Még mindig nem (volt) elég?

2013 december 12 8:01 du.52 hozzászólás

Szinte hihetetlen. Hiszen eddig minden olyan flottul ment. Nehány jól irányzott törvénymódosítással, lex-ezzel-azzal, végső esetben egy laza alkotmánymódosítással, vagy sarkalatos törvénnyel annyit nyúltak le, amennyit nem szégyelltek. (És hát, tudjuk, nem azok a szégyellős figurák.) Nem is értem miért kellett ez a macerás áfacsalás. Annyi ember nyüzsög ott a NAV-ban, mindenkit nem lehet precízen lekáderezni. Ha mégis, akkor meg akadhatnak „dezertőrök”, ezt maga a vezér is megjósolta még három évvel ezelőtt. Tanulhattak volna Ángyán doktor esetéből. Van az úgy, hogy valakiben, aki pedig lelkes rajongójuk volt, felülkerekedik a lelkiismeret, és akár élete – legalábbis egzisztenciája – kockáztatásával is kitörést követ el. Kirohan, mint Zrínyi – a nyilvánvaló vesztébe. Ők lehetnek majd egy normalizálódott, demokratikus rendszer hősei.

Yellow Portrait / catchyouonthefabside.com

Yellow Portrait / catchyouonthefabside.com

Lehetséges persze, hogy ez a nemzetközi baloldal által fölbujtott magyarellenes, kurkász, brüsszelita népség késztette őket erre, amely beleüti az orrát oda is, ahová nem kéne, ez vitte rá a nemzet (vagy inkább maguk) elszánt fölvirágoztatóit az ilyen méltatlan (áfa)csalásra? Mert ezek képtelenek fölfogni, hogy a mindenkinél magyarabbak természetes joga akár az uniós játékszabályokra is fittyet hányva azokat, és annyira adóztatni, akiket és amennyire csak akarnak. A nemzeti áruházláncokat (CBA), a magyar tulajdonú bankokat, meg a Közgépet stb. pl. nem (annyira) akarják. Elmehetnének már végre a jó büdös francba, de hát ezektől minden kitelik: képesek lennének nem nyomni a lóvét, akkor oszt jó nézünk ki. Hogy ne mondjam: attól kódulunk. – csak így népiesen, hogy a kocsmában meg a buszmegállóban is megértsék.

Talán emlékszik még valaki az egykori Postabank jelentős túlkonszolidálására, ami után az akkori ellenzék hiába szerette volna nyomon követni annak a kb. 150 milliárdnak a sorsát, (cirka 200 Tocsik) jött a bűvös szó: banktitok. Be is volt tojva az akkor még zöldfülű Cézár 2002-ben, amikor veszítettek, hogy most mi lesz. Volt rá oka jó néhány: MTV. Ezüsthajó, Országimázs, Gripen, Állami Gazdaságok, „nemikapjuka legtöbbet”. stb., de hát Polt Péter (meg pár „nemzeti bíró” akkor már a helyén volt, ahogyan most is ott van.

Nem volt elég hát az egykulcsos adó, a korporatív jellegű gazdasági háttér főszereplőinek helyzetbe hozása (Közgép), a nyugdíjpénztárak einstandolása, a MOL pakett visszavásárlása dupla áron, az E.ON, a Rába, meg a MAL Zrt. homályos-gyanús államosítása, az állami földek, meg a dohánykereskedelem odaajándékozása a klienseiknek, ahogyan legújabban a kaszinóüzemeltetésé is. Nem. Még mindig nem elég. Még több kellett. Minden kell nekik. A végén még magukat is fölfalják, mint a rákos sejtek, ahogyan szegény Déri János írta élete legvégén a Hócipőbe. (A kis fotója azóta is ott van minden lapszámban.)

És most akkor jön – ha hagyják – a parlamenti vizsgálóbizottság, jön Pintér oligarcha rendőrsége, a Nemzeti Nyomozó Iroda, amelynek a neve ugyan nem sok jót sejtet, ám ha mégis komolyan teszi (veszi) a dolgát, akkor majd jön a legfőbb bűntakargató, aki mindjárt azzal kezdte legfőbb ügyészi karrierjét, hogy képtelen volt a nyomára akadnia Josip Totnak, meg Kaya Ibrahimnak addig, amíg az eredendő Fidesz-bűnök el nem évültek.

