszta kénytelenségből – mint a nyelvekben egyedi hosszú magánhangzót másképpen? fel sem tűnik magának, hogy nem a hazai névkonvenció szerint írta?

  • A parittyás hangja

    frivi
    2013 december 3
    10:23 de.

    Szárnyaló intellektusú nemzettesó, fogalmi tévedéseid vannak! A menóra a zsidó vallás egyik kegytárgya, és lehet lemaradtam valamiről de nem emlékszem olyan hírre, hogy bármelyik pápa is kihirdette volna a magyar korona vallási kegytárggyá emelésének dektrétumát. És hogy összetartozás tudat és korona meg a hit erősíti??? Húú…! Te ingázni is szoktál? Mert ez a duma legfeljebb a kortárs ezotéri téboly „szent” helyén a dobogókői Nap-templomban eladható Czeke András előadásában aki maga is keresztény táltos, Jézus reinkarnációja, Mária híve, ugyanakkor ufó, ufó kutató és persze megváltó guru (sic). Figyu! A rendszerváltás utáni magyar társadalom képtelen volt megalkotni saját modern politikai közösségét ezért inkább a korszak szellemi szemetéből, pogány és keresztény mendemondákból, tévhitekből összetákolt soha nem volt közös büszke múltat tette meg a jövő ígéretévé. És minél reménytelenebb a társadalmunk jövőképe, minél feszítőbb a nagyság a büszkeség, az otthonosság iránti vágy -és egyre jobban az mert a mindennapok racionalitását le lehet tagadni, el lehet hazudni másoknak, de az érzés ott van mindenkiben- annál görcsösebb lesz a kapaszkodás az ősmagyar szinkretizmus tanaiba, annál dacosabb, hisztérikusabb lesz az ősi tanokban reménykedő vesztesek retorikája. Ezt jól példázod magad is! És addig fogjátok hazudni magatoknak ti mélységesen tudatlan és izgatottan hibbantak, eszelős csalódottak ezt a mitomán kulturális brikolázst a korona Syriuszig ívelő energia hullámairól, a Pilisben elveszett szakrális királyságról a szívcsakráról, a rovásírás pulzáló erejéről, az ősmagyar világuralom „világos bizonyítékairól” amíg végre nem tesz valaki a valóságért is. Nem Orbán lesz az…

  • Ille István

    Annyira azért még tudatos nyelvhasználó vagyok,hogy ok nélkül nem cserélem fel a vezeték- és a keresztnevet! Inkább azon lepődtem meg, hogy nem vette a finom célzást, amit az írásának tartalma provokált ki belőlem. Persze, ettől még „a nagy magyar család tagjának” tekintem, ha úgy tetszik, az elméleti korona egyik valóságos alattvalójának.

  • Gyula

    A múzeumi kiállítás ellen is fogalmaztak meg érvet, amelyek egy része elfogadhatónak is tűnt.
    Ha pedig arról akarunk vitatkozni, hogy a Koronát senki nem sajátíthatja ki, akkor az egy gyors lefolyású vita lesz, mert nincs miről vitatkozni.
    Az amerikai alkotmány ereklye voltát nem kívánom kétségbe vonni, de ez inkább párhuzam lehet, de nem hasonlat, és 600 év múlva majd dönt az utókor. Ha pedig úgy veszem, a Magyar Szent Korona valóban nem igazán korszerűen kultikus eszköz, mert rá hivatkozva nem lehetett volna kiirtani több 10, vagy akár 100 millió indiánt.

  • asher alexander

    na igen!!
    mindig van itt par uresfeju balfek-(marcsa,stb!!)- aki mindenaron osszekevernek mindent!
    nos kerem!
    a menorah az 7 agu gyertyatarto!
    a hanukiah az 8+1 agu,es az egy olajjal mukodo,nem gyeretyaval!
    azert 8+1 mert a plusz egy az a „samash” amivel meggyujtjuk a tobbit

  • asher alexander

    tessek megszemlelni az also reszt!!szerintetek puszta veletlen a ciril betus o-szalv ikonosztaz rajta mi?

  • falusi

    Isten csak annak a számára van, aki hisz is benne. A Koronához kapcsolódó szentség érzése is valamiféle hasonló lehet. De ezt is talán célszerű úgy székelyesen megközelíteni, vagyis ő inkább hisz benne, mint tagadná, mert az előző kevésbé kockázatos.

  • A parittyás hangja

    Ille István
    2013 december 3
    12:31 du.

    Már hogyne tűnne fel neki! Olyan jópofa a srác, hogy Bayertől, meg a kurucinfótól eltanulva fordítva írja bárki nevét aki szerinte nem elég magyar… Alattomos kis fajmagyar ez, már rég megmondtam!

  • sajnálom, hogy nem tudom követni. mi több, okát sem értem, de ezzel még együtt fogok tudni élni 🙂
    alattvalója pedig semminek sem vagyok. az pedig, hogy maga annak tekint, korántsem erősíti meg az összetartozás-tudatomat 😀
    mi több, hogy maga minek tekint, teljességgel érdektelen, ugyanis nincs abban a helyzetben, hogy e besorolását érvényesítse 😛

  • gondolod, hogy én a bayeri magasságokban szárnyalva figyelmére méltónak tartatnék? na, neeee…

  • Ille István

    Ha az utolsó mondatát annak venném, aminek szánta, akkor valami olyasféle választ adnék rá, hogy bizonyára anyagi megfontolások alapján nem borotváltatja magát,mert ugye az összeg húzósabb lehetne, mint a frizőr fenetlen borotvakése, de, persze, eszem ágában sincs ilyen goromba dolgokat megfogalmazni, még annak ellenére sem, ha az történetesen közel járna a valósághoz.

  • nyugodtan vegye annak. amúgy borbély az illető, nem frizőr 😀
    maga, fiam, fehér bot használatával sem járna közel a valósághoz, ugyanis a szellemi vakságon nem segít semmilyen segédeszköz használata 😀

  • Ille István

    Jó szöveg!

  • Parittyás hangja – 11:44;

    Mentségemre szolgáljon, hogy engemet az anyám legalább nem csúzlival etetett. Igaz, ezért szegényebb is lettem egy jó spanos névvel.

  • Gyula Bognar, Jr.

    FRIVI: Kissé el vagy tájékozódva. Senki sem irtott ki Indiánokat, az Amerikai Alkotmány alapján, vagy azt lengetve. A történelem az háborúk sorozatából áll, kultúrák háborúi. Az Indiánok sajnos elvesztették a háborút és ebben nem csak a technológia játtszott szerepet.
    Csak mellesleg, a betelepülő európaiak és azok gyermekei irtották az Indiánokat és vica-versa. Nehogy már csak a megalakuló USA-t kritizálja az Indiánok kiirtásával, amit az európaiak (un. nyugati-kultúra) évezredekig tettek más fajokkal, nemzetiségekkel. Az ide érkező európaiak kezdettől fogva harcoltak az Indiánokkal, hogy megvessék lábukat az új Kontinensen, amit szintén meg akartak hódítani, lakosságát leigázva. Már Columbus is híres volt kegyetlenségéről a szigeteken.
    Az USA és Canada területén, az Indiánok nem lettek kiirtva, az életstílusuk szerinti szükségletük lett kiirtva, a bölények, a vasútépítés és farmosítás alatt. A nomád életstílust a bölények tartották fenn, szinte egyik Indián törzs sem volt földművelő. A két kultúra harcában alulmaradtak sajnos és sokan inkább meghaltak, minthogy asszimilálódtak volna.
    Arra pedig nem emlékszik, hogy a Spanyolok és Portugálok közt felosztotta a Pápa a Földet, hódításra és a Kereszténység terjesztésére?? Semmi más céljuk nem volt a hódító hatalmaknak, csak az, hogy leigázzanak, megsemmisítsenek, kiraboljanak más Földrészeken lakó embereket, hogy az uralkodók fizetni tudják az egymás közötti háborúkat. Ne papoljon nekem senki az európai kultúra mindenható, ájtatos humanitásáról, vagy sajnálkozzon az Indiánokon, a maga sok ezerszeres gonosztetteit az évezredek alatt ezzel elhallgatva. Mellesleg, a Spanyolok két kultúrát teljesen megsemmisítettek és az Indiánok nagy részét vagy kiirtották, vagy betegségeikkel megfertőzték Közép- és Dél-Amerikában, amin azóta sem sajnálkozik senki a pocsolyán túlról! Azon sem sajnálkozik senki, hogy Afrikát kolonizálták az európaiak és a rabszolgaság intézményét az Angolok, Portugálok és Spanyolok állították fel ennek következtében.

  • az. van még.

  • őtet nem etette… hehehe
    a span pedig újkori szleng. spann-nak írják, leginkább valakinek a támogatóját, jó, vagy kevésbé jóindulatú „futtatóját” jelenti.
    frivi, mondtam, nem megy ez magának! emelkedett szövege meglehetősen kevés valós ismeretet takar 😀

  • A parittyás hangja

    frivi
    2013 december 3
    3:06 du.

    „Mentségemre szolgáljon, hogy engemet az anyám legalább nem csúzlival etetett.”

    Áááá 🙂 )))))))
    Na baszki! Ezzel bírtál visszavágni? Mütyűr ez a duma már az áltiban ciki volt! Jaj Csórikám de gyenge vagy! De hogy a szinteden maradjak inkább nem filózok el azon hogy téged nem hogyan de mivel etethettek mert vérvád lenne belőle meg moderálás… 🙂 )))

  • A parittyás hangja

    Na arról nem is beszélve, hogy „engemet” Ez a legszebb mikor a mindenkinél magyarabb, legnagyobbősnemzetikereszténybüszke magyar a legsuttyóbbakra jellemző magyartalansággal ír! Csudi egy világ ez! 🙂 ))))

  • Ille István

    Ja, ha a szójátékot valaki nem akarja megérteni, csak hogy minden áron okot és ürügyet találjon az önönmaga mérhetetlen tökéletességének a hangsúlyozására! De semmi gond, Kedves István, és az Istenért se aggódjon, az exhibicionizmus nem betegség, csak egy zavarodott énszerep. Az aggasztó lelföljebb az, hogy ritkán szokott elmúlni.

  • Gyula

    Eszem ágában sincs az európaiakat védelmembe, bár a pápai felosztásról nem hallottam, persze, ettől még igaz lehet,mint ahogyan az is, ha már mondtad. A világ újból történő felosztása pedig egy állandó folyamatnak tűnő valami, és jelenleg is folyamatban van, elég, ha a Közel-Keletre, vagy Afrikára gondolok. Ebben pedig, persze Magyarországot leszámítva, aki mindig is ragaszkodott örökös gyarmati pozíciójához, és ez ma sincs másként, szinte minden európai ország jeleskedett, ahogyan jeleskednek az Európán kívüli nagyhatalmak is. Viszont az is igaz, hogy a rabszolgaság intézménye, és a faji megkülönböztetés Amerikában (USA) maradt fent legtovább, mint ahogyan az is igaz, hogy a politika a érdekek mentén történő likvidálásokat szintén ott alkalmazta a legteljesebb mértékben (Kenedy-gyilkosság és társaik).

  • ‘védelmembe venni’

  • Asher!

