Unortodox pártpreferenciás felmérést végez ismeretlen magyar szervezet Észak-Amerikában

2014 január 20 1:00 de.26 hozzászólás

Készül a kanadai és amerikai magyar Kubatov-lista. Egy ismeretlen magyarországi szervezet, vagy párt olyan felméréssel bízta meg a Utah állambeli Key Research Solutions nevű céget, mely név, aztán pártpreferencia szerint azonosítja be a Kanadában és az Egyesült Államokban élő magyarok. Nem egyértelmű, hogy a cég hogyan szerzi be az itt élő magyarok telefonszámait, de tény, lapunknál egymás után jelezték Montreálból, hogy ilyen hívás érkezett hozzájuk az elmúlt hétvége folyamán. A kérdésekhez  tartozik a megkérdezett személy magyarországi, illetve kanadai és/vagy amerikai pártpreferenciája, valamint az, hogy milyen lapokat olvas, honnan szerzi be a magyarországi híreket, mit gondol az Orbán kormány teljesítményéről, mit gondol arról, hogy Orbán Viktor hogyan kezeli az antiszemitizmus kérdését és, hogy mi a véleménye arról, hogy a külföldi média negatív színben festi le Magyarország kormányát? Arra is kiváncsiak, hogy a válaszadó szerint ki a felelős azért, hogy Magyarország ma itt tart, aztán magyar pártokból választhatunk a válaszadásnál. (Van egy érzésem, hogy a „helyes” válasz azelmúltnyolcévhez, illetve a balliberális nyugati kapitalistákhoz köthető.) De csak ezt követően jön az igazi „csattanó.”

Készül a kanadai és amerikai magyar Kubatov-lista?

Készül a kanadai és amerikai magyar Kubatov-lista?

Arra is rákérdeznek, hogy a válaszadónak vannak-e rokonai Magyarországon, aztán utána elkérik a válaszadó teljes nevét. Ez annyit jelent, hogy teljes mértékben és név szerint beazonosíthatóvá válik a válaszadó politikai hovatartozása és – közvetve – esetleg az is, hogy mit gondolnak magyarországi rokonai. Amikor számos válaszadó azt kérdezte a cégtől, hogy honnan szerezték be telefonszámukat, azt állították, hogy véletlenszerűen bukkantak rá. Ezek szerint a kanadai és amerikai telefonkönyvekből szerzett magyar csengésű neveket hivogattak, teljesen random módon. De ez a magyarázat nem stimmel, hiszen számos olyan kanadai magyarról tudunk akit felhívtak, annak ellenére, hogy nem saját nevükön, hanem – például – nem magyar élettársuk nevén fut a vezetékes telefonjuk.

Úgy tűnik, hogy Kanadában és Amerikában is elkezdődött a választási kampány. A Kanadai Magyar Hírlap mindenképpen azt javasolja valamennyi olvasójának, hogy amennyiben ilyen hívás érkezik, ne válaszoljanak kérdéseikre, természetesen ne adják ki nevüket és ne közöljenek információkat magyarországi rokonaikról.

26 hozzászólás

  • asher alexander

    no es tudni hogy kik es foleg kiknek az erdekeben megy mindez?
    tippem,;- fideSS!!

  • Külföldön élők után a kémszervezetek szoktak információt gyűjteni.
    Vagyis meg kell kérdezni ki hívott,vissza hívni,majd a megismert kérdező adatit át kell adni a Rendőrségnek.

  • Mekkora gusztustalan fírgek ezek…
    Remélem egy életre eltakarítjuk őket, már így is felbecsülhetetlen károkat okozott Viktorunk ugy 2000-óta.

  • Úgy ahogy mondjátok, a kubatovlista készül ott is.
    Biztos, hogy lesznek majd anomáliák a kormányelleneseknél, vagy kapásból kicserélik a visszaküldött szavazólapjaikat…. (Ha egyáltalán kiérkeznek a nekik küldöttek. De bármi különleges esemény elképzelhető, mielőtt eredményesen tudnának szavazni.)
    Fontos tudni, hogy a kérdezőbiztosok sohasem kérdeznek neveket! Ez sértené is a szabadságjogokat. Más tematika szerint választják ki, hogy egy családon belül kit kérdezzenek az előre megadott kérdéseikkel.
    Ahogy szoktam mondani: Döntsék el, hogy a véleményemre, vagy a nevemre kíváncsiak!