Azt hiszem Ángyán József, meg Horvát András megérdemelne egy szimpátiatüntetést, egy afféle „békétlenségi” menetet az intézményesített nemzeti korrupció, meg a „maffiaállam” ellen. Hogy az ország ne lehessen sokáig OV hitbizománya. Nosza, fészbukosok, lehet szervezkedni!

Gulyás András

52 hozzászólás

  • Előre megmondom : nem fog szervezkedni senki.
    Mindenki a hülye gáz meg vollanyszámlájában gyönyörködik , hogy mennyit takarítottak meg neki.
    Holott semmitse.
    Nem lett kevesebb tavaly óta az én villanyszámlám se , pedig már mindenen takarékoskodok , amennyire bírok. Mégis kicsit több mint az álrezsicsökkentés előtt.

  • Polt Petinek megint lesz majd dolga. Volt ugye az ominózus 160-as lista. Ez cirka két gépelt lap. Most ugyanennyi kötetbe fér majd el a visszaélések, lopások felsorolása.
    De szerintem megoldják. Majd beírják a tákolmányba, hogy az ő lopásuk része a népnemzeti szabadságharcnak, oszt jónapot.

  • „Annak azert orulok, hogy most mar nyiltan hulyenek valjak a magyarnepet, tulteve Kertesz Akoson is.”
    jól látja, jimbo. ameddig „szerény véleménye” provokáció és pimaszkodás, valóban karanténban marad.

  • valaki leirna nekem maximum húsz=20=twenty szoval hogy hogyan lehet AFA-t csalni ? azaz nem regenyt varok hanem rovid , velos magyarazatot . en csak fizetni tudokAFA-t KIVETNI=BESZEDNI NEM NEM tudok , kulonosen Gulyas Andras urtol varok segitseget !!!! surgos=urgent jeligere

  • Geyza 2013.12.12. 20:22
    „Mindenki a hülye gáz meg villanyszámlájában gyönyörködik , hogy mennyit takarítottak meg neki.
    Holott semmit-se.”
    Bevallom, amióta ez a rezsicsökkentési bohózat zajlik, nem értem, hogy mi vagy ki akadályoz minket hogy a narancsszínű „megtakarítási” mezők mellett feltüntessük a 2010-2013 közötti áremelések mértékét.
    A nagy-szolgáltatókat még csak-csak megértem, ők, szolgáltatók nem „lázadók”, de vajon mit tesznek majd a közös képviselők?
    Arról már nem is beszélve milyen gyalázatosan indokolják. Mármint hogy tájékoztatni kell a lakóközösséget hogy mit tegyenek a „megtakarítással”.
    Hogy jobban érthessük, ha már ők nem értik.
    A Kádár érában épült cca. 1 millió lakás (többségében panel). Ezek jelentős többségében -ma már elfeledetten,- a kedves vezető által „panel-prolik”-nak nevezettek, ma már „nyuggerek” laknak.
    Nagy nehezen próbálják tartani magukat, hogy a közös költségek befizetésének elmaradása miatt ne kerüljenek az utcára. (A kilakoltatások történeteit meg lehet találni a net-en ha valaki nagyon akarja.)
    De pl. a tízemeletesek, kiviteltől függően 30-50, a lépcsőházak számának függvényében 1x, 2x, 3x, stb 30-50 lakást jelentenek.
    Meglepődhetnénk ha lenne olyan tízemeletes panel amelyben egyetlen lakónak sincs elmaradása, amit hogy a víz, fűtés, meleg-víz, gáz stb. szolgáltatások le ne álljanak, a többi lakó fizet. Az elkerülhetetlen karbantartások, fejlesztések számláit is állniuk kell. Tiszteletre méltó a közös képviselők lehetetlennel határos „számla-balettje”.
    Legtöbbször névleges tiszteletdíjért (amit a közösség sokszor nem is igazán tud fizetni) végzik. Leggyakrabban egyetlen motivációjuk, hogy más kevésbé elkötelezett közös képviselők miatt (és akkor a „rablókat” nem is említettem) felhalmozódó adósságok okán ne veszhessen el nehezen megszerzett lakásuk.
    Milyen megtakarításokról is beszélünk?
    És a törvényes „megoldásokról” nem is beszéltem. 6 hónap türelmi idő, az eljárás időtartamára is fedezni kell a költségeket, az ítéletek behajthatatlanságáról nem is beszélve. „Ott tartunk ahol a part szakad”.
    Már csak széljegyzetként. Európa boldogabbik (nyugati) felén, sincs ennyi lakástulajdonos százalékosan, nagyságrendileg több a bérlakás. Nálunk, az állam hogy megszabadulhasson a fenntartás, karbantartás stb. költségeitől, privatizálta ezeket a lakásokat. És mi boldogan „beugrottunk”.
    És csodák csodájára 40 év diktatúra (:-)) után képesek voltunk „beugrani”.
    A klf. politikai maszlagoktól megtisztítottan, mikor is éltünk jobban?
    Melyik darabban is kerülik meg a süket nagymama igényelte magyarázatokat azzal hogy „hosszú mama, hosszú”?