    Én és más NORMÁLISOK azt és akkor írunk,amit akarunk,a moderátor ugye az más,erősen szubjektív!
    Neked annyi közöd van a témához,mint bárki másnak,ugyanis te
    sem Kanadában élsz,hanem Izraelben és azon kívül,hogy a
    félretájékoztatottak közé tartozol ,még sajnos „kissé” szenilis vénember is vagy,józan ítélőképesség nélkül!
    Na nyugodj meg és moderáld magad,ha nehezen megy is!!!!
    Na meg öreg,béke és csönd,Hanuka van!!!!

  • frivi,Figyelő!

    ezen a fórumon talán nem érdemes az intelligencia,tolerancia,vagy az
    értelem szót ragozni,erőltetni,sajnos a többség nem érti,de
    még a saját ünnepét is képtelen csöndben és kulturáltan
    megünnepelni,hát még másokét tiszteletben tartani?…..
    Azért jó .hogy megpróbáltátok,de minek?!!!

  • asher alexander

    nem fiam magat csak a szita alatt tartottak hogy a macska el ne lopja

  • frivi
    2013 december 3
    1:44 du.
    Attól tartok, nem nagyon ismered te a székely embereket..A székely elsősorban a szemének hisz. Szkeptikus, tartózkodó szinte mindennel szemben ami új, vagy ismeretlen.
    Bár most nem ez a lényeg, dehamárecceridehoztad..
    Azt mondtam a Szentkoronával kapcsolatban, ami szerintem ligikus.
    II.János Pál pápa háromszor áldott meg. Kétszer úgy, hogy egy csoportban voltam, (esküvők, ahol ő adta össze a lengyel házaspárokat,) egyszer pedig egy vatikáni látogatásom során teljesen véletlenül beleszaladtam, amikor egyik, magyar származású titkárával volt találkozóm. Akkor beszélgettünk néhány percet. Zseni volt az öreg, mert emlékezett rá, hogy az egyik lengyel esküvőn én voltam a tanu.(Ha úgy jobban tetszik, násznagy.) Búcsúzáskor megáldott, bár elmondtam, hogy nem vagyok hívő, ateista vagyok. Akkor még viszonylag fiatal ember voltam, hát nem igazán fordítottam figyelmet arra, hogy azt mondta, fiatalemberek többnyire ateisták. Aztán találkoznak Istennel.. Tod, émmá öreg vagyok, és még mindíg nem találkoztunk.. Akkor én most szent vagyok?
    Vissza a koronához.
    Mint mondtam, normális országokban a korona jelkép. Ahogy a jogar is, vagy az országalma. Vagy a palást, ami a történészek, kutatók szerint vagy hamisítás, vagy későbben lett átalakítva, és semmiképpen nem lehet István koronázási palástja.
    Magam részéről meghagyom az oknyomozást, történelmi utánajárást a törénészeknek, theológusoknak, írásszakértőknek, nyelvészeknek.
    Számomra egyetlen dolog szent és sérthetetlen, az a haza. És az ahhoz való ragaszkodás, szeretet, nem a koronán, jogaron, elmúlt korok történésein múlik, bár azokis részei annak.
    Tod, kedves frivi, a haza bennünk van. Vagy nincs.
    És tökmindegy, hogy van rajta Szentkorona, avagy nincs..

  • Gyula Bognar, Jr.
    2013 december 3
    3:07 du.
    Julius. Ezzel kapcsolatban Moralesnek (Bolivia miniszterelnöke) volt egy hatalmas dumája az ENSZ legutóbbi közgyülésén.. Majd megkeresem.. Hatalmas fazon az ürge!!

  • Gyula Bognar, Jr.

    FIVI: Előszó. Csak kis töredéke a Wikipedia információnak, ami magyarul is megjelenik. Saccra 30%. Angolul 100%. Ha olvasol Angolul.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Treaty_of_Tordesillas
    June 7, 1494 A Treaty of Tordesillas, elosztotta az ismert Világot két félgombként Portugal és Spain között Pope Alexander VI. által. Ez azután történt, hogy Columbus felfedezte Amerikát és visszatért Portugáliába. Hoszú történet, de el kell olvasni
    Mellékesen, de nem utolsó sorban, az európaiak pofázhatnak amíg beledöglenek, de az általuk elkövetett irdatlan bűntetteknek, öldökléseknek, népirtásoknak, és bármiféle aljas, cselekedeteknek, még a kis töredékét sem követtük el mi amerikaiak. Ugyanakkor már sokszor kihúztuk a szarból Európát. Ha mi nem avatkozunk volna be WWII alatt, ami ne önzetlen cselekedet volt, a Japánok kényszerítettek rá, ma mindenki beszélhetne Németül Európában a horogkereszt alatt.
    Az európaiak legyenek óvatosak, hogy mit pofáznak, mert a történelem során a legaljasabb, legkegyetlenebb, legrosszabb cselekedeteket elkövették sok ezer alkalommal és elkövetik ezt most is. Jugoszlávia a jó példa rá, hogy az európaiak semmit sem tettek, amikor szomszédaik egymást öték, irtották közel 20 évig. Ugyanolyan boldogan mentek le üdülni az Adriára és a Földközi Tenger partjaira, amíg a hátuk mögött megerőszakolták a nők ezreit a Szerbek és megölték férjeiket.
    Az európaiak kussoljanak, mert morális értékrendszerük ma is a pöcegödör alján áll, amikor hagyják, hogy a Muzulmánok agresszívan uralomra törekedjenek – AHELYETT, hogy segítenének abban, hogy egy a terrorista Muzulmánokat teljesen megsemmisíteni lehessen. Nem a Muzulmánokat kell kiirtani, csak a terroristákat. De azokat mind!

  • falusi
    2013 december 3
    6:44 du.

    „Tod, kedves frivi, a haza bennünk van. Vagy nincs.”

    Kiváló megállapítás, kedves falusi, én is így gondolom.
    Ennek tökéletes bizonyítéka az itteni archivum, érdemes beleolvasni. Rögtön egyértelművé válik, hogy kiben vagy kiben nem.
    Szép napot, neked.

  • asher alexander

    marcsa!
    az agymosott-genhibas itt te vagy meg a hozzad hasonlo hudemelymagyarkodok!!
    -meghogy felretajekoztatott mi?
    ez jutott csak „eszedbe”??

  • asher alexander

    ja!!
    marcsa!
    ennyire felretajekoztatott vagy!!!!
    hanukka veget ert!!

  • valóban ritkán szokott elmúlni. erre, ugyebár, élő példa maga 😀
    az pedig, hogy én mit hangsúlyozok, ugye, belátja, hogy – képességek hiányában – nincs módja megítélni?

  • ugyan, kérlek, boda nem génhibás, ő NORMÁLIS!
    csak egy másik mérce szerint 😀

  • Ille István

    Erre mit is mondhatnék? Válaszát alapul véve igazolódni látszik újfent, hogy az Ön esetében a napi borotválkozásra való áttérés arca tekintélyes nagysága miatt egyet jelentene az Ön teljes gazdasági ellehetetlenülésével, amint már bátorkodtam volt jelezni, ha pedig saját kivitelezésben vállalkozna erre az embert próbáló kihívásra, nem lenne ideje modorosan moderálni. Ez a veszteség pedig már súrolná a kollektív büntetés kategóriáját!

  • asher alexander

    JA HAT IGAZ IS!!
    AZ A MERCE ALAPJAN AMELYIK A BANYASZBEKA SEGGETOL LEFELE KEZDODIK………………..UGYE?

  • kétségtelen, hogy vannak fölösleges energiái, mivel szemlátomást beállt a sorba, ami a személyemmel történő szórakozást illeti.semmi gond, akad egy másik sor is, amibe beállhat. tudja, ami szintúgy személyemet illeti, csakhogy alfelem nyelvükkel történő illetésére vonatkozóan. sokan vannak, de ne legyen türelmetlen: sorra kerül maga is 😀
    ami pedig az arcom nagyságát illeti: a fejem is nagy. nagy fejhez pedig nagy arc dukál 😀

    javaslom, hagyjon fel a személyeskedéssel – ha már nincs érdemi mondanivalója – mert soha nem fog diadalmaskodni. maga idepiszkál, én válaszolok, maga megint nem nyugszik, én megint riposztozok stb. stb.
    ennek csak úgy lesz vége, hogy én puszta sportszerűségből abbahagyom ezt az értelmetlen szellemi párbajt, mert tudja, nem szívesen vívok fegyvertelennel.
    van még hely, ahol megcsillogtathatja jobbikostól merőben szokatlan stilisztikai képességeit – amik ugyan jobbadára szofisztikák – éljen hát ott vele.

  • szóval, nyuszó-muszó, maga szerint itt mindenki hülye? rendben, akkor tényleg egyedül maga a villamos! mondja, szokott csengetni a kanyarban? 😛
    hogy halkan felvilágosítsam: nem, nem azt ír, amit akar, hanem ami megjelenésre érdemes, ezt viszont nem maga dönti el.persze, akkor írja, amikor akarja 🙂

  • Ille István

    Minden látszat-személyeskedésem ellenére arra azért vigyázni szoktam, hogy akihez szólok, annak a méltóságát ne bántsam meg, továbbá magamat se járassam le. Ezt javasolnám Önnek is, ha másként nem megy, kapcsolja a moderátort automatosz üzemmódra.

  • javaslom, szálljon le asherről. kommentje személyeskedésnek minősült. a moderátor

  • bocsika, de miért is érdekelne engem a maga méltósága? egyáltalán, van magának olyan? 😀

  • A parittyás hangja

    Volt neki csak elhagyta valahol félúton Közép-Ázsia kénbűzös mocsarai és a Vereckei-hágó között. A bűz megmaradt… 🙂 )))

  • „asher egy gyűlölködő, szenilis vénember”
    ostoba személyesedés okán hozzászólása törölve. a moderátor

  • Hogy is mondjak? Nem akarasnak nyoges a vege?
    Nagyon ugy nez ki, hogy ez a magyar rendorseg (ugyeszseg, birosag) csak nyogni tud nagyokat.

    Mellesleg, kedves Asher batyam, Magyarorszag nem fasiszta orszag. A fasiszta orszagokban nem gettositottak es nem kuldtek el zsidokat halaltaborokba, sot meg zsidozast sem lehetett hallani.
    Magyarorszag ma sokkal rosszabb egy fasiszta orszagnal.

    Udv;
    Moshe

  • asher alexander

    liber haver Moïsele!
    de bizony hogy…..
    pl,;- olaszorszagbol!pedig az aztan fasiszta orszag volt gyokerestol!
    megis volt getto a trastèvere keruletben,es a tiburtina palyaudvarrol-(kesobb par szezrelveny indult a termini-rol is)-indultak szerelvenyek zsidokkal tomve auschwitz-birkenau-ba!

