Kommunista kutyából nem lesz demokratikus szalonna

2014 január 13 7:55 de.44 hozzászólás
kövér laca

Kövér László

Kommunista kutyából nem lesz demokratikus szalonna. A rendszerváltozás után néhány évvel mondta ezt Kövér László, akkor, amikor még a Fidesz magát liberális baloldali pártként határozta meg, és amikor az akkor még a Kövér által kiadóként jegyzett Magyar Narancs Cápaszem című gúnyos kiadvánnyal „köszöntötte” a katolikus egyházfő magyarországi látogatását. Az idősebbek és az egészen középkorúak még emlékeznek arra, hogy a Fidesz prominensei szívesen gúnyolódtak a vallással és a hívő emberekkel, az akkori kereszténydemokraták parlamenti felszólalásait nemegyszer viccesnek szánt beszólásokkal színesítették, és rendre felhangzott a csuhások és a térdre imához csatakiáltás.

Abban a kommunista kutyás történetben speciel igaza lett Kövér Lászlónak, mert sem belőle, sem azokból a társaiból, akik még ma is mellette vannak, tényleg nem lett demokratikus szalonna. Ugyanazok maradtak, akik mindig is voltak: suttyó fiúk, akiket akkoriban egyedül a futball, az ivászat és a csajozás érdekelt. Igaz, ma a futball helyett stadionokat építenek, az italozás házi pálinkafőzéssé, a csajozás vak komondorozássá nemesedett.

Kövér László érdemeit nem sorolnánk, legyen elég annyi, hogy dicsőséglistáját ezúttal egy újabb otrombasággal gyarapította. Sok más eszelősség mellett ugyanis azt mondta szombaton este az Echo tévében, hogy Gyurcsány Ferenc jelenléte egy gennyedző seb a demokrácia testén. Lehet, hogy az ünnepi áhítat váltotta ki belőle ezeket a keresztényi gondolatokat, nem tudhatjuk meg soha.

S mielőtt még Gyurcsány hívei vérbosszút kiáltanának, mondjuk ki, gyorsan: ez a mondat nem Gyurcsány Ferencről szól. Kövérnek ez a már szokásosnak mondható tahósága nem a DK pártelnökét, az egykori miniszterelnököt minősíti.

Nem Gyurcsány Ferenc, de még csak nem is a magyar demokraták problémája Kövér László. A bajszos házelnök már sokszor megmutatta magát a hazai közönségnek, tudjuk, kiről van szó, vele kapcsolatban már semmin sem csodálkozunk. Inkább Kövér párttársainak és a ma még hol gyanútlanul, hol pedig gyáván hallgató Magyarországnak kellene elgondolkodnia azon, mi lesz, ha e fura tekintet gazdája, úgyis, mint elszabadult hajóágyú, egyszer csak ellenük fordul.

A baj nem az, hogy Kövér László szemmel láthatóan nem mindig tudja, hogy mit beszél. A baj az, hogy velünk, magyarokkal mindent meg lehet csinálni.

Birkanép vagyunk, hiába hazudjuk szabadságszeretőnek magunkat.

Más kérdés, hogy a házelnöki maskarába öltözött Kövér miért engedheti meg magának mindezt. Bárki ember, aki nem visel hozzá hasonlóan magas sarzsit, és nem költ közpénzből milliókat évente benzinre, beszélhet így. Bárki ember beszélhet bárhogy, ám a Magyar Köztársaság (lesz még egyszer, hiába szüntették meg Kövér és elvtársai), parlamentjének elnöke nem beszélhet így egyik politikai ellenlábasáról sem.

Persze, erre is van magyarázat, mégpedig az, hogy Kövér László, aki párttársaival együtt már régen nem fiatal, és még ennél is régebb óta nem demokrata, csak látszólag házelnök.

Kövér László valójában most is ugyanaz, ami valamikor volt. Nem lett belőle demokratikus szalonna, mert nem is akart az lenni soha. Elég csak ránézni, egy percig hallgatni, amit mond, és könnyű belátni, hogy igaza volt Nagy Ferónak, amikor Beatrice nevű zenekarával már jó harminc évvel ezelőtt azt énekelte: az idő nem nekünk dolgozik, csak megöregít.

