Orbán vagyoni helyzete

2014 február 10 1:29 du.96 hozzászólás

Orbán vagyoni helyzete átláthatatlan. Most szólunk, ha egyszer lehetőségünk lesz rá, feltárjuk a Keresztapa meggazdagodásának teljes történetét és nyilvánosságra hozzuk, hogy miként lett a szegény egyetemistából az ország egyik leggazdagabb embere.

Orbán Viktor

Orbán Viktor

Addig álljon itt egy rövid előzetes:

1. Orbán Viktor vagyona csak igen kis részben fogható meg a közvetlen tulajdonában álló vagyontárgyak révén. Ezekről az Országgyűlésnek tett évenkénti vagyonnyilatkozata ad információt. Itt is nehézséget okoz, hogy az ő bevallásában (2014) csupán 3 ingatlan szerepel a saját tulajdonaként: a Bp. XII. kerületi ház felerészben, egy felcsúti belterületi föld (5035 m2) és egy felcsúti lakóház – míg a felesége nevén ennek a sokszorosa.

A XII. kerületi svábhegyi villát 2002-ben 75 millióért vásárolták, majd több tízmilliós költséggel felújították. Ez eredetileg két lakásból álló társasház volt, ám az átépítéssel egyetlen (Ferenczi Krisztina adata szerint tízszobás) villává alakították át, Orbán ennek ellenére még 2014-ben is „társasház”-ként jelöli a nyilatkozatában – hamisan. 2012-ig – ugyancsak hamisan – a 2002-es átépítés előtti 82 + 101 m2-es alapterületet vallotta be, s csak 2013-tól 233m2-t.

Lévai Anikó 2010-es vagyonnyilatkozata ismert csupán, abban 38 ingatlan szerepel. (Noha a törvény szerint a házastársnak is évente be kell nyújtania a nyilatkozatát, ez nem nyilvános: csak a Mentelmi és Összeférhetetlenségi Bizottság tagjai tekinthetnek bele, de ők is csak hivatalos vizsgálati eljárás során.)

A 2010-es adatok szerint a Lévai Anikó tulajdonát képező 38 ingatlanból 14 Szolnokon, egy pedig Parádon található (ezekhez öröklés útján jutott). 18 fekszik Felcsút, 2 a szomszédos Bicske határában, jórészt termőföldek: szántók, rétek, legelők. Ez mindösszesen 105, 5 hektár.

Hogy az elmúlt 4 évben volt-e vagyongyarapodása, arra csak nyilatkozatainak a megismerése adhatna választ. Lévai Anikó mindig leszögezi: a művelés után járó állami és uniós támogatásokat nem ő veszi föl, hanem akik a földjeit művelik. Ám hogy ők kik, azt sose árulja el, holott ez törvényes kötelessége volna. Ferenczi Krisztina szerint: Lévai Anikó bicskei és felcsúti – összesen közel 80 hektár – földje egyikére sincs bejegyezve, ki a földhasználó, holott ennek feltüntetése előírás. ”A tulajdoni lap III. része az ingatlanhoz kapcsolódó következő jogokat, illetve azok jogosultját tartalmazza: földhasználati jog, haszonélvezeti jog és használat joga.”

Ennyi deríthető ki adatszerűen.

2. Célszerűbb onnan közelíteni, hogy az Orbán-család az első miniszterelnökség idején ment át először igen látványos vagyongyarapodáson. A szűkebb család két fő ingatlanadatát nézve: 1. az 1998-ban már birtokolt 5,5 hektárnyi földterület négy év múltán a tizenegy és félszeresére: 63 hektárra növekedett; 2. a tulajdonukat képező (1994-ben 563 ezer forintért vett) belvárosi lakás helyett kertes sváb-hegyi villát vásároltak 2002-ben (75 millióért), majd azonnal hozzáláttak (több tízmilliós) átépítéséhez is. A miniszterelnök apjának többségi tulajdonában lévő bányacég, a Dolomit Kft. saját vagyona meghétszereződött (98-ról 666 millióra nőtt); a másik vállalkozás, a kizárólagosan birtokolt Gánt-Kő Kft. nyeresége ugyanekkor a tízszeresére emelkedett (16 millióról 167-re).

Hogy itt nemcsak időbeli, hanem oksági összefüggés van – hogy tehát Orbán a kormányzati hatalmat használta föl a családi vagyongyarapításra –, azt leglátványosabban a Tokaj hegyaljai szőlővállalkozás (Szárhegy Dűlő – Sárazsadány – Tokajhegyalja Kft.) története igazolja, ahol a miniszterelnök és üzlettársai csak vissza nem térítendő állami szőlőtelepítési támogatásból mintegy 64,5 millió Ft-ot nyertek el.

3. A második miniszterelnökség nagy projektje a felcsúti focibirodalom felépítése – ugyancsak közvetett (adóból leírható adomány) vagy közvetlen állami pénzekből. Az összeg, ami a sporttámogatásra szánt pénzekért igénybe vett adókedvezmény miatt a költségvetésből kiesik, évi 15-20 milliárd forintra rúg. Miközben a felcsúti Puskás Akadémia évi 2-3 milliárdot kap ebből, egyik első osztályú klub részesedése sem érte el a félmilliárdot. Ezen fölül is ömlik az állami támogatás és a busásan teljesítő Fidesz-közeli vállalkozások „magánadakozása”.

Mi épül mindebből?

Hét nagy futballpálya, egy épülő stadion, plusz egy fedett nagypálya, két központi épület, kollégium, szakközépiskola, tangazdaság, múzeum, archívum, szálloda, arborétum, kisvasút, vendégház-állomásépület, felújított Habsburg-kastély, legújabban magán repülőtér.

A tulajdoni viszonyok átláthatatlanok, Orbán ingyen használatba adott földjein épült föl számos objektum. A házától karnyújtásnyira épülő stadion befogadóképessége 3500 fős, tervezett költsége: 3,8 milliárd forint. (A felcsúti akadémia csapatának fajlagosan drágább stadion épül, mint a Juventusnak. Felcsúton az egy ülőhelyre eső építési költség 1 085 000 Ft; Torinóban: 885 000 Ft. Felcsút lakossága 2010-ben 1 789 fő, a stadion befogadóképessége 3 500 fő. Torino lakossága 2011-ben 907 108 fő; a stadion befogadóképessége: 41 000 fő.)

4. Stróman-gyanús személyek Orbán körül. A miniszterelnök közvetlen környezetében legalább 3 olyan ember (család) van, akik mesés vagyongyarapodáson mentek keresztül az elmúlt években: Mészáros Lőrinc, a Flier-család és Garancsi István.
Mészáros a földbérleti pályázat második legnagyobb nyertese az egész országban. A megyék közül Fejérben – a kormányfő megyéjében – osztották ki a legtöbb földet 5 350 hektár, illetve 121 588 aranykorona értékben. Ez az országosan bérbe adott összterület 24,4%-a és a földérték 30,8%-a. A kormányfő megyéjéből is messze kimagaslik a kormányfő faluja, Felcsút, amely közel 1900 hektárnyi területet kapott meg, ami az összes bérbe adott terület több mint 10 százaléka. Nem a Fejér megyei, hanem a magyarországi területek 10 százaléka! Tehát egyetlen (kétezernél kisebb lélekszámú) falu pályázói kapták meg az állam által kiosztott föld egytizedét. Mészárosék nemcsak Fejérben a másodikak, hanem országosan is. Az Orbánnal szoros kapcsolatban álló két család (a Mészáros és a Flier) nyerte el az országban kiosztott földterület 8,8 százalékát, aranykoronában a 11,6 százalékát! A Mészárosék és a Flierék által elnyert földek több helyen érintkeznek Orbánné földjeivel, a légi felvételeken egy nagybirtok körvonalai sejlenek föl.