  • asher alexander

    marcsa!
    latom kellett par nap mig ezt kitojtad!!
    mellement megint!!huje liba te!!
    1,;- hanuccah kezdodott Nov.25-en Este napnyugta utan de az csak az erev-hanuccah volt!-(meggyujtopttuk a shamas-t!
    vegzodott pedig hanuccah Dez.05-en!!az-az ma reggel!!a napkelte utan egy oraval!
    -(mellesleg csupan!!-csak a diszporaban olyan nagy unnep hanukka!!itt izraelben sima munkanap!a gyertya vagy olajmecses gyujtas idefe is csak heci-yom tov)-
    2,;-sehol nem irtam olyat -(plane egy olmyan huje tyuknak mint te nem)-hogy „azert” en odautaznek hogy orbant kifityuljem!!leszarom magasrol veled egyutt!!
    3,;-a korona gunyolasa szerinted az hogy tortenelmi megtortent tenyeket irok le?
    ezekszerint te tortenelem atiro-hamisito is vagy!!
    erre eddig nem gondoltam……..de ezekutan igy teszek minden irasodra reagalva!!tudvan hogy az altalatok-(nektek tetszore atirt)-tortenelemrol hazudozol itt!!

  • sértő személyeskedés miatt hozzászólása törölve.

  • Nos asher!
    november 30-án azt írod:
    marcsi „összekeversz valakivel,még hogy hazajövetelem?
    Én Izraelbaen vagyok itthon”.
    Na ehhez képest Fényes István október 11-i „megszületett hát
    a döntés” című cikkéhez,bizony te nagyon is hozzászóltál!!!
    a cikkből:”Nem szabad finnyáskodni,fel kell buszosztatni a mieinket vidékről,mert ha ez a rendezvény snassz lesz elvesztünk,ha erőt tudunk mutatni az a választók százezreit hozhatja”,harcoln csak elszántan lehet.he nem vagyunk elszántak,helyből elbukunk.Ha igen,Orbán bukik.
    Igen,igen,igen!!!”
    Nos erre a hazafias,megemlékező cikkre te bizony reagáltál:”én csak 17 órára tudok odaérni,mert 15 órakor
    a terror házánál és 16 órakor a Hősök terén kell kifütyülnöm a diktátort.Addig is legyen kultur műsor és kis szervezetek beszédei”pontosan ezt írtad!!!
    Na ehhez többen is hozzászóltak!
    Figyelő megbotránykozott!
    Lélfai Sz.Parittyásnak:igazad volt.az asher tényleg egy szánalomra méltó vén….lehet,hogy te nem pont így fejezted ki magad,a lényeg ez”
    marcus aurélius :”asher jó a humorod,de azért hadd írjam ne menj fütyörészni a Terror Házához,mert nem ismernek,hülyének nézhetnének,a tömeg elsodorna,sőt a Vezér sem lesz ott csak 4 után a Hősök terén”
    de hozzászólt Dénes,Jimbó,enterprise és Figyelő a végén
    még egyszer november 17-én is ” a próbálkozás nem sikerült…Hajrá magyarok”.
    Na ezek után kérdés,hogy simán amnéziás (szenilis?)ami a korodnál fogva megbocsájtható, vagy gyűlölködő is,netán hazug is,aki nem vállalja egy régebbi
    véleményét?!!!!
    Hát döntsd el magad,meg persze mások…..
    Én nem töröltem szerencsére a régebbi cikkeket sem,ha másoknak is meg van ,akkor meg pláne égő a dolog!….
    Nem voltam primitív, alpári,nem vádaskodtam csak tényeket írtam,és a véleményem,gondolom nincs mit moderálni?!
    Remélem az említett hozzászólók is emlékeznek a cikkre!?

    megvan

  • Ja érdekes asher primitív sértegetése,felém,(és a bizonyítható tények letagadása)
    nem személyeskedés?
    Hát nézőpont és objektivitás kérdése!Itt nem kérdés!….
    A moderátor dolga a tárgyilagos alapon történő szelektálás
    lenne…na elmentettem az utolsó hozzászólásom,sőt el is küldöm azoknak, akik képesek értékelni és felfogni!
    Bár nem életbevágóan fontos számomra a fórum reagálása,és
    jól fogok aludni…azért találok rá módot…..hogy tájékoztassak másokat is!

  • nyisson egy saját oldalt 😀 sőt, küldje is el másoknak 😛 szép álmokat.

  • asher alexander

    kérlek, hagy fel a sértegetéssel. boda nem különösebben szimpatikus, de amit Te teszel, az sem. a moderátor
    az „aser” es az asher neven iro az ket kulombozo szemely!
    az elso „aser” az bizony = dakota!!provokator fereg!!

  • Köszönöm magának is, de ebben a témában nem kívánok külön oldalt nyitni,
    mert más fontos dolgok is érdekelnek nemcsak a politika,meg
    a vallás.. azt is köszönöm,hogy végre először nem volt ellenséges és sértegető,lehet kulturáltan is véleményt cserélni,akkor is ha netán bizonyos dolgokban másképp
    gondolkozunk!

  • asher alexander
    2013 december 5
    3:33 de.
    Kedves Asher Alexander,
    sajnos, vannak ezen a fórumon pàran,akik nem ismerik fel a magyar ABC-betűit- és nem tudnak különbséget tenni az „asher alexander” valamint az „aser” vagy „asher” nevek között.
    – Az utóbbi „aser” (vagy „asher”nak irta talàn „h”betűvel:erre nem emlékszem màr), – de ez a személy Mo-on él…és nem volt/nincs gerince; csak óriàsi pofàja.
    -Ezért azutàn Te,illetve a Te neved lett a sàrba tiporva,és ér még mindig,- és màr megint, mindenféle inzultus.
    – Igazàn nagyon sajnàlom,hogy megint Téged provokàlnak és szidnak.
    De „asert” ez sem zavarta. Most sem zavarja.
    Mamzer gadol – vagy agent provocateur. Vagy mindkettő.
    Drishat shalom: Annamaria

  • A parittyás hangja

    Marcsi
    2013 december 5
    3:55 du.

    Marcsi mielőtt még nagyobb égésbe belerángatod magad, csak
    szólok, hogy már annál a cikknél is jeleztem például Llélfainak, hogy az aser nevű hozzá szóló nem ugyanaz az Asher Alexander nevű hozzászólóval! Egyébként meg ha már ennyire figyelmetlen vagy, hogy nem tűnik fel a két név írása illetve a két név bejegyzései között meglévő, jól észrevehető fogalmazás és írásbeli különbség, esetleg gondolkozhatnál is néha! Csináltál már olyat? Szerinted életszerű, hogy egy 84 éves ember ide repül Izraelből, hogy kifütyülhesse Orbánt??? Marcsi, szedd össze magad! Már megint csacsiskodsz! 🙂 )))))

  • asher alexander

    liber Mädele Annamaria!
    todah raba gadol!m’koreh z’boker?h’kol besseder?
    igy van!!eddig is tudtam hogy telisteli a kmh mindefele jottment szellemileg visszamaradott melymagyarkodoval!!
    de ez bodamarcsa tul tesz mindegyiken!!

  • asher alexander
    2013 december 6
    2:22 de.
    Boker tov Asher Alexander,
    ein be ad ma,-al tagidli toda : ani rak amarti et ha emeth.
    Shalom.

  • Nos én nem csacsiskodom,nem hazudozok de nem is tagadom le amit kijelentettem,vagy megírtam!!!
    Ezen az oldalon két ilyen nem mindennapi(pld.Kovács…)
    nevű hozzászóló ugye ritkán fordul elő? és mindkettő
    Izraelből…ugyanaz a stílus!Na ne!
    Apropó!
    asher kiokított,a DECEMBER 3-án írt hozzászólásomra
    (hogy Hanuka van,..) 4-én azt írta a H,véget ért…tájékozatlan vagyok….majd 5-én azt hogy nov.25-től
    december 5-ig tartott az ünnepe?…!
    Hát lehet,hogy én nem tudom pontosan,nekem nem is kell,mert katolikus vagyok,de ugye neki azért illene tudni!!!
    Na ha ezt sem tudja,akkor arra már hogyan is emlékezne,hogy mit is írt október 23-a „alkalmából”…!!!!
    Jól belegabalyodott szegény,de a primitív stílusa az
    megmaradt,na erről is rá lehet ismerni!!!
    Szegény idős és szenilis,lehet,hogy sokat szenvedett ami
    sajnálatos dolog,de a hazugságba,gyűlölködésbe, azért nem
    kellene ennyire belegabalyodni!
    No meg,hogy Dakota lett volna asher,röhej,ki tudja bizonyítani ezt a vádat?….
    Fejezzük be kívánok békét és jó egészséget,nyugalmat!
    picinyem, én! dakota, a lótolvaj, valóban nem asher- mert attól butább – csak aser. tudja, nyuszó-muszó, innen látni az IP-címet. sajnos, annak nyilvánossá tétele – állítólag – személyiségi jogot sért. pedig privátban csak a szolgáltatóig lehet vele eljutni. nem, mintha dakotának lenne személyisége. amúgy asher valóban idős, de abban ne is reménykedjen, hogy szenilis lenne. ameddig él, a maga – múltbeli – fajtája általi közönyre fog emlékezni. örüljön neki, hogy nem találja meg a gyűlölete fizikailag is. nem örülne neki. a moderátor

  • Na ne fenyegessen már megint Ille,mert ennek bizony következményei lehetnek….!!!!és nem adtam okot rá!de ki nem t….le.
    Ha úgy is van ahogy írta,hogy a két asher nem azonos,miért
    csak most jutott eszükbe tiltakozni?érdekes!….
    Amúgy én normális hangnemben fejeztem be a levelem,nem ártana,ha ashert egy kicsit megnevelné,mert ugye a kor nem ment fel a primitív stílus alól senkit,és neki sincs több joga,pláne itthon!!!

  • ejnye, boda, már megint az a fránya szövegértés 🙂
    „mert ennek bizony következményei lehetnek…”
    jujj, de meg vagyok ijedve!

  • „Na ne fenyegessen már megint Ille,mert ennek bizony következményei lehetnek…”
    jujj, de félek!
    ne komolytalankodjon már, boda, több kell ahhoz, mint egy sudár termetű asszony 😀

  • Marcsi…..tuti hogy senki se fenyegeti itt magat ….maximum cukkoljak….kar ugrani az ilyenekre

  • Egyvalamit világosan látok:

    itt többségében kifejezetten identitásukat nyíltan és büszkén felvállaló zsidó érzelműek, militáns hangvételű agresszorok, izraeli katonadalok (!!!) beklinkelésével, és provokatív boldoghanukázással alázzák és fenyegetik, valamint nevezik szennyesnek és nevetségesnek ugyanazt, amit ők, zsidók a saját, igazi lelki hazájukban tesznek, és éreznek, a saját zsidóságukkal kapcsolatosan – ha ugyanezen dolgokat a hasonló öntudattal felvállalt magyarság soraiból teszi meg valaki.

    Továbbá gátlástalanul szidalmaznak és fasisztáznak egy olyan kormányzatot, amely a sokszorosát teszi meg izrael érdekeinek magyarországi érvényesítése érdekében, valamint a magyarországon élő radikalizálódott zsidóság követeléseinek kielégítésére. Gyakorlatilag a legmesszebbre menve ezekben mindez idáig Magyarország egész történelmében. S csupán azért, mert egy hisztéria-hullámnak az adott kormány szintén zsidó elkötelezettségű rendőrhatósági szervei megszüntettek egy eljárást.