44 hozzászólás

  • Kedves népidemokratikus!
    Az internacionalizmus és abbol népidemokratikizmus eszméit tanitokbol,tanitvànyaikbol-azok kivàlasztottjaibol-és kedvezményezettjeiböl, sokàig csak utànzo-a hatalom megszerzéséért- mindenfelé hajlongo,mosolygo labancok lettek.
    2006 màr megmutatta,2008 bebizonyitotta,hogy ez kevés egy orszàg
    kormànyzàsàra a 21.szàzadi viszonyok-konkurensek-között.
    A régi-uj elkövetök nyilvàn kedvesebbek a fent emlitetteknek,de mivel gondolkodunk,az orszàgot 2010 ota irànyitok màs utat vàlasztottak,hogy a szakadékbol kivezessék az orszàgot.
    Talàn a régi-uj gàrda kellemesbb külsejü egyéneket is feltud mutatni,de a „cogito ergo sum”,mindig fontosabb- mint a 2010-es
    bizonyitvànyosztàs is bizonyitotta- egy orszàg, vagy akàr a
    Parlament élén.

  • Erre válaszul Gyurcsány Ferenc egy gyógyuló sebről készült fotót tett közzé a Facebookon a következő megjegyzéssel: „Goebbels kezdő tanfolyamát sikerrel fejezte be Laci. Gyerünk, probáld meg a középhaladó szintet! Van hozzá tehetséged…”

  • végre, erőském, kezd megvilágosodni! 😛

  • illécske
    maga nem vilàgosodik,ahhoz gyengécske.

  • nekem nem is kell, kisfiam. én a világos oldalon élek. világos? 😛

  • Dénes ERÖS
    2014 január 13
    10:59 de.
    Spóroljon a világítással, a sötét nem kívül van.

  • nade kedves donom! ha spórol vele, a végén még magából se lát ki! akkor meg kilátástalan lesz?

  • Egy kis világítás, bizony az kell ide!
    T.i. a cikk felháborodik Kövér szavain Gyucsányt illetőleg.
    Sokan vannak, akik nagyon jól emlékeznek Gyurcsány kitételeire, beszédeire is, mely nagy ellenfele Orbán Viktor ellen szóltak, sokkal gusztustalanabb módon, tele rágalmakkal.
    Legyünk kissé reálisabbak, a politikai bizony piszkos és sötét, minden oldalról nézve!

  • bocsika, figyelő, ki is az a kövér? ismeri a kollégiumi mivoltát? ismeri az átkosban betöltött igencsak elvtársi szerepét?
    tudja, hogy mi indította a naponta gyakorolt gyűlöletére?
    nem a politika sötét, hanem kövér, de csak álljon ki mellette, dicsőségére fog vállni!

  • Illés Pistám,
    nem hiszek a lélekvándorlásban és ennek ellenére nem gyűlölök senkit,mert állítólag a következő fordulóban fordul a kocka olyanná lesz az ember mint akit,akiket gyűlölt.A hányingert azonban nem büntetik.Kérlek ezt fordítsd le az izomagyúnak is

  • Pista,
    léci figyuzó nagyanyámat is hívd meg az agytisztító szeánszra.

  • Na és ki Gyurcsány?
    Ha kiáll melette, dicsőségére fog vállni!

  • ille, ha szabad kérnem. mert hát, klasszikusokat csak szó szerint!
    mi a bajod fülepkével?
    mellesleg még nem jött meg az ígért pakk 🙁

  • figyelő, nem gondoltam volna, hogy ennyire gyerekes válaszokra fog vetemedni…magának tkp. mind1, hogy itt mi történik. akkor meg, mire zizeg?