  • 2013 december 13
    2:29 de.

    “Annak azert orulok, hogy most mar nyiltan hulyenek valjak a magyarnepet, tulteve Kertesz Akoson is.”
    jól látja, jimbo. ameddig “szerény véleménye” provokáció és pimaszkodás, valóban karanténban marad.
    Ez igazan demokratikus hozza alla. Mivel karantenban vagyok, nem tudom az itt olvasokkal tudatnini, hogy miert vagyok povokativ es miert vagyok pimasz. Erre varjal gombot ILLLE. Fogadom ezt se engeded at, mert a pimaszsag a te reszedrol van. Ezt meg ne tudja meg senki. Igazzzzz???

  • Gyula Bognar, Jr.

    könyvmoly: ÁFA csalás oktatásra, menj be a Fidesz székházba, ott kioktatnak jól. Kérjél kihallgatást a Lézer Jankórtól, a nagymestertől.

  • könyvmoly
    2013 december 13
    3:37 de.
    Keresd vissza ezen a lapom Kaszás Előd két cikkét, ami ezzel foglalkozott. Bár nem teljes a kép, de alapozásnak jó.

  • valamit nagyon nem ért, jimbo fiam.
    csak személyeskedik, de témához szólni nem képes. a MODEM-ben leírtakat képtelen értelmezni.
    megértem, meghaladja a szellemi képességét.
    de hát, már egyik nagy fideszes idolja is megmondta: kicsi hazánkban mindenkinek joga van hülyének lenni 🙂

  • sejthettem volna hogy nincs ROVID mernoki magyarazat az AFA csalasra meg egy mernoktol=Gyula Bognar SE SE , csak a suket baloldali propaganda minel hosszabb lere eresztve

  • Na.
    Jimbo.
    Kellett neked okoskodni.
    Ezzé most mindenki rajtad röhög.
    Engem is szoktak moderálni.Azon én röhögök csak hehe
    Összegzés: Még mindig jobb ha te röhögsz magadon , mintha mások

  • JIMBO
    2013 december 13
    9:40 de.
    Sajnos NINCS egyedül, kedves Jimbo! Például enterpise is tiltva lett, intelligens írásait NEM engedi a moderátor.
    Így néz ki a liberális demokrácia a KMH-n!

  • Encsörke meg az entellegencia…..höhöhö hööö höhh

  • Bencsicske:
    Más dolog az egésséges liberalizmus és megint más dolog a Fodor Gábor féle ” neo-liberalizmus ” vagy mia fene. Ami szerint inkább meghalok de nem engedem hogy az ellenfelem ne jusson szóhoz.
    Ez rendben is lenne , ha valódi ellenfelekről lenne szó.
    De itten sajnos megrögzött ellenségekről beszélünk csak. Akik mindenkit gyűlölnek magukon as falkatársaikon kívül.
    Ezért nincs igaza Fodornak :
    ” Ha alakalom nyilik rá , azonnal öld meg ellenfeledet…../ V Orbán / ”
    Tehát mindenféleképpen meg kell szerintük halnunk.
    Vagy azért mert nem juthatnak szóhoz vagy azért mert szóhoz jutnak.
    Namost a franc se akarna megmurdelni a gyűlölői kedvéért. Csak a Fodor-féle idióta széplelkek.
    De az ő idejük szemmel láthatóan lejárt.
    Most lehet ríni hogy a csontnáci nem böföghet ide minden mocskot , ami az eszébe jut. Vagy eszébe juttatnak.