    (Nekem egyébként amúgy ebből az jön le, hogy a k.info se nagyon más, mint nevezett izraeli heccelő körök egyik eszköze arra, hogy az országban túlfeszítse az indulatokat, ezzel adva alapot a mindenféle eljárások, és végrehajtások kiköveteléséhez. A facebookos anyázás ennek igen szép illusztálását adja. S ha mindenkit megfognátok, aki e felületen a k.info hatása alatt zsidózik, hát a fél országot becsukhatnátok, ha ugyan épp nem ezt akarjátok, akár a folyamatos hergeléssel is.

    S nevezik röhögve és szánakozva hablatyos, délibábos mesének azt, ha a magyarság nagy merészen őstörténetet alkot magának, annak pótlására, amelyet kitöröltek szellemi vezetőinek emlékezetéből, sőt azokkal együtt -, a zsidósághoz hasonlóan, melynek a keresztények által „Ószövetség” néven ismert története a mai napig szokásos bosszúálló vérbenfürdőzésük (pl. purim, hanuka, stb. mellett olyan legendák csokorba szedését is tartalmazza, melyekre mindeddig az égadta világon egy negyedfél bizonyíték sem találtatott – vegyük csak például mindjárt Mózest – vagy Ábrahámot, Izsákot, Jákobot, de még az első királyokat is, hogy egyebet ne mondjak.

    Egy olyan könyvből, melynek első változatait kb. a Szeleukidák uralma alatt írták le, amikortól kezdve a zsidóság egyáltalán kitalálta a közösségi házakban – zsinagókákban – imádkozást pl. És akkor még a kereszténység által nem kanonizált zsidó „történelemkönyvek” tucatjait még nem is említettem, melyek túlnyomó többségét az utóbbi 2000 év során írták meg.

    Kérdésem lenne továbbá: miért is minősülhet automatikusan „kormánypártivá” a szemetekben az, aki nem a ti szemlátomást igencsak cionista nótátokat fújja? S miért lehetséges az, hogy Magyarország első cigány miniszterelnöke, akinek ujjongva kellene örvendeznetek, a ti szemetekben egy náci lehet?

    És miért nem lehet egy Kanadában üzemelő magyar tárgyú honlapon nem izraeli lelki elkötelezettségű, ám Magyarországról, vagy nem-izraeli identitású magyaroktól beérkező véleményezéseket eszközölni, a legteljesebb lelki nyugalommal? Vagy Kanadában ezek szerint csupa izraeli elkötelezettségű ‘magyar’ él? Mert akkor meg azt nem értem, hogy miért nem öleltétek azonnal és forrón a hő kebletekre az innen a rettenetes, cigányfejekkel labodázó apartheid elől kitántorgott mélyszegény elnyomott romákokat, s azok miért kellett, hogy mihozzánk, a borzalomba visszatérjenek? Megannyi súlyos kérdés …

  • súlyos kérdések, bizony. mint ahogy kiskegyed megállapításai is súlyosak. attól tartok, van mit finomítani a világlátásán.
    mi több – habár én is haloványan céloztam rá – orbán cigány mivoltának bizonyítása is még várat magára. nomeg, a zsidó elkötelezettségű rendőrhatóság indítékainak megvilágítása is.
    de ne legyenek kétségei: még az ilyen vérmagyar nézőpontnak is teret adunk, feltéve, ha felhagy a szélsőséges kinyilatkoztatással, vagy közli, hogy erre pártja felhatalmazta.
    ebben az esetben ugyanis a MODEM alapján tiszta lelkiismerettel kivághatom innen a francba 😀

  • Nincsen semmiféle pártom, s nem vagyok „vérmagyarabb” a „klasszikus” Hunyadi-Zrínyi-Balassi-Bocskay-Rákóczi-Kossuth-Széchenyi-Kazinczy-Kölcsey-Vörösmarty-Arany-Petőfi, stb. vonalnál, azaz annál, amit még kisiskolás koromban megtanultam. Bár kesztyűs kezekkel ezek sem mindig nyúltak a nevezett tematikához, igaz, ezt akkoriban még nem ragaszkodtak a kisdiákok orrára kötni, s gyanítom, ma meg még kevésbé.

    Kiskegyem azt gondolja: ha ezek nácik, akkor persze én is, s ön pedig ennek tudatában nyugodtan vágjon ki a „francba”, ha így látja, ahogy mondja – sokszor az ilyen feszültségfokozó publicisztikák szülőatyjaitől és szorgos nevelgetőitől nem is igen várok mást. Jó kis szabadelvű szokás ez, mellyel máshol, mint ezen berkekben, nemigen találkozom. De tudja: „Sapere aude”. Így szól a mondás, amely a gondolkodásra, s annak vállalására késztet. Ezt pedig nemcsak a régi rómaiak, hanem a felvilágosodás korának legnagyobbjai is hirdették, s a legújabb kori, ún. „anarchisták” pedig úgyszintén.

    Azt mondom: az opponenseknek minden ároni párthoz kötése nem kevés paranoid elemet mutat fel, és számos vita során van szerencsém tapasztalni, itt és most, nagy tanulságul még egy olyan „mértékadó értelmiségitől” is, mint ön, pedig sokszor tényleg csak a mainstreamtól való, s egyre terjedő megcsömörlöttséget jelzi – mintegy lakmuszpapírként, ha úgy tetszik.

    A zsidóság, a modern zsidó állam iránti elkötelezettséget pedig Magyarország kormányzásának teljes egésze, az ezen állammal, és a hazai zsidóság képviselőivel fenntartott, széles körű, és napi, sőt órai szintű kapcsolatai mutatják, beleértve a rendőrség és a bíróságok által a zsidóság Budapesten állított hanukka-gyertyatartóinak – feltételezem, megint csak provokatív – megrongáival szemben, ill. az e mozgalom ellentételezéséül, mintegy rezisztencia gyanánt szintén felállított apostoli kettős keresztek megrongálóival szemben tanúsított kettős mércéről, hogy valami épp aktuális dolgot mondjak.

    Orbán cigány mivoltát pedig két választás során is sulykolta a szélsőséges balliberális oldal, talán nem épp a bölcsészeknek, hanem az ún. „panelproliknak” címezve, még a gyerek- és ifjúkori fotóinak mutogatásával is, míg végül le nem állították, mint nyilvánvalóan kapitális öngólt, ezt tehát szintén nem valamiféle elképzelt „pártom” találta ki.

  • Úgy értettem, természetesen, hogy az én tiltakozásom és kérdéseim is csak a megcsömörlöttséget jelzik, s nem a párthozkötés jelzi azt, nehogy még értelemzavaró legyek, véletlenül … 🙂

  • asher alexander

    hol szorit a bocskay jelmeze fiam??
    nem erzi a molyirto szagat mi??

  • A többi tisztelt olvasótól is elnézést kérek a kissé hirtelen felindulásban írott gondolataim miatt kimaradt, vagy rosszul képzett mondatrészekért, ám ha a köz megkívánja, szívesen bemásolom ide az értelemjavított, szerkesztett változatát is, mert hát ki a fene tud ilyen hajtépő dolgok végigolvastán összedetten írni – mint azt oldalt a dátumbélyegzők is mutatják – hajnali 6 és 7 óra között? 😀

    A valódi vicc pedig az egészben az, hogy szerénységem emez ominózus oldalra csupán azért tévedt, mert bizonyos kulcsszavak megadásával információkat keresett a neten arról, hogy vajon összeállította-e már valaki kronologikus sorrendben, és a semleges, valós tudományosság által vezéreltetve a magyarság írott dokumentumok előtti, földrajzilag és régészetileg valós, avagy legendák, mondák és képzelet szülte történetét …

    S az első blikkre még azt véltem, hogy ez egy „mélymagyar” oldal :DDD No de mindegy. A 90+ éves emberek szervezett zaklatásával pedig még akkor sem értenék egyet, ha ugyanezen dolgokat a bolsevik oldal vérengzőivel szemben követnék el, a felvonulgatni szeretők, csakhogy arra egyáltalán nem lát az ember szándékot, még a k.infón sem, nahát … Mert azokat sajna kissé több minden védelmezi meg, a villáikban és autóikban mint Csatáryt vagy Képírót, ugye. Akik mellé a valóságban szintén nem álltak oda, semmiféle „pártok”.

    A zaklatók pedig egy kicsit sem vélik úgy, hogy a „spontán” akcióikkal már NAGYON el vannak késve, miután a nagy „nácivadászok” kései nyomdokaiba lépni kívánó radikális szervezőik 60 éveg nagyjából rá se bagóztak az ilyen apróhalakra, a nagyvadakat lesve,

    vagy persze volt, akiknek ügyén 20-30 éven át is lógtak, eredménytelenül (Képíró), mert a vérnáci ausztrálok, vagy egyebek hatóságai vonakodtak kiadni őket, megintcsak kőkemény antiszemita kormányzataik sugallatára. S érdekes, hogy ezen államok rendőrségét akkoriban nem volt szokás nácibarátsággal vádolni, vagy kormányzati vezetőiket lefasisztázni, pedig tényleg nem Franco spanyoljairól, vagy Perón argentinjairól, s más valóban széljobb rendszerekről volt szó.

    Hogy végül őt pl. mégis kiadták, az csak azt mutatja, hogy a presszúrát sikerült arra a szintre vinni, amelyen már egy kormány akkor is behódol, hogy még egy olyat is elengedjen, akit már, mint életfogytost, egy börtönből is elküldenek, hogy ne az ő temetési költségüket növelje.

    S ugyanez volt a szitu Erich Priebkével is, nemrég. Nagy tehát az aratás, az egykori parancsláncolatban kb. tizedik-huszadik helyen állott, s még életben található matuzsálemek között, de azt kívánom, hogy ebben a kérdéskörben már ez legyen az utolsó, ha tényleg ennyire nehéz kibírni a bosszú, meg a hiszti nélkül. Most persze következik majd a halottak kihányása, a sírjaik eldózerolása, s a neveik kivakarása, ha mást már nem lehet csinálni.

    Ennyire muszáj ezt művelni, hogy pl. az (egyáltalán nem villanegyedben védelmezett) Csatáry-lakáshoz is Párizsból kellett nagyhirtelen iderántani egy tucat, éppen hogy magyarul tudó, diákkorú egyént, vagy sárga csillagot felvett néhány pattanásos röhögcsélővel a teremben megnyittatni a Képíró tárgyalását,

    holott ez már minden, csak nem pozitív lépés a legszélesebb embertömegek szemében, akik mindebből sem ma, sem évtizedek múltán valahogy nem egy egykoron milliószámra meghurcolt és megítélt nép mérhetetlen fájdalmát és veszteségét fogják kiolvasni. De persze csak szóljatok nyugodtan, ha nem is ez a fontos, ebben az egészben.

  • ekszvájzed
    7:05

    Akár Hunyadit, akár Zrínyit, akár Balassit nézzük, bizony mind a három szélsőséges, kirekesztő volt, és bizony szablyás pogromokat tartottak a szegény török kisebbség kárára, és végképp nem tisztelték a másságot.
    Széchenyi nem volt híján az antiszemita megnyilvánulásoknak, a származását mindvégig túlkompenzáló Petőfi pedig náci jelekkel bíró felbujtó volt, nyomdai termékeivel gyilkosságokra buzdított (Akasszátok föl a királyokat). Kölcseyről pedig tudjuk, hogy muzikális antiromanista volt, hiszen utálta a cigányzenét. Sőt, bizonyos teljes mértékben pártatlan kultúrtörténet-kutatók már azt is sejtetni engedték, hogy valamennyien jobboldali, sőt radikális pártok holdudvarához tartoztak.
    Lehet, hogy öngól volt a beírás?