Mészáros és alpolgármesterének családja nyerte el az ország 10 legnagyobb Auchan áruházának trafikjogát. Mészáros alvállalkozói (a Gere-testvérek) nyertek el további 10 frekventált dohányárusító helyet országszerte.

Mészáros szerelőcége 2007-ben még veszteséges, 2009-ben már félmilliárd bevétele volt, 2010-ben 835 millió, 2011-ben több mint 2,2 milliárd, 2012-ben pedig 4,6 milliárd, ami a kormányváltás óta ötszörös növekedés. A tiszta nyereség 2010-ben ez még csak 250 millió, 2011-ben már meghaladta a 850 milliót, 2012-ben pedig az egy és negyed milliárdot (1,264)
2012-ben fele-fele arányban 800 milliós osztalékot vett ki M. és felesége, ám az utóbbi lemondott a maga részéről a férj javára. És ő? A mesés gyarapodás forrását busás állami és önkormányzati beruházások adják.

Garancsi a Videoton FC elnöke, a Duna Takarék tulajdonosa. Utóbbi 600 milliós hitelt adott Orbán alapítványának – a Duna Takarékot a törvény egyedüliként mentesítette a takarékpénztárak államosítása alól. Garancsi egyik budai lakása szomszédos a Lévai Anikóéval. Az utóbbiban Orbán Ráchel lakott házassága előtt, Garancsiéban „bérlőként” Orbán Gáspár. Garancsi 2012 júliusában 75 százalékos tulajdonos lett Kékessy Dezső 2000 hektáron gazdálkodó tiszaigari agrárcégében. (Kékessy volt Orbánék üzlettársa Sárazsadányban, ő vette meg aranyáron a korábbi lakásukat, majd a tokaji szőleiket is.)

Garancsi az egyik tulajdonosa annak az offshore cégnek, amelyik hatalmasat kaszált a gázüzleten: az Index szerint 55 milliárdos osztalékot vettek ki a cégből tavaly.

Aki elhiszi, hogy mindez véletlen egybeesés, az ….

Gyurcsány Ferenc, a KMH vendégszerzője

96 hozzászólás

  • Felvinczy Károly

    Bagoly mondja verébnek, hogy nagyfejü…
    Tényleg, hogyan lettek a szegény kis KISZ-titkárok egymás után milliárdosok? Mesélje el Gyurcsány elvtárs a saját karrierjét is…

  • felvinczy károly: ügyesen. gyurcsány ugyanis sikeres vállalkozó lett, gyártulajdonos, ilyesmi. teljesen törvényesen, saját jogon lett milliárdos.
    mutyiból, mint a maga elvtársai, nem gyarapodott. 20%-okból se.
    de különben sem gyurcsány a téma.
    ha esetleg véleményt fűzne a cikkben felsorolt tényekhez, sokban javítana a maga megítélésén 😀

  • Felvinczy Károly
    2014 február 10
    1:57 du.

    Ritka nagy seggfej vagy te öreg!

  • fuser: nem az. csak annak látszik 🙂 ő is normális embernek született, mint mások, csak sajnos, az árok túlsó partjára került.
    lécci, ne sértegesd.

  • Ok!:)

    Felvinzcy rakjál akkor ide egy tényt, dokumentumot, adatot ami szerint Gyurcsány a politikai karrierje alatt gyarapodott, és lett milliárdos! Rakjál ide egy tényt bármelyik miniszterelnökről Orbán gazdádon kívül aki regnálása alatt gyarapodott nem kicsit, nagyon! És mosd ki a szádat mert imádott nemzetvezető vezéred seggszaga árad belőle!

  • Fuser

    No konkrétum mint olyan az nem lesz, mert azt nem találnak, mert nincs miről, vagdalkozni könnyebb, mint tényekkel alátámasztani a mondandót. Nálam ez a kocsmai zuhany híradó szintje, azok tudják ezt magas fokon művelni, akik nem akarnak, vagy nem képesek gondolkodni, mert egyszerűbb elhinni, mint utánajárni, és meggyőződni dolgokról, ez nem más, mint a birkaszemlélet.

    Gyurcsány a ME fizetését sem vette fel, hanem minden hónapban átutaltatta egy – egy alapítvány javára.

  • Gyurcsánynak NEM kellett milliomosnak lenni, mikor miniszterelnök volt, mert ő volt a leggazdagabb ember100 magyar között!
    Azért , álljunk meg egy pillanatra! Ha valaki megprobál rámutatni az igazságra, már seggfej?

    Gyurcsány, a rendszerváltás sűrű ködében, hirtelen gyártulajdonos lett!
    Én már nem hiszek a Mikulásba, bocsi!
    Akkoriban, az átlag porlgárnak NEM volt tőkéje gyárat venni!
    Gyurcsány sokkal ügyesebben szerezte millióit, olyan ügyletek aktív ügynöke lett, ahol magyar értékes épületeket, évszázados emlékeket „Közvetitett” külföldi vevőknek, akik dúsan jutalmazták meg ezért.
    Ezzel kezdődődött, a vagyonszerzés.
    Ugye, kedves Gyucsány úr?

  • figyelő: változatlanul nem gyurcsány a téma. azt pedig, hogy miként jutott hozzá bármihez – tudja, az ilyesmit úgy hívták, hogy privatizálás – arról, ha jó gyanítom, halovány segéd fogalma se lehet, de mind1, maga úgyis jobban tudja.
    ellenben ha esetleg foglalkozna egy csöppet orbán gyarapodásának tárgyszerűen taglalt tényével, mindjárt sokkal tárgyilagosabbnak tűnne.
    vagy csak a baloldal utálata fér bele az elemzéseibe?

  • Kiss Eszter
    2014 február 10
    3:22 du.

    Eszter, pontosan így van! És egyébként a baloldali kormányok sem voltak ártatlan bárányok, ez tagadhatatlan, ahogy az egész rendszerváltó politikai elittett csúnyán átjárta a korrupció, de az ahogy Orbán szotyializmusa életvitelszerűvé tette a hazánk nagyipari kifosztását messze túl van a rubiconon. És az élőistenes birkanyáj tapsol nekik. Épp ésszel nehezen felfogható abszurduma az emberi gondolkodás zsákutcájának!

  • Ille István
    2014 február 10
    3:48 du
    Tudom minek hívták az ország széárulását! Egyet kifelejtettem elbbi szövegemből.
    Jó nevettem a cikk második mondatán. HOgyan lett egy egyetimsta milliomos?
    Ezt én is sokszor kérdeztem , mikor olvastam Gyurcsány vagyonáról! T.i. egy év hián, egyidős Orbánnal…

  • figyelő: hiába, tudtam én, hogy magának remek humorérzéke van! amúgy mikor tér át orbánra?

  • Most a napokba panaszkodott,hogy Ö csak egy szegény miniszterelnök,-Orbán úr hiszen könyvek jelentek meg,hogy siheder kora óta enyves a keze,sőt annyira ragadós,hogy még a haverok kezére is került–.Elszámoltatni a Viktort??
    Olyan vizsgáló biztos nincs aki erre képes,-
    De ha mégis lenne ilyen szerencsénk-,Kettős örömbe lenne részünk egy, nem lenne hiányos az az évi költségvetés-kettő, idegességében pedig úgy tekerné a nyelvét mint az egyéves tevecsikó-.Nagy csörömpölés lenne, egy valós politikai elit elszámoltatása.-de sajnos ilyen csak a mesében van.