  • Géjza, a liberálizmus nem ilyen vagy olyan féle, az Liberáizmus.
    Enterpise soha senkit sem sértegetett, csak az Ő véleményét írta ide, mint más. Viszont egy hibája volt, túl logikus és intelligens volt!

  • Aki itthon él és van rezsije az bizony hazudik(de nagyon!!!)
    ha azt állítja,hogy nem volt megtakarítása,aki meg kint az

    ne dumáljon össze vissza,mert csak nevetséges lesz!
    Az más kérdés,hogy a bankok szemét módon áthárították a
    tranzakciós illetéket a fogyasztók felé,így az a rezsicsökkentés egy részét el is vitte.
    Ez ügyben többen is írtunk itthoni nyilvános fórumokra,
    ezt korrigálják jövőre(sajnos már visszamenőleg nem!)a
    havi kétszeri kártyás felvét(sajnos csak havi 150 e/Ft-ig,nem igazságos,de valami)ingyenes lesz!
    Itthon igenis lehet a kormányt bírálni,az illetékeseknek
    észrevételt írni a hibás intézkedések miatt,többször válaszolnak (persze nem ordenáré módon!)is illetve igyekeznek korrigálni a hibákat!
    Ha Geyza nem vette észre a csökkentést…..(lehet, hogy sokat ivott….)de ha tényleg nem kapott tegyen panaszt a megfelelő fórumon az idétlen úszitgatás helyett!!!

  • Ja,hogy a cikk alapjában nem erről szólt az lehet,de ugye
    az abban foglaltakat nem lehet bizonyítani….és az eddigi
    hozzászólások sem kifejezetten a témához kapcsolódnak!

  • enterprise-nak voltak intelligens írásai? mégis, hol olvasta őket? mert én csak sértegető, személyeskedő kommentjeit olvastam.
    amúgy nincs kitiltva, mivel arra nincs lehetőség. csak moderálva van.
    ki mondta magának, hogy liberális demokrácia van a KMH-n? itt, kérem, az orbanisztánban használatos IRÁNYÍTOTT demokrácia van. kifogás ellene?

  • könyvmoly
    2013 december 13
    12:05 du.
    Lacika.
    Ha valaki, akinek cége van az EU-ban, ha külföldön vásárol árut, vagy ott költ, annak az ÁFÁ-ját visszaugényelheti. Ha van egy csókosod, aki ad neked egy számlát, már igényelheted is vissza.
    Ez ugyan harmincegy szó, de remélem nem túlságosan bonyolult..
    🙂

  • FALUSI….koszonom , halam orokke fog tartani iranyodban

  • Falusi…mi az a FORDITOTT AFA ? az mno.hu allandoan karattyol rola es ezt SE SE TUDOM

  • na es hol van Llanfair ? Ille keresd mar meg elvonasi tuneteim vannak , eltunt mint Sardy Janos mert veeszekedtek ?!

  • Gulyas ur ! igen , sose eleg se a penzbol se az idobol , egyeseknek , ezt hivom en marx utan penz es ido fetisizmusnak

  • Tvojkönyv: Magyaroszágon egy cég, vásárlásainak ÁFÁ-ját visszaigényelheti. Így fiktívszámlánál is. Ha külföldre (Schengenbe) elad, akkor azután nem számíthat fel ÁFÁ-t, fiktív számla-kibocsájtásakor nem keletkezik utána ÁFAbefizetési kötelezettsége. 2 alapeset 26 szóban!

    Rezsicsökkentés?
    Majdnem tökéletes egy korábbi felvetés. Pontosítanám.
    A számlákra rá kell írni, hogy a 2010-es kormányváltás óta a fogyasztása után az áremeléseik miatt mennyivel többet követeltek a fogyasztón, mintha maradt volna a korábbi egységár!!!
    Mareszkától nem várom el, hogy felfogja, de a lényeg, hogy azóta összességében sokkal többet kellett fizetni, mint a korábbi kormányok árai szerint számolva!

