Nyílt levél Esztergom város polgármesterének!

2014 február 1 12:13 de.172 hozzászólás

Tisztelt Polgármester Asszony!

Igaz a hír? Esztergomban az egykori zsinagógában, ma Művelődési ház február 14-én a Jobbik, Vona Gábor részvételével lakossági fórumot tart? Zsinagógában gyűlne a Jobbik?

Nácikkal nincs párbeszéd kedves Polgármester Asszony, különösen nem az egykori zsinagógában! Ilyen gyalázatnak nem szabad megtörténnie. Alig hiszek a szememnek. Különösen visszataszítónak, és megengedhetetlen provokációnak tartom, hogy egy náci pártnak a lakossági fóruma az egykori zsinagóga épületében kerüljön megrendezésre. A holokauszt során több mint ötszáz esztergomi zsidó polgárt hurcoltak el a népirtó eszme nevében, és csak néhány család élte túl a megpróbáltatások éveit. Honfitársaink emlékének súlyos megcsúfolása lenne ez.

Az esztergomi zsinagógában gyülekeznének a nácik.

Az esztergomi zsinagógában gyülekeznének a nácik.

Kérem tegye meg a kellő intézkedést, hogy ilyen erkölcstelen dolog ne történhessen meg!

Várom mihamarabbi pozitív válaszát! Amennyiben a napokban nem érkezik meg, kénytelen leszek óriási társadalmi összefogással megakadályozni ezt a gyalázatot!

Vegyünk példát pl. Torontóról! Törölték a torontói Paraméter Klub fasiszta előadását!

Tisztelettel:

Garai-Édler Eszter
antifasiszta, polgárjogi aktivista, a Kanadai Magyar Hírlap (KMH) munkatársa

172 hozzászólás

  • Nos ha humorosan venném azt a dolgot azt mondanám hogy a vóna 🙂 féléknek annyi eszük van mint egy döglött gipszkacsának .

    Mivel ez több mint aljasság tőlük ezért nem humoros .
    Mindentől függetlenül nézzük meg hogy a un jobbikban milyen származású figurák vannak ill voltak .

    Nos akkor onnét már egyre érdekesebb a „náciskodásuk” stb .

    Ha provokálni lehet valamivel az embereket ők simán megteszik .

    Már önmagában is sértő ez a fajta hozzá állásuk .

    Egy templom az nem ilyen célt/célokat/ szolgál .

    Mind azon által az is furcsa hogy még nem tudok róla hogy egy kat vagy ref templomot műv házzá alakítottak volna át .
    Bár ebben az országban láttunk már egy két baromságot 1998-2002
    és a jelen idő 🙁

    Nem vagyok zsidó nincs az őseim kötött sem úgy tudom .

    Viszont gondolkodó ember lévén nem tudom elfogadni sem a rasszizmust sem az egyéb hasonló beállítottságú un eszméket bárki bármilyen formátumban terjeszti .

  • Fenyvesi Glória

    Az ,hogy Magyarországon mikor, milyen előadás történik, ne a külföldiek szablyák már meg!
    Mi, itthon élő magyarok beleszólhatunk, hogy Kanadában, Németországban, az USA.ban, vagy Izraelben hol,milyen előadás történhet meg?
    Hallott már ilyen utasításról?
    És ez a hír, lehet, hogy kacsa is…
    Nagyon sok igaztalan,álhír szokott, főleg a bal-liberális oldalról terjengeni Hazánkról…sajnos…
    És én is hallottam már olyanról, hogy Templomokat eladnak kereskedelmi célokra.Ahhoz mit szólnak?

  • Fenyvesi Glória

    Kedves Gizda Gerszon!
    Ugye, az antimagyar viselkedést sem tudja elfogadni?
    Pedig sok jelét látjuk, halljuk, tapasztaljuk mostanság is…

  • Noszticzius Judit

    tudjunk,hogy persze,Kanada (Torontó)sikerült letörölni a fasiszta klub előadást !!!!!!! 🙂 Kanadának IGAZA van !!!!!!!!! Még kell tovább megerősíteni, megszüntelni,letörölni a nácit,fasisztát,nyilast és többfélei jobboldalszélsőségeset!!!!!!!!!!!!!!

  • asher alexander

    miert is nem meglepobb a jobbiktol es az ex-katonai hirszerzes-(kommonista rendszer alatt)-besugo spiclije zazrivecz-vona-tol,hogy eppen egy zsinagoga epuleteben ohajtananak gyulesezni!!
    ez mar nem is egyszeru provokacio,ez nyilt lekopese minden magyar zsidonak!!

  • fenyvesi glória: szablyák 😀 oszt éles-e? és hol osztják? 😛

  • mi ebben a gond? hegedűs lóránt – amúgy egyháza szégyene – a szabadság téri „hazatérés templomában” horthy-szobrot avatott – isten áldásával, persze, meg némi jobbikos segítséggel – és az egyházi bíróság a mai napig gyáva elrendelni – pedig egyházuk szabályai tiltják az ilyesmit – a palástja megvonását, és eltiltani a lelkészi (?!) hivatástól!

    a jobbik csak él a lehetőségével, amihez a mazsihisz egyre nyilván valóbb gyávasága is hozzá járul.

    a lényegre: „Esztergom egyetlen zsinagógája a második világháború óta nem eredeti funkcióját tölti be. Sokáig a Technika Háza működött a műemlék épületben, 2006-ban pedig az önkormányzat vette meg. Azóta kulturális intézmények költöztek oda, rendszeres konferencia helyszín.”

    namármost: ha a rendezvényt ezek a szarháziak kulturálisként jelentették be, mert mondjuk, nagy feró play-backben megriszálja a seggét 5 percig, akkor annyi.
    a polgármester asszony különben se tilthat be egy ilyen rendezvényi helyszínt, mivel annak rendeltetése: konferencia központ. ráadásul minderről csak egy testületi ülés dönthet, ami – ismervén a testület összetételét – kétségtelenül jobbikos seggnyalást eredményezne.

    szóval, ne haragudj, eszter, de jog szerint a neonácik simán megtarthatják ott a lakossági fórumot.
    erkölcs szerint más a helyzet. de vonáéknak nincsenek erkölcseik.

  • Pista! Itt valóban csak az a kérdés, hogy ennek a gusztustalan nyilvánvaló provokációnak miért engedne a városvezetés?! A napokban született egy jogerős ítélet, le lehet neonácizni a Jobbikot, ez elég beszédes, nem? Túl azon, hogy minden jóérzésű embernek ignorálnia kellene a neonáci métely hirdetőit, jogilag is felmerül a kérdés: mit keres egy neonáci párt egy városi önkormányzat által működtetett intézményben? Ez már „nemcsak” erkölcsi dilemma, ez ismét a demokratikus jogállamiságot kérdőjelezi meg, de erőteljesen!

  • Itt Írországban ls Skóciában a megszűnt templomokat hasznosítják. Eladják és még lakást is láttam építeni belőle (de nem bordélyt). Nincs ezzel baj, inkább mint romba döljön. Pedig az ír népnél kevés vallásosabb van. Tudomásom szerint ha nincs felszentelve akkor nem számít templomnak.
    Az pedig, hogy valaki egy nácitól bármi féle jó érzést vár….. Nagyfokú naívitás. Ha vonáéknak lenne erkölcse nem lennének nácik. A náci mint ember az oximoron. Ugye „kedves” Glória?

  • Kedves Ille István,

    hadd egészítsem ki Önt! Vonáéknak nem csak erkölcsük nincs, hanem ízlésük sem. De az a polgármester asszonynak sincs. A probléma gyökere ott van, hogy Tétényi Éva „rejtett” jobbikos. Így az ízlésük/ízléstelenségük is hasonló. Hogy a polgármester milyen rendezvényt engedélyezhet, az csak tőle függ.
    Ezért (is) jogosnak tartom Édler Eszter felháborodását.

  • Ille István: Tovább ragoznám. Ez a lóri gyerek az emberiség szégyene. Csak abban reménykedhet, hogy nincs Isten.

  • Nem unja még magát ez a Kedves „Auctor-ina”? Meg vajon mi lehet a hisztériakeltés elszámolási egysége? Ki tud kimondani egy szuszra több „fasista”, „nácista”, „antisemitista” kifejezés? Kezd az egész ahhoz hasonlítani, mint amikor az átkosban a dicsőséges szovjet ármádiát, meg a jóságos Szovjetuniót dicsérték orba-szájba a jobb üzleti érzékkel rendelkezők. Később körükből került ki a privatizátorok jelentős része.

  • Fenyvesi Glória
    1:35

    A cikk szerője nem külföldi, hanem hazai cionbaby! Mivel vélhetően intelligens nőember, bizonyára tisztában van azzal, hogy a politikailag preferált rettegés kiváló, hosszútávú befektetés. Ráadásul a hisztériakeltés szellemileg sem megeröltető, és igen magas az árfolyama, meg ki tudja, talán a portéka, persze, a hisztériakeltésre gondolok,nem a terjesztőire, még tőzsdére is kerülhet. Ezek után merészelje valaki azt állítani, hogy Magyarország nem a korlátlan lehetőségek hazája.

  • Lehet, most kiváltom sokak haragját..
    Az a helyzet, hogy az egykori zsinagóga épülete ma kultúrházként, konferencia-teremként működik.
    Van igazgatója, vezetősége, így a polgármester-asszonynak beleszólása abban, hogy a helyiséget/ket kinek adják bérbe, nemnagyon van..
    Ugyanakkor a műv.ház vezetőségének az a dolga, hogy minék többször kiadja, béreltesse az épületet.
    Értem én a faramuciságát annak, hogy egy rasszista, szélsőjobbos társaság jelenléte az egykori zsinagógában eléggé gusztustalan, de az épület vezetőségét nemtudom hibáztatni,- ahogy a polgármester-asszonyt sem.
    Néhány éve már megpróbálták kibérelni a jobbikosok ugyanezt a termet, akkor levélben felkérték őket, hogy keressenek más helyiséget, elsősorban kegyeleti szempontból.
    Akkor kerestek.
    Kiváncsi leszek a fejleményekre most.

  • na, kérem. ha valakinek eddig nem lett volna világos, hogy miféle ideológia rejtekezik egy demonstrative magát intelligensnek mutató ember máza alatt, akkor csak olvasson frivi-t. már nem csak repedezik az a máz, hanem egyenesen kiviláglik alóla, kicsoda, micsoda őkegyelme.
    mit mondjak, nem valami szép látvány, ahogy előbújik valódi énje…
    ha olybá vesszük, a kaméleon is intelligens, hiszen kiválóan be tud simulni környezetébe de azért mégis csak egy állat.

  • Most látom, István csaknem ugyanezt írta..

  • falusi: akkor nem lehet olyan rossz helyeztfelismerés

  • Mer’ mink fészobákbulis..

  • Ille István
    8:56

    Viszonylag fejlett beleérző képességem miatt megértem, hogy Ön, Kedves István, a laminált kultúra korának terméke, és ennek következtében az Ön értékrendje a látszatfelületiségen kezdődik’s végződik. Törődjön bele! A nemes fák nem igénylik a laminálást, mint a beépített konyhaszekrények. Esetükben nem indokolt a csillogó, külső idegen máz. Ezek az ún. homogén, anyagában nemes termékek.

  • frivi: a maga kultúrája viszont valami igencsak bűzös mocsárba eresztett gyökerekből táplálkozik. az olyasmiből azonban nemhogy nemes fa, de iparilag alig hasznosítható fa se nagyon fejlődik (habár a mocsári tölgy azért kivétel, de a maga esetében arról beszélni barokkos túlzás)
    kétségtelenül emelkedett szövege – ami megint csak nem más, mint sztaniolba csomagolt argumentum ad personam – jól tükrözi a MAGA értékítéletének alapát.
    egyet azonban ne felejtsen el: ha az olyan inhomogén, anyagában korántsem nemes szart, mint maga, be is csomagolják valami tetszetős burkoló anyagba, és felteszik a polcra, attól még szar marad. ez nem sértés, hanem tényközlés, és riposzt a maga lenézésére.
    javaslom, fejezze be a – mégoly cizellált – személyeskedést. nem fog messzire jutni vele.

  • A Jobbik annyival tisztességesebb a Fidesznél, hogy legalább őszinte. Más különbség nincs. Mit keresne akkor egy eszerint alattomos tétényiéva a Jobbikban? Szavazatokat???

  • Ille István
    10:01

    Ne erölködjön, Kedves István! Megértem én, hogy szeretne lenézni, csupán lokális aggodalmai vannak: nincs honnan.

  • frivi: a riposzt valamire válasz. ennél fogva a valami nem lehet az ÉN általam elkövetett lenézés, hanem a maga által gyakorolt – nemcsak engem – lenéző stílus.
    mondja, tudta értelmezni, amit írtam? mert mintha kommentje arról tanúskodna, hogy nem igazán értelmezte az előzőt se 😀
    lokálisan se, vertikálisan se 😛
    amúgy semmi ingerenciám nincs magára lenézni. tkp. válasz nélkül kellene hagynom. egy kanadai ismerősöm írta nekem az új kommunikációs etikett első szabályát: ha egy „senki” ír neked egy levelet, ne válaszolj! fenn áll a veszély, hogy majd azt hiszi magáról, hogy ő is „valaki”, mint te.