  • asszé………

  • bocs, az asszénak nincs semmi jelentése. de csak nem azt akarta mondani,passzé? ami a pulóver, nadrág szárára varrt, méterárú boltban kapható rátartás?
    franciául joug. meglehetősen széles körű a jelentése. ha nem haragszik, nem idézem ide az összeset. az egyik belőle rabszolgaságot jelent, a másik szemöldökfát 😀

  • Kövér mint házelnök azt gondolom a politikai kultúra legalját képviseli.
    Az agyament megnyilvánulásai nem csak, mint közjogi méltósághoz méltatlan és megengedhetetlen, hanem mint vezető politikai személyiségnek is gondolkodnia kellene, hogy mit engedhet meg magának.
    Arról nem is beszélve, hogy sokan nem felejtik el, hogy hogyan is jutott előre, hol dolgozott, és Kövér elvtársnak semmi alapja nincs komcsizni, hisz nem csak Ő maga, de családja is elég vastagon komcsi volt.

  • Kövér a politikai kultúra legalját képviseli, ennél lejjebb már alig alig van. Mint a legfőbb közjogi méltóságok egyike nem tehetné meg az ilyen agyament kirohanásokat, és verbális kannibalizmust.
    Arról nem is kellene megfeledkezni, hogy sokan vagyunk, akik nem felejtik el, hogy hol is kezdete meg pályafutását Kövér elvtárs, akinek semmi jogalapja nincs a komcsizáshoz, főleg úgy, hogy nem csak Ő maga, hanem a családja is jó vastagon benne volt a komcsi körökben

  • Figyelő
    2014 január 13
    11:46 de.
    Nem elég állítani valamit, bizonyítani is kellene. Tessék mondani néhány példát a gusztustalan, gyűlölet keltő rágalmakból, különben a rágalom vissza hullik az állító fejére.

  • Igen, birkanép vagyunk, az otthon biztonságában pusmogunk, háborgunk, káromkodunk sorsunk miatt, de tenni, azt már nem. Pont most mondták a hírekben, hogy Thaiföldön többezres tömeg tüntet az utcákon, a KORRUPT KORMÁNY elzavarása érdekében.

  • Kormányunkról: ennyi mentálisan súlyosan sérült, neveletlen, unintelligens, önkontroll nélküli ember egy civilizált országban sincs vezetői pozícióban. Most jött el a kóros hazudozók, nyaloncok,kaméleonok, gerinctelen szervilisek ideje. Mindez Európa közepén, a XXI. században. Nagyívű fejlődés.
    Kereszt(y)én(y)ségük farizeus,a vallást, a papságot, a híveket önző céljaik érdekében (ki)használják. Csak a hatalom- és pénzéhségük őszinte, ezért az országot, a lakosság 80 %-át gazdasági és lelki nyomorba döntik.
    Már ez a mindent futballon keresztül látás is kóros. (Nem akarok megbántani senkit, de szerintem a futball az egyik olyan sportág, melynek művelői és közönsége zöme, nem a széles látókörű, magasan kvalifikált, magas intelligenciájú emberekből áll.) Egy államot nem lehet futball csapat módjára működtetni, az állampolgárokat meg szurkolóknak degradálni.(Undorítónak tartom pl. a hajrá Magyarország… stb. jelszavukat is.) Komolytalan, gyerekes, primitív, mint a kitalálója.

  • Itt most nem Gyurcsányról van szó, hanem hogy Kövér mekkora tapló. Mindig az volt és nem változott..
    Dénes ERÖS 2006? Hát lenne mit vizsgálni, hogy ki mozgatta a szálakat, és az Astoriánál miért nem figyelmeztették a tömeget hogy merre Ne menjenek, miközben ők elhúzták a csíkot onnan. De ehhez már elfogulatlanság kéne.

  • Bezzeg a valamikori nagy demokratákból meg ugye lett ami lett, csak közben a demokrácia kinyúlt. Persze Kövér csak ugat, mint mindig, ilyen a természete, de csak addig amíg a Simicskák és Nyergesek, be nem fogják a száját, ez ugyan egy nehezen elképzelhető konstelláció, de hogy még van szava szt azoknak köszönheti, nem OVI-nak. Bár lehet, hogy azt hiszi, még ők viszi a puskát.

  • Térben és időben az Astoriánál kezdetét vevő szemkilövésekért Kövért hibáztatni nevetséges. Ez az állítás tényszerűleg hamis, és semmi köze Kövér modorához. Amúgy a tömeg számára nem volt semmilyen kiút, közlöm tisztelettel.