  • na, még egy tudatos magyarffy, akinek nincs pártja, csak vad zsidógyűlölete és rögeszméi a kormányzat és a zsidóság összefüggéseiről. semmi gond, már nem is kell pártpreferenciával szolgálnia. a franc se fogja magát innen kivágni, feleslegesen nem fogok egy ilyen, nemzetéért aggódó jobbikost mártírrá tenni 😀
    tudja, utoljára ezekkel a beteges eszmékkel ma reggel a kedvenc jobbikos kocsmámban találkoztam, ahol a bevallottan zsidógyűlölő kocsmáros, akinek még a fidesz is csak zsidesz, azzal a biztos információval traktálta egyre kevesebb vendégét – egyre kevesebben viselik el vak jobbikosságát – hogy minden nap izraeli betelepülőkkel teli repülőgép érkezik tel avivból, ami visszafelé nemzeti kincseinkkel megpakolva repül el.
    szebb jövőt, polgártárs!

  • asher, asher …

    Ennyi tellik? Többet várok én ám … Tudod, egykori libsiként ‘molyirtóztam’ én is, de azóta már valahogy kinőttem ebből. A 90-es években volt ez egy újra előkapart „népi-demokratikus” korabeli divat, akkor épp az Antallal-Csurkával kapcsolatban, akikről persze szintúgy kiderült azóta egy-s-más. Úgy vélem, ez a duma már van épp olyan avétos, mint az, ami ellen egykor sűrűbben hangoztatták.

    Ha meg Bocskai Istvánnal van baja valakinek, ajánlom, hogy lapozza fel a törikönyvet, s csak egyet mondjon, ami miatt nem lehet felnézni rá – mondjuk azon kívül, hogy a hajdúi nem egy mártírt csináltak a katolikusoknak, akiket ugye, a kedves liberálisok szintúgy nagyon nem szeretnek.

    A róla elnevezett ruhadarab pedig épp eléggé délceg és fess volt ahhoz, hogy majd 300 éven át viseljék, nagy szeretettel. És ma is vannak, akik készítik, úgyhogy olyan nagyon a molyirtó még nem szükséges hozzá. Különben is, a molyok a modern háztartásokból, tudtommal rég kihaltak, úgyhogy a ez a nem kicsit rákosista-ludasmatyis stílus is mehet melléjük, nyugodtan.

  • 8:24

    Lehet, hogy Japánban egy ilyen beszólás a kimonóra kényszer-harakirit vonna maga után!

  • Ille István
    9:30

    Mindig is sejtettem, hogy a született szerénysége mellett van magában egy jó adag, bármikor hadra fogható mazoizmus is, és lám, a jobbikos kocsmába járással ez igazolódott is. Látja, semmi sem marad titokban az arany nap alatt!

  • asher alexander

    mellelottel fiam!!
    merthogy en sose voltam „libsi”!!upsz!
    tobb mint 35 eve folyamatosan az ERETS ISRAEL SHELANU erosen jobboldali partra szavazok!!!
    az -(itt israelben is!!)-szelsojobb KAHANA CHAI partnak meg tagja vagyok!!

  • Wazz Pityu…
    Móra Ferenc elbújhatna a novelláival Eszcájg mögött.
    ( Lehet hogy az ilyenek miatt rühellem a novellákat mostanság ? )

  • nem volt öngól. ha elolvassa a másodikat is, teljesen nyilván való a széljobb eszmevilága.
    amúgy sincs túlzottan képben a jóember, bár keresőszavak által tájékozódik a nagyvilágban, mivel még azt sem tudja, hogy egy kanadai kiadású újság a helyi idő szerint jelenít meg bármit is.
    az időzóna neki már felfoghatatlan.

  • már csak kettő maradt mogyoródon. a másik túl messze van. de megnyugtatom, jelenlétemben a gazda visszafogja magát, aminek két oka van: ki szoktam röhögni, meg figyelmeztetem rá, hogy egyszer már megígérte, hogy nem terjeszti a jobbik dogmáit.

  • Az a baj, hogy se nem fityeszes, se nem jobbikos, sőt egy ideje már nem is ‘kocsmás’ ez a megrögzött, s lenézendő „magyarffy” itten, ellentétben természetesen az előttem hozzászólván itt szorgoskodó másegyébffyakkal,

    kiknek megrögzött kényszerképzetei a Magyaroszágban eluralgó véres fehérterrort és kőkemény nácista diktatúrát illetően mit sem különböznek az itt felhozott ‘jobber’ országrablói látomástól, – ami is nem azért haraszt, hogy ne zörögjön, ugye – s valószínűleg egyáltalánsenem tartoznak lélekben a Magyarország mai politikai palettáján fellelhető egyik-másik nemjobber párt kedvtelve szemlélőinek távolra nyúlt uszályába sem.

    Lehet, hogy inkább azért még mindig ritka madár vagyok én, azzal az egész neten mindig leszögezett álláspontommal, mely nyíltan kimondja, hogy én azok soraiban éreztem jól egy ideig magam, akik ugyanúgy ugattak és fújtak mindenre, amit „magyarnak” szokás nevezni, mint a fentebbiek, akiknek szavaitól ma kedvem támadt válaszolni egy pöttyet ide.

    Csak a közben elmúlt évek során belegondoltam abba, hogy én anno egyáltalán nem abból a célból lelkesültem velük, hogy a végén ez a szánalmas és nevetséges kulimász álljon elő, hanem hogy ne kelljen ahhoz pl. Kanadába elmenni senkinek se innen, hogy egy elviselhető, élhető, vállalható, s őszintén és becsületesen szerethető országban élhessen, s ez, sajna, nem ezen a mai kormányzaton múlott, bár ez is rengeteget adott hozzá.

    Miattam aztán ne legyen furdalása senkinek, sőt, magam kérem, hogy töröljön, ha nem illek a felsőbbrendű elveibe – hát ki a jó francnak leszek én a mártírja, úgy mégis? Még magamnak sem 🙂

    Ha eddig bárhol is felhoztam a mindenféle egyéb vitáim során, hogy innen-onnan esetleg kitettek, mert kérdezni, vagy hozzátenni mertem, az max 3-5 alkalom volt, ezt a lapot meg úgyse emlegetik sűrűn, tán még a rettegett k.info se fogja, hacsak véletlen valaki onnan nen guglizza ki – ahogy én is tettem.

  • asher

    Akkor meg mit érdekel téged a magyarok ügye, Magyarországban … Hát nem ezt kérdezi a hasonlóktól velem együtt már elég sok ember, hacsak persze nem akarod megint „felszabadítani” és „tanítani” őket, valamilyen ürüggyel, ahogy az már egy ideje szokás … Mellesleg valahol azt hallottam, hogy aki jobboldali, az náci … Erre mit szólsz? 🙂

  • frivi …

    +10 😀

  • Marcsi
    2013 december 6
    3:36 du.

    Kedves Marcsi, Annamaria, 2013 december 5, 5:30 du.-án írt kommentjében igazat írt, ahhoz a bizonyos aser-hez nekem semmi közöm.

  • jó a duma, emelkedett is kellőképpen, csak éppen nagyon szellős. se nem fideszes, se nem jobbikos, ráadásul nem azért lelkesedett anno velük – kikkel is? de azért fúj mindenkire, amit „magyarnak” szokás nevezni. a k.infótól meg senki nem retteg, amúgy is, ki nem szarja le, hogy a habzó szájú elmeroggyantak mennyiszer emlegetnek minket? ingyen reklám!
    erősen ismerős a stílusa, fiam. csak nem egy régi rajongómhoz van szerencsém? csak a „kocsmás” miatt mondom 😀

  • Nem, nem az vagyok. Csak utaltam arra, hogy idősebb lévén már nem kocsmázok, nem úgy, mint liberális koromban, amikor az ún. „szabadgondolkodó” művészlelkekkel és álbölcsész fíloszokkal együtt röhögtem ki (és persze gyűlöltem is) a „magyarkodókat”, a „mélymagyarokat” meg a „turbómagyarokat”. Hát ennek lett vége nálam, persze nem azonnal, úgy 2003-2007 körül, mikor is megmutatták a valódi arcukat.

    „Habzó szájú elmeroggyant” pedig ezen kontextusban tehát pontosan azt és pontosan úgy mutatja meg, amit és ahogy a mainstream média 90 százaléka nem, tehát ide sorolható még a világtörténet több ezernyi elnyomott, és befogott szócsöve,

    melyek munkássága nélkül ma a történelemről csak azt tudnánk, amit a világbíró Caesarok, az égből alászállott trónjaikból kipüffedő felkent despoták, a fényes tekintetű padisahok és a csontjaikra aszott népüket a kemény munka által kivívott Kánaánnal kecsegtető Bölcs Vezetők a számunkra megtudni engedtek róla.

  • „“Habzó szájú elmeroggyant” pedig ezen kontextusban tehát pontosan azt és pontosan úgy mutatja meg, amit és ahogy a mainstream média 90 százaléka nem, tehát ide sorolható még a világtörténet több ezernyi elnyomott, és befogott szócsöve…”
    😛 amint a k.info éppen elnyomott és befogott szócső 😛
    bánhatja, hogy nem kocsmázik. tudja, sok mindent lehet ott hallani a nép egyszerű gyermekének szájából…
    egyébként, ahogy látom, elég sok fórumon megfordult már (kucu, vastagbőr, praxis, szánalmas stb), és elveivel azokon sem aratott osztatlan sikert. esetleg kiutálták néhány helyről – ahogy célzott már rá – és most új vadászterületre tévedt?

  • Nem hiszem, hogy esetemben pl. a siker lenne érdekes – mert ha így volna, a világ siker hiányában mellőzött gondolkodói, alkotói, valamint egyéb megnyilvánulói, és érdeklődői elég hamar feladták volna, nem gondolja? Karinthy Frigyes írta: „Ki kérdezett?” és vele értek egyet én is.

    Ha pedig a gondos utánanézés során az általam felvetetteket hasonlóan elítélendőnek véli, az valószínűleg engem minősít. Pl. amit a praxison mondtam el, többnyire a humanizmust, az emberséget és együttérzést hiányolva, az is nácista alapvetés lenne?

    Egyébként meg nem keresem kényszerűséggel a témát – csak arra reagáltam eddig nagyjából, ami az Indexen elém került, de ott se mindig. A vélemény pedig szabad, ha jól sejtem, akárhogy nyirbálják, ha a hír nem is mindig szent, főleg ha álszentek tákolják össze.

    Az „elnyomás” itt az agyonhallgatást és a megszüntetést célzó erőfeszítéseket jelenti, ill. az információforrásként megjelölésének, belinkelésének igen elterjett bannolását, s én pl. a facebookon folyó akciókat is értem alatta,

    bár, mondom továbbra is, és fenntartom, hogy a kuruc egy igen érdekes és összetett képződmény, aminek lehet, hogy a fele sem azért készült, aminek olvasói gondolják – akár jobbról, akár balról nézik. Főleg, ha kizárólag a facebookos kommentfelületnél kívánnak maradni.