  • Ille István
    10:32

    Kedves István! Mindenkinek joga van hülyeségeket beszélnie, így ezalól Ön sem kivétel. (A múltkor bizonyította, több hasbeszélős mondatán keresztül, hogy képes is rá!) Mivel életemben soha, senkit nem néztem le, értelemszerűen így Önt sem, „megállapításai” ezáltal a fenti kategóriának szerves részei. A stílus az egy más dolog: ilyennek hozott a gólya.
    Az előzőt pedig mind lokálisan, mind vertikálisan értelmeztem, csak tovább fejlesztettem napjaink gyakorlata irányába. Kant csak filozófus volt (szép, mi érdek nélkül tetszik), de a szomszédja a mindenkori Gazsi a gyakorlat embere: csak az számít szépnek, ami el is lopható.

  • Az előzőhöz még odakívánkozik egy frappáns befejezés, olyan frivis: ‘nem kellene Gazsitól elvitatni, hogy született politikusi alkat!’

  • frivi: válaszából kiderül, hogy nem tudta értelmezni az általam leírtakat, viszont igazán ügyesen tereli erről el a figyelmet. csak egyet áruljon el nekem: mióta hatalmasodott el magán az a téveszme, hogy meg tudja ítélni, ki beszél hülyeséget, és ki nem?
    részemről befejeztem magával az értelmetlen bájcsevejt.
    ahogy boda nemzetes asszony – javaslom, várja meg, mint erősítést, nemsokára itt lesz, csak előbb befejezi a kutyasétáltatást, mi alatt szóba elegyedik egy-két rendes zsidóval, megsimogat egy-két tisztességes cigánygyereket és enni ad egy amúgy rendezett életű hajléktalannak – szokta volt mondani: jobb dolgom is van ennél 😀

  • Kedves Polgármester Asszony! Szeretnék utólag arról meggyőződni, hogy Ön nem ad lehetőséget a Jobbik, vagy más szélsőjobboldali gyülekezetnek „szellemi” termékeiknek megnyilvánulásához.
    Tisztelője:
    Lendvay Kamilló
    Kossuth díjas

  • frivol,
    mintha Kantot említette volna.A maga fajtája érdektelenül még bandzsítani sem tud.A lopás, pedig nem a maga iskolájához tartozik.A maga asztalára a 600.000 kirabolt és lemészárolt ember tulajdonából juthat.Az Ille említette lenézés,megvetés és hányingerrel dekorált undor saját jogon megilleti.Ne harcoljon ellene,mert a legszebb stílusban megfogalmazott szarkeveréssel is saját magát ékteleníti.Maga tulajdonképen milyen eredetű?Sváb,tatár,jász, kun,kabar,hajdú,kazár vagy mi a ló..@r,hogy ekkora és ilyen mélyről mély magyarnak kell bizonygatnia senkiségét?

  • glória,
    ezért a február elsején 1:35 kor elkövetett „írásáért”glóriát nem kaphat.Hogy mi történjen és mi nem egy zsinagógában az nem lehet függvénye,hogy maga kis nemzetes asszonyka mit lát helyesnek vagy helytelennek.maguknak valóban semmi joguk beleszólni,hogy mi történik Kanadában,az USA ban vagy Izraelben.Ennek egyszerű oka az,hogy a Hudsonba,a Saint-Luisba vagy a Jordán folyókba soha nem lőttek bele 5000 zsidót és a holokausztban sem tüntették ki magukat olyan vehemenciával mint a szittyafalvi bunkók.Ezért született meg az az ötletem,hogy javasoljak egy újfajta technikai eljárást: Ne igyekezzen saját jogon,hogy a szar húzza le a W.C.-t.

  • frivi
    2014 február 1
    8:08 de.
    Kitünő írás volt!Egyetértek.

  • Gyuri10
    2014 február 1
    11:48 de.
    Frivol letolása kicsit durva. Először is , semmi köze a 600 ezer áldozathoz. Másodsorban ha egy NEM működő volt zsigagógába n ki tart elődást, legkevésbé érdkes.
    Haramadiknak, mindenki oda születik ahová. A származás az egyetlen dolog, amit nem lehet választani!
    Viszont, egy származással visszaélni és felhánytorgatni az már bűn!

  • figyelő: miért is nem csodálkozom ezen? magának javára írható, hogy legalább soha nem festette magát, mindig azt mutatta, ami a valója. de azért a nyilván való jobbikos mentalitással egyet érteni – főleg, onnan, a messzi kanadából, ahonnan igaz, magának csak ennyi jut – nem valami dicséretes.
    de gondolom, nem is vágyik a mi dicséretünkre.

  • Ille, kikérem magamnak, semmi Jobbikossal nem közösködöm. Vannak vélemények ITT, amivel egyet kell értenem.

  • Gyur10
    11:48

    Örömmel látom, hogy milyen jól működik a hálózat, hála a munkásmozgalomban megszerzett bár avitos, de azért még hadra fogható tapasztalatának!
    Na, ezzel meg is volnánk!
    A „600000 kirabolt és lemészárolt…” kezdetű zengzetes
    strófához pedig legfeljebb csak annyit, hogy nem tartozon a rokonság körébe, sem (Tökös)Petőnek, sem (Körmös) Bauernek, sem Öszödi Gyurcsány Ferencnek és társainak nem hívnak, akik pusztán azért kiáltottak ki osztályidegennek embereket, hogy utána a tőlük elrablott villában (sajnos nem vasvillában) tudjanak szocializálódni.
    Mondom én ezt „Undorlandi” egyszerűséggel.

  • Figyelő
    12:25

    A mínősítés nyilván túlzás, de azért köszönöm.

  • figyelő, majd akkor kérje ki magának, ha letisztázta magában, ki és mi is frivol!

  • Gyuri10
    12:05

    Ha jól tudom, az esztergomi, egykor zsinagógának épült építmény egy kulturális célra hasznosított, a köz céljára fenntartott épület, amelyben pártok (is) szoktak (volt) rendezvényeket tartani. Tehát, nem alapfunkciótól- és rendeltetéstől eltérő módon, mint azt a bolgár és az albán kóser kommunisták tették, amikor is a templomokat istállókká alakították.
    De a zsinagógának már görögöktől kapott nevében (szün+ago=vkivel együtt menni/lenni, stb.) is benne van, hogy az egy olyan hely, ahová össze lehet jönni, együtt lehet lenni valakikkel. Akkor talán javasolni kellene a zsinagógák nevének a megváltoztatását (a görögöknek meg dellázni néhány tonna aranyat a névhasználatért)!
    A továbbiakban Eszter szórakoztasson mély álmodban, Gyuri10!

  • Ille, nem tehetek róla, ha véleményem egyezik vele. Itt nem tudom SENKIRŐL ki, micsoda, csak az intelligens, logikus beírások amík megfognak.

  • figyelő: szóval, frivi fensőbbséges, gúnyos, lenéző beírásai megfogják. hogy’ is szokta volt ő frivisége mondani? similis simile gaudet?

  • Ille István
    1:43

    Már mondottam volt, hogy senkit nem szoktam lenézni, mert nics okom rá. Hogy mi a fensőbbséges? Csak szemléleti pozició kérdése. Amúgy a hasonló a hasonlónak miért ne örülhetne? Ez nem ördögtől való. Az viszont már ördögtől való, hogy ‘simili’helyett ‘simile’-t írt. Dativus helyett ez esetben semmi nem indokolja az ablativus használatát, főként akkor nem, ha az ember valakit úgy igazán, emberesen le akar iskolázni.
    Tehát helyesen: similis simili gaudet.

  • Magyarország üldözni tartozik a nácikat és azok eszméit.
    Mert ezeket megfogadta és aláírásával hitelesítette az 1948.-adikai Párizsi Békeszerződésben , ami által megkaptuk a békét a győzte szövetségesek kezéből.
    A jobbikkal kokettáló esztergomi polgármester sem fogja betartani ezt az állami kötelezettségét.
    ( Szövetségesek : USA Szovjetúnió Nagybritannia Franciaország Kanada Ausztrália Románia Bulgária )

  • frivi,
    Nem vagyok meggyőződve róla,hogy észrevetted volna miszerint én nem vagyok munkásmozgalmi szülemény.Azt a bizonyos kirabolt és legyilkolt 600.000 embert ma élő politikusokhoz csatolni már eleve beletartozik a szokásos történelem hamisító maszatolástokhoz.A zsidó templomot ti neveztétek el zsinagógának.Nálunk úgy nevezik, hogy bét kneszet=összejövetel háza. A gyakorlatban kizárólag imádkozásra alkalmazva. Még koncerteket vagy szónoklatokat sem tartanak, mint a katolikus templomokban. A nem működő bét kneszet azért nem működik mert az akkori tulajdonosai nem imádkozhatnak ott.
    undor és unterland-hazánk,csendőr fiai csak úgy,úri passzióból és hirtelen felinduló szittya-virtusból deportálták őket,esetleg helyben elégítették ki gyilkos ingereiket. Akik ezek eszméinek védelmében hirdetik a jogot, vállalják a gyilkosokkal a közös bűnt.Kénytelen kelletlen a bűn akkor is közös,ha nem vállaljátok.A világ tisztességes fele nem adott engedélyt ölés és öröklés címen sem régi,sem neo nyilas tetveknek.frivi te nem érzed pimasz arroganciának a dellázásról szóló pukkantásodat? Ti kinek az életéért,vagyonáért delláztatok? Na meg hogy kiről és miről álmodjak arra nem kérem szemtelen benyögésedet. Továbbiakban téged pedig ringasson mély álomba a Kozarek utódja.Azt hittem lehet veled emberien is beszélni.Tévedtem.Még vazelinra sem tartlak méltónak.

  • Figyelő,
    Kedves Klárika,
    A „származásba beleszületnek”, esetleg változtatnak rajta.A bűnözők bűnét felhánytorgatni nem bűn,hanem emberi kötelesség.Azt légyszíves mondd meg ki itt a bűnös,a hitet tevő vagy a tagadó?A nem működő „zsinagóga”még nem ok,hogy disznóóllá degradálják.frivolt pedig hagyd magára. Ügyetlenül,de egyedül is igyekszik támadva védekezni.A Te védelmedre nem méltó és meg sem érti,hogy miért.Ez a mutáció csak gyűlölni és észt osztani képes angróban. Kár,hogy nem a kuruc in fost boldogítja.A varga béka értékelné

  • Ami a cikket illeti első olvasásra valóban furcsa,morbid és persze
    az érintetteknek… irritáló lehet a zsinagóga-jobbik fórum
    párosítás!
    A valóság viszont az,hogy ma már az épület művelődési házként működik,így azt joga van egy városnak illetve a polgármesternek bármilyen célra kiadni,akkor is ha a rendezvényt tartó személy,vagy párt sokaknak ellenszenves!
    Az intézmény vezetőjének első szempont a bevétel szerzése!
    Frivi többszöri írásához csak gratulálni tudok,nagyon szellemes,tanulságos és főleg igaz!
    Ami Glória helyesírási hibájának a felemlegetését illeti,
    (tévedni emberi dolog)az nagyon szánalmas „fölény”….(miben?)egyesek részéről,amíg más „bólogató őrjöngő”egyetlen értelmes mondatot magyarul leírni
    képtelen személy (N.Judit),vagy a sok primitív stílusú sértegető …..a szint…ezen a fórumon!
    Ja igen itt,ez a szokás,a szabályokat nagy elmék szabják….!Az egyik alapvető,hogy mindenki náci aki nem helyesel egy cikket…..,meg az is,hogy az adott cikk írója helyett a „főmoderátor” teszi helyre …az embereket!

  • Ej mi a kő… marcsa lelkem?
    Vissza hozott a balsors?A vargangy békának jobb izlése van?Kipaszírozott a kuruc in fosból,vagy azért,mert itt több vizet tudsz zavarni?Vigyázz csibém,itt nyugodtan,kapkodás nélkül,át kell gondolni mit is szeretnél írni.Pista bácsi nem csípi a süketelő hablatyolást.Ezt halkan és titokban súgom meg.Nehogy más is meghallja. Ingyen és bérmentve(hűha,de)baráti alapon.

  • Gyuri10!…………….Az esztergomi műv.ház 1946-ig volt működő imaház.2006-ban tulajdonosa eladta az esztergomi ónkormányzatnak.Rendbehozták és közösségi házat csináltak belőle.A tulajdonosnak szive-joga eldönteni,hogy kinek adja bérbe.

  • Kedves Gyuri!
    Egyben biztos vagyok, sem az aki ide írógat, sem az aki a zsinagógában beszédet mond, nem vett részt a 600 ezer ember megölésében.
    Arról nem is beszélve, csak halkan merem itt megemliteni, hogy a sokezer ember ki az ÁVÓN agyonvertek, vagy ártatlanul kivégeztek, és Szibériába űztek a Gulágra, hányan voltak? Ezekről nincs konkrét számadat.
    DE ezeknek a leszármazotjai nem nagyon emlegetik elődjeik pusztulását, ami szintén tény.
    Néha azért elgondolkodom, a történelmi igazságszolgálatáson.