    Habzószájjal állították, hogy a kommunisták felemelték a gáz árát indokolatlanul. 2010-ben le kellett volna vigy az orbánc a 2002-es árra, ahogy követelték. Ki lehet számolni, hogy a követelésükkel ellentétben, a 2002-es gázárhoz képest mennyivel többet fizettettek meg velünk!
    Mareszka fel van háborodva , hogy a bankok a soron kívüli extraadóikat részben, vagy egészben érvényesítették az ügyfeleik felé. Hát ez a normális, természetes eljárás minden gazdasági szeregi szereplő esetében!

  • marcus aurelius

    Gulyás András
    Miután kicsit értek a tőzsdéhez, megkérdezném, a „MOL pakett visszavásárlása dupla áron” mit is jelent. Milyen két számról van szó…. Tudnám értékelni, ha nem Ille István Károly he-he-részésével lennék megtisztelve. Köszönöm!

  • falusi….a cikk vegen karattyolnak a FORDITOTT AFA_rol , eszik vagy isszak a forditott AFA-t ….ezen cikk szerzoje es GYual Bognar JUNIOR,az elmult 8 evben gyurcsi alatt kezdodotta z AFA buli,mellefogtal GYULUS ! http://www.origo.hu/gazdasag/20131212-miben-utaznak-a-nagymeno-afacsalok.html?sec-3

  • Kedves Róma Diktátora!
    A MOL-részvények felvásárlása előre , általuk tudott, bejelentett módon történt, így már azis bennfentes kereskedelem volt, hogy előtte ők felvásárolták, amit azután eladtak az államnak sokszoros haszonnal. Ha konyít a tőzsdéhez, akkor tudja, hogy a befektetett összeg akár 200-szorosa értékében tranzaktálhat, így az eredeti pl. 10%-os haszon, 2000%-os is lehetett volna. Azaz 1millió tőkével csak ezen a tranzakción 20milliót. De! De nem 1millióval játszottak a fiúk, hanem a képzeletedre bízom, hogy mennyi pénzhez tudtak rövid időre hozzáférni akár állami, önkormányzati, vagy OTP-s, vagy már előre kihitelezett fideszes forrásból.
    De ez csak azt mutatja be, hogy köztörvényesen hogyan szoktak csalni.
    A jelenlegi kérdés, hogy az állammal hogy bukatták el ezt a pénzt? Úgy hogy a bejelentés, és a felvásárlási infó tudatában az állam egy mesterségesen felhajtott, piacitól talán jelentősen elrugaszkodott áron vette meg a pakettet. Így most az értéke a piacira visszatérve sokkal kevesebbet ér, (bár igaz, hogy szerencsére nem a felét!), de ahogy ők sajátzsebre megnyerték köztörvényesen azt a akár 100milliárdos tételeket is, most simán legalább annyi bukást leszünk kénytelenek, mi mint állampolgárok elszenvedni. Azaz annyi évnyi kulimunkánkat rabolták el orbánék, amennyi idő alatt azt félre tudtuk tenni. Nem megtermelni, hanem minden kifizetése után FÉLRETENNI!

  • Az elmúlt 4 évben saccolásom szerint kb. 20 évet raboltak el az életünkből, ha azt veszem alapul, hogy mennyi idő alatt tudtunk ennyi elrabolt pénzt félretenni. Azaz 20 évig feleslegesen güriztünk, jobban jártunk volna, ha csak a vízparton szárítottuk volna magunkat a nappal, mert az idő alatti munkánk gyümölcse elrablásra került mind!És ez csak szerény sacc volt, mert nem mertem sokkal többet mondani. Gyávaságból, és nem meggyőződésből!
    Tehát, ha még lenne bármilye is valakinek, az a bankokból is menekítse ki külföldre, ahol orbán nem férhet hozzá, mert a bankrendszerünk is össze fog omlani!

  • Az azért hihetetlen, hogy az orbánfetisiszták nem veszik észre, hogy orbánoligarchák maffiája 4. éve lopja az ÁFÁ-t is, már azt is a régiekre akarják kenni.
    Igen! Lebuktak! Kiderült, hogy Gyurcsány és Bajnai alatt is csalták az ÁFÁ-t a cba-sok és a ma uralkodó maffiahorda! De ennek a beismerésnek miért örüljünk?