  • hát, a maga esetében is elég aktuális karinthy 😀
    az alapvetései, ugyebár…
    a vélemény valóban szabad, még a magáé is 😛

  • Nem értem: maga direktben ilyen? Megkérdeztem szépen, hogy pl. a humanizmus számon kérése az eddigi véleményének tükrében minek minősül önnél … Aztán pedig: kicsoda ön, hogy teszem azt, Karinthyt kisajátitsa, bármiféle eszmerendszerének is a nevében? Shakespeare-t, Szophoklészt vagy a többieket, akikre nevezett írásában ő is hívatkozott, nem akarja esetleg?

    Mi zárja ki bárkinél is Karinthy kedvelését ön szerint? A zsidó származása? A blaszfémiája? A bővérű, mindenki kezén megfordult felesége? Mert nálam ugyan nem, őbelé ez mind-mind belefért, ettől ő még nem volt olyan ember, mint pl. az itteni hozzászólók nem is egyike.

    Vagy a ma Magyarországon „lázadó” és „kritikus” „művészeknek” hazudott, ordenáré fekália- és hányáskeverők. Ha libsi koromban szerettem egy csomó írót, költőt, zenészt, most már TILOS szeretnem?

    Tiszta hitgyülis szektaérzés, hogy valaki meg akarja mondani, mi az énnekem való, és mi nem. Pl. Rejtő Jenőt, vagy Faludyt se szabad szeretnem? az AE Bizottság tagjainak munkásságát? Netán Weörest? Bódy Gábort? Esetleg – horribile dictu – Radnóti, vagy József Attila már tiltott gyümölcs annak a hitetlen, pogány pofámnak ?!

    És mi ez a kirekesztő csúfolódás az egyetemes érték tisztelőjével szemben? A „kultúra” és a „kultúrtermék” kizárólagos kisajátításának nyílt sugalmazása? Még egyszer mondom: egy „mértékadó értelmiségitől”, egy a közösségért, az olvasóiért felelős írástudótól? Egyáltalán OLVASTA azt, amről beszélek?

    És abból, amiket máshová írtam, milyen jogon következtet még mindig egyfolytában nácizmusra? Nem hiszem, hogy ettől a hozzáállástól valaha is visszaszeretek ebbe a közegbe, de szerintem mások sem fognak.

    Sok sikert magának, a lapjának, meg az egész „kanadai magyar” retyerutyájának, ami, mármint a siker, meg a retyerutya, ugyebár, nekem nincs, hát magának csak legyen. Sikere pl. abban, hogy talán még Kanadában – vagy Kanadából – is felnyithatja az ilyesmikkel néhány hozzám hasonlóan kritikával élő ember szemét.

  • kihez szólt, picinyem? mert hát, ez a rengeteg okosság így, célzatlanul csak elszáll, mint lepkefing a szélben 😀

  • Mivel csak úgy nyüzsögnek itt a többiek, hát természetesen kizárólag őhozzájuk, ugyebár, ó, egeket verdeső, kifinomult és felülművelt intelligencia. Meg szövegértés, persze, és annak koronázatnak királyaa … No, ennél a pontnál én be is fejeztem, aztán fingjon maga magában messzeszálló lepkéket tovább … 🙂 Ennyi volt, és ennyire volt képes, ez mindent elmondott. „Értelmiségi” kultúrember, eh … Én leszek a legbüszkébb, ha engem kiseper ebből a disznóólból.

  • Azért csodállak Téged Pityu.
    Hogy bírsz ennyi baromságot türelmesen végigolvsni ?
    Ilyen kilóméteres semmitmondásokat…

  • Bírom mikor egy szélsőjobbos pofátlanul Karinthyt idézi.
    Mintha Eichman a tórát csókolgatná hehehe

  • minek? túlértékeli magát, de elrettentő példaként azért maradni fog 😀
    ami pedig a maga által disznóólnak minősített környezetet illeti: tudja, aki a korpa közé keveredik, ne lepődjön meg, ha megeszik a disznók! röf-röf 😀

  • óh, ők nem semmit mondanak, hanem igenis valamit. csak mi vagyunk olyan gyenge felfogásúak, hogy azt a valamit nem tudjuk megkülönböztetni a semmitől:D

  • Pityu:
    Akkó összegezzük a mondanivalójukat :

    Egy semmi az semmi , de egy semmi meg mégegy semmi sem valami sok.

    ( Valahol olvastam eztet .)

  • asher alexander

    NE HAZUDJ!!!!

  • Akkor most ismét mindenkihez.

    Nem akartam erre az izére még egyszer ránézni, csak tegnapról maradt nyitva véletlenül a böngészőmben az oldal. De ha utánam lőttök, a szokásos provokatív hangon, meg stílusban, akkor még utoljára visszatérek, aztán valóban slussz. Előbb-utóbb majd csak megtanulom, hogy nem érdemes, ahogy már az oviban sem volt az … 🙂 De addig is:

    Hát az épp lehet, hogy semmit sem mondok – nektek. Mondjuk épp nektek, akik ezen „újságíró” és sleppje által felhergelt zelótáknál, izraeli harcidalt zengő, kravmagás, palesztinmészáros magyarverőknél, magyargyűlölőknél alig vagytok többek. Nektek a világklasszis Karinthy neve is csak egy hívószó, ahogy Radnótié, meg a többieké is. Nem hinném, hogy az írásaikkal, a verseikkel űznétek el a gondjaitok felhőit.

    Fogalmatok sincs, hány normális ember fordulhatott már el ettől a veszett gondolkodástól. Habzó szájat, vagy elmeháborodottságot én eddig csak az ilyen zelóta-lelkektől láttam. Pl. az Igazi Sipi, Bezuhov, Sieglindee, Nemecsekernőáruló és más hasonló Indapassos, blog.hu-s kommenterek, na ők a ti legjobb itteni tanítványaitok 🙂 Nekik is megköszöntem már, hogy segítettek kiszeretni a népetekből. Szerintem itteni mértékadó skriblerünk is találkozhatott már velük, ha a magyar nyelvű blogszférát ennyire ismeri …

    Rettenetesen egy síkban szemlélitek ezt a világot – pontosan az ellenkezőjét mutatva annak, amit még a rendszerváltásunk előtt tanított a fajtátok, a dolgok minden oldalról történő körüljárásáról, az elgondolkodásról, a továbbgondolásról, arról, hogy nem szabad bedőlni semminek, meg hogy az ember minden erőszakosan nyomuló, követelő és kényszerítő ideológiától óvakodjék – nekem is, aki akkor tisztelte és becsülte a zsidóságot, még ezért is. Ezért lettem akkor libsi, mert hittem az intelligenciátokban, meg a jóakaratotokban.

    Persze, hogy az ember fontosnak érzi a saját mondandóját – csakúgy, mint akárki más. Ebből is látszik, hogy ti már rég nem vagytok emberek, mert alapfokon a másik ember iránti megértés hiányzik belőletek, vagy a kérdésfeltevések jogossága elismerésének, és a kérdések megválaszolásának képessége. Vagy hogy legalább megpróbálkoznátok vele. De azt hallottam valahol, hogy a kérdések figyelmen kívül hagyása is a csodálatos népetek ősi taktikáinak része.

    Hát csináljátok csak, én meg majd szavazok, azokra, akikre. És ha tényleg nem igaz az ingázó izraeli charterjáratok sűrű forgalma a választások idején, hát akkor gondoskodjatok is róla, hogy ne is legyen igaz. Persze, csak ha már ennyire tiltakoztok az efféle feltételezések ellen. Hát szabad akkor ezt kérnem, hogy ne is legyen ilyen jobber rémálmom tőletek? 🙂

    Az írni, fogalmazni tudó ember, a művelt, olvasott személy is ellenség? Szájára sem veheti saját hazája irodalmát? Főleg ha nem a ti zagyva eszméitek, szarrágó hisztériáitok híve? Eichmann és a Tóra (írta mr. Mózes, s.k.) mint kétségkívüli azonosság egy noname kommenter és Karinthy között, aki ezek szerint egy kizárólagos zsidó bálvány …

    Hihetetlen, hogy ilyen közegben én lehetek Eichmann, mondjuk van az a pont, ami után az ember már semmin sem lepődik meg, úgy látszik, én még nem érkeztem el erre a pontra. És még azzal is csúfoltok, hogy valami fontosnak képzelem magam – de az vesse rám az első követ, aki önmagát a saját életében és közegében nem gondolja annak. Elvégre még a személyiség, az egyéniség, az én fontosságát is tőletek, zsidóktól tanultam.

    Na, de tényleg ennyit, nem akarom a világmegváltásban megfáradt agyatokat megterhelni ennyi semmivel, mert a végén még fekete lyukká omlotok össze. Csak nehogy túlterheljem itt a több ezer esztendeje kimunkált magaskultúrátokat, mert hát ti a „valami” vagytok ezek szerint.

    S még az is az én hibám, hogy 5 szónál többet, vagy egy több tagból is összetett mondatot nem tudtok elolvasni, esetleg azt, amiben olyan szavak is szerepelnek, amelyek nincsenek a közepükön kettétörve, vagy a ragjaiktól elválasztva – bezzeg a libsik feldícsérte, ún. „posztmodern irodalom”, a maga a végtelen terjengésével, a folyamatos szabad asszociációival, és a fűtől-fától kikölcsönzött idézetek és utalások összegányolt kazlaival kristálytisztán értelmezhető a számotokra. Röhej.

    Hát ha nem is a lapnak, de az itt is megnyilvánuló világnézetnek a jó hírét azonban terjeszteni fogom, amint valahol szóba kerül majd az ezzel kapcsolatos téma. Ezt garantálom. És persze rettenjetek csak a példámtól, mert úgyse éppen nektek szántam. 🙂

  • „… de az itt is megnyilvánuló világnézetnek a jó hírét azonban terjeszteni fogom, amint valahol szóba kerül majd az ezzel kapcsolatos téma. Ezt garantálom. ”
    és akkor mi lesz? 😀
    „Szerintem itteni mértékadó skriblerünk is találkozhatott már velük, ha a magyar nyelvű blogszférát ennyire ismeri …”
    egy frászt 😀 elég volt a nickjére rákeresni, számolatlanul dobta ki előfordulási helyeit 😛
    szebb jövőt, nemzettestvér!

  • Hogy mi lesz akkor, azt nem tudom, de mintha említettem volna, hogy én is attól változtam meg, hogy a közélet változásai és eseményei során miféle véleményeket olvastam, kiktől, és miről. Ha itt maga hisz abban, hogy a saját pofázása, az kuruc szintjén operáló efféle cikkei, vagy a hozzászólások, a viták, a párbeszédek, meg a másokkal megosztott ismeretek és vélemények valamit is változtatnak, a világban bármin, akkor ezt talán más emberektől se vitassa már el.

    Még egy lepkefing is veszélyes, ha Indiából okozhat hurrikánt, a Föld túlsó felén, vagy nem olvasott még erről sem, azzal a fene felsőbbrendű fejével? Pedig ezt, a káoszelméletnek igen költői képét (persze eredetileg nem fingról van abban szó, mint az köztudott), is a szép új világ fíloszai szeretik a szájukra venni, sűrűn … Különben akkor meg ide is minek rakott kommentfelületet, ugyi. Hogy a haverjaival, az elvtársaival tutujgassák egymást itten, körbenyalogatva, hanukkázva és palesztinbelező munkadalokat nyomatva? Ha meg magának címezné ezt a csúfolódást valaki, ugyan mit szólna hozzá?