  • Öregcsaj!
    A 2010-es gödörbe vezetett orszàgnak a megnövekedett kamatterhekkel,
    a 2008 végén felvett IMF hitellel-majd annak 2012-töl valo vissza
    fizetésével-és a 2002-töl 2010-ig megduplàzodott munkanélküliséggel,kellett és kell megküzdenie.
    Nyilvàn csak lassu vàltozàs vàrhato,mert a fö gazdasàgi partnereink az EU is: /GÖRÖGORSZÀG,CYPRUS,SPANYOLORSZÀG,PORTUGÀLIA,OLASZORSZÀG,IRLAND,
    FRANCIAORSZÀG/ hasonlo adossàg problémàval küzd,ami miatt sporolniuk kell,kevés jut fogyasztàsra,igy a termelökapacitàsokat csak részben tudjàk kihasznàlni.
    Eredmények is vannak:Megszünt az EU TULDEFICITELJÀRÀS ELLENÜNK.AMI KEZDETTÖL VOLT-belépésünk ota-,mert tartosan 3 % alatti az ujeladosodàsunk,az Inflàcio megfékezve,az IMF kölcsön vissza fizetve,Rezsicsökkentés és az online pénztàrgépek bevezetésével csökkenni fog a korrupcio.
    Az orszàgnépe érzékeli a vàltozàsokat,ezért nem megy az utcàra,mert akik oda vezetnék azok büneit kell korigàlni.
    2006-ban Gyurcsàny „Nem kormànyoztunk,elkurtuk nemis kicsit,
    hazudoztunk,nincs mégegy orszàg amelyik ekkora hibàt követett el…”.

  • erős, kezd elegem lenni a papagájdumájából.amennyiben nem a cikkhez szól hozzá, lomtárba kerül.
    ne is hivatkozzon a demokráciára, meg szólásszabadságra!

  • Ille István
    12:29

    Nem hallotta még ezt az alföldi mondást: audiatur et altera pars.

  • mármint, ki is lenne az a másik, frivi?
    csak nem erős elvtársra gondol?
    kb. 150x mondta el már ugyanazt, mint másik 😀

  • Bali80
    2014 január 14
    4:57 de.
    Ott voltam az Ausztoriánál.
    Igenis hangszórón bemondták, hogy senki se menjen a Deák tér felé! Sajnos a katonai helikopter olyan hangosan bereget ÁLLANDÓAN a fejünk felett, hogy nehéz volt hallani a hangszórót.
    DE engedtessék meg, ha szabad: micsoda „megemlékezés” volt a kormány jóvoltból. AZ a baj, hogy nem figyelmezettek? MIÉRT kellett könnygáz és bot a megemlékezéskor. Külföldről ezrek jöttek fel Budapestre az 50. évfordulóra. Mit gondol, ezek a magyarok milyen emlékkel mentek haza?

  • katonai helikopter. a nagygyűlésen. aha. mint az SS-ek bécs utcáin.
    a bot és a könnygáz nem a megemlékezés része volt, hanem a tömegoszlatásé.
    ezt már sokszor kitárgyaltuk itt is, és máshol is.
    mintha a franciáknál, németeknél, olaszoknál is használnának ilyesmit, amikor felszólításra a tömeg nem hajlandó szépen, rendesen, jó fiú módjára elindulni hazafelé.
    de hát, az, persze, más. mondtam is gergényinek, nem lesz ez így jó, barátom, dobostortával kellett volna kínálni őket, de azt mondta, kicsi a költségvetés, meg már amúgy is lejárt a könnygázgránátok szavatossági ideje, fel kellett használni őket!

  • Nem nagy gyűlés volt, hanem megemlékezés!
    Gyurcsány akkor temette el magát örökre a magyaroknál…..

  • affrancba…hogy mit össze nem kevernek a sajtósok…
    „Az 1956-os forradalom kitörésének ötvenedik évfordulóján, 2006. október 23-án …. Fidesz-nagygyűlés az Astoriánál.”
    „2006 okt. 23 – Tart a Fidesz nagygyűlése a budapesti Astoriánál. …”
    „A 2006 szeptemberében és októberében történtek az elmúlt hat év … Tulajdonképpen miért is volt a fidesz nagygyűlés pont az Astóriánál?”
    áh, nem is érdemes odafigyelni, össze-vissza írnak mindent ezek a firkászok…

  • Nem tudom KI és melyik újság írta, de semmiféle nagy gyűlésre nem emlékszem. Illyés Gyula mondta el versét videóról, Béétohven Egmond nyitánya is műsoron volt, de nagy gyűlésre nem emlékszem.