  • Orbán védőinek (és nem jobboldaliaknak, normális konzervatív szégyenli azt a katyvaszt, amit élőisten összehord) nem erősségük a törvények ismerete, megértése. Ahogyan az sem értik, hogy a korrupció nem az, amiből őt kihagyják,hanem az, amikor tisztázatlan feltételekkel, állami nyomással jut előnyhöz valaki, esetleg sima vesztegetési pénzzel. A legnagyobb korrupció azonban az, amikor egy politikai csoport erőfölényével visszaélve törvényesíti az állami korrupciót: és ez zajlik Magyarországon a dohányértékesítés állami monopóliumával, majd annak a baráti kezekbe osztásával, az állami földbérletek elrablásával a termelőktől, és a barátoknak juttatása, a takarékbankok államosítása, majd eladása stb.
    Nekem az sem felmentés, ha valaki „kevesebbet lop” – csakhogy a baloldali kormányok személyiségei ellen indított perek egyike sem nyert eddig bizonyítást. Simon Gábor ügye majd ezután kerül tisztázásra.
    Van ennek a történetnek egy szála, amely keményen rámutat társadalmi hazugságainkra. Magyarországon sokan háborognak amiatt, hogy a politikusok „munka nélkül” kapnak sok pénzt, mert ugye a „munka” kizárólag fizikai erőkifejtést takar. Meg a pártok sok pénzbe kerülnek. Ezért aztán nem szavaznak meg normális kereteket a politika működéséhez, így úgy szedik össze a működéshez szükséges pénzt, ahogy tudják: gyakran nem törvényes eszközökkel. Ezt a helyzetet akarta megváltoztatni 2007-ben a Gyurcsány-kormány, amely új törvényt nyújtott be a pártfinanszírozásra. Ezt azonban a Párt nem fogadta el (kétharmados törvény), és érdekes módon azóta sem forszírozza, amióta a Pártnak kétharmada van. Nem véletlenül: a zavaros viszonyok között az egyének is eredményesebben halászhatnak a zavarosban – mint ahogyan annak idején a Fidesz (és az MDF) székházának eladásából befolyt pénz nagy része például Orbán Győző bányájához került (Orbán-papa gyakorlatilag abból privatizálta a bányát). De ilyen „törvényes” korrupció a legutóbbi történet is, amelyben egy offshore cég(pedig a Párt törvénybe iktatta, hogy az állam nem kereskedhet off-shore cégekkel), nemrégiben, az Európában 30%kal csökkent árú gázból bevásárolt, majd 55 milliárd(!) forintos haszonnal adta el az állami villamoscégnek! Az 55 milliárd magánzsebekbe került – csak nem lehet tudni, kiébe, mert cég tulajdonosi háttere tisztázatlan. Ugyan vajon miért nem az olcsó gázból „rezsiharcol” a Párt?
    Félreértés ne essék: korrupció mindenütt létezik – a megjelenési formája, és a mértéke nem mindegy.
    A korrupció leghatékonyabb ellenszere a nyilvánosság, – talán ezért igyekszik a Párt mindent észvesztve titkosítani most például a Paksi Atomerőmű beruházást 40 évre!

  • Azok a gaz, büdös liberálbolsevikkomcsi elmúlt8év, sőt elmúlt 40év! Minek báncsák a szegényorbánt, aki a legnagyobb hazafi!? Ő az élő bizonyíték arra,hogy nem America,hanem Magyarhon a lehetőségek országa. Egy lukasgatyás csóriból is lehet az ország leggazdagabbja. Legigazabbja! Leggazabbja! Talán nem egyszerre, de talán szépen sorjiban.
    Ő a példa arra,hogy tényleg jobban él,mint 4 éve.
    A rezsicsökkentés neki 2-4 milliót hozott. No nem az érdekeltségeinek, hanem csak a családi szűkebb ingatlanoknál!

    A vállalkozásainak strómanon keresztül milliárdban is többszörösét, de az ilyen messziről nem látványos. Narancssárga lepel fedi.

    Az ilyen zember tehetséges! Volt bárki is, aki ilyen vagyont bírt összeharácsolni ilyen gyorsan???

    Hátvolt-volt, de az nem számít, mert simicska is egygatyában jár orbánnal. Na ha az a bűgatya szétszakadna,mert különutakra tévednének, akkor biza meglátná ország s világ, hogy milyen óriási bugyelláris feszítette őket széjjel igazábúl- oszt gurulna a jó forintocska 1000 irányba,s talán még a dollárka és az eurócska is kivillanna. De csak az, amelyik már nem fért el az általuk alapított bankban a Seychelles- szigeteken, no meg a többi offshore-os adóparadicsomban…. Kajmán,vagy teknős, már elfelejtettem, de megkérdezem a fideszes kapcsolataimat.

    Ugyan már ballibkomcsieurista-tőkésbérenc (nemhagytam ki semmit?)(Ja a tőkés nem az a tőkés, mert az a baráti tőkés…) – hogy folytassam: hazaárulónemzetvesztő gall,icinai jött-ment bipsicigányroma pirézek! Mik vagy mukk egy félázsiai szerzethez képest?
    orbán szent és sérthetetlen!

    Ma még. De meddig? Az biztos , hogy arról teszünk, hogy rövidebb ideig, mint szeretné, vagy képzeli!

    (Jöttment Piréz)

  • e-migráns
    2014 február 10
    5:42 du.

    Megalájk, öreg!!
    😀

  • Fenyvesi Glória

    A GOOGLE-ba beírva:dr. Léhmann György:A feljelentés tárgya-
    Gyurcsány Ferenc vagyonosodása

    Mindamellett egy felelős politikusnak sem engednék nagymértékű vagyonosodást…
    Elszámoltatást!

  • orbán állami alkalmazott volt mindig, vagyis KÖZPÉNZből (a miénkből) tollasodott meg ennyire. Ez az alapvető különbség közte és Gyurcsány közt. Mellesleg én is állami alkalmazott voltam, 6 éven át egy fillér béremelést sem kaptunk, cserébe elvettek ruhapénzt, 13. havit, szakszervezetet, stb. stb.

  • Tessék itt vannak a kezdetek.. De gondolom ezt már figyelő is olvasta, mivel 168 órára is sokszor be lett már téve. Ha ennek ellenére is nyalja a felcsutit…. akkor ő valszeg jól meg van fizetve…
    http://granadinho1.nolblog.hu/archives/2011/11/24/Az_Orban-csalad_es_a_kozhatalom_viszonya/

  • Most hogy is van hogy az alföldre ha jol emlkékszem 2 milliárd/km -es áron csináltak autópályát? ÉS estig lehetne sorolni. A korrupció a rendszer velejárója.. Csak nem mind1 hogy az egyik lopkod, és hagy élni, a másik meg megfolyt mert mindent visz.

  • Gyalázat,felháborító!Állítólag a vagyona kb. 500 milliárd!Gondolom még sok minden kimaradt!Így néz ki egy szabadságharcos,aki mindenkivel harcban áll.Remélem hogy egyszer tételesen elszámoltatják,mert az a véleményem hogy aki nem tud elszámolni a vagyonával az mindegy hogy melyik oldalon áll az feleljen érte!Nem beszélve arról hogy az iskola padból egyenesen a politikába került,í
    gy egy napja sem volt érdemi munka!Úgy gondolom hogy ezekért hogy ilyen elképesztő vagyonra tudott szert tenni mind a politikusok,mind az igazság szolgáltatás és mind az emberek is felelősek!Hagyták hogy ennyire meggazdagodjon ő is és a csókosai is!