  • Puchert János

    Na ezt az ügyet szépen kitárgyaltátok, most már csak fel kell hívni Tétényi Éva figyelmét, hogy olvassa el mert nem vagyok benne biztos, hogy olvassa a KMH-t

  • Birom ezt a „MODERATORT”!!! Mar legalabb negy nev mogott lehet felismerni…

  • A szélsöjobboldal elöretörésének (világszerte!)komoly társadalmi-gazdasági okai vannak.Nem az okozatról,hanem az okokról kellene disszertációkat tartani a csalhatatlan megmondóknak.Nyüszítéssel,torzítással nem oldódik meg a probléma.

    http://hvg.hu/vilag/20100414_le_figaro_szelsojobboldal_elemzes

    2000 óta hangyányit sem mozdult a balliberális szemlélet.

    A Népszava múlt szombati száma hat oldalt szentel a szélsőjobboldal állítólagos hazai és nemzetközi előretörésének. Ha mindezen írások a szélsőséges jobboldal, az esetleges fasizálódás valóságos veszélyeire hívnák fel a figyelmet, nem is lenne baj. A baj ott van, hogy ügyes kis mellékmondatokkal, utalásokkal, Németh László írói munkásságának lejáratásával sejtetni engedik a cikkek, hogy a magyarországi polgári oldal, a jobbközép pártok „valahol összeérnek” a nemzetközi szélsőjobboldallal.

    http://mno.hu/migr_1834/miert-erosodik-a-jobboldalizas-860749

  • gyuri: már hogy’ a bánatba ne csípném? erre élő példa a meglehetősen beszűkült erős dénes vissza-visszatérő rögeszméinek fórumra bocsátása 😀
    ha az orvosa nem tudja kezelni, én mi mást tehetek?

  • jimbo: betudom élemedett korának és ahhoz arányosan lepusztult agytevékenységének, hogy minden sarokban engem lát.
    maradjunk annyiban, hogy magának saját maga felismerésével is komoly gondjai lehetnek 😀

  • Gyuri10

    2014 február 1
    5:11 du.
    „Pista bácsi nem csípi a süketelő hablatyolást.”
    Valóban?Bearanyozta a napomat.

  • küszküllő: mi a gondja? tán csak nem oda van erős et. narancsagyúságáért? vagy figyelő téveszméiért? esetleg frivol repedező mázáért? netán boda beszűkültségéért? jimbo debilségéért?
    érdekes módon, megjelennek a süketeléseik.
    maga, fiam, üdítő kivétel 😀
    amúgy elég sivár lehet az élete, ha az ilyesmi bearanyozza a napját 😛

  • Marcsi: „Ami a cikket illeti első olvasásra valóban furcsa,morbid és persze
    az érintetteknek… irritáló lehet a zsinagóga-jobbik fórum
    párosítás!
    A valóság viszont az,hogy ma már az épület művelődési házként működik,így azt joga van egy városnak illetve a polgármesternek bármilyen célra kiadni,akkor is ha a rendezvényt tartó személy,vagy párt sokaknak ellenszenves!
    Az intézmény vezetőjének első szempont a bevétel szerzése!”
    Igazad van, tényleg a bevétel az első. Ha holnap valami szekta szeretné kibérelni a Műv. házat a bérleti díj duplájáért, hogy ott kisállatokat kínozzanak és mélymagyar gyerekeket rontsanak meg, azzal sem lesz semmi baj, ugye?

  • Csak az arany sárga?

    Esztergomi zsinagóga

    „Az addig üresen álló, funkcióját vesztett épületet 1964-ben az MTESZ (Műszaki és Természettudományi Egyesületek Szövetsége) városban alakuló szervezete kapta meg. Ekkor kezdődtek meg az első jelentősebb felújítások. A teret vasbeton födémmel osztották meg, elbontva a női karzatot és a berendezést. 1980–1981-ben a Technika Házát alakították ki benne, amely 2006-ig konferencia-központként üzemelt. Az elkövetkező években a szervezet folyamatosan felújította, és teljesen átalakította, hogy konferenciák, előadások megrendezésére alkalmas legyen. Előadótermeket, tolmácsfülkéket, fogadásokra alkalmas szobákat alakított ki, bevezették a távfűtést. 1996-ban felújították a tetőt és a kupola héjazatát. Ennek megfelelően több rangos esemény zajlott az egykori zsidótemplom falai között. Gyakran tartották itt politikusok előadásaikat körútjaik során. 2006-ban a városi önkormányzat 70 millió forintért megvette a Technika Házát. Ez után rövid ideig itt működött az Ister-Granum Eurorégió irodája, ami 2008-ban a Bottyán János utcai megyeháza épületbe költözött.”

    Persze lehet,hogy a „hír” kacsa.

  • Avi ben Giora

    Rendesen kitárgyaltátok magatokat. Csupán két dolog, pártállástól és minden mástól független.
    Először is ez az épület el lett adva, és a MAZSIHISZ (magyar zsido hitközségek szövetsége)nem akarta vagy bizonyos megfontolások miatt nem vette vagy kérte vissza az épületet. Óbudán az egykori, és most ujáépített és működő zsinagóga tv studio raktár volt. Ha valakiknek ez csipte akkor az orrát nem tehetett ellene semmit sem. Pedig abban volt tárolva horogkesztes zászlótól a nyilaskeresztesig minden. A rendszerváltás után összeadtak pénzt vagy revidálták a tv jogát a használatra nem tudom, de ujá építették és ismét zsinagóga (bocsánat igazatok van Bejt ha kneszet)ként müködik.
    Az esztergomi néhai zsinagóga már régen nem zsinagóga. Az üzemeltetői valóban ugy hasznosítsák ahogy nekik megéri, és rentábilis. DE! Nem azzal van a gond kezüket csókolom hogy jobbikos ujfasiszta csoport akar benne előadást tartani, hanem azzal van a gond, hogy igény van rá. Méghozzá nagy igény. Én magát a társadalmat köpném szemen akik támogatják és magukévá teszik ezeket az eszméket. Mert a hatszázezer ugyan úgy magyar volt. És a sok szittya nagy magyarnak csak egyet mondok. Nem tudják a történelmüket ami bocsánatos bűn.(de ne akarják átirni meghamsítani sem) Az igazi ősmagyarok valamikor zsidó hiten voltak. Tények és tárgyi emlékek bizonyítják ezt. De a magyar már csak ilyen balfasz társadalom. Még a legnagyobb és legsikeresebb magyarra is sárt szart dobálnak ha kiderül róla hogy zsidó vagy zsidó szimpatizáns. Nem akarom sorolni de Nobeldijasok sora van köztük.

  • Avi… Csak ehhez: „Az igazi ősmagyarok valamikor zsidó hiten voltak.”
    Bocs, de ez marhaság. Aba Sámuelen kívül nemtalálsz a magyar történelemben olyasmit, ami akár a bevándorlás környékén, akár előzetesen, zsidó származásra, vagy vallásra utalna..
    És Aba zsidósága is kérdéses.
    A történészek szerint…

  • Küküllő,
    Sajnálatra méltatlan pancserok vagytok!

  • T.W.S.
    Hozzáírhattad volna,hogy ez a hely alkalmatlan kivénhedt náci-ribancok megerőszakolására,már csak azért is,mert még írásban sem kíváncsi rájuk senki.Pedig elég szégyentelenül provokálnak.Nem a téveszmék áldozatait érzem, hanem a mély-undor eszmék harci kutyáit.Itt is van olyan aki lengetheti szabadon a piros-fehér csíkos rongyot.Nem tévedésből.Identitási alapon. A náci-ribanc megjelölés sem mindig jelent nőnemű mutációt,van belőlük hímnemű féreg is.
    Nem személyeskedtem!Itt egy csoport képet festettem!

  • Falusi,
    Lehet,hogy megleplek,de a történészek még azt is vizsgálják,hogy esetleg Árpád is felvette a zsidó vallást.Részint ennek tudható be,hogy ameddig az Árpádházi királyok uralkodtak nem volt zsidóüldözés.Utána azonban a Pápa közbeszólt.

  • gyuri: ha még körül is metéltette magát, én – komolyan mondom – felhagyok a turultenyésztéssel!

  • Pistám,
    Ha ezt 100% biztonsággal állíthatnám,akkor is inkább hallgatnék.Nem óhajtok ilyen sok vitézzzz hazafffyyyt szégyenbe hozni.

  • A kazárok is zsidók voltak jódarabig. Amiket tárgyi emlékeket találtak Levédiában és a Kaszpi tenger környékén mind erre utalnak. Árpád biztosan azért tért vissza a bálványokhoz mert tele volt a cipűje azzal, hogy naponta hűlyítették minden félével. Mindenre kitaláltak egy Istent aztán annak lehetett panaszkodni.( a magyar parlamentben sem kellene ennyi párt. Csináljanak helyette pár ilyen felkent istent ozt akkor nem lenne gond sem a szavazással sem a pártokkal. Turulosok, jehovisták,faszittyák. Csak tempolomokat kellene nekik felhuzni stadionok helyett aztán ott hirdethetnék a frankót) Mert nem volt egszerübb Hubának ezt mondani ha jött az ellenség: Hubaszaki már megint itt van az elenség. Teljesen igaz, hogy amig Árpádházi királyok uralkodtak nem volt zsidóüldözés. Aztán gyütt a Vatikán a sok kanos főpapjával.

  • Avi,
    Vedd ki a Google-ból Finta Szilviától: Hágár országa volt Hungária.Kicsit hosszú de gondolom égész pontos leírást kapsz.Hogyan is érkeztek kacagányos,buzogányos,rovásírásos turulveréb háton a gyalogsági,lovas tengerész elődei bocskai nélkül kazár azaz bibsi segítséggel a Kárpát-medencébe.(csak tudnám mi a francnak!)

  • Körbejár egy magyr zsidótörténelem az interneten. Avi gondolom abból idézett. Már itt olvastam róla és egyszer emailen is megkaptam.
    Valóban a kazárok zsidók lettek, a legtöbb európai zsidó ezektől származik. Ez igaz.
    Persze a honfoglaló magyarok NEM azok voltak.

  • Gyuri 1O
    Nemlepsz meg.
    Mág olyat is olvastam már, hogy Árpád vezér felesége zsidó volt. Viszont nem maradt fenn a feleségéről semmilyen történelmi bizonyíték,felirat.
    Kézai Simon életéről szintén nem tudunk semmi biztosat (egyes kutatók úgy vélik,hogy német család sarja volt).
    A honfoglaló magyarság között szintén nem lehettek zsidók,mivel a kabarok (akiket egyesek tévesen zsidó vallásúaknak tartanak)fellázadtak a kazár uralom és hittérítés ellen,és ezért csatlakoztak a magyarokhoz,akik szintén le akarták rázni a kazár igát (a kabar név azt jelenti hogy lázadó).
    Az Aba nemzetségnév pedig jász eredetű,csak hasonló a sémi nyelvek abu-,abba-, szavához (ahogy a magyar nyelvben is vannak olyan szavak, amik hasonlítanak egy másik nyelv eltérő jelentésű szavához.
    Elméletek persze vannak. Viszont úgy gondolom, hogy a zsidók már előzőleg is Pannónia területén tartózkodhattak. Már nem emléxem, hogy mi a pontos dátum, meg a hely (Budapest) de valamikor 1O5O tájékán már volt zsinagóga magyarországon.

  • Az Árpádháziakról még annyit, hogy az Árpád-ház elnevezés újkori, a dinasztiákban gondolkodó történetírásunk terméke. A magyar történelemkutatók a 18. század közepén ismerkedtek meg két a korra vonatkozó forrással, Bíborbanszületett Konstantin A birodalom kormányzása (első ismertetője Kéri Borgia Ferenc) és Anonymus A magyarok története című művével (Bél Mátyás). Konstantin császár szerint Árpád volt a magyarok első fejedelme, Anonymus szerint Álmos. A kor jelentős kutatója, Pray György Konstantin császár állítását tartotta elfogadhatónak. 1770-ben Pálma Károly Ferenc Pray Györgyre támaszkodva alkotta meg az Árpád-ház és az Árpád-kor fogalmakat. Az elnevezésből máig tartó gyakorlatot Katona István teremtett, aki ugyan Álmost tekintette időben első fejedelemnek, de az Árpád-ház elnevezést használta, mert – az ő megfogalmazásában – „Árpádnak a hatalma kiterjedtebb és erősebb volt, mint az apáé, Álmosé”.

  • falusi
    12:46

    „…1050 tájékán már volt zsinagóga Magyarországon”
    Lehet, hogy az az esztergomi volt, csak azóta már felújították?