  • még egy kis találós kérdés erős dénesnek: ki mondta ezt?
    de ott a válasz a végén.

    „A magyar kormány puccsot hajt végre a magyar parlament ellen, a magyar kormány puccsot hajt végre a saját népe ellen – mondta Orbán Viktor egy szlovákiai konferencián. A Fidesz elnöke azt bírálta kijelentésével, hogy a kormány megállapodott Oroszországgal a Déli áramlat nevű gázvezeték hazai szakaszának megépítéséről.” (Orbán Viktor, 2008.02.28.)”

    most meg: nem leszünk gyarmat! csak éppen moszkva-függő. az oroszok már pakson vannak!

    „…Németh Zsolt, a külügyi bizottság fideszes elnöke szerdai sajtótájékoztatóján elmondta: „Parlamenti jóváhagyás hiányában arra szólítjuk fel Gyurcsány Ferencet, hogy a holnapi napon semmiképpen ne írja alá a Déli Áramlatról szóló szerződést, mivel Magyarországnak sorsát hosszú távon befolyásoló dokumentumról van szó” – fogalmazott.

    A Fidesz elfogadhatatlannak tartja azt az eljárást, amit a kormány folytat a Déli Áramlat ügyében – vélekedett a politikus, hozzátéve: ez a gyakorlat ellentétes a jogállamiság legalapvetőbb normáival, és a régi időket idézi. Mint mondta, a kormány az elmúlt hetekben titkos tárgyalásokat folytatott a Déli Áramlatról, amiről semmilyen tájékoztatást nem adott. A politikus szerint a hétfőn megkötött előzetes megállapodás „puccsszerű megállapodásnak tekinthető”

    „Most ez nem katonai megszállást, hanem gazdasági érdekszférába sorolást jelenthet. A kormány ezt a veszélyt vagy nem érzékeli, vagy nem aggasztja, sőt mintha elő is segítené ezt a veszedelmes folyamatot” – fogalmazott a Fidesz elnöke.

    A pártelnök szerint az elkövetkező években az energiafüggőség kulcskérdéssé válik, és olyan hol nyílt, hol titkos megállapodások köttetnek, amelyek Magyarországot Oroszország előretolt gazdasági bástyájává tehetik. 2007. jan. 3.

  • hát, az már a maga gondja. de, mint írtam, nem érdemes ezekre az újságokra odafigyelni. ha nem volt nagygyűlés, akkor nem volt.
    azért furcsa, hogy mások annak látták…

  • Kopácsi Judith

    Figyelő, és akkor kik voltak azok a motorosok, akik meg a Hősök terénél dübürügtek bele az ünnepi beszédekbe?

  • Ille István
    2:31

    A gázkérdéssel kapcsolatos magyar politikai ökörködésekbe azért nem célszerű itt belemenni, mert a végén belegabalyodunk,mint a kismacsek a fonalgomolyagba. Magyarország számára mentségül szolgálhat, hogy mind a mai napig nem rendelkezünk egy hazai energiaellátással, energetikával koncepcionálisan foglakozó stratégiai központtal. (Ezt is sikerült a közel negyed évszázad alatt megoldani…)
    Az Unióban markáns szerepet betöltő Németország kétszeresen is külön utat járt a Lengyelországot is elkerülő külön direkt vezetékével, miközben a többieknek megadta a tutit a Nabucco kizárólagos támogathatóságára – az öreg Verdi pedig mérgében tépdesi szemfödelét-,amelynek szellemében Orbán is eljárt, miközben az oroszok a Déli vezetékrendszer koncepcióját támogatták. Minekutánna a különutasság okozta érdektelenség a Nabuccot már megszületése előtt kivégezte, így nem maradt más hátra, mint a Rettegett Iván nyomdokaiba lépő Déli áramlat, pedig akkor még fel sem vetődött az amerikai palagáz stratégiai-geopolitikai hatása, meg az Égei-, illetve Földközi tenger környéki, szintén geopolitikai-stratégiai fontosságú mezők.
    Legyünk őszinték, és valljuk be, hogy ez a gáz már annyira gázos, hogy számunkra a pórnép számára már szinte áttekinthetetlen, de még a politikusok számára sem az a terület, ahol a nagy, örökérvényű igazságok meg szoktak fogalmazódni.