  • Göllner András

    Akiket megkerestek azok már rég rajta vannak a „Kubatov”, a TEK, vagy valamelyik másik politikai vonulat listáján – a felmérés már csak a célszemélyek pártpreferenciáit óhajtja pontosítani. Aki hajlandó egy ilyen, név szerint beazonosítható „közvélemény-kutatás” -ban részt venni az egyben azt engedélyezi, hogy személyes adatait bárki, bármilyen célra felhasználja. Mindenkinek joga van engedélyezni, hogy kihasználják, vagy hülyét csináljanak belőle. Hajrá Magyarok !!!!

  • Ez USA-ban, Kanadában legális…? Az ottani hatóságok szó nélkül tűrik; netalán segédkeznek…? Azok után ami az NSA szennyeséről kiderült nem is volna túl meglepő.

  • Hm.. A „honnétuggyák” kérdésre eccerű a válasz..
    A nemrégiben delegált kultúrális segítségmyújtóktól..Ők ugyanis minden gond nélkül hozzájuthatnak egy-egy társaskör, vagy Magyar Ház teljes nyilvántartásához..
    Ne lepődjön meg senki, ha ötvenesével, százasával érkeznek majd a szavazatok – egyetlen borítékban..

  • Hát érdekes híranyag!
    Mindenestre, mint montreali őslakos engem senki nem hívott fel, bár a telefonszámom 57 év óta úgynaz. Sőt néhány magyar egyesületnek is tagja vagyok.
    Részemről, ezt a hírt sajnos nem hiszem el.

  • Pontosan amit falusi irt:

    A Körös Csoma Sándor pályázat ösztöndijas kultúr követei hozzáfértek MINDENHEZ. Ilyen egyszerü.

  • Kedves Figyelő! Gondolja, hogy ez a cikk hazugság?? Jézus Mária…

  • Bizony lehet,hogy hazugság…..bár ezt én itthonról nem
    állíthatom biztosan(ellentétben azokkal ,akik kintről itthoni
    és valótlan rémhíreket terjesztenek…).
    Az biztos,hogy az esetleges…vereség indokait már előre
    megjósolják egyesek,ha meg netán a baloldal győzne(?…)akkor persze nem kizárólag a párt,hanem az
    igazság és a jó…győzedelmeskedik!Na ez érdekes….
    Különben csak megjegyzem itthon újabb választási (igaz csak
    önkormányzati)csalás történt Nagykátán,tanukkal bizonyította a választási bizottság(nem ez az első botrányos ügy)!
    Hát,hogy ki mit hisz el az egy dolog,de tények és bizonyítékok nélkül,csak alaptalan vádaskodás!
    Még van bő két hónap,csak nyugalom!
    Egyébként hírleveleket bal és jobboldali fórumok egyaránt küldenek az embereknek,mindenkinek joga van a saját belátása,tapasztalata és szimpátiája alapján válaszolni!

  • Azt nem mondtam, esetleg tévedés!

  • Figyelőkének nem tűnt fel , mert mikor megkeresték akkor hatalmas nyelvcsapásokkal és lelkesen válaszolgatott.
    Neki ez csak egy volt a számtalan nyalásból.

  • Ez csak a magyar kormanynak allhat erdekeben – ki mas fizetne ezert?

  • Egy Amerikában élő magyarnak miért érdeke, hogy beleszóljon az itthon maradt nyomorultak életébe? Ez nem tisztességes. Mikor kaka volt, elmenekült, ő járt jobban. Mi akkor is, most is szívjuk, hadd döntsünk már mi a saját sorsunkról!

  • asher alexander

    boda!
    -when you are dead you don’t know that you are dead. it is difficult only for the others!
    -it is the same when you are only STUPID!!

  • Gyula Bognar, Jr.