  • falusi
    12:46

    Nyilván ezt a poént nem hagyhattam ki! Bele is betegedtem volna, és ilyen olcsó örömöt megsem szerezhetek Gyuri10, 20,30 stb. barátomnak!
    Amúgy, ha valami forrást megpendítenél az előzőekkel kapcsolatban, nagyon megköszönném!

  • Az a baj ( persze nekik…)hogy itt egyesek egyre jobban leégnek…..
    egészen addig, amíg csak vádaskodnak, uszítanak, hülyeségeket írnak és nem látják be,hogy a zsidókon kívül mások is léteznek és nekik is vannak,voltak jogos sérelmeik……
    szerencsére „ezek” …vannak kisebbségben,többségben
    pedig a normális jóérzésű,tárgyilagos és másokkal is szolidáris EMBEREK…vallástól függetlenül!

  • Gyuri10

    2014 február 2
    9:40 de.

    „Küküllő,
    Sajnálatra méltatlan pancserok vagytok!”

    Tizeske!

    A kettőslátás okai

    A kettőslátás egy tünet, mely hosszú távon fejfájáshoz, szédüléshez vezet. Az ok felderítéséhez az elváltozás helyét kell azonosítani.

    Oka lehet:

    – izombénulás

    – pajzsmirigybetegséget kísérő szemizom-elváltozás

    – idegrendszer zavara (pl. gyulladás, keringési zavar, daganat)

    – agyideg bénulása (pl. fejet ért sérülést követően)

    – cukorbetegséget kísérő anyagcserezavar

    – magas vérnyomás

    – gyógyszer mellékhatása

  • http://terebess.hu/keletkultinfo/13torzs_1.html

    http://dienekes.blogspot.se/2013/10/ashkenazi-jewish-matrilineages-mainly.html

    Ashkenazi Jewish matrilineages mainly of European origin
    From the paper:

    If we allow for the possibility that K1a9 and N1b2 might have a Near Eastern source, then we can estimate the overall fraction of European maternal ancestry at ~65%. Given the strength of the case for even these founders having a European source, however, our best estimate is to assign ~81% of Ashkenazi lineages to a European source, ~8% to the Near East and ~1% further to the east in Asia, with ~10% remaining ambiguous (Fig. 10; Supplementary Table S9). Thus at least two-thirds and most likely more than four-fifths of Ashkenazi maternal lineages have a European ancestry.
    Nature Communications 4, Article number: 2543 doi:10.1038/ncomms3543

  • Figyelő,
    Azt senki nem állította,hogy a honfoglaló magyarok Isten ments zsidók lettek volna.Ennek ellenére kértek és kaptak segítséget a kazároktól az állam alapításhoz és a kárpát medence népeinek,harcban elűzéséhez.A Kazár birodalom volt eladdig a legerősebb zsidó (kazár)állam.A legjobb harcosok.Akik szintén az Etel közből származtak.Szövetségesek voltak…
    Ennyit és nem többet.Nem kívánok és nem is tudnék versenyezni Finta Szilvia nagyszerűen megírt könyvével.Akit érdekel olvassa el.Akit nem az hajtogassa saját tudatlanságát mind a 30-as IQ jával. A megtalált zsákfoltjainak rizsázhat bist-dájénu!Mint az a lökött agyú némber, aki a keleti p.u.-nál üvöltözte,hogy: Jézus Krisztus magyar volt.Erre írta Karinthy, hogy „Így néztek ti ki”.Gy.

  • Figyuzattok már! A szóban forgó épület egy volt zsinagóga aminek -nem tudom de gondolom- műemlékvédelmi okokból megőrizték a külső építészeti jellegzetességeit, de már évtizedek óta mint kultúrház üzemel, belülről teljesen ennek megfelelően átalakítva. Sem jogilag, sem szellemileg nem tartozik a zsidó hitközségekhez, és a picgazdaság már csak ilyen, az üzemeltetők annak adják ki aki fizet érte. Valóban nem túl szerencsés sőt nem is elegáns, hogy a jobbik ott tart rendezvényt, de most őszintén, ki nem szarja le?! Vannak ebben az országban tényleg komoly politikai-társadalmi problémák, egy ilyen objektíve huszadrangú ügyből palávert csinálni szerintem nemcsak fölösleges de hiba is! Mert hogy egy ilyen túlspirázott hisztinek nagyobb lesz a bűzös füstje mint a lángja, értem ez alatt, hogy a racionális eredménye semmi más, mint hogy a szélsőségesek kapnak az alkalmon és önelégülten ordibálhatják a szokásos kliséket, már megint a zsidók blablabla…
    Jól modellezi ezt a cikkhez írt kommentek folyama! A „nemlenéző” „nemmegkülönböztető”, a racionális intelligencia és becsület lovagjaikét tetszelgő mindenkinél magyarabb hölgyek és urak máris felhőtlenül zsidóznak csak mert (némileg jogosan) úgy érzik náluk van a helyzeti előny és így rögtön nem kell erőltetni azt az amúgy is mindenhol szorító kultúrjelmezt…

    A másik, ez az ősmagyarok is meg Árpád is zsidó volt! JAAAJ!!! Ne má! Hát ne csináljunk már hülyét mi is magunkból mint a legeslegmagyarabb mitomán őstörténet kutató-látó-táltosok és persze ufók, akik szerint az aztékoktól az egyiptomiakig mindenki Emese könnycseppjétől kinyílt lótuszban született és a szfinx is egy nagyra nőtt puli csak pont trimmelés után kapta el a szobrász. Srácok a Vörös-tengeri gyalogosok nem hátrafelé nyilaztak… 🙂 )))

  • fuser: valami hasonló mellett foglaltam állást a vita elején. a jobbiknak provokatív a gesztusa, de – üzlet, az üzlet – semmi akadálya nincs a rendezvénynek, bármilyen címkét is ragasztanak rá. valóban, ki nem szarja le őket? majd odacsődül pár turulban született, és tapsolni fog minden nemzetmentő ígéretnek, majd hazamegy, és megnyugtatja az asszonyt, hogy közel már a pirkadat, a szebb jövő már ott oson a kertek alatt, csak még tűrni és szenvedni kell az igaz magyarnak egy kicsit!

    a szfinx-ért nálad a pont 🙂 bár egy kicsit neheztelek rád, mert a sziriusziakat kihagytad 🙁

  • frivi
    2014 február 2
    1:11 du.
    Megpróbálom megkeresni. Valamelyik történész Aba Sámuellel, meg Kézai Simonnal foglalkozó esszéjében olvastam, mint a zsidóság jelenlétét a XI. században. Mondjuk asszem nem zsinagógáról, hanem imaházról van szó.

  • Küküllő,
    A halandzsádat jó,hogy kiadtad magadból,de máskor előbb vedd be a gyógyszeredet.Nálad ez nem a mellék hatást,hanem alapvető gyökérségből fakadó baromságodat jelzi.Ne búsulj,lesz ez még rosszabb is. Frivi nevű barátodnak léci mondd meg,hogy nekem ősenkisége nem barátom,de még cipő pucoló csicskásom sem lehet.A Marcsáról itt nincs is szó,ezért írok egy levélben mert még hárman sem igen tesztek ki egy harmad tévedésből két lábon járót.

  • gyuri: azért az igazmondó nemzetes asszonyt, aki mindig jobban tudja – azt is, hogy aktuálisan éppen kinek kell benyalni – töredék humanoidnak deklarálni, mégsem járja!
    legalább nézd – állítólagos – női mivoltát!
    most majd jól meg fog sértődni!

  • küszküllő: hát persze, dehogy az 1944-es újra fogalmazása, valódi szocreál kiadás, 1986-ból! kik is voltak akkor hatalmon? mert hát – ahogy figyelő fogalmazna – akkor, biza, nem bizonyíték 🙂

  • Fuser,
    Illének megint igaza van.Miért kellett a rovásírást és a sziriusziakat kihagyni,akik már 15.000 évvel ezelőtt érkeztek meg a Kárpát medencébe?Boldogult Hofi szavaival élve „és ezek a jövő zálogai!Dögöljek meg ha kiváltom őket”.Ő más konnotációban mondta,de lehet,hogy tudat alatt ezekre is gondolt?

  • Gyuri10
    2:40

    Nem vettem észre, hogy nem vagy munkásmozgalmi szülemény,de nem is állítottam, annak ellenére, hogy a zsidók tartósan és folyamatosan, tagadhatatlanul túlreprezentálták magukat a kommunista fertályon, esetenként a 100 %-os szintig.
    A maszatolásra vonatkozó megjegyzéseddel egyetértek, a (6), 600000,(6000000)számmisztikájával meg most nem foglalkoznék.
    A zsinagóga elnevezésben pedig nem az a lényeg, hogy ki nevezte el, hanem az hogy ez a nemzetközileg általánosan elterjedt neve. Bár a bét kneszet nekem inkább liturgikusnak tűnik, bár tőlem bét semesnek, sőt bét simusnak is nevezhetitek, engem nem érint.
    Egyébként példaként felhozhattam volna Jeruzsálen nevét is, aminek a neve szintén egészen véletlenül a jó öreg görörgöktől származik,(hierosz+buléma), szent akarat jelentéssel, és erre már a héberben sincs külön szó, és ezzel részemről ezt a témát le is zártam, mert annyira azért nem érdekel.
    Ja, és még valamit! Kozerekék utódjai most a fasisztoid cionistákkal lesznek elfoglalva, és ki sem fognak látszani a munkából, ezért jó ideig nem tudnak velem foglalkozni. Bocs, de ez van!

  • falusi
    2:12

    Előre is köszönöm! „F”

  • Ille István
    2014 február 2
    2:08 du.

    Köszi…!:)
    Más. Igen, egyébként ezzel akartam kezdeni, hogy egyetértek azzal amit megfogalmaztál illetve amit Llanfair és falusi írt a dologgal kapcsolatban!
    És ne is mond! Szerintem szó lesz róla, hogy a Tejút is egy magyar tarkából csordogált ki! 🙂

  • Gyuri10

    2014 február 2
    2:15 du.

    7. Az agresszivitás mint személyiségvonás (vonás-agresszió)

    Az agresszív viselkedés előfordulásának gyakoriságát az agresszív személyiségvonás és az adott szituáció jellemzői, a körülmények is befolyásolják (Anderson – Bushman, 2002; Lawrence – Hodgkins, 2009).

    „Az emberei agresszió jellegzetes megnyilvánulási formája a verbális agresszió (Csányi,
    1999), ami általában enyhébb, ritualizálódott agressziós formának számít és gyakran megelőzi
    a gesztusokat vagy a fizikai támadást.”
    http://kisanna.web.elte.hu/doc/tdk/KisAnnaBSc2010.pdf

  • Gyuri10
    2014 február 2
    2:32 du.

    🙂 )))
    Épp a hétvégén néztem vissza egy Hofi előadást. Hát sírok a röhögéstől akárhányszor látom-hallom! Szerintem minden idők legnagyobb humoristája volt!

  • frivol,
    Folytatólagosan arrogáns,pimasz és tudatlanságból fakadó böfögésedre ez a hozzád arányítva nem is túl megvető válaszom.A hülye renegát zsidók, azért nem voltak túlprezentálva a kommunista rendszerben.Először is sajnos,hogy a nem renegátok megszenvedték ezeknek a hatalmát. Ők maguk pedig elszabotálták a valódi hivatásukat.Erre bizonyíték,hogy a hozzád hasonlókat itt hagyták további levegő mérgezés terjesztésére.Azért ha nem csak ingerből gondolkoznál és volna is mivel,akkor tudhatnád,hogy Nagy Imréhez és Kádárhoz, Piroshoz további fajtiszta kommunisták is tartoztak.A Bét Kneszethez szólásod annyiból izgalmas,hogy én nem fogom a ti Tüméteket bét- simusnak nevezni.A W.C. be szarni járnak és ezt a zsidó istenetek és prófétái miatt nem teszem.
    Tanulj tinó:Jeruzsálem azt jelenti különböző formátumokban leírva, hogy: Jeru salem=Lásd egész,Lásd Béke és még vagy 360 X van megemlítve a Tórában.Nem szeretnék kretének számára teológiai előadást tartani,de ezekről a tényekről bármelyik katolikus pap is felvilágosíthat.A kunpáter nem.Azt felrántották hirtelen indulatból elkövetett tömeggyilkosságai miatt. Kozarek utódjaira túl nagy szükség nincs is.A gárdista barátaidat (eddig csak 11 et)Szíriában átküldték az áldilá ba.A többit is várják már. Majd értesítlek hacsak
    te is nem készülsz bevonulni a hizballába,mint a kopasztott turulcsirke utasainak követe.

  • Pista,
    ha a marcsa női mivoltját emlegeted hát hogy egészen őszinte legyek – sérti a jó ízlést.- Megsértődik?Na neee…

  • Felvinczy Károly

    Egy parlamenti párt kibérelt egy városi helységet. Van akinek tetszik, van akinem nem. De ehhez joga van, és ez a demokráciában így van.

  • Ille Pista,
    különösebb ok vezetett,hogy a frivolnak szóló válaszomat levetted?