  • Figyelő maga hogyan állapíttya meg hogy ki az intelligens és ki nem ?
    ( Gondolom aki náci.Magának az jelenti az entellegenciát. Szomorú.)

  • ” Intelligensebb mint itt az átlag ”
    Bencsics-nyelvről magyarra magyarítva :
    Nácibb még az átlag náciknál is.

  • marcus, pedig magának csak ennyi jut. ért a tőzsdéhez…he-he-he
    valami gondja van a szövegértéssel? gulyás andrás nem kíván a kommentekkel foglalkozni.
    megértem.
    megtisztelő, hogy ilyen alaposan utána nézett a pedigrémnek, ugyanis a második keresztnevem – amit nem használok, és csak a hivatalos iratokon szerepel – csak alapos személyügyi vizsgálat alapján derülhetett ki 🙂 kíváncsi másra is? forduljon egyenesen a forráshoz!

  • time is money=az ido penz , mivel foldi eletunk idoben viszonylag rovid ezert mindenki sporol az idovel , azt akarja hogy ne kelljen sorba allni , keves munkaido alatt sokat keresni stb stb , az hogy miert jobb egymillio forint mint szazezer azt meg ugyi nem kell magyarazni senkinek , ugyanakkor karcsi bacsi / marx / felhivta a te figyelmedet is arra hogy butasag a penz FETISIZMUS bunebe esni mert pl a koporsoba ugyse viheted magaddal legfelljebb az utodaid /gyerek,unoka/ fognak HAJBAKAPNI miatta , ezert karcsi bacsi proletar diktaturat akart , megkaptuk de senkinek se izlett , helyette van gyurcsanyizmus , orbanizmus , bajnaizmus , jovore is ez az etlap ezekre lehet szavazni

  • Ille…Gulyas Andras okos ember azert nem szall be a kommentelesi versenybe az marad nekunk akik szeretik a szajkaratet

  • MA „Miután kicsit értek a tőzsdéhez, megkérdezném, a “MOL pakett visszavásárlása dupla áron” mit is jelent.”
    .
    Nos, valóban csak kicsit ért a tőzsdéhez, ha azt hiszi hogy az árfolyamok mindig tisztán gazdasági-piaci hatásokra reagálnak és függetlenek mindenféle politikai döntéstől, politikusi „bemondástól” stb.
    .
    Ha ilyen szemmel egy kicsit „körbejárja” az dupla ár kérdését, sok mindenre rá fog jönni!

  • idézem:
    „Kedves rezsicsökkentésért rajongók! Íme egy táblázat, hogy 2010 januárhoz képest mennyivel emelte a gázárát Orbán és bandája.
    http://farm9.staticflickr.com/8542/8667532663_8180782dce.jpg

    A legrászorultabbak gázára 2010 januárjában 87Ft volt ezt emelte a kormány 2012 decemberére 136Ft-ra ez 56,3%-os emelés. Ebből ad kétszer 10%-os csökkentést így a az ár 110Ft, de ez még mindig 26%-al drágább a 2010 januári árhoz képest!!! Az Orbán kormány úgy csökkent árat, hogy előtte jól megemeli és ebből egy keveset csökkent!! Ezt a sok FIDESZ hívő meg jól benyalja!!! Gratula nekik!!

    Tehát megint a gazdagok a felső 10% járt jól akik medencét fűtenek, akik szaunát használnak a házukban!!
    Évi 100.000Ft az tud megtakarítani akinek legalább havi 70-80 ezer a fűtés és havi 20-30 ezer a villany számlája!!
    Na ez nem a dolgozó, munkavállalok tömege az biztos.”

  • Gázárakat, NEM Orbán emeli, hanem a Gáztársaság, nálunk is. Nem a kormány emeli.

  • Figyelő!
    Nálunk nem emeli hanem csökkenti!!!!!!,na ez nem tetszik a jómódú
    kinti és itthoni „magyaroknak”,ennyit róluk…….
    Egyébként más országokban is elkezdődött a rezsicsökkentés
    nem csak nálunk na ez fáj az egyébként „liberális,demokratikus „no meg a népért aggódó „szociális”
    ellenzéknek!Hát ezt már régen „elk….. ák”
    (Gyurcsányt idézve!)