  • Azt gondolom, hogy ma Magyarország min.elnöke O.V. Az ő erkölcstelenségéről szól ez a cikk.Ovodás stílus ilyenkor a másikra mutogatni hogy ő is tolvaj. Számomra elfogadhatatlan az, hogy o.v. azt állítja magáról hogy keresztény ember.És Jézus mögé bújva lop csal, hazudik, és tönkretette az országot,. Jézus azt mondja „aki engem követ az ad nem elvesz”Nem az én feladatom az igazság kiderítése és számonkérése. Csak figyelem a gyümölcsöket amiket o.v. terem. Az ő gyümölcsei a gyűlölet, a megosztás, a békétlenség, a hazugság stb. „””Az a fa amelyik nem terem jó gyümölcsöt kivágattatik””A balta már a fa gyökerén van”””

  • falusi: Te a Liverpoolnak szurkolsz ők a Fidesznek. Te örülsz ha nyer a csapatod. Ők is. Az az apróság, hogy az ő csapatuk tönkreteszi az országot és tőlük veszi el az életteret az olyan apró ár, hogy nekik megéri. Tudod, a szurkoló rosszul lát.
    Régen egy szomszédom nagyon büszke volt a főnökére. Mert nagyon gazdag volt. Őt gyalázatosan fizette, de az elhasznált tv-jét és videóját neki adta. Ettől imádta és magasztalta. Az eszébe sem jutott, hogy ha rendesen megfizetné akkor ezeket megvehetné magának újonnan.
    A gazdája a legdrágább BMW-vel járt ő gyalog. De dicshimnuszokat zenget róla.
    A rabszolgák megszokták az asztalról lehulló morzsákat. És még hálásak is érte. Furcsa és érthetetlen az emberek lelkivilága.

  • fenyvesi glória: magának is mondom, a cikk témája nem gyurcsány! szóljon, ha valamelyik szót nem értette!

  • Érdekelne bennünket az is, hogy hová lett a Safarov gyilkosért adott sok ezernyi összeg?????
    Hová lett a Grippen beszerzésekért kapott összeg?
    Mennyi pénzért kirándulgattak hajókázós-kéjutakra képviselők a NÉP PÉNZÉBŐL?

    Aztán, itt is vannak hírek… : Orbán vagyonosodás:
    https://www.google.hu/url?sa=t&rct=j&q&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&sqi=2&ved=0CC4QFjAA&url=http%3A%2F%2Fatlatszo.hu%2F2012%2F05%2F10%2Ftalpalatnyi-fold-i-alcsut-es-bicske-kozott-terjeszkedik-az-orban-uradalom%2F&ei=4e6UUf23FoKHswbvwoGQDQ&usg=AFQjCNEeiwI4bNUQIJNhY4H1y7gn6Eocog&sig2=maRAZRV-CBAl77ZX1s_0aw

    Még az alábbiakban is vannak olyan tételek, amelyek Orbán vagyonosodásában – fentiek szerint – még nem szerepelnek:
    „Tamás Kovács ?
    Kiemelt hozzászóló

    EZ MINISZTERELNÖK?
    „Orbán Viktor ügyvéd foglalkozású felesége, Lévai Anikó is kivette a részét a páratlan vagyongyarapodásból. A gyermekei születése előtt a Nógrád Megyei Földhivatalnál dolgozott. Azt beszélik arra felé, hogy a megye területén lévő ércbányákat az Orbán család, valamint a FIDESZ- holdudvarába tartozó vállalkozók részére juttatta.
    Orbán Viktor édesapja nem véletlenül lett dúsgazdag bányatulajdonos.
    Már több szerző is leírta, hogy a FIDESZ a 90′-es években eladta a székházát. A FIDESZ-hez közeli cégek, a székházból befolyt pénzekből, megvásárolták az addig állami tulajdonban volt bányákat, amelyeket aztán jelképes összegért eladták Orbán Viktor édesapjának. A bányák jövedelmezőségének biztosításához, a meglévő politikai kapcsolatok révén, zsíros megrendeléseket szereztek a Dunai Vasműtől, valamint az autópálya építkezésekhez. Az Orbán-család vagyonát egyes közírók 500 milliárd forint körülire teszik, amihez hozzátartozik egy Pintér Sándor belügyminiszterrel közösen vásárolt és fenntartott horvátországi sziget az Adrián, valamint egy kb. 600 millió Ft. értékű jacht, ami francia lobogó alatt került nyilvántartásra…”

  • Ha minden igaz amit a kedves szàjhösünk leirt,Orbànt tanitani kell
    a közgazdàknak,mert a cikkiro nagyobb vagyona ellenére,csak felégetett orszàgot,a felgyülemlett problémàkkal tudott àtadni Bajnainak-Portikkal,Simonnal….-.

  • Még van egy kérdés, amiről a statisztika nem „beszél”, bizonyára le van tiltva,

    állítólag olyan nagy számban lettek ÖNGYILKOSOK ORBÁN mostani diktatúrájában, amennyien korábban még soha!

  • Tényleg elképesztő! Ezeknek az idiótáknak az egyetlen ellenérve ” a Gyurcsány is”. Ezek frankón azt gondolják, hogy így működik a világ?!
    Fenyvesi fidesz csicska! Ha a szívednek oly „kedves” cigány azzal védekezne a bíróságon hogy miért baj az hogy ellopta a tyúkot hiszen mások milliókat lopnak, megértően elfogadnád??
    Miért vagy ennyire korlátolt hazaáruló??????

  • m.anna
    2014 február 11
    3:41 de.

    LÁJK!

  • llanfair
    2014 február 11
    4:16 de.

    Igazat szólsz mint mindig én öreg barátom! Jó az „öreg” csak vicc vót! 🙂 )))))

  • István, hallottad, hogy egy farkas kószált a könyéketeken? Asszem már befogták, de kár hogy nem én bukkantam rá, haza hoztam volna bár lehet a falka nem repesett volna az örömtől…! 🙂

  • erős et: a helyzet az, hogy nem tudja megcáfolni. a hozzászólásának második fele meg a szokásos rögeszméjük. fingja sincs róla 😀

  • fuser: noch dazu, a bocskai utcában szorították meg a polgárőrök, nagy bátran, autókkal elállva az útját. szegénykém teljesen meg volt zavarodva, eszébe se jutott támadni, örült, hogy végre emberek közt lehet.

  • Igen, emberhez szokott állat volt állítólag, valszeg egy nyugodt, hívó szóra odament volna, de a „rambo” polgárőrök gondolom majd össze szarták magukat a tudattól, hogy amit látnak az egy farkas.

  • Dénes ERÖS
    2014 február 11
    4:57 de.

    Döncike már megint lemaradtál a gyógyszerosztásról?

  • fuser: volt annyi eszük, hogy felhívták a veresegyházi medveparkot – ott van farkaskifutó is – és szakember irányította őket, mit csináljanak.

  • MEGVAN A Farkas !!
    Íme :

  • Ez jó hír!:) Tiszta szívből aggódtam azért az állatért! Az emberek többségében még mindig ott van az a XIX. századi beidegződés, hogy a farkas maga az eleven rossz! Az emberek többségének lövése nincs a világról, a természetről, ne csodálkozzunk hát…

  • Geyza
    2014 február 11
    6:38 de.

    Hüjeeee!
    🙂 🙂 🙂 )))))))))))

  • fuser : domesztifikálódott. képzeld, mennyire frusztrált lehetett, ha megmászta a 3m magas (!) kerítést, nem riasztotta el az elektromos pásztor áramütése sem, de az ember közelségében azonnal lenyugodott!
    most egyenlőre elkülönítőben van, még össze kell szoknia a többi farkassal. szegedről azért került el, mert ott a falka kiközösítette, és depressziós lett.