  • Pista,
    bocsánat,tévedtem.Más oldalról vettem ki és még nem volt látható.Másodszorra már láttam.Gy.

  • Frivi.
    Itt olvastam.
    http://www.zsido.hu/aktiv/rabbiv.php
    Your welcome..

  • Fuser
    2014 február 2
    1:59 du.

    Igazad van Parittyás, mondd meg Esztikének, hogy ez nem több, mint hisztike:)

  • falusi: ne ajánlgasd privinek, mert egy gyenge pillanatában még megteszi, hogy felveszi a zsidó vallást. persze, a javára válna, mert az ismereteknek határtalan tárháza nyílna meg éhes elméje előtt! ahogy elnézem, még a körülmetélést is élvezné 😀

  • Puchert János

    http://nol.hu/belfold/boross_peter_szerint_egeszseges_szakaly_tortenelmi_szemlelete#
    felemlíti Mészáros Antónia, hogy Boros részt vett Horthy ujratemetésén erre Boros azt válaszolja, hogy ez csak természetes, mivel ez tíz éve volt jól emlékezzünk annak idején ezt szűk körben akarták megtartani az Antall kormány tagjai magán emberként vettek részt a temetésen. A Horthy rendszert imádó Boros Péter annak idején nagyon jól kijött a Kádár rendszerrel is hisz 56-os múltja után még vezérigazgató is lehetett. Azt hiszem ideje volna ha minden közéleti szerepvállalástól visszavonulna.

  • puchert jános:

    „Korrektség ATV-s módra, avagy Mészáros Antónia keménysége egy interjúban kifúj.
    Ma este az ATV műsorában elsőbb Gyurcsány Ferenc volt a vendég, majd egy híradó után a Hóbagoly személyesen.
    Nagyon helyesen, ahogy az kell – bár néhány esetben nem ártott volna logikusabb érvelés mentén – kemény kérdésekkel bombázta a DK elnökét. Azon már érdemes vitatkozni, hogy kapcsolódva a kormány-propagandához kellett-e őszödizni, de ez csak ízlés kérdése.
    Az azonban, hogy a szenilis, kivénhedt komcsi-vezérigazgató, majd önmagát államigazgatási tótumfaktumnak képzelő, s Antal ME utódjaként egy rövid ideig regnáló ME Borosnak minek fórumot adni (ahogy a másik két bohóc Torgyán doktor és Klapka György Olga-asszony műsorában való szerepeltetését sem indokolta semmi érdemi) meglehetősen gyanús. Annál is inkább mert már a bevezetőben érdemi indoklás nélkül konzervatív politikusnak nevezték, ami róla majdnem akkora marhaság, mint Orbán Viktorról (esetében nincs kicsukva, hogy valaha hallhatott valami érdemit is erről a fogalomról, szemben a daliás 2/3istennek, akinek lövése sincs róla).
    Ehhez már csak hab a tortán, hogy Antónia érdemi keresztkérdés nélkül kedélyesen cseverészett (ha lehet még tutyimutyibb volt Olga említett két beszélgetésénél is) a pofátlanul hazudozó vénemberrel! S akkor még nem is beszéltem az igen csak zsigeri bunkó kijelentéseiről, amit betudok abba, hogy talán már nem is képes felfogni, hogy mit zagyvál össze (bár ő azt is hazudja, hogy nem foglalkozik politikával)!
    A beszélgetés végére a műsorvezető, még csak fintort sem vágva, tisztelettel hallgatta Boros gusztustalan zsidó összeesküvés elméletét (melyben még a szegény Bajnai –ról is megemlékezett!)”

  • Puchert János

    Talált levelek egy „idegenrendészeti eljárásról”

    Slachta Margit, a Szociális Testvérek szerzetesrend vezetője levele Horthy Miklósnéhoz a kárpátaljai deportálásokról

    Budapest, 1941. augusztus 13.
    Főméltóságú Asszonyom!

    (…) Egy kis társasággal felutaztam Kőrösmezőre, illetőleg Havasaljára és egyes más községekbe, ahonnan mostanában az internálások, összeterelések és kiutasítások történnek.

    A központi írott, méltányos és érthető rendeletekkel ellentétes, kusza és embertelen intézkedéseket láttunk. – Láttunk állampolgársági okiratukat kezükben tartó embereket, félkarú hadirokkantat, alig csoszogó aggastyánt, kanyarós kisgyermeket kétnapi utaztatás után órákon keresztül a tömeggel esőben a nyílt teherkocsin való továbbszállításra várni. Láttuk ezen szerencsétlenek gúnyolására felállított akasztófát az állomáson a rajta lógó varjúval, Karácsonyfalván a beszögezett ablakú néptelen házakat, mert lakóikat éjjel, vagy hajnalban vitték el, a ricsei női koncentrációs tábort, családtagjaikat pedig Garanyban, láttam a hosszú vagonsort, melyben a szerencsétleneket odaszállították és közülük 24 vagon embert visszaküldtek, láttam Száldoboson, hogyan rakják teherkocsira a falu bámészkodása mellett szuronyos katonák és csendőrök őrködése mellett az embereket, amikor az akció beszüntetésére már kiment a rendelet, láttam Putnokról egy csoportot, kiknek iratait a szolgabíróság beszedte, visszatartotta és tulajdonosait elszállíttatta stb., stb.

    Nekem az ügynek mindig csak fele az, hogy minden ember Isten gyermeke, tehát igazságtalanul és kegyetlenül senkivel sem lehet bánni. – A másik fele annak átlátása, hogy mi lesz velünk, ha az ország lecsúszik a jogelvek alapjáról és mind mélyebben és mélyebben csúszik a demoralizációba, a csendes anarchiába. S ami ma csendes, milyen rombolásban fog kitörni később, főleg ínség idejében, ha már nem lesz zsidó, akin megszokta, hogy az ököl és erőszak a törvény.

    Ezért bátorkodom újra audienciát kérni, most már saját tapasztalataim alapján, kérem, hogy nemcsak főméltóságú Asszonyomnak, de a Kormányzó őfőméltóságának is elmondhassam az ügyeket és kérjem intézkedését. Teljes bizalommal mondom, azért kérem a meghallgattatást Főméltóságtoktól, mert a felelős fő intézkedők vagy elmennek „szabadságra”, ha valamilyen intézkedést tettek, vagy valami történik, amiben intézkedniök kellene, vagy nem adnak lehetőséget az ügyek elmondására, vagy a tények megcáfolják szavaik hitelét.

    (…) Tekintvén, hogy minden szóbeli ellenkező kijelentések dacára a deportálások ezerszámra és lázas gyorsasággal folynak, bátorkodom Főméltóságodtól lehetőleg levelem átadójával jóságos válaszát kérnem, hogy lehetséges-e az audiencia és mikor? (…)

    Főméltóságodnak mély tisztelettel,

    Slachta Margit

  • gyuri: frivolt minősíteni teljesen felesleges. ő nem a mi világunkban, nem a mi szintünkön él. ő szárnyal, őt nem érintik az olyan alantas dolgok, mint rezsicsökkentés, hajléktalanok kiüldözése, magyarország jobban teljesít. ő a távlatok embere. párhuzamos dimenzió. a párhuzamosok pedig, mint tudjuk, a végtelenben találkoznak.
    neki küldetéstudata van. meg hivatástudata.
    ugyanis kihívták a párttaggyűlésről, és elküldték a következő feladattal: frivol elvtárs, neked most éket kell verned a KMH-ba. megvan hozzá a képességed – értsd: képes vagy mindenről fölényesen, tárgyszerűen, magabiztos lexikális tudás birtokában nyilatkozni, ha esetleg mégsem, kérj telefonos segítséget.
    és lőn. frivi valóban egy faék egyszerűségével dolgozik. csak hát, mint tudjuk, a faék is csak bizonyos fizikai ráhatás eredményeként nyomul előre a résben. ráadásul ennek hatására néha torzul is, reped is 😀

  • dakota
    2014 február 2
    10:01 du.

    Daki, talán emlékszel még a régi de örök érvényű magyar mondásra mi szerint amit szabad Jupiternek nem szabad a kis ökörnek! Nos, ez még szigorúbban érvényes a nagy marhákra…! 🙂 ))))))))))))

  • Puchert János

    István túl szigorú vagy a hölgyekhez és az atv-hez nekem sem tetszett, hogy Kálmán Olga két öreg bohóccal beszélgetett de ne felejtsd el Torgyán nem oly rég még mindennapjaink része volt ha tetszett ha nem. ha már véleményt mondtak sokan akiknek nem tetszik a Szabadság téri emlékmű miért ne kérdezhetné meg a tv egy olyan személyt aki közel áll a kormányhoz, hogy neki mi a véleménye róla, de melyik tv-ben szólalhat meg az ellenzék csak az atv-ben vagy a Klub Rádióban más lehetőség nincs nagyon. Boros nem öreg komcsi csak egy szimpla kollaboráns, annak idején az érdeke ezt kivánta.

  • falusi

    2014 február 2
    1:02 du.

    „Sebestyén Gyula
    mutatta ki, hogy a kabarok, mint vitéz előharcosok
    az ország elfoglalása után a hatás őrzésére
    rendeltettek Erdélybe, amiért is „székely” –
    „végbeli” „határőr” nevet nyertek. Tehát a székelyek,
    kiket a hazai néprajzi tudomány az ősmagyarok
    fönmaradt magvának tekintett, tulajdonképen
    a kabaroknak, vagyis a zsidó kozárok –
    nák egyenes leszármazottjai.”

    https://www.google.se/search?q=sz%C3%A9kely+szimb%C3%B3lumok&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=imrvUtf5IoH-ygPk8oGoCg&ved=0CCoQsAQ&biw=1012&bih=459

    Jusson eszükbe az uraknak,amikor a székelyeket és szimbólumaikat mocskólják útszéli modorban.

    http://mtdaportal.extra.hu/books/A_magyar_zsidosag_tortenete.pdf

    László Gyula Árpád népe címü könyvében megemlíti,hogy a korabeli krónikák a honfoglaló magyarok kapcsán-akiket gyakran turkoknak neveznek-említést tesznek zsidók jelenlétéröl.Pl.a prágai vásár forgatagában turkok (magyarok),mohamedánok és zsidók is voltak (132-133 oldal).Söt,Dalmáciában a magyarok zsidókkal harcoltak (nem egymás ellen,hanem együtt).Csatoltam a könyvet,tessenek elolvasni.

  • Csak a miheztartás végett…a könyv szerzöje:

    A MAGYAR ZSIDÓSÁG
    TÖRTÉNETE
    A HONFOGLALÁSTÓL A VILÁGHÁBORÚ
    KITÖRÉSÉIG
    KÜLÖNÖS TEKINTETTEL GAZDASÁGI ÉS MŰVELŐDÉSI
    FEJLŐDÉSÉRE
    ÍRTA:
    DR. VENETIANER LAJOS
    újpesti főrabbi,
    Ferencz József Országos Rabbiképző Intézet tanára.
    Budpest,1922

    http://mtdaportal.extra.hu/books/A_magyar_zsidosag_tortenete.pdf

    „A rendszerváltás után az általános vallási és társadalmi fellendülés hatására a hozzávetõleg 80.000¾100.000 fõs magyarországi zsidóság reneszánszáról beszélhetünk. Megerõsödtek a cionista szervezetek, a civil és ifjúsági egyesülések, a kulturális, az oktatási és a sportélet, zsidó oktatási és szervezeti hálózat jött létre, a nemzetközi kapcsolatok is erõsödtek. 45 év óta elõször nem az ingatlanok eladása, hanem visszaigénylése és felújítása került elõtérbe.”

    http://www.zsido.hu/tortenelem/magyarzs.htm

    Vagy:

    A zsidók története Magyarországon I-II.
    Komoróczy Géza

    Kalligram Könyvkiadó, 2012

    Bookline értékelés: (2 darab szavazat)

    •2448 oldal
    •Kötés: kemény kötés
    •ISBN: 9788081015748

    A két kötet a zsidók magyarországi történelmének közel ezer évét próbálja áttekinteni. A magyar társadalomban, a polgári nemzetben sok száz éve van félreismerhetetlen zsidó komponens. Komoróczy Géza több évtizedes kutatásainak impozáns eredménye e páratlan könyv – a hazai zsidóságról eddig nem készült hasonló színvonalú, teljességre törekvő történelmi munka. Illusztrációkkal, fotókkal.