  • ez csak szofisztika.

  • Aha Ille ha-ha-ha!

  • Már kezd döglődni az áramszolgáltatás.
    Váratlan kimaradások , feszültség-ingadozások…makacsul ismétlődő 5-6 egymásutáni 0,5 szekundumos áramkimaradás…ahogy azt a szakemberek megjósolták.
    Kb ezzel is az lesz mint azzal a rohatt 300 Forintos vizitdíjjal . amit ” szociális népszavazás ” elnevezésű hisztériahadjárattal eltöröltettek :
    MA boldogan fizetne nem 300 de 1300 Forintot is az , akinek két hónapra adnak előjegyzést arra , hogy mikor jöjjön visza előjegyzést kérni a vizsgálatra.
    Le fog rohadni az elektromos hálózat.
    Én pl. akkor éhendöglök.
    Megemelt hátsókerekű bicigli-dinamóval mégsem termelhetem a villanyt az ívhegesztő gépem számára.

  • Azt hiszem a kommentelők jelentős részének figyelmét elkerülte Marcsi „szemüvege” (2013.12.13.- 13:32)
    „Ez ügyben többen is írtunk itthoni nyilvános fórumokra, ezt korrigálják jövőre(sajnos már visszamenőleg nem!)a havi kétszeri kártyás felvét(sajnos csak havi 150 e/Ft-ig,nem igazságos,de valami)ingyenes lesz!”
    Nos, ha valakinek az a legnagyobb gondja hogy nem igazságos havi 2 alkalommal CSAK havi 150 eFt-ig ingyenes pénzfelvétel, mit lehet mondani?
    Mennyi is átlagjövedelem?
    Gondolom, egyébként Marcsi is meg tudna élni 47 eFt-ból, mint a miskolci „útjavító” Zsiga Marcell a maga 1,7 MFt-os „magaslatán” (persze nem „feszegetve” hogy havi vagy napi 47 eFt-ról van-e szó)!
    Bevallom, mióta olvastam, azon gondolkodom, hogy Marcsi „szemüvegén” keresztül képes lennék-e ilyen rózsaszínűnek látni a világunkat.
    Be kellett látnom, erre sohasem lennék alkalmas, és ezt nem szégyellem! Ekkora hazaárulásra – mert ez az(!),- képtelen lennék.
    Hála Istennek nem vagyok ez a fajta, amelyiknek a nagy párt, kormány szeretetében „megszakad a szíve” elszakadt székely nemzet-testvéreinkért, miközben magasan tesz a körülötte élő „talpas” magyarjainkra, akármilyen foglalkozásúak, jövedelem- és életszínvonalúak, színűek, hitűek!

  • marcus aurelius

    to he-he-he
    dec 14. 12:13
    Amint vártam, sajnos ismét olyan pökhendi választ kaptam…
    Ami pedig a „személyügyi vizsgálat”-ot illeti, az abból állt, hogy rámentem a „valasztas.hu” weblapra, annak is a 2010-es önkormányzati választás leágazására. Itt lesújtva okosodtam ki, hogy a mi „Ille István” (óceánok közötti) polihisztor véleményformálónknak van egy Ille István KÁROLY nevű alteregója, aki a mogyoródi akkori választáson a 28 indulóból 27-iknek szaggatta át a cél szalagot. (Saját pályán jövőre biztosan feljebb küzdi magát…)
    .

  • még egyszer köszönöm a kitüntető figyelmet. e tárgyban az elemzések már 2010-ben megszülettek, volt egyszer egy választás címmel.
    így hát, ezzel a hozzászólásával egy kissé elkésett, mi több, semmit nem változtat a jelenlegi helyzeten, se személyemet, se a KMH-t illetően 🙂
    persze, próbálkozásnak nem volt rossz, azonban a szokásos fideszes karaktergyilkosság nálam nem jön be. 😀