  • Kis drágám! Remélem rendben lesz!

  • Nos, ha már ide citálták Gyurcsányt, a Fletó felajánlotta, hogy Ő, és Orbán nyilvánosan számoljanak el forintról forintra, mivel kezdtek, miből mennyi lett, és hová jutottak ezzel.
    — Gyurcsány: Én készen állok. És Orbán?–
    –Olyan primitíven esett nekem a beléptetőrendszeres Tamás mert megvakartam Orbán zavaros vagyoni helyzetét, hogy most már tudom: jó helyen keresgetek – így reagált Gyurcsány Ferenc DK elnök, miután Deutsch Tamás a tőle megszokott stílusban üzent neki.

    Van egy ajánlatom – írta Gyurcsány: Orbán és én is tegyük ki az asztalra, hogy mire vittük 1990 óta, és fillér pontossággal számoljunk be nyilvánosan, hogy miből futotta minderre. Én készen állok. És Orbán?—

  • Rendszeresen napvilágra kerülnek konkrét nevekhez kötött csalások simlisségek, és mégsem történik semmi.
    Már a könyves polcok is roskadoznak Orbán Viktor mesés meggazdagodásának történetéről,–Nem volna elvárható,hogy egy talpra esett ügyész csoport bejelenti,hogy utána néz
    a mesés vagyon keletkezésének.?? –MIÉRT csak az én fejem felett lóg a vagyonosodási vizsgálat szelleme??–vagy vannak
    kivételek?- Milyen adózási morált várnak el azoktól az adózó állampolgároktól akik naponta a felső vezetőink
    mesés összegű stiklijeit olvassa.-
    Azok a felső vezetőink pedig aki letérnek a tisztességes útról a legszigorúbb büntetést érdemlik,mert a többségük nem a tudásuk alapján kerültek magas poziciókba.hanem a bizalom alapján
    amit a választó polgártól kapott,-ez pedig hamar feledésbe
    merül.

  • küszküllő: simon gábor dolga már a hatóságok dolga, semmi köze a cikkhez, ami még mindig nem másról, mint orbánról szól.
    ha szabad kérnem, ahhoz fűzzön valami véleményt! simont majd lerendezi a nav és az ügyészség.
    szóljon, ha valamit nem ért, majd segítek 😀

  • küszküllö
    2014 február 11
    8:25 de.
    Az MSZP levele Simon Gáborhoz.
    http://nepszava.hu/cikk/1010529-level-simon-gaborhoz/

  • m.anna
    2014 február 11
    3:41 de.
    Kedve m.anna,
    Minde igaz, csak egy távoli ember nehezen nyeli le , vagy ismeri fel az igazságot.
    T.i. a cikk írójának számomra NEHÉZ elhinni bár mit.
    Köztudott, hogy halálos ellensége Orbánnak és megfojtaná egy kanál vízben.
    Ami meg az igazságot érinti, mégnehezebb elhinni egy olyan személynek, aki maga mondta:
    „…Hazudtunk minden nap, reggel és este…..”

  • Kedves hozzászólók,

    Ezt nézzétek meg, csak 500 millió és 2 milliárd Ft. közötti
    házak, luxus villák, 396 db. Lehet szemezgetni.

    http://ingatlan.com/szukites/elado+haz+500-2000-mFt

    Gyurcsány Ferenc 50 megkerülhetetlen embere

    http://hetivalasz.hu/reflektor/gyurcsany-ferenc-50-megkerulhetetlen-embere-17140/

    http://mno.hu/migr_1834/gyurcsanyerdekeltseg-ujvideken-614637

  • fresz irén: még mindig nem gyurcsány gyarapodása a cikk témája. mellesleg se a hetiválasz, se a mno nem tekinthető autentikus forrásnak.
    de azért jó próbálkozás volt 😀

  • Természtes, hogy Illének a Népszava az igazi hírforrás. Mi más lenne?
    Sajnos, Gyurcsánynak és illének be kell látnia, hogy elkerülhetetlen, tény az, hogy a cikk folytán, Gyurcsány vagyonáról lesznek beírások.

  • figyelő: mellébeszél. tény az, hogy aki a cikk kapcsán gyurcsány vagyonáról ír, az terel. még1x, lassan mondom, hogy más is értse: azt cáfolják, hogy mi nem igaz orbánnal kapcsolatban, és ne azzal foglalkozzanak, hogy mi a helyzet gyurcsány vagyonával!
    azzal foglalkozzon bayer „csótány” zsolt a kellő képpen autentikus mn hasábjain.
    hogy maga mit tart természetesnek, már megbocsásson, meglehetősen érdektelen.
    már többször kifejtette, hogy kérlelhetetlenül utálja a baloldalt.
    akkor miért is kellene figyelembe venni az értékrendjét?

  • illécske
    Irogatni lehet Orbànék vagyonàrol,de többször megvàdoltàk eredmény-
    nélkül.A kedves szàjhösük is csak léggömböket tud felröppenteni,
    probàljon olyat,vagy hasonlot,mint Simon Gàbor és az MSZP esete.
    De Bajnai és Oszko biztosan jobbantudnà értékelni,hogy milyen
    szavahihetö legény Gyurcsàny a talpàn.

  • erős et: maga csak foglalkozzon azzal, mait fel is tud fogni. nem magának való az ilyesmi. mint említettem, simon története a hatóságokra tartozik.

  • Ille István
    2014 február 11
    11:29 de.
    Sajnos, cáfolni nem tudom, a cikkben felhozottakat, de lehetne annyi esze a szerkesztőségnek, hogy ne olyannal írassák ezt a cikket, aki sokkal ELŐBB lett milliárdos, s az MSZP most zárt ki valakit adócsalás végett!

  • figyelő: nem mi írattuk 😀 mi köze simonnak – aki lemondott, kilépett, és nem kizárták – a cikkhez? orbánról szól ugyanis.
    de azért köszi, hogy maga is elismeri: gyurcsány a saját jogán lett milliárdos. akkor orbánról mi a véleménye? aki ráadásul három évig még a munkahelyére – parlament – se járt be, de azért pofátlanul felvette a fizetését!

  • Miahelyzet Orbán vagoni helyzetével ??!

  • Illepityu:
    Azért jajveszékelnek Gyurcsányferi pénzén mert ezek igazi magyar lelkek.
    Megírta már a Bartus Laci is hogy milyen az igazi magyarélek :
    ” De most azt mondja meg valaki , miből tellett a Kovácséknak kocsira ???”
    Továbbá :
    ” Felfordult a kecském ? akkor megmérgezem a szomszéd tehenét ! Minek legyen neki jobb mint nekem ? ”

    EZEK az igazi komcsik , a szó legrosszabb értelmében.Legszívesebben eltaposnák azokat akik a saját tehetségükből , szorgalmukból vitték valamire.
    Ezért gyűlölik a zsidókat is ezek a senkik ( Figyelő , Dénes , Küszüllő , Fenyvesi , Frivi , Boda , satöbbi )
    Ők a mélymagyarok. Akik mindent és mindenkit gyűlölnek aki más vagy aki okosabb , ügyesebb náluk.
    Írigyek , kicsinyesek , rosszindulatúak.
    Mélymagyarok.