  • frivol, engem nem érdekel a gázügy, csak azért hoztam ide, hogy megvilágítsam orbán gerinctelenségét és gátlástalanságát.

  • Ille István
    3:18

    Én meg csak azért írtam le, mert akkora a(z uniós) rabszolgák kórusa számára a Nabucco volt a kötelező sláger, miközben a németek már teljesen más zenét hallgattak, miközben szemük sarkából a másik zenekarnak is vezénylő amerikaiakat is figyelték, kellő óvatossággal, hiszen az ő külön utas vezetékük a Nabuccoval is „szemben ment”.

  • meglehet. csakhogy még a nyugatról érkező gáz is – melyre orbánék milyen büszkén mondták, hogy íme, van alternatív forrásuk – a gazprom vezetékéből származott 😀
    amerika meg köszöni szépen, de önellátó lett a palagázmezői okán 🙂 mi több, kész európába is szállítani, szóval, át fogják még pár országban gondolni ezt az egész gázos helyzetet.
    mind1. éppen most fűzte fel orbán magyarországot moszkva járszalagjára 🙁

  • Kopácsi Judith
    2014 január 14
    3:03 du.
    Mindenestere nem nagy gyűlés volt.
    Hősök terére NEM mentek a megemlékezők , sőt a rendőrterror sem.
    Az utobbi a belvárosban verte a népet…

  • ille
    Mint a megszolitàsbol kivehetö,vàlaszoltam valakinek.
    Maga nyilvàn a népidemokratikusban lévö szolàsszabadsàgrol tud csak
    beszélni:Kb.csak az szoljon,aki egyetért-esetleg dicsér-.

  • erős elvtárs, az, hogy valakinek válaszol, nem jelenti azt, hogy kb. századszor adhatja elő ugyanazt az idióta szöveget.
    ha nem tud mást mantrázni, javaslom, ne szóljon hozzá.
    amúgy az, hogy témától függetlenül mindig ugyanazt – ráadásul hazug rögeszméket – ismételgeti, meglehetősen egyértelmű képet állít fel érvrendszeréről és képességeiről.
    az egésznek semmi köze a szólásszabadsághoz – ami, nem mellesleg, deklaráltan magyarországon sincs.
    elolvasta a kifejezetten magának javasolt cikket a fidesz gázáremeléseiről? nyilván valóan nem, ahhoz is gyáva, mert szembe kellene néznie a hazugságaival. de mantrázza lendvait.
    mondja, nem érzi, mennyire nevetséges ezzel a homokba dugott fejével?

    friss hír, hogy erős elvtárs ne maradjon a nélkül:
    „114 millió euró és 60 milliárd forint főösszegű hitelszerződést írt alá bankok egy csoportjával a nemrég állami kontroll alá került MMBF Földgáztároló Zártkörűen Működő Részvénytársaság – olvasható az OTP Bank közleményében. A 114 millió euró és 60 milliárd forint főösszegű hitelmegállapodás hétéves futamidőre szól, és refinanszírozási célra használják majd fel.”
    erős elvtárs, tudja, mi az a refinanszírozás? az, biza, egy olyan monetáris politikai eszköz, mikor a felvett hitelből törlesztenek egy másik hitelt. még unortodoxiában is.
    ” A tranzakcióval – a szeptember végi E.ON-ügyletet követően – az összes hazai földgáztároló állami kontroll alá került.”
    a következtetések levonását magára bízom. már, ha képes bármilyen következtetést önállóan levonni 😀

  • Ille István-ghost-öregcsajnak nagyon tetszett mindhármotoknak a blog bejegyzése.Irjatok jók ……