    Vagy:

    ORSZÁGOS RABBIKÉPZŐ-ZSIDÓ EGYETEM
    BUDAPEST, 2004
    HARASZTI GYÖRGY
    A MAGYARORSZÁGI ZSIDÓSÁG RÖVID TÖRTÉNETE
    A KEZDETEKTŐL AZ ORTODOXIA ÉS NEOLÓGIA SZÉTVÁLÁSÁIG
    PH.D. DISSZERTÁCIÓ

    http://real-phd.mtak.hu/39/1/haraszti-doktori.pdf

    Új lendületben a judaisztikai kutatás Magyarországon

    http://www.matud.iif.hu/2012/08/21.htm

  • küszküllő: dicséretes az igyekezete, igen dicséretes. csak éppen min változtat? semmin. cáfol ezzel valami? semmit.
    különösen az 1922-ben kiadott tanulmányból idézett a valós: ” a rendszerváltás után…”
    ha a sziriuszról származás és az egyéb magyar eredetekről (hettiták, asszírok, ilyesmi) is találna – főleg rovásírásos – dokumentumokat, azt is szívesen látnánk itt 😀

  • Gyuri10
    3:47

    A trágárságaidra, szíves engedelmeddel, nem reagálok.
    Amit Jeruzsálem etimológiájáról írtam, azt pedig elfogadhatod. A nyelvészet nem ideológia, és annál mindenképpen egzaktabb, mégha nem is matematika. Ha kételkednél az általam leírottakban, hívj fel egy klasszikafilológiai tanszéket, és kérdezzél rá!
    A bét simust meg valóban nem kellett volna elkövetnem, belátom, de valahogyan törlesztni akartam a belőled folyamatosan hömpölygő trágárságaidért.

  • Ille István

    2014 február 3
    5:58 de.

    „küszküllő: dicséretes az igyekezete, igen dicséretes. csak éppen min változtat? semmin. cáfol ezzel valami? semmit.”

    Ez itt a baj.Ki akar itt bármit is cáfolni?Párbeszédet akarok folytatni fontosnak tartott kérdésekben.De önök elöre eldöntötték,mi hogy van,azon a világ összes érve sem változtat.Értelmiségihez,felvilágosult emberhez illö hozzáállás.Nyilvánvalóan nem vitázni,nem érvelni akarnak,hanem vádaskodni.Nincs párbeszéd.Mantra van.Tölem…

  • falusi
    9:54

    Köszönöm! További szép napot! „F”

  • Illepityu:
    Akkó minden világos :
    A nácik ismétlik régi hibájukat :
    Fabaltával akarnának kőfákat kivágni.
    Egysze már ebbe belerokkantak ,lásd II Vilháb !

  • Kuszulla:
    Mjezaz kilóméteres agymenés ?
    Gondolod bárki is végig küzdi magát rajta ?
    (Mikor már a legelején kiderül mire akar kifutni a téma)

  • Ille István
    4:34

    Ön egyébként moderátor vagy konferanszié? Amúgy javasolnám, hogy lefekvés előtt ne terhelje túl az emésztőrendszerét, mert az olyanokat válthat ki, amit ennél a beírásánál is megtapasztalhatni.

  • küszküllö
    2014 február 3
    5:10 de.

    „Söt,Dalmáciában a magyarok zsidókkal harcoltak (nem egymás ellen,hanem együtt).”

    küszkülő az általad említetten kívül is számtalan példát lehet találni mikor a magyarországi zsidóság együtt harcolt a magyarokkal a magyar érdekekért például a Rákóczi-féle szabadságharc vagy Buda visszafoglalása, aztán olyat is mikor már mint teljesen asszimilálódott kisebbség, a magyar nemzet részének érezve magukat, tiszta szívű hazafiként harcoltak a hazájukért például ’48-ban vagy ’56-ban. Komoróczy könyve nagyon részletesen, és érthetően taglalja például ezt is, hogy a magyarországi zsidóság volt az amelyik a legmesszebb menőkig magáévá tette és érezte a hazájának eszméit és érdekeit Európában. Ez történelmi-szociológiai tény! Ezért nem világos, abszurd és vérlázító, hogy az ilyen boda, frivi, felvinzcy és magadfajta „igaz” magyarok miért tartanak még mindig ott, hogy minden bajok és problémák kizárólagos okozójának, saját hazájuk ellenségeinek tekintik zsidó származású honfitársaikat?
    És ne gyere a tanácsköztársasággal! A kommün zsidó vezetői IS elsősorban magyarnak érezték magukat aztán kommunistának, és valahol a sor végén zsidónak, pláne hogy materialistaként távol állt tőlük a vallás és az ahhoz kötődő zsidó kultúra! És persze (talán) hibásan de ők is valóban azt hitték jót fognak tenni a hazájukkal! Ez is történelmi-szociológiai tény amit nem hajlandó tudomásul venni a magyar jobb-szélsőjobb!

  • Ennyit már sikerült elérnünk!

    Nyílt levél Vona Gáborhoz

    http://mandiner.hu/cikk/20140203_tetenyi_eva_nyilt_level_vona_gaborhoz

  • Kukuló,
    Bele akartam nézni a küldött regényedbe annak reményében,hogy hozzá írhatok.Amikor láttam,hogy szó van a „kutyák agresszivitásáról”,már láttam nincs is mit hozzáfűznöm.A „könyv”írója nagyon jól ismeri Ősenkiségedet. Arról nem emlékezett meg,hogy vannak kutyák,melyek csaholás közben bokát csattogtatnak és zászlót csóválnak.

  • küszküllö
    2014 február 3
    5:10 de.
    Küszküllő.
    Kösz a linkeket. A másodiknak különösképpen örülök, mert valamikor a hatvanas évek vége felé már volt hozzá szerencsém. Géza atya, aki a pannonhalmi levéltár vezetője volt,- apám nagybátyja- ismertetett meg vele. Akkoriban sokat foglalkoztam a vallásokkal, a történelemmel, a magyarsággal. A könyvet elvinni nem lehetett, így naponta bicigliztem Pannonhalmára, hogy végigolvashassam. (Suli után, másfél óra oda, másfél vissza, kb két-három órám volt az olvasásra.) Rengeteg dolgot nemértettem, ezeket Géza atya szépen megmagyarázta. Rámutatott néhány logikai lehetetlenségre is, olyasmikre is, amik a különböző gondolatokat összehasonlítva a könyvben, kizárják egymást. Szerinte is itt voltak már a zsidók Pannónia területén a Honfoglaláskor. Ugyancsak beszélgettünk akkoriban a kazár-kabar szétválás okairól, a z Álmos vezette magyarok identitásáról, a kabarokhoz fűződő esetleges rokoni szálak bizonyíthatóságáról. Amire konkrétan emlékszem, az Árpád királlyá avatása, pajzsra emelése volt, e könyv szerint még valahol a sztyeppéken, vagyis a kazár birodalomban. A Hét Vezér között viszont nincs említve Árpád. Ott Álmos az első név, vagyis a pajzsraemelés, királlyá választás nem történhetett meg a kazár birodalom területén, mert Álmos csak közvetlen a Kárpátok hágón való átkelés előtt halt meg.
    Gondom van azzal is, hogy a kabárokból lettek volna a székelyek. Konstantinus levelezéseiben fellelhető, hogy a beérkezé magyarok egy velük azonos nyelvet beszélő népcsoportot találtak Erdélyben, akik valószínüleg Attila hunjainak egyik családjából származódhattak. A kabarok zsidóságát ugyancsak egy Konstantinusi levél cáfolja azzal, hogy a kazárokból a kabarok kiválásának okát vallási okokra vezeti vissza.
    Kelet-Európa történetének egyik nagyon érdekes korszaka – amelyről sokan megfeledkeznek – a zsidóság korai története. A török nyelvű sztyeppei nép, a kazárok vezetői a 8. század második felében vagy a 9. század elején új vallást vettek fel, a judaizmust. Ebből eredtek aztán azok a hipotézisek, miszerint a kelet-európai zsidóság a kazárok leszármazottaiból állna, mivel nagy számukat csak így lehetne megmagyarázni. A kazároknak valójában viszont csak egy nagyon vékony rétege, a vezetők egy része tért át a zsidó hitre. A kazárok világpolitikai jelentőségét csak növeli az a tény, hogy szinte Martell Károly frank majordomussal egy időben, a 8. században tartóztatták fel az arabok Európába betörő csapatait.
    Az elmúlt 100-150 évben a tudósok figyelmét a térségben elsősorban a Bizánci Birodalom történetének tanulmányozása kötötte le. Bizánc a kutatások szerint korának egyik nagyhatalma, nem pedig a Római Birodalom keleti romjain felépülő, elmaradott entitás volt. A másik nagyhatalom az az Arab Kalifátus volt, amely Bizánccal együtt óriási befolyást gyakorolt a régió népeire. Kettejük között terült el a Kazár Birodalom, amely ugyan per definitionem nem volt nagyhatalom, de gazdasági, stratégiai és katonai jelentősége vitán felül áll. A kazárok hatalmának csúcspontja a hetedik századra és a nyolcadik század elejére esett, mikor az állam területe a Kaukázus északi részéig és a mai Kelet-Európáig terjedt – sőt néha azon túl is.
    A történészek állítása szerint, valamikor a 8. század végén, vagy a 9. század elején vették fel a kazár vezetők a zsidó vallást. Ez megintcsak azt az elméletet támasztja alá, hogy a kazarokból kiváló kabarok nem voltak zsidók, mert-ahogy a nevük is mutatja- lázadók, ellenszegülők voltak. Nagy valószínűséggel pontosan a rájuk erőltetett vallás miatt.
    A székelyek eredetére a mai napig nincs megnyugtató, vagy inkább megbízható forrás. Sokáig tartotta magát a török-bolgár elmélet, de miután azt részben a történészek, részben a feltárt leletek sokadszorra megcáfolták, elvetődött. Viszont a magyar eredetnek sincs a történelemtudomány jelenlegi állása szerint semmiféle konkrét bizonyíték..
    Ennyit hirtelenjében a reggeli első kávém, meg a második csosza Glenfiddich-em után..
    A linket mégegyszer kösz, újraolvasom. Nemárt a szürkeállomány felfrissítése, főleg ilyen élemedett korban..
    🙂

  • küszküllő: valóban mantra van. magától.

  • frivi: köze? magának bárki lehetek. amúgy mióta gasztroenterológus?

  • Fuser
    6:39

    Ki kell ragadnom egy mondatodat:”…,hogy minden bajok és problémák kizárólagos okozójának, saját hazájuk ellenségeinek tekintik zsidó származású honfitársaikat.”
    Ha ezt rám kívánod vonatkoztatni, akkor, sajna, csalódást kell, hogy okozzak, mert ebből így egy szó sem igaz. Már megbocsáss, de ez úgy hülyeség, ahogy van! Feltételezhetnél annyi sütnivalót, hogy tudjak disztingválni. Ha azt mondtad volna, hogy minden bajok forrásának azokat a manipulátorokat tekintem, akik a zsidóság mögé (is) bújnak, akkor már közelebb jártál volna az igazsághoz.
    A kommün vezetőit pedig én elsősorban internacionalistáknak tekintem, mert ez is következik a szellemiségükből, meg a tetteikből. De velük kapcsolatban sem az a probléma, hogy zsidók, hanem az hogy kommunisták. Arról a tényről meg nem én tehetek, hogy munkásmozgalomnak nevezett valamiben túlreprezentáltak voltak. Lehet, hogy nem nyugtat meg, de a nem zsidó kommunistákat sem szeretem, és nem azért nem szeretem őket, mert nem zsidók,hanem azért, mert kommunisták. A vége egy kicsit nyakatekertre sikeredett, de biztosan érted, mit szerettem volna vele mondani. De, hogy tovább kuszáljam a helyzetet, van egy nagyon jó ismerősöm, a nevét nem mondom, mert sokan ismerik, aki zsidó származású, ízig-vérig magyar tudatú gyerek, aki még nálamnál is nagyságrendekkel jobban iszonyodik a kommunistáktól. Erre mit mondanál?

  • falusi: ne már! akkor tán a székelyek soha nem is voltak magyarok – mármint, törzsileg és származásilag? így már értem kevély mondásukat, mi szerint: a székely szarta a magyart!
    itt meg dicső agyonmagyarjaink még zászlót, meg himnuszt is rittyentenek nekik!
    ki érti ezt?

  • A székelyek hun leszármazottnak tartják magukat. Néhány székely véleménye volt ez, amit nekem mondtak.
    Nem a kislexikonból vettem.

  • figyelő: néhány székely, akik ezt kifejezetten magának mondták. aha. ők csak tudják 😀
    szóltak emeséről is valamit? kértek esetleg némi hozzájárulást csaba királyfi útjának felújításához? elég kátyús lehet mára…

  • Bocsi, semmi rosszat nem mondtam evvel. Minek most rámszállni?
    A turista vezető Dr.Farkas mondta ezt,többeközött, aki nagy tudású embernek számít Székelyországban.
    De csak gunyoldjon, ha jól esik!
    A székelyek ennek hiszik magukat, de nincs írásbeli bizonyitékuk.

  • figyelő: én meg a legokosabb embernek ezen a fórumon. az írásbeli bizonyítékon még dolgozom. a hét végén kimegyek a kőrösi úti piacra, ott mindenféle okiratot lehet kapni.