  • Gyurcsány Ferenc olyan gyáregység tulajdonosa amelyből europában csak kettő van,egy Magyarországon egy pedig Francia országban.-Ázsiában ,Kínában van hasonló,-
    Olyan terméket állít elő,ami az üveg gyártás nélkülözhetetlen kelléke üveg olvasztó kemencék bélelő anyaga.és egyéb- magas hőmérsékletü füstgázok elvezetésére
    alkalmas ,csövek ,lapok.különböző nagy hömérsékletet türő idomok- (REKUP)Elnevesésük-Korvysit-Kádkö.megmunkálásukat
    gyémánt berakásos gépek végzik.-nagyon drága termék.
    Nem kellene Gyurcsány Ferencet rágalmazni,azért mert gazdag vállalkozó—-Hölgyeim és uraim, Önöket mi gátolta vagy gátolja meg abban ,hogy sikeres és gazdag üzlet emberekké váljanak?–Feltételezem ugyan az mint engem az
    –ESZÜNK–

  • pecor: ha nem gond, küldje át a listát, majd csak beszerkesztem valahogy 🙂
    ha jól tudom, a mosonmagyaróvári gyárról van szó, ami már régóta csípi ellenfeleinek a szemét. legfontosabb termékei: nemes elektrokorund, mullit, zirkonmullit, olvasztott magnezit-timföld spinel, olvasztva öntött tűzálló anyagok (kádkövek). a fő bajuk az, hogy a hazai timföldgyártás megszüntével nem volt hajlandó bezárni a gyárat, hanem külföldről behozatott alapanyaggal tovább folytatta, sőt, ki is bővítette a termékpalettát. micsoda szemétség!

  • Ille úr.pontosan erről az gyáregységről van szó,érintettségem alapján pontosan ismerem e termékek gyártás tehnológiát,- és e gyár történelmi múltját.

    Olyannyira csipi szemet,hogy Gyurcsány Minisztersége alatt,
    Szíjjártó Péter,és csapata sátortábort vert a bejárati kapu előtt és végül a gyár dolgozói zavarták el őket- .Ha nem gond a gyűjtemény terjedelme,szívesen bemásolóm.-
    Én magam is gyűjtője vagyok,az ilyen szólásoknak-és unortodox intézkedéseknek,törvényeknek.

  • Ille István
    2014 február 12
    2:04 de.
    Valahol említettem egyszer, hogy az Owens-nél dolgozom. Üveggyártás. Ez volt a reklám helye.

    Gyurcsánytól mi is rendelünk a Magyar,- Cseh-, újabban Lengyel gyárainkba kádköveket, regeneráló kamrákhoz tűzálló anyagot. Az üzletnek külön jót tett, hogy nem magyar alapanyagot is használ, ugyanis így a hagyományosan elfogadott négy éves felújítási ciklus helyett 10-12 évente kell lebontani a kemencéket és újjá építeni új anyagból. Vagyis nem csupán üzletember, hanem a minőségre is figyelő vállalkozó.

    Én boldog lennék, ha Orbán is hasonló módon szerezné a vagyonát, mivel akkor nem csak beszélne a magyar iparról, magyar munkahelyekről, hanem tenne is érte.

  • pecor: ha lehet, inkább küldje át a szerkesztőség címére.

  • kedves donom: nem emlékszem, hogy említette volna, de most már ezt is tudjuk 🙂
    a vegyipariban tanultuk a síküveg gyártás és az öblösüveg gyártás technológiáját, valamire még emlékszem is belőle. de leginkább tarjánból, amikor más céllal párszor volt alkalmam meglátogatni a gyárat.

  • Ille István
    2014 február 12
    6:20 de.
    A cégnek két gyára volt Magyarországon. Orosháza, és Sajószentpéter. Az Sajószentpétert bezárta, mivel a másik a magyar piac 62% lefedte, és még így is döntő többségben határon túlra termel. Saját fejlesztésű gyártástechnológia, vagy „hideg” technológia, már amennyire egy olvadt üveg hideg lehet.

    Itt viszont már lényegi kérdés, hogy Gyurcsány hogyan dolgozik, mivel a hideg technológia mintegy 30% jobban igénybe veszi a kádköveket. Erre az erősített kövekre külön szerződésünk van vele, mint egyedi vevői igény. Politikától mentesen, a környező piacon ő a legjobb!

  • Dipl.Ing,Dipl.Oec. Lesli Luczay

    So ein Blödsinn und bösartiges Schreiben habe lange nicht mehr gelesen. Selbst das Bild vom H. Orban ist ein bösartige Darstellung. In der heitigen Politik in Ungarn kann kein Mensch Orban das Wasser reihen, besonders nicht ein ehemalige „KISZ-TITKAR” Gyurcsany, wer in 20 Jahren Multimilionär in HUF wurde.

  • kétdiplomás luczay: ha már itt osztja az eszét németül, kérem, tegye nyelvtanilag helyesen. a heitigen, biza, egy nagyon prosztó dialektus. gondolom, heutigent akart írni.
    amúgy valszeg kimaradt a világából, hogy nem a 20 éves gyurcsány lett multimilliomos, hanem az ALTUS Befektetési Zrt. elnök-vezérigazgatója. biza, luczaykám, egy kicsit többet kellene a privatizáció kezdeteivel foglalkoznia.
    ajánlom figyelmébe a MOTIM történrtét. már, ha még ért magyarul 😀
    amúgy van-e valami cáfolni valója a cikk tartalmát illetően? nincs? köszönjük szépen, leülhet.

  • Az Amerikai Egyesült Államokban azért nem lehetnek politikai főmuftik olyanok akiknek kinn a seggük a gatyából , mert azt mondja az átlagamerikai :
    ” Előbb oldja meg a magánéletét , utána foglalkozzon csak a közösség problémáival ”
    Továbbá:
    ” Olyantól , akinek már van pénze elegendő , nem várható hogy a közösség pénzét a saját zsebébe tömi ”

    Ehhez képest a mostani nomenklatura a politikából gazdagodott meg baromira.

    ( Politika : görög eredetű szó , polisz=város tehát a város , az emberek dolgaival valo foglakozás. Ezt jelenti.)

  • falusi
    2014 február 12
    11:54 de.
    Vitya úgy megijedt Gyurcsánytól, hogy Kínáig futott!
    Az nem lenne baj, csak ha megint köt egy paks-2 típusú üzletet, akkor az 50-ből 1 000 éves eladósodás lesz. Ott azért nem mer maradni, mivel arrafelé kilövik a túl mohó korrumpálókat.

  • Nos Gyurcsány a jelenlegi villát nem vásárolta,hanem a régi szép…időkből örökölte(egy zsidótól „államosított” villa!)
    A vagyonnyilatkozatában egy fél pápai panellakás van….amiben a Kató (az anyukája)lakik……
    Egyébként sokkal gazdagabb
    (miből?…)mint Orbán,aki a házát maga építette!
    Aztán ott van Simon Gábor is,aki a 2009 óta folyamatosan..elfelejtett 240 milliós
    külföldi betét mellett,még több lakást is vásárolt tavaly a XII.kerületben….érdekes dolog,hogy még ma sem tudja senki
    (persze sejtjük!!!)hogy honnan van a pénz,meg az is,hogy Orbán és a többi politikus készít vagyonnyilatkozatot és nem felejt el befizetni 50 millió adót!!
    Na ezzel kellene inkább foglalkozni,meg esetlen azzal,hogy mi fog még kiderülni egyeseknek pechjükre….még a választások előtt!!!

  • Nocsak most vettem észre,hogy „Feri” írta volna… a cikket…..???
    ami pár dolgot megmagyaráz,talán nem kellene ennyire
    erőlködni feleslegesen…..persze ezen az oldalon ő is „hiteles”aki saját bevallása szerint is hazudott „reggel,délben…”meg most is, amit mikor fog bevallani?….
    Ami az elszámoltatást illeti az nagyon helyes lenne minden
    vezető politikus tekintetében pártállástól fügetlenül,de nem hinném,hogy erre pont ő vagy
    a mostani baloldal lenne a legalkalmasabb….meg azt sem,hogy erre nekik lehetőségük lesz…mert az már nagyon vicces utópia….