    S akkor magának is shálom, ó, más nemzet testvére, „kanadai” és „magyar” cionista tábor jeles agygyúrója, a vad antifa harcra állandó edzője! Ha már ez a mániája, akkor okos enged … S ha már így összefutottunk ebben a nagy büdös náci sötétségben, amit csakúgy pöfékelek magam körül, a Fény Fiai (és leányai, ofkorsz) ellenében.

    Ha ennyire bízik a cionizmus magyarországi győzelmében, hogy ilyen kedves azzal, aki csak csalódott és kiábrándult a fajtájából, s ezt őszintén be is vallja, mert a mások számára fennen hirdetett emberséget és megértést várta volna tőle, akkor valaki most nagyon hülye, mert én még olyan eszmét nem láttam, amely ilyen módszerekkel győzött volna. S ha valami orbánéhoz hasonlóan cionbarát pártot sikerül is megint a chartereseknek hatalomra juttatniuk, hát a népszerűségük attól még nem lesz több.

    Hát tovább röhögök, hogy még a maradék tájékozottságot, odafigyelő ismeretszerzést is elhárítja magától, amit feltételezni bátorkodok. Még azt a nem túl kellemes élményt is direkt csinálja, amivel engem újabb és újabb reagálásokra paprikáz. Hát csak szólok, hogy a net az ilyen keresésekre csak a válaszokat dobja ki többnyire, amelyeket a vitákban hozzám címeztek, attól meg tényleg nagyon okos lehet, a nagy egésszel kapcsolatban.

  • „Még egy lepkefing is veszélyes, ha Indiából okozhat hurrikánt, a Föld túlsó felén, vagy nem olvasott még erről sem, azzal a fene felsőbbrendű fejével? ”
    történetesen egy pillangó szárnyának rebbenéséről, és a brazíliai őserdőről szól a történet, de mind1 🙂
    ahogy olvasom, ha pofázásról beszélünk, abban maga is igen kiváló 😀
    „Ha ennyire bízik a cionizmus magyarországi győzelmében, hogy ilyen kedves azzal, aki csak csalódott és kiábrándult a fajtájából, s ezt őszintén be is vallja…”
    ezt meg honnan veszi? mármint, a cionisták győzelmébe vetett hitemet? mintha kissé elragadta volna a fantáziája 😀
    örülök, hogy röhögésre késztettem, bár ez inkább hisztérikus nevetésnek tűnik, de hát, a maga öröme 😀
    mint említettem – de, ha nem, lényegtelen – nekem elég volt a fórumcím, eszem ágában sem volt szellemi felsőbbrendűsége termékeibe belemélyedni. tudja, nem vagyok mazochista.
    megértem, az okos enged. csak hát, mintha maga nem engedne. következtetés?
    a shalom, mint köszönés, a zsidók közt szokásos. maga zsidó? mert én nem. de ha már, akkor inkább salem aleikum 🙂 hasonlít!

  • asher alexander

    maga mar megint lemaradt gyogyszerosztasrol ugye??
    nem lesz jo vege ennek!!majd jol besugom a doktorurnnal!!!

  • Hölgyeim és Uraim!
    Marcsi indító hozzászólása önmagáért beszél! Nem tudom, hogy ki ez a hölgy, de aki erre itt és most ezt tudja reagálni, és a demokráciát, a jogállamiságot és az emberi jogok tiszteletben tartását így értelmezi, azokkal nem lehet mit kezdeni! Zsigerileg rasszista és antidemokratikus embereket, nem lehet meggyőzni. Nagy kár minden szóért és energiáért! Örömmel töltene el, ha ilyen és ehhez hasonló hozzászólásokat ignorálnánk, (nem kell törölni, mert fontos látlelet, de nem szabad reagálni rá!) és a jövőben csak az érdemi hozzászólások, a cikkhez konkrétan kapcsolódó konstruktív hozzászólások születhetnének! Ez rajtunk áll! Követhetetlen mennyiségű, gyalázatos tartalmú személyeskedő egymást cikiző parttalan polémiára nincs szükség, nekem erre sem időm sem energiám, el sem olvasom. Náciknak nincs helye közöttünk! Nácikkal nincs párbeszéd! Ha valamit megtanultam a közel 4 éves Orbán-kormány technikai mechanizmusából, akkor pontosan ez! Az alapvető emberi jogokat sértő, illetve a jogállamiságot tiszteletben nem tartó antidemokratikus rezsimet tisztességes ember aligha tudná képviselni!
    ÉN A TISZTESSÉGES, JÓÉRZÉSŰ EMBERÉKÉRT, A JOGÁLLAMISÁGOT ÉS A DEMOKRATIKUS ÉRTÉKEKET FÉLTŐKÉRT SZÓLOK! ÉRTÜK, MIATTUK ÉS VELÜK TESZEM A DOLGOM! A GAZZAL NEM FOGLALKOZOM!

  • kedves eszter, valóban meg kell tartani, elrettentő példaként. de sajnos, mérhetetlen rosszindulatára, szellemi elmaradottságára nem reagálni, komoly erőfeszítésbe kerül bárkinek. de azért próbáljuk meg. veszteni nem veszthetünk semmit. csak a szimpátiáját 😀
    azonban azt kell, hogy mondjam, boda nem náci. azok hozzá képest jellemes emberek. ki se zárhatjuk, hiszen neki is joga van a véleményéhez, bármilyen aljas is az.
    de karantén, az igen!

  • Ille István
    5:43

    Bármennyire is igaz, hogy a ‘shalom’ is meg a ‘salem aleikum’ is ugyanabból a sémi tőből hajtott mint Ábrahám meg Ibrahim, ettől függetlenül ez itt most mellébeszélés, mismásolás, figyelemelterelés. És éppen azért, mert az a meglévő világméretű törésvonal figyelmen kívül hagyja a genetika és a nyelv szempontjait. Ezt a megosztottságot pontosabb jellemezni globalista és antiglobalista szembenállásnak. Ezért megtévesztő a shalom salem aleikum párosítás, és erről ilyen módon elmélkedni nagyjából annyira hiteles,mint Párizs német megszállásakor lett volna hiteles a chapitre Kopf nyilvánvaló nyelvi összefüggésein.

  • Garai-Édler Eszter
    6:59

    Már tényleg ideje lenne Önnek érdem – és jelentőségarányos szobrot állítani, csak hát, tudja, az a fránya anyagi szűkösség!

  • ne buzogja túl, frivi. semmi olyan nem volt az érintett hozzászólásban, ami figyelemelterelést igényelt volna.
    nem mellesleg előző hozzászólását, ami teljességgel távol állt az ön emelkedett szellemiségétől és fensőbbséges tudásától, pusztán az önnel szemben érzett mély tiszteletem okán nem engedtem ki a fórumra. tudja, nem szeretném, ha példaértékű imázsa sérülne.
    iványi gábort más fórumon is van lehetősége gúnyolni.

  • Kedves István!
    Természetesen én is úgy gondolom, nyilvánuljanak csak meg, joguk van hozzá, sőt fontosnak is tartom. Boda és et al. is csak önigazolást akarnak, valahol meg akarnak valósulni, semmi gond ezzel. De muszáj nekünk olyan kormányszimpatizánsokkal érvelni, akik a Horthy-rendszerrel, a náci Németország szövetségesével vállalnak folytonosságot? Ezek az emberek a magyar irredentizmus és antiszemitizmus emblematikus alakjainak kultuszát űzik. Horthy- és Wass Albert-szobrok nőnek ki a földből, Prohászka-emléktáblákat avatnak, átnevezik a náci uralom alóli felszabadulás emlékét őrző Roosevelt és Moszkva teret. A nyilas Nyirő József hamvaival rohangálnak! Minden szinten a rasszista, antiszemita, romaellenes, homofób, antiliberális és demokráciaellenes nézetek hirdetik. A Fidesz hivatalos kormánypolitikája a Horthy-kultusszal, annak minden szégyenét vállaló rituáléival és nyelvezetével is a rasszista, szélsőjobboldali ideológiát táplálja. Akik ezt az ideológiát (egy holokauszt után) a legminimálisabban is képviselni tudják, azok kiírták magukat a demokrácia intézményéből, és a gyűlölködést és a kirekesztést választották!

  • A parittyás hangja

    Jaj! Hát el sem hiszem, hogy lemaradok ilyen csemegékről! Nagyon remélem, hogy ezt a ekszhányhe nevű-szerű beteget még nem csípték fülön az ápolói, hogy visszavigyék a zárt osztályra, mert a turul szárnyakon olümposzi magasságokba reppent intellektusát egy picit azért „ikaroszizálnám”… 🙂 El nem menj kihány! I’ll be back! 🙂

  • Ille István
    8:52

    Nincs az az alacsony értékelvű cenzori gyomlálási gyakorlat, amelyet szerény személyem a legmagasabb fegyelemmel és tisztelettel ne venne tudomásul. Az a bárgyú realitás, miszerint egyébként sincs más lehetőségem, különben sem számít.
    Persze, attól még a humor – ami a szemüveg torzításában akár gúnynak is tűnhet – humor marad, és, súlya alatt a sokat tűrt közlelkészünk térde sem rogyna meg, vagy tévedek? Ridens verum dicere.

  • asher alexander

    oda nem szobor kell,hanem hathatos intezkedes arra hogy csirajaban elfojtsanak orokre mindenfele rasszista-antiszemita neo-nyilas torekvest magyarorszagon!!
    mely ensz hatarozatot magyarorszag ratifikalt 1945-ben!!

  • „…kecske-símogatás-ügyileg is helyt tud négykézlábolni.” aha. hát, ha ez humor, akkor valszeg csak a maga szintjén nevetnek rajta.

  • Ille István
    9:36

    Miért? Talán Patroklosz halálát leíró hexameter?

  • ne komolytalankodjon, az ilyesmi jópofizás nem illik magához. de, ha humornak szánta az inkriminált hozzászólását, csak sajnálni tudom a humorérzéke miatt.

  • Ille István
    9:59

    Megkövezhet, de a jó öreg Karinthyval sok mindenben egyetértek, sőt abban meg eltántoríthatatlanul,hogy a humorban én sem ismerek tréfát.

  • Ille István
    9:58

    Amúgy a humorérzékem még jó, legalábbis reggel, amikor felvettem, még nem volt kikopva.

  • Frivi, anyagi szükségben szenved, hogy ennyire empatikus? Pedig úgy tudom, hogy „jobban teljesítünk”, maga nem is érzi? Ez öreg hiba! 🙂

  • Kedves XYZ!

    Annyi arab-muszlim es egyeb naci propagandat hozol fel Izrael ellen, hogy a vak is latja mit is gondolsz igazabol a zsidokrol, es hogy milyen roppant szeleskoru forrasbol szerzed be informacioidat.