    ÖREGCSAJ: Miért nem teszi hozzá a szokásos nóta további részét. „Ne osszon nekünk észt onnan 10,000 kilométerről, nem él itt, nem tudja mi van. Mi jobban tudjuk mire van szükségünk, mit kell tenni.” Pontosan az ön mentalitása, ami elterjedve az országot romba döntötte az évtizedek alatt. A magyar emberek tetemes része nem tanul a saját hibáiból, nem hallgat jó tanácsra, nem vesz példát a sikeres nemzetektől és indokolatlanul lenéz más nemzetiségeket. Az eredmények magukért beszélnek. 25 év függetlenség után néprabló Maffia banda által felállított közutálattal bíró diktatúrát tudtak csak kialakítani maguknak a magyarok. Az pedig, hogy a Horthy kultusz visszatér és a fasiszta, vagy náci magyarokat mossák tisztára, újra költik a „történelmet” az csak hab a tortán. Az eszébe sem jut sok magyarnak, amikor ócsárolják az USA-t, Canadát, hogy egy hatalmas különbséget nem vesznek észre. Ide ugyanis a Világ minden tájáról ide költözött emberek hozták tudásukat, szorgalmukat, képességeit és kirekesztés helyett befogadták őket. Ez az ami a siker egyik alapja, amit azonban csak egy demokratikus jogállamban lehetett elérni. Márpedig Magyarországon SOHA nem volt és nincs demomokrácia, az emberek nagy része soha nem érezte szükségét, SOHA nem tehette magáévá a demokratikus gondolkodást és viselkedést.

  • Engem nem kérdeztek meg és baráti körömből senkit! Tehát, amiről Christ ír az valami tévedés lehet, ha egyáltalán létezik!

  • Ismeretlen?Akik megbízták tudják,de nem kell sokat gondolkodni hogy kik lehetnek mögötte!A kormány a román magyarokra is ráhajt!

  • Figyelő
    2014 január 21
    10:50 de.
    Ezek szerint a fideSS-nek ön már nem is számít! 🙂
    De az is lehet, hogy már szerepel a hűségnyilatkozata az archívumban.

  • Don Ovuz
    2014 január 21
    1:01 du.
    Ha jól értelmeztem Christopher cikkét, minden magyart megkérdeznek, milyen a párt referenciája.
    NEM feltétlenül CSAK Fidesz szimpatizánst.

  • asher izraeli …..(valamikori magyar?….őskorban!)hát tényleg nagyon leépült (mondhatnám,hogy hülye,amit ő németül
    írt szegényke,ezért nem moderálták…))annyira naprakész
    -1945 óta kint él,ha igaz?…ő írta egyszer-hogy már magyarul nem,csak németül,meg héberül beszél,de azért még
    „képes ” hőbörögni és hazugságokat írni,milyen jogon…?
    mert sajnos itt született?….
    Na pá gyógyszert bevenni öreg!

  • Úgy hallottam, Orbán 1,5 millió dollárt utaltatott Amerikába az ottani magyarság „összefogására….” vagyis a Kubatov lista kibővítésére.
    Ez ellen Amerika NEM TILTAKOZIK??????

  • Fenyvesi Glória

    Hát a Facebook és társaik is mindent tudnak mindenkiről.
    Azt is , hol mikor járt,és kivel,stb…
    És erőszakosan akar becserkészni sokakat…
    És az Amerikai lehallgatási botrány?
    No, és az is lehet, hogy a cikkben szereplő telefonálós cég nem jobboldali…

  • Fenyvesi Glória

    Az ún. baloldaliak szoktak harcolni azért, hogy ne legyünk előítéletesek,ne legyenek előfeltételeink.
    Hát akkor ebben az esetben sem.
    Meg kell győződni a valóságról…
    Na, és ha kiderül, hogy az Önöknek tetsző cég,
    Akkor vissza az egész?

  • asher alexander

    OK!!
    akkor az esedekes-(evente tartjuk!!)-taborozassal egybekotott harckikepzesunket,elesloveszetet mozgocelpontokra,ejszakai loveszet,stb-stb- MAGYARORSZAGON tartjuk meg,espedig budan-es a buda kornyeki hegyekben!!