  • Marcsi
    2014 február 12
    3:14 du.

    Nyugodj meg! Rögvest ott vannak az ápolóid a ketamin adagoddal! )

  • illécske!
    Simon ügye tényleg a birosàgra tartozik,Orbàné pedig a léggömbjeik
    közé.

  • Komolyan mindenki ilyen nagy egyorrú itt? Jó magyar szokás szerint a gyűlölet hatalmasabb és erősebb mint a józan ész?? Feketén-fehéren tudvalevőek a fenti cikk állításai erre egy pitiáner pár száz milliós Simont akarnak összehasonlítani a több százszor nagyobb országkizsákmányolással, szétlopással? Hát pontosan Gyurcsány áll elébe és hívta ki Orbánt a vagyonosodási vizsgálatra nyilvánosan, ha tetszik elszámoltatásra, de ez a félhülye épp a kínai kommunista barátoknál beszél idiótaságokat és Iránnak küldözget tiszteletet még négy másik barbár és diktatórikus országgal egyetemben a világon. Orbán most (és az elkövetkezendő évtizedekben) sem fog ráérni beszámolni arról, hogy honnan vannak Több százMILLIÁRDJAI (nem milliói). Persze a sok birkatürelmű látja, hallja érzi de a lófingnyi Simon az jobban piszkálja a szemeket -mert magyar már csak ilyen, ha gyűlöletre programozták, akkor gondolkodás nélkül gyűlölködik. Bizonyíték a sok Gyurcsányt támadó és az Orbán gigantikus lopásait letojó hozzászóló. BRÁVÓ!

  • erős et: javaslom, hagyjon fel a debil megszólításaival, ha továbbra is itt akarja osztani az eszét. nem zárom ki, de moderálom.
    cáfoljon, erős et, és ne játsszon a léggömbökkel.

  • Boda
    Az Apró-villa: a Szemlőhegy u. 42. története
    A villát, ahol ma a magyarországi miniszterelnök lakik, Sebestyén Aladár, a Weiss Manfréd Művek egyik igazgatója építtette 1936-ban, Grünwald Rózával kötött frigyének 25. évfordulója

    Sebestyén Aladár ingatlanát először a nyilasok vették nyilvántartásba, székeltek itt az oroszok is, majd az ötvenes években államosították.

    1958-ban eredeti bútorai már régen nem voltak meg, amikor az épület első emeletét Apró Antalnak, a minisztertanács elnökhelyettesének, földszintjét a Legfelsőbb Bíróság elnökének Jahner-Bakos Mihálynak és nejének utalták ki Egy szobát a kormányőrség használt.
    Az épület 1992-ben a II. kerületi Önkormányzat tulajdonába ment át, 1995 februárjában viszont (leszámítva két garázst ami továbbra is önkormányzati tulajdonban maradt) eladták korábbi bérlőiknek, az Apró-család tagjainak illetve Jahner-Bakos Mihálynénak – a kor gyakorlatának megfelelően áron alul: ugyanis a rendszerváltás után azok, akik korábban állami ingatlanok bérlői voltak, minden esetben ilyen kedvezőbb feltételeket kaptak. Ez nem csak az adott építményre vonatkozik, hanem milliók vásárolták ekkor meg az állami bérlakásaikat.
    Úgy ennyi az Apró villa története tényszerűen.

  • kedves donom, bodát nem érdeklik a tények. az nem az ő világa.

  • Próbálkozom, hátha vannak még csodák!
    A remény hal meg utoljára!

  • Dénes ERÖS
    2014 február 12
    4:50 du.

    Döncike orbán ügye egy kivégző osztagra tartozna, és ideális esetben te lennél a cölöp amihez kikötözik, úgy is mindig rá vagy cuppanva a seggére! 🙂

  • Gábor Erzsébet

    A gyűlöletet olyan színvonalon műveled, mint a szocialisták, ez a kifejezéseidben is jól nyomon követhető. Lelkednek jót tesz, folytasd a nemtelen gyűlölködést és várd a végét. Ennyi!

  • gábor erzsébet: kivárom. nem fog örülni neki.
    amúgy a gyűlöletnek mélysége van, és nem színvonala. ami a maga hozzászólásának sincs.
    ha javasolhatom, ne értekezzen a jövőben a magyar nyelv rejtelmeiről.

  • Na minden stimmel,min is vitatkozunk?
    zsidóktól nácik általa elvett,majd Apró elvtárshoz szállt..
    villában lakik Gyurcsány (pénzébe nem került!)aki egyébként
    többszörös milliárdos (na nem kemény munkából:Paks teljesítmény nélküli súlyos milliók,Altus és stb…)
    míg Orbán vagyona kb.340 millió ugye nagyeszű KOVÁCS ÉVA?
    aki 500 milliárdról hablatyol,persze az értesüléseit erről a fórumról gyűjti be…..
    Gyurcsány és Orbán hasonló korúak és az utóbbinál többször 2004-ben is volt vagyonosodási vizsgálat!Gyurcsánynál?…
    na most Simonnál van…meg még sok vezető ellenzéki politikusról is kiderülhetnek dolgok!Kár erőlködni mert csak további öngól lehet belőle……..(Fót,Baja,Bajnai,
    pártpénzek stb.)

  • Ja a tényekről a normális többség nem ezen a fórumon
    tájékozódik,hanem kicsit hitelesebb forrásból…..
    Szerencsére vannak és előbb utóbb minden kiderül,pláne ha
    már az ügyészség,az APEH is bizonyít…….
    Na csak erőlködjenek tovább,hátha még sok dolog kiderül…..
    Nyuszi meg a porszívó….ha-ha

  • Mareszka magasröptű észosztása után csak azt mondom, hogy vagyük alapul azt a 340millió (bár nemtisztán,hanem köztörvényesen szerzett) vagyonát, nevesítsük, hogy pontosan mi is az és azután ha mégiscsak lenne több az érdekkörében, akkor kezdjük el szeletelni! Ha nem hinném magam is, hogy orbán tisztakezű, becsületes, akkor ezt a brutális kívánságot le se mertem volna írni. Viszont így tét nélküli!

    De ha mareszka és társai ilyen jóltájékozottak, ugyan írják már le tételesen, hogy orbánnak miből, mikor, hogyan keletkezett az a 340millió vagyonfelhalmozódása!?!

    Tényleg szeretném tudni!

    „Gyurcsány (pénzébe nem került!)aki egyébként
    többszörös milliárdos (na nem kemény munkából:Paks teljesítmény nélküli súlyos milliók,Altus és stb…)”

    Nem Gyurcsány,hanem a feleségéék vették meg a lakott önkormányzati lakásukat.
    Mivel orbánista paprikajancsi a legfőbb ügyész, ezért most szaladjon feljelentést tenni pakssal és az altussal kapcsolatban!! Lehet, hogy egy államtitkári pozícióval meg is hálálják. Vagy hétfőtől beülhet a parlamentbe szavazni….

    De ami a legfontosabb: „…meg még sok vezető ellenzéki politikusról is kiderülhetnek dolgok!”

    Na azokkal szaladjon polthoz!
    Hátha gyorsan lecsukja mindet!

    Tényleg ilyen jóltájékozott, hogy nem veszi észre, hogy orbánék nemcsak a mi, hanem a maga szemét is kilopták?
    Vagy észreveszi, csak nem vallja be?
    Ezt komolyan kérdezem magától és a többi orbánistától!

  • Egyenlőre nyolc éven keresztül próbálták a liberálbolsevik szamuelysták (szerzőink és vendégszerzőink közreműködésével is) minden eszközzel Orbánra rábizonyítani a tisztességtelen gazdagodást, ehelyett egyedül a szerencsétlen gyurcsányról derült ki a tisztességtelen vagyongyarapodás BÜNCSELEKMÉNYE, de szerencséjére éppen elévült, így megúszta….
    Valóban, mindegyik „szerez”, csak az a baj, hogy amíg a fideszesek ellopnak egy-egy ezüstkanalat, addig a másikak a képszöget is kihúzták a falból/

  • Felhívom a szíves kommentelők figyelmét, hogy a lapszerkesztő munkatársak a kommentelők arképe helyett időnként erősen a horogkeresztre hasonlító jeleket alkalmaznak, mely félelemkeltő, fasiszta, antiszemita jelleget akar kölcsönözni!!!!

  • pici toni: orvos látta már?

  • pici toni: a kommentelőknek nincs arcképük, de még avatarjuk se, hacsak nem kreáltak maguknak sajátot. egy véletlenszerű geometriai minta jelenik meg az avatarjuk helyén. egyéb kifogás?

  • „marcsi”; „Don Ovuz”
    Ille István: szamuelysta bérenc

  • pici toni: na, ez azért degradáló! én, kérem, lenin-fiú vagyok!

  • Ille István: Hehehe. Tényleg bele lehet magyarázni a dolgot. Igaz én soha nem keresem semmiben azt a szemetet. De aki szereti az keresheti.

  • boda, mint említettem, takaroggy van! ez, biza, parancs. már régen beígértük! lehet reklamálni. adok egy címet: sóhivatal.

  • Figyelőnek: 1989-ben, öten, 3,6 millió forintért vásároltunk egy már akkor is a szabadpiacon kb. 100 millió forintot érő gyártelepet.
    Miért is csak ennyit fizettünk érte? Nos azért, mert NEM fogadtak el érte többet!
    Ugyanis ennyi volt a KÖNYV SZERINTI ÉRTÉKE!
    A jogszabályok szerint pedig, CSAK a könyvszerinti értéket fogadhatta el a privatizációs szervezet!
    Mi ugyan – bármennyire furcsa – szívesebben adtunk volna érte piaci árat, arra is készültünk, mert akkor nem idegesített volna bennünket az a gondolat, hogy – esetleg – utólag a nyakunkba sózzák a különbözetet, de nem volt rá lehetőség.
    Mondjuk nem voltunk túl szomorúak sem emiatt, mert így ezt is a gyár fejlesztésére fordíthattuk (mi voltunk egy cég azon kevesek közül, akik nem kivettünk a vagyonokból, hanem hozzátettünk, mert mi tényleg vállalkozni akartunk és nem harácsolni), így aztán ez nagy könnyebbséget is jelentett, ráadásul munkahelyek százait mentettük meg általa.
    De egy kicsit Gyurcsányra terelve a szót, mert itt – információk nélkül, feltételezésekkel – támadják.
    Gyurcsány eladta az apai örökségből származó családi házukat és abból vásárolta be magát az ipari-kerámia gyártásba.
    Tehette, mert egy családi ház áráért akkoriban – ahogy az én példám is igazolja – igencsak olcsón, bizony ár alatt lehetett komoly vállalkozásokhoz jutni.
    Gyurcsány tisztességét, vállalkozási kvalitásait igazolja, hogy nemcsak megtartotta a vállalatát, de milliárdos nagyvállalkozássá fejlesztette fel, nem pedig kifosztotta azt, mint ahogy a privatizátorok többsége tette.
    Ő komolyan vette, hogy egy kapitalista gazdasági fordulat jött létre az országban, és polgári szellemben, valódi vállalkozóvá nőtte ki magát.
    Tőkét és munkát fektetett a vállalkozásába. Mégpedig saját tőkét és saját munkát.
    Ez tiszteletre és elismerésre méltó.

    Ezzel szemben Orbán olyan módon, időben és eszközökkel jutott vagyonhoz, amelyet egy gondos és törvényes vizsgálat igencsak megalapozatlannak tartana, és nagy valószínűséggel – amúgy családostól – számon is kérné rajta.

    Remélhetőleg, amikor a magyarországi viszonyok konszolidálódni fognak, ez a vizsgálat le is fog folyni, és az eredménye az lesz, hogy a törvény adta szankciókat alkalmazni fogják ezzel az – igencsak kétes – gyarapodással szemben.

    Ceterum censeo:

    Vesszen a Fidesz, vesszen Orbán és bandája!
    Éljen az Összefogás!

  • Kedves Ille István!

    Én nagyon szívesen betenném az avataromat, de nem tudom hogy kell, mert nem találom a hozzá szükséges segédletet az oldalon.

    Kérlek, légy segítségemre!

    Előre is köszönöm.

    Hajcihő

  • Tüske Zsófia

    van itt még valami, amit senki nem hozott fel: miből telt Lévai Anikónak hatvanvalahány ingatlanja, amikor csak addig működött ügyvédként Szolnokon, amíg a zura Angliában múlatta az idő Soros György pénzén? Idővel lehetett főállású anya, de a szakácskönyvéből nemigen hiszem, hogy tellett volna a fél Vértest megvenni. Más: miből tellett a privatizált bányára a párttitkárnak, miből tudta eltakarítani az útból az üzleti ellenfeleit, miből a bánya vízvezetékszerelőjének milliárdokra, amiket aztán arra használt fel, hogy ellehetetlenítse a falu juhászát, ellopja annak takarmányát?

  • Nem értem én a Felvinczy Károly,Fenyvesi Glória és a Küszkölő féle embereket.Őket nem zavarja hogy egy ember és családja,környezete,csókosai ennyire meggazdagodtak.Össze keverik a szezont a fazonnal.Egyik ember munkanélkül,ügyeskedve ,mások kárára gyarapodik az nekik nem számit.Az itt felsorolt vagyonok csak a jéghegy csúcsa, s ez sem zavarja őket.Visszafelé mutogatnak.Amig a Gyurcsány munkával.ésszel lett milliárdos az bántja őket.Azt sem veszik figyelembe amikor ő volt miniszterelnök egy fillért nem vett föl.Az nekik elfogadható a jelenlegi hatalomnak az Isten pénze is kevés.Az elfogadható hogy 4,2 millió ember mélyszegénységben él,500 e gyermek éhezik,kb.600 e ember a segély és a közmunka helyett külföldön dolgozik.Az is elfogadhatő részükről hogy 3 e milliárdot/magánnyugdij/ a mai kormány elvett,az igazán rászoruló devizahiteleseket átverte és nem az útszélén hagyta őket ,hanem az árokba lökte,átverte őket a rezsiharcával is,de lehetne sorolni a végtelenségig.Bezzeg maguknak megoldoták a devizahitelt,nyerve milliókat,a szegényeknek pedig a duplájára emelkedett a felvett hitelük. A beigért 10 millió munkahely csak álom lett,helyette a megalázó közmunka,mely értéket nem teremt.Ugy láttom hogy önök sem különbek a mai hatalom nál.

  • Kovács Éva:
    Azé van valami benne hogy sok munkahelyet teremtettek.
    Jópárszázezret bizonyíthatóan !
    Merthogy beleszámolják a statisztikába a külföldre távozott és ott dolgozó magyarokat is.
    És igazuk van:
    Végtére is a Kormány tehet arról, hogy ennek a párszázezer fiatalnak Nyugaton kell dolgoznia.