  • frivi
    2014 február 3
    10:12 de.

    frivi, bőven feltételezek rólad annyi sütnivalód sőt többet is, ezért csodálkozom mikor a racionális, tárgyilagos, sokszor azonos irányba mutató érveid mellett vannak olyan megnyilvánulásaid melyek ööö.. hát nem igazán tiszta értékelvűséget tükröznek, de lehet én értelmezem rosszul, az írásbeliségnek vannak ilyen buktatói.
    Más. A személyes véleményem, hogy az internacionalizmus mint fogalom és mint a hatalomgyakorlás egyik eszköze a marxizmus szovjet típusú megvalósulásban, más szóval a bolsevizmusban kizárólag a szovjetek nagyhatalmi törekvéseinek és imperialista politikájának fedő propagandája volt amit mint hirdetett ideológia persze rákényszerítettek a csatolt országokra. Szóval ez alatt azt értem, hogy a kommunistákkal mindig automatikusan együtt gondolják az internacionalizmus eszméjét is, de ez tényleges, módszertani elvként csak a szovjet vezetésre volt jellemző. Például Kádár tiszta szívből volt kommunista de csak annyiban volt szóban internacionalista amennyire a szovjeteknek való kényszerű megfelelés elvárta tőle. Biztos vagyok benne, hogy Kádár nem nemzetköziségben gondolkodott hanem nemzetben és Magyarországot akarta jobbá tenni nem a kommunizmust terjeszteni, az számára csak egy hülye hablaty volt. Nem véletlenül utálta a románokat, lenézte és megvette az NDK-s és a Csehszlovák vezetőket mert érezte, hogy ők tényleg saját nemzetük ellen dolgoznak, mondhatni kajakra benyalták a szovjetek internacionalizmusát. És nem véletlenül erőltette külpolitikájában a nyugattal való egyre szélesebb gazdasági-kulturális kapcsolatokat, mondhatni elment a falig, és a saját népe miatt ment el a falig nem az internacionalizmus miatt!
    Na mindegy ez egy saját vélemény mely tükrözi az értékrendem, nyilván sokan nem értenek vele egyet, de szerintem a történelmi távlatok egyszer ezt majd igazolni fogják.

  • falusi

    2014 február 3
    9:45 de.
    Nagyon szívesen.Teljesen tisztában vagyok vele,hogy méhkasba nyúltam.A székelyek eredete nem tisztázott.Merem remélni,hogy a népességgenetika segít majd a megoldásban.Egy baj van:drága és nincs rá pénz.Raskó István utal rá.Alább csatolom (újra)az MTA tavalyi konferenciájának videotoriumát,nagyon sok érdekes elöadást tartalmaz és…!néhány újdonság is van.De elöbb két szót az askenázi zsidóság eredetéröl.Nagy valószínüséggel,Koestler Arthurnak mégis igaza lehet a kazár kapcsolat tekintetében.Anyai ágon az askenázi zsidók 80%-ban európaiak.A népességgenetikai adatok (újra):

    http://dienekes.blogspot.se/2013/10/ashkenazi-jewish-matrilineages-mainly.html

    És az MTA videotorium:

    http://videotorium.hu/en/events/details/1098,Magyar_ostortenet

  • Fuser
    2014 február 3
    11:33 de.
    Kedves Fuser(Parittyás)
    Sajnálattal közlöm Veled, hogy tévedsz! Gondolom, a szovjet hatalommal kapcsolatos analizised arra utal, hogy mentsd, ami menthető.
    Lelin és társai IS a nemzetközi kommunizmusnak dolgoztak , minden becsületes marxista azt akarta(ja), hogy ez világuralom legyen.
    Öreg lévén én azt mondom, ahogy nézem a világ fejlemnényeit, bizony MÁS NÉVEN, de liberálizmus névvel terjed a nyugati világban fantasztikus ütemben!
    Egyszóval, nincs semmi elveszve, ha nem a várt NÉVVEL, de hatalomra kerültetek.

  • Néhány dollárért bárki megtudhatja,melyik haplocsoportba tartozik.

    http://www.familytreedna.com/

    A zsidó DNS-projekt (Jewish DNA Project):

    http://www.familytreedna.com/public/JewishDNAProject

    A tudomány az apai ági (Y-DNA) J1 és J2 haplocsoportok bizonyos leágazásait köti leginkább a közel-keleti zsidósághoz.

    http://www.familytreedna.com/public/JewishDNAProject/default.aspx?section=yresults

  • küszküllő: ha kifejtené, mi is a célja ezzel a génkutatással – különös tekintettel a zsidó projektre – örömmel olvasnánk.
    de, ha lehet, ne kerüljön túl közel a goebbelsi fajelmélethez.

  • Figyelő
    2014 február 3
    12:00 du.

    Kedves Figyelő! Talán megint nem teljes figyelemmel olvasott! Ezt írtam én is, Lenin és társai valóban azon dolgoztak, de még egyszer hangsúlyozom ez csak mondva fakadt a marxizmusból, valójában a gyarmatosítás politikáját fogalmazta meg, és ilyen tekintetben nem volt se jobb se rosszabb mint az angol, francia, vagy német gyarmatosító politika. Kádárról meg ne haragudjon de nem kompetens vitapartner lévén egyetlen percet sem töltött itthon az ő idejében. Erről a liberalizmus más néven felvetésről meg inkább nem mondok véleményt… Talán annyit, hogy ahol ön él az egy liberális demokrácia. Tudta? 🙂 Gondolom a rákosista kommunizmus rémségei, terrorja és nyomora közt tengeti mindennapjait! Jaj…

  • Fuser
    12:34

    Amire Figyelő utalt, már bocs, hogy belekotnyeleskedem, de az az lehet, hogy bizonyos értelemben a kommunizmus is egyfajta globalizmus volt, ideológiai, meg a polgári demokráciának nevezett berendezkedés is egyértelműen az.
    Az azonban tény, hogy a kádári éra mozgástere bizonyos kérdésekben nagyobbnak látszott, mint amekkora mozgástere ma Magyarországnak van Brüsszeltől. Sőt, horribile dictu, még azt is meg merem kockáztatni, hogy bizonyos értelemben „nemzetibb” volt az ország, mint jelenleg, aminek persze lehet, hogy csak az az oka, hogy akkor mindenkiben megvolt egy kis dafke ellenállás, ami ma nincs meg, illetve a társadalom, talán éppen a liberalizmus hatására sokkal nagyobb mértékben polarizálódott. Arról nem is beszélve, hogy az emberek között hírül sem voltak ekkora vagyoni különbségek, amelyek meg megvoltak, azok nem látszottak.

  • Fuser, egy ideológiáról beszélgettünk, gondolom én.
    Mertem megjegyezni, hogy semmi vész, él és prosperál , bár a neve megváltozott.
    Kádárékról egy szót sem írtam….

  • Figyelő
    2014 február 3
    12:00 du.

    Ja az utolsó mondatommal „ez egy saját vélemény” igazából azt akartam kifejezni, hogy amit leírtam nem vitaindítónak szántam, nem kívánok erről vitatkozni sem jobboldaliakkal sem liberálisokkal, sem stb. Egyszer írtam önnek egy idézetet
    Che Guevara-tól: (ha már fuser…)
    „Ha megremegsz a felháborodástól, valahányszor igazságtalanság történik a világban, az elvtársam vagy.”
    Maradjunk ennyiben…

  • frivinek abban igaza van, az anyagi nagy különbségek viszont még nem voltak abban a szép időben!
    Bár rózsadombi villákra még emlékszem. Most a Sashegy olyan mint egy külön „gazdag” negyed!
    Hiába, az emberi természetet nem tudja semmiféle teória megváltoztatni!

  • frivi
    2014 február 3
    1:32 du.

    Egyetértünk!

  • Fuser
    12:34

    Az előzőhöz kapcsolódik még, hogy a pl. a kádár-érában szép számmal keletkeztek történelmi játékfilmek, pedig akkor Acél György volt a kultúra megfellebbezhetetlen császára, és az anyagi keretek adta lehetőségen belül, persze szem előtt tartva a „3 T” elvét, szabad utat is biztosított. A ’89 óta elkészült játékfilmek címeit könnyű megjegyeznünk. Persze, helyette van „Győzike” meg „Mónila-show”, csak hát ezek a játékfilmekkel egy napon sem említhetők, leszámítva a belekerülési összegüket.
    Mindenesetre a szellemi leépítésnek ez utóbbi módja hatékonyabbnak látszik. Meg is látszik a társadalmon!

  • Ille István

    2014 február 3
    12:25 du.
    Egyedülálló lehetöség.Ez egy amerikai projekt,melynek célja az emberiség kialakulásának,vándorlásainak,történelmének,rokoni szálainak a megismerése.Célja,hogy egymáshoz közelebb hozza az embereket,hogy hozzájáruljon a múlt tudományos feltárásához.

  • küszküllő: egymáshoz közelebb hozza az embereket? én ebben nem reménykednék. különösen nem a mi esetünkben. a magyarok kevélysége és egyedül álló, ezért különleges voltába vetett hite piszok nehezen viselné el, ha kiderülne, hogy holmi általa lenézett népcsoporttal van rokonságban, még ha csak unokatestvéri ágon is.
    múltunkat meg előbb el kellene fogadni, szembenézni vele, feldolgozni és elfogadni, mint pl. a németek, és – vélt – felsőbbrendűségünket leadva foglalkozni a feltárással!
    addig, amíg választott vezetésünk saját népének egy részét – nem ritkán egészét, még a sajátjait is – lenézi, gúnyolja és semmibe veszi, addig talán nem a dns-ünkkel kellene foglalkozni!

  • frivi
    2014 február 3
    1:48 du.

    Ne is mond! Borzalmas ami megy! És igen, ezt bizony a liberális rendszerváltásnak köszönhetjük! Igazából azt látom hogy szét lett cseszve minden amire büszkék lehettünk, ami kicsiként is naggyá tett minket, egyedül a sport maradt (a focit kivéve) amiben még mindig tartjuk magunkat de ez sokkal inkább a tehetségeknek és sok sportági pedagógus elhivatottságának, szakértelmének köszönhető nem az állam hozzáállásának!

  • Eszter
    6:51

    Ön az a fajta „liberális”, aki szabadelvűsége biztos tudatában egy kanál vízben megfojtaná az Önhöz képest másként gondolkodókat.
    Nyilván ha Gyurcsány akart volna ott pártrendezvényt tartani, akkor eszébe sem jutott volna azzal kapcsolatban hangulatot teremteni, pedig…

  • Fuser
    2:09

    Szét lett cseszve (meg lopva)minden, és helyette kaptak az emberek sok-sok gumicsontot, amin jól elrágódnak. A legutóbbinak a neve ESZTERGOM-MŰVHÁZ-TIPUSÚ gumicsont, ami legalább annyira jelentősen központi kérdés, mint a birkán élő bolha fülcimpáján a furunkullus, de lehet pártosan sarkítani a kérdést, az embereket általa jól szembeállítani, és az ország pótcselekvésre ítélt ráérői jól elfontoskodnak vele, és ezáltal azt is megtapasztalhatják,hogy nem hiába éltek. Ezeket a dolgokat irónia nélkül tényleg nehéz túlélni!

  • frivi,
    Elnézést,de rosszul értelmezel.Amikor a pimasz arroganciádat említettem,csupán dicsérni akartalak.Jeruzsálemmel kapcsolatosan biztos igazad van,mert mint írtam Jeruzsálem neve 360 x van leírva a Tórában.A Tóra pedig sokszáz évvel a görög birodalom Izraellel megismerkedése előtt íródott.Neked ezt nem kötelező borítékolnod. Hozzád jobban illik a bét simus.Bét Semes kevésbé. Újfent elnézést, érdekelne hogyan kerültél közelebbi kapcsolatba a szóval és a helységgel ezen a néven.Csak nem titkolsz előttünk valamit?Na jó. Abba hagyom a gyanúsítgatást.A Jó Isten óvjon engem attól, hogy igaz legyen amire gondoltam.

  • Figyi frivola !
    NE fruvolázzál már !!
    Nekem spec. tetszenek Ille beszólásai.
    Neked nem tetszik talán ?Lehet húzni akkó a kurucba

  • Frivella :
    Náciknak nincs helyük sem zsinagógában , sem volt zsinagógában sem kultúrházban.
    Ha magánszemélyként gyűlölködnek akkor tegyék lakásban , ha nem akkor rendészeti eljárássá válik a dolog , aminek a fogdában kell végződnie.
    Legalábbis a Világ normálisabb felében ez a szokás.

  • Szerintem ha Kuszalló a mondókájából kihagyna 4 sorból hármat , akkor is megértenénk mit akar.
    Sőt.
    Ha CSAK a gusztustalan nevét írná be agymenés nélkül , akkor is tudnánk mit akar.

  • Kedves Figyelő sztrovacsek barátném :
    Ha a székelyek úgymond hunok , akkor miközük a magyarsághoz ?
    MErthogy a hunoknak annyi a közük a magyarokhoz mint a perzsáknak az arabokhoz. Bár mindekettő eléggé vérszomjas fajzat.

  • Ille Pityu :
    Mondják hogy Hitler zsidó volt , legalábbis pár ezrelékben.
    Állítólag a csavaros eszű Canaris tengernagynak voltak erről pappírjai , jól eldugva. Minden esehetőségre.
    Sajnos a nagyeszű kémfőnökön ez sem segített , henteskampóra akasztották a szerencsétlen kimenetelű merénylet után.
    Azért mindom hogy szerencsétlen kimenetelű , mert Hitler nem döglött meg benne.