    Igy aztan a kerdeseidre senki sem valaszol, mert tobbsegunk itt mar eleg idos ahhoz hogy tudja, az ilyen vitaknak nincs semmi ertelme. Teged a tenyek hidegen hagynak, csak elvakultan gyulolsz es meg vagy gyozodve arrol, hogy a zsidoknak semmi mas nem kell, csak Magyarorszag.
    Ez pedig beteges dolog, erre mar gyogyszert kene szedni. Talan valami anti-depresszios pirula segitene lekuzdeni ezt a szorongast, kisebbsegi komplexust es uldozesi maniat nalad.
    Mint barat ajanlom, hogy latogass el egy pszihiaterhez.

    Udv;
    Moshe

  • Ekceszájznak nyitva maradt a böngészője tennapról , mire beírt egy kilóméter semmit.Akkorát hogy másoknak meg a szájuk maradt nyitva a csodálkozástól , hogyan lehet ennyire felragozni a semmit.
    Ez még nem lenne baj.
    A baj ott van hogy mennyire buzgók lettek ebben a topic.-ban a náci genossék.Vagy kamerádok. Mindegy.
    Gondolom vonzza őket a topic témája.
    Nagyon szeretnének már a szavakon túl is tenni valamit.
    Csak még nem lehet nyíltan parolázni a kakastollakkal , ez a nagy bánattyuk.

  • Moshe:
    Ezek egytől egyig benn vannak a kecskezabáló iráni iszlámnácik betyárkörtés hátsójába , onnan húznak ki valamicske apanázst amiből itten fenntartják magukat és két-három évente új hétvégi mándlit varratnak maguknak amiben menetelnek olyan lepukkant helyeken mint Gyöngyöspata.
    Merthogy átlag két-három évente betiltják őket.Mostanában kissé ritkábban.

  • Kedves Geyza!

    Gondolod az XYZ elvtars Jobbikos parttag lenne?

    Nekunk itt olyan demokraciat-felto dumat vagott le, hogy mar-mar kezdtem aggodni, hogy meg en is a magyar demokracia ellensege vagyok itt a Nagy Eszak-Amerikai Prairie eszaknyugati csucskeben.

    Nekem konnyu, mert kanadai vagyok, tehat en mondhatom… szerintem ez a Jobbik part a hajdani Nyilas part folytatasa, bar gondolom, hogy a nemet nacizmussal is alaposan egyetertenek, foleg ami a zsidok kiirtasat illeti. Bar, ahogy kiveszem XYZ elvtars szavaibol „holokauszt” meg nem volt, de majd lesz egy nemsokara. Legalabbis o nagyon orulne neki.
    (Ha Magyarorszagrol irsz akkor jobb ha vigyazol kit nacizol le, mert meg megbuntetnek.)

    Mindenesetre, annak idejen eleg sokat vitatkoztam olyan kanadaiakkal es amerikaiakkal, akik rendkivul kedveltek a „Pal”-eket, es azok kozott is surun elofordult olyan alak, aki kioktatott minket, hogyan kell a massagot „unnepelni” Kanadaban, aztan olyan zsidogyulolo dumat eresztett meg, hogy a kuruc.info elbujhat mellette. Persze ezek tobbsege Kanadaba bevandorolt bekeaktivista muzulman volt.
    En akkor tanultam meg hogy az ilyen alakokkal nem erdemes vitazni, mert oket a tenyek nem erdeklik, csak az erzelmeikre hallgatnak.

    Udv;
    Moshe

  • asher alexander

    -es meg annyit az eksze-stb-nek!!!
    azok az un „idezetek” amiket beirt korabban,SEHOL SEM SZEREPELNEK A TALMUD-ban!!!!
    ocska naci hamisitasokrol van szo 1938-bol!!

  • tekintsünk el most attól, hogy amit maga humornak tart, biza, elég sajátságos. legyen a maga öröme.
    most viszont fogadja az én humoromat:

    mivel szavait több koronként is olvashatni szerencséltettem vala, arra a conclusióra juték, hogy ön, amice, nincs híjján elméncségnek, melyet újólag és újólag bátran bizonyítandani leend.
    tartalmit szőrszálhasogató szigorral megvizsgálhatni módomban valék, azt teljesen hiba nélkül állandónak tekintém, így magam nem akarám útját állandani jövendő közlésinek, sőt, magam erősen megtartóztatván attól is eltekintendek, hogy önnek – merő szívbéli jóságból – más éghajlatot ajánlandó legyek, mivel ottand az ön hazáért hevülő szíve – horribile dictu – széljobbi nyugtalanságát honja sorsáért közönség elé juttandani nem tudván, fojtott-kuruc indulatinak talajt nem találván a közömbösség szürke hamva által befedend lehetik.
    így hát, akceptábilisan kijelentém, ön nem szittya csalnok, hanem ezzel éppen ellenkezvén, igaz honfi, aki ékesszólását nem holmi diurnumért gyakorolja, de a köz érdekében szóland!
    hic rebus stantibus, magamnak nem maradand más, mint önnek egészen kvieteltatásáig excellent egészséget kívánhatni legyek, és, hogy szelleme mindég e hon üdvére fennen lobogjon!
    kommendálom magam, mint opportunus híve etc. etc.

  • A parittyás hangja

    István! gondoltam mielőtt írok néhány keresetlen szót ennek az ekszváj lénynek csak rákeresek mert gyanús volt, hogy rángatózó arcizmokkal próbál ide írni úgy mintha ember, gondolom, hogy ne vágják ki azonnal. Nos nem akartam hinni a szememnek! A csávó több mint döbbenet! Burkus jól nevelt első áldozó hozzá képest akkor is mikor a legdurvább formáját hozza! Csak két rövid idézet?:
    „…csakúgy, mint a tífuszos, anorex tábori gebék bazi-sok zsírjából kifőtt babaszappanotok…”
    „… magyargyűlölő propagandátoktól egyenesen bűzlő holokauszt-emlékmúzeumotokba…” És csak ilyeneket nyomat mindenhol az ittenihez hasonló cirkalmas álszent okoskodás után ha reagálnak rá.
    Bocs mindenkitől, hogy ezt ideraktam de muszáj volt megvilágítanom miért nem szabad egy szót sem vesztegetni rá! Nem is találkoztam még ennyire szélsőségesen rasszista szociopata állattal. Szerintem a kurucinfót is azért ekézte mert lehet még ott is sokallották ami azért nem semmi!

  • Noszticzius Judit

    Garai-Édler Eszti! Neked nagyon jó igazad van!!!!! Nagyon mérges vagyunk,hogy tovább szaporodnak a férgek (jobboldali szélsőségesek,fasiszták,nácik,nyilasok)és Fidesz-kormányban,belgyiminiszter elhanyagolnak és nem akarják megbünteteni a jobboldali szélsőségeket (új nácokot,
    fasisztákat,új nyilasokat)!!!!!!!!!!!! 🙁 🙁 Most nagyon sodálkozva mérges vagyunk,hogy Toroczkai László új náci belépje a DK-ba ???? és megválasztották az Ásotthalmi Toroczkai Lászlóra , a Jobbik Csongrád megyei önkormányzati képviselőjére,helyi polgármesterjelöltre szavaz!!! 🙁 🙁 🙁 Most már ideges vagyunk,mert valóban nagyon utáljunk Toroczkai Lászlót,új nácit, másik fasisztákat,nyilasokat,!!!!!!!!!!!!!!!!! 🙁 🙁 🙁 nagyon szerintjunk,hogy ha 2014-es többes százalékos baloldali párokra szavazás utána,akkor kell nővekedeni az ORF (Országos Rendőrség Főkapitányság megerősítését !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • nem tudjátok, mit beszéltek……
    MO per ma a világ egyik legjobb helye, ami baj van, azt nem Varga, nem a Kuruc, hanem tisztán a magyarságon kívül álló történelmi okok (szovjet megszállás) meg mai nagyhatalmi törekvések okozzák.
    Jó látni ezt a sok ráérő embert, ki dolgozik, termel egyáltalán. Vagy azt haggyuk Kínára? Meg az új rabszolganépre, az ukránra?

  • asher alexander

    JAKABAA!!
    TE NAGYON-NAGYON HUJE!!!
    AZ AMI ES AHOGY MA MAGYARORSZAGON ZAJLIK KOSZONHETIKA MAGYAROK A SAJAT HUJESEGUKNEK!!!!

  • A szentkorona vitához:

    A koronát, amely gyönyörű bizánci ötvös-remekmű azért volt szükséges szentté avatni, mivel az Árpádház kihalásával jogfolytonos királyi dinasztia nélkül maradt az ország. A szentté avanzsált tárgyat, azaz bálványt felruházták mindenféle emberi tulajdonságokkal no meg – és ez a legfontosabb – jogokkal. Igaz, hogy bár szent, mégsem képes önálló döntésre, cselekvésre, ám bármit rá lehet fogni, amit a legfelső – ezt követő – uralkodói körök és uralkodók elkövettek a nevében. A 90%-ában analfabéta nép nem tehetett mást, mindezt elfogadva alávetette magát ennek az ügyes trükknek. Az egyház évszázadokon át ápolta ezt a kultuszt, a világi ahatalom pedig a hatalmi következményeket tartotta meg és „fejlesztette” tovább.
    Utoljára IV, (Habsburg) Károly fejét ékítette a megkoronázásakor Budapesten, ám nem szentség ide, szentség oda a történelmi szerencse nem állt e Habsburg mellé sem, minthogy Horthy ellentengernagy csapatai Budőrsnél fegyverrel elzavarták a szentkoronára jogosan igényt tartó utolsó legitim királyunkat… Tehát ez a relikvia sem védhette meg hazánkat attól, hogy királyság államformája ellenére csak egy kormányzóval rendelkezhetett, aki ráadásul református létére mégcsak jogot sem formálhatott arra, nemhogy a fejébe húzza csak egyszer is.
    Ebből a középkori „hagyományból” mára jóformán csak a kultikus rész maradt meg, melyből a tárgy szentségét sokan érzelmi alapon próbálják ma is megtartani, pedig egyik a másik nélkül nem működik. Egyszerűen nincs értelme, mert nincs más funkciója még akkor sem a jobboldal megpróbál belőle jogi lehetőégeket is kifacsarni, csak úgy mint azt a nagy előd a Horthy éra is tette.
    Rossznyelvek azt pletykázzák, hogy egy teljesen új királyi dinasztia készül a koronát a fejébe húzni…

  • Javítás

    „ám . n e m . szentség ide, szenség oda” helyett

    …ám szentség ide, szentség oda…

  • asher alexander: „AZ AMI ES AHOGY MA MAGYARORSZAGON ZAJLIK KOSZONHETIK A MAGYAROK A SAJAT HUJESEGUKNEK!!!!”
    Ez nagyon így van, viszont ezt a Magyarok nemigen szokták elismerni. Ha valaki netán azt merné mondani, hogy „ezt elszúrtuk, urak (elvtársak”, hát azt kikiáltják magyarellenesnek, kozmopolitának, judeobolseviknek, hazaárulónak. Sokkal kényelmesebb és Magyarosabb „a magyarságon kívül álló történelmi okokra (szovjet megszállás) meg mai nagyhatalmi törekvésekre” hivatkozni.

  • asher alexander

    most felallitottak a hazugsagemlekmuvet plane igaz!!
    szo nem volt „megszallasrol”!!a magyarok voltak a naci nemetek utolsokig kitarto leghusegesebb seggnyaloi!!
    ennyi az egesz!!