  • Marcsi és Figyelő! Hány trafikot és hány hektár állami földet kaptatok? Mert ha nem részesültetek ilyenben, akkor veletek igen nagy baj van! Persze még kaphattok szabadjegyet a felcsúti gyorsra…………
    Bizony, azok a fránya bankok átháritották! Igen, mert nekik ez költség. És tudjátok mit? Ezzel Orbán is meg a mamelukjai is tisztában voltak és vannak. De főleg Rogán, mert neki pénzügyi végzettsége van. Nem hülyék ők!
    A reszicsökkentésről pedig még keigészitésül: a vállalkozásoknak átlagban 8,5%-al drágább lett a rezsi. És képzeljétek, ők is át fogják háritani! A gazok! Ahelyett, hogy szépen tönkremennének! Aztán Európa legmagasabb útdijait a fuvarosok is átháritják. A gazok!
    Még sorolhatnám, de minek!
    Az pedig szerintem is világos, mint a vakablak, hogy az ÁFA csalásért a Gyucsány a felelős! Meg azok a gaz liberálkommenistahazaárulóhatvannyolcasok! Meg a csillagos egekbe szökött államadósságért is! Mert Magyarország jobban teljesit!
    Igen Európában is csökkennek a rezsik, de azért, mert momentán az energiahordozók /de főleg a villamos áram/ piacán túlkinálat van. Pedig ott nem is vett az állam háromszoros áron üres gáztározókat.Ilyen hülyék ezek az európaiak!
    Egyebekben pedig talán sziveskedjetek elmenni a boltba, és megtudjátok, mi is az a rezsicsökkentés!

  • todor48
    2013 december 15
    12:37 du.
    Nekem ne írjon! Én nem élek otthon. Viszont ITT ahol élek, a gázt és a villanyt a vállalat tulajdonosai emelik!

  • Todor48!
    Sen trafikot,sem földet nem kaptam,vállalkozó sem vagyok
    csak nyugdíjas kisfogyasztó….egyébként minden stimmel!
    Én sem vagyok elégedett mindennel,kritikát is szoktam írni az illetékeseknek,nem mindig,de többször válaszoltak….remélem intézkednek is!!!
    Le5Liel!
    Az,hogy nem 47 ezerből élek abban azért némi érdemem nekem is van (40 évig dolgoztam,előtte tanultam…)persze tény,hogy szerencsés vagyok…mert már évek óta van nyugdíjam,ami nem kiemelkedő érdem,de tettem érte,sokan meg nem……!!!!

  • Ja ami a cégeket illeti,bizony nem sajnálom (sajnáljuk őket!)…..ami az áthárítást illeti bejelentési joggal élhetünk és fogunk is,de nem is merik megtenni….
    Egyébként ,aki az ilyen cégekkel szolidáris,az egy nagy nulla,a szociális érzékenységről..már ne is beszéljünk,meg arról,hogy sok baloldali jól összelopta magát ahhoz,hogy
    közömbös legyen a kis jövedelműekkel szemben,na ezért meg
    több másért is állnak vesztésre!!!!!!

  • Vihar a biliben?
    Az Àfa csalàsiügy oda kerül,ahova valo,az ÜGYÉSZSÉG-re.
    Tessenek minden hasonlo esetben igy eljàrni,de aki -még-nem
    jogerösen elitélt,nem bünös/ezt irja elö a törvény-mindenütt a környékünkön-.

  • ÁFA-csalás kiteregetése:
    H-András le kéne másoltassa vagy 100 példányba a terhelő dokumentumokat, és néha ellopnának tőle, néha elbuktatva elejtené, postán küldve eltűnne, majd újságírókhoz
    kerülne….

    Így nem sértene törvényt, titkot! A fidesz meg dőlne, és vernénk, mint a répát!

  • Sajnos Magyarország a rablók,tolvajok országa lett.A választó polgárok pedig nem csak az egyik szemükkel nézik a fejleményeket,hanem mind a kettőszem becsukásával,A magyarnép,már nem „méltó a régi nagyhiréhez.”A félvilág röhög rajtunk.Sajnos.
    ASz irást,pedig jonak látom.

  • Fenyvesi Glória

    Kik a „talpas magyarok”?
    Kikre gondol a kommentelő? Ez sértő!
    Más nép fiai már jogorvoslatért kiáltanának…
    És nemcsak a külhoni magyarokat, „székelyeket”
    támogatja a jelenlegi kormány, hanem emelte a kivándorolni akaró rezidensek bérét, hogy itthon gyógyítsanak majd, emelte más orvosokét, a rendőrökét, a tűzoltókét,a szociális területen dolgozókét,stb…