  • Fuser
    2014 február 3
    4:46 de.

    Bocs Parittyás, nem tudtam, hogy akadályoztatva vagy 🙂

  • Ille István

    2014 február 3
    2:05 du.
    „addig, amíg választott vezetésünk saját népének egy részét – nem ritkán egészét, még a sajátjait is – lenézi, gúnyolja és semmibe veszi, addig talán nem a dns-ünkkel kellene foglalkozni!”

    Az frusztráltságból fakadó vádaskodáson túl,ezeknek a vizsgálatoknak semmi köze a politikához.Egyszerüen tudomány.Ennyi erövel azt is lehetne mondani,hogy amíg nincs teljes társadalmi harmónia az országban,ne foglalkozzunk geológiával vagy szívsebészettel.A szociálpszichológia meg egyenesen ártalmas.És milyen felsöbbrendüség az,ahol az emberek kisebbrendüségi komplexussal küzdenek,ahol folyton azzal vádolják öket,hogy mind bünösök és képtelenek szembenézni a múlttal?Mohács óta mást sem csinál a magyar.Mi kéne még?Kollektív öngyilkosság?Amiket ön állít,azok mind régi sztereotípiák.Nem tud szabadon gondolkozni miattuk,csak azt hiszi.

  • Genyza,megosztanád velünk csalhatatlan tudásodat?Esetleg csatolnál egy kis forrásanyagot?A történészek biztosan örülnének neki,hiszen végre lezárhatnák a hun-magyar kérdést,te pedig örökre beírnád a neved a Nagykönyvbe.

  • küszküllő: ez nem vádaskodás, hanem szomorú tény. frusztrált meg miért lennék?
    attól tartok, nem igazán értelmezte helyesen a mondanivalómat. semmi féle összefüggést nem sugalltam a vizsgálatok és a politika közt, de mind1. attól tartok, a szabadon gondolkodásról olyan sok fogalma magának sincs. a nagy fantáziával történő értelmezés nem ugyanaz.

  • Gézuka
    7:38

    Gézuka! Épppen ilyen alapon gondolom, hogy Te feltétlenül kerüld el a zsinagógát! Védső soron az okos a mások példájából tanul, hiszen Te mondtad, hogy a náciknak nincs helyük sem…

  • Gyuri10
    5:09

    „…amikor pimasz arroganciádat említettem, csupán dicsérni akartalak”. Úgy látszik, fordítva működsz, mint a rovásírás – hogy a sémi nyelveket már meg se említsem. Gondolom, az óvszer, ami fogantatásodat lett volna hivatott megakadályozni, mínuszos volt, a többit meg már csak elemi matematika: mínusz x mínusz az plusz. Jeruzsálemmel kapcsolatban pedig nem kell igazat adnod!
    Te meg a nagyképű éned, azaz Ti ketten – még jó, hogy a héber is ismeri a kettős számot – előveszitek az ógörög szótárt, és akkor személyesen is meggyőződhettek a lényegről. (Az a balra hasasodó kis forított aposztróf jel az ‘i’ előtt a hehezet, amiből a ‘h’ lett ((latin szavakn egy részénél ‘s’)), ne zavarjon!)
    A bét simussal kapcsolatban meg csak annyit, hogy nem azt mondtam, hogy én nevezem annak, hanem azt, hogy annak is nevezhetitek, engem nem érint. Ha figyelmesen olvastál volna, akkor nem fröcsköltél volna, mint egy nagyüzemi rotációs hígtrágya-szóró-gép.

  • „de, ha lehet, ne kerüljön túl közel a goebbelsi fajelmélethez.”

  • frivi
    2014 február 3
    1:32 du. Mikor az ember megnősül akkor felad az egyéniségéből. Ha ügyesen csinálják akkor mennyországot csinálnak a családjuknak. Ha mindig saját érvényesülésük a cél, akkor pokollá teszik. Persze ahhoz értelmes embernek kell lenni, hogy egy nagyobb cél érdekében háttérbe vonuljon valaki. Egy társulásnak soha nem egy ember érdekét kell szolgálni. Most éppen válni akarnak mert egy szírén énekel nekik minden szépet. Azt hiszik, hogy ez milyen jó lesz. Az emberek feledékenyek. Ez a szírén már néhányszor becsapta.
    Nem vagyunk nemzeti? Mit értünk el a nagy magyarkodással?
    Az „elnyomók” a nagy káoszban is százszor jobban élnek. Nem kellene követni a példát? Aki nem hallgat az okos szóra az minimum hülye. Nem válni kell hanem rendbe hozni a házasságot. Persze ha az akar diktálni aki csak levesz az asztalról…… Ez minimum erkölcstelen. De inkább aljas! Nem tökéletes az unió. De idáig a legjobb. Megint az oroszokhoz tartozni? Nem vagytok normálisak!
    Most a „gumicsont” is népszerű szó lett. Nagyon szépen le tudod nézni azt aki küzd egy számára fontos célért.
    Ő küzd valakikért. Ti meg csak rombolni akartok a „nemzeti” szó pajzsa mögött. Ezért még az ország feláldozása is megengedett? Számold össze a jobbik oldalán állók IQ-ját. Milyen országot akarsz ezekkel építeni. Nézd meg a gárdát. Tudsz az arcokból olvasni? Mire fogják ezek nevelni a gyermekeiket? Ha a csöcslék hatalomra jut elpusztítja az intelligenciát. Nem látod? Te sem leszel biztonságban, hiszen tudsz írni olvasni.
    Soha nem tanultok.

    IN MEMORIAM DR. K. H. G.
    – Hölderlin ist ihnen unbekannt? – kérdezte dr. K. H. G., miközben a lódögnek a gödröt ásta.

    – Ki volt az? – kérdezte a német őr.

    – Aki a Hyperion-t írta – magyarázta dr. K. H. G. Nagyon szeretett magyarázni. – A német romantika legnagyobb alakja. És például Heine?

    – Kik ezek? – kérdezte az őr.

    – Költők – mondta dr. K. H. G. – Schiller nevét sem ismeri?

    – De ismerem – mondta a német őr.

    – És Rilkét?

    – Őt is – mondta a német őr, és paprikavörös lett, és lelőtte dr. K. H. G.-t.

  • Ti is szombatosok voltatok, nemde? – kérdi a Sófalvi lánytól. – Anyai nagyanyám volt az – válaszolja szűkszavúan a nő, és ezzel más témára tér. Afelől érdeklődik, hogy a tó vizében álló katolikus templom tornyával mi történt. – A torony sisakja a tavasszal bebukott a tóba – világosítja fel Ilus néni.

    http://nol.hu/kulfold/20090803-bozodujfaluban_az_iden_elmaradt_a_kadis-2

  • Kuszalla:

    Nem vagy abban a helyzetben hogy neked bármit is igazolnom vagy magyaráznom kellene.

    Mondhatnám úgy is ha durván akarnék fogalmazni , hogy nem vagy nekem vitapartner.

    De nem mondom , mert ezt a többiek úgy is tudják.

  • Frivallovics Bátyuska :

    Miért ? Csak nem ott gyülekeznek pogromra a fajtársaid ?
    Már itt tartotok ?
    Azthittem ez csak a választásaitok után lesz napirenden.
    ( Utcai akasztás , agyonverés satöbbi..)

    Kedves Frinyellonka Bányevics :
    Azért vagyunk itt még jópáran akik megkaptuk az egyesharcos kiképzést.
    ÉS nem egy ” emberarcú ” operett-hadseregecskében !

  • Gézuka
    9:14

    Köszönöm, hogy megnyugtattál! Beírásod alapján örömmel konstatáltam, hogy Téged nem fenyegethet az agyonverés veszélye.

  • Llainfair
    7:28

    Bár egy kicsit szétfolytak a gondolataid, igyekszem röviden, összefogottan reagálni.
    Igazad van abban, hogy a gumicsont egy kicsit divatszóvá vált, de legalább kíméletes, és nem sérti fel a kitartóan rágódzók rágószervét.
    Ami pedig Paksot illeti, én, mint azt már többször is leírtam, teljesen más irányba, a megújulók irányába indultam volna el, hiszen akkor a hozzáadott érték tekintetében akár a 60-80 %-ot is el tudtuk volna érni, és nem kellett volna foglalkozni a kiégett fűtőelelemekkel sem. Tervbe is vettem, hogy erre csinálok is egy bemutató projektet, a többit meg majd meglátjuk. Viszont az energiafüggőségi sirámokat nem tudom megérteni, különösen azért nem, mert akik most a legjobban ellenzik, hatalomban ők támogatták a legjobban, ráadásul a majdani állapot a régihez képest nem is jelent függőségi változást. Lehet, hogy igaza van Vonának, amikor azt mondja, hogy az ülés helye határozza meg az álláspontot? Mivel mindenféle pártpolitikai vargabetűktől mentesen gondolkodom, a választások idejére sem szokott lényegesen megváltozni a véleményem.
    Ami pedig az egyéb vizióidat illeti, eléggé messze van a magyar valóságtól, de hangulati elemnek nem rossz, viszont Közép-Afrikában a közelmúltban valóban végbementek hasonló folyamatok. Látom, olvasol újságot!

  • Geyza

    2014 február 4
    9:09 de.
    Világos.

  • Fruvola :
    Ahpl nácik vannak jelen , ott bárkit fenyegethet az agyonverés veszélye.
    Aki tisztességes , becsületes és nem ossza aljas nézeteiteket.

  • llanfair

    2014 február 4
    7:28 de.

    „Nem tökéletes az unió. De idáig a legjobb. Megint az oroszokhoz tartozni? Nem vagytok normálisak!”

    Rokonszenves az aggodalmad.De mi az,hogy „az oroszokhoz tartozni”?
    Lassan kérdem:milyen földgáz csörgedez az unió ereiben?
    És egy pótkérdés:kinek van eladósodva Amerika?

  • küszküllő: a kínaiaknak. a földgáz meg lehet, hogy orosz, de üzleti alapon csörgedez, és ők megengedhetik maguknak. ráadásul bármikor át tudnak állni más csapra is, ugyan van az oroszokon kívül is. ráadásul ott van az usa palagáz készlete, amiből már exportálni is képes.
    elég lassú volt a válasz, habár nem llanfair adta?
    amúgy mit teccik szólni – by függés – a csinos kis olcsó nyugati gáz mutyihoz?

  • Gézuka
    11:14
    a nácik jelen vannak, mondtad, és Te már csak tudod!

  • Geyza

    2014 február 4
    11:14 de.

    Fruvola :
    Ahpl nácik vannak jelen , ott bárkit fenyegethet az agyonverés veszélye.

    Hol nincsenek jelen?

  • Jólvan öreg ne fuvolázzá má.

  • Kuszu :
    Magyarországon a nácik jelen vannak csak épp magukat kulturális és gyomnövényszedő egyletnek kiáltják ki.

    Amerikában is jelen vannak , de ott sok rendőr szokott állni sorfalat ha felvonulni akarnak , nehogy a feldühödött helyiek agyonverják azokat a hülye szerencsétleneket.
    Ott az USA .-ban.

  • Fenyvesi Glória

    Kedves Gyuri!
    De másoknak sincs joga beleszólni, hogy a magyarok mit csinálnak saját Hazájukban!
    Miért adtak el egy egyházi jellegű épületet Művelődési Háznak? Nem volt rá pénz felújítani?
    Egy Művelődési Házban történő előadásokról pedig annak az Igazgatója dönthet.Ez tény…

  • Genyza,azt könnyebb felsorolni,hogy hol nincsenek jelen,azért kérdeztem így.Kérem,írjon ide néhány példát.A „sorfal”mellékvágány,most hanyagoljuk.Tehát…

  • Kellő derültséggel olvastam, hogy Toronto kitette a nemzetközi homokizmus zászlaját a városházára. Gondolom azért kényszerült erre a lépésre, mert a kábítószereseknek még nincs ilyen kellemes internacionalista zászlajuk, és szegény Rob Ford, két kijózanodás között, ezt látta a számára legcélravezetőbbnek.

  • Kedves Nagyim!
    Akik ide írogatnak vagy beszédet akarnak mondani az ordas eszmék védelmében és érdekében,zsidó vagy nem zsidó templomban vagy akár a nekik kijáró szemétdombon,bűnösök!Akkor is ha a koruknál fogva még nem puttyantak a világra,de aki a gyilkosokat védi az társ a gyilkosságban. Kedves Klárika,gondolkozz!Kikkel igyekszel egy követ fújni?Nem akarom a tiszteletre méltatlanok nevét itt felsorolni.Nincsenek sokan és az is minek.Majd csak eltakarodnak a kuruc szennycsatornába. Te pedig ebben a bűzös társaságban nem fogsz megdicsőülni.Vedd észre,hova nyomod magadat. Ez a fajta nem tud hűséges lenni sem eszméhez sem személyhez.Húzz el tőlük,mielőtt ők raknak